1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.09.19. 06:17 HaFr

Mi lehet Orbán valódi célja?

Amíg ízlés szerint népünk egy -- kisebb része -- felháborodik a migránsokkal szembeni bánásmódon, egy másik -- nagyobb része -- pedig (az ünnepelttel egyetértésben) az új Hunyadi Jánost látja Orbánban, a kép sokkal bonyolultabb ennél. Világos, hogy Orbán legalább az év eleje óta tudott a migráció várható felerősödéséről, és hogy a kibocsátás megnőhet a közel-keleti menekülttáborokból. Egy kérdés, hogy honnan tudta ezt (az EU-ban beadott menedékkérők relatív többsége, kb. 80 ezer ember, már 2014-ben szír, de a menekültútvonal áthelyeződése a Balkánra és a menekültek megtöbbszöröződése új fejlemény), a másik, hogy miért teltek el hónapok a nyilvános felismerés óta azzal, hogy teleplakátolta az országot, (kudarcosan) nemzetikonzultált, és menekültek tízezreit engedte át nagyrészt titokban az országon -- ahelyett, hogy felkészítette volna a határőrizetet az erősödő nyomásra. Ami az utóbbit illeti, a legártatlanabb válasz Orbán szokásos kormányzásképtelensége és a magyar államszervezet alacsony hatékonysága. Az állam gyenge minőségű, a szervezetei, így a titkosszolgálat és a határőrizet is nagyon távol van a professzionális szervezetektől megkívánható szakmai és vezetési szinttől, centralizáltak, átpolitizáltak, következésképp manipulatívak befelé, tehetetlenek kifelé (a magyar ember ezt az oktatás, az egészségügy, és az egyetlen adminisztratív reformot jelentő kormányablak-rendszer totális kudarcából is láthatja, ha már nem hisz a korrupcióról szóló híreknek).

A kevésbé ártatlan válasz -- ami egyúttal a korábbi kérdésre is választ ad, hogy honnan tudta a hullám várható erősödését, és főleg a nyilvánosság ingerküszöbének átütését --, hogy Orbán tavasz óta egy viszonylag kiszámított mederben hergeli a magyar közvéleményt belpolitikai és EU-célokkal, esetleg az oroszokkal együttműködve, aminek az eszkalációja eddig a röszkei "támadás" volt, de tegnap már a horvátok schengeni csatlakozásának blokkolása meg egy bohózatba illő rendőri ál-attak is belefért, úgyhogy a kérdés egyre inkább az, megtorpan-e még a miniszterelnök a háborús pszichózis kialakulása előtt, vagy ez a célja? Az orosz külpolitikával összhangban Orbánnak se érdeke az erős, ráadásul liberális EU (zavarja a személyes szuverenitását), az ország -- ha nem is annyira radikálisan, mint Oroszország -- gazdasági harapófogóban van, a finanszírozása nyugati döntéseken múlik, miközben unortodoxia ide vagy oda, folyamatosan gyengül. Nyilvánvalóan nem ideális helyzet egy autokrata hajlamú kormányfőnek, amivel valamit kezdeni kell -- például átrendezni a frontokat képletesen vagy a szó szoros értelmében, pozíciót erősíteni későbbi tárgyalásokhoz -- lásd az utóiratot. Ráadásul Putyinhoz hasonlóan Orbán is méltóbbnak érzi magához a támadást a védekezésnél, és ahol korlátozzák, onnan pszichés kényszere inkább kitörni, vagy új frontot nyitni, és mennél inkább vesztésre áll az ortodox logikával szemben, annál agresszívabban képviseli az unortodoxiát. Az utóbbi hónapok gyanús hallgatása az orosz-magyar viszonyban is a háttérben folyó egyeztetésekre utal. Szhófal, ketves barhátaim, Jánosh az, csak nem Hunjadhi -- inkább csak amolyan Szapolllyai...

Az egész közel-keleti régió a világ legbonyolultabb hatalmi övezete, amelyben egymást követik, ha csak 2011-től nézzük is, az ostoba, aljas, egoista, és veszélyes lépések az amerikai, tágabban nyugati, az orosz, és a tucatnyi szemponttal keresztbe metszett helyi erők részéről. Szíria ezen belül is a koncentrált hatalmi vetélkedés színhelye, amelyben egyre erősödő szerepet szereznek maguknak az oroszok, akiknek iráni segédlettel közük lehet a menekülthullám elindulásához, hogy ezzel gyengítsék az EU-t és bírják kiegyezésre, a szankciók felfüggesztésére, az atlanti szövetség gyengítésére, közben pedig ezzel is hozzájárulnak -- ahogy régóta teszik -- a szélsőjobbos erők felemelkedéséhez. De szerepet játszik itt az olajár, a Törökországon át az ISIS-be és Szíriába szivárgó közép-ázsiai muszlim terroristákkal szembeni preventív támadás, és további néhány olyan szempont, ami az orosz lépéseket semmivel sem tünteti fel rosszabb színben, mint a nyugatiakat. Nagyon nehezen lehetne azt mondani, hogy a Közel-Keleten bárkinek igaza van. Amerika tevékeny szerepet vállalt a 2011-es "arab tavasz" mozgalmaiban, pénzelte és kezdettől fegyverezte a status quot felborító ellenzéki csoportokat, és az éves legalább egymilliárd eurós fegyverüzleteiből kivette részét az elegáns Kanada éppen úgy, mint az Egyesült Királyság és Franciaország, miközben ugyanezek a fülük botját sem mozdították az erősödő migránshullámra, pedig az olaszok évek óta kérik a Földközi-tenger egyesült erővel történő ellenőrzését.

Ostobaság, késlekedés, egoizmus, számítás... sorolhatnám. Ezek vezettek oda, hogy a kritikus helyzet mára elérte Európát, és ebben a neki kedvező helyzetben a maga szempontjából megint hatékonyan (az ország szempontjából látszólag szintén, de valójában nagyon kockázatosan -- lásd az utóiratban) politizáló Orbánnak érdeke Magyarország "megvédésén" túl az EU gyengítése is, azaz ezekben a hetekben és ki tudja, még meddig, a feszültség szítása a szomszédokkal és bárkivel -- már csak azért is, hogy még évekig el lehessen hárítani a nemzetközi nyilvánosságban az őt bíráló véleményeket ellenséges és inkompetens véleményekként. Továbbmenve azonban, ideálisan a saját belföldi hatalmának hosszú évekre történő biztosításán túl az európai föderalizáció és a liberális .konszenzus visszavetése, és az eurázsiai kapcsolatrendszer erősítése lehet a távlati cél. A magyar Patyomkin-ellenzék ehhez asszisztál minden bizonnyal titkosszolgálati nyomásra és koordinációval (leginkább az MSZP-t értve ide -- Gyurcsány nem titkosan is Orbánt erősíti minden megszólalásával, a drága).

Ui.: Az olyan kormányfői megszólalások, mint a tegnapi heti rendes, már-már apokaliptikusan, kikerülhetetlenül egy új szövetséget vetítenek előre, amelyre Magyarország a "önvédelme" érdekében kényszerül: "amikor helyzet van -- mondta tegnap Orbán -- akkor mi délről, sem a szerbektől, sem a horvátoktól, nem számíthatunk segítségre". Rosszabb hír továbbá - folytatta -, hogy Magyarország Nyugatról sem számíthat segítségre, "onnan sem csitul majd a bennünket kritizáló hang". Szavai szerint az európai média és politika egy részében a liberalizmus egy olyan válfaja érvényesül, amely "öngyilkos liberalizmus", mert a saját életformánkat sodorja veszélybe. Ugyanakkor -- bizonyítékául annak, hogy a gazdasági mozgásterünk nulla -- rögtön itt van az egyezkedő, tarháló hangnem is: a miniszterelnök politikai bűncselekménynek nevezte azt a felvetést, hogy pénzkérdéseket - a strukturális források egy részének megvonását - összekötnének a bevándorlás - a kvótarendszer - kérdésével. Az uniós forrásokkal kapcsolatban megismételte azt az álláspontját, hogy "gyarmat lennénk", ha fennmaradnának a hatalmas különbségek az EU-ban újonnan belépő, korábban kommunista országok és a régi EU-tagállamok között. Európa éppen azért dolgozott ki bizonyos gazdasági mechanizmusokat - magyarázta -, hogy az újonnan belépő országok ne gazdasági gyarmatként létezzenek, hanem részt tudjanak venni a fair versenyben. Nos, mindent összevetve ezt nevezik, azt hiszem, kockázatos politikának. Az ország egyetlen ember agyának rabságában.

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr597799706

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Béndek Péter: Mi lehet Orbán valódi célja? 2015.09.20. 10:13:03

Orbán tavasz óta egy viszonylag kiszámított mederben hergeli a magyar közvéleményt belpolitikai és EU-célokkal, esetleg az oroszokkal együttműködve, aminek az eszkalációja eddig a röszkei „támadás” volt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NotaBene 2015.09.19. 21:56:47

„a nemzeti-keresztény eszmerendszer, gondolkodásmód, megközelítés visszanyerje a dominanciáját immáron nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában” mondta Orbán a XIV. kötcsei pikniken.
Ezt a „Mi lehet Orbán valódi célja?” post az európai föderalizáció és a liberális .konszenzus visszavetése”-ként írja le.(Nyilván sokak szerint csak a „liberális konszenzus” alapján lehetséges Európában a politizálás.)

