1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.04.12. 11:37 HaFr

Az Élet Menete és az antiszemita folklór

Az Élet Menete rendszeresen azt a kb. 3 kilométeres utat teszi meg, amely annak idején az auschwitzi rámpáktól a birkenaui halálgyárig vezetett. A zsidó vagy zsidó identitású magyaroknak (is) rendszeres alkalom a megemlékezésre, és nekünk, nem-zsidóknak alkalom a megrendülésre és az önvizsgálatra. 

Ez utóbbi mintha mindig ugyanilyen rendszeresen el is maradna. A helyzet nem épp szívderítő. Van egy ország, amelynek valamennyire is aktívan politizáló polgárai vagy egy rasszista (a magyarság felemelkedését etnicista alapon elképzelő, más etnikumokkal szemben kollektívan türelmetlen, kirekesztő, előítéletes), vagy egy, a nyugati liberális demokrácia (egyébként Auschwitzban megbukott) hagyományával szemben kritikus, de ezzel szemben az orosz, a török autokráciák felé kacsingató párttal azonosulnak. Ez utóbbi politikai erő az egy éve álló Szabadság téri torzó tanúsága szerint nem hajlandó tudomásul venni a "keresztény" magyarok felelősségét sem a zsidók deportálásában. 

Nehéz hinni (én mégis hiszem), hogy a magyar választók említett része csak a kínálat gyengesége miatt szavaz ezekre a pártokra és ezekre az eszmekötegekre. A politikai és a nyilvánosság felelőssége óriási egy nép nevelésében, és nálunk éppen a politika és a nyilvánosság van messze a legrosszabb bőrben. A társadalom törzsi és populista eszközökkel történő vezetése egyformán felróható ezeknek.

Az idei Élete Menete szervezői ugyanakkor mintha maguk sem értenék a felelősségüket a rendezvény kinyitásában. A FB-odaluk tanúsága szerint 8-9 ezer embernek küldtek meghívót -- ennyire telne a képzelőerejükből arra vonatkozóan, hogy hány magyarnak kellene ma ott lennie a menetben? Zsidó honfitársaink befolyásos képviselői talán maguk sem képesek felfogni a magyarság osztályrészét ebben a traumában -- na, nem a bűnrészességét, azt jól értik, hanem az engesztelődésbe való bevonásunk feladatát. Amíg az Élet Menete látványosan zsidó ügy marad -- és ebből a szempontból egy-két díszpolitikus jelenléte édes keveset számít --, addig nem számíthatunk többre, mint a törzsi előítéletek erősödésére: szöges ellentétben a Menet céljával.

Ilyen körülmények között a Menet inkább a egy kisebbség önmegerősítésének intézménye, mint alkalom egy nemzet megrendülésére és önvizsgálatára. A megfelelő gesztus (pontosabban a megfelelő értelem) csorbulása nem segít abban, hogy oldódjék, ami az antiszemita folklórban összekötődik: az Auschwitz-ipar és disszimiláns zsidó identitás egymást erősítő érdekei, a nemzetek (pl. a magyarság) elleni globális zsidó összeesküvés fixációja, és Izrael agresszív ("fasiszta") államrezonja. Ez a borzasztóan erős, az olyan frusztrált országokban meg, mint a mienk, ellenidentitás-teremtő gondolati kövület csak erősödik a (törzsi) "ballib" közéleti bezárkózással és sérelmi politizálással, amelyre az Élet Menete mostanában inkább reprezentatív alkalom, mint okos ellensúly. Lehetne ezt sokkal jobban is csinálni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr497360128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Internacionalistacionista 2015.04.12. 12:02:28

A baloldal huszonöt éve attól reméli, hogy rá szavaznak a magyarok, hogy folyamatosan lenácizza őket. Sok sikert, elvtársak.

profilo 2015.04.12. 12:38:42

Márpedig az Élet Menete látványosan "zsidó ügy" marad,mert csak így érheti el célját, a törzsi előítéletek erősödését,azok fenntartását.
Bibsi barátaink megérdemlik és jól kiegészítik egymást az őket gyűlölő széljobbosokkal.
Kereslet-kínálat...
Ez kérem üzlet,kőkemény üzlet.
:)

kristophoros83 2015.04.12. 12:50:20

Egész addig, amíg nem olvastam Arendtet, és Metzt, addig valahogy a hátamon futkosott a hideg a Holokauszt hallatán.

Valahogy a magyarországi "holokauszt emlékezők" mindig sikeresen el tudják érni, hogy akik nem voltak benne érintettek azokat ne is érintse meg a kérdés. Valóban lehetne ezt sokkal jobban is

Sylvester94 2015.04.12. 13:43:23

"Amíg az Élet Menete látványosan zsidó ügy marad, addig nem számíthatunk többre, mint a törzsi előítéletek erősödésére: szöges ellentétben a Menet céljával." Ezzel nagyon egyetértek, azonban teljesen más okból, mint amiért a szerző.

Az antiszemitizmus jóformán a zsidóság jelenlétével egyidős Magyarországon, hol elszigetelten és lappangón létezett, hol felszínre tört, de mindig is itt volt. Énszerintem a hazai zsidóság azért nem tudja elfogadtatni magát, mert nem tiszta az identitása: a zsidóság elvileg egy vallási felekezet, szervezetileg ennek megfelelően a hitközségek vezetik - azonban de facto nemzetiségként viselkedik, nem pedig úgy, mint a katolikus, a református vagy akármelyik másik vallási közösség. És ahogy az egyének között, úgy társadalmi szinten is jó eséllyel "pécézik ki" azokat, akik nincsenek tisztában önnön identitásukkal.

Véleményem szerint addig a zsidóság elfogadása nem lehetséges, amíg ők maguk nem tudják, mik akarnak lenni: magyarok, vagy magyarországi zsidók. Teljesen lényegtelen, melyik irányba mozdulnak el - a hasonló identitásválságban lévő népek közül a történelmünk során ugyanúgy elfogadtuk a magyarságba beolvadókat (pl. kunok, jászok), mint az identitásukat megőrzőket (pl. svábok), viszont kulcsfontosságú, hogy amerre elmozdulnak, az az irány valóban megfeleljen a hazai zsidóság identitásának.

Moin Moin 2015.04.12. 18:38:25

@Sylvester94:

ha! Ezek szerint akkor is megszűnne a magyar antiszemitizmus, ha a zsidók magyarnak deklarálnák magukat (kollektíve?) és akkor is, ha magyarországi zsidónak és csak addig virul az antiszemituzmus, amíg ezt a döntést a zsidóság (kollektíve?) meg nem teszi...

Mondd: az eszedbe se jut, hogy ezek szerint tök mindegy, hogy döntenek "a zsidók", mert ha egyaránt elfogadná a magyarság ezt a döntést, akkor nincs is érelme az antiszemitizmusnak?:-)

Toportyán Zsóti 2015.04.12. 18:53:10

@Internacionalistacionista: Az elvtársak már régen a narancsmaffiában lopnak illibsi elmeherceg.Szakértelmük nélkül csak analfabéta tákmatyik shortolnák a forintot.

Toportyán Zsóti 2015.04.12. 18:56:37

@Sylvester94: Magyar szeretne a jóisten kiválasztott népe lenni ezért antiszemita.Hitlernek nem volt annyi zsidráktörvénye mint a keresztlny nemzeti kiválasztott elitnek.

Toportyán Zsóti 2015.04.12. 18:59:38

@profilo: Üzletvezetőnek ne menj ezzel a felkészültséggel,méd 1 vidéki kócerájt se vezess.

profilo 2015.04.12. 19:04:09

@Toportyán Zsóti:

Igazad van Zsóti!
Felcsapok én is bérkommentelőnek,hisz neked is milyen jól bejött ez!
:)

bontottcsirke 2015.04.12. 20:20:10

@Toportyán Zsóti: Zsótika, már látom megjött az utalás a számládra, három kommentet is toltál.

Tudod az van, hogy ha nem érzik jól magukat nálunk, akkor haza is mehetnének. Ja, hogy a saját hazájukban is utálják őket a környező országok. Micsoda pech!

zenonküp 2015.04.12. 21:26:30

@Sylvester94:

"Az antiszemitizmus jóformán a zsidóság jelenlétével egyidős Magyarországon, hol elszigetelten és lappangón létezett, hol felszínre tört, de mindig is itt volt."

Zsidók, akár vallásukat tekintve, akár mint sémiták a honfoglaló magyarsággal együtt érkeztek a Kárpát-medencébe.
A török hódoltság idején Budán élt egy tekintélyes számú zsidó közösség, amelynek egyébként Buda felszabadítása katasztrófával ért fel.
Antiszemitizmus viszont akkor még nem volt.
Ez persze magából a fogalomból következik. Az antiszemitizmus modern fogalom.
Amennyiben egy zsidó vallásos lehet neológ és ortodox. A kettő messzemenően különbözik egymástól például az asszimiláció szempontjából.
A református debreceniek magyarok, az evangélikus felvidékiek egy jelentős része szlovák. A többit most nem sorolom.
A török nyelvű kunok és az iráni nyelvű jászok elveszítik ugyan nyelvüket de noha magukat magyarnak vallják megőrizték eredettudatukat vagy éppen újra felfedezték és eltérő sajátosságaiknak értéket tulajdonítanak. Azt hiszem nem beleolvadnak a magyarságba hanem részt vesznek kialakulásában.

"amíg ők maguk nem tudják, mik akarnak lenni: magyarok, vagy magyarországi zsidók."

Miért kellene ezt eldönteni? Zsidónak nem csak maga vallja az ember magát hanem környezete is annak nyilváníthatja, a akkor az a zsidó, akit annak tartanak.
A kínai éttermek kínai tulajdonosainak és szakácsainak miért nem mondjuk azt, hogy döntsétek el: magyarok vagytok vagy kínaiak.
Miért a zsidó vallású, hagyományú és érzelmű honfitársainkat vegzáljuk ezzel?

A komment többi részével alighanem egyetértek.)

Ms Diane Choksondik 2015.04.12. 21:55:44

@Sylvester94: 2015.04.12. 13:43:23

szerintem meg a magyarországi zsidók maximálisan próbáltak mindig is beilleszkedni. ezért is élhették meg nagy traumaként a holokausztot. továbbá, az egyszerű hétköznapi zsidó emberrel nagyon nagyon kevés embernek van problémája (azoknak is inkább saját magukkal van bajuk), a gond a magukat véleményformálóknak képzelő, folyamatosan nácizókkal, antiszemitázókkal van.

almodhi 2015.04.12. 22:32:38

@Ms Diane Choksondik: Nem. A gond a nácikkal és az antiszemitákkal van.

