1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.24. 21:05 HaFr

A bevándorlásdémon (zombitörténet)

Megvan a Fidesz számára az új csodafegyver, amelyet jó eséllyel egészen 2018-ig lehet pucolgatni, lesz olyan hatásos, mint a rezsidémon elleni harc, és talán olcsóbb is lesz, mint az utóbbi (amely, mint emlékszünk, részint a szolgáltatók lerablásából, részint közpénzből állt össze, és összevetve múlt, jelent és jövőt, Paks nélkül is százmilliárdos közpénzveszteség lehet -- egyszer kiszámolhatná valaki.).

Sajnos nem tudom komolyan venni ezt a szemenszedett hazugságot sem, amit a bevándorlással kapcsolatos fenyegetettségünk kapcsán előadnak azok, akiknek károkozását csak egy következő tatárjárás tudná perspektivikusan überelni, egyszerűen, mert nem tudok ezektől semmit komolyan venni, ami a nemzetért való aggódásban jut általuk kifejezésre. Azt, hogy Orbán, Finkelstein, Lánczi Tamás, Bayer, Garancsi és Semjén volnának a hazafiak ebben az országban (hogy egy reprezentatív mintát vegyek), az nekem pont annyira megfelelő B-kategóriás zombi történet, mint bármi, amire Hollywood a rosszabb pillanataiban képes, ilyen nincs, ezt a valóságot én semmilyen intézkedésük kapcsán nem lennék képes elhinni, még ha mindjárt az Armageddont tartóztatnák is föl, a Captain Hungary meg a crew. Nincs az a döntésük, nincs az a szavuk, amit elhinnék.

Magyarország társadalmi békéjét jelenleg kemény két-háromezer ágrólszakadt fenyegeti (ennél többnek esze ágában se lenne itt letelepedni), nem a családok szétszakadása és kivándorlása, nem az elszegényedés, nem a demokrácia tönkretétele, nem a kilométeres egészségügyi várólisták, nem az oktatás lezüllesztése, nem az, hogy az említettek és elvtársaik könyékig turkálnak a közpénzekben, nem az, hogy csak azt nem lopnak el, amit nem szégyellenek, miközben a relatív többség tapsol. Nem ez fenyegeti így szépen egészben. Hanem azok a nyomorultak. A mi keresztény kultúránkat. Hogy meg kell a szívnek hasadni. Gratula.

Még egyszer, lassabban. Lehet, hogy kell kerítés. Lehet, hogy jönnek majd többen is. De hogy ezek adják elő nekünk ezt színes digitálban, felfűzve erre az ostoba történetre a következő választási győzelmüket, na, az fáj. Erőst fáj.

Nem mintha ez a beteg európai bürokrácia szintén ne érdemelné a legteljesebb megvetésünket egy jó erős farbarúgás kíséretében. Hogy itt van egy kontinens, amely még mindig a világgazdaság negyedét adja, és összecsinálja magát néhány tízezer írni-olvasni is felibe-harmadába tudó csónakos ipsétől, legelső sorában azért, mert fogalma sincs önmagáról -- mert az értékrendje valahol elúszott Gibraltár előtt ki a semmibe, és maradt helyette Merkel meg Juncker, az a szoci EP-elnök, mi is a neve, meg a zöldek, ostoba rendeletek, impotens egyezkedési maratonok kávé-snack hegyeken, és leginkább a tétova semmittevés és a lecsúszás... na ez tényleg kemény. Nem is tud érvelni mellette senki: és tényleg, ha ilyen az ideál, akkor menjen szépen mindenki a pokolba. Megyünk is. Na de hogy ezt mind Orbán rágja a fülünkbe, és ettől legyen trendi...hát kérem... Na, ez botrány.

