1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.09.05. 19:45 HaFr

A gyalázatos kormány után beszéljünk egy kicsit a QUITE undorító Guardian c. lapról

Van ez a -- méltán mondhatjuk -- baloldali-liberális világlap, a The Guardian, amely folyamatosan aktualizált cikkben húzza el az országunk nótáját (kicsit összetévesztve azt a kormányunkkal, de hát nem először esik ez meg velünk), és dicséri az egekbe az osztrákokat meg egy picit a németeket is, tulajdonképpen bárkit, csak ne kezdődjön a neve H-val. Napok óta követem a címlapos írást, apró-cseprő tartalmi változásokon kívül a cikk lényege nem változik: Magyarország (úgy az egész) ciki.

Nem fogok fordítani, érdemes elolvasni az egészet (sajnos angolul van), de szemezgetek: a korábbi verziójából kiderült például, hogy valóban valamennyi migráns kb. kutatóorvosnak és csillagásznak készül, hiszen bárkit megszólaltattak, hasonlónak készült (mai analógia: minden szír kisgyerekben ott lakik egy Steve Jobs), aranyosak és jó részük háborús traumán esett át, átáztak, éhesek, fáznak, és minden vágyuk csak az, hogy európai életet élhessenek. Ausztria és Németország civilizált, befogadó -- szemben a jobbos kormány uralta zord Magyarországgal. A töviről-hegyire kikérdezett aktuális szereplő, Omár szerint pl. a magyarországi helyzet egyenesen horribilis volt. Mohamed arra az álláspontra helyezkedett, hogy Magyarországot azonnal ki kéne vágni az EU-ból. Ausztriában a kimerült kisgyerekeket viszont víz és gyümölcs várta, amint megtették azt a néhány utolsó lépést a magyar buszoktól nyugat felé. Korábban volt utalás a magyarok összefogására és segítségnyújtására is, de ez mára eltűnt. Magyarország egy gonosz hely. Egy árva szó sem az osztrák és a német kormányok követhetetlen, zagyva állásfoglalásairól.

Magyarország keményít a határőrizetén is, szomorkodik a Guardian. (Nem írnak a Calais-ből feléjük kívánkozó ezrekkel szembeni határőrizetről, de hát nem is dolguk, ugye. De dolguk lenne utalni rá az egyensúly végett.) A magyar kormány ragaszkodik a dublini eljáráshoz is (aminek kötelessége érvényt szerezni), teszi hozzá a lap. (Ami engem illet, havonta többször lépek be az Egyesült Királyságba. Őfelsége Kormánya még egyszer sem eresztett be anélkül, hogy a beléptetésre vonatkozó fennálló törvényeknek érvényt szerzett volna.) A Guardian cikke inkonklúzív, zavaros, és bántóan részrehajló. Minőségi, független újságírás helyett gyenge, hatásvadász cikk egy pártos lapban. Nem csak bennünk van a hiba.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr637763208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timargabor · http://kard.blog.hu 2015.09.05. 19:53:16

" Mohamed arra az álláspontra helyezkedett, hogy Magyarországot azonnal ki kéne vágni az EU-ból" - heti LOL

nevetőharmadik 2015.09.05. 20:09:59

@timargabor: @HaFr: Azt már általános iskolás koromban kitaláltam, hogy mennyivel jobban jártunk volna, ha anno a törököknek azt mondjuk, hogy gyertek csak itt ez a 10 mérföld széles földsáv, menjetek csak Bécs felé, még ételt is adunk, meg minden, csak menjetek gyorsan, békével!

