1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.02.03. 08:32 HaFr

A magyar érdek ott van, ahol Orbán nincs

Orbán Viktor életében már csak hullamosó nem volt. Vannak, akik szerint őriznek róla aktákat Putyin kezei közelében (szemben ugyanis a magyar aktákkal, a Moszkvába küldött másolatokat nem semmisíthették meg a saját embereiket védő aktuális magyar kormányok), tehát valójában a kommunista rendszerben kezdte, de az biztos, hogy radikális liberálisként lépett be a rendszerváltásba, amelyben a "polgári", majd "nemzeti", végül az euroszkeptikus autokrata állapotig jutott -- a jelzők azonban teljesen lényegtelenek a politikai értékrendszere megértése szempontjából, mert az nincs. Orbán Viktor mindig is a hatalmat szerette, ami személyiségi kérdés, és pontosan ez az a személyiség, amelynek kiszűrésére a vegyes vagy liberális demokráciákat valamikor elgondolták. Magyarországon a személyiség győzött (hagyomány ez), a nép fejlett politikai kultúra híján részint tapsol az egymást követő vargabetűknek, részint fonnyad tehetetlenségében.

Orbán a magyar érdekkel takargatja az oroszokkal szembeni "pragmatizmusát", miközben az oroszoknak gyakorlatilag semmi hozzáadott értékük nincs Magyarország jövőjéhez, mert a jövő egyebek mellett az orosz energiahordozók leváltásában van. De Orbán mégis sutba vágná a világ legfejlettebb civilizációjába váltott tagságunkat, ami körülbelül annyira ostoba, mint semmi más. Ezer éves álmunk valósult meg az EU-hoz való csatlakozással, konkrétan szentistvániálom, magyarok, feleim, ezt talán értitek, de mit neki az ezer év! Mondva csinált, parlagi érvekkel megy neki az EU-nak, csak mert az a versenyképességre berendezett, polgári kultúrájával fenyegeti a zavartalan hatalmát. (Nem biztos, hogy Orbán többséget szerzett volna 2014-ben kiegyensúlyozott médiaviszonyok, méltányos választási rendszer és a jogállam körülményei között -- kétharmaddal azonban biztosan nem.) A legócskább, bolsevik trükkökkel nyírja ki a hazai demokratikus intézményrendszert és a politikai ellenfeleit, csak mert azok korlátoznák a hatalmát, ám ami még sokkal fontosabb, kinyírja az első húsz év vitathatatlan eredményét, a Nyugathoz tartozás akarásának egyértelmű társadalmi konszenzusát. Kritikátlansággal vádolja a Nyugat barátait, ami egy részükre -- különösen a balos korrupt részükre -- igaz is, de a vélt kritikátlanságra fundamentális hazudozás a válasz a magyar érdekekről.

A liberális demokráciáról nem lehet többet és frappánsabban elmondani, mint amit Churchill mondott. A legrosszabb rendszer, leszámítva az összes többit. Orbán és kitartott propagandistái megállnak az első mondatrésznél, miközben nap mint nap látjuk a második mondatrész igazát abban, ahogy az oroszok teljesítenek, és legfőképp abban, ahogy Magyarország fokozatosan lemarad, szegényedik, a jövőjét veszti. De ezek az emberek addig nyomják a borzadályt, ameddig csak tudják, az olcsóbbaknak a fontosságuk tudata és egy autó futja belőle, másoknak néhány milliárd, kinek-kinek pedig a bíróság elkerülése. De egytől egyig ócska élősködők.

A magyar nép már most fizet, és még ennél is drágábban fog fizetni a keleties őrjöngésért. Minél tovább csukják be a magyarok a szemüket és várják, hogy egyszer majd elmúlik tőlük a keserű pohár. Minél tovább hiszik azt, hogy személyükben nem felelősek azért, ami itt folyik, következésképp nem is kell tenniük ellene személyesen. Pedig a kollektív magyar érdek, ahogy a túlnyomó többség személyes érdeke is világosan meghatározható: ott van, ahol Orbán nincs. Február 28, du. 4 óra, Budapest, Fővám tér. A polgárság politikai programja. Béndek Péternek, a PKP elnökének nyilvános beszéde.

