1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.25. 18:42 HaFr

Jaj, de hát a Fidesz csak a Jobbikot gyengíti a kerítéssel

És akkor nézzük ezt a demagóg érvet is, fent a címben. A Fidesz a magyar történelem kevés függetlenségi periódusának messze legkorruptabb, legalávalóbb rezsimét építette ki. Kár rugdalózni, sikerült. Megértek minden magyar embert, hogy inkább választja a Jobbikot, mint ezt a csürhét. A Jobbik hamvas rasszizmusa, rejtegetett orosz kapcsolatai, EU-ellenessége és a majd vele megtekinthető tökéletes kormányzati zsákutca még nem tűnnek elég komoly veszélyforrásnak a népnemzeti érzelem kiáradó gyógyírjával szemben, amelyet egy Novák Előd-megszólalás, egy nagyívű Lukács László-elemzés vagy Gyöngyösi Márton lényegre törő interjúi képviselnek (pl. "a cigányok fenyegetik az országot", Newsweek Polska). A magyar empirikus alkat, szeret mindent kipróbálni, és ez még tényleg vissza van (mármint 1945 óta), miért ne. De ha látjuk is felderengeni a jövőt, a Fidesz-jelentette jelennel szemben bármi jöhet. 

Az önmagukat komoly felbólogatásokkal kísérő szakértő kommentelők szerint Orbán gyengít. Orbán az ellen-Vona, és aki nem látja ezt, és nem szavaz neki bizalmat ebben a komplex hadmozdulatban, az hülye. Szerintem meg nagyon nincs így. Orbán tönkretette az országot, és ennek néhány év után híre ment Pesttől távolabb is, az emberek elkezdtek elszállingózni a táborából, aztán már nem csak szállingóztak, hanem buszokat fogadtak, később csuklós buszokat, végül vonatszerelvényeket, és azzal álltak át Vona táborába. Mint mondjak, igazuk volt. Elegük lett az aljasságból. Orbán most az aljasságát igyekszik feledtetni az aljasság egy további dimenziójának megnyitásával, ami a várható 2018-ig zajló kampány a menekültekkel, a migránsokkal, és talán a déli szomszédainkkal szemben is. Vannak migránsok és vannak-e déli szomszédaink? Bizony vannak. És ellenségek? Az eszük tokját. Orbán ellensége a magyar népnek? Ez már megfontolandó.

A bevándorlási probléma hússzorosára való feldagasztása annyira tuti lépés az ilyen bezárkózó, sikertelen nemzet további őrjítésére, mint vagyunk, hogy jobb se kell. Talán nem lenne európai intézményrendszer a migráció kezelésére? Először a Cinege utcában lehetett koszovóit meg szíreket látni az egész kontinensen? Az ördögöt. Van intézményrendszer Európában, bizony. Sőt mi is aláírtuk az alapdokumentumait, köztük a híres Dublin 3-at. Van, de rosszul működik. Részint természetesen későn eszmélt Brüsszel az utóbbi évek mediterráneumi fejleményeit követően, részint Magyarország eleddig letojta a felkészülést a megfelelő intézményrendszer, befogadóállomások, határőrizet kiépítésének negligálásával, hiszen a külügyi apparátusa kivérzett, a menekültügy idáig is inkább börtönügy volt, plusz a pénz is kellett Lázár és Orbán barátainak, hadd  ne kelljen már ezt az ország érdekében elkölteni, van jobb helye. A magyar meg hagyta. Nagyszívű nép vagyunk, vigyék! Erre most mint derült égből a villámcsapás felordít a kormányzati csönd: emberek, rajtunk a tatár! Veszélyben a nemzet! Tipikus csaló banda. Takaróznak az olasz, a francia, a svéd, az angol esetekkel, amelyek minden szempontból összehasonlíthatatlanok a multikulturális nyomást tekintve, és eljátsszák, hogy a bevándorlókkal járó kötelező fogadó országbeli admin a magyar társadalmat fenyegeti!

