1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.03.23. 17:45 HaFr

Lázár "A8" János megvédi a vasárnapunkat

Lázár János mondá: "“Egyéni választott képviselő vagyok, akinek majdnem százezer választópolgára van, és nem találkoztam még olyannal, aki azt szeretné, hogy a felesége vagy a lánya vasárnap dolgozzon egy áruházban eladóként.”

Brühühű. Elképzelem, amint a hódmezővásárhelyi választó feltárcsázza a Miniszterelnökséget, és ellentmondást nem tűrően kéri LJ-t, majd leteremti interurbán. Vagy megejti ezt a választókörzetben, ahol LJ nyilván lakossági fórumot lakossági fórumra rendezett, hogy kitudja az ő kedves szavazóinak akaratát, és ezzel kalibrálja a saját mandátumát. Nos, maradjunk abban, nem tudjuk, kiket kérdezett meg az úr, nem tudjuk, kivel találkozott a százezerből megbeszélendő az ő markánsan egyéni képviselői állásfoglalását a T. Házban -- de engedtessék meg minimum a gyanúperrel élnem, hogy a miniszter találkozásai nem voltak reprezentatívak.

De ha nem reprezentatívak, akkor tegyük fel jobb híján, hogy vannak Lázár választói között olyanok, akik családilag nettó kétszázezerből vagy ennyiből sem élnek. (Vö. miniszteri hotelszámlák.) Vajon mi a reakciójuk ezeknek a vasárnapi munka (nettó 5-10 ezer forint) kiesésére? Az-e, hogy "de jó, hogy a feleségemnek ezentúl nyugodt vasárnapjai lesznek, és végre tudok társasozni a lányommal is", ahogy egy eszményi MTVA propaganda filmben állna, vagy az, hogy "akkor, gyerekek, mától hétvégén nem eszünk húst"? És mi a reakciójuk a nyilvánvalóan várható leépítésekre? Lehet tippelni.

Én azonban még csak nem is tippelnék. Én azt mondom Lázár Jánosnak, akit az isteni vakszerencse magas és -- csomag szintjén -- különösen jól fizető hivatalba emelt, ahonnan már nem látszanak az emberi sorsok, hogy az ég egy adta világon SEMMI KÖZE ahhoz, hogy a saját választói dolgoznak-e vagy vásárolnak-e vasárnap, ha erre kényszerülnek vagy ezt szeretik, se ahhoz, hogy ha netán dolgozni vagy vásárolni akarnának vasárnap, akkor hol tegyék azt. A helyes jogalkotás hiányát nem lehet miniszteri/képviselői bazsajgással helyrehozni. Különösen, amikor a választók akaratát jól ismerte a kormány a közvéleménykutatásokból és a hatástanulmányokból, amelyeket jól félre is tett. A közvéleménykutatások szerint a választók óriási többsége a status quo mellett van. Kivéve persze LJ választókörzetében, ahol mindenki bezáráspárti.

A jóindulatának megnyerése céljából egy életkép: éppen ma mondtam a feleségemnek, hogy én valamiért vasárnapabbnak érzem a vasárnapot bolt nélkül. Igaz, nem is dolgoztam soha vasárnap, és a mozin kívül a plázákba is csak végszükség esetén fordulok be. Azt meg itt mondom, hogy viszont sose avatkoznék be a választóim életébe azzal, hogy én akarjam eldönteni, hogy dolgozhatnak-e vagy mehetnek-e boltba, plázába, ha éppen erre van indíttatásuk, ha egyébként szabad nekik NEM dolgozni és NEM menni is. Ilyen egyszerű. Lázár pedig sorakozzon fel Rétvári, Harrach és az összes többi (xxxx) mellé, és legalább azt döntsék el végre, hogy álkeresztényi alapon, népnevelő céllal, a vásárhelyi emberek kívánságára, vagy egyszerűen csak a szokásos arroganciájukkal nyomták le a magyarok torkán a mannát.

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr427295451

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Béndek Péter: Lázár „A8” János megvédi a vasárnapunkat 2015.03.23. 19:13:02

Sose avatkoznék be a választóim életébe azzal, hogy én akarjam eldönteni, hogy dolgozhatnak-e vagy mehetnek-e boltba, plázába, ha éppen erre van indíttatásuk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.23. 17:54:55

Lézer jani nem találkozott olyan emberrel? Nahát...

kiazmarmegint 2015.03.23. 18:18:09

A vasarnapi nyitvatartas kerdeserol sok mindent elmondtak mar, mindket oldalrol. Vannak koztuk jo ervek is. De me'g nem olvastam olyan elemzest, ami a kovetkezo kontextusba helyezne az ugyet. A technologiai fejlodes kovetkezteben egyre tobb foglalkozas szuksegtelenne valik. Egy igen eros pelda, hogy a Kodak fenykoraban 100 ezer embert foglalkoztatott, most az Instagram tizenharmat. En mar tobb, mint tiz eve nem voltam utazasi irodaban, pedig sokat utazom. Szoval ebben a kornyezetben, ahol egyre tobb munkahely szuksegtelenne valik, mi megszuntetunk nehany ezer olyant, amihez me'g ma is kell ember.

borzimorzi 2015.03.23. 18:46:00

@kiazmarmegint: Sebaj, majd a 2018-as kampányt azzal nyitják, hogy eltörlik ezt a marhaságot. +10% a Fidesznek. KDNP pedig, amelynek a nyakába lett varrva, kilőve. Ügyes a Kisgömböc, mi?

