1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.04.15. 15:18 HaFr

A jobbközép-demokrata-polgári PKP nehézségei

Well, a lényegesebb nehézségeink: nincs pénzünk és nincs nyilvánosságunk (köszönet egy-két orgánumnak, amelyik hébe-hóba foglalkozik velünk, ez azonban nem pótolja a rendszeres jelenlétet, amely az ismertség alapvető feltétele). Ami van: polgári mennyiségű időnk (a civil foglalkozásunk és a családjaink mellett), némi tehetségünk, biztos gondolataink, és jó alapvetéseink a folyó programmunkához. És jó lelkiismeretünk. De ez nem elég Magyarországon, miközben -- mellesleg -- mindenki azon aggódik, hogy nincs "demokratikus jobb", "polgári jobb", "jobbközép". Dehogy nincs. Csak éppen nem kell. (És itt még a MOMÁ-t sem tagadnám el.) A zárt pártstruktúra és az ugyanennyire zárt nyilvánosság nem akar ilyet. Nem nyafogásból mondom, csak magyarázatképp. Valamint ha még egyszer meghallom a Klubrádióban ugyanezt a sódert, még a végén halálra fogom kacagni magam. Ahogy fél év múlva, amint megjelenik a Magyar Nemzetben is az első ilyen "jaj-jaj, jön a Jobbik, mit tegyünk" cikk. Jobbik-veszély, ugye? Ennél sokkal hamarabb volt a Jobbiknak megágyazó törzsi mentalitás. Az ország? Kit érdekel?

Ilyen körülmények között nem érdemes választásokon indulni, ezért egyelőre nem is indulunk. Minek.

Ezért kezdtük el az Ország Fája mozgalmat -- a saját nyilvánosságot kialakítandó. Lesz eredménye, idővel. Mennyi? Még nem tudom. Építgetünk alapszervezeteket is. Csak mondom, hátha érdekel valakit.

Ezt csak, ahogy mondani szokás, for the records. Se messiásnak nem gondolom magam, se népvezérnek. De teljesen hülyének sem. Nincs jobbközép, ja.

Köszönöm a figyelmet.

81 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr197370676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lexa56 2015.04.15. 15:27:43

Leehet, hogy mire lesz nyilvánosság, nem lesz ország, amit meg lehet vagy meg érdemes menteni :(

szavazo26 2015.04.15. 15:38:02

De ha nem indultok el akkor nem is fog megváltozni ez a helyzet soha, ez kontraproduktív hozzáállás... pedig a kezdeményezés jó.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.15. 15:39:18

@szavazo26: és attól miért változna meg a helyzet, ha a jelzett erőforrásokkal elindulunk? nem ez a megfelelő út

mrbateman 2015.04.15. 15:41:27

Jó lelkiismeretetek, na az van, ezt nem kérdőjelezheti meg senki!

A tehetség, hasznos gondolatok, jó alapvetések ügyében egy kicsit szerényebben kellene! Ha valami eszembe jut rólad az a totális impotencia!

Nem te/ti fogod irányítani a közbeszédet és gondolkodást - azt jelenleg a fidesz és a jobbik súlyú szervezetek próbálják - akik egyébként úgy jutottak el ebbe a státuszba, hogy figyeltek, elemeztek, értékeltek és a választói/piaci igényekre adtak válaszokat...nem abból a halott nézőpontból indultak ki, mint te, hogy kitalálom a szobába a könyvekből, hogy mi lenne a nyerő, aztán posztolgatok, hogy demilyenszar hát nem olyan ez a fránya társadalom, mint amilyennek szerinted (egyébként nagyjából szerintem is) lenni kellene.

Nincsenek médiaképes gondolataid, üzeneteid! Ezért sem vagy a médiában.

(nem elvitatva azt a meglátást, hogy a jelenlegi média nem demokratikus. miért is pont a média lenne az?)

szavazo26 2015.04.15. 15:46:31

@HaFr: De ez a megfelelő, mert ez demokrácia, ahol pártok indulnak ők jutnak hatalomhoz tetszik vagy sem. Ezért mosolygok mindig az örökké civilnek maradó kezdeményezéseken. Ez egy folyamat, el kell indulni (most ráadásul nem is nehéz...) az emberek lássanak a szavazólapon, aminek hatására talán még többen beállnak a kezdeményezés mögé, akár erőforrással akár pénzzel, és egyre többen megismernek. Biztos hogy előremutatóbb mint egy blogon keseregni...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.15. 15:52:45

@szavazo26: nem kesergek, leszögezek -- de kösz

2015.04.15. 15:58:03

@HaFr: szimpatizálok a pártoddal, de nem tudom ezt a bejegyzést mire vélni. sértődöttség és arrogancia árad belőle, pont úgy, ahogy a bateman-nek adott válaszodból is.

almodhi 2015.04.15. 16:06:07

Igen a helyzet komoly, de nem egyedi. Sok nulláról induló párt/bármimás szembesült már ezzel a helyzettel. Érdemes talán végignézni, mások (már akinek sikerült persze) hogyan törtek ki ebből a helyzetből.
Néhány lehetőség:
- Sok sok személyes találkozás hasonló szemléletű körökkel, klubokkal, egyebekkel. Ez érintőlegesen kapcsolódik az Ország Fájához is, bár nem ugyanaz. És rengeteg munkával jár, nyilván.
- Találni néhány szimpatizánst a sajtóban (van azért ilyen) és őket folyamatosan táplálni információkkal
- Jó jelölttel megcélozni egy-két "országos jelentőségű" önkormányzatot, és ott látható tevékenységet folytatni
- Felkarolni egy konkrét, a PKP szempontjából karakterisztikus ügyet, és elvinni akér a népszavazásig, a lehető legnagyobb hírveréssel

Biztos van még több lehetőség is, hátha mások is írnak ilyeneket.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.15. 16:06:53

@storker: sajnos én is emberből vagyok, a szimpátia viszont nem elég, abból teli a padlás még az arroganciám ellenére is .. na, most még arrogánsabb lettem, bocs, őszintén

Centurio Q 2015.04.15. 16:07:58

Egy párt felépítése baromi sok munka és türelem.
Nem jön a nyilvánosság egyik pillanatról a másikra, az 5%-os szavazatarányhoz is kell minimum 2, de inkább 4 év.
Szóval csak folytassátok és meg lesz az eredménye.