243 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr837135531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.03. 09:03:43

A rombolás amit ez az Orbán garnitúra végigvitt és még mindig csinálja óriási. Kocsmai szintre vitte a politizálást és az ott hallható zagyvalék (érvrendszer :) ) vált paradigmává.
Remélem, hogy a beszédeid egyenesek és szókimondóak lesznek. (így a blogon megízlelve a személyiséged, nincs kétségem felőle).....Lehet, hogy a fogadtatás nem lesz a legjobb....de nem szabad megingani. A hitelesség és szilárd erkölcsi álláspont mindig győzedelmeskedik az ócska demagógia felett.

ParaZita2 2015.02.03. 09:04:05

:)
ov "életében már csak hullamosó nem volt."
Én úgy ismerem ezt a közmondást: "Minden volt már, csak akasztott ember nem."
(a posztbeli mondatban a "hullamosó" is módosítható: "mosott hulla")

Komolyra fordítva:
hatalomvágy és (erőszakmonopol) hatalom ellenében mi is sorakoztatható fel eredménnyel?
Autós blokád?
Passzív ellenállás?
(és még majdnem 200 erőszakmentes lehetőség:
www.aeinstein.org/wp-content/uploads/2013/09/198_methods-1.pdf)

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.03. 09:04:40

Ja igen....és nem a wishfull thinking beszél belőlem.

LaMettrie 2015.02.03. 09:10:19

"Nem biztos, hogy Orbán győzött volna 2014-ben kiegyensúlyozott médiaviszonyok, méltányos választási rendszer és a jogállam körülményei között."

Azért csak maradjunk a Földön. Viszont akkor a magyar választói preferenciák a cikkben tárgyaltaktól különböznek. Ez talán azért lehet, mert a magyar nép 2010 előtt is nagyon sokat fizetett. Tehát nem csupán vár, közben nagyon is értékel és összehasonlít.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.03. 09:40:51

@LaMettrie: "Azért csak maradjunk a Földön. Viszont akkor a magyar választói preferenciák a cikkben tárgyaltaktól különböznek. Ez talán azért lehet, mert a magyar nép 2010 előtt is nagyon sokat fizetett. Tehát nem csupán vár, közben nagyon is értékel és összehasonlít."

Én azért ezt vitatnám....és a blogszerzőnek adok igazat....amikor a köztudatot a háromfogú public opinion leaderek gondolkodása uralja és nincs igazi alternatíva a közgondolkodásban (el van zárva a lehetőség), akkor még az ilyen kormányt is újra választják.....azért vesztettek vagy félmillió szavazatot 2010-hez képest...és van még egy különbség...2010-ben tele volt az ország magát Fidesz szavazónak valló ember....2014-ben, ha orvosságnak kéne egy, nehezen találnák olyan embert aki vállalná, hogy a Fideszre szavazott. Szégyelik..

Pali papa és a negyven rab ló 2015.02.03. 10:50:51

@HaFr:
Egy, már létező párt vezetőjéhez illő bemutatkozást olvastam most.
Okkal várjuk a folytatást.
Nem részletes programra gondolok, hanem szemelvényekre egyes anomáliák mikénti megváltoztatására, vagy jobbítására.
Például hogyan változna
- a személyi jövedelemadó;
- a Nemzeti trafikok koncessziós rendszer;
- az új földesurak földhasználata, tulajdonlása;
- melyik adók megszüntetése lenne azonnali hatályú, milyen feltételekkel....
és így tovább.

Örültem írásodnak, a folytatás már hiánypótló lenne ebben az elképzelés nélküli párthalmazban, ami jelenleg mindössze rácsodálkozásunk tárgya.

