1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.07.20. 11:13 HaFr

A 444.hu és Hitler komplementer világképe

A nevezett lap szerint az induló kormánypropaganda -- hogy is szokták mondani divatosan? -- nettó nácizmus. Goebbels legjobb magyar tanítványai, ilyesmi. Határtalan idegengyűlölet, amit "az Index is" megvizsgált (de jellemzően nem vonta le belőle azt az ostoba konklúziót, amit Uj Péter lapja).

Spec. a kiugrasztott plakátszöveg ("A párizsi merényletet bevándorlók követték el") igaz. Persze alkalmas a bevándorlással szembeni szenvedélyek fokozására -- no de, kérdem én, hol a kimívelt liberális álláspont, amit szembe lehetne vele szegezni? Nem mintha a 444.hu-n keresném, ami a liberalizmus koordinátarendszerében az alj és a vég (akolmeleg dekonstrukció, relativizmus, cinizmus, intolerancia, gúny, vihogás): és ha néha szórakoztató is a poszthumán bulvár, ha valaki a lap életvezetési tanácsai alapján akarna élni, az előbb vonuljon el egy lakatlan szigetre, mert úgyis ki fogják utálni minden emberi közösségből. Klikk kell, nem vitás, de hogy csak a klikk számítson, az - lásd feljebb - alj és vég.

A liberalizmus nyomorult hazai állapotában minden egyes ilyen cikk (aka jófejség) csak a nyomort fokozza. Amikor ez egybecseng a két nappal ezelőtti ZSVK-elnök Lauder ostoba és számító szavaival, akkor a politikai kultúrájában, hogy is mondjam, megviselt magyar nép bólint, még egy felest lehajt, és behúzza az ikszet -- oda, ahova a 444.hu gárdája nagyon nem szeretné.

Hányingerem van a történelem reciklikálásától, miközben (a gyengébbek kedvéért) minden PC álláspont figyelmen kívül hagyja azt a kulcsmomentumot, ami különlegessé teszi a muszlim indíttatású (ideológiájú) merényleteket az IRÁ-tól kezdve a magyar férfiak által elkövetett nemi erőszakig MINDENNEL szemben. Konkrétan, hogy -- hihető vagy nem hihető, vicces vagy nem vicces -- a muszlimok merényletei nem kevesebbre, mint a nyugati civilizáció felszámolására irányulnak, egy globálisan népszerű hosszútávú tervbe illeszkednek, amire vonatkozóan a liberális-radikális tábornak is elégséges bizonyíték felhalmozódását (újabb ezer halott, ötezer, százezer?) és az ennek megfelelő polgárháborús helyzet kialakulását nem érdemes megvárni. Emiatt a Fidesz plakátjaival szemben elharapózó mémeket hadd ne kommentáljam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr618902762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2016.07.20. 11:56:52

Fingod sincs mi a liberalizmus,amúgy tudnod kéne hisz gondolom tanultad,dehogy ennyi maradt meg benned az nemis szánalmas,röhejes,hát ennyike.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.07.20. 11:58:41

@a nagy hohoohooo: :), de tudom, elég elovasnom téged

a nagy hohoohooo 2016.07.20. 11:59:25

@a nagy hohoohoooJa,nem vagyok libsi,se csak olvasok,mindenevő vagyok,aztán csak azt emésztem meg amiben"gerinc"van,ugye milyen fura?..nem a lágy könnyen emészhetőt,az lehet szar is.

2016.07.20. 12:28:48

ha az extrém liberalizmus a sajtóban nem lenne még mindig a mainstream, akkor nem lehetnének ilyen plakátok.

a kiművelt liberális álláspont, hogy a standard normalitásban tolerancia intervallumok vannak.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a9/Empirical_Rule.PNG
a görbének van "baloldala" és "jobboldala". az átlagtól való eltérés pozitivista vagy negativista.

a demokráciában az alapkérdés, hogy kik képesek leginkább megszólítani az átlag körülieket. aki erre a leginkább alkalmas azé lesz a "kétharmad" (~68%. régen a 68-asok voltak ilyenek, de azok az idők elmúltak).a többségi kormányzat. az első kvantilis.

ezen túl a kérdés az, hogy balról és jobbról kik jussanak még be a parlamentbe (95%). egy ország sikeréhez a stabil többség mellett a feltörekvő kisebbségek jelentősen hozzájárulnak. úgy, hogy helyi szinteken lehetnek erős pozícióik. és kisebbségi önkormányzataik. ez második kvantilis.

ezen túl még még mindig van egy csoportosulás ami a kormányzati/önkormányzati főhatalomtól történetileg megfosztva, vagy azt okosan feladva szervezi az egyházat. a népek hitét erősítve meg vívja a társadalmi elfogadottságát vagy elismertséget. ez a harmadik kvantilis.

a negyedik és az összes többi kvantilis idegeneké és a bevándorlóké. a standard normalitásban ez egy elméleti küszöb. ≈0.0027. a magyar populációval számolva 26,5 ezer ember az összes bevándorló. és az ugye világos, hogy a magyarok nem akarják, hogy ez a következő tolerancia intervallumba csússzon át. és ez ≈0.045 legyen. ami azt jelenti, hogy 442 ezer bevándorlót jelentene. székesfehérvár és veszprém összlakosságának majdnem a háromszorosa. ezt a többség nem szeretné. lehet, hogy a 444 szerkesztősége erre a 444 ezres bevándorló létszámot szeretné elérni. de ebben az esetben 95% radikalizálódik. abból polgárháború következne. 444 szerkesztőségét fizikailag semmisítenék meg. a goebbelsi propaganda válna. és egyébként az oroszok lőnék őket. ilyet ép ésszel nem akarhat senki.

a magyar társadalom döntő többsége úgy érzi, hogy ide most nem kell olyan nagyon sok idegen. a cigányság többségi integrációja elég nagy feladat lesz. az államegyházat úgy tűnik, hogy az nem ortodox nacionalizmust támogató zsidókeresztény papság adhatja. aztán az egy másik kérdés, hogy a klérus részéről ez mennyiben képmutatás. de ebből a judaizmus szekularizációja, asszimilációja, integrációja, izolációja következik. a magyar zsidó kultúrának mint olyannak a kiszorulása vagy beolvadása. abban uj péteréknek igazuk van, hogy ez fasizálódás. de ezt ők maguk gerjesztik bal- és jobboldalról egyaránt.

mikimackó 2016.07.20. 12:29:28

hányhatsz nyugodtan......, netto göbbelsi propaganda folyik agyarországban, ha tetszik neked, ha tagadni akarod, a tények makacs dolgok....., még pkp szemübegen keresztül is !

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.07.20. 12:43:35

@mikimackó: meggyőztél, megyek tovább hányni

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2016.07.20. 15:14:57

Ezek a goebbelsi propaganda elemei:
1. Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!
2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!
3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!
4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!
5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!
6. Keress egy ellenségképet és folyamatosan rágalmazd!
Tehát te vagy, aki nem tudja, h mit beszél, nem a 444.

GaborP 2016.07.20. 15:24:44

Ezt irod: "muszlimok merényletei nem kevesebbre, mint a nyugati civilizáció felszámolására irányulnak, egy globálisan népszerű hosszútávú tervbe illeszkednek" Tenyleg? Hat ezt nem tudtam. Ugy erted, hogy a muszlimok mindegyike? Mind a masfel milliard? Ha nem az osszes, akkor miert nem pontosan fogalmazol? Mert tudod te is; ez igy kollektiv bunosseg vadja. Ha igen, akkor megis, honnan tudod? Es akkor itt a vege. A nyugati civilizacio felszamolasara torekszenek? Tenyleg? Es a nyugati civilizacio nehany gepfegyverestol meg bombanak oltozott idiotatol fog osszeomlani? En nem tudnek ezekre a kerdesekre valaszolni es szerintem te sem tudsz. Igy osszefoglalva ki lehet jelenteni, hogy ez egy picsaszar cikk, forrasok es bizonyitekok nelkul, hamis-csusztatott allitasokkal egy inteligeseskedo, masokat indok nelkul lekezelo stilusban megirva. Ha ennyit tud az iro szerintem menjen inkabb fizetett fidesz trollnak. Oda legalabb nem kellenek kepessegek.

incze 2016.07.20. 16:29:52

@MolnarErik: @GaborP: nem köll zavarba hozni. megmondó hangulatban van. szerintem az a fajta konzerv réteg, polgárság, amelyik felé sasszézna és kacsingatna, nem létezik, és - fájdalom - csinálni meg nem lehet olyat (vö. "hagyományteremtés"). eddig minden olyan politikai gyülekezet, amelyik rövid távon erre a pusztán némának vélt, valójában nem létező konzerv rétegre bazírozott ilyen-olyan színvponalon, belebukott.

nem haszontalan dolog, hosszútávra kimondottan alkalmas, de azt meg nem kéne pillanatnyi hasznosságú arcoskodással összerondítani (már ha egyáltalán hasznos ez valamilyen szempontból).