Naiv elképzelés volt egy 12 évestől, de ez az érzés újból felmerült...

kov_vacs 2015.09.05. 20:13:45

Azér bekaphatják, mert a magyar polgárok kimaxolták:
- tele a matracgyűjtó hely a Mozsárban
- tele a Keleti orvoscsoport gyógyszerraktára (aki tudnak még neki helyet biztosítani a környéken, raktárra volna szükségük)
- a Migration Aid pár napig nem tud adományt fogadni, mert tele vannak
- a Keleti tele van segítővel, ételt, ruhát osztanak, jut mindenkinek
- emberek tucatjai próbálnak még a jogi fenyegettség árnyékában is segíteni menekülteknek a határhoz jutni
- ahol elindultak menekültek, sokan segítenek nekik és támogatják őket étellel, itallal, ruhával
Kimaxoltuk.
OK, Orbán egy s*ggfej, de az emberek nagyon rendben vannak, olyan erők mozdulnak meg bennük, amiért egész egyszerűen jó ma magyarnak lenni.

És sajnos attól még a Dublin3 egy kukára érett vacak, a peremországokkal iszonyat kiszúrás az akt EU szabályzás. Az olaszok évek óta könyörögnek meegoldásért, de amíg a németeknek nem tűnt fel, hogy a saját menekültszállásaik megteltek, addig nem volt annyira sürgős elgondolkodni a kérdésen. És hiába gondolkodtak, egyelőre csak "országimidzsre" tellett, miszerint Németország a Remény Országa - de megoldás, élhető EU verzió még nincs készen.

kov_vacs 2015.09.05. 20:17:03

Arról nem is beszélve, hogy a másik véresszájú benemfogadó Cameron, és most is vmi olyan megoldással állt elő (mmint hogy egyenesen Szíriából jöhetnének a menekültek hozzájuk) ami inkább tűnik "hogyan tudjuk megúszni" rafinériának, mint bátor beleállásnak

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.05. 20:18:02

@nevetőharmadik: komolyan erre gondoltál már akkor? zseniális :)

Amadeus62 2015.09.05. 21:07:51

@timargabor:

Tegyél be a Mohamed neve helyett egy tetszőleges Johnt, Joe-t, Daniel-t, David-et vagy Sarah-t.

"Ők" is ugyanezt az álláspontot képviselik ott nyugaton, nyugi.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.05. 21:09:28

@Amadeus62: ugyan, ne viccelj már -- persze, ha sok Mohamed sokszor ugyanazt mondja, akkor előbb-utóbb--

nevetőharmadik 2015.09.05. 21:10:10

@HaFr: Ugye hogy ugye? Aztán mégsem lett belőlem miniszterelnök! Ez a gyalázat, nem a Guardian :D

zipe moha 2015.09.05. 21:10:35

..nem olyan rég még Magyarország volt a minta ország...a bezzeg ország...most pedig fekete bárány??? mi történt???...megvolt a kasza...asztaltól el...szegény szegény napraforgók, most hova kinek forogtok? ...kinek kínálkozzunk fel, ki nem volt még.... ...legalább valami feltörekvő gyarmattartó legyen legközelebb, hamár....

nevetőharmadik 2015.09.05. 21:12:11

Mondjuk kedves ártunk és ormányunk elég sokat tett azért, hogy Magyarországot és benne minket Európában a lehető legkevesebb empátiával kezeljenek.

explanatus 2015.09.05. 21:15:27

A svájciak se jobbak www.journal21.ch/der-grosse-treck

A németek néhány „véletlen” ténytől eltekintve szinte percenként múlják felül egymást ilyen címekkel:
- - Nach einer aufreibenden Odyssee über Ungarn - -

www.fr-online.de/flucht-und-zuwanderung/fluechtlinge-mehr-als-500-fluechtlinge-in-frankfurt-erwartet,24931854,31726924.html

Itt már nem menekültekről van szó, hanem Magyarországról. Nagyon beszédesek a címoldalon a fotók. Magyar rendőr „brutálkodik” vágányon fekvő nővel, kisgyerekkel. A müncheni pályaudvaron meg csupa mosoly menekültek és önkéntes segítők osztogatnak mindenféle földi jót.