Orbán nem ellen-Vona, a Fidesz meg nem a magyar szavazó utolsó mentsvára. Ha nem volna párt, amelyhez tartozom, és amelyre értelemszerűen szavazni fogok, gyakorlatilag mindenféle koalíciót szívesebben vennék, mint az orbánista Fideszt 2018 után. Ez persze legyen az én bajom, de előbb-utóbb mindenki előtt ott lesz majd ez a kérdés. Hacsak nem szavaznak a PKP-ra.

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr907573090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sylvester94 2015.06.25. 19:46:57

Magában a kérdésben való hozzáállás szerintem nem olyan szokatlan, sőt: az egyik fél arról beszél, hogy mindjárt a nyakunkra zúdítanak több, mint százezer embert, a másik meg arról, hogy Szeged utcáin nem is látni bevándorlókat. Ez a magyar politikában elég tipikus: az egyik fél démonizál, a másik fél bagatellizál.

A különbség az, hogy itt most nincs hibalehetőség: ha nem vesszük elég komolyan a kérdést, akkor Magyarország még egy társadalmi törésvonalat a már meglévő ezernyi mellé; ha viszont túl komolyan vesszük, az nem csak az erkölcsi szégyenpadot jelenti, de végletesen szembekerülünk az Unióval is, ami akár politikai konfliktusokkal, akár forrásmegvonásokkal járhat. Itt, ebben a kérdésben a sérelmi politika nem elég, ide tényleges megoldás kell.

egyetmondok 2015.06.25. 20:26:03

@Sylvester94:
A bevándorlókat illetően nincsen új törésvonal: a cigányságra nyíltan hivatkozik a magyar kormány,ha bevándorlásról esne szó.

Attila Kovácsi 2015.06.25. 21:04:06

Amikor a trágyablogok nyögvenyelős magyarázkodását és fröcsögését olvasom akkor tudom, hogy jó uton jár a fidesz:)
Egyébként mi az a pkp valami viccpárt?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.25. 21:27:03

@Attila Kovácsi: kedves Attila, szerencséd, hogy ennyi neked elég a Fidesz legitimálásához, örülük, hogy segíthettem, bye

Sylvester94 2015.06.25. 21:37:51

@egyetmondok: annyiban, hogy a kormány szerint azért nincs új forrás a menekültekre, mert a cigányokra is kell költeni. Hatalmas és szoros párhuzam...

egyetmondok 2015.06.25. 21:44:30

@Sylvester94:
Ja,így is van: itt egy sokszázezres menekült tömeg nekünk...,ne várják mán hogy nekifogunk újaknak. Ez nem párhuzam,hanem pont ugyanaz a probléma.

==T== 2015.06.25. 23:22:00

Utálom Orbánt, de szánalmas hazugság, hogy tönkretette volna az országot.

Azt megtette a baloldal még 90 előtt, majd utána folytatták a liberálisok szellemi téren, ill. a rendszerváltás utáni kormányok - antal/Horn - szünet - Megyó/Fletó/libás - gazdasági téren.

Igen, sajnos nagyon korruptak - nem jobban, mint a szoclib, hanem máshogy - de makrogazdasági - különösen monetáris - politikájuk fényévekkel jobb a ballibénél.

A bevándorlás pedig nagyon is valós, a nemzet létét fenyegető veszély. Nézzük meg mit tettek a bevándorlók Franciaországgal, Svédországgal vagy a britekkel. De emlékezzünk csak a magyar történelemre, amikor a 16. század elején tömegesen telepedtek le a szerbek a délvidékre, és pár évtizeddel később már magyarokat gyilkoltak. A románok Erdélybe beengedése sem sült el valami jól, a cigányokkal még mindig nem tudunk mit kezdeni (más se)és hát a magyar-zsidó együttélés sem egy fényes sikertörténet.

Egyébként Szebb Jövőt!

