1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.10.07. 09:58 HaFr

Lázár félcsendes háborúja a Vezér ellen?

Lázár János több fordulóban és hangfekvésben fejezte már ki nem tetszését a kormányzat működésével, Orbán káderpolitikájával, és konkrét fideszes személyekkel szemben. Legutóbb tegnap egy olyan dupla fenekű érvelésbe bocsátkozott, amelynek olvasataiban lehet a minisztert teljesen cinikusnak és lehet piacpárti (kormány)kritikusnak is gondolni.

Eladtuk az összes mezőgazdasági cégünket, rég túl vagyunk már a gazdálkodáson. Nem csinálja a magyar állam. Mert miért? Mert nem tudott gazdálkodni. Mert szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdasági cégeket. Kinek kell ez a világ? Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektárom elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor meg a fideszes menedzsment lopja szét. Ez a világ kinek kell? Szerintem egyikünk sem akar ilyen világot. Egyszerűbb, ha van gazdája meg tulajdonosa ennek a földnek

Lázár a magyar valóságról beszél, senki sem tagadhatja. A mondatai vonatkoztathatók akár az első Orbán-kormány lelépése előtt hozott döntésre a 12 állami gazdaság szétosztásáról, de előrevetíthetik konkrétan Simicska nyugat-dunántúli földjeinek újraosztását is az új nyaloncok körében. A fideszes (és a megelőző, kisebb léptékű szoci) földrablások árnyékában nehéz jóindulattal viseltetni bármilyen fejlemény iránt, de jellemző Lázár mondataira, hogy -- függetlenül a szándékaitól -- mennyire tudatában van a fideszes oligarchia is az állami tulajdonlás és menedzsment parazitizmusának. Ezek a fickók úgy aljasok, hogy közben tudják: nemcsak magukkal tesznek jót, de a közzel is rosszat.

Ha viszont Lázár valamiféle háborút visel éppen, ám Orbán mégsem akar (tud?) megszabadulni tőle, akkor valamit jól csinál. Mármint természetesen géfodori értelemben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr747921854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.10.08. 22:38:58

@neoteny:
a nyugat-indoeurópaiak és az őseurázsiak egyenes férfiági rokonok. fyi.

2015.10.08. 23:16:47

@zipe moha:
sanyi haverom azt mondja. németországot egy gyermektelen nő és egy nyomorék vezeti. (hozzáteszem külön-külön rendben lenne. mert számtalan példa van arra, hogy emberek hendikeppel jó politikusok legyenek. de olyan nincs, hogy fogyatékos párok országot tartósan irányítsanak. sanyi azt mondja, hogy van ez a martin schulz. az egy csavargó. nincs köztük egy igazi német. és tényleg. értem persze, hogy nem szabad így gondolkodni. sanyi haverom szerint egy vicc, hogy a franciák egy "hollandot" választottak. hülyék ezek? sanyi kérdése: mit tud hollande, amit nem tud akárki. a köznép célja az lesz, hogy elsöpörje ezeket a politikusokat. persze ez azért kétesélyes játszma. mert lehet, hogy mégis tudnak valamit, amit az egyszerű emberek nem értenek. és ami nem szimpla hazaárulás. mert ha azt érzékelik, akkor a németek benáculnak. elég ha megneszelik. mert a maszkulinitás a németek többségénél majdnem ugyanolyan, mint az őseurázsiaknál. és akiknél nem azok ebből a szempontból az oroszokra hasonlítanak. és akik még ez sem azok a délszlávosak is tudnak lenni. a német társadalom brutalitásának genetikai alapja van. nyilván ezt próbálják elkerülni. és ezért került merkel az európai ősanya szerepbe. de a merkel óvoda nem akar összeállni. putyin azt mondta, hogy két hét alatt berlinbe lenne. és most látszik, hogy két nap alatt.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.08. 23:32:27

@unionista᠍᠍:

akkor ez hogyan képes szétverni nyugat-európát?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.08. 23:36:17

@unionista᠍᠍:

"értem persze, hogy nem szabad így gondolkodni."

Hogyne lenne szabad: csak az ilyen fajta "gondolkodás" következményeit is viselje el a paraszt.

2015.10.09. 00:32:17

@neoteny:
van mondjuk bécs. kis túlzással fele idegen, másik fele nyugdíjas. bécset elég könnyű kifosztani. persze meg lehet támadni gyügyét is. és mi lesz a hadizsákmány. a lyukas mackónadrág és a meggybefőtt a stelázsin? aki ilyenről gondolkodik az bécset akarja kifosztani. még egyszer. nem azt gondolom, hogy jaj de jó lenne. dehogy lenne az. hanem, hogy ez nem egy teljesen irreális veszély. mégis mit gondolnak?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.09. 00:39:29

@unionista᠍᠍:

Nem Bécs kifosztásáról álmodoztál, hanem Nyugat-Európa szétveréséről.

2015.10.09. 01:02:52

@neoteny:
kínában van majdnem 1,5 milliárd ember. vannak problémás területek. például kelet-turkesztán. az a probléma, hogy őseurázsiai népek felkelést szítanak az őskínaiak ellen. ennek lehet a megoldása, hogy akkor az a népek jöjjenek ide. az ujgurok azt mondják, hogy a nagy barátjuk hungary. mert ők a hunnoro/hungaro kultúra részei. a paraszt azt mondja, hogy induljanak meg az ujgurok. baskírok, türmének, tatárok, kazahok. egy új népvándorlás nyugat ellen. ezt akarják. ezért könyörög merkel, faymann.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Invasions_of_the_Roman_Empire_1.png
jöjjön egy modern kori hun capital?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.09. 01:13:01

@unionista᠍᠍:

"az ujgurok azt mondják"
"a paraszt azt mondja"

nah, ezeket te bugyogod. :))

2015.10.09. 01:37:05

@neoteny:
a kínai haverjaim is ezt bugyogják. azt kérdezik, hogy mikor indulunk meg tesó. mert akik itt vannak azok férfiágon őseurázsiaiak. ehhez a hunnoro/hungaro kultúrkörhöz sorolják magukat. azt gondolják, hogy ők a magyarok rokonai. és a céljuk, hogy adott esetben a nyugat ellen vonuljanak. a ruszkikról nem beszélve. az oroszok magyarországot éknek tekintik. ha a baráti magyar politikát nyugat felé tolják, akkor az könnyen szétesik. magyarország ettől ék. a fél világ nyugat-európa gazdagságára vágyik. azt megszerezni, vagy lerombolni. és mivel az európai politikusok többsége hülye, vagy szimplán hazaáruló így van erre esély.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.09. 01:48:29

@unionista᠍᠍:

"ehhez a hunnoro/hungaro kultúrkörhöz sorolják magukat. azt gondolják, hogy ők a magyarok rokonai."

és ha elszívnak még egy pár ópiumpipát, akkor az angolszászok íjfeszítő kultúrköréhez is sorolják magukat. mert ugye a nyugat-indoeurópaiak és az őseurázsiak egyenes férfiági rokonok.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.09. 06:04:51

@unionista᠍᠍:

Na mi történt a népnemzeti kormányzattal hogy privatizálni tervezi az MKB-t és a Budapest Bankot? A nép mit gondol erről? Lesz jobbratolódás?

zipe moha 2015.10.09. 07:40:15

@neoteny: ..."és ha elszívnak még egy pár ópiumpipát, akkor az angolszászok íjfeszítő kultúrköréhez is sorolják magukat. mert ugye a nyugat-indoeurópaiak és az őseurázsiak egyenes férfiági rokonok". ...:))))))

szeretem ezt a blogot...csak itt lehet ilyeneket olvasni...kétségtelen , hogy legelöl járunk a jelen magyarázatban és a jövőkutatásban...:))))

2015.10.09. 12:20:56

@neoteny:
az angolszászok kulturális értelemben nem tartoznak ehhez a kultúrkörhöz. de ettől még egyenes férfi ágon rokonok az őseurázsiai népekkel.

történeti (mém) térkép:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Invasions_of_the_Roman_Empire_1.png
keresd meg rajta az angles, saxons feliratot.
biológiai (gén) térkép:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Haplogroup_R1b_(Y-DNA).PNG
ezért vannak jobbikban együtt a svábok együtt és a nagy-kurultaj. és ezekkel rokon népek a keleti árják. közte a vikingek, normannok, ruszok.
cdn.eupedia.com/images/content/R1a_migration_map.jpg
a nyugati civilizáció szétverése nem azt jelenti, hogy mindenkit megölnek. hanem azt, hogy két ős-indoeurópai brancs, a nyugati és a keleti árják békét kötnek. és ebben az esetben 21. századi eurázsiai partnerség jöhet létre. ami olyan erőssé válhat, mint 20. században a transzatlanti. nem tetszik a jelenlegi európai politikusok többségének. csakhogy ők egyre kevéssé tetszenek az európai népeknek. és van olyan orosz, kínai, török cél, hogy azoknak az országoknak, akik a kelet ellen kívánnak fordulni nekimennek.

ebbe kavarnak be a zsidók. mert ők nem eurázsiát, hanem eurábiát akarnak. a zsidók nem akarnak felvilágosult latinkeresztény uniót. ők azt mondják, hogy a keresztény vallást fel kell számolni a iszlám betelepítéssel. a zsidók nyíltan a keresztény európa ellen fordultak. az ortodox liberális zsidóság ugyanúgy, mint az ortodox nacionalisták. csakhogy lehetnek a kereszténység és az iszlám közös ellenségei. vannak olyan elképzelések, hogy a nílus és az eufrátesz között a közel-keleten létrejönne nagy izrael. ezért kellene kiüríteni szíriát és részben irakot. törökországot meggyengíteni. létrehozni kurdisztánt. a vezető európai politikusokat le kell fizetni, vagy meg kell zsarolni. mostanában mintha ez érvényesülne. csakhogy van olyan elképzelés is, hogy az európai iszlám egy részét visszatelepítik. a világ (az usát beleértve) a globális pénzalapoktól függetlenedik és a zsidókat a sivatagban visszaszorítják. úgy, hogy lesz egy multikulturális jeruzsálem. telaviv a melegek mekkája. haifa egy olyan kis kikötő, hogy az gazdasági értelemben is el lehet foglalni. ez vallási, kulturális, gazdasági hadviselés.

de ez a gének játéka alapvetően. az y kromoszómák harcolnak és a mitokondriumok próbálnak békét teremteni. mert aki férfiágon nem natív sémi, hanem csak nőágon zsidó azok fel akarják adni az ortodoxiát. illetve vélhetően a homoszexuálisok fordítva vannak bekötve. mert az öröklésmenetbe a véletlen belejátszik, és abba standard hiba csúszik. szóval ez élettanilag is egy összetett folyamat. amit kevéssé ismerünk. de az nyilvánvaló, hogy a jelenkori politikát elsődlegesen nem a filozófia mozgatja. hanem a biológia (bioaritmetika, biofizika és biokémia). a békés megoldások alapja a matek és a földrajz. de ez mindig is így volt. az ókorban is.

