1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.27. 12:31 HaFr

A PKP nem óhajt együtt utazni a szociális és nemzeti demagógiával

Egészen világos, hogyha lecsupaszítjuk róla a kényszerű kiigazítások és a korrupció vargabetűit, a Fidesz-politika egyetlen kombinált vájatba illeszkedik: ez pedig a szociális és a nemzeti demagógia.

A rezsicsökkentésről már a legelvakultabbnak is kiderült, hogy fenntarthatatlan, de tökéletesen megtette egy választási győzelemhez. A banki elszámoltatással gerjesztett antikapitalizmus, piac- és liberalizmuskritika legalább olyan fontos összetevője volt az akciónak, mint egy bizonyos igazság érvényesítése.

A kerítésről -- ahogy a belső- és külső ellenségképek korábbi verzióiról -- semmi mást nem lehet biztosan tudni, minthogy agresszívebben, mint bármilyen kérdőívezés és plakátkampány, összerántja a nemzeti félelmeiben érintett tömeget. Ugyanaz a funkciója, mint a pozitív előjelű, látszólag építő jellegű olimpiai kampánynak. Elsősorban ugyanaz.

A szociális és nemzeti demagógia mögött -- amit persze csábító, csak éppen teljes félreértés volna nemzetiszocialistának nevezni, még ha nem is nácit értünk alatta, hiszen szocialista vonásokat még elvétve sem tartalmaz -- a valóság azonban szociális válságot és nemzeti lecsúszást mutat. A demagógia értelme, hogy félrevezet, jól meglátszik itt is. A demagógia mögött a perverz -- és hasznosulását tekintve érdemtelen -- újraelosztás, a korrupció és a hatalmi tobzódás -- amely a költségvetési stabilizációnak is motivációja! -- az, ami valójában meghatározza az ország pályáját. Nem értek egyet Róna Péternek egy minapi konferencián elhangzott feltételes dicséretével, miszerint a kormány gazdaságpolitikája sikeres volna. Ez súlyos félreértés. Ha valami sikeresnek mondható, akkor legfeljebb a költségvetési (egyensúlyi) politikája.

A költségvetési hiány kordában tartása az egyéb területeken elkövetett, az EU túlzott deficiteljárása alól imigyen kicsúszó rombolásnak a leplezésére és megkönnyítésére szolgál. Gazdaságpolitikai győzelemről nem, legfeljebb a költségvetés kiadási oldalának hathatós megnyeséséről lehet -- ha valamiről -- beszélni. Egyedül a nyilvánvalóan inkompetens korábbi Simor-féle monetáris politika felváltásában -- furcsa mód éppen Matolcsy ténykedésében, amennyiben a kamatcsökkentési projektről van szó -- látok magáért való dicsérni valót. Egyébként nem értem, és sose értettem, mi az olyan mitikusan bonyolult az adózás szabályainak és az állami jövedelmek beosztásának, vagy ami azt illeti, a monetáris politikának az eredményes megtervezésében és végrehajtásában. Ez a mítosz még a szoci technokraták korából maradt ránk, és azóta is szívesen nyaljuk be mint a "szakmaiság" Mount Everestjét, a hozzá illő hegymászó hősöket tisztelve a képviselőiben. Megfelelő erkölcsi tartás, jövőkép és szakmai hozzáértés mellett a költségvetés-tervezésnek és a pénzügyi kormányzásnak eszközfunkciója lehetne csak. Az Orbán-féle országrombolásnak nem a hipertrofizált pénzügyi szakértelem, hanem a jó politikai kormányzás a megfelelő alternatívája.

Bármilyen csábító, a PKP nem fogja követni se a szociális, se a nemzeti demagógia útját. Talán nem oszt, nem szoroz ebben a pillanatban, hogy mi mit követünk, de jelzem azoknak, akik mást akarnak, mint az MSZP-LMP-PM-Fidesz-Jobbik metrófelújító-olimpiázó-kerítésépítő útját, hogy van remény. Rajtuk is múlik, hogy lesz-e belőle valóság.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr317577908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ricardo 2015.06.27. 12:57:04

Ezt az olimpia dolgot Matolcsy mentora, és az első Orbán-kormány gazdaságpolitikájának spiritus rectora, Kopátsy Sándor keynesiánus közgazdász találta ki még a '90-es évek elején. És a FiDeSz azóta is folyamatosan felszínen tartja. Nem először dobják be.

2015.06.27. 14:30:25

@ricardo:
pedig nem lett volna hülyeség budapestet úgy fejleszteni, hogy olimpia rendezésére alkalmas legyen. nagyjából annyi helyszín kell, ahány kerület illetve frekventált városrész van. az olimpiai falut fel lehet építeni gyűrűben: körben az agglomerációban, stb. persze ettől még budapest egymaga nem tudna olimpiát rendezni. nem egy new york, de még csak nem is egy boston jellegű metropolisz.

az újabb szabályok szerint egyáltalán nem lehetetlen a rendezés. a selejtezőket ki lehet vinni vidékre. győr, budapest, diósgyőr (miskolcs), pécs, szeged ötösre fel lehet rakni az öt karikát. vitorlázást ki lehet vinni a balatonra. debrecen kaphatná az előolimpiai selejtező tornákat és ha bevállalja, akkor az olimpia utáni paralimpiai rendezést. ami egy high tech agropolisznak nem feltétlen rossz üzlet. a kísérők fogyasztása megdobja a mezőgazdaságot és a feldolgozóipart. és ugye gyógyszergyára van, orvosi műszerek, taneszközök gyártásának hagyománya (medicor/tanért). hajdúszoboszlónak gyógyfürdője, hajdúböszörménynek óvóképzője. debrecen egy sikeres paralimpiai rendezésből is képes profitálni. a paralimpiai vitorlásoknak nem balatonfüred, hanem tiszafüred és a tisza-tó jutna. de ezeket amúgy is fejleszteni kellene.

egyáltalán nem hülyeség az olimpia mozgalom. a jelenlegi kormányzó elitet legalább részben le kell váltani, de előtte az ellenzéket majdnem teljesen el kell taposni. mert az egy semmirekellő társaság. ők tényleg csak navalyogni tudnak a sötét diktatúráról és arról, hogy a szegény kiszsidókat belelövik a dunába. szegény kis filmrendező 300 milliót kapott a kincstárból, de telesírja a világlapokat, hogy micsoda rettegésben kell élnie. így majd nyer boston. ott valamirevaló zsidók vannak. itt semmirekellők.

Mariann19 2015.06.27. 15:07:56

"A Fidesz-politika egyetlen kombinált vájatba illeszkedik: ez pedig a szociális és nemzeti demagógia."
Pedig olyan egyszerű a politika szerepének a meghatározása, amely nem más, mint a népjólét megteremtése és folyamatos növelése, mert a középpontban az ember áll.
Szorosan kötődik ehhez a célhoz annak a meghatározása, hogy a népjólét mértéke tömegeket takar-e, vagy kiemelt célcsoport indokolt vagy indokolatlan kiemelésének szól.
Minden más tényező ennek a célnak az eszköze. Így eszköz a jövedelem, a termelési eszközök, az elosztási rendszerek igazságos működtetése, a ktsgvetési hiány és - horribile dictu - a GDP is.
A Fidesz kormányzati filozófiájában nem lelhető fel a fenti prioritás, mert az eszközöket helyezi előtérbe úgy, hogy az állampolgárok életminőségét nem veszi figyelembe.
Demagóg, mert a különféle mutatókkal bizonyítja alkalmasságát, hatásvadász, látványos, vélt győzelmekre törekszik, melyekben nem kap figyelmet az ember, mint olyan.
Ezen kívül a rendelkezésére álló eszköztárból a javakat kiemelve saját céljaira használja fel, megcsúfolva azok eredeti funkcióját.
Valóban nem lehet egyet érteni Róna Péter hozsannájával, mely szerint a kormány gazdaságpolitikája sikeres volt.
A siker a gazdaság működtetéséből származó eredmény a GDP növelése által. Ez nem jött be, mert eu-s forrásokból valósulnak meg a fejlesztések, a GDP szerény emelkedése ennek és a külföldi befektetőknek tudható be túlnyomórészt.
A sokat emlegetett költségvetési hiány betartásának az ára, a lakosság folyamatos, egyre táguló elnyomorodása.
A foglalkoztatási mutató hamis, és hazug állításokra alapoz.
Lehet úgy eredményeket elérni, ha nem költünk még arra sem, hogy az embereknek lassan a munkaerejének újratermelődése sem áll módjában.