Sylvester94 2015.06.26. 00:33:46

Az tényleg elég barokkos túlzás, hogy "Orbán tönkretette az országot" - persze, ettől függetlenül, ha összevetjük az elért eredményeket ezeknek az árával, finoman szólva is deficites a mérleg.

Sylvester94 2015.06.26. 00:38:13

@==T==: kicsit hibásan emlékszel a történelemre... először is 18. század volt az a tizenhatodik; másodszor pedig a szerbeket és a románokat a Habsburgok lázították fel ellenünk '48 nyarán - egészen addig a nemzetiségi nacionalizmus csak az értelmiség szintjén létezett, a "pórnép" teljes békében élt egymás mellett. Jellemző, hogy a szlovákok - saját értelmiségük pánszláv vágyaival ellentétben - a szabadságharc mellett álltak ki. (Igen, ugyanazok a szlovákok, akikkel most már majdnem olyan "baráti" a viszony, mint a románokkal...)

2015.06.26. 00:45:35

@==T==: "Azt megtette a baloldal még 90 előtt, majd utána folytatták a liberálisok szellemi téren" - és "szellemi téren" mégis mit művelt a fidesz? vagy csak te döntheted el, mi a tönkretétel definíciója, a szerző már nem? :)

Sylvester94 2015.06.26. 00:55:09

@egyetmondok: hol van az a "sokszázezer"? Ha az elmúlt két évben Magyarország területén menedékkérelmet beadókat nézzük, az jelent 100 ezer (tavaly egész évben 43 ezret, idén májusig 57 ezret) főt - ami csak addig tűnik rengetegnek, amíg nem tesszük hozzá: a ténylegesen itt maradók és menekültstátuszt kapók száma ebből 3, azaz HÁROM ezer fő. A többi Németországban, Angliában, Franciaországban, és az Unió többi, nálunk sokkal jól szituáltabb pontján van.

Aztán szokott jönni a másik érv, hogy visszaküldik a bevándorlókat. Hát ebből annyi valósul meg, hogy a németek 2015 első negyedévében 2952 menedékkérőt akartak visszaküldeni, amiből 2304 esetben mi is elismertük a visszaküldés jogosságát. A ténylegesen visszaérkezők száma 42, azaz NEGYVENKÉT fő. Ha nem csak a németeket, hanem minden uniós országot veszünk, április végéig 522 menedékkérőt kaptunk vissza idén.

Akárhogy számolom, valahogy nem jönnek ki a százezrek, akikről beszélsz.

Sylvester94 2015.06.26. 01:02:38

@==T==: Ami a Fidesz "makrogazdasági politikáját" illeti: az egyetlen elvitathatatlan eredménye eddig az, hogy nem mentünk csődbe. Ezt az egy - amúgy nem túl magas - lécet valóban megugorja. (És sajnos az elmúlt 25 év alapján már ez is értékelendő...) De azért hadd ne az legyen már az elvárható szint, főleg ne ilyen áron, hogy ne menjünk csődbe... tegyük már magasabbra azt a lécet.

egyetmondok 2015.06.26. 06:59:21

@Sylvester94:
A cigányság létszáma van ekkora.

egyetmondok 2015.06.26. 07:00:40

@Sylvester94:
Mi soha nem mentünk csődbe semmikor,ha ezért dícsérjük Orbánt,akkor minden miniszterelnököt meg lehet dícsérni.

program készítő 2015.06.26. 07:18:32

Pártra nem szavazunk,APU pártra meg különösen nem.A pártok szavazóbázisa majd eldönti a hét emberke közül melyiknek nyújtja a lehetőséget a lenyúlásra.

egy mondat a ... 2015.06.26. 07:33:56

@HaFr:
panelburzsujod szerint hagyjuk a csiganyálat, tegyünk hát kísérletet.

Mit kellene tenni azokkal a százezrekkel, akik Magyarországon keresztül Németországba, Angliába, Franciaországba ... igyekeznek minden áron, de ott már nem akarják fogadni őket?

