1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.20. 13:16 HaFr

Miért rossz a kerítés?

Azért rossz, mert nem a funkciója adja az igazi súlyát, hanem a világos illeszkedése a kormány bezárkózó, etnicista, versenyellenes nemzetképéhez. Nem lenne semmi bajom a kerítéssel (pontosabban nem tudok jobbat), ha az egy egyébként nyitott, az emberek szabadságára és közösségeire, versenyképességére és kooperációjára épülő ország hangsúlyozottan kényszerű és hangsúlyozottan átmeneti válasza lenne egy komoly globális problémára, és közben a kormány nem a Nyugat ellen kérkedve, hanem vele együttműködésben dolgozna a hosszú távú megoldásokon.

De nem. Ez a kormány sportot űz a hibás nemzetstratégiai megoldásokból, semmi mást nem tart szem előtt, mint Orbán újraválasztását, hibát hibára halmoz*, amelyeket néhány év késéssel csak azok után szeret beismerni, hogy már rendre learatta értük a szavazatokat egy véleményében manipulált, bátortalan, polgárosulatlan nemzettől. Ez a kormány a legotrombábban hazug tényező a magyar nyilvánosságban, de pechünkre messze a legerősebb is.

Az ország süllyed, ami meglátszik a Pisa-adatoktól a fogyasztási statisztikákon keresztül az országban való puszta lét minőségéig zavaróan sok tényből. Aki ezt tagadja, az -- nem tudok mást mondani -- hazudik. Ez nem szemlélet kérdése, ebben az állításban összecseng minden tapasztalat, adat és szubjektív érzés. Sajnos Lázár János ötévente csak egyszer ismeri be ezt a tényt, és azzal sem tud mit kezdeni se a nyilvánosság, se az ellenzék. Mennyire kell még tönkremenni ahhoz, hogy az egyes (hatalmi relevanciával rendelkező) erkölcsi világokban fordulat álljon be a helyzet értékelésében?

*Ha már itt tartunk, nagyságrendileg súlyosabb probléma a versenyképességünk és a nemzeti összetartás szempontjából, hogy az elit gimnáziumok gyakorlatilag komplett osztályai mennek külföldi egyetemekre, majd vállalnak ott munkát -- ha ezek itthon maradnának és általában a kormány célja az oktatási és kutatási színvonal, illetve ezen keresztül a magyar etnikum értékteremtő képességének növelése lenne, akkor kevésbé kellene félni attól, hogy a képzetlenek munkalehetőségeit kik viszik el, elvihetnék akár a bevándorlók is, mit érdekelne minket. Sőt, akár hívhatnánk is őket.

260 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr317559366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy mondat a ... 2015.06.21. 18:18:17

@explanatus:
Kösz!
Talán árnyalja a példáidat, hogy az akkori falak, kerítések NEM a befelé, hanem a kifelé utat akadályozták...

És abban is egyetértünk -immár Pártelnököddel együtt - nem 'jó' a kerítés, hanem szükséges, és talán a legkisebb rossz; MOST megvédeni magunkat.

Mert az erőszakos kitiltás valahonnét önmagában rossz dolog, különösen ha abszolút indokolhatatlan.
Jól esik, hogy ettől függetlenül önkéntesnek azért elfogadsz :)

PS:
voltam katona, bár egy hétig erősen mérlegeltem előtte: tagadjam-é meg a szolgálatot, és vállaljam a bizonytalan három év polgárit; aztán a Mecsek gyönyörű tájai, Vágottpuszta házikói azt mondták: ki fogod bírni. És így is lett :)

A két évnek nagy tanulsága azért volt: ha valamit meg kell oldani, akkor nem azt nézed miért nem lehet ...
Szerintem most a neked nem kedvenc miniszterelnököd igen bátor volt, ha egyszer meg kellett tennie ...

egy mondat a ... 2015.06.21. 18:21:05

@tamas11:
'Ha eljutunk a hídig, majd eldöntjük, hogy ott vagy e.'
:)
És akkor majd szólsz a Főnöknek, hogy gyakoroljon kegyelmet egy halálraítélt leponexen?

Ez a királyi többes oly ismerősen cseng a fülemnek, elvtárs ...

kerekkobolya 2015.06.21. 19:15:26

@Toportyán Zsóti: Igenis tanár úr. Tanulok. Tőletek? Te fasz, nagyképű, önelégült nemnarancsgeci. Ezt a stílust már tőled tanultam. Jól haladok az érveléstechnikában? Haladhatok még lejjeb mint te? Érveid nincsenek csak alja beszéd, sértegetés, mantrázás. Na nyaljátok tovább egymás seggét, a valóság ne érdekeljen.

Toportyán Zsóti 2015.06.21. 19:54:25

@kerekkobolya: Egyre könnyebb mostanság majmolni a fajtád,idegesek vagytok most hogy a főni egyre nagyobb hülyeségekkel próbál vakítani,már a bircaintelligenciát is sérti amit művel.

Toportyán Zsóti 2015.06.21. 19:56:23

@kerekkobolya: Gecizés csak fajtán belül releváns,találj mást.

tamas11 2015.06.21. 20:41:15

@egy mondat a ...:

Én már szóltam a főnöknek, amikor kifejtettem itt, (talán épp neked),, hogy a z új nicknév csak súlyosbíthat a kizártak helyzetén.
Nem lesznek tőle kevésbé bírálandók, de a személyüségükhöz köthető fedettség és zavar tovább nő.
A "mi " többesszám pedig nem az elvtársias időkből keletkezett, hanem amikor közössségekké alakultak jó célért embercsoportok.
Én senkinek nem lehettem a "rossz időkben" elvtársa, mert soha nem voltam tagja, sőt szavazója sem semmilyen pártnak!
Ellentétben veled.

tamas11 2015.06.21. 20:42:13

@Toportyán Zsóti:
Ez az, amikor elgurul a gyógyszer, és négykézláb keresi

kerekkobolya 2015.06.21. 21:13:13

Érted-e kedves egymondat a..Leponex. Ki vagy zárva nem érted? A helyzetedet csak súlyosbíthatod.

by tamas11
"Én már szóltam a főnöknek, amikor kifejtettem itt, (talán épp neked),, hogy a z új nicknév csak súlyosbíthat a kizártak helyzetén.
Nem lesznek tőle kevésbé bírálandók, de a személyüségükhöz köthető fedettség és zavar tovább nő.
A "mi " többesszám pedig nem az elvtársias időkből keletkezett, hanem amikor közössségekké alakultak jó célért embercsoportok."

Ez egy velejéig európai, polgári, konzervatív értelemben vett, jó célért alakult embercsoport. Az összes jó ember integrációjára törekszenek. Olyan oszlopos tagjai vannak, mint tamas11 és ToportyánZsóti. Előbbit a fegyelmi bizottsági elnöki, utóbbit pártszóvivői tisztségre tartom érdemesnek. Nagy csapat lesz.

Azért Béndek urat ettől többre tartom, ha nem is értek egyet vele úgy általában.

Toportyán Zsóti 2015.06.21. 21:49:25

@kerekkobolya: Ne szenvedj barna gyerek,nem ütöd meg a szintet.

kerekkobolya 2015.06.21. 21:56:25

@Toportyán Zsóti: Vicces vagy, jól nyomod. Nem is szeretnék a szintedre süllyedni. Na de a kutyámmal értelmesebb a kommunikáció, úgyhogy hagyjuk.

borzimorzi 2015.06.21. 22:08:27

@unionista᠍: Neked is igazad van. Ha ugyan jól értelmezem a központozás nélkül idehányt szógörgetegedet.

Üdv:
b

egy mondat a ... 2015.06.21. 22:16:52

@tamas11:
'hogy a z új nicknév csak súlyosbíthat a kizártak helyzetén.
Nem lesznek tőle kevésbé bírálandók'

Az a helyzet elvtárs, nem kellett neked akkoriban élned, AZ a mentalitás örök, Olvasd vissza itt idézett soraidat :))

Tényleg, miért is kellene bírálni egy vidéki kommert, visszafogott ironiájával zavart kelt meg áskálódik, meg aláaknázza a népidemokráciát meg a Konzervatív Forradalmat?
De tényleg, valami halavány derengés sincs benned, miről is szól egy nyilvános blog?

(NB: Péternek emilben küldtem el személyes adataimat, telefonszámomat, címemet. Ennyit a fedettségről.
És megismételtem volna, de az általad itt említett kommentedet követően szó, indoklás, megjegyzés, miegyéb és mindenféle ok nélkül azonnal kitiltott ismét.
Egy egymondat... mégse írjon leponex nevében, nem gondolod?
Egy picit sem érzed, mennyire szánnivaló ez a 'konzervativizmus'?

egy mondat a ... 2015.06.21. 22:20:10

@kerekkobolya:
' Béndek urat ettől többre tartom'
Szelavi, de ha neki a bülbülszavú Zsóti barátunk jön be, meg a Hidvégi Misi bátyánk, mit lehessen tenni; olyan konzervatív forradalom leszen, amiből főzőcskézne a derék szakácsunk ;-)

kerekkobolya 2015.06.21. 22:38:36

@egy mondat a ...: Szelavi. Ahogy a vicc mondja, szar emberekre minden rendszernek szüksége van. A konzervatív forradalomnak is, nincs kivétel.

egy mondat a ... 2015.06.21. 23:34:58

@kerekkobolya: Nem, én ezt nem gondolom, és egy kommer nem szarozik le senkit, de még egy bloggernek sem lenne szabad.
A Zsótinak meg tényleg semmi köze a konzervativizmushoz, de bloggazdánk másként látja; ez van sajnos.

explanatus 2015.06.22. 01:28:52

A kerítés azért rossz, mert annak a Fidesz sorozatnak a része, ami úgy jellemezhető, hozz létre egy (valamilyen) problémát és oldd meg győzedelmesen, hogy (a híveid) ünnepeljenek.

egy mondat a ... 2015.06.22. 06:24:27

@explanatus:
Ja.
Igaz hogy a Pártelnök sem tud most jobbat, de ez legyen a PKP problémája, miképpen lehessen még azt is rossznak mondani, amiről ugye így ír:
'Nem lenne semmi bajom a kerítéssel (pontosabban nem tudok jobbat)'

Merthogy nem úgy nincs jobb ahogy a Zorbán csinálja, az úgy szörnyű mert csak kényszerű és átmeneti ez a válasz egy globális problémára.

