1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.06.09. 16:09 HaFr

Orbán végre igazat mond: Magyarországra szegénység vár

 

Az ügyészi szervezet mai gyűlésén a kormányfő megtartotta 2030-ig tartó programbeszédét. Elmondása szerint az európai gondolkodásban még nem történt meg - de meg fog történni - a váltás a szociális jólét korszakából a rend korszakába. Nyugaton a politikai elit a gazdasági sikereket tekinti továbbra is legitimációs alapnak a rend és a rendteremtés helyett, ez azonban meg fog változni, Magyarországon már meg is történt.

Orbán -- ami a lényeg az egészben -- meghirdette az elkerülhetetlent, azt tudniillik, ami elkerülhetetlenné vált a kormányzása eredményeként (és aminek jellegében természetesen semmi köze Európa versenyképességének adott állapotához): a lecsúszó, elszegényedő ország lemondhat arról, hogy valaha is befogja akárcsak a régiós társait is. Miután az ország növekedési és megújulási potenciálját Orbán tervszerűen lerombolta, vezetésével az állami vagyon mozdítható része egy szűk kaszt kezébe vándorolt, látványosan rohadnak a közszolgáltatások, félmillió magyar menekült nyugatra, rövidesen az EU-s pénzek is elfogynak, és tíz év múlva már nyugdíjat sem fog fizetni a a magyar állam -- ilyenkor már nagyon nehéz az unortodoxia hazugságaival házalni.

Egy nappal azután, hogy a törvényhozás ellenzéki segédlettel elfogadta a különleges állapot alkotmányos és törvényi alapját, világossá vált, hogy leginkább nem a migránsok ellen védekezik a kormány, hanem az ország polgárai ellen, akik majd egyszer, nagy későn magukhoz térnek bódult, sorosozással, kommunistázással, emigránsozással és öngyilkos nacionalizmussal nehezített állapotukból. És akkor ott lesz velük szemben az ügyészség, a rendőrség, a titkosszolgálatok és a katonaság, miközben az állampolgárok 85-90%-a eleve az államtól fog függeni, mert onnan fogja húzni a fizetését vagy a kicsinyke nyugdíját: a szabadságunk minimális lesz -- REND lesz.

Ó, próféta lelkem! Néhány hete megírtam, hogy ez lesz a következő lépés. A szegénység legitimálása -- amit a nép túl nagy kisebbsége még mindig, addig is, amíg a reménytelenség és a nyomor már ellepi a fejük tetejét is, örömrivalgással fog fogadni! Rend, szolgaság, fegyelem, szegénység lesz a mi négyes csillagunk, a nemzeti büszkeség az égboltunk! Az unortodoxiának vége, a vagyont nagyjából ellopták, jöhetnek az igazság évei (évtizedei). Most kezdhetjük megenni, amit 6 év alatt közösen megfőztünk. Elnyúló, szegényes lakoma lesz, magyarok, míg a belső szobában a fiúk tivornyáznak. Polgári Konzervatív Párt www.pkp.hu

134 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr368795140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2016.06.09. 17:03:40

Szar ügy amikor újra és újra azt kell mondanom,hogy megmondtam előre:
a nagy hohoohooo 2015.07.06. 08:33:03
Nem merik, hát nem is mérik.Erre hatalmazták fel a választók .
A kormányprogramban is megmondták : Folytatjuk !
Igaz még a választások előtt leszóltak nekik, hogy vissza kéne tartani a mélyszegénységes statisztikát, majd utána ráér az a közlésre... és ez nem csak találgatás/képzelgés:
"A Magyar Tudományos Akadémia szociológusai ismertették uniós összehasonlításban a szegénység terjedéséről szóló adatokat. A számok azt mutatják, hogy a helyzet az elmúlt néhány évben meredeken romlott, amit a gyerekek különösen megszenvednek. A kutatók szerint ha a kormány valóra váltja a terveit, még súlyosabbá válik majd a helyzet.
"A konferenciát azért tették nyitottá, mert a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idén – forráshiányra hivatkozva – nem publikálta a szegénység mértékét és mélységét európai összehasonlításban mérő mutatókat, így azok nemcsak a nagyközönséghez, de még a szakmához sem igazán jutottak el. Az Akadémia ezt az információhiányt szerette volna pótolni."
index.hu/chart/2014/11/20/elkeseritoek_a_szegenyseg_legujabb_adatai/
De hiszen az egyik kőkeresztény kullancstól Harractól tudjuk, hogy a szegények valójában csak megszokásból nem esznek, meg egyébként sincsenek már szegények. Okafogyottá vált ennek a mérése, hiszen mindenki jól él, nem? Például ételosztás sincs már.
Már a ciklus elején kijelentette Orbán, hogy a fő céljuk az, hogy senkinek ne járjon semmiféle állami újraelosztásos támogatás. Ha azt mondjuk, hogy csak a szegényeknek járjon bármi is, de a szegények nincsenek definiálva, akkor ugyebár miért lenne szegénység amikor a FideSS maffiózók azt sem veszik észre ha havonta 1,2 millióval több pénzt kapnak. Sőt időnként találnak a Mészáros stróman a gatyazsebben 1 milliárdot.
Már Orbán lánya is a saját lábán áll.
Tessék itt a példa nyomoroncok: Lehet követni a lyány és a vej példáját. Tehetséggel, akarattal, tudással, intelligenciával, hittel a határ a csillagos ég. Nem punnyadni, hanem irány lámpát szerelni, fát kivágni, pályázni, traktort venni, jól nősülni/férjhez menni, svájcban tanulni, operába járni, Louis Vuiton táskát venni!
Ha meg nem tetszik a rendszer, el lehet menni Londonba szarostányért mosogatni.
Ja igen. És ezt majd elmesélem, a felénk szakmányban, órás váltásban guberáló nempiréz, nemgazdasági bevándorlóknak is.
Javaslom, a KSH csak olyan statisztikákat készítsen, amire csak pozitívan lehet válaszolni."

A brand versenyképessége 2016.06.09. 18:08:16

Silány orbánozás. Töröld ki, és próbálkozz újra.

anonymand 2016.06.09. 18:16:51

@a nagy hohoohooo:

A szegénységben már eddig is jobban teljesített Máriaországamutyisztán, pedig én szóltam előre.
kismalac.blog.hu/2014/12/26/haboru_vagy_beke
Úgy tűnik, a jövőben még jobban fogunk teljesíteni...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.06.09. 18:17:24

@A brand versenyképessége: téged biztos nem töröllek ki, mutogatni foglak -- ahogy ritkul majd a fajtád

tamas11 2016.06.09. 18:38:28

@A brand versenyképessége:
próbálkozz inkább te!
Neked mit jelent az, hogy:
""A hatalmat nem lehet többé gazdasági sikerekkel legitimálni, vélte a kormányfő"

Laptop7712 2016.06.09. 18:52:51

Volt már ilyen, én emlékszem. Egy szép októberi napra esett, amikor is a nép elment egy kicsit sétálgatni a városba. Volt ilyen egy márciusi napon is. Erre emlékszünk, ez van a történelemkönyvekben. Ezt szokták mondani, hogy ezeken a napokon pár pillanatra nemzetté vált a nép.
Erre emlékszünk, ez van benne a mélyen a tudatunkban. Eléggé gyakorlott a nép, hogy hogyan éljen túl. Tudta mit kell tennie a török alatt is, és nem volt problémája a komcsik alatt sem egy darabig.
Egy ponton túl nem érdemes konzerválni a szegénységet, de ezt remélem látják a közgazdászok is a belvárosból, függetlenül attól, hogy a KSH mit tud, vagy mit nem tud. 8 millióan élnek a magyar szegénységi küszöb alatt. Ez hosszútávon nem nyerő, ezt mindenki látja. Erről dumál Pogátsa, meg a többi is.

Laptop7712 2016.06.09. 18:57:30

@tamas11:
Azt jelenti, hogy a kormányzás mindig spirituális alapokon nyugszik. Ropognak az alapok. Meg kellene erősíteni ezt a talapzatot, csak eléggé nincs ötletük. Erre a mondat. Ezért tolja Vona a dumát, de már Zsóti, a Bajer is néha olyan cikkeket hoz, hogy ihaj. Szerintem ezt látják ők is, hogy ezzel valamit kezdeni kellene.

tamas11 2016.06.09. 19:09:40

@Laptop7712:
Itt már nem a szegénységről beszélünk.
Hanem kifejezetten arról, hogy a "hatalom" miként reagál.
Eltagadja, netán orvosolja, vagy hatalmi eszközökkel lép fel.
Orvosolni nem tudja, nem akarja, és az idő múlásával már az is mndegy, tud e még Gyurcsányra mutogatni. (ha jogos lenne, rajtunk nem segít).
Az a kérdés, van e egymillió új munkahely, nem nőtt e az államadósság, csökkenetek e a társad. feszültségek és a korrupció, nőtt e nemzetközi tekintélyünk, nemezeti függésről mi a közvélekedés, egészségesebbek e az emberek, Ilyesmik...

De én azt szeretném, ha A BRAND VERSENYKÉP... nick válaszolna - ha tudna.
Tőled meg azt kérdem, mit jelent, (nálad), hogy a kormányzás spirituális alapokon nyugszik?

Laptop7712 2016.06.09. 19:36:16

Minden hatalmon lévő főbenjáró bűnnek tekinti azt, hogyha bárki, legyen az csoport, vagy egyén, megpiszkálja a hatalmának spirituális alapjait. Ez a történelemben mindig így volt, és míg ember él a földön így lesz, kivéve az aranykori berendezkedést egyesek szerint.
Mit jelent ez?
Minden hatalmat – teljesen mindegy, hogy a hatalomgyakorlás formája milyen társadalmi berendezkedést testesít meg – egy lapvető hit tart össze. Ezt a minden hatalom egy mondatban össze tudta foglalni, úgy, hogy mindenki értette.
Aki ez ellen szegült, vagy ezt a hitet le akarta rombolni, azonnal kivégezték, vagy száműzték.
Mindaddig, ameddig ez a vélt, vagy valós hitrendszer nem sérül, a hatalomgyakorlás stabil. Abban a pillanatban, amikor ez már nincs így, nem lehet megállítani a változást. Erről szól az emberi történelem.
Ugyanez a jelenség megfigyelhető a cégek generációváltásánál. Átveszi a pubi a céget, más spirituális alapokon létezik, és záros határidőn belül tönkre is megy, vagy megreked egy fejlődési szakaszban, és elkezd stagnálni, és fogalma sincs, hogy miért.
Egyszerűen elkezd eltűnni a történet mögül a miértet megtestesítő spirituális erő, és az ebből levezethető szabályrendszer. Nagyon sok kultúra tisztában van ezzel, mi is csak úgy néz ki, kezdünk elhülyülni, ebben a baromi nagy demokráciában.

Zoltan Hazafi 2016.06.09. 19:53:49

@Laptop7712: Spirituális alap van bőven, ezidáig nemigen piszkálta őket senki. Lásd: Alkotmány, NER... Sőt a Parlament is legitimáltatott az ellenzék bejárása által. (bezzeg amazok kivonultak anno)

Laptop7712 2016.06.09. 20:06:21

@Zoltan Hazafi:
Nagyon úgy néz ki, hogy roppantul nem fekszik nekünk ez a baromi nagy demokrácia. Lassan három generáció döglik bele ebbe a játékba. A fiatalok meg beintettek. Itt tartunk. Ennek történetnek a kivetülése, hogy rohad a gazdaságunk minden szinten, közben bármit meg lehetett tenni az elmúlt 25 évben, de annak az ellenkezőjét is. Mindezt demokratikus alapokon.
Olyan kapitalizmust sikerült összetákoltunk a roppant demokratikus alapjainkon, amibe mindenki beledöglik. A gazdagot gyűlöli a szegény, és fordítva. Ez nagyon új jelenség. Nyugaton ez a két dolog egyensúlyban van, ami garantálhatja a társadalmi békét.
Erre csak pillázunk 25 éve, és demokratikusan felszámoljuk önmagunk gazdasági alapjait. Ügyesek vagyunk, és nyomorból acsarkodunk egymásra. Ebben a játékban a gazdag is ugyanolyan nyomorult, mint az, aki napi 12 órát gályázik havi 35 ezerért.
Spirituális alapokról van szó, és papírra leírt törvényről, meg ellenzékről.

