1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.03.29. 11:01 HaFr

Neveld te is az Ország Fáját!

Neveld te is az Ország Fáját!

Kedves Barátunk! A Polgári Konzervatív Párt közösségépítésbe kezd, amelynek célja, hogy saját nyilvánosságot hozzunk létre, és mind több honfitársunk bizalmát megnyerjük a végső célunknak: a szabadság méltányos rendje szerint élő Magyarországnak. Ami nyilvánvalóan egyet jelent azzal, hogy felébe kerekedünk az országot bitorló mai kormánypártoknak és hivatalos ellenzékének.

Saját pártolóinkhoz és közösségünkhöz közvetlenül -- a médián kívül is -- szólni szeretnénk, és gyorsan szeretnénk eljuttatni hozzájuk meglátásainkat, javaslatainkat, kéréseinket. Ennek érdekében március 7-én elindítottuk az Ország Fája elnevezést viselő kezdeményezésünket. Ez áll a közösségépítésünk gerincében. Az ehhez csatlakozó barátaink, támogatóink vállalják, hogy legalább három közeli ismerősüknek eljuttatják a párt elnöke, Béndek Péter által havonta küldött rövid videó üzenetet, amelyben a párt véleményét láthatják/hallgathatják tágabban vagy szűkebben politikai ügyekben.

Ha minél többen lesznek azok, akik a megkapott videót további három ismerősüknek tudják tovább adni, azok meg egyenként szintén további háromnak, és fenn tudjuk tartani ennek a láncnak a növekedését, akkor reményünk van arra, hogy nagyon hamar nagyon sokan -- akár milliós nagyságrendben -- leszünk olyanok, akik kötődünk a Polgári Konzervatív Párthoz, és rendszeresen értesülhetünk az ország és polgárai javát szolgáló eszmékről, politikai véleményekről, ugyanakkor nem leszünk rászorulva a -- gyakran -- ellenérdekelt médiára. Elérhetjük, hogy legyőzzük a mai reménytelenségünket, és új lapot nyissunk Magyarország történetében! A Te segítségeddel!

A kezdeményezéshez közvetlenül az azorszagfaja@gmail.com - ra küldött üzenettel, vagy a www.pkp.hu honlapon keresztül lehet csatlakozni. Várunk téged is, aki most ezt olvasod. A párt programjáról többet is megtudhatsz a honlapról, vagy ha írsz nekünk! A kezdeményezés továbbiakkal egészül ki folyamatosan. vegyél részt, ne maradj ki!

Neveld te is az Ország Fáját, csatlakozz hozzánk egy fejlődőképes, boldog ország jegyében! Várunk!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr977314906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrGehaeuse 2015.03.30. 18:00:37

Meg kellene fontolni egy light verziót is.
Az még csak megy hogy az ember eljuttat egy videót 3 vagy akár jóval több jó szándékú ismerősnek. Azt viszont már nehéz garantálni, hogy azok közül 1-nél több minden körülmények között 3 új áttételt fog létesíteni. Ez inkább egy rákos folyamatra vagy egy radioaktív láncreakcióra emlékeztető leírás.
A való élet nem ilyen. Az emberi kapcsolatok sokkal lazábbak manapság.

tamas11 2015.03.30. 19:14:32

@DrGehaeuse:
Az MLM rendszerek sajátja, átok és áldás egyszerre, hogy megterheli megterhelteti a személyes kapcsolatokat.
Attól működik, hogy ki-ki olyanoknak szól, akiktől "elvárhatja" az együtt- illetve közreműködést.
A politikában ez a szimpatizánsok körét jelöli ki, üzletileg meg hmmm ügyszintén.
A fogyasztásra történő motíváció nem a termékben lakik, hanem a meglévő jóindulatban egymás (ismerősök) iránt.
Áldás / átok. Kinél mikor hogy.
Az információ továbbadása csomagban érkezik az előnyök felvillantásával, avagy beígérésével.
Pártos láncreakció esetében a pénz , mint motíváló eszköz nem várható, sőt ellenjavallt, mivel az eszmének kell szabad, zavartalan pályákat megnyitni.

Sylvester94 2015.03.30. 20:47:56

Egy stabil magot létre lehet ezzel a taktikával hozni, viszont ezzel milliós nagyságrendekről ne álmodozzanak; egy ilyen rendszerrel hosszú évek munkájával több ezer, talán több tízezer tagot lehet összeszedni.

tamas11 2015.03.31. 12:11:08

@Sylvester94:
Menetközben a tagok cselekszenek, léteznek is, (nem csupán MLM-videókon csüggnek), és azzal keletkezik a pártnak egy másik tere, élő, nyitottabb nyilvánossága. Amint ennek a blognak is van. Most is van olyan poszt, amire közel nyolcvanezret klikkeltek. Szóval, lesznek az MLM- szerű pártépítő szisztémából jövő, onnan adódó tagjai- szavazói e pártnak, és lesznek blogoló szimpatizánsok is, ha szavazásra kerül a sor.
Vesszprém előtt megírtam, hogy az esetleges szereplés nem győzelemmel kecsegtet a PKP számára, hanem ritka alkalom a megnyilatkozásra, arra hogy tudomást szerezzenek róla. Van olyan stádium, amikor ez a kommunikáció fő célja. Aztán "hirtelen" nem elég.
A BELÉPÉS, és a megnyilvánulás a párt érdekében-szellemében, az két különböző dolog. A szimpatizánsok szaporodnak, akkor is, ha nem mennek a Fővám térre, nem hordanak láthatósági mellényt. De vigyázat, suttyomban el is maradhatnak.
Béndek Péter az egykulcsos jövőbeni fenntartáást szorgalmazta, aztán a létpénz ellen szól, Lendvai Ildikót pedig távolabb tartaná magától, mint akár OV-t...
Alakul egy arcél, ami alapján formálódik a közösség. Lehet, hogy nem is akarja, hogy szélesedjék a szimpatizánsok köre, nem mndwgy , kikből adódik a pártolók köre. Ebből viszont nemhogy öt, de egy-két százalék sem lesz.
Ha ezt célként meg kéne fogalmaznia, rosszul hangzana. Ki nevelheti az ország fáját?
Az előbb írottakhoz viszont itt egy javaslat/kárdés: nem kéne felfedniük tagságuk tényét az érintett PKP-tagoknak itt a blogposztokban? Vagy nem kéne bevezetni a pártbahívás/beszavazás intézményét?
Elektronikus szavazás?
Az tetszene a fiataloknak. Rákattanna a NET népe.
Kezdem is: én pl borzimorzit szeretném itt "hivatalban" látni.