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.07.20. 16:51:26

@MolnarErik: ugyan, nem a propaganda technikája az érdekes természetesen, hanem a nácizmusra történő allúzió -- hét sajna

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.07.20. 16:53:05

@GaborP: a "muszlimok merényletei" nem szinonim azzal, hogy másfél milliárd muszlim kollektíve merényel, légyszi, egy kis kíméletet, akkor nem kéne is hosszan írnod sem

abdul hackeem 2016.07.20. 18:42:36

Az említett lap szerint a plakátok tartalma: "az abszolút, határtalan és gátlástalan idegengyűlölet"
A plakátokat elolvasva a plakátok tartalma az abszolút, határtalan és gátlástalan idegengyűlölet.
Az egy teljesen másik kérdés, hogy a muzulmánokat hogyan lehetne kimozdítani ideológiai és vallási válságukból. Szélsőségek pedig mindig, mindenhol lesznek, itt kezdődik a tolerancia.

quodlibet 2016.07.20. 19:03:18

Nekem tetszett ez a posztod, az indulatot is ertem. Az olvasoid jo része viszont nem akarja megertani amit mondasz, dúdolja a regi mantrát.

pitcairn2 2016.07.20. 20:41:25

@MolnarErik:

no, de ezt nem Goebbels találta ki, hanem Edward Bernays

még könyvet is írt a tárgyban:)

en.wikipedia.org/wiki/Propaganda_(book)

pitcairn2 2016.07.20. 20:45:08

@abdul hackeem:

az iszlám szélsőségeseket már nagyon rég pátyolgatják egyes __oszd neg és uralkodj__ politikában érdekelt imperialista hatalmak:)

Britain & Wahhabism
youtu.be/-dcPTeRv5rI?t=150

gellért mária 2016.07.20. 20:58:54

" a muszlimok merényletei nem kevesebbre , mint a nyugati civilizáció felszámolására irányulnak" Nem túlzás ez? Szerintem az.

ricardo 2016.07.20. 21:30:51

Ha már ostobán idekeverjük a nácizmust. 1938-ban német és osztrák zsidók kétségbeesve próbáltak menekülni a hazájukból, de egyik ország a másik után utasította el a vízumkérelmüket. A legtöbb nyugati ország súlyos gazdasági problémával küzdött. Az USA, Nagy-Britannia és Franciaország is korlátozta a bevándorlók számát. A 1938. július 6. és 14. közötti eviani konferencia teljes kudarcba fulladt. A hatalmon lévő politikusok féltek a szakszervezetektől, a politikai ellenzéktől, az utca emberétől. Ha Franciaországba jössz, nem veheted el a franciák munkáját, ugye. Hitler később még azt is megengedte magának, hogy a zsidók kiirtásának felelősségét a nyugati demokráciákra hárítsa, mondván, nem fogadták be a menekülteket. Szóval Magyarország, hogy úgy mondjam, teljesen européer módon viselkedik.)

pitcairn2 2016.07.20. 21:43:37

"a muszlimok merényletei nem kevesebbre, mint a nyugati civilizáció felszámolására irányulnak,"

ezeket a "muszlimokat" anno már az 1979-ben megbuktatott perzsa sah is a MADE IN ENGLAND logóval látta el:)

"Mohammad Reza Pahlavi himself asserted that, "If you lift up Khomeini's beard, you will find MADE IN ENGLAND written under his chin," "

en.wikipedia.org/wiki/British%E2%80%93Ruhollah_Khomeini_conspiracy_theory#Claims_by_Mohammad_Reza_Pahlavi

incze 2016.07.21. 05:35:01

nagy szellemek mikor találkoznak:

888.hu/article-a-444-zsiros-haju-liberalkommunista-anarchistai-elohuztak-a-naci-kartyat

"spec. a kiugrasztott plakátszöveg" nem igaz, hanem féligazság (erősen fölülbecsülve), mindenfajta uszítás elengedhetetlen összetevője. abban ugyan egyetérthetünk, hogy az állami szervezett uszítás nem náci szabadalom, de gondolom egy reménybeli konzerv is úgy találja helyesnek, hogy az itteni népeknek egy itteni sajtótermék az itteni történelemmel példálózzék, e tájt a legközérthetőbb, és sajnos legtalálóbb párhuzamot mégis csak ők kínálják.

a t. blogger kezd átfordulni valami muris harci egérbe, remélem a szembeötlő színvonalbeli kongruencia a háromnyolcassal sokkolja és fölébreszti.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.07.21. 07:44:01

@incze: látod, ez a megjegyzésed pontos mása a posztban kipellengérezett mentalitásnak -- mert nem tudsz pontosan írni egy problémáról, ezért belemenekülsz egy jófejnek tűnő klisébe vagy észrevételbe, amivel teljesen tönkreteszed a hitelességedet

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2016.07.21. 08:42:28

@HaFr: A nácizmusról te írtál és nem a 444, ők csak azt írták, h ezek goebbelsi propagandamódszerek, és tényleg azok. Ha a goebbelsi propaganda szted egyenlő a nácizmussal, akkor a népszavazási kampány SZTED nácizmus.
@pitcairn2: Mindegy ki találta ki, elnevezni első kimaxolójáról nevezték el.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.07.21. 09:05:27

@MolnarErik: ezt az (ál)kérdést feljebb már megválaszoltam, de neked is: minden újságszintű kijelentésben a legpregnánsabb szó értelme megy át a köztudatba (és ezt ők pontosan tudják): jelen esetben a Goebbels bevilágít mindent. Nem szakmai kijelentés hangzott el a címben, hanem egy uszító -- mert anti-náci -- kijelentés, mintha a nácizmus nyilvánulna meg a plakátokon

2016.07.21. 10:03:48

@MolnarErik:
a göbbelsi propagandát a szabad sajtóban úgy hívják: gonzó újságírás. amit magyarországra az index importált egy uj péter nevű seggarc vezérletével.

2016.07.21. 10:12:13

@abdul hackeem:
magyarázza már el valaki, hogy miért kellene feltétlenül, ellenőrizetlenül és tömegével moszlimokat importálni közel- és közép-keletről. azt tudjuk, hogy schwartz bácsi ezt támogatja. mert azt gondolja, hogy ez nagyon sok pénzbe kerülne. és ő hitelezne európának. schwartz bácsi elég sok embert pénzel és ők ezt mondják. de ezt a többség sohasem fogja elfogadni. ehhez a demokráciát fel kellene számolni. az pedig polgárháborút eredményezne. ti vagytok a gyűlöletkeltők, végtelen primitív semmirekellők. akik abban hisznek, hogy a keveredéssel magasabb rendű fajok jönnek létre. azt képzelitek, hogy a fasizmus rossz, az antifasizmus a jó. az ugyanolyan ostoba fajelmélet. a keveredéssel nem jönnek létre alacsonyabb rendű emberek. de magasabb rendűek sem. a libsik ugyanolyan idióták, mint a leghülyébb fasiszták. és a sajtóban ugyanazokat a módszereket alkalmazzák, amit a nácik. ez ellen felvonul a finkelstein féle sonderkommando.

pitcairn2 2016.07.21. 10:18:23

@MolnarErik:

egyáltalán nem mindegy:)

The Century of the Self (Full Documentary)
www.youtube.com/watch?v=eJ3RzGoQC4s

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2016.07.21. 10:55:15

"a muszlimok merényletei nem kevesebbre, mint a nyugati civilizáció felszámolására irányulnak"

Ezzel bizonyos szempontból nem értke egyet, mert szerintem ez a gondolat implicite feltételezi, hogy van egy háttérben húzódó mesterterv, amelynek elemeit pontról pontra hajtja végre az IS taktikus vezetése (amelynek egyébiránt valóban a nyugat elpusztítása is szerepel a céljai közt, de ez nem a legfőbb célkitűzésük:
www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/03/what-isis-really-wants/384980/
). Szerintem erről nincs szó. Bin Laden megszervezte a kenyai, jemeni, amerikai merényleteket, előzetes tervek és egyeztetések után történtek az események. Az ő esetükben talán meg is állta volna a helyét a fenti idézet, bár szerintem esetükben is pontosabb lenne az USA felszámolásáról beszélni.