Valami nagyon készül itt. Csak nem egy magyar ŐSZ, és minket is így fogadnak majd ?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.05. 21:22:18

@ufópilóta: jaj, mindennek eljő az ideje, jer velünk, ne várakozz, mert gyökeret eresztesz

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.05. 21:48:59

@ufópilóta: nem kell utaznod -- hívj fel telefonon, szervezz Debrecenben.. mit vársz tőle, tényleg? egy-egy jobb mondatot a blogon? legyek polgárok helyett polgár? miféle tojásról meg miféle fejesugrásról beszélsz? konkrétan mire vagy hajlandó, kérlek?

Amadeus62 2015.09.05. 21:56:55

@explanatus:

"Csak nem egy magyar ŐSZ"

Ha ez az ára hogy orbán bukjon, ám legyen. De felőlem tél, vagy tavasz is lehet, lényeg, hogy még idén vagy jövőre történjen meg.

Másrészt remélem mindenki tisztában van azzal hogy Berlusconit sem az olaszok kergették el...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.05. 22:00:22

@ufópilóta: nem -- azt szeretném, ha a saját sorsodat és lehetőségeidet fordítanád a javunkra -- nem kell nyafogni. Polgárnak lenni = nem nyafogni. (És nem érzéketlenségből mondom. Nem vagyok az.)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.05. 22:01:23

@ufópilóta: nem látom, hol ingadozik a véleményem, és magánblogger vagy sem, ezzel persze áltathatod a semmittevésed miatt magad, de akkor ne itt ömlengj

2015.09.05. 23:56:43

@kov_vacs:
orbán egy seggfej. ez rendben van. de például azt, hogy dublini egyezmény nem jó, azt egyes egyedül ő mondja a kezdetektől a merkel óvodában.

Fekete Mamba 2015.09.06. 00:10:38

Az előbb hallottam a bajor belügyminisztert a német köztévében (ami általában még ujjongva üdvözli a menekülteket) nyilatkozni, hogy ha az ország nem is, de a tartomány a befogadóképesség és terhelhetőség határai felé közeledik, és hogy egy teljesen rossz jelzést adtak most ezzel az akcióval, amit korrigálni kell. A CSU (kormánypárt mellékesen) vezetősége a német-osztrák-magyar beutazási megállapodást rossz kormánydöntésnek nevezte, és a legközelebbi koalíciós egyeztetésen holnap Németország terhelhetőségéről és intézkedésekről akar tárgyalni a menekültbeáramlás korlátozására. Az olvasói kommentárok a fenti hírekhez, mondjuk úgy, nem tükrözik a hivatalos örömködést a sok szír értelmiségi munkaerő érkezésével kapcsolatban. A menekültszállások elleni támadások, gyújtogatások száma közelít a háromszáz felé, csak az idén.
Én a magam részéről nem lennék meglepve, ha a zavarodottság múltával lassan Angéla mutti is venné a jelzéseket, végtére is csak jövőre három tartományi választás lesz, két év múlva meg országos.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.06. 05:10:34

@ufópilóta: nézd, ha ez a színvonal nálad, akkor nem győzködlek, én nem tudok karriert adni neked, de a kesergésedből kiindulva a "kapcsolati hálód" sem, ellenségem meg van elég, nem gondolnám, hogy n+1-dik akarsz lenni, elég méltatlan dolog addig eljutni az életben, hogy ellensége vagy bárkinek -- de nyilván azt csinálsz az életeddel, amit akarsz

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.06. 05:12:41

@Fekete Mamba: igen, a CSU állt mindig is a legközelebb Orbán ízléséhez

Csaba Szikora 2015.09.06. 08:05:29

Én nem várnám meg hogy kivágjanak az EU-ból,kilépnék,és kelet felé nyitnám kapuim.
Ezért biztos megköveznek,de az EU-tól jó nem várható.

nevetőharmadik 2015.09.06. 10:23:11

@Csaba Szikora: Én nem kövezlek meg, csak megkérdem: mi van keleten, ami nekünk jó, és hogyan lenne az jó?

