1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.09.04. 10:53 HaFr

Szép volt, magyarok!

GettyImages-486428792

A Migration Aid írta a Facebookon, hogy a raktáraik megteltek, ráadásul hatalmas mennyiségű online rendelt adomány várható még a napokban, ezért arra kérik az embereket, hogy olyan szeptember 15-ig szüneteltessék az adományozást. A tranzitzónát a raktárakból már bőséggel el tudják látni. (index.hu)

Mert két dolgot nem szabad összekeverni: hogy mi legyen az ország és Európa stratégiai válasza a migráns-/menekült-hullámra, és azt, hogy hogyan viszonyuljunk -- a nem kis részben a nem létező stratégia és a gyenge politikai vezetés miatt -- ide került és itt aszalódó emberekhez. Ez az amit, Erdő bíboros, teológus, kánonjogász, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke, a XIV. rendes püspöki szinódus főrelátora, a Piarista rend konfrátere, a Bonifác-érem tulajdonosa sem ért.

Szép volt. Már csak a saját országunk politikai jövőjéért kellene összefogni, és sikerrel cselekedni.

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr697759964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pucros 2015.09.04. 11:07:21

Szerintem magánemberként Erdő Péter is érti, egyházi emberként meg 100% (ismerve a jelenlegi katolikus egyházfő preferenciáit).

Az lenne az ijesztő, ha szívemen viselném a magyarországi katolikus egyház ügyeit (nem), hogy a pápánál is magasabb hatalom, akihez a bíboros fontosabbnak érzi az igazodást... hát nem az, akire hagyományosan gondolni szokás.

Fekete Mamba 2015.09.04. 11:07:51

Minden prímás tudja, hogy az rendeli a nótát, aki fizeti.

GNDL 2015.09.04. 11:22:04

„Erdő bíboros, teológus, kánonjogász, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke, a XIV. rendes püspöki szinódus főrelátora, a Piarista rend konfrátere, a Bonifác-érem tulajdonosa...”

A római Pápai Magyar Intézet, azaz az egykori kommunista hírszerzés egyik előretolt bástyájának ideiglenes igazgatója... ugye... :)

abdul hackeem 2015.09.04. 16:40:05

Oke, eppen most gyalogonak az autopalyan(!) Ausztria fele a menekültek, nehany ezren.
Meg tudja valaki mondani, mit fognak az osztrakok csinalni?

ufópilóta 2015.09.04. 16:52:09

@abdul hackeem:
Tippjeim:

1. Tolmácsokat fogadnak, kivezénylik az összes illetékes hatóságukat, tíz kamion kaját, vizet, gyógyszert, pelenkát, sátrat, hangárt - és barátságos, de határozott hangon elmagyarázzák, hogy mi az ábra.

2. Kigyúrt kopaszoknak pengésdrótot és gázsprét osztanak.

X. amit te gondolsz

2015.09.04. 17:28:48

@abdul hackeem:
előbb mind épségben érjen oda. egyetlen gyerek, idős, beteg se sérüljön. ha kevés eszük van a hatóságoknak, akkor leállítják a menetet. azzal, hogy budapestre vitték ezeket az embereket borítékolni lehetett az anarchiát. képtelenek nekik elmagyarázni, hogy előzetesen fel kell mérni, hogy kik ők valójában. kikből áll ez a horda. hanem megjelennek a szélsőséges libsi jogvédők. és ezek vonzzák a nácikat. a szélsőségek összecsapnak. tájékozatlanság, tehetetlenség, tanácstalanság, anarchia.

OkoskaTo:rp 2015.09.04. 17:31:33

Hogy épp most mennyire aktuális lett a Kétfarkú Kutyák Biblia-idézetes óriásplakátja...

