1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.03.27. 13:47 HaFr

Nem elég az Orbán-kormány megbuktatása

A közpénzeket egy részét ellopják, más részét eltőzsdézik, a spájzban legföljebb oroszokat találunk, az emberek tehetetlenül nézik a fosztogatást -- valahogy így beszélne most Orbán ellenzékben a saját kormányzati gyakorlatával szemben. Csak idő kérdése, míg a kormányzati dilettantizmus és a politikai bűnözés elegye szétrobbantja a magyar politikai rendszert, bár mindent el fognak követni a szereplők (kormány és hivatalos ellenzéke), hogy ezt a robbanást lefojtsák, illetve ha ennek a kormánynak végleg leáldozik, akkor olyan politikai megoldást találjanak, amely a kiegyezés felé, és nem az új politikai szereplők bemasírozása felé mutat. Nincs kétségem afelől, hogy a közös bűnökben osztozó balos és fideszes "elit" inkább fog kiegyezni a színfalak mögött, minthogy közösen süllyedjenek el. A kettő ugyanaz a politikai kultúra, ugyanazok az attitűdök, ugyanazok a gyökerek, hasonló (privát) célok.

Minden ellenkező értelmű balos félelemmel szemben Orbán előbb fog engedményeket tenni a szociknak, mint a Jobbiknak (az utóbbival már csak versengeni tud) -- és hiába értékeli ezt a balos közvélemény majd jelentős győzelemnek (mert így fogják előadni neki), csak a magyar politikai kultúra kilátástalansága fog benne tükröződni. Az utóbbi két hónap világossá tette, hogy az oroszok nem elég erősek ahhoz Magyarországon, hogy ki tudjanak kényszeríteni egy Fidesz-Jobbik koalíciót, aminek jelenleg az egyetlen alternatívája a visszatérés a 70:30-as politikai rendszerhez -- hacsak addig nem csinálunk valamit.

Más okok miatt nem gondolom, hogy a Fidesz új jobboldali szatellit pártot hozna létre -- pl. Gémesi vezetésével --, a lóláb ugyanis nagyon nagy, szőrös és büdös volna. Akkor már inkább marad Schiffer, kár, hogy ő nem alkalmas arra, hogy az LMP-t 5% fölé vigye, és 5%-ig is csak fideszes segédlettel.

A Fidesz meggyengülésének csak úgy van értelme, ha a posztkommer baloldali pártokkal (MSZP, DK) együtt sem lesz elég erős a többséghez. (Kvázi a náci veszély elhárítására, mert hát nyilván erről fog szólni a sztori.) A "nagykoalíció" a magyar hanyatlás új stádiuma lesz.

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr767309726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Béndek Péter: Nem elég az Orbán-kormány megbuktatása 2015.03.27. 14:13:01

Minden ellenkező értelmű balos félelemmel szemben Orbán előbb fog engedményeket tenni a szociknak, mint a Jobbiknak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.03.27. 15:16:37

Most kivételesen nem értek egyet a blog szerzőjével.
Orbán el fog menni a falig. Nem fog engedményeket tenni, még látszatra sem...soha senkinek.

Satyala 2015.03.27. 15:48:39

Orbán és a hivatalos ellenzék bármilyen közeledése, automatikusan a Jobbik biztos győzelmét hozná! Sem a maradék Fideszesek, sem a Baloldali szavazók nem támogatnák, aminek a vége az lenne, hogy még kevesebben mennének el szavazni, közülük is sokan a Jobbikra és a Jobbik simán győzne!
Hacsak nem csinálsz csodát! :)

Toportyán Zsóti 2015.03.27. 16:02:02

@Fuxos (ex bömis): Szerencsére a csuti pocakmutyi g e c i be fulladása már csak idő kérdése,baloldal meg kér 1 kávét és végigröhögi ahogy a jobber keresztény nemzeti úriemberek és a turulbanszületettek kultúrfölénye egymásnak alátesz.

Toportyán Zsóti 2015.03.27. 16:11:27

Narancsanalfabéta tákmatyiknak jelenleg esélye sincs a parlamenti küszöbre így a koalára sem.Ballerek meg nyugodtan kérnek 1 kávét és röhögve nézik a g e c i be fulladásukat.8 évig elmúltnyócévezni még itt sem lehet,azemberek pénzét eltőzsdézni csak abszolult barmok tudják,azokra pedig még a birca sem szavaz.

borzimorzi 2015.03.27. 16:16:18

El kéne végre gondolkodni ezen az ábrán itt:

kozvelemenykutatok.hu/partpreferenciak-2015-februarjaban/

Aki azt a 40% szürke szavazót megnyeri, azé a győzelem. Jelenleg egyetlen parlamenti párt szavazóbázisa sem kikezdhetetlen. A szavazóik 80%-a úgy van vele, hogy csak jobb híján szavaz rájuk. Kár, hogy ezt nem kutatták egyébként.

Egyelőre nem látok potenciális befutót sehol. Lehet, hogy még nincs is a porondon a 2018-as győztes?

Az biztos, hogy a Fidesszel koalázni senkinek se lesz kedve, ismerve a Kisgömböc természetét.

Ami a brókerpénzeket illeti, erősen gyanítom, hogy a friss-ropogós törvény csak a lopást teljesíti ki. A már meglevő törvények alapján bő 2 héttel ezelőtt hivatalból kötelessége lett volna az ügyészségnek blokkolni a brókercégek céges vagyonát és azok vezetőinek magánvagyonát is. Abból a célból, hogy majd legyen miből kártérítést fizetni a károsultaknak. Valami 17 napot totojázott az ügyészség! Ez alatt az idő alatt Tarsoly Csaba a még meglévő vagyonelemek zömét elsíbolta. Most meg olyan törvény lett, hogy elkobzás alá vehetik a maradékot. Csakhogy az elkobzáe az állam javára történik! Abból a károsultak egy vasat nem fognak látni, az közpénz lesz, amit majd megint eltapsolhatnak ill. ellophatnak a fideszesek. Ajánlom figyelmébe mindenkinek az Átlátszó elemzését: blog.atlatszo.hu/2015/03/atlatszo-bloff-a-fidesz-brokerbotrany-kapcsan-javasolt-torvenymodositasa/

Az idő sürget. Értem én, hogy vonzóbb, kellemesebb a komfortzónába visszahúzódni az íróasztal mellé, meg elméleti alapvetését adni annak, hogy milyen legyen egy modern konzervatív párt. Hogyne. Csak az a baj, hogy erről érdemben majd akkor lehet beszélni, ha már létrejött egy ilyen és elkezdett működni. Egyelőre éppen olyan akadémikus kérdés, mint az, hogy Gipsz Jakab tetőfedő kisiparos milyen módon tenné magáévá a világszépét. Egyelőre a közelébe sem jut... És ha sokat ábrándozik, még a tetőről is lepottyanhat.

A PKP helyzete is hasonlónak tűnik...

Üdv:
b

Abu 2015.03.27. 16:50:02

Egyrészt én sem hiszem, hogy elképzelhető lenne egy Gyurcsány-Orbán koalíció, másrészt viszont jobban érdekelne, hogy pl. a PKP, mint jobboldali alternatíva hogyan tervezi a hatalom közelébe kerülést? Csak azért, mert a Jobbik bár hazug és populista, de elmegy az 1500 fős falvakba 10 embernek fórumot tartani országos politikusokkal (http://vs.hu/kozelet/osszes/a-kemeny-magon-tesztelte-a-jobbik-a-sajat-kisemberkampanyat-0321#!s0). Nekem úgy tűnik, hogy pont ez az a 'groundwork', amit az összes többi ellenzéki párt próbál megspórolni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.03.27. 16:53:18

@Abu: nem, ez nem spórolható meg, igazad van

program készítő 2015.03.27. 17:13:53

A jelenlegi politikusnak nevezett egyed egyike sem alkalmas az ország javát SZOLGÁLNI.A cél a saját meggazdagodás,pedig pár törvénnyel ennek véget lehetne tenni.