2015.04.15. 16:17:38

@HaFr: de te nem etetni akarod az én szimpátiámat, nem erősíteni a párthoz való kötődést, hanem ellökni magadtól és nyavajogni. már megbocsáss, de én, aki fórumokon a te pártod nevét említem, mint a ballib-fidesz világ alternatíváját, mit mondjak ezek után az ismerőseimnek? hogy a Béndek Péter is emberből van és hát most mégse annyira akar indulni a választásokon? tegyél elém valamit, mondjuk egy programot és pár erős nevet, meg 200 párttagot, és máris választhatóvá leszel. nem nehéz, azt ne mondd, hogy nem tudod megcsinálni, mert kálmán olga nem hív be heti háromszor. ugyan!

2015.04.15. 16:19:05

@Centurio Q: nekik most speciel ennyi ideig sem tartana, annyira tele a töke mindenkinek mindennel.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.15. 16:22:29

@storker: ha elolvasod még egyszer a bejegyzést, talán nem lesz ennyire méltánytalan

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.15. 16:23:13

@storker: aha, ez a nagy tévedés .. nem eléggé van tele ...

program készítő 2015.04.15. 16:23:49

Hiába való ötlet pártot alapítani,annál több kell.A pártok ma csak pénzszerző piramisjáték akik a vezetésben benne vannak jól élnek,a tagok pedig kínlódnak.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.15. 16:25:10

@program készítő: aha, hát ha jól élek, az nem a pártnak köszönhető .. viszont az igaz, hogy ez a közhiedelem, ami még egy nehézség az építkezésben, de hát istenem, ezt vállalatuk, nem?

Evoke 2015.04.15. 16:25:47

"Nix ugribugri", PKP!
Van az a mondás:Ha feltettük a kolompot, rázni kell!
Nem szabad feladni ilyen könnyen egy kezdeményezést, itt másokról is szó van.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.15. 16:27:04

@Evoke: jaj, hát messze nem erről van szó, mondanom se kell.. rázzuk, rázzuk :)

Khonsu 2015.04.15. 17:46:19

Ne csüggedj, lesz ez még jobb is. Most ki kell használni az időt az elemzésre, tervezésre. Türelem játék, ki kell várni a tökéletes pillanatot és megragadni, és akkor nem finomkodni, karmokat kiereszteni és minden erővel támadni. Csak időben fel kell ismerni a jeleket.

zipe moha 2015.04.15. 17:52:07

...természetesen igazad van Péter...és ami külön szimpatikus számomra: nem vagy képmutató!

Még időben gondolod át a lehetséges jövőt, mielőtt túl sok és hiábavaló energia kerülne elégetésre...a semmire.

Akik alternatíva teremtéssel próbálkoztak Magyarországon eleddig...( nem csak az utóbbi évek voltak beszédesek a társadalmi-gazdasági csődtömegről .....)...azok értenek Téged...de a tapasztalatot személyesen kell megszerezni, átélni

..."A zárt pártstruktúra és az ugyanennyire zárt nyilvánosság nem akar ilyet."

Látod nem a NÉP csinálja a politikát...megmondják neki hogy mi van ..és az van!

MINDENKI ebből az irányból próbálkozott...azoknak sikerült akit ez a közeg!!! átkompoltatott....jobik , lmp, bizony!

A népek nem rendelkeznek komplett jövőképpel az országra nézvést...annál inkább egyéni tervekkel...melyet a mindenkor regnáló hatalom uszályából próbálnak kinyerni nem olyan bonyolúlt ez...

Ami megtévesztő, hogy nyilvános fórumokon sokszor a hétköznapi életükkel tetteikkel szöges ellentétben álló véleményeket jelenítenek meg...annak biztos tudatában , hogy nincs következménye...levezetése mindössze valóságuknak és frusztrációiknak...

Szóval nem számíthatsz szinte senkire...most is Barabásokat engedik szabadon tobzódni...miközben Jézusról várják megérkezni...

"csak az egészséges és művelt nemzetnek lehet a szabadsággal párosuló jó kormányzata… a műveletlen nemzet, vérezzen is el érte forradalmakban, a szabadságot és jogot el nem nyerheti, hanem újra meg újra megcsalatják s az önkényuralom alá hajtják. Az erkölcsileg romlott nemzet, még ha akár művelt is, romlottsága az önkényuralom újra szerencsétlen állapotába juttatja."HK

azért van remény!...csak másként...:)

ui: igen gyorsan sikerült ráérezned, miről is van szó, mások évtizedek és tengernyi energiabefektetés után jutottak el ugyan ide...:)

zipe moha 2015.04.15. 18:05:24

..."Szóval nem számíthatsz szinte senkire...most is a Barabásokat engedik szabadon tobzódni...miközben Jézusról várják megérkezni a hírt a megváltás közeledtére"...

zipe moha 2015.04.15. 18:22:42

...beteg , műveletlen, erkölcsileg romlott...ORVOS (NEM HENTES...)? TANÍTÓ ( NEM VARÁZSLÓ...), PÉLDAKÉP ( NEM GAZEMBER...)= SZERVEZŐ

kiazmarmegint 2015.04.15. 18:57:34

@HaFr: nem lehet, hogy ha valahol, egy onkormanyzati korzetben, ahol a partnak van egy jol beagyazott tagja, elindulnatok, es nyernetek, akkor hirtelen lenne sajto?

2015.04.15. 19:16:38

@kiazmarmegint: önkormányzati 2019-ben lesz megint, én addig nem szeretnék jobbik-kormányt. vegyék csak komolyan a feladatukat, szervezzenek pártot, van rá három évük. schmuck andornak is sikerült, mondjuk úgy, hogy a nagypolitikába ez a belépő, Béndeknek is sikerülnie kell.

kiazmarmegint 2015.04.15. 19:18:41

@storker: Rengeteg idokozi onkormanyzati valasztas van, gyakorlatilag minden hetre esik egy-ketto. Lasd
www.valasztas.hu/hu/ovi/926/926_4_index.html .