2015.06.27. 16:02:08

@Mariann19:
a fidesz gazdaságpolitikája abban az értelemben sikeres, hogy az nem bukott el. lehet mondani, hogy matolcsy egy idióta. de hosszú ideje ő az első jegybank elnök, aki őszintén gondolja, hogy neki magyarországot és a magyarok érdekeit kell elsősorban képviselnie és nem a külföldi befektetőkét. magyarul hosszú ideje ő az első, aki nem szimplán hazaáruló. az egy másik kérdés, hogy matolcsy & co. is annyit lop, amennyit nem szégyell. de ez a világ összes központi bankjára érvényes, sőt, a világ összes nagybankjára.

ricardo 2015.06.27. 16:22:15

@unionista᠍: Nem tudom, megérné-e idehaza nyári olimpiát rendezni. Ennek eldöntése nyilván vizsgálódást igényel. Kopátsy egykori indíttatását viszont sejteni vélem: világkiállítás, olimpia stb. — a realitásokat meghaladó célok nélkül nem lehet nagy eredményeket elérni. Avagy merjünk nagyot álmodni! Az olimpia mint nagy lökés a gazdasági fellendülésben és a demokratikus átmenetben? Kopátsy szeme előtt valószínűleg a dél-koreai (szöuli) olimpia lebegett.

tamas11 2015.06.27. 16:40:42

@unionista᠍:
Most megfogtál, egy gonosz barom lennék, ha nem gyámolítanám az olimpiai álmaidat szombat délután.
Igazi magyarok vagyunk, együtt sírunk, és majd együtt blicceljük el a nevetést, vagy más nevet helyettünk.
Te mi akarsz lenni az olimpiai előkészítés során?
Gondolom, fideszes.. (de az nem lehetsz).
Megmaradsz a közhangulatot privatizáló, zseniális elszabadult kocsmai lehallgató készüléknek, vagy bukott társadalomtudósnak /nyelvészként népetimológusnak/, aki őseink szelektálásával bajlódik.
Eredetkutat ás.

Mariann19 2015.06.27. 16:58:07

@unionista᠍:
"A Fidesz gazdaságpolitikája abban az értelemben sikeres, hogy nem bukott el."
Az általad megfogalmazott mérce igen megengedő.
Egy gazdaságpolitika akkor értékelhető pozitív értelemben, ha progresszív.
Az, hogy az ország nem bukott el, nem a Fidesznek köszönhető, hiszen a Bajnai féle válságkezelés hatására növekvő pályára állt be a gazdaság. Ezt a tényt Orbán is elismerte egy eu-s nyilatkozatában.
A népgazdasági mutatók eredményre utalnak, azonban a nemzetközi népjóléti felmérések szerint az ország rendre az utolsók között szerepel.
Ez egy nagy ellentmondás.
Matolcsy szerepét nehéz megítélni, mert politikai nyomás alatt végzi a tevékenységét. Eléggé kétséges, hogy önállóan, az "MNB állam az államban" szellemében képes legfőbb feladatának, a pénzügyi stabilitás megteremtésének eleget tenni.
Hibásnak találom az inflációs politikáját egyrészt, másrészt magában az MNB-ben érvényesíti a jegybank mindenhatóságát, holott azért ne feledkezzünk meg arról, hogy az MNB pénze is közpénz.
Minden ellenkező híresztelés ellenére.

zenonküp 2015.06.27. 17:16:09

@Mariann19:

"Pedig olyan egyszerű a politika szerepének a meghatározása, amely nem más, mint a népjólét megteremtése és folyamatos növelése, mert a középpontban az ember áll."

"A politika szerepének a meghatározása" - előbb határozza meg a politikát kedves Mariann- Utána térjen csak át a politika szerepére.

"népjólét" sok ez így egyszerre, elég egyelőre a "nép" meghatározása

Most jöhet a "jólét", de ebből is a "jó" meg a "lét" különböző dolgok.

Nem megyek tovább. A meghatározásokat elmulasztotta, a fogalmak használatának módját nem határozta meg.
Ez a mondata részenként és egészét tekintve tökéletesen értelmetlen.

Ha gondolja kérem, a többi mondatát is elemzem, de nem valószínű, hogy más eredményre jutnék.

Az Ön hozzászólása tökéletesen értelmetlen.

szárny 2015.06.27. 17:22:01

És ki az, vagy mi az a PKP? De most komolyan. Ez már a nyugati demokrácia néven feltisztelt dekadens, öntelt, maga kreálta küldetéstudatától a saját taknyában fuldokló öntömjénezés netovábbja. Mert valahogy képes leírni a saját nevét egy internetes fórumon, már azt hiszi, hogy ő tényező.

Mariann19 2015.06.27. 17:23:37

@zenonküp:
Akkor nézzük az ön fogalom- analízisét.
Fogvacogva várom!

tamas11 2015.06.27. 17:30:00

@zenonküp:
én nem vettem észre, hogy tökéletesen értelmetlen lenne.

De, természetesen, legyen bennem a hiba. de akkor választ várok tőled, hogy mi lehet a félreértésem forrása? Miért hittem el, hogy a a politika szerepének meghatározása: a népjólét megteremtése, és növelése?

zenonküp 2015.06.27. 17:30:09

@unionista᠍:

"pedig nem lett volna hülyeség budapestet úgy fejleszteni, hogy olimpia rendezésére alkalmas legyen. nagyjából annyi helyszín kell, ahány kerület illetve frekventált városrész van. az olimpiai falut fel lehet építeni gyűrűben: körben az agglomerációban, stb. persze ettől még budapest egymaga nem tudna olimpiát rendezni. nem egy new york, de még csak nem is egy boston jellegű metropolisz."

A krasznojarszki kormányzóság területe ötször nagyobb mint Franciaország. Ettől még Krasznojarszk rendezhetne olimpiát. Ez eszébe sem jut a krasznojarszki polgároknak.

Harbin kínai város a határtól harminc kilométerre. A túlodalon Habarovszk, melynek lakossága meghaladja a fél milliót.
Harbin közigazgatási területének teljes lakossága 9 millió hatszázezer.
A harbini polgároknak még az önálló nemzetállam, a parlament, az önálló hadsereg, alkotmánybíróság és a független bíróságok beleértve a főügyész hivatalát sem jutnak eszükbe. Mert hát miért is jutnának ezek a dolgok egy közepes nagyságú kínai város polgárainak eszébe.
Mi szükség van ezekre az intézményekre egy bizonyos lélekszám alatt?

Bizonyos lélekszám és területi nagyság alatt minden csak látszólagos, vagy nevetséges vagy szánalmas vagy undorító a politika világában a modern kor feltételei mellett.
Ezt unionista hozzászólása kiválóan érzékelteti.

zenonküp 2015.06.27. 17:34:11

@tamas11:

"Miért hittem el, hogy a a politika szerepének meghatározása: a népjólét megteremtése, és növelése?"