2015.03.27. 18:11:36

az világosan látszik hogy a rendszer hajszálvékony jégen táncol. ezt mutatja, hogy lassan hetente derülnek ki borzasztó esetek. nagyjából a ti pártotok az egyetlen remény, szóval építkezzetek ezerrel, kelleni fog a sok láb és kéz egyszer

profilo 2015.03.27. 18:16:53

@Toportyán Zsóti:

És Zsóti,a ballerek Orbi et Urbi bukásakor meg majd néznek,mint Mari néni a kamu Quaestor kötvényre,hogy megint nem őket akarja a jónép,és hogy megint nem sikerült a kávézaccból kiolvasni a tutit.
De legalább a kávé eladások pozitív mérleget mutatnak majd...

Toportyán Zsóti 2015.03.27. 18:40:41

@profilo: Gyenge sutka,tudsz te ennél jobbat is.

baby joe 11 2015.03.27. 18:45:31

Nem vagyok Fidesz szavazó,de a másik oldalra sem fogok soha szavazni!Sajnos az,hogy az Orbán kormány nem tölti ki az idejét ,csak egy színes álom!

2015.03.27. 19:06:45

@baby joe 11: nem fogja. ezer sebből vérzik

profilo 2015.03.27. 19:11:36

@Toportyán Zsóti:

Nézd Zsóti,én ezzel csak arra a számodra elszomorító tényre akartam utalni,hogy ellentétben a részedre - a Központ által - eljuttatot agitszocprop anyagokban olvasható sablonkommentek és napi jelentések ellenére a jónép sem a fityuszos,sem az általad ballernak nevezett csoportból nem kér. Láthatóan...
Lehet kávézni és röhögni,de amikor gazdáid kiküldenek,hogy tereld össze a rád jutó és részedre normaként kijelölt birkákat,hogy meglegyen az új kétharmad,akkor majd meglepetten pislogsz,mert a nyáj szétszaladt és újra nem leszel a Központ aranyfokozatú és gyémántbesorolású birkapásztora.
Csak egy mezei bérkommentelő...
Én szóltam.

sakkosfx 2015.03.27. 20:02:24

Magyar rasszhoz tartozó kormányt és képviselőket juttassunk a parlamentbe! Az eddigi politikusokat hagyjuk pihenni! Eljátszották a Magyar nép bizalmát, gondoljunk csak Gyurcsányra és Orbánra! Magyar nemzeti bankot! Kilépni az EU-ból! Ne hagyjuk, hogy a népet nyomorban és kilátástalanságban tartó rassz még egyszer választást nyerjen!

zenonküp 2015.03.27. 20:17:56

A FiDeSz-ben és a hagyományos baloldalban -beleértve az LMP-t is - csalódott szavazók mind potenciális PKP szavazók.
Reális esély van arra, hogy egy alig ötszáz lelkes faluban PKP tagszervezet jöjjön létre.
Ezek az emberek nem született konzervatívok s aligha lesznek ideáltípusai a konzervatív polgárnak.
A PKP következetességével, szilárd erkölcsi tartásával képes szavazókat meghódítani.
És ez nem rövid távra szól.

narancs11 2015.03.27. 20:24:41

@Toportyán Zsóti: A primitív nyelvhasználat mellett már csak a mondanivalód lóg ki jobban. Szerencsére vesznek még fel embereket autópálya építkezésekre.

Boross Bence 2015.03.27. 20:33:25

Régebben már megírtam, hogy a Fidesz-MSZP-vel szemben ma csak a Jobbik és a PKP jelent alternatívát. Ezért nagy a felelőssége Béndeknek. Szerintem az MDF roncsai közötti turkálás helyett nyitnia kellene a Fidesz régóta kisebbségbe szorult polgári része felé.

mandiner.hu/cikk/20150327_meltanyossag_politikaelemzo_kozpont_letrejohet_e_egy_uj_jobboldali_part

Egyébként én is úgy látom, hogy akárhány kávét ihat az MSZP holdudvara vagy önbizalamat sugározni szándékozó bérkommentelő brigádja, a választók még nagyon hosszú ideig nem fognak hozzájuk visszatérni - azaz ugyanaz történik Magyaroroszágon is, mint Lengyelországban.

Egyetértek a poszttal abban, hogy ha a Jobbik nagyon előretör, és nem válik be sem az ijesztgetés (fasisztaveszély), sem a mézesmadzag (ÁFA- vagy SZJA-csökkentés), akkor a Nyugat pont úgy kikényszeríti a nagykoalíciót, mint ahogy végül Ausztriában kikényszerítette. És teljesen mindegy, hogy mit gondol ma erről a mezei MSZP-szavazó: pillanatok alatt meggyőzik őt "az ország érdekében" cselekvő politikusaik és az ATV-ben nyilatkozó megmondóembereik.

werecke 2015.03.27. 21:04:09

@Toportyán Zsóti: Maga egy javíthatatlan álmodozó Ladó.....a valóság is lehet olyan szép sőt szebb mint a hazug ábránd.

borzimorzi 2015.03.27. 21:13:03

@sakkosfx: Ugye, csak pénzért írsz ekkora hülyeséget?
b

júliusz48 2015.03.27. 21:19:34

@zenonküp: Sajnos az a tapasztalatom, hogy a hatalomra jutónak azonnal lesz holdudvara, vagyis csak az történik velünk, mint a buta szatóccsal, aki akkor rúgja ki a segédjét, és vesz fel újat, amikor az már ellopta amire szüksége volt. Mindenkinek van ismerőse, és a karrieristák megtalálják az érvényesülés útját, bárki legyen hatalmon. A kapitalizmus meg egyébként is arról szól, hogy aki tudja elveszi a melóstól a megtermelt érték egy részét, a termelőeszköz tulajdonlása alapján.

Toportyán Zsóti 2015.03.27. 22:19:56

@profilo: Ennyit tudsz csak,szánnivalo ez a kozpontos cetlid,ma már ne egesd magad,frissítsd a cetliket.

Toportyán Zsóti 2015.03.27. 22:24:11

@narancs11: Van remény akkor bayerzsőtikának.Ilyen háttérrel nem kőnnyű a jobber kulturfőlényt ősszetákolni.

Toportyán Zsóti 2015.03.27. 22:26:10

@werecke: Narancsvaksággal sem kőnnyű az élet.

dúvad 2015.03.27. 22:29:15

"A brókerek, bankárok és uzsorások mindent megtesznek, hogy közel kerüljenek a politikusokhoz.De ez nem jelenti azt,hogy a politikusoknak – akár ellenzékiekről,akár kormánypártiakról van szó – bármi köze lenne a lopáshoz." - Lázár ezen minapi aranyköpése is következtetni enged az emlegetett nagykoalíció lehetségességére.

explanatus 2015.03.27. 22:33:53

@zenonküp: Kicsit ollózok a hozzászólásodból, hiszen tulajdonképpen most se tudok semmit hozzátenni ahhoz, amit mondasz, mert most is azt gondolom, amit sokszor --ezek az én gondolataim-- de most kikívánkozik. Igen "A PKP következetességével nem rövid távra szól" mert elődei (az összes) eljátszották a bizalmat, ezért a PKP az egyetlen esély, hogy normális ország legyünk végre és ehhez nem csak a PKP-ra van szükszég, hanem ilyen józan hangokra is mint a tied.