A következő hónapok választásai (Pl.: bécsi önkormányzati, horvát) jelezhetik, hogy Orbán politikai ösztöne „megérezte” a közvélemény mrgváltozásának idejét, és a „liberális konszenzus” mögötti választói támogatás jelentős csökkenését, vagy tévedett a helyzet megítélésében.

cso zsi 2015.09.19. 22:03:38

Ezer éve védjük a nyugat seggét a kelettől.
Cserébe kihasználnak, feldarabolnak....

Nem, nem vagyok Orbánhívő.
Inkább a másik majom pártján álltam (két rossz közül a jobbikat választva) az utolsó húzásáig.
Tényleg kéne valami értelem a kapálózó vezetők közé.

Horváth Imre leponex 2015.09.19. 22:06:00

@explanatus: 'De nem álmodok tovább. '
Te még nálam is naívabb vagy:)
Majd pont a Ponta meg a Milanovic fog összefogni az Orbánnal ...
Két derék, tág horizontú européer államférfi, az egyiket épp vád alá helyezik, a másik meg ...

Horváth Imre leponex 2015.09.19. 22:19:10

@egyetmondok:
'Lehet,jobban járt volna Orbán,ha megkérdez téged,elmagyarázhattad volna neki, hogy erre a harcra semmi szükség. '

- mi leponex nem szabadságharcolunk
- az orbáni 'szabadságharc' ugyan némi eufemizmus, de lényegét illetően megállja a helyét, példákat nem hozok, neked felesleges :)
- sosem beszéltem Orbánnal, így még nem volt alkalmam rá, meg aztánnék nem is tenném, majd ha blogger leszek akkor, mert manapság a bloggerek meg a Vértes András bácsi tud csak kormányolni meg gazdaságszakérteni, szaktanácsolni, külpolitizálni, menekültszakérteni.
Persze csak a Bokros orákulum után.
('Bajnai-Bokros-Mesterházy, mond ez neked valamit?)
Hol van már a Lengyel Laci bácsi, meg a Zita asszony ...

Balt 2015.09.19. 22:58:14

@egyetmondok: Tudod, 25-30 ezer exkommunista kínait nem cserélnék el egy bizonytalan előéletű szíriai iszlamistára.

Satyala 2015.09.20. 00:19:11

@FreeTibet: "25 ével a rendszerváltás után eljutottunk oda, hogy az oroszokkal összefonódott titkosszolgálatok és a hozzájuk kapcsolódó médiumok élnek-virulnak és nagyjában-egészében uralják a hazai nyilvánosságot."

Nézd meg hogy hány ru meg net végződésű álhír portál nyitott az elmúlt néhány évben, akik jó esetben egymásra, vagy saját magukra hivatkoznak a linkekben, de legtöbbször még linket sem adnak a híreikhez...

Hála a józan többségnek egy szavukat sem hiszik el! (Na jó! A Kurucok igen...)

program készítő 2015.09.20. 00:31:18

Leszboszon rengeteg repülőtér van vihetnék Őket a dőnerlandi mercedesbe charter járattal.Egyébként pedig van éjszakai vonat is--Wien (Ausztria) - Ljubljana (Szlovénia) - Zágráb (Horvátország) - Belgrade (Belgrád / Szerbia) | éjszakai vonat D 315.Így nem kellene adni a Magyaroknak pénzt semmit sem,elég lesz a GYODA spanyol számlatrükkje.

Satyala 2015.09.20. 00:34:54

@ördöngös pepecselés: "Szerencsére nem ti vagytok a többen! Nézd meg hovaj utott Magyarország az EU belépés óta!
Miket hazudoztak a Brüsszeliek hogy Magyarországon majd osztrák meg belga színvonal lesz!! Lett?! Egy lótúrót!"

Aha! Az ország mostani helyzetéért Brüsszel a felelős és nem az MSZP, meg a Fidesz? Nem a korrupció, a hozzá nem értés, az ezt elfedő populizmus, a féktelen hatalom,(=pénz)vágy, a nemzet ellenes politizálás a hibás, hanem Brüsszel!

Ha vezetsz autót néha legyezgess, mert a köd, ami előtted van, mindent eltakar!

Satyala 2015.09.20. 00:48:49

@Hidvégi Mihály: "(Orbánnak nem, ő biztosan tudja mi a liberalizmus, ő csak meglovagolja a fanjai libsiellenességét, hahahaha), attól még kösz szépen a liberalizmus egészséges s jól van."

Hiába mondod bármelyik hívőnek! Soha sem fogják elhinni, hogy az Istenük egy politikai kalandor, akinek nincs hite, csak céljai, és azok is inkább magán jellegűek!
Pillanatnyilag a túlélés, és ezért semmi sem drága!

Furusina 2015.09.20. 04:00:30

Kitűnőnek tartom az írást, maradéktalanul egyetértek vele. Bár logikai következtetéseken alapul, de ettől még meggyőzőbb. Az írásban foglaltakat támasztják alá, azok a nyugati nyilatkozatok, amik értelmezhetetlennek, zavarosnak tartják az orbáni politikát menekült ügyben.

egyetmondok 2015.09.20. 06:04:53

@Balt:
Az exkommunisták is illegalitásba kényszerítik azokat a honfitársaikat,akik keresztény vallásukat gyakorolnák ? Nem inkább kommunisták azok ? ...ha már szerinted minden kínai ember exkommunista.

egyetmondok 2015.09.20. 06:39:42

@Horváth Imre leponex:
Hozzál csak példákat, hogy miért van szükség a folytonos,szuverenitásért vívott harcra.

anyo05 2015.09.20. 06:54:26

Honnan tudta??? Még én is tudtam, hogy eszkalálódni fog a migráns hullám:(((( Ehhez nem kell ész!!!!! Kertész már 2004ben figyelmeztetett a mindent átható liberalizmus veszélyére:))))
És tessék, No. nem a görög határok megerősítésével foglalkozik, hanem szíriai hadjárattal:(((( Teljesen elment az eszük!!!!! A merkeli meghívás meg nem csak a szíriaiaknak szólt, hanem az egész harmadik világnak:((((
Amit meg itthon csináltok a magyarok ellenében, az kritikán aluli:(((((((

Hidvégi Mihály 2015.09.20. 06:58:05

@zipe moha: Nyugati életminőség nyilván akkor lesz itt, ha importáljuk onnét azt, ami őket gazdaggá tette, a gazdaságban a verseny legyen az ösztönző, nem a támogatások, az állam a háttérben dolgozzon hatékonyan, kevés emberrel, a magánszférában korábban tudást szerzett emberekkel, legyen érdekérvényesítési lehetőség a munkavállalóknak a szakszervezeteken keresztül, legyen igazságszolgáltatás - ezek közül a hazai elitünk az elmúlt negyedszázadban nem tett magáévá semmit, a hazai elitünk leszerepelt, a hazai elitet halottá kell nyilvánítani s fel kell építeni egy új elitet.
Ezért vagyok itt, hogy segítsem a bloggazdát egy új elit kialakításában, egy olyan elit létrehozásában, amelyiknek tudása, tartása és akarata is van.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.20. 07:01:57

Orbán fő mögöttes célja az EU liberális alapjainak eltörlése. Ez egy igen jó cél, ismerjük el.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.20. 07:03:08

@Satyala:

"Az ország mostani helyzetéért Brüsszel a felelős és nem az MSZP, meg a Fidesz?"

Így igaz. Sem az MSZP, sem a Fidesz nem igazi felelős. Mind a két párt megtett valójában mindent eddig: szót fogadott mindenben a nyugatnak.

Hidvégi Mihály 2015.09.20. 07:05:09

@anyo05: Tisztelt Uram/Asszonyom, ha No. a görög határok lezárásával foglalkozna, mint teszi ez a kis ostoba Orbán a magyar határral, akkor az azt jelentené, hogy azok az emberek, akik millió számra menekültek és menekülnek el a háború borzalmai elől, azok dögöljenek csak meg.

Orbán megengedhet magának ilyen hozzáállást, hiszen ő egy emberi mivoltából kivetkőzött fajzat, a német kancellár s az európai gondolkodás nem mond olyat, hogy emberek millióinak élete egy fabatkát sem ér.

Gratulálok orbán, tökéletesen működik a propagandád, anyo05 személyében is sikerült egy érzéketlen, embertelen tuskót faragnod egy valószínűleg addig emberként viselkedő magyarból. Biztosan rád fog szavazni, hogy tovább rabolhasd nemzetedet.

Szegény Magyarország!

tujapecér 2015.09.20. 07:36:33

2hete olvastam az MNO n :
"A Kormány hozzá állása a menekült ügyhöz rendkívül cinikus, mert:
Tavaly már 43 ezren jöttek és várható volt, hogy meg indulnak.
Mert, a TEK kinn volt Szíriában, onnan menekített haza "valakiket" és látta a helyzetet.Hacsak...
Törökország,Orbánt nagy cimborája, informálta mennyi menekült van nálukés a tengernyi(14 ezer) titkosszolga ott tolongott.(ha nem, több mint bűn!)Miért nem? Hacsak...
Hónapokkal ezelött itt járt a szerb miniszterelnök,ha nem a migránsokról beszéltek, miről? Hacsak...
Gyűlölet plakát kampány belföldön a magyar népnek, magyarul.Miért?Hacsak...
Kerités(drótakadály)jó előre bejelentve, hogy megnégyszereződjön a migránsok száma.Miért? Hacsak...
Hacsak nem a kormány álságos szándéka is ez volt.Színtiszta PR fogás"

Egyszerű emberek is észreveszik ezt a mocskos taktikát!

