1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.21. 14:24 HaFr

A PKP-nek elég jó a stratégiája

Aki nem próbálta még a pártcsinálást kedvezőtlen nyilvánosság, hegemón pártszerkezet és társadalmi kiábrándultság közepette, az nem is tudja, milyen érdekes misszió az. Nem részletezem most se az apró vargabetűket, se az örömöket és sikereket, vagy az ismertség lapályán a kis dudorokat, elég hozzá, hogy jó ebben dolgozni, jó érezni, hogy az ember többet tesz, mint az összesség 99%-a. Ez bizony büszkeség, a jó lelkiismeret egyik forrása, amellett meg izgalom.

A PKP-nek elég jó a stratégiája, amely kb. három hónapos varianciával hozza az elgondolt útitervünket. Az előző évet nem boncolom most, 2016 közepéig viszont kb. a következő teendőink vannak:

-- 106 választókerületekbe eljutni és legalább helyi 5 fős csoportokat alakítani (kb. 20-ban megkezdődött vagy a nyár végéig megkezdődik a munka) -- minden választókerületben kampányolni fogunk és jelölteket fogunk állítani, illetve a kerületek közül kiválasztjuk a (kulturális értelemben) stratégiai jelentőségű (budapesti, nagyvárosi és nyugat-magyarországi középvárosi), illetve a listás szavazatmaximalizálás szempontjából kulcsfontosságú kerületeket, ahová a többi között is fókuszálni fogunk;
-- ismert és hiteles embereket "bevonzani" a párttal kapcsolatos csoportokba vagy fórumokra publikusan vagy nem nyilvánosan;
-- mivel a hivatalos nyilvánosságtól el vagyunk zárva (ezt hadd ne elemezzem itt), a nyilvánosság új csatornáit kell létrehoznunk (ilyen például az Ország Fája kezdeményezésünk, de jön más is) + keresünk egy jó politikai marketing céget, nem "ingyért".

Kicsit eltolva párhuzamosan:
-- pénzt kell szereznünk, 2018-ig összesen kb. 500 milliót, ennyi elég a saját intézményrendszerünk kiegészítéséhez;
-- a karácsonyig megszülető politikai programunk bevitele a nyilvánosságba;
-- vidéki és fővárosi közterületi beszédek/gyűlések meghirdetett menetrend alapján.

Aki ezek közül bármiben segíteni akar, szívesen vesszük.

Köszönjük a bizalmat, megszolgáljuk a többlet bizalmat. Üdv.

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr987561662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2015.06.21. 16:46:34

Bele kell húznotok,böszmécske jövőre akar választást nyerni.

2015.06.21. 17:33:55

a zsidókeresztény (amit te úgy nevezel polgári konzervatív) kultúra nagyjából az esztergom-pannonhalma-tihany háromszögben érvényesülhet. veszprém még éppen belefér, de tapolca már nem. és még ezen a területen is igazodni kell a többséghez. ebben a térségben elég sokan lehetne a közép-indoeurópaiak. nem az alföldi többségében keleti árja paraszti kultúra.

érted te azt, hogy a "kolbász" a népi etimológiában micsoda? "kol" az a kéz. a "bász" tömni, tölteni (baszni). ha ez elborzaszt egy kicsit, akkor ne menj a parasztok közé. mert egy a kultúra elég egyszerű, mélyről jövő, ősi. és ezt érezni kell.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.21. 17:36:24

@unionista᠍: köszi az inputot, a kolbász etimológiája varázslatos

Keszthelyi.Aron 2015.06.21. 18:08:37

@HaFr: sajna Unionistának abban igaza van, hogy a különféle embertípusoknak a Maslow piramis megfelelő szintjén kell megfogalmazni az üzenetet (ezzel barátunk úgyis vitába száll majd, mert szerintem Ő sokkal komplexebbnek érzi/látja a helyzetet, nkem azonban tökéletlenül így fordítódott le) - kérdés persze, hogy Te is mindenkit meg akarsz-e szólítani.

Amúgy szerintem a brand a nehéz - mi az, amiben teljesen más vagy, mint a piac többi résztvevője, 3 egyszerű szóban. De ez Neked már spanyol viasz :)

Keszthelyi.Aron 2015.06.21. 18:09:58

@Toportyán Zsóti: majd minden évben erre gyúr - lassan olyan lesz, mint a tengeri kígyó :)

Keszthelyi.Aron 2015.06.21. 18:10:40

@Toportyán Zsóti: figyeld meg, ha egyszer nem fog, hogy meg fog mindenki ijedni, hogy közel a világvége :D

Moin Moin 2015.06.21. 18:12:37

...Mit mondjak?
Irigylem az optimizmusodat!

egy mondat a ... 2015.06.21. 18:40:29

' jó érezni, hogy az ember többet tesz, mint az összesség 99%-a. Ez bizony büszkeség, a jó lelkiismeret egyik forrása, amellett meg izgalom.'

Igen, az nagyon fontos hogy az ember jól mérje fel helyzetét, világosan lássa a többiekhez való viszonyát; és akkor a remélt eredmény -aki mindenkit minősít- megleszen!
'Minden kényszer nélkül.'

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.21. 18:46:08

@egy mondat a ...: felmértük, az ellenfelünknek (a miniszterelnöködnek) ma erre futotta:

Orbán szerint az ő rezsimje

“nem egy túlzottan ‘igazságos’ társadalom. Ez egy munkaalapú társadalom. Nehéz meghatározni, de olyan, mint a pornó: ha látod, akkor tudod, hogy az.”

Jó választást! További jó bölcselkedést!

Toportyán Zsóti 2015.06.21. 19:02:05

@Keszthelyi.Aron: Politika nem kis részben pénzkérdés,böszmécske nem teljesen üres zsebű.

Adam Ant 2015.06.21. 19:03:53

@unionista᠍: Soha többet nem fogok tudni úgy nézni egy kolbászra, mint eddig. Megvilágosodtam......

2015.06.21. 19:05:02

@HaFr:
és vigyázz, mert nem biztos, hogy hülyeség. mert ez a népi etimológia a "ki tudja" kategóriája.

nekem van egy haverom, aki német cégnél dolgozik. járt német nyelvtanfolyamra, amikor támogatta az unió. 90 ezer helyett 4500 forintba került a tanfolyam. hülyének is megéri. a magyar azt veszi meg, ami akciós. többé-kevésbé eljártak az órára. hagyjuk a trükközést. fotókat kellett csinálni, hogy mindenki megjelent. volt, hogy az előző csoportból is beült valaki a fotó kedvéért a következő órára. másik pólót adtak rá úgy, hogy a képen nem látszódott az arca. nem mintha ezeket a fotókat bárki megnézné. trükközni kell. ez a haverom magyarázza, hogy képzeld, németül az ablak úgy van, hogy "das Fenster". és? azt mondja: nem érted? mit? azt, hogy "fényáteresztő". a magyaroktól vették át.

a magyarok meggyőződése, hogy a nyelvünk egy izolált indoeurópai-protoeurópai ősnyelv. és van egy ilyen hit. az egy kérdés, hogy ez egy naiv hit, vagy sem. az akadémia azt mondja, hogy ez egy hülyeség. amit az mta ez ügyben állít az biztosan hülyeség. a kéz észtül "kasi". rendben van. a nyak angol ugyebár "neck". ez miért van? a népi etimológiában azért, mert a hunok nyakon lőtték az angolszászokat. "nyakon csípték" őket. és ha valakit lelőnek, vagy lefejeznek, akkor azt mondjuk: "nyekk". persze lehet, hogy ez egy hülyeség. de ki tudja. ez egy "keresztrejtvénytő" nép. mindenről, amiről csak lehet megmagyarázza, hogy köze van a magyarokhoz. lehet, hogy nincs. de akkor is.

az akadémikus nyelvészet azt mondja, hogy ilyeneket nem lehet állítani. de amit helyette mondanak az se jobb. az nem tetszik a köznépnek.

a népnek az kell, hogy a "field" a mező, mezőség, magyarul a "föld". a "mezopotámia" szóban a "mezo" szó nem lehet más csak a magyar "mező". a "mezzo" közép jelentése abból ered, hogy a kárpát-medence közepe a "mezzo". a "mező". persze lehet, hogy ezek a magyarázatok nem helytállóak. de ez semmi esetre sem azt jelenti, hogy a magyarok feltétlen fasiszták, hanem be akarják bizonyítani, hogy nekünk ehhez a kultúrához közünk van.

van egy teória amelyik azt mondja, hogy a jégkorszakban a jégtakaró errefelé nem volt túl vastag. mert a kárpát-medence alatt a kőzetburok vékonyabb. ezért van annyi hőforrás. az indoeurópai és a protoeurópai népek ősei ide menekültek. az emberek nem voltak olyan sokan. a jég olvadással a kárpát-medencét ellepte a víz. a népek fölmentek a hegyre. és a többségük elvándoroltak. itt maradt egy kicsit "lusta" népség. ezek a magyarok. és ők azért maradtak itt, hogy a kárpát-medencei őshazát megvédjék.

nekem természettudományos iskoláim vannak. számomra a nyelvészet a "fonya". a formális nyelvek és automaták elmélete chomsky noé nyomán. próbálom megérteni ezt a népi etimologikus világképet. azt, amit az akadémikus nyelvészet és a történetírás is elutasít. de ezt nyilvánosan nem lehet megtenni. mert akkor hülyét csinálsz magadból. az mta azt mondja, hogy ilyen nincs. mert ez valamilyen ostoba magyarkodás. oké, csakhogy mégis ilyen a néplélek. ez lehet, hogy az akadémikus bölcseletben nem áll meg, de politikában annál inkább.

Toportyán Zsóti 2015.06.21. 19:08:50

@HaFr: Jobber hitvallás szerint az erősebbnek van igaza ha lefosztod róla a nemzeti keresztény mélymagyar lózungokat.

egy mondat a ... 2015.06.21. 19:16:36

@HaFr: Amiből láthatod, nem egy prűd alakoskodó sekrescselakó; ha te is láttál volna már pornót, talán megértenéd:)

2015.06.21. 19:40:21

@unionista᠍:

nekem természettudományos iskoláim vannak."

ezért kellene először a társadalomtudományokkal rendesen megismerkedni...

Lexa56 2015.06.21. 20:12:46

@HaFr: nesze neked mélyről jövő népi kultúra (a la unionista). Ha megdugnak, rögtön rájössz miről van szó. Hát velünk ez történik. Elnézést a vulgaritásért, de nem tudtam kihagyni.

Lexa56 2015.06.21. 20:16:11

@unionista᠍: a nyelvészetben (nem szakmám) az az egyes számú alapszabály, hogy a rokonságot nem a hasonlóságok, hanem a szisztematikus változások bizonyítják. Ennyit a nyekkről.

Lexa56 2015.06.21. 20:17:23

@Toportyán Zsóti: az erősebbnek van igaza, kivéve ha mi vagyunk a gyengébbek. Ld. Trianont.

kerekkobolya 2015.06.21. 21:34:50

Kedves Béndek Úr!

Előző posztjához kapcsolódóan kérdeztem valamit. Talán elkerülte figyelmét. Ha válaszra méltat örülök, ha nem azt is megértem. Végül is Ön egy pártelnök, nem érhet rá mindenre.

Maradok tisztelettel.

"Még nem válaszolt a kérdésemre, miért tiltott ki. Nem köteles, hiszen ez az Ön blogja, az Ön háza, az Ön pártlapja. Csak úgy érdekelne, törekvéseit, pártját elhelyezendő a politikai térben.

A nagyérdemű tájékoztatására a történet, ami IGY KEZDŐDÖTT:

" kerekkobolya 2015.06.20. 21:59:34
Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz!

Jé, miért? Nem tetszenek a demoktratikus kommentjeim?

Na akkor erről a címről.

Olvassák az orbáncsicska német olvasó véleményeit. Ez a Zorbán egy mágus, már a Die Zeit olvasóit is megvette:

www.zeit.de/politik/ausland/2015-06/fluechtlinge-ungarn-grenze-zaun-serbien?commentstart=1#comments

Lehet ez a címem is ki lesz tiltva a véleményszabadság dicsőségére. Szép világot épít kedves Hafr."

ITT MOST FIGYELJEN AZ ÚRI KÖZÖNSÉG AZ ÉRVELÉS CSILLOGÓ LOGIKÁJÁRA :

"HaFr · hafr.blog.hu 2015.06.20. 22:37:15
@kerekkobolya: nem tudom ki vagy, de biztos okkal tettelek lapátra"

AZTÁN A KITILTOTT FELFEDI MAGÁT

"kerekkobolya 2015.06.20. 22:40:32
@HaFr: Belepo voltam. Csupa fasisztajudeobolsevista bejegyzéssel."

A BŰNÖS VÁDPONTOKRAA KÍVÁNCSI:

"kerekkobolya 2015.06.20. 23:09:52
@HaFr: Nos? Megtalálta már az okot? Nehéz lesz szerintem, de majd a tisztelt bíróság eldönti.

"De biztos okkal tettelek lapátra". Biztos."

DE NINCS VÁLASZ. Az elnök úr elfoglalt vagy csak ignorálja a vele egyet nem értők véleményét, őket pedig kitiltja.

Hát így érvel, viselkedik egy konzervatív polgári demokrata pártépítő. Buzdítok mindenkit a belépésre."

Toportyán Zsóti 2015.06.21. 21:54:28

@kerekkobolya: Ne szenvedj barna gyerek,nem tudsz szöveget értelmezni csak gyűlölködni.

kerekkobolya 2015.06.21. 21:58:55

@Toportyán Zsóti: Vicces vagy, jól nyomod. Nem is szeretnék a szintedre süllyedni. Na de a kutyámmal értelmesebb a kommunikáció, úgyhogy hagyjuk.

2015.06.21. 22:05:41

@Lexa56:
az akadémikus történetírás szerint a "nyekk" egy hangutánzó szó. semmi köze nincs az angol "neck" és a "nyak" szavakhoz. miért ne lehetne? ha észtül lenne a "nyak" "nek", akkor ez egy újabb bizonyíték lenne a finnugor eredetre. a nyelvészet a tényeket úgy csoportosítja ahogyan akarja.

magyarországon az a probléma, hogy a magyar tudományos akadémia a népi etimológiát feltétlen módon negligálja. abból indulnak ki, hogy a köznép hülye. lehet, de ez a felfogás a demokrácia játékszabályai szerint nem lesz tartható. akkor sem ha az mta mindenhol a fasisztákat látja. előbb-utóbb kifüstölik őket, mint a kolbászt.

megnéztem a régi értelmező szótárt, abban az akadémia azt mondja, hogy a kolbász szó szláv eredetű. elég sok szláv nyelvben szerepel. odatesznek egy kérdőjelet. olvasom a modernebb változatot abban azt írják, hogy ez az ótörök "qalbuz" szóból ered. no fene. előbb még szláv volt, most meg török szó. aminek a jelentése harapás, falat. láttál már magyar kolbászt? az nem egy harapás. ráadásul a török kor előtt biztosan volt kolbász. ilyenkor jön a magyarázat, hogy ezt a szót a vándorkereskedőktől vehettük át. aki zsidókeresztény az hajlik erre. a magyarok itt éltek, mint a hülyék. és jött a "vándorkereskedő" (magyarul a zsidók) aki azt mondta hogy ez itt a "qalbuz". de annak semmi nyoma nincs, hogy jöttek a zsidók és behozták a kolbászt. mikor hozták be és hová? de akkor is átvettük. mert a magyarok eredendően hülyék és mindent csak átvettek. ezt mondják a "libsik". a "nácik" ennek a majdnem a ellenkezőjét. minden a magyaroktól ered. a kolbász szó eredete politikai kérdés.

ha a nácik kerülnek többségbe, akkor kol-basz. kézzel tömött. ősmagyar szavunk. ha a libsik, akkor vándorkereskedők hozták be a hülye magyaroknak a kolbászt. melyik az igaz. ki tudja.

2015.06.21. 22:54:16

@WiteNoir:
ide figyelj. ha nagyon akarom, akkor be lehetne bizonyítani, hogy a magyarok ősei az evokok. ők a csillagok háborúja hatodik részében szerepelnek és az endor nevű bolygón éltek. de ha felássuk a kárpát-medencét, akkor viszonylag könnyen találunk olyan csontokat, amiből ki lehet rakni evokokat. jelzem olyan csontokat is találnak, amiből ki lehet rakni óriásokat. lehet gyártani egy elméletet, amelyik azt mondja, hogy a kárpát-medence az óriások földje volt egykoron. csak valamiért kipusztultak. nem volt túl jó, hogy nagyra nőttek. az, hogy a gyerekeknek tanítsunk az óriások létezését vagy ne: politikai kérdés. hagyjuk meg teljesen a mesevilágnak, vagy emeljük be őket egy elmélettel. számtalan nyoma van ilyesminek. és egyébként nem elképzelhetetlen. léteztek olyan humanoid formák, akik sokkal nagyobbak voltak, mint a ma élő emberek. és ezt őrizte meg a néphagyomány. az óriásokkal mi legyen, hm?

de lépjünk előrébb a korokban. a magyar őstörténet ellentmondásokkal teli. a magyar krónikák még úgy ahogy egyfelé húznak. de nem klappolnak a nyugatiakkal. és időben brutális csúszások vannak.

kézai simon szerint a hunok 700-ban jöttek pannóniába. hess andrás szerint 328-ban. a nyugati történetírás azt mondja, hogy valamikor az 5. században. kálti márk króniákájában a honfoglalás 677-ben volt, hess andrás szerint 888-ban. kézai szerint 872-ben. ezek már egymást erősítenék. de thúróczy szerint 744-ben.

persze, mert majd a tárgyi leletek. megnézik a magyar törzsi szálláshelyek környékét. és avar kori sírokkal van tele. hogy van ez? a "nácik" azt mondják, hogy avar birodalom ha létezett is, akkor is rövidebb ideig. mert azok már a honfoglalók voltak. a "libsik" azt mondják, hogy azok csak egy horda voltak. nem volt kultúrájuk. bezzeg az "avarok". a nácik azt mondják, hogy az avarok a krónikákban úgy vannak megemlítve, hogy ők belső ázsiából a fehér hunoktól erednek.

ebben legfeljebb a természettudomány tud igazat tenni. de azt is úgy magyarázza a társadalomtudomány, ahogyan akarja. ha egy csoport egy nép őstörténetét minden áron el akarja venni, akkor elveheti. és mondhatja, hogy mindenki, aki ezt bírálja fasiszta. ez az álláspont az akadémia intézeteiben tartható. politikai értelemben bukik el. a köznép szereti ha valami legendát gyártanak, amit a többiek nem nagyon tudnak megcáfolni. azért tartjuk a történészeket. és nem azért, hogy bebizonyítsák, hogy mekkora egy szar nép ez. a "libsik" ilyenek. a köznép ezt elsöpri azzal, hogy nem ilyen történelmet akar.

2015.06.21. 23:58:50

@Keszthelyi.Aron:
szerintem a politika olyan, hogy kreálunk valami elméletet, ami lehet egyébként, hogy egy orbitális hülyeség (nem biztos, de lehet), és az tetszik a népeknek és szolgálja a közjót. mondok egy példát.

a közéletben az egyik kulcs kérdés a mezőgazdaság. a "libsik" azt mondják, hogy a mezőgazdaság gdp arányos részesedése a világban csökken. ez a globális tendencia. a metropoliszok logikája, hogy szinte kizárólag szolgáltatni kellene. rendben van, de gyügyén nem lesz metropolisz. a parasztnak meg kell magyarázni, hogy mi legyen.

és lehet mondani, hogy ami egyszikű (a gabona, leginkább búza, kukorica) azt termelje meg a paraszt. és dolgozza fel. ahhoz nem kellenek idegenek. mert az a növény egyszikű. de ami kétszikű abba vonjon be egy külföldit. nem akárhányat. mert a borsó vagy a krumpli sokszikű nyitvatermő, hanem kétszikű zárvatermő. tehát szerződjön le mondjuk szatmári kerület és szász tartományi kormány. két "sziklevél" lesz a szászországi és a szatmári. és ehhez címert gyártani. az ilyen tetszik a parasztnak. ez egy kurva nagy hülyeség zsidókeresztény nézőpontból. ez illeszkedik a félfeudális-félkapitalista magyar közgondolkodáshoz. és egyébként lehet, hogy ez szolgálja a közjót. kölcsönösen előnyös megállapodás köthető a szász tartományi kormány és a szatmári önkormányzatok között. termeljenek lipcse piacára.

de ebben a felfogásban a kereskedelmi útvonalak irányítottak, tervezettek. ez a szabad kereskedelmet üti. mert abban nincs olyan, hogy egy kerület egy város piacára termel. mi történik ha az nem veszi meg. akkor elbukják a szászok a szatmári befektetéseiket. ebben a modellben a társadalmi szerződés az tényleg egy szociábilis kontraktus. a szászok esetleg azt mondják, hogy ők hajlandók megenni a szatmári élelmiszert. de akkor a paraszt a kelet-német autókkal és motorokkal járjon. gyügyén legyen menő a simson. és lehet, hogy beregszászon építenek egy ifa gyárat. a német megveszi az agrárterméket. ami a világban lehet, hogy nem versenyképes. mert van olcsóbb. de ugye a kelet-német ipar is tönkrement. és lipcse igazából csak azért futott fel az újraegyesítés után, mert ez volt a politikai cél. szabad kereskedelem mellett nagyon lesz tartani egy félmilliós kisváros gazdagságát. hiába építenek metrót. a kínaiak fele annyiért megépítenék. valójában befelé kell zárni a német gazdaságot. mert az csak az unión belül versenyképes. de a britek és a franciák is zárkóznának befelé. a gazdaság egyre inkább csak irányított, tervezett kapcsolatokkal lesz tartható. a magyar vidéket másképp nem is nagyon lehet felemelni.

a szabad piac az óriás üzemméreteknek kedvez. és annak, aki eleve fejlett. az induló állapot a meghatározó. ezért van az, hogy mindenki állami támogatást szeretne. a mercedes is. mindenki.

Toportyán Zsóti 2015.06.22. 07:39:53

@kerekkobolya: Látom megugrottam a szintedet,menekülőre fogtad hamar.

kekex 2015.06.22. 08:48:02

A brand lehetne "Igaz Jobb" jele egy íj (magyaroschabban: egy visszacsapó íj) persze balra fordítva, mert merre is lőne egy igaz jobb íj?
Aztán el lehetne magyarázni, hogy miért igazabb a többi jobbos formációnál.
Pl nem pornó és nem geci, vagy nem hígfos színű,
a Moma minősítését rátok bízom.
Ennyi segítség elég egy balostól! :-)))

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.22. 08:57:24

@kekex: köszi, de mi már kiválasztottuk a véres lófejet emblémaként, rajta is van a honlapon

kerekkobolya 2015.06.22. 10:08:16

@Toportyán Zsóti: Igen, menekülök. Nem bírom a sötétséget, ez olyan születési hiba lehet nálam. Na akkor ezzel részemről le is zártuk fennkölt interakciónkat, további jó hekkelést.:)) Én inkább horgászni meg kertészkedni szeretek szabadidőmben.

tamas11 2015.06.22. 10:58:38

@HaFr:

Jó tudni, hogy van stratégiája a PKP-nak.
Egyetértek azzal is, hogy nem tartozhat teljes egészében a nyilvánosságra.
El kell választani a stratégiát a céloktól, a stratégia a fő célok elérésének alapvető módozata. megválasztásához prioritásokon lépkedve vezet az út
Ugyanakkor, mintegy érdekességként, vagy a közönségnek szánt, jellemző momemtuként felmutathatók a stratégia elemei.
Ezen a szinten hozzá lehet szólni, tartalmilag is , néhány sorban.
Magam is megtenném itt, alább. A többi a párt vezetése elé való.

Ismert és hiteles emberekre mindenképp szükség van, -lehet ilyen a vezetőség is, a blog keretei közt nem látszik, kik azok.
(A párt honlapján két nagyon szimpi ember látszik csak).

Nagyon nehéz megtalálni ezeket a személyeket, mert elvárható, hogy illjenek a képbe, hogy őszintén hitet tegyenek, felzárkózzanak a pártcélok mögé.
Viszont, akitől azt várod, hogy agitáljon, ne próbáld megagitálni.
Félve mondom ki, hogy a konzervatív imázzsal nincs könnyű dolguk az alapítóknak.
(Ezt a vasat Moin Moin szokta ütögetni, de már kihűlt).

Nagyon helyénvaló, hogy a kellő nyilvánosság (média) hiánya miatt új csatornára is szükség van. DE Nem hagyható figyelmen kívül, hogy az új csatornának "szeretnie kell" az üzeneteinket.
Gondoljunk bele, ha például fiatalokat szeretnénk soraink közt látni, tehát elérni, akkor nagyonis kijelöltük magunknak a hozzájuk vezető utakat: izgalmasnak mozgalmasnak, újszerűnrk kell lenniök a csatornáknak IS.
(megjegyzem, a fiatalok alig hagyhatók ki a mai magyar populáción belüli, aktív célcsoportok közül).

A progresszió nem nézhet farkasszemet a változások motorjaival.

Ugyanakkor vigyázat: az új médiát szeretni kell, de ÖNMAGÁBAN nem alkalmas többségi vélemény kialakítására, megjelenítésére sem!
Ezért kellenek az utcai szeánszok, hátha feljutnak a mainstream küszöbéig. De - fájdalom! - az nem a szónoki tartalmakkal arányos siker lesz, annál még az is esélyesebb, ha elmossa menet közben egy zivatar...Akkor van hírérték.

A karácsonyig megszületendő program bevitelénél már alkotóan kéne kezelni, hogy ez nem lehet tisztán politikai program, azaz megmondások gyűjteménye. Intézkedések is kellenek, azok "erős gyanuja", a terv már nem elég: a hitelesség rekvizítuma, hogy egy párt már bábáskodik a történések körül, amelyeket állítólag kiváltana.
(péládául én amunkahelyteremtésben látnék /elméleti/ lehetősésget. Az üzenet is, is elérhetőség, azaz a csatorna is.ugyanoda vezet, mint a remélt elkötelezettség.

Gondoljunk a múlt századi mozgalmakban az ipari munkásságra (ami most nincsen), nevezetesen arra, hogy "jól szervezhető volt", ugyanott dolgoztak érdekeik motívációjuk azonos.
Látható, hogy mindez már nem idevaló, nem tárgya egy blognak, ahol bárki fecseghet róla, miközben mi demonstrálni akarjuk, hogy nem fecsegünk.

tamas11 2015.06.22. 11:09:08

@tamas11:
bocs, aháturól 6. sor helyesen:

... ...Az üzenet és elérhetőség is, azaz a csatorna ugyanoda vezet: az áhított elkötelezettséghez

kerekkobolya 2015.06.22. 11:41:59

@unionista᠍: Ez igen, itt egy nagy gondolkodó. Lenyűgöző eszközkészlet, alapos kultúrális, természettudományos, zenei, nyelvi és élelmiszeripari műveltség, ez kell nekünk.

Én ugyan eszmetörténeti alapon nem igazán értek egyet az evok-hun-óriás vérvonal származtatással, nadehát ki vagyok én, egy egyszerű földműves, aki még egy simsont se ért meg, hogy értené meg a viág óraművének ketyegését. Persze urbánus alapon csak egy tanyasi paraszt.

De egyébként nagyon várom gyűjteményes kötetét, ékessége lesz szerény könyvtáramnak a Kincses Kalendáriumok összkiadása mellett.

Elismerem ez elég gyenge szöveg lett. Nem való nekem a politika. Na megyek is aratni vagy másképpen begyűjteni földanyánk csecsein termett mézédes gyümölcsöt.

Lexa56 2015.06.22. 11:50:02

@unionista᠍: A történelmet nem akarni, megismerni kell - amennyit lehet belőle. Az még tudomány. A többi költészet, meg poitika, aminek a valósághoz csak nagyon áttételes köze van.

2015.06.22. 12:39:09

@kerekkobolya:
a végletes sarkításban csak látod, hogy hol ironia van és hol nincs. erre a kulturális katyvaszra vevő a köznép.

a szatmár paraszt lehet, hogy leszerződne a szászokkal és a munkások gyártanának simpson motort. értem, hogy ez nem működik esztergomban, de lehet, hogy gyügyén ilyesmi kellene. a politikai megoldások környezetfüggőek.

a politika nem dekonstruált filozófia. az, hogy legyél versenyképes nem érdekes. hogyan legyél versenyképes. ez a fő kérdés. és erre a válasz függ az induló állapottól. a humán tőke és a környezeti vagyon fejlettsége eltérő. gyügyén nem feltétlen ugyananazt kell csinálni, mint esztergomban. ez a nehézség ebben.

tisztességes politikát legfeljebb önkormányzati keretek között lehet csinálni.

Khonsu 2015.06.22. 12:40:24

@kerekkobolya: Írj már valamit a témával kapcsolatban is, mert értem én, hogy fáj a kitiltás, de senkit sem érdekel.

Khonsu 2015.06.22. 12:52:52

@Khonsu: Mellesleg, leírhatnád hogy ki voltál, mert így aztán tényleg fogalmunk sincs.

2015.06.22. 13:15:48

@Lexa56:
oké, de mikor volt a honfoglalás? ezt mégis ki döntse el? értem, hogy a válasz az: a történészek. de ez egyik történész azt mondja, hogy biztosan korábban volt, mint a 9. század. a másik azt, hogy biztosan nem. kinek van igaza? erre a válasz az, hogy aki elfoglalja az akadémiát. a másik csoportot kirekesztik. azt mondják, hogy ők idióták. ehhez kapcsolódnak sajtótermékek. és ebből lett egy akadémikus "konzi-libsi" tábor. ami tulajdonképpen a zsidókeresztény iskola. a mainstream az, hogy ezt kell elfogadni és kész.

csakhogy demokrácia van. és megjelennek alternatív világképek. és azok legalább annyira koherensek, mint amit a zsidókeresztények kreáltak. én azt szoktam mondani, hogy ha a finnugrisztika igaz, akkor bármi lehet igaz. akkor az is lehet igaz, hogy a mayák magyarok. mert ugye maják-magyák-magyarok. messi a focista is magyar. messzi egy magyar szó. a finnugrisztika pontosan ilyen. van mondjuk a kiváló baszk focista xabi. csabi. csaba királyfi. az ősbaszkok a baskírokkal rokonok (és egyébként apai ágon tényleg) erre a libsik azt mondják, hogy micsoda, csaba királyfi nem is létezett. honnan tudjuk? a "libsi" történetírás azt mondja, hogy csaba nem is létezett. de a "libsi" történetírás szinte teljes egészében tagadás. kontra-történelem. a "libsik" majdnem biztosan hazudnak. mert ők tulajdonképpen a magyar krónikák egyenes cáfolatát fogadják el hitelesnek. a "nácik" munkamódszere is hasonló. csak amit mondanak az kedvesebb a népnek. vágd a szekélyek képébe, hogy a legendás vezérük egy kitaláció. olyan, mint pampalini vagy pumuki. az akadémikus történetírás ezt állítja. csakhogy az akadémia társadalmi intézeteinek politikai értelemben kell megállniuk.

a racionális törtfüggvények riemann féle integrálási módszerét nem vitatja a köznép. a cigányság integrálását módjait annál inkább. ferge vagy hegedűs zsuzsa módszerét kövessük. melyikre adjunk pénzt inkább. döntse el a nemzeti közösség, vagy a nemzetközösség. és mindjárt van egy homousion-homoiusion vitánk. világi vallás vagy világvallás.

kerekkobolya 2015.06.22. 13:18:15

@Khonsu: Voltam ki voltam, leszek ki leszek. Poru hogymuk, leszen reá. Vagy hogy mongyák má. Na csá és kösz a vicces perceket. Unionistának külön köszönet, zseniális. tamas11 is, Zsoltit nem is említve.

Lexa56 2015.06.22. 15:05:35

@unionista᠍: hát erre csak azt tudom mondani, hogy remélem termmészettudomáyos végzettségeddel a természettudományokat nem ebben a stílusban műveled. De még a műszakit sem ...

2015.06.22. 17:37:15

@Lexa56:
nem én művelem így, hanem az akadémikus "társadalomtudomány". a finnugrisztika sincs tudományosabban megalapozva, mint ahogyan a kocsma népe gondolkodik.

látják, hogy az a baszk focista "xabi". a kommentátor úgy mondja "csavi". mert "c-s" kiejtve nem "ká-esz", hanem "csé". úgy, mint a magyarban. és már meg is magyarázzák, hogy ősbaszkok az eurázsiai baskírok testvérnépe.

a "b" és a "v" hangváltások gyakoriak. "vasco da gama" kiejtve "b"-asco. "vaskó" vagy "bacskó" vagy "bácska". ezek egy tőről erednek mind? ki tudja. az mindenesetre tény, hogy a baszkok és a baskírok férfiágon rokonok. nem véletlen egyezés. a kocsma népe néhány sör után azt mondja, hogy ez a "csabi" a mi fiúnk. hun született ez? 'ispániába'. baszki. ezek az ibériaiak 'ispánok a leszármazottai.

a hispánia szó eredete hivatalosan a "szirti borzok szigete". azért, mert "sfanim" héberül "borz". él egy többségében indoeurópai nép. elnevezik az élőhelyüket valahogy. de nem egy falut, hanem egy óriás félszigetet. aza akadémikus történetírás azt állítja, hogy az ibériai paraszt a héber "sfanim" szó alapján nevezte el. honnan tudta az ibériai paraszt, hogy a borzot hogy mondják nevezik héberül. ez az akadémikus nyelvészet. és aki bírálni merészeli őket az "náci".

nem állítom, hogy ibéria feltétlen 'ispán kompánia. és azt sem, hogy ez a kárpát-medencei közjogi hagyományokkal ez feltétlen kapcsolatban van. de német-római és hun közvetítéssel ezeket a népek átvehették egymástól. és ehhez kapcsolódhattak a szlávok a zsupán szóval. a magyar és a bajor udvar kombinálta nyugatot a kelettel. északi germán világot a délszlávokkal. ehhez asszisztáltak a zsidókeresztények.

ehhez képest az akadémia számára még ma is egyértelmű a finnugor nyelvi eredetet. persze lehet azzal is rokonságot találni. az akadémikus nyelvészet: politika. és ha a "nácik" győznek, akkor a "libsi" elméleteket dobják ki. ez így működik. közösségi nyelvészet lesz ebből.

Toportyán Zsóti 2015.06.22. 17:37:42

@kerekkobolya: Csendben maradtál volna akkor nem csináltál volna majmot magadból.

kerekkobolya 2015.06.22. 20:53:09

@Toportyán Zsóti: Na még neked tényleg egyet utoljára mert tisztellek. Nagy ember vagy, munkásságod fennmarad az utókor számára az eszmetörténet legfényesebb lapjain. Minden pártvezető örülhet ha mellé állsz. Mi egyszerű majmok nem is álmodhatunk ilyen karrierről. Makmakmak. Ha zi ferstéen a mienk nyelv.

kerekkobolya 2015.06.22. 22:27:52

@egy mondat a ...: Bocs, téged kihagytalak, nem véletlenül. Csak neked a legeslegeslegutolsó bejegyzés.

Ezt olvasd:

"toportyánzsóti 2014.11.07. 19:37:19
Csuti orálmuzsik mögött a KGB majd 100 esztendős agymosási tapasztalata van,ők tudják hogy valaminek elég ha van 1% igazságtartalma,egyébb ügyekben analfabéta amit szépen mutat a magyar foci nézőszámcsökkenése az ő érájában,pedig már eddig sem az egeket verdeste a meccsekre járók mennyisége."

Ez egy zseni, akármilyen értelemben.

És az egészet itt: hafr.blog.hu/2014/11/05/orban_maga_az_inkompetencia#comments

Na csá, és kösz a halakat, ja az nem volt. Borsóból vannak készleteid?

Toportyán Zsóti 2015.06.22. 23:20:04

@kerekkobolya: Mellélőttél maki,ez már mosolyra ingerel.

egy mondat a ... 2015.06.23. 07:40:53

@kerekkobolya:
Ó a mi kedves Zsótikánk nem mai zseni, voltak ennél sokkal durvább kommentjei is.
Lesznek is.
Régebben még meglepődtem hogy a bloggazdáknak ez miért jó, de ez van.
Errefelé borsófa erdőket telepítettünk a gonosz akácok helyébe, azok fordultak termőre ;-)

Gábor2000 2015.06.23. 09:08:55

Azt hiszem az önbizalomhiánnyal sosem volt gond.
Az a 99% azért érdekes.
A pontos értéket majd a jövő dönti el.
Szélsőséges esetben még az is elképzelhető, hogy egy semmire sem tartott közmunka utcatisztító eredménye többet nyom a mérlegen mint ez a tevékenység. A piac majd "beárazza".

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.24. 07:44:54

@unionista᠍:

"a nyak angol ugyebár "neck". ez miért van?"

Origin of NECK

Middle English nekke, from Old English hnecca; akin to Old High German hnac nape

First Known Use: before 12th century

Lexa56 2015.06.24. 07:54:23

@neoteny: Hát nem hallottad milyen az új tudomány? Majd Sztálin elvátrs vagy Orbán megmondja, hogy milyen eredetű a szó! A többi burzsoá propaganda. Itt "nyekk" lesz ... szép új világ

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.24. 08:14:11

@Lexa56:

"Orbán megmondja"

De demokratikusan mondja meg: kiküld egy kérdőívet a népnek hogy nekik mi a meglátásuk a kérdésről, aztán amikor tudja, hogy honnét fúj a szél, akkor kinyilatkoztat. Így nem lesz belőle elitista akadémikus zsidókeresztény elnyomó, hanem Mátyás királyt megszégyenítő igazságosságú vezető (magyarul führer).

2015.06.24. 20:44:40

@neoteny: bocs de ez egy hülyeség, amit írsz!

2015.06.24. 21:29:30

@neoteny:
ez rendben van. és mi volt sokkal a 12. század előtt. az angolok nem tudták, hogy van nyakuk? vagy tudták, de annak nem volt neve. vagy tudták, de nem írták fel sehová. vagy felírták, de arról nem maradt emlék. valójában nem tudjuk megmondani, hogy mi a "neck" tényleges eredete. mindenbe bele lehet magyarázni a hunokat mivel végig dúlták fél európát. és mindenből ki lehet hagyni őket, mivel ez az invázió megosztotta majd megdöntötte a római birodalmat.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.24. 21:43:15

@unionista᠍:

"valójában nem tudjuk megmondani, hogy mi a "neck" tényleges eredete"

Te nem, de oda volt írva hogy a 'neck' a Middle English-ből ami az Old English-ből ami az Old High German-ból származott. A 12. sz-ra hivatkozás a 'neck' alakra vonatkozott, nem az eredetsor előző, korábbi alakjaira.

Hacsak azt nem állítod hogy az Old High German 'hnack' (tarkó) a magyarból származik -- és erre van valamiféle nyelvtörténeti bizonyítékod is, az színes-szélesvásznú ábrándozásaidon kívül.

2015.06.24. 23:06:16

@neoteny:
az old english 5. századból ered. az akkori angolszász telepesek és katonák nyelvezete. a hunok éppen ebben az időben kalandoztak. értem, hogy szerinted nem vehettek át egymástól szavakat. ki tudja? az angolszász harcosok ilyesmi sisakban jártak.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/26/Sutton_Hoo_helmet_reconstructed.jpg
ez elég menő, csak a nyakat nem védi. a suttyó hun íjászok ezért szerettek a nyakra célozni. és éppenséggel lehet, hogy a "neck" és a "nyak" szó összefüggnek. persze lehet, hogy nem. ki tudja.

hiába ül össze az összes akadémikus nyelvész, valójában fogalmuk nem lesz a szavak tényleges eredetéről. erről a kérdésről a politika dönt. ha a helyzet olyan, akkor a magyar és az indoeurópai ősnyelvek között elég sok a kapcsolat. ennek tengernyi alternatív irodalma van. de még berzsenyi is. rengeteg az egyezés, illetve hasonló jelentés. amit a beszédben simán átvehettek.

field ~ föld
court ~ kert
follow ~ folyó
sail ~ szél
child ~ család
some ~ számos
many ~ mennyi
any ~ annyi
all ~ álló
mere ~ merő
piece ~ pici
care ~ kár
bare ~ bőr (~pucér)
poor ~ pór
alive ~ eleven
rigid ~ rideg
fresh ~ friss
fine ~ finom
flask ~ flaska
cup ~ kupa
knot ~ köt
loose ~ laza
desk ~ deszka
rod ~ rúd
gate ~ gát
leak ~ lék
wall ~ fall
riot ~ riad
rob ~ rabol
keep ~ kap
wander ~ vándor

nem folytatom, nem is gyűjtöm ezeket, elég sokat lehet mondani. ráadásul a legtöbb olyan szó, amit akkoriban használhattak. az óangolban a kémény: kimin. mikor beszél erről egy akadémikus nyelvész? soha. azért nem, mert aki erről beszél az nem lehet nyelvész.

csakhogy ma már tudjuk, hogy magyarok többsége indoeurópai vagy azzal rokon őseurázsiai eredetű. ami azt jelenti, hogy a magyaroknak közük van az indoeurópai műveltséghez. politikailag ez nem korrekt. hanem csak az, hogy a magyarok egy horda, és a vándorkereskedők hozták a kárpát-medencébe a kultúrát. a bölcsészkaron is zsidózni kell. dicsérni kell őket, akkor a középszerű idiótákból a média sztárt csinál. csakhogy a "nácik" azt mondják, hogy takarodjanak a "libsik". és ez persze ez a játszma oda-vissza zajlik. erre hegyeződik ki a politika.

nem fogok a libsik kivégzésében részt venni. erre amúgy is van elég felbőszült náci. de az ellenkezőjében sem. majd kiderül, hogy ki kap többséget. annak lesz igaza.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.25. 00:00:13

@unionista᠍:

field ~ mező, föld ~ soil/dirt/earth
court ~ udvar, kert ~ garden
follow ~ követ, folyó ~ river
sail ~ vitorla, szél ~ wind
child ~ gyermek, család ~ family
some ~ néhány, számos ~ numerous
many ~ sok, mennyi(ség) ~ amount
any ~ bármelyik, annyi ~ that much/amount
all ~ összes, álló ~ standing
mere ~ being nothing more than, merő ~ made of the same substance
piece ~ darab, pici ~ small, diminutive
care ~ a disquieted state of mixed uncertainty, apprehension, and responsibility, kár ~ damage, loss
bare ~ lacking a natural, usual, or appropriate covering, bőr ~ skin
poor ~ pór : mindkettő eredete a lating 'pauper'
alive ~ eleven : az 'alive' 6 különböző jelentéséből csak egy az 'eleven' megfelelője; továbbá az 'alive' eredete: Middle English, from Old English on life, from on + līf life
rigid ~ rideg : ezek a szavak egyáltalán nem hasonlóak hangalakjukban: mindkettő két különféle szótagból áll
fresh ~ friss : a 'fresh' eredete: Middle English, from Anglo-French fresch, freis, of Germanic origin; akin to Old High German frisc fresh; akin to Old English fersc fresh. Minden valósznűség szerint a magyar vette át a németből, tehát ismét közös eredete van a két szónak
fine ~ finom : minden valószínűség szerint mindkettő a latin 'finis' szóból származik
flask ~ flaska : mindkettő az Old High German 'flaska' szóból származik
cup ~ kupa : mindkettő a latin 'cuppa/cupa' szavakból ered
knot ~ csomó, köt ~ tie (a 'knot' eredete: Middle English, from Old English cnotta; akin to Old High German knoto knot)
loose ~ laza : 'loose' eredete: Middle English lous, from Old Norse lauss; akin to Old High German lōs loose; minden valószínűség szerint a magyar a németből vette át
desk ~ asztal, deszka ~ board (a 'desk' eredete: Middle English deske, from Medieval Latin desca, modification of Old Italian desco table, from Latin discus dish, disc; minden valószínűség szerint a latin a közös eredet
rod ~ rúd : 'rod' eredete: Middle English, from Old English rodd; akin to Old Norse rudda club; minden valószínűség szerint a magyar vette át
gate ~ gát : 'gate' eredete Middle English, from Old English geat; akin to Old Norse gat opening; minden valószínűség szerint a magyar vette át
leak ~ lék : 'leak' eredete late Middle English leken Old Norse leka to drip, leak; akin to Dutch lek, obsolete German lech leaky; minden valószínűség szerint a magyar vette át
wall ~ fal : közös eredete a latin 'vallum/vallus'
riot ~ riad : 'riot' eredete Middle English: debauchery, revel, violent disturbance Old French riot (e) debate, dispute, quarrel, derivative of rihoter, riot (t) er to quarrel; (v.) Middle English rioten Old French rihoter, riot (t) er
rob ~ rabol : 'rob' eredete Middle English robben Old French robber Germanic; compare Old High German roubōn; minden valószínűség szerint a magyar vette át
keep ~ megtart(ó), kap ~ receive : 'keep' eredete Middle English kepen, Old English cēpan to observe, heed, watch, await, take; perhaps akin to Old English gecōp proper, fitting, capian to look, Old Norse kōpa to stare; valószínűleg véletlen egybeesés (egyszótagú szavakból véges számú van)
wander ~ vándor : 'wander' eredete Middle English wandren, Old English wandrian (cognate with German wandern), frequentative of wendan to wend; minden valószínűség szerint a magyar vette át

----

Mivel a magyarok a IX. sz. legvégén érkeztek meg a Kárpát-medencébe és ott töltöttek több mint egy évezredet, amelynek során számos germán nyelvű népek érkeztek az országba, a túlnyomó valószínűség az hogy jórészt a magyar vett át germán eredetű szavakat, inkább mint az hogy a magyar kalandozások voltak akkora hatással a germán nyelvű törzsekre/népekre hogy ők vettek volna át szavakat a nyelvtörténeti szempontból igen rövid 'együttlét' alatt.

Persze az is lehet hogy a 'szia' ősmagyar, szittya köszöntés és az angolok vették át, majd torzították el "see ya"-ra ... ;)

2015.06.25. 09:31:10

@neoteny:
csakhogy ez mind 5. század utáni levezetés. természetesen nem azt állítom, hogy ezeket a szavakat a magyaroktól vették az angolszászok. hanem csak azt, hogy a népvándorlások és a korai kalandozások évszázadaiban a keleti és a nyugat-indoeurópai törzsek átvehettek egymástól szavakat. az old english hogyan alakult ki. te kevéssé vagy intelligens, mert nem nagyon érted, hogy nem a mögé datált időszak a kérdéses, hanem ami előtte volt. és azt se nagyon érted, hogy azt nem lehet egyértelműen eldönteni. és innentől kezdve politikai kérdés, hogy az akadémia mit mond.

az tényszerűen igazolható, hogy a ma élő magyarok többsége kelet-indoeurópai és velük rokon őseurázsiai. tehát az majdnem biztos, hogy a kapcsolat nem teljes véletlen. ebből következően a "kár" és a "care" (gondoskodni) szavak akár össze is függhetnek. a szavak nemcsak zsidókeresztény kódexmásolással terjedtek. ezt képtelen vagy felfogni. az egyik azt mondta: "sail" (vitorla). a másik azt: "szél". az egyik azt: "folyó". a "follow". lehet, hogy a kalandozó keleti árja azt mondta, hogy "bőr". ez nyilván elég ősi szó. a nyugati árja azt mondta, hogy "bare" (pucér) szó. és ebből lett a "pőre". lehet, hogy a keleti-árja azt mondta: "föld". és mutatott a pusztába. mert neki az volt a "föld". és éppenséggel lehetett ebből a "field" (mező). persze lehet, hogy nem. de nagyon sok ilyen áthallásos szópár van. és szinte mind olyan, amit a kései ókorban és a korai középkorban biztosan használtak. az is lehet, hogy van összefüggés, és az is lehet, hogy nincs. az is lehet, hogy ezek a nyelvek hatottak egymásra. és az is, hogy a szavak csak véletlen hasonlítanak.

lehet, hogy a magyar "fal" szó abból ered, hogy a keleti-árja törzsek láttak egy építményt, amire a nyugatiak azt mondták: "wall". az egyik azt kérdezte, hogy az meg mi a fasz. a másik azt mondta. "fal". és az? "gate. és ebből lett a "gát". líkeljük meg. a "lék" szóból létrejöhetett a "leak". és még egyszer rengeteg ilyen szópár van.

persze ilyenkor jön a zsidókeresztény magyarázat, hogy ezeket a szavakat mindenki a latinból vették át. csakhogy itt nem liturgikus kifejezésekről van szó, hanem hétköznapiakról. nem azt állítom, hogy a latinból nem vett át senki semmit, hanem azt, hogy a nyelvezet így gazdagodott.

magyarországon akadémikus nyelvészet nem ezt állítja. hanem azt, hogy az ősi magyar szóból nem volt csak néhány tucat. és azok is döntően finnugor eredetűek. például kéz ~ kasi. de ezt az észtek is átvehették a hunoktól. és a hunok az észtektől. hatottak egymásra, vagy véletlen egyezés. erre az akadémikus nyelvészet azt mondja, hogy ez tudományosan bizonyított. és ami ettől eltér az tudománytalan. csakhogy ez egy politikai kérdés. és ezzel az a gond, hogy nyelv eredetét nem lehet tudományosan eldönteni. de a akadémikus nyelvészek és történészek eredetét el lehet. azt meg lehet mondani, hogy ők többségében tényleg zsidókeresztények vagy sem. és ha a náciknak van igazuk, akkor ebből probléma lesz.

éppenséggel összefügghetnek. persze az is lehet, hogy nem. ezt nem tudjuk. lehet, hogy azt mondták, hogy wall

2015.06.25. 09:34:41

(az utolsó bekezdést odahánytam. grafománként elég gyorsan gépelek, hamar eljutok a komment karakter korlátjáig. olyankor a felét kihúzom. de egy rész ott maradt.)

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.26. 00:32:55

@unionista᠍:

"természetesen nem azt állítom, hogy ezeket a szavakat a magyaroktól vették az angolszászok"

"akár össze is függhetnek"

"éppenséggel lehetett"

"persze lehet, hogy nem"

"az is lehet, hogy van összefüggés, és az is lehet, hogy nincs"

"az is, hogy a szavak csak véletlen hasonlítanak"

"lehet"

"nem azt állítom, hogy a latinból nem vett át senki semmit"

"éppenséggel összefügghetnek. persze az is lehet"

Szükségtelen ennyit szót fosni a "nesze semmi, fogd meg jól!" agymenéseidre.

unionista᠍ (törölt) 2015.06.26. 10:04:27

@neoteny:
megint ez a kontra szöveg. csak ellentmondani próbálsz, mint a feleselős hülyegyerek.

unionista᠍ (törölt) 2015.07.04. 01:06:59

@neoteny:
megnéztem, hogy a "neck" akedémikus eredetéről mit lehet tudni. és azt írják, hogy a nyak megnevezésére eredendően a "hals" szót használták. és egyszer csak megjelent a ónémet "hnach", a holland "nek". és ami érdekes, hogy a "hals", ami a latin collum szóból eredt átment "collar" azaz gallér jelentésbe.

a népvándorlással jöttek hunok. végigdúltúk a kontinenst. és "nyakra-főre" (fő az ugye fej) ölték az embereket. az íjászok nyakra céloztak. azt nem védte a korabeli nyugat-indoeurópai sisak. "nyakon" csípték az ellenséget. és ezekbe a nyelvekbe bekerült a "nyak" szó. és a latin collum szóból lett a "collar", amit a magyarok úgy vettek át: gallér.

könnyen lehet, hogy ebben a háborús logikában gazdagodott a nyelv. kölcsönösen átvettek szavakat. értem, hogy a te érved az, hogy a magyarok ekkor a hantikkal és a mansikkal legeltették az állatot. a magyar krónikák egy szóval nem említik ezeket a népeket. egyértelműen azt mondják, hogy a honfoglalás a hungarok-hunnorok második bejövetele a kárpát-medencébe. lehet mondani, hogy a magyar krónikák hazudnak. rendben. csakhogy a legújabb kori genetika azt mondja, hogy a magyarok kelet-indoeurópai és azzal rokon őseurázsiai eredetűek. finn-ugor és szamojéd néppekkel nem volt keveredés. erre az akadémia azt mondja, hogy mert csak a nyelvet vették át. de hogyan? az akadémia szerint a magyarban magyar eredetű szó nincs. és egyszer csak azt mondták, hogy beszéljünk már finnugorul a kutya úristenit. de hogyan, ha azokkal a népekkel nem találkoztak. és ez a nép az akadémia szerint mindenféle műveltség nélkül elfoglalja európa egyik óriástáját. utána visszaveri a keleti frank birodalmat. kalandozik európában. majd kiegyezik a németrómai császársággal. és közben finngugorul beszél. de pont arrafelé nem kalandoztak. a krónikákba se jegyezték fel. semmilyen uralkodói kapcsolat nincs. hanem arról van van történeti dokumentum, hogy ezt az egészet politikai céllal találták ki.

valaki folyamatosan, szándékosan, kirekesztő módon, kifejezetten hatalmi céllal hazudik. vagy a libsik vagy a nácik.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.07.04. 01:24:11

@unionista᠍:

"kalandozik európában. majd kiegyezik a németrómai császársággal."

Az elvesztett lechfeldi csatának volt bármilyen szerepe is a "kiegyezésben"?

unionista᠍ (törölt) 2015.07.04. 10:42:37

@neoteny:
persze, hogy volt. de a bajorok is emlékeztek a pressburgi csatára.
süti beállítások módosítása