Kár, hogy a magyarországi úgynevezett történelmi keresztény egyházak egyike sem ismeri/vallja magáénak ezt az írást.
Én csak azon csodálkozom, hogy az ezen egyházakba tartózó hívek miért nem kérik számon az egyház vezetőin a keresztényi viselkedést.

paráznabillegető 2015.09.04. 17:31:44

@abdul hackeem: meglátjuk!
ez a szép ebben, hogy senki sem tud spoilerezni... :D
az biztos, hogy a főhék most izzadnak ott is rendesen.

profilo 2015.09.04. 17:44:42

@ufópilóta:

Nem kicsit röhejes,hogy tippelgetni kell.
Jogszabályok és határozatok írják le,hogy mi,mi lenne a teendő.
Óriási EU-s blama az ami történik.

tamas11 2015.09.04. 18:06:49

@unionista᠍᠍:
" szélsőséges libsi jogvédők vonzzák a nácikat."

abdul hackeem 2015.09.04. 18:18:56

@ufópilóta: Nyilvan mindenki az 1-re tippel. De ezt a magyarok miert nem?
@unionista᠍᠍: orban bukik?
@paráznabillegető: A jog, vagy az emberseg fogja megoldani? A kettö együtt?

abdul hackeem 2015.09.04. 18:27:31

A CNN infografikaja szerint Libanonban 1.1, Törökorszagban 1.9, Jordaniaban 1.4 millio regisztralt menekült van. A sikeres cselekveshez totalis összefogasra es egyetertesre lenne szükseg. Nem ötletelesre, Live Aid szerü, meg egyeb kisstilü (a problemahoz kepest kisstilü, egyebkent nemes összefogas) kezdemenyezesekre.

abdul hackeem 2015.09.04. 18:32:35

@abdul hackeem: Ja, kifelejtettem az afrikaiakat, gyorsan összejön 2-3 Magyarorszagnyi menekült. A biborost a minielnökkel együtt is megeszik reggelire.

2015.09.04. 18:44:51

@profilo:
de ezeket a szabályokat hülyék hozták. kezdjük ott, hogy eleve csak természetes határt lehet civilizált módon védeni. tehát eleve azt kellene volna kimondani, hogy az unió külső határa nem lehet csak természetes földrajzi, stabil történeti vagy nyelvi határ. tehát nem a totális multikulturalitásra építeni, mintha az emberiség egy teljesen homogén biomassza lenne.

tehát eleve a vajdaság előcsatlakozásával kellett volna létrehozni a külső schengeni határt. magyar-szerb-horvát együttműködésben a duna-száva-una és a dinári hegység vonalát kellett volna védeni folyami és parti őrséggel illetve határvadászokkal. úgy, hogy belgrád időlegesen az európai uniós határváros (klasszikus végvár) szerepet tölti be. és az alatt kellett volna megállítani ezeket a derék dzsermanistákat. és ott ugye a nyugati és keleti keresztények együttes erővel megsegíthették volna ezeket az embereket. a többségük akár meg is keresztelkedhettek volna. ahogyan az árpádok idejében errefelé tévedt iszmaeliták.

Conchobar 2015.09.04. 18:48:22

@OkoskaTo:rp: "Kár, hogy a magyarországi úgynevezett történelmi keresztény egyházak egyike sem ismeri/vallja magáénak ezt az írást" - Azért az érdekes jelenség lenne, hogy miközben Szíriában és Egyiptomban elüldözik a keresztényeket, Európában a keresztény egyházak istápolják a muzulmánokat, a muzulmán térhódítás képviselőit