Kancsendzönga 2015.09.20. 07:37:22

@Hidvégi Mihály: az én gyerekeim, unokáim életterét, jövőjét ne vegyék el, számomra az ő életük többet ér, mint egy fabatka és bármennyi ún. "menekülté".
A te ivadékaidé ezek szerint nem ér ennyit se, sőt úgy tűnik kevesebbet, mint mindenféle jött-menté.

Gratulálok, így működik a szerencsére már hanyatló (bal)liberális agymosás.
Szegény Hídvégi Mihály.

tujapecér 2015.09.20. 07:47:41

@unionista᠍᠍:
Azért szíjjártó áldásos tevékenysége végre összehozta a kis antantot Franciaország vezetésével.
A XIX. században elképzelt dunai föderáció is a magyar feudalista szűklátókörüségen bukott meg.szvsz.
Tisza még a titkos választó jogot is ellenezte.

fidesz a mutyipárt 2015.09.20. 08:54:03

Mi lenne orbán célja?

A sitt elkerülése.
Ha nem teremt folyamatosan polgárháborús hangulatot, akkor még a nagyon hülye génselejtes imádói is elgondolkoznak előbb-utóbb azon, hogy nekik a kolbászkerítésből a kerítés jutott, a kolbász meg a csúti génselejtes ganénak.
Ha kell, akkor országok közötti háborút is kirobbant ez a selejtes csúti gané, csak megússza a lecsukását. Azt mondjuk nem igazán látja, hogy a baszakodása már nem csak sittet eredményez, hanem neki kellemetlenebb is történhet.

Nzoltan 2015.09.20. 09:02:02

@zipe moha: Mathaság. Miért cserélne le biztos szavazóbázist egy kontrollálhatatlan csürhére?
Pont, hogy a teret vesztett bal és liberális oldalnak van szüksége keverék, juttatásokkal befolyásolható népekre. Feri jelenleg ennek tesz eleget.

miért 2015.09.20. 09:08:52

Elgondolkodtató analízis, melyet 'azorbán' és mandarinjainak viselkedése az utóbbi hetekben csak felerősít. A fijjjugggnak egyébként is nagyon megy a sztálinista kamarilla politika.

dunántúli gyerek 2015.09.20. 09:10:22

@Nzoltan: feri

1 szívességet tesz szélsőséges agyhalott nyugati testvérpártjainak

2 belpolitikában az agyhalott oldalon próbál vezető szerepre törni, ami össze is jon, mert az mszp javarészt kussol, az agyhalott maradék demokratának meg az kell aki a legnagyobb faszságokat kiabálja

Hidvégi Mihály 2015.09.20. 09:23:17

@Kancsendzönga: A te gyerekeid, unokáid életterét nem a menekültek veszik el, hanem Orbán Viktor.

Nem látod, vak ember, hogy a menekültek nem akarnak egy ilyen nyomorult országban megmaradni, ők oda mennek, ahol prosperitás van, mennek nyugatra tőlünk. Pechük, hogy Magyarország épp útban van nekik, nekünk pedig pechünk, hogy van egy Orbán, akinek semmi nem drága annak érdekében, hogy hatalomban maradhasson még egy pár napig, s így hergel benneteket, agymosásnak bedőlőknek.

Azt közben nem látjátok, hogy az ország pusztul, a magyar fiatalok sokasága hagyja el az országot, nézz széjjel a falvakban, vidéki városokban mennyi üres ház áll ott. Nos, így valóban lesz élettere a gyerekeidnek, de mégsem irigylem őket, mert itthon igen növekszik a szegények száma, a nincstelenek száma, akik nem fogják itt hagyni az országot, nos, majd ők veszik körül a gyerekeidet, unokáidat, nos, nem irigylem ezért őket. Ahogyan az enyéimet sem.

Balliberális agymosást emlegetsz. Én pedig önálló gondolkodást említek magammal kapcsolatban.

Nem érdekes, mindegyikünk a másikat vádolja agymosottsággal? Azt hiszem nem állok távol az igazságtól ha azt mondom: aki ezt a megosztottságot létrehozta, annak nem szabadna megmaradnia a magyar politikai életben. Mert valószínű, hogy te sem lehetsz rosszabb nálam, én sem rosszabb nálad, mégis egymást vádolgatjuk.
Orbán takarodj, Gyurcsány takarodj!

tujapecér 2015.09.20. 09:29:10

@Kancsendzönga:
Megnéztem,ez egy fikció,ráadásul gyenge...

Hogy meglepődne az iszlám is, ha mondjuk a Mekkai mecset romba dőlne.A WTC romba dőlése után is ment az élet tovább.
Megjegyzem,az emberek túlélő ösztöne hál'Istennek működik, néhány ezer veszteség, meg benne van a pakliban.550 millió Európa lakossága.

nu pagagyí 2015.09.20. 10:00:04

Gyurcsányt is feltétlenül bele kellett keverni a levezetésbe. A cikkíró szerint tehát a hagyományos ellenzék kétféle: az egyik becsicskul Orbánnak és így segíti, a másik pedig visszautasítja a baromságait és ezzel erősíti Orbán pozícióit. Elég siralmas egy helyzet. Még szerencse, hogy hatalmas sikerrel működnek olyanok is, akik mindent és mindenkit elutasítanak. Azt hiszem, meg vagyunk mentve!

zipe moha 2015.09.20. 10:02:34

@Nzoltan: ...gondolkodj ne vagdalkozz... a magyar történelemben számtalan példa van a helyiek kiváltására...lecserélésére... a magyarok csalódottak , látva , hogy az elit megint csak kirabolta őket kamu volt a rendszerváltás-duma...nincs közbizalom , frissiteni kell és tovább olcsósítani .....azt pedig nefeledd, hogy orbán+ gyurcsány ugyan azon a színpadon ugyan annak a szájtáti közönségnek varázsolnak...esetleg nem egy öltözőben öltöznek, de az is lehet... ha az alapján ítélsz amit a szemedbe raknak...soha semmit nem fogsz megérteni a helyén kezelni, de véleményed az lesz...csőcseléknek jó leszel

states1 2015.09.20. 10:14:56

Péter, ne törd az agyad, én kisegítelek, Orbán célja, hogy nem akar iszlám kalifátust Magyarország helyén. Még akkor sem, amikor Merkel már csadorban jár. Ugye, milyen kézenfekvő?

Kancsendzönga 2015.09.20. 10:24:16

@Hidvégi Mihály: "A te gyerekeid, unokáid életterét nem a menekültek veszik el, hanem Orbán Viktor."

Eddig olvastam. A többi nem érdekel.
Nem látod a fától az erdőt, de azért nyugodtan orbánozz tovább, gondolom jót tesz az emésztésednek.

gmihaly 2015.09.20. 10:27:57

@Szvidrigajlov: A turista magyarokat igen, a politikai Magyarországot nemigen. A történelem folyamán Jellasics -Illír - kravátli-ország igencsak kétkulacsos volt, amióta Napóleon, majd Az uralkodóikat megvezető Habsburg-udvaronc főminiszterek (Metternich és a többiek, amíg FerencJóska ki nem rúgta az éppen regnálót Königgrätz miatt), most is az.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.09.20. 11:16:56

Hogy miért plakátolt és "konzultált" a felkészülés helyett? A válasz az, hogy mert nem tudta. Az algoritmus egyszerű: ütök minden irányba, és ha valamit eltalálok, akkor azt ütöm tovább. A felületes szemlélőben a céltudatosság látszatát kelti, de valójában trial and error módszer.
Ő is próbált támadni minden irányba, de a koszovóiakat találta el. Ennek megörült és elkezdte erre felépíteni az aktuális figyelemelterelő kampányát.
A koszovóiak nem igényeltek különösebb lépést, elég volt a szokásos szájkarate is. Ezért be is rendezkedtek kommunikációs hadviselésre.
Aztán a sors úgy hozta, hogy megkezdődött a tömeges migráció és a korábbi a koszovóiakra kihegyezett kampány továbbfejleszthetőnek bizonyult politikai szempontból, viszont elégtelennek idegenrendészetiből. Ennek a felismerése eltartott egy darabig.

Szerintem egyébként nincs konkrét célja az általános "több hatalmaton" kívül. A hisztéria fokozása és az EU gyengítése maximum csak eszközök hozzá.

Agysebész migráns 2015.09.20. 11:35:39

@Hidvégi Mihály:

"Nyugati életminőség nyilván akkor lesz itt, ha importáljuk onnét azt, ami őket gazdaggá tette"

Ha a gyarmataikról összerabolt javakra gondolsz, akkor arra keresztet vethetsz :D

Mindenki hallott már róla, hogy a FED-nél letett német aranytartalák köddé vált a zsidók kezei között. (A FED elnöke a 2. legbefolyásosabb zsidó a Jerusalem Post szerint.)

Talám éppen az Európa, azon belül is a Németország elleni muszlim hadjáratot finanszírozzák belőle.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.20. 11:39:11

@states1: persze, ezt tényleg nem akar, de szívesen lenne azért kalifa, ha minden kötél szakad

states1 2015.09.20. 12:04:21

Arról már lekésett, arra Gyurcsány már hetek óta bejelentkezett. A tükör előtt pedig egy orbánbábun már hónapok óta gyakorol a lefejezőkéssel.