Zoltan Hazafi 2016.06.09. 20:18:03

@Laptop7712: Nem az a baj, hogy demokrácia, hanem az, amit csináltak belőle. Amikor manipulálták alkotóit-eszközeit.
Lásd.: határon túli magyarok vs. külföldön élő magyarok választása-szavazása.
És van még néhány...

zipe moha 2016.06.09. 20:44:05

Bruck András írta az alábbiakat a Face-n...változatlan formában közre adom...nincs mit hozzátennem:

"Brutális coming out

Élete legfenyegetőbb beszédét tartotta ma Orbán Viktor a Legfőbb Ügyészségen.
A lényege: morál és gazdasági fejlődés helyett rend és rendteremtés – szerinte a jövőben, Európában ez lesz a legerősebb alapérték, ez fogja megadni az egyes államok legitimitását. Egyben azt is állította, hogy lezárult a folyamatos gazdasági növekedés korszaka, és a nemzetek versenyfutása a jólétért.
Természetesen ebből egy szó sem igaz.
Orbán Viktor magyar miniszterelnök csupán a magyar nép halálos ítéletét jelentette be, amelyet ő és a kormánya kíván és fog végrehajtani.
A beszéd ugyanakkor brutálisan őszinte is volt. Orbán lényegében elismerte, hogy Magyarország nem csak nem képes jólétet és szociális biztonságot teremteni polgárainak, de nem is akar. Az ő kormánya semmiképp. Mint mondta, az „elnyugatizálódott” Magyarországnak a rendet biztosító ügyészség a legfontosabb pillére.
Ennél nem lehet egyértelműbbnek lenni.
Erre kellett hát a terrortörvény is – persze, hogy nem a nemlétező bevándorlók megfékezésére, hanem a bejelentett nyomor és szegénység következményeinek „kezelésére”.
A magyar miniszterelnök ugyan ismert arról, hogy hadilábon áll az igazmondással, de ezúttal mindenkinek tanácsos hinni neki.
Először bejelentette a centrális erőteret, és megcsinálta.
Aztán bejelentette az illiberális demokráciát, és megcsinálta.
És ezt is meg fogja csinálni.
Köszönet mindezért az ellenzéki pártoknak, az elnyomással szemben oly megértő ellenzéki értelmiségnek, a magát súlytalanná tett ellenzéki médiának, köszönet a közéletből közönyösen, cinikusan kivonulóknak, az elbutult kormányhíveknek, köszönet mindenkinek, aki segített ezt összehozni.
Nehéz idők következnek, de egy szavunk se lehet, megérdemeljük.

Ui: Holnaptól foci EB, mindenkinek önfeledt szurkolást és világraszóló magyar győzelmeket kívánok.

nevetőharmadik 2016.06.09. 20:51:58

Igen. Nincsen elég kenyerük? Majd csattogtatjuk nekik a nemzetiszín ustort. Meg ugye a népdal:

"Eltartom hétköznap búzakenyérrel – kenyérrel,
Vasárnap, ha más nem jut már: veréssel, veréssel."

Meg ugye Mikszáth:

"A magyar hátán szántani is lehet, csak az ekevas nemzeti színű legyen."

Akin lehet, azon nagyon hamar fognak is.

***

Egyebekben pedig inkább Orbán féljen a REND-től. Mert ha egyszer mégis felébred a nép, annál rosszabb lesz Orbánnak, minél nagyobb a REND, minél nagyobbat kell ütni ahhoz, hogy eltakarodjon. Mert akkor nagyot fognak ütni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.06.09. 21:41:57

@zipe moha: pont azt írta, mint én, se többet, se kevesebbet

neoteny · http://word.blog.hu 2016.06.09. 21:56:14

@zipe moha:

Idézed Bruck Andrást:

"Nehéz idők következnek, de egy szavunk se lehet, megérdemeljük."

Itt nem azt mondja, hogy a szegény kismagyarok maguk tehetnek arról, hogy így jártak?

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.06.09. 22:25:21

Mikor a rohadt életbe lesz ennek a több évszázados nyomorúságnak vége! Emberöltőnként megcsillan a remény, hogy most, ők a mieink, ők az igazak, aztán (hitványságuk miatt) ilyen népdalok születnek.

A magyar a népdalaiba sírta bánatát, és párkapcsolatba burkolva adta tudtára urainak, hogy:

www.youtube.com/watch?v=vg_A6ASXiXs 8:40 - től (vigyázat, a népdal érzelmek felkavarására alkalmas!)

„Ha már ennek ugyanígy kell lenni, 
A falumból nékem ki kell menni. 
Olyan búsan megyek-megyek ki belőle,”

Mikor lesz ennek már vége, hogy nekibúsulva az ember elhúzatja utoljára (ha van még kivel) a nótáját és csomagol :

„Isten veled szép falum örökre, 
Én elmegyek meghalni messzire.”

újra, meg újra, százezerszám

Tamáspatrik 2016.06.09. 22:26:15

@zipe moha: Sztálin és Ceausescu is eleinte még aránylag normális emberek voltak. A korosodás nekik se tett jót.

zipe moha 2016.06.09. 22:33:53

@neoteny:
"Itt nem azt mondja, hogy a szegény kismagyarok maguk tehetnek arról, hogy így jártak? "....

nem neoteny, a lényeg utána jön..:

"Holnaptól foci EB, mindenkinek önfeledt szurkolást és világraszóló magyar győzelmeket kívánok. "...

neoteny · http://word.blog.hu 2016.06.09. 22:40:57

@zipe moha:

"a lényeg utána jön"

A lényeg az utóiratban van? Akkor minek írta mindazt, ami megelőzte az utóiratot, különös tekintettel annak utolsó mondatára?

Lexa56 2016.06.10. 06:33:05

Újra jön a fasizálódó diktatúrácskák virágkora. Mert megérdemeljük, mint a hölgyek a kozmetikumot. Csak itt speciel nem mutogathatunk másra. Ezt magunknak készítettük.

megamedve 2016.06.10. 06:51:20

A bánnak van annyi esze, hogy csurgasson a nèpnek. Az volt a cèl, hogy amíg tartanak az EU pènzek (azok mèrhetetlen lenyúlásával) megszerezzèk a totális gazdasági, mentális és karhatalmi befolyást. Ez nagyjából sikerülni is fog. Na, onnantól már mindegy lesz. Nem lesz itt mélyszegénység, néplázadás, meg ilyenek. Figyelni fog rá, hogy ne húzzál lámpavasra, mint Csaut.

ijontichy 2016.06.10. 07:05:26

A képről elsőre az jutott eszembe: na, ez a két cégéres gazember se becsületben őszült meg :-/.

Moin Moin 2016.06.10. 12:04:37

"Mint minden zavaros fejű politikusnak, neki is a 'rend' szóval volt tele a szája." (Maurice Druon: Az elátkozott királyok - a szerző jellemzése Valois grófjáról...)

...Istenem: de sokszor eszembe jutott már ez az idézet az elmúlt években Orbánról!:-)

dunántúli gyerek 2016.06.10. 12:05:51

Tökre lenne értelme a posztnak, ha az utsó 3 évben nem lett volna Mo-n nagyobb reálbér emelkedés, mint 1990 óta bármikor.

Moin Moin 2016.06.10. 12:06:04

@nevetőharmadik: Gyúrjá, vazze, hogy majd nagyot üssé, ha köll!

..Én má fegyverközök!

ursus artos 2016.06.10. 12:08:28

@Laptop7712: "8 millióan élnek a magyar szegénységi küszöb alatt. "
Már nyolc millió? Tíznél azért majd álljatok meg, nehogy túltoljátok...

Fhmen 2016.06.10. 12:51:45

amikor símán lenyúlhatták a manyup pézt, kiderült, hogy itt bármit meg lehet csinálni. bármit.

Laptop7712 2016.06.10. 13:17:53

@ursus artos:
Ha valaki keres havonta 145.000 Ft nettó pénzt, és az átlag albérlet meg a rezsi országosan 115 000 Ft, akkor a nép rabszolga. Azért, mert egy normális országban Európában a gazdasági viszonyok úgy vannak kitalálva, hogyha valaki megkeresi havi 160 óra munkával képesítés nélkül a szalag mellett a minimálbért, akkor is fenn tudja tartani önmagát, és még marad is neki. Ez most kb. 1350 EUR nettóban, vagy KB. 1100 Font nettóban.
Jó, hat éves használt kocsit a polgár vehet már 700 EUR- ért, vagy 700 fontért, amivel be tud járni dolgozni.
Ha innen nézek az életre, akkor a magyar 40 éve gazdasági nyomorban él, csak most annyi a különbség, hogy nyitott határok mellett egy ilyen játék nem fenntartható. Ezért rohad a gazdaság, senki nem akar rabszolga lenni. Két út van. Vagy lesz kiegyezés, vagy nem. Lehet dumálni, hogy ez, amit írok duma. Ha így gondolja valaki, hívja fel az ismerősét Londonban, Bécsben, vagy Hamburgban.
Egy komoly mérnök nettó éves fizetése elérheti a 150 000 EUR- t. Most őszintén, nem az ilyen jellegű problémára kellene megtalálni a megoldást Egy kicsit másképp, mint ahogy most működik?
Ami van pl:
Lámpabusiness 750 millás osztalákkal, 450 millás EU-s lóvé 56 ásott gödörért, nyugati középvállalat magyarországi telephelyén cég éves osztalékrátája 200 fő foglalkoztatása mellett 21 mird Ft.

Erre mondták a fiatalok, köszi szépen, de ezt inkább ne, oszt csá. Teli hassal gondolkodnak, meg csinálnak gyereket „Deutschlandban”, nem „Londonországban”. A többi duma.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.06.10. 13:24:22

Gondolkodó ember ritka,
Ez a fidesz-vallás titka.
:)

erol 2016.06.10. 13:28:47

@dunántúli gyerek: "Mo-n nagyobb reálbér emelkedés, mint 1990 óta bármikor."
Ja persze. És te ezt el is hiszed?

dunántúli gyerek 2016.06.10. 13:30:22

@Laptop7712: 'Ha valaki keres havonta 145.000 Ft nettó pénzt, és az átlag albérlet meg a rezsi országosan 115 000 Ft, akkor a nép rabszolga. Azért, mert egy normális országban Európában a gazdasági viszonyok úgy vannak kitalálva, hogyha valaki megkeresi havi 160 óra munkával képesítés nélkül a szalag mellett a minimálbért, akkor is fenn tudja tartani önmagát, és még marad is neki.'

Ha mondjuk vmikor szeretne saját lakást, akkor a nép nyugaton sokkal inkább rabszolga mint Magyarországon.

www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/ausztriat_is_siman_lenyomjuk_pedig_berekrol_van_szo.4.233056.html

Persze nem muszáj sajátot venni, de akkor mi lesz, ha mondjuk úgy döntesz ogy már nem akarsz tovább dolgozni? Mész a garázsba lakni?

dunántúli gyerek 2016.06.10. 14:02:22

@Laptop7712: Ja, és az októberi napokon meg a márciusi napokon is a külföld seggét nyaló ribancokat kergették el a nemzetiek.

Orbánnak nincs oka aggodalomra, az atlantista brüsszeli kolhoz vezéreket Európa nagy részében még nálunk is jobban utálják: index.hu/kulfold/eurologus/2016/06/10/mi_szeretnenk_megmondani_kit_engedunk_be_angliaba/

Laptop7712 2016.06.10. 14:10:49

@dunántúli gyerek:
Mondom, a nép rabszolga. A magyar fizetésekben nincs benne a lakhatás, az étkezés, a gyermeknevelés, és a helyváltoztatás költsége. Ezért rabszolga.
Az, hogy most a rabszolga saját lakást akar venni, és 51 hónapot, vagy 2 hónapot kell-e dolgozni egy lakás négyzetméteréért, teljesen irreleváns. Inkább felül a gépre, és csőváz.
Ha egy pár Deutschlandba minimálbérért gályázik a szalag mellett, akkor egy fizetés megmarad. Ez most 1340 EUR.
Ezt utalgatják haza, hogy nyomorogjon a család többi része, aki itthon van, vagy ha úgy dönt, hogy fizeti még a devizahitelt, akkor abba tolja bele. Egyre kevesebben teszik meg, hagyják bedőlni, megegyeznek a bankkal, és élvezik a napfényt a családi nyaraláson.
Nyugaton kb. 15-25 % tulajdonolja a lakásokat, a többi bérel. Egész jól elvannak.

dunántúli gyerek 2016.06.10. 14:14:30

@Laptop7712: Arról nem kell meggyőznöd, hogy Németországban könnyebb megélni a minimálbérből mint Magyarországon.

