1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.03.01. 20:41 HaFr

Március 7-től új időszámítást nyitunk a politikában

Március 7-én 16 órától el fogom mondani a Fővám téren, hogyan győzhetjük le a Fidesz-rezsimet úgy, hogy se a szociknak ne kelljen visszajönni, se a Jobbiknak beérkezni. Minél többen gyertek el. Az esemény FB-oldala. A párt honlapja http://www.pkp.hu - üdvözlettel: Béndek Péter. (Osszátok meg!)

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr187231979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eqlessootista 2015.03.01. 20:52:49

Fővám tér rossz választás! Nagyon rossz!
Kérlek, legyen "zöldmezős beruházás".
(ahol a 'díszletek' sokkal kevésbé pompásak, sokkal valóságosabbak és általánosabbak, a körítés ne rontsa el a főfogás ízét)

toportyánzsóti 2015.03.01. 21:43:20

Benyaltad a narncs g e c i k propagandáját,vagy fixáció nálad a bukott ballerek qrtatása? Szerintem ettől többre kéne magad tartanod, eltörpülnek dolgaik a narancs analfabéta tákmatyik hihetetlenül alja produktuma mellett.

Rosinante2 2015.03.01. 21:54:27

Huuu ennek Mär Sürgössen vege kell legyen!!!!Az Ami ittfolyik napi szinten rablok sikasztok hazudok nepnyuzok!!!!Ha ennek vege lesz akkor Nektek nagyon sok vezekeles elö lesz irva!!!!!!!Racsos mögltt es csikosban!!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.01. 22:29:53

Na a magadfajták a fidesz legjobb szekértolói. Abból akartok megélni, hogy mindenkit köpködtök, ahelyett, hogy összefogva próbálnátok eltakarítani ezt a neokomcsi szélkakas csürhét.
Sokszor eszembe jutott már, hogy ti valójában a fidesz egy álcázott része vagytok.

panelburzsuj 2015.03.01. 22:49:45

@HaFr:
Ne biztass... :)

"a magyar társadalomban az igazi törésvonalak egyáltalán nem bal és jobboldal között vannak"

Bár elsőre úgy tűnik, hogy máris lopják az écáidat, a teljes iromány azért másfelé kanyarodik.

tutiblog.com/polgari-magyarorszag-reloaded/

(Persze ez a poszt is az azon a blogon "védjegyszinten" irritálóan nyeglén menőző stílben - de amit most körülnyáladzik a jeles szerző, abban most kivételesen akad némi magv is.)

Khonsu 2015.03.02. 02:11:42

@toportyánzsóti: @pythonozok: Tekintve, hogy a Fidesz és a ballibek ugyanannak az egyik és másik oldala, így mindkettőtől szabadulni kell. A Jobbik pedig jelenleg még nem konszolidálódott eléggé ahhoz, hogy nyugodtan rábízhatnánk az ország vezetését.

A Fidesz eltüntetését a PKP megoldhatja, ha kellően híre megy. A ballibeket pedig egy újbal tudná politikai értelemben végképp ledózerolni, erre még várunk, de ami késik...

toportyánzsóti 2015.03.02. 07:11:24

@Khonsu: Normális agy nem ledózerolásban gondolkozna,csak majmolod magad úgy beetetett a moszkovita hazaárulók agit propja.Ballerekel kapcsolatban nagyon mellélősz,a zombikok pedig csak a narancsmaffia biológiai fegyvere,narancs g e c i k bármit bevetnek a hatalomért,kubatov emberei között van kábszerterjesztő kurvafuttató maffiagyilkos csapat is.

unionista (törölt) 2015.03.02. 09:28:14

@panelburzsuj:
a "hardworking people" a munkások és a parasztok megbonthatatlan szövetsége. ez volt ugye az államszocializmus alapja. ezen lehet mosolyogni. de az utolsó sikeres társadalomszervezési modell. abban az értelemben, hogy utoljára ennek volt többsége. értem, hogy ma már nem nagyon lehet. de tartok tőle, hogy holnapután mégis csak. egy szociáldemokrata pártot erre lehet alapozni. a fidesz minden lépése közvéleménykutatásokra van alapozva. szociológiára. arra, hogy megkérdik a népeket: mi újság. ez a nemzeti konzultációk rendszerének lényege. a kedves nemzetvezető elvtárs megkonzultálja a választókkal, hogy mit akarnak. és ha teheti, akkor megadja a népeknek azt, amit óhajtanak. kiveri innen amerikát, de ha kell, akkor majd az oroszokat is. csak előbb legyen kgst megállapodás.