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr887570890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 21:36:12

@Boross Bence: megnézheted ezt a legfrissebbet is -- és közben gondolkodj el ennek a fórumnak a jellegén újra, a műfajon, nézd meg azoknak a posztoknak az olvasottságát, amelyekben pozitív kifejtések vannak meg ilyesmi.. aztán csak összeáll a kép, és nem kell többször elmondanod ugyanezt

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 21:36:50

A releváns posztomba nem tudok kommentelni valami okból, ide írta a válaszomat

unionista᠍ (törölt) 2015.06.24. 21:41:46

ennek a szövegnek a pandantja is. téged az zavar, hogy néhány százezer ember kivándorol. mit számít az a társadalom egésze szempontjából?

ott ahol nincs stabil többség néhány százalék bevándorló/kivándorló át tudja alakítani a kultúrát.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.24. 21:45:34

@HaFr:

"A releváns posztomba nem tudok kommentelni valami okból"

Viszik a hóhért akasztani? :))

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 21:45:47

@unionista᠍: stabil többség azért még van, de van egy haramia kormány is, meg lehetne talán tenni valamit a kivándorlás ellenében is, legalább verbálisan, hogy úgy érezhesse a polgár, valaki a realitással is tisztában van, nem csak a manipulációval

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 21:46:17

@neoteny: ja, már itt dörömbülnek :)

Boross Bence 2015.06.24. 22:01:21

@HaFr: Oké, tessék, fűzze fel a PKP egy másik, igazabb történetre az eljövendő 2018-as győzelmét! A haramiázásra, maffiázásra, hazugozásra, Orbán-rugdosásra mint történetre nem lehet győzelmet felfűzni, hiába igaz - ezt az "Összefogás" pártjainak illetve az LMP-nek eddigi sikertelensége jól megmutatta.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 22:12:54

@Boross Bence: ez igaz, de nem olyasmi, amit ne tudnánk

kerekkobolya 2015.06.24. 22:46:30

Hafr: Megfogadtam, hogy nem írok kommentet ide, de azt gondolom válsághelyzet van, ez mentség lehet. Önnek elment az esze az Orbánfóbiától? Ön a saját életét kockáztatja holmi napi politikai célokért?

Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ez egy háború. Nem sikerült megingatni a nyugatot a WTC lerombolásával, a madridi, londoni, Charlie merénylettekkel, most a szerencsétlen élőerővel -nem tud róla mire használják- folyik a hadjárat. Keresd meg az ellenség gyenge pontját. Ez Európában a humanizmus az ő szemszögükből, amit ők gyengeségnek vesznek a kultúrájuk alapján. A szegény ember tömegpusztító fegyvere. A tömeg.

Európa, kihalásra felkészülni. Készítsen be vizet, élelmiszert.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 22:58:59

@kerekkobolya: köszi, érdemes volt visszajönni

egy mondat a ... 2015.06.24. 23:04:59

@HaFr:
' Azt, hogy Orbán, Finkelstein, Lánczi Tamás, Bayer, Garancsi és Semjén volnának a hazafiak '

(Te tényleg nem értesz semmit, de ez maradjon köztünk :) )

Drága Péter, mindenki teszi a dolgát, (a fentiek is ) Magyarország egyik nagy öröksége hogy mindenki (sokan, na) a MÁSIK dolgát tudná jobban megcsinálni, így aztán a sajátjára nem jut energiája.

A Kormány kormányozzon, az ellenzék ellenkezzen, a leendő Konzervatív Kormány Miniszterelnökjelöltje meg csináljon végre egy láthatósági mellény nélkül is észrevehető pártot, adja elő alternatív javaslatait -például hogy jelen helyzetben neki egy kerítés lenne a legjobb javaslata.

Oszt türelmesen várja meg a derék pórnép miképp lelkesedik érte.

Ha mégsenem, találjon ki mást.

Különben csak marad a végnélküli sopánkodás a buta polgárosulatlan félrevezetett népségen.