M3n10 (törölt) · http://automento-24.hu/ 2015.09.20. 13:14:01

A képlet egyszerű és nagyszerű, a szírek átcsoportosították magukat törökországba, a törököknek meg ebből elegük lett, és ők elhintették a törökmézes madzagot, hogy angliában sajból van a hold és mézeskalács a kerítés. Csak ugye Calaisnál (mert először arrafelé igyekezett mindenki) bedugult a rendszer, meg anglia körül víz van, ezért kitalálták, hogy németország is jó lesz, és hajrá. Nyilvánvaló, hogy a törökök egyre kevesebb és egyre rosszabb juttatásokat adtak a "tesóiknak" és így két legyet ütnek egy csapásra, 1 erősödik az iszlám európában, 2 megszabadulnak az éhes és elégedetlen szírektől... most majd az oroszok kipucolják az isis-t, a törökök meg a kurdokat és béke (vagy nem).

Hidvégi Mihály 2015.09.20. 13:49:33

@Agysebész migráns:

Nos, Uram, ön tiszta példánya annak az embernek, aki csak a más által elrablott javakban gondolkodik.

Megsúgom: a nyugat nem attól gazdag, hogy a világ kincseit összerablották, ó, nem egész más miatt. Rengeteg ország van, sőt a legtöbb ország olyan, amelyik egyáltalán nem rendelkezett gyarmattal. Gondolkodjon.

A nyugat attól gazdag, hogy egészséges a társadalma, egészséges a gazdasága. Semmi másért.

Ha lehet adja ezt a tudást tovább sok magyarnak, akiknek a fejét buta emberek, mint a miniszterelnökünk, vagy a derék Jobbikosok éppen olyan gondolatokkal mérgezik az agyát, mint az Önét. Ok?

Ktinka 35 2015.09.20. 14:14:24

Az a forgatőkönyv valósul meg, amire Bokros Lajos három hónapja felhívta a figyelmet a Kossuth téren tartott beszédében.

youtu.be/9nE2MbDbH6E

==T== 2015.09.20. 16:22:06

Orbán ezt keményen elb*ta.

Anna kellenére, hogy már közel egy éve tudható volt a migránshullám lehetősége, sőt, tavaly év végén már határmenti polgik - pl. Toroczkai László, JOBBIK - már rimánkodtak a határzárért - OV-ék hónapokig csak a szájukat jártatták, majd amikor nyár elején elkezdtek volna lépni, akkor is csak a szokásos Pató Pál tempós balflkeskedés ment.

Azt gondolták, hogy az egész határzár dolog menni fog csak a BV és az MH bevonásával.

Hát nem ment.

Léteznek nagyon jó GYODA gyorstelepítő berendezések, de nekik élőerős kihelyezés kellett, amikor az MH létszámát szinte jelképesre csökkentették.

Aztán a szerb határzás elkészült - bár maga a kerítés nem túl masszív valami más államok határzáraihoz képest - jött a nagy arc, hogy megvédtük az országot, aztán meg a meglepetés, hogy a horvátokon át jönnek.

Na OV-t azóta sem lehet ebben a témában hallani, viszont ezzel a tempóval a teljes határzár - a szlovéntől a szlovák határig - év végére sem biztos, hogy kész lesz, márpedig ha a horvát határt le is zárják, jönnek majd a románokon át.

Határzár nélkül csak éleslőszerrel lehetne megállítani a migránsokat, azt meg sajnos senki nem vállalja be.

Szóval Orbán mint problémamegoldó elég csúnyán elhasalt.

==T== 2015.09.20. 16:23:24

@Ktinka 35: nem, ez az a Kallgri féle forgatókönyv, hogy európán kívüli elemek tömeges betelepítésével megszüntetik az európai nemzeteket, és ált. európa fehér/keresztény jellegét.

annamanna 2015.09.21. 01:19:17

"Szhófal, ketves barhátaim, Jánosh az, csak nem Hunjadhi -- inkább csak amolyan Szapolllyai..."

Egész röviden így is lehet mondani.

Bár lehet, hogy nem is János ő, hanem Jenő:

"Nincs itt valami, kérem, rendjén, mondtam óvatosan.
Ez a Jenő!
Elővettem a tükröt nagy titokban, s megnéztem magam.
Ahogy láttam az orrom benne, alig hittem el azt, hogy enyém!
Olyan kormos volt, hogy az borzasztó!
Na de most már értem én!
Mit tett velem ez a Jenő?"
www.youtube.com/watch?v=nnUNW6D4Bmw

borzimorzi 2015.09.21. 21:55:38

Hölgyeim és Uraim, ez kész: a Fidesz az IPSOS szerint erősödött ettől a vekengéstől.

444.hu/2015/09/21/az-ipsos-kutatasa-szerint-erosodott-a-fidesz/

Üdv:
b

zipe moha 2015.09.22. 09:18:09

@borzimorzi: sajnos így van ,borzimorzi....az országot tektonikusan szétrobbantó, önmagát kijelölő és felhatalmazó rendszerváltó elitnek stabil a pozíciója az uralomra...nincs kihívója, csak szószátyár szemforgató sumákág...az pedig nem változtató képességgel felruházott akarat....csak a gözpárácska a fedő alól......mi másra számítottál e jelenben ??

különben nem értem.....a legtöbben nagy fordulatra várnak, miből?mi az alapja a várakozásoknak? elég megnézni a mainstreamben kapaszkodó értelmiség állapotát.... a buli megvolt, a számlát a pincér épp körbehordozza..."Uraim, ki fizet?....na menjünk,én csak ásványvizat ittam és a levegőt szívtam az ingyen volt nem?...kérdezzen másokat, nekem most dolgom van..." szépen kiürül a terem...majd szíriából feltöltjük...később hozza a számlát, most nem aktuális , épp nyugdíjba megyek..."

2015.09.22. 11:53:49

@borzimorzi:
miért mit vártál? ti nem érzékelitek, hogy mi történik az országban. vidéken a nyugdíjasokat leszámítva a demokratikus ellenzék nullázni fog. budapesten van egy a társaság, amelyik úgy képzeli, hogy a zsidó újhullámmal világvárost épít és szervezi a globális civil mozgalmakat, stb.

a választók azt mondják, hogy ennél egy fokkal jobb orbán cigánykodása. ebből a fidesz következik. a többség további radikalizálódást vár el a politikától. nem balra, hanem jobbra tolódást. és ezt nyilván erősítik majd a bécsi és a lengyel választások. és a többi. ha a bevándorlást nem tudják megfékezni, akkor abból is lesznek problémák. németországban is vannak lopások, rablások, gyilkosságok. ha majd bevándorló követi el, akkor a sértettek vagy az áldozatok hozzátartozói azt mondják, hogy nem történt volna meg, ha ez nem jönnek az országba az idegenek. szervezett bűnözésről és a terrorizmusról nem beszélve.

szóval ez olyan, mint mint a gyógyhatású kenőcs. rá van írva, hogy külsőleg. úgy hatékony. az óvodás kislányok szintjén álló német társadalom befalt egy tubussal. jó esetben kikakálják és nem történik semmi. még egy kicsit erősödhetnek is tőle. ez az optimista forgatókönyv. rosszabb esetben megszédülnek, elájulnak. de az is lehet, hogy összecsuklanak. totalitárius humanizmusra ugyanúgy nem lehet civilizációt építeni, mint a fasizmusra. és ezt a leghülyébb is látja. azok is, aki végig bukták az általánost. a leghülyébb fasiszták elképzelése kezd igazolódni. az, hogy ezt egy népcsoport tudatosan vagy félig tudatosan szervezi, egy élőhalott pénzeli. és úgy néz ki, hogy ebben az évtizedben még majdnem biztosan ez lesz a politika vezető témája. kódolt vagy kódolatlan antiszemitizmussal lehet választást nyerni. miközben kelet-magyarországon van egy cigány népességrobbanás. amiről megint csak nem lehet beszélni. annyit nem lehet megtenni, hogy családi pótlék helyett közraktárjegyet osszanak. ez belső keresletet teremt. és ezekre termelő és fogyasztói szövetkezeteket lehessen szervezni a legszegényebb járásokban. a pénzintézeti rendszert legalább a legszegényebb kistérségekben teljesen államosítani kell. kis összegű személyi kölcsönt, családi vállalkozásoknak forgóeszköz hitelt az állam is adhat. közmunkát az egyház is biztosíthatna. úgy, hogy non profit módon adja el az egyházi birtokon termett gyümölcsöt. csak ehhez a semmihez sem értő, kizárólag a származása alapján kiválasztott bíborost le kell váltani, a zsidó-keresztény püspököket tömegével kellene elzavarni. az állam és az egyház szerepét újragondolni.

ebben a játszmában azonban magyarország aligha számíthat a nyugat segítségére. szóval ebből leginkább hunnoro/hungaro üzemmódra váltás következhet. barátokból ellenségek lesznek. ellenségekből barátok. ha ez a politika nyer teret, akkor azt oroszok, törökök fogják támogatni. kazah madjarok és kínai ujgurok fognak betelepülni. a magyarok zsigulit fognak gyártani. vagy legjobb esetben skodát. a visegrádi térségben a cseh-lengyel ipart kell fellendíteni. és ahhoz zárkózhat fel a magyar. ha egy kis szerencséje van a következő generációknak, akkor nem lesz ez rosszabb világ annál, ami most van. csak egy kicsit sem lesz nyugatos, hanem kelet-közép európai lesz. a fővárosban teljesen lecserélik az elitet. budapest magyarország fővárosa lesz megint.

explanatus 2015.09.24. 20:21:37

Nem ide tartozik, de a német

www.statusquo-news.de/jobbik-chef-gabor-vona-russland-ist-das-rettungsboot-fuer-europas-zukunft/

Vóna Gábor 2013-as moszkvai előadásával riogatja a németeket.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.29. 14:01:06

@HaFr:
Nos kedves Péterem, hogy az Orbánnak mi lehet a célja, azt én nem tudom.