Én sem kérdezhettem pontosabban. Kedves Tamás, miért hitte el? Ezt nem tudom kitalálni. Egyedül Ön lehet a hiteles tanú, egyedül Ön számolhat be mértékadó módon elméjének változásairól.

zenonküp 2015.06.27. 17:36:32

@Mariann19:

Várja kedves Mariann. Pontosabban már megtörtént, amikor elemeztem az ön mondatát.
Viszont továbbra is vacoghat a foga.

Mariann19 2015.06.27. 17:47:20

@zenonküp:
Tehát nem megy a dolog.
Pedig vártam, hogy taxatíve definiálja a fogalmakat, de nem tudja.
Sajnálom.

tamas11 2015.06.27. 17:52:06

@zenonküp:

Ha hiteles tanu vagyok, s olyan aki nem akar jelentéstani vitába bonyolódni,
akkor úgy gondolom, hogy a politika meghatározása már megtörtént, Ön talán kiszaladt a dohányzóba az ókor óta? A szóhasználat. (amennyiben nem önről és Mariann-ról van szó) nem okozott fejtörést, értelmezési nehézséget másoknak.
A közjó illetve itt "népjólét" maghatározásával ugyanez a helyzet.
Ismétlem a kérdést: Ön nem ismeri, vagy nem fogadja el e kifejezések köznyelvi, mindennapos jelentésben?
Vagy, amire gondolni sem merek, Mariann szájából nem fogadja el?

Vagy inkább haladjunk picit: oda akar kibicegni, hogy a közjó fogalma, az rögtön súlyozásért kiált, mert vannak érdemek, és érdemesebbek?

zenonküp 2015.06.27. 17:55:12

@szárny:

"Ez már a nyugati demokrácia néven feltisztelt dekadens, öntelt, maga kreálta küldetéstudatától a saját taknyában fuldokló öntömjénezés netovábbja."

"nyugati demokrácia" Kedves szárny, milyen egyéb demokráciát ismer?

"feltisztel" a szó a művelt magyar köznyelvben nem ismert

A "dekadens" a mondata szerkezetéből következően az "öntömjénezésre" vonatkozik.

Mit akarna jelenteni a"dekadens öntömjénezés"?
Világítsa meg kérem!

"maga kreálta küldetéstudat" De kérem, tisztelt szárny úr, hát egy politika küldetéstudatát ne maga kreálja meg, hanem más?

"saját taknyában fuldokló öntömjénezés netovábbja"

Arra gondolt esetleg, hogy van olyan, hogy valaki fuldoklik a saját taknyától? Vagy arra gondolt, hogy valaki oly sok váladékot termelt, hogy már majdnem belefullad?

Lássa be kedves szárny úr, a mondatának értelme valahol kibicsaklott. Talán először próbálkozzék azzal hogy egyszerű tőmondatokban gondolkozik. Például: Az ég kék. A kutya ugat. A fű zöld. Ha már sikerült kigondolnia ilyen egyszerű mondatokat, próbálkozzék tovább összefűzésükkel. Ha ez is sikerült, próbálja meg leírni, majd visszaolvasni. Ha mindez sikerült akkor már csak az van hátra, hogy a megfogalmazott, majd leírt mondatoknak van é közük a blogban elhangzottakhoz. Ha nincs, akkor én különösebben nem látom értelmét, hogy kommentként elküldje.

zenonküp 2015.06.27. 18:18:28

@Mariann19:
"taxatíve definiálja a fogalmakat"

Ezt a csodát nem tudom megtenni.
- "A" azonos "A"-val
- "A" nem azonos "A"-val
- "A" azonos "B"-vel
meghatározásokat viszont igen.

A lovagiasság szabályai szerint kezdjen Ön, kedves Mariann!

Mariann19 2015.06.27. 18:23:06

@zenonküp:
Decens alkat vagyok, így finom stílusban és illedelmesen megkérdezem önt.
Tessék mondani, minek jött ön ide?
Sem a poszthoz, sem a témához nem fűzött egy gondolatot sem.
Vagy az nincs?

zenonküp 2015.06.27. 18:24:08

@tamas11:

"Ön nem ismeri, vagy nem fogadja el e kifejezések köznyelvi, mindennapos jelentésben?"

Kifejezések mindennapos, köznyelvi jelentésben történő használata nem vezet túl a mindennapiságon. A köznyelvi jelentés nem pontosan írja le, adja meg egy adott definíció tartalmát.

E két dolog önmagában elég ahhoz, hogy tartalmatlan fecsegés jöjjön létre. Ennek pedig nem feltétlenül itt a helye.

zenonküp 2015.06.27. 18:30:27

@Mariann19:

"Tessék mondani, minek jött ön ide?"

Ez a kérdés a személyemre vonatkozik. A felvetett problémákhoz nincs köze. A személy mivoltját érintő érvelés az ad hominem érvelés. Ha követi ezt az utat egyszerűen formai érvelési hibát fog elkövetni, amely eleve kérdésessé teszi érvelésének tartalmát.

2015.06.27. 18:30:59

@zenonküp:
olimpiát 10 milliós üzemméretben érdemes rendezni. ez eddig rendben van. de ettől még lehetett volna budapestet úgy fejleszteni, hogy alkalmas legyen a rendezésre. és akkor most örülhetnénk, mert az ioc azt mondja, hogy nem muszáj egy városba zsúfolni a játékokat a túlzott biztonsági kockázat miatt.

tehát le lehet úgy bonyolítani a kosárlabdát, hogy a csoportmeccsek mondjuk pécsen zajlanak. a pihenőnapon a kosárlabda szerető közönség felutazik budapestre. mert a fő helyszínen zajlik az egyenes kieséses szakasz és a döntő. az amerikai meccseket százmillióan nézik. ez 5 amerikai csoportmeccset jelentene pécs számára. és 3 meccset budapest számára. ebből 1 az olimpiai döntő brutális nézettséggel. ez a férfi kosárlabda torna. és van ugye a női torna. és elég sok versenyszám van. de ezt területileg el lehet osztani. a világbajnokságok rendezése is így folyik. persze az olimpia ennél jóval összetettebb. mert több tucat versenyszám van és az utolsó két napon már csak döntők vannak. és a záróünnepség. ami elég nagy terhelés a városnak. elosztott felállásban a sikeres rendezés nem lehetetlen.

2015.06.27. 18:37:39

@tamas11:
van két politikai elit. rendesen mindkettőt el kellene zavarni. de csak az egyiket lehet, mert ha nincs uralkodó osztály, akkor anarchia van. a köznép majd eldönti, hogy mit szeretne. ez a szisztémát hívják demokráciának.

tamas11 2015.06.27. 19:14:01

@zenonküp:
jó, akkor te vagy a garancia erre

2015.06.27. 19:40:33

@zenonküp:
a politika klasszikusan a poliszok ügyeivel való foglalatosságot jelent.

zipe moha 2015.06.27. 19:47:51

@unionista᠍:
"...van két politikai elit. "...mondjuk ez csak egy feltételezés....és mi van ha csak EGY van...csak ÍGY néz ki ??...ha ez utóbbit is mint feltételezést megvizsgálod...mire jutsz?

zipe moha 2015.06.27. 19:51:41

@unionista᠍: ...a piramisnak is csak Egy csúcsa van...akik felmásztak rá, fenn ücsörögnek...EGYÜTT...s legnagyobb gondjuk nem a piramis hegyén való folyamatos tartózkodás...hanem az alul lévők lent tartása..bármi áron.

tamas11 2015.06.27. 19:58:34

@zipe moha:
tán ismered a szerelmi okosságok tárházából:

- Mit tennél, ha eljutnál velem a csúcsra?
- Biztosan jönnénk lefelé...