Az IS esetében viszont az elmúlt merényletek (Nizza, Orlando) kapcsán a jelek egyértleműen arra mutatnak, hogy azokat a "magányos farkas" "program" keretében hajtották végre olyanok, akiknek alig volt közük a szervezethez vagy magához a valláshoz. Agresszióra hajlamos, bűnözői, alkoholista/drogos múlttal rendelkező, az iszlám szabályait még csak jelzés szinten sem követő, mentális problémákkal küdő elkövetők kattantak be és követtek egy mintát, propagandát, esetleg valakinek a sugalmait (itt tényleg nagy a szervezet szerepe, és ezzel a jelenség ezen elemével fontos foglalkozni). A sorozatgyilkosok kapcsán is ismert a másolók (copy cat) megjelenésének a jelensége, szerintem itt is ezt látjuk már, ami borzasztó veszélyes. Az IS elérte, hogy a "rendszer" önjáró lett, és tényleg bárki tuja követni a módszereket. Félreértés ne essék: ettől még nem kevésbé szörnyű a dolog, nem jobb az áldozatoknak, és nem állítom egy szóval sem, hogy nincs iszlám terrorizmus, vagy az nem veszélyes... De Breivik áldozatainak sem volt jobb attól, hogy nem egy IS-es videó nyomán tevékenykedő őrült ölte meg őket. Sőt, a tegnapi német baltás támadás kapcsán érdemes emlékezni arra, hogy fél éve Münchenben egy fehér német - szintén drogos, szintén mentális problémákkal küzdő - hasonló cselekményt követett el egy pályaudvaron, csak ott még halott is volt. Persze hamarabb lekerült a hírekből, mert az csak "egy sima elmebeteg volt". A fenti jelenségek egy tőről fakadnak, ami az elkövetők személyiségét illeti. Azt akarom ezzel csak mondani, hogy nem egy központi terv mentén tevékenykednek az elkövetők (ahogy pl. az amerikai egyetemeken időszakosan előforduló tömeggyilkosságok sem egy az amerikai felsőoktatás ellen irányuló mozgalom egyes fejezetei), és nem szabad megfeledkezni a pszichológiai háttérről, mert bizony a saját társadalmunk termeli ki a veszélyes, beszámíthatatlan elemeket. Valaki drogzni kezd, van aki lányokat kap el egy-egy buli után, van aki konföderációs zászló alatt kezd ölni egy amrikai templomban, más nekimegy a melegeknek, megint más huligán kollégákkal verekszik szabadidejében, esetleg rendőrökre kezd vadászni, és van, akiket megérint az IS valamely videója, és hirtelen egy kamion volánja mögé pattan... :(

/Ez már messzire kanyarodik, de órisáinak tartom a média felelősségét: az agresszív filmeket éjjelre száműzzük, de az IS brutális videóit olyan lekesen tűzik címoldalra a netes portálok, és olyan gyakorisággal ismétlik a híradók 0-24-ben, hogy az IS fizetett hirdetések keretében sem kaphatna nagyobb nyilvánosságot. Ha egyetértünk abban, hogy a filmek károsak lehetnek, akkor kénytelenek vagyunk azt is aláírni, hogy az utóbbi is... Főleg a copy cat jelenségre gondolva./

abdul hackeem 2016.07.21. 11:01:45

@unionista᠋: nem kell importálni
azt tudjuk, hogy putin haverod támogatja
a fasizmusról tudjuk amit tudunk
ne add a te te véleményedet, mondatokat és utalásokat a számba, amiket nem mondtam

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.21. 11:07:14

@abdul hackeem:

"ne add a te te véleményedet, mondatokat és utalásokat a számba, amiket nem mondtam"

Ha nem csinálna így, nem sok mondanivalója maradna.

2016.07.21. 11:25:33

@_Maverick:
nagyvonalakban a kontinentális európa úgy néz ki, hogy vannak a "fehérek". ez két nagy evolúciós ág. az egyik a (kelet és nyugat) indoeurópai, a másik a protoeurópainak mondott (északi germán-délszláv) fejlődési irány. övék a TÖBBSÉGI KORMÁNYZAT. vannak a "feketék". a délkelet európai (balkáni) cigányok, illetve a gyarmatokról az észak-nyugat afrikai bevándorlók. nekik lehetnek KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATAIK. és vannak a sémiták. ők adják az ÁLLAMVALLÁST. a kérdés, hogy ennek mi legyen az alapja: (1) a felvilágosodás (tkp. a világias zsidó vallás, a modern kori judaizmus). (2) a kereszténység az (3) az iszlám. úgy tűnik, hogy a magyarok döntő többsége számára az első túlságosan liberális. a harmadik hagyományai nem fogathatók el túl azon, hogy erőszakos. ebből egy nemzeti keresztény államvallás következik. a felvilágosodás a kereszténység szekularizációját hirdette meg. ez fordul a visszájára. a zsidó hitközségeket és a zsidókeresztényeket (legyenek azok ténylegesen egyháziak vagy világiak) kellene szekularizálni. a bevándorlók számát pedig minimalizálni. lehet mondani, hogy ez egy neofasiszta elképzelés. lényegében az. de ez is lehet civilizált. ennek van többségi támogatottsága és úgy tűnik, hogy nincs alternatívája. ez egy vallásháború, amelyikben mindkét tábor etnikai konfliktusokat gerjeszt. ebben a játszmában a zsidó baloldal marad egyedül. a cigány vezérkultúrára alapozva zsidó jobboldal végzi ki őket a politikai értelemben. azért használok ilyen szavakat, mert ez egy vallásháború. amit ha európa nagyjából az évtized végéig nem képes lezárni, akkor ez a játszma polgárháborúba torkollik.

tamas11 2016.07.21. 11:43:44

@unionista᠋:
nem magyarázom el, hogy "miért kellene feltétlenül, ellenőrizetlenül és tömegével moszlimokat importálni közel- és közép-keletről..."
1. nem kell.
2. nem feltétlenül
5. nem ellenőrizetlenül
3. nem tömegével
4. nem importálás (nem külső, szándékos az indíték, hanem kényszerűség)

2016.07.21. 12:04:49

@abdul hackeem:
a haverom sanyi, aki kútfúró. az ő haverja dmitro kárpátaljáról, aki magyar állampolgár. neki van egy főnöke. az ő haverjának a haverja putyin. a közéleti kérdések jelentős részében már sanyival sem értek egyet.

magyarország egy több, mint ezeréves nemzeti keresztény állam. legitim azt mondani, hogy ezt a modernitás jegyében végleg fel kellene számolni. de azt is legitim mondani, hogy vissza kellene állítani. ha a magyar lakosság döntő többsége a feudális restauráció oldalán áll, akkor ott áll.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.21. 12:13:50

@unionista᠋:

"sanyi, aki kútfúró"

... és magán-bolhapiaci vállalkozó, aki olcsón vesz és drágán ad el. Azért ezt az aspektust se hagyd ki Sanyi gazdasági tevékenykedéseiből.

abdul hackeem 2016.07.21. 12:42:16

@unionista᠋: "ha a magyar lakosság döntő többsége a feudális restauráció oldalán áll, akkor ott áll." Ennyi, fűszerezve egy kis fasizmussal. Jó mulatást hozzá. Kérem, nyomja meg a piros gombot, aztán nyugodjatok békében.

abdul hackeem 2016.07.21. 12:44:04

@tamas11: Azért "kényszerűség", mert önként csatlakoztunk az eu-hoz.

incze 2016.07.21. 12:44:04

@unionista᠋: mondd már meg, ki akar ellenőrizetlenül, tömegével moszlimokat importálni, aztán gyorsan kérdezd is meg őt.

@HaFr: ha nem megy, hát nem megy.

gellért mária 2016.07.21. 12:45:54

@_Maverick: Egyetértek veled.Agresszív deviáns emberek gyilkolnak a korszellemnek megfelelő módon és módszerekkel. A német pilóta, aki nekivezette az Alpoknak a repülőgépet abban különbözik a terroristától, hogy "csak" elmebeteg volt, a terrorista viszont mások által politikai célokkal felruházott az iszlám nevében., amiért meghalni is képes.A politikai célt terrorszervezetek hirdetik , Al_Kaida és az összes többi utódszervezete...hatalmi játszmák keretében.Ahogy ez mindig is volt a történelemben.Ez van a levegőben,így "divat" ma egy elmebeteg iszlámnak meghalni, azon kívül hogy elkiáltja magát: Allah Akbar!Breivik is ennek a korszellemnek módján gyilkolt, a német pilóta is, az amerikai lövöldözők is ...Allah Anélkül. Mindig első a gyilkos ösztön és utána lehet választani ideológiát a kornak megfelelő készletből. Elmebaj, deviáns személyiség vallási fanatizmussal párosítva maga a tökély egy politikai terrorszervezet számára.
Vagyis , az "iszlám", csak úgy, nem, de az iszlám terrorszervezetek sem akarják a nyugati kultúrát felszámolni, de harcolnak azon nyugati célországokkal, a melyek részt vesznek katonai eszközökkel az ellenük való harcban.Mindig a célországokban gyilkolnak, fenti alakokkal és mindig úgy hogy "nagyot szóljon a médiában"..aminek hatása nem marad el a nyugati társadalmakban.Ez az ő lehetőségük.
Amit a média szerepéről írsz... azzal nem értek egyet.

moralisa 2016.07.21. 13:14:02

@unionista᠋: amellett, hogy a gonzó újságírásnak semmi köze a göbbelsi propagandához, Magyarországon először a korai Magyar Narancsban művelték, évekkel az Index előd Internetto megjelenése előtt.