Ms Diane Choksondik 2015.04.12. 22:48:17

@almodhi: 2015.04.12. 22:32:38

ez a te véleményed. az én szememben ugyanolyan gond mind a kettő.

egyetmondok 2015.04.12. 23:11:14

@zenonküp:
" Miért a zsidó vallású, hagyományú és érzelmű honfitársainkat vegzáljuk ezzel? " --

mert magunkat is ezzel vegzáljuk.
Nem tudunk - mióta is nem tudunk ? - valami olyan sajátos közösségi élményt, átélhető történését adni magunknak arról, hogy miért érdemes és jó magyarnak lenni, ezért folyton felszólítjuk a magunk sokaságát is : itt vallani kell a magyarságot.
Mondani kell...,aztán csak tűnődhetünk, hogy ennyire könnyen hogyan lehet valaki valami nemzeti közösség tagja: csak mondjad, csak mondjad már...
Tenni, azt nem kell semmit ehhez.

zenonküp 2015.04.13. 02:35:35

@egyetmondok:
Magyarország nem volt, hanem lesz - mondta Széchenyi.
Gondolom ő is kínjában.)
Ez volt a lehetőség pillanata.
56-ban az volt a jelszó: Aki magyar velünk tart.
Ha nagyon akarom ez kirekesztés,de ez volt a visszanyert szabadság és önrendelkezés pillanata.
Petőfi fogalmaz nagyon pontosan, s ez mindenkor vállalható.
Nem pontos az idézet, a lényege: Egy olyan pillanat következett be, amikor a magyar eggyé vált a szabadság nevével.
Erre tényleg büszkék lehetünk, erre a kevés pillanatra.

Black_Knight · http://baltukor.blog.hu 2015.04.13. 09:45:15

Én sajnálom, hogy megtörténhetett a holokauszt, és remélem többet nem fog.
Ugyanakkor, az nem megoldás, hogy egy hónapban kétszer megpróbálják a torkomon lenyomni, hogy bűnös vagyok, és szégyenkeznem kéne. Nem voltam ott, tudtommal a felmenőim se voltak ott, közöm nincs hozzá, azon kívül, hogy sajnálom őket.
Ráadásul külön undorító, hogy politikai üzletet csinálnak belőle. Ezzel nem csak sok, alapvetően jobb érzésű embert tartanak távol az egész dologtól, hanem divattá is teszik az egész kifigurázását, amitől legjobban a semmiről se tehető átlag, izraelita vallású ember szenved.

Zoltán Lukács 2015.04.13. 09:56:54

"...egy, a nyugati liberális demokrácia (egyébként Auschwitzban megbukott) hagyományával..."

Ezt nem értana, ha mélyebben kifejtenéd. Egy félmondatban én is tudok elintézni egész filozófiai rendszereket, ehhez nem kell olyan rengete ész, amennyi Neked van.

Brumm Brumi 2015.04.13. 10:06:38

"nem hajlandó tudomásul venni a "keresztény" magyarok felelősségét sem a zsidók deportálásában. "

Ha a fordított eset előfordulna , akkor talán volna előrelépés.
Úgy értem, ha a zsidó "magyarok" felelősségét is vállalnák ugyanazok aki most életmeneteznek, pl. a magyarországi bolsevizmusban, tanácsköztársaságban,1956-ban, a kádárizmusban, a rendszerváltás utáni szdsz-ben, ilyesmik...
Mert azt ne lehet tartósan eladni hogy a gonosz "keresztény" magyarok minden ok nélkül bántották a zsidókat.

Zoltán Lukács 2015.04.13. 10:16:08

@Black_Knight: Ez azért ennél bonyolultabb. Egyfelől igazad van, hogy abban nem vagyunk bűnösök abban, hogy mi tortént születésem előtt tizenöt-húsz évvel (én sem tartom magam annak és határozottan elutasítanám, ha bárki számon kérné rajtam). Másfelől tény, hogy azok az indulatok ma is forrnak, amelyek a holokausztot és a második világháború egyéb szörnyűségeit létrhozták. Kérdés, hogy EZÉRT mennyiben vagyunk felelősek. Ha az Élet Menetének van bármi értelme, akkor az az lehet, hogy ezt a kérdést napirenden tartja. Egyébként úgy gondolom, hogy egy emberi cselekvésnek nem kell feltétlenül valamely racionális alapokon nyugodnia, én felvetném az életszerűségét annak, hogy egyszerűen emberi megindultságból tartják (tartjuk) az Élet Menetét, nagyjából azon az alapon, ahogy megrendülünk az arab-izraeli konfliktusban (mindkét oldalon) elpusztult gyermekek, asszonyok, netán, Peter Seeghers után szabadon, a katonák sorsán ("Where have all the soldiers gone?").

Rokkantnyugdíjaspornósztár 2015.04.13. 10:20:12

Ha az ilyen megmozdulásokra olyan vezetőt sikerül csak találni, mint a sukorói korrupciós telekmutyiban nyakig dagonyázó Lauder, aki csak a vagyona miatt úszta meg a felelősségre vonást, akkor ne csodálozzon senki, hogy nem tud csökkenni az antiszemitizmus. Az sem vonz szimpatizánsokat, hogy az összes megmozduláson Gyurcsány fejét be lehet tenni vágóképnek.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.13. 10:23:22

Ha egy zsidó identitású tömeg megy ki az utcára azzal a szándékkal, hogy lelkiismeretfurdalást keltsen a nem zsidókban a múlt századi politikusok döntéseinek a következményei miatt, azt támogatni kell, és jól meg kell sajnálni őket.

Ha egy MAGYAR identitású tömeg megy ki az utcára azzal a szándékkal, hogy lelkiismeretfurdalást keltsen a nem magyar identitásúakban a múlt századi politikusok döntéseinek a következményei miatt, azt TILTANI kell, és jól le kell antiszemitázni, nácizni, irredentázni, hazaárulózni, fasisztázni, putyinpincsizni őket.

Biztos csak én látom itt a kettős mércét.

Bafana 2015.04.13. 10:23:30

Attól, hogy idén már az X az n-ediken holomegemlékezés volt (és még csak április van!!!), attól még nem kellene rugdosni a magyarokat, kedves Balogbohóc! A tapolcai eredmény sem a véletlen műve. A kettő közt talán valami összefüggés lehet.

Black_Knight · http://baltukor.blog.hu 2015.04.13. 10:23:41

@Zoltán Lukács: Az élet menetének van értelme. Pontosabban elvileg lenne, ha mellette nem kéne folyamatosan hallgatni minden hónapban, hogy mennyire bűnös nép vagyunk. Plusz a politika. Ha végre leszakadna erről az egész, kezdve Netanjahuval (tudom, nem volt itt :) ), aki az iráni atomprogrammal kapcsolatban is már a holokausztot hozta fel beszédével, folytatva a mindig mindentől rettegőkkel, és az itthoni politikusokkal, akkor az átlagembernek már nem lenne ilyen "akkorcsakazértse" hozzáállása.
Plusz a Wiesenthal központ se segít. Biztos háborús bűnös volt a 90+-os bácsika, de nekem pl, és sok más embernek is az jön át, hogy elkezdenek egy öregembert cseszegetni, majd kijelentik, hogy örülnek a halálának, és, hogy ahhoz hozzájárulhattak.
És bár ezek szoros kapcsolatban nem állnak magával a menettel, de az emberek összekötik őket, és egyben jelentkezik.
A második felével teljesen egyetértek.

dunántúli gyerek 2015.04.13. 10:24:15

Az a lényeg, hogy a havi rendszerességü életmenetét meg holonapot a független sajtó hagyja figyelmen kivül.

Ha ehhez etnikai tisztogatás kell a sajtban, nem bánom.

szekertabor · provo.blog.hu 2015.04.13. 10:30:58

"Amíg az Élet Menete látványosan zsidó ügy marad, addig nem számíthatunk többre, mint a törzsi előítéletek erősödésére: szöges ellentétben a Menet céljával." Kulcsmondat. Még azt is hozzáteszem, hogy amíg a holokauszt emléke csak ellenséges indulattal vádaskodva, lépten nyomon az arcunkba vágva jelenik meg, amíg egy csoport vagy politikai erő saját aljasságainak igazolására használja, addig a hivatalos céljával (soha ne fordulhasson elő még egyszer ilyesmi) ellentétben éppen a rasszista indulatok felerősödését szolgálja.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.13. 10:32:12

@zenonküp:

"Zsidók, akár vallásukat tekintve, akár mint sémiták a honfoglaló magyarsággal együtt érkeztek a Kárpát-medencébe."

Nem.

A zsidók a Római Birodalom terjeszkedésével, a rómaiakhoz csapódva érkeztek a Kárpát-medencébe, majd a keletről érkező törzsek miatti felfordulásban szépen el is költöztek innen.

Később visszatértek, hiszen vándorló népről beszélünk, de Árpád-házi királyaink csak nagyon szigorú megszorításokkal engedték a letelepedésüket.

Egyik királyunk odáig ment a törvényekkel, hogy kötelezte őket, hogy disznóhúst egyenek. Biztos nagyon népszerűek voltak itt már akkoriban is.

Baloldali érték 2015.04.13. 10:38:01

Az élet menete a szemita folklór része. Szépen beleillik a minennapos emlékezetpropagandába.

Hogy erre ráépül egy antiszemita folklór?

Hatás - ellenhatás.

Amíg a magyarság legnagyobb tragédiája, Trianon akármikor lehet a vicc tárgya egyes körökben, addig a holokauszt is az lesz más körökben.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.13. 10:46:03

@Toportyán Zsóti:

"Magyar szeretne a jóisten kiválasztott népe lenni ezért antiszemita."

A zsidók nem kiválasztott nép. A nyolc szövetség közül, amit az isten a Biblia szerint az emberekkel kötött, az első hármat a zsidó törzsek megjelenése előtti emberiséggel, majd a következő négyet a zsidókkal kötötte meg, de a zsidók mind a négyet megszegték.

Ezért az utolsó, nyolcadik szövetséget már nem a zsidókkal kötötte meg.

E.Katolnai 2015.04.13. 10:46:57

Önvizsgálatot csak az egyén végezhet, egy nemzetközösségre kivetített önvizsgálási folyamat csupán a fantáziairodalomban működhet, ami meg a nemzeti 'megrendülést' illeti a magyar nemzet a történelme folyamán elszenvedett legnagyobb csapás, Trianon miatt érez kollektív megrendülést,
hiszen minden utánajövő tragédiának – beleértve a zsidók II. vh. alatti meghurcolását is – ez a szemét döntés volt az indítómotorja.
Az „antiszemita folklórban” meg, h mi fog oldódni vagy kötődni, azt majd az dönti el, h ki mennyi időt, fáradságot, figyelmet hajlandó arra áldozni, h dolgoknak, feltételes vagy dogmaként kezelt adatoknak, tanításoknak utánajárjon, ellenőrizzen le mindent és döntse el, h melyik verzió a hihetőbb ill. miből-mikor-mennyit kell elfogadni az elénk táruló információhalmazból. A világháló végtelen lehetőséget adott minden ember számára, különösen azoknak, akik az igazságot keresik.

Brumm Brumi 2015.04.13. 10:48:59

Egyrészt, tegnap Lauderék torkuk szakadtából jobbikoztak.