Kérlek NE beszélj mellé, magyarul világosan írd le, mi a helyes megoldás ebben a helyzetben, és azt mi módon tudod elérni.

A szájkaratéból szerintem mindenkinek elege van

Eddig a Béndek Péter merte leírni, hogy a kerítésnél neki sincs jobb ötlete pillanatnyilag.

Nos, kedves HaFr tied a pálya!
Hallgatunk!

egyetmondok 2015.06.26. 07:44:23

@egy mondat a ...:
Hogy mit kell tennie a német,a brit,a francia államnak azokkal a százezrekkel ? Na, hát ezt majd pont eldönti a német,a brit meg a francia állam...,már ha neked jelent valamit is az, hogy állami és nemzeti szuverenitás.
Mi köze ehhez egy magyarnak, nemde ahhoz sincsen köze egy németnek,franciának vagy britnek, hogy a magyar kormány miképpen határoz.

Miért a PKP-n kéred számon mindezt?

bontottcsirke 2015.06.26. 07:53:33

..."A bevándorlási probléma hússzorosára való feldagasztása annyira tuti lépés az ilyen bezárkózó, sikertelen nemzet további őrjítésére, mint vagyunk, hogy jobb se kell..."

MAjd alkalomadtán menjél le légy szíves egy Bács-Kiskun megyei gyűjtőbe és számolgassál. A valóság az idealizmus legjobb ellenszere.

egy mondat a ... 2015.06.26. 08:07:49

@egyetmondok:
'Hogy mit kell tennie a német,a brit,a francia államnak azokkal a százezrekkel ? '

Nem, NEM AZT KÉRDEZTEM:)

Nekünk mit kell tenni azokkal, akiket nem kívánnak befogadni ott, de ők mindenáron oda akarnak bejutni?

Mert a PKP Elnöke ezt a választ kerüli, beszél mellé, eltolja magától, kertel, i tak dalse...

Mit csináljunk azokkal a xxxvándorlókkal, akik déli-keleti határainkon jönnek át, de a nyugati határon már nem kívánják őket befogadni.

Ez a kérdés, nem kell mellébeszélni.

egyetmondok 2015.06.26. 08:13:10

@egy mondat a ...:
Á,hát ez nem, bonyolult.
Azt,amit a magyar állam eddig is csinált:
Egyenként minden ide megérkezőnél le kell folytatni azt az eljárást,amit a magyar állam eddig is lefolytatott.
Aki maradhat,maradhat,aki nem,azt vissza kell toloncolni,ahonnan ide megérkezett.
S ha az,aki maradhat,másnap átsétál egy uniós tagállam területére Magyarországról,az átsétál,mint eddig is.

egy mondat a ... 2015.06.26. 08:47:06

@egyetmondok: De hát akkor mi a probléma?
A kerítéseken ott vannak a legális kapuk, a határátlépő helyek, ott lehet jelentkezni a menedékkérőknek, rövid idő alatt lezajlik a folyamat, nem kell fizetnie a csempészeknek.

Hirtelen lett belőled kormányszóvivő, vagy külügyér :)

egyetmondok 2015.06.26. 09:01:51

@egy mondat a ...:
A probléma az,hogy ettől a kerítéstől egyrészt nem fognak visszariadni, másrészt amíg felépül,baromira felgyorsul az egész, harmadrészt lehet azzal gond,hogy ugye szerb fennhatósági területen nem építhetünk kerítést,csak a magyaron,ezért a kerítésnek mindkét oldala magyar,szóval,aki felmászik a "túloldalon" ,is magyar területre jutott..., aztán ezzel odateszünk a horvát és román uniós tagoknak, mert hát ugye nekik is hosszú határuk van Szerbiával (nem véletlenül fogalmazott nagyon élesen a szerb min.eln.),ők is drótozni lesznek kénytelenek...,aztán van ennek egy szimbolikus jelentése is,hiszen a szerb határ másik oldalán magyar települések vannak,szép látvány lesz egy onnani templomtoronyból átnézni Magyarország felé,és egy kurva nagy szögesdrótot látni,szóval több baj lesz vele, mint ami most van.