2015.09.06. 10:57:28

@nevetőharmadik:
például az orosz piac alternatíva. most mit csinál a magyar nép? összeszereli a luxus autót a németeknek. és egy gyári munkás megvehet egy olyan autót, amit összeszerel. dehogy veheti meg. az alternatíva, hogy magyarok majd szereljenek zsigulit. és azt meg tudja venni a gyári munkás.
www.lada.ru/
úgy, hogy az iparhoz biztosítják részben a nyersanyagot, részben az energiahordozót, és részben a technológiát. úgy, hogy az oroszok nem pénzt, hanem agrártermékeket visznek ki. aki akar menjen nyugatra. az oroszokkal is lehet kutatni, fejleszteni. a magyar nép többsége keleti sztyeppékről és őseurázsiából ered. a többségi társadalom viszonylag könnyen átállhat erre az oroszos modellre. ha azt mondják, hogy a magyarok az ellenség, akkor ellenségesek leszünk. és ha kell, akkor a "hunok" szétverik a nyugatot. a másik opció, hogy nem oroszos, hanem poroszos módon fejlődünk. dunai régió a németekkel. és persze a harmadik a királyi út, hogy többségi magyarok vezetésével, kölcsönösen előnyös szomszédsági politikával valamikor mégis csak visszaáll a kárpát-medence viszonylagos önállósága. kérdés az, hogy előtte kivel szövetkezzünk. a németekkel vagy a ruszkikkal.

nevetőharmadik 2015.09.06. 12:08:57

@unionista᠍᠍: Hozzám szóltál? Biztos véletlen volt!

nevetőharmadik 2015.09.06. 12:08:57

@unionista᠍᠍: Hozzám szóltál? Biztos véletlen volt!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.06. 13:56:51

@ufópilóta: figyusz, tedd a dolgod, én is teszem a magam, nem kell feleslegesen feltartanunk egymást, tschüss

Egy napon 2015.09.06. 14:39:33

@ufópilóta: sábbát van, egy komment belefér :)

Nem lelkesedem annyira RG-ért, kissé pipogya, teszetosza, nyámnyila, mondtam a dobraynak is, hiába.

'Ergé tételmondata:

"kevéssé valószínű, hogy zárt koncentrációs táborokba vinnék a kvótamigránsokat, tehát szabadon mozoghatnának"'

De ha kontextusba helyezed, mindjárt kiderül, mennyire manipulatív vagy, mint mindig:

'S miközben a kvóta kötelező lenne, kevéssé valószínű, hogy zárt koncentrációs táborokba vinnék a kvótamigránsokat, tehát szabadon mozoghatnának. Vagyis, ahogy kollégám, Kiss Brigi is írja: újra meg újra megindulnának azokba az országokba, ahol élni akarnak; tehát az egész kötelező kvótarendszer minden egyes nappal, minden egyes eltérített migráns újraindulásával megbukna.'

Nem ragoznám, itt nem szokás a tárgyszerűség hajkurászása.
Azért idéztem, mert valamivel előbb pontosan ugyanezt írtam én is.
És egyre többen.
A többiről majd.

abdul hackeem 2015.09.06. 17:24:44

Milyen egyszerü par szelet csokival, gyümölccsel, jatekokkal jo kis partnereket, es piacokat szerezni.
Epp most beszel Backy Anderson Erdogannal.
A törökök eddig 15.000 embert vesztettek...

abdul hackeem 2015.09.06. 17:31:48

A belpolitikai blöff elött mekkora blöff volt a keleti nyitas? Merthogy ezutan a Közel-Keleten mi nem sok mindent fogunk epiteni, ujjaepiteni. Maximum a multi alkalmazasaban, de ugy is egyre nehezebb lehet...
Magyarorszagnak merre lesz az irany?

zipe moha 2015.09.06. 18:09:43

@unionista᠍᠍: ...az oroszokkal....minden német eredetűt ehhez ki kell vágni a bürokráciából...

miért?...aki nem ismeri a történelmét, megismétli azt...ez az ismétlés folyik 1000 éve..egyszer vége lesz!...az a nap a magyar függetlenség napja lesz...

nézzünk egy analógiát...:

Románia kiugrását a fasiszta Németország mögül...igen jó cikk, valódi történet saját analitikus ész kell a konzekvenciák levonásához:

aktiv.origo.hu/tudomany/tortenelem/20150823-masodik-vilaghaboru-i-mihaly-kiraly-roman-atallas-wehrmacht-voros-hadsereg-horthy-miklos.html

...hortynak miért nem sikerült???.... a saját beépült német érzelmű bürokráciája és burzsoáziája árulta el és szolgáltatta ki a kormányzót....ez ma sem lenne másként!

zipe moha 2015.09.06. 18:12:38

kis korrekció:
"'...az oroszokkal....minden német eredetűt ehhez ki kell vágni a bürokráciából..."
helyesen:
...az oroszokkal....minden német érzelműt ( idegen szívűt) ehhez ki kell vágni a bürokráciából...

zipe moha 2015.09.06. 18:35:13

"......hortynak miért nem sikerült???.... a saját beépült német érzelmű bürokráciája és burzsoáziája árulta el és szolgáltatta ki a kormányzót....ez ma sem lenne másként! "

ugye volt ideje beépülgetni:
először 997 és 1526 között majd 1686 és 1990 között

Furore Carcosa 2015.09.06. 18:38:50

„Ausztriában a kimerült kisgyerekeket viszont víz és gyümölcs várta, amint megtették azt a néhány utolsó lépést a magyar buszoktól nyugat felé.”

Ezt egyszer már kiraktam a Mandineren RG posztja alá, de itt talán még elfér; a téma szempontjából mindenesetre releváns.

Helyzetjelentés a traiskircheni menekülttáborból (Bécstől 20 km-re, 2015. VII. 09.)
diepresse.com/home/politik/innenpolitik/4773658/Fluchtlinge-in-Traiskirchen-flehen_Ich-will-weg-helfen-Sie

1200 Flüchtlinge ohne Bett
1200 menekült ágy nélkül

„Ich schlafe seit zwei Wochen im Freien, bitte helfen Sie mir“, sagt Mustafa, 25, Syrer. „Ich bekomme zu wenig Pampers für mein Kind“, sagt Amira, 22, Irakerin. „Das unter dem Baum ist mein Platz mit meinen Freunden. Einer passt immer auf, dass mir keiner was klaut. Ich will weg“, Mohamed, 27, Syrer. „Ich habe oft Hunger. Wir müssen oft stundenlang auf Essen warten“, Ahmed, 18, Somalia. „Wann weiß ich, ob ich bleiben darf? Bitte, können Sie nachfragen?“, Ali, 21, Syrer.

„Már két hete a szabadban alszok, kérem, segítsen!” mondja Musztafa, 25 éves, Szíriából. „Nem kapok elég pelenkát a gyermekemnek”, mondja Amira, 22 éves, Irakból. „Az ott a fa alatt az én helyem a barátaimmal. Egyikük mindig vigyáz, hogy meg ne lopjanak. El akarok menni innen”, Mohamed, 27 éves, Szíriából. „Gyakran vagyok éhes. Gyakran órákig kell várnunk az ételre”, Ahmed, 18 éves, Szomáliából. „Mikor tudom meg, hogy maradhatok-e? Kérem, nem tudná megkérdezni?”, Ali, 21 éves, Szíriából.

Furore Carcosa 2015.09.06. 18:54:21

@Fekete Mamba: „Az előbb hallottam a bajor belügyminisztert a német köztévében (ami általában még ujjongva üdvözli a menekülteket) nyilatkozni, hogy ha az ország nem is, de a tartomány a befogadóképesség és terhelhetőség határai felé közeledik…”

Elvileg ez nem úgy működne, hogy a königsteini kulcs alapján osztják szét a migránsokat a tartományok között az egyes befogadóállomásokra? Mondjuk ha odaát is ugyanúgy elkezdenek a saját szakállukra csatangolni, mint nálunk, például a már helyben lévő rokonokat, barátokat és ismerősöket keresve, akkor elég érdekes fejleményeknek nézünk elébe…

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.06. 19:29:05

Olyan manipulatívak a nyugati liberális médiák, mint a szovjetek voltak.