19540511 2015.03.27. 23:02:11

@Orbán már a falnál van, sőt szerintem már neki is ment fejjel (Questor-ügy).

19540511 2015.03.27. 23:07:27

@sakkosfx: Köszünjük ezt a jobbikos dumát, de nem kérünk belőle! Éljen az Európai Unió!

profilo 2015.03.28. 01:10:50

@Toportyán Zsóti:

Zsóti!Ha bérkommentelő közmunkás voltod permanens tagadásán túllendülünk,akkor jobb lesz itt mindenkinek.Na jó...neked nem. De ne én legyek már a hibás azért,hogy lúzerségedből kifolyólag neked csak ez jutott.
:)
Lépj be a PKP-ba! Ilyen aktivistákra szükség lehet még.Légy hasznos,alkotó tagja társadalmunknak,hátha most sikerül.
:)

kiazmarmegint 2015.03.28. 03:22:58

Szerintem a kovetkezo megtortenhet: a kovetkezo valasztasokig a fidesz annyit gyengul, hogy ugy fog kinezni, hogy a nagyobb varosokban az MSZP es a DK, a kisebb varosokban meg a Jobbik jeloltjei fogjak legyozni. Ezert a meglevo 2/3-os fidesz-LMP tobbseg modositani fogja a valasztasi torvenyt ugy, hogy ne is legyenek korzetek.

a nagy hohoohooo 2015.03.28. 07:48:19

Nem fognak ,Orbán nem fog bukni. Magyarország még "szeretünkViktorpiszkosEUbankokUSA hazaárulómószerballibsikrezsicsökkentéses"elkábultságban alszik. Gyurcsánynak a tizedrészéért szétverték a fél fővárost. Értsétek meg már végre, hogy Orbánba szerelmes a nép, a "ha megversz is imádlak én" szindróma működik. Csak figyeljük meg, ha tovább megy a bäsztatás (amúgy persze jogosan) megint kimegy majd jópártízezer CÖF-ös birka menetelni, elég nekik annyit mondani, hogy "szocialista brókerbotrány" és máris tódulnak nedvesszerű nyugger muffal és merevedésre emlékező farokkal.
Ahogy ezek,sec-perc átírták a saját takolmányukat,a BTK-át,ezeket csak erővel lehet eltávolítani ,sok a vesztenivalójuk,az összeharácsolt vagyonok,pénz és kiváltságok amit a hatalom bitorlásával eloroztak ,ezek örökre rendezkednek be uralkodni felettünk,még a Tiborc unokák is..
Orbán akár véres polgárháborút is képes kirobbantani -ezért uszít Bayer,a neonáci jobbikos ,2006-os huggyenotta ,3:0-ás vonatos ,B középes csürhéjével ,csak erővel lehet eltávolítani,leverni őket mint a cöveket,de az ellenzék szétszórt,egymással rivalizál és még mindig nem meri kimondani itt Horhy fasizmus épül,urambátyám,rokonok világa-ráadásul az EU és az adófizetők pénzén-és Szálasi nyilasai már a "spájzban" vannak.

trendo+ 2015.03.28. 08:37:17

"hiába jutnak felszínre újabb és újabb botrányok, balhék, az ezekkel keltett felháborodás nem éri el a társadalmi ingerküszöböt, de ha mégis, az emberek nem látnak maguk előtt kormányzóképes, új erőt"
Ha 2018-ra Orbán meg is gyengül annyira, hogy koalícióra kényszerül, a posztíró véleményével ellentétben arra jutottam, hogy ebbe mégis csak a Jobbikot fogja bevenni. Egyfelől azért, mert feltehetően a saját jobbszárnya vándorol át a Jobbikhoz, így azok nem fognak egy koalíció ellen hőbörögni. A baloldal pedig nem erősödik meg annyira addig, hogy 2.helyre feljöjjön. Tehát a sima matek is erre ösztönöz.
A Jobbik vezetésnek csak a saját kemény magját kell lecsillapítania majd. Ők maguk kárpótolva lesznek néhány miniszteri, államtitkári székkel. A Fidesz részt kínálhat a koncból, az EU-s pénzek elosztásából (más ellopható addigra aligha marad) és a médiabirodalomból is. Utána hosszas iszapbirkózás következik, melynek során eldől, hogy "összenő-e, ami összetartozik", vagy sikerül-e felszalámiznia Orbánnak a Jobbikot a korábbi szövetségeseihez hasonlóan. Esetleg fordítva, amit nem kívánok senkinek.

2015.03.28. 10:15:55

Lényegében, a társadalmi "egyensúly" korábban éveken át a bal és jobb oldal közt húzódó képzeletbeli egyenes mentén alakult. Mára ez az egyensúly fel-megbomlott. Átalakult a paradigma, s ott tartunk, azzal kell szembenézzünk, hogy ez az "egyensúly" a Fidesz-KDNP és a Jobbik közti tengely mentén alakul. Ezen -- a társadalom számára igazodási -- vonalon a kormánypártok és a Jobbik tudásai találhatóak, melyek a hozzájuk való igazodás, a velük való azonosulás által váltak társadalmi normákká.

A szellemi elit által -- a társadalom meg- felosztás okán -- tudatosan kreált tengelyek ezek -- ez pedig azt jelenti, hogy a színfalak mögött eleve meg vannak egyezve. Következésképpen pedig gesztusértéken tehet "engedményeket" a szocik felé, amivel tovább döngöli majd őket. A Jobbik, ha szükséges ott van koala nélkül is -- ezért lett megalkotva ez az eszközpárt.

zipe moha 2015.03.28. 10:33:59

@megamind:

...a legkönnyebb megérteni, ha megvizsgáljuk a kelet-európai "rendszerváltások" mechanikáját..
világosan beszéljünk:
minden !poszt-szocialista országban a megelőző rendszer-elitre és a titkosszolgálatokra építve mesterségesen kreált módon, a tömegeket felhasználva alakították az "új" "kapitalista" és "demokrácia" modellt.

úgy rendezték el a "bal" és "jobb" oldalakat hogy váltó gazdaságuk egyaránt és változatlanul szolgálja a nemzetek felett álló érdekcsoportok érdekeit 8 fülkeforradalom is belefér, mint zabolázási kisérlet..) és a nemzetek fosztó pályán tartását.

tették ezt a liberalizmus nevében álcája alatt!...ha a gyenge és az erős nem szolidáris hanem "versenyez" (ha-ha..) biztos a végeredmény...

ám e modell a tömegek egyre nagyobb rosszkedve okán bukni készül...így jön képbe a jobbik!
a jobbik a "liberalizmus" bukása esetére tartott RENDSZER ELEM....nem megoldó, hanem belevezető és véglegesítő szereppel.....mindenkinek tudnia kellene aki behívja őket a közemberek... közül végül maga ellen hívja be őket...