Másrészt, néhány órával később ez olvashattuk a mainstream balliberális médiumokban:

"itthon
A baloldal örül, hogy a Jobbik legyőzte a Fideszt
Origo 2015. 04. 12. 23:34"

Köszönjük, Emese.

igazi Ténytár 2015.04.13. 10:58:30

@ Ilyen farizeus képmutatással mit varunk?

www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/gyuloletbol-nem-lehet-orszagot-epiteni

A szabadtéri koncert előtt Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter azt mondta, hogy gyűlöletből nem lehet országot építeni sehol, se Budapesten, se Tapolcán, se Észak-Borsodban, se Baranyában, sehol.

EDDIG AZÉRT SORBAN TÜNTETI KI SZÁLASI PROPAGÁLÓIT, az mások ellen hergelőket!

_______
www.atv.hu/belfold/20130315_krisztus_nem_volt_zsido_kituntettek_bakay_kornelt

www.stop.hu/belfold/botranyos-marcius-15-e-csak-szaniszlo-dija-gyalazat/1130708/

Csakhogy Te mégis kitüntetted a kortárs Szálasi-kultusz lelkes propagátorát,
akinek régészeti munkásságát megítélni nem áll módomban, őstörténeti nézetei bizonyosan kívül vannak a normál tudomány keretein, közelebb Szaniszló Ferenc szellemvilágához, mint a józan észhez. "

____________

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.13. 11:11:19

@Ms Diane Choksondik:

"szerintem meg a magyarországi zsidók maximálisan próbáltak mindig is beilleszkedni"

Nagy részük a háború előtt is a fővárosban élt, és többségük ma is ott él, nem egyenlő arányban oszlanak meg a teljes népességen belül.

A háború előtt erősen felülreprezentáltak voltak az orvosi, a jogi és a kereskedelmi területeken, el lehet képzelni, mennyire működött a "saját" körök gyerekeit a szakmába segítő mechanizmus, ha az hatalmas érvágást jelentett, hogy a 2. zsidótörvény szerint a szakmai kamarákban annyira LESZORÍTOTTÁK a lehetőségeiket, hogy legfeljebb 20%-os lehetett a képviseltségük.

Holott a teljes népességen belül az arányuk valami 4-5% volt, ezzel szemben Budapesten a lakosság 25%-a tartozott az izraelita felekezethez.

Ma a felülreprezentáltság a pénzügyi szférában és a médiában jelentkezik. Szóval az mindig is csak propaganda volt, hogy az izraelita felekezethez tartozók zömében ugyanolyan szorgosan dolgozó átlagos kisemberek, mint a keresztény többség.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2015.04.13. 11:18:18

Ami tény, hogy soha egyik háború árdozatai előtt sem esedeztek annyit mint a zsidókénak. Szörnyű, rettenetes dolog volt. VÉGE van. Ennek a szenvedés szegregációnak csak annyi lesz az eredménye, hogy teljesen átlagos honfitársaink is összehúzzák a szemöldökük, hogy mivégre ez a mindennapos sirám. Ez csak a kiválasztottságukat erősíti és nem a részvétet. A sír széléről előrángatni 90+-os bácsikákat pedig gyomorforgató cirkusz.
Tegye a szívére a kezét az aki nemet mond egy azonnali hadiparancsra, pláne ha teherautó ott parkol a ház előtt. Háborúban azonnali kivégzés az ára. Na ki lett volna német 18 éves bátor baka?? Aki azt modja, nem megyek... A háború után 20 évig volt napirenden minden "bűnos" és akkor most 75-80 évvel később megint?? Kedves zsidó honfitársak, kérlek ne erőltessétek ezt a történetet, nem lesztek népszerűbbek, jobbak. Vegyétek észre, hogy még él rajtatok kívül rengeteg ember aki megszenvedte ezeket a borzalmakat. Nem csak ti. Köszönöm...

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.13. 11:19:59

@Black_Knight:

"Én sajnálom, hogy megtörténhetett a holokauszt, és remélem többet nem fog."

Palesztinában a zsidó katonák csak 2014 júliusában - vagyis egyetlen hónap alatt - többezer ártatlan civilt végeztek ki "faji" alapon, köztük több, mint 500 gyereket.

De erről nem lehet beszélni, mert a budapesti zsidó nagykövet azonnal rázendít a cionista propagandára, és gátlástalanul megfenyegeti a magyarokat a saját hazájukban.

zenonküp 2015.04.13. 11:24:15

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Pannónia provincia etnikai összetétele igen változatos volt, természetesen zsidók is voltak itt, de voltak szírek, görögök, illyrek, kelták s mivel az akkori településrend még törzsi volt a kép még bonyolultabb.
Időnként az az érzése az embernek, hogy rómaiak nem is voltak.)

A kazár birodalom bizonyos okok miatt a zsidó vallást vette fel. A történet nagyon érdekes, de itt nem részletezném.
Így lehet az, hogy vallásukat tekintve zsidók is érkeztek a honfoglaláskor noha nem voltak feltétlenül sémiták is egyben.

Erre utaltam.

inebhedj - szerintem 2015.04.13. 11:28:03

"más etnikumokkal szemben kollektívan türelmetlen"

Ez már-már előítéletesnek és türelmetlennek látszó kinyilatkoztatás.

1. Mely etnikumokkal szemben?

2. Miben áll a türelmetlenség?

3. Miben áll a türelmesség?

4. Melyik az a (idő)pont, mikor már elfogadható a türelmetlenség? (Például, elfogadható-e türelmetlensége egy áramszolgáltatónak, ha 2-3-4-* hónapja nem fizetem a számlát? Ha egy üzleti vállalkozás nem, késve, hibásan, rosszul teljesíti a megrendeléseket, mennyi az az idő, melyik az a pont, ahol a vevő türelmetlensége elfogadható?)

samace2 2015.04.13. 12:29:47

Amit nem értek,hogy bűnösök vagyunk oké.Akkor miért nem emlékezünk meg tatár dúlásról településeket irtottak ki, magyarokat,törökökről is, elég Szejdi dúlásra emlékezni,vagy székely magyarok Mádéfalva tragédiájára gondolni, és beszélhetünk malenkij robot áldozatairól is,amiről az érintettet családok tudnak többiek számára elfedte a történelmi homály.Amit magyarként tettünk az számít,amit elszenvedtünk már nem?Bármelyik nemzet történelmében vannak ilyen sötét foltok.Nem relatívizálni akarom a dolgot,de miért nem emlékszünk meg erről KÖZÖSEN?Miért jut holocaust=soah=genocídium=népirtás -ról zsidóság,cigányság szenvedése többi népé pedig nem?A szerbeké,vagy az amerikai őslakosoké sorolhatnám.Nem az lenne lényeg,hogy származása miatt senki ne szenvedjen?Nem adott nép szenvedéseit kellene kiemelni,hanem az embertelenséget.

Adott népcsoport szenvedéseinek kiemelése mindig politikai célokat szolgál, mert lám-lám barátom nézd mi történt a múltban,majd itt vagyunk mi majd megvédünk csak támogass minket.Ráadásul az ilyen viselkedés kontra produktív (kiemelni adott nép szenvedését csak ) és káros,mert így könnyen azt mondja az ember,hogy lám-lám a magyarok mit tettek múltban bennük nem lehet megbízni, gonoszak és bűnösök (érdekes,hogy Hitleri logika is így működik csak zsidókra alkalmazta nem a magyarokra).És meg is érkeztünk a szembenálláshoz lehet politika szervezeteket csinálni, utána majd tüntetni,robbantgatni,háborúzni.És elég tudathasadásos ez az állapot, meg se szólalok, ép,hogy megszületek,már bűnös vagyok, legyen bűntudatom, már az ítélet kész.Mi nem koncepciós "per/ítélet",ha nem ez?

Én egyet szeretnék megélni,hogy legyen olyan emlékezés,amikor arról emlékszünk meg,hogy emberek vagyunk, amikor gyertyát gyújtunk indiánok,cigányok,magyarok,románok,oroszok,arabok,afrikaiak,ázsiaik stb minden náció ártatlanul szenvedett emberéért.

Emlékezzünk arról,hogy emberek vagyunk

Valahogy így

www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM

mamasita 2015.04.13. 12:30:13

milyen önvizsgálat?!kétszer is le van írva ez a szó a cikkben.nem vagyok felelős a holokausztért 30 éves létemre,tudtommal a felmenőim se vettek részt benne,de ha így lett volna is,az nem én vagyok.nekem,neked,bárkinek aki ma él és nem azon kevés öregek közé tartozik aki átélte vagy részt vett benne és még mindig él,egyáltalán nem kell sem szégyenkeznünk sem bocsánatot kérnünk sem önvizsgálatot tartanunk...mert nem csináltunk semmit.jesszus.megemlékezni megrendülni elérzékenyülni megpróbálni elképzelni ..ezeket lehet.és halkan mindig meg lehet jegyezni azt is azért hogy cigányokat és melegeket illetve bizonyos ellenálló katolikus papokat is elvittek.meg azokról is meg lehetne emélkezni kicsit gyakrabban akik nem zsidók voltak,de életük kockáztatásával próbáltakoztak sikerrel vagy sikertelenül zsidók bújtatásával,kimenekítésével.elég volt a kollektív bűntudat sulykolásából,mert a bűnösök már jórészt mind meghaltak.

Muad\\\'Dib 2015.04.13. 12:35:21

Már más is leírta, de én is megismétlem. Önvizsgálat? Önvizsgálatot a saját hibás döntéseim esetében tudok tenni, amit meg is teszek igen gyakran. Nem fogok önvizsgálatot tartani 2-3 generációval engem megelőző emberek viselt dolgairól. Aki pedig ezt szajkózza és ezt adja tovább gyerekeinek - hogy önvizsgálatot kell tartani mások tettei miatt - az komoly hibát követ el, ugyanis a sebek begyógyulását folyamatosan akadályozza. Nem kellene örökkön-örökké az önvizsgálatot szajkózni egy megemlékezés kapcsán.

Fejesrob 2015.04.13. 12:39:35

Miről beszélünk?
Ma sokkal esélyesebb az, hogy egy Lauder féle zsidó próbálja (a védelmet, ellene tett intézkedéseket antiszemitizmussal vádolva) haverjaival kirabolni az országot, mint az, hogy zsidókat dunába lőnének.

Trackers 2015.04.13. 12:57:52

A hazai baloldal rendszerváltás óta identitás válságban tengődik.
Elődeik (a kommunisták) identitása is kimerült abban, hogy a nácik és fasiszták ellenében határozzák meg magukat.

A kommunista diktatúrában a rendszer ellenségeit rendre antiszemitizmussal, nácizmussal vádolták meg, mielött internálták, bezárták, kivégezték őket az ÁVH-sok.

A zsidóság pechjére a baloldal identitás máig nem létezik, így csak a nácizás marad, mintz elődeiknél.

És mivel a ballibek mindenkit lenáciznak, leantiszemitáznak aki nem ballib, így senki nem veszi komolyan ezen hisztis kirohanásokat.

