1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.12.06. 08:53 HaFr

Nyitott választókerületeink: Cegléd, Veszprém, Mezőkövesd, és alább

Annak ellenére, hogy a PKP nem szerepel hetente "Olgánál" vagy a HírTV-n (ide csak azokat hívják -- a Fideszen kívül mármint --, akik kalkuláltan esélytelenek, nem zavarják a vizet, vagy megvan a helyük rezsimben: és a PKP zavarja a vizet, és a rezsimen kívül áll), nos, tehát mindennek ellenére a PKP belakja a választókerületeket, és egy év múlva jelen lesz a túlnyomó részükben (szándékom szerint az összesben), hogy lehessen ránk szavazni 2018-ban. Nem követik fanfárok ezt a munkát, de csendben, szívósan folyik. A következő kerületekben keresünk érdeklődő, felelős polgárokat, akik...

-- nem szeretnék magukat/az országot az EU-n kívül találni 2020 körül;

-- akik az évi százmilliárdos propaganda ellenére nem hiszik, hogy egy korrupt etnicista autokrácia jobbat tenne a lelki egészségünknek és gyerekeink jövőjének, mint egy újraalapított, erkölcsi, személyi és intézményes garanciákkal övezett polgári demokrácia;

-- akik nem hiszik, hogy az állam garancia nélküli, gátlástalan beletenyerelése a köztulajdonba -- ami mára a miniszterelnök körüli személyek látványos, a kisebb nyaloncok kevésbé látványos, de szakasztott olyan kiérdemeletlen meggazdagodását eredményezte -- hatékonyabb, igazságosabb, megnyugtatóbb rendszer volna, mint a szabályozott piac, az érdem, és a méltányosság;

-- akik nem hiszik, hogy a bal- vagy a jobboldal többszörösen leszerepelt, kártékony politikusai közül kellene választani, ha előállítható egy olyan politikai alternatíva, amelynek helyes működését most lehetőségük van személyesen is garantálni. Aki részt vesz a munkánkban, annak nagy autonómiája és teljes részvételi lehetősége lesz mindenben, ami a pártban folyik, magyarán maga biztosíthatja azt, hogy ne térjen vissza az emberi életnek se a 2010 utáni, se az azt megelőző rombolása, tehát nem kell semmit elhinnie nekem. Jelentkezni lehet a pkonzervativok@gmail.com címen, amit egy személyes beszélgetés fog követni.

Nem jelentkezni teljesen racionális: elvégre ki akar az országgal foglalkozni, amikor a családjára sem jut ideje? Ki akarja a felelősséget vállalni a romlásért, ha nem ő állította elő? Ki akarja visszafordítani a romlást, ha magában "kicsi" ehhez? Csakhogy a felelősség megoszlásának ismert pszichológiai jelensége miatt mindenki hajlamos így gondolkodni (minél több ember áll körül egy utcai megveretést, annál kevesebben érzik magukat felelősnek beavatkozni, és a számbeli fölény ellenére diadalmaskodik a gazemberség), viszont ha mindenki így gondolkodik, akkor valóban nem fog itt történni semmi, csak folytatódik a hanyatlás. Magyarán szükség van olyanokra, akik értik ezt a mechanizmust, és mernek nem így gondolkodni. Mernek ésszerűtlenek lenni!

Ne feledjük, a Fidesz a mi félelmeinkből meríti az erejét, és ez az erő megtörhető! Egy vezérelvű, már az első három-négy embere között is konfliktusokkal terhelt gonosz rezsim kártyavárként fog összeomlani, ha erkölcsi és stratégiai erőt tudunk felmutatni vele szemben. Ehhez a hallgatásnál csak egy kicsit több bátorságra és csak egy kicsit hatékonyabb együttműködésre van szükség.

Azokat az embereket keressük, akiknek megvan az erkölcsi erejük, a bátorságuk, és túllátnak a saját személyes érdekeiken, hogy a következő választókerületek politikai felrázása és a választók megnyerése érdekében tartsanak velünk (a település és mellette vk. száma):

Budapest 18. sz. vk. XXII. ker.