Ügyes, mondaná Kohn bácsi.

Üdv:
b

sztd 2015.03.23. 22:24:51

Szerintem a vasárnapi zárvatartást nem igazán értik, talán még azok sem, akik döntöttek róla.
Személy szerint elhiszem, hogy van, aki megszavazná a vasárnapi nyitvatartás lehetőségét akkor is, ha pl. én kérdezném.
Az én kérdésem így nézne ki:
Egyetért-e ön azzal, hogy a vasárnap, továbbra is a hét többi napjától eltérően munkaszüneti nap legyen?
Ha nem ért egyet (és nyilván vannak ilyenek is), az mehet dolgozni (és ez alapján küldhet másokat). Aki egyetért, az pedig nem küld el mást sem dolgozni, maga helyett, hogy az ő pihenőidejében másnak akkor is dolgoznia kelljen, ha egyébként a munkája ezt nem követelné meg.

Azt elhiszem, hogy ha csak annyit kérdezünk, hogy azok a lúzerek, akik kereskedelemben alkalmazottak menjenek-e dolgozni, akkor a többség igent mond, de ne legyenek illúzióink! - a többség arra is igent mondana, ha megkérdeznénk, hogy telepítsük-e ki a cigányokat külföldre!

@kiazmarmegint: nem akarlak elkeseríteni, de ezt a technológiai blablát a munkanélküliséggel már 200 éve nyomatják, és egyre több munkát jelent. Szóval nem látszik, hogy csökkenne a munkahelyek száma. Az látszik, hogy mások a munkahelyek, mint korábban voltak, de nincs belőlük kevesebb.

kiazmarmegint 2015.03.23. 22:50:53

@sztd: A munkahelyek *szama* termeszetesen nem csokken (hiszen az emberiseg letszama rohamosan no). De a dolgozo emberek ara'nya a teljes nepessegen belul valoszinuleg tenyleg csokken, peldaul a kepzesi ido emelkedese miatt is.

sztd 2015.03.23. 23:57:52

@kiazmarmegint: Valószínűleg pontatlanul fogalmaztam, pontos számokkal pedig most nem jönnék, mert hosszú lenne utánanézni.

A világban, a munkahelyek száma a népesség arányához képest is nő annak ellenére, hogy a hatékonyság is nő.
Annyi történik, hogy más feladatok vannak, ezért a mostani munkák jelentős része régen (vagy nem is annyira régen) még nem létezett, és régebbi foglalkozások pedig megszűntek.
A most születő gyerekek jelentős része jelenlegi ismereteink szerint valószínűleg olyan munkát fog végezni, ami ma még nem is létezik.

kiazmarmegint 2015.03.24. 00:26:20

@sztd: Itt egy tablazat.

en.wikipedia.org/wiki/Employment-to-population_ratio#Employment-to-population_ratio_in_the_world

A trendek nem nyilvanvaloak, peldaul az USA-ban kifejezetten csokken az ara'ny. Amit nem tudok a tablazatrol, az az, hogy hogyan szamoltak azokat, akik nem teljes munkaidoben dolgoznak.

KullWahad 2015.03.24. 01:16:28

Ez az öntelt, felfuvalkodott, álszent, szégyentelen, becstelen, tolvaj, hazug briganti el van tévedve: a képviselőnek nincsen választópolgára, fordítva van: a választópolgároknak van képviselőjük. És ha az utóbbi megfeledkezik arról, hogy - főleg, ha közben még szó szerint véve szolga is! (minister) - a polgárok akaratából juthatott hivatalhoz, akkor előbb vagy utóbb, de baja lesz.

megamedve 2015.03.24. 06:31:06

@kiazmarmegint: azért óvatosan azzal a technológiai blablával. Az egyre inteligensebb szabályzások (netán egy tényleges mesterséges inteligencia megjelenése) tömegével szünteti meg a munkahelyeket. Elöbb az egyszerübbeket (pont azokét a tömegekét, akik a két kezükön kívül mással nem tudnak pénzt keresni), majd a saját fejĺődése révén az egyre magasabb tudást igénylőket is. A tőke imádni fogja az éjjel-nappal dolgozó, fáradhatatlan, tévedhetetlen, a humán munkáshoz képest ingyen dolgozó "munkásokat". A nem túl távoli jövőben pl. sofőrök milliói félthetik majd az állásukat. A távoli jövőben aztán majd gondot fog jelenteni az, hogy a gépek nem is fogyasztanak, így az általuk megtermelt javakra nem lesz fizetőképes kereslet, azt pedig a tőke utálja.,

csak egy néző 2015.03.24. 10:01:09

Janika, azért az nem zavart annyira, hogy a jó édesanyád a hétvégén a piacon árulta a tojást, hogy szegény pici fiacskádnak, "széles családi összefogással" vegyél egy 70 millás kéglit, ugye?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.03.24. 10:14:04

Vásárnap

Templom után láttam, be a
Spájzba gyütt pár csótánylárva.
Méregért mentem vón’, de a
Méregbolt vásárnap zárva.