Még akkor se, ha véletlenül, valamilyen csoda folytán, igazi nácikat náziznak, akik létszáma összesen az 1000 főt se éri el.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.13. 13:00:58

@Muad\\\'Dib:

"ugyanis a sebek begyógyulását folyamatosan akadályozza"

Miféle begyógyulás? Pont az a cél, hogy még az unokád is bűnösnek érezze magát azért, amit a dédi dédije idején tettek a politikusok, és lehessen a minden alap nélküli bűntudatával manipulálni és zsarolni egy egész birka országot.

Ha a mai zsidók komolyan átéreznék, hogy mit tettek a háborúban a felmenőikkel az akkori politikusok, és MEGRENDÍTENÉ őket, ami történt, akkor ma nem ők lennének az egyik legvéresebb kezű nép a nyugati civilizációban.

A valóság sajnos az, hogy a ma Izraelben élő, egyre fogyatkozó számú túlélőkkel maguk az izraeli zsidók bánnak úgy, mint egy kapcaronggyal.

Ennyit a képmutatásról.

zenonküp 2015.04.13. 13:03:39

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Szekfű Gyula kiváló történész, ráadásul jól is ír. A Három nemzedék igazán érdekes leírása a magyar liberalizmus válságának. Német Lászlónak mégis igaza van a Kisebbségben tanulmányában. Ha a trianoni katasztrófát a zsidók térfoglalása okozta, akkor e mellé oda tehetjük a sváb és egyéb asszimilációt is.

E gondolatmenetnek az elfogadásához nem kell egyéb csak elfeledkezni, hogy miért is akarta a reformkor a zsidók emancipációját. Kétségtelenül emberbaráti szempontból is.
A polgári átalakuláshoz hiányzott a magyar polgárság.
Abba most nem mennék bele, hogy a magyar polgári fejlődésnek miért zsákutcája részben a magyar parasztpolgári fejlődés. Petőfi nem véletlenül írta Debrecenről.
"Mennyi szalonna, menyi hízott disznó van itt! a szellem mégis oly sovány, hogy csak úgy csörög a bordája, éppen mint az idevaló híres talyigás lovaknak."
Ami igazán hiányzott a modern magyar polgárság volt.
Erre a szerepre gondolták sokan alkalmasnak a magyarországi zsidóságot.
Polgári foglalkozásokat űztek és asszimilálódni akartak a magyarokhoz.Önkéntesen.

Elég sikeresek voltak ez kétségtelen.
Akkor az a baj, hogy sikeresek voltak? Túlságosan is sikeresek?

Kétség sem fér hozzá, hogy egy konzervatív polgári átalakulás más lett volna mint egy liberális.

Abban is részt vettek volna zsidók, svábok és tótok és bekövetkezett volna az asszimiláció is.
De valószínűleg nem írta volna le Mikszáth - Ebben az országban már minden a zsidóké lesz? illetve Ady a svábból jött magyart.

Azaz még egyszer, hogy elkerüljük a félreértéseket a liberalizmust hibáztatni nem azonos a folyamatban részt vevők hibáztatásával.

Tetszettek volna konzervatív átalakulást csinálni.)

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.13. 13:06:28

@Trackers:

"Elődeik (a kommunisták) identitása is kimerült abban, hogy a nácik és fasiszták ellenében határozzák meg magukat."

Az egykori európai kommunista élcsapat felekezeti hovatartozásából ez elég egyértelműen következik, hogy aki szidta őket, azt élből lemocskosnácikozták. A leszármazottaik csak folytatják ezt a jól bevált kommunikációs stratégiát. Nem gondolod?

Trackers 2015.04.13. 13:20:36

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Éppenhogy ennek az ellenkezőjét gondolom.
A nácizó és antiszemitázó politikusok elhanyagolható része zsidó.
A nácizás és antiszemitázás pusztán önigazolást nyújt (a nem zsidó politkusok számára elsősorban) a ballib szavazókon kívüli embertömeg megbélyegzésére, lenézésére.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.13. 13:49:12

@Trackers:

Már dolgoznak azon a vegyületen, amit a konzumidióta nyálfolyós zombivá silányított tömegek ivóvizébe és élelmébe keverve zokszó nélkül elfogadják maguk fölé hatalomnak a kiválasztott státuszú elitet:

hvg.hu/itthon/20150413_Meg_kell_talalni_a_nyitottsag_idegrendsz

A cikk erősen a palesztin-izraeli háborúra hegyezi ki a kérdést. Gondolom, a szerencsétlen palesztinok lennének az első körös humán teszt alanyai.

Sylvester94 2015.04.13. 14:32:59

@Moin Moin: a gyűlöletnek soha nincs értelme. Lehet oka, lehet következménye, de értelme nincs - és ez igaz az antiszemitizmusra is. Engem sokkal inkább a gyűlölet oka foglalkoztat, mert amíg nem tiszta az ok, addig nem szüntethető meg maga a gyűlölet sem.

nemecsekerno_007 2015.04.13. 14:39:43

ATV-n volt egy tanmese a menetről:
"Ha idejön egy befektető és meglátja a Jobbik-ot már menekíti is a tőkéjét." :)
Ja tuti. Akkor nem az adórendszer, meg az ellenséges hivatalok miatt :)
Ez ugyanolyan papucsállatkáknak szóló üzenet mint amit O.V. szokott tolni :)

Szánalmas egy közéletünk van, a probléma-kezelésünk meg a nullához közelít. Nyílván tisztelet a kivételeknek...

gigabursch 2015.04.13. 14:40:13

Az miért van, hogy ebből az életből sokan nem kérnek?
Esetleg azért, mert állandó kisugárzása van bennük az életellenességnek?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.13. 14:53:17

@Sylvester94:

"Engem sokkal inkább a gyűlölet oka foglalkoztat"

A gyűlölet valójában elkeseredés, aminek az oka a tehetetlenség érzése.

A tehetetlenség érzését pedig a politikai elit döntései, illetve a szükséges döntések meg nem hozása váltják ki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.13. 15:07:46

@Ms Diane Choksondik:

Aa első mondatoddal részben, a másodikkal teljes mértékben egyetértek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.13. 15:22:00

@Trackers:

"A nácizás és antiszemitázás pusztán önigazolást nyújt (a nem zsidó politkusok számára elsősorban) a ballib szavazókon kívüli embertömeg megbélyegzésére, lenézésére."

Pontosan.

Tegnap volt hír az indexen:

"A WJC elnöke azt üzente a világnak, hogy a magyar zsidó közösség él, jól van és nem megy sehová..."

Forrás: index.hu/belfold/2015/04/12/ronald_lauder_is_reszt_vesz_a_budapesti_elet_meneten/

Ennek fényében érdemes értékelni az "európai zsidó exodusszal" és a Magyarországon tomboló antiszemitizmussal kapcsolatos riogatásokat.

nemecsekerno_007 2015.04.13. 16:03:25

Le kéne már jönni erről a "kollektív bűnösség" témáról. Nem tudom miben különbözik Hitler logikájától ha egy egész népek tartanak bűnösnek.
Ez mondjuk sokat jelentene. Ja meg persze a napi politikát is ki kéne onnan (is) gyomlálni, mert attól aztán már végképp hánynak az emberek.

2015.04.13. 19:28:21

Az utolso bekezdesnek kivalo illusztracioi a fenti kommentek. Magyarorszag nacijai nem tanulnak es nem felejtenek.
Az Elet Menete nem csak a Facebook-on volt meghirdetve, en kb. 10-15 helyen talalkoztam a plakatokkal is + com.banner mindenfele a neten (+ szerintem ment tvben/radioban is).

sanyix 2015.04.13. 20:21:52

szarok a túlélőkre, szarok a Holokauszt™-re. Ha nem tetszik, akkor "el lehet innen menni" tessék :)
Ott van izrael ahol minden a Holokauszt™-ről szól, főleg amikor a népirtást, és a terrortámadásokat el kell fedni... oda lehet menni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.13. 20:53:15

@ericghar:

Imádom, amikor az antiszemitázó, rasszistázó, fasisztázó ballibák egyfajta igazságosztó szerepben tetszelegve kiosztanak mindenkit, akinek már a töke is tele van a szűnni nem akaeó holokausztozással.

És senki ne jöjjön nagy szemforgatással azzal, hogy ez azért kell, hogy soha ne ismétlődhessen meg ilyesmi.

Megismétlődik. Ma is. A világ számos országában zajlik e pillanatban is népirtás. Ezekkel kell foglalkozni, ezek az égető problémák, nem a 70 éve történtek. Kedves zsidó polgártársaink e népirtások ellen tiltakozzanak, ne még 70 év elteltével is a saját - érthető - emlékeikkel traktálják a világot.

Már ha érdekli őket a világ más népeinek a sorsa is, és nem csak a saját érdekeikkel törődnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.13. 20:56:06

@sanyix:

Izrael azért kicsit más tészta. Ott a muszlimok és a palesztinok is vastagon sárosak. Elvégre az iszlám országok deklarált célja Izrael elpusztítása, nem Izraelé a muszlimok kiirtása.

sanyix 2015.04.13. 21:13:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ja, mert izrael nem deklarálja mint célt, csak tesz a cél eléréséért :)
"ne azt figyeljék amit mondok, hanem hogy mit csinálok"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.13. 21:35:41

@sanyix:

"ne azt figyeljék amit mondok, hanem hogy mit csinálok"

Egyetértek. Eszerint értékeld azt a tényt, hogy az elmúlt évtizedek során egyszer sem Izrael indított háborút az arab szomszédai ellen.

Ettől persze még ugyanúgy ellenszenvesnek tartom Izrael politikájának számos vonását, és ugyanezt tartom a bennünket folyamatosna érő, zsaroló antiszemitizmus-vádról. De ettől még nem lehet ignorálni az Izrael javára szóló tényeket sem.

sanyix 2015.04.13. 22:58:17

Nem indított háborút szomszédjai ellen? Gyak palesztinában elkezdtek robbantgatni, majd a terrorcsoportokat állammá formálták a térség legnagyobb szarkeverőjének, az USA-nak a támogatásával. Hivatalosan nem indított háborút soha, mert mindig csak nem hivatalosan indított.

Krisz11 2015.04.13. 23:55:56

"az Élet Menete látványosan zsidó ügy marad"

Persze, a magyaroknak semmi közük hozzá, menetelgessenek csak, ha akarnak.
Mellesleg manapság már március 15-re sem emlékezgetünk túl sokan, nem sok ember jár kokárdával, pedig az magyar ünnep. Úgyhogy függetlenül attól, hogy nyomatják orrba-szájba a HK-t még nem fog érdekelni senkit. A Való Világot is így nyomatják, de ha nem érdekel akkor nem érdekel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.14. 09:30:04

@sanyix:

"Gyak palesztinában elkezdtek robbantgatni"

Egy nem is létező Palesztinában. :)

Laikus Érdeklődő 2015.04.14. 12:54:38

100 holokauszt megemlékezésre jut 1 Zsidó Kulturális Fesztivál.
Majd ha fordul a kocka és 100 közös ünneplésre jut 1 közös megemlékezés/bűnbánat, akkor fog csökkenni az antiszemitizmus.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.14. 19:44:32

@Laikus Érdeklődő:

Nehezen várható megbékélés a magyarság részéről, ha a zsidóság megélhetési képviselői évente több százszor az orrunk alá dörgölik néhány felmenőnk bűneit.