Ám a szisztéma jelöli ki az elszenvedő nem cselevő tömeg számára a történelem további menetét...az Alternatíva hiány mesterséges...ez az eszköz vezeti bele végül a nemzetet a szélsőségbe

zipe moha 2015.03.28. 10:39:40

...a folyamat amin egy passzív Társadalmat végighúznak nem természet ellenes és nem is először fordul elő...csak nincs aki elmondja...hogy mindezek már voltak ( csak kicsik a változók...a természeti és mechanikai törvények korszaktól függetlenül egyformán hatnak...)
GÉPEZETRŐL van szó...darálóról: a kart 1 % tekeri, 99% élete és vagyona kerül elrendezésre:
"A liberális ideológia a tőkés oligopóliumok megjelenésével, a tőkés termelés nemzetállamokon átívelő, transznacionális jellegéből adódóan válik a globális kapitalizmus apológiává. Természetesen azon térségekben, ahol a tőke leginkább koncentrálódik, hiszen az erős gazdaságok érdeke a szabad kereskedelem, szabad tőkeáramlás és a bevándorlók jelentette olcsó munkaerő stb.
Így következik a konzervativizmusból a liberalizmus a kapitalista termelés fejlődésével.
Hogyan lesz a liberalizmusból fasizmus?
A fasizmus nem rendszerellenes jelenség. A fasizmus kapitalizmus végső önvédelmi mechanizmusa. Abban az esetben, ha a tőkés termelési módot veszélyeztető kihívás jelentkezik (piacvesztés, a berendezkedés ellentmondásaiból fakadó társadalmi entrópia - etnikai-vallási lázongások, bevándorlás, terrorizmus, stb esetleg rendszer-alternatíva) a kapitalista rendszer kénytelen megvédeni magát.
Az "életforma", az "értékek", a "rend", a "jogállam" és természetesen a hozzáférhető erőforrások, piacok (Keleti-partnerség, csendes-óceáni befolyás, Lebensraum) biztosítása érdekében totalitárius diktatúrát, hadi gazdaságot, hadi-kapitalizmust hoz létre, aminek ideológiai alapja a szociális demagógia, a nacionalizmus, klekirkalizmus és esetleg fajelmélet. A termelési mód és a tulajdonformák nem változnak, marad a kisajátítás.
A kapitalista termelés lényege látszólag a vállalati elkülönültségből fakadó piaci verseny. A vállalatok versenyelőnyre, azaz pillanatnyi monopolhelyzet elérésesére, azaz a verseny KIZÁRÁSÁRA törekszenek: A kapitalizmus valódi lényege a monopólium.
A hadi-kapitalizmus militarizmussal biztosítaná a folyamatos versenyelőnyt, a monopolhelyzetet vállalatai számára. A fasizmus/nácizmus = hadi-kapitalizmus.
A fasizmus a finánctőke legreakciósabb, legagresszívabb, legsovinisztább csoportjainak nyílt terrorisztikus diktatúrája."

profilo 2015.03.28. 10:47:20

@megamind:

Akkor ez egy nagyon beteg játék.
A színfalak mögötti megegyezés felttelezi azt,hogy legalább az egyik fél nem rendelkezik vagy nem hajlandó foglalkozni a jelen társadalmi problémáira adandó válaszokkal.Ez minősíti szellemi elitünket is,hisz az "általuk" tudatosan kreált tengelyek mentén felosztott társadalmi modell tudatosan nem vesz tudomást arról a több millió álampolgárról,aki nem illeszkedik a felállított rendszerbe,sőt(!) lebontaná azt.

Toportyán Zsóti 2015.03.28. 10:59:15

@profilo: Goebbelsi a recipe,100x elmondott hazugság igazzá válik...sajnállak ezért a szintért ez csak gfg és ifjukonzijai pőcegődre.

zipe moha 2015.03.28. 11:00:52

@profilo: ...az, hogy a szellemi elit, másnéven a közéleti- és közszerepet vállaló Értelmiség tagjai egyesével behódolnak és hitelesítővé konvertálódnak a szisztémában... egzisztenciáért cserébe...arról beszél, hogy az Értelmiség is alkalmatlan szerepe ellátására, a demokrácia és kapitalista berendezkedés hatalmi csoportok eltérítési szándékának megakadályozására....ahogy a munkásosztály nem védte meg a szocializmust...az értelmiség sem védi meg a demokráciát...ha nincs felelősség- etika-és erkölcs tudat..."az eszmeék" nem hatják át az egyedeket...innentől az diktál, aki eteti a sáska hadat...persze addig csak míg eteti...már pedig eteti, ha mindenki más bele is gebed akkor is...

zipe moha 2015.03.28. 11:15:51

....a kulcs abban van, hogy hogyan és miből eteti a sáskahadat? a politikum nem állít elő fogyasztható javakat, épp ellenkezőleg fogyaszt maga is naná...polipként leszívja az értékelőállítókról amit lehet és ezt arra használja hogy feltetesse azokkal akikre szüksége van...sokan összehordják kevesen megeszik sőt nem is elég... még adósságot is kell az értékelőállítókra helyezni..hogy táplálni lehessen a a hitelesítőket..
aki elitváltásról beszél az a polip lemetszéséről beszél...a többiek egy másik polipról mindösszesen

profilo 2015.03.28. 11:19:05

@Toportyán Zsóti:

Belépsz-e a PKP-ba Zsóti?
Akarsz-e szabad lenni? Engedik-e gazdáid?
Leszel-e annyira bátor,hogy elhagyd a birkanyájat,hogy elhagyd az akol szarszagú langymelegét?

"16 tonna,fekete szén.
16 tonnát raksz és mennyi a bér?
Meghalni kéne,de nem lehet.
A vállalat nem engedi a lelkemet."

:)

Toportyán Zsóti 2015.03.28. 12:34:38

@profilo: Nagyon beteg vagy,de szorakáztatol,csak így tovább.Nem nehéz a fajtádat pár lépésben mattolni.

profilo 2015.03.28. 13:16:25

@Toportyán Zsóti:

Tehát nem vagy bátor.
Ragaszkodsz a gazdihoz.Hűséges vagy és ez díjazandó.
:)

2015.03.28. 13:48:03

@profilo: Nagyon is tudomást vesznek róluk, csak éppen megszervezendő masszának tekintik őket. Arra törekednek, hogy a mai -- elavult -- társadalmi szerkezet keretei közé szorítsák őket -- mert ez a mai szerkezet a hatalmon maradásuk garanciája. A mai hatalom pedig a gazdaság erőforrásainak kisajátításával, a hozzáférés korlátozás által arra kényszeríti az embereket, hogy azok abban versenyezzenek, hogy melyikük szolgálhassa ki a hatalmat -- aki veszít, arra nyomor, jobb esetben egy másik ország vár...

Ez a mai hatalom... A politikai és a gazdasági hatalom összefonódásából született. A társadalom mai szerkezetét megalapozó és életben tartó rendszer egyik legfőbb vívmánya a félelem, amivel gyengének tartják az embereket. Az elnyomás viszont megerősíti az elnyomottakat -- ebből fog majd következi egy szerkezetváltás, amely képessé teszi a társadalmat arra, hogy a korhoz illeszkedő tőkés termelési modellek alkotta n.-gazdaság növekedésének és tovább fejlődésének feltételeit biztosítani tudja.

profilo 2015.03.28. 14:20:06

@megamind:

Az első és második bekezdés közötti ellentmondás igazolja a "mai -- elavult -- társadalmi szerkezetet" megalkotó szellemi elit korlátotságát.Még biztosak és magabiztosak saját vezető szerepük fontosságában,de az idő már nem nekik dolgozik.

2015.03.28. 14:57:41

@zipe moha:
Elsőre hosszú lett, vagyis első rész:

A globális kapitalizmus védelme tkp a nyitott n.-gazdaságokból következik. Az egyes országok érdeke az erős gazdaság, vagyis pl a tőke szabad áramlása... Mely mentén a gazdaság különböző ágaiban különféle módon működő tevékenységek alakulnak. Többféle modell létezik, kettő példa:

Példa 1 : Magas anyagi-tárgyi tőkeigényű, információ-szegény elidegenedett innováció.