2015.10.09. 12:45:40

@neoteny:
az majd kiderül, hogy mi lesz az államosított bankokkal. illetve a nagy kérdés, hogy mi lesz földárverésekből. a kormány 300 milliárd forint bevételre vár. mennyi eséllyel indul a gyügyei paraszt mackónadrágban. uradalmak jönnek létre. visszaállhat egy feudális világ. ebben vidéken a jobbik vagy a jobbiktól is jobbra álló "akasszuk fel csányit párt" begyűjtheti a pórnép szavazatait. és néhány protestáns prédikátor megindulhat zsidó-keresztény egyházzal szemben. tehát nem a zsidókeresztény alapokon álló köztársaság bukhat el, hanem a zsidókeresztény vallás is háttérbe szorulhat. és még ott a cigányság. szóval ebből egy nem egy nyugatos, hanem sokkal inkább egy vadnyugati közélet lehet. amiben a szexizmus, etnicizmus, familiaritás uralkodik. remélhetően nem dörögnek a fegyverek.

tamas11 2015.10.09. 12:50:07

@unionista᠍᠍:
engem sokkal jobban bánt, hogy tévedsz, mint az, hogy ennek folyamán én (nálad) rossz színben tűnhetek fel.
Utóbbi mindegy. Mindegy, hogy nekem tetszett e ha Bajnait támogatta Csányi, én meg őket együtt, Rossz a szimpátia-portfólióm, és pont!
Nagyobb baj, ha ezúttal pont te nem érted, miként keveredik kétféle logika: a nemezti érdekérvényesítés, meg a gádzsók mutyija.
A focilelátón csányi megegyezik Orbánnal, hogy ők lesznek a magyar húsipar jótevői, orbán azzal fizet, hogy nuku ÁFA lesz csányi friss sertésfelezőjében (ami EU támogatással születik), de aztán ezt eladja Mészáros Lőrincnek, és "együtt" nyomulnak sertésben, (plusz állami kampány, hogy fogyassz több sertéshúst, habár olcsóbb nem lett..). A kormányfő télen kolbászt fog tölteni a hiradókba, (így, N nélkül a végén!) a csatorna már nem a megpimpósodott, simicskás hírtévé lesz, hanem a Másik Közpénz 1 és 2..
Szóval, ha Csányi valóban a francia húsfeldolgozókat verte ki, attól még nehéz átlátni, hogy éppen kikkel SZEMBEN , és kinek javára jutott előnyhöz.
Azt kell nézni, ami történik.
A lényeg: nem a kincstárnak ajánlotta fel ( amidőn eladta) üzlet részeit, (EZT egyébként HONNAN VETTED?!), hanem egy részt Orbán SZOMSZÉDJÁNAK. Piaci szempontból úgy "született újjá" a versenyképtelen magyar húsipar, hogy úgymond védve, zsebében három-négy ember kezével.
Szóval, mindegy, hogy tetszenek e nekem, én nem Csányiról beszélek, (hiszen tulképp dícsérem, hanem hogy mi történik a hazánkban.Most, és majd.
Ez lenne a versenyképes, magyar iparág?

Lexa56 2015.10.09. 14:07:47

@unionista᠍᠍: hu, ez aztán a világkép, semmi probléma, semmi kétely

2015.10.09. 14:17:06

@tamas11:
úgy látszik ezt nehéz megérteni. ha csányi azt mondja, hogy a vagyona egy részét (mondjuk a felét, vagy akár majdnem az egészet) felajánlja az országnak. akkor a nép azt mondja: végtére is az közjó érdekében lopott. ha andy vajna azt mondja, hogy halála után legyen a általa felépített sztyúdijó egy nan-profit organizásön pannóniában, akkor a népek azt mondják. andy vajna arra volt jó, hogy szétverte az ortodox liberális filmművészetet. ami nagyjából annyit jelentett, hogy a cigányság üldöztetéséről készültek kisjátékfilmek, illetve olyan "művészfilmek", amiben nem vol sem valós érzelem, sem valódi értelem. amilyen a "megkerülhetetlen" "román" művész. egy wifi router fényképére applikál egy fenyőtobozt, és egy fogkrémes tubust. ezt rakd össze. de van egy sokdiplomás bölcsészcsapat, amelyik szerint ez a művészet. és ez michelangelo rajzaihoz hasonló. a magyarok többsége azt mondja ezt a csoportosulásnak nincs helye magyarországon. mert ezek kapálni se jók. nem tudják megkülönböztetni a kultúrnövénytől a gazt. tehát az a cél, a libsi művészvilág kiszorítása és kereskedelmi média korlátozása. persze, hogy ez sérti a zsidó érdekeket. és persze vannak olyan szélhámos zsidók, akik az ellenoldalra állnak. ha ők a nemzet szolgálatát tekintik elsődlegesnek, akkor a magyar nép azt mondja, hogy végtére is jól csinálták. ha csak valamilyen posztfeudális uraságok akarnak lenni, akkor a nemzeti radikalizmus és az abból következő polgárosodás elsöpri őket. az emberek nem hülyék. pontosan látják, hogy ezek az emberek lopnak. a kérdés, hogy mivégre teszik.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.09. 14:17:18

@unionista᠍᠍:

"az angolszászok kulturális értelemben nem tartoznak ehhez a kultúrkörhöz. de ettől még egyenes férfi ágon rokonok az őseurázsiai népekkel."

akkor a biosz mégsem determinálja a filoszt?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.09. 14:22:51

@unionista᠍᠍:

"az majd kiderül, hogy mi lesz az államosított bankokkal."

Privatizálja őket a népnemzeti kormányzat. Sőt Lázár azt sem zárta ki hogy részben külföldi tulajdonba kerülnek.

Kit fog szétflexelni Sanyi haverod?

2015.10.09. 15:26:17

@Lexa56:
ez szinte csak probléma, szinte csak kétely. ha megnézel egy genetikai térképet (amit idősoros adatokkal animálni lehetne), akkor azt látjuk, hogy mondjuk a turanizmusnak van valamilyen valós alapja. vagy az olyan feltételezésnek, hogy a "child" (~csájd) és a "család" szavak összefüggnek egymással. hány családod van ~ hány gyermeked van. angolórán szórakoztunk azzal, hogy "how many" (hau meni) ~ "hány, mennyi". some (szam) ~ "számos", "any" (eni) ~ "annyi". és hogy van egy sajátos háborús logika. például "wall" (vól) ~ fal. és amikor az ledől. akkor fall (fól). vagy follow (foló) ~ folyó. követjük a folyót. harculunk a földért. a field (fild) ~ föld. fight! fájt? több ezer olyan angol/óangol-magyar/ősmagyar szópár van, amik a kiejtésben hasonlóak és jelentésben a háborús logikát követve erősen összefüggnek. sail (szél) ~ szél. ezek vélhetően nem írásban, hanem az élőbeszédben vették át egymástól. vagy létezett valamilyen indoeurópai ősnyelv. még az angollal is van kapcsolat, ami erősebb, mint a finnugor.

induljunk ki a child szóból. ez óangol írásban cild, amiből lett a kid. és ehhez hozzájárul az ónorvég kið. aminek a gyermek mellett kiskecskét jelent. a skandináv mitológiában a kecskének kultikus szerepe volt. thor szekerét kecskék húzták. a magyarban a kiskecske a gida. és a k-g zöngétlen-zöngés pár. tehát egy hangváltás. persze lehet mondani, hogy ez finnugor hatásra került át. csakhogy a finnben a gyerek elsődlegesen nem kid. hanem lapsi. negyedik jelentésben kili. de már kevésbé hasonló, mint a kid-gid-gida. és ugye elég sok ember mondta, hogy az őskelta, ősetruszk, az őssumer, az őseurázsiai és a magyar nyelv között van kapcsolat. de még az ógöröggel is. csak ezeket a zsidókeresztények minden eszközzel igyekeznek felszámolni. igen, a magyarországi zsidóság, és igen a magyaroszági zsidókeresztény egyház. nem a palócok, nem a sokácok, nem a bunyevácok, hanem a zsidók és a zsidókeresztények. persze ez nem azt jelenti, hogy meg kellene ölni őket. ez a csoportosulás úgy tört kulturális hegemóniára, hogy a bölcseletet kisajátítva folyamatosan hazudott. legalábbis egy bizonyos beállításból így tűnik. persze az ellenoldalról is lehetnek belemagyarázások. és lehetnek véletlenek. a zsidókeresztény bölcselet háttérbe szorul. proto-indoeurópai identitás erősödik meg. ami mellé könnyebben felzárkózhat az cigányság. és a tisza medencében akár a bizánci görög katolikus egyház is megerősödhet. római dominancia a dunántúlra szorulhat. kelet-közép európában a nemzeti kereszténység felvételével a zsidó és a zsidókeresztény egyház háttérbe szorul. ha ez bekövetkezik, akkor ennek egyáltalán nem fogok örülni, de ez az irány látszik megvalósulni.

2015.10.09. 15:27:43

@neoteny:
az majd kiderül, hogy kik lesznek azok a külföldiek. és erre mit lépnek magyarok. ezek után milyen új kormányt választanak.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.09. 15:29:05

@unionista᠍᠍:

"az majd kiderül"

Ja, hogy nem tudsz semmit, csak álmodozol.

Lexa56 2015.10.09. 15:35:50

@unionista᠍᠍: élénk a fantáziád, de majd meglátjuk

2015.10.09. 15:52:59

@neoteny:
majd kiderül, hogy kik szereznek befolyást. magyarországnak bizonyos szempontból jó, hogy egyesek errefelé akarnak befektetni. nekem a népekkel kapcsolatban nincsenek feltételen ellenérzéseim. amikor a zsidók tiltakoztak a szabadságtéri emlékmű építése kapcsán, akkor is azt mondtam, hogy tolják be a pénzt az amerikai követség mellé. és övék lehet a tér. de az utolsó sékelt is elveszthetik ha azt valaki felszabadítja. a zsidókat a világban sehol sem szeretik. és a zsidók mondják azt, hogy a budapesti csoport a világban a leggyűlöltebb (magyarországon a legnagyobb az antiszemitizmus). engem különösebben nem zavarnak se a zsidók, se az amerikaiak, se az oroszok. persze attól függ, hogy mit akarnak tenni. de lehet olyan eurázsiai (európai, orosz, kínai, török) érdek, hogy izrael húzza a rövidebbet. és erre az atlanti és a transzatlanti világ is bólinthat. mert az nyilvánvaló, hogy a helyzet sokkal egyszerűbb lenne nélkülük. de az is lehet persze, hogy izrael nagyhatalommá válik. és az is lehet, hogy ellövi az atomtöltetet és mindenki elpusztul. de ebben az esetben a világ maradék része őket égeti bele a sivatagba. szerintem izraelnek változtatni kellene a politikáján. és a magyarországi liberálisoknak is. ha zsidó lennék, akkor majdnem ugyanazt mondanám. felőlem jöjjön amerika. nagy valószínűleg ők ellenség lesznek. mert egy olyan generáció nőtt fel, amelyik sokkal inkább elutasítja az amerikai kapitalizmust, mint a szovjetorosz kommunizmust. de nem vagyok amerikaellenes sem. jöjjenek ide aztán majd kiderül, hogy mire mennek a magyarokkal.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.09. 16:06:44

@unionista᠍᠍:

"majd kiderül"

Mindenesetre az állam privatizálni fog két bankot; erre mit mond a nép? Visszanyal a cigánykodás-fagyi? Sanyi kit fog leflexelni?

"magyarországnak bizonyos szempontból jó, hogy egyesek errefelé akarnak befektetni"

Miért akarna bárki is befektetni Mo-n? hogy aztán "kiverjék" őket? vagy hogy megadóztassák a vagyonukat?

Te egy seggel akarsz egyszerre két lovat megülni: legyen is külföldi befektetés, de abból ne a külföldi befektetőnek legyen haszna.

zipe moha 2015.10.09. 16:48:17

@neoteny: ...az a tragédiánk, tudod, hogy amit megtudunk csinálni egymással nem tudjuk megcsinálni a külfölddel...vagy abba kellene hagyni kulturálisan a "magyar- magyart szivat"hagyományos életstratégiát és helyette a kooperálás, az építkező kapcsolódó csoportos-munka képességét kultúráját tenni általánossá és annak jövedelmeiből élni...vagy...sokkal ügyesebben kell a külföld lehúzásához állni , mint egymás lehúzásához...ebben sokat tanulhatunk például a ....külföldtől..:))

zipe moha 2015.10.09. 17:01:09

".sokkal ügyesebben kell a külföld lehúzásához állni , mint egymás lehúzásához...ebben sokat tanulhatunk például a ....külföldtől..:)) "

nézzük csak:
-nézzünk ki egy lokalítást...( ne túl nagyot, mi se vagyunk sokan...)
-küldjük ki a magyar értelmiséget, annak is az Államon lógó részét ( majdnem mind)...ekkor kis várakozás...és garantáltan lepukkad a mi kis új perifériánk közigazgatása, művészete, tudománya ect.
-most már küldhetjük a magyar vállakozókat is...adót csak annyit fizetnek ami fele annak amit visszaigényelnek...bedolgozót, beszállított nem fizetnek, a kis periféria közforrásait ügyes túlszámlázásokkal szépen és folyamatosan megcsapolják....
( az új kis perifériánk már éppen csak, hogy liheg..)
-ekkor megyünk mi is...

egyszerűen közöljük, hogy mennyi adót fizet a vazallusunk a továbbiakban ( találunk jogcímet)...és akkor...csak is akkor hazahozunk minden emberünket...:))))

most nekünk kell 400év...:)))

zipe moha 2015.10.09. 17:10:44

".és akkor...csak is akkor hazahozunk minden emberünket...:))))

ui: persze nem hozunk haza senkit 8 csak mondjuk)...ők lesznek az új felső-középosztály az adófizető periférián.
ez tulajdonképpen a fordított istváni út ahol, nem külföldieket hozunk magyar nemesnek, hanem magyarokat viszünk nemeskedni a megszerzett lokalitásba...:)))

2015.10.09. 17:58:41

@neoteny:
minden befektetésben benne van az, hogy a befektetőt kizavarják. és ez bonyolultabb játszma annál, hogy mennyi a profit. valójában arról van szó, hogy a népekkel kereskedelmi háborút kell vívni. és például ezért is kell a környezethez igazodni.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.09. 18:06:38

@unionista᠍᠍:

"ezért is kell a környezethez igazodni"

A(z állami) rablást tartalmazó környezethez való igazodás az, hogy olyan helyre nem fektet be az ember.