Mert a Zorbán elment és globálisan jól lebombázta a mindenféle diktatúrákat, pénzelte az ISIS-t, felfegyverezte a talibánokat, ezzel létrehozta a menekültáradatot.

Majd jól meg is oldotta egy lokális kerítéssel.
Mindezt győzedelmesen.
Hogy ünnepelhessék.

Mecsoda csavaros esze van nekije!

Még én sem gondoltam volna mennyire igazolja utólag is ezt az Orbánt a 'centrális erőtér' látomása, tényleg teljesen feleslegesnek, értelmetlennek tűnhet bármiféle konszenzusos vagy csak közös megoldás keresése bármiféle problémánkra a jelenlegi ellenzékével együttműködve.
:((

kerekkobolya 2015.06.22. 07:35:35

@egy mondat a ...: Bocsánat, azt a vicc mondja nem én. De igaz, leirni nem lett volna szabad. Talán rámragadt a Zsóti kultúra, úgyhogy inkább eztet a komment izét abbafelé is hagyom.

Toportyán Zsóti 2015.06.22. 07:44:16

@kerekkobolya: Hamar menekülőre fogtad,figyelj és tanulj még kicsinyég bármi lehetel még.

egy mondat a ... 2015.06.22. 08:31:21

Kedves HaFr,
ha már a saját dizájngrafikonod és a posztod önellentmondásával nem tudsz mit kezdeni, a sztereotipiádra idézném az orbánfannak semmiképp nem nevezhető Róna Péter urat:

'A közgazdász a Fidesz-kormányzás gazdaságpolitikájának alapjaként a józan, költségvetési szigort alkalmazó Varga Mihály-féle fiskális politikát és a Matolcsy György nevével fémjelzett barátságos monetáris politikát nevezte meg. Ez utóbbi a reálkamatot fél százalékra vitte le. Róna szerint a Fidesz-kormány kicsit otromba és vitatható módon vezette ki a devizahiteleket, de mivel a szocialista érához képest a feje tetejéről a talpára állították a gazdaságpolitikát, ezért a szigorú fiskális és laza monetáris politika együtt a gazdaság élénküléséhez vezetett.

„Magyarországot fel fogják minősíteni a hitelminősítők, mert külkereskedelmi mérlege valóban remek, a devizaalapú kötelezettségeit fedezni tudja. Számításaim szerint 15-17 százalékkal emelkedett az ország hitelkapacitása” – tette hozzá az MNB volt felügyelőbizottsági tagja.

Az előbbi, első olvasásra hízelgő véleményhez azonban Róna Péter kritikát is fűzött. Eszerint a gazdasági növekedés egyik motorja az uniótól érkező források tömege, azaz nem a magyar gazdaság lett sokkal egészségesebb, hanem kívülről, méghozzá a kormány által sokat bírált Brüsszeltől kapott segítséget a magyar gazdaság. A magyar infláció alacsony volta pedig nem a magyar gazdaságpolitika sikere, hanem nemzetközi trend (sőt több európai ország deflációval küzd), ezért Róna szerint a magyar kormánynak az alacsony inflációval nem lenne illendő hencegnie.

Mibe került a siker?

Ráadásul a költségvetési szigornak súlyos ára volt, hiszen a kormány az oktatás, az egészségügy és a bérek területén fogta vissza a kiadásokat, ami bizonyos társadalmi szegmensekben, különösen a társadalom alacsonyabb státuszú rétegeiben katasztrofális életminőség-romlást okozott – folytatja Róna Péter.

„Két negatív jellemzője és következménye is van a jobboldali kurzusnak, a nyomor növekedése és a korrupció fokozódása” – tette hozzá Róna Péter, aki sajnálatosnak és erkölcsileg vitathatónak tartja azt, ahogy például a MNB az árfolyamnyereségét jegybanki alapítványokon keresztül „menedzseli”. „Mindennek olyan a hangulata, mintha a haverok férnének oda a gazdasági többlethez. Cimborák ülnek be a felügyelőbizottságokba, igazgatói és igazgatósági kinevezéseket is ők kapnak” – sorolja kifogásait Róna Péter.

Róna egyébként a magyar baloldal hibájának azt tartja, hogy a Fidesz gazdaságpolitikáját alapjaiban támadja, és nem ismeri el, hogy az előző ciklusokban ők milyen alapvető és lényegi hibákat követtek el. Szerinte a Fidesz gazdaságpolitikája alapvonalaiban egészségesebb, mint az MSZP–SZDSZ kurzusé volt, tehát nem azt kellene megváltoztatni, hanem a részletekben kellene versenyképes alternatívát nyújtani a Fidesszel szemben, amely e részterületen követ el óriási baklövéseket, és hoz erkölcsileg súlyosan vitatható döntéseket.

„Nem tudok mit kezdeni a magyar baloldallal. Próbáltam velük többször is beszélni. Feladtam. Mindig zsigerileg támadják a Fideszt, éppen ezért jelenleg nem képviselnek a kormányzó párttal szemben hiteles alternatívát” – fogalmazott Róna Péter.'

Nos, ehhez a zsigeri 'kritikád' :

'Ez a kormány sportot űz a hibás nemzetstratégiai megoldásokból, semmi mást nem tart szem előtt, mint Orbán újraválasztását, hibát hibára halmoz*, amelyeket néhány év késéssel csak azok után szeret beismerni, hogy már rendre learatta értük a szavazatokat egy véleményében manipulált, bátortalan, polgárosulatlan nemzettől. Ez a kormány a legotrombábban hazug tényező a magyar nyilvánosságban, de pechünkre messze a legerősebb is.'

szintén semmi érdemlegest nem tesz hozzá, szerintem RP sem tudna mit kezdeni ugyanezért a Te 'konzervatív' innovációtól mentes rendszerkritikáddal.

Leragadtál a toportyánzsóti szinten, szerintem.
rendíthetetlen barátsággal ...

kerekkobolya 2015.06.22. 09:32:41

@egy mondat a ...: Jól bírod borsóhányást. Megfogadtam ugyan, hogy kiszállok, de neked azért egy utolsó gondolat. Kezdem azt hinni, ez a PKP egy politikai hekk, a habonyárpi mestertervének része.

egy mondat a ... 2015.06.22. 09:35:31

@HaFr: Olvastam, épp most prezentáltam neked, olvass hát Te is :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.22. 09:36:55

@explanatus:

"A kerítés azért rossz, mert annak a Fidesz sorozatnak a része, ami úgy jellemezhető, hozz létre egy (valamilyen) problémát és oldd meg győzedelmesen, hogy (a híveid) ünnepeljenek."

A kerítés azért rossz, mert nem a te libsibolsi-komcsi elvtársaid találták ki.

egy mondat a ... 2015.06.22. 09:38:44

@kerekkobolya: nem fog neki örülni, bár ha igaz jó tíz éve még épp ő volt olyan habonyárpi-státuszban:)
Borsóhányásban meg szinte pariban vagyunk ...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.22. 09:40:07

@egy mondat a ...:

"Róna egyébként a magyar baloldal hibájának azt tartja, hogy a Fidesz gazdaságpolitikáját alapjaiban támadja..."

A baloldal politikája hibátlan. Csak így érhetik el azt, hogy tökéletesen lenullázzák magukat, mely cél felé a legjobb úton haladnak.

Az országnak szüksége van/lenne egy baloldalra, ezt jobbosként mondom. De az a baloldal ne ezekből a levitézlett elvtársakból álljon.

egy mondat a ... 2015.06.22. 10:48:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Róna úr egy nagyon derék, konzekvens, korrekt (inkább szocdem szemléletű?) szigorú kritikusa Orbánnak, több ilyenre lenne szükség - hirtelen Pogátsa Zoltán, Csaba László jut eszembe, már ha egy egyszerű vidéki kommer megengedhet magának ilyen magánvéleményt.

Szükség lenne baloldalra, de szükség lenne több racionális kritikára is - egyelőre csak a primitív sztereotípia, az irracionalitás és a demagógia a jellemző.

Boross Bence 2015.06.22. 23:10:28

Tehát a kerítésépítés egy jó döntés, vagy legalábbis elfogadható, de a PKP (Béndek Péter) baja az vele, hogy beleillik egy általa a kormánynak tulajdonított rossz koncepcióba.

Ez az álláspont:

1. bonyolult
2. kommunikálhatatlan
3. igazolhatatlan (látomásos)
4. értelmetlen (bármire ráhúzható)
5. iránya téves (nem a dolgot magát nézi, hanem Orbán Viktorhoz viszonyul)
6. az előbbiek miatt politikailag káros

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.23. 12:05:00

@Boross Bence: de azért te elboldogultál ezzel a komplex állásponttal, ugye?