Még vmi bombasztikus újdonság?

Laptop7712 2016.06.10. 14:19:19

@dunántúli gyerek:
Látom érted te, hogy villanymotor, csak azt nem érted, hogy mi hajtja. Ezzel nincs semmi gond, csak tudod akinek nincs nemzetközi kitekintése, az elhiszi azt, amit lát. Érdemes lenne egy kicsit körülnézni, hogy mit is gagyognak azok, akik egy repülőtérre szervezik a gimis osztálytalálkozót. Valamit mesélhetnének a valóságról.
Egyéb hozzáfűznivaló?

Khonsu 2016.06.10. 14:19:23

@dunántúli gyerek:

Sokat segítenének rajtunk azzal, ha kilépnének.

1. - Mindenki láthatná, ahogy összeomlik a gazdaságuk, egekbe szökik a munkanélküliség és évtizedes, elhúzódó válságba süllyednek, miközben az EU gazdasági tömbjéről leválva, globális gazdasági érdekérvényesítő képességük megcélozza a nullát. Aminek következtében az USA, EU, Kína ribancává válnak.

Ez talán mindenkinek egyértelművé teszi, hogy az EU-ból való kilépés kissé komolyabb téma annál, hogy belpolitikai fegyverként használják.

2. - "Néhány" honfitársunk hazatérne, pont akkor, amikor ez "nemzetmentő" kormányunknak legkevésbé sem hiányzik, és betesz a "REND"-nek.

Lépjenek csak ki, te meg tapsolj hozzá. Ehhez képest a magad alatt favágás semmiség. :)

VT Man 2016.06.10. 14:26:22

"És akkor ott lesz velük szemben az ügyészség, a rendőrség, a titkosszolgálatok és a katonaság, miközben az állampolgárok 85-90%-a eleve az államtól fog függeni, mert onnan fogja húzni a fizetését vagy a kicsinyke nyugdíját"

Na kb. innentol hiteltelen az egesz cikk.
Bar hazudtam: mar az elotte levo resz is gyenge volt.

A szerzo komolyan gondolja, hogy 90% allami alkalmazott (vagy nyugdijas) lesz?

Es dolgozni ki fog? Exportalni?

dunántúli gyerek 2016.06.10. 14:26:25

@Khonsu: 'Mindenki láthatná, ahogy összeomlik a gazdaságuk, egekbe szökik a munkanélküliség és évtizedes, elhúzódó válságba süllyednek, miközben az EU gazdasági tömbjéről leválva'

BLABLA

2004 előtt a GDP növekedésünk is nagyobb volt mint most, meg a munkanélküliségünk is kisebb volt mint most.

Persze elég standard hogy az atlantisták összeomlással fenyegetnek, ezt csinálják most a briteknél is, meg ezt csinálták az IMF szakításkor is.

Én nem hiszek nekik, mert hazudnak.

VT Man 2016.06.10. 14:28:18

@ursus artos:
"@Laptop7712: "8 millióan élnek a magyar szegénységi küszöb alatt. "
Már nyolc millió? Tíznél azért majd álljatok meg, nehogy túltoljátok..."

Mar a 8 millio is necces!

Ha 9,5-10 millio magyar van, es abbol "milliok vandoroltak ki", akkor hogy lehetnek itton meg 8 millioan?

dunántúli gyerek 2016.06.10. 14:34:09

@VT Man: 'Ha 9,5-10 millio magyar van, es abbol "milliok vandoroltak ki", akkor hogy lehetnek itton meg 8 millioan?'

Mondjuk úgy hogy többen vándoroltak ide, mint innen el.

Csak ezt elfelejtette lehozni az atlantista sajtó: www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

2016.06.10. 14:36:42

@NagyVonalakban:
orbán a világkommunizmus és a globális kapitalizmus egyenes következménye. minden rendszer alfája és ómegája. egy kolosszus, aki megvédi a világot.

dunántúli gyerek 2016.06.10. 14:43:59

@Khonsu: És ahhoz mit szólsz, amit a gazdaságról meg a munkanélküliségről idekamuztál?

Khonsu 2016.06.10. 14:54:23

@dunántúli gyerek: Mit szólnék hozzá? Azt szóltam.

nemecsekerno_007 2016.06.10. 14:58:02

@Laptop7712: "8 millióan élnek a magyar szegénységi küszöb alatt."

Ezek szerint kb. 2 millió ember tartja el ezt a 8 milliót?!

dunántúli gyerek 2016.06.10. 14:58:09

@Khonsu: Semmit se szóltál, csak azt hazudoztad amit az atlantista sajtó.

Ehhez képest a 2004 előtti években Magyarországnak jobban ment mint most(GDP-adósság-munkanélküliség), pedig kb. most van az EU tagság óta a csúcs.

nemecsekerno_007 2016.06.10. 15:04:26

@zipe moha: "Magyarország nem csak nem képes jólétet és szociális biztonságot teremteni polgárainak, de nem is akar"

Magyarország? Az kikből áll? Azok nem mi volnánk? Akkor hogy is van ez?

"morál és gazdasági fejlődés helyett rend és rendteremtés"

Inkább moralizálás és jóléti álmodozás helyett gazdasági realitások és egyenlőbb közteherviselés.

Beszélsz itt jogokról, ügyészségről meg ilyenekről de mi van azokkal akik megtermelik az állam működéséhez szükséges pénzt? Azoknak nincs joguk. Egyébként olyan, hogy állam pénzügyi értelemben nem létezik csak szervezetileg. Az adóból működik amit befizetünk. Ha tovább megyek akkor azok adójából, járulékából akik exportra termelnek v. szolgáltatnak.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.06.10. 15:07:10

@VT Man: komolyan, nem mintha ez érdekelne téged, ugye -- miért, most mennyi az arány? A munkavállalók 75-80%a, nemde

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.06.10. 15:08:31

@dunántúli gyerek: jujuj, csak nem, és hogy oszlik meg? közben meg a szegénység a másfélszerese a 2010-esnek, na elmész a francba, troll

Mérnork 2016.06.10. 15:13:39

Jóléti rendszerváltást kellett volna igérnie neki is, ahogy anno megyó tette. Annak midenki örült. Volt jó kis szoclibsi vircsaft közszolga bér meg segílyke emeléssel. Hogy félév alatt megpandlóztatta a gazdaságot oszt a szegíny ferinek tükkök százait kellett bevetnie, ugyanmár. ;-)))

nemecsekerno_007 2016.06.10. 15:23:59

@Mérnork: Úgy van. Vége van a szocializmusnak, csak elég nehéz a felfogásunk. 26 év se volt elég ehhez.

Egyébként az EU-ban is le kéne faragni a jóléti államot, mert komoly versenyhátrányunk az USA-val v. Ázsiával szemben.

dunántúli gyerek 2016.06.10. 15:24:09

@HaFr: Én csak azt mondtam hogy a reálbér emelkedés az utsó 3 évben volt a legmagasabb 1990 óta.

Ennek meg örülök.

chrisred 2016.06.10. 15:31:40

@Mérnork: Semmi baja nem lett tőle a gazdaságnak, az a plusz kiadás szinte egy az egyben visszaforgott a nemzetgazdaságba, nőttek az állam szja és áfa bevételei és a belső fogyasztás.

chrisred 2016.06.10. 15:32:18

@dunántúli gyerek: Az állami cégvezetőknél. Ők is biztosan örülnek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.06.10. 15:47:22

@Mérnork: nem, egyszerűen nem kellett volna lopnia, és hagynia kellett volna működnie a piacot

gyurmicsek 2016.06.10. 16:03:49

@HaFr: Most bezzeg senki sem lop. A rokonok , ismerősök egyszerűen megtanultak jó pályázatokat írni....

dunántúli gyerek 2016.06.10. 16:11:28

@gyurmicsek: Az hogy a haver kapja a pályázatot se nem új, se nem magyar dolog. Még csak nem is lopás, hiszen vmi keletkezik a pénzből, vmit teljesítenek érte.

Én úgy vok vele, van OV és GYF. Utóbbi aszongya OV 10x annyit lop. Tegyük fel hogy igaz. Akkor is OVra szavazok, mert GY idején nem épült semmi, csak adóssághegy.

Engem nem érdekel hogy mit mond GYF, hiszen csak azt tudom hogy egy KÖZépület jobb mint a semmi. Én meg úgyse tudok lopni bármelyik tulok van hatalmon, ergo az én érdekem mindössze annyi hogy vmi azért épüljön a pénzemből, még ha lopnak is belőle.

2016.06.10. 16:45:17

@Khonsu: jaja szerinted ki fogja megvenni a nemetektol a bmw-t meg merciket pl? Kelet europa? Kilepnek az angolok es erosebbek lesznek az eu meg par ev alatt szet esik. Tudod franciaorszagban hany szazalek akar az eu-ban maradni? Kevesebb mint a briteknel es ott is valasztasok lesznek. Nem Hollande fog nyerni meglatod. Onnna mar csak egy lepes lesz ok is kifatoljanak. 2020 utan nem lesz itt se eu-s penz de meg eu sem. Szerintem

Laptop7712 2016.06.10. 17:01:02

@dunántúli gyerek:
Néhány kutató kiderítette, hogy az előző EU-s fejlesztési ciklusban a rendelkezésre bocsátott, és elköltött pénzek minimum 27 %- a egyszerűen eltűnt. Iparági szinten így megy ez a pályázatírás történet.
Na már most, balhé van. Kezdenek rájönni arra, hogy a felújított művelődési házba nem lesz program, mivel erre már nincs lóvé. De arra sincs pénzük az embereknek, hogy a 35 000 Ft-os közmunkabérből buszjegyet vegyenek netán a felújított helyszínen vetítendő „B kategóriás” filmre.
Erre szokta azt mondani a haverom, hogy az EU-s lóvéból felépített könyvtárban fog éhen dögleni a vidék. A projektet szépen át lehet adni papíron, meg szépen el lehet számolni, ezzel nincs hiba, csak egy kicsit értelmetlen. Nem baj, majd jönnek mások, akik ki tudják használni az épített infrastruktúrát.
Egy minimális tudás birtokában sokkal élvezetesebb lenne egy trollal beszélgetni, de így egy kicsit unalmas.

Vigyél bele egy kis színt a történetbe, lássunk már valamit. :)

dunántúli gyerek 2016.06.10. 17:02:21

@Laptop7712: Néhány kutató...rosszul kezdődik.

dunántúli gyerek 2016.06.10. 17:04:09

@Laptop7712: Az EU hibája hogy müvházra kockakőre körhintára ad pézt.

Mármint a saját pézünket adja vissza pántlikázva.

Laptop7712 2016.06.10. 17:12:16

@dunántúli gyerek:
Nem megy ez neked, mondom én. Az EU nem erre adja a pénzt. Az EU irányelveket fogalmaz meg, hogy mire lehet költeni a pénzt. Minden országban van pl. LEADER program. Csak ilyen helyeken, mint Bajoroszág, meg Anglia a történet működik, mert a nemzeti szabályozásban olyan elveket fektettek le, (Hülyék lennének olyanra pénzt adni, amit nem ők határoznak meg) amiért a játék betölti a szerepét, és a program munkahelyeket teremt, meg prosperitást.
Beszélgess egy bajor gazdálkodóval, vagy beszélgess egy angol köztisztviselővel, hogy hogyan is működik náluk az EU, meg a pályázatírás. Nagyon más dimenziókban mozognak ezek az országok.

Mondom, akkor dumálj, ha tudsz valamit.