2016.07.21. 14:26:21

@moralisa:
@MolnarErik nick ezt írta. felteszem ez valami kézikönyből vette.
1. Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!
2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!
3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!
4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!
5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!
6. Keress egy ellenségképet és folyamatosan rágalmazd!
szerinte ez a göbbelsi propaganda. rendben, de a gonzó újságírás alapja ugyanez. a liberálisok több évtizedes gyűlöletkampánya érik be. és ez a magyar zsidó kultúra végét jelenti. hozzáteszem: sajnos. a dolog érdekessége, hogy zsidó jobboldal végzi ki a baloldalt. ez a sztori nem a muszlimokról szól. hanem erről a kultúrharcról. ami évtizedek óta mérgezi a magyar közéletet. és aminek véget kellene vetni. ha máshogy nem akkor úgy, hogy az egyik oldal győz.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.21. 14:40:59

@unionista᠋:

"a gonzó újságírás alapja ugyanez"

4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!

"a liberálisok több évtizedes gyűlöletkampánya érik be"

6. Keress egy ellenségképet és folyamatosan rágalmazd!

"ami évtizedek óta mérgezi a magyar közéletet"

3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!
4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!

"és aminek véget kellene vetni. ha máshogy nem akkor úgy, hogy az egyik oldal győz."

2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!
3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!

tamas11 2016.07.21. 14:59:02

@abdul hackeem:
valóban félreérhető voltam.

én itt a kényszerűségről mint a "küldő ország" polgárainak motívumáról beszélek: nem lehet a mi importunknak tekinteni nevezni azt, ahol a cucc ( a rengeteg ember) egy háború miatt kél útra

nevetőharmadik 2016.07.21. 15:53:53

@HaFr: Kifejezetten komikus, hogy megrovod a 444-et azért, mert a goebbelsi propaganda illusztrációjaként olyan plakátszöveget használ, ami tulajdonképpen igaz úgy, ahogy le van írva, de amikor megrónak azért, mert szerinted a 444 nettó nácizott, pedig ez a szó _nem volt leírva_, akkor magyarázod, hogy de azt úgy lehet (sőt kell) érteni, hogy és mert...

Értem én, hogy okádnod kell a libsiktől, tényleg olyanok, hogy vannak, de minek, de ezt a posztot mintha nem is ugyanaz az ember írta volna, mint aki ezt a gyöngyszemet: hafr.blog.hu/2016/02/03/hogyan_lehetunk_sikeres_orszag

2016.07.21. 17:28:26

@neoteny:
ez ellenpropaganda. semmi egyéb. a hitviták ilyenek. először is, magyarországra olyan nagyon senki sem akar bevándorolni. másodszor, a magyarok döntő többsége nem is akarja, hogy akármilyen népcsoport ide vándoroljon. persze lehet, hogy a jobbikban felveti valaki, hogy hszincsiang tartomány problémáját megoldhatnánk úgy, hogy évi 20-30 ezer ujgurt befogadunk ha európai ősapával vagy ősanyával rendelkeznek, megkeresztelkednek és megtanulnak magyarul. az ujgur családokba egy gyereket enged peking. a cél a beolvasztásuk. amit betelepítésekkel gyorsítanak. és esélyük nincs kínával szemben. az ujgur népesség egy részét mentsék meg a magyarok. népességfogyás megállhat. a nagy kurultaj újraegyesül. a kárpát-medencében abszolút többségbe kerül. és a haza fényre derül. ez is egy lehetséges bevándorláspolitika. gondolom nem rajongana érte a 444. a bank of china finanszírozná a betelepítést. kínaiak gyártanák a pelenkát magyarországi ujgur gyerekeknek. például ez is lehet egy "nemzetmentő" akció.

abdul hackeem 2016.07.21. 17:36:05

@tamas11: Köszönöm, így már tetszik. +1

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.21. 17:53:26

@unionista᠋:

"ez ellenpropaganda. semmi egyéb. a hitviták ilyenek."

Valóban: ugyanolyan seggarcoskodás, mint az Uj Péter által tolt.

gellért mária 2016.07.21. 18:12:01

@nevetőharmadik: Nekem is sokszor az az érzésem, mintha nem ugyanaz az ember írná a blogokat. Vannak kitűnő, "gyöngyszemek" és vannak olyanok mint ez, .....És nem tudom, hogy összecsap valamit...vagy komolyan gondolja..valami stimmel

2016.07.21. 19:51:04

@neoteny:
oké. párizs, brüsszel, isztambul és nizza után mit kellene mondani?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.21. 22:33:12

@unionista᠋:

Miért kell bármit is mondani, főként plakátokon "a népnek"?

2016.07.22. 09:17:27

@neoteny:
ha én felelős politikai pozícióban lennék (mint ahogyan nem vagyok és nem is leszek, nem is voltam) azt mondanám, hogy ezeket plakátokat debrecenben nem lehet kitenni. azért, mert a debreceni egyetemen több, mint 4000 külföldi diák tanul (a pontos szám 4028). az egyetemváros minden hetedik polgára idegen. ezeknek a fiataloknak a fele az orvosi egyetemre jár. jelentős részük muszlim és fekete. európai mércével nem túl gazdagok (mert ha lenne elég pénzük, akkor párizsban tanulnának), de nem is túl szegények (mert képesek kifizetni a 10 ezer euro körüli éves tandíjat). az nyilvánvaló, hogy semmi értelme ennek a plakátolásnak. debrecenben kifejezetten káros. ha én önkormányzati képviselő lennék, akkor azt mondanám, hogy nagyon örülünk a kormányzati kommunikációs központ üzeneteinek, de ezeket a plakátokat ebben a városban nem fogjuk kirakni. mert ez nonszensz. de az is nonszensz, ami budapest egy városrészében folyik. ott egy társaság jelentős részben drogos, jelentős részben zsidó, jelentős részben homoszexuális, hogy a népeknek teljesen össze kellene keveredniük. az egész világon, de azonnal. mert ha nem, akkor az a fasizmus. és ezt a csoportosulást külföldről pénzelik. azt is elfogadom, hogy a budapesti zsidónegyed fele részben legyen multikulturális. mert a zsidók egyik fele egyáltalán nem akar multikulturalitást. tradicionális zsidó kultúrát akar szinte kizárólagos jelleggel. a zsidó jobboldal támogatja orbánt (izrael és a republikánusok támogatásával). és a zsidó baloldal támadja (amerikai demokrata párttal). a ligetvédőket támogatja az amerikai nagykövetség.

felhúznak egy ilyen épületet.
www.intezmenyek.ligetbudapest.eu/files/slide/image/79/3f7aa933b3bc5de9dd32a2fdb8f99a47.jpg
a tető bevezeti a természetes fényt és az esőt az aljnövényzetnek. a tetejét is befüvesítik. tehát ez a tipikus nagyvárosi posztmodern zöld megoldás. tiltakoznak ellene. rendben van. de miért támogatja őket az amerikai követség. ha csak azért nem, mert ők tényleg úgy képzelik, hogy magyarországon diktatúra van. szabad választásokon nem ez a csoportosulás nyert. hiába voltak pénzügyi fölényben, médiafölényben. az ellenoldal megszerveződött. és a globális tőkepiaci válság hullámait meglovagolva alkotmányos többséget szereztek. de le lehetne őket váltani. csak nem azokkal, akiket az amerikai demokraták támogatnak. ez a felfogás polgárháborút eredményez észak-afrikában, a közel és közép-keleten. kelet európában és félő, hogy ez közép-kelet európára is. és van egy nyíltan magyarellenes társaság, amelyik ezt a politikát támogatja. ezeknek az embereknek az ámokfutását meg kellene állítani valahogyan. túl azon, hogy orbánt is le kellene váltani. és oligarchákat elszámoltatni. de az oligopóliumokat is majdnem teljes egészében fel kellene számolni. és eközben folyik egy vallásháború.