Csótánycsapat rám támadott,
S így lett két gyermekem árva.
Azért ült tort e vad had ott
Rajtam, mert a bolt volt zárva.

Igen csúnya véget értem,
Testem tetem, száradt rá sár,
S törött fejjel mégsem értem,
Pont vásárnap mért nincs vásár?!

„Gratulálok, költő úr, ezzel az otromba fertelemmel totálisan alulmúlta nemcsak önmagát, de a világirodalom rögös útját szegélyező szennyvízelvezető árok összes mélypontját. Eddig elleneztem a boltok vasárnapi zárva tartását, de ha ez elősegíti, hogy a hirtelen szimpatikussá váló csótányok fradytlanítsák a költészetet, ám legyen! Anyám szerint ettől még lehetne vásárnap vásár, hiszen a Tesco gazdaságos rovarméreg úgyse öli meg, csak úgy felmérgesíti a rovarokat, hogy ők tudnának ölni, de hát valamit valamiért! Hajrá csótányok!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Nagy szerencséd van, költő gyermekem, hogy közvetlenül a mise után haltál hősi halált, mert a gyónástól megtisztult lelked pár évszázadnyi purgatóriumi tisztulás után okvetlenül a Mennybe jut. Mivel úgy tudom, hogy te is Messi rajongó vagy, okvetlenül szólok érted pár jó szót a Főnökömnek. In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.” /I. Ferenc pápa/

„Jaj, apa, ne spilázd túl a szerepedet ezekkel a hatásvadász fogásokkal! Dehogy lettünk mi árvák, hiszen a cipőd talpával reccsenősen széttapostad az összes csótányt, hogy megírhasd a
Csótányoknak leve rőt,
Bekente a heverőt!
bugyután horrorisztikus kétsorosodat!” /Frady Fanni, a költő nagyobbik kislyánya/

„Micsoda?! Ez az aljas féreg eltaposta a szent anyatermészet által évmilliárdok alatt féltőn kievolúcionált háziférgeket?! Halál az állatkínzókra! Azonnal menjünk és vegyünk akciós máglyát az Auchanban! Mi, hogy vasárnap zárva van?! Vesszenek a multik! Vesszen mindenki, aki nem rendeli alá magát a természetnek! Irtsunk ki mindenkit, aki irtja az őserdőket! Vért akarunk, vért akarunk! Éljen a humanizmus!” /Fűzöld Ficánk, a Tiszta Bolygó Club (TBC) környezetvédelmi terrorcsoportjának sajtószóvivője/

„Költő úr, ha maga itt a vasárnapi zárva tartás ellen uszít, akkor mi hamarosan megjelenünk önnél a nagy fekete autóval és egy kiadós dádá után nem csak vasárnap tartjuk majd magát bezárva.” /Csávás Kálmán vezérőrnagy, rendteremtési főelőadó/

„A sokak szemében vörös posztó, ám spirituális ujjbegyét a társadalom pulzusán tartó költő önnön keresztrímekre feszítettségének vérzivataros tudatában hörgi a rajta gúnyolódó világegyetem süket lelki füleibe a megszentelt hetedik nap rovarrágta megprofánosulását. A líra az antiklerikális materializmus fölötti győzelem rögös útján kapott sebek deheroizált apoteózisa, mely fölülmúlja talán még a témában nagy elődként számon tartott Csobánkay Lepnyő munkásságát is! La Gran Catarsis!” /Ollé Ottóné Rög Rozália, középiskolai magyar-spanyol tanár és maszek torreádor/

„Nana, Rozália, nana! Fogd vissza magad, mert beköplek, hogy nyári szünetben bikák vérével hizlalod magad, hogy az év többi részében éhen ne halj anorexiásan karcsú pedagógusi életpályamodellként!” /Csobánkay Lepnyő/

„Én Magyarországon járva mindig vasárnap vásárolok, mert olyankor rajtam kívül se vevő, se eladó nincs a boltokban, így fizetnem se kell az árukért, amiket a polcokról a kosaramba fejelek.” /Chuck Norris/

„Ugye milyen jó, hogy az Égbolt vasárnap sincs zárva?” /az Úr/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/03/vasarnap.html

Netuddki. 2015.03.24. 10:21:35

"Lázár "A8" János"

Nem! NEEEEEM!
Helyesen: lézer "annyitisér" jankó

biohouse 2015.03.24. 10:22:26

"isteni vakszerencse" :)))

Netuddki. 2015.03.24. 10:23:47

“Egyéni választott képviselő vagyok, akinek majdnem százezer választópolgára van, és nem találkoztam még olyannal, aki azt szeretné, hogy a felesége vagy a lánya vasárnap dolgozzon egy áruházban eladóként.”