2015.10.09. 22:20:34

@neoteny:
ez rendben van. az amerikaiak azt mondják, hogy ők nem fektetnek be többet a magyar növényolajiparban, mert egyesek elcsalják az áfát. erre mit mondott a köznép? 1. ne csalják el. 2. nem muszáj befektetni ebben az ágazatban. a magyarok többsége úgy ítéli meg, hogy ahhoz nem kellenek amerikaiak, hogy az itt termelt napraforgóból kipréseljük az olajat. általában az agrártermékek előállításához nem kellenek idegenek. és a szolgáltató szektorban se nagyon.

tehát amikor az a hír, hogy dzsémi olivér éttermet nyit pesten, akkor a paraszt azt mondja, hogy menjen a kurva anyjába. mert ebben az esetben inkább vegyesvállalat kellene. az étteremben nem vagyunk rosszabbak, mint a britek. annyi brit konyha kell magyarországon, ahány lehet angliában. tehát az rendben lenne, hogy 100 nyílhat itt, és 100 amott. de ebbe a britek nem mennek bele. mert ők ki szeretnék használni a gazdasági fölényüket. a paraszt meg akarja védeni a piacot. a libsik azt mondják, hogy a parasztnak ehhez nincs joga. és akkor ők lesznek az ellenség.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.09. 22:54:08

@unionista᠍᠍:

"ez rendben van."

Bizony rendben van; ezért süket duma az amikor te előadod hogy a svájciaknak hogyan _kell_ befektetniük Mo-n.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.09. 23:25:38

@neoteny:

"ahhoz nem kellenek amerikaiak, hogy az itt termelt napraforgóból kipréseljük az olajat. általában az agrártermékek előállításához nem kellenek idegenek."

Akkor a gyügyei paraszt miért osztja ingyen a meggyét?

"amikor az a hír, hogy dzsémi olivér éttermet nyit pesten, akkor a paraszt azt mondja, hogy menjen a kurva anyjába. mert ebben az esetben inkább vegyesvállalat kellene. az étteremben nem vagyunk rosszabbak, mint a britek."

Ha "nem vagyunk rosszabbak", akkor miért kellene vegyesvállalat? Akkor a versenyképesebb magyar étterem lenyomja a brit éttermet, aztán annyi.

A vegyesvállalat követelése implicit beismerése annak hogy a magyar paraszt étterme _nem_ versenyképes a brithez képest: hanem a magyar paraszt szeretné rálőcsölni magát a brit étteremre, hogy annak a hasznát lenyúlja. Mert ha nem így lenne, ha nagyobb haszonnal tudna működni a magyar paraszt étterme mint a brit, akkor nem követelne vegyesvállalatot: akkor ő akarna szert tenni az összes haszonra.

"tehát az rendben lenne, hogy 100 nyílhat itt, és 100 amott. de ebbe a britek nem mennek bele. mert ők ki szeretnék használni a gazdasági fölényüket."

Milyen "gazdasági fölényüket"? Kényszeríthetnek akár egyetlen embert is hogy bemenjenek az étterembe és ott pénzt költsenek?

2015.10.10. 00:40:10

@neoteny:
csak nem mindegy, hogy valaki gyügyén a főutcán nyit kávézót, vagy valamelyik gazdag állam szupergazdag fővárosában. a kávézó versenyképessége az nem a kizárólag a kávéfőzés tudásából vagy nem tudásából fakad. hanem döntően az induló állapot függvénye. ha svájc nem akar befektetni, akkor ne fektessen be. isten őrizz, hogy egy frankot is behozzon oda, ahová egyébként megérné. ha nincs bizalmuk, akkor nem szabad befektetni. ha bármennyi kétségük is van, akkor ne tegyék. csak nem gondolják azt, hogy a világban nincs legalább egy tucat elképzelés arra nézve, hogyan is kellene svájcot szétverni. és ha neki nem kellenek kelet-közép európai kis nemzetek szövetségesnek, akkor majd a népek új irányokat keresnek.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.10. 00:59:21

@unionista᠍᠍:

"isten őrizz, hogy egy frankot is behozzon oda, ahová egyébként megérné."

Hol van a biztosítéka annak hogy megérné? Itt lököd a rizsát arról hogy minden befektetésben benne van az, hogy a befektetőt kizavarják; és ha azt megteszik, akkor már nem éri meg.

Megint kettősbeszédet folytatsz: egyrészt azt állítod hogy megérné, másrészt meg azt hogy a befektető kizavarása benne van a pakliban. Miért próbálod hülyének nézni az embereket?

"hogyan is kellene svájcot szétverni"

Álmodozzál csak; Svájc utoljára épp' 200 évvel ezelőtt vett részt háborúban külső ellenség ellen -- és akkor is a nyertes oldalon volt.

2015.10.10. 01:11:46

@neoteny:
azért, mert te univerzális filozófiát keresel. de olyan nincs. legfeljebb a természeti törvények univerzálisak. svájcban a szocdemek azt mondják, hogy a magyarok fasiszták, mert kerítést emelnek, stb. és az unió büntesse meg a magyarokat. a svájci kormány ha akar, akkor álljon be abba a sorba, amit a holland kormányzópárt nyitott meg. könyörögnek azért, hogy magyarországot nyilvánítsák európa ellenségének. döntsék el. felsőbbrendű svájc nyilvánítsa fasisztának az alsóbbrendű magyarokat. gondolják meg. majd eldönti, hogy mit akarnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.10. 01:31:09

@unionista᠍᠍:

"legfeljebb a természeti törvények univerzálisak"

A filozófia a természeti törvények felismeréséről szól. Az egyik ilyen természeti törvény az hogy ha kiűzik a befektetőt, akkor nem éri meg neki befektetni. Ezt semmilyen mértékű süketelésed nem képes megcáfolni.

2015.10.10. 11:47:51

@neoteny:
mondj már egy természeti törvényt, amit filozofikusan ismertek fel. newton okkultista volt. filozofikusan legfeljebb a levitációt ismerte volna fel és nem a gravitációt.

egyes befektetőket valóban kiűznek magyarországról. azért, mert a köznép úgy ítéli meg, hogy egyes ágazatokban nincs szükség külföldi dominanciára. ilyen az agrártermelés és ilyenek a szolgáltatások. ezt gondolja a magyarok többsége. a fidesz kormány a pénzügyi-kereskedelmi-szolgáltató szektorból űzi ki a külföldet. a jobbik a mezőgazdaság környékéről kizavarná a külföldieket. az amerikai növényolajipart elzavarná az országból. vagy a francia élelmiszeripari cégeket. azért, mert ez a többségi akarat. de nem az összes befektetőt.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.10. 12:04:37

@unionista᠍᠍:

Minden természeti törvényt filozofikusan ismertek fel, ahogy benne is van a természetfilozófia nevében.

"egyes befektetőket valóban kiűznek magyarországról."

Ezért nem éri meg befektetni Mo-ra.

"ez a többségi akarat"

Az állami tulajdonú bankok privatizálása is többségi akarat?

2015.10.12. 14:18:12

@neoteny:
az rendben, hogy a természeti törvényeket filozofikusan lehet felismerni. de éppen ez a természetfilozófia, amit a kortárs filozófia kizár. tehát a modern filozófia nem természettudományos tankönyvek bevezetőiből és lábjegyzeteiből áll össze. hanem totalitárius állami és egyházi ideológiák gyűjteménye.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.12. 18:03:41

@unionista᠍᠍:

"ez a természetfilozófia, amit a kortárs filozófia kizár."

Ezt Sanyi mondja, vagy az akadémikus ismerősöd?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.12. 18:23:11

@unionista᠍᠍:

"az emberek nem hülyék."

világos: a többség azért nézi a mónika sót hogy megfogalmazza a mélyenszántó kultúra- és médiakritikáját.

2015.10.13. 11:44:31

@neoteny:
a mainstream filozófia az élettant (a biológiát) fasizmusnak tartja. és ebből következően lesz antifasiszta. és ebben a körben valamiért a zsidók és a zsidókeresztények vannak többségben. a kötelező holokauszt oktatást bevezeti grünwald bácsi. mert ennek most évfordulója volt. de a vietnámi háborúnak is. arról nem beszélünk. béndek bácsi a pázmányról gyűjti a kavicsokat a zsidókkal. és abból építik az elven emlékművet. de ez a filozófiai iskola dekonstruált. nem az élet logikájából indul ki hanem a halál kultuszából. amit te is mondasz, hogy jézus kereszthalált halt és ezzel megváltotta az emberiséget. ami eredendően bűnös. a többség nem így gondolkodik. és ez biológia. a biodiverzitásból következik, hogy vannak, akik az örök ellentmondásra, a dekonstrukcióra, a halál kultuszára építenek. rendben van. de ezt nem muszáj mindenkinek követnie. és akkor lehet magyarországon fejlődés, ha ez a zsidó és zsidókeresztény csoportosulás az ellenzéki politikában is marginalizálódik. de ha én zsidó lennék, akkor majdnem ugyanezt gondolnám. azokkal a zsidókkal van a probléma, akik hegemóniára törnek egy olyan országban, ahol nem a gazdaság és a kultúra nem zsidókeresztény hagyományokra épül. tehát valami idegen akarnak minden áron felülemelkedni. aminek van ugyan létjogosultsága. de az államhatalomban nagyon kevés keresnivalója van. és nem olyan nagy gond ha egyházban is kisebbségbe kerül.

2015.10.13. 12:04:15

@neoteny:
a többség azt mondja, hogy nem kell mónika show. nem kell, hogy ez foglalja el a korlátos számú ingyenes földi frekvencia egyikét. jelzem ezeket a műsorokat a szabad piac diktálja. és a népek azt kérdik, hogy miért pont egy zsidót raknak be programigazgatónak? mi az a különleges képesség a kereskedelmi médiában ami valakit programigazgatóvá tesz? ha nem a származás, a nemi irányultság és családi kapcsolatok, akkor micsoda? ha nem a szexizmus, az etnicizmus és a familiaritás tesz valakit a kereskedelmi médiában piacvezetővé vagy programigazgatóvá, akkor micsoda?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.13. 17:37:43

@unionista᠍᠍:

"jézus kereszthalált halt és ezzel megváltotta az emberiséget. ami eredendően bűnös. a többség nem így gondolkodik."

Aki nem így gondolkodik, az nem keresztény.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.13. 17:38:16

@unionista᠍᠍:

"a többség azt mondja, hogy nem kell mónika show."

Akkor miért nézi?

2015.10.14. 01:02:21

@neoteny:
magyarországon a nézettséget úgy mérik, hogy van egy független cég, akit megbíznak. és az speciális kütyükkel mér 1000 háztartásban. akik persze lehet, hogy eleve gyakrabban tévéznek, mint az átlag. nyilván minden szereplő abban érdekelt, hogy nézettsége magas legyen. szóval ezeknek a méréseknek legfeljebb a közönségarányt lehet elhinni. az abszolút számokat nem. a reklámpiac maffiaszerűen működik. a legtöbb háztartásban van médiabox. kábelszolgáltatónál a fejállomáson lehet tudni. de külön megbízzák az ag nielsent, aki százmilliókért kihozza, hogy jó legyen. egy vicc az egész. nekem van online marketinges ismerősöm. a netes forgalommérés is hasonlóan független. összefogott minden nagyobb szereplő, hogy megbízzanak egy független szereplőt. aki nyilván úgy mér, ahogyan a megrendelők kérik. a neten a kattintáson alapuló hirdetés már persze jobb, mert a hirdető a saját oldalán látja a forgalmat. de letöltés alapú? hányan töltötték le a bannert. mennyit hazudjunk? ugyanígy van a tévés nézettséggel. ha nincs direkt előfizetés, akkor a kertévék annyi nézőt hazudnak, amennyit nem szégyellnek.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.14. 01:13:58

@unionista᠍᠍:

"ha nincs direkt előfizetés, akkor a kertévék annyi nézőt hazudnak, amennyit nem szégyellnek."