Bács-Kiskun 3 sz. vk. Kalocsa

Bács-Kiskun 5. sz. vk. Kiskunhalas

Baranya 4. sz. vk. Szigetvár

Békés 4. sz. vk. Orosháza

BAZ 7. vk. Mezőkövesd

Csongrád 1. sz. vk. Szeged

Csongrád 3. sz. vk. Szentes

Fejér 1. sz. vk. Székesfehérvár

Fejér 5. sz. vk. Sárbogárd

Győr-Sopron 2. sz. vk. Győr

Jász-Nagykun 3. sz. vk. Karcag

Nógrád 2. sz. vk. Balassagyarmat

Pest megye 6. sz. vk. Gödöllő

Pest megye 12. sz. vk. Cegléd

Vas 3. sz. vk. Körmend

Veszprém 1. sz. vk. Veszprém

Veszprém 2. sz. vk. Balatonfüred

Zala 3. sz. vk. Nagykanizsa  

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr968142624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wikus Van De Merwe 2015.12.06. 10:25:43

Annak ellenére, hogy a riválisok esélytelenek, nem lennék meglepve, ha a választás éjszakáján újra igazolódna a tétel, hogy ami nem látható Olgánál, a HírTV-n és a királyi közben, az nincs is...és így nem is szavaznak rá.

Ez pedig, miután számtalan bejegyzés született itt arról, hogy bár Orbán és a fideszes fiúk pofátlanok, gátlástalanok és gazemberek, de nem hülyék, nem igazán értelmezhető:

"nem szeretnék magukat/az országot az EU-n kívül találni 2020 körül"

Még riogatásnak is kevés, pláne az elmúlt három év EU-s problémáit, konfliktusait és azok megoldását(?) szemlélve.

" Ne feledjük, a Fidesz a mi félelmeinkből meríti az erejét, és ez az erő megtörhető! Egy vezérelvű, már az első három-négy embere között is konfliktusokkal terhelt gonosz rezsim kártyavárként fog összeomlani, ha erkölcsi és stratégiai erőt tudunk felmutatni vele szemben. Ehhez a hallgatásnál csak egy kicsit több bátorságra és csak egy kicsit hatékonyabb együttműködésre van szükség. "

Ne feledjük, hogy jórészben az ellenzék által adott rossz válaszokból merít erőt a Fidesz (nem mintha nekik jó válaszaik lennének). De egy biztos ez a vár nem kártyavár. Próbálta már több szereplő is elfújni és ők ráadásul szintén meggyőződéssel állították, hogy nemcsak a napfény, de a legerősebb passzátszél is a fenekükből jön. A bátorság nem hiányzik, de nem szívesen állnak az emberek olyan mellé, aki együttmüködne olyanokkal, aki jobbról vagy balról előznék a fideszes hülyeség száguldó szekerét.

hívőlélek 2015.12.06. 14:00:12

@Wikus Van De Merwe: és akkor most tovább eszed a fidesz szart vagy emigrálsz?

DrGehaeuse 2015.12.06. 15:09:10

Nógrádban nem lehet Karcag! Javítani kell.

DrGehaeuse 2015.12.06. 15:10:30

Egerben kit keressek? Priviben kérek infót.

2015.12.06. 15:51:49

@DrGehaeuse: Nógrád kettő az valóban Balassagyarmat lesz, bocs, hiba jelezve a bloggazdának, nem sokára javítva lesz:) Viszont írtam korábban privátban én is, remélem megkaptad. Most majd ír valaki más megint az egri kérdésre.

2015.12.06. 15:53:13

@Wikus Van De Merwe: Kevés lenne? Bár aligha riogatásnak szánta, mit szólsz az EU-ban dolgozó 2-3-4-5-, ki tudja hányszázezer magyarhoz, és az itthon maradt családtagjaikhoz? Őket vajon hogyan érintené a kilépés (kizárás), hazajönnének közmunkásnak?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.12.06. 15:56:53

@DrGehaeuse: ja :) a fölötte lévőn volt a szemem, amikor írtam, köszi

pannonfunk 2015.12.06. 16:05:59

Egyre kevésbé olvasom ezt a blogot, mert az utóbbi időben másról sem szól, mint a fidesz fikázásáról. Nem mindtha nem lenne igazatok a kritikával, de szeretnék konkrétumokat látni. Nem valami ellen, hanem valami mellett szeretnék szavazni. Olyan programból, hogy "fúj, fidesz" már van bőségesen: ott a DK, az Együtt, a Milla, a mittomén, azt sem tudom, melyik létezik még, és melyik nem, nem is érdekel. De ha ti is csak negatív kampányt bírtok folytatni, akkor akarva-akaratlanul be fogtok kerülni ugyanebbe a kalapba, és gyanítom, hogy nem csak nálam, hanem nagyon sok embernél, akinek elege van abból, hogy minden választás az aktuális kormány elleni protestszavazásról szól. Csak mondom.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.12.06. 16:10:53

@pannonfunk: lehet, h nem a megfelelő poszt alá kommenteltél, plusz a programkifejtős posztok alatt sem látom a kommentjeidet, tehát valami bibi van

pannonfunk 2015.12.06. 17:32:25

@HaFr: Attól, hogy nem kommentelek, még nem jelenti azt, hogy nem olvastam el.