Mr. Waszabi 2016.06.10. 17:22:48

Oly gyorsan történnek a történések, hogy hirtelen nem is tudom, melyik viccén röhögjek kínomban a vice-spresidentnek.
Egy hete válság stábot hívott össze a szr GDP miatt. Tegnap meg aszondja, hogy a gazdaság nem fontos, hanem a rend, fegyelem a fontos. Unortodoxia új szintre lépett.
Mi történhetett egy hét alatt a kva gyorsan összhívott válságstáb értekezésein? Kiderült, hogy Orbán gazdaság politikája úgy szr, ahogy van, és amióta az EU elkzdett genyóskodni a támogatásokkal, a kormány nem tudta finanszírozni a forszolt állami GDP manipuláló nagyberuházásait, ezért kiderült, hogy valójában mekkora a piaci szféra teljesítménye abban.
A S&P mai nyilatkozata világos a témában: kiszámíthatatlan gazdaság politika van itt még mindig, naponta bsznak arcul, váratlanul egész piaci szektorokat kapkodásukban, gondolkodás nélkül. A cafeteria törvénnyel kihúzták a szőnyeget az öngondoskodási szektor alól - és az emberek alól is. Holott, az NGM-ben azért sok ember dolgozik e problémák megoldásán - de a szavazó gombot nem ők nyomják meg. Úgy látszik csődbe kell vinnie az országot Orbánnak ahhoz, hogy végre egyszer s mindenkorra az arcára égjen a billog: alkalmatlan hatalomvágyó barom. Nos, majd egyszer, ha már kimurdelt, a saját pénzemen vésetek neki követ, dél-afrikai vörös gránitból - de a felirata az lesz: Itt nyugszik Victor Orbanescu elvtárs. Ember még így nem bszta szét az országot sztem 1100 éves történelmünk alatt, pedig volt pár tehetségtelen vezetője.

Laptop7712 2016.06.10. 17:36:18

@Mr. Waszabi:
Ami most van, az nem ma kezdődött. Most kezd befejeződni, mivel a történet minden oldalán rajta van a turbó. Módszerváltás. 2004-ig szépen futott a ciklus, lehetett játszani. 15 éves ciklus, szépen lehetett eladni, meg privatizálni. Ezt nevezzük el fizikai vagyon ciklusnak.
2004- 2016. 12 éves ciklus. Lehetett projektet írni, meg egyéb játékokra is futotta. Ide már agy is kellett, egy kicsit kifinomultabb a játéktér. Nevezzük el „projekt ciklusnak”
Most balhé van. Nincs fizikai vagyon, nincs „projekt ciklus” meg lóvé sincs az embereknél. A politika elkezdett pénzt teremteni. Lehetőségek által, meg törvényi pénzteremtés folyik.
Ezek a ciklusok nem újak a világban, voltak is, lesznek is. A baj ott van hogy legalább 15 éve képtelen a mindenkori hatalom belátni azt, hogy valami egyensúlyt kellene teremteni. Azt sem tudják, mi között. Feri sem tudta, meg eddig egyik sem tudta.

Ez nem megy. Szépen ki van pörgetve 5. sebességbe, gyors kuplunggal toltak egy hatodikat, lámpa nélkül, meg éjszaka.

Mr. Waszabi 2016.06.10. 17:51:10

@dunántúli gyerek: nyugodtan tedd fel. De ne azt, hogy 10x annyit lop, hanem, hogy 1000x. Mi a fenét gondolsz, miért nálunk van 2010 óta a legnagyobb adóterhelés? Azt hitted, hogy az egykulcsost ajándékba kapták az adófizetők? Francokat. Lekenyerezte az általában jobban kereső értelmiség állami részét, aztán szépen nyakonvágott mindenkit 40 féle adóval.
Csak emlékeztetnélek, hogy '98- 2002 között az Ezüst Hajó, vagy a Mert 2000 kft-ken keresztül még csak milliárdos tételek alatt loptak. Gyurcsányék alatt se sokat változott a nagyságrend - viszont 2010 óta éves szinten ezermilliárdos a haverok zsebeibe átszivattyúzott közpénz. Mit gondolsz, miért nem futja se oktatásra, se egészségügyre? Hát azért, mert nekik kell a della. Hülye azért ne legyél, még ha azt is mondják neked. Azon nem segíthetek, ha nem tudok megszámolni a nullákat az 1 000 000 000 és a 100 000 000 000 mögött. Értem én, hogy a legtöbb magyar ember legfeljebb addig ismeri a helyiértékeket, amit a bankszámláján lát, azaz 6 számjegyig, de hát nem véletlenül tanítanak az általános oskolában is ennél magasabb tartományokat is matekból. Orbán a hatalomért cserébe eladta pár ezer nagyon mohó párttámogatójának mind a 10 millió magyart, és annak pénzét, életét, oktatási és egészségügyi szolgáltatásait, tokkal, vonóval.
Gyakorlatilag ma örülnöm kell, hogy
1. van melóhelyem, s túléltem az elmútt 6 év kormányzati politikája által generált racionalizálási hullámokat - eddig 5-öt;
2. hogy idő közben a munkáltatóm egészségbiztosítást is kötött rám, ami lehetővé teszi, hogy ne kényszerüljek egy mezei vérkép laborvizsgálatért 1-2 hónapot sorban állni az államiban;
3. hogy, bár a fizum nem igen emelkedett itt 10 év óta, azért még mindig nem az Orbán szerint normális állami bérszínvonalon mozgok.

Nem szarul mennek itt a dolgok, hanem orbitálisan nagyon szarul. Sorvad a gazdaság, mert nem bírja el azt a többletterhet, hogy Orbánék éves szinten ezermilliárdos nagyságrendben szivattyúzzák ki a közpénzeket belőle. Mert ezek a pénzek külföldi bankszámlákon landolnak, s nem forognak vissza tőkeként a magyar gazdaságba. Nos, emiatt ő itt ma a legfőbb hazug, álmagyarkodásával. Mond dolgokat, amik akár jók is lehetnének, csak hogy az ellenkezőjét csinálja ő is személyesen, és a sleppje is.
Sztem, van mind gondolkodnod, már ha képes vagy rá. Igazán nem bonyolult történéseket, tényeket írtam a megértendők listájára.
Ha pedig órabéres fidesz trollként szerepelsz itt, és csak nyomod a Lázár-titkárság központi kommunista propagandáját, hát, akkor csak sajnállak. Nem nagyon, csak egy picit. Mert a kommunista bérencek közül is sokan árokparton döglöttek meg a szisztéma összeomlása után az elmútt25ben- és őket sem sajnálta senki. Én sem. Aki mások zsebében turkálva akar meggazdagodni, hatalmi pozícióból, nos, az dögöljön meg. Nem tartanám bajnak, ha a magyar lakosság picit megfogyna - jobb egy országnak, ha 6 millió normális ember él benne, dolgozik érte, mintha van 9.9 millió, de közülük 1 millió csicska, nemzetlopó szrházi, aki csak fékezi a nemzet előrehaladását. Ugye.

kris69 2016.06.10. 17:54:47

@nemecsekerno_007: Aha ,pont most beszélnek arrol,hogy alanyi jogon jàro jovedelmet kénne bevezetni,Finnorszàgban ezer euro per ho per forol beszélnek....

() 2016.06.10. 18:01:48

A posztból: „Ó, próféta lelkem! Néhány hete megírtam, hogy ez lesz a következő lépés.”

Ó, próféta, lelkem, HaFr! :)

Néhány hete ezt megírni nem kunszt. Mi, kellően sokan, általad mélységesen lenézett liberálisok nem néhány hete mondtuk meg előre, hogy Orbán az elképzelhető legkártékonyabb politikus, aki csődbe fogja vinni az országot minden tekintetben, hanem már jóval 2010 előtt. Akkor, amikor te még Orbán tanácsadója voltál, és azt kukorékoltad, hogy mi vagyunk a bérretegők, Orbán pedig egy nagyszerű vezető. Emlékszel, ugye?

Aztán írod ezt: „Az unortodoxiának vége, a vagyont nagyjából ellopták, jöhetnek az igazság évei (évtizedei). Most kezdhetjük megenni, amit 6 év alatt közösen megfőztünk.”

Nem együtt főztük meg. TE, kedves HaFr, a megfőzők között voltál, és mindenki más is, aki a Fideszre szavazott. Én nem, s velem együtt magyarok további milliói sem.

Mert lehet, hogy a szocik szarok voltak — ezzel egyet lehet érteni —, de amit csináltak, az korrigálható volt és nem fatális, továbbá nem kúrták szét a jogállamot, tagjaikat bíróság elé lehetett állítani, és legfőképpen az egész rezsimjük leváltható volt. Ezek egyike sem igaz az orbáni rezsimre, köszönhetően az olyan elvakultaknak, mint te is. Erre itt előadod a néhány hetes váteszségedet... szánalmas!

kris69 2016.06.10. 18:02:57

@dunántúli gyerek: Nézz màr utàna,mennyit fizetett be,és mennyit kapott Magyarorszàg.

Desischado 2016.06.10. 18:10:17

@Moin Moin:

Jól mondod, de aztán Valois grófjából, Robert D'Artois segédletével lett király! És mikor hatalomra jutott, nem volt hajlandó segíteni D'Artois-t Mahaut-tal szemben!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.06.10. 18:32:09

@(): félreértettél, kedves ismeretlen, ráadásul nem ismered a véleményemet 15 évre visszamenően, ami nem kötelező, de akkor célszerűbb kisebb mellénnyel kezdeni

Mr. Waszabi 2016.06.10. 18:41:27

@Laptop7712: bzmeg, itt vagyunk 2016-ban, egy sok tehetséges, törekvő embert tartalmazó országban, amelyik nem csak elsőként lázadt a kommunizmus ellen, de elsőként is tette meg az nyugathoz való integráció jogi alapvetéseit is.
Mára sikerült felülről súrolnunk Romániát, Bulgáriát? És ami a legnagyobb szégyen, hogy Orbán kiforgatott bennünket a saját demokráciánkból - pusztán jogszabályok mentén. Állami, hatalomkorlátozó intézményrendszerünk gyakorlatilag nem funkcionál, csak vegetál, de jobbára Orbán akarata szerint működik. Az '56-osok lassan kikelnek sírjaikból, sőt, hovatovább már Széchenyi, Wesselényi is, mert majdnem odáig sikerült itt süllyedni 2002 óta, mint amilyen rendszar volt itt a reformkor kezdetén - 180 évvel ezelőtt. Orbán minden eddigi valódi magyar törekvéseit megszégyenítette itt, alig 20 éves, igen káros nemzetrombolása során. Amit, azért lássuk be, nem valami csudálatos teljesítménnyel tudott alátámasztani. Az az ember született hazug. Olyan szinten, hogy azt itt pont azért sikerült áttolnia, mert a normális magyarok nem is értik, mi itt a probléma, csak döbbenten merednek a történésekre. Le vannak fagyva - többségük ma is abban van, hogy a kommunista/fasiszta diktátorokat már eltemették nagyapáik. Orbánnak muszáj lesz külföldön temetkeznie - sztem Moszkva környékén lesz a hely - mert ez a föld nem fogadja be az ilyen hazaáruló gcik testét. Csak őt soha, senki nem fogja hazahozatni moszkvából. Amit nem tartok bajnak - nincs helye itt az ilyen szrfszú gcinek.

Mr. Waszabi 2016.06.10. 18:41:51

@Laptop7712: bzmeg, itt vagyunk 2016-ban, egy sok tehetséges, törekvő embert tartalmazó országban, amelyik nem csak elsőként lázadt a kommunizmus ellen, de elsőként is tette meg az nyugathoz való integráció jogi alapvetéseit is.
Mára sikerült felülről súrolnunk Romániát, Bulgáriát? És ami a legnagyobb szégyen, hogy Orbán kiforgatott bennünket a saját demokráciánkból - pusztán jogszabályok mentén. Állami, hatalomkorlátozó intézményrendszerünk gyakorlatilag nem funkcionál, csak vegetál, de jobbára Orbán akarata szerint működik. Az '56-osok lassan kikelnek sírjaikból, sőt, hovatovább már Széchenyi, Wesselényi is, mert majdnem odáig sikerült itt süllyedni 2002 óta, mint amilyen rendszar volt itt a reformkor kezdetén - 180 évvel ezelőtt. Orbán minden eddigi valódi magyar törekvéseit megszégyenítette itt, alig 20 éves, igen káros nemzetrombolása során. Amit, azért lássuk be, nem valami csudálatos teljesítménnyel tudott alátámasztani. Az az ember született hazug. Olyan szinten, hogy azt itt pont azért sikerült áttolnia, mert a normális magyarok nem is értik, mi itt a probléma, csak döbbenten merednek a történésekre. Le vannak fagyva - többségük ma is abban van, hogy a kommunista/fasiszta diktátorokat már eltemették nagyapáik. Orbánnak muszáj lesz külföldön temetkeznie - sztem Moszkva környékén lesz a hely - mert ez a föld nem fogadja be az ilyen hazaáruló gcik testét. Csak őt soha, senki nem fogja hazahozatni moszkvából. Amit nem tartok bajnak - nincs helye itt az ilyen szrfszú gcinek.