Te is annyit hazudsz arról hogy "mit mond a nép" meg hogy "mit mondanak a zsidók" amennyit nem szégyellsz. És nem sok szégyenérzet van benned.

2015.10.14. 01:27:25

@neoteny:
a közhangulat változását bárki ellenőrizheti. vannak választások.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.14. 02:18:07

@unionista᠍᠍:

Te nem vagy a közhangulat közvetítője.

Az olyan választásoknak, ahol a lehetséges szavazatok kicsit több mint egynegyedével 2/3-os többséget lehet szerezni, nem tükrözik a közhangulatot. Lásd pl. a népnemzeti kormányzat gyors visszapedálozását az internet-adóval kapcsolatban.

tamas11 2015.10.14. 11:13:08

@neoteny: @unionista᠍᠍:
Jajj, ne kezdd már te is!
nem csupán a lehetséges szavazatok negyede tükrözte torz módon a közhangulatot, hanem hogy de facto többen utasították el a fennállót, mint ahányan rá szavaztak.
Nem a szavazatok negyedével lett meg a kétharmad, hanem a szavazott többség ellenében. Ez olyan, mintha jobbról is kapnál egy hatalmas pofont, meg balról is (másoktól), de azzal kérkednél, hogy nem nyomott orrba senki.

tamas11 2015.10.14. 11:32:37

@unionista᠍᠍:

" a többség azt mondja, nem kell a Monika show"

Sugallod a végkövetkeztetést, (tudodki alakítja a műsprokat), ami nálad úgy születik, hogy minden szóhoz legalábbis kétely férkőzik, miközben nálad csak egy irányba mutathat.
Nézzük sorban.
Miféle többség mondja, hogy nem kell Monika show?
1. Nincs évek óta Monisó. Ma 100 % szappanoperás az a műsorsáv.
működése alatt egy nagyon spéci idősávban ment, nagy nézettséggel.
2. Kik ezek, akik a munkaidő vége táján, tehát késő délután (!) megrögzötten nézik a vezető csatornákat?
lényegében, akiknek nincs munkájuk. Fele sikeres háziasszony, másik szerencsétlensorsú.
Nézd meg az ilyen műsorok szüneteiben MIT reklámoznak, kiknek szólhatnak!)

(Zárójelben megjegyzem, hogy etttől még ült neoteny ironiája is, aki szerint a többség nyilván azért nézi (nézte) hogy "megfogalmazza mélyenszántó kultúrkritikáját" , ami szó szerint értelmezhető a gyerekekre (láttam képernyő előtt reakcióikat százszám) Valóban ott, szemünk előtt rétegződnek, a képernyőre veszkődött antiszociális figurák láttán , az ELUTASÍTOTTSÁG foka szerint.
- Azért nézi, mert röhög rajta
- azért hogy megtanulja - megismerje - elutasítani
- megtanulja megáérteni, elfogadólag is kezelni.

Végül persze mindig van valamennyi, aki nem kellően kritikus, miuintaként tekint arra, amit lát.. De ez a réteg is hasad sokfelé: az egyik durva jelenetet még követné, a másikon viszolyog már, vagy fordítva. Ezért fontos ilyenkor a szülői felügyelet: elég ha kacagsz rajta, vagy dühöngsz, homlokot ráncolsz.

3. Sántít, sőt sántává tesz a többes számod is. Kereskedelmi tévék? Az egy, vagy kettő? Hiszen most cserél tulajdonost a "másik" nagy. Akkor az előzőkre mindre igaz az állításszerűséged, és most hirtelen majd nem az?
Látható, hogy valójában egyetlen egyre gondolsz, és csak helyeselni tudom, hogy nem nevesíted a programigazgatót is ).

Mi az, hogy programigazgató? Ő azért van ott, hogy tehetséges legyen, vagy hogy végrehajtsa a menedzsment (kik is? Hányan is?) utasításait és/vagy elvárásait.. NÉzettségi elvárást, vagy irányultságot?
(Amikor az Rtl összeütközésbe került a kormányzattal a különadóztatása miatt, és kígyót békát kiaabált rögtön, akkor megjelent a képernyőn a VEZÉRe. Nos, annak pedigréjéről miért nem emlékezel meg? Az nem része az okfejtésednek? Egy iskolázott, szocdem német volt, az egész Bertelsmann annak számít.
A programigazgató pedig? Ott pedáloz húszonöt éve, elvégezte a legmagasabb hazai és kinti médiaiskolát... Nem szimpatikus, nem is tehetséges, de miféle öszzsefüggés-gazdálkodás az, ami kizárólag a vélt származásával magyaráz bármit is?

A piacvezetőség és a familiaritás hogyan lehetne oksági láncban ugyanaz? Ugy teszed fel a kérdést, és meg is válaszolnád, hogy mi az az EGY különlehges képesség, ami azzá tesz?
Már ránézésre sem lehet ugyanaz a dolog, ami külön külön változó.

Ki kell térnem egy mondatban a nemi irányultságokra tett utalásod kritikájára is.
A nézettségért való harc nem csak célja, hanem természetes közege a tömegkommunikációnak, ahogy a közvetlen emberi kommunikációnak is. A figyelemfelkeltési ördög nem alhat.. Ennek során szerep jut az extremitásoknak, sokkolásnak stb nek is. Eldobni nem lehet, akkor azok lesznek "szereznek "többséget" akiknek MÉGIS van különösségük. Ez a média vérvonal gyakorta "csinálmány" de megvalósulása közben összeolvad az igazi extremitásokkal, sőt csinálja is, ha kell..

2015.10.14. 11:49:35

@neoteny:
az internetadó ellen tiltakozott a nép. mert a fiatalok online streamingelve nézik a sorozatokat, a mozifilmeket torrentezik. a licenszelt műsorok nézettsége is alacsony. mert azok olyanok, hogy ha láttál egyet, akkor láttad az összest. nem tehetségkutatás folyik, hanem sztárcsinálás. nem az alkotóművészeket keresik hanem akiket könnyű instruálni és kapcsolhatnak hozzá valamilyen bulvár sztorit. szép hangú énekes nagyon sok van. amióta van autotune azóta fásy ádám vagy schmuck andor is tud énekelni. sanyi haverom is azt gondolja. ha mikrofonba énekel, akkor a számítógép korrigálja. és mögé lehet rakni egy led falat. és fénycsóvákkal össze-vissza világítani. és a zsidó zsűri magyarázza, hogy micsoda világszenzáció. ez jobb, mint az eredeti. ez a probléma. hogy a kereskedelmi tévé utánzatokat gyárt. eredeti emberből van kevés. a kapitalizmus is addig volt jótékony, amíg abban az eredeti tőkefelhalmozás dominált. a hitelpénz és azok derivatív termékei szétbasszák a tisztességes piacot. és a kereskedelmi tévék ugyanezeket a származékos megoldásokat hozzák a kultúrában. ezért mondják sokan, hogy vissza kellene nyúlni valamilyen ősiséghez. ami az idősebbeknél retro, az a fiataloknál retrográd politika. ebből egy modern kori feudalizmus következik. a magyar társadalom abból képes polgárosodni. fel fog lázadni a saját urai ellen. csak előbb kibassza a számára szokatlan külföldieket. az idegeneket. és a demokrácia nem ortodox alaplogikájából következően ezt megtehetik. ha ezt felszámolják, akkor polgárháború következik. jönnek a marmonkannával.

2015.10.14. 12:41:43

@tamas11:
a kérdés továbbra is adott. a kereskedelmi médiában mi tesz valakit programigazgatóvá, vagy akár műsorvezetővé. ha nem a szexizmus, az etnicizmus és a familiaritás, akkor mégis micsoda? lehet mondani, hogy a médiában nem számít származás, a nemi irányultság és a családi kapcsolatok. mégis mi számít? az rtl egy buzitanya. ezért kicsit kreatívabbak, mint a tv2. de képtelenek elérni a többséget.

a kis kolosi a családi kapcsolatai alapján kiválasztott homoszexuális zsidó. nem nagyon tud egy piacvezető tévécsatornát vezetni úgy, hogy az a közjót is szolgálja. olyan mértékű hendikeppel indul, hogy nem érzi, hogy mit akar a többség. leszámítva azt az esetet ha szupertehetséges. tehát mindig vannak kirívó ellenpéldák. és a zsidók azt nem tanulták meg, hogy nekik csak a szupertehetségeseket kell betolni a közéletet befolyásoló területekre. és nem boldog-boldogtalant. magyarországon leginkább a zsidókra jellemző a családiasság működés. a fővárosban zsidó klánok vannak. akik számára teljesen természetes, hogy a gyereknek jár valamilyen piacvezető, vagy alapítványi pozíció, vagy helytartó szerepkör. de ez néhány család. kis elemszámú populáció, véletlen párkapcsolatok, és a közéletben teljes kiválasztódásra való törekvés. ezt a stratégiát alakították ki. és ezt világias hitközségekben lehet megvalósítani. tehát ehhez a biológiai igényhez ezt a közjogi konstrukciót kell hozzárendelni. a jogfilozófia a biológiából következik. tisztességes módon nem lehet övék az ország. mert ez egy magyarország. és igen azért nem, mert ők nem magyarok. idegenek, akik képtelenek voltak a magyar társadalomba integrálódni. mert a városok belső kerületit akarták elfoglalni. a hatalmi szempontból kulcs ágazatokat uralni. és ez a zsidókra jellemző. nem az észtekre. a balti népek idegen környezetben sokkal szelídebbek. őket használták ki, hogy legyen a magyar nyelv finnugor eredetű. de ezeket is szinte csak zsidó nyelvészek hirdették. és mindenkit igyekeztek kibaszni, akik velük szemben állt. idiótának és fasisztának bélyegeztek mindenkit. a zsidók. nem a morvák. hanem a zsidók. nem az összes. de a többségük mégis csak.

de nem azért, mert ők a sátáni népcsoport. (ahogyan persze nem feltétlen isteniek). hanem mert élettenai és környezeti jellemzőkhöz kellene igazítani a közjogot, a közgazdaságtant és a köznyelvet. tehát például fontos az is, hogy a magyar nyelv belső logikája megőrződjön. csakhogy a zsidók és a zsidókeresztények pontosabban nem hisznek. ti azt képzelitek, hogy van egy univerzális filozófiai megoldás. ezt keresitek. és így lesz, hogy akkor legyen kapitalizmus. mert az a jó. csakhogy a külföld, az idegenek által vezérelve nem megy végbe magyar kapitalizálódás. legyen liberális demokrácia, mert az a jó. csakhogy előbb a többséget magatok mellett kellene tudni ahhoz, hogy a demokratikus oldalon álljatok. a demokrácia nem egy kőtáblába vésett eszme, hanem a démosz és a kratosz. a köznép és az annak az akarata. a közakarat. és az térben és időben változik. ti meg abból indultok ki, hogy olvastátok egy könyvben, hogy az micsoda. azt a népek hátsó kisagyából kell kiolvasni.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.14. 18:49:29

@unionista᠍᠍:

"ebből egy modern kori feudalizmus következik"

Ami sem nem modern, sem nem feudalizmus. Ahogy az "ingyenes egészségügy" nem ingyenes, és a "nemzeti kereszténység" nem kereszténység.

"a magyar társadalom [...] fel fog lázadni a saját urai ellen"

... hogy más urakat ültessen a saját nyakába. Mert az úri pozícióra mindig lesznek jelentkezők: és mindig találnak egy kisebbséget amelyik támogatja őket.

"a demokrácia nem ortodox alaplogikáj[a]"

A csőcselék hatalma? Mint a párizsi sans-culotte-k a jakobinusokkal szövetkezve?

tamas11 2015.10.16. 09:53:50

@unionista᠍᠍:

Olvasd el a NOL.hu-n az interjút Dirk Gerkenssel, az RTL volt igazgatójával. (egy részletet idézek csak be a "dilemmánkhoz", ahhoz, hogy számodra változatlanul fennáll az álkérdés: Mi más dönthet kinevezésben ha nem a szexizmus, etnicizm, tiszta primko rasszozás, stb...