Teljesen igaza van. Mindenki atomtudóst szeretne nevelni a lányából (én is). Sajnos az élet legtöbbször közbeszól...
Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok!

nnnnnnnn 2015.03.24. 10:24:13

én úgy vagyok vele, hogy nekem is kényelmetlen, hogy vasárnap néha nemtudok elmenni bevásárolni, de arra gondolok, hogy annak a sok szerencsétlennek, akit eddig berángattak vasárnap, legalább egy nap lehet nyugta a héten, akkor elvagyok vele, annyira nem akadályoz az életemben. az a baj a balliberális szavazókkal nekik minden csak addig jó, míg nekik semmi áldozatot nem kell hozni más emberekért. ezért ne tudnak nemzetben gondolkodni, és ezért életképtelenek, ha kormányra kerülnek, ezért árulják el és ki a hazát.

Netuddki. 2015.03.24. 10:32:29

Különben is! Most, hogy lett 80+ milliárdért egy csomó új "köz", "szolgálati" (lófaszt! sikkantott fideszes) csatorna, vasárnap bámuljátok a tévét! Csak előtte nap ne felejtsétek megvenni a csipszet...

Netuddki. 2015.03.24. 10:34:37

@$$$=$$$: Anyád picsáját! A többi "szerencsétlennel" akiknek vasárnap dolgozni kell mi lesz? Te szerencsétlen balfasz, tolvaj fideszes, te!

www.youtube.com/watch?v=8N63K0VzsNk

csergolec 2015.03.24. 10:36:54

"Lázár János mondá: "“Egyéni választott képviselő vagyok, akinek majdnem százezer választópolgára van, és nem találkoztam még olyannal, aki azt szeretné, hogy a felesége vagy a lánya vasárnap dolgozzon egy áruházban eladóként.”

Aki meg mégis dolgozni akar,az annyit is ér!!!!:((

abdul hackeem 2015.03.24. 10:37:42

@$$$=$$$: Büszke vagyok rad, hogy Te mar sok aldozatot hoztal mas emberekert, meg a lezerjaniert es tarsaiert. Ettöl mar nemzetben is gondolkozol azonnal.

Barnalány 2015.03.24. 10:40:02

Lehet-e szabad az a vasárnap, amely állami kényszerből született?

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.24. 10:40:28

@$$$=$$$: mondd te faszfejű fideszes seggnyaló! Mi van azzal a sok szerencsétlennel, aki
rendőr
egészségügyi dolgozó
tűzoltó
katona
biztonsági őr
tévé/internet/telefon/pénzügyi/stb szolgáltatónál helpdeskes vagy üzemeltető
újságíró
7x24-es üzemben dolgozik (pl. öntödében, távhő szolgáltatónál, vízműveknél, elmünél etc)
...
sorolhatnám a végtelenségig, hányan kénytelenek dolgozni hétvégéken

Netuddki. 2015.03.24. 10:40:58

Azért ezt is ízlelgessük egy kicsit:
"Egyéni választott képviselő vagyok, akinek majdnem százezer választópolgára van"

Lófaszt van jancsikám! Nem a tulajdonod, csak rád szavaztak, a "szerencsétlenek"...

nnnnnnnn 2015.03.24. 10:41:59

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: kovikám, ha anyázni és egyéb szidalmakat a fejemhez vágni van kedved, akkor légyszíves írd ide a telefonszámod és máris megbeszélhetünk egy találkozót, köszönöm. amennyiben ezt nem teszed, megkérnélek tartózkodj a trágár kifejezésektől, én sem használtam veled szemben ilyeneket sosem tudtommal. köszönöm.

Netuddki. 2015.03.24. 10:42:24

@Barnalány: "Lehet-e szabad az a vasárnap, amely állami kényszerből született?"

Egy filozófus veszett el benned! :X

2015.03.24. 10:43:41

"és nem találkoztam még olyannal, aki azt szeretné, hogy a felesége vagy a lánya vasárnap dolgozzon egy áruházban eladóként"

Ők mind azt szeretnék, hogy a feleségük vagy a lányuk benzinkúton, kocsmában, szállodában, strandon, étteremben, moziban, színházban, buszon, trolin, villamoson, vonaton, metrón, repülőn, erőműben, vízműnél stb dolgozzon vasárnap.

Vagy, ami inkább valószínű, Jani nem beszélget olyannak, akinek nincs annyija, hogy érjen valamit. Az ő beszélgetőpartnerei valószínűleg hozzá hasonlóan semmiből lett milliomosok, akiknek csak egyetlen vágya van vasárnap, hogy mások kiszolgálják őket moziban, színházban, benzinkúton, szállodában, uszodában stb.

Netuddki. 2015.03.24. 10:45:02

@$$$=$$$: "akkor légyszíves írd ide a telefonszámod"

Bazmeg te hülyébb vagy mint gondoltam! Te-le-fon-szá-mom? Mit akarsz vele? Listázgatni? Feljelenteni a fidelitaSSnál? Kis faszom nem kéne?

Ziu9 2015.03.24. 10:48:29

És hol ez a nagy érzékenység a miniszterelnökségi dolgozók munkaidejét illetően?

Tetű kiskirály, csak látnálak már rongyokban kéregetni egy teszkó-parkolóban...