Itt most az utóbbi bő egy hét poszt-terméséről beszélnék. A trendek amelyek nem jók, nem az alapvető koncepció. Az alapvető koncepció tetszik.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.12.06. 17:55:56

@pannonfunk: ez egy politikai felület -- több elvárásnak próbál megfelelni, és az anyázós posztokat sokkal többen olvassák ... ezen felül a pártélet nem merül ki ebben

pannonfunk 2015.12.06. 18:03:57

@HaFr:
Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy Shakespeare azért volt már a maga korában is sikeres drámaíró, mert több réteget meg tudott szólítani: azok is jártak színházba, akik magas művészetet szerettek volna nézni, és azok is, akik csetepatéra, cirkuszra voltak kíváncsiak.

Értem én, hogy kellenek az anyázós posztok is, nekem nem azzal van a bajom -- hanem azzal, hogy mostanában nagyon túlsúlyba kerültek.

Wikus Van De Merwe 2015.12.06. 18:11:55

@feher.b:

- Ki akarna kilépni az EU-ból?
- És ki akarna kizárni minket az EU-ból?

Ezúton kérek engedélyt, hogy a várhatóan komolytalan és nevetséges válaszokat forrásmegjelöléssel máshol elrettentő példaként bemutathassam.
Köszönöm.

Moin Moin 2015.12.06. 19:10:24

@Wikus Van De Merwe: @feher.b:

Ki akar kilépni az EU-ból, meg hogy aggyunk néköd forrásot? Hát, légyen, íme:

mandiner.hu/cikk/20141024_kover_brusszel_moszkva_es_a_lassu_ovatos_kihatralas_az_eu_bol - itten még élőszóbanis elmongya a Zillető!

És:

mandiner.hu/cikk/20151103_nemet_sajto_orban_kijelentese_kilepesi_nyilatkozat_az_eu_bol - "...ennek a veszélynek a súlyosságát mutatja Orbán Viktor legutóbbi brüsszeli kijelentése a válságról rendezett tanácskozáson felvett megfigyelői szerepről. Ez a kijelentés olyasmi volt, mint egy „kilépési nyilatkozat az EU-ból”, de mindenképp egy „erős jelzés” arról, hogy Orbán számára a nemzet abszolút elsőbbséget élvez az EU-val szemben, és azt jelenti, hogy a magyar kormányfő „felmondta a közösséget” Európával."

...Mármost, ha a második és a harmadik közjogi méltóság (miniszterelnök, házelnök) ezt egyértelműen és konzekvensen kimondja, akkor te, a hívük vajon hogy mersz kételkedni a szavaik mögött ágaskodó akaratban?!:-)))

Moin Moin 2015.12.06. 19:14:42

Péter, még nincs jelöltetek Mezőkövesden?

Jézusom: akkor ki fogja kibaszni a parlamentből Tállai Andrást?:-)

Wikus Van De Merwe 2015.12.06. 20:41:38

@feher.b: @Moin Moin:

Hát nem semmi...bár valami hasonlóra számítottam.

Huffington Post, Mandíner és az aláírásgyűjtés,melyhez elfelejtettétek odamásolni, hogy "a megfelelő számú aláírás megléte még mindig kevés ahhoz, hogy Brüsszel bármilyen szankcióval sújtsa Magyarországot".

Nagyon nem akarlak megbántani titeket, így elég annyi, hogy komolytalanok, nagyon komolytalanok vagytok.