zipe moha 2015.06.27. 19:59:23

@unionista᠍: ..a görög jó példa...a paszok és a az új demokrácia (mszp-fidesz)
...mielőtt leváltotta volna a társadalmi új "jobb-bal"...
....nagy koalícióba által össze innen kellet kidobni...s a teljes elitet EGYÜTT ment..sajnos nem elég messze...:)

unionista᠍ (törölt) 2015.06.27. 20:10:56

@zipe moha:
éppen abból van a balhé, hogy csak 10-ig voltak együtt. a kétharmad felülírt mindent. a sanyi haverom elmélete, hogy a jobboldali "zsidók" valójában cigányok. a fidesz belső ellenzéke szláv. a jobbikosok ősuerázsiaiak. az ellenzék a zsidó baloldalból és a jobbról kiszorult keresztényekből áll össze. törzsi csoportok vannak, amikben egy-egy eredet dominál. és ezek harcolnak. olyan, mint a trónok játéka.

zipe moha 2015.06.27. 20:11:35

@tamas11: ...ez elkerülhetetlen....az emberi erőfeszítés átmenetileg lelassítja de el nem kerülheti...az így nyert idő ára a rengeteg szenvedés..

zipe moha 2015.06.27. 20:12:49

@unionista᠍: ...s van olyan is amiben egyetértenek?...:)

zipe moha 2015.06.27. 20:50:36

......."Bármennyi idő is teljék el végzete beteljesedéséig, a hatalmon lévők felelőssége nem enyészik el, nem esik ki az emlékezetből.

Egyetlen országot sem lehet büntetlenül tönkretenni, a mi hazánkat sem. Nem lehet, nem lehet büntetlenül éllovasból sereghajtóvá silányítani. Nem lehet büntetlenül elfecsérelni azt, amit az emberek áldozatból, verejtékből és gürcölésből felépítettek.

Felelni kell a törvénytelenül eltitkolt adatokért, a nemzetgazdaság tönkretételéért, a polgárok ellen elkövetett vétkeikért. Önmagát ítéli el a nép, ha felmenti bűnös vezetőit.
És mindenkinek, akit jogsérelem vagy bántalmazás ért teljes körű elégtételt fog majd nyújtani a becsületét visszaszerzett és újra tiszteletre méltó magyar állam. "

zipe moha 2015.06.27. 20:51:27

@zipe moha: orbán viktor 2007 márc.15..
ámen

unionista᠍ (törölt) 2015.06.27. 20:57:57

@zipe moha:
lopnak, csalnak, hazudnak. ebben nincs különbség. ez egy maffia háború. kisebbségi klánok állnak szemben többségi és kisebbségi kládokkal.

zipe moha 2015.06.27. 21:02:49

@unionista᠍: ... a tömeg közben pedig egymást marja...zsidózik, komcsizik, fasisztázik, pridre vonul, füvet akar legalizálni, kerítés építésről okoskodik ect...barmok vagyunk?...( a kijelentő mód...az talán helyesebb lenne..)

tamas11 2015.06.27. 22:02:32

@zenonküp:
több jelentése is van annak, hogy "minek jött Ön ide"

Az egyik mindenképpen az, hogy fölöslegesen jött, jobb lett volna ha nem teszi, azaz nem szólal meg...

Mariann19-ről itt azt állítani, hogy semmi értelme, "tökéletesen értelmetlen" amit írt, az tiszteletlenség, azokkal szemben is, akik olvassák. Olyan mint az étteremben bedobni a kanalat "ez ehetetlen", miközben a többiek már hozzáláttak, jóízűen.

A fogalmak használatának módját -kiemelés Öntől - nem mulasztottuk el meghatározni, ön mulasztotta el tisztelni. Mi megegygeztünk abban mariannal, hallgatólag, hogy a diszkusszió ezen a hangon ketyeg.

Ön persze nyilván tudja, hogy a konszenzust eredményét egy kommunikációs interakcióban az határozza meg, kinek a fogalmait fogadják el azaz használják inkább a szereplők.
De a szereplők közül elsőbbsége keletkezik a KORÁBBAN megszólalónak. Ha többen vannak, akkor méginkább.

Ön tehát a felelősségteljes fölösleges forgalmista. Kalauz a megállított járaton.
Ezért én is megkérdezem, minek jött ide? Kérdésemet értse úgy, hogy nem tartok igényt fogalomigazgatói tevékenységére.
Kérem tegezzen visssza mert egy önnél is időssebb nyelvésszel beszél és mert itt ez a szokás.

unionista᠍ (törölt) 2015.06.27. 22:16:37

@zipe moha:
tartok tőle, hogy nemzeti radikalizmus nélkül nem létezik magyar polgárosodás.

zipe moha 2015.06.27. 22:51:43

@unionista᠍: ..minden nevet fel kell írni az emlékezetbe, akik idáig vitték el az országot, és a népét

Kalmár 2015.06.28. 07:57:29

"Bármilyen csábító, a PKP nem fogja követni se a szociális, se a nemzeti demagógia útját. Talán nem oszt, nem szoroz ebben a pillanatban, hogy mi mit követünk,"

Éljenek a lánglelkű fiatal politikusjelöltek!

Ha kormányra kerülnének, ők nem fognak lopni!
Az ő polgármestereik felháborodva tolják el maguktól a főterek felújítása miatt kapott milliókkal teli dobozokat!
Igazságos adórendszer lenne.
Nem lesz drága táskájuk! Csak újrahasznosított Tesco-s szatyorral járnak majd nemzetközi konferenciákra, ahol mindenki dicséri őket!
Megszűnne a gyermekszegénység, a globális felmelegedés, és minden rossz a földön....

Tudom már mi a PKP!

Populista Kamu Párt!

Egy dologban azért egyetértünk:
"nem oszt, nem szoroz ebben a pillanatban, hogy mi mit követünk"

egy mondat a ... 2015.06.28. 09:17:34

Kedves HaFr!
'A rezsicsökkentésről már a legelvakultabbnak is kiderült, hogy fenntarthatatlan'

Ha arra gondolsz, ugyanezt az árcsökkentési ütemet folytatni nem lehet, akkor igazad van, de nincs is erre semmi szándék.

Ha komoly kritikát akarnál megfogalmazni, szépen idetennéd a szabadpiaci energiaárak mozgását, és még a te legendásan hiányos matektudásod is elég lenne annak belátásához, hogy még akár nagyobb is lehetett volna -szigorúan piaci logika alapján is.

'A kerítésről -- ahogy a belső- és külső ellenségképek korábbi verzióiról -- semmi mást nem lehet biztosan tudni,'
-Béndek Péter erről így vélekedett:
'Nem lenne semmi bajom a kerítéssel (pontosabban nem tudok jobbat)' - írta nemrég blogján, de igazad van, nem kell mindig egyetértened vele;-)

'Nem értek egyet Róna Péternek egy minapi konferencián elhangzott feltételes dicséretével,'

- hiú elégedettségérzés tölti el az egyszerű kommert, ha felvetése kis idő múlva a bloggernél is előkerül:)
RP-vel természetesen szintén nem kell egyetérteni, mit ért ő vidéki sajtkézművesként a pénzügyekhez, gazdasághoz, meg különben is csak egy orbánszekértoló amatőr.

A Matolcsyzmus rémtetteit pedig kár mosogatnod, Az az ember nem ért semmihez, csak kárt okoz, rombadönt, meg ilyenek ...

egy mondat a ... 2015.06.28. 09:25:56

'Egyébként nem értem, és sose értettem, mi az olyan mitikusan bonyolult az adózás szabályainak és az állami jövedelmek beosztásának, vagy ami azt illeti, a monetáris politikának az eredményes megtervezésében és végrehajtásában.'

:)
Pedig ehhez Magyarországon legalább 5 millióan 'értenek'...