Netuddki. 2015.03.24. 10:48:34

@$$$=$$$: Tudod mit, ma még jó napom van. Tessék: 1-441-5742. Kérd az Andrist!
Balfasz!

nnnnnnnn 2015.03.24. 10:48:35

@pythonozok: igazad van, akire lehet, ki kell terjeszteni a szabad vasárnapot.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.24. 10:49:39

@$$$=$$$: íme az igazi komcsi provokátor mintapéldánya. Az sem lepne meg, ha a fidelitaSS házmesterképzőjének kitalálója lenne személyesen ez az undormány.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.24. 10:51:12

@$$$=$$$: a felsoroltak közül kire lehet, kis fideSSjugendes?

nnnnnnnn 2015.03.24. 10:55:38

@pythonozok: két nickkel nyomulsz egyszerre? most lebuktál.

Netuddki. 2015.03.24. 10:56:10

@$$$=$$$: "ez az én számom kovikám."

Mondtam én, hogy hülyébb vagy mint gondoltam:
fidelitas.hu/kapcsolat/

Muhaha! Sőt: :rotfl:

Most hogy tisztáztuk, talán visszahúzhatnál az orbán valagába!

Netuddki. 2015.03.24. 10:56:53

@$$$=$$$: Te kis fidelitaSSos, te!

Moin Moin 2015.03.24. 10:58:05

Jaj, mi már ez a nagy rágalmazás?!

Hiszen köztudományú, hogy Lázár János már réges-rég lemondott az A8-asról és helyette csupán egy szerény A6-osban kucorog.

...Bizony, megesik, hogy párt-főemberek ilyen autókkal grasszálnak - különbség van viszont abban, hogy a rávalóért maguk dolgoztak-e meg, vagy pedig egyszerűen ellopták a közösből...:-)

saci02 2015.03.24. 10:58:28

@$$$=$$$: Te kis halaloszto! BEFOSTAL!!!! :DDD

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.03.24. 10:58:38

Uraim....legyenek szívesek ignorálni a Fideszes trollokat.....kár volna ilyennel megtömni ezt a színvonalas blogot. Ne hagyjuk őket rombolni!

nnnnnnnn 2015.03.24. 11:01:46

@Fuxos (ex bömis): balliberálisok nem bírják, ha valakinek más a véleménye. egyből összeszaladtak mint a tyúkudvar.

Netuddki. 2015.03.24. 11:01:47

@Fuxos (ex bömis): Nyugi, csak megtanítjuk nekik mi fán terem az a móres...

Netuddki. 2015.03.24. 11:02:50

@$$$=$$$: Bajjibsi! Bajjjjjibsíííííí!
Dedós fideSSjugendes...

nnnnnnnn 2015.03.24. 11:06:37

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: mi majd 2018-ban tanítjuk meg, mikor megint elkalapálunk titeket a választáson.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.03.24. 11:09:43

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Ezek nem taníthatóak...még móresre sem. Valamikor, talán még az óvodás korukban, az elméjük (tartós) károsodást szenvedett. Tipikus esetei a " No Brain, No Problem " jelenségnek. :)

Peterpapo 2015.03.24. 11:34:58

Mit csodálkoztok azon, hogy a fideszesek örülnek a vasárnapi zárva tartásnak? Pont olyanok, akik szeretik, ha megmondják nekik, hogy mit tegyenek, vagy mit gondoljanak?

Arcade Macho 2015.03.24. 11:35:06

ez a vedhetetlen baromsag amit eljatszottak
mashol irtak mi van ha a szombat a jo ido es vasarnap a szar, fokent igy tavasszal

engem amugy az bant, hogy ejjel a tecsko nincsen nyitva pedig leadom a szemelyes adataimat a vasarlasnal es automatanal fizetek, ejjel meg sort se veszek hogy ne kelljen hajkuraszni az eladot, lezerjaninak ehhez tenyleg mi a bubanat koze van? mert ahhoz hogy meghalt egy no az autopalyan amikor vakon vezettek, ahhoz szeritnem van koze, de az ejszakai vasarlasomhoz semmi koze sincsen!

Fizető Utas 2015.03.24. 12:32:13

Véletlenül nem Lázár elvtárs minisztériumában emelték fel a munkaidőt 8-ról 10 órára? Ha jól számolom, akkor ez havi szinten 5 nappal (8 órás munkanappal számolva)növeli a dolgozók munkaidejét. És akkor most jön a családi együttléttel, meg a kevesebb munka blablával. Hiteltelen alak.

CSENDES 2015.03.24. 12:33:31

Nem olvastam mindenkit végig, de azért csupán egyet kérdeznék, és elnézést, ha ismétlés.
Ez az a Lázár János, akinek a minisztersége alatt 12 óráznak a közszolgák????? Túlórapótlék nélkül?

CSENDES 2015.03.24. 12:35:40

@Fizető Utas: Hát mégiscsak ismételnem sikerült:-))

2015.03.24. 13:10:41

@megamedve: A szociális rendszer meg fog változni valószínűleg. Mivel a gépek fenntartása kisebb kiadással jár, mint az alkalmazottak bérezése és az adózás utánuk, így elképzelhető, hogy lesz egy olyan része bevételnek, ami a tömegek ellátását szolgálja. Már most felvetették az alanyi jogon járó jövedelmet. Ezért mindig lesz fizetőképes kereslet.
Anno Rómában, amikor a rabszolgaság teljesen elterjedt és a teljes termelés alapult a rabszolgamunkán, a tömeg jövedelme a szavazatukon alapult. Hosszú távon ez a rendszer felemésztette magát, ebbe roppant bele a birodalom...

búvár kondér 2015.03.24. 13:34:28

...de ki a faszom az a Lázár "A8" János????