Boross Bence 2015.06.23. 13:06:59

Az én szavazatom már meg van, most már csak 249 999-et kell hozzá összegyűjtened. Fent arra céloztam, hogy így - az elég jó stratégia ellenére is - nehéz lesz. Nem ilyen üzeneteket kell küldeni az embereknek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.23. 13:19:32

@Boross Bence: Drága BB, ez a fórum nem meríti ki szavazatszerzésünk csatornáit. Ez egy szelektív hely, hogy így fogalmazzak.

ricardo 2015.06.23. 17:48:47

@HaFr: A tök alsó nem üti a szívkirálynőt.

egy mondat a ... 2015.06.24. 07:30:15

hvgponthu:

'Magyarországról szólva azon a véleményen van, hogy Orbán Viktor miniszterelnök feladata Magyarország jólétének, biztonságának fenntartása, ahogy minden állam vezetője saját országára koncentrál. Az egyes országoknak teljesen mások az érdekeik, más történelmi hátterük van, más pozíciójuk - vélekedett. "Ha Franciaország kijelenti, hogy márpedig őt nem érdekli a maastrichti szerződés, és olyan deficitet fog felhalmozni az év végére, amekkorát akar, akkor vajon Magyarország miért kösse magát az említett szerződéshez? Lássuk be, csak azok követik az EU-diktátumokat, akik jól élnek" - fogalmazott a Stratfor kutatóintézet vezetője a lapnak.'

Nos, ennyit arról miért építtetne Orbán kerítést a déli határszakaszra, és a legújabb bátor lépés: miért mondja fel (ideiglenesen) a 'nyugatról' történő tömeges visszatoloncolás rendszerét.

Győzni nem győzhetsz, döntetlen nincs, a mérkőzésből kiszállni nem lehet!
- üzeni folyamatosan a mostani impotens brüsszeli adminisztráció a peremvidéknek, felfogván hogy ezzel a népvándorlással komoly veszélybe kerülhet az eddig 'jólélők' jólléte.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.24. 08:16:45

@egy mondat a ...:

Közben máris jönnek a feddések Dublin 3 felmondása miatt, a zindex meg buzgón helyesel és rákontráz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 10:59:27

@egy mondat a ...: persze, ebben van valami -- sajna nem tudok viszont eltekinteni Orbán úr és sleppjének viselt dolgaitól, amelyek kicsit beárnyékolják ezt a hirtelen jött hazaszeretetet és aggódást, hiszen amit ők idáig tettek, ugye, az leginkább a haza elárulása volt, amennyiben közpénzek százmilliárdjainak háztájiasítása a nép kifosztása

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.24. 11:22:43

@HaFr:

Nyilván a baloldal törekvését az ország elfekásítására és eliszlámosítására a vegytiszta hazaszeretet vezérli.

Ami gyönyörűen megnyilvánult abban, hogy a határokon túli, könnyen integrálgató magyarságból nem kértek, sőt minden erővel küzdöttek ellenük, ám az integrálhatatlan és kultúridegen feka és muzulmán agysebészek és Nobel-díjas tudósok becsődítését minden erővel kierőszakolnák.

tamas11 2015.06.24. 11:34:59

@egy mondat a ...:

Minek neked több kritikus? Hogy negligálhassa az ordenáré hatalom?
Szorozd meg Róna pétert kettővel! Akkor mást látsz? Racionális kritikának te csak azt látnád, ha érintetlenül hagynák a centrális erőteret, a vezérürü vezérgondolatát, elsikkasztva azt a tényt, hogy az nem jó a nemzetnek, és hogy mit vallanak erről az ellenzéki tömegek. Nem kéne kérődzni azon, hogy az észrevételek mögé felsorakozik e valószínűsíthető többség, mert 49 % gondolatával is foglalkozni kell, érdemben, nemcsak az 51 %-éval, és nem csupán 2018-ban, urnákba dobálva summázatot..
A kétharmad egy agyonmanipulált kitalált szisztéma eredménye, ami mögött ma max másfélmillió szavazó állhat, státuszától fertőzötten. Szemben a jobbik közel ennyije, meg a balosoknak nevezett elégedetlen konglomerátum - ugyanennyivel.Ez a mérleg.
Most nincs választás, miért gondolkodnánk pártokban?

Az egykulcsos adórendszerről ítélve példádul nem is kétséges hogy többségeknek előnytelen. Nem a parlamenti kétharmadra kell többségként gondolni és hivatkozni, hanem a kisjövedelműek többségeire, akik négy-öt- hatmillióan, ( tehát a három- és többgyerekes, háromszázezer ft feletti jövedelműeket kivéve) csaknem mindannyian vesztesei annak ami történik.
A jómódúakat csak becsülni szokás, de itt mndegy, hogy négyszázezer, vagy nyolcszázezer emberről van szó,, mert szembenállnak e széleskörű példában a tízszerannyival.

Három sarokpontja volt a gazdaságpolitikának, civil, fogyasztói szempontból. Orbán több ízben meg is fogalmazta, ha ez jelent valamit.

1. Államadósság csökkentése
2. Tényleges munkahelyek teremtése - ezzel az adózók körének bővítése, - a tervezett létszámot már le se írom...
3. Korrupció letörése
Az ellenkezője zajlik., sőt kiteljesedett.

Az adózásról nem szóltak előzetesen fajsúlyos, ígérettel is felérő kijelentések, de az egykulcsosság lett a lényege. Ez egyértelműen kifejezi, hogy a középosztály a kedvezményezett, csakhogy az nem volt és nem lett elég széles és nyitott, azaz nincs polgárosodás. Ami helyette van, az durván átpolitizálódott kontraszelekció. Gonosz fikció lett a nagy ígéret, a polgári Magyarország.

Hatszázezer emberünk kiment külföldre, aminek kimutathatók bizonyos előnyei, például munkavállaló lett a hazai sikerstatisztika szerint, egészében a borzalmas kontraszelektív trend kimenete, örökké szívni fogja a magyarság, most is szívja, ha csak nem onnan nézed, hogy nem kellett nekik munkát, helyet adni.

A külpolitikáról sem szóltak előzetesen sarkos kijeletések, de a folyamatok logikája az EU-hoz tartozást, annak erősítését írta elő.
Most először, a migránsok tömegével és kezelésével kapcsolatban állt elő először olyan helyzet, amikor nem Habony kitalációira kell "adekvát" válasz, nem a gumicsont gyanuja jellemzi a rágódásainkat.

2010-től a demokratikus rendszer , a közigazgatás, ill az egész intézményrendszer racionalizálása, költségcsökkentése volt a tét, és hogy az egyéni adóadminisztráció is elférjen a söralátéten.
Most az a kérdés: kinek a söre miatt ázott szét?

Épp Lázár legutóbbi kijelentése szerint is riasztó állapotban van az államigazgatás. Ő nem részletezte, megteszik ezt folyamatosan mások, de nem jön fel az ingerküszöbökig, mert felelőtlen figurák, ellenzéki hőzöngésnek állítják be itt is. Közpénz működteti e rendszert, nem a lelkiismeret.

A kormány és kormányfő egyenlege gyalázatos. A személyétől az ítéletalkotásban nem lehet eltekinteni , mert egészségtelen mértékben, egyszemélyben irányíthatta a folyamatokat. Ő a centrál, (szó szerinti haverokkal), és körötte a közjó hiánya, decentralizálva.

Furamód mégsem azon akadok ki, hogy SEMMIT nem teljesítettek a kormányoldaliak abból, amit szükségesnek fogadtunk el, és amit vártunk. Még azon sem (?) hogy szembemennek ígérettel , érdekkel. Nekem az a leggyalázatosabb, ahogy a közmédia által, a mi pénzünkön teli pofával hazudják mindennek az ellenkezőjét, lassan már akármit. Elejét véve ezzel a jobbító szándékok beépülésének.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 12:35:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: adekvát válasz, gratulálok a (nekem) kissé szűk világképedhez

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.24. 14:08:35

@HaFr:

Ne nekem gratulálj, hanem azoknak, akiknek a világképét vázoltam neked.

egy mondat a ... 2015.06.24. 14:40:19

@HaFr:
'persze, ebben van valami '
hogyne kedves Péter, hazaárulók ezek mind.

De még mindig nem mondtál semmit, mi legyen hát a konkrét megoldás.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 15:03:04

@egy mondat a ...: megoldás? Orbánékat legyőzni - ez lenne a megoldás. Lenne.

egy mondat a ... 2015.06.24. 16:01:09

@HaFr: Jó, de legközebb 2018-ban lesz meccs, ( ha csak a Feri ki nem brusztolja az előrehozottat ;-) ADDIG mi lészen?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.24. 17:46:19

@HaFr:

Ez ugye megoldaná a migránsproblémát is, ugye?

Vagy ha Gyurcsány építené, akkor már olyan címmel írnál posztot, hogy "Miért jó a kerítés?"

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 19:34:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hú, neked tényleg agyadra ment a Ferenc

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.24. 20:40:05

@HaFr:

"neked tényleg agyadra ment a Ferenc"

Ez aztán a meggyőző érv!