netnepper 2015.09.04. 18:51:03

Nem tudom, hogy Magyarországnak miért kellene egy migrációs hullám áldozatának, de akár csak sima áteresztőjének lennie, - ez utóbbiban egyébként nem hiszek, mivel ha sok migráns jön át, abból egyre több maradni is fog - miközben az országot ostorozó nyugati államok egy része vidáman profitál az általuk szétrombolt országokba irányuló fegyvereladásokból. Az ISIS-t finanszírozó USA-ról és Izraelről nem is beszélve.
Tehát a piszkos kis háborús bizniszükre, meg szarkeverésükre ne csak a közel-kelet, hanem Kelet-Európa is rámenjen, iszlamizálódjon, etnikailag módosuljon, konfliktusok sokaságát vállalja fel önként és dalolva, miközben a örülhet ha egyáltalán lyuk van a seggén.
Mocskos kis játszma ez az érintett térségekkel és minden sajnálatom a menekülteké, de Orbánéknak kivételesen igazuk van, tehát ami sz@rt a fényes nyugat megfőzött, azt ne velünk akarják megetetni, miközben ők a fegyvereladásokból, meg az olajbizniszből egyre csak híznak. Bennünket meg pellengérre állítanának, hogy nem fogadjuk be tárt karokkal a közvetlenül és közvetve általuk elűzött tömegeket. Aranyos...

Ambiorix 2015.09.04. 19:09:41

Az isten szerelmére, dobjon már be valaki néhány banánt nekik.

2015.09.04. 19:30:42

@abdul hackeem:
egyszer biztosan. de hogy most azt nem hiszem. belpolitikában elég régóta lázár az ügyvezető. azzal együtt, hogy a legfelső szinten vélhetően orbán hagyja jóvá a döntéseket. de ő leginkább az európai uniós tanácsos szerepet tölti be.

esetleg külön kellene választani ezt a két pozíciót. mert így ugyanaz a politikus beszél befelé és kifelé. egyetlen személy legfőbb belügyi és külügyi diplomata. ez folyamatos konfliktusokat okoz.

abdul hackeem 2015.09.04. 20:16:32

@Ambiorix: Nyilvan az `56-ban tavozo magyarokat paprikaval es szalamival kellett volna dobalni, a keletnemeteknek meg utana kellett volna hajigalni a Trabikat.

Brumm Brumi 2015.09.04. 20:25:00

@abdul hackeem: ("Oke, eppen most gyalogonak az autopalyan(!) Ausztria fele a menekültek, nehany ezren.
Meg tudja valaki mondani, mit fognak az osztrakok csinalni? ")

Az még hagyján. De mi lesz UTÁNA, már úgy értem miután az osztrákok valamit csinálnak?

Kifejteném.
Van két lehetőség, ugyebár:

- az osztrákok beengedik ezt a pár százat.
Következmény?
Ugyanaz lesz(lenne) mint Merkel asszonyság "félreértésénél", tízezrek lódulnának meg azon nyomban Ausztria irányába.

-az osztrákok nem engedik be ezt a pár százat.
Hivatkoznak Schengenre, Dublinra etc.
Következmény?
A Csalagút 2 forgatókönyve , immáron a magyar- osztrák határon, dühödt migránsok akik vonatokat állítanak le, másznak fel , alá csakhogy Angliába bejuthassanak.

Van vakargatnivalója az osztrák nagykoalíciónak, pláné hogy választások közelednek és Haider utódpártja toronymagasan vezet..

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.04. 20:30:24

'Ha nem védjük meg a határainkat, akkor újra és újra tízmilliók fognak jönni Európába'

erről van szó, kicsit ebből kapnak ízelítőt az osztrákok
aztán a németek
aztán ki tudja

csepke 2015.09.04. 20:30:50

@abdul hackeem: azért nem mert a menet egy lassú látványos eszköz szorongatni a nyugat tökét amíg a tárgyalások tartanak. Jó pár nap amíg lehet őket filmezni fotózni, addig klassz pszichikai nyomás feléjük. Mert az osztrákok sem akarnak Keleti pályaudvaros tömegjeleneteket igazából és a németek ,@am22: sem. Úgy fognak elhalkulni a kritikai hangok ahogy egyre közelebb érnek a határhoz. Merkelnek színt kell vallania mielőtt odaérnek. Mi mindenképp jól járunk. Mert vagy szélnek eresztik őket a zöldhatáron a magyarok, és az osztrákok fogdossák össze és regisztrálják, vagy hagyják Orbánnak tenni a dolgát, és segítenük kell.