lehet mondani, hogy ez a rendszer rossz. de momentán nincs jobb. mert egy orbán nélküli fidesz 2 ugyanezt csinálná. de a baloldal is.

a tutiblog azt mondja, hogy azok fognak itten összeállni, akiknek herendi készletük volt. nem terítőjük volt virágmintás, hanem a tányérjuk. magvas gondolat.

szerintem meg azok képesek összeállni, akik kellőképpen össze vannak szexuálódva. upstart nagyjából úgy, mint a főemlősök. mert ez természetügyileg így van kitalálva. a családokat úgy kell képviselni, hogy mindenkinek az érdeke érvényesüljön egy kicsit. és ez a horthy és a kádár, valamint az ezeket vegyítő orbán-korszak a helyi társadalmakra adaptálva. környezetfüggő módon megvalósítva.

közép-európa a régiók föderációja. európa a megyék uniója. ez egy protest németrómaiság. és ennek összesen egyetlen politikai ellenfele van. a zsidókereszténység. mert ezt az egészet mereven elutasítja. a hatalommegosztás nem érdeke ugyanis. a zsidókeresztények a jók. és ezt mindenki vegye tudomásul. nagyjából ez a mondanivalójuk. és ezzel szemben minden törzs fellázad. a cigányok azt mondják, hogy mi vagyunk az erősebbek. a szlávok azt, hogy mi vagyunk az ügyesebbek. garancsi kiverte a gázüzletből a zsidókat. ő mátészalkai. érti a cigányok nyelvét. az árják azt, hogy ők vannak többen. a zsidókeresztényeket a színpadról mindenki lepofozza. ha egyszer nem akarnak igazodni. és hogy ebből végül mi lesz azt nem tudja senki.

unionista (törölt) 2015.03.02. 09:46:15

@panelburzsuj:
hogy ne legyen túl nagy bakugrás. európa megyék uniója a járásokkal. közép-európa a régiók föderációja a kerületekkel. de ebben az államiság a munkások és a parasztok megbonthatlan szövetsége lenne. mert mégis mi legyen.

eqlessootista 2015.03.02. 10:10:05

@HaFr:
Debrecenből mentem - valószínűleg egyedüliként.
Élmény volt, de egyáltalán nem pozitív politikailag.
Péter remek előadást tartott, jó tartalommal, jó artikulációval, karizmatikusan. Nekem bizató és egyben élvezetes volt.
De!
Tudom, messzebb kell látni az orrunknál, ami viszont nem jellemzi általánosan az embereket. Mit láttam ott (kívülállóként)? Egy túristák által is frekventált, pompás világvárosi részlet, európai civilizációjú ékszerdoboz tere, amin Hyde-park szerűen valaki egy emelvényen áll, és -én tudom, igazolom- jó dolgokról beszél, s hallgatja vagy 80 ember. Közben a háttérben elit-prostik lenézően mennek, fiatal egyetemisták szintén laza nemtörődömséggel, lekezelő-kicsit-kíváncsi ferde pillantásokkal viszik tovább magukat. Kinek van itt gondja ezzel a világgal? Talán az előadónak?
Egy szó, mint száz: borzalmasan rosz választás az a tér egy ilyen beszédhez: szabad, laza, gondtalan milliomosok között beszélni a rabok által végzett gyufakészítésről vagy zoknik stoppolásról...
A környezet, a körítés, a háttér disszonanciája a tartalommal. Tanpélda!
Talán, sokan tudat alatt előre érezték is, s ezért nem is mentek el. Eszem vinne, de a lelkem miatt nem fogok menni oda legközelebb. Sajnálom. Megoldáson gondolkodom.

ParaZita2 2015.03.02. 10:20:28

@unionista: "...az államiság a munkások és a parasztok megbonthatlan szövetsége lenne. mert mégis mi legyen..."
???
Miket nem írsz! Munkások? (a parasztokat még értem is, a túlméretezett államiságot is érzékelem) Megbonthatalan szövetség?
Az mi? Valakik létrehozzák, vagy valami csaj szüli vagy hitgyülekezet izzadja ki magából?
Sok beszédnek sok az alja. Néha olyanokat írsz, amit a kutyának beadnál, kiköpné.
De félre a tréfát. Tőled azt remélem, az elvi tisztánlátási törekvéseken túl valaha majd gyakorlati lépésekre is elszánod magad. (Habár világosan látszik, az elmélet áll közelebb hozzád, s kibicelni sikerül csak inkább. Nem baj, nem gonosz, csak a jó gondolataidat jó volna tudni -legalább kísérleti szinten- gyakorlatba is ülteni.
Pl. vannak/létrehozhatók alapítványok, amik meg is valósítanak bizonyos dolgokat...)