Moin Moin 2015.04.15. 07:56:13

Off topic: Közben meg ilyeneket írogatnak, hogy aszongya: "a „demokrata jobboldalnak” nincs politikai képviselete a hazai pártrendszerben". (nemhiszemhogy.blog.hu/2015/04/14/nem_hiszem_hogy_ne_lennenek_magyarorszagon_jobboldali_demokratak#comment-form )

...Írtam neki, hogy van.:-)

LaMettrie 2015.04.15. 08:42:56

@Moin Moin: Azért ez vitatható egy olyan pártnál, amelynek nemcsak hogy nincs egyetlen képviselője sem, de el sem indul egyetlen választáson sem, tehát elvileg lehetetlenné teszi, hogy képviselője legyen.

____törült____ (törölt) 2015.04.16. 11:46:26

@Sylvester94: ennél egyszerűbb és rosszabb a helyzet. A tévedés ott van, hogy feltételezi, hogy van olyan, hogy zsidóság. Vagy hogy a zsidónak mondott emberek egyenlő zsidóság.

Felnősz mint egy átlagos pesti gyerek. Természetesen ateista, alapvetően a modern globál konzumkultúrában, mint mindenki más. És akkor valamikor tinédzserkorodban megtörténik A Beszélgetés a szüleiddel, amikor közlik veled, hogy te félig, háromnegyed részig, vagy akármeddig zsidó vagy.

Te persze nem akarsz zsidó lenni. Egyrészt semmi nem tudsz róla, másrészt nem is érdekel. Normális 15 éves gyerek vagy, a GTA V érdekel vagy deathmetál vagy a pina vagy akármi, nem valami közel-keleti pásztornép többezer éves babonái. Pont annyira akarsz te zsidó lenni, mint mondjuk arab meg muszlim, a te szemedben ez kb. ugyanaz.

És mégis így a nyakadba baszarintják, mint egy ilyen öröklött átkot, hogy te fiam, tetszik, nem tetszik, te zsidó vagy, éljél ezzel a teherrel, amikor zsidózik valaki, akkor téged is utál, az antiszemitáknak te is ellensége vagy, 44-ben te is mentél volna a gázba, dolgozd fel szépen.

Egy idő után valamiképpen megbarátkozol vele, hogy te most akkor zsidó vagy, vagy félzsidó vagy mindegy, megörökölted ezt az átkot, mert hát átok az, aminek semmi haszna nincs, viszont mások profi módon tudnak utálni miatta, de az a lényeg, hogy nincs semmiféle "zsidóság" aminek a tagja lennél!

Az meg hogy a magyarságnak mennyire vagy tagja, az átlagos pesti tinédzser szemszögéből egy teljesen értelmetlen kérdés. Ő csak egy átlagos modern tinédzser, aki szereti a GTA V-t, a death metált meg a pinát, ezzel az erővel tök ugyanúgy lehetne francia vagy amerikai is, ugyanúgy működne. De az átlagos modern tinédzsereknek azon részhalmazába tartozol, akik magyarul beszélnek és szeretik a túrórudit, és ezt mondjuk nevezhetjük akár magyarságnak is. Egyesek szerint ez pont a tipikusan zsidó kozmopolitika felfogás, de leszarod, megvan a saját életed.

Na, ezt jelenti az, ha az embert az a kitolás érte, hogy azt mondják neki a szülei, hogy zsidó vagy félzsidó. De mit jelent a "zsidóság" és mit kellene eldöntenie? Miért kellene bármiféle közösséget vállalnia a többi zsidónak mondott emberrel, és miért kéne a magyarság fogalmán törpölnie? Nem lehetne csak úgy élni, simán, bele a világba?

Bocsánat, kicsit keserű vagyok, mert nekem is a nyakamba basztak egy ilyen félzsidóságot. Nem lehetne, hogy csak az legyen zsidó, akinek az a hobbija, hogy az akar lenni? És hogy ne kelljen a magyarság fogalmát agyonbonyolítani, mindenki magyar, aki úgy beszél és érdekli az ország jövője, jóléte?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.16. 15:16:26

@MiklósA:

"Te persze nem akarsz zsidó lenni. Egyrészt semmi nem tudsz róla, másrészt nem is érdekel. Normális 15 éves gyerek vagy"

"nincs semmiféle "zsidóság" aminek a tagja lennél!"

Legalábbis addig nem, amíg rá nem jössz (a te itt általános alany, szóval ne vedd magadra) vagy nem hozzák a tudomásodra, hogy ebből hasznod származhat. Mert pl. nagyobb eséllyel jutsz be egy ügyvédi irodába vagy gazdasági/pénzügyi pozícióba, mivel a már ott lévő zsidók inkább maguk közül valót akarnak. Ami nem a te hibád, de hülye lennél nem elfogadni az ajánlatot vagy a kivételes bánásmódot.

"a GTA V érdekel vagy deathmetál vagy a pina vagy akármi, nem valami közel-keleti pásztornép többezer éves babonái"

A hazai zsidóság nagyobbik része már rég nem tartja a hitét. Nem hiszem, hogy arányaiban több lenne köztük a hívő, mint a keresztények között. De ez nem is szükséges, mivel megjelent a zsidóságot összekötő új, a vallásnál jóval erősebb kapocs: a holokauszt tragédiája. Ez önmagában már rég elhalt volna minden más nemzetnél (vagy nevezzük a zsidóságot annak, aminek bárki akarja), de a zsidóság - a vsz. genetkailag rögzült jó üzleti érzéknek köszönhetően - kitermelte magából a megélhetési holokauszttúlélőket, akik egyben az antiszemitizmus szításában is érdekeltek, hiszen ez biztosítja a megélhetésüket, ezzel tudják évtizedek óta zsarolni és pumpolni az európai nemzeteket. Bár ezt már a zsidósághoz nem szorosan kötődő egyes politikai érdekcsoportok is alkalmazzák, hiszen az ellenfelet a legegyszerűbben az antiszemitizmus vagy a nácizmus vádjával lehet megbélyegezni.

És az effélék iránti elég elterjedt közutálat SAJNOS eléri azokat is, akik - vélhetően hozzád hasonlóan - szívből utálják és megvetik a holobiznisz űzőit. Legalábbis akkor, ha a külsődből kitalálható a zsidó vagy félzsidó származásod.

Itt is leírom, az egyértelműség kedvéért: A magyar lakosság antiszemitának titulált része 99%-ának semmi baja azzal a zsidóval, aki magyarnak vallja magát és magyarként cselekszik akkor is, ha a zsidóságából hasznot húzhatna. Ilyenek voltak a 2. vh. alatt a zsidó boltosok, ilyen-olyan iparosok, orvosok stb. - tehát a zsidó kisemberek, akik munkából éltek. Ők azok, akiket a magyar szomszédok, barátok bújtattak és minden lehető módon igyekeztek menteni, ahogy csak lehetett (és ma ők és az utódaik is megkapják a holobiznisz embereitől a bűnös nemzet titulust és a múlttal való szembenézésre noszogatást).

"Miért kellene bármiféle közösséget vállalnia a többi zsidónak mondott emberrel, és miért kéne a magyarság fogalmán törpölnie? Nem lehetne csak úgy élni, simán, bele a világba?"

Erre inkább nem írok semmit, mert félek, hogy bántó lenne a válaszom.

____törült____ (törölt) 2015.04.16. 18:06:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Erre inkább nem írok semmit, mert félek, hogy bántó lenne a válaszom."

A semminél az is jobb... egyszerűen csak szeretném végre ezt érteni. Ezek a közösségek ez nekem mindig olyanok, hogy az emberek az interneten írnak róla, de a mindennapi életben ilyen nem igazán létezik. Az emberek bejárnak dolgozni, otthon elvannak családokkal, haverokkal. Nem nagyon van a tudatukban túl sűrűn egy nagyobb egység. És az internetes fórumokon meg állandóan egy olyan tudatosságról olvasok, amit nem látok a való életben.

Vegyük most ezt a példát:

>A magyar lakosság antiszemitának titulált része 99%-ának semmi baja azzal a zsidóval, aki magyarnak vallja magát és magyarként cselekszik akkor is, ha a zsidóságából hasznot húzhatna. Ilyenek voltak a 2. vh. alatt a zsidó boltosok, ilyen-olyan iparosok, orvosok stb. - tehát a zsidó kisemberek, akik munkából éltek

Maga szerint a tisztességes zsidó boltos azért volt tisztességes, mert "magyarként cselekedett"? Mit jelent ez? Ránéz a boltos a vevőre és azt mondja, na ez román, ezt átverem, ez itt meg magyar, ezt nem verem át? Tényleg valami ilyesmit gondol? Mert nekem sokkal logikusabb azt mondani, hogy sima emberi tisztességből cselekedett. Azért akart munkából megélni, mert tisztességes ember volt, nem azért, mer magyar, zsidó, román, akármilyen identitású.

Nem baj, ha bántóan, de most már magyarázza ezt meg valaki! Engem úgy neveltek, hogy van a tisztességes ember, meg a nem tisztességes. A tisztességes mindenkivel az, mindegy, hogy a másik milyen nemzetbe tartozik. A tisztességtelen az senkivel. Vannak emberek, akiket komolyan úgy nevelnek, hogy nemzeti hovatartozásuk alapján viselkedjenek az emberekkel, és tisztességesek legyenek a sajátjukkal szemben és tisztességtelenek a többivel? Vagy mi a túró ez most tényleg? Miféle erkölcsi törvény az, ami nem univerzális, ami nem egyként mindenkire vonatkozik?

Most már kénytelen vagyok feltenni ezt a kérdést, mert lassan 20 éve hallgatom ezt, szinte az Internettó fórum óta, és sehol sem értem, hogy mit jelent. Miért hiszik azt emberek, hogy teszem azt a korrupt politikus azért korrupt, mert nem magyar érzelmű, a tisztességes politikus meg azért az, mert magyar érzelmű? Miért nem azt hiszik, ami nekem a legtermészetesebb, hogy univerzális erkölcsi tisztesség vagy annak hiánya működik mindenkiben, és énszerintem senki sem gondolkodik úgy, hogy na a sajátjaimmal azzal korrekt vagyok, de az idegent azt átverem, miért ne, hiszen ez már régen nem a törzsek időszaka történelemben?