DrGehaeuse 2015.02.03. 10:52:36

Tiszta, frappáns, egyenes, velős!
Vérbeli HaFr poszt. Gratulálok!
Orv-bán sux. :)

mikimackó 2015.02.03. 11:11:02

a tolladat gyurcsány fogta! ez már volt ?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.03. 11:50:17

@Fapy: perverzió -- vagy lapról olvassa

quendelapo 2015.02.03. 11:51:55

@HaFr: biztos hatásos lesz a Te beszéded is, de jó lenne, ha egy nagy tömeg tiltakozna Orbán orosz politikája ellen.
Ehhez mit szólsz?
www.facebook.com/events/1516327451976724/

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.02.03. 12:01:18

Ha már időről időre felbukkan ezen a blogon a "magyarok, sorakozó mögöttem, különben jön a nemzethalál!"-motívum, akkor igazán lehetne egy párthonlap, lehetett volna veszprémi jelölt, ilyesmik.

Én elfogadom, ha nincs, és továbbra is maradok a blog olvasója és potenciális PKP-szavazó (potenciális = majd ha lesz PKP a szavazólapon, akkor ikszelek rá), de a blogger is elgondolkodhatna rajta, hogy egy komplett nemzet lassabban mozdul, egy kultúra lassabban változik, mint az egyén.

Hosszú menetelés lesz ez. :) És ki tudja, hova.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.03. 12:35:22

@quendelapo: mindennek megvan a helye, a minek, ugye egy párt, nem alkalmi tömeg

DrGehaeuse 2015.02.03. 12:39:39

@mikimackó:
Fletó egy politikai zombi. Nem fogja ő senki kezét. Olyan mint a bibliai Lázár csak sátánista kivitelben. Már egyszer bűzlő politikai hulla volt csak a körúton belüli antikrisztus feltámasztotta. :)

búvár kondér 2015.02.03. 12:54:23

@DrGehaeuse: Fleto egy politikai zombi."
....mint Orbán, mint Tóbiás, mint Schiffer, mint Vona, mint Harrach, mint Áder, mint Lenkovics, mint Polt, mint Vida Ildikó, mint .....mint mindenki akinek bármi szerepe is van a mai magyar politikában!

Amúgy Fleto egy értelmes, szenvedélyes,jól szónokló és magyar politikus. Ez a többi zombiról nem igen mondható el.
Orbán nem értelmes, Tóbiás nem szenvedélyes, Schiffer nem jól szónokoló, Vona nem magyar, stb, stb,
.....csak olcsó jánosok akik a hatalom, a pénz érdekébe bármire képesek.

DrGehaeuse 2015.02.03. 13:09:29

@búvár kondér:

Fletó?

Értelmes? - Szerintem csak agyafurt, körmönfont és dörzsölt (akik súgnak neki azok között vannak értelmesek is).

Szenvedélyes? - Szerintem csak céltudatos, cinikus és rosszindulatú amit harsánysággal fűszerez. Ez a kombináció nem megfelelő kultúrszemüveg ahasználata esetén összetéveszthető a szenvedélyességgel.

Jól szónokol? Tényleg jobb mint a többi baloldali. De ebben nem tesz túl orv-bánon vagy vonán sem.

Magyar? Akkor nézd meg mit mondott a Szentkoronáról éppen Merkelnek.
videa.hu/videok/hirek-politika/gyurcsany-es-a-szent-korona-merkel-7LvzHPhUGWUFoydl
Vagy mit mondott öszödön?

DrGehaeuse 2015.02.03. 13:12:42

@búvár kondér:

fletó = anti orv-bán

semmi extra.

2015.02.03. 13:24:51

a hírek szerin Merkel asszonyt kilóra megvette pár igen szar és igen drága helikopter beszerzésével:))) tud ez a fiú, nagyon tud:)))

DrGehaeuse 2015.02.03. 13:49:13

@búvár kondér:

Pontosítok:

Fleto = balos orv-bán.