azt gondolom, hogy online szinte bármit lehessen leírni. de offline nem. nyomtatásban nem jelenthet akármi. nem lehet túláltalánosítva leírni azt, hogy a "zsidók". legfeljebb a hitközség engedélyével. de az, hogy internet legalsó bugyraiba ezt beleírják természeti folyamat eredménye. miért nem a palócokat szidják. és van egy magyarázat, hogy mert a zsidók annyira okosak és többi népek irigykednek. az iskolarendszer következtében a japánok és a finnek is okosak és őket se szidják. a zsidókat gyűlölik. azért, mert azt mondják, hogy vegyük át a finn modellt. de abból éppen azt vennék át, ami a hülyeség. például azt, hogy nem kell szakfelügyelet. mert mi a francnak. az intézményi autonómia megoldja. kocsordon hiába adnak autonómiát az embereknek. ha több, mint egy évszázadon át elviszik onnan az értelmiséget azért, hogy egy amerikaiai típusú világvárost építsenek anélkül, hogy az ország tőkét exportálna. magyarul budapest az ország rovására próbál fejlődni. mert van egy istenverte csoportosulás, amelyik ezt képtelen felfogni. ha amerikában a transzneműek mellékhelyiség használati jogát kiterjesztik, akkor ezt magyarország is kövesse. és vezessék be a szivárványcsaládokat. a tengerentúlról is hülyeséget akarják átvenni. valamilyen módon meg kell engedni ennek a csoportosulásnak a bírálatát. belehallgattam egy beszélgetésbe. ez a somló is zsidó volt. eggyel kevesebb. de azért tudott zenélni. csak épp akkor volt alkotó, amikor igaz, hogy kényszerű módon a magyar többséghez kellett igazodnia. somló a szabad piacon nem alkotott semmit. presser sem. lehet mondani, hogy mert már idősebbek voltak. de a zsidó újhullám se alkotott semmit. ezek az emberek egy kultúrharcba fordították át a magyar demokráciát, azért, mert nem nyerték meg az első szabad választást. az iskolákban kötelezővé tették az évi egyszeri bocsánatkérést. nem egy 20. századi háborús és polgárháborús emléknapot csináltak. hanem a fasizmus és a kommunizmus áldozatainak külön-külön. a politika a társadalom különféle csoportjait szembefordította egymással. a holokauszt utáni purgatóriumi időszak addig tartott, amíg az érintettek éltek. "hollókosztozás" van. és külső-belső ellenség keresés.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 10:02:35

@unionista᠋:

"és van egy magyarázat, hogy mert a zsidók annyira okosak és többi népek irigykednek."

Idonéziában meg Malajziában pedig a kínaiak a "zsidók". Mert okosak, meg pedáloznak, meg kereskednek és (relatíve) meggazdagodnak.

Az outgroup-képzés nem csak Európában történik, és nem csak a zsidókat gyűlölik "a népek".

"több, mint egy évszázadon át elviszik onnan az értelmiséget"

Nem kell az értelmiséget vinni: megy az magától. Robert Noyce Burlington városában, Iowa államban született, aminek a lakossága ma is ~26,000. Grinell városában, Iowa államban nőtt fel (mai lakosság ~9,200), ott is kezdte el felsőfokú tanulmányait a Grinell College-ben (ami egyébként nem egy rossz iskola). De posztgrad képzésre már az MIT-re ment, Bostonba, és a karrierjét Philadelphiában kezdte, majd a Silicon Valley-ben folytatta, Kaliforniában. Ott lett a Fairchild Semiconductors és az Intel alapítóinak egyike.

Nem hiszem, hogy Grinell-ben bárki is azon nyűglődne, hogy Noyce elment onnét, hát még hogy "elvitték" volna. Inkább büszkék arra, hogy van a városnak egy fia aki ott kezdte és sokra vitte.

"ezek az emberek egy kultúrharcba fordították át a magyar demokráciát"

... amiben te magad is nagy élvezettel küzdesz.

2016.07.22. 11:11:52

@neoteny:
a szabad kereskedelem a közvetítő népeknek kedvez leginkább. tehát nem a földhöz kötött vidékies parasztoknak akik az ellátási lánc elején termelnek, hanem annak végén a fogyasztóknak. elsősorban azoknak, akik tőkepiaci központok közelében élnek (budapest). másodsorban ezeket összekötő útvonalaknak budapest-pozsony-bécs vonalon győr. illetve még horvátország eu belépésvel ilyen lehet zágráb-budapest közötti térség: velencei tó, balaton, kis-balaton. ez az adriai szabadkikötők irányába vezet. erre alapozva éppenséggel lehetne fejleszteni a központi régiót és a dunántúlt. de az ország nyugati felén élők többsége ezt se nagyon akarja. azért, mert a nyugati országrészről könnyebben kivándorolnak. amíg multikulturalitás van addig a térségben élő németek egy egy nem ortodox nacionalizmusban érdekeltek. ahogyan a keleti országrész és a határon kívüliek. ebből, valamint a cigányság liberális integrációjának kudarcából. (is) következik az illiberális demokrácia. kisebbségek pozitív diszkriminálásának véget kellene vetni. és egy csoportosulás (nevezzük balliberálisoknak, de ez valójában egy faji alapú szerveződés: a zsidó baloldal és a hozzájuk feltétlen hű értelmiség) ezt nem érti. de ma már szinte mindenki ellenük van. ezeknek az embereknek az amerikai demokrata párt a támogatója. és a multinacionális cégek egy része. ha clintonné elbukja az elnökválasztást, akkor végük van. ha nem bukja el, akkor ez a kulturkampf jelleg még erősödni fog. a legutolsó nyilvános kutatás (az ipsosból lett závecz) szerint fidesz 46%. jobbik 18%. mszp-dk: 19+9%. és nincs több parlamenti párt. ez azt jelentené, hogy a fidesz a listás mandátumok felét nyerni meg. a jobbik ötödét. és baloldal harminc százalékot. egyéni győztesek között nyilván sokkal nagyobb lesz a jobboldali fölény. ez azt jelenti, hogy vagy fidesz, vagy fidesz-jobbik kormány lesz. és ez a csoportosulás továbbra is kétharmados többségben marad. legfeljebb nagyobb lesz a harc a megmaradt uniós pénzekért. de ha ez a politikai érdekcsoport összeomlik, akkor sem akarják a fiatalok a demokratákat. ebből legjobb esetben egy konszolidálódó néppárt és a független értelmiség következhet. ezt pontosan tudja a balliberális értelmiség is. ezért mennél rosszabb annál jobb alapon magyarország összeomlására játszanak. nyíltan azt mondják, hogy a magyar államiságot fel kell számolni és általában véve az európai nemzeteket. az usa mintájára létrehozni az európai egyesült államokat. ilyesmit az európai népek közül senki sem akar. csak a zsidóság és a zsidó pénztőkétől függő vagy hozzájuk kötődő multik illetve nemzetközi tőkepiaci központok, jogvédő szervezetek, kereskedelmi média, szabad sajtó. ez a zsidó nőágon szerveződő baloldali ortodox liberális judaista csoportosulás. velük szemben állnak a konzervatív jobboldali ortodox nacionalista izraeliták. izrael szembefordult a demokratákkal. finkelstein csinálja plakátokat. tudta ön, hogy a bevándorlók robbantottak fel ártatlanokat? megerőszakolják a nőket és a gyerekeket? persze azt is elfogadom, hogy ez szexista és etnicista beállítás féligazság. a kormányzati politikában az érdekek rendszerint bonyolultabbak annál, hogy egy országot néhány szuperfamilia uralhasson. de nem sokkal bonyolultabb. az ellenzék ugyanúgy hűségi kötelékeken alapul. esterházy péter az égvilágon senkinek nem ártott. szerintem egyáltalán nem világhírű író. hiába adták ki 20 országban a műveit. az összes külföldi ismerősömet meg szoktam kérdezni, hogy tudják, hogy ez és ez kicsoda. ismerik? fogalmuk nincs róluk. esterházy egy magyar író volt. aki fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy ő baloldali, liberális és zsidó. de ez a politikai vonulat befuccsolt. ez alapján ne kiáltsuk ki írókat közellenségének. de ezt mindkét oldalon csinálták. csurka azt mondta, hogy a zsidó kiadók elsősorban zsidó írók műveit adják ki. van egy nemzetközi hálózatuk és ezért vannak előnyben a nép írókkal szemben. erre azt kellett volna mondani, hogy ez féligazságként megáll. hozzunk létre egy tájegységeken alapuló kulturális hálózatot. ami lehet, hogy hierarchikus. de az kulturálisan lehet erős. és gazdaságilag is értelmezhető. már már a régiós szinten nyitottá válik. ha az észak-alföld és a kapcsolódó részek (partium) tiszántúli eurorégióvá szerveződik, akkor szatmár vagy bihar megye románsága csatlakozhat. de nekik ez jó. mert ha ez nincs, akkor szatmárnémetinél és nagyváradnál véget érne a világ. de ők ezt nem akarják. keresik a kapcsolatot. de a vallási, kulturális összekötő elem a nemzeti kereszténység. csak a románok ortodoxok, a magyarok nem ortodoxok. a közvetítő nép a többséghez integrálódó cigányság. a magyar vidéken ebből következik a polgárosodás. nem kell hozzá a zsidó kultúra. gazdasági szempontból a németek elegendőek. ha ők belépnek, akkor a termelői piacon nem nagyon lehet és nem is kell több idegen gyártó. lehetne akár egy visegrádi vagy kisvisegrádi pénzrendszer (cseh, szlovák, magyar, horvát, szlovén korona). soros is adhatná az aranytartalékot. de háborúzni akar.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 12:06:31

@unionista᠋:

"a szabad kereskedelem a közvetítő népeknek kedvez leginkább. tehát nem a földhöz kötött vidékies parasztoknak akik az ellátási lánc elején termelnek, hanem annak végén a fogyasztóknak."