Nem tudom, hogy belőlem maradt-e ki valami tök fontos faktor, vagy másik vannak pár ezer évvel eltévedve a történelemben (mert végül is amikor Jézus színrelépett, onnantól már volt univerzális erkölcsi törvény, még ha odáig csak törzsi volt is), de megint azt szeretném mondani, hogy ez csak az interneten van! Ilyen a valós világban nincs! Ha az ember kimegy vásárolni a Parndorfba akkor egy olyan eladót se fog találni, aki az osztrákokat átveri, a magyarokat meg nem, mert az ilyen ember egyszerűen abszurd lenne. Ez csak az internetes legendáriumokban van, a hétköznapi életben sohasem, hogy az emberek így "válogatnak" és máshogy bánnak az egyikkel, máshogy a másikkal. (Jó, persze, van aki gyűlölködő, az igen, de a többi, a normális, a laza nem.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.16. 22:01:50

@MiklósA:

"Maga szerint a tisztességes zsidó boltos azért volt tisztességes, mert "magyarként cselekedett"?...."

Szerintem érted, mit akartam írni, csak szándékosan értetlenkedsz. De hagyjuk.

Válaszolj egy kérdésre: Egy állásra jelentkezik két minden szempontból tökéletesen azonos képességű ember. Az egyik zsidó, a másik nem zsidó. Tisztességelennek tekinthető-e a felvételről döntő, amúgy NEM zsidó főnök, ha ilyen esetben a NEM zsidó jelentkezőt veszi fel az állásba?

Tisztességtelennek tekinthető-e, ha ilyen esetekben az esetek többségében a NEM zsidó jelentkezőt veszi fel?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.16. 22:04:40

A tisztességtelen szó helyett a példámban alkalmazható az antiszemita is.

____törült____ (törölt) 2015.04.16. 22:31:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem értetlenkedek, hanem tényleg érteni szeretném. Ez nem akarás kérdése, teljesen más kategória egy univerzális erkölcsi törvény, meg egy válogatós...

Igen, magától értetődően tisztességtelen, és természetesen fordított esetben ugyanúgy. Szerencsére mind a kettő nagyon ritkán történik. Gyakorlatilag antiszemita magyar munkaadó alig van, de a "zsidó összetartás" is csak internetes legenda, mert ehhez egyszerűen mindenki túl önző, hogy valami homályos faji okból kevésb alkalmas embert vegyen fel az alkalmasabb helyett. Mit nyerne vele?...

Igaz: rokoni összetartás van, és annyi igazságmagja van a dolognak, hogy ez a zsidó származású családokban gyakran messzebb megy, gyakran harmadunokatestvéri szinten nyilván van tartva a rokonság, tehát akár úgy 50-100 fős nagycsaládi szinten. Nekem a családomnak zsidó fele is, keresztény fele is van, és soha nem értettem a keresztény nagyapámat, hogy miért van az, hogy még a testvéreivel is alig találkozik, az unokatestvéreivel soha, és nem is tudja, kik a másodunokatestvérei. Furcsa volt nekem, hogy kevésbé számít a rokonság.

Igen, mielőtt rákérdezek, rokonoknak adni egy esélyt szerintem nem tisztességtelen, ez valahogy adja magát. Nem óriási helyzetbe hozni őket, nem alkalmat posztra tenni, csak legalábbis egy esélyt adni, kipróbálni. Ez más. Ez szerintem normális.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.16. 22:47:29

@MiklósA:

"valami homályos faji okból kevésb alkalmas embert vegyen fel az alkalmasabb helyett"

Elolvastad, amit írtam? "..két minden szempontból tökéletesen azonos képességű ember..."

"Igen, magától értetődően tisztességtelen, és természetesen fordított esetben ugyanúgy. "

Ezt alaposan végiggondoltad? Biztos?

"a "zsidó összetartás" is csak internetes legenda"

"rokoni összetartás van ... a zsidó származású családokban gyakran messzebb megy, gyakran harmadunokatestvéri szinten nyilván van tartva a rokonság, tehát akár úgy 50-100 fős nagycsaládi szinten."

"rokonoknak adni egy esélyt szerintem nem tisztességtelen, ez valahogy adja magát. Nem óriási helyzetbe hozni őket, nem alkalmat posztra tenni, csak legalábbis egy esélyt adni, kipróbálni. Ez más. Ez szerintem normális."

Nem tudom, sírjak vagy nevessek azon, amit fentebb írtál. Szóval a zsidó összetartás szerinted csak legenda, de az szerinted teljesen normális, hogy a rokonságot a magyaroknál szélesebb körben nyilvántartó zsidók a rokonoknak adnak egy esélyt.

Köszönöm, nincs több kérdésem. :(

____törült____ (törölt) 2015.04.17. 06:45:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Jelzem, továbbra sem értem. Egy centit sem haladtunk előre. Jó lenne valamiféle állításokat látni, nem kérdéseket.

Viszonylag biztos, de azt is hozzá kell tegyem, ez mindkét esetben, a fordítottban is, a kisebbfajta tisztességtelenségek közé tartozik. Elmegy. Meg amúgy is ritka. A tisztesség legfontosabb kritériuma a személyes ígéretek betartása, minden ezen áll vagy bukik. A diszkrimánció ennél kisebb bűn, alapvetően inkább egy társadalmi, nem személy ígéret be nem tartása (a jogi egyetemistáknak kvázi olyan ígéretet tett a társadalom, hogy kapitalizmus van, csak a tehetség számít, ezt jó lenne valamilyen szinten betartani).

Viszont rokoni esélyek szerintem teljesen korrektek és mindenkinek ezt kellene csinálnia. Egyrészt a vagyonnak nem az a célja, hogy egy egyént gazdagítson, inkább az egész rokonságát, másrészt a bizalom, és hasonló tulajdonságok jobban megvannak, ha az emberek gyerekkoruktól ismerik egymást. Ez egy olyan dolog, hogy azt sem tartom nagy hibának, ha az emberek a volt osztálystársaikat preferálják. Mert ismerik őket, mert tudják milyenek, ez logikus.

Nem értem a sírósnevetős dolgot, a rokonság meg a "faj" tökéletesen más kategória, mit kell ezen nem érteni? Az egyik egymással gyerekkoruk óta összejáró embereket jelent, a másik egy

De nem is értem, hogy miért rágjuk ezt. Ezek alapvetően kis dolgok, a lényeg az ígéretek betartása, ez ilyen kisebb dolog, nem nagy jelentőségű, hiszen egy állás az nem egy nyeremény, egy jutalom, hanem egy munka, amit el kell végezni, és ez a lényeg benne, hosszú távon úgyis az számít, hogy jól dolgozik-e az ügyvédi iroda vagy sem, nem pedig hogy most a sógor unokaöccse van-e benne vagy sem.

Miért kellene ezt a dolgot annyira fontosnak tekinteni? Ez szerintem alapvetően hibás megközelítés. Vicces módon amerikában ez a megközelítés ballibnek számít, ott azok azon görcsölnek, hogy tyű, a társadalom 20%-a fekete de az orvosoknak csak 5%-a fekete, ezen sürgősen változtatn. Mi a francnak? Az a lényeg a betegnek, hogy jól csinálja, nem az, hogy ki van ott. Nem szabadna az állásokat valamiféle elosztandó nyereménynek vagy jutalomnak tekinteni, hanem feladatnak, elvégzendő munkának.

De most már jó lenne valami állítást is látni, mert egyelőre semmi olyat nem kaptam amitől jobban érteném, hogy mit is gondol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.17. 10:08:47

@MiklósA:

"De most már jó lenne valami állítást is látni, mert egyelőre semmi olyat nem kaptam amitől jobban érteném, hogy mit is gondol."

Te beírtál egy kommentet, személyes sértődöttséggel fűszerezve, most meg tőlem követelsz állításokat? Mire fel? Milyen alapon? És miről?

Ha nem érted, mi a gondom azzal, amit az előző kommentemben írtam, akkor az csak azt jelenti, hogy a mentalitásod pontosan olyan, amiért a világ szinte összes országában az emberek többsége utálja a zsidókat. Csak kell legyen valami oka ennek, mert az nem valószínű, hogy az egész világ rossz, csak a zsidók jók. Ugye ismered a viccet az autópályán a forgalommal szemben hajtó autóssal?

Nem hibáztatlak ezért a mentalitásért, mert nem tehetsz róla, évezredeken át tartó szelekció eredménye, nem a te személyes hibád.

Az is világos, hogy épp ez az összetartás az, aminek köszönhetően a zsidóság fennmaradt annyi időn át. De ettől még nem kevésbé tisztességtelen a gójokkal szemben.

Ha te valóban normálisnak gondolod az urambátyám-rendszert, akkor fogalmad sincs, mi az esélyegyenlőség és a diszkrimináció tilalma. Na meg arról sem, mi a tisztesség. Nos, nem az, hogy a rokonaidat hozod helyzetbe mások rovására. A saját cégedben azt hozol helyzetbe, akit akarsz, de közhivatalban vagy állami cégnél már nem.

"a kisebbfajta tisztességtelenségek közé tartozik. Elmegy. Meg amúgy is ritka."

Nocsak, most már tisztességtelenség, csak kisebbfajta? Az előbb még tisztességesnek tartottad. A ritkaság meg mióta tesz megbocsájthatóvá egy tisztességtelenséget? Az anyagyilkosság elég ritka: ettől már "elmegy"?

"A tisztesség legfontosabb kritériuma a személyes ígéretek betartása, minden ezen áll vagy bukik."

Csak az egyik. De a személyes igéretek betartásából következik a rokonok preferálásának tilalma is, ui. amikor állami hivatalt vállalsz, akkor egyben vállalod az alkotmány és a törvények betartását is. Ezek pedig tiltják a diszkriminációt. Márpedig a rokonok helyzetbe hozása mások rovására ugyan mi más, mint másokkal szembeni diszkrimináció?

"egy állás az nem egy nyeremény, egy jutalom, hanem egy munka, amit el kell végezni"

Mondd ezt annak, aki nagyon rá van szorulva egy munkára, mert el kell tartania a családját. Te meg semmi kivetnivalót nem találsz abban, ha a rokonaiddal töltöd fel az adott munkahelyet:

"úgyis az számít, hogy jól dolgozik-e az ügyvédi iroda vagy sem, nem pedig hogy most a sógor unokaöccse van-e benne vagy sem."

Na látod, ez az oka annak, amiért igen sokan úgy vélik, ha beengedsz egy zsidót egy pozícióba, akkor oda nemzsidó a büdös életben már nem juthat be. És te ezt abszolút normálisnak tartod, sőt: "rokoni esélyek szerintem teljesen korrektek és mindenkinek ezt kellene csinálnia."

Isten látja lelkem, nem akarlak megsérteni, de meg kell mondanom neked: lehet, hogy csak fézsidó vagy, de a mentalitsodat teljes egészében a zsidó ágtól örökölted. Remélem, soha nem kerülsz olyan pozícióba, ahol más emberek sorsáról dönthetsz, ahol pozícióba helyezhetsz embereket, mert ott gójnak soha az életben nem terem többé babér.