Jó, nekem nem hiszel, az unionistát lenézed, akkor legalább a BB-t fontold meg :)

kerekkobolya 2015.06.24. 23:12:55

@HaFr: Még mindig nem érti. Az Ön polgárosult felvilágosodottságát le..szja a menekült. Enni akar és elveszi. Otthon ez a túlélés.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 23:16:47

@egy mondat a ...: nem nézek én le senkit, ugyan milyen alapon tenném -- mindössze a saját előítéleteimnek hiszek, és ritkán csalódom, ennyi

explanatus 2015.06.24. 23:21:13

A mieink „útkeresése” kimerül az anyagi javak saját célra történő átcsoportosításban, akinek akár csak morzsák jutnak, érdekelt a jelenlegi helyzet fenntartásában. (Ez elég jól látszik itt a blogon is a hozzászólások alapján.)

Az európai útkeresők sem különbek semmivel a mieinktől. Ott az anyagi jólét más irányokat vet. Posztban említett két unió-nagyja évek óta nem tud/akar megbirkózni egy az Unió népességének alig 2%-át kitevő ország hathatós „segítségükkel” felhalmozott államadósságával.

Gazdag szomszédunk úgy felháborodott a millióegy pontból álló szerződés egyik pontjának hatályon kívül helyezése miatt, hogy na. Ugyanakkor, ugyanők kiállnak a nemek egyenjogúságáért és nem is akárhogyan. Frauenministerin, ott ilyen is van, felháborodásának adott hangot, hogy férfiakat és nőket nem azonos módon köveznek meg. www.pi-news.net/2015/02/oesterreich-frauenministerin-will-gleichberechtigung-bei-steinigungen/

Ezek után, hogy itt lesz kerítés vagy nem kit érdekel (rajtunk kívül). Aki demokratikusan meg van választva, kísérletezhet kedvére, hátha kitalál valamit, a vaktyúk is talál szemet módszer szerint. Sikerült Brüsszelnek olyan káoszt összehozni mára, hogy folyik az európai médiából a terelés a valós problémákról ezerrel, hogy a fejlett nyugat elszipkázza a legjobb koponyáinkat (a mi tehetetlenségünk miatt), hogy Európában a fiatalok munkanélkülisége, kilátástalansága soha nem látott méretekre kúszott, hogy, hogy... sorolhatnánk.

Éppen ezért itt lenne az ideje, amíg nem késő csinálni egy minél többünk számára élhető országot a magunk eszéből, erejéből.

egy mondat a ... 2015.06.24. 23:26:20

@explanatus:
'Éppen ezért itt lenne az ideje, amíg nem késő csinálni egy minél többünk számára élhető országot a magunk eszéből, erejéből.'

No, Pártelnökünknek már meg van a pompás programja:
tervezetten betelepítjük azokat a szegény vándorlókat, akik már nem kellene semelyik fejlett nyugati barátunknak.
Jó lesz, ugye?

explanatus 2015.06.24. 23:29:28

@egy mondat a ...: köszönöm, hogy véleményezted

egy mondat a ... 2015.06.24. 23:31:40

@explanatus: félre az ironiával, én sokmindenben egyetértettem Veled, még ha tévedek is sokszor :)

egy mondat a ... 2015.06.24. 23:40:39

@HaFr:
'nahát, megint a pőre aljasság'

Nem vagy egy kicsit hamari?

TE vetetted fel a tervezett bevándorlást -az akut xxxvándorlás kellős közepén.
Ezek a vándorlók mint tudjuk, NEM hazánkban vágynak letelepedni.
Ha nem fogadja be őket a te szerelmetes echtekapitalista Nyugatod, akkor vissza lesznek postázva.
Belőlük válogathatsz kedvedre.

PS: mindig csodáltam azok bátorságát, akik ily hirtelenséggel tudják face to face lealjasozni a kommert.
Miért nincs legalább annyi bátorság, egyenesség Benned, hogy akkor legalább ne az alteregomat, hanem engem gyalázz le újra meg újra?