Akárhányszor is próbálod ezt sulykolni, nem így van.

Mostanában nem (drága) chilei szőlőt veszek gyümölcsként, hanem cseresznyét. Olyat, ami itt, az Okanagan völgyben terem, ami még Brit Kolumbián is belül van. Mondhatnám azt, hogy a pofám leszakad: egy órányi minimumbérért adják kilóját a Thrifty Foods-ban, ami szintén egy helyi (tartományi) üzletlánc. De megveszem, mert jó és mert meg tudom fizetni. A polc felett, ahol a cseri ki van rakva kb. egy kilós zacskókba, van egy képernyő, amin az őstermelő bugyog arról, hogy milyen kiváló az ő cseresznyéje. Meg mutogatja ahogy a gépsoron megy a válogatása meg a mosása meg akármi.

A többi süket dumádnak meg semmi köze sincs a szabadpiacokhoz; a tőled megszokott befeszült Kulturkampf.

2016.07.22. 13:15:07

@neoteny:
csakhogy ez esetben minden helyiek kezében van. ami azt jelenti, hogy a piac nem szabad. hanem védett. a helyiek érdeke érvényesül. és ha valaki magyaroroszágon azt mondja, hogy a helyiek szerveződjenek össze, akkor jön egy magát liberálisnak mondó nyíltan nemzetellenes társaság amelyik azt mondja, hogy a magyar államiságot fel kell számolni. és a helyüket a multinacionális vállalatoknak és globális tőkepiacnak kellene átvenni. ezt hívják úgy, hogy szabad piac. és amikor a helyiek érdeke érvényesül az feltétlen feudális, elmaradott, stb. ezt harsogja béndek péter, mert ezért fizették meg a vállalati tanácsadóként és ezt mondod te is.

a parasztok azt mondják, hogy először is tisztázzuk, hogy mi az államvallás. ha a többség azt mondja, hogy ez a nemzeti kereszténység, akkor az. és akinek nem tetszik, hogy ebben az országban van olyan, hogy többség az elmehet akárhová a világban. nincs megtiltva. ha kell, akkor a repülőjegyet is megveszik ennek a magyarellenes társaságnak. ha ragaszkodnak hozzá, akkor a magyar kulturális kánonból kiírják őket. a könyveiket kidobják a szemétbe. ez borzalmas. szerintem ne dobjuk ki. de ha ők háborúzni akarnak, akkor háborúzzanak. ezt a cigányság fogja kihasználni. ők lépnek a helyükbe. ha valaki ebbe antiszemitizmust látja bele, akkor nyilván idióta és lássa bele.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 13:39:09

@unionista᠋:

"csakhogy ez esetben minden helyiek kezében van. ami azt jelenti, hogy a piac nem szabad. hanem védett. a helyiek érdeke érvényesül."

Dehogy: szőlőt pl. lehet kapni a WalMart-ban is (meg a Thrifty Foods-ban is). A WalMart-ban olcsóbb is -- de nem is olyan jó minőségű, mint a Thrifty Foods-ban. Egyszerűen a Thrifty Foods inkább "upscale", mint a WalMart. Majd legközelebb megnézem, hogy árulnak-e cseresznyét a WalMart-ban; ha igen, veszek belőle és meg tudom majd mondani, hogy milyen a minősége.

Vagyis szabadpiac van: a fogyasztónak van választása (sőt nem csak a WalMart és a Thrifty Foods között, hanem van még a városban sok élelmiszerbolt, csak én nem járok máshova -- na jó, néha elmegyek a Country Grocer-be, ami valahol félúton van a WalMart és a Thrifty Foods között.

"a parasztok azt mondják, hogy először is tisztázzuk, hogy mi az államvallás"

Ezt te mondod, nem a parasztok. A parasztok el vannak foglalva azzal, hogy jövedelemre tegyenek szert.

"ha valaki ebbe antiszemitizmust látja bele, akkor nyilván idióta és lássa bele"

Ne hazudozz, seggarc: lököd itt a szöveget arról, hogy hogy' gyűlöli mindenki a zsidókat, és van arcod azt állítani, hogy ez nem antiszemitizmus?

2016.07.22. 13:47:20

@neoteny:
ez úgy működik, hogy a zsidó presser és a zsidó demjén találkoznak a somló temetésén. demjén baloldalról nézve áruló, mert ő beállt jobbra és 5 millió forintért jegyez egy dalt az úszó vébére, aminek klipjében orbánt dicsőítik. rózsi valójában nem sémita, hanem cigány. gyárfás is cigány.
24.hu/app/uploads/2016/02/gyarfas-tamas-borkai-zsolt.jpg
balra egy zsidó, jobbra egy cigány.
www.mob.hu/files/gallery/2015-06/026.jpg
de ez nem rasszizmus, vagy antiszemitizmus. az elitben nincs jelen a többség. és erre az a válasz, hogy mert a többség alávaló. így szerveződött magyarországon a zsidó baloldal vezette szélsőséges kommunizmus és a zsidó baloldal vezette szélsőséges kapitalizmus. ez néhány család. őket kiszorítja a "jobboldal". akiknek a sémitákhoz valójában semmi közük. hanem balkáni és kárpátok oláh cigányai. akik a szerbekkel románokkal megtanultak nemzetieskedni. térdre kényszerítjük európát. üzennek brüsszelnek, hogy ők is megértsék. csak az nem látja, hogy ez a cigány vezérkultúra, aki teljesen műveletlen. ehhez képest a "liberális" csoportosulás a többségi magyarokat nevezi fasisztának.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 14:01:51

@unionista᠋:

"az elitben nincs jelen a többség."

Korábban ezt írtad: "a ravasz parasztok azt mondják, hogy intézzék el a a cigányok [a] piszkos munkát". Akkor a ravasz parasztnak nincs jogalapja azon vergődni, hogy nincs képviselve az elitben.

"csak az nem látja, hogy ez a cigány vezérkultúra, aki teljesen műveletlen."

Aha. Dolfi meg osztrák cigány volt, akit háborúba kényszerítettek a brit zsidó plutokraták.

2016.07.22. 14:21:22

@neoteny:
hitler és einstein egyenes férfiágon távoli rokonok voltak. einstein nem volt sémita. hitler nem volt árja.

www.familytreedna.com/public/G2c/default.aspx?section=ysnp
N65053 Einstein Naphtali Hirsch Einstein (ALBERT EINSTEIN's g-gf) E-M35

www.geni.com/projects/E-M35-Y-DNA/10447
Famous Members
Albert Einstein (1879-1955), physicist
Adolf Hitler (1889-1945), German dictator

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 14:47:30

@unionista᠋:

"hitler és einstein egyenes férfiágon távoli rokonok voltak."

Einstein is cigány volt? És ehhez elég volt a négy ükapjából egy?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 14:48:15

@neoteny:

ükapjából -> dédnagyapjából

2016.07.22. 14:52:57

@neoteny:
magyarországon a modern zsidó baloldal nyíltan a feudális paraszti kultúrával szemben áll. jelenleg a városi munkásságnak és a vidéki parasztoknak nem nagyon volt más lehetősége, mint hatalomba emelni a cigányokat. orbán belső ellenzéke délszláv. ők elbukták a hatalmi pozícióikat. ha ez kevés, akkor jönnek az őseurázsiaiak. ha az is kevés, akkor jönnek a parasztok. ezen a ponton lépnek be az oroszok. ha előzetesen nem lépnek be a németek.

egyszerűen arról van szó, hogy el kellene ismerni, hogy van egy kelet-indourópaiak, őserázsiaiak és délszlávok alkotta magyar többség. a magyarok többsége nem északias vagy nyugatos. hanem keleties és délies.

a többségnek joga van-e a kormányzásra? a "baloldal" azt mondja, hogy nincs. nincs is többség. de ha lenne, sem lenne joga. a "jobboldal" azt mondja, hogy a többségnek joga akár illiberális demokráciát is hirdetni. a magyarok a közhiedelemmel szemben (nemzeti) liberálisok. csak nem a zsidó baloldal vezette ballibsik, hanem liberárisak és jobboldaliak.

egy szövetségi kapcsolat lehet. mi legyen ez? jobboldal szerint a német néppárt. a baloldal szerint az amerikai demokraták. egy közvetítő szerepet melyik kultúra lássa el. a baloldal szerint a zsidó. a jobboldalon ugyanezt a szerepet a cigányság tölti be. szükség van-e tömeges bevándorlásra. a baloldal szerint igen és ezt külföldről kellene irányítani. mindenképpen. a jobboldal szerint nem. vagy ha mégis, akkor ezt magyarországról vezérelve. mi legyen az államvallás. a baloldal szerint a felvilágosodásra alapozott totális szabadság. az individualizmus. a modern kori judaizmus. mi más? ami valójában azt jelenti, hogy nincs államvallás. mert mindenki teljesen szabad. a jobboldal szerint nemzeti keresztény államvallásra van szükség.