Szenvedélyés? Inkább indulatos és ripacs is.

werecke 2015.02.03. 14:07:56

@quendelapo: csodálkozom hogy az oroszok ellen azok tiltakoznak a legjobban akik Kádár alatt a legjobban rajongtak értük. Hogy asszongya: Érctorkok harsogva zúgják a szélnek felszabadítónk hőősi nevééééét!!!
Cavinton elvtársak már aki él még !!!

búvár kondér 2015.02.03. 14:09:51

@DrGehaeuse: B+ azért mégis csak Fleto-t hívták meg pl Párizsba a tüntetésre. Se Schiffert, se Vonát, se Harrach-ot.... Orbán meg csak ott volt mint a hülye gyerek az utolsó padban, mert ma még Ő a minielnökünk.
Fleto-t (bárki bármit is mond )még elfogadják Európában.
Lehet utálni , lehet rajongani érte ...de a képességeit el kell ismerni. Az öszödi beszédről meg mindenki csak szónokol de nagyon kevesen olvasták.
Nem volt az olyan rossz szöveg! Bárcsak a "politikusaink" értenék, ....vagy mernék érteni amit mondott ....csak ugye mindenkinek tele lett a gatyája hogy mi lesz vele ha Fleto az szerint is tesz. .... s mindenkinek kényelmesebb volt inkább szidni mint hogy gondolkodjon .... s a sok siserahad mentve irháját el kezdett sárt dobálni.

búvár kondér 2015.02.03. 14:16:44

@werecke: De hogy tiltakoznak azok. ....lásd Kövér elvtársat vagy Orbán elvtárs fiát. Inkább azok hívnák be újra őket akik behívták őket 56 -ban is.
Kövér család miért kapta a szoc-hazás kitüntetést?

.... no és van pár kgBéla és Kiss nevezetű ál diplomata is.

werecke 2015.02.03. 14:20:41

@búvár kondér: ők más ők politikusok arra forognak amerre az érdekük szolgálja én az istenadta népről beszélek. :)

cziczoma 2015.02.03. 14:22:13

A fidesz nem politikai formáció, hanem egy sikeres MLM vállalkozás. (hozzál magaddal még egy embert, polgári körök, Kubatov lista, stb.) Minden embert szisztematikusan megpróbáltak és megtalálták azokat a gerinctelen, mindenre képes embereket, akik működtetik a rendszert. Megtalálták azokat a csekély értelmű medvebocsokat akik minden pilótajáték áldozatai, akik megveszik a "kezdőcsomag"-ot. Most ragyogóan működik a többszintes rendszer, mindenkit a szintjének megfelelően képesek javadalmazni. A pancsert is sikerült átverni a rezsicsökkentéssel. Győzelmi esélye csak egy jobb MLM-nek lenne. A MLM természetéből következik, hogy ha egy működik az adott populáció körében, akkor egy másikat lehetetlen felépíteni, mert az "alkalmas" személyek egy másik MLM lekötelezettjei. Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!

DrGehaeuse 2015.02.03. 14:39:42

@búvár kondér:

OK!

Az öszödi beszédben én is találtam jó dolgokat (szándékosan nem idézem szó szerint, csak azt írom le hogy én miket "vágtam le" belőle):

- nem kéne hogy az elit közpénzen termelje újra magát a közöktatás ingyenes igénybevételével (elvéve a szegényebbek elől a lehetőséget) és szegregálva a legszegényebbeket. Ez nagyon szép de ehhez nem kell nagy magyar politikusnak lenni, hogy ezt valaki felismerje. Ezt minden jóérzésű erkölcsös ember így gondolja.

- jó lenne ha a politikusok nem csak a megélhetés végett nyomkodnák a parlamentben a gombokat (mert autófényezőnek lenni már nem olyan jó vagy már nem is tudnák csinálni). Ez még az előzőnél is banálisabb igazság.