abdul hackeem 2015.09.04. 20:54:28

@csepke: Tenyleg.
Egyszer küldtünk mar nehany busznyi problemat (talan Brüsszelbe).
Eropeer modon rendezzük dolgainkat.

csepke 2015.09.04. 21:12:42

@abdul hackeem: és akkor mondok még valamit. szerintem hátulról fogják felszedegetni a lemaradókat/összeesőket, és le van a gond arról hogy nem akarnak menekülttáborba menni. nem kell erőltetni semmit, direkt örülni fognak neki hogy mehetnek. 200 km kurva hosszú ám. senki ne higgye, hogy így ahogy vannak, ezer kilométereket a saját lábukon gyalogoltak eddig. lehet, hogy az osztrák határig fel is morzsolódik az egész, de addig az osztrákok szívszérhűdést kapnak.

ufópilóta 2015.09.04. 21:31:23

@abdul hackeem:
Hogy miért nem?

Nagyon tömören: mert nem képesek rá. Mert nem a "nemzet" menedzselésére, hanem a kifosztására szerveződtek.

Nyár közepe óta elég sokat kell hivatalokba mászkálnom. Zilált, tudatlan, kapkodó ügyintézés szinte mindenütt. Rengeteg fiatal, rengeteg tanácstalánság, rengeteg időhúzás, rengeteg hiba.

(Kinyomtatnak nekem egy űrlapot, hazaviszem. Elkezdem silabizálni: nem áll össze a kép. Fölpillantok a címére: nem is állhat, hiszen hiába magyaráztam el a helyzetemet - nem rám vonatkozó változatot nyomtak a markomba. Másnap visszamegyek, másik váltás az irodában: adjon már egy rám szabottat! Kicsit turkál a menüben, kinyomtat, átad. Rápillantok a papírra: ez már jobbnak tűnik. Rákérdezek a mukira: elsőre vajon miért nem ezt kaptam? Fölpillant: hát mert ez a harmadik a hat közül, a kolléganő meg bizonyára már annak is megörült, hogy a témát megtalálta, és rögtön a menü tetejéről ki is nyomtatta a legelsőt... És nézünk egymásra a pacákkal - és mindketten tudjuk, hogy ez az összeomlás előszele... )

explanatus 2015.09.04. 22:07:41

A NAGY menetelés könnyen lehet visszafelé fog elsülni, mert 200 kilométert gyalogolni a határig nem gyerekjáték. Az El Camino -n a leghosszabb ajánlott napi táv 40 km.

mundicamino.blog.hu/2012/11/15/gyakran_ismetlodo_kerdesek_gyik

A határig az 5 nap (4 éjszaka). Ez ha nem előre megtervezett provokáció akkor nem tudom micsoda, de hogy nem józan ész, az biztos. Nem nehéz kiszámítani, hol kell felállítani az első útszéli ideiglenes kórházat, legkésőbb Győrnél.

ufópilóta 2015.09.04. 22:20:57

@explanatus:
Egy dolgot érdemes szem előtt tartani: ezek az emberek egytől egyig voltak már sokkal nagyobb szarban is. Hetekig, hónapokig, évekig.

Mert lehet, hogy amúgy iszonyúan tarkák - de ez közös vonásuk. Afféle "migránsi minimum"...

abdul hackeem 2015.09.04. 22:28:12

@ufópilóta: Az elszantsaguk, szabadsagvagyuk es meg sok mas jo tulajdonsaguk jol jönne a magyaroknak.

explanatus 2015.09.04. 22:37:27

@abdul hackeem: Biztos igazad van, de 5 napi gyaloglás egyhuzomban az azért sok, nagyon sok. Síró gyerekekkel, ne adj Isten esőben, ázottan. Nem hiszem, hogy az indulók egy tizede a saját lábán eljut a határig.