Egyelore nincs pesti, vagy nagyvarosi koztuk, az teny.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.04.15. 20:08:50

Kíváncsi vagyok, ki fog-e ez a poszt kerülni a Mandinerre vagy az Indexre?

explanatus 2015.04.15. 20:16:51

Nem bírom már hallgatni a mindenhonnan jövő riogatásokat a leselkedő Jobbik veszély miatt. A rendszerváltáskor elszalasztott igazi váltás a mai napig nem jött össze. Nem is fog, amíg a médiát lefoglalják a régi „nagy” nevek és tanítványaik. Tölgyessy, TGM meg a többiek de megokosodtak. Ott voltatok, alakítottátok ez jött ki belőle. Részesei vagytok a hibának. Erre azt tudom mondani, amint az egyszeri főnök, nem tudom, hogy leszünk meg ön nélkül, de megpróbáljuk.

Meghogy nincs stratégia meg nincs ez, meg az, meg ménemidul a PKP, meg ménemmegyvidékre is? Mondjuk elmenne Bajára, kinek lenne nagyobb közönsége, pártelnöknek vagy a sárkányhajósoknak, és akkor a halászléfőző sokadalmat nem is említettem.

Minek induljon, hogy álljon be huszadik nullaszázalékosnak, hogy lekamupártozzák? Vasárnapi eredmények világosan mutatják már másodszor egymás után. Média nélkül nincs eredmény! Indulhat akár száz párt is! A média pedig (jobb meg a bal kéz a kézben) piszkosul vigyázz arra, hogy még véletlenül se adjon valakinek (PKP) rendszeres országos felületet. 650 poszt pár év alatt. Csinált ilyet valaki? Fenét csinált. Nem is fog. Mekkora halászháló amit a PKP kivetett? Mondjuk akkora, mint az ország, csak nagyok a hálószemek. Nem az kellene a siránkozás, kifogásolás helyett, hogy szűkebbre fonjuk ezt a hálót? Te meg én meg mi.

Akkor az igazi tények: A majd harmincezer szavazat a három csoportra jutott. 19 induló kapott alig ezer szavazatot, átlagban hatvanat. Itt a lényeg, a többi csak duma. A régi megmondóknak köszönhetjük az eredményt és mit tettek, hogy az újak esélyhez jussanak? Írtak utána egy cikket.

Haggyámá! Mondaná Hofi. A 19-nek meg azoknak akik látva a reménytelen helyzetet oda se álltak mekkora médiafelület jut, hogy el tudják mondani mit akarnak? 0% Úgy tűnik az emberek bölcsebbek, mint az elemzők. Megadták a kétharmadot, és a kétharmad eltakarította a baloldalt.

Most úgy néz ki jön egy csapat, amelyik eltakarítja a kétharmadot. Nemzeti tragédia inkább az, hogy a (megélhetési) írástudók keseregnek, hogy miért kaptak csak néhány szavazatot kedvenceitek. Hát mert nem kellenek a népnek, azért. Miért olyan nehéz megérteni, hogy az embereknek elegük van ebből? Itt az ideje, hogy Alternatíva formálódjon.

Nehéz dolog ez, legalább annyira, mint teli talicska földet föltolni a gátra, de vagy föltoljuk és megépítjük azt a gátat vagy tovább dagonyázunk, mint belvíz után a „lélektelenek” (nemzet fővadásza kategória, hadd ne írjam le a nevét)

Most nézem, háromszáz lapnyitás, harminc hozzászólás. NO COMMENT!

zipe moha 2015.04.15. 20:49:50

@explanatus: ...bizonyára többen láttak már szinházi díszletet:..szemből pompás,hiteles, valóságos....hátulról lécek, rongyok,farostlemez.....üres, nincs tartalma,nincs semmi köze ahhoz melyet előröl mutat...mert díszlet...a magyar pártok PONT ilyenek...amikor belebújnak az ÁLLAMBA...na az más

Hidvégi Mihály 2015.04.15. 21:12:29

@szavazo26: Nem kell aggódni, előbb-utóbb elindulunk. Ahhoz előbb növekedni kell, a növekedéshez pedig - sok pénz híján és kevés emberrel - idő kell. Meg az időnek amiatt is telnie kell, hogy a fejeknek is tisztulnia kell. Azt már látjuk, Gyurcsány nem kell ebbe az országba többé, kis idő, hogy letisztázódjon egyes fejekben, Orbán s bandája sem kell. Soha többé.

Hidvégi Mihály 2015.04.15. 21:15:26

@mrbateman: Barátom, olyan áron nem kívánunk a médiába kerülni, amilyen áron Orbán ott van: hazugság és hazugság és hazugság.

Soha! Akkor fog elveszni Magyarország végleg, ha nem marad egyetlen igazmondó embere.

Így, igazmondóan nem kellünk? Mondd csak!

Hidvégi Mihály 2015.04.15. 21:16:45

@storker: Nincs sértődöttség, nincs arrogancia. Alázat van.

Hidvégi Mihály 2015.04.15. 21:18:23

@Centurio Q: Meg kell legyen az eredménye. Minden komolyan vett munkának megvan az eredménye. Ennek is lesz.