PS2:
Azt már meg sem kérdem, miben is lehetne felfedezni a kereszténység kedvedrevalóságát?
Ha már elbújtattad e gyengéd önvallomásodat előbbi posztodban ...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 23:45:23

@egy mondat a ...: á, ez már kezd unalmas lenni így. na jóccakát

egy mondat a ... 2015.06.24. 23:47:26

Üdv kedves Péter, várom a meghívót a tantónénihez.

explanatus 2015.06.24. 23:58:03

@egy mondat a ...: Biztos feltűnt, nem vagyok gyakori kommentelő, értem alatta, nemigen válaszolok az írásaim által kiváltott reakciókra. Elolvasom a posztot, ha találok kapcsolódási pontot írok, ha nem, nem. Kilépek, később visszajövök (ha tudok) elolvasom a kommenteket, hol bólogatok, hol hümmögök, de nem gondolom, nekem hozzá kellene szólnom mindenhez. Olvasgatok. Ezt pár napja találtam. Nagyon elgondolkodtató. Ami a legjobban tetszik benne, hogy továbbgondolásra ösztönöz, amikor azt mondja, - - - a rendszert a legkisebb benne részt vevő is befolyásolja, - - - azaz, te is, én is, meg mi mindannyian, ha beleszólunk akkor úgy, ha nem szólunk bele, akkor meg azért. Ez megnyugtat, hogy talán tehetek valamit.

www.sein.de/kontext-tv-das-kapitalistische-system-faellt-auseinander/

Auch die kleinste Bewegung eines und einer jeden beeinflusst das System in deutlicher Weise. Das ist die Theorie des Schmetterlings. Man hat es vor vierzig, fünfzig Jahren entdeckt: Der Flügelschlag eines Schmetterlings hier kann das Klima am anderen Ende der Welt verändern, weil es die Ausgangsbedingungen eines bestimmten Prozesses verändert.

Ich deute das so: Wir sind alle kleine Schmetterlinge, und jede Nano-Handlung und jedes Nano-Gewicht beeinflusst das ­Ergebnis. Aber während wir wissen, dass dieses Ergebnis entweder so oder so aus­fallen muss, also dass am Scheideweg entweder der eine oder der andere Weg eingeschlagen werden wird, können wir nicht wissen, welcher Weg es sein wird. Das kann man schlechthin nicht vorhersagen. Wir können bloß kämpfen und streiten und versuchen, möglichst viele Schmetterlinge auf unsere Seite zu bringen.

(mára kiléptem)

kiir 2015.06.25. 00:47:10

@egy mondat a ...:

"(Te tényleg nem értesz semmit, de ez maradjon köztünk :) )"

Nem maradt köztetek, kiposztoltad vazze. Ha ez volt a célod, felvilágosítalak, hogy valamit nem értesz. Bonyolultabb dolgokba talán ne is fogj már máma, nem fog menni.

"Drága Péter, mindenki teszi a dolgát, (a fentiek is )"

Semjén Zsolt vajon mit tesz szerinted? Az a gyanúm, hogy te még az M1 Híradóját se nézed, meg a Magyar Hírlapot se olvasod. Egyébként nem írnál ilyen csacskaságokat. A kormány dolga a kormányzás. De vajon mi köze lehet ehhez Semjén Zsoltnak? Felteszem, a szalonkákkal kapcsolatban gondolsz valamire, de még nem jöttem rá, mire. Egy csomó kötcsei és tusványosi beszédben sem bukkantam az említett úriember tevékenységének nélkülözhetetlenségére.

Egyébként ha ilyen gyengének találod ezt a blogot, miért erőlteted magad itt folyton? Esetleg valami önbecsülésbeli probléma? Oly sokan kíváncsiak a véleményedre, miért nem mondod nekik? Ne mondd, hogy ilyenek nincsenek, ismerve szellemi képességeidet és töretlen odaadásodat: nem hinném el.

Semjénnel is olyan jókat beszélgethetnétek. Lehet, te azt tudnád hozzátenni a nemzet felemelkedéséhez. Nem ezt itt.

egy mondat a ... 2015.06.25. 07:25:57

@kiir: hali!
- nagy ritkán nézem az M1 hiradót, a MH-t, ha ennek bármi jelentősége lenne.

Sőt azt olvastam, a királyi médiát már szinte senki sem nézi:)
Az A.. a mindennapi vizuális inforrásom, ha már.