Azt hittem, bloggerként van benned annyi méltóság, hogy nem személyeskedsz egy kommentelővel akkor sem, ha eltér a véleménye a tiédtől. :(

egy mondat a ... 2015.06.24. 21:41:45

@HaFr: mármint a PKP?
Értem én Péter, Te is kerülöd a választ, bloggerként nem probléma, de mint Pártelnök nem bújhatsz el:)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 21:43:49

@egy mondat a ...: de aranyom, megírtam már, nyilván olvastad is hafr.blog.hu/2015/06/16/az_ellenorzott_bevandorlas_jot_tenne_a_magyaroknak_is

nem értem, mit tehetnék még a lelki békédért

egy mondat a ... 2015.06.24. 22:05:01

@HaFr: Bogárkám,
arra nem adsz választ (azon kívül hogy a kerítésnél neked sincs momentán jobb ötleted, csak nem úgyan, meg nem azért, meg egyébként is a Zorbán egy hazaáruló ) hogy mi légyen a sok-sok szegín errefelévándorlóval, ha drága fejlett európai testvéreinknek kezd elegük lenni belőlük, oszt röpülőn elküldik nekünk.
Mer ez fog lenni, Te is tudod.

Mert ugyebár ez mégsenem lenne a te konzervatív ellenőrzött bevándorlási mániáddal koherens.

Szóval ne kertelj kedves Pártelnök Úr, mi légyen hát azzal az évi cirka százezerrel?

PS: az én lelki békességem köszöni, megvagyon, azzal nincs dolgod :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 22:11:46

@egy mondat a ...: van olyan, h menekültügyi vagy immigrációs eljárás, amit az EU finanszíroz,. le kő folytatni, oszt vagy elküldeni, vagy a posztomnak megfelelően stb. Százezer a fenét

egy mondat a ... 2015.06.24. 22:48:49

@HaFr:
Hogyne, folytassuk le.
Mit is, kedves Péter?

Nem erősséged ugyan a matek (példák a múltban), de mondd meg, miért is nincs csak az az idei hatvanezer xxxvándorló magyar területen, (ellen) őrzött táborban?
Mert ugye nem lehet egy éve őrizetbe venni.

Mit fog csinálni szegény xxxvándorló?
Átmegy az osztrák zöldhatáron.

Mit fog csinálni az osztrák hatóság ezt követően?

....

Péter, minek ez a halandzsa, nagyon egyszerű választ kell arra adni (európának), mit kezdjen ezzel a tömeges xxxvándorlással, mennyi maradjon, kinél, választhat-e szabadon egy ország mennyi bevándorlót kíván befogadni, vagy majd jól előírja mindenkinek Brüsszel.

No és mit saccolsz, ha nagyobbrészt maradhatnak, még mennyien fogják azt gondolni, ők is inkább útrakelnek...

Szerinted milyen halálfélelemben kelhet útra valaki, hogy néhány millió forintnak megfelelő összeget gyorsan összekuporgatott az emberbarát csempészeinek?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 22:56:11

@egy mondat a ...: mi a kérdés? MI a probléma? Nem érted az eljárás lényegét?

egy mondat a ... 2015.06.24. 23:22:10

@HaFr: én is értem te is érted, csak te utálod a volt tanácsoltadat, és ezzel nem bírsz mit kezdeni.
Szerintem.

Szóval mit fog majd csinálni az osztrák a te végtelenül szeretett százezres akármilyenvándorlóval, ha már elegük volt belőlük a Lajtán túl?

Mikor is fogadsz be legalább egyet közülük?
Persze, ez kicsit durva, de a te íroasztal mellett megtervezett bevándorlóidat VALAKINEK mégis csak szomszédjának kell elviselnie, nem gondolod?
NEKED honnét lesz jogod arra, hogy kéretlen szomszédokat tegyél bárki mellé?

egy mondat a ... 2015.06.24. 23:29:46

@HaFr: gondoltam, hogy már a gondolattól is megijedsz, hogy nem csak mondanod, te konkrétan tenned is kellene azt a tervezett befogadás :(

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.24. 23:36:50

@egy mondat a ...: aha, pont erre gondoltam én is, meg arra is, hogy felhívom a régi tanítónénimet (még él), és befizetlek hozzá olvasás órára -- vagy etikára kéne?

egy mondat a ... 2015.06.24. 23:43:54

@HaFr: Készen vagyok rá, szívesen venném ha bemutatnál neki!
Nos, mikor mehetünk?
(Sorry, szeptemberig csak vasárnap érek rá, dolgoznom kell.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.25. 08:10:14

@egy mondat a ...:

Nyugi, a kérdéseidre nem fogsz tőle egyenes vagy akár csak kicsit girbegurba választ kapni, mert ahogy igen helyesen írod, "ez mégsem lenne az ő konzervatív ellenőrzött bevándorlási mániájával koherens."

Ezzel nagyjából megtudtuk azt, amit eddig is tudtunk a magyarországi (szándékosan nem magyart írok) ballib think tank gondolkodásáról:

Amit a Zorbán mond, az csak rossz lehet, Orbán takaroggy. Az idegen szép, jöjjön százezerszám. A magyar csúnya és rossz, az maradjon csak Romániában, Szlovákiában stb. Sírni csak a Nyugat-Európába dolgozni menő magyarok miatt szabad, sőt kell, de értük is csak azért, mert ezzel Orbánt lehet ekézni.

(Félreértés ne essék, messze nam vagyok Orbán híve. De a menekültügyben a Fidesz adja a Magyarország érdekeinek leginkább megfelelő választ.)

@HaFr:

"Százezer a fenét"

Valóban százezer a fenét. Lesz az milliós szám is, ha továbbra is beengedjük őket a zöldhatáron. Mert az valahogy nem merül fel benned, hogy a zöldhatáron való átkelés nem emberi alapjog.

Na meg mindeféle emberi alapjogot felülír az az eset, amikor ezek teljesítésével egy nemzet, kontinens vagy kultúra léte kerül veszélybe. Amit te persze tagadsz, hiszen nem illik bele kis világképedbe.

egyetmondok 2015.06.25. 08:39:09

@egy mondat a ...:
"Szerinted milyen halálfélelemben kelhet útra valaki, hogy néhány millió forintnak megfelelő összeget gyorsan összekuporgatott az emberbarát csempészeinek? " --

ez ugyanaz a nagyon beteg logika,amikor valaki lelkes baloldali az 1990 előtti rendszerről odaböki bárkinek,aki szabályos útlevéllel nyugatra utazhatott, hogy " Milyen diktatúráról is mesélsz ? ".

egy mondat a ... 2015.06.25. 11:00:15

@egyetmondok:
nem komám, ez annak a beteges mantrának a kifordítottja, ami milliós nagyságú halálfélelemtől reszkető nincstelent vizionál mindenkiben, akinek a rettegése csak Németországba, Angliában, Franciaországban tud csak elmúlni, a Csalagúti kamionosok szerint halálfélelmükben késsel is megfenyegetik őket.

Egy valóban félelemből menekülő az első lehetséges szabad országban jelentkezik, segítséget kér, és örül hogy megszabadult a fenyegetéstől.
És örülne, ha zárt táborban helyeznék el ideiglenesen, addig is biztonságban érezheti magát.

De ugye nem erről van szó még 10%-ban sem ...

egyetmondok 2015.06.25. 11:06:03

@egy mondat a ...:
...,mert hát ugye és nemdebár,aki össze tudja szedni azt a nagyon sok pénzt,hogy megfizesse az embercsempészt, annak nem lehet mégse olyan rossz dóga, hogy menekülnie kelljen.

No, hát hogyan is szól a nagy magyar igazság a cigányok ügyiről ? "Költözz a cigánysorra,aztán ugass !".

Érdemes lenne ehhez tartanod magad,ha már ennyire pontosan vágod,hogy milyen helyzetben van az,aki az embercsempészt kifizeti.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.25. 11:26:27

Érdekes elolvasni a német kommentelők véleményét a Dublin-3 felfüggesztéséről:

www.focus.de/politik/ausland/eu-ungarn-stoppt-aufnahme-von-abgeschobenen-asylsuchenden_id_4771704.html

Szinte kivétel nélkül helyeslik a magyar kormány lépését.

Ja igen, a németek mind nácik, tuggyuk lyól.

egy mondat a ... 2015.06.25. 16:26:23

@egyetmondok: mesélj, felétek hogyan fizetik az embercsempészt, a hírek szerint már a szocialista polgármester városában is látnak benne üzletet a derék ifjú honfitársaink :

'Megtudtuk a város szélén lakóktól, hogy a menekültek a helyi, magyar fiatalok segítségével jutnak át a határon. Úgy nevezik őket a városban, hogy sétáltatók. Azt csinálják, hogy a szerb oldalon találkoznak a menekültekkel, akikkel átsétálnak a kitaposott ösvényeken. Attól függően, hogy hányan vannak, milyen útvonalon jönnek, mennyire rizikós a helyzet
100-150 eurót is elkérnek egy 30-60 perces sétáért.
'

Meg próbáld összefoglalni, miért is fogad sok pénzért embercsempészt egy menekülő -három határral onnét, ahol veszély fenyegette.

De hogy a demagógiánál maradjunk - másra itt se nagyon nyílik tér ezek szerint - gyakorlatilag minden xxxvándorló Ny.Európába akar menni, a magyar határig most már hatósági segítséggel
index.hu/kulfold/2015/06/25/erre_jottem_mert_nem_akarok_meghalni/

az osztrákok gyakorlailag lezárják a határt hamarosan, mi pedig nem küldhetjük vissza a déli országokba őket.

És közben az EU még mindig azon görcsöl, miképpen lehetne a befogadott menekülteket elosztani az eu országai közt.