Moin Moin 2015.12.06. 21:14:52

@Wikus Van De Merwe:

Te még ott tartasz/abban bízol, hogy Orbánék megrendszabályozását holmi civilliberálisokra bízzuk?:-)

Muhaha!:-)

Magyarország és a magyar nép elemi érdeke az, hogy az ország szerves része legyen az EU-nak és hogy a magyar versenyszféra eu-s gazdasággal kompatibilis legyen. Márpedig, ha egy nép elemi érdeke valami és ha azon a népen nincs egy idegen elnyomó hatalom súlya, hogy a nép ne legyen képes az elemi érdekeit követni, akkor a népérdek "belső elnyomói" nem reménykedhetnek hosszú karrierben.

...Ja, hogy miért elemi érdek az eu-s tagság és -kompatibilitás? Hát, csak azért, mert a magyar GDP negyedét és a magyar export kétharmadát adják a zömükben eu-s multik (amelyek nem mellesleg 400.000 magyarnak adnak Magyarország területén munkát - épp a legjobban fizetetteket..). Ezt egyszerűen képtelen lenne belátható időn belül pótolni a magyar vállalkozói szféra: tudás, tapasztalat, mentalitás és innovációs készség híján.

Csak hogy értsd: még egy mindössze 5%-os "multi-kivonulás" esetén is (azaz: ha a Magyarország működő multik mindössze 5%-a vonulna ki az országból) azonnal és tartósan negatívba fordulna a magyar növekedés - nem beszélve arról, hogy önmagukban az eu-s támogatások is évi kb. 2,7%-kal lökik meg a magyar gazdaság növekedését. (Mikróba lemenve, vannak városok, amelyeket egy-egy multi tart el, pl. Győr-Audi, Kecskemét-Mercedes, Eger-ZF...)

...Viszont, ha "pártotok és kormányotok" továbbra is olyan társadalom-, oktatás- és gazdaságpolitikát erőltet az országra, amely a magyar versenyszférát egyre kevésbé hagyja a piacgazdaság szabályai szerint működni (azaz: eltorzítja a teljesítményversenyt, ezáltal ölve meg a növekedés esélyeit és ösztönzőit), akkor nagyon hamar eljut odáig a magyar vállalati szféra, hogy végzetesen leszakad mind műszaki színvonalában, mind hatékonyságában a nyugat-európaitól, ezáltal pedig egyszerűen képtelenség lesz pl. magyar beszállítót, vagy kooperálóképes üzleti partnert találni az országban - nem beszélve arról, hogy ha tovább züllik az oktatás, akkor nem termelődik újjá a színvonalas, önálló munkára és tanulásra képes munkaerő sem.

Így az országgal nem lehet majd kooperálni - kb. az ismétlődik meg, mint 1949 után az államszocialista gazdasági modell bevezetésével: az állami-hatalmi-ideologikus alapú beavatkozások lezüllesztik az általános magyar műszaki-technológiai színvonalat és a munkakultúrát, olyannyira, hogy az ország kiesik a tudás- és technológiaalapú világból...

...Tudod, az a legnagyobb baj az veletek - és a pártotokkal/Orbánotokkal -, hogy erről (a fentiekről) még csak hozzávetőleges tudással sem rendelkeztek - és így nem is értitek, milyen világ vesz körül titeket. Így persze nem lehet adekvát politikai, társadalmi, gazdasági, kulturális döntéseket sem hoznotok: a világ nem egy állami pénzből megfinanszírozott magánmánia-stadion a falusi házatok mellett! Bezárkózhattok magatokba, a magatok köreibe - de akkor kizárjátok a magyar népet a világból és elzárjátok a sikere útját. Ez a politikai és emberi felelősség...

...Szóval: nem a civilkék kezdeményezésecskéi és nem a hírhedt és rettegett 7-es cikkely vet véget a világotoknak, hanem a legelemibb gazdasági törvényszerűségek és az az erőforrás-hiány, ami minden egyes, egy tudatlan hatalmi oligarchátus által felülről kézivezérelt és fosztogatott társadalmat ledönt - ld. még pl. "Szovjetunió" címszó alatt!:-)

gellért mária 2015.12.06. 22:04:21

@Moin Moin: Ha kilpünk az EU-ból,Orbán biztos abban bízik,hogy a multik meg a nagy cégek maradnak,mert ez az ő érdekük, hogy "kitalicskázzák"a pénzt meg abban, hogy jön a helyére kínai, iráni, orosz, stb. tőke.Ezt nem én gondolom, csak azt gondolom, hogy ők így gondolják.Hogy miért szídják az EU-t azt értem, mert valamennyire mégis gát a szabad rablás ellen...jönnek a kötelesség szegési eljárások...de hogy a külföldi cégeket miért szidják, ha abban bíznak, hogy maradnak, azt nem értem.