-------

(...)
– Tavaly azt nyilatkozta a Kreatívnak, hogy az a baj a TV2-vel, hogy túl kicsi médiavállalat, nincs olyan hatalmas anyacégük, mint az RTL-nek, így aztán nem is tudnak olyan hatékonyan tárgyalni a nagy stúdiókkal. Azóta megváltozott a véleménye?
– Hogy miket idéz fel! Tény, hogy az RTL-csoportban komoly szinergiák voltak, sokat tanulhattunk, sok mindent átvehettünk a csoport többi tagjától. Ezt a nézetemet nem is adtam fel. A Vajnával folytatott tárgyalásaim során felismertem, hogy a TV2 nem kerül ki a Pro7Sat.1 ernyője alól, és továbbra is együtt fogunk működni a nagy német médiacéggel. ...

2015.10.16. 12:17:46

@tamas11:
azért elég vicces az érvelésed. ez a derék dirk azt mondja, hogy továbbra is a pro7sat1 ernyője alatt működnek. német anyavállalat lesz. ezek szerint nem számít a többségi tulajdonos származása. és nem játszik be az etnikai hovatartozás. az, hogy az anyai ágon zsidó (apai ágon cigány) vajna (vajda) nyilván rendelkezik kapcsolatokkal a filmgyártásban. amivel semmi probléma nincs. csak ezek a felső vezetők kiválasztásánál nagyon is számítanak. és természetesen a familiaritás, a hűség, a hűbériség és a családi kapcsolatok. ezek számítanak elsődlegesen. és megy a szöveg a szinergiákról.

tamas11 2015.10.16. 14:23:47

@unionista᠍᠍:
tudtam, hogy ezt megérted, és azonnal nekilátsz félremagyarázni, miközben igazi hazafi azon agyalog, hogy anyai ágon simicska, apai ágon Orbán-Habony génekből éled újjá a TV2.
Szerencsétlen Dirk Gerkens arról beszél, hogy a kolosi gyerekről szóló elméletteddel szemben Ő, és a volt RTL menedzs minek alapján járt el a vezetőkiválasztásban és egyébként.
Hallgat mélyen a kolosi mamájáról, szerencsére te itt vagy és tudod a tutit.
Neked nincsenek komoly szinergiák, csak Sanyik vannak, akik látják a kivezető utat a genetikai dzsumbujból.
Innentől Dirk Gerkenssel vitatkozol nem velem.
Zárójelben: a familiaritás és a hűbériség ("hűség") történetileg egymással szemben ható indikációk, az öröklődésnek eltérő forrásai.
A TV2 "örökléséért" folyó harcban épp e kettő csap össze.Vajna és Simicska személyesítik meg, SEMMI KÖZE ahhoz hogy egyiknek cigány volt e az őse.

Nézd, ha igazgatók leszünk (velem majdnem megesett a egy másik multi európainál!) akkor két álláspontot képviselünk majd: te látod, hogy a kolosiknek anyja van, és döntesz: nehogy zsidók kerüljenek műsorigazgatói székbe. ÉS SIKERREL FOGSZ felállni a székből!
Én viszont kaparok mint egy hülye, hogy ki felelne meg laginkább a cég érdekeinek, és -elégedetlenül fogok felállni, mert jobbbat kéne találni. Ezt Most írásba adom!
Következtetés: nálad az, hogy most jó lesz (lett) a tv 2 hiredetőinek és nézőinek, nekem pedig hogy

2015.10.16. 15:37:34

@tamas11:
és mi alapján választott? nem olvasok népszabadságot. semmilyen magyar nyelvű újságot. legfeljebb a címlapot.

tamas11 2015.10.16. 17:48:54

@unionista᠍᠍:
Te azt írod, hogy szexizmus, familiaritás, és etnicizmus... "MI más?!"
Gerkensnél egyik se jönne be, de nem is egyedül dönt, ő is feljebbre mutogat, (ebben az interjúban is). Szerinted üresen (netán hazug módon) hivatkozik magasabb érdekre, szempontra?
De te már az Rtl esetétől elszakadva, készen állsz TV2-re átvitt értékeléssel is: ott meg Vajnáék a család.
Szemmel láthatóan értékelhetetlen a te álláspontodból, ami történik nagyban-kicsiben a hazai médiapiacon.

2015.10.16. 20:26:28

@tamas11:
még mindig nem mondod meg, hogy szerinted mi alapján választották ki ezt a pacákot akár az rtl, akár a tv2 elére? mit tud, amit nem tud kis túlzással szinte akárki, akinek van minimális humán műveltsége és tévézni szeret. az rtl esetén nyilván számított, hogy német. a reklámadó bevezetése után megbízták azzal, hogy ellenzéki legyen. és az lett. ezután a magyar és a német kormány kiegyeztek. ezt a pacákot kirúgták. és most a korábbi munkaadóinak akar bizonyítani. vajnáéknak jól jön egy ilyen fazon. a cigány kultúrában nem számít az ilyen típusú elvtelenség. mert az világos, hogy ezt a fickót valójában nem érdekli a demokrácia. azt csinálja, amit mondanak neki. és nyilván ő is tudja a szöveget hogy a szinergiák, a kihívások és a kutyafasz. és nem arról van szó, hogy az rtl és a tv2 azt csinál, amit akar. hiszen ők a földi frekvenciákat foglalják. a reklámpiacot ebből következően uralják. aminek a működése megint megérne egy misét.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 04:57:25

@unionista᠍᠍:

"nem arról van szó, hogy az rtl és a tv2 azt csinál, amit akar. hiszen ők a földi frekvenciákat foglalják. a reklámpiacot ebből következően uralják."

A földi frekvenciákat az állam foglalja: az adta el a használatukat az RTL-nek és a TV2-nek. Ha az RTL és a TV2 ebből következően a reklámpiacot uralja, akkor az az állam miatt van.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 06:22:04

@unionista᠍᠍:

"az ilyen típusú elvtelenség"

Milyen típusai vannak az elvtelenségnek?

"nem érdekli a demokrácia"

Téged sem érdekel a demokrácia: még csak az az erősen kérdéses változata sem hogy "a többség akarata" kell, hogy érvényesüljön. Korábban kifejtetted hogy nem minden esetben az a jó ha az történik amit "a többség" akar ... persze arról már szégyenlősen hallgattál hogy ki dönti el és hogyan -- ti. milyen elvek alapján -- hogy melyek azok "a többségi akaratok" amik jók, és melyek nem.

Ez milyen típusú elvtelenség?

Te tagadod azt hogy léteznének általános érvényű gazdasági vagy társadalomtudományos elvek.

Ez milyen típusú elvtelenség?

tamas11 2015.10.17. 09:27:28

@unionista᠍᠍:
Eleve nagyon erős vonalat húznék a Kolosi korábbi műsoigazgatói kinevezése, meg a Dirk Gerkenséi közé is, utóbbi esetében az RTL-es karrierjét elindító, meg a mostani, TV2-s lehetősége közé is.
Ég és föld a kettő helyzet, a mostani paláverbe ő nagyon előnyösen illeszthető, és nyilván ENDI Vajna személyesen ötletelte ki a behívását. mivel a konkurrencia vezetője volt. Ebben a minőségében egyedülálló, a priori jelölt. Nehogy már kidobjuk azt az előnyt, hogy valaki pont itt és eredményesen tizenöt évig ténylegesen csinált valamit... (tudom, te bárkit behívnál az utcáról..."Szinte"... )
csak azért, hogy aztán az informális kiválasztás gyanúja alatt visszacsempészd prekoncepcióként a mániádat. A konkrét esettől és személytől eltekintve tudnivalók helyett genetikai ködokkal viaskodunk.
Abban a közhelyben meg tudunk egyezni, hogy "sokszor" a kinevezési gyakorlatok könnyyen elszakíthatók a munkavállalói értékektől. Tudom én is, itt élek soksok éve.
Ám pont abból, amit írsz nem az következik, hogy BÁRKIK jöttek volna az utcáról , és ezúttal végképp nincs a származésokhoz semmi köze a befutónak. Nagy bölcsességre vall, hogy a kúszó üzemmódú világösszeesküvéseket (átmenetileg) levetted a napirendről, nem arról szaporítjuk már a szót,, hogy ki a kolosiak keresztmamája...
Nem kell tehát ezen vitáznunk, maga a kinevezési helyzetek különbözősége is figyelmeztető lehet neked,
Azt nehéz feltárni ami Vajnát még motíválhatta , de a legnagyobb rivális kicsapott emberét alkalmazni - a legtriviálisabb fordulat, indoknak elég.
Ugyanezen személy (Gerkens) régi, RTL-es kinevezéséről mást KELL gondolni. 15 évet töltött itt, kezdőként jött, harminc körüli fiatalként ide.
Származásáról szexizmus, náció, familiaritásról még másodsoron sem lehet szó, elhajthatod a vesszőparipádat.

(véletlenül volt szerencsém hasonló pozícióbn dolgozni, a 90-es évek elején, egy nagyon hasonló (német) igzgató jövevény alatt. Jó alany volt, magyarul is megtanult, magyar lányt vett el, szeretett itt lenni. Ezt megelőzően Amerikában tanult médiamarketinget két évig. Akkor még nem volt a mai internetpenetráció, dilije volt persze a B2B meg a DMail, a papírban levelezés cimzett és címezetlen. Buktát buktára hallmozott a magyar viszonyok közt. Csak jellemzésként röviden egy esetet:
Az eladás ösztönzés nevében legszívesebben lecsavarta volna a fülemet, ha az segít. én egy újfajta, árusításra is alklalmas mobil csomagolásra írtam ki ötletpályázatot, az Iparművészetin, a hallgatók körében. Nem volt csalódás,
Zseniális munkák érkeztek,
Az amerikából jött importzseni fitymálva dobálgatta a maketteket (mert a kreatív ötleteket csak azon lehetett demonstrálni, és ki akart rugatni, mert hetekig ezzekkel a semmiségekkel loptam az időt....
Aztán a veszteségek miatt visszahívták, kelet európai igazgató lett, mert volt a térségben tapasztalata...

Látod, egész csokrot kötöttem neked azokból, amiért kinevezhettek valakit. Egész jól elvoltunk rasszista omladék nélkül. kimáaszhatnál alóla.

----
@unionista᠍᠍:
Blogtörténeti pillanat, hogy unionista KÉRDEZETT tőlem!
Úgyhogy méltó akarok maradni a kitüntetett figyelmedre, és meg fogom kérdezni Gerkenstől, vagy ha végképp nem fogadja el kérdéseimet és ezt a blogolós közeget, akkor Kolosit.
Viszont, ha már idáig eljutottunk, meg akarom veled beszélni (egyeztetés!!), hogy mit kérdezzünk, mert az ördög a részletekben kialvatlan.
Azt hallottam ügyes újságíróktól, hogy a kérdéseken is múlhat a válasz,
meg hogy felkészültnek kell lenni, ez lesz tehát a felkészülés.
Először is , a vezető kiválasztásásnál mégiscsak fontos az a körülmény, hogy volt e adott esetben pályáztatás? (Az állások betöltésésnek általános , Rtl-es gyakorlatára kérdezzünk, vagy éppen erről az egyről?) Utóbbinál több lesz a személyes momentum.
Könnyű belátni, hogy a jelentkeztetések során a pályáyzati feltétel olyan, mint egy durva szűrő.ami aztán beköltözik, továbbél a döntésekben..
Ha már pállyáztatás, akkor jön a kérdés: közreműködött e fejvadász-ügynökség? A jelöltek adatbázisokból kinyerhetők, és előzsürizhetők., de miszerint keresnek rájuk?! Ha pedig belső embert emelnek ki, akkor életbe lép a helyi tapasztalat, szinte mindent visz
Perszehogy kell egy prekoncepció. Legyen e a jelöltnek helyisemerete, céges múltja, műsorkészítői gyakorlata, stb.
Nálad az lenne, hogy: "tartja e a kisebbségi szokásait?"
Én ilyet nem kérdeznék.