Hogy mi legyen a 'maradék' sokszázezerrel, azt fentebb írtam: hozzánk joggal viszatoloncolják a dublini rendszerre hivatkozva, mi pedig nem küldhetjük tovább, mert a szomszédaink 'nem biztonságosak'.

A Főnök természetesen kerülte a választ, hátha te tudod:
Mi legyen azokkal, akiket az EU sem ismer el valódi menekültnek?

Mert EZ a kérdés.

Persze nincs kétségem a mellébeszélés folytatásáról ...

egyetmondok 2015.06.25. 17:38:24

@egy mondat a ...:
Erre,az ország északi fele környékén arról hallani,hogy helyi taxisok mesés pénzeket keresnek azzal,hogy délen összeszedik az embereket,és viszik a szlovákok felé.

Igen,magam is azt gondolom, hogy Ti fideszesek utat mutattok Európának: minden államhatárt,tagállamit is kurva nagy szögesdróttal kell ellátni,aknazár,kutyás őrök,ahogyan kell. Ezt kívánja a szakrális szuverenitás szerelem, amibe kissé beestetek; senki se be,se ki. Osztjónapot...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.06.26. 07:32:26

@egy mondat a ...:
Bár nem akarok nagyon belefolyni, de akit az EU nem ismer el menekültként, azt nekünk se kell.

A kerítés pedig azért rossz, mert nem a valódi problémával foglalkozik.
Emelte-e a kormány a BÁH költségvetését, hogy gyorsabban tudja feldolgozni a kérelmeket? Nem.
Csoportosított-e át erőforrásokat a határőrség megerősítésére? Nem.
Kért-e segítséget a Frontextől? Nem.
Kért-e segítséget Szerbiától? Nem.
Akkor miért a kerítés az első? Megmondom, mert ez látványos.
És, ha megnézed, akkor mindig ezt látod. Az Orbán-kormány imádja a látványos intézkedéseket. Az, hogy hatékony-e, vagy gazdaságos-e az messze nem esik akkora súllyal a latba a döntéskor, mint az, hogy mennyi szavazatot hoz. Az egyetlen apróság, hogy a célszerű és a népszerű nagyon ritkán esik egybe.

egy mondat a ... 2015.06.26. 07:54:53

@Lord_Valdez:
'A kerítés pedig azért rossz, mert nem a valódi problémával foglalkozik.'

- ugye legalább két 'valódi probléma' van:
1. a xxxvándorlás okai- abban jórészt egyetértés van hogy ez az erőszakos és kéretlen liberális demokráciaexport következményeiben keresendők; ERRE valóban nem megoldás a kerítés

2. Az illegálisan, ellenőrizetlen magyarországi határátlépők száma tényleg radikálisan megnövekedett, és reális az a prognózis hogy ez nem csökkenni, hanem növekedni fog.

Ez a minket érintő valódi probléma.

ERRE egy lehetséges válasz a kerítés, ami a legális határátlépők felé kényszeríti a menekülőket, így még a határátlépés előtt lehetséges a szűrése a tényleges menekülteknek, így aki az európai szempontok szerint nem tekinthető menekültnek, azt nem kell beengedni, ergo nem lesz szükség arra hogy akár az osztrákok, akár más ország hozzánk küldje majd vissza őket, és majd nekünk kelljen kezdeni velük valamit.

Mert ugye, a határt már átlépő 'menekültek' már nem vehetők őrizetbe, attól fogva szabadon mozoghatnak - ezért is juthatnak el újabb illegális határátlépéssel Ausztriáig és tovább.

Abban igazad lehet, hogy lehetett volna határőrizet-erősítés előbb is, ez ugyanaz lenne, mint amit megkésve de meglép most a kormány.

Nehezen tudom elképzelni, hogy ezzel a 'látványkerítéssel' szándékosan bármi politikai vagy egyéb 'előnyt' akarna szerezni ez a kormány, borítékolható volt a (liberális) műfelháborodás.

A szavazatszerzés e raffinált módszerének elképzelése ölég nagy szemellenzőt igényel.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.06.26. 20:17:45

@egy mondat a ...:
Mellékes, de sem Szíriában, sem Koszovóban nem volt semmiféle erőszakos liberális demokráciaexport. Afrikában meg pláne és mégis jönnek.

A kerítésnek marginális jelentősége van, attól csodát ne várj. Könnyűszerrel át lehet mászni és vágni is, pláne, ha nem őrzik jobban, mint ahogy eddig őrizték a határt. (Nem lennék meglepve, ha megszaporodnának a szerszámboltok a szerb oldalon a határ közeli falvakban.)

Igazából nem értem, hogy miért vagy annyira oda az őrizetbevételért. Ha az a baj, hogy túl sokba kerül az ellátásuk, akkor az ellátásuk és fogva tartásuk még többe.
Az meg, ha közben távozik Ausztria felé, annak kimondottan örülnöd kellene.

Ahhoz kell szemellenző, hogy ne vedd észre a mintát a Fidesz módszereiben. Eddig minden ügyben a népszerű megoldásokat kereste a célszerűek helyett. Az se számított, ha pofátlanul kell hazudozni hozzá, vagy épp a legalapvetőbb közgazdasági ismereteket kell szemen köpni hozzá. pl. eltőzsdézett nyugdíjak

Rafináltnak meg egyáltalán nem nevezhető. Ez egy igen klasszikus (már-már szakállas) módszer, hogy ha baj van, akkor keress valakit, akit hibáztathatsz és máris nincs baj.
Az sem egy új ötlet, hogy keress egy ellenséget, akitől megvédheted az embereket és az emberek meghálálják, illetve feljogosít olyan dolgokra, amiket békében nem tehetnél meg. Ha az ellenség kitalált, az még jobb, mert senki se tudja számon kérni a harc állását és egy valódi háborúval ellentétben nem tudsz veszíteni.
Ráadásul már korábban is használta, amikor épp Brüsszeltől védett meg minket, vagy amikor gonosz brókerek támadták meg az országot...

Egyébként meg ha itt tényleg csak arról lenne szó, hogy túl sok a menekültek akkor nem lenne az ország teleplakátolva olyanokkal, hogy "elveszik a munkádat". Ez ugyanis egy menekültválság megoldását nem szolgálja, sőt a hiszterizálás még hátráltatja is.
De itt nem is arról van szó, hanem hogy a Jobbik kezdte beérni a Fideszt és ki kellett találni valamit. Az év elején még próbálkoztak gyurcsánozással, de ez már nem hatott. Gyurcsány már baromira kevés a nyáj újra összeterelésére. Valaki felfedezte a menekülteket és lám, máris nem 19%-n áll a párt népszerűsége.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.26. 21:32:05

@Lord_Valdez:

"ha közben távozik Ausztria felé, annak kimondottan örülnöd kellene."

Egészen addig lehet örülni ennek, amíg az osztrákok vissza nem toloncolják hozzánk.

"Egyébként meg ha itt tényleg csak arról lenne szó, hogy túl sok a menekültek"

MÉG nem, de belátható, hogy túlontúl sokan lesznek - persze kérdés, kinek hány tíz- vagy százezernél van a túl sok. De azt azért nem árt tudni, hogy Afrikában nem egyhamar lesz ismét tartós béke (állj közénk és harcolj érte...), szóval akár generációkon keresztül itt dekkolhatnak nálunk, előbb-utóbb egyre több jogot követelve - amit libsi "barátaink" örömmel kierőszakolnak nekik.

De komolyan, képzeld csak el: ha egyszer majd ott tartunk, hogy már Magyarországon él 100 ezer "menekült", akkor a százezer-egyediknél azt mondjuk, hogy mostantól senki nem jöhet? Ugyanaz lesz a libsi óbégatás, mint most, amikor egyelőre mág csak párezer van itt. Vagy elmegyünk 200 ezerig, és a kétszázezer-egyediknél mondjuk, hogy Schluß?

Az népvándorló áradat megállíthatatlanul nő, ez elég világosan látható. Az engedékenységgel tovább bátorítjuk. Aztán amint nálunk is elkezdik követelni a jogaikat, akkor már késő lesz, mert akkor meg az lesza libsi duma, hogy nem tarthatjuk őket jogfosztottságban, állampolgárságot kell adni nekik. (Nekik igen, a szomszádos országok magyarjainak természetesen nem!)

egy mondat a ... 2015.06.26. 22:44:37

@Lord_Valdez:
- senki nem azt állította, hogy CSAK és kizárólagosan a bombázással szárbaszökkentett 'demokráciákból' jönnének a xxxvándorlók

- Szíriának nézz utána egy kicsit jobban, egyszer az amcsik megdöngetnék Asszad terrorista rendszerét, aztán később vele akarnak összefogni a keblükön melengetett kígyótojásból előbukkanó mégdurvább terrorizmus ellen

- a kerítés nyilván csökkenti a határon irregulárisan (mostan ezt így kell polkorrektül mondani) átjövők számát, és nem lehet 'áttévedni' rajta véletlenül
A valóban menekülőt még segíti is a tájékozódásban, valamelyik irányba elindulva biztosan talál egy legális határátkelőt, ahol végre biztonságban érezheti magát :)

'Igazából nem értem, hogy miért vagy annyira oda az őrizetbevételért.' - írod, de ezt az Uniónak címezted nyilván, hiszen ő volt annyira oda emiatt, miatta kellett megszüntetni, épp emiatt van a kezelhetetlen helyzet.
Nem vehetik őrizetbe, ezért szinte akadálytalanul mehet neki az osztrák határnak - ahonnét majd visszaküldik hamarosan.