Internacionalistacionista 2015.04.15. 21:30:44

Lehetett volna lényegretörőbben is fogalmazni: érdeklődés hiányában elmarad. Hehe.

zipe moha 2015.04.15. 21:40:10

@Internacionalistacionista: ...hova vagy bekötve?...remélem elég lényegre törő...

zenonküp 2015.04.16. 00:08:56

Az igazán nagyoknak is vannak kétségeik annak ellenére, hogy eme kétségek nem a végső célt illetik. No de az addig elvezető út!
Ebből a szempontból érdemes újraolvasni az Újszövetséget.
Ha én ma regnáló párt lennék bizony a hátam közepére sem kívánnám a PKP-t.
A bukás biztos reményével indulni a választásokon aligha kifizetődő. Több a kár mint a haszon.
De gondoljunk arra, hogy az önkormányzati választások elsöprő FiDeSz győzelme után alig fél év alatt milyen addig elképzelhetetlennek tűnő változások következtek be.
Ha kimerevítjük a mai pillanatot az elnök úr borongó látleletét aligha lehet kétségbe vonni. Ha bízunk a további változásokban, amelyek nyilván nem függetlenek a PKP tagságától és szimpatizánsaitól akkor ez a poszt a helyére kerül.
Tehát ma nem indulni a választásokon nem zárja ki a holnap indulunk a választáson lehetőségét.
Hegel azt mondta: a makkon nem lehet számon kérni a kifejlett tölgyfát. Most akkor néhányan vagy nem olvasták, vagy elfelejtették vagy nem értették meg a Fenomenológiát a kommentelők közül.
Ez ugyan könyv és általában szobában szokták olvasni de az értők egynémelyike igazán nagyszabású politikai karriert futott be.
Ha Churchill a választói igényeket elégítette volna ki, akkor a bukásra ítélt békepolitikát folytatta volna.
A fentebbi emlékeztetők csak kifejezetten azon kommentelőknek szólnak akik a közönséges ostobaságot józan észnek szeretnék beállítani.
Közismert annak a filozófusnak az esete aki vitapartnerét bottal figyelmeztette érvei tarthatatlanságára.
Tényleg nem helyénvaló embertársunkat akár szavakkal is megütni, de mindíg mérlegelnünk kell azt a lehetőséget, hogy ha egyszer másból nem ért,akkor mi a helyes eljárásmód?

Végül egy anekdót. A nyíregyházi főiskola párttitkára arra a kérdésre miszerint ők minek nevezték a most hirtelen népfelkelésnek nyilvánított eseményeket azt felelte. Mi mindíg is ezt mondtuk.
Ebből nem azt a következtetést érdemes levonni, hogy a párttitkár nem mondott igazat.
A lényege az, hogy mindíg vannak például kommentelők, akik mindíg azt mondták, jelenleg is azt mondják és egészen biztosan azt is fogják mondani.
Például ezt: Én mindíg mondtam, hogy el kell indulnunk a 2018-as választásokon.Vagy például ezt: Én mindíg mondtam, hogy nem kell elindulni a 2018-as választásokon.
Attól függően fognak választani a két mondat közül, hogy elindult-e a választásokon a PKP 2018-ban vagy nem.

Ezennel ünnepélyesen kijelentem, hogy nem önszántamból írtam ezt a kommentet.
Kommentelőtársaim halántékomhoz szorított stupiditása erre kényszerített.)

Toportyán Zsóti 2015.04.16. 05:58:02

Pénz beszél a kutya ugat,ez a képviseleti demokrácia...Hány éves vagy Péter?Kéne 1 lajos kaliberű gazdasági szakember a pártba...Ne búsulj nem csak neked a csuti liberálszélkakasnak is.

Toportyán Zsóti 2015.04.16. 06:04:18

@Internacionalistacionista:Meddig cibálod még a metéltek répáját illibsi elmeherceg?

Boross Bence 2015.04.16. 07:29:13

A PKP soron következõ feladata, hogy egyszemélyes pártból többszemélyessé váljon, és ez egyáltalában nem médiafelület- vagy pénzkérdés. Hol van Nagy Tamás? Hol van Hardy László? Nekik nincs mondanivalójuk? Pl. a soproni és pesterzsébeti alapszerv mûködésérõl. Vagy bármi másrôl. Hol vannak a PKP más tagjai? Õk miért nem számolnak be az aktivitásukról?

mrbateman 2015.04.16. 08:43:26

@zenonküp: Félreérted jóbarát!

Nincs ezzel gáz, lehet filozofálgatni, de ez érdekel 100-150 embert egy rendszeresen index blogketreces felület esetében, ebben nincs több potenciál. Béndek képtelen a választó problémáit, témáit érzékelni és azokra érdekes és fogyasztható válaszokat adni.

Viszont azon siránkozni, hogy ez nem érdekli a médiát? Höhö!

Még ha médiaképes tartalmakat tudna előállítani, akkor is kb lehetetlen küldetés, de ez egy ab start halott ügy.

Baszni és szűznek maradni nem lehet!

zipe moha 2015.04.16. 09:30:20

@mrbateman: ...még igazad is lehetne, ha a választóknak lenne szavuk...elbizakodottság ez..... a tudomány hatalmas, az ember pedig oly kicsi....utoljára ezen a földön 1514-ben volt a választóknak (talán)saját akaratuk...lett is nagy ijedtség...430 évvel korábban ébredtek mint az engedett volt

zipe moha 2015.04.16. 09:38:37

@mrbateman: 270 évvel a Nagy Francia Forradalom előtt elindulhatott volna a feudalizmus bomlása, a kezdetleges polgárosodás, az urbanizáció s mindaz ami ezek hozadéka... ezen a földön akkora erő volt! az itt élőkben...nem a látással volt baj hanem a szereposztással...

high up! 2015.04.16. 09:46:06

jaj, hát 1000-szer elmondtam: 90%-nyi Átlaghülyemagyar országában nem úgy megy ám, hogy jövünk, okosak vagyunk, koherens a gazdpolunk, garantálja a boldogabb fejlődést, oszt akkor erre bejön 20%-nyi szavazó.

Lószart mama, erre bejön 150 hallgató, aki elmondja másik 300-nak mit hallott, aztán, ebből minden 3-ik odasavaz, oszt megvan a 0,00000001%.

Aki nem megy ki rendszeresen néphez (ezt hívják lakossági fórumnak), nem tud nekik olyat mondani, hogy az Átlaghülyemagyar ráizguljon, az tényleg csak egy blog párt marad.

Országjárás, országos feltünés - enélkül egy új pártnak csak az a havi 1200 kattintás marad a honlapjukon.

FOLYTASSUK!

