1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.05.31. 09:27 HaFr

A Konzervatív Párt várja a szabadság, a gazdagság és az erős nemzet híveit

Magyarország jobboldali pártja, a Polgári Konzervatív Párt, a szabadság, az emberi értékteremtés, és az erős európai nemzet érdekeit képviseli. Mind a három érdekében magas színvonalú iskolarendszerre, a korrupció letörésére, a törvényesség helyreállítására, illetve megerősítésére van szükség. A PKP nem alkuszik ezekben a kérdésekben, mert az unortodoxiát szemfényvesztésnek, a mai magyar közállapotokat botrányosnak, a jövőnket pedig súlyosan fenyegetettnek látja. A Fidesz a magyar polgárság képviselőjéből annak sírásójává vált az utóbbi években, mert olyan környezetet hozott létre az országban, amely egy-két évtizeden belül a versenyképességünk végleges felőrlődéséhez vezet, ahelyett, hogy javítaná, aláássa a magyar polgárság európai anyagi és szellemi státusát, és boldogtalan, konfliktusos hellyé teszi az országunkat. A politikai baloldal non-entity, soha nem válhat a polgárság képviselőjévé, mindig is az államadósság növelésének, az egyenlősdinek, az értékek relativitásának, a kulturális semlegességnek, az antikapitalizmusnak és a posztnemzeti törekvésnek a billegő egyvelege marad.

A PKP havi kb. kétszázezer forintból gazdálkodik, amit túlnyomórészt a tagjai biztosítanak a jövedelmükből. Ehhez képest a párt aurával, programmal, és növekvő szervezettel rendelkezik, terveink szerint egy éven belül elérjük a választókerületek nagy többségét. A legfőbb ellenségünk azonban nem a pénztelenség, hanem a közöny és a lemondás.

A polgárok elfelejtkeztek Széchenyi gesztusairól, amelyekkel sokkal ellenségesebb időkben megteremtette a modernizálódó Magyarország néhány fontos intézményét, elfelejtkeznek számos későbbi magyar áldozatvállalásáról, amellyel a közérdeket támogatták -- és legfőképpen elfelejtkeznek egy tényről: ha mindenki lemond arról, hogy megteremtse magában az összefüggést a magánérdekek és a közérdek között, akkor a közérdek nem fog érvényesülni, illetve ami előáll, az biztosan rombolja majd a magánérdekek túlnyomó részének érvényesülését. Ha én nem teszek az ésszerűség érdekében, és mindenki így gondolkozik, akkor itt nem lesz semmi, ami végül ésszerű volna. Sajnos a dolog természete olyan, hogy ennek a kijelentésnek az egyetlen cáfolata sem történhet meg másként, mint úgy, ha mindenki elkezd cselekedni az ésszerű végcél érdekén, és ehhez konkrétan, az adott célt nézve, egy olyan pártot támogat pénzzel, pártmunkával, a szavazatával, amely ésszerű célokat ésszerű eszközökkel akar megvalósítani. Röviden: másra várni öngyilkos ésszerűtlenség.

A PKP várja a cselekvőket és a támogatókat, akik hozzánk tesznek, javítják és erősítik a pártot! Az eszközt te választod meg -- elvégre ez egy polgári párt. www.pkp.hu

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr278762138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.05.31. 11:53:15

"összefüggést a magánérdekek és a közérdek között"

But man has almost constant occasion for the help of his brethren, and it is in vain for him to expect it from their benevolence only. He will be more likely to prevail if he can interest their self-love in his favour, and show them that it is for their own advantage to do for him what he requires of them. Whoever offers to another a bargain of any kind, proposes to do this. Give me that which I want, and you shall have this which you want, is the meaning of every such offer; and it is in this manner that we obtain from one another the far greater part of those good offices which we stand in need of. It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love, and never talk to them of our own necessities but of their advantages.

-- Adam Smith "An Inquiry into the Nature and Causes of the
Wealth of Nations"

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.31. 12:11:10

@unionista᠌᠋: na most akkor jól összezavartalak már a frázisok szintjén is, ma éppen mennyire vagyok zsidó?

andris89 2016.05.31. 12:21:12

van esetleg egy lista arról, hogy mely választókerületekben van már jelen a párt?

2016.05.31. 12:27:15

@andris89: van, de nem vagyok benne biztos, hogy ki szeretnénk adni, gondolom megérted, miért. Egyébként is bővül, változik, stb, de terjeszkedünk. Amire szükségünk van, ami segítség: jelentkezz, ha úgy érzed, tennél valamit, vagy elmondanád a gondolataid - blogunkra írt kommented alapján úgy látom, leginkább a közszféra helyzetéről.

2016.05.31. 12:28:04

@unionista᠌᠋: strong nation, szabad és gazdag: mint pl. Hollandia, Ausztria, Dánia, stb? hát akkor én benne vagyok, mindegy, hogy neked mit mond!

neoteny · http://word.blog.hu 2016.05.31. 13:59:44

@unionista᠌᠋:

"ez egy zéró összegű játék. az állam ilyeneket tud játszani. meg kell nevezni, hogy ki a nyertes (belföld) és ki a vesztes (külföld, kivéve egy szövetséges)."

Ha a játszma zéró összegű, akkor miért kellene egy külföldi "szövetséges", aki nyertes -- vagyis velük szemben vesztes a belföld?