Ha nem ma éjjel, de holnap már buszok fogják őket várni, hogy szálljanak föl. Holnapután meg ha akarnak, ha nem felpakolják őket, aztán mennek a képek a világba az erőszakoskodó magyarokról. Bolond egy világ lett ez mára.

Ebben a bolond világban jó hallani néhány értelmes embert, köztük Magyarország német nagykövetét. A német „kálmánolga” műsorában Czukor József nagykövet valami olyat mutatott be, amihez csak az elismerés hangján lehet szólni. Köszönjük Nagykövet Úr!

www.youtube.com/watch?v=xb6jq0PFRA4#t=313

ufópilóta 2015.09.04. 22:38:16

Én ilyen messze nem mennék. Igen sokfélék.

Egyben vagyok biztos: nem játszásiból vannak itt, és nem passzióból utazgatnak.

abdul hackeem 2015.09.04. 22:41:01

@explanatus: Ezt a szinjatekot szerintem mar megirtak...

ufópilóta 2015.09.04. 22:45:32

@ufópilóta:
Tehát: legalább olyan komolysággal kellene őket "kezelni", mint amilyen komolyak ők maguk.

(És nem zord pofára gondolok - hanem valamiféle "hivatástudatra". Ami a "fogadók" részéről eléggé hézagosnak tűnik, a magyar főfelelősök részéről meg egyenesen tragikomikusnak... "Urai vagyunk a helyzetnek" - miközben több ezer ember pont leszarja a "helyzet urait", és szanaszét bujkál, szökdös, kóborol, táborozik, menetel az országban.)

explanatus 2015.09.04. 22:46:56

@abdul hackeem: Tapasztalatból beszélek, egyszer, (fogadásból) felkészületlenül mentem 40 kilométert. Utána napokig alig bírtam járni. Pedig mellettem nem volt gyerek se, aki mondta volna, az első kilométerek után, hogy apu, emelj föl.

csepke 2015.09.04. 22:59:25

@explanatus: elég csak egy nem megfelelő cipő és 20 km múlva már lábra sem tud állni.

uszo 2015.09.04. 23:05:14

@abdul hackeem: Én abban reménykedem, hogy majd tiszteletben tartják a mi szabadságunkat arra, hogy lerajzoljuk a prófétát.
Mert, ha nem akkor Orbán a szentkorona jobbjára ül a nemzeti mennyországba.

ufópilóta 2015.09.04. 23:10:38

@uszo:
A Keletinél tanyázó tömegről vajon miért nem készült egyetlen olyan fénykép sem, amely előírásosan imádkozó muszlimokat mutat?

Vagy csak én nem figyelem elég árgus szemmel a sajtót?

explanatus 2015.09.04. 23:20:37

@csepke: Igen, igen. Úgy látom, tapasztalt túrázó vagy! Csak most kattintottam erre:

www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20150904-menekult-keleti-palyaudvar-becs-tranzitzona.html

Ez a menet, ha továbbengedik és eljut Bécsig, akkor igazak a történetek a több száz, ezer kilométeres gyalogmenetekről, ha meg nem, akkor szegényebbek lettünk egy ezeregyéjszakás mesével.

Ettől függetlenül, elég gyalázat, hogy a leggazdagabb arab országok nem fogadják be őket és még a hitük szerinti alamizsnát is megtagadják tőlük és ilyen megalázó, embert próbáló tortúrának teszik ki a „sajátjaikat”

ufópilóta 2015.09.04. 23:35:41

@explanatus:
Bakker: honnan tudod, hogy a több millió menekültből a magyar határig eljutó tízezrek pont mind kiköpött "sajátjai" a bigott szunnita/(kisebbrészt:siíta) olajállamoknak?

Hogy nem az (ősi) keresztény és (modern) elvilágiasodott famíliák azok, akik leginkább úgy látják, hogy nekik aztán most már végképp semmi helyük - pont abban a világban?