2015.10.17. 10:30:59

@tamas11:
vegyük a közszolgálatiságot. a rendszerváltás után mi volt az elképzelés? az, hogy van a liberális zsidó baloldal és keresztény jobboldal. lényegében ebből a két csoportból állt a fővárosi humán értelmiség. és ezek mögé felsorakozik a nép.

hankiss elemér volt az, aki mindkét táborhoz kötődött. a rendszerváltás után ő lett az első tévé elnök. az ő koncepciója mi volt? kell két csatorna. az egyik kicsit konzervatívabb. ez lesz mondjuk a magyar egyes. és egy a másik kicsit liberálisabb. ez a kettes. ez lesz az szdsz közeli. de az egyes sem kerülhet az mdf kormány közvetlen irányítása alá. mert a közszolgálatiság lényege, hogy a csatornák többé kevésbé függetlenek, pártatlanok és objektívek maradjanak.

ez egy tisztességes elképzelés. de ez is törzsi gondolkodás. mert ez abból indult ki, hogy vannak a zsidók és a zsidókeresztények. és ők a mesterrassz. mert ez egy eredet. és ez uralkodik a magyar és az európai kultúra felett. miért? mert van egy kiválasztott nép. ez a kisebbség fölötte áll a világnak. a zsidók azt mondják, hogy ők adják az államhatalmat (kommunistát, kapitalistát). a zsidókeresztények szervezzék az egyházat. mindkét csoportosulás negligálja a többséget és hegemóniát akar.

ebből következően tört ki a médiaháború. a zsidók nem fogadták el, hogy övék csak a magyar kettes legyen. az szdsz ugyanis tényleg azért bukta el a választást, mert az mdf pozsgay segédletével uralta az egyesen fél nyolcas híradót. a liberálisoké a napkelte és a napzárta volt a kettesen. voltak olyan részei az országnak, ahol a kettest alig vagy egyáltalán nem lehetett fogni. és ott az szdsz gyengén szerepelt. az mdf csurka vezette jobbszárnya azt mondta, hogy megnyerték a választást és a zsidókat szorítsuk ki a közéletből. mert ha nem rekesztjük ki őket, akkor ők rekesztenek ki minket. ami később mindkét törzsi csoportosulás jelszavává vált.

és ezek után egy brutális médiaháború indult el. a jelenkori magyar közéletben a zsidóságot és a zsidókereszténységet cigány vezérkultúra írja felül. andy vajna anyai ágon lehet, hogy zsidó. de apai ágon vajda. és "cigánykodik". így épít stúdiót, szerez kaszinó koncessziót, kereskedelmi tévé csatornát. ez egy újabb törzsi kultúra. ami egy átmenetben fölülírja az előzőt.

mondhatod, hogy ez egy teljesen hamis beállítás. mert ilyen nincs. de a jobbik is törzsi jelleggel szerveződik. ők az őseurázsiai világot képviselik. és arra mondják, hogy legyen az a nemzeti egyes. vagy legalább a kettes. ők a második legnagyobb párt. követelnek maguknak egy közszolgálati csatornát. ez a helyzet.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 11:29:03

@unionista᠍᠍:

"a közszolgálatiság lényege, hogy a csatornák többé kevésbé függetlenek, pártatlanok és objektívek maradjanak"

Ez egy általános érvényű elv?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 11:30:48

@unionista᠍᠍:

"ők a második legnagyobb párt. követelnek maguknak egy közszolgálati csatornát"

Egy párt követel magának egy közszolgálati csatornát? Ez valami viccparádé?

2015.10.17. 11:31:03

a történet teljes legyen a zsidó és zsidókeresztény elitben konszenzus alakult ki abban, hogy egyetlen közszolgálati csatorna kell. ami értelemszerűen a kormányé. és azt majd a kereskedelmi hírműsorok kontrollálják. és ezeket szerzik meg "cigánykodással".

mi lett volna a többségi magyar kultúrából következő megoldás? először is szükség van valamiféle nemzeti egységre. ez két dolgot jelent. egyrészt nyelvi egységet. másrészt kárpát-medence egységét. amit szomszédsági keretek között lehet megteremteni. és ezért szükséges valamilyen területi osztottság. és a magyar etnikai határ menti és a határon kívül tájakon kétnyelvű csatornák. és figyelembe kell venni a szórványban illetve zárványban élő nemzetiségek, vallási kisebbségek érdekeit.

mi következik ebből?
először is az mtv egyes csatornája a magyar nemzeti főadó (n1.tv). budapest központtal. ami ugye a magyar főváros. ehhez kapcsolódhat budapest filmstúdió. ami a nemzeti irodalmi, történeti filmgyártás központja. ha azt akarjuk, hogy vidéken is legyen a humán értelmiségnek tere, akkor kell egy alföld filmstúdió. és a pannónia a dunántúlon. a tv2 a kelet-magyarországi / tiszántúli főadó debrecen központtal. a tv3 pedig a nyugat-magyarországi / dunántúli veszprém és székesfehérvár központtal.

a többségi magyar kultúrából következően ezt a területi osztottságot kellett volna megcsinálni a három földfelszíni frekvencián. és szomszédsági kapcsolatokat építeni.

azt mondani, hogy működik a szlovák egyes pozsony központtal. stv1. de lehet egy felvidéki stv2. de ezen van magyar nyelvű műsor. ennek van egy miskolci regionális stúdiója. belgrádban ad az rts1. és van a délvidéki rts2. ennek van magyar adása. és ehhez kapcsolódik a szegedi regionális stúdió. van a hrt1. ami zágráb központú. de a hrt2 pannonska hrvatska televíziója. és ehhez kulturálisan kapcsolódik a pécsi regionális stúdió. és az orf2 kapcsolódhat nyugat-magyarországhoz. az alpokalján szombathelyhez, a kisalföldön győrhöz. a határmenti kettes csatornák. határon kívül a tvr3 kolozsvári központtal és magyar adással. szomszédsági kapcsolatok épülnek ki.

és ugye vannak a nemzetiségek. a dunai németeké lehet a duna tévé. (a határon kívülieknek már ott van tvr3. az erdélyi magyarságot kulturálisan meg kell támogatni. ne budapesten legyen a határon kívüli magyar televíziózás központja hanem kolozsváron, marosvásárhelyen és székelyudvarhelyen). a tisza tévé lehet a cigányságé. a tisa-2 a kárpátaljai ruszinoké. és a vallási kisebbség a zsidók és a zsidókereszténység. ehhez kell valamiféle pax tévé. amin persze megjelenhet valaki, aki nem zsidókeresztény. és egy zsidó is megjelenhet a nemzeti főadón. ez nem kirekesztést jelent, hanem hatalommegosztást. és ezen kaphat helyet a zsidó és a zsidóbarát értelmiség. háttérbeszélgetésekben. de akár irodalmi ajánlókban. amiben részt szeretnének venni.

ez azt jelentené, hogy ma nagyjából egy tucat kárpát-medencei közszolgálati adó van elosztottan. és a digitális átállással mindegyiket lehetne nézni. és lehetséges regionális koprodukció. ezek a csatornák bizonyos időpontokban összekapcsolódhatnak. bemutatják a hunyadiakról, a zrínyeiekről, bocskairól, rákócziakról, kossuthról, széchenyiről szóló filmeket. vagy a pozsonyi csatáról. és ha a németek akarnak filmet ausburgi győzelmükről, akkor csináljuk meg azt is. de az egy hülyeség, hogy a 9-10. században a magyarok eredendően gonosz népcsoport voltak. és 10-11. században váltak jóvá. mert felvették a nyugati kereszténységet. a többségi magyarok nem a keresztényektől lettek kulturáltak. hanem csak kulturáltabbak. de ez oda-vissza érvényes. ahogyan mondjuk a vikingek című népszerű sorozatban a keresztény szerzetes tanul az észak-keleti árják (normannok, ruszok) törzsi kultúrájából. és ez az, amit magyarországon sem a zsidók, sem zsidókeresztények nem fogadnak el. magukat felsőbbrendűnek hirdetik. ebből következik a törzsi háború. ami az állam és később az egyház szerveződését is átalakítja.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 11:47:57

@unionista᠍᠍:

"az egy hülyeség, hogy a 9-10. században a magyarok eredendően gonosz népcsoport voltak. és 10-11. században váltak jóvá. mert felvették a nyugati kereszténységet"

Akkor miért irkálsz ilyen hülyeségeket?

tamas11 2015.10.17. 12:05:08

@unionista᠍᠍:
Nem, ne vegyük a közszolgálatiságot.
Az is nehéz tészta, mégis más, a kinevezések mögött érdekek szerkezete. Hatnak egyes előírások is.
Nálad pont ugyanaz "akar lenni", egyformának érted mindkettőt: amit állambácsi a médiával csinál, és egy-egy dúsgazdag személy. vagy csoport.
Okoskodásodat legitimálja, hogy épp ma ilyesmi történik: Vajna vagy Simicska - Mögöttük viszonyuk Orbánnal....
De tovább téped magad, hogy ez a törzsi háború, Orbánékat cigánykultúraként definiálod, de ezúttal önmagával csapna össze?
Ki lenne lenne a mesterrassz? Akkor kicsoda Orbán?
Egy modatod sőt szavad kulcsfontosságú: az egészet valami "felülírja".
Nincs törzsi háború.
A jobbikot majd akkor keverjük bele, ha lesz csatornájuk, de az vicc, hogy nálad az közszolgai.

2015.10.17. 12:13:01

@neoteny:
amíg a közszolgálati tévé vezetőit a politikai pártok választják addig ez így működik. az első ciklusban kiegyeztek egy pártatlanban. hankiss elemérre esett a választás, aki családi értelemben a bal- és a jobboldalhoz egyaránt kötődött. a libikóka közepén próbált is egyensúlyozni. de mindkét oldalról le akarták taszítani. előbb jobbról a keresztények, amikor egy kicsit a liberálisokhoz húzott. aztán amikor inkább a konzervatívokhoz, akkor balról a zsidók. majd megegyeztek abban, hogy egyetlen közszolgálati csatorna kell. mert mindet nem lehet megszüntetni. mindenki elfogadta, hogy az a kormányé. orbán azt mondja, hogy több közszolgálati csatorna kell. és mind a kormányé. ez is egy elv. a valóságban nincs általánosan elfogadott elképzelés.

szerintem területi osztottság kellene a hétköznapokon. és időleges összekapcsolódás az ünnepnapokon. nemzeti főadó, szomszédsági kapcsolatokon alapuló regionális produkciók, és szövetségi koprodukciók. nemzetiségi csatornák. de ez is csak egy lehetséges megoldás. lehet úgy is, hogy van az n1tv. ez a nemzeti radikális főadó. és a tv2 egy mérsékeltebb országos csatorna. lehet mondani, hogy ez egy fasisztoid. ez lehetséges. teljesen pártatlan, független, objektív tájékoztatás aligha létezik. hely nélküli utópia.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 12:23:32

@unionista᠍᠍:

"teljesen pártatlan, független, objektív tájékoztatás aligha létezik. hely nélküli utópia."

Erről van szó: a "közszolgálati tévé" is az. Az épp' hatalmon lévő párt által képviselt érdekcsoportok szekerét tolja -- az adófizetők pénzéből. Ezért viccparádé az, hogy bármelyik párt is közszolgálati tévét követelne magának.