Hidvégi Mihály 2016.06.10. 18:43:12

@(): Kedves zárójeles lelkem, azért azt se feledd kérlek, ha a szocialisták a liberalistákkal együtt kormányozva nem kúrták volna el annyira, akkor a gazember Orbán sosem kaphatott volna 2/3-ot, ezt most a '10-es választásokra értem. Szóval csak lassan a testtel. S mert azért nekem is szívügyem a liberalizmus, így különösen sajnálom az egészet, sajnálom, hogy szitokszóvá tettétek ezt a nemes (is) eszmét.

Hidvégi Mihály 2016.06.10. 18:45:46

@Mr. Waszabi: Uram, Ön igen a szívem szerint gyűlölködik. De igaza van, aki gyűlölni való, azt nem lehet szeretni Krisztus urunk minden szeretete ellenére sem.

chrisred 2016.06.10. 18:54:11

@Mr. Waszabi: Nem a jogszabályok mentén. Jogállamban a jogszabályok nem pusztán irányítási eszközök a hatalmat gyakorlók kezében, hanem olyan viszonyrendszer, ami az állam és a polgárok jogait és felelősségét egyaránt meghatározza.

dunántúli gyerek 2016.06.10. 18:57:41

@kris69: Azt a részét én is ismerem. Persze a német Audiban azért lehet 5000 eurós bért fizetni mert a magyar soron elég az 1000 is.

Úgyhogy ez eléggé megéri nekik is, különben nem csinálnák.

dunántúli gyerek 2016.06.10. 18:59:11

@Laptop7712: Nem, az EU pontosan megadja mire lehet pályázni. Ha eu játszótérre akkor arra.

Az irányelv egy soft jogszabály-típus, semmi köze ehhez.

dunántúli gyerek 2016.06.10. 19:02:14

@Mr. Waszabi: Örülök hogy itt az állami jobban fizetett értelmiség hozza a 2x2/3ot. Meg a következőt persze.

Európában ilyesmi még senki másnak nem jött össze.

Ja, és még mindig senkit nem érdekel mennyit lopnak, de ezt már egyszer leírtam. Különben szép is lenne ha annyit lopnának amennyit az Index megír.

abdul hackeem 2016.06.10. 19:08:49

@Hidvégi Mihály: Tisztelt Mihály! Ez egy szeretnivaló minielnök. Rezsicsökkent, megvédi nyugdíjunkat, megszünteti energiafüggőségünket, most a nemzeti buszgyártást tolja, jön itt még sok minden, pedig még csak a ciklus felénél tartunk. Nem is beszélve a széljobb sunnyogásáról. A lehetőségek tárháza végtelen, hogy még jobban megszeressük.

kris69 2016.06.10. 19:09:02

@dunántúli gyerek: egyrészt a német minimàlbér magasabb,Magyarorszàgon is lehetne,de ez ne érdeke orbànnak.Illetve nyugat-europàban vannak még mukodo a melosok érdekeit képviselo szakszervezet.Az 5000 euros fizetés egyébként jo ha fele annyi.

dunántúli gyerek 2016.06.10. 19:29:40

@kris69: A magyar átlagbér 850-900 euró ennél az Audi jobban fizet a soron is.

A német átlagbér meg 3200 euró ennél az Audi jobban fizet a soron is, pedig ott nem sok fehér ember dolgozik...

Moin Moin 2016.06.10. 19:53:53

@Desischado: Igazán nem akarok kukacoskodni - de nem az említett Valoisból lett francia király (ő ui. addigra már megmurdalt stroke-ban), hanem a fiából, Fülöpből, VI. Fülöp néven: hu.wikipedia.org/wiki/VI._F%C3%BCl%C3%B6p_francia_kir%C3%A1ly

Mr. Waszabi 2016.06.10. 19:54:53

@dunántúli gyerek: nem lenne baj ezzel a lájtos, '30-as évekbeli úrigyerek általi könnyedséggel meglebbentett dzsentritől félvállról odavetett kamuval, ha igaz volna. Csak hogy, mint az elébbi mondat is szépen lerajzolja - ez már akkor sem volt igaz, nem hogy ma, amikor Orbán ezt a kamustílust itt fel akarta támasztani. Orbán Viktor picit le van maradva Jézus Krisztus mögött - nem véletlenül - , szóval nem képes holtakat feltámasztani. Sztem e kérdéskörben vannak neki agyi problémái. Hogy olyasmiket képzel valóságnak, amiket előtte sem tudott még Dzsingisz kán sem. Az nagyon nagy hiba, ha az ember sokkal többnek hiszi magát annál, ami valójában lenni tud. Orbán egy senki, egy nulla. Sőt, ma elnézve, egyértelműen mínusz. Bármely tekintetben. Én 6 éve megígértem, hogy rászarok makd a sírkövére. Ezt megfejeltem azzal, hogy akár a saját pénzemen csináltatok neki egy Victor Orbaescu feliratút - hogy legyen hová jogosan kanyarítanom azt a történelmi csigát. Én mindig állom a szavam - mert sosem ígérek olyasmit, amit nem tudok valóra váltani.
Remélem nem zavar, hogy Orbánt holtában is meg tudom gyalázni. Arra hiába számít akár ő, akár te, hogy őt bárki örizni fogja holtában. Ő ellopatta Kádár csontjait - nos, az ővéi sem lesznek itt biztonságban. Nem véletlenül mondtam korábban, hogy jobb neki, ha MOszkva környékén temetkezik el, mint Rákosi. Ő ennyire érdemes, ennyire tellett neki. Van ez így, hogy valaki többet képzel magáról, mint ami lenni tud. Remélem, nem én kérek elnézést egy ilyen elmebeteg helyett. A magyarságomra nézve volna szégyen, ha ilyet kéne tennem. Orbán kortársam, aki a saját életét aszerint alakította, hogy én beleugattam volna. Ergo, elmehet a halál fszára, ha 25 évvel később az én életembe akar beleugatni. És nem azért mehet el, mert mit akar. Hanem azért, mert én egy kibszott fillért sem loptam a közösen eltöltött idő alatt. Ergo, nagyon nem vagyunk egy pikszisben. Értem én, hogy kellemetlen szitu, hogy erre a Lázár-titkárságon nem készítettek fel, na de, e mulasztásért nehogy már én kérjek elnézést tőled. Azért kapjunk már eszünkhöz, ugyebár. Mi közöm ahhoz, hogy te miért szerződtél fidesztrollnak? Semmi. Sztem nagyjából ennyi a logika.

belekotty 2016.06.10. 19:56:41

@dunántúli gyerek: "Én csak azt mondtam hogy a reálbér emelkedés az utsó 3 évben volt a legmagasabb 1990 óta."

Ez hazugság.

tenytar.tumblr.com/post/36422495221/re%C3%A1lb%C3%A9rek-alakul%C3%A1sa-magyarorsz%C3%A1gon-2001-2012q3-a

Álom Polgár 2016.06.10. 20:01:38

Ez egy olyasfajta fikció ami nemzetvezetővel együtt el fog tűnni.
A mindenkori gazdasági rendszerbe fog az ország betagozódni
és éli a mindennapjait.
No para !

ember100 2016.06.10. 20:24:55

@dunántúli gyerek:
Helló !
Kis fideszdroidom ezt már már blogokon is odaböfögted :)
Nem zavar hogy ez csak egy fideszes propaganda szöveg ? persze hogy nem zavar ezért kapod a fizud :)
Persze már szegények sincsenek , csak a vonalat kellett áthúzni máshova :)
A 30-40 fajta úja adó sem számít :)
Majd rekordáron az ejró ...
Nehogy olcsóbb legyen a benzin emeljük a jövedéki adót ...
Folytassam még ...kis csillag :)

belekotty 2016.06.10. 20:28:59

@ember100: Orbán szart evett és teljesen beállt tőle. Azzal anyagozik egész nap hernyó helyett.

Mr. Waszabi 2016.06.10. 20:30:24

@Hidvégi Mihály: én keresztény ember vagyok. Tetteimben, a hétköznapokban. De, az Orbán-féléket ugyanúgy szarráverem, ortodox magyar csikós ostorral, mint aminek ólommal súlyosbított változatával Krisztus testét verték ronggyá anno. Megbocsátó vagyok a bűnbánókkal, de kemény a kemény szívűekkel. Orbán Viktor a negatív abszolutum, bármely keresztény számára. Azért, mert embertelenül viselkedik - 20 év óta. Sosem kért elnézést semmi tévedéséért, inkább másra kente - strómanjaira. Nos, előttem az ilyen ember nem áll meg egyenesen. És gyanítom, nem csak előttem, mert nagyon gyanús, hogy miért csak az általa teljhatalmúlag uralt állami Kossuth rádiónak nyilatkozik, egyoldalúan, és nem vállalkozik interjúkra a szabad médiában sosem. Megmondjam? Rákosi Mátyás vezette be itt anno a vezetékes állami rádiót. Ami azt jelenti, hogy volt egy doboz a lakásokban, amit, ha bekapcsoltak, akkor az ő szavai szóltak belőle. Nem volt választási lehetősége a kedves hallgatóknak. Amiként ma sincs az állami Kossuth rádió hallgatóinak, hétfőnként. Anno a Szabó család volt ott kötelező hallgatandó, szerdánként. De legalább a hét többi napján voltak eredetibb, önállóbb műsorok. Ma meg nincsenek. Mert senki nem mer itt semmit csinálni, mert retteg Orbanescu elvtástól, annak haragjától. Hisz mire számíthat egy KOssuth-rádiós szerkesztő, ha holmi Simicskákat, Spédereket akár napok alatt kivégezhet Orbanescu elvtárs? Hát erről szól valójában az az őrület, amit itt Orbanescu elvtárs itt 25 éve dédelget, és apránként meg is valósít. Csak azt remélem, hogy aki Ceausescu nyomdokára lépve remél itt bármit is, nos, az követni fogja őt az ominózus falig is. Merthogy Orbán által szorosan követett elődjét a román hazafiak nemes egyszerűséggel főbe lőtték. Pontot tettek a gyógyíthatatlan elmebetegség túlburjánzására. Nem mondom, hogy tudományosan, de hogy nemzeti szempontból hatékonyan, nos azt az bizonyítja, hogy minden egyéb, szerteágazó elmaradottságuk ellenére, nos, mára utolértek minket. És ez megtörtént, ez már a múlt. És ha ez megtörténhetett, akkor Orbán Viktor összes fogával felel egy össznemzeti, orbitális pofánvágás ellenében, azért, mert ha a románok előznek, azért senki más nem felel, csak ő. És muszáj lesz odaállnia a nemzet teste elé, és vállalni soha nem teljesített ígéreteit. Már, amennyiben itt akar élni a közeljövőben. Mert itt eddig az ilyen nagyon hazugokat kivégezték többnyire - törvényesen vagy nem törvényesen, az mindegy. A magyar forradalmak általában arról szóltak, hogy a törvények ellen lázadt a nép. Legközelebb sem lesz másképp - ezt nézte be Orbán Piktor.

Khonsu 2016.06.10. 21:43:06

@evooo:

"jaja szerinted ki fogja megvenni a nemetektol a bmw-t meg merciket pl?"

USA, Kína, Európai országok, Oroszország, a világ, .... és a britek?