Hazodozás, aljas csúsztatások.

A Sky News ugyanezt adta elő pár napja: nyíltan hazudtak Mo-ról.

2015.09.06. 19:45:42

@zipe moha:
mi magyarország helyzete? van egy ország, amit 100 éve szétdaraboltak. és innentől kezdve nincs értelmes szomszédsági politika. most hagyjuk, hogy ez a 150 éve betelepült zsidók miatt van-e. mert részben nyilvánvalóan igen, részben persze nem. de erről vitázni nem lehet. mert van egy népcsoport, amelyik bírálhatatlannak kiáltotta ki önnön magát. ezért mindenhol utálják őket. csak kimondani nem szabad. lépjünk ezen túl.

az egyik opció, hogy a többségi akarat mégis csak az lesz, hogy nekünk a kárpát-medencét a kapcsolódó tengermellékkel szomszédsági keretek között újra kellene szervezni. ez a térség kulturális értelemben nem nagyon szorul külső segítségre. ez leginkább abból fakad, hogy európában egyedi sajátosságokkal rendelkezik nyelvünk. ebből következően a szellemi fogyatékos sanyi haverom ha egy sört megiszik, akkor nagyobb filozófus, mint habermas. a "konzi" értelmiség ezt a tételt nem fogadja el. ezért ők a magyar nacionalizmussal szemben állnak. a nép pedig velük szemben. ezért van az, hogy a magyar parlamentben egyetlen "konzi" képviselő sincs. és addig nem is lesz, amíg nem fogadják el, hogy ez a térség kulturális értelemben sohasem veszítette el az autonómiáját. és ma sem szorul a köznép a kereskedelmi tévék által kínált kulturális szemétre. a németek gyártotta mocsokra sem, a zsidó szerkesztőkre, műsorvezetőkre, programigazgatókra sem. nem azt állítom, hogy a magyarországi zsidóság nem képes gazdagítani a kultúrát. nevetséges az, hogy ők bármiféle vezető szerepet képzelnek maguknak. ők egy kisebbség. kulturálisan a palócok, a sokácok vagy a bunyevácok is vannak olyan erősek, mint a zsidók. a szomszédainkkal remek kulturális közösséget alkotni úgy, hogy a cigányság látja el a közvetítő szerepet. ha a zsidók ezt gazdagítani akarják, akkor be vannak fogadva. ha majdnem kizárólagos módon vezetni, akkor a főhatalomtól meg kell őket fosztani. nyilván egy magyar-zsidó kulturális kiegyezés kellene. de ezt egyelőre senki sem akarja. a zsidóság is vívja a kultúrharcot. a magyarságot alávalónak tekintik. erre mondom azt, hogy 150 éves sztorinak lehet vége. magyar-zsidó kulturális együttélés problematikus. elég ha zsidó kulturális fesztivál botrányait említeni. jobb lenne elfelejteni.

nézzük a gazdaságot. a kárpát-medence és abban magyarország gazdasági értelemben rendkívül elmaradott. a magyar nemzetgazdaság rosszabb helyzetben van, mint csehország, szlovákia vagy lengyelország, horvátország és szlovánia. ebben az értelemben egyre inkább román, szerb, bolgár, albán vonalhoz tartozunk. és ez az alapvető probléma. magyarország működő tőke behozatalra szorul. és a cél a félszuverenitás kivívása lehet. az, hogy a háztartást kiszolgáló könnyű és nehéziparban a magyar tulajdon domináljon. tehát élelmiszeriparban (étel, italgyártásban), ruhiparban (amit védeni kellene ázsiától), építőiparban. ahogyan a szellemi fogyatékos haverom felismerte. "butrot azt tudunk gyártani, de motrot azt nem".