2015.10.17. 13:01:22

@tamas11:
a fidesz egy balkán párt. a cigány vezérkultúra, a szláv nemzetieskedés és a szefárd despotizmus keveredik benne. orbán belső ellenzéke szlávokból áll. pokorni, navracsics, simicska és lázár. és ide sorolódhat garancsi (mióta meg van az állami üzlet, azóta nem nagyon támogatja a videoton focicsapatát). ezek az emberek identitásukat vesztett szlávok. a jobbos zsidók többsége apai ágon cigány. orbán belső bizalmi emberei és közjogi méltóságok többsége asszimiládott cigány. orbán apai ágon cigány, áder és kövér is elég cigányosan néznek ki. és úgy is viselkednek. tarlós is. ezzel nem lehúzni akarom őket. nem vagyok rasszista. hanem azt gondolom, hogy a cigány kultúra hirdetett elsőbbséget a zsidó-keresztényekkel szemben. tarlós mérnök. de ami a fővárosban folyik az valójában egy cigány kontárkodás. a jobbik törzsi csoportosulás. az őseurázsiai ("ősmagyar") kultúra és a magyarországi németség erősen felülreprezentált.

szóval amikor azt mondják (mondjuk, én is mondok ilyeneket), hogy ezek a újpogányok mélymagyarok menjenek a picsába akkor az ugyanabba a kategóriába esik, mint az, hogy a zsidók vagy a mélyen hívő zsidókeresztények ("sötétkeresztények") menjenek a picsába. a zsidók és a zsidókeresztények korábban egymással szemben álltak. az ortodox zsidó liberalizmus és a zsidókeresztény köztársaság megbukott. de ez is egy eredet kultúra. van apai és anyai ága. (persze ezek keveredtek. de nem keveredhetnek túlságosan) ahogyan az európai népeknek is van egy domináns nőága. ami nem a zsidó nőági eredet. a zsidóság egy magyarországi kisebbség. a kárpát-medencében nagyjából annyi jog illeti meg őket, mint a ruszinokat. mitől lennének felsőbbrendűek. vagy persze lehet ezt is hirdetni. de ebben az esetben azt is, hogy alávalók.

arányos képviseletet leginkább a területi osztottság hozhat létre. a kárpát-medence és az adriai tengermellék történelmi egységét illetve irodalmi nyelvi egységet az, hogy a központi régiók és a határ mentén és a határon kívüli eurorégiók összekapcsolódnak. és ehhez földfelszíni adók kellenek. a digitális átállással akár az összes középeurópai főadó szövetségi keretek között foghatóvá válhat. a kereskedelmi adók versenyezzenek műholdon.

2015.10.17. 13:32:09

@neoteny:
ettől ez még így működik. az mtva és a kormánypárti adók tolják kormány propagandát. a szabad sajtó az ellenpropagandát. a kormány belső ellenzéke is csak érdekből kiegyensúlyozott. attól függ, hogy mi lesz a földbérleti szerződésekkel, vagy akármivel.

viszonylagos kiegyensúlyozott elvben teremthet az, hogy minden ideológiai áramlat kap egy csatornát. ebből indult ki hankiss. a konzervatívoké legyen az egyes. és a liberálisoké a kettes. az egyesen megy a napközi, híradó. a kettesen napkelte, délutáni, esti egyenleg és a napzárta.) két egymástól független szerkesztőség. a politikailag ellenérdekelt felek megkapják nagyjából ugyanazt a lehetőséget. ez elvben rendben is lenne. csakhogy a közélet lehet három osztatú is. tőke konjunkturális időszakban megerősödnek a szocialisták. ők azt mondták, hogy a külföldi befektetők nyereségadóját a szegények között szétosztják. és így mindenki jól jár. a külföld leginkább csak akkor jön, ha külön adókedvezményt kap. különadó terhe mellett pedig kivonul. innentől kezdve a kormány dönti el, hogy ki jön és ki megy. kézi vezérlés van. recesszióban jönnek a nemzeti radikálisok. és azt mondják, hogy a külföld a hibás. illetve a kisebbségek minden probléma okozói. szerintem ebből csak az igaz, hogy a többségi magyar kultúrát ténylegesen nem vagy alig vették figyelembe.

2015.10.17. 14:21:42

@neoteny:
a cigány politikában nem számít az, hogy hétfőn nem ugyanazt mondod, mint kedden. azért, mert ez a felfogás abból indul ki, hogy folyamatosan változik a világ. a cigányság evolúciós értelemben egy vándor népcsoport. amilyen a zsidóság is. a zsidók a generikus megoldásokat keresik. azt, ami mindenhová odaillik. ami ugyanúgy működik az egyik környezetben, mint a másikban. a cigányok mindig az adott közönséghez beszélnek.

orbán is olyan, hogy egyik héten elmondja, hogy brüsszel nem moszkva, mert brüsszel jó, mert nem diktál, hanem moszkva diktál. másik héten az ellenkezőjét. vagy mondjuk a magyarok szabadságharcos nép. mert mi védtük meg a keresztény európát az oszmántörökökkel szemben. a törököknek azt mondja, hogy fogjanak össze a magyarokkal európával szemben. az araboknak azt, hogy ha mindenki a koránt olvasná, akkor nem itt tartana a világ. a németeknek azt, hogy ha angela merkel nem lenne, akkor már lángokban állna európa. de angela merkellel ellentétben ő védi meg a nyugatot az iszlám bevándorlóktól. a cigány politika folyamatos változásban van. az állandóságot a vezér képviseli. a liberális zsidó politikai kultúrában ennek majdnem az ellenkezője. általánosnak hitt elvek vannak. és vezérnélküliség. ez két evolúciós stratégia ütközik. területi osztottság hiányában élesen szembe kerülnek egymással.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 16:36:23

@unionista᠍᠍:

"a többségi magyar kultúrát ténylegesen nem vagy alig vették figyelembe"

Korábban hivatkoztam a "pacta sunt servanda" ősöreg elvére. Te erre azt mondtad, hogy a népek nem így gondolkodnak, vagy legalábbis a többség.

Vagyis a többségi magyar kultúra cigány.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 16:53:34

@unionista᠍᠍:

"a zsidók a generikus megoldásokat keresik. azt, ami mindenhová odaillik. ami ugyanúgy működik az egyik környezetben, mint a másikban. a cigányok mindig az adott közönséghez beszélnek."

Vagyis Adam Smith zsidó volt, Joseph Goebbels meg cigány.

2015.10.17. 17:29:35

@neoteny:
a többségi magyar kultúra paraszti, vagy jobbágyból lett köznemesi, munkás-paraszt sorból lett kispolgári iparos réteg. és ehhez kapcsolódón egy szűk reálértelmiség. ez elvben egy klasszikus baloldali szavazóbázis. amit a magyarországi zsidó baloldal mindig is megvetett és lenézett.

a városi munkásokból lett nyugdíjasok, illetve a paraszti sorból jövő vidéki humán értelmiség még így is kitartott a baloldal mellett. illetve néhány identitását vesztett délszláv. akik azt hiszik, hogy képesek meghaladni a nacionalizmust.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 17:35:08

@unionista᠍᠍:

"a többségi magyar kultúra paraszti"

Ravasz paraszti; vagyis cigány.

tamas11 2015.10.17. 17:58:33

@unionista᠍᠍:
azt szeretem a legjobban, amikor azt írod, hogy LEHET....
Azt még tudnám is követni, de minek.
olyanom nekem is van.

Én is anekdotikus elemekkel támasztom alá, amit szívesen hinnék.
Egy főiskolás lány mondta nekem, hogy nem járok templomba, nem is érthetem Bachot, az egyházi zenét...
Nem lehetett pofonütni, mi legyen?
Rájöttem, hogy igaza van, amiről szó van, ez úgymond egyházi zene, ráadásué ő van a kórusban, én meg egy rossz rockzenekarban..
Oké, de kié a többségi kultúra? jó gazdaként fogyasztod, építed vagy meghaladod?
Bachot ő jobban érti, viszont tíz közül csak max ketten jártak abba a templomba, százból egy énekelt, és mi van, amikor elhallgat a zene?
A kultúrákban benne lakik a történeti elem meg az érték, és az értékmentő szándék is. A többségi és akisebbségi atitűd nem immanens jegye akultúráknak hiszen lehet ilyen is olyan is.
Most már ismersz engem is valamennyire, miért részesítenéd előnyben pl velem szemben a Sanyit, a kocsmai hordómentes szónokot?
A kultúra hiánya mindig többségbe fog kerülni a minőségekkel szemben.

2015.10.17. 18:44:46

@neoteny:
a származásból nem az egyén, hanem a csoport viselkedésére következtetni. biológiai értelemben az sem determinált. a rendszerváltás óta a fővárosi zsidóság többsége ugyanazt a generikus logikát követi és követeli. ez az ortodox liberalizmus. és a globális kapitalizmus. a magyarok többsége messze nem ilyen következetes. a magyarok a szociális demagógiától a nemzeti populizmusig sok mindenre szavaztak. a zsidók kitartanak az elveik mellett. az egyes generációk persze változtathatnának. de mindig valamilyen általános logikát keresnek. a magyarok valami különöst.

goebbels tipikus cigány politikát vitt. szerintem egyébként nem a goebellsi propaganda a problémás. mert az bizonyos értelemben mesteri. hanem az ahhoz kapcsolódó brutális erőszak. az nyilván nem volt civilizált.

adam smith valószínűleg indoeurópai volt. ő a kiskereskedelem (retail) működésére akarta a gazdaságot alapozni. ebből lett a szabad piac (free market). ez kétségkívül egy általános logika. én is találok általánosságot. ha nem zsidóznék, akkor akár zsidónak is tűnhetnék.

több ilyen általánosnak hitt megoldás létezik. a zsidók a kiskereskedelem mellett mindjárt két másik alaplogikát találtak. az egyik a kapitalizmus: a szabad tőkepiac (free capital market). smith azt mondta, hogy az államnak (a kincstárnak) nem szabad beavatkoznia a kereskedelembe: az áru- és a pénzforgalomba. a kapitalizmus másról sem szól, minthogy a kincstár folyamatosan hitelpénzt állít elő. mégpedig magántulajdonú hitelintézeteken keresztül. ez teszi a tőkepiacot szabaddá, lényegében korlátlanná. a bankok hitelkeretet nyújtanak a háztartásnak és a vállalatoknak. és ezért jutalékot fizetnek. a bank alapjáraton ezzel hülyére keresi magát. persze ezek után lesznek ingatlanbefektetési alapok, szinte korlátlan módon vagyon vásárolható, illetve a technológiai fejlesztések, tőzsdén keresztül üzletrészek. kockázati tőke alapoktól függnek az alapkutatások. alapítványokon keresztül a humán értelmiség megvásárolható. ez addig tartható, amíg van mit eladósítani, magánkézbe venni, privatizálni. a másik a kommunizmus. az mindent köztulajdonba akar venni. és a népeket mindkettő úgy próbálja megalázni, hogy ha a nemzeti identitásuktól megfosztják. a nacionalizmust fel kell számolni. leszámítva a zsidó nacionalizmust. a zsidók egymással is viaskodnak. szóval a jobboldalon nacionalizmusra alapozott hegemóniát képzelnek el. de a nacionalizmus sem teljesen általános. szerintem legfeljebb természettudomány ilyen.

2015.10.17. 19:05:11

@tamas11:
ti tagadjátok a többség létezését. azt mondjátok, hogy van egy atomizált társadalom, ami marginális kisebbségekből áll össze. ez a zsidók és a zsidókeresztények szociológiai alapvetése. csakhogy ez nem érvényesül a politikában. mert a jobboldal azt mondja, hogy vannak a magyarok. a szélsőjobb azt, hogy az ősmagyarok. és akik ezt nem értik azok idegenek.

tehát ha te egyáltalán nem érted, vagy nem érzed, hogy mi a többségi magyar kultúra, ha fogalmad nincs róla, akkor idegen vagy. ha ezt érted, vagy érzed, de megveted, lenézed, akkor magyar-ellenes idegen vagy. magyar állampolgárságod van, de nem vagy a magyar nemzet része. ezt mondja a jobboldal. és kisebb-nagyobb kitérőkkel ugyan, de ebből formálódik egy többség. és azt állítom, hogy az kelet-európai, őseurázsiai, délszláv, cigány férfiági eredettöbbség. és van egy nőági többség. amelyik "európai" akar lenni. mondhatod, hogy ez egy hülyeség. probléma, hogy ezt nem szabad mérni. azért, mert ha szabadna, akkor abból még nagyobb probléma adódhatna. azt gondolom, hogy lehet írni olyan doktori dolgozat, ami arról szól, hogy két háború előtt, illetve között a zsidóság milyen módon nyert teret. én nem fogok ilyet írni, de nem értem, hogy ez a politikai csoportosulás miért bírálhatatlan.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 19:05:16

@unionista᠍᠍:

"a származásból nem az egyén, hanem a csoport viselkedésére következtetni."

Mindamellett hogy ez egy hiányos mondat, egy tévedésen alapszik: reifikálja "a csoport-viselkedést". Olyan nincs; egyének viselkedése van. Az igaz, hogy az egyéni viselkedések néha mások amiatt hogy az egyének csoportot alkotnak (ld. pl. tömegpánik), de akkor is az egyének viselkedése az egyedül létező: a csoport nem "viselkedik" az egyénektől függetlenül.

"biológiai értelemben az sem determinált"

Akkor miért linkelgetsz állandóan genetikai térképeket?

"a magyarok a szociális demagógiától a nemzeti populizmusig sok mindenre szavaztak. a zsidók kitartanak az elveik mellett."