S az embercsempészeknek nem csak azért fizettek,fizetnek, hogy a szerb-magyar határon átjussanak,hanem hogy onnan marha messziről egyáltalán ide,európai földre eljussanak.

Pont ugyanannyi ember kell majd őrizni a határt a kerítéssel együtt,mintha kerítés nem is lenne.

Összefoglalva tehát: a magyar kerítés semmiben sem hasonlít bármely más kerítéshez,ami a világon létezik,legfeljebb annyiban, hogy az alkalmatlansága azokhoz lesz hasonló, ez leginkább ugyanannak a beteg finkelgruberi plakátkampánynak a része,amivel a fideszesek a jobbiktól igyekeznek híveket szerezni.

egy mondat a ... 2015.06.26. 10:56:42

@egyetmondok: részigazságod van, nem is egy, már ami a kivételeket illeti, de a lényeget természetesen elhagyod: kérdezd meg akkor Pártelnök Urat te, miért nem lát ő sem pillanatnyilag más megoldást az akut helyzet kezelésére.
Gondolom a blogját szoktad olvasni.

Ezt írod:
'S az embercsempészeknek nem csak azért fizettek,fizetnek, hogy a szerb-magyar határon átjussanak,hanem hogy onnan marha messziről egyáltalán ide,európai földre eljussanak.'

Így igaz, és a derék említett európai országok nem kívánják már őket fogadni, vissza fogják küldeni - na hova is??

PS:
akár a manyup esetében, mindenféle ésszerű érv kicsorbul az értelmiség e köreinek irracionalizmusán:
'Megértek minden magyar embert, hogy inkább választja a Jobbikot, mint ezt a csürhét.'
No, hát ezért is született meg a 'centrális...', teljesen felesleges bármiféle közös problémamegoldás keresése, tegye meg mindenki a maga mániáinak meggfelelő javaslatait, és a nagyérdemű majd dönt, melyik szimpatikusabb neki.
De természetesen ha nem minket lájkolnak a tömegek, akkor azok ossssstobák, provinciálisak, nempolgárosultak, jobbikhitűek halászszai, blablabla...
Oszt lassan elenyészik a maradék önmérsékletünk is -látván az eredményminősítés számunkra lehangoló részadatait ...
Azért csak hajrá!

egyetmondok 2015.06.26. 11:22:17

@egy mondat a ...:
Tulajdonképpen az a helyzet,hogy felelősen gondolkodó magyar nagyon nem is érdemes,hogy belemenjen ennek a fideszes kerítés-rémálomnak a nemzetközi jogi,bevándorlási, uniós,stb.kérdéseibe. Ezek a garnírung-szerű elemei a husinak.

A fontos,pl.a PKP számára,hogy felhívjuk arra a figyelmet, hogy ez a kerítés-történet nem más,mint annak a folytatása,ami a "Haza nem lehet ellenzékben!" című történettel kezdődött,és amely a magyar társadalom tudatos szétszakítására, folyamatos destabilizálására szolgáló fideszes, pőre hatalmi politika.

tamas11 2015.06.26. 11:34:58

@egy mondat a ...:

Leponex, jegyezd jól meg, ha a centrálist akarod igazolni, elfogadtatni ahogy írod:
""... felesleges bármiféle közös problémamegoldás keresése" tegye meg mindenki a javaslatát..."
A te oldaladról, az általad képviselt álláspontból rég, és abszolút kilúgozódott a közös problémamegoldás keresése. Nem hivatkozhatsz rá, ha előző félmondatodban mindig az ellenkezőjét, azaz a megegyezés immár történelmivé avatott HIÁNYÁT emeled újkori szentséggé, azt, hogy centrális erőtér egyközpontú, sikeres, mert a nemzet megosztásának útján épült fel.
Szóval itt nem arról van szó, hogy nyitottságnak van helye, hanem hogy hova lett a hiánya, kik hol, és miért ZÁRTÁK el a közös gondolkodás és megoldáskeresés reményét is. Hisz 2002 és 2010 közt MÉG MEGVOLT, nemde?
(a négyévenkánti szavazás önmagában nem, ill. nem jól fejezi ki ezt a folyamatot: te is úgy teszel mintha szintetikusan, felébredés útján rekonstruálná magát az igazság, miközben ellenkező módon született.
Nincs rajthoz térdelés, ha valakik már rég rohannak , ezerrel.

egy mondat a ... 2015.06.26. 11:55:12

@tamas11:
- nem az enyém volt a 'centrális...', én abszolút az együttműködés pártján állok, kaptam is érte panelburzsujtól eleget, hogy félek a versenytől - mindössze be kellett látnom, politikailag abszolút beigazolódott OV 2009-es víziója.

EGYÜTTMŰKÖDÉShez legalább két fél kell.
Annak meg már a gondolatát is elvetette már akkoriban az azóta elvetett balliberális oldal. Így nem is volt már mit lezárni.

DE lásd ezen egyszerű aktuális példát: jó-e a kerítés most?
HaFr szerint neki sincs jobb megoldás a tarsolyában, majd elmondja a szokásos mantráját ... lásd a blogját, nem idézném

De láthatod a saját példádat is, lelkesen helyesled leponex kitiltásának fenntartását -nyilván az együttgondolkodás egy magasabb dimenzióit megcélozván - erre legott teljesül kívánságod.
És szavad nincs rá.

OV úgy látszik ölég jól látott a jövőbe, eddig egyre jobban beigazolódik ...

egy mondat a ... 2015.06.26. 11:56:18

@egyetmondok:
'A fontos,pl.a PKP számára,hogy felhívjuk arra a figyelmet, hogy ez a kerítés-történet nem más,mint annak a folytatása'

Ja.

Aminél momentán ő sem tud jobbat.

Beszéld meg vele, OK?

Sylvester94 2015.06.26. 11:58:51

@egy mondat a ...: ez egyelőre nem a mi problémánk, mivel a menedékkérők ide történő visszaküldése finoman szólva is döcög: ahogy azt korábban is írtam, a németek az első negyedévben a tőlünk hozzájuk érkező 2304 menekültből 42 főt tudtak visszaküldeni - és ez nem csak német jelenség: április végéig 522 menedékkérőt kaptunk vissza a komplett Unióból. Miközben tízezrek mentek oda.

Egyébként, ezt a kérdést egy jogásznak kellene feltennie, mert a dolognak ez a része jogi probléma. Az olaszok például azzal fenyegetőznek, hogy vízumot adnak a menedékkérőknek, akik így szabadon mozoghatnának az Unió területén.

egy mondat a ... 2015.06.26. 12:07:24

@Sylvester94:
Orbán viszont a prognosztizálható jövőről beszélt, nem arról hogy nem tudunk MOST mit kezdeni a 'visszatoloncoltakkal'.
Ők majd eztán fognak érkezni, bízhatsz benne.

Épp azt előzné meg egy reálpolitikus, hogy ne is fordulhasson ez elő.

A jogi probléma épp akkor keletkezik, amikor a zöldhatáron beérkezik az xxxvándorló.
Utána már sokkal macerásabb a jogi eljárás, elhúzódik fél évig, és akkor már még kevésbé lehet mit tenni.

HA a legális határátlépőnél kér menedékstátuszt, rövid idő alatt eldőlhet a jogi helyzete.
Nyilván EZÉRT nem ott jönnek.

Amúgy az olasz megoldás nem is rossz ötlet, az xxxvándorlók így jogszerűen foglalhatnák el Németország, Franciaország, Anglia, ... köztereit, igényelhetnének ellátást, lakhatást, hiszen van érvényes uniós papírjuk, a szabad munkahely meg lakhatásválasztás kiemeli uniós jog, nem??