'Ahhoz kell szemellenző, hogy ne vedd észre a mintát a Fidesz módszereiben.'

A szemellenző szerintem épp azokon van, akik minden mögött az elterelést, vagy nálad az 'eltőzsdézett nyugdíjmegtakarításokat', Péternél az adóból kártalanítandó Questor-osokat, meg mindenfélét látnak.

Amikor a dolog sokkal egyszerűbb: fél év alatt 60 ezer migráns, akik szinte mind Nyugatra mennének, de ott már nem fogadnák őket, ezért visszakerülnek hozzánk.

Ennyi, barátom, a többi mind mese.

- a plakátok tényleg nagyon szerencsétlen, primitív üzeneteket tartalmaznak ( írtam már régebben), de épp az irracionális, ostoba ellenreakciókkal ért el sokkal nagyobb hatást, mint gondolhatták kiagyalói.

- Te is hidd azt nyugodtan, az egész amúgy csak a Rosszabbik ellen van amúgy, igazából neked rossz, ha totális tévedésedben érzed jól magad.
Szerintem

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.06.27. 09:15:42

@egy mondat a ...:
Szíriában nem az amcsik robbantották ki a polgárháborút, ők csak megpróbáltak beavatkozni, ami, persze, nem bizonyult jó ötletnek, de demokráciaexportról nem beszélhetünk.

Polkorrektül nem beszélek, de eddig se áttévedtek rajta és remek, hogy segíti a tájékozódásban, de eddig sem azért nem találták meg a határátkelőt, mert eltévedtek.
Még, ha valami csoda folytán hatásos is lenne Szerbia felől, akkor mi lesz? Talán nem tudnak kerülni Horvátország, vagy Románia irányába? Dehogynem. És ne áltasd magad azzal, hogy Románia EU ország és majd ő gondoskodik róla. Románia oly mértékig impotens és korrupt, hogy semmit nem fog feltartoztatni. Aki képes arra, hogy az otthonát hátrahagyja és több ezer kilométer utazzon lehetetlen körülmények között, az nem fogja feladni az utolsó lépésnél. Ez egy abszurd feltételezés.

Nem az Uniónak, hanem neked. Nem az Unió irracionális ebben. Mivel lenne kezelhetőbb, ha őrizetbe vehetnéd? Hogy még a fogva tartását is fizetned kell? Ez komoly előrelépés ám.
És továbbra is, mit fáj az neked, ha nekimegy az osztrák határnak. Annyival kevesebb van itt.
És, ha egy részét vissza is küldik, akkor se vesztettél vele semmit. Egy részétől megszabadultál, és amit visszaküldtek, azt se etetted addig. Mennyivel lett volna jobb, ha végig itt van?

Pedig elég nehéz nem észrevenni. Még, ha a Fidesz korábbi tevékenysége alatt nem is vetted volna észre, hogy a Fidesz _mindent_ belpolitikai okok miatt csinál, akkor is már ott lebukik az egész, hogy összevissza beszélnek bevándorlókról és menekültekről. És ez nem véletlen, hanem mert másként nem tudná kihozni, amit szeretne.
Rizsa, hogy 60 ezer migráns. Egyrészről, igen keveset költünk rá, mert a nagy részét az Uniót fizeti. Másrészről, vedd észre, hogy ezek többsége koszovói, akit szó nélkül ki lehet vágni, mint a macskát szarni, mivel nem válságövezetből érkeznek. Akkor mi a baj? Hogy 2-3 év mire a bürokrácia feldolgozza. Miért nem ezzel foglalkoznak? Mert ez nem hoz szavazatot.
Ez, persze, nem fideszspecifikus, mert a politikus általában így működik. Ha van egy létesítmény, akkor nem szívesen ad pénzt a fenntartásra, hanem inkább hagyja lerohadni és utána látványosan fel lehet újítani, vagy újat átadni, mert ez hoz több szavazatot...

2015.06.27. 22:47:37

@Lord_Valdez:
melyik ország engedi meg, hogy illegális migránsok tömegsen keresztül vonuljanak rajta. értem, hogy egész európa tele van libsik közalapítványaival. a sajtó tele van ezekkel az anarchista csoportokkal. ezt a politikai kultúrát kelet-közép európában ki fogják végezni. és az is lehet, hogy egész európában.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.28. 00:05:46

@unionista᠍:

"ezt a politikai kultúrát kelet-közép európában ki fogják végezni. és az is lehet, hogy egész európában."

Ja, majd a mezőkövesdi népek, összeállva a gyügyeiekkel, elvégzik az ideológiai tisztogatást. :-))

2015.06.28. 00:16:07

@neoteny:
lehet, hogy a kanadai favágók is összefognak.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.28. 01:48:31

@unionista᠍:

A kanadai favágók jól élnek a globalizációból meg a szabadkereskedelemből ... nem elvtársai a mezőkövesdieknek meg a gyügyeieknek.

egy mondat a ... 2015.06.28. 07:08:06

@Lord_Valdez:
láthatóan kezd lecsengeni az itthoni kerítéshiszti, azért néhány reagálás részemről:

'ők csak megpróbáltak beavatkozni' - igen, PC-ül ezt baráti segítségnyújtásnak mondták régebben, segítettek volna megdönteni Asszadot, (azaz demokráciaexportálni) aztán látva a kibontakozó következményeket inkább megint melléje álltak ugye ...

'Talán nem tudnak kerülni Horvátország, vagy Románia irányába? '

De, csak ezek uniós országok, jogi kekeckedés nélkül mehetnek is vissza azok, akiket majd nyugatról küldenek vissza hozzánk

' Mivel lenne kezelhetőbb, ha őrizetbe vehetnéd? '

Mert akkor a helyzetük elbírálásáig nem mehetnek a nyugati zöldhatáron át tovább, és megszűnik az a bizonytalan helyzet, ami most is fennáll: az irregulárisan nyugatra vándoroltak szubjektív döntések alapján vagy ottmaradnak (egyre kevesebb ugye), vagy elkezdik visszatoloncolni.

Ölég érdekes megközelítés az, amikor egy uniós polgár követeli hogy a szigorúnak gondolt schengeni határon amúgy irregulárisan bárki bejöhessen Európába.
Minek akkor az egész schengeni rendszer??

'És, ha egy részét vissza is küldik, akkor se vesztettél vele semmit.'

Lásd mint elébb, szerintem egészen elképesztő az elvi liberális demokráciák virágzása idején, hogy ennyire leszarják a saját elveiket :)
Csináljunk schengeni határőrizetet, de nem kell komolyan venni.

'összevissza beszélnek bevándorlókról és menekültekről.'

Ahogy mindenki más is, némi okkal: vannak köztük igazi menekültek, vannak a nehéz gazdasági-anyagi helyzetük miatt nyugaton irregulárisan letelepülni szándékozók, meg vannak akik -ki tudja miegyéb ok miatt- szeretnének ellenőrizetlen körülmények között bejutni a szigorúnak tervezett schengeni Uniós határon keresztül ...

'Rizsa, hogy 60 ezer migráns. Egyrészről, igen keveset költünk rá, mert a nagy részét az Uniót fizeti.'

Attól még 60 ezer, költesz rá, vagy sem.

'ezek többsége koszovói, akit szó nélkül ki lehet vágni, mint a macskát szarni, '

Aha, ez a fejhangon sipákoló abszolút emberbarát Helsinki Bizottság magyar hangja is lehetne ;-)

' Akkor mi a baj? Hogy 2-3 év mire a bürokrácia feldolgozza.'

Remek meglátás.

Az őrizetbe vett menedékkérő bizony kénytelen lenne (volt) megvárni zárt táborban helyzetének elbírálását, az irregulárisan bejutott viszont szabadon mozoghat, megfellebbezheti a bírósági végzést, és addig megkísérelheti az irreguláris továbbvándorlását nyugat felé, amíg nem sikerül neki.

Mert -mint írtam vala én is sokszor - NEM a valódi menekülők, hanem az 'irreguláris' 'gazdasági bevándorlók' miatt áll a bál.

De figyelmedbe ajánlhatom hétvégi uniós tanácskozás döntéseit is ...

unionista᠍ (törölt) 2015.06.28. 08:27:02

@neoteny:
ők nem a szabad kereskedelemmel szemben fognak lázadni.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.28. 08:57:59

@unionista᠍:

Meséld már el a kanadai favágók összefogásának és lázadásának okát vagy célját -- ők milyen törzsi háborúba fognak keveredni?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.06.28. 09:18:44

@egy mondat a ...:
"De, csak ezek uniós országok, jogi kekeckedés nélkül mehetnek is vissza azok, akiket majd nyugatról küldenek vissza hozzánk"
Nem. Oda mehetnek vissza, ahol a menekültügyi eljárást megkezdték. Mivel egyik ország se tagja a schengeni övezetnek, nem kötelesek határőrséget fenntartani, ezért elkapni se a határátlépőket. Ez Romániában különösen súlyos probléma, mert egy román határőr száz euróért ott se volt.
Mindkét ország ellenérdekelt abban, hogy náluk kezdjék meg az eljárást.

Ne! Ne akard az én hibámként beállítani azt, hogy rávilágítok az logikád következetlenségére.