gellért mária 2015.12.06. 22:20:17

Ami a PKP-t és a programokat hiányolókat illeti...én elovastam és értem és egyetértek a célkitűzésekkel, amit programként nevesítenek,de szerintem a program az nem azonos a célkitűzéssel. A program az, hogy mit tenne a PKP, hogy eljusson a célkitűzésekhez. A célkitűzés, hogy milyen országot akarunk, a program az hogy HOGYAN jutunk el a célhoz. A "hogyan"-nal kell kampányolni...célkitűzésre nem fognak szavazni.Persze lehet, hogy már készül, csak még nem ismert, vagy én nem ismerem.

Moin Moin 2015.12.06. 22:36:25

@gellért mária: "...azt nem értem." - Erre szoktam azt mondani, hogy baj lenne, ah érteném: mert akkor én is olyan bolond lennék, mint ők!:-)

PKP-hogyan: Na, ez az! Ahogy ők képzelik/remélik/leírták, az nem működne... Más ötletük meg nincs/nem is akarnak más utat-módszert keresni.:-(

gellért mária 2015.12.06. 23:31:28

@Moin Moin: Aha, értem. ..de de olyan következetesen csinálják, hogy kell, hogy valami legyen a hátterében nem?.. ami nem jelenti azt, hogy van értelme.Azért foglalkoztat, mert nem tudom eldönteni, hogy ilyen hülyék, vagy csak úgy csinálnak...
PKP: most a tagtoborzás folyik...vonzó célkitűzésekkel..remélem a program is meg lesz és olyan lesz amivel kampányolni is lehet. A PKP is tudja, hogy csak ezekkel a vonzó célkitűzésekkel nem lehet választást nyerni.A sorrend is helyes....de hogy 2018-ra meddig jutunk, azt nem tudom.Én nem állok be a károgó követelődzők közé, még ha jó szándékkal is teszik,mert nem tartom helyesnek.

gellért mária 2015.12.06. 23:35:58

@gellért mária: @Moin Moin: Egyébként az EU-ból menni vagy maradni, az jó kampánytéma, arra sok konkrétumot fel lehet fűzni és tömeg is van mögötte.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.12.07. 07:43:40

@Moin Moin: khm.. ezt talán bízd ide... nyolcvanhetedszer osztod az észt stratégiában, amikor a stratégiád egy müncheni kocsmáig terjed, itt meg azért mégis csak kialakult egy politikai szervezetnek nevezhető fejlődőképes valami, szóval hátrább a német juhászokkal

pannonfunk 2015.12.07. 08:01:22

@gellért mária: Bizony.

A shakespeare-es hasonlattal élve, több lábon kell állnia egy kampánynak. Kellenek baromi egyszerű, jó szlogenek, kifejezetten azoknak a választóknak, akik az "anyázós" posztokra buknak, kellenek rövid, érthető leírások, hogy MIT akartok és azt HOGYAN akarjátok megvalósítani (mondjuk kb. a magamfajta választónak), és kellenek a hosszú agymenések is, hogy azok is megtalálják a számításukat, akik azt hiszik, hogy okosabbak lesznek azáltal, hogy érthetőség rovására menően hosszú körmondatokban filozófálnak a mibenlét hogyanlétéről (kb. a volt szadeszes szavazók, bocs :P ).

zipe moha 2015.12.07. 09:13:18

@HaFr: ..kedves Hafr!...azért lássuk be, indult már el müncheni kocsmákból ez-meg az..nem szabad lebecsülni az ottani terepet...ki tudja mi van ott a sörben?!..:)))
ui: még sosem tudtak annyit inni hogy az aranylándzsánkat visszaadják.....:)))

Moin Moin 2015.12.07. 10:06:54

@HaFr: @zipe moha: 1516 óta csak komló, árpamaláta, élesztő és tiszta víz lehet benne.

..Úgy van a német sörrel is, mint a jó politikával: a komponensek egyszerűek - a siker titka a "hogyan csináljuk?"-ban van!:-)

Sok sikert nektek PKP-isztikusan!

DrGehaeuse 2015.12.07. 11:07:19

@Moin Moin:

Jó erős és sok komló (legjobb ha 3 különféle keveréke)!!