2015.06.26. 12:13:23

@Sylvester94:
de akkor mi a problémája a nyugatnak? ha összesen csak NEGYVENKÉT főt akarnak visszaküldeni. küldjék őket a vatinkába. ott úgyis olyan befogadók.

szervezett embercsempészet folyik. és hozzájuk kapcsolódnak jogvédő csoportok. és ebből szerveződik egy maffia. az, hogy kik buzdítják a szegény kisafrikaiakat az embercsempészetre és kik a jogvédők azt nem tudjuk. a kocsma népe szerint a zsidók és a zsidóbarát értelmiség. így fejtik meg. lehet, hogy finnek. össze van minden keveredve. a helsinki bizottság is lehet zsidó. a norvég alap sem feltétlen a norvég népakaratot követi. ha egy ügyvédet úgy hívnak, hogy magyar még az is lehet zsidó.

nekem az a probléma, hogy van egy ilyen politikai közösség. én inkább vagyok szemita, mint antiszemita. a népek azt mondják, hogy itt egy nagy átverés van. és ezt a többségi jobbos politika kihasználja. és ha megnézzük, hogy ki vezeti ezt a "gyűlöletkampányt", akkor kiderül, hogy az is zsidó. tényleg az. ha a népek ezt összekombinálják, akkor mire jutnak. nem túl sok jóra. valamit meg kell változtani. igen ám, de ha egyik oldal sem akar változni, akkor valamelyiket fel kell számolni. a poltikai identitásától meg kell fosztani. a következő választáson arról döntünk, hogy ezek a "libsik" vagy a "nácik" legyenek.

panelburzsuj 2015.06.26. 12:18:11

@egy mondat a ...:
Látom, jegyzeteltél, akkor súgok egy kicsit:

több olimpia - több együttműködés.

Irodalmibb formában, de nyomasztóan pontosan:

„Oh te szent Habakuk! cethalas szent Jónás!
Vajmi bolondság ez, dőre visszavonás!
Hisz még meg se’ fogtuk, hát minek koppasztjuk?
Jobb bizony, e kérdést másszorra halasztjuk.

„Ki legyen a vajda: én-e, vagy pedig én?
A győzelem után szóba jöhet megén’:
Most készüljünk harcra - s hogy erősek legyünk:
Addig is - itt a kulcs: nosza igyunk, együnk!”

Mint az összeröffent nyáj, midőn a zsákot
Meglátja, - felejti a háboruságot,
Rohan válujához, egymást töri, tolja,
S a kanász jóltévő kezeit csókolja:

(Többet erről Arany Jánosnál...)

Sylvester94 2015.06.26. 12:18:13

@unionista᠍: nem azt mondtam, hogy annyit AKARTAK, hanem hogy annyit TUDTAK. Nagyon nem mindegy.

egyetmondok 2015.06.26. 12:28:27

@egy mondat a ...:
Már,hogy a PKP szerint a PKP a magyar haza ?
No,de hát ilyet a PKP-tól senki se mondott,senki se mond.

Sylvester94 2015.06.26. 12:45:26

@egy mondat a ...: sok összetevős gond ez. Ha vízumot kapnának, az tiszta helyzet lenne - de a menedékkérők döntő többsége normál esetben nem kaphatna uniós vízumot. Ezért jönnek a zöldhatáron, ami viszont illegális - viszont ha menedékjogot kérnek, akkor nem büntethetőek, mivel a jog szerint a menekültügyi eljárást minden esetben le kell folytatni, akármilyen körülmények között is nyújtottak be menekültkérelmet. Például ha valaki a magyar földön húzódó kerítésre felkapaszkodva bekiabálja, hogy "Menedéket kérek!", abban az esetben is ugyanúgy el kell járni. És a Dublin III szerint annak az országnak kell eljárnia, ahol beadták a menedékkérelmet.