„Gyarapodj! (tárgyi anyagi tőkében) A növekedés forrása a több kéz és gép.

Klasszikus, elavult kapitalista gyarapodás. A munkából anyagi értékek keletkeznek. Sok (egyszerű) gép, s a gépek mellett egyszerű betanított munka. Ez a betanított munka nem képes tudással alátámasztott versenyképes értéket létrehozni, s ezért árversenyre kényszerül. Akkor van itt a munka, ha elég olcsó. De a miénknél vannak olcsóbb régiók, s olcsóbb munkások. Ennek az egyszerű betanított munkának nincs számunkra jövője. Ilyen munka társadalmát nem érdemes építeni. De munkát kell adni a csak erre képes munkaerőnek, ezért kellenek a multik összeszerelő üzemei is. A közoktatásnak döntő szerepe van abban, hogy milyen munkaerőt bocsájt ki. Ha a szakmunkásképzők csak egy szakmára, s egyszerűen képeznek, kicsi lesz a tudással való munkálkodás képessége. Ezt pedig a közismereti tantárgyak alapoznák meg. Ha ez nem történik meg, a dolgozók kiszolgáltatottak maradnak. Mert, ha a szakma elavul, nem tudják átképezni magukat. Márpedig ez egy életpálya alatt sokszor megtörténik.

Példa 2: Magas anyagi-tárgyi tőkeigényű, információ-gazdag elidegenedett innováció.

„Fejleszd a technikát - „okosítsd” a tárgyi-anyagi tőkét!”

Ez a fejlett ipari társadalmak modellje. Okos emberek, gépek, rendszerek termelik a javakat, s egyre több ember dolgozik az emberek, gépek, rendszerek okosításán. Ma ez a világon az uralkodó modell. Az ilyen munka társadalmát építjük, s ezt az anyagi növekedés miatt érdemes is tovább építeni. E modellben az elidegenedés bizonyos rétegeknél csökken, mert a munkában egyre több a szükséges tudás, s ez az emberek személyiségében van. E modellben az elidegenedés új formákat ölt, az "elidegenítés" is okosabb rendszereket alakít ki. E modellt bírálja a legerősebben az ökológiai mozgalom. Az elidegenedés, egyre hatékonyabban kiterjed minden élőre, s a bioszféra veszélybe került. Az elidegenedés rendszerét feszegeti a tudásmunka igénye. A tudásmunka igénye pedig kihívás a köz - és felsőoktatás számára. De nem az egyszerű betanított munkára felkészítő, hanem a gondolkodni, problémákat megoldani képes kreatív munkára. Ma nem erre készít fel a közoktatás, és a felsőoktatásnak is csak kis része. Azért is fontos ez, mert a verseny innovációs verseny is, s alkotni sem lehet elidegenedett viszonyok között.

["A rendszerek szervezettségét, problémamegoldó képességét növelni kell."]" -- Domschitz M. től idéztem -- hetedik világ."

Még több modellt ismerünk, s döntés kérdése a választás.

A "bevándorlók" tudást is visznek a fogadó országokba, ahova éppen azért indulnak, mert hazájukban azt nem tudják kibontakoztatni, fejleszteni, hiszen nem becsülik a munkájukat -- értsd, nem fizetik meg őket. Kezdetben többük talán "olcsó munkaerő", de integrálódva már nem feltétlen az.

2015.03.28. 15:15:48

@zipe moha: Mégis egyszerűsítve; az állam gazdasági szerepvállalása az, ami a tőkés termelési módot veszélyezteti. Az állami tulajdon növekedésével visszaszorul a magán, vagyis a tőkés mód. Tehát a kapitalizmus lényege nem "monopólium", hanem pl a magántulajdon... Az ezen alapuló szabad vállalkozások, a termékek és szolgáltatások közötti verseny (természetes kiválasztódás)-- adott esetben a szereplő elbukása (nem is szabad megmenteni állami pénzen), ha nem képes a korhoz illeszkedni, stb.

Liberalizmusból -- ami például az egyén nélkülözhetetlenségét hirdeti, stb -- nem lesz fasizmus.

Boross Bence 2015.03.28. 16:12:03

@megamind: Csakhogy mivel a liberalizmus sem rendet, sem védelmet, sem célt, sem jövőt, sem közösséget,sem tartalmas önképet nem kínál az egyénnek, ezért a társadalmat pénzügyi-ökológiai-megélhetési-erkölcsi válságba vezető liberalizmus maga teremti meg az elfordulás iránti igényt és ennek alanyát, a gyökértelen és arctalan egyénekből álló homogén tömegtársadalmat. Ha nincs pozitív ellenerő a liberalizmus rombolásával szemben, mint amilyen a hagyományos értékekre épülő konzervativizmus, akkor bizony a lehető legkönnyebb dolog fasiszta-kommunista-dzsihadista mozgalmak felé fordulni.

2015.03.28. 17:11:36

@Boross Bence: Intézményes rend, ilyenforma védelem...

Célokat magad, s szabadon választhatsz, ahogyan jövőt, közösséget is. Hogy ezt megteszed, s válságba keveredsz, az nem a liberalizmus, hanem a Te saját felelősséged! Az elfordulás még a liberalizmustól sem lesz igény, hanem megmarad egyszerű, természetes emberi reakciónak.

Olyan, hogy "gyökértelen és arctalan egyénekből álló homogén tömegtársadalom" egyszerűen nincs.

Te csak akkor érzed magad biztonságban pl a "fasiszta-kommunista-dzsihadista mozgalmak felé fordulástól", ha adott a számodra egy központi ideológia?! Ami "rendet, célt, jövőt, közösséget, tartalmas önképet kínál" -- így aztán amit írtál, kb azt jelenti, hogy szeretnéd ha a hatalom szervezné a társadalmat, szeretnéd hogy a hatalom megadja, megmondja neked... ?!

Toportyán Zsóti 2015.03.28. 18:26:44

@profilo: Gazdija jobbereknek van,de ezt tudod,beteg dolog másra kivetíteni,kádárárváknál persze bejön ideig oráig.

zipe moha 2015.03.28. 18:35:31

@megamind: amit leírsz nyilván elméleti síkon levezethető helyes és mint ilyen egyet lehetne érteni vele...ám a valósághoz (a megvalósult gyakorlathoz annyi köze van, hogy iskolás, véget nem érő vitákba viszi a tematizálást...ezzel elfedi az érdekcsoportok valós tevékenységének mibenlétét.

1.a megvalósult kapitalizmus lényege a monopóliumra törekvés...korrektebb lettél volna ha azt mondod, hogy minden hentes természetes törekvése hogy üzletével egyedül maradjon az utcában... a monopolisztikus csoportérdek érvényre juttatása sok féle lehet ezt a vitát már nem kell lefolytatni....a tények magukért beszélnek.

Az az elmélet amit a gyakorlat meghaladott már nem ér semmit! Új leíró elmélet kell...nem kívánságok , óhajok -sóhajok leírása...hanem valós és tényszerű értelmezése a valóságnak és az abból származó okozatoknak.