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.24. 13:41:33

és tegnap este a kdnp 2es barma a harrach kitalálta, hogy SEMMI ne legyen nyitva vasárnap.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.24. 13:55:54

@doggfather: valahol láttam erről szóló hírt, de nem találom. Tudnál segíteni? (mellesleg az ilyen vadbarmoknak őszintén kívánom, hogy orvos, mentő stb. se legyen amikor épp szükségük lenne rá!)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.24. 14:00:52

@doggfather: na B+! Ehhez képes a Star Wars császára egy kedves, bájos öregúr! :DDD
Szóval képviselő "úr"! Ha szabad javasolnom, kezdje a vasárnapi munka betiltását a rendőröknél, tűzoltóknál, orvosoknál, folytassa a 7x24-es üzemben dolgozóknál... és lehetőleg sürgősen takarodjon el a közéletből!

citrix 2015.03.24. 14:14:55

Mi lesz ha a magyar családok megtoldandó a szabad vasárnapot, már szombaton se akarnak dolgozni és ennek érdekében telefont ragadva felhívják Lázár János elvtársat. Meglesz a szabad hétvége mindenkinek kivéve azt az egymilliócskát aki folyamatos műszakban dolgozik. Mivel ez diszkrimináció, kutya képviselői kötelessége Lázár és Semlyén elvtársaknak ezen üzemek/munkahelyek megregulázása, legyen minden magyar embernek szabad a hétvégéje. Dolgozzanak az import eritreiak akiket Szíjjártó elvtárs kölcsönöz 60.000 tojásért cserébe.

Macropus Rufus 2015.03.24. 14:22:28

@doggfather: jaja. Ezt hallgattam reggel a rádióba munkába menet. Azt hittem rosszul hallok. Most már azt nézik, hogy milyen egyéb területre lehet kiterjeszteni a vasárnapi munkaszünetet.
Barmok! Majd amikor azok akik most helyeslik a bezárást beleesnek a szórásba és ugrik a pótlékjuk, esetleg az állásuk, majd lesnek egyet.
Mert okoskodni lehet, ha más kárára megy. Majd akkor legyenek okosok, amikor főncsi közli velük, hogy viszlát, mert nincs szükség ennyi emberre. Na akkor nézd meg a vélemények változását.

megamedve 2015.03.24. 14:25:05

@dr kotász:
Nehezen képzelem el azt, hogy míg az emberek egy része megdolgozik a pénzéért, a másik része "ingyen" jut a megélhetéshez. Ez lenne várható az átmeneti időszakban, s ez nem fog működni.
Szerintem ez lesz az (ennek) emberi civilizációnak a vége. Mindeközben kifejlődik és kiszabadul belőlünk egy mesterséges intelligencia, ami kilép a világegyetembe, s teljesíti az evolúció elvárásait.

2015.03.24. 14:26:09

@doggfather: Harrach legalább rájött, hogy a korábban hangoztatott lózungokkal védhetetlen a jelenlegi vasárnapi zárvatartás, hiszen ha valóban a családról szólna és nem a cimbik előnybe hozásáról, akkor tényleg semminek nem lenne szabad nyitva lennie vasárnap.
Persze ettől még az ő megoldása is baromság.

2015.03.24. 14:41:59

@megamedve: Gondolj bele, akiknek lesz lehetőségük dolgozni, olyan munkát végeznek amit a gépek nem tudnak. Kreatív terület, jog, közigazgatás. Ebben a megközelítésben kiváltság lehet a munka. Az ingyen megélhetés pedig nem fogja azt jelenteni, hogy magas színvonalon fog élni.

2015.03.24. 14:48:30

@megamedve: A mesterséges intelligencia nagyon távoli lehetőség. Kurzweil például inkább marketing szempontból terjeszti ezt az elméletet, minthogy erre reális esély lenne a közeljövőben. Mindenesetre, nyugaton pár éven belül elképzelhető, hogy a nagy élelmiszerüzletekben a munka nagy része automatizálva lesz. A gépeknek vajon szükségük lesz a vasárnapra?:) Vajon Harrach olvas Asimov-ot? Ha igen akkor végünk:))

Macropus Rufus 2015.03.24. 14:54:25

@pythonozok:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/vasarnapi_zarva_tartas_kiveteleket_es_kiterjesztest_is_szeretne_a_kdnp.595357.html

"KDNP-s Harrach Péter úgy látja, további kivételekre és a munkavégzési tilalom más ágazatokra való kiterjesztésére is szükség lehet...
...Álláspontja szerint, ha a gazdaság erre már lehetőséget biztosít, akkor a szabad vasárnapot ki kell terjeszteni a kereskedelmen túl más ágazatokra is."