unionista᠍ (törölt) 2015.06.26. 12:46:30

@Sylvester94:
ki, vagy mi akadályozza meg őket, hogy visszaküldjék akár az összeset. mondok egy konkrét esetet.

az egyik vidéki menekülttáborban fellázadtak a bevándorlók, hogy fotót készítenek róluk és ujjlenyomatot kell adniuk. nincsenek papírjaik. mert azt eltépik. tehát nem lehet tudni, hogy ki az anyjuk, az apjuk. azt, hogy hol és mikor születtek. egy dolgot lehet csak: férfiak vagy nők. de ha erre rámozdulna egy jogvédő csoport, akkor ezt se lehetne. akkor mégis hogyan kellene ezeket az embereket azonosítani? magyarázd már el.

ezek a menekültek mégis csak kapnak ételt, italt, szállást. úgy, hogy a lakhatás nem alkotmányos alapjog magyarországon. mert akkor a bankok nem lakoltathatnának ki szabadon embereket. a jelzálog alapú hitelezést nehézkesebbé tenné. a jogrend kaotikus és nem demokratikus. a köznépnek döntenie kell, hogy még nagyobb keveredést akar, vagy sem.

Sylvester94 2015.06.26. 12:50:59

@unionista᠍: őket kérdezd... talán csak beazonosították őket, de elfogni még nem sikerült; vagy valamilyen szervezésbeli probléma van a háttérben, nem tudom. De az tény, hogy az európai országok jelenleg a hozzájuk érkező bevándorlók alig pár százalékát tudják visszaküldeni a "feladónak", és nem nagyon afelé mutatnak a tendenciák, hogy ez rövid távon nagyot változna.

unionista᠍ (törölt) 2015.06.26. 12:51:29

@Sylvester94:
ha az amerikai vagy az izraeli kerítésre kapaszkodik fel, akkor lelövik. ez akkor hogy van. orbán válasza erre az, hogy nem nemzetközi jogászokkal kell konzultálni, hanem a magyar nemzettel. ami persze orbitális demagógia. de politikailag mégis ez a hasznosabb. és nem feltétlen nagyobb erkölcstelenség, mint amit az ellenzék tesz. nagyon nem kedvelem orbánt, de ebben a helyzetben politikusként nem is nagyon tehet mást.

unionista᠍ (törölt) 2015.06.26. 12:59:58

@Sylvester94:
és ezt hogyan döntik el. önt üldözik? igen. mennyire? nagyon.

egy mondat a ... 2015.06.26. 14:04:31

@Sylvester94:
Pontosan.
És egy esetleges negatív bírósági döntés megfellebbezhető, a fél év hamar eltelik, attól fogva meg szinte lehetetlen jogszerűen elküldeni a 'menekültet'.
Valahol pedig neki is lennie kell, a fejlett nyugat már nem engedné be őket (érthető okokból) -hát oldjuk meg majd mi ...

Fekete Mamba 2015.06.26. 14:08:01

Tudom, nem kívánságműsor, de esetleg majd lassan tovább lehetne lépni ettől a menekültügyes gumicsonttól?

kerekkobolya 2015.06.26. 15:04:23

Jó reggelt bevándorláspártiak.

index.hu/kulfold/2015/06/26/lefejezett_egy_embert_az_iszlam_allam_egy_francia_gyarban/

Sötét jövőt látok. Úgy felheccelődnek a radikálisok, hogy pogromok lesznek. De nem a kemény IS tagot fogják megtalálni először, hanem a villamoson utazó, már beilleszkedetteket.

Le kéne állni az elvakult pártpolitikával. A műsor elkezdődött. Nem lesz egy vidám komédia.

kerekkobolya 2015.06.26. 15:27:58

Update:

index.hu/kulfold/2015/06/26/lovoldozes_volt_egy_tuneziai_szallodanal/

Nem törzsi háború, illetve igen. Európai turistákat mészároltak le.
süti beállítások módosítása