Abban viszont bizonyos vagyok, mi az igazán embertelen bánásmód:

Csak azt beengedni az Unió területére, aki valóban menekültnek tekinthető, őket valóban segíteni, integrálódni, új életet kezdeni, a többiekkel pedig sajnálattal közölni, hogy nem látjuk veszélyben a kétségkívül nehéz körülményei közt az életét, ezért inkább otthon segítünk nekik.

Vagy a libdem megoldás:
mindenkit beengedünk, mert mi irtó nagy liberálisok vagyunk, aztán néhány év múltán ha nagykorú lett a menedékkérő gyermek, hát 18. szülinapjára kedvesen visszatoloncoljuk hazájába.

'http://index.hu/kulfold/2015/09/29/europa_menekultek_kitoloncolas_afganisztan_sziria_frontex/'

Tedd fel szavazásra: ki is akkor a farizeus?
Ki az igazán liberális?

Miért is bukott meg a libdem, még ha nem is akar róla tudomást venni, szemét-fülét befogva?

üdv!

egyetmondok 2015.09.29. 20:00:54

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Még azért nem bukott meg:
" És mindezek felett a legfontosabb kérdés: le lehet-e nyomni egy ekkora idegen tömeg torkán az európai civilizáció, életmód, kultúra, világnézet alapjait? Hogy ne az életüknek célt adó, az életmódjuk és világlátásuk minden részletére kiterjedő iszlám, Allah és Mohamed legyen az iránytűjük, hanem a szekuláris európai állam, a plurális és liberális demokrácia legyen számukra is az alapvetés." --

le kell nyomni a torkotokon.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.29. 21:06:22

@egyetmondok: olyan igazi liberálisan demokratikusan gondolod, ugye ? :))

bombákkal, drónokkal, szankcióval, Vivienes kirekesztéssel, ilyesmikkel ...

RG bizony a saját költői kérdésére implicite természetesen megadta a választ ... nem fog menni.
Még itt európában sem sikerült, az echte európaiaknak sem :)

Lehet, Merkel asszony is belebukik a saját libdemjébe, pedig azt már felismerte: a multikulti - mint a libdem legfejlettebb manifesztációja megbukott.
Nem kicsit, nagyot.
Európában ilyen böszmeséget ország még nem csinált.
Elqrta, nam kicsit.
Meg lehet magyarázni ...
800 ezret is befogadunk, nincs felső határ!

Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet.'

Lassan tényleg ez lesz a helyzet.
Vigyázó szemeteket Berlinre vessétek ...

egyetmondok 2015.09.29. 21:08:31

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Gondolod,ha Merkel el,az új német törvényhozási többség korlátozza majd a német alkotmánybíróság jogköreit ?
Álmodsz.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.29. 21:40:27

@egyetmondok: :))
a jogon, jogállamon és az ő legszentebb alkotmánybíróságán kívül ismersz egyáltalán más momentumát is az univerzumnak?

egyetmondok 2015.09.29. 21:42:56

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Az univerzumnak igen,persze,természetesen,a demokratikus jogállamnak azonban nem.
Szóval,ne is reménykedj a német libdem bukásában.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.29. 21:45:19

@egyetmondok: az már megbukott, Merkelnek azért még van esélye :)

egyetmondok 2015.09.29. 21:52:36

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Ja,a demokratikus jogállam egész Magyarországon világszerte megbukott.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.29. 22:11:02

@egyetmondok: nem, a libdem bukott, de nagyon.
Azóta csak jogállam maradtunk. Meg demokrácia.
Én inkább királyságpárti lennék, ha lehetne :))
Így be kell érnem ezzel ami van.
Kicsit savanyú, kicsit éretlen, de a miénk.
'Konzervatív forradalom', ahogy többen is látták külföldön, Péterünk lemaradt erről is;-)

egyetmondok 2015.09.29. 22:16:37

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
No,de a világon semmi különbség nincsen a liberális demokrácia és a demokratikus jogállam között,mint tudjuk mindannyian.
Olvastad,mennyire pompás annaka holland politikusnak a figyelmeztetése ?

Öregem,ezt, ha ilyet kiplakátoztatok volna...

" A mi liberális jogállamunk az ultrakonzervatív muszlimok nyomása alá kerülhet. Azok a menedékkérők, akik itt be akarják vezetni a saríát, inkább menjenek egy muszlim államba, mint mondjuk Szaúd-Arábiába. A saría követelőinek nincs helye Hollandiában. "

egyetmondok 2015.09.29. 22:33:32

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Jól gondolom,nemde, hogy Hollandia és Magyarország államhatalmai között semmi különbség nincsen...,vagy ha mégis, te majd elmondod, hogy micsoda ugyebár,...ha már a holland liberális-konzervatív párt farkcióvezetője így fogalmaz,mint fentebb idéztem.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.30. 07:48:39

@egyetmondok: no látod, Kertész víziója az öngyilkos liberalizmusról és az ostoba demokráciájáról mennyire valóságos.
Csak idő kérdése - 50 év mi az egy távlatos víziójú iszlámnak - amikor Hollandiában a sarija bevezetésének lehetősége eljön.
Az akkori lehetséges többség majd szépen eldönti, mit akar majd, nem fogja megkérdezni a libdemet.

A libdem farizeussága látható a mostani bevándorló/menekülő/népvándorló/... jelenségben lehetőséget látni az elöregedő társadalom MUNKAERŐGONDJAINAK megoldásában.
Nem az ottélők, hanem a 'termelés' == profit érdekében.
Ha erre van szüksége, nosza menjen el a menekülők országaiba, hirdesse meg a munkaerőfelvételt, válogassa ki és HOZZA el a neki szükséges 'emberanyagot' a profittermeléshez.

Helyette hagyja hogy a menekülők/...végigszenvedjék az utat, finanszírozzák a modern embercsempészeti ipart, (GDP-t termel az is) majd a többségét néhány hónap de inkább év után erőszakkal visszatoloncolja, ahonnét menekült/...

EZ a világbotrány, nem az, hogy a legális útra kényszeríti őket egy komány, és nem hitegeti a többséget hogy jólétet biztosít majd nekik.

De a libdem mintaországa ugyanezt csinálja: megveszi a szegény országokban az ottani adófizető szegények által finanszírozva kitaníttatott szakembereket, és saját magának termelteti a profitot.
És csodálkozik hogy egyre nő a jövedelmi egyenlőtlenség a világban.

Vele együtt pedig a terrorizmus új formái is.
Aztán megy ellenük harcolni, meg lenyomni a torkukon a liberális demokráciát - lásd arab tavasz.

És csodálkozik, hogy nem megy a projekt, ahogy tervezték.

De te azért csak próbálkoznál vele, mint egy fundamentalista jogállamhívő.

Lenyomnád a torkukon is az ő érdekükben (ezt ugye szintén a te libdemed határozza meg), ha beledöglenek akkor is.

Mert az egyedül üdvözítő igazhit a libdem.
Szerinted.

Lehet szüretelgetni a gyümölcseit.
Hiszen ez a lehető világok legjobbika, ugye?

egyetmondok 2015.09.30. 07:53:55

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Talán inkább az lehet,Gerő barátja, hogy Kertész el sem tudja képzelni, hogy liberális demokrácia úgy védje meg magát,ahogyan ennek a holland politikusnak a szavaiból erre következtethetünk: mégis hoz olyan törvényeket,amelyekkel kirekeszt.

Persze,a jogállam híveinek ez nem egyszerű, lehet tán mondani,hogy nagy politikai-erkölcsi dilemma.

Ám ha mégis így döntenének a liberális demokráciák hívei,nektek végetek.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.30. 09:22:44

@egyetmondok: nem dilemma ez kedves Egy Igaz Jogállamhívő, a libdem alapja, eszenciája, a tarthatatlan kettőssége, kettősmércéje, rendszerszintű farizeussága.

Hogy mindenkinek ugyanakkora, ugyanannyi joga van.
És Joguralom van.

És a Joguralomhívő azt állítja, az évszázadok óta itt élőknek pontosan ugyanannyi joguk van meghatározni, mi történjen az országukban, kik telepedhessenek meg náluk, mint annak a szegény szír menekült fociedzőnek, aki ugyan évtizedig iszlám terrorszervezethez tartozott, de most menekültként hamarosan ő is szavazati jogot fog kapni, mert az Alapvető Emberi Joga.

(Amit 'Az Emberi Jogok Európai Bírósága' Strasbourgban jogosult meghatározni, igaz csak Európára nézve.
Amerikában ugye ez a libdem Emberi Alapjog már nem érvényes ugyanúgy.)