tamas11 2015.03.24. 14:56:47

@Fuxos (ex bömis):
dehogy űzném el, vele ijesztgetem az unokáimat.
"Ilyenek lesztek, ha nem lesztek másmilyenek". Jó az, ha egy 16-éves egyházi iskolás politikátlant plázanyitvatartási nézetei miatt leballibsiznek! Legalább látja, hogy megy ez, és összezár ép érzelmei érdekei alapján ,kortársaival.
De az is jó, ha csak röhögnek a trollon, tudod, milyenek a kamaszok
Nagyon kevés már itt atroll pedig remekül beszerezhetnék a kormányhű okosságaikért a közhargot, például a bolt (pláza) bezárásokért.
most megint vesztett néhányszázezer választót a fidesz.
S ha már itt tartunk, osztom azok nézetét, aki szerint visszalopják majd 18-ig EZT a bizalmat, azzal, hogy saját közben "újragondolják", engedélyezik EGYENKÉNT a keresett áruházak működési jogait, nyitvatartását. Önkormányzati hatáskörben elérhetik, hogy ennek a z intézkedéscsomagnak is mutyi-felhangja keletkezzék.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.24. 14:58:13

@pythonozok: @Ylim: @Macropus Rufus: reggeli közben hallottam én is majdnem kiköptem a tejet...

tamas11 2015.03.24. 15:09:37

@tamas11:
jav: saját KÖRBEN újragondolják

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.03.24. 15:26:06

@tamas11:

"saját KÖRBEN újragondolják" Ne legyenek illúzióid. Az egyetlen ember aki köztük képes volt gondolkodni (fene a máját, nem is akármilyen szinten), már nincs velük. :)

tamas11 2015.03.24. 15:48:41

@Fuxos (ex bömis):
Nem a szó legjobb értelmében gondoltam az újragondolást, hanem úgy, mint egy egy manipulálható helyi döntést. Már most elkezdődött, hogy van ami MÉGIS nyitva lehet...
Egy korrupt környezetben ennél nagyobbat fogni nem is lehetne. Ha egy faluban ellátási nehézségek mutatkoznak, vagy nemzetközi rendezvény fesztivál stb lesz, akkor mehetsz gazsulálni-vesztegetni az ott székelő hivatalnokhoz esetenként.
nem okosak kellenek nekik, hanem kiskapu-nyitogatók.
Ebben van most a legnagyobb mutyiüzlet, a helyi megmondóemberek már meggyökereztek, talpig narancssárgában.
A hevenyészett törvényalkotás oda vezeetett, hogy egy-egy személyes indíték országos vargabetűvé magsztosulhat.

megamedve 2015.03.24. 16:33:26

@dr kotász: Annyira még nem gondoltam át, de nem hiszem, hogy a valamilyen szinten "vegetáló" tömegek el fogják fogadni a dolgozó "elit" jólétét. Milyen világ lenne? Hadseregek által őrzött kiváltságosok világa, miközben az egyre jobban szaporodó dologtalanok szorongatják őket? Ebből előbb-utóbb nagyon komoly konfliktus lenne. Apokaliptikus véggel.

kiazmarmegint 2015.03.24. 16:37:47

@megamedve: Szerintem ezt nem nekem szantad valaszkent, hanem sztd-nek. (En inkabb osztom az aggalyaidat.)

megamedve 2015.03.24. 16:42:04

@dr kotász: Figyelembe véve, hogy alig két emberöltővel ezelőtt még az elektromosság és az általa létrehozott mágnesesség vizsgálgatása is nagy dolog volt, én nem hiszem, hogy ezer évet kellene várni rá. A hadseregek céljait túl jól szolgálná egy igazi mesterséges intelligencia, vagy annak a lehetősége. Nagyon gyorsan, sztem. max. 100-150 év múlva (de lehet, hogy csak a fele) már reális dolog lesz, s biztosan lesz valamilyen érdek, ami engedni fogja fejlődni, s mivel sztem. nagyságrendekkel lesz felettünk, ki fog szabadulni. Az már más kérdés, hogy nem fog az emberekkel foglalkozni, ha nem zavarjuk, egyszerűen átlép felettünk, ha az útjába kerülünk, akár szándékosan, akár véletlenül, akkor kiírt minket, mint ahogy mi sem foglalkozunk egy hangyabollyal, ha fel akarunk építeni egy épületet.
De a boltbezárás szerintem is hülyeség. :-)
Minden jót!

32FNewYork 2015.03.24. 17:00:14

Nem nagyon látom ebben a cikkben a konzervativizmust. A kérdés, hogy miért nincs nyitva vasárnap a Tesco inkább panelproli. A kommentekből is látszik hogy kiket szólított meg. Izguljon a polgár azon, hogy miért nincsenek vasárnap nyitva a könyvtárak.

Macropus Rufus 2015.03.24. 17:19:26

@32FNewYork: ne izgulj, ha a rajtuk múlik akkor hamarosan a kertedben sem dolgozhatsz vasárnap.