Sylvester94 2015.03.31. 14:08:18

@tamas11: abban nem kételkedtem, hogy szaporodnak a szimpatizánsok - ami inkább kétséges, hogy milyen mértékben. Blogolással, havi 1 videóval meg évi néhány nagygyűléssel évek alatt sem lehet egy politikailag komoly méretű (mondjuk 100-200 ezer fős) közösséget összehozni, mert
- az emberek nagy részét nem érdekli a politika, de
- ha érdekli, akkor is nagyon felszínesen van képben, de
- még ha jobban képben is van, akkor is befolyásolhatja másfelé az ideológiai beállítottsága, és
- ha konzervatívok, akkor sem biztos, hogy egyetértenek Béndek Péterrel.

Minden pártnak, aminek komoly céljai vannak, el kell végeznie a "hagyományos" házi feladatot: fel kell építenie a saját értelmiségi holdudvarát és az országos szintű lefedettségét - viszont az értelmiségi holdudvart nem helyettesítheti néhány blog, az országos szintű lefedettséget pedig messze nem biztosítja egy MLM-rendszer.

Khonsu 2015.04.01. 16:39:15

Szerintem nem rossz ez az MLM-rendszer. Jelenleg a PKP legnagyobb problémája az alacsony ismertség. A média figyelmét még nem keltette fel, egy országos népszerűsítési kampány pedig rengeteg pénzbe kerülne, amire egy kis pártnak nyilván nincs forrása. Az MLM-rendszer nem a leggyorsabb, de mindenképp a legolcsóbb módja a népszerűsítésnek. A résztvevők egyéni kreativitására épít, így előfordulhat, hogy valakinek olyan sikeres ötlete támad a terjesztésre, ami által a megcélzott 3 embernél sokkal többhöz is eljuttatja a PKP hírét. A rendszer egyedisége a mai kis pártok között pedig akár önmagában is felkeltheti a média érdeklődését, és beszámolhatnak róla mint érdekességről.
Kezdésnek mindenképp jó. Az önmagát felépítő, organikus rendszerben való gondolkodás nálam külön jó pont. :)

Még az elnevezése is tetszik, alakulgató saját projektben "Az élet fája" néven lesz egy, ugyan ettől funkciójában teljesen különböző, de szerkezetében hasonló dolog. :D

Reményeim szerint az a platform sokat segíthet majd a PKP-nak és más kezdeményezéseknek is. A magam részéről azzal szeretnék majd hozzájárulni a sikerhez. (valószínűleg nyári indulással)

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2015.04.01. 18:46:27

Sokadjára beleolvastam a posztba, mert ideje lenne már „hogy legyőzzük a mai reménytelenségünket, és új lapot nyissunk Magyarország történetében!” Biztosan tudat alatt keresgéltem egy szép fát a neten, hogy jobban elképzeljem, milyen lehetne ez a mi --faországunk--. A mesék égig érő fája jutott eszembe és egyszer csak kinyílt egy videó. Azóta többször megnéztem. Nem tudom szerző látta-e, ha nem akkor is érezhette, hogy a fa elmond rólunk mindent. A címe: Volt egyszer egy erdő

„Luc Jacquet filmje egy csodálatos utazásra invitálja nézőit, mely során olyan perspektívából ismerhetjük meg környezetünket, melyre korábban nem volt lehetőség. Láthatjuk, hogyan alakultak és formálódtak Földünk legnagyobb esőerdői, azok a lélegzetelállító, az ember számára ez idáig zárt világok, melyeket napjainkban a kipusztulás veszélye fenyeget.”
- - -
Megküldtem a linket egyetemista fiamnak. Világgá akarom kiáltani mit válaszolt:

„nagyon jó, megnéztem, egészen elképesztő, kommunikálnak, esőt fakasztanak, ha tovább gondoljuk, akkor értelmes lények

talán mondhatni, hogy a természet egyes elemei, mondjuk a fa, azért tartozik bele a természet kategóriába mert olyan szerves részét képezi és harmóniában él minden mással, hogy nem is gondolnánk, hogy nem vesszük oda. Talán még a természettel magával is azonosíthatjuk. Az embert is ide sorolhatnánk csak ő nem éppen olyan környezetbarát”

És nagyon büszke voltam magamra, mert ebből azt láttam nem öltem ki belőle az önálló látást, gondolkodást.
- - -
Valahogy ez járhat poszt szerzőjének is a fejében, hogy visszavezessen minket az önálló látás, önálló gondolkodás, a felelősség magunkért, elfeledett értékéhez. Szurkolok neki, sikerüljön.

magyarul www.youtube.com/watch?v=c3fzJOSdGYU

németül, teljes film 1:18:12 Német nyelv ismerete nélkül is érthető Das Geheimnis der Bäume
www.youtube.com/watch?v=geiJLMsBhRE
süti beállítások módosítása