- nem az a kellemetlen, hogy fizetni kell vizitdíjat, hanem az hogy anyucit (fletó mamáját) azért kezelik szinvonalasabban mert megismerik arcról, hogy ő a Gyurcsány Katus. És az a botrány, hogy a cigánygyereknek 1/10-ed annyira szinvonalas eü ellátás se jut.
Ez szép volt Fletótol, meg is könnyeztem volha ha nincs a beszédben benne a sok-sok bullshit meg kurvaországolás.

DrGehaeuse 2015.02.03. 14:54:01

@búvár kondér:
"Fleto-t (bárki bármit is mond )még elfogadják Európában."

Ez csak azt bizonyítja, hogy európában is egyre alacsonyabb erkölcsi szinvonalú a politikai elit. A többség ugyanolyan báb vagy bohóc és a pénzuralom seggnyalója mint a magyarok.

profilo 2015.02.03. 14:59:54

Churchill,mindeféle jelző nélküli demokráciáról mondta azt amit.
És bár tökéletesen igaz,hogy a "jövő egyebek mellett az orosz energiahordozók leváltásában van",azonban nem szabad elfelejtkezni arról,hogy a jelenben élünk.
A magyar nép pedig még mindig a Kádár-rendszer bűneiért fizet.A kádári kisember behódolásáért,az árulásért,a gyávaságért,a gerinctelenségért,a sunnyogás és a sumákolás kultúrájának meghonosításáért.
Ez eltart még egy ideig.

Khonsu 2015.02.03. 15:06:47

@cziczoma: Ez eddig a NER legpontosabb meghatározása.

DrGehaeuse 2015.02.03. 15:07:00

@búvár kondér:

+egy dologban meg is védem a Ferit!

Az nagyon ganaj húzás volt a fityiszes hazugsággyártól amikor kiforgatták a szavait amit a vállalkozók köztehrviselés alól való kibújása miatt mondott, hogy aszonygya : "El lehet menni az országból!" pl szlovákiába. "De akkor miből fogjuk fizetni a nyugdíjakat?".
Na ez utóbbit a fityiszes médiamunkások már nem idézték.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.02.03. 15:11:13

Ez a poszt jellegzetes példája a panasz- és sirámkultúrának. Abból nem lesz jobb jövő, ha elmondjuk százszor, hogy mik a bajaink.

Khonsu 2015.02.03. 15:12:55

@storker: Helikopterek helyett több értelme lett volna felfegyverezhető drónokat venni vagy a legjobb, nem szórni ilyesmire a pénzt, amikor nyakig vagyunk a.... Az viszont tényleg jó hír, hogy bejön a BMW.

DrGehaeuse 2015.02.03. 15:14:09

@DrGehaeuse:

No persze nem volt ganajabb mint az amikor feriék a kövérlaci "köteles" beszédét forgatták ki aljas módon. Ami mellesleg a fityisz 2002 bukásához vastagon hozzátett.

DrGehaeuse 2015.02.03. 15:18:40

@Valóság nevű unokahúgotok:

Halihó!!

Újra itt?! Légy üdvözölve hugica! :)
Mindíg öröm olvasni téged.

HaFr egyébként egy nagyon fontos konkrétumot írt le most. Első lépésként oda kell eljudnunk ahol orv-bán nincs, mert akkor van esélyünk a magyar érdek megtalálására. S ha már megvan a magyar érdek akkor elkezdhetünk egy olyan politikát ami erre épül (t.i. hogy a magyar érdek érvényre juttatása a célja).

Khonsu 2015.02.03. 15:18:51

@profilo: Mindössze annyi a baj, hogy a kiépült rendszer hatékonyan újratermeli ezt a kultúrát, így sohasem gyógyul ki belőle az ország.