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.03.02. 10:45:04

@gacsiiiz: Majd eljön annak is az ideje.....hogy máshol és máshogy szóljon. Egyszerre nem lehet mindenhol lenni és valahol el kell kezdeni.

DrGehaeuse 2015.03.02. 10:48:03

@gacsiiiz:
Sajnálom hogy ennyire zavar téged a helyszin. Őszintén szólva én ügyet se vetettem a járókelőkre. Csak az az egy alkesz csavargó bunkó zavart aki átbattyogott Péter előtt a beszéd közepén s talán még a forgalom zaja a híd közelsége miatt.
Legközelebb is szívesen fuvarozlak, ha meggondolod magad és mégis jönnél.

DrGehaeuse 2015.03.02. 10:53:41

@toportyánzsóti:
Zsótikám! Ne vedd ennyire a szívedre. Még a végén megszakad a ballerek sanyarú sorsa miatt.
A beszédben volt pozitív üzenet is:
"Én konzervatív ember vagyok, aki az embert, a szabadságát, a közösségeit, a hagyományait és az értékes életet hirdeti. Az államot ezek szolgálatába állítja. De nem vetem meg a liberális és a szocialista barátaimat sem, ameddig hitelesek a törekvéseik, ameddig a választóikat nem becsapni, hanem szolgálni akarják. "

eqlessootista 2015.03.02. 10:57:46

@DrGehaeuse:
:)
Köszi.
Gondolkodom, hátha eszembe jut valami építőjellegű 5let.
(tudom, kezdeti disszonanciák, csiszolódni fog a dolog, érik...)

eqlessootista 2015.03.02. 11:27:55

@Fuxos (ex bömis):
:)
(értem, nem feladni!! )
Te is bizonyítod, DrGehause is (és még sokan!): vannak jó emberek...

unionista (törölt) 2015.03.02. 11:39:29

@ParaZita2:
oké, ha nem ez az államiság, akkor mégis mi lenne? lehet még ökoszociális gondoskodás. és esetleg keresztényszocializmus. errefelé ezek lehetnek. schluss. feltéve a demokráciát és egy természetes parlamenti küszöböt. de egy klasszikus szociáldemokrata párt mindet lenyomná. mert erre szavazna a többségi buszsofőr és az utasok. a keleti árja és a délszláv többség.

szerinted a semmiből feltörő podemos alapja micsoda? van 35 millió spanyol választó. van 350 ezer tagjuk. ez 1%. fél év alatt toborozták. nem olyan nagy csoda. de lenyomták a spanyol szociális munkáspártot. és a közvéleménykutatások szerint támogatottságban behozták a spanyol néppártot. és akkor előzhetik meg őket ha a munkások és a parasztok megbonthatatlan szövetségére építenek. a balos munkások megnyerik maguknak a jobbos parasztokat. azzal, hogy a város és vidék dolgozói néptömegei lélekben mind egyek.

ennek az egésznek az alternatívája szerintem a független önkormányzatiság. az, hogy helyi pártatlanul szerveződik meg. nem álfüggetlenekkel, hanem ténylegesen pártatlanokkal.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.03.02. 11:57:33

@gacsiiiz: hidd el, tudom miről beszélsz, de te meg nekem hidd el, hogy mindennek megvan az ideje -- bízzál bennem, könyörgöm

eqlessootista 2015.03.02. 12:05:01

@HaFr: "mindennek megvan az ideje -- bízzál bennem"
Tudom, igazad van, talán a bennem lévő ultrakonzervatív szkepticizmus "dadog" (aggódik, aggályoskodik) egy kicsit...
Emlékszel, azt mondtad, ha nem leszünk 3x annyian, akor el sem mondod 7-én a gondolataidat....
s lesztek/leszünk?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.03.02. 12:09:25

@gacsiiiz: leszünk (bár haruspex még nem vagyok), de az életben el kell viselni némi bizonytalanságot, ha pedig nem jössz, azzal is kevesebben leszünk (+ 2 fővel)

eqlessootista 2015.03.02. 12:10:56

@unionista: Szia Unionista!
Kiváló elképzelés a "független önkormányzatiság".
Ehhez egy kisméretű állam kell csupán, amely hathatóan gondoskodik arról, hogy "Csák Máték" ne lehessenek., S akkor a "haza fényre derül" - het.
No de, ehhez nem egy új alkotmány kellene?
Ahhoz pedig nem valamiféle széleskörű közmegegyezés?
Ahhoz meg némi felvilágosultság, szintén széleskörűen, Szentgotthárdtól Füzérig, Biharkersztestől Ózdon, Győrön, Sopronon át Budapestig? Ha igen, kik valósítják ezt meg és milyen anyagi forrásokból?