Hát ezért van az kedves HaFr, hogy mindenki foglalkozzon azzal, amihez ért.

Te például végre fellendíthetnéd a PKP-t, megjelenhetne végre a nyilvánosság előtt a Pártot képviselő szakember és politikusgárda, lehetne végre a nagyérdeműnek is azonosítani, mi lesz az alternatíva .

Toportyán Zsóti 2015.06.28. 10:22:59

Reméljük nem fognak narancsgecibe fojtani jobber nemzeti keresztény megélhetési magyarjaink.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.28. 10:45:14

@Toportyán Zsóti: Zsóti, stílusod vissza-visszatérően gusztustalan

Toportyán Zsóti 2015.06.28. 11:32:25

@HaFr: Igaz,majd visszaveszek belőle ha eltűnnek a milliárdokkal kistafírozott bayerzsótik-simicskák és egyéb élvonalbeli keresztény nemzeti úriemberek.

explanatus 2015.06.28. 12:28:00

Az görög dráma kapcsán be kellene látnunk, végül - - - a nép, a választópolgár, a hagyjatok engem a politikával, én kis ember mit tehetnék - - - véleményen lévők az igazi vesztesei annak, ha olyanok uralmát tűrik magukon, akiktől messze áll érdekeik képviselete.

A görögök most azt várják, hogy sok évtizedes, mindent okosba megoldani hagyó politikusaik ezt megoldják valahogy okosba. Abban biztosak lehetnek, választottaik maguknak biztosan megoldják, ahogy eddig is de, hogy ebből ők hogy jönnek ki majd eldönti az idő. Legvégül talán akkor fog eszükbe jutni, csak nem kellett volna mindent rájuk hagyni, ha egyéni boldogulásuk útján (gyalog) elindulva megpillantják a kerítést.

Ilyen nincs, tör majd ki belőlük, Már a magyarok is? mert a határon felállított óriásplakátokon majd ez fogadja őket: „Tiszteled törvényeinket, kerüld el határainkat.”

- - -

Nálunk mindez ma elképzelhetetlen (gondoljuk), mert határozott kormányunk, bölcs ellenzékévél karöltve megvéd bennünket, ha kell befelé nem nyíló kerítéssel, ami egy egyszerű műszaki megoldással kifelé se nyílhatóvá alakítható.

Azután ha mi indulunk meg (gyalog) napnyugatnak, akkor majd szembetaláljuk magunkat az autópálya felhajtókról már ismert feliratokkal, www.new-facts.eu/wp-content/uploads/2012/10/00-Allgemeine-Bilder_polizei_stopp-falsch.jpg melyek kiegészítő szövege majd valahogy így hangzik:

Ha olyanokra bíztad hazád vezetését, hogy most menekülsz, viseld következményeit!

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.28. 13:04:28

@explanatus:

"A görögök most azt várják, hogy sok évtizedes, mindent okosba megoldani hagyó politikusaik ezt megoldják valahogy okosba."

De a politikusaik okosba lepattintották az istenadta népnek a lasztit. Mivel nem sikerült megszervezni hogy a hitelezői kecske is jóllakjon, meg a fiskális szuverenitás káposztája is megmaradjon, a népre hárítják a felelősséget: mivel valamit bukni kell, döntse el a nép hogy mit akar bukni -- és utána ne panaszkodhasson, hiszen ők döntöttek. Vagyis a kormányzat meglépi a Poncius Pilátus cselt.

egy mondat a ... 2015.06.28. 13:37:03

@neoteny: tehát ha rábízta a nép a politikusaira a döntés akkor az, ha a politikusok testálják rá a népre a döntés felelősségét, akkor meg az a baj ...
Még jó, hogy vannak a bloggerek, akik mindig pontosan tudják, senki nem csinál semmit soha jól. A mégtudósabb kommerekről ne is essen szó ...

zipe moha 2015.06.28. 13:38:15

@neoteny: ....MÉG nem vették elő a levitézlett elitet...okosan....mert 2 frontos lenne a háború...ám ha elrendezték az eu-t...jöhet a belpolitika..kíváncsian várom..és remélem ott nincs " rózsadomb-paktum"

megamind (törölt) 2015.06.28. 13:48:36

@egy mondat a ...: jaja - így is úgy baj - nyírjuk ki a problémát, és döntsünk közösen ;)

egy mondat a ... 2015.06.28. 14:05:33

@explanatus:
'Az görög dráma kapcsán be kellene látnunk,'

Amint láthattad, az a görög nép nemrég jól meg is unta az előző elitet, és megbízta a mostanit - elvégre a többmillió választópolgár együtt mégse hozhat operatív döntéseket, néhol ezt hívják demokráciának, jelentsen ez bármit is (mostanában ilyen trendiket kell hozzábökni a szövegekhez.)

Ez a mostani elit meg látván a fajsúlyát a döntésnek, hát jól meginterjúvolja a megbízóit: mifene legyen hát, hunyászkodjunk tovább, vagy ne ...

Ismered ugye: győzni nem győzhetsz, döntetlen nincs, az eu(ró)ból kiszállni nem lehet :)
Meglássuk, a TGM biztos nagyon szurkol nekik.

Szerintem nagyon jót fog tenni az EU-nak ez a görög fejlődéstörténet, meg az esetleges végkifejlete; valamit nagyon elqrtak Brüsszelben;-)

explanatus 2015.06.28. 15:08:20

@egy mondat a ...: Az ugyanazt nézzük, de mást látunk tipikus esetével állunk szembe, mert máshonnan nézzük. Nem vitatom nézőpontod helyességét, onnan biztosan azt látni. A görögök legutóbbi „bölcs” döntése, hogy a választható paletta két szélét hozták össze, érdekes, de egyben veszélyes kísérlet is.

Olyan Jobbik-MSZP koalícióféleség, leszámítva a nem elhanyagolható tényt, hogy az egyik ki akar lépni az EU-ból, a másik még inkább kiszolgáltatna neki bennünket. Hogy ellentétes törekvéseik kioldanák egymást és valami zseniális megoldás jönne ki belőle, kétlem.

Meglátásod, ami Brüsszelt illeti csak pár lépésnyire van attól, ahonnan én látom, azaz ebben nincs vita, hiszen a tagállamokra akar telepedni. www.balintgazda.hu/images/magazin/aranka.jpg

Az EU legutóbb ezzel haragította magára a tagállamok polgárait:
www.parameter.sk/rovat/kulfold/2015/03/19/osszecsaptak-az-europai-kozponti-bank-ellen-tuntetok-rendorokkel „Az EKB új székházát 2010-ben kezdték építeni, a beruházásra eredetileg 850 millió eurót szántak, de nem sikerült betartani a tervet, így végül csaknem 1,2 milliárd eurót költöttek el.” Majdnem annyiba került, mint amit a görögök most nem tudnak fizetni, azaz sok pénz, de nem dől össze tőle a világ, sem az EU.

Ráadásul szimbolikus jelentősége is van, mert markánsan megváltoztatta Köln városképét, hiszen magasabb, mint a DOM, melynek tornyán álló keresztvirágon magyar nyelvű felirat is található honvarihajni.lapunk.hu/?modul=galeria&a=54254&p=1

Titimataifaaaro 2015.06.28. 15:52:30

"az MSZP-LMP-PM-Fidesz-Jobbik metrófelújító-olimpiázó-kerítésépítő útját"

Szóval ti nem fogtok semmit építeni. Ez lehetne a választási szlogenetek. "Mi nem építünk semmit. Szavazz ránk!"