én csak azt mondom, hogy ezeket a kérdéseket döntsük el. és utána lehet értelmes vitákat folytatni. a szabad piac hívő anarchisták álljanak össze az ország azon pontján ahol többségben vannak. összességében ez legfeljebb százezer ember. tehát nyerhetnek egy választókerületet. demokratikusan lehet 1 anarchista a magyar parlamentben. de a többinek mégis csak van valami joga a közéletet megszervezni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 15:00:44

@unionista᠋:

"de a többinek mégis csak van valami joga a közéletet megszervezni."

Nincs joga, ha "a közélet" "megszervezése" a másik életének, szabadságának és/vagy magántulajdonának elvételét jelenti.

2016.07.22. 16:22:27

@neoteny:
ez az egyenes férfiág. ami egyes ember esetén nyilván nem mutat túl sok dolgot. az apa apjának, apjának, stb. eredetét. persze az y-kromoszóma generációkon átívelve átalakul. einstein egyenes ágon nem sém fia. ennek az egyén esetén túl nagy jelentősége nincsen. a domináns eredet statisztikai eloszlása (térbeli, időbeli változása) a népcsoportra jellemző. és ez alapján tárhatók fel a népvándorlások és a keveredések. illetve ebből rajzolódnak ki a régmúlt kapcsolatai. nemzetségek. jelzem ezt az usában az egyik greenspan szponzorálja. ő se csehszlovák.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 16:26:34

@unionista᠋:

"ez az egyenes férfiág. ami egyes ember esetén nyilván nem mutat túl sok dolgot."

De akkor most Einstein is cigány volt, mint Adolf, vagy nem?

2016.07.22. 17:17:20

@neoteny:
oké, de ebből adódnak ütközések. én például azt gondolom (és ezzel a többség nem ért egyet), hogy a tankerületek élére követlen kellene főigazgatót választani. és mondjuk a baloldali jelölt egy köztiszteletben álló nyugalmazott tanár lenne. mivel hagyományosan a magyar nyugdíjasok szavaznak balra. a jobboldali pedig egy fiatal. mivel a magyar fiatalok többsége szavaz jobbra. persze lehet ez néppárti és egy független jelölt. hívhatjuk akárhogy. jelzem ez a brit indulásként a győztest mindent visz rendszer. de én ennél liberálisabb vagyok. azt gondolom, hogy a szokásjog szerint választás második helyezettje képviselje a kisebbséget. tehát ne jogvédő csoportok, hanem aki a választáson kisebbségbe kerül, vagy akiket a cigány kisebbség közvetlen kiválaszt. az lehet akár a többséghez tartozó. ritók nóra a bihari kisebbségiekkel foglalkozik. nekem szegről végről néném. a bihari tankerületben válasszák meg a cigány családok. de ehhez kapcsoljuk hozzá a határmenti magyar kistérséget. debrecen egyik kivezető útja diószegi út. diószeg (románul diosig), ami egy a határ túloldalán van. kétharmad magyar, a többi román és cigány gyerek. integráljuk őket bihar (bihor) megyébe. és a közigazgatás központja nagyvárad. együttműködik debrecennel. ilyenkor jön a magát liberálisnak nevező csoport (ahol valahogy mindenki zsidó és zsidókeresztény, de nem az összes, hanem egy részük), hogy ehhez a népeknek nincs joga. mert majd a nemzetközi jogvédő iroda eldönti, hogy ki van brutális elnyomatásban. tartsunk szabad választást. és válasszunk ki közvetlen a legalkalmasabbakat. és ha egy tankerületben elég sok cigány él, akkor a választás második helyezettje, vagy ha a cigányság külön szavazna, akkor úgy válasszunk meg kisebbségi tankerületi vezetőnek. úgy, hogy mellette van egy többségi. ez sokkal liberálisabb, mint a brit rendszer, ahol a győztes mindent visz. vagy pláne liberálisabb mint amerika. és erre lehet mondani, hogy de a szabad piac hívőknek nem lesz képviseletük. nem is kell, mivel ők a private és nem a public school hívei. ha szolidárisak, akkor megfizetik az adót és megkapják a normatívát. ha nem szolidárisak, akkor nem részei az államiságnak. ez esetben védjék meg magukat.

budapesten pukli istván vezérletével megszerveződnek a "kockásingesek" és azt mondják, hogy a többségnek nincs joga tankerületeket szervezni. és oda főigazgatót kinevezni. mert ez sérti az intézményi autonómiát. hanem minden iskola és minden tanár azt tanítson, amit akar. ez a private school logikája. a public school olyan, hogy abban van kötelező tananyag. tehát nem az van, hogy mindenki azt tanul, amit akar. de ha a cigányság ehhez a rendszerhez akar csatlakozni, akkor tehesse meg. fizessék a zsidóknak tandíjat. ezekben az alapítványi iskolában 10 gazdagra jut 1 szegény. nekünk fordítva kell megoldani. 1 gazdagra jut 10 szegény. csak legyen már végre módja a többségi magyaroknak ezt megszervezni. és ne kelljen vitázni azokkal a "liberálisokkal", akik úgy érvelnek, hogy a többségnek nincs joga. nem kényszeríteni senkit arra, hogy csatlakozzanak. de én alapból nem is zárnám ki őket. az egyik azt mondja, hogy magyar-cigány folklór legyen. de azt kiegészíti a zsidó country.

errefelé a 7000 fős főnix csarnokot a tankcsapda tölti meg, az irigy hónaljmirigy nevű kiválóság és a moszkvai és a szentpétervári balett. lehessen már onnan is hozni művésztanárokat. értem, hogy ez nem tetszik az amerikai demokratáknak. és? maga a zene egyetemes. de az egyes irányzatoknak van etnikai jellege. de nyilván ne zárjunk ki semmit se ebből. mert azzal szegényebbek leszünk. egy csoportosulás célja, hogy a többségi magyar gazdaságot és kultúrát kizárja. mert akkor ők nem tudnak uralkodni. és az a fasizmus. a szabadság az, hogy ő van megválasztva.

az én véleményemnek sincs többsége, nem is volt és valószínűleg nem is lesz. mivel én kiegyezéspárti vagyok. és az ilyen és amolyan oldaliak háborút akarnak. játsszák le. ha az egyik győz, akkor ők győztek. a kazetta "b" oldala nyerte meg a választást. jobban örülnék annak ha mindkét oldalt lehetne játszani. másik kazettát berakni a magnóba. persze nyilván én is túlragozom ezt. csak nem értem, hogy egyesek mit nem értenek ezen.

2016.07.22. 18:22:04

@neoteny:
einstein és hitler egyenes férfiágon "feketék" (E) voltak. akiket errefelé úgy sztereotipizálnak, hogy "cigányok".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 19:22:38

@unionista᠋:

"oké, de ebből adódnak ütközések"

Hogyne: a rabló és a (kiszemelt) áldozat között is "ütközés adódik".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 19:29:06

@unionista᠋:

Mivel Adolf érvényesítette a _Führerprinzip_-et a Harmadik Birodalomban, ő mindenféleképpen cigány kellett legyen: te értekeztél a cigány vezérkultúráról. És mivel genetikai kutatásaid azt eredményezték, hogy Hitler és Einstein egyenes férfiágon távoli rokonok voltak, így Einstein is cigány volt.

2016.07.22. 20:00:12

@neoteny:
a balkáni eredetű cigány kultúra vezérelvű. a magyarok többségi világképe hagyományosan területelvű: feudális. ez lehet jó is és rossz is. a "liberálisok" mondják azt, hogy ez feltétlen a gonosz.

2016.07.22. 20:04:22

@neoteny:
a nemzeti keresztény és keresztényellenes, nemzetellenes "liberális" kultúra ütközik össze. a történészek eldöntik, hogy ez a szerveződés mennyiben volt faji alapú: fasisztoid.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 20:06:13

@unionista᠋:

"a balkáni eredetű cigány kultúra vezérelvű"

És a Harmadik Birodalomban bevezetésre/alkalmazásra került _Führerprinzip_ honnét eredt?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 20:14:58

@unionista᠋:

"a nemzeti keresztény és keresztényellenes, nemzetellenes "liberális" kultúra ütközik össze."

Először meg kellene mutatnod, hogy az élethez, szabadsághoz és tulajdonhoz való jogok és azok érvényesítése "keresztényellenes, nemzetellenes".