"azon görcsölnek, hogy tyű, a társadalom 20%-a fekete de az orvosoknak csak 5%-a fekete, ezen sürgősen változtatn. Mi a francnak?"

Akkor ugye azzal sem lenne gondod, ha Magyarországon a vezető pozíciókat csak minden századik ember lenne zsidó? Mert kb. ennyi a részarányukk a magyar népességben.

Ennek viszont ellentmond az, hogy épp most tartottad "kisebbfajta tisztességtelenségnek", ha egy nemzsidó vezető az esetek nagyobb részében egy nemzsidó jelentkezőt választ az azonos képességű jelentkezők közül. Pedig ez abszolút nem tisztességtelen, hiszen a népességbeli arányokat figyelembe véve sokkal több a nemzsidó jelentkező, mint a zsidó. Ellenben ha a zsidó vezető az esetek többségében a zsidó jelentkezőt választja, az súlyos diszkrimináció a nemzsidókkal szemben, mert ha elfogulatlanul választana, és minden jelentkezőnek egyenlő esélyt adna, akkor csak kb. minden századik esetben választhatná a zsidó jelentkezőt. Ma ui. már nem jellemző a zsidó származásúak túlreprezentáltsága az értelmiségi pályán.

____törült____ (törölt) 2015.04.17. 12:14:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tényleg nem érti a különbséget rokoni és faji összetartás között? Óriási különbség van, és folyton úgy így, mintha nem fogadná el, hogy ez nem faji, csak rokoni. Miért ne jutna be egy munkahelyre más? Egyrész csak egy esélyről volt szó, másrészt a többieknek is vannak rokonaik, barátaik, harmadrészt sok a vegyes házasság, mindenkinek vannak keresztény rokonai.

A rokoni összetartás a legtermészetesebb dolog a világon, nem valami zsidó specialitás, hanem szinte minden népre igaz, kivéve a nagyon individualista népeket, ahol a nagycsalád helyettt a kiscsalád a rendszer, tehát kb. északnyugat-európa és leszármazottaik szóval a "fehérek", de ezen túl az összes többi társadalom rokoni. A "fehérek" kevésbé, de ott meg az osztálytársak, amerikai egyetemeken a fraternity-k és effélék haveri hálózatai mennek. Az urambátyámozás nagyjából világstandard, és persze magyar standard is. Móricz Rokonok stb. és teljesen logikus, mert az ember azzal akar dolgozni, akit jól ismer, megbízik benne és tudja, milyen.

Ez egyrészt nem speciális, másrészt meg én azt nem értem itt, hogy ez nem is annyira fontos dolog. Ezek esélyek, de ha az ember nem tud élni vele, akkor kiesik.

Nem értem, hogy miért tartja ezt olyan fontosnak, nem olyan szar hely a világ, hogy mindenki remeg, hogy állása legyen, nem az határozza meg a dolgokat, hogy az ember némi hátszéllel tud állást szerezni vagy sem.

Abszolút biztos, hogy nem ez vezetett a zsidók nem kedveléséhez, mert egyrészt mások is csinálják, tökéletesen természetes dolog, másrészt pedig azt a részt nem értem, hogy miért olyan marha fontos ez? Nem ezen áll vagy bukik minden. Az ember karrierjében ez egy kis rész. Maga teljesen úgy hangzik, mintha mindenki rettegve remegne állásokért, a legfontosabb kérdése azok elosztása lenne, és nagyon nagyon dühös lenne, ha vannak, akik az unokatestvéreiknek adják. Pedig ennyire nem fontos. Ennyire nem szűkös.

Igen, állami vonalon valószínűleg nem kéne, szerintem nagyon nem is történik, vagy a túró tudja. Gondolom ott inkább az iskolatársak tolják egymást, ugye államigazgatási főiskola. De miért olyan fontos dolog ez? Ez teljesen bizarr, az emberek nem szoktak ennyire irigyen remegni állásokért, biztos, hogy a nagy többség fejében meg sem fordul, hogy az alapján döntse el, hogy egy embercsoportot utál-e vagy sem, hogy valamennyire a rokonaiknak osztják az állásokat vagy sem, ez egészen biztosan nem ennyire fontos kategória.

Például sokkal fontosabb az állások teremtése, vállalkozással.

Meg egyébként is egy egészséges országban az állami karrier másodlagos lenne a vállalkozáshoz képest...

Én nem tudom pontosan, hogy az egész honnan jött, de egészen biztos, hogy nem pár stallum elosztása rokonoknak a dolog alapja, ez túl piti ehhez.

Meg engem inkább az a része érdekelne, hogy mit jelent a gyakorlatban a "magyarként cselekvés", amikor az emberek 99%-ban nem egy elvont nemzetfogalomban élnek, hanem konkrét egyének között, szomszéd, rokon, haver, és mi köze a rokonok vagy haverok helyzetbe hozásához? Akkor is helyzetbe hozhtja az ember a rokonait, ha 200%-ig etnikailag magyar és az lenne a logikus, ha ezt tenné, persze állami dolgokban tényleg inkább ne. De ott úgyis ott lesznek az iskolatársak... Vagy ha nem hát nem, de mit jelent ebben a magyarként cselekvés? Ez kissé túl elvont vogalom, az ember a valós életben inkább konkrét emberekkel dolgozik, nem elvolt nemzeti kategóriákkal, az politikusokna kvaló.

____törült____ (törölt) 2015.04.17. 12:21:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: arányok: ja, akkor oké, félreértettem, én úgy értettem, hogy azt kérdezi, hogy direkt azért-e. Direkt azért az rossz lenne, mert egyszerűen az az ember privát szférájában kotorászás, hogy megpróbálja az ember megtippelni, hogy a másik etnikailag éppen miféle keverék, ez egyszerűen nem jó dolog, hogy a másik felmenőiben így vájkálunk hogy na te negyedrészben tót vagy vagy akármi és akkor ilyen hülyeségek alapján dönteni. Két nagy kategória létezik, a személyesen ismert (haver, rokon) meg az idegen. De ha csak úgy értette, hogy arányaiban így alakul, az természetesen oké, kár is volt megkérdezni, mitől ne lenne oké. Csak ne hozzanak az emberek úgy döntéseket, hogy a másik ilyen privát ügyeiben kotorásznak, mint a származás, ez nem szép dolog mert senki sem tehet róla. Nyilván a rokonságot se úgy értem, hogy ha valaki előrántja az anyakönyvi kivonatom, hogy a sógorom komájának ángyának térgye kalácsa akkor elő a piros szőnyeget, úgy értem, hogy a rokonság miatt az ember ismeri a másikat gyerekkorától fogva és tudja hogy milyen, mire használható.

Tehát ezt szerintem félreértettem, ha csak arányokról van szó, akkor oké, de akkor miért is kellett megkérdezni?

De egyébként nagyon utálom, hogy egyáltalán abból indulunk ki, hogy mindenki tudja mindenki származását. Nem lehetne magánügynek tekinteni? Úgysem egyértelmű.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.17. 13:28:08

@MiklósA:

"nagyon utálom, hogy egyáltalán abból indulunk ki, hogy mindenki tudja mindenki származását. Nem lehetne magánügynek tekinteni? Úgysem egyértelmű."

Milyen érdekes. A zsidóság egyfelől titkolja a zsidó voltát, állítólag azért, mert rettegnek Európában, 2015-ben. Európai zsidó exodusszal riogatnak, miközben a World Jewish Congress elnöke pár napja itt Magyarországon kijelentette, hogy az itteni zsidóság köszöni, jól van, nem kíván sehová elmenni.

Csak halkan kérdezem: mivel Magyarországon a zsidóság nincs nyilvántartva, népszámláláskor sem kérdeznek rá ill. ha mégis rákérdeznek a vallásra, nem kötelező a válaszadás, na meg a válasz amúgy is anonim, honnan a fészkes fenéből tudja Lauder meg a Mazsihisz és társai, mit gondolnak a magyar zsidók? Milyen alapon "képviseli" egy pár tucat fős klikk a megfoghatatlan magyar zsidóságot?

Másfelől amikor egyre újabb és újabb holokauszt-emlékműveket kell építeni nagy nemzeti meakulpázás közepette, akkor a mindenféle zsidó szervezetek (Mazsihisz és számos társa) nagyon büszkén vállalják zsidóságukat, büszkén vállalják - kéretlenül is - a magyar zsidóság "érdekképviseletét".

Hogy is van ez? Amikor a származás titkolása hasznosabb (pl. ennek alapján nem deríthető fel a zsidó származásúak részaránya a gazdasági és pénzügyi vezetésben, de az sem deríthető ki, vajon a párszáz fős családból hány családtagot hoz helyzetbe egy zsidó állami vezető az állami cégnél vagy intézménynél), akkor nem számít a zsidó származás, senkinek semmi köze hozzá. Amikor meg előnyötök származik a zsidóságból (pl. újabb jóvátételek kizsarolása a bűnösök és az ártatlanok unokáitól), akkor máris szerencsétlen, antiszemita támadásoknak és diszkriminációnak kitett üldözöttek vagytok.

Mindeközben te azt állítod, nincs azzal semmi gond, ha egy zsidó az egész rokonságát beviszi abba az állami intézménybe, amelyben erre lehetősége nyílik. Érdekes, mert ez nagyon nem ugyanaz, mint ha a magyar vezető a közeli családtagjaival teszi ugyanezt. Mármint mennyiségileg nagyon nem ugyanaz.

"a nagy többség fejében meg sem fordul, hogy az alapján döntse el, hogy egy embercsoportot utál-e vagy sem, hogy valamennyire a rokonaiknak osztják az állásokat vagy sem"

Mint már az eddigiek során is, itt is az arányok okozzák a bajt. Mint már jópárszor leírtam, nem mindegy, hogy a magyar/örmény/kínai/hottentotta részesíti előnyben a szűk, talán 10 fős közvetlen családjának tagjait, vagy a zsidó teszi ugyenezt a többszáz fős nyivántartott rokonsággal.

Ha nem érted, hogy ez óriási baj, és ezért utálják szinte mindenütt a zsidókat, akkor ennél érthetőbben nem tudom neked elmagyarázni, mert éppen a zsidó mentalitásod miatt fel sem fogod, miért baj ez.

Megint hozzáteszem, hogy szerintem ebben csak a zsidóság kisebb hányada érintett, és hiszem/remélem, hogy a többség nem. Valószínűleg ez régebben is így volt. Ám a gójokat diszkrimináló kisebbség épp elég bajt okoz ahhoz, hogy rajtuk keresztül egy ország népe (ne hidd, hogy csak Magyarországon van ez így) megutálja a zsidókat.

Ami mellesleg nagyon szomorú és igazságtalan, de nem a többségi nemzetet kell hibáztatni azért, amit egy kisebbség kisebbsége követ el.