Ha mondjuk néhány élelmiszert, vagy hasonlókat írtál volna, amit a britek is simán megtermelnek, akkor nem írtál volna hülyeséget, de sikerült megtalálnod a legrosszabb példát. Egy olyan termékkategóriát, amire semmi hatása nincs az EU tagságnak.

"Kilepnek az angolok es erosebbek lesznek az eu meg par ev alatt szet esik."

Zseniális! Ha ez bekövetkezik, akkor 10 éven belül kitör egy komoly európai háború (világháború?), és nem kizárt, hogy mindketten meghalunk.

Egyéb ötlet?

Khonsu 2016.06.10. 22:06:57

@dunántúli gyerek:

Nem hazudtam én semmit, ebben az esetben hiszek az "atlantista sajtónak". (Moszkovitának tetszik lenni?)

"Ehhez képest a 2004 előtti években Magyarországnak jobban ment mint most(GDP-adósság-munkanélküliség), pedig kb. most van az EU tagság óta a csúcs."

A 2004 előtti években már mindenki (a befektetők is) biztosak voltak a belépésünkben, sok szálon kapcsolódtunk már az EU-hoz, és a világgazdasági környezet is jobb volt.

Ezután jött egy Gyurcsány, aztán egy világgazdasági válság (ami még mindig tart), utána pedig egy Orbán. Ezért állunk ilyen szépen, nem az EU miatt. Ezt az bizonyítja, hogy az egész térség elhúzott mellettünk 2004 óta, olyan országok, akik velünk együtt léptek be.

Az az EU tagságunk óta csúcsteljesítmény annyit jelent, hogy kb. mostanában értük el újra a válság előtti szintet , térségünkben utolsóként, 8 évvel a válság után, és épp megtört a növekedésünk. Miért is? Mert épp nem jön EU pénz.

Tanácstalan vagyok...

Mivel az EU-ból való kilépés a vezér szerint is öngyilkosság lenne, így Fidesz propagandát nem tolhatsz. A néppártosodás óta már a Jobbik sem akar kilépni, ezért ez Jobbik propaganda se lehet.

Ezért szerintem ez orosz propaganda. Azt pedig súlyának megfelelő komolysággal kezelem, kinevetem, aztán nem foglalkozom vele többet...

grafoguru 2016.06.10. 22:29:41

@dunántúli gyerek:
"Tökre lenne értelme a posztnak, ha az utsó 3 évben nem lett volna Mo-n nagyobb reálbér emelkedés, mint 1990 óta bármikor."

Ezt te honnan veszed?
Ja, a királyi TV-ből.
Statisztikát meg nem csinálunk... minek az? Csak zavarna.

Laptop7712 2016.06.10. 22:43:05

@Mr. Waszabi:
Lenne egy kérdésem, mivel látom, hogy nagyon mély élettapasztalat van az írásaid mögött, ami kiegészül egy egyedi stílussal. Szerinted a NER-t milyen spirituális talapzat tartja össze? Azért kérdezem, mert sokszor beszélgetek Londonba szakadt mosogató „hazaáruló” mérnökökkel, akik nem tudnak válaszolni erre a dilemmára.
- Meg azt kérdezgetik, hogy miért is lettek sok otthoni szerint „tetv.s ge.i hazaárulók mostanra?” -

Mondok példát ilyen mondatokra: Középkor: A király hatalma istentől való. Másik: Márpedig boszorkány.
Harmadik: Miért nem esznek kalácsot? Amikor ezekben a mondatokban nem hitt tovább a nép, roppantul kemény változások történetek.
Mostanra teljesedik ki az elbarmolt módszerváltás gazdasági, társadalmi, és lelki hatása. Erre meg rá is játszanak nem kicsit. Egyszerűen nem adnak az emberek még 25 évet a cseszekedésre, nem hogy ennyit, további hármat is alig.
Aki lop, vagy lopott, az meg kussban van, mert fél. Ez is így szokott lenni az álmoskönyv szerint. Virág elvtárs a villamoson....

micsoda? 2016.06.10. 23:03:20

Jó poszt. Erre lehet mondani, hogy rövid és velős. Talán az idézett mondásokat, idéző jelbe tettem volna. Sokszor egy szó is más értelmet adhat a mondanivalónak.

Végül is nálunk rend van, mint a katonaságnál. Lélektelen, leszabályozott minden. Igaz, hogy annyi a szabályzat, hogy betartani képtelenség, de van mire hivatkozni amikor hivatal intézkedni akar.

Hidvégi Mihály 2016.06.11. 06:09:26

@Mr. Waszabi:

Azért örülök az írásodnak, mert a lényeget úgy érzem te is látod: kialakult egy olyan rendszer, az orbánizmus, amelynek nincs politikai megoldása. Sajnos, hogy így van, de így van. Ezért vacak az egypártrendszer, ezért vannak olyan európai szabályok (amelyek vannak ugyan, de nem tartják, tartatják be), hogy egypártrendszer ne alakulhasson ki, mert ennek nincs politikai megoldása. Csak erő tudja megdönteni s ezt világossá kell tenni: erőszakot kell alkalmazni a jelenlegi hatalom megdöntése érdekében, különben még sokkal mélyebbre süllyedünk. Még akkor is ki kell jelenteni, ha ezután kopogtathat a hatalom az ajtómon, hogy letartóztat s börtönbe vet. Nem lehet megalkudni, nem lehet meghunyászkodni, nem alakították volna így Magyarország helyzetét, nem lenne szükség erőszakra. Sajnos, hagytuk, sajnos durva lesz a vége. Hacsak Orbán önként nem távozik (ajánlom neki erősen), jó vége nem lesz a pályafutásának.

Felteszik a kérdést sokan, miért tehetetlen az ellenzék. Hát ezért.

Mmarci 2016.06.11. 06:11:42

@grafoguru: biztos igy lehet. A kereskedelemben 10 éve is 100-120e volt a fizetés es most is

Hidvégi Mihály 2016.06.11. 06:11:44

@Hidvégi Mihály: Azért tehetetlen, mert nem merik kimondani, hogy Orbánnak takarodnia kell, választások nélkül.

Pandaci 2016.06.11. 07:27:06

Sok is az a 85 ezer Ft havonta a 240 óra munkáért már most is nem ???

taka2 2016.06.11. 07:53:10

Mindegyik ma élő politikust fel kell akasztani. Ezért hajlandó lennék még fizetni is.

DoctorMorreau 2016.06.11. 08:20:26

Túlzás, ami ebben a blogban szerepel.

Mindenhol a világon egyre nagyobb a szegénység és a munkanélküliség, Európa más országaiban is - Igen, Németországban is!!!

Orbánék gusztustalan dolgokat csináltak, de egyetlen dolog igenis baromi hasznos lesz:
Az, hogy nem engedték ide be a muszlim csőcseléket, akivel néhány év múlva a nyugat-európai országok igen nagy bajba fognak kerülni.

Csak idő kérdése.

2016.06.11. 08:42:25

@DoctorMorreau: Jól látod a helyzetet, én mostanában a bajorországi Ingolstadt-ba járok ki rendszeresen. Az utcán szoktak koldulni az Audi felsővezetői, nekik hordok vizes zsemlét és mackósajtot. Amsterdam-ban még szarabb a helyzet. Ott kövérebb emberek nem mernek forgalmasabb utcákon végigmenni mert menet közben eszik le róluk a zsíros húst az éhező hollandok...

neoteny · http://word.blog.hu 2016.06.11. 08:44:01

@DoctorMorreau:

"Mindenhol a világon egyre nagyobb a szegénység és a munkanélküliség, Európa más országaiban is - Igen, Németországban is!!!"

Áprilisban 4.2% volt a munkanélküliség Németországban, kb. 10%-al kevesebb, mint egy évvel korábban (4.7%).

www.tradingeconomics.com/germany/unemployment-rate

Kétféle szegénység létezik: abszolút és relatív. Az abszolút szegénység mértéke általában az, hogy egy személy kevesebb, mint napi $2-ból él. Ez a fajta (abszolút) szegénység világszerte folyamatosan csökken.

A relatív szegénység általában úgy kerül meghatározásra, hogy azok a háztartások (relatíve) szegények, amik jövedelme kevesebb, mint 60%-a az adott országbeli összes háztartás átlagjövedelmének. Így ezek száma növekedhet akkor is, ha a jövedelmük nem csökken, hanem az átlagjövedelem nő. Sőt, még az relatíve szegény háztartások jövedelme is nőhet, de ha ezt kisebb tempóban teszik, mint az átlagjövedelem növekedése, akkor is (relatíve) szegények maradnak. Vagyis lehet abszolút módon gazdagodni, de közben (relatíve) szegénynek lenni.

Mr. Waszabi 2016.06.11. 08:49:39

@Laptop7712: ez tldr lett, elnézést kérek.

NER? Sztem szimpla gonoszság. Egészséges emberek születnek valamilyen affinitással, tehetséggel, és ezekkel parírozó ambíciókkal. Amelyek mentén igyekeznek valamilyen életet építeni. És persze vannak mindenkiben gyengeségek is. Önzés, gyávaság, félelem. De, többségünket az különbözteti meg az állatoktól, hogy tudatunkat formálni vagyunk képesek élethossziglan. Felismerjük, hogy adott élethelyzetben a személyes vágyak, ambíciók fontosabbak-e épp vagy a közösségiek. Képesek vagyunk belátni, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokon osztoznunk kell. Vagy hogy fontosabb, hogy ne haljanak éhen/orvosi ellátás híján a környezetünkben élő más emberek, és képesek vagyunk adni ellentételezés nélkül.
De ezen tudat formálható másképpen is: úgy, hogy önzők leszünk, nem foglalkozunk közösségi indíttatásainkkal. Az ilyen embereket nevezik szaknyelven pszichopatának. Sztem a NER - kimondatlan - ideológiája ez. Nehezednek a körülmények, ám a vágyak megmaradnak. Normális ember tudatosan belát és alkalmazkodik. Képes lemondani egyes vágyairól annak érdekében, hogy a közösségnek jobb legyen. Beleértve első helyen a saját és mások gyermekei érdekeit a jövőben. Nekem jó minták voltak a nagyszüleim, az ő generációjuk. Gyakran foglalkoztatott korábban, hogy vajon mit érezhettek, amikor a II. VH után a korábban megszokott környezetük pár év alatt átcsapott a sztalini borzalmakba. Hogy voltak képesek összeszorítani szájukat és elvégezni, ami rájuk szabatott - azaz dolgozni, amit lehet, de közben szeretni családtagjaikat és ismerőseiket, szomszédaikat. Ma is elnézem néha a postán sorban állás közben a feltűnően nyugodt, idős néniket. Nem türelmetlenkednek a körülmények miatt, valamiféle nyugalom ül az arcukon.
Amikor arra gondoltam, milyen lehetett az ő generációik élete, valahogy rémálomnak gondoltam, s örültem, hogy nekem,nekünk már nem ez adatott - hanem az ő áldozataik árán egy jobb, szebb környezet. Aztán pár év szabadság után jött a NER. Merthogy nem 2010-ben kezdődött, hanem 1998-ban. Csak akkor még nem fogalmazták meg, s nem kötötték könyvbe.

De, visszakanyarodva az emberi motivációkhoz: vannak más emberek is, akik nem normálisan szocializálódtak. Hanem az önzésük diktálta irányba. Mohóság, tartás és elvnélküliség, ilyesmik. Mindenkor voltak itt - és mindenkor kisebbség volt. Olyan 10-15%-a az aktuális népességnek, régen is, most is. Aki élt a szocreálban, annak visszaköszön ma a múlt, szinte egy az egyben. Akkor is megfélemlítés volt, akkor is egy kisebbség gyakorolta a hatalmat az emberek többségének élete és erőforrásaik felett. És akkor is személyes döntése volt akárkinek, hogy ember marad, neveltetése alapjaihoz ragaszkodva vagy inkább elhajlik a gerince és beáll pártkatonának, feladva mindent, ami emberré tette korábban. És persze, aki embernek maradt, az akkor is sok hátrányt volt kénytelen elszenvedni. Csak akkor nem az út szélére kerültek, hanem mondjuk a karrierjüket vágta el a rendszer, meg a gyermekeiét, vagy pl. nem jutottak lakáshoz. Ami különbség, hogy akkor nem mehettek el innen az emberek, vagy csak életüket, rokonaik életét kockáztatva. Gondoljunk csak arra, hogy a disszidensek hátrahagyott rokonai nem tanulhattak, meg voltak bélyegezve egy életre.