unionista (törölt) 2015.03.02. 13:02:51

@gacsiiiz:
szerintem ehhez egy népszavazás elegendő.
akarja ön, hogy a politikai pártok kivonuljanak az önkormányzatokból?
persze ma egy ilyen népszavazást nem lehet megnyerni. mert az összes párt támogatottsága 60%. és ez jóval több, mint azoké, akik a közéletben aktívak és ténylegesen pártatlanok. ez nagyjából 20%.

ilyesmi helyi népszavazáson győzhet. veszprémben az ilyen és amolyan oldaliak mondják, hogy igazából nem a kétharmadot kellene lebontani, hanem fel kellene építeni a bakonyt az ajkaiakkal és balaton felvidéket a tapolcaiakkal. azért, hogy a királynék városa újra a régi fényében ragyogjon. szerintem nagyjából a megye az, ami képes az összes párttal szembemenni. a szabadságot a szabad királyi és császári városok mintájára a vidéki polgárságnak ki kell vívni.

nyugat-magyarországon azt mondják a népek. osztrák-magyar hanság és őrség kellene ide. és ez vezet el a polgárosodáshoz. a patriótizmus és a lokálpatriótizmus kombója. és ehhez képest mindegy, hogy orbán illiberális demokráciát. itt nem lesz az. de ha az ország többi része azt szeretné, akkor most mit csináljunk. de lehet, hogy a keleti határszél lázad fel. debrecen azt mondja, hogy helvét mintára kantonná akar válni. és a környező mezővárosokkal második fővárossá szerveződne. ezt támogathatja minden debreceni. és a népek a homokkertben, a nagyerdőn, a belvárosban, a pusztában és az erdőspusztában.

aztán a szomszédos tirpákok mondhatják azt, hogy mink meg skandináv mintára szerveződünk. mert ott van a svéd elektrolux és a dán legó. a tirpákok hagyományosan amúgy is evengelikusok, mint ezek az északi germánok. egy nemzetséget kell szervezniük. támogathatja a norvég alap. de ehhez meg kell győzniük a norvég kormányt, hogy ők nyíregyházára tegyék a kis központjukat. mert ott egy small scandinavia épül. a többségi magyarok és a kisebbségi cigányok mind azt akarják. az észekiaknak ehhez van pénzük technológiájuk, koronahercegnőjük. és utóbbi is fontos. a népek ezeket akarják. és annyira az északiaknak sem rossz, hogy elfoglhatnak egy megyét. a skandináv föderalizmust kicsiben koncentráltak kipróbálhatják. ha én svéd lennék, akkor azt mondanám, hogy vágjunk bele. mert ha egy zártabb megyét pártatlanul alakítunk át, akkor viszonylag kicsi a gazdasági és a politikai kockázat.

ezzel nyíregyházát nagyjából budapest gazdaságsának szintjére lehetne emelni. de ezzel a központi régió nem nyerne semmit, vagy alig valamit. budapest nyilván nem fog ilyesmit ajánlani. mert nem fog magának 20-30 vidéki konkurenst teremteni. ezt vagy megteremtik a tirpákok a nyírségben, vagy nem. a hurkások a szomszédban. és a csabaiak békésben. találják ki a megyéjüket. szerintem alapvetően ez a feladat.

de ezt nem akarom ezeregyedik alkalommal leírni. mondjon valaki ezeknél jobbat.

eqlessootista 2015.03.02. 13:23:16

@unionista: " ezeregyedik alkalommal leírni"
Dehogynem, le kell írni, 10ezerx is.
Teljesen jól hangzik. Nem tudom, hogy Debrecenben (gyepagyú cívisek sokszor) vajon ki és kik kezdeményezhetnének egy ilyen helyhatóságot, ilyen független önkormányzatiságot? Volna-e svájci érdekeltség, mert még tárgyalótermeket bérelni is pénz, megyén belül utazni, találkozókat kivitelezni, majd helyi népszavazást tartani, azt a központi államhatalommal elfogadtatni nem kis kihívás anyagilag sem. Esély-számítsokkal (becslésekkel) hogyan állsz?

DrGehaeuse 2015.03.02. 13:37:54

@gacsiiiz:
Most jut eszembe, ha sikerül vinnem +2 embert és neked is, akkor egy kocsi nem lesz elég...
:)

eqlessootista 2015.03.02. 13:49:54

@DrGehaeuse: :))
Teljesen nem gond, tudod. :)
Ha megyek, akkor lehet, hogy családostul megyek (pontosabban egy részével, s akkor egy hlyett négyen leszünk ott - de most sem FB.) Messze van még szombat, reméljük csökkennek a felhők addig.