És már meg is van a sörök királya, a német Pis vagy Rilsner vagy egyszerűbben a SÖR.

Wernesgrüner
Radeberger
Paulaner
Berliner Pilsner
Bitburger
Warsteiner
Krombacher
Veltins
Silber Quell
Jever Pils

stb..

DrGehaeuse 2015.12.07. 11:09:09

@Moin Moin:
Bocs:

Pilsner -t akartam irni de Rilsner lett... :)

Komp akrt lenni de nem komplett!

Moin Moin 2015.12.07. 11:11:40

@DrGehaeuse: Na, ned: de Ayinga' 's des beste!:-) Mi' trink' 's imma.

...Persze, akinek politikusi ambíciói vannak, jobban teszi, ha Hofbräut iszik!

DrGehaeuse 2015.12.07. 11:14:04

@gellért mária:

Mekkora igazság ?!!!!

A lényeg a HOGYAN.

És ezt a legnehezebb összerakni.

DrGehaeuse 2015.12.07. 11:21:23

@Moin Moin:
Ez lenne az?

www.germanbeerinstitute.com/Brewery_Ayinger.html

Sajnos még nem kóstoltam. De kössz a tippet! :)

tamas11 2015.12.07. 11:24:03

@Moin Moin:
nem értem... ahogy más sem... akkor minek írod?

DrGehaeuse 2015.12.07. 11:25:57

@Moin Moin:
Viszont az Írek szerint ami nem fekete az nem sör...

Vicc:

A Heineken, a Budweiser és a Guiness sörgyár vezérigazgatói beülnek egy kocsmába. A Heineken vezér kér egy Heinekent, a Budweiser vezér egy Budweisert, a Guiness vezér pedig egy csésze teát. A Heineken-es megkérdi a Guiness-est:

- De hát hogyhogy teát kértél?
Mire a Guniess-es:
- Ha ti sem isztok sört, akkor én sem kérek...

tamas11 2015.12.07. 11:46:27

@tamas11:
Mielőtt leugatnál:
Nálam ez sajátos understatement,
húsz év némettanulással persze megfejthetem, de miféle szellemi erőfeszítés lenne az?
Moin Moin tolmácsok kerestetnek?
Az Ayinga pedgi nyilván egy sörmárka, fonetikusan...
De sosem láttam, sosem ittam - tudatlanul halok meg, nem szomjasan.

Moin Moin 2015.12.07. 11:53:13

@tamas11: 1.) DrGehaeuse simán dekódola.
2.) Nem fonetikusan: bajorul.
3.) Tudatlanul élni és meghalni sokak szerint igen kellemes. Jézus is említette ezt a hegyi beszédben.:-)

Moin Moin 2015.12.07. 11:54:55

@DrGehaeuse: Igen, ez az. Ajánlom a Celebratort, az Altbayrisch dunkelt, vagy a Jahrhundertbiert.

tamas11 2015.12.07. 11:55:49

@Moin Moin:
na ja... csak a te tudásod még nem normatív. Nekem nem - másnak sem.
Akarod, hogy írjak olyan nyelvjárást, amit nem értesz?
Vagy mondjam úgy, barátilag: gyere má' hza bajorországból!

DrGehaeuse 2015.12.07. 12:46:57

@Moin Moin: Pedig még hochdajcsul se nagyon értek... :)

Huszonkilences 2015.12.08. 11:49:52

Kedves HaFr!
Egy ideje követem a blogodat és bár kisebb gyakorisággal, a PKP Közösség blogját is. Olvastam, hogy Gödöllőn kerestek valakit. Én itt lakom, és bár abszolút politikai analfabéta vagyok, mégis úgy érzem, nem lenne rossz egy PKP-ország, ahol nem a csókosság számít, hanem az, amit tudsz és csinálsz!:)
Nem tudom, én hogyan segíthetnék ebben?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.12.08. 16:51:24

@Huszonkilences: helló, jól hangzik, írjál légyszi privátban, adott esetben telefonszámot is mellékelve, és felhívlak -- köszi

Huszonkilences 2015.12.10. 23:20:31

@HaFr: Írtam privátban választ.

megamind (törölt) 2015.12.18. 08:27:51

sikerült eldöntenem. a remény értelmetlen. de neked hafr, sok sikert.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.12.18. 14:52:27

@megamind: de ez mint jelent ebben az esetben?
süti beállítások módosítása