NotaBene 2015.04.16. 09:53:07

Érdemes lenne megvizsgálni, hogy az eddigi tevékenységből mi az, ami működik, és mi akadályozza a továbblépést. (Az eddigi tevékenység egy részéről nehezen lehet kritikát úgy megfogalmazni, hogy ne sértésnek, támadásnak tűnjön. )

Fejesrob 2015.04.16. 09:55:10

Szerintem van itt egy hatalmas tévedés. "Gyurcsány bandája, Orbán bandája".

Nincs párt támogatók nélkül. Aki balkánozna, az USA-ban is így van, az elnökjelöltek milliárdokat kaszálnak, ráadásul jórésze még csak nem is nyilvános.
Ja, politikai támogatás is kell, ez is óhatatlanul "kötelezettségekkel" jár, akár azzal is, hogy egyesek büntetlenek, másokat nem lehet elszámoltatni, harmadikok pedig azt csinálnak amit akarnak.

Viszont ha van pénz és politikai támogatás, akkor mehet, viszont a szakemberekből kevés van, ahogy Gyurcsányéktól átvette Orbán, ugyanazokat veszed át te is és azok pontosan ugyanazokat a tanácsokat fogják adni. (Szakemberekről és nem Bokros Lajosokról beszélek).

Na valószínűleg ezért fogja emléketeket max. ez a blog őrizni.

De első lépésben ettől a cenzúrától kellene megszabadulnod, mert ez nem csak gáz, de nagyon nem polgári.

zipe moha 2015.04.16. 09:58:21

@high up!: igazad van nem úgy megy...kitalálunk 5 pártot megideologizáljuk...képviseletinek nevezzük e zárt inercia rendszert, kívülről alulról légmentesen leszigeteljük...jobb és baloldali árkokat ásatunk az arra kaphatókkal, összeugrasztjuk, egymást gyűlölővé tesszük a közembereket a források kiszivattyúzásával a társadalomból-gazdaságból....majd az így nyert választékra leszavaztatjuk a megvásárolt és a tántorgó alanyokat...bulgáriában már 19 % is elegendő az érvényes és eredményes választáshoz...hol van itt a választó?...mert nem a lakossági fórumokon...a kunyhójában ül és várja a telefont vagy a konzervet...vagy a sültgalambot

dunántúli gyerek 2015.04.16. 10:01:04

Majd ah te szülöd meg az összes adófizetőt, akkor lesz igény a gondolataidra.

Addig is, a sikeresek igényeket szolgálnak ki.

dunántúli gyerek 2015.04.16. 10:03:57

@zipe moha: A PKP meg a többi civil? Én is igy látom.

zipe moha 2015.04.16. 10:07:01

@dunántúli gyerek: valamelyik lövészárokból lövöldözöl...mióta ásod?..gyere ki nyugodtan, béke van...:)

Fejesrob 2015.04.16. 10:08:46

@dunántúli gyerek: Egyesek kezdenek rájönni, hogy a balliberális oldalon már az összes gyümölcsöt leszüretelték. A civil nem jött be, azért a nép nem hülye, polgárivá kell válni.

Csakhogy ugye ott azonnal feltűnik a makkoscipő fehér zoknival és a hátizsákból is kilóg a Che póló vörös sarka. Gáz:))

(Na ezen a nicken is ki leszek tiltva, ha már ki nem tiltott idáig).

zipe moha 2015.04.16. 10:17:16

@Fejesrob: ha nincs ellenség nem lehet háborúzni...hát ez gáz..:)..ellenség pedig muszáj, hogy legyen...na jó,elmondom...akik az árkokat ásatták veled azok azok..:))...most, hogy megtudtad megváltozol?... vagy továbbra is a nálad gyengébbekkel ( annak vélt..) szeretnél hősies küzdelmeket vívni???
hát persze, ismerlek..

spinat 2015.04.16. 10:30:42

majd az okosabbak kijavitanak, ha nincs igazam, de a rossz lekiismeretnek nem a jó lelkiismeret az ellentéte. Söt, szerintem ez a kifejezés nem is létezik.

Siphersh 2015.04.16. 11:35:03

Nem semmi, hogy mi mindent belinkelnek manapság az Index főoldalára.

Ahogy mondani szokás, LOL.

2015.04.16. 11:58:06

Még szegedi egyetemi hallgató voltam amikor a kétfarkú-kutya mint grafikai performance elindult. Csaknem két évtized kellett hozzá, hogy egy civil pártokcska legyen belőle kb. 100ezer érdeklődővel. Ennyit tud (és hagy) a "rendszer", ha a politikai aspiránsnak nincs egy saját tv csatornája és/vagy egymilliárd forintja. De nincs minden veszve. Nem a televízió az egyetlen módja, hogy szavazókat gründoljon valaki. (Onnan csak a nyugdíjasok jönnek, aki pedig komolyan gondolja az ország JÖVŐJÉT nem fogja őket pénzzel tömni, így wannabe szavazókként sem számíthat rájuk.)
Nekem még az sem világos, hogy a PKP elsősorban országos vagy a helyi politikában érdekelt-e, mert mindkettő más és más szintjeit igényli a nyilvánosságnak. Nem gondolom, hogy a PKP-nak nincs mondanivalója, vagy hiányos lenne a szellemi municiója, azt viszont világosan látom, hogy pénz és idő híján a hagyományos pártstruktúrat felépíteni lehetetlen és értelmetlen is. Ott a youtube, vagy a podcast (esetleg a livestream) mint kommunikációs irány (én a nyilvanosvetitest szoktam hallgatni, őket sokan követik, érdemes belefülelni az adás struktúrája miatt). A személyes találkozáshoz (előadás, vagy forumbeszelgetes) valami emblematikus (és belvárosi) helyszínt gondolnék - a Klauzál téri református egyházközség Gyulai Pál utcai klubtermeit. A néhai Farkas József szolgált itt, így ez üzenetként is értelmezhető volna. Persze itt nem politikai fórumra, hanem inkább filozófiai-teológiai előadásra gondoltam.
Bocsánat, hogy megint csapongtam, csak ritkán van idom írni.
Ps.: a párt helyében a blogot atvinnem, vagy duplikalnam a hvg.hu-ra.