"mennyiben volt faji alapú: fasisztoid"

Egyszer már megbeszéltük, és egyet is értettél: az olasz fasizmus nem volt faji alapú (vagy csak igen minimális mértékben). A Harmadik Birodalomban gyakorolt nemzetiszocializmus volt faji alapú.

Amikor történészek tesznek megállapításokat visszamenőleg, már régen rossz az egyénnek: neki most kell érvényesítenie az élethez, szabadsághoz és tulajdonhoz fűződő jogait, számára nem megoldás az, hogy utólag kiderül: azoktól megfosztották őt.

2016.07.22. 21:17:19

@neoteny:
a náci németország faji alapon szerveződött. fasisztoid volt. a nácik azt mondták, hogy van egy felsőbbrendű népcsoport. a germán eredettel rendelkeznek. és vannak a szolganépek. ilyenek például a magyarok. és ebből következett az, hogy nekik létre kell hozni a fasiszta bábállamokat. és ez abba az brutálisan kegyetlen és végtelen ostoba elképzelésbe torkollott, hogy az alsóbbrendű népfajokat ki kell irtani.

az olasz fasizmus egy totalitárius, nacionalista, korporatív jellegű katonai diktatúra volt. az akadémikus értelmezés szerint azonban ehhez nem szükséges a katonai jelleg. lehet mondani, hogy orbán illiberális demokráciája neofasiszta. de ez esetben izrael is az. izrael azt mondja, hogy ők a jogos önvédelem elvét alkalmazva fognak fegyvert. rendben. de a zsidó állam totalitárius, nacionalista és korporatív jelleggel szerveződik. ahogyan a perzsa vagy a török állam is. hagyományosan az egész balkán. vagy oroszország. ebben a felosztásban putyin neofasiszta. és az usa nem egy totalitárius, nacionalista és korporatív katonai hatalom?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.22. 21:45:05

@unionista᠋:

"vannak a szolganépek. ilyenek például a magyarok."

Affenéket: a magyarok, rácok, sokácok, bunyevácok, palócok nem voltak szolganépek. Nem gyűlölte őket az árja _Volk_.

"az usa nem egy totalitárius, nacionalista és korporatív katonai hatalom?"

Még nem egészen; egyelőre még nem sikerült teljesen hatályon kívül helyezni a Második, Negyedik és Tizennegyedik alkotmánykiegészítést. De igény van rá, és dolgoznak rajta ...

2016.07.22. 23:08:55

@neoteny:
hitler úgy tartotta, hogy a többségi magyarok olyanok, mint az orosz parasztok. és eredetükben egyébként tényleg. horthy ha lehet hinni egy orosz molekuláris genetikával foglalkozó fórumnak, akkor egyenes férfiágon délszláv eredettel rendelkezett. történelmi szereplők egyenesági rokonaiktól mintát vesznek, akkor ezeket tudják. az egy érdekes kérdés, hogy a mitokondriumoknak és az y kromoszómának és van-e történelemformáló szerepe.

ribbentrop még kiegyezett az oroszokkal. de hitler, himler, göbbels a ruszkiknak ment neki. ha ők árják, akkor balkán felé fordulnak. leigázzák a "cigányságot. a közép-keleten az indoiráni népeket szabadítják fel. faji alapon. maga az árja is szanszkrit kifejezés. a szvasztika szanszkrit jelkép. a jelenkori német gyáriparosok az indoiráni piacokat akarják megszerezni. a keleti nyitáshoz bábú orbán. ő végzi el a "piszkos munkát". megkoszorúzza alijev apjának szobrát. kiengedi a baltás gyilkost, stb. de lehet, hogy ez csak belemagyarázás. nem kell túl komolyan venni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.23. 05:49:39

@unionista᠋:

"hitler úgy tartotta, hogy a többségi magyarok olyanok, mint az orosz parasztok."

Ezt honnét vetted?

2016.07.23. 13:49:39

@neoteny:
vho.org/aaargh/fran/livres10/HTableTalk.pdf

hitler a magyar vidékről:

Even in Hungary, National Socialism could not be exported. In the mass, the Hungarian is as lazy as the Russian. He's by nature a man of the steppe. From this point of view, Horthy is right in thinking that if he abandoned the system of great estates, production would rapidly decline. (17th September 1941, evening, and the night of 17th-18th).

hitler a magyar nacionalizmusról és a németek duna-stratégiáról.
The Hungarians are better governed than the Rumanians.
What a pity they can't instal Croats instead of Rumanians! The Hungarians are wildly nationalist. They assimilate the Germans at extraordinary speed, and they know how to select the best of them for posts of command. We shan't succeed in preserving the German minorities in Hungary except by taking over control of the State—or else we shall have to withdraw our
minorities from Hungary.
Apart from those in Transylvania, the German minorities in Hungary have a tendency to degenerate. I realised this at Nuremberg, when I saw their delegations march past. In our plans for colonisation in Russia, we'll find room for these minorities. It's not profitable for us to repatriate minorities, but if I settle them on territories that don't cost me anything, that's quite different. A government must have a lot of authority
to succeed in such an operation. Anyway, I suppose that if we want to practise a sincere friendship with Hungary, we shall have to withdraw our minorities from the country.
Obviously, if we want to convert the Danube into a German river, our policy will have to be different. In that case, we'd have to settle all our minorities from the Balkans on the banks of the river. But we would be obliged to give the Germans of the Banat, for example, a land as fertile as the Banat.
It's clear that the Hungarians and Rumanians will never
be reconciled, even if they regard Germany as a common
enemy.
If I settle the fifteen hundred thousand Germans of our
minorities in the Eastern territories, I'll build an autobahn fifteen hundred kilometres long, dotted at intervals of fifty to a hundred kilometres with German agglomerations, including some important towns.
That's a tentative solution, but the Danube remains the
Danube. We should establish a strong foothold at the Iron Gates. Unfortunately it's an unprepossessing region and won't attract our colonists. It will always be possible to populate the region by the exploitation of the copper-mines. That will be an excellent way of procuring the copper we need, and there will be all the more reason for it if we're not on good terms with the
Yugoslavs.
The Danube is also the link with Turkey.
And it's only when one's lines of communication are safe that one can build a world empire.
(6th February 1942, evening SPECIAL GUESTS: HIMMLER AND STURMBANNFUEHRER (MAJOR) KUMM)

vannak még részletek. budapest szépségét dicsőíti.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.24. 06:13:47

@unionista᠋:

Köszönöm a linket; roppant tanulságos. Amikor a középkori kereskedelemről értekezik, megmutatkozik a gazdasági ismereteinek hiányossága, amit romanticizmussal és antiszemitizmussal próbál helyettesíteni:

(The Hanseatic League should not be regarded solely as an instrument of political power. It also personified, on the level of relations between individuals, a conception of justice. For example, it never agreed to carry a consignment unless it was provided with a sure guarantee of the weight and quality of the goods. Equipped with the Hansa's seal, the goods thereby enjoyed a high reputation, both in the interior of the country and abroad. A case is cited of some cloth merchants who had employed the Hanseatic agency in Lübeck to send a bale of linen to Bergen. Now, this merchandise did not correspond to the Hansa's specifications, with the result that, by way of a sanction, the guilty city was excluded for a period of ten years from the traffic of the League. What is important to notice is that the decision was not taken as the result of a complaint by the addressee, but simply as the result of a check-up held at the outset. It was observed that the merchandise did not correspond to the specifications, a few threads of flax were absent in the weaving of the linen.

It was not one of the Hansa's least merits to have stabilised the notion of commercial probity, as it is still honoured in some houses in Bremen and Hamburg. It was thanks to very severe sanctions, and even to barbarous punishments, that gradually this conception of probity in trade was established. When the Hansa refused its seal to a merchant, for the latter, in view of the League's prestige and the extent of its relations, this meant the first-fruits of ruin.)

The example of the Hansa inspired all commercial and industrial activity of the Middle Ages. That's how the price of bread could be kept the same for four hundred years, that of barley — and, consequently, that of beer — for more than five hundred years; and this in spite of all the changes of money. The notion of probity was not implanted solely in commercial relations. It was the basis of the small crafts; the guilds and corporations always took care that this tradition should be maintained. A baker, for example, who cheated on the quality of the flour intended for the manufacture of rolls, was ducked several times in a basin filled with water, and in such a way that he escaped only by a hair from drowning.

As soon as the Jews were allowed to stick their noses out of the ghetto, the sense of honour and loyalty in trade began to melt away. In fact, Judaism, this form of mental depravation that must at all costs be abolished, has made the fixing of prices depend on the laws of supply and demand — factors, that is to say, which have nothing to do with the intrinsic value of an article. By creating the system of _caveat emptor_, the Jew has established a juridical basis for his rogueries. And thus it is that during the last two centuries, and with rare exceptions, our commerce has been dragged down to such a level that it has become absolutely necessary to apply a remedy. One first condition is necessary: to do away with the Jews.
süti beállítások módosítása