____törült____ (törölt) 2015.04.17. 13:53:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: pontosan, ez egy kisebbség kisebbség. Ők nem azok, akinek a származásuk egy teher, inkább azok, akik ebből akarnak megélni. A számok meg szerintem általuk vannak kozmetikázva, szerintem nem sokan foglalkoznak vele, hogy egy népszámláláskor bediktálják a származásukat, szerintem azt inkább valami igen vastag ceruzával kimatekozhatták a mazsihiszesek. Ez egyszerűen egy megélhetési társaság.

"Amikor meg előnyötök származik a zsidóságból (pl. újabb jóvátételek kizsarolása a bűnösök és az ártatlanok unokáitól), akkor máris szerencsétlen, antiszemita támadásoknak és diszkriminációnak kitett üldözöttek vagytok.
"

Mi ez a többes szám? Ennek a kisebbség kisebbségének, ahogy írta, pár tucat fős társaságnak van belőle előnye. Ugyanakkor sokkal többeknek van ilyen származása, akik semmit nem kapnak, mitől is kapnának, és ezért nem is használják. Maga komolyan azt hiszi, hogy ez a szűk elit széles körben szétteríti ezt a pénzt? Megtartja magának.

A többes szám teljesen hibás. A valamilyen részben zsidó származású emberek nagyon nagy része semmit sem kap, többek között ezért sem örül a származásának.

Az meg most már tényleg kezd nevetésges lenni, hogy a bevitt rokonok száma számít. Még egyszer, nem arról szól a világ, hogy mindenki állásokért kapar. Polgárember amúgy is inkább vállalkozásból próbál megélni. Nem minden az állások eloszlása korül forog és nem ez okozza az ellenszenvet.

Hogy mi okozza, az jó kérdés. A magyar történelemben szerintem teljesen konkrétan a tanácsköztársaság, a német történelem nem tudom, az angolszászban meg szinte már nincs is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.17. 14:38:54

@MiklósA:

"nem arról szól a világ, hogy mindenki állásokért kapar"

Pedig az emberek túlnyomó többsége nem vállalkozó, hanem munkavállaló, alkalmazott. Ők pedig kaparnak az állásokért, mert nagy a munkanélküliség, ne higgy a közmunkával kozmetikázott hivatalos adatoknak.

"Az meg most már tényleg kezd nevetésges lenni, hogy a bevitt rokonok száma számít."

Aki ezért nem kap meg egy olyan állást, amire ugyanúgy alkalmas lenne, az nem tud őszintén nevetni ezen.

"Hogy mi okozza, az jó kérdés. A magyar történelemben szerintem teljesen konkrétan a tanácsköztársaság"

Dehogy, a zsidóságot már jóval korábban is utálták. Magyarországon is, máshol is. Nem a Tanácsköztársasággal kezdődött. Pl. a tiszaeszlári vérvádról biztos hallottál. De még csak nem is ezzel kezdődött. Olvass utána az európai zsidóüldözéseknek, elég régre nyúlnak vissza.

Azt meg erősem kétlem, hogy mindennek eredeti oka Jézus keresztre feszítése volt, mert a vallást már régtől fogva csak ürügyként használják fel a vallástól idegen célok igazolására.

"Mi ez a többes szám?"

Azért, mert bennem többször is azt a benyomást keltetted - és ennek hangot is adtam -, hogy sajnos megvan benned az a zsidó mentalitás, ami miatt a zsidókat szerintem szinte mindenütt utálják. Épp az itt bemutatott érvelésed és véleményeid miatt gondolom ezt.

De hagyjuk ezt, nem akarom személyes síkra vinni a dolgot, mert nem akarlak megbántani. Tudom, milyen szar érzés: mostanában inkább nácinak, antiszemitának, fasisztának, rasszistának bélyegeznek meg engem, de kb. 10 éve még zsidónak tartottak - holott a családunkban egy szemernyi zsidó vér sincs, dunai sváb családból származom.

Sem a zsidó, sem a náci vádnak nem örültem/örülök.

____törült____ (törölt) 2015.04.17. 15:34:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: na, valamennyire jobban értjük egymást, akkor még egy kísérletet hadd tegyek. ugye én azt állítottam, hogy esélyt adni rokonnak, nem azt, hogy az alkalmatlant is benyomni.

maga szerint

- sokkal több alkalmas ember van, mint állás? ha igen, akkor talán nem az elosztásukkal van baj, arra kéne fókuszálni, hogy több legyen, nem "marakodni" érte

- nem igazán hisz abban, hogy az alkalmatlanok kihullanak?

kicsit úgy néz ki, mintha maga az állásokat nem feladatnak, hanem jutalomnak tekintené, mintha teljesíteni nem kellene, tehát hogy aki ott van, az többet kap, mint nyújt. ez úgy hangzik, mintha valamiféle kizsákmányoló rendszerről lenne szó, amelynek az elitje nem szolgál, csak harácsol. erre meg megint azt tudnám mondani, hogy nem az a lényeg, hogy ki kit nyom be ilyenbe, hanem hogy ne ilyen legyen, hogy végső soron normális piaci viszonyok legyenek, és az állami szférában is teljesítményviszonyok.

tudom, a mai rendszerünk nem ilyen, de nem is ez a lényeg, hanem ha azt gondolja, hogy a világon ezért utálták annyi helyen a zsidókat, akkor ebből következően a világ rendes, természetes állapota, hogy kizsákmányoló rendszerek vannak, amelyek elitje nem szolgál, csak harácsol, és sokkal többet kap, mint ad, ezért az emberek marakodnak az ilyen lehetőségekért és utálják, ha mások elhappolják előlük? azért ez elég negatív kép lenne

alapvetőne én az optimizmust kérem számon magán, körülbelül, azt a világképet, hogy nem egy kevés fókáért verekszik egy csomó eszkimó, hanem hogy az emberek lehetőségeket teremtenek, nem csak ütik egymást, hogy megkapják a lehetőségeket mások elől

tiszeszlárt meg hagyjuk, annyit lehet tudni a dologról, hogy valaki feszültséget, gyűlölködést akart generálni egy ilyen váddal, abból nem derült ki, hogy pontosan miért

nekem nincs rá általános modellem, szerintem az történt, hogy sok tényező hatott közre. például a középkori keresztényeknek tilos volt kamatra (akkoriban minden kamatot uzsorának tekintettek, akkor is ha nem volt magas) kölcsönadniuk. de igény meg volt rá. tehát adódott, hogy az csinálja, akinek nem tilos... a spanyolok kirúgták az arab polgáraikat is, zsidó polgáraikat, ott valami más lehetett. satöbbi. szerintem több tényezőből adódott össze, nem volt egy oka.

de egy dolgot azért tisztázni kell, ha valakit utálnak, nem biztos, hogy arról száz százalékban ő tehet. van hogy csak kényelmes bűnbak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.17. 17:57:11

@MiklósA:

"valamennyire jobban értjük egymást, akkor még egy kísérletet hadd tegyek."

Nem kell ám mindenben egyetértenünk, túl unalmas lenne úgy az élet. :)

"sokkal több alkalmas ember van, mint állás? ha igen, akkor talán nem az elosztásukkal van baj, arra kéne fókuszálni, hogy több legyen, nem "marakodni" érte"

Az egyes ember alias munkavállaló ennek érdekében semmit nem tehet. Ő csak megélni akar és eltartani a családját, ahogy te is csak simán élni akarsz, death metált hallgatni és pinát kúrogatni. :) Meg is nézhetnénk magunkat, ha a lakosság akár sak 50%-a meg akarná váltani a világot.

Tehát mindent megtesz, hogy munkát kapjon.

"nem igazán hisz abban, hogy az alkalmatlanok kihullanak?"

Szép lenne, ha így lenne, de ez sajnos csak egy ideális világban lehet így.

"kicsit úgy néz ki, mintha maga az állásokat nem feladatnak, hanem jutalomnak tekintené, mintha teljesíteni nem kellene..."

Ezt meg miből gondolod?

"ez úgy hangzik, mintha valamiféle kizsákmányoló rendszerről lenne szó, amelynek az elitje nem szolgál, csak harácsol"

Miért, talán nem ilyenben élünk pár tízezer éve?

"ebből következően a világ rendes, természetes állapota, hogy kizsákmányoló rendszerek vannak, amelyek elitje nem szolgál, csak harácsol, és sokkal többet kap, mint ad, ezért az emberek marakodnak az ilyen lehetőségekért és utálják, ha mások elhappolják előlük? azért ez elég negatív kép lenne"

Lehet, hogy te nem ebben a világban élsz?

Mondjuk lehet, ha ilyeneket írsz, hogy: "Polgárember amúgy is inkább vállalkozásból próbál megélni".

"alapvetőne én az optimizmust kérem számon magán"

Mire föl legyen optimista? Talán arra, hogy az ún. rendszerváltás óta is ugyanúgy egy szűk elit zsákmányolja ki a lakosság 95%-át? A Hagyó-Kóka-Cuslág-Gyurcsány-Mészáros-Simicska-Lézerjános-félék adnának alapot az optimizmusra?

"tiszeszlárt meg hagyjuk"

Azt hiszem, nem érted, miért írtam.

"ha valakit utálnak, nem biztos, hogy arról száz százalékban ő tehet. van hogy csak kényelmes bűnbak."

100%-ban biztos nem, de ártatlan, üldözött áldozatnak se állítsa be magát. Utaltam a forgalommal szemben hajtó autósra, gondold ezt át újra. Ha valóban tehernek érzed a félzsidóságod és nem érzed magad a zsidó "közösséghez" tartozónak, akkor anélkül teheted ezt meg, hogy személyedben vagy közösségedben sértve éreznéd magad emiatt.

____törült____ (törölt) 2015.04.20. 14:14:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: gyakorlatilag ez egy radikálisan borúlátó világkép. én ennél sokkal optimistább vagyok. én úgy 2006-ig simán azt hittem, hogy még a rendszerváltás utáni helyzet is alapvetően jófele halad, bár persze láttam, hogy sokkal problémásabb, mint a tényleg fényes 19. századi gründerzeit volt például.

2007-től azért benne is elromlott az optimizmus, egészen elképesztő mennyiségű vállakozót láttam nagyon durván tönkremenni. és tudja, mi a vicc? hogy ezekről a dolgokról nem beszélgetnek az interneten, túl politikaorientált a közbeszéd, nem beszélünk arról, ami magában a társadalomban folyik. én 2007 körül azt láttam, hogy szinte az összes kisebb építőipari és vendéglátós vállalkozó, akit ismertem, csődbe ment. nagyon durva volt. nagyon megmutatkozott, mennyire agyaglábú volt a rendszerváltás utáni viszonylagos prosperitás. mondta egy ismerős, hogy 2009-ben bezárta a lángossütőjét Gödön, mert már arra se volt pénzük az embereknek, hogy lángost egyenek. na, ezen a ponton kezdtem nem optimista lenni én sem, de azért ez időszakos jelenség, nagyon remélem.

Toportyán Zsóti 2015.04.25. 18:42:37

@profilo: Ha jól akarsz szakítani menj az ifjúkonzikhoz oldalanként 470 000 is összejöhet elmeroggyant.
süti beállítások módosítása