búvár kondér 2015.04.16. 12:00:59

5 vagy 10 de akár 100 tanulmányt is lehet írni de attól még nem lesz párt se módszer váltás.
Indulni kell .... egyedül vagy valakivel közösen. Ennyi. Lehet sopánkodni , hogy micsoda szemét világ ....+ hogy milyen jó gondolataink vannak ....de hol a választás lehetősége????
Nagyon nagy baki volt a veszprémi időközi kihagyása!
Ezek után nehéz elképzelni hogy valamikor is valós politikai szereplő tud lenni a PKP. ....ja és nem Gyurcsány a hibás ....és nem a zemútnyócév ....ha nem valós , időszerű problémákat kell feszegetni!!!!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.16. 12:30:53

Sok jogos észrevétel volt, köszönöm mindenkinek

high up! 2015.04.16. 12:34:40

@ericghar: "A személyes találkozáshoz (előadás, vagy forumbeszelgetes) valami emblematikus (és belvárosi) helyszínt gondolnék "

pont ez kell a 0,0000001%-hoz.
Aki viszont csak egyetlen nem emblematikus faluba kimegy és bemondja a kocsmában, hogy új pártja van és az összes helyi fideszes maffiózótól személyen fogja visszavenni az ellopott földeket és osztja szét a helyi gazdák között, annak csak ebben a faluban lesz már 0,0000002%-a.

Persze aki országjárás és cselekvési programok heylett inkább luxus kávéházakban és klubbokban akarja elérni a falusi, kisvárosi tömeg szavazókat, az annyira is fogja vinni: csak a kávé számlája fog erőteljesen növekedni, de nem a szavazóbázisa.

FOLYTASSUK!

DFK 2015.04.16. 13:01:52

Ja kérem, a pártépítés fáradságos munka. Nem elég lehülyézni a választókat. A problémáikra, kérdéseikre (ahhoz, hogy tudd, mi érdekli őket, el kell menni hozzájuk!) hihető választ kell adni. Szóval a politika szakma is. Meg sok munka, amit nem lehet megspórolni. S aki azt nem akarja elvégezni, abból nem lesz meghatározó politikus.

2015.04.16. 15:29:04

@high up!: a realis cel az 5000 tamogato alairas az orszagos listahoz es a 40000 darab (mindegy hol ikszeltek!) szavazat az orszaggyulesi valasztason. Ez 1%. Ennel tobb nem lesz es ertelmetlen is ra hajtani. Ehhez a minimumhoz ismertseg kell, de nem a falusi kocsmaban. Es tamogatok kellenek. A Polgári Konzervatív Klub-ban is harminc emberhez beszélsz, mint Kisküküllőn a talponalloban, de az utóbbi helyen a jelenlévők egyikének sincs tv-csatornája.

profilo 2015.04.16. 18:20:34

@high up!:

Fogalmad sincs róla.
Jártál te,még mielőtt letapostál ebből az országból,valaha is csak egy,egyetlen egy ilyen falusi stand up-on?
Pont azt a demagóg,populista igérgetést javaslod,ami gyűlöleted tárgyává tette azt a 90% "átlaghülyemagyart"?
Már te is folytatni szeretnéd?
Folytassuk?

profilo 2015.04.16. 18:24:34

@Toportyán Zsóti:

Vazze Zsóti!
Én eddig azt hittem,hogy gazdád,a jó Simi bácsi nem gazdasági szakember,hanem egy tolvaj.
Zsóti!

kiazmarmegint 2015.04.16. 19:23:52

@explanatus: Peldaul szerintem arra volna esely, hogy a PKP megelozze az LMP-t, es a PKP legyen azoknak a partja, akiket az altalad emlitett harom csoport nem vonz. Az LMP gyakorlatilag abbol lett ketszer is parlamenti part, hogy nem volt a Fidesz, nem volt a Jobbik, es nem volt a baloldal. A PKP ennel jobb lehetne, mert a PKP-nek sokkal inkabbvan karaktere, mint az LMP-nek, es "some agenda beats no agenda".

Erre azt mondhatod, hogy micsoda szereny cel ez, hogy elozzuk meg az LMP-t, de egyreszt valahogy el kell kezdeni, masreszt meg me'g most is, amikor csak ket szazalekot kaptak, akkor is, az a ket szazalek is tobb volt, mint az elso ket helyezett kozti kulonbseg. Tehat legalabbis elkepzelheto, hogy a jelenletuk szamitott.

Internacionalistacionista 2015.04.16. 22:21:28

Az utolsó oltsa le a villanyt.

explanatus 2015.04.16. 22:57:38

@kiazmarmegint: Értem mit mondasz és örülők neki, hogy kifejted. Érdekes felosztás, hogy ők, a nagy három, meg a kis „csak vagyok” LMP. Ezen még el kell gondolkozzak. Tudod, én úgy gondolom, ők hárman meg a kis, csak vagyok, meg a többiek ennak az egésznek a része, ami ide juttatott bennünket. Nekik tulajdonképpen megfelel. Ha belegondolunk teljesen mindegy milyen arányban osztozik a három nagy meg a csak vagyok, nem képesek olyan lökést adni, ami kimozdítana bennünket ebből a jancsiszög helyzetből. Ők jól megvannak, aki közelít feléjük, szúrnak. Három legnagyobb városunk teljes lakossága külföldön. Most gondold el ezeket a városokat emberek nélkül. Nem hinném az lenne a PKP célja, hogy megelőzze a csak vagyok pártot. Én úgy látom, a cél itt az, hogy végre kimozduljunk ebből a semmittevésből. Az a három városinyi ember csak ért valamihez, ha kell odaát. Tessék olyan feltételeket teremteni, hogy ideát is szükség legyen rájuk! Ha nem tudnak, el lehet menni, mondta egy "bölcs". Ott az angol képviselő esete a hatvankét éves magyar vendégmunkással. Ez elmond mindent az itthoni helyzetről. Mikor fognak tudni a mieink a nagy három, meg a csak elvagyok kicsi olyan országot csinálni, ahol szükség van a 62 éves emberre. Soha! Annak az embernek van családja, meg öröme, bánata, amit meg szeretne osztani a sajátjaival. Engedik? Nem. Gőgjükben már óvodás gyerekekre íratnak házat, lovat, szekeret.