2016.05.31. 15:14:01

@unionista᠌᠋: Attól, hogy Orbánék leegyszerűsítik ezt jó és rossz küzdelmére, ahol "csak" el kell venni a külföldiektől - te pedig ezt az ostobaságot itt visszamondod rendre - ez még nem lesz igaz. Pl. ahol nincs oktatás=szürkeállomány, ott elveheted te a hollandtól a sörgyárát, maximum nem lesz benne szakember, aki tudja majd, hogy kell sört gyártani. De ez csak egy dolog, a legnyilvánvalóbb a hülyeségekből, amikben ti hisztek.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.05.31. 17:26:27

unio-nista Hihetetlen,hogy érvelsz/provokálsz. Mindenkire ráhúzol egy magad kötötte sapkát, és azt mondod, nem áll jól neked az a sapka. A te fejedben is csak az van, vegyük el, adjuk oda a mieinknek, vagy csak vegyük el, aztán ott egye meg a fene, ahol van.

Székely vicceket kéne olvasnod! Ha szereted a sört, nézd meg ezt :) www.youtube.com/watch?v=KlKMysTVY-E Arra is rá akarta tenni a kezét egy multi, aztán amikor nyúlt érte, a kezére vertek.

Az emberek ízlése különböző, van, ahol ez ünnepi kaja receptletoltes.hu/wp-content/uploads/2013/09/kalocsaipaprikaskalacs.jpg

És nem mondd meg, kinek mi kell. Nem kell az ilyen szöveg, hogy - - „ti meg azt mondjátok”- - honnan tudod, mit mondanak, hiszen azzal büszkélkedsz, neked elég a cím, hogy véleményed legyen.

megunom 2016.05.31. 19:01:00

@unionista᠌᠋: "de azt viszont tény, hogy a világtörténetében nem volt olyan, hogy egy ország teljesen nyitott gazdasággal valaha is felzárkózott volna. ilyen nem volt az emberiség történetében. sehol és semmikor."

Spanyolok, 1974-2007?
en.wikipedia.org/wiki/Economic_history_of_Spain#European_integration.2C_1985_-_2000
en.wikipedia.org/wiki/Economic_history_of_Spain#Boom_1997_-_2007

uniós pista (törölt) 2016.05.31. 19:24:43

@unionista᠌᠋: a bunyeváci csagócok meg a böszörményi nagy-oláhok szövetsége kell. Kell egy tót-cigány-urdu gazdasági szövetség. Ebben mondhatja a magyar sváb, hogy én a néderlandi gazdasági hauptschuléra akarok járni. Így tudja eladni az almáját a gonyeváci buvác. Erre mondom én azt, hogy a zsidók ezt majd nem akarják. Én nem vagyok antiszemita.

makszval a propagandista birka (törölt) 2016.05.31. 19:25:51

@unionista᠌᠋: a bulgárok gazdagok. Putyin jó elnök.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.05.31. 19:36:05

@unionista᠌᠋:

"azért, mert anélkül a külföld túl erős."

Akkor nem igaz az, hogy a magyar állam "meg tudja nevezni", hogy ki a nyertes (belföld) és ki a vesztes (külföld).

unionyista 2016.05.31. 19:54:15

@uniós pista: Ez elemi matek. Az emberek többsége szabad versenyt akar, de nem teljesen szabadot. Annyira azért nem, hogy zsidók nyerjenek.

my_anyád (törölt) 2016.05.31. 21:42:10

@unionista᠌᠋: á, én meg pont mostanában untam meg ezt a gyerekeskedést. bocs és csá.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.05.31. 21:54:03

@unionista᠌᠋:

"a komment csatorna arra való, hogy hülyéskedjünk. ne vegye senki komolyan."

Ez is hülyéskedés; ezt sem szabad komolyan venni.

megunom 2016.06.01. 01:53:10

@unionista᠌᠋: "a spanyoloknak egyetlen szövetségesük volt. az európai közösség".

Az picit nagyobb, mint a bajorok...

Mai adatokkal: EU/Bajoro. 508mil / 12.5 mil > 40 .
minden ember / EU 7400 mil / 508 mil =14

IvanGyenyiszovics 2016.06.01. 06:40:37

@unionista᠌᠋: 'nem azt állítom, hogy húdekafa. hanem azt, hogy ez van. '

pontosan, de ezt a naív antikapitalista Schiffer és a naiv kapitalista xx nem képes felfogni, vagy nem is akarja, és azt hiszi ha majd a megfélemlítetten közönyös népek jól felvilágosulnak, akkor fellázadnak a despota ellen. Visszaőrlik a versenyképességünket, és boldog, konfliktusmentessé válik a nemlétező magyar polgárság.
Hogyan? Azt nem tudjuk.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.06.01. 07:35:40

@IvanGyenyiszovics:

"Hogyan? Azt nem tudjuk."

No de a paternalisztikus államnak épp' az a lényege, hogy "a népnek" nem is kell tudnia semmit: csinálják csak azt, amit a vezetőik előírnak ("megterveznek") nekik, és annak az eredményénél nem is lehet jobb.

A szabadversenyes/szabadpiaci kapitalizmus alapvető aspektusa az, hogy a "hogyan?" kérdésre az egyén adja meg a választ, nem a politikus adja meg az egyének számára. Persze nem minden egyéni válasz "jó" (vállalkozások mennek tönkre, egyének váltanak szakmákat stb.), de a "jó" válaszok épp' úgy bizonyulnak "jónak", hogy a fogyasztók valós igényeit elégítik ki: a fogyasztók a számukra (!) "jó" -- de legalább is a jobb -- terméket/szolgáltatást/megoldást fizetik meg.

Vagyis a "hogyan?" kérdésre egy mindentudó és mindenható entitás hiányában az egyének tudnak csak választ adni. És a válaszuk minősége ("sikeressége", "versenyképessége") dönti el, hogy a többi egyén elfogadja-e a választ "jónak".
süti beállítások módosítása