Titimataifaaaro 2015.06.28. 17:52:26

@HaFr: Pedig le kell fordítani a választópolgárok nyelvére a politikai üzeneteiteket. De ha ez nem tetszik, van más PKP-s plakát ötletem:
"Majd a piac megoldja."
"Szeretem a kapitalizmust. Szeresd te is."
"Az USA szép, az USA jó, Orbán rossz, fújj."
Szerintem frappánsan megfogják a PKP világnézetének a lényegét, és közérthetőek.

zipe moha 2015.06.28. 17:59:47

@explanatus:
..."A görögök legutóbbi „bölcs” döntése, hogy a választható paletta két szélét hozták össze, érdekes, de egyben veszélyes kísérlet is. "...

annyiban kalauzolnálak szó sincs a "paletta két széléről"!
ami történt az az, a kinevezett "szocialista" és a kinevezett " konzervativ" pártokat...valójában a neoliberalizmus helytartóit...összenyomták és egyszerre kiszorították...
helyette nevezzük ( a lokális társadalmak képviseletére alakult..) társadalmi bal- és társadalmi jobb oldali koalíciót alkottak meg...az ideológia még nem kiforrott, nem jár előttük senki abban, hogy hogyan lehet szabadulni a társadalmakra kényszerített lakáj politikai-és értelmiségi elittől...a csatákba ki fog kristályosodni...ezért is remeg a kéz az eu nacional kijelölt mainstreaemekben....az előképük Görögország...sokat trükköznek még és sokszevedést okoznak..de már csak az ídő megy

egyetmondok 2015.06.28. 18:54:07

@egy mondat a ...:

A görögök érdekes döntés előtt állnak:
megszavazzák az államháztartásuk további olyan faragását,amelyet megszorításnak neveznek,vagy nem --

amely esetben arról döntöttek,hogy saját fizetőeszközt vezetnek be..,

amellyel olyanról döntöttek,amit senki se tud a monetáris Unióban,szó szerint senki, hogy hogyan a manóba is köll csinálni;

továbbá (legalábbis a görög kormány pénzügyminisztere szerint ez magából)az Unióból való kilépési döntés is,amelyről szintén senki se tudja,hogy hogyan kell csinálni,ott se,Brüsszelben se.

Ám tegyük fel egy pillanatra,hogy mindenki hamar rájön,hogy mit hogyan is kell tenni,kiderül,hogy nem kell az Unióból is valahogyan kilépni,mert lehet csak a monetárisból egyedül...,és bevezethetik a saját fizetőeszközt újra,

ami a görögök életszínvonalának nagyjából minimum a mai felére való zuhanását jelenti majd,nagyjából egy hét alatt...,viszont megnyitja az utat az államadósság elinflálása előtt.

(Persze az is előfordulhat,hogy olyan kérdés kerül megfogalmazásra,mint pl. a magyar kettős állmapolgárságról szóló népszavazásé volt...,értelme semmi,jelentősége semmi,a törvényhozás azt tesz amit akar. Meg kell tehát majd nézni magát kérdést,mert az döntő.)

S persze ne feledjük,hogy már zajlik egy népszavazás,amely teljesen világos eredményekkel jár: a görög nép egyáltalán nem bízik a saját államában,ezért kegyetlen tempóban veszi ki a görög bankokból a pénzét,és utalja más, uniós,vagy nyugati (egyéb)bankokba, és szépen kezdik a fiókba tenni cash-ben is.

Kiderül,hogy ugyanez a görög nép,amely menekíti a pénzét az államcsőd esélye okán (s csak jelzem,emlékezhetünk nemde, mert nem volt olyan régen,hogy egy Dél-Korea nevű ország esetében a koreai nép, államcsődöt elkerülendő elkezdte az aranyékszereit is bevinni a kincstárba....),mert nem hisz a saját államának, mennyiben fogja ugyanennek az államnak a kiadási faragványolását értékelni...

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.28. 21:03:34

@egy mondat a ...:

Igen, kedves leponex, a demokrácia kiteljesedésének csúcsa az amikor megkérdezik az elítélttől hogy mit szeretne: ha felakasztják vagy ha lefejezik.

Továbbá: a görög alkotmány 44. cikkének 2. bekezdése szerint nem lehet népszavazást tartani fiskális kérdésekről -- pontosabban nem lehet törvénybe iktatni egy ilyen népszavazás eredményét. Vagyis a kormányzat "meginterjúvolhatja a megbízóit", de fiskális kérdésekre nem igaz hogy "a nép szava isten szava": csak a parlamenti képviselők általi szavazás eredménye érvényes olyan esetekben. Ha pénzkérdésekről van szó, akkor alkotmányosan csak a képviseleti demokrácia engedélyezett, a közvetlen demokrácia nem.

----

Habár ezt nem nekem írtad, de hadd idézzelek:

"valamit nagyon elqrtak Brüsszelben"

Íme egy görög közgazdász értekezése hogy mit és kik tettek a helyzet kialakulásáért:

www.frbatlanta.org/-/media/Documents/news/conferences/2011/sovereign-debt/papers/Kouretas.pdf

Habár a pillanatnyi görög kormányzat nem felelős Görögország gazdasági helyzetéért (az az 1980-tól volt, kb. negyedszázadon át uralkodó kormányzatok sara), viszont úgy viselkedik mint a májzsugorban szenvedő alkoholista, akinek azt mondják: "kapsz egy májátültetést ha abbahagyod az ivást" és ő erre azt válaszolja hogy kegyetlenség nem adni neki új májat -- az ivás folytatása meg szuverén joga, és az elvonási tünetek túl sok szenvedéssel járnak.

egy mondat a ... 2015.06.29. 08:20:47

@neoteny: ó, a görögök kigömbölyödő problémáinak okairól rengeteg okosságot lehet mondani (főleg így utólag), a brüsszeli elqrás természetesen nem erre vonatkozik konkrétan.

A kritikátlan EU ajnározást érdemes lenne félretenni, és megnézni mivé fejlődött néhány évtized alatt ez a 'közösség'
Vagy elég lenne csak a 2008-as válság utáni koncepciótlanságot, vagy még rosszabb esetben a megvalósuló koncepciót megszemlélni.-)
A világ legversenyképesebbé váló, az erős Európa, kohézió erősítése, a peremvidék felzárkóztatása, ...

És a legegyszerűbb és a legrosszabb mindenre a bajba jutott tagállamokra mutogatni, mindenre az alkoholizmusuk a probléma.
NB: a görögök alkoholizmusán amúgy ki is kaszálta a legnagyobbat??

egyetmondok 2015.06.29. 08:26:20

@neoteny:
Elég csak végigfutni a link szerinti anyagot,és az juthat ez ember eszibe, hogy vajon ott,Görögországban lehazaárulózzák-e ezt a közgazdászt,mint ahogyan az ilyen véleményeket kifejtő magyar közgazdászokkal teszik itthon...

Mert hogy (az adósság nagyságát nem nézve) amit a szerző abban leír,pont hibátlanul igaz a magyar helyzetre is.

egyetmondok 2015.06.29. 08:42:38

@egy mondat a ...:
" A Matolcsyzmus rémtetteit pedig kár mosogatnod, Az az ember nem ért semmihez, csak kárt okoz, rombadönt, meg ilyenek ... " --

hát jó,jó,igen,igen,de azért én nem bántanám Matolcsyt,hiszen az ügyészségtől tudjuk,hogy a pénzügyek nem jutnak el a tudatáig se.

egy mondat a ... 2015.06.29. 08:49:16

@egyetmondok:
bizony, meg talán a zoknija is lyukas is, büdös is annak a tehetségtelen, szakmai analfabéta kuruzsló Matolcsynak ...

Szerinted a 20%-os éves kamattal kecsegtető görög állampapír vásárlója vajh minek lenne nevezhető?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.29. 08:56:59

@egy mondat a ...:

"a görögök alkoholizmusán amúgy ki is kaszálta a legnagyobbat??"