ParaZita2 2015.03.02. 13:55:09

@unionista: "...nem ez az államiság, akkor mégis mi lenne? ..."
Nincs kifogásom az államiság, mint olyan, kapcsán. Annak a méretével és definiálatlan funkcióival szemben vannak, továbbá azt nehezményezem, hogy nem tananyag az állam, a hatóságok, az önkormányzatiság szerepének oktatása, óvodától érettségiig.

unionista (törölt) 2015.03.02. 14:47:41

@gacsiiiz:
ezt nem feltélen kell a helyi hatalommal szemben megszervezni. a helyi oligarcháktól tisztességesebb működést, közadakozást el lehet elvárni. vagy azt, hogy a közpénzből felépített üzletekben tulajdonossá váljon a város. cserébe a büntetlenségért. mert lehet olyan a közhangulat, hogy ezek az emberek mindent elvesztenek. a köznép nyilvános akasztást követel. azzal is számolniuk kell, hogy lógnak a lámpavason. lehet mondani, hogy ilyen nem lehet jogállamban. csakhogy magyarország letért erről az útról.

a legtöbb megyében kisebb oligarchák vannak. szóval ez ő szempontjukból konszolidáció. és lehet, hogy ezért nekik megéri áldozatot hozni. feltéve, hogy egy működő gazdaságot kapnak. a nyugat-európai gazdasági elit se grál lovagokból áll. vidéken a pártelit másodvonala maradt. nekik is esetleg megéri függetlenedni a központtól.

ez még orbán viktornak is megérné. hiszen ha államfőként ő adna szabadságot néhány önszerveződő megyéknek, akkor nem lehet a gonosz diktátor. hanem ő az aki átvezeti a magyarokat ebbe az új kisebb egységekből felépülő zártabb világba. de nem mehetnek a dolgok úgy tovább, ahogyan eddig.

szóval ez a koncecpió nem akarja feltétlen megbuktatni a kormányt. de az uralkodó pártelit hatalmát mégis korlátozza. szerintem ilyen típusú önszerveződésre a megyék képesek. ezeket "kis" szabadságharcokat lehet sikeresen megvívni. olyasmi ez, mint a szabad királyi és császári várossá válás.

Gamamama 2015.03.02. 15:05:47

Teljesen nyilvánvaló, hogy hiányzik Magyarországon egy épeszű, normális konzervatív párt. A választóknak úgy 35%-a vár arra, hogy megjelenjen.

toportyánzsóti 2015.03.02. 15:06:40

@DrGehaeuse: Nem velem van a gond szerintem hanem a ledózerolásban gondolkodó keresztény nemzeti úriemberek bucijával.Normalitás tiszta játékot nem pankrációt szeret szerintem.

toportyánzsóti 2015.03.02. 15:08:37

@Gamamama: Hálózat örök,nekünk csak a bré marad ha nem söpörjük ki az NKVD fattyait.

toportyánzsóti 2015.03.02. 15:10:24

@unionista: Hálózati emberekkel foglalkozz,amíg itt lnek a nyakunkon lórépát sem ér bármilyen okosság.

DrGehaeuse 2015.03.02. 16:14:22

@toportyánzsóti:
Ledózerolni döglött, romos, lakhatatlan, használhatatlan építményeket szoktak. Olyanokat amik már csak útjában állnak valami jobb, szebb, élhető, használható dolog felépítésének.
Ha valaki dózerrel akarna nekimenni egy szép élhető otthonnak amiben egy család lakik, én lennék az első aki elé állnék és a testemmel védeném meg (de minden konzervatív ezt tenné szerintem).
Talán konshu ugy gondolja, hogy a szoci párt egy ilyen lelakott, omladozó, kiüresedő épület ami egyre inkább útjában áll egy új baloldal felépítésének.

DrGehaeuse 2015.03.02. 16:16:32

@Gamamama: És meg is jelent! PKP a neve. :)

aszterixagall 2015.03.02. 21:50:21

@gacsiiiz:

Tényleg debreceni vagy? Meg voltam győződve, hogy én vagyok az egyetlen a blog követői között. Válthatnánk emailben egy-két szót?

panelburzsuj 2015.03.02. 21:52:57

@aszterixagall:
Unionista is odavalósinak állítja magát.

Csináljatok vele alapszervet... :)
süti beállítások módosítása