Khonsu 2015.02.03. 15:27:11

@búvár kondér: Fleto a legerősebb hazai képviselője annak az elhibázott eszmerendszernek, ami gúzsba köti az európai "baloldalt", ennek szól az "elismerés".

Az elindult újbalos fordulat remélhetőleg "kitakarít", és a bal végre valóban bal lesz, bízzunk benne, hogy nálunk is.

DrGehaeuse 2015.02.03. 15:35:31

@cziczoma:

Bárcsak ilyen egyszerű volna. Minden MLM rendszer adig prosperál amíg talál új belépőket akik hajlandók a felettük állókat finanszírozni. Amikor az utánpótlás megszünik az MLM sorvadni kezd mert a legalsó szint létszámcsökkenése láncreakciót vált ki.
A rafináltabb MLM rendszerek addig terjezkednek amíg a legalsóbb szint létszáma stabilizálódik (nagyon lelassul a növekedése) és elegendő előnyt biztosít a legalsóbb szintnek is ahhoz képest mintha az adott terméket azonos minőségben egy sima bolti vásárlásban vagy a neten szerezné be az illető.

A NER csak szerkezetileg hasonlít az MLM-re. Nincs benne növekedési kényszer. Már egy viszonylag kis létszámon stabil lett, sőt egyre zártabb lett. Ráadásul a NER olyan terméket kínál (érdekérvényesítő képesség mindenek felett mások kontójára) amit sehol máshol nem kaphat meg ilyen áron a NER-en kívül senki. Még a legalsó szinten sem kell anyagi kockázatot vállalnia a belépőnek a termék megkapása érdekében, sőt szinte azonnal anyagi előnyöket jelent a NER-be való betagozódás. A költségeket és a termék árát is a NER-en kívüli populációtól elvont jövedelmekből (közpénz) fedezik.

Khonsu 2015.02.03. 15:56:48

@DrGehaeuse: A legnagyobb baj, hogy nincs olyan, hogy "NER-en kívüli populációtó". Aki ebben az országban él, automatikusan részévé válik, szándékától függetlenül. Innentől az egyénnek annyi mozgástere marad, hogy eldöntheti, melyik szintre szeretne kerülni.

Aki lent van, az a balek, függetlenül attól, hogy szereti a rendszert vagy sem. Felsőbb szinteken pedig lecsapódik a haszon, ami a fenntarthatatlanság miatt bekövetkező bukás után is ott marad.

Most tartunk a sorvadó szakasznál.

A növekedési kényszer adott. Folyamatos, erőteljes gazdasági növekedéssel lenne a rendszer fenntartható. Ahol ez meg van (Kína), vagy meg volt (Oroszország), ott a helyi NER virágzik.

Mivel a mieinknek ezt nem sikerült összehozni, addig működik a rendszer, míg felél minden tartalékot, aztán vége.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.02.03. 16:12:16

@cziczoma: @DrGehaeuse: A Fidesz-szavazók személyes érdekeltsége nem hasonlítható az MLM-rendszerekben működő érdekeltséghez. Ez utóbbi kifejezetten anyagi és azonnali haszon, míg az egyszerű Fidesz-szavazó a saját, kisszerű életéhez vesz sikerélményt azzal, hogy a Fideszre szavaz. Ő maga jellemzően képtelen bármiféle kiemelkedésre, kiválóságra, emiatt van igénye a győztes csapathoz való tartozás érzésére.

A vezetés hiába gondolkodik MLM-ben a maga részéről (lopj, amit csak tudsz!), ez csupán nekik haszon, a szavazókat mással kell megszerezni és egyben tartani.

A politikában az ellenzék sem alkalmazhat direkt mlm-es módszereket, mivel a szavazóknak nincs azonnali és készpénzes hasznuk abból, ha Magyarországon demokrácia és piacgazdaság lesz (majd valamikor). Itt sokkal áttételesebben ható lelki mozgatórugókra kell játszani