Ugyanannyi JOGA van beleszólni a köz ügyeibe annak is aki ott él, kötelezettséget vállal, gyereket nevel, alkalmasint befogadja a menekültet, meg annak is, aki az egész életét mondjuk Londonban éli le, de szavazhat itthon, és a letelepült, befogadott kisszírnek is, aki állampolgárságot kap.

Kertész volt libdemet idézném, ha nem olvastad volna:

'Arról volna szó, ahogyan a muzulmánok elárasztják, s majd birtokukba veszik, magyarán elpusztítják Európát; ahogyan Európa mindezt kezeli, az öngyilkos liberalizmusról és az ostoba demokráciáról; demokráciát és szavazási jogot a csimpánzoknak. '

' szavazási jogot a csimpánzoknak'

Érted ezt?

Bárki más írta volna, már rég kivégezték volna a nemzetközi libdemhívők, de a saját Nobel-díjasukkal ezt mégsem tehetik, tehát szemük se rebben, úgy csinálnak mintha nem is látnák e szavakat.

Pedig Kertész - megengedhette már magának - megint csak kristálytisztán fogalmazott.

Ugyanannyi joga van egy most betelepült kisszírnek egy sokszáz éves falu dolgainak intézésébe, mint egy évszázadok óta ottlakónak.

Kedves bloggazdánk sem mert teljesen nyíltan szembe menni a libdemmel, tudja, abban a pillanatban halott ember. ( Mert ugye a szólás és véleményszabadság a másik legerősebb pillére a libdemnek :)) )

Ezért a Konzervatív Forradalmát látszólag az fasisztaautoriteridegengyűlölőxenofóbfeudálisblablabla orbánrendszer ellen hirdette meg, majd a 'Polgári Demokráciát', hogy annak rögös útján eljuthassunk a 'Libdemhez'. :)))

Mert a Libdem az egyetlen igaz társadalmi berendezkedés, a Jog Uralkodik Benne és Országának nem lesz vége, mindörökké Ámen.

És 'nekünk', akik csak némák vagyunk vagy lelkesedni rest, már annyi.
Torkunkra szoritva a kés, akarom mondani a libdem.

Pompás kilátások :)

egyetmondok 2015.09.30. 10:17:15

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
" És Joguralom van. " --

akkor lesznek pompás kilátások,ha szépen elmondod, hogy mi a különbség a joguralom és a jogállam között.

Mert olyan elő sem fordulhat,hogy a kettő ugyanaz,nemde Gerő-barát... No,halljuk hát.

egyetmondok 2015.09.30. 10:23:01

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
És te ezzel a szövegeddel együtt gondolod, sőt,büszke vagy rá, hogy az alaptörvényi Magyarország jogállam..., az ember esze megáll, ha benneteket olvas. Komolyan,ez a politikai sötétség felfoghatatlan.

egyetmondok 2015.09.30. 10:30:03

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:

"A jogállam olyan állam, ahol a közhatalmat a nyilvános és írott jogszabályok tartalmának megfelelően, és a jogszabályokban meghatározott eljárások keretében, arra feljogosított szervezetek és személyek gyakorolják. A jogállamiság a legáltalánosabb értelemben a közhatalom jognak való alávetettségét jelenti.Az angolszász politikai rendszerben a joguralom (rule of law) kifejezés használatos, ami azt fejezi ki, hogy a hatalommal felruházott emberek sem állnak a jog felett." -- mondja a Wiki szerzője,amely szöveg nem túlzó leegyszerűsítés,hanem teljesen rendben van.

Édes Jó Istenem,valami támasztékod kéne adjál a politikailag tudatos,magát műveltnek tartó olyan magyarnak,aki egyszerre gúnyolódik a joguralom rendszerén,és tartja büszkén jogállamnak a saját hazája államát...

egyetmondok 2015.09.30. 11:02:33

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Elképzellek téged, amint idegesen futokosol az antik Görögország valamelyik városában, és értetelenkedve kérdezgeted mindenkitől, hogy de hát miért nem veszik észre, hogy ez az Arisztotelész egy kötözni való hülye,amikor azt mondja, hogy "jobb törvények,mint emberek uralma alatt élni"..., és egyre idegesebben üvöltözöl, hogy mi ez az egész ökörség, mert hát a törvényeket emberek hozzák...

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.30. 12:22:35

@egyetmondok: 'Mert olyan elő sem fordulhat,hogy a kettő ugyanaz'
'és egyre idegesebben üvöltözöl, hogy mi ez az egész ökörség, mert hát a törvényeket emberek hozzák...'

Így nem lehet dolgozni, ha mindig zaklatsz :)

Ha jól emléxem, épp te háborogtál unionista barátunknál, aki arra hivatkozott hogy a törvényeket emberek hozzák, demokráciában a választásokon elnyert többség irányításával.

Szisztematikusan összekevered a 'liberális' demokráciát a 'jogállammal'.

A wikis idézetben sehol nem találod azt a szót: 'liberális'.

A 'liberalizmus' mint társadalomszervező elv mára teljesen szembe került a 'demokráciával'.

A liberalizmus, mint az EGYÉN alapvető emberi jogaira tekint, semmi másra.
Doktríner módon mindenben az egyén jogait, és jogsérelmeit látja, keresi.

A demokrácia meg eredeti értelmében a 'köz ügyeivel' való foglalatosságot jelenti.

Európa non-entitása és a volt tanácsadója egymástól függetlenül jutott arra a megállapításra, hogy mára a kényes és kívánatos egyensúlya e kettő viszonyának alapvetően megbillent, sokak szerint helyrehozhatatlanul.

Íróasztal melletti jogászkodás helyet szemléld meg a mostani német menekülthelyzetet:

A 'liberalizmus hívei' semmi másról, mint a menekültek/... ALAPVETŐ EMBERI JOGAIRÓL fecsegnek, akik szerint még a jó élethez való jog is idetartozik.
És befogadnának mindenkit...

A 'demokrácia hívei' pedig a köz érdekét nézve látják, hogy ez katasztrofális lesz rájuk nézve, tán azért, mert még az elemi számtanból maradt valami bennük.

És jól érzékelhetően a 'választói többség' akarata, azaz a demokrácia szándéka egyre inkább eltávolodik a politikai uralkodó liberális elit elképzelésétől.

Idézhetem unionistát is: meglátjuk mi lesz belőle, szerintem a liberalizmusnak vissza kell vonulnia, még Németországban is.
A 'liberális' demokrácia teljes csődöt mondott, mint közösségi-társadalomszervezési erő.

Ráadásul abszolút következetlen.

Most végeztek ki egy gyilkosságot elkövető nőt 18 év siralomház után. A liberális demokrácia etalonjában.
(A menekülteket pátyolgató Ferecet most nem vették figyelembe)

Európában még börtönt is csak ritkán adnak ennyi évet.
Nemrég ugye O. a halálbüntetés kérdését vetette fel, elsöprő volt a liberális kritika emiatt: márpedig egy liberális demokráciában elfogadhatatlan a halálbüntetés!
Még a gondolata is.

Nos, lehet-é liberális demokráciában halálbüntetés?

Jogállam-e az az állam, aki az alapvető emberi jogokkal szembe menve kivégzi a gyilkosait?

Lehet-e egy liberális demokráciában bárkit kivégeznie a liberális államnak?

És ha igen, miért nem?

Aztán majd jogászkodunk ...

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.30. 13:13:25

@egyetmondok: elképzellek téged, ahogy idegesen futkosol Berlin utcáin, tiltakozva a liberális eszmék, a jogállam sárbatiprásán ...

'Németország szigorít: 48 órán belül visszafordíthatják a menekülteket
2015.09.30. 10:43 Módosítva: 2015-09-30 10:45:00

A német belügyminisztérium egy olyan terven dolgozik, hogy a határokon létrehozandó tranzitzónákban 48 óra alatt döntsenek a hatóságok arról, hogy az érkező menekült jogosult-e a menedékjogi kérelem benyújtására, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung alapján az MTI.

A lapnak egy minisztériumi szóvivő azt mondta, hogy a politikai előkészítő tárgyalások után rövidesen tárcaközi egyeztetésre indítják a jogszabálytervezetet, amit először 1993-ban alkalmaztak és repülőtéri eljárás néven volt ismert. A lényege az, hogy akinek nincsenek papírjai, vagy nem szorul a német állam védelmére, attól megtagadható a belépés az országba.'

A fasizmus betette a lábát oda is, tranzitzóna a határon, és csak az jöhet be, akinek vannak papírjai, aki valódi menekült ...

a józan ész és a liberalizmus ádáz küzdelme ;-)

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.30. 17:57:34

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:

"A demokrácia meg eredeti értelmében a 'köz ügyeivel' való foglalatosságot jelenti."

A demokrácia a néphatalmat jelenti (demosz + kratosz). A 'köz ügyeivel' (res publica) való foglalatosságot a köztársaságiság (republikanizmus) jelenti.

Ennyit a politikafilozófiai tudásodról.

"Most végeztek ki egy gyilkosságot elkövető nőt 18 év siralomház után. A liberális demokrácia etalonjában."

Akkor melyik a liberális demokrácia etalonja: az USA, ahol létezik halálbüntetés egyes államokban és a szövetségi állam hatáskörében, vagy Norvégia, ahol a 73-szoros gyilkost nem csak hogy nem ítélik halálra, hanem a maximális börtönbüntetés is csak 21 év?