A hazaárulózással nem kell foglalkozni. Manipuláció a normális életben is van - hisz az is manipuláció, mikor a reklámokban szépeket mondanak a szemedbe, füledbe duruzsolnak, miközben azt méricskélik, hogy mennyi pénzt tudnak legombolni rólad. Nos, amikor a manipuláció már ennyire direkt, mint a NER-é, nos, a tolvajnak akkor is muszáj folyamatosan duruzsolnia, hisz különben azonnal észrevennéd, hogy lop. Hisz még csak úgy sem tűnik, mintha adna valamit.
Ha külföldön dolgozol, akkor nem vagy jó fiú, mert nem ők döntik el, mennyi dellát gombolnak le rólad, hanem te. És ez idegesíti őket, félnek, féltik az egzisztenciájukat, amiért nem dolgoztak meg. Mint egykor a pártfunkcik az átkosban.
Megdöbbentő élményem, hogy pár éve azt látom, milyen sok ember hozzátartozói dolgoznak külföldön és küldik haza a pénzt. A Tesóban lettem figyelmes arra, hogy a Western Unionnál milyen sok távoli, helyi ismerősöm veszi fel, amit küldtek neki. Olyan emberek, akiknek életét ismerem valamilyen szinten, és tudom, hogy nincsen amerikai nagybácsijuk. És ami igazán megdöbbentett, hogy többségük kínosan érzi magát, szégyelli, hogy erre kényszerül.
Ezzel szemben 10 éve még az itt tartózkodó külföldiek, valutázók, diákok álltak ott sorban, javarészt. Az ilyesmi változások szembetűnők sztem.
Aki elment külföldre, az legyen magára büszke. Arra, hogy alkalmas egy fejlettebb országban, van helye ott. A szavazás kérdése meg hát olyan, amilyen. Én is azt mondom, hogy ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor fordítva kell. aki meg akarja változtatni itt a rendszert, annak áldoznia kell arra, hogy hazajöjjön szavazni. Másképp nem tud beleszólni az itteni történésekbe. Még vannak gondolataim, de már így is nagyon hosszú, majd máskor.

Fekete Pestis 2016.06.11. 08:51:19

@evooo: "2020 utan nem lesz itt se eu-s penz de meg eu sem. "

és ennek te örülsz, mi?

Fekete Pestis 2016.06.11. 08:57:49

@(): "továbbá nem kúrták szét a jogállamot, tagjaikat bíróság elé lehetett állítani"

ezzel hadd vitatkozzak. Ugye, a hírhedt 2006os rendörattak.

zipe moha 2016.06.11. 09:07:53

...érdemes elolvasni mind a kettő szöveget akár milyen pártosság lepra hordozás esetén is...a konklúzió levonása viszont már egyéni feladat...hogy hogyan élhet túl a demos gondolkodnia kell ez egyénnek (is) önmagával , a környezetével kapcsolatban a 21.században...

1.nepszava.us/blogs/news/114699334-bartus-laszlo-fasiszta-programbeszed

2."....Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását. A józan ész azt kívánja, hogy a jól bevált Kormányzatot ne változtassuk meg jelentéktelen és múló nehézségek miatt; és valóban a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberiség inkább szenved mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné, mintsem hogy kivívja jogait, és eltörölje a megszokott formákat. Ha azonban a visszaélések és bitorlások hosszú sora mindig ugyanazt a Célt szem előtt tartva azt bizonyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új Védelmezőkről gondoskodjék. - Ilyenek voltak e Gyarmatok türelemmel elviselt szenvedései, és ilyen immár a szükségesség, amely arra kényszeríti őket, hogy megváltoztassák előbbeni Kormányzati Rendszerüket....Amerikai Függetlenségi Nyiatkozat 1776!!.julius 4. napján..)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.06.11. 09:58:17

@zipe moha:

"a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje [...] a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse"

Ez igen szépen hangzik, csak az a probléma, hogy 1940-ben az amerikai szövetségi törvényhozás (Kongresszus) hozott egy törvényt (az ún. Smith Act-ot), ami mai napig érvényben van, és ami 20 évig terjedő börtönbüntetést helyez kilátásba azoknak, akik bármilyen, a fennálló államrend "erővel vagy erőszakkal" történő megváltoztatására szervezkednek, vagy akár ennek szükségességét hirdetik:

www.law.cornell.edu/uscode/text/18/2385

Thomas Jefferson (és Benjamin Franklin és John Adams) ma amerikai szövetségi bíróságon elítélhető lenne az ilyen dumákért.

zipe moha 2016.06.11. 10:08:11

@neoteny: ..egyrészt elvről van szó...és azt elvet az a törvény sem törölte amire hivatkozol...( nem húzták ki maguk alól a Függetlenség és Értékrend szőnyegét....bolondok is lettek volna negligálni azt amitő nemzetté lettek)...szumma az általad ilyen megvilágításba !! helyezett környezet vagy manipulatív vagy az Egész áttekintésének képessége-hiányából fakad..
márészt az évszázados üzenet az...hogy JÓL kell kormányozni..ami az Életet a Biztonságot és a Boldogságot biztosítja..nem pedig fenyegetni a Népet...
Amerika ezt mind a mai napig tarja is a saját Népével..térjünk majd vissza akkor erre a beszélgetésre, ha az amerikaiak úgy ítélnek meg, hogy Tartósan nem tartja...

gmiska 2016.06.11. 10:34:15

@Laptop7712: Ezeket a fizukat nem a "reformközgizdák" találták ki ? És nem Demjánék "fejlesztették" tovább Gyurcsány lebukásakor ? Mintha erről is szót ejtett volna Fletó az őszödi beszédben.

Mei Ling 2016.06.11. 10:35:45

@belekotty: A grafikonodból hiányzik 2013, 2014, 2015 év adatai. Hogyan cáfolhatja akkor azt az állítást, hogy az utolsó három éveben volt a legnagyobb reálbéremelkedés?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.06.11. 11:25:22

@zipe moha:

"azt elvet az a törvény sem törölte amire hivatkozol"

Ha valakit ennek a törvénynek megszegéséért bíróságra visznek, nem hivatkozhat arra, hogy a Függetlenségi Nyilatkozatban hangoztatott elvek érvénytelenítik a törvény hatályát.

A Függetlenségi Nyilatkozatban az is bele van írva, hogy "minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz". Ez mégsem volt akadálya annak, hogy a rabszolgaság intézménye fennálljon a szövetségi köztársaság nem egy tagállamában a 13. alkotmánykiegészítés ratifikálásáig, ami 89 évvel a Függetlenségi Nyilatkozat után történt meg.

"JÓL kell kormányozni..ami az Életet a Biztonságot és a Boldogságot biztosítja..nem pedig fenyegetni a Népet"

Az amerikai szövetségi törvényhozás (Kongresszus) által hozott törvények szó szerint megszámlálhatatlanok: van egy becslés, miszerint 35,000 szövetségi törvény létezik, de senki sem tudja pontosan, hány van. Csak a fegyvertartással kapcsolatosan van 20,000 törvény -- holott a 2. alkotmánykiegészítés azt mondja, hogy a polgárok fegyvertartási és -viselési jogát nem lehet sérteni.

És minden törvény fenyegeti a népet: büntetést helyez kilátásba azok megszegése esetére.

Harvey Silverglate, egy amerikai jogász, írt egy könyvet "Three Felonies a Day" címmel (talán "Napi három bűncselekmény"-re lehetne fordítani). A könyv központi állítása az, hogy az átlagos amerikai naponta átlagosan három bűncselekményt követ el: nem azért, mert az amerikaiak mind gonosztevők, hanem mert annyi szövetségi törvény van, hogy egy ambíciózus ügyész mindig tud találni olyat, ami alapján rá lehet verni a balhét a legártatlanabb polgárra is.

Vegyük például a pénzmosás elleni törvényt, amelyik többek között kimondja, hogy a bankoknak értesíteniük kell a szövetségi kormány illetékes hivatalát, ha valaki $10,000 dollárt vagy annál többet vesz fel vagy rak letétbe készpénzben. Viszont ha valaki kellően "rövid időn belül" elég számú banki tranzakciót végez, amik egyenként nem érik el a $10,000-os határt, de "elég közel" vannak hozzá, akkor meg bűnös úgynevezett "structuring" bűncselekményében: úgy szervezni a banki készpénzforgalmát, hogy az ne váltsa ki a bank jelentési kötelezettségét. És ez a "bűncselekmény" már attól függ, hogy az ügyész "milyen megvilágításba" helyezi a tárgyaláson a tranzakciókat. Ami még jobb: puszta gyanú alapján zárolhatják a számlát, így még arra sincs pénze a gyanúsítottnak, hogy ügyvédet fogadjon, hogy pereljen a pénze zárolásáért.

Persze a duma az, hogy ezek a törvények azt a célt szolgálják, hogy a drogdílerek felderítésre kerüljenek, és a kriminális úton szerzett jövedelmeiket ne hasznosíthassák a törvény megkerülésére. Csak éppen nem egy eset volt, amikor pl. sarki boltot üzemeltető emberek számláját zárolták: ők tipikusan gyakran raknak be készpénzt a bankszámlájukra, ami nem éri el a $10,000-et, de "elég közel" van ahhoz, vagy a betétek összege néhány nap alatt meghaladja a $10,000-t. És ha zárolásra kerül a számlájuk, az gyakorlatilag az üzletük bebukását jelenti: nem tudják miből fizetni a beszállítóikat.

És ez csak egy példa arra, hogy milyen "JÓL kormányoz" az USA szövetségi kormánya.

zipe moha 2016.06.11. 11:38:11

@neoteny: ...értem ..manipulálni akarsz...az a törvény amire hivatkozol a Függetlenségi Nyilatkozat, az abban foglaltak szellemiségét VÉDI..azokkal szemben hivatott fellépni akik AZT a szellemiséget akarják eltéríteni!!!...rád se bíznék peres ügyet kanadába..:)))

neoteny · http://word.blog.hu 2016.06.11. 11:59:30

@zipe moha:

"az a törvény amire hivatkozol a Függetlenségi Nyilatkozat, az abban foglaltak szellemiségét VÉDI..azokkal szemben hivatott fellépni akik AZT a szellemiséget akarják eltéríteni!!!"

Nyilvánvalóan nem olvastad el a hivatkozott törvény szövegét:

[...]

Whoever, with intent to cause the overthrow or destruction of any such government, prints, publishes, edits, issues, circulates, sells, distributes, or publicly displays any written or printed matter advocating, advising, or teaching the duty, necessity, desirability, or propriety of overthrowing or destroying any government in the United States by force or violence, or attempts to do so [...]

Ez a rész explicit módon megtiltja azt, hogy bárki is akár _beszéljen vagy írjon_ arról, hogy az USA-beli _bármelyik_ kormányzat "erővel vagy erőszakkal" megdöntése vagy elpusztítása kötelesség vagy szükséges vagy kívánatos vagy helyes.

Míg a Függetlenségi Nyilatkozat ezt mondja:

"That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government [...]"

A Merriam-Webster szótár szerint pedig az 'abolish' egyik jelentése a 'destroy'.

Vagyis az idézett törvényszakasz épp' azt tiltja, amit a Függetlenségi Nyilatkozat az emberek (kormányzottak) jogaként nevez meg.

2016.06.11. 12:21:49

@Khonsu: Nem erted es nem is fogod, majd amikor tortenik talan eszreveszed bar nem biztos a habonyi mediabol es az orosz propagandabol tudni fogod mi tortenik valojaban. Most sem tudod.