Ha ez így lenne, akkor a Knesszetben soha nem változnának a pártok arányai; soha nem kerülnének különféle pártok vagy koalíciók hatalomra; soha nem változna az izraeli belpolitika.

"a kapitalizmus másról sem szól, minthogy a kincstár folyamatosan hitelpénzt állít elő."

A kapitalizmus létezett már több évszázaddal a hitelpénz (részleges banki tartalékolás) és a fiat (államilag kényszerített használatú papír) pénz előtt, akármennyire is próbálod ezt tagadni.

"ez addig tartható, amíg van mit eladósítani, magánkézbe venni, privatizálni."

Ez a te cigány ihletésű gazdaságtörténelmi konklúziód; semmi köze sincs a valósághoz.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 19:11:12

@unionista᠍᠍:

"azt állítom, hogy az kelet-európai, őseurázsiai, délszláv, cigány férfiági eredettöbbség."

Ez is egy hiányos mondat; továbbá nem állít semmit.

2015.10.17. 19:24:39

@neoteny:
a ravasz parasztok azt mondják, hogy intézzék el a a cigányok piszkos munkát. orbán viktor disznót vág.
www.blikk.hu/data/cikk/72/3/61/cikk_720361/d0003D78E83ac19c16dcf.jpg
ez nem az autentikus paraszti kultúra. ez a böllér. a böllér tradicionálisan cigány. a paraszti kultúra tájjellegű. van mondjuk a brassói. amit nem brassóban találtak ki. hanem így nevezték el. azt borsóval vagy borsó nélkül kell csinálni? főtt krumplival vagy sülttel? ez nem általános logikát, hanem hanem helyi specialitást keresi. az autentikus paraszti kultúra a környezetfüggésen alapul. a gyügyei paraszt a gyügyei meggyet akarja tökéletesíteni. csak ehhez kevés a pénze, nincs elég szakértelme. a cigánymeggy az, ami mindenhol megterem. gyügyei meggyet akar. vagy szatmári szilvát. a cigányok azt mondják, hogy ők idénymunkában szedik a meggyet, a szilvát, az almát, a körtét. ami jön. szóval a magyar és a cigány világkép kiegészítik egymást. ehhez az kell, hogy államilag védjék az agrárpiacot. ami az ortodox liberális logikával ellentétes. ebből követezően őket kell támadni.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.17. 19:43:48

@unionista᠍᠍:

"a ravasz parasztok azt mondják"

A ravasz parasztok azt mondják, hogy a cigányoknak van igazuk: a (hitel)szerződések számukra előnyös részét kell betartani, a számukra hátrányos részét meg nem.

"ehhez az kell, hogy államilag védjék az agrárpiacot"

Vagyis a nem-paraszti fogyasztókkal fizettessék meg azt hogy a gyügyei paraszt jól éljen. Társadalmi szintű cigánykodás. Csak az állam, a kormányzat még cigányabb: eladja az állami földet a haverjainak, közpénzből nyújtva arra alacsony kamatozású hitelt, akik begyűjtik a földtámogatást, amikor meg az majd kifut, az állam újraállamosíthatja a földeket és eladhatja még egyszer. És ezt a pénztranszfert a gyügyei paraszt is finanszírozza, pl. a 27%-os ÁFÁn keresztül.

Meg az állam, a kormányzat feltőkésíti az állami tulajdonú bankokat: de nem azért hogy a gyügyei parasztnak alacsony kamatozású fejlesztési hitelt adjon a meggye értékesítésére, hanem hogy "eladja", valójában átjátssza azt a haverjai kezére, akik majd nagy kölcsönöket fognak adni maguknak meg a haverjaiknak, aztán amikor a bank kiürült, akkor jól felszámolják, vagy visszaadják az államnak hogy az "mentse meg", ti. tőkésítse fel ismét a közpénzből.

A gyügyei paraszt tapsol a cigány kormányzatnak; pedig az őt is szopatja, csak a propagandát tolja neki ... arra meg ugye nincs nagy rezsi. A gyügyei paraszt úgy járt a cigány kormányzattal, ahogy a magyar szólás tartja: "törököt fogtam, de nem ereszt".

A gyügyei paraszt álmodozhat arról hogy ők majd jól kiszavazzák a cigány kormányzatot, és jobbra tolódnak; de Vona Gábor és a támogatói sem az Irgalmasnővérekhez járt iskolába ... hanem "oktatás-értékesítő" volt, aki lenyúlta a szegény kismagyarokat, ahol érte. Ezt fogja majd tenni a gyügyei paraszttal is, miközben "többségi magyar kultúráról" meg "demokratikus többségről" meg "nemzeti stratégiáról" bugyog. Mert az csak parasztvakítás.

tamas11 2015.10.18. 11:53:04

@unionista᠍᠍:
dehogy tagadom a többségek esetleges meglétét, ellenkezőleg: minden pillanatban új többsésgek keletkeznek, (nézz bele egy térfigyelő kamerába, csak ki kell pucolni belőle a tendenciózus hülyeségeket, meg a manipuláltság hatásaival is szembe kéne nézni.. lehet, hogy azután is töbség marad. De legyen a hiedelem a tiéd, ha már egy igazi városszéli kocsmaasztaltól ered.

unionista᠍᠍ (törölt) 2015.10.18. 16:17:27

@tamas11:
létezik eredettöbbség. amit nem a filozófia, hanem biológia teremt. a magyar jobboldal a férfiágat szólítja meg. a magyar jobboldaliság férfiaskodás. nemeztieskedő, háborúskodó, arcoskodás, stb. megvédjük. a baloldaliság ezzel szemben a nőiség lenne. merkel mamiság. jaj, szegény kis bevándorlók. de ezzel szemben az "árja" németek is fellázadnak. csak persze ott persze a cdu/csu a valódi "európaiságot" képviseli.

magyarországon a "nagyon-európai" ellenzék liberális zsidókból és a jobbról kitett konzervatív zsidókeresztényekből áll. ez nem azt mondja, amit merkel. bizonyítottan a háborús övezetekből érkező menekülteket fogadjuk be. és a többieket utasítsuk ki. hanem az ortodox liberalizmust hirdetik. a szabad kereskedelmet, a globális kapitalizmust. a pkp sem vállalja a hagyományokból a tulipános ládikát. a zsidó-kereszténységet adjátok el polgári konzervativizmusként. (zsidó ~ polgári, keresztény ~ konzervatív).

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.18. 20:35:55

@unionista᠍᠍:

"létezik eredettöbbség"

Az is lehet, hogy létezik; az is lehet hogy nem. Lehet így is és lehet úgy is.

tamas11 2015.10.18. 21:10:28

@unionista᠍᠍:

ez megint olyan, mintha igaz lehetne.
Persze, nem az.

csúsztatsz, mert nálad az eredettöbbség (ami szintén állítólagos), lefedi a véleménytöbbségeket, ami szintén nem azonosított, nota bene nálad itt a jobbal-ballal is szinoním lesz, mintha mentális érzületeik alpján mind beálltak volna szolgálni a mesterkélt, igazolatlan konstrukciódat.
Spekulative is cáfolható az agymeneted, amikor a magyar kivándorlást magyaráznád.
Abban mutatható ki a durva LOGIKAI tévedés, hogy a két okot (jobb fizetés és pol oppomálás) elválasztja, alternatívaként kínálja, miközben nem azok, egymásnaka nem alternatívái, inkább ellenkezőleg.. Minden ember együtt mérlegeli önnön motívumait, amik számosak.
A vagyoni természetű indíték, meg a perspektívahiány, és a "kiűzetés" egyfajta dikerkt politikaias érv, a szóbajöhető emberek zöménél kőkeményen összefonódott.
Nem a nácik szorítják ki a libsiket, hanem a gazdáság politikai csoportosulásokat "logikát" követő szerveződése, egy perspektívikusan gondolkodó személy számára ez bizonytalanság, kiszolgáltatottság esélytelenség.
ha a pénzben kifejezeett érvet önmagában túlzott rangjába emelnéd, akkor olyan mintha összegeket hasonlíthatnál össze.
Ilyen pedig nincs, illetve akkor van, ha az illető egyén Asperger szindrómás, és pontosan látja, mire utazik ki: mennyit fog biztosan keresni, hol, sőt, hogyan fog élni.

Amikor egy budai érettségiző osztályból mindenki , konkrétan 32-ből 31 kintre adja be továbbtanulásra a jelentkezését, abban nem a pénz játszik, hanem hogy nem akar itt karriert építeni, nem képzeli el a megismert hazai környezetben a jövőjét.
Egyébként a legjobb módú, a rendszer előnyeivel hajózó csekély népesség fidesz-uszály, is kintre tervezi (utódai) életét.
Egy részük szarnak találja a hazai visuzoyokat,miközben saját esélyeit csúcsra járathatja, és mégis.és sok oka van lehet,
Hogy a kocsmai éned is értse:
Ha valaki szereti az állatokat, és az Állatkertnél ólálkodik, és te adsz neki pénzt belépőre, akkor onnantól mondhatod, hogy a pénzért sőt amiatt ment be. Közben meg egyébként szereti az állatokat, meg a potyát is, persze.
De lehet, hogy utálta a pofád, mint a sz-rt, vagy tetszik neki a jegyszedőnő.
Mindez együtt is lehetséges Csak a te álláspontod, az a lehetetlen.
Látom itt imént Neoteny sokkala rövidebben megírta neked.

unionista᠍᠍ (törölt) 2015.10.18. 21:21:06

@neoteny:
csakhogy ezzel kapcsolatban vannak mérések. ennél valamivel többet tudunk.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.18. 22:54:45

@unionista᠍᠍:

Lehet, hogy vannak mérések; lehet, hogy nincsenek. Lehet így is és úgy is.

tamas11 2015.10.22. 08:15:56

@unionista᠍᠍:

Ezer esztendő távolából,
hátán kis batyuval, kilábol
a népségből a nép fia.

Hol lehet altiszt, azt kutatja,
holott a sírt, hol nyugszik atyja,
kellene megbotoznia.

unionista᠍᠍ (törölt) 2015.10.22. 10:08:52

@tamas11:
ha egy szó is igaz abból amit a papok prédikálnak, akkor a pokolra kerültök mind.

Lexa56 2015.10.22. 10:27:03

@unionista᠍᠍: ?? ez most hogy jön ide ???

tamas11 2015.10.22. 10:38:41

@unionista᠍᠍:
eddig jól pedáloztam a Teremtőnél, ha a pokolra jutok, elégedett leszek a sorsommal.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.10.22. 10:54:15

@unionista᠍᠍: hülyeséget beszélsz, a Fülöpatya is megmondta a Cirifischionak a kivégzése előtt: a Péter háromszor tagadta meg, A Palkó üldözte, ha ők megmenekültek, akkor mi is megmenekültünk. Pont.
A tamas hadd tamáskodjon, a neo csak okoskodjon kedvére, néha mulatságos is.
Szóval te csak ne fenyegess senkit:)

'Ezt a filmet először tizenkét éves kor tájékán kell először megnézni.
Aztán úgy tízévente egszer.
Szerencsés esetben félszáz év múlva lejön minden zamata.
Úgy, hogy már nem eresztjük szélnek
http://www.youtube.com/watch?v=mNHPv2GJyh8'

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.10.22. 11:07:58

@unionista᠍᠍: 'ehhez az kell, hogy államilag védjék az agrárpiacot. ami az ortodox liberális logikával ellentétes. ebből követezően őket kell támadni. '

Tökéletesen igazad van ebben.

Meg lehet persze venni a tecsófélékben az olcsóbb szarokat, az ízetlen fos spanyol paradicsomot, tartsa meg magának a paraszt a terményét, de akkor a paraszt se tudja a helyi kőművestől megrendelni a kerítését, az meg így kevesebb vasat vesz a tüzépen, ezért a dunaújvárosi gyárban is kevesebbet kell termelni, kevesebb munkás is elég lesz, a munkanélkülit meg tartsa el akkor az, aki megveszi inkább az importmeggyet ...

Versenyezzen így az agyondotált nyugati 'kapitalista' termelőkkel a hazai paraszt, mondaná neoteny barátunk. Vancouverből persze.

tamas11 2015.10.22. 12:14:04

@Lexa56:
síma jókívánság, eredetiben asszem Mark Twaintől.
süti beállítások módosítása