a "libsik" azt mondják, hogy a gazdaság lehető legnagyobb része legyen külföldiek kezében. mert az teremti meg a gazdagságot. a magyar nép véleményem szerint nagyon helyesen velük szemben áll. ezt pont fordítva képzeli. arra kellene törekedni, hogy minél több gazdasági érdekeltség legyen a helyi társadalom kezében. de a high tech iparban kénytelenek vagyunk külföldiekkel kapcsolatokat építeni.

a szomszédsági politikán túl nagyjából két lehetőség van. az egyik a szövetségi német, a másik a birodalmi orosz. és ha a másodikat kizárjuk, akkor eleve nem tárgyalhatunk egyenrangú félként az elsődleges gazdasági partnereinkkel. a bajorokkal, a svábokkal. velük lehetne a duna medencét fejleszteni. a duna régió gazdasági értelemben nemcsak félszuverén, hanem teljesen az.
dtxtq4w60xqpw.cloudfront.net/sites/all/files/resize/images/danube_region-400x234.jpg
ennek központja a kárpát-medence és budapest. a tiszai almedene (aminek része erdély) újjáépítésébe a szászokat bevonni. tehát egy duna-stratégia és egy nagy tisza-terv kell. agglomeráció típusokra kidolgozott operatív programok. és ha ez nem megy a németekkel, akkor mehet az oroszokkal is. orosz birodalmi kapcsolatokkal úgy tekinthetünk a bajorokra és a svábokra, hogy azok a dunai régióban periféria országok. keletről is lehet a gazdaságot diktálni. ez is egy alternatíva ha az elhülyült német társadalom integet a szegény kisiszlám dzsemranistáknak. nem tudják, hogy hány dzsihádisa ül a vonaton. nyilván annyi, amennyi felszállt. de miért van kerítés. miért vesznek ujjlenyomatot. sérülnek az emberi jogok. szóval az is egy opció, hogy a hun világképre térünk át. és ha kell, akkor szétverjük a nyugatot. elsődlegesen nyilván nem ez a cél. ez a b terv.

zipe moha 2015.09.06. 21:18:36

@unionista᠍᠍: +1....ez a lényeg, jobban nem teregetném szét most, de ez a választható legjobb!!!..értik -e azok aki a választható legkisebb rossz keresgélésével töltik az életüket???? az eszencia...
"orosz birodalmi kapcsolatokkal úgy tekinthetünk a bajorokra és a svábokra, hogy azok a dunai régióban periféria országok. keletről is lehet a gazdaságot diktálni...."...és ehhez kellenek a zsidók is, cigányok is ...egy-szívvel...érted -e unionista

==T== 2015.09.06. 22:07:20

!Kérdés

A szerző még mindig komolyan gondolja, hogy Magyarországnak továbbra is az EU-ban kéne maradnia?

==T== 2015.09.06. 22:16:26

@HaFr: régóta téma, hogy a magyar ballib külföldi támogatással a migránsokra beavatkozva a tavalyi ősz megismétlését tervezi, de most ugye a migránsok révén komolyabb erőszakkal, kiprovokálva egy külföldi beavatkozást.

Számottevő haderő nélkül elég letolt gatyával néznénk szembe vele.

@Amadeus62: elég ostoba és korlátolt vagy, ha ezt komolyan gondolod.

==T== 2015.09.06. 22:17:55

@HaFr: És miben bízik a szerző?

Mert az az irány ahova az EU tart nemcsak a saját, de a mi vesztünket is okozná.

==T== 2015.09.06. 22:54:28

OFF

Eközben Németországban:

youtu.be/yfm2FktU0rY

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.07. 02:12:47

@unionista᠍᠍:

"magyarország működő tőke behozatalra szorul"

" a háztartást kiszolgáló könnyű és nehéziparban a magyar tulajdon domináljon"

"arra kellene törekedni, hogy minél több gazdasági érdekeltség legyen a helyi társadalom kezében"

A külföldi tőke jöjjön be Mo-ra, csak szava ne legyen abban hogy hogyan kerül "működtetésre". Mert nacionalizmus.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.07. 03:59:35

@unionista᠍᠍:

"az is egy opció, hogy a hun világképre térünk át. és ha kell, akkor szétverjük a nyugatot"

A Fácán törzsvendégei szétflexelik a Leopard 2-es tankokat. :))

kilincs ami nincs 2015.09.07. 06:26:26

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Szerencsére az internetes illiberális kommentek zuhataga (meg az igazi háttérelemző mediák) rávilágítanak a valóságra, és máris minden jobbra fordul Magyarországon.