Nyílván mindig lesznek akik a valóságot eltérító véleményeket és vitákat gerjesztenek...ezek a személyes -vagy csoportérdekeik alapján készen állnak a megtévesztésre és a hazugságra ( a lopásra és a gazemberségre is...) ezért minél gyakorlat orientáltabb az új leendő leíró elmélet, annak tükrében...annál könnyebben leleplezhetőek a hamisítási szándékok...amik ma még meglehetősen jó elbujtathatóak és álcázhatóak így jó néhányan a lebukás kockázata nélkül használhatják manipulációs vagy dezintegrációs céllal...

A liberalizmus szabadversenye nem idea hanem illúzió ( jó lenne , de nincs... )a verseny "komolytalan" szolidaritás nélkül amennyiben leptoszomok és herkulesek indulnak "egyenlő feltételekkel" a versenyekben....

mivel garantáltan elvérzik a szabadság a monopolisztikus eredmények okán a hatalmi csoportok a torzulások ellenére fasizmussal/ militarizmussal szumma diktatúrával tudnak nyeregben maradni....

3. nincsenek oldalak, az egész 1 átverés....1 % szívja le a 99% életidejét és annak eredményét.

2015.03.28. 19:41:12

@zipe moha:

1.- A kapitalizmus nem valósult meg... Hanem van örökség abból, ami a szocializmusból valósult meg... Ennek árnyékából tkp nem kapitalizmus, hanem oligarchizmus valósult meg.

Ha csak egy krumpliárus marad az utcán, akkor könnyedén kialakulhat "krumpliválság" -- tkp a hentesnek sem érdeke, ezért nem törekszik arra, hogy egyedül maradjon. Két-három, több hentes pl a minőségben versenyez, nem pedig abban, hogy melyikük tudja kiszorítani a másikat.

Egy kismészáros talán versenyképtelensége okán kiszorítani akarja a hentest.

A "leptomoszok" és a "herkulesek" termékei/szolgáltatásai közt például az alkalmazott modell -- vállalatszervezési szemlélet -, amely egyre több hozzáadott értéket enged beépíteni, termékbe/szolgáltatásba, amely az árakban is egyre inkább megjelenik.

A kettest kifelejtetted, szóval a hármas pontban az "új leíró elmélet" egy darabkáját olvashattam, ami "valós és tényszerű értelmezése a valóságnak"?? Hm?

Boross Bence 2015.03.28. 19:43:34

@megamind: Valamit félreérthettél. Az emberek alapvető szükséglete a rend, a védelem, a cél, a jövő,a közösség, a tartalmas önképet. A liberalizmus válasza erre a szükségszerű kihívásra: "dolgozz és fogyassz!" - azaz a természetese emberi kapcsolatok lerombolása és a fogyasztás révén kialakuló attitűdökből szárazó közösségpótlék, konzumidiotizmus, létfelejtés, kivetkőzés.

A liberalizmus legfőbb propaganda-agymosó fegyvere az individualizmus propagálása: te döntesz, te vagy a középpontban, a szabadság jár neked, sőt minden egyes egyénnek jár a maga egyéni szabadsága, ami a legfőbb érték! - állítja a liberális. Ez épül be a liberális oktatásba, a liberális média ezt szajkózza heti 168 órában, erre épül a mindent átható és meghatározó iparilag előállított konzumkultúra is.

A fasizmus, a kommunizmus, a dzsihadizmus mind egy olyan népszerű ideológia, amely szemben áll a liberalizmussal, ám egy elérhetetlen ideális képből, egy előre eltervezett harmonikus társadalomhoz vezető haladáseszméből próbál meg napi cselekvéseket levezetni, s így a liberalizmus társadalomromboló hatásával megküzdeni.

Ezzel szemben a konzervativizmus kifejezetten nem ideológiai természetű, nem valamiféle elképzelt jövőre irányul, nem a "földi paradicsomhoz" vezető útról szól, hanem a létező gyakorlatokra és az eleven hagyományok továbbvitelére épül. Lassan, óvatosan, fontolva haladó nézet, mely senkit sem vetkőztet ki múltjából, nem foszt meg gyökereitől, és senkit sem kérdőjelez meg önazonosságában a nap minden percében.

zipe moha 2015.03.28. 19:57:58

@megamind:

..."Ha csak egy krumpliárus marad az utcán, akkor könnyedén kialakulhat "krumpliválság" -- tkp a hentesnek sem érdeke, ezért nem törekszik arra, hogy egyedül maradjon. Két-három, több hentes pl a minőségben versenyez, nem pedig abban, hogy melyikük tudja kiszorítani a másikat."

ej-ej, több krumpliárus van ok! mindegyik én vagyok és úgy játszom, hogy csak én maradok ...ez monopólium??

.." "leptomoszok" és a "herkulesek" termékei..."
a leptomoszok el sem tudnak indulni egy ilyen szabályrendszerben...a magyar gazdaság lezüllesztése utáni sokkból SOHA nem lesz felzárkózás!...a szisztéma bérmunkába vezette az önjáró ipar kompenzációja során előálló termelőkapacításokat... csak a Piactól és a Tőkeképzéstől vannak elzárva a felzárkózni akarók....orbán ezt próbálja az ÁLLAM eszközeit forrásait mesterségesen átirányítva kompenzálni...a korrupció lett az egyetlen legális "gazdaságpolitikai" eszköz a nemzeti gazdaság visszaépítésének érdekében...ez szerinted rendben van?

a kettest a "Nyílván mindig lesznek..." kezdettel szerettem volna számozni..

az új valóság teljes körű elméleti leírására nem vagyok képes én sem ...különben már azt olvashatnád...

2015.03.28. 20:18:31

@Boross Bence: Bocs, de nem. Az emberek szükségleteiről és igényeiről Maslow piramisa jut eszembe... meg olyasmi, hogy polgári mentalitás.

Tehát neked a liberalizmus mondja azt, hogy dolgozz, fogyassz... És hogy azt gondolod, ha dolgozol, és fogyasztasz (kielégíted a szükségleteidet, az igényeidet), az megrontja az emberi kapcsolatokat, hát akkor nem is tudom mit írjak neked...

Nézd, ha nem akarsz, ne legyél individuum. Ne dönts, ne Te legyél a saját életed középpontja, ne legyél szabad... Mondd csak: Te nem szabadnak születtél? Szóval azt képzeled rabnak, az állam (?) rabjának születik mindenki.

Ugye azzal azért tisztában vagy, hogy Magyarországon például nem volt itt semmiféle liberalizmus -- szóval miről beszélsz, mit okozott itt és mi? Haver, rossz hírem van számodra; lövésed sincs a liberalizmusról. Az is ezt bizonyítja, ahogy, amit írsz róla...

Azt azért ugye tudod, hogy a liberalizmus és a konzervativizmus -- ezek nem ellenségek. Az pedig a világ legnagyobb ..romsága gondolni, hogy a liberalizmus megfoszt bárkit is bármitől is...

zipe moha 2015.03.28. 20:31:39

@megamind:
...már megbocsáss, de szükséged van ismerkedésre a gyakorlattal...ezzel is kezdheted akár:
"Az pedig a világ legnagyobb ..romsága gondolni, hogy a liberalizmus megfoszt bárkit is bármitől is"...nézzük ki mitől lett megfosztva és mivel gyarapodott..:) a liberalizmus nevében és leplébe burkolódzva...ez csak játék a szavakkal, hogy nem volt liberalizmus...volt és ráadásul EZ...miért hagytad, hogy így legyen te mint "liberális fantaszta..???...:))
ui nem a liberalizmus a fasizmus...ám mivel rettegést szül abba vezet...innen kezdtük emlékszel?
megfőztük és megesszük...ami főztünk azt

www.vagy.hu/tartalom/cikk/9084_az_orszag_java_csendben_retteg

zipe moha 2015.03.28. 20:32:39

..amit főztünk azt...