A linkelt tanulmányban benne van a válasz: azok a görögök akik egy negyedszázadon keresztül többet fogyasztottak mint termeltek.

egyetmondok 2015.06.29. 08:58:18

@egy mondat a ...:
Nehezen is tudom elképzelni,hogy ne lenne büdös a zoknija valakinek,aki az MNB elnöke,miközben az elnöksége alatt működő intézmény alapít egy alapítványt,amibe maga az elnök úr is beleül,mint kuratórimu tag, s onnan nem is kicsi apanázst húz,amely nem jut el a tudatáig...,mint ahogyan az se, hogy a saját elnöksége alatt álló intézményben valamely okból nem jön létre a törvény szerint szükséges felügyelő bizottság...

Minek is lenne nevezhető egy ilyen jegybank elnök...zoknija ? Büdösnek,kegyetlenül büdösnek,de nem vitásan semmi se tíccsa,hogy te pl. közgazdasági értelemben erre gerjedj.

egy mondat a ... 2015.06.29. 09:23:03

@egyetmondok:
Én a közgazdasághoz sem értek semmit, különösen azóta amióta folyamatosan azt olvastam az igazán hozzáértő közgazdászoktól (Békesi, Zdeborsky, Petschnig, Lengyel, Bokros, Kéri, tak tak tak ) hogy rögvest összedől a forint meg az ország, ha kamatot csökkent az amatőr, hozzánemértő tudatlan Matolcsy, a Varga síkhülye a pénzügyhöz, a befektetők elmenekülnek, senki nem hozza ide a termelését, ha meg mégis autógyárak épülnek fel az rossz, mert csak összeszerelőüzem leszünk ettől nem lesznek munkahelyek, de ha mégis akkor azok nem gyártanak hozzáadottértéket elegendőt, pedig annyi segélyezett/+közmunkás szeretne hozzáadottértéktöbbletet tervezni, egész eddigi életükben ezt csinálták.

Az ostoba Matolcsy meg pökhendien összegründolna egy mainstreamtól eltérően gondolkodó közgazdászképzést, pedig ugye a mostaniak is milyen pöpecül megszakértették az egész világ pénzügyeit, csak azok az alkoholista görögök az okai mindennek.
Meg a Matolcsy büfös zoknija.
UFF!

egyetmondok 2015.06.29. 09:46:30

@egy mondat a ...:
Segítek akkor kicsit,hogy eligazodj a közgazdaság kérdéseiben:
Robin Hood története nagyon jól rendbe tud hozni pénzügyileg egy háztartást,mondjuk egy filmgyártó cégét,vagy egy kiadót,pl.képregényt illetően,de arra qa kozmikus méretű erkölcsi elrothadásra a brit társadalom mégse vállakozott, mint ti a Fidesznél,hogy államelvet csináljon a jó Robin munkásságából...,
ha a Fidesz esetében nem inkább Móricz barbárjairól kéne inkább beszélni.., persze szigorúan csak a gazdaságpolitikát illetően.

egy mondat a ... 2015.06.29. 10:18:20

@egyetmondok:
No segíts akkor, derék Robin Hoodunk miképp hoz rendbe pénzügyileg egy háztartást, ha már...

Ha még mindig az állami nyugdíjkasszából elsikkasztott, majd visszaszerzett manyupra, netán a bankok profitjának megcsapolására gondolsz még mindig, akkor egy kis innovációra tán szükséged lenne érvkészleted feltunningolására, nem gondolod?

egy mondat a ... 2015.06.29. 11:13:50

@egyetmondok:
Sejtettem az innovációd volumenváltozását :)

tamas11 2015.06.29. 11:22:51

@egy mondat a ...:
Úgy beszélsz, mintha...
Mintha ellenzéki társadalomtudományi intézetektől várhatnánk a változást, az tudós műhelyektől függene, vagyis, azok alapításába kéne fojtani a kollektív akaratot, a tulajdonképpeni szükségleteket.
A gondolat (ha alakul), majd vitatható lesz, viszont jól helyettesítené mindazt, amire szükségünk van, amit szeeretnénk. Korupciót pl régóta nem szeretnénk. A tobzódó hatalom azzal került székébe, hogy majd ellene tesz. Most akkor kezdjünk polemizálni róla?
Pedig ott tartasz, hogy még jól megkutatnád, kutattatnád.
És akkor... majd akkor... lehet dönteni. Szerinted ki fog?

Megírtam hosszabban kifejtve, hogy miért ne várjuk ezt az állítólagos alternatívát. Általában se, ill. itt se.

Hafr blog, Magyar politika a baloldal után,
06.05 7:51:42 hozzászólásban
vagy a link:

hafr.blog.hu/2015/05/14/magyar_politika_a_baloldal_utan/full_commentlist/1#c27241072
------------
---------

@egy mondat a ...:

Ragaszkodsz ahhoz, hogy Hafr és még néhánymillió ember a nézeteit meg a közvetlen társadlmi élményét megformálja, és ha nem borba, akkor angliai utazásba, vagy társadalomtudományi intézetek alapításába fojtsa?
Értsd meg nincs kész alternatíva, és nem csupán azért, mert vérszegény a szellemisége és gyenge a szervezettsége az ellenzéknek, hanem mert a hatalomtechnika részévé vált, hogy gyökerében fojtsa el a próbálkozást, s mi több, a demokrácia jegyének tekinti, hogy azt játszi kommunikációval megteheti.
(és ehhez övé a média durva túlsúlya).
Bajnait az egy évre sikeres miniszterelnököt a legutóbbi választás előtt 400 millióért a CÖF plakátjain láthattad, együtt egy bohóccal, meg Hagyóval. Erre költöttték az állítólagcivilek a te választási informáódásodra szánt adóforintodat.
Hozzátéve, hogy CSAK ezt láthattad hetekig a plakáthelyeken, 30 az 1-hez volt az ellenzéki plakátarány azokban a napokban, ha nem torzabb!
Ha egy tucatnyi kétméteres TEK-es péntek délután felkapja a koldust a margit híd budai villamosmegállójában szinte kedvesen, annak nem az az üzenete, hogy a hatalom dajkálja a rászorulókat, hanem, hogy féljél és arra autózik majd egy nagykutya, bombafenyegetéstől tartva.

Hallgasd meg bármelyik volt MDF-est, elítélik a történéseket. Pedig nem a komcsikat várják vissza. A rendszerváltók mind felsorakoztak - a fideszt kivéve persze, - ugyanoda kanyarodva vissza.
Túlzásba viszed a centrális erőtér istenítését, nem véleményezni akarnak azok, akik a perifériákra szorultak, hanem kitörni szerepükből, mert az kényszerű. De igazad van a kényszerűség még nem tartalmi vonatkozás.
Az ellenzékiek már nem buknivaló ballerek, hanem lenyomott polgárok. Ma ők a hazafiak. Csak nem csúsznak át az avitt, régies értelmiségi, vagy mozgalmi szerepekbe. Azért ők a polgárok, mert kersik, és látják a változtatás szükségét, aljas dolog felróni, hogy nem építették meg a hatalom ellenében önérvényesítési stratégiájukat, az nem állt össsze tömeggé, látványos utcai tüntetéssé, és csak az sajátíthajtja ki az igazságosság mítoszát, aki kommunikálni is tudja.
Ócska üres beszéd a buktatottakon, csak rajtuk számonkérni a jövőképet. Most Orbánékon kell számonkérni a jövőképet, és látjuk merre haladunk

Ha meg felépülnének az ellenzékiség műhelyei, akkor jönne az, hogy soros pénze van benne, mintha csakis kormányváltástól innen lehetne nemzeti bármi. Most már fordítva van.

egy mondat a ... 2015.06.29. 16:00:05

@tamas11:
'A gondolat (ha alakul), majd vitatható lesz, '

Hol van itt a vitatható gondolat kedves kitiltáspártoló tamas11 barátunk, hol?
Sztereotip orbángyalázás, a legszínvonaltalanabb blogok felé kacskaringózva.