Nem mindenki. Ezek azért nagyon is szépen szétválasztható dolgok. Pont ezért tartanak fent listát a biztonságos országokról. Mellesleg azóta a Fidesz is rájött, hogy ezt kell csinálni, amiért kapnak egy piros pontot. Jobb később, mint soha és, ha megnézed ez ellen nem is háborog senki.
A kérdés továbbra is az, hogy ha zavar van a fogalmakban, akkor a politika miért nem próbál rendet tenni a kifejezésék között? Na, miért? Mert az érdeke a káosz.
Nem akar egy tiszta menekültválságot és egy tiszta "gazdasági bevándorló" válságot, mert akkor nyilvánvaló lenne, hogy mit kell tenni. Akkor a menekülteknek tábort kellene építeni, a többit kivágni a francba.
Ezt lehet csinálni, de ez a szívtelen és következetes bürokrata szerepe és nem a tragikus hősé. Lehet, hogy a válságot kezelni fogja vele, de a következő választást simán elbukja, mert nem hozott szavazatot.
Ugyan ki szavazna megint a kormányra azért, mert nyitott még 3 menekült tábort, vagy mert megemelte a BÁH költségvetését (,ami egyébként kb. 1/3-a a kerítés tervezett árának), vagy a határőrségét? Senki.
Mondaná-e a választó, hogy "igen, ez a srácok tökösek, jól felléptek"? Nem.
És azért, mert felhúzott egy monstre kerítést? Ezért akadnak szép számmal.
Épp ezért ő fenyegető mongolhordákat (terroristákat, betegséget terjesztőket, szociális rendszeren élősködő munkaelvevőket stb.) akar lát(tat)ni, akitől emberfeletti erőfeszítéssel meg lehet védeni az országot.
Ez egyébként nem is feltétlen a Fidesz hibája, hanem inkább az átlagos választóé. Panem et circenses ahogy Juvenalis mondaná.

Egyrészről, eddig se volt kénytelen, sőt a nagy többség eddig se várta meg. Olyan 70% megpattant az eljárás vége előtt.
Másrészről, hol akarsz 60 ezer embert fogva tartani?
Ez Magyarország teljes börtönkapacitásának kb. négyszerese.

egy mondat a ... 2015.06.28. 09:30:02

@Lord_Valdez: ' Oda mehetnek vissza, ahol a menekültügyi eljárást megkezdték'

Értelek.

Tehát a magyarok is nyugodtan engedjék át a nyugati zöldhatáron a migránsokat mindenféle adminisztrációt mellőzve, onnét már az osztrákok a felelősek -ha csak ők is inkább tovább nem exportálják majd őket.

egy mondat a ... 2015.06.28. 09:35:06

@Lord_Valdez: 'Mindkét ország ellenérdekelt abban, hogy náluk kezdjék meg az eljárást.

Ne! Ne akard az én hibámként beállítani azt, hogy rávilágítok az logikád következetlenségére.'

Megint csak értelek.

Tehát ha a hivatalos határátkelőnél akar bejönni valaki papírok nélkül, és azt nem engedik be a magyar határon, akkor a szomszédos (román, horvát) szerveknek kell velük valamit kezdeni, nem a magyarnak.

Ha viszont átjött a zöldhatáron, belép magyar területre, akkor már a magyar szervek az intézkedésre kötelesek, jól értettelek?

HA van kerítés, akkor biza töredéke tud csak irregulárisan hazánkba bejutni (várhatóan), így az elébb vázolt logikád alapján ugye ...

egy mondat a ... 2015.06.28. 09:41:45

@Lord_Valdez:
'Ugyan ki szavazna megint a kormányra azért, mert nyitott még 3 menekült tábort,'

Van ebben logika kétségtelenül, azaz ha jól értelek ÉPP AZÉRT van ez a (szerintem irracionális) kerítéshiszti, mert az 'ellenzék' saját reális alternatíva-állításában már nem bízik, ezért a mostani kormány egyetlen lehetséges megbuktatását abban látja, ha bele lehet zavarni egy általad vázolt 'menekültprogramba'.

Lehetséges magyarázat, kétségtelenül.

DE akkor kedves bloggazdánk vallomását - miszerint ő sem tud jobbat a kerítésnél - vajh mivel magyaráznád ?:)

PS: lajosakárhány derék kommer emlegette 'hanlon borotváját', szerintem érdemes fontolóra venni.

egy mondat a ... 2015.06.28. 09:47:26

@Lord_Valdez:
'Akkor a menekülteknek tábort kellene építeni, a többit kivágni a francba.'

A mondatod első fele helytálló, a brüsszeli tanácskozás pontosan ezt vetíti előre, logikusan az Unió határain KÍVÜL létrehozni mindezt.

A 'többit...' nehezen értelmezhető, hiszen az elbírálásig kellene a táborban tartani a 'menekülteket', majd megállapítani ki az aki tényleg annak tekinthető - őnekik az Unióban kell valahol helyet találni majd - a többieket meg valóban visszaküldeni az országukba.

Örülök, hogy a brüsszeli döntések lényegét illetően ezek szerint egyetérthetünk.
(a Zorbán véleményét erről most mellőzném :) )

egy mondat a ... 2015.06.28. 09:53:25

@Lord_Valdez:
bizonytalanság azért maradt még bennem a logikádat értelmezve, két mondatodat teszem egymás mellé:

'mert akkor nyilvánvaló lenne, hogy mit kell tenni. Akkor a menekülteknek tábort kellene építeni, a többit kivágni a francba.'

'Másrészről, hol akarsz 60 ezer embert fogva tartani?'

TE akarsz minden 'menekültnek' tábort építtetni (3-at is akár), majd megkérdezed tőlem, hol-is?

Amikor a Zorbán meg azt mondja, bezárná a mostaniakat is.
Épp azért, amiért az elébb említett brüsszeli döntés is a schengeni határokon KÍVÜL hozná létre ezeket a táborokat -akkor meg tényleg semmi ok nincs itthon is fenntartani egyet.
Nem gondolod?

unionista᠍ (törölt) 2015.06.28. 11:10:57

@neoteny:
majd rájössz.

unionista᠍ (törölt) 2015.06.28. 11:11:10

(20-30 év múlva)

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.28. 11:45:16

@unionista᠍:

Vagyis csak sejtelmeskedni tudsz. Ez tőled már megszokott.

egy mondat a ... 2015.06.28. 14:13:46

@Lord_Valdez:

kettosmerce.blog.hu/2015/06/27/a_nyugat_tette_tonkre_a_kozel-keletet_most_meg_zarja_a_kapukat

No, hogy ki miatt is kell a kerítés:

'A Nyugat azt állítja magáról, hogy értékek mentén cselekszik, amikor a területén kívül beavatkozik. Arra nincsen tekintettel, mekkora károkat okoz, jelenleg főképp a Közel-Keleten – írja friss könyvében Michael Lüders a Die Zeit egykori Közel-Kelet-szakértője. „Aki a vihart aratja – avagy mit művel a nyugati politika a Közel-Kelettel” című friss könyve felcsúszott a német bestseller-listákra, a vezető balos médium, a Der Freitag pedig a hét könyvének választotta. A szerző ebben arról ír, hogy 2001 óta az Egyesült Államok hét muszlimok lakta országban hajtott végre dróntámadásokat (vagy masírozott be katonáival). Mindegyikben (Afganisztánban, Irakban, Szomáliában, Jemenben, Pakisztánban, Líbiában és Szíriában is) káosz uralkodik jelenleg – sehol nem sikerült demokratizálni az országot és békét teremteni.

A káosz egyik fő oka, hogy a hatalom birtoklói nem hajlandók a saját érdekcsoportjaikon kívül mások létezéséről tudomást venni, így az emberek sorsa hadseregek, hadurak, klánok és törzsek érdekeitől függ. Másrészt a Nyugat is kialakít egy képet arról, hogy kit tart jónak, és kit rossznak (figyelmen kívül hagyva a helyzet komplexitását), és ezeket az állítólagos jókat szinte feltétel nélkül támogatja. Még ha az nem is feltétlenül jó a lakosságnak.'

egy mondat a ... 2015.06.28. 14:19:56

@Lord_Valdez:

Szíriáról meg ennyi is elég talán:

'Az Irakkal szomszédos Szíriában pedig egy véres polgárháború vette kezdetét, amelynek eddig közel negyedmillió halottja és több millió menekültje van. A nyugati reakció az volt: meg kellene dönteni Bassár el-Aszad elnököt, és helyette a demokratikus ellenzéket kellene hatalomra segíteni. El-Aszad az alavita síita kisebbséghez tartozik, egy választáson viszont a szunnita többség nyerne, és feltehetőleg bosszút állna keményen a síitákon. Ráadásul Aszad ellenlábasainak támogatása könnyen egyet jelenthet a radikális szunniták támogatásával: az Al-Jazeera tárta fel, hogy a Jarmuk-brigád, amely Szíria keleti és északi részén harcolt volna a rendszerhű katonák ellen, pénzért cserébe átadta a neki juttatott nyugati fegyvereket az Iszlám Államnak.

Ezért mondja Lüders: „Ha a Nyugat nem akarta volna minden áron Aszadot megdönteni, akkor nem durvult volna el ennyire a konfliktus, és most nem uralná az Iszlám Állam fél Szíriát.”'

Most akkor miért is a szíriai menekültáradat, amit szerinted csak a Zorbán szervezett meg, hogy jól megküzdjön a 'Jobbikkal'?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.06.28. 19:39:46

@egy mondat a ...:
Igazság szerint logikus lenne, de azzal megszegnénk a schengeni szerződést.

Ha határátkelőnél jön és nincs nála papír, akkor két dolog történhet.
1. menekültként bejelentkezik és akkor foglalkoznod kell vele.
2. nem jelentkezik be, és akkor visszafordítod

Ha van kerítés, akkor vagy átjön azon, mint eddig. Vagy megkerüli Horvátország, vagy Románia felől.
Hogy kevesebb lesz-e, azt nehéz lenne megmondani, de nem valószínű. Egyszerűen már túl sokba került neki az út ahhoz, hogy egy fémdarab miatt visszaforduljon.
Ez nagyjából annyira lenne racionális részéről, mint mondjuk a Vörös Hadseregnek visszafordulnia Berlintől a világháborúban.

Az ellenzékben többféle dolog van.
Van, aki csak a kormányt akarja szidni, azaz a saját politikai hasznát nézi. A politikus már csak ilyen. Nem megbuktatás meg ilyesmi, csak szidja.
És van, aki azt mondja, hogy ezt pénzt sokkal ésszerűbben is fel lehetne használni a kérdésben, ráadásul a demagógiára sincs igazából szükség.

Az Unió határain kívül nem tudsz tábort létrehozni, csak az illető ország beleegyezésével. Ami egyébként nem feltétlenül lehetetlen dolog. Van rá példa, hogy országok bérfogvatartást vállalnak pl. Nauru.

A 'többit...'
A biztonságos országok listája pont abban segít, hogy gyorsítsák ennek eldöntését.

Na, állj! Akkor tisztázzunk valamit. Láttál már menekülttábort? Ez többnyire tornatermek, sátortáborok stb. Nálunk egy picit igényesebbek, már a munkásszállók színvonalát ostromolják. Viszont szükség esetén lehet ebből engedni. Egyszóval, ez egy filléres dolog. Azonban, amikor fogva is akarod tartani őket, akkor el kell különíteni őket kis csoportokra, hogy kezelhetőek legyenek, és minden 10 esetleg 20 emberre jutnia kell egy őrnek. Ez az ellátási költségeket még kimondottan alacsony biztonsági fok mellett is minimum ötszörösére emeli.

Őszintén szólva mérsékelten hat meg a baloldal szokásos önostorozása. Már csak azért is gáz, mert ők, a progresszívek azok, akik örökké meg akarják váltani a világot.

egy mondat a ... 2015.06.29. 09:07:44

@Lord_Valdez:
'Igazság szerint logikus lenne, de azzal megszegnénk a schengeni szerződést.'

Mivel is? - kedves lordom, azzal, hogy csak egy sima bemondásra nem engedünk be akárkit az Unió szigorú schengeni határán?

Mire fel akkor az egész schengeni rendszer?

Minek útlevél, vízum?
Minek a tábor?
(Már azon túl, hogy megbukjon a Zorbán legközelebb)

Bemondom hogy üldöznek, papírom nincs!

Jó rendben mehetsz, tessék egy kis ellátmány!
Itt a Kőszeg Feri bácsiék telefonszáma, ha netán jogsérelem érne.

'Hogy kevesebb lesz-e, azt nehéz lenne megmondani, de nem valószínű'

Persze, egy kerítés miatt miért is lenne kevesebb irreguláris határátlépő, mit nem lehet ezen megérteni.
(Vélem, nem valami földhözragadt műszaki jellegű képzettséged van:) )

Az Unió határain KÍVÜL létrehozandó menekülteket befogadó tábor ötletének helytelenségéről győzd meg a brüsszelben tanácskozott urakat, hölgyeket,transzneműeket, valami rejtélyes kórokozó miatt hirtelen elment az eszük, és olyan megoldás felé mozdultak el, amit a Zorbán is felvetett.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.29. 12:45:19

@egy mondat a ...:

Amit a Zorbán is felvetett, az már csak rossz lehet.

egy mondat a ... 2015.06.29. 15:26:25

@Lord_Valdez:

'A brit kormány kerítést küld a franciaországi Calais-ban lévő átkelőhely megerősítésére, miután egyre nehezebben tudják megakadályozni, hogy a Nagy-Britanniába igyekvő menekültek felszálljanak a szigetországba tartó járművekre.'

Na már ketten szegik a schengent, logikusan.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.06.29. 20:15:29

@Lord_Valdez:
Nem, hanem azzal, ha átengednénk mindenkit. Logikus lenne átengedni, mert akkor nincs nálunk menekültprobléma. Viszont mivel vállaltuk, hogy mi biztosítjuk a schengeni övezet határvédelmét, ezzel megszegnénk a szerződést.

Bemondhatod, de köteles vagy együttműködni a magyar hatóságokkal.
Ha nem mondod meg, hogy ki vagy és mi elől menekülsz, akkor nem működsz együtt, tehát kivágnak.
Ha kiderül, hogy voltak papírjaid, de eldobtad, kivágnak.
Ha kiderül, hogy nem az vagy, kivágnak.
A magyar hatóságok felveszik az adataidat és azonnal megküldik az EU-s társszerveknek, illetve a származási országod hatóságainak. Ez az EU-n belül működik, válságövezetekben nem annyira. Közben kikérdezik a menekülő társaidat.
Ha semmi gyanúsat nem találnak és sikerül meggyőznöd a hivatalt, hogy tényleg életveszélyben lennél otthon, akkor kapsz egy 10 évre szóló átmeneti státuszt, illetve ideiglenes papírokat.

De bizony, hogy műszaki végzettségem van, viszont nem kell pszichológiai diploma annak felfogásához, hogy az emberek nem így működnek. Ha adott egy ember, aki elvesztette az otthonát, a munkáját, a családja egy részét (,mert ez a kaland bizony ezzel jár), aztán elér egy kerítésig, akkor nem mondja azt, hogy basszus és nem csalódottan visszafordul.
Ráadásul van róla nemzetközi tapasztalat is és tudjuk, hogy nem vált be. Csak akkor ér valamit, ha ezzel párhuzamosan jelentősen megerősítik az őrizetet is. Anélkül a közvéleményt megnyugtatja, de ennyi.
Sőt, nem csak egy kerítés nem ér sokat, de pl. Kuba és Florida között 180 km tenger van és ez se tartja vissza őket. Persze, ha jól esik, akkor hidd el, hogy majd egy vasdarab fogja.

Az Ablak-Zsiráfot már kiolvastad?
Nem arról van szó, hogy helytelen, hogy hanem hogy nem lehet, csak akkor, ha találsz egy országot, aki vállalja. Ez volt odaírva, ezt kell elolvasni.
Ha rá tudod venni mondjuk Ukrajnát (még örülnének is a pénznek), akkor lehet.

egy mondat a ... 2015.06.29. 21:33:23

@Lord_Valdez:
'Ha adott egy ember, aki elvesztette az otthonát, a munkáját, a családja egy részét'

- no ez az a kábé max 10%, aki a menekült ...
A többi 90% miatt lenne a kerítés.
Itt is, meg a franciáknál is ...

'Ha kiderül, hogy voltak papírjaid, de eldobtad, kivágnak.'

Ja.
És az hogy derül ki évi 100 ezernél??

Mit gondolsz, mit szólna hozzá Kőszeg bácsi, mag a többi 'jogvédő'?

Mert azt fogja mondani hogy bocsi, de eldobáltam azokat, lécci küldjetek vissza?

És akkor mi a probléma a kerítéssel, a legális átkelőnél prompt tisztázni lehet, nem kell összehalászni szegényeket a Tisza árteréből.

'Az Ablak-Zsiráfot már kiolvastad?'
igen, a gyerekeimnek :)

PS: szerinted egy valóban az életét mentő menekülő tényleg nem a legelső biztonságosnak vélt hatósághoz fordul, hanem inkább embercsempészt fizet, hogy elkalauzolják Angliába?

Miért is akarnak kerítést a Csalagút francia oldalára ezek a xenofób franciák - angolok közösen?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.06.30. 20:16:00

@egy mondat a ...:
"no ez az a kábé max 10%, aki a menekült"
Korábban. Amikor a koszovói munkanélküliek jöttek. Most viszont már érkeznek a szírek és társaik is.

"És az hogy derül ki évi 100 ezernél??"
Na, ezért kell(ene) megerősíteni a BÁH-t...
Ezért kell(ene) a Frontex segítségét kérni...
Elvileg a Szerbiában megtalált papírok elérhetővé kellene, hogy váljanak a társszerveknek. Ez egyelőre nem megoldott és személy szerint nem is hiszem, hogy a közel jövőben az lesz.

"Mit gondolsz, mit szólna hozzá Kőszeg bácsi, mag a többi 'jogvédő'?"
Mit tudom én? Mit érdekel?

Logikus lenne, de a tapasztalat az, hogy a menekülteknek nem erőssége a bizalom a hatósági emberek iránt.

"Miért is akarnak kerítést a Csalagút francia oldalára ezek a xenofób franciák - angolok közösen? "
Nem ugyanaz egy gyártelep méretű objektumot őrizni, mint 170 km-t. A kerítés csak annyit tud, hogy feltartja őket 3-4 percre, amíg odaérnek az őrök. Ezt egy kicsi objektumnál könnyű megcsinálni, nagynál nem.

egy mondat a ... 2015.06.30. 23:46:22

@Lord_Valdez:

'Elvileg a Szerbiában megtalált papírok elérhetővé kellene, hogy váljanak a társszerveknek. Ez egyelőre nem megoldott és személy szerint nem is hiszem, hogy a közel jövőben az lesz.'

'A kerítés csak annyit tud, hogy feltartja őket 3-4 percre'

OK, feladom ...
Nem fertőznék tovább.
süti beállítások módosítása