Ezért tartom nagyon fontosnak, ami e körül a blog körül alakul. Itt arról van szó, hogy miként lehetne élhető országot csinálni és nem arról, hogy hány százalékkal győzze le a PKP az LMP-t. Látod, nem is akar közröhej tárgya lenni, inkább nem indul. És igaza van. Ha ennyi idő után az itthon maradt emberek nem érzik, hogy más kell, akkor ez van, ami van. Lehet riogatni a Jobbikkal. Ebből is meg lehet majd élni. Gondolom, lesz megint kivonulok-bevonulok meg hasonlók. Az, hogy velünk mi lesz, meg a 62 éves vendégmunkással Angliában, az nem téma. Ha elintézi a Jobbik, hogy minden településen ezer emberre jusson egy rendőr, akkor majd azzal fognak érvelni, nem kellenek a kamerák és végre munkahelyeket teremtettek. Kíváncsian várom, mi lesz az első termék, amelyiken ékírással fog szerepelni, hogy Made in Hungary (www.multi-lingua.hu/rovasiras/).

Tudod, én úgy gondolom, előbb fel kell ismerni a helyzetet, miután felismertük, cselekedni, de itt annyiszor becsaptak már bennünket, hogy hiába ismeri fel az ország nagyobbik fele, inkább otthon marad, aztán majd csak lesz valahogy. Ezt az undort a politika iránt a három nagy meg a csak vagyok kicsi hozta össze. A nyugat országaiban se élnek különb emberek. A tisztesség hiánya nem magyar betegség! A gané emberek számaránya minden országban állandó. Csak meg kell nézni akár az osztrákokat, németeket, igen angolokat is, stb. Visszatérve az undorra. Gondolj bele, mit érezhet most a hózenetrógeros úr meg a két bukott időközi után egy jó szándékú békemenetes (biztos van ilyen is). Undort a politikától, hogy megint becsaptak, ráadásul a mieink! És igaza van ha otthon marad. Mintha erre menne ki a játék, minél többen legyenek 62 évesen Angliában vendégmunkások, meg szavazástól távol maradók. Egyszerű logika, ha nem ránk szavaz, ne szavazzon másra se. Bevált.

Végül, örülök, hogy beszélgetünk. Nem kell mindenben egyetérteni. Már az is eredmény, ha őszinték vagyunk. Hát, valahogy így gondolom.

kiazmarmegint 2015.04.16. 23:25:23

@explanatus: Persze, igazad van, csak egyet tennek hozza: azt, hogy elozzuk meg az LMP-t, azt csak IDEIGLENES celnak jeloltem meg-- nem hiszem, hogy az ilyen kezdeti lepeseket at lehet ugrani. Szerintem az emberek tobbsege ugy erzi, hogy a jelenleg meglevo partok szegenyes valasztekot nyujtanak, es szivesen szavaznanak valaki masra-- de persze nem azonnal, es nem total ismeretlenekre. Mindenesetre, akarmilyen strategia mellett is dont a part, sok sikert.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2015.04.17. 00:29:46

Nem kéne abbahagyni, semmiféleképpen sem. A PKP akármilyen kicsi is, jelenleg Mao legnagyobb jobboldali demokratikus pártja. És ebben kábé az említett MOMA az egyetlen versenytársa. Csak Bokros Lajos MSZP-s múltja kissé necces, miközben a csomagja az elég neokon volt.

Viszont szerintem érdemes lenne együttműködni más törpe és kispártokkal, mert abban lehet vmi. Erről már régóta készülök írni, sőt, két hetet adok magamnak a befejezésre. Persze tudom, súlyosan wishfull thinking, a realitás a konszenzus és együttműködési képtelenség, ego. Sztem van benne egy adag végső soron téves önérdek percepció is, és ennek a téves önérdeknek elszánt követésére való hajlam. Ez persze karakán elvi álláspont is más szemszögből, ami tisztelendő és kell is, de a felsorolt negatívumok ettől még állnak. Nem lehet máshol meghúzni a határt? Biztos csorbulnak az elvek, csak azért mert egy-két jól odaégett stigmát kidobunk?

A demokratához egy kis kifejtős lábjegyzetként: persze nem a putyini meg erdogani és egyéb posztszovjetsztáni értelemben vett demokratikusságra gondolok, mert akkor persze Fidesz is demokrata, nem is gyengén. Viszont még Közép-EU-ból nézve is eléggé pocsék demokrata, nemhogy nyugatabbról. És hát az ország jó része Közép-EU-hoz, meg nyugathoz viszonyít. A másik része meg keletről, meg a köldökéből néz (M1 ugye) ki, ha egyáltalán, és nagyon elégedett is, a Jobbikot meg 5 éve egyfolytában hazaküldik két pofonnal.
Újabban meg leatombombázzák, csak előbb még kartávolságon kívül kéne lépni, mert így még az orosz kézigránát is a saját, nagyra nőtt, szupertaktikus orcájukba robban.

zenonküp 2015.04.17. 03:56:32

@mrbateman:
"választói/piaci igényekre adtak válaszokat"
Valószínűleg itt a legnagyobb az eltérés álláspontunk között.

1.Szerintem nem ez a politika feladata
2.Amennyiben a politika a választói igényeket szolgálja ki csak rossz lehet.
3.Én bizonyos rétegeket és csoportokat kizárnék a választójogból. Tulajdonképpen mindenkit aki nem "lelkileg független ember".
Műveltségi és vagyoni cenzust vezetnék be s nem valószínű, hogy a jelenleg választójoggal rendelkező polgárokból húsz százaléknál több maradna. Nem rendelkezne választójoggal a hivatásos katona, a rendőr, az állami alkalmazott, az aki állami segélyből tartja fenn magát, aki nem végezte el az általános iskolát, aki funkcionális analfabéta, stb.
Duplán számítana a felsőfokú oktatást végzett választópolgár szavazata.

Említek egy példát.
Ebben a rendszerben Polt Péternek nem lenne szavazata, viszont a székesegyház előtt üldögélő koldúsnak, amennyiben diplomája is van, két szavazata lenne. Egy azért mert önálló gazdasági tevékenységből tartja el magát, a másik értelemszerűen a diplomája miatt.

Említek egy másikat is. Annak az ötvenéves munkanélküli férfinek sem lenne szavazati joga, aki édesanyja nyugdíjából él meg.

Viszont lenne szavazati joga annak a munkanélkülinek, aki rendszeresen végzett alkalmi munkából tartja el családját és magát.

zenonküp 2015.04.17. 04:03:39

@zenonküp:
Majd kifelejtettem a legfontosabbat!

Legalizálnám a marihuána termesztését és fogyasztását.)

mrbateman 2015.04.17. 08:32:19

@zenonküp: Remélem nem haragszol ha nem fektetek túl nagy energiát a válaszra!

Mindenesetre időszerű lenne átgondolnotok, hogy fest rajtatok az elitizmus és a vélelmezett társadalomtudományi műveltség ruhája úgy, hogy közben ilyen szintű súlytalan csacskaságok és fantazmagóriák lógnak ki alóla!

Persze ha titeket szórakoztat ez a maszturbálás akkor nyugodtan, engem nem zavar!

Engem csak az "zavar", hogy fel vagytok háborodva ha a fennkölt blődségeitekre, a jól hangzó ám üres és megvalósíthatatlan gondolataitokkal nem kíváncsi érdemben semmit.

zenonküp 2015.04.17. 09:49:04

@mrbateman:
Természetesen nem zavar.

Engem és gondolataimat nem lenne szerencsés azonosítani a PKP-vel.
Én itt asylumot kaptam, de konzervatív nem vagyok.

Ha zavar valami - és ez tényleg zavar - a gondolkodásmódod.
Természetesen a korrekt elemzéshez hosszabb szövegeidet kellene vizsgálnom, de ehhez hiányzik a terjedelem.

Veszek egy konkrét példát. A "lelkileg független ember" Széchenyi kategóriája.
Amikor azt írod, hogy "jól hangzó ám üres és megvalósíthatatlan gondolataitok", akkor ha komolyan veszed tenned kellene egy kivételt - ez nem Széchenyire vonatkozik, kellene mondanod.

A választójog kiterjesztésének veszélyeit már a tizenkilencedik században, többek között a magyar reformkorban is észlelték. Akár a kiterjesztés, akár a korlátozásokhoz való ragaszkodás melletti érvek kifejthetőek, interpretálhatóak. Ezt nem tettem meg viszont rejtetten utaltam Eötvösre.

A marihuána termesztésének és fogyasztásának legalizálása és ennek gazdasági hatásai, tekintve az Egyesült Államok néhány államának jelenlegi gyakorlatát is, komoly irodalmat kumuláltak az elmúlt időszakban.
Én erre utaltam ironikusan.
Gyakran élek az irónia eszközével és ezzel azt kockáztatom, hogy félreértenek.
Talán ebben az esetben is ez történt.

borzimorzi 2015.04.17. 16:38:22

@mrbateman: RE: "...a fidesz és a jobbik ... úgy jutottak el ebbe a státuszba, hogy figyeltek, elemeztek, értékeltek és a választói/piaci igényekre adtak válaszokat."

:-DDD

És még véletlenül sem úgy, hogy F.-ék ab start eladták a lelküket is Simicska-színvonalú figuráknak, akik finanszírozták a kampányaikat és a médiajelenlétüket, majd amikor a protezséjük hatalomra került, akkor cserébe jól megszedték magukat a közbeszerzéseken? Meg nem is úgy, mint J.-ék, akik az ígéretek szintjén már eladták az országot kilóra a keleti nagy testvérnek...

Hány éves vagy te, királyfi? :-DDD

Üdv:
b

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2015.04.17. 18:11:24

Azaz pontatlan volt a reflexióm, mert nem volt abbahagyásról szó. Tehát ez így nem rossz irány, lehet hoyg nem az elvárt eredményt hozta, de tesztelni kellett ezt az irányt is. Rohadt nehéz nyilván, de ettől nagyon becsülendő ez az egész kísérlet. Még a TGM is nyomott egy respectet, ami nyilván egy rövid -főhajtás- biccentés volt az értelmiségi és politikai teljesítmény előtt. Pedig ő aztán nem a nagy jobboldal felé benyalásairól híres.

A választásokon való indulásról meg nem most kell dönteni. (Szerintem, szerintem, szerintem)

megamind (törölt) 2015.04.17. 21:32:55

Fiatal még ez a párt... Ami számomra azt jelenti és azért fontos, hogy figyeljem, mert így talán szert tehetek néhány új, többnyire konzervatív véleményeket hangoztató ismerősre -- és ez jó (ez most történik).

Ps.: Egyébként a poszt nekem kb azt mondja, leegyszerűsítve: ez a párt akár az itt olvasgatók előtt is meg tudna nyílni, csupán jelentkezni, csatlakozni kellene. Ez ugye nyilván az olvasóknak szól, akik talán nem akarnak belemenni?

Egyébként, én eddig csak azért nem jelentkeztem, mert ez a pártos dolog egész embert kíván. ÉS vannak más dolgok is -- most pedig annak van itt az ideje, hogy döntést hozzak... ezt csak úgy megjegyeztem.

Egy másik kérdés; mégis hogyan lehetne "összekapcsolni" a net népének szellemi elitjét (nincsenek olyan sokan azok, akiket ebbe a kategóriába be tudnék gyömöszölni)? És a közepét, de felhasználható ám a sötétség és a fény is... ;) Mert tanakodásuk alatt/után talán tisztábban látják majd a célt. Tényleg: a cél tekintetében milyen különbözőségeket produkálnak ők?

Toportyán Zsóti 2015.04.25. 18:35:39

@profilo: Csimpánz tanulékonyabb nálad,fussál neki ujra.
süti beállítások módosítása