2015.03.28. 20:33:51

@zipe moha: "ej-ej", olyan példát én is tudnék írni...

"csak a Piactól és a Tőkeképzéstől vannak elzárva a felzárkózni akarók" -- mégpedig az állam által vannak elzárva. Orbán tehát nem ezt az "elzárást" próbálja kompenzálni... Nem is tudom, ugratni akartál, igaz? Azzal is, hogy a "korrupció a nemzetgazdaság visszaépítésének..." ? Ezekkel viccelni akartál, ugye?

No, fordítsuk komolyra: a valóság általad érzékelt alapjait szerintem simán le tudod írni.

2015.03.28. 20:48:02

@zipe moha: Álljunk csak meg! Azt írtad: "a liberalizmus nevében és leplébe burkolódzva" -- ennyi, nem liberalizmus, nem liberálisok.

Ebben az országban sosem volt porondon liberalizmus.

Hogy miért hagytam, hogy mások liberálisnak mondják magukat, stb? Neked is hagyom, hogy bárminek mondhasd, gondolhasd magad.

zipe moha 2015.03.28. 20:50:40

@megamind:

..nem értünk egyet és nem közelednek a nézőpontjaink..inkább távolodnak.. meggyőződésed inkább "elvi" makacs és "megátalkodott" vagy ami rosszabb provokálsz s persze ezt nem ingathatja meg holmi valóság vagy tényszerűségre törekvés szándéka
szerintem játszadozni vagy itt...
ez látszik a liberalizmussal a monopóliumokkal , a kapitalizmussal kapcsolatban kifejtett nézeteidben hiteidben..

amiről érdemes tudnod: arra amit képviselsz nem vezet út.. szabad és felzárkózó, polgáriasító legalább is nem...a rabigát pedig le fogjuk rázni, mint ahogy most én is téged...:) mással kell beszélgetned, szép estét!

2015.03.28. 20:52:18

@zipe moha: Lemaradt: hogyan is szül a liberalizmus rettegést? Elmondom: sehogy. A rettegést -- már fentebb leírtam -- a hatalom okozza, de nem közvetlenül...

polgárparaszt 2015.03.28. 20:54:34

@zenonküp: "Ezek az emberek nem született konzervatívok s aligha lesznek ideáltípusai a konzervatív polgárnak."
Milyen az ideáltípus?
"PKP következetességével, szilárd erkölcsi tartásával ..." miben, hol, mikor nyilvánul ez meg?
Olvasva a blog bejegyzéseit, a hozzászólásokat, nem találok semmi utalást valamiféle előrelépésre. Lemaradtam valamiről?

2015.03.28. 21:00:32

@zipe moha: Nekem nem baj, ha úgy gondolod. Másfelől viszont, tanulhatnál egy kis jó modort! Ha már így "leráztál", megjegyzem: az égvilágon semmi olyat sem írtál, amit érdemes lenne tudnom. Tkp senki sem írt itt -- kommentekben -- olyat, amit tudnom kéne.

Boross Bence 2015.03.28. 21:02:13

@megamind: Felesleges tovább vitatkoznunk, mert jól láthatóan nem ismered a konzervativizmust, sem annak történetét.

Abban viszont igazad van, hogy Magyarországon sosem volt a liberalizmus hatalmon. A mai társadalmi-politikai helyzet az államelvű pártok terméke.

2015.03.28. 21:13:43

@Boross Bence: Jól van, hát maradjunk ennyiben!

Boross Bence 2015.03.28. 21:15:51

@polgárparaszt: Nem maradtál le semmiről. Az elmúlt fél év érdemi lépéseit három budapesti elnöki performance jelentette. Emellett elindult egy honlap is, amit azonban nem frissít senki.

polgárparaszt 2015.03.28. 22:32:22

@Boross Bence: Akkor ez nem építkezés, hanem mások építményének a dobálása. Ettől még nem lesz jobb.

Boross Bence 2015.03.28. 23:48:31

@HaFr: Nem mondtam igazat, elnézést kérek, amiért rossz színben tüntettem fel a pártot. A PKP honlapja valóban frissül.

Boross Bence 2015.03.29. 00:18:26

@Boross Bence: Csak éppen nem ragad meg semmivel. Személytelen. Lélektelen. Steril. Mint a vásárolt tucatfotó a fejlécben. Valószínűleg külföldi emberek mosolyognak rajta, hátterük nincs, csak arcok. Mint egy mosóporreklám. Miközben tudható, hogy mindenféle felmérés szerint Magyarország az egyik legboldogtalanabb ország a világon. Vagyis már a nyitókép is hamisságot sugall.

Aztán másik "kedvencem" a párt vezetői rovat. Életrajz sehol. Az ő történetük sehol. Véleményük nincs semmiről. Elérhetőségük hiányzik. És persze a szervezeti rész is üres, éppen "folyamatban van".

Az az érzésem, hogy a honlappal csak a kötelező minimum elérése volt a cél, de vagy nincs mivel feltölteni az oldalt, vagy nincs szándék rá. Például még mindig a második beszéd videója van a főoldal alján, miközben a harmadik is elérhető lehetne.

Boross Bence 2015.03.29. 00:20:47

@polgárparaszt: Ettől még nem lesz jobb, valóban. De akkor mitől lenne jobb?

Lexa56 2015.03.29. 09:17:52

@Boross Bence: Másét köpködni mindig könnyebb, mint sajátot csinálni. Meg kevesebb fáradsággal is jár. Csak éppen abszolút fölösleges. Attól sem lesz jobb. Akkor már azt az energiát inkább sajt kezdeményezésre kellene fordítani. Mindig elgondolkodom rajta, miért jelent sokaknak könnyebbséget idejárni lekárogni valamit, amiről úgyis az a véleményük, hogy legjobb eseten fölösleges és elhibázott.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.03.29. 09:47:18

@Lexa56: Ez Boross Bence, megszoktuk már. De hadd érezze mindenki jól magát úgy, ahogy tőle telik.

polgárparaszt 2015.03.29. 10:41:45

@Boross Bence: Ha ezerrel futna az "országfája" projekt!

zenonküp 2015.03.29. 15:21:06

@polgárparaszt:
Kedves Éva!

Legyen belátóbb és türelmesebb.)

Ön mit tett a változásokért?
Én miről maradtam le?

Boross Bence 2015.03.29. 15:31:47

@polgárparaszt: Képzeljük el egy pillanatra, hogy a szélsőbaloldal úgy próbál eljutni a potenciális szavazóihoz, hogy havonta küld nekik egy TGM-szónoklatot tartalmazó videót! (N. b. TGM-nek is volt pártja.)

De gondolhatunk arra is, hogy hányan hallgatják örömmel hetente az Orbán-interjúkat a Kossuth Rádióban.

Boross Bence 2015.03.29. 15:38:55

@Lexa56: Akkor most nem "köpködök" (bírálat=köpködés), hanem kérdezek: mi az a Polgári Konzervatív Klub? Mi a viszonya a PKP-hez? Mi a viszonya az MSZP-közeli Pallas Páholyban két évvel ezelőtt működő Konzervatív Klubhoz?

Lexa56 2015.03.29. 16:20:22

@Boross Bence: Én is kérdezek: Ön mit tesz vagy tett a helyzet javítása érdekében és milyen javaslatai vannak? Azokat hol fejti ki? Nem kétségbe vonom, csak nem ismerem.