2016.06.11. 12:33:26

@Fekete Pestis: egyreszt megy a rothado nyugat szoveg es a nyalizas az oroszoknak.
Szoval legalabb meg lehet mutatni vegre milyen jok is vagyunk eu-s penzek nelkul. Masreszt mivel ugyis viktorka ellopja az egeszet pozitiv hatasa nincs az orszagra. A maradekbol tereket ujitunk fel. Osszesegeben jobb lenne az orszagnak azt gondolom. Csak varni az eu-s penzt nem oldja meg a problemakat.
Tudom a nagy fideszesek azt mondjak epul a magyar tokes osztaly. Vicc stromanorszag epul felhulyekbol.

zipe moha 2016.06.11. 14:54:28

@neoteny: ...válaszod hallatán az amerikai esküdtszék tagjai elfordított fejjel és eltakart szájjal röhögnek...a bíró az emelvényről meredt szemekkel levegő után kapkod...és beidézi az egyetemi oktatódat.." ezt most hogy". az oktatód megijed mert attól fél hogy,vádat emelnek ...az amerikai felsőoktatás "megcsúfolása" miatt...a közönség szánakozik.." jó van na még csak 30 éve van itt.."..az nbc lázasan forgat...a szerkesztőnek ötletet adtál, hogy szerdán se fulladjon unalomba a hírmagyarázat...

így lenne..:)) HA komolyan lehetne venni azt a logikai , időrendi, és jogtörténeti bukfencet amit ismételeten elkövetsz..hogy a vitában az utolsó szó a tiéd legyen..rendben , legyen...:))

ezt azért még olvasd el:

én:"az a törvény amire hivatkozol a Függetlenségi Nyilatkozat, az abban foglaltak szellemiségét VÉDI..azokkal szemben hivatott fellépni akik AZT a szellemiséget akarják eltéríteni!!!.

te:"Ez a rész explicit módon megtiltja azt, hogy bárki is akár _beszéljen vagy írjon_ arról, hogy az USA-beli _bármelyik_ kormányzat "erővel vagy erőszakkal" megdöntése vagy elpusztítása kötelesség vagy szükséges vagy kívánatos vagy helyes."...

összegzés:TEHÁT VÉDI a szellemiséget melyet az amerikai kormányzatok képviselnek is...:)...vagy nem, úgy gondolod, hogy képviselik??...mert AKKOR csak ebben az egy esetben értelmezhető az állításod..:))))))

Khonsu 2016.06.11. 15:42:10

@evooo: Nagyon sejtelmes vagy. :)
Legkésőbb, amikor lőnek, azt már biztosan észre fogom venni...

neoteny · http://word.blog.hu 2016.06.11. 15:56:50

@zipe moha:

"TEHÁT VÉDI a szellemiséget"

Nem védi: mert a Függetlenségi Nyilatkozat "szellemisége" épp' az, hogy

"a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje [...] a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse".

Az idézett törvény viszont tiltja a _bármelyik_ amerikai kormányzat "erővel vagy erőszakkal" történő megdöntését vagy elpusztítását vagy az arra történő bármilyen szervezkedést, sőt még annak hirdetését is, hogy a megdöntés vagy elpusztítás kötelesség vagy szükséges vagy kívánatos vagy helyes.

Vagyis ez a törvény a _bármelyik_ kormányzatot védi, míg a Függetlenségi Nyilatkozat épp' azt állítja, hogy a nép joga megváltoztatni vagy _eltörölni_ az "ilyen kormányzatot", ill. a nép joga és kötelessége az "ilyen kormányzat" igájának _levetése_.

Mire is vonatkozik az "ilyen kormányzat" kitétel? A Függetlenségi Nyilatkozat "szellemisége" szerint:

"Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására"

Mik a hivatkozott "e célok"? A Függetlenségi Nyilatkozat "szellemisége" szerint:

"Ezeknek a jogoknak a biztosítás[a]"

Mik ezek a jogok? A Függetlenségi Nyilatkozat "szellemisége" szerint:

"ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre"

Vagyis a Függetlenségi Nyilatkozat "szellemisége" szerint bármelyik kormányzat, amelyik nem biztosítja (legalább) a jogot az élethez és szabadsághoz, valamint a boldogságra való törekvéshez, az alkalmatlanná válik "e célok megvalósítására", és a nép joga megváltoztatni vagy _eltörölni_ az "ilyen kormányzatot", ill. a nép joga és kötelessége az "ilyen kormányzat" igájának _levetése_.

Az idézett törvény viszont _bármelyik_ kormányzatot védi: egy szót sem szól a védett kormányzatnak az alkalmasságáról arra, hogy biztosítsa a jogot az élethez és szabadsághoz, valamint a boldogságra való törekvéshez. Tehát nem a Függetlenségi Nyilatkozat "szellemiségét" védi, hanem _bármelyik_ kormányzatot, annak alkalmasságától függetlenül.

zipe moha 2016.06.11. 16:14:50

@neoteny: ..ez mindössze görcsös "okoskodás"...sem elméleti sem gyakorlati értelemben nem állja meg a helyét...mindössze a benned lévő előítéletek, "görcsök" logikusnak tűnő magyarázat -kivetítésed mindez..sosem értettem, hogy miért jó még a viszonylag tiszta kutat is méreggel szórni..a csürcsavarásod felesleges, alaptalan ...és lényegtelen..

az amerikai Nép és az Elit között van egy megállapodás...amit mindenki betart magára nézve..ezt , hogy ez így van...az amerikaiak ítélik meg ( nem te vagy én)...abból amit látok, számomra az jön le, hogy így van...!!...a becitált törvényed ezt az egyezséget VÉDI...hogy senkinek ne jusson eszébe felrúgni azt...nem is rúgják fel, sőt vigyáznak rá...ez a nagy demokrácia -"titok"...önkéntes!! egészséges és fenntartható egyezség vezetők -és vezetettek között....

a felvetésednek akkor van értelme kizárólag, ha te személyesen nem vagy elégedett ezzel a "megállapodással"....egyéb esetben nincs, mert szerepe szerint erős garancia az egyezség időtálló fennmaradására...:)...

szóval mond el végre mi flusztrál...miét utasítod el ennyire a Függetlenségi Nyilatkozat szellemét...s próbálod hamis intellektuális hamisítással körbevenni???...milyen új egyezséget "szeretnél" amiből kihagynád??...:)))

zipe moha 2016.06.11. 16:23:32

@neoteny: ...egyébként ezeket a gondolataidat időszerűbb lesz előadni július 4.-én az USA legnagyobb ünnepén...a Függetlenségi Nyilatkozat aláírásának napján)..a new yorki Central Parkban...egy hamburgeres bódé tetejére állva...ki tudja?..lehet, hogy kapsz egy kólát + egy hot dogot cserébe...:)))

2016.06.11. 16:35:36

@Khonsu:
:)
Lôni nem fognak azt max putyinbol nezem ki de addig talan o sem akar elmenni.
Az autos peldat csak kiragadtam, miert fognak az angolok meg nemetek megegyezni egy esetleges angol kilepes utan. Mert mindkettonek erdeke. Te irtad az angolok maguk alatt vagjak a fat, osszedol a gazdasag. (Ha nem rossz helyre valaszolok)
Hat eve itt elek most en is azt gondolom jobb ha kilepnek. Megertem oket.
Szoval ez a gazdasag szerintem nem fog osszedolni, ha nem itt elnek en sem hinnem el mennyire gazdagok ezek.
Ezt mi sosem erjuk utol. Lehetetlen, a lapok mar le vannak osztva, csak leraboltak mar a vilagot ellottunk.
Nezd a szavazast 23-an, aztan jon egy francia valasztas majd egy nemet.
Valtozasok elott allunk nekem az az erzesem. Tele lett a tokuk nem csak az angoloknak. Mar vezet a brexit.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.06.11. 17:25:24

@zipe moha:

"az amerikai Nép és az Elit között van egy megállapodás...amit mindenki betart magára nézve"

1) Az amerikai "Elit" nem az amerikai "Nép" része? Mi választja szét az amerikai "Elitet" az amerikai "Néptől"?

2) Mi ez a "megállapodás"? Milyen jogokat biztosít és kötelezettségeket ró ki az "Elitre" és a "Népre"? Ezek különböznek? Ha igen, honnét származnak ezek a különbségek?

3) Ha ezt a "megállapodást" "mindenki betart magára nézve", akkor miért van egyáltalán szükség olyan törvényre, mint pl. az idézett, amelyik az "Elitet" védi a "Néptől"?

4) Ha a "Nép" nem tartja be ezt a "megállapodást" magára nézve, akkor az "Elit" a törvény erejével tud lesújtani a "Népre". Ha az "Elit" nem tartja be ezt a "megállapodást", akkor milyen eszköze van a "Népnek" arra, hogy betartassa azt az "Elittel"?

"a felvetésednek akkor van értelme kizárólag, ha te személyesen nem vagy elégedett ezzel a "megállapodással""

Az USA 227 éves alkotmányos jogtörténelme épp' arról szól, hogy mi ez a "megállapodás" az "Elit" és a "Nép" között; hogy az hogyan értelmezendő, hogy az milyen kötelezettségeket ró az "Elitre" ami az általuk hozott törvényeket és azok végrehajtását illeti. Ha a "Nép" elégedett lenne minden törvénnyel és azok végrehajtásával, akkor soha nem kerülnének ezek a törvények és/vagy végrehajtásuk megtámadásra bíróságokon. Ha a "Nép" elégedett lenne minden bírósági döntéssel, akkor soha nem kerülnének azok megfellebbezésre. Ha a "Nép" elégedett lenne minden legfelsőbb bírósági döntéssel (ami ellen nincs fellebbezésnek helye), akkor a már egyszer eldöntött kérdések soha nem kerülnének ismét megfellebbezésre a Legfelsőbb Bíróságig is, és a Legfelsőbb Bíróság soha nem változtatná meg a döntéseit. Így hát közel sem én vagyok az egyetlen, aki nem elégedett a "megállapodással": erre bizonyíték az, amikor minden Legfelsőbb Bírósági döntést élénk vita követ a "Nép" körében azok "helyességét" illetően.

"miét utasítod el ennyire a Függetlenségi Nyilatkozat szellemét"

Tévedésben vagy: az én álláspontom az, hogy az "Elit" utasítja el a Függetlenségi Nyilatkozat szellemét akkor, amikor alkalmatlannak bizonyítja magát a "Nép" élethez, szabadsághoz és a boldogságra való törekvéshez jogainak biztosítására.

zipe moha 2016.06.11. 17:41:06

@neoteny: ...olyanról beszélsz ami nem kérdés és nem probléma ( az amerikaiak szerint...te miért is állítod szembe egymással a jogrendben egymásra épülőt, és mutatod be egymást kizárónak és korlátozónak??..mi a célod ezzel??) amit és ahogyan felvezetsz ez ügyben, szerintem szellemi kút mérgezés...a téma további fejtegetésében nincs már több..ha még is szeretnéd emberekkel megosztani, legalkalmasabbak ehhez az amerikaiak...a megfelelő időponttal és helyszínnel kapcsolatba adtam tanácsot...:)..ui:holnap fogok már csak válaszolni..:)...ui2:ugye milyen türelmesen segítek neked "tájékozódni"...??...cserébe tudósíts július 5.-én...milyen volt amikor "bunkósbotokat" akartál kézbe adni...de senki nem fogadta el..:)))

neoteny · http://word.blog.hu 2016.06.11. 17:51:09

@zipe moha:

"olyanról beszélsz ami nem kérdés és nem probléma ( az amerikaiak szerint"

Ez a te véleményed; a gyakorlat meg azt mutatja, hogy az amerikaiak véleménye más.

belekotty 2016.06.11. 20:55:22

@Mei Ling: Minek utána ő nem közölt adatot, viszont az utóbbi évek jóval alacsonyabbak a régebbieknél így amíg nem közöl hiteles adatot, addig nekem van igazam.

segons 2016.06.12. 10:48:07

Ennek a szerencsétlen idegbeteg Orbánnak valaki meg írta a szövegét ! Ma még csak illiberalizmusról karattyol,holnap már nyíltan be-ismeri,feudalizmust akarja visszaállítani Magyarországon,persze mint látjuk-érezzük, a szereplőket ő válogatja !!!!

neoteny · http://word.blog.hu 2016.07.04. 19:39:13

@zipe moha:

"olyanról beszélsz ami nem kérdés és nem probléma ( az amerikaiak szerint...te miért is állítod szembe egymással a jogrendben egymásra épülőt, és mutatod be egymást kizárónak és korlátozónak?"

mises.org/blog/dont-confuse-declaration-independence-constitution
süti beállítások módosítása