Izo 2015.09.07. 23:23:56

@explanatus: Ugyanez a szennylap kommentálta az egyik képet, hogy 200 km-t gyalogoltak a határig.

2015.09.07. 23:42:10

@neoteny:
mindenki attól retteg, hogy orbán az európai értékeket lerombolja. nem fogja. de van olyan menetrend, ami kifejezetten nyugat-ellenes. és abba az unió képes belebukni. nyilván nem cél. arról nem beszélve, hogy ez a formáció magától is összedőlhet.

egész egyszerűen arról van szó, hogy a zsidókeresztény érdekek/értékek túlságosan előre sorolódnak. az elkényeztetett óvodás kislányok gondolkodására nem építhető civilizáció. mert most minden egyéb fasizmusnak számít.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.07. 23:52:00

@unionista᠍᠍:

Birkózószart fogsz etetni Sanyival, hogy lenyomja a Nyugatot mint a bélyeget? :))

2015.09.08. 01:03:13

@neoteny:
ez annyira egyszerű dolog. induljon el béndekszar a választáson. és majd meglátjuk, hogy mennyi szavazatot kap a NYUGAT. ha országosan lesz majd lesz úgy 2-3 millió, akkor elmondhatjátok, hogy a köznép felett álltok. ha csak 2-3 ezer lesz, akkor maradtok béndekszarok. a pkp potenciális választói, szimpatizánsai mind a köznépet megvető, lenéző, ítélkező emberek. demokrácia arról szól, hogy irmuska nénikhez és a sanyikhoz kell igazodni. és az egyszerű emberek elképzeléseiből kell kihozni a lehető legjobbat. fordítva sose működött. az, hogy majd kitalál valami okosságot (én is képes lennék elég sokfélét gondolni) és akkor azt majd keresztülverjük az embereken. a pkp ráadásul azzal próbálkozik, hogy a nagy büdös semmit próbálja átverni. álljatok össze egy párttá. induljatok el a választásokon. és majd kiderül, hogy hány szavazatot kaptok.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.08. 01:22:54

@unionista᠍᠍:

Te vagy Hruscsov legjobb tanítványa? Ti majd eltemetitek a Nyugatot? ;-)

zipe moha 2015.09.08. 08:54:40

@unionista᠍᠍: a szélsőségesség megint ahhoz vezet, hogy valakik megsérülnek...és megint nem azok akik egyébként sérülhetnének is...országot és nemzetet kell teremteni ráadásul olyat mely önmaga ura és uralkodik is önmagán... nem egy másik ( és ismét sértő)irányt...és ha megy a nyugattal megy, ha nem megy hanem az oroszokkal megy akkor velük megy...csak az fontos, hogy NEKÜNK mi a jó....ez nem náci-libsi kérdéssé elkorcsosított vita onnantól..hanem patriótizmus és hazaárulás kérdése..tiszta víz

zipe moha 2015.09.08. 09:04:56

...én feltenném a kérdést ( persze pc)az USÁ-nak és az EU-nak , hogy mit ér meg nektek ha az unióban maradunk....mert nekünk ez a német vonal (hagyományosan) nem jött be...alig maradt valamink, az is jórészt adósság...ha semmit...szevasztok, barátsággal...lehet készíteni az eu, nato-különös partnerség szerződést....
kb ez most olyan, mintha 1910-ben szóltak volna, hogy szálljunk már ki a habsburgok-bulijából...mert hamarosan vége a Monarhiának ....és ti fogtok fizetni Trianonnal...értő fülekre talált volna????...igen, a parasztok értették és aki tehette hajóra szált Amerikába
süti beállítások módosítása