- Tömjén Zsoltiról ölég markáns véleményem volt/van, egyszer még kedves bloggazdánkat is hozzá hasonlítottam egy rettentő rossz posztjában;-)
Ettől függetlenül a maga részmunkáját végzi, akár lóra is száll -fehérre - ha kell:)

- a szokásos orbángyalázó blogok közül messze a legjobbnak tartom HaFr-ét, mi több a konzervativizmus kívánatosságában abszolút egyetértek vele - talán csak mást értünk alatta.
Sajnálom hogy az egykori orbán-tanácsadó teljesen szembefordult vele, még ha meg is értem filozófusi indulatát a nagyon tökéletlenül, botladozva, csak töredékesen de mégis a jelen keretek közt így elérhető liberális-konzervatív-keresztény megoldásai miatt.
Biztos lehet sokkal jobban is csinálni - ott a pálya mindenki előtt!
Lásd a PKP dinamikus felemelkedése ...

Kedves tőled, és értékelem, hogy egyelőre azért Te még nem kéred a kitiltásomat...

Khonsu 2015.06.25. 11:39:25

Egyértelműen kampány célokat szolgál ez a menekültügyi hisztéria. Ez még világosabb, ha megnézzük egy kicsit annak tárgyát, az országba érkező menekülteket.

Pontos statisztikákat ugyan nem ismerek erre vonatkozóan (ha van egyáltalán), de ránézésre hozzánk elsősorban nem az afrikai menekültek jönnek, hanem az arabok. Ami azért árnyalja a dolgokat.

Az arab menekültek kiindulási országai ugyanis hosszú ideig viszonylag jól működő országok voltak, inkább világi, felvilágosult társadalommal. Ezek az országok és társadalmuk a félresikerült "arab tavasz" során estek szét.

Vagyis az ilyen országokból érkezők tulajdonképpen a "minőségi bevándorlók" közé sorolhatók, akikre, ha lenne hosszú távú gondolkodás, terv építeni is lehetne és igazából egyáltalán nem veszélyeztetnék a társadalmi békét, be tudnának illeszkedni.

Ha a vezetőink olyan zseniális lángelmék lennének, mint amilyennek tartják magukat, akkor azzal lennének elfoglalva, hogy a pillanatnyi hátrányokat hosszabb távon hogyan tudnák az ország előnyére fordítani, és lehetőséget, erőforrást látna az érintett csoportokban, nem ellenséget.

És ezt értem az összes múlt és jövőbeni ellenségeikre is, nem csak az épp aktuálisnak kinevezett bevándorlókra.

program készítő 2015.06.25. 12:32:28

Meg kell nézni eddig kiket küldtek vissza pl a szlovákok által visszaküldött 200 ,a dönerlandi merkel által,vagy a sógoroktól.Az nem volt hír,hogy szelektálták a befogadásukat.

Baldrick68 2015.06.25. 17:17:14

Én azon vigyorgok, hogy nem veszik észre, hogy a fidesz nem akar megoldást.
Szerintetek azért csinálja ezt a bevándorlós hülyeséget, mert meg akarja oldani a problémát?
A túrót, csak egy új háborút indít.
Vagy sokkal inkább trollkodik a társadalommal és állandóan belefutnak a csapdába a demokraták.

Az összes eddigi akciója a fidesznek kb. olyan mint amikor vásott kölyök berúgja a focilabdával az ablakot.
Kijönnek a dühös lakók és persze a kölyök még véletlenül sem kér bocsánatot hanem még neki áll feljebb:
- Csak focizunk! Mi a bajod azzal hogy focizunk?! Mi a bajod a magyar focival?!! Mi a bajod a magyarokkal?!!! Talán útálod a magyarokat?!!!!! Csak nem hazaáruló vagy??!!!!!!!!

És már rég nem arról szól a történet, hogy a büdös kölök berúgta az ablakot hanem még te kezdesz el magyarázkodni, hogy te nem vagy hazaáruló.
süti beállítások módosítása