Egyáltalán, legalább az olvasgatás szintjén érdekel pl. az, hogy kurdok tömegei "mennyire" muszlimok, mennyire "marxisták" - vagy simán csak hitüket hanyagolók, szekulárisak, és ebben a vonásukban pl. magyar tömegekkel (is) tökéletesen "kompatibilis" figurák?

uszo 2015.09.04. 23:43:19

@ufópilóta: Nem tudom. Én sem láttam ilyen képeket. Lehet, hogy a helyzet lelkileg már olyan sok, hogy egyszerűsítenek az emberek (a média is), és a legégetőbb problémára koncentrál mindenki. A többit majd utána.

ufópilóta 2015.09.04. 23:48:23

@uszo:
Na és mi a legégetőbb probléma?

(A népligeti üvegdobálós-könnygázas-lovasrendőrös "európai", sőt "keresztény" értékeket ápoló balhén túl, persze... )

explanatus 2015.09.04. 23:49:23

@ufópilóta: Így, hogy mondod, igazad lehet, mert én arra gondoltam, hogy 56-ban a „mieinket” a legközelebbi szomszéd fogadta be, meg Szabadka bombázása után hozzánk is jöttek és nem kérdeztük, mit keresetek itt. Ha nagy a baj, az ember leginkább a szomszédhoz szalad.

Bele se merek gondolni, milyen szomszédok azok, akik nemhogy nem fogadják be a menekülőket, hanem arra kényszerítik őket, hogy szálljanak be, nem biztos, hogy kikötőbe érő hajóra, csónakba meg hazájuktól ezer kilométerre kerítésmászásra.

ufópilóta 2015.09.05. 00:02:48

@explanatus:
Na cseszheti a Habony Művek, ha egy-két komment nyomán kétséged támad, hogy tényleg csupa vérszomjas Jumurdzsák szaggatja-e Fénylő Szent Gyoda hosszikás testét nemzetünkért elhulló mártírrá...

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.05. 00:20:12

@explanatus:
' akkor igazak a történetek a több száz, ezer kilométeres gyalogmenetekről, ha meg nem, akkor szegényebbek lettünk egy ezeregyéjszakás mesével. '

valóban, akárhány képet megnézhet, strandpapucs, mezítláb, szandál, elegáns sál a nyak köré tekerve, úgy kúszik át a pengésdrót alatt.
meg gyerekkocsit tologatva, ugrándozó tesóval.

és csak németországban lelne megnyugvást.

valahogy így nézhet ki egy halálos veszedelem elől menekülő

szegényedünk, szegényedünk ...

uszo 2015.09.05. 07:33:19

@ufópilóta: "Na és mi a legégetőbb probléma?"

Szerintem itt nem értettük egymást. Arról beszéltem, hogy most senki nem azzal foglalkozik, hogy ki imádkozik meg ki nem -itt persze a humanistákra gondolok-hanem azzal, hogy ezek az emberek a lehtőségekhez képest emberi méltóságuknak megfelelő bánásmódban részesüljenek.
Egyébként volt ima és ez reménykeltő.index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/veget_ert_a_kozos_ima_a_keletinel/
De volt allahakbározás is Debrecenbe.
Szerintem emberségesnek kell lenni és nem naivnak.

2015.09.05. 09:20:14

@ufópilóta:
a kurdok (leegyszerűsítve) egyenes férfiágon:
-- 50% árja ("fehér")
-- 40% sémi
-- 10% cigány ("fekete")
a kurd zsidók összetétele hasonlóa. ők valószínűleg nőágon különböznek.

észak-afrikában és a közel-keleten az elnyomott népek vélhetően a fehérek és a feketék. ha nagyon leegyszerűsítjük, akkor a feketék harcolnak és a fehérek menekülnek. sanyi szerint a menekülő szírek többsége "tesó".
süti beállítások módosítása