'Értsd meg nincs kész alternatíva'

Én megértem, de akkor neked meg a fanklubnak kéne megértenie, hogy ilyen szánalmas nyafogással: ' a hatalomtechnika részévé vált, hogy gyökerében fojtsa el a próbálkozást,' csak nevetségessé lehet válni.

Abszolút konkrét példát idéztem Pétertől, amikor óvatlanul bevallja hogy neki sincs jobb ötlete pillanatnyilag a kerítésre, majd nekilát megmagyarázni hogy a Zorbáné azért nem jó, mert ... a szokásos mantra , nem idézném.

'Hallgasd meg bármelyik volt MDF-est, elítélik a történéseket.' - remélem nem a Kerékbárczyra gondolsz:)
Kíváncsi lennék a még egyetlen komoly volt mdf-es Boross Péterre, ő mit gondol erről, valami szakértelme legalább neki volt a rendfenntartáshoz, és ölég kritikus is volt sokszor a Zorbánnal.

'Túlzásba viszed a centrális erőtér istenítését'

No mégegyszer: egyáltalán nem istenítem a centrálist, jómagam túlzottan is együttműködéspárti vagyok, (nem is lenne belőlem soha politikus ezért ), mindössze megpróbáltam MEGÉRTENI a lényegét, az okait, és be kellett látnom: Orbán néha tényleg zseniális koponya, sok éve közelébe sem kerül senki ezen a pályán.

A leendett ellenzék, a totálisan megbukott Magyarbálint-féle 'liberalizmus' még a választások előtt (2009-ben) bejelentette, nincs semmiféle együttműködés a várható új kormánnyal, az fasisztoid, felszántja a demokrácia göröngyeit, kivezeti az Unióbó hazánkat, lepaktál a jobbikkal, ....

Mit lehessen tenni egy ilyen konstruktív ellenzékkel?
Tudomásul veszik, és a bölcs választókra bízzák a döntést, ahogy a centrális definiálásakor a Zorbán írta, nem idézném ;-)

'az nem állt össsze tömeggé, látványos utcai tüntetéssé,'

No, talán ezen is el kéne merengeni, mi lehet ennek az oka?

Talán az hogy semmiféle hihető alternatíva-csírát, gondolatot nem tudtak a ballib barátainkban felfedezni, csak a végnélküli meddő halandzsát a jogállam, a szólásszabadság és egyebek elhalálozásáról?

'Ha meg felépülnének az ellenzékiség műhelyei, akkor jönne az, hogy soros pénze van benne,'

Tolhatná a Sopros talicskaszámra a pénzt, ha nem tudnak úszni akkor hiába fizetné meg őket :)

Említetted a Bajnait, mint sikeres politikust :)

Mikor volt ő politikus egyáltalán? Tán amikor és annyira, amennyire a Giczy Gyuri bácsi...

tamas11 2015.06.29. 18:50:38

@egy mondat a ...:

ha nem lenne itt vitatható gondolat, nem járnál ide. Éhenhalna minden provokatőr.
...

tamas11 2015.06.29. 18:54:14

@egy mondat a ...:

különben leszokhatnál erről az epitheton ornance-ról, hogy 'kitiltáspártoló' lennék, mert akkor mindig ide kéne vésnem, hogy te vagy az sokszorfigyelmeztetett destruktív robotarc, aki visszaarcátlankodik másnéven, és azthiiszi egy rendben... Mert én ezt nem pártolom, hogy pontosak legyünk.

tamas11 2015.06.29. 18:55:51

@tamas11:
jav:

...ezt hiszi, hogy ez így rendben...

egy mondat a ... 2015.06.29. 19:30:55

@tamas11:
:) keresek rá másik szinonimát, jó?

Mert amúgy konkrétan leírva támogattad meglehetős szervilizmussal - nem idéznélek.

a 'visszaarcátlankodó robotarc' - ez tetszik, grat.

Mindkettőt te írtad, kinek higgyek?

'ha nem lenne itt vitatható gondolat, nem járnál ide'
'A gondolat (ha alakul), majd vitatható lesz,'

Ez utóbbi megállapításoddal értettem egyet, és annyiban talán igazam van, a szegényesen cizellált orbánrendszer legyalázásán kívül nem sok gondolat van a gazdától. Se.

'Éhenhalna minden provokatőr.'

Jaj, kérlek neeee...

'Besúgók és provokátorok
koncert közben sose gondolok
rátok

Kedves, csupa kedves, csupa kedves arcot látok
de azért jobb, ha tudjátok
hogy a magunk módján mi is figyeltetünk
aki elôttetek áll az a mi emberünk
elpirultatok
lebuktatok
besúgók és provokátorok

Tudjuk vidékrôl kerültetek fel
és még ez volt a legjobb munkahely
egy program, amit választottatok
besúgók és provokátorok
Koncert közben sose gondolok
rátok

Kedves, csupa kedves, csupa kedves arcot látok
de azért jobb, ha tudjátok
hogy a magunk módján mi is figyeltetünk
aki elôttetek áll az a mi emberünk
a magunk módján mi is figyeltetünk
aki elôttetek áll, aki mellettetek áll, aki mögöttetek áll
az a mi emberünk

Csak forogjatok, lebuktatok
besúgók és provokátorok

Besúgók és provokátorok'

Ja. 'Szép idők' voltak, na :)

explanatus 2015.06.29. 20:09:15

Gondoljunk kicsit a görögökre, hátha segít nekik :)

www.youtube.com/watch?v=E0_M6afEe7A

Adam Ant 2015.07.03. 18:07:57

@szárny: ennél itt magasabb a színvonal, kapd össsze magad.....

tamas11 2015.07.03. 19:20:24

Emlékeztetett egyik kommentelő, (álneve most nem számít), hogy az egyetlen komoly (volt) MDF-esnek Boros Pétert tekinti, míg énnekem ő eszembe sem jutott, csak az összas többi. Azok, akik élesen szembefordultak több ütemben és változó hevességgel a mai kormány politikájával, Orbánnal.

Nekem az ő pálfordulásuk a mérvadó, és Boros az elhanyagolható, aki kilóg a képből.
Hiszen Orbán tanácsadója...Eredetileg, 1989 előtt a második legnagyobb vendéglátóipari hálózattal rendelkező vendéglátó vállalat igazgatója volt hosszasan, olyasvalaki, aki ott billegett a képek szélén, a diplomáciai és protokoll események perifériáján.
Talán még Brezsnyevet is ölelte, de ez csak gonosz hangulatkeltés részemről, a magas diplomácia nem enged meg ilyen vargabetűket.

Tisztában vagyok azzal, hogy a történelem nem ismeri a feltételes módot de a fenti dilemmában Antall József véleménye lehetne mértékadó. Mit szólna az általa is fémjelzett rendszerváltás mai kifejletéhez, ha élne?
Nekem éles határozott véleményem van erről, de
nem tartom fontosnak a feltételezésem, az mindenkinek van. Mégis, kíváncsi vagyok, mások miként vélekednek: szembefordulna a történésekkkel, ha élne, és hallathatná a hangját?

2015.08.01. 04:38:34

@ricardo: A görögök is belé pusztulnak Oympiálásba! Magyar meg még "részegesebb tudva lévő! Megissza a "kamatkoktélt" is, Aztán fetreng Ájrópa árokpartján, bevizelve, politikától okádva!

2015.08.01. 04:42:28

@egy mondat a ...: "Maradok leharcolva!" az új nóta!/ Vírit a szélhámos/ maradjak mondja plébános! Selymes Zsóti, kin fog uralkodni?
süti beállítások módosítása