Boross Bence 2015.03.24. 18:48:04

@32FNewYork: Én sem találtam konzervatív gondolatot a posztban. Ez csak a szokásos Fidesz-rugdosás. Átlagosan hét Fidesz-rugdosás után jön egy MSZP-rugdosás.

eqlessootista 2015.03.24. 20:31:44

(csak móka)
engem kizárólag az zavar, hogy vasárnap nem tilos meghalni, megszületni, de megengedik a rendőrök, határőrök, TEK-esek, katasztrófát védők, mentősök, benzinkutasok, strandüzemeltetők, szállodák, éttermek, közlekedésben dolgozók (pl. a repülőknek szombat éjféltől vasárnap éjfélig se föl, se leszállni nem szabad), de az áramszolgáltatók, a vízszolgáltatók, a gázszolgáltatók, tv-k rádiók, hírközpontok, stb, stb dolgozói munkavégzését is.
Milyen sokat lehetne spórolni is (az viszi ám előre a világot), ha egy nap sem villany, sem gáz, sem víz nem lenne.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
(jajj, mi lesz a stadionokkal vasárnaponként???, meg az állatkerttel, meg a vidámparkokkal, meg a libegővel, meg, meg...)
Azt mondá az Úr, legyen világosság, s lőn!
Azt mondá az Ő helytartója (KépmutatóDeNagyonPárt meg a FIzetésértDEmagógSZarcsapat), legyen sötétség, s lőn!
"Folytatjuk" s "Jobban teljesít"ünk.

miért 2015.03.24. 20:54:19

@Boross Bence: Érdekes megjegyzés. Ámbátor kíváncsi lennék, ha a nulla párt kiterjesztené ötletét pl. az iparra is, akkor mit tenne az Audi, a Mercedes vagy a Suzuki? Esetleg kis cba vállalkozások pótolhatnák?

2015.03.24. 21:06:58

@miért: Számításba véve, hogy a Lázár testvérek a fogathajtásban vannak otthon, érdekes irányt venne a közlekedésfejlesztés nálunk:)

tamas11 2015.03.27. 10:47:37

@32FNewYork:
Nem, sajnos nem, drága kicsi csillagom.
A vasárnap NEVE onnan ered, hogy ez volt napja az árucserének, a vásároknak a keresztény Európában. (segítsen ki valaki, aki tudorabb nálam, hogy miként alakult abban a korban az árucsere és a templombajárás, ha időben ütköztek volna? Nyilván nem ütköztek, rémlik, hogy a vásártartó városok esetéreől még pápai enciklika is rendelkezett, az országos vásárok pedig gyakran a templomi búcsúkkal estek egybe, és a királyi városok maguk választották magas egyházi méltóságaikat.).
A másik tudnivaló, hogy amikor még nem volt tesco, meg más sem, (szóval abból az időből , amikorról szintén hiányzó ismereteid vannak, ) a városokon kívülre települő nagy áruházak azért kerültek oda ahova, hogy a nagyobb bevásárlásokat az egyre inkább mobilizálódó autósnemzedékek a városi környezet kisebb megterhelésével , azon kívül bonyolíthassák le. Az őseid is meg te is ezt tettétek, egészen 2015 fideszmagyarországáig. Az autópálya- körgyűrűk pedig azért épültek, hogy felvegyék ill elvezessék e forgalom nagyját.... Díjtalanok is azért lettek/maradtak, hogy ösztönözzenek a használatukra.
A könyvtárak miattad ásítoznak hétköznap is.

DrGehaeuse 2015.03.31. 18:17:36

@gacsiiiz: Húúú öregem! A legjobbat nem mondtad: A papok feszt örökké állandóan és legfőképpen vasárnap dolgoznak! Mi lesz a papok családi életével (csak a római katólikusoknál van cölibátus)?
Nekik nem jár szabad vasárnap? :))

eqlessootista 2015.03.31. 21:28:19

@DrGehaeuse: .. baj van, tényleg, most mi lesz a papokkal? (egy-két helyen már grafittizték is a templomok ajtaját...)
Örülök, hogy nem vagyok (RK) pap, még a végén vasárnap prédikálnom kellene, meg misézni (kis mise, nagy mise, utána meg semmise...) asszony nem volna, legjobb esetben is csak a gumibábukisfúk maradnának---még belegondolni is KDNP-s, (másik név: KépmutatóDemagógNépbutítóPszichopaták)
OFF
Félre a tréfát, hogy s mint?
Itt minden OK, még nem vagyok elég aktív, "megfontolva haladók csoportjába" tartozom, magam sem tudom. :)

csak egy néző 2015.03.31. 21:49:21

@DrGehaeuse: @gacsiiiz:
"Botrányos eset döbbentette meg a nagyrészt magyarok lakta szlovák falu, Jóka lakosságát. A szlovák Pluska nevű portál szerint a templomi gyülekezet orgonista asszonyát a férje nem mással, mint a helyi katolikus pappal kapta rajta az ágyban.

A férj előbb tért haza a munkából, akkor látta meg a kínos helyzetben 35 éves, civilben ápolóként dolgozó feleségét. A helyieket sokkolta a hír, van, aki az asszonynak támadt, míg mások nem hisznek a vádaknak. Az bizonyos, hogy az ápolónőt kirúgták állásából, a pap pedig nem tarthat misét, eközben pedig a nagyszombati érsek, Ján Orosch is a helyszínre sietett, hogy tisztázza a botrányos helyzetet. A plébános és kántora tagadják a viszonyt."

Hoppácska, hogy is van ez nem létező KDNP-s ájtatosok?
süti beállítások módosítása