Boross Bence 2015.03.29. 17:52:10

@Lexa56: A környezetemben igyekszem tisztességesen tenni a dolgomat.

Javaslatom a következő a PKP esetében: egyszemélyes pártból igazi pártot kell csinálni. Olyan pártot, ahol az alelnök és az elnökség tagja saját néven, saját jogán is meg mer szólalni, saját véleménye van a párt ügyeiről, nem bújkál álnév mögött. Amíg Béndek Péter egyedül "osztja az észt" (nem negatív értelemben mondom), addig az egész politikai vállalkozása komolytalan.

Meglátásom szerint Béndek személyesen is alkalmatlan a párt vezetésére - mint ahogy Bíró Zoltán, Kis János is alkalmatlan volt a vezetésre. A maga létrehozta poltikai vállalkozásban hosszabb távon "ideológus", lelkesítő ember talán lehet, de annyira híján van a gyakorlatiasságnak, hogy előbb-utóbb másik pilóta kell a versenyautóba.

polgárparaszt 2015.03.29. 18:24:03

@zenonküp: (Ági vagyok, de ez nem fontos)
Miért is kell türelmesebbnek, belátóbbnak lennem?
Arról volt szó, kapunk egy viszonylag rövid videót, amely tájékoztat arról, hogy a PKP mit akar, miért és miért jó annak aki legalább figyel erre a pártkezdeményre. Ezek után mindenki, aki erre vállalkozik, elküldi x embernek, kérve őket továbbküldésre, véleményezésre. (Itt még volt olyan gondolatom, hogy vállalni kellene a fiatalokat is bevonni, fejenként egy 16-18 évesnek elküldeni ezt)Videó?
Én annyit tehettem (és tettem) eddig, hogy nyomon követem a lehetséges alternatív ellenzék tevékenységét. Tanulok. Reménykedem.
Remélem, hogy még megélhetem azt, amit a rendszerváltáskor vágyként megfogalmaztam, nem csak független, hanem szabad, szabadon gondolkodó közösségben élhetek.

polgárparaszt 2015.03.29. 18:29:20

@Boross Bence: Én szívesen beszélgetnék havonta TGM-mel (szónoklata nem érdekel)
A Kossuth rádiót sajnos nem bírom hallgatni (pedig állandó rádióhallgató vagyok, néha megpróbálom a közszolgálatit, de árt az egészségemnek). Orbán szónoklata nem érdekel (csak a reakciók rá), szégyellem, hogy egy ilyen ember vezeti a hazámat.

Lexa56 2015.03.29. 18:34:08

@Boross Bence: ezek egyelőre csak személyi javaslatok. Én programra gondoltam. Egyébként hogy a párt alelnökei saját jogukon meg mernek-e szólalni, azt jobb lenne személyesen megnézni. Szerintem a párfejlődés jelenlegi stádiumában kevesebb zavart okoz az "egyfejűség". Ha az élet magával hozza, lesz még többfejű is. De lehet, hogy ha Péter kilép az egészből, én is lehet, hogy ki fogok lépni. Ha a professzionalizálódás Orbanizálódást jelent, akkor én abból biztosan nem fogok kérni. olyan mocsokból már van elég. De nem is leszek soha politikus.

HellerZ 2015.03.29. 20:00:08

@poszt:

egyre inkább az az érzésem, hogy ez a párt kétféle szavazót akar megszólítani:

1.kognitív disszonanciától szenvedő volt fidesz szavazókat.
2.azokat a gazdasági liberálisokat, akiket elsősorban az adóterheik féken tartása izgat, és ennek érdekében hajlandóak lennének az igazság és őszinteség irányába - hm - mondjuk így - engedményeket tenni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.03.29. 20:16:07

@HellerZ: nem, a párt nem ezeket akarja megszólítani, legfeljebb a blog -- és ez utóbbi sem csak ezeket, ugyanis az is posztok is eltérőek

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.03.29. 20:17:28

@Lexa56: a professzionalizálódás azt fogja jelenteni, hogy én szépen visszamehetek full time a szakmámba és a családomhoz

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.03.29. 20:29:45

@polgárparaszt: ha feliratkoztál, akkor meg is kaptad a linket -- ha nem, akkor szóljál, légyszi, ksz

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.03.29. 20:34:32

@Boross Bence: figyelj, nem érted, nem látod, mi folyik itt, jó? ez a párt a látszat ellenére megszervezte az infrastruktúráját egy év alatt, miközben én írtam ezt a blogot (ami állítólag mára a legnagyobb hatású politikai blog lett az országban), mert szemben az összes ellenfelünkkel, nincs szisztematikus nyilvánosságunk, az ország annyira bízik egy új pártban, hogy csak na (érted, semennyire), mégis meg kell csinálni, senkitől sem kapunk csúszópénzt, mindent magunknak kell kitalálni, hogy ne olvadjunk be, hitelesek legyünk (azok vagyunk), közben persze meg kell küzdeni veled meg 893 másik véleménnyel, amelyik mindig jobban tud mindent, mint akik csinálják (magyarok vagyunk, elvégre), viszont csinálni nem akarják, majd csak akkor, ha 5% fölött leszünk, akkor viszont csőstül jönnek majd, de ez mind így szép, szóval, hidd el, megvan a helyed a sorban -- pontosan tudom, mennyit érsz

polgárparaszt 2015.03.29. 20:43:35

@HaFr: Feliratkoztam, de csak egy levelet kaptam, hogy majd ...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.03.29. 20:49:16

@polgárparaszt: akkor valami gikszer történt, légyszi küldj egy levelet a azorszagfaja@gmail.com-ra, nem tudom, miért maradtál ki, elnézést

zenonküp 2015.03.30. 05:30:53

@polgárparaszt:

Kedves Ágnes!
Elnézését kérem, pedig külön visszanéztem az Ön nevét s mégis tévesztettem.
Szerintem Ön eljutott a cselekvés határára.
Cselekedjék! Nem fogja megbánni.
Nem csak Ön bízik abban, hogy az egykor volt daliás idők visszatérhetnek, visszatérnek.

zenonküp 2015.03.30. 05:49:35

@Boross Bence:
Béndek úr alkalmas a párt vezetésére.
Ez a párt tudniillik tőle kapta létét és milyenségét.
A kérdés inkább az, hogy meddig bírja erővel és türelemmel.

Kis János másra sem olyan nagyon alkalmas bár nemzedéke legtehetségesebb filozófusa volt. Mondjuk ezt nem én mondtam de hát én nem vagyok Kis János fan.)

Szóval bírja ki még az elnök úr azt amit ki kell bírnia.)

polgárparaszt 2015.03.30. 09:06:50

@zenonküp: Megválaszolná (mert az első kérdéseimre nem küldött választ), hogy mikor voltak azok a daliás idők, melynek visszatértét várnom kellene? Kutatok a fejemben, hogy melyik időszakot várhatnám a magyar történelemből, de nem találok ilyet. Korszakokból esetleg egy-egy elemet tartok jónak, de nincs egységesen elfogadható. Nekünk, a ma élőknek kellene egy ilyet "kreálnunk" de úgy tűnik komoly hiányosságaink vannak ez ügyben. De várom az ellenvéleményt!

zenonküp 2015.03.30. 09:19:25

@polgárparaszt:
Hirtelen nem jut eszembe jobb a magyar reformkornál.
De gondolom ezt Ön is jól ismeri.

polgárparaszt 2015.03.30. 09:28:11

A parasztság (a többség) semmit nem érzékelt ebből.
süti beállítások módosítása