Ennyit a következetességedről.

egyetmondok 2015.09.30. 20:52:46

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
" Nos, lehet-é liberális demokráciában halálbüntetés?
Jogállam-e az az állam, aki az alapvető emberi jogokkal szembe menve kivégzi a gyilkosait?
Lehet-e egy liberális demokráciában bárkit kivégeznie a liberális államnak?
És ha igen, miért nem? " --

igen,természetesen lehet. Az USA liberális demokrácia,s vannak tagállamai,amelyekben van halálbüntetés. Japán liberális demokrácia - de mennyire,szinte lehet mondani,hogy tankönyvi a fékek,ellensúlyok alkotmányos rendszere ott - és van halálbüntetés. Mit szeretnél mondani ?

egyetmondok 2015.09.30. 20:55:19

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Egyetértek az USA és Izrael falaival,hiszen mindkettő liberális demokráciákat véd. Mit szeretnél ezzel az egésszel ? Egyetértek azzal a holland politikussal,akit idéztem, de ezt már mondtam.
Egyetértek a német kormányzat döntésével is.
Mi a kérdés ?

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.30. 23:59:37

@egyetmondok: 'Mit szeretnél mondani ? '
Én?
Már elmondtad, az Unió országai vagy az Usa nem liberális demokráciák a halálbüntetés megítélése alapján.
Te pedig csápolsz mindegyiknek.

'Mi a kérdés ? '

Ezek után?
:)

egyetmondok 2015.10.01. 00:45:24

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
" Már elmondtad, az Unió országai vagy az Usa nem liberális demokráciák a halálbüntetés megítélése alapján. Te pedig csápolsz mindegyiknek. "

Hazudsz,én ilyet nem mondtam.

Horváth Imre leponex 2015.10.01. 00:48:18

@egyetmondok: az Unió megmondóemberei mondták, te pedig mindegyiknek igazat adsz, ergo te magad is azt állítod, Mr.neoteny2

egyetmondok 2015.10.01. 09:32:18

@Horváth Imre leponex:
Én olyat nem hallottam az Unió "embereitől", hogy az USA vagy Japán ne lennének demokratikus jogállamok,csak mert létezik náluk halálbüntetés.
Az Unió "emberei" azt mondják,hogy ez,a halálbüntetés tilalma ebben a közösségben nagyon-nagyon fontos alapérték. Ezzel én is egyetértek,de a halálbüntetés/nem halálbüntetés nem dönti el,hogy egy állam jogállam/nem jogállam.
Attól egyetlen államhatalom se lesz joguralmi, hogy megszünteti a halálbüntetést,mint ahogyan az se csinál semmi különöset az államhatalommal,ha azt bevezeti.Ebből csak ti csináltátok a szokásos,bevett hisztit.

Svájc pl.csak a 1970 közül adott szavazati jogot a nőknek. Akkkor előtte nem volt talán demokratikus jogállam ? Dehogynem az volt.

Mit szerettél volna kérdezni?

egyetmondok 2015.10.01. 09:50:22

@Horváth Imre leponex:
Ti valahogyan úgy gondoljátok,hogy pl.mert 90 előtt volt nálunk halálbüntetés,akkor Japán és Magyarország között mondjuk 1985-ben semmi difi se volt...(vagy ezt inkább kérdeznem kéne...,vagy a fene se tudja,olyan mély hülyeség van a politikai gondolkodásotokban,aminek semmi köze a naív egyszerűséghez,fogalmatlansághoz,stb.)

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.10.01. 10:43:28

@egyetmondok: mi leponex úgy gondoljuk, ha az alapvető emberi jogok között az élethez való jog a legelső, akkor a liberális demokráciában ennek semmibe vétele a liberalizmus alapjait veszi semmibe, teszi semmissé.
Ezért hazug a mai liberalizmus alapjaiban, ezért farizeus.
Ahogy írod is, valójában bármelyik alapértékét semmibe veheti, a ti szemetek akkor sem rebben.
Abszolút relativizálható minden porcikája.

Ezért IS bukott meg.

Ettől persze még rengeteg hülyeség lehet, van is a leponexek 'politikájában', de a tévedés beismerésének lehetősége mindig megmarad.
A te fanatikus, fundamentalista jogállamvallásodban viszont semmi kételynek nincs helye.
Valahonnét oly ismerős ez :))

egyetmondok 2015.10.01. 11:00:32

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
" mi leponex úgy gondoljuk, ha az alapvető emberi jogok között az élethez való jog a legelső, akkor a liberális demokráciában ennek semmibe vétele a liberalizmus alapjait veszi semmibe, teszi semmissé.
Ezért hazug a mai liberalizmus alapjaiban, ezért farizeus. Ahogy írod is, valójában bármelyik alapértékét semmibe veheti, a ti szemetek akkor sem rebben. Abszolút relativizálható minden porcikája.

Ezért IS bukott meg." --

Istenem, ez mi volt leponex? A liberális demokrácia szerinted attól liberális demokrácia,a joguralom,jogállam szerinted attól joguralom,jogállam, hogy a büntetőjoga ismeri és alkalmazza a halálbüntetést vagy sem?

Nem öregem,ez tévedés. A joguralom,jogállam attól az, hogy a bíróság elválasztott államhatalom,s nem történik meg benne az, hogy ha a törvényhozásnak nem tetszik a jogerős bírói ítélet,akkor simán megváltoztatja. Ebből indulj ki,és maradj meg ennél,mert abból,amivel okoskodsz itt a halálbüntetést illetően,a közelibe se jutsz annak,hogy mi a fene az a jogállam,amire egyébként olyan büszke vagy (tökéletesen eltévedve) a 2010-es forradalom magyar államát illetően.

egyetmondok 2015.10.01. 11:34:44

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Az írországi abortusz szabályozás egészen egyedi,különlege eset,mint tudjuk. Még ma is eltér a legtöbb nyugati állam szabályozásaitól,annak ellenére eltér,hogy jelentősen enyhült a régi törvényi sziger erről.
De hogy Írország ne lenne jogállam ? Hát persze hogy az,joguralom,jogállam.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.10.01. 12:21:36

@egyetmondok: Mr Neoteny2,
' A liberális demokrácia szerinted attól liberális demokrácia,a joguralom,jogállam szerinted attól joguralom,jogállam, hogy a büntetőjoga ismeri és alkalmazza a halálbüntetést vagy sem? '

Attól 'liberális', hogy az ALAPÉRTÉKEINEK tekintett legelsőt a deklarált jogrendjében tiszteletben tartja-e vagy nem.

Nem tartja. Ezért nem liberális.
És hazudik róla folyamatosan.

Attól még jogállam.
Ahogy a magyar is.

egyetmondok 2015.10.01. 12:35:51

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Komplett fogalmozavarral küszködsz,vagy nem küszködsz,csak úgy csinálsz mintha...,de ez mindegy is a végeredményt illetően.

" Attól 'liberális', hogy az ALAPÉRTÉKEINEK tekintett legelsőt a deklarált jogrendjében tiszteletben tartja-e vagy nem.
Nem tartja. Ezért nem liberális.
És hazudik róla folyamatosan.
Attól még jogállam. "

ennek nincsen értelme az adott államhatalom jogállam/nem jogállam alapú értékelését illetően.
A komplett hülyeséggel ér fel arról beszélgetni,hogy Japán (mert van halálbüntetés) nem liberális demokrácia,de demokratikus jogállam...,mert hát másra nem lehet jutni abból amit írsz.
-----------------
Amind érdemes lenne elgondolkodnod,azok az ilyen ügyek,amit pl. Csizmadia is felvet,meg mások is,én is.

"A Fidesz története során először jut abba az állapotba, hogy nem csak szeretné, de meg is tudja valósítani azt az eszmevilágot, amelyet a '90-es évek közepétől vall, ám amely meglehetős ellentétben áll a nyugat-európai mainstream elit felfogásával. A „totális” vagy „demokratikus” demokrácia ugyanis meglehetősen lazán bánik a jogállammal, az elitekkel szemben inkább a népben hisz, s egyáltalán: az állami és a társadalmi élet minden területén szeretne elterjeszteni egy új szemléletet annak ellenében, ami 1990-et követően, húsz évig nagyjából megkérdőjelezhetetlennek tűnt.

Ebben az „eretnek” eszmei küzdelemben Orbán és a magyar jobboldal persze csak kései, de torzóban maradt elődeinél jóval virulensebb példa. Gondoljunk csak arra, hogy a kétezres évek közepén a nyugati elit már kétszer is vészharangot kongat: egyszer a lengyel Kaczynski, majd pedig az olasz Berlusconi miatt. Mindkettőjükön túllép a történelem (habár a néhai lengyel miniszterelnök fivérének pártja épp most készül újra hatalomra Lengyelországban); ám Orbán rendíthetetlen marad. Ráadásul egyre elszántabban képvisel egy olyan politikai filozófiát és ideológiát, amellyel a nyugati elit nem tud mit kezdeni."

a totális demokrácia versus jogállam a kérdés,amivel neked is foglalkozni kellene.
De nem mersz,vagy nem tudod, hogy mi is a probléma...veletek,a Fidesz államával.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.10.01. 13:58:18

@egyetmondok: @Mr.neoteny2:

'ennek nincsen értelme az adott államhatalom jogállam/nem jogállam alapú értékelését illetően. '

:))

mintha nem épp ezt mondtam volna én is, attól hogy valami nem 'liberális' demokrácia, még demokrácia és jogállam.

Ahogy az egyik legjobb magyar elemző sem azt állítja, ne lenne jogállam az orbáni vízió, csak annyit mond, hogy ' meglehetősen lazán bánik a jogállammal'.

Az meg, hogy mennyire 'totális' ez a demokrácia, meglehetősen szubjektív vélemény, különösen hogy ez a jövőre vonatkozó jóslás inkább.
Bloggazdánk nem bírja, pedig érdemes lenne a 2009-es kötcseit újra elővenni, persze csak annak, aki szeretné megérteni is, mi lenne ez a 'demokratikus demokrácia', mint a jogállam egyik interpretációjának mibenléte.

'mi is a probléma...veletek,a Fidesz államával. '

Ja, én mint leponex, a fideszállam ...
Leesik az állam, de csak told tovább :)

2015.10.01. 15:03:21

@neoteny:
a probléma, hogy ezekben a járásokban megszűnt a szövetkezeti rendszer. termelői, fogyasztói (értékesítési) szövetkezet és a közvetítő pénzügyi takarékszövetkezet. azért, mert ezek szocialisztikus, vagy államszocialista találmányok. ehhez képes felmérik jogvédők, hogy a legszegényebb helyi társadalmak ezek nélkül nem működnek. és folyik egy álszent képmutató nyafogás. csakhogy ezen alapítványok többségét ugyanazok pénzelik, akik szétverték a téeszeket. a rendszerváltás idején kötelező volt azokat felszámolni. és ugyanez történt az áfész üzletekkel. a téesz bevitte a terményt városba. úgy, hogy előtte a melléküzemág feldolgozta. ugyanazok pénzelik ezeket a szociológusokból álló alapítványokat, akik privatizálták a takarékszövetkezeteket. és akkor csodálkoznak, hogy miért van uzsora. ezt a szabad piac eredményezi. odamehetne egy bank olcsóbb hitelt kínálni. direkt marketing küldeményekbe is rakhatnak lengyel aprósüteményt. csak ezt valamiért mégsem így működik a piac. például azért, mert a liberalizált devizakereskedelemben privilegizált üzemmódban másodperc alapú spekulációval sokkal többet lehet nyerni. ez sokkal egyszerűbb, mint a háztartásoknak személyi kölcsönt, családi vállalkozásoknak forgóeszköz hitelt nyújtani a leszakadó kistérségekben. ha valaki mégis ezt csinálja, akkor olyan feltételeket kínál, amit a többség nem vesz igénybe. megint csak azért, mert egy pénzember minek kínlódjon. a liberalizált devizapiacon másodpercek alatt többet kereshet. és a szerencsétleneknek megint csak marad az uzsorás. és persze ki fektet be ezekre a területekre.

ezekben a kistérségekben a faluközösségek tulajdonban levő non profit szövetkezetekre volna szükség. ami nem azt jelenti, hogy mindenki éhen hal. nem ezt jelenti a non profit. hanem azt, hogy önfenntartásra törekednek. és nem a szabad piaci hitelezésre építenek, hanem tartalékolnak. persze odamehet róna péter. és mondhatja, hogy neki van elég pénze, kapcsolata. ő nem lép be a szövetkezetbe, hanem a kereskedelmi banktól hitelt vesz fel és épít egy sajtüzemet. győzze le a non profit szövetkezetet. vagy egészítse ki prémium termékekkel. vegye meg olcsón tejet a non profit értékesítőtől. gyártson olyan sajtot, amit eladhat aranyáron. persze ezt eltanulhatja a paraszt. és egyre több családnak lehet saját kisüzeme. de ennek a kiindulási pontja egy feudális agrárszocialista (trendi módon ökoszociális) világkép. mert a faluközösség tulajdonképpen egy uradalmat létesít. úgy, hogy bizonyos időnként többségi alapon megválasztja annak vezetőjét. vagy dönthet úgy, hogy nem kell vezető. ha senki sem kap többséget. ha egy csoportnak nem tetszik, hogy valaki mégis csak többséghez jutott, akkor nagyjából két dolgot tehet. mégis csak együttműködnek. vagy létrehozhatnak egy kisebb kommunát. ahol többségük van. vagy nincs. és akkor ott anarchia van. persze ezeket a faluközösségeket egyesíthetik és létrehozhatnak nagyobb "uradalmakat" a modern kori "rendiségben". ez nem zárja ki a szabad piacot. hanem egy legitim logikával korlátozza. vagy ha így jobban tetszik, akkor versenyre készteti.

egyetmondok 2015.10.01. 15:42:12

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Annyira lazán bánik a jogállammal a ti totális demokráciátok, hogy a nyugati elit ezzel egésszel nem is tud mit kezdeni. (Merkel helyesen mondta, hogy ezzel az egész illiberális állammal nem tud mit kezdeni.)
Nem is kell persze semmit se kezdeni vele,az első adandó alkalommal el kell takarítani a magyar nemzet feje fölül.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.10.01. 15:47:33

@unionista᠍᠍:

"a rendszerváltás idején kötelező volt azokat felszámolni."

Az azt megelőző rendszerváltás idején meg kötelező volt azokat létrehozni.

egyetmondok 2015.10.01. 15:56:18

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Nem esik le a tantusz neked, hogy attól illeberális a magyar államhatalom, mert annyira lazán bánik a jogállammal ? Mit nem értesz ezen ?

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.10.01. 16:56:02

@egyetmondok: ' (Merkel helyesen mondta, hogy ezzel az egész illiberális állammal nem tud mit kezdeni.)'

Ja.
Meg azt is mondta, hogy a migránsáradattal tud mit kezdeni.
Aztán leesőfélben a tantusz.
De majd meglátjuk.

'az első adandó alkalommal el kell takarítani a magyar nemzet feje fölül. '

Hajrá.

egyetmondok 2015.10.01. 20:33:23

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
A migránsáradat nem államhatalmi rendszer. Hogyan jön ez ide ? Hát,sehogy. Csak fideszesen szempont. :-)
---------------------
" az első adandó alkalommal el kell takarítani a magyar nemzet feje fölül.
Hajrá. " --

azon vagyunk. Egy percre se legyetek nyugodtak.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.10.01. 20:46:32

@egyetmondok: hun a kerítésen átmászva, hun a zöldhatáron, hun itt, hun ott ....
Így jön ide.

Ha meg elég szívós lesz ez a migránsáradat, bizony államhatalmi tényezővé nőheti ki magát, volt már rá példa a történelemben.
Kérdezd meg a rómaiakat :)

Ha Merkelre kérdezel, mondott ő ezt is, azt is.
Aztán segítenek neki leejteni a tantuszot a hívatlan? vendégei.
Hogy megcsinálta.

'Egy percre se legyetek nyugodtak. '
Miért akarod te a békés leponexéket állandó fenyegetésben tartanod?
Ez a te libdemed?

egyetmondok 2015.10.02. 07:24:27

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
A Fidesz-nek nem lesz szabad elvonulás. :-)

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.10.02. 07:29:51

@egyetmondok: ok, de nekem mi közöm hozzá?
Megcsináljátok?
Megint?
Olyan vagy ilyenkor mint a szocialista albán légierő volt.

egyetmondok 2015.10.02. 07:33:24

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Nincsen közöd hozzá ?
Szerencsés vagy, ezek szerint neked lesz szabad elvonulás.

egyetmondok 2015.10.02. 10:52:34

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
" Megcsináljátok?
Megint? " --

ühüm, igen, újra. Miért, ilyet csak nektek szabad,mint ez itt alább ?

"Mi, a Magyar Országgyûlés képviselôi kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat
alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek
nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínû
magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövônk
tartóoszlopai."

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.10.02. 11:25:32

@egyetmondok: szóval ha közöm lenne a fideszhez, akkor nekem sem lenne szabad elvonulás.

Szép kis Jogállami Joguralmi Liberális Demokratikus Fülkeforradalom elé nézünk:
kirekesztés, szegregáció, önbíráskodás, fenyegetés, politikai alapon történő üldöztetés, ártatlanság vélelmének semmibe vétele, ...

Mi lesz a Péterünkkel, őt is felfaljátok forradalmi hevületetekben?
Az explanatusra ne számíts, úriemberek ilyenben nem vesznek részt:)

PS: de mi bajod neked a munkával, otthonnal,családdal,egészséggel, renddel, ... ?

egyetmondok 2015.10.02. 11:32:17

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:

Az derült ki,hogy a ti 2010-ben létrehozott új politikai és gazdasági rendszeretek ellentétes a munkával,a családdal,az egészséggel, a renddel,a nemzettel,és egyáltalán bármi olyannal,amely miatt érdemes egyáltalán politikai és gazdasági rendszert létrehozni.
-------------------
Sehol nincsen az törvénybe foglalva, nincsen semmiféle történelmi szabály, hogy a demokratikus jogállamot (latinból vett fordulattal: liberális demokráciát) békés úton lehet csak létrehozni. Akadnak történelmi példák,amelyek azt igazolják,hogy lehet alkalmazni olykor akár véres eljárásokat is ennek érdekében.

Fritz Gerlich 2015.11.01. 14:29:24

Jó poszt, pontos helyzetértékelés. Mondom ezt úgy, hogy közben a Progresszív blogot (és az önmagától folyamatosan elájuló Moin Moint) ki nem álhatom. Bár ti szoros kapcsolatban álltok ez a poszt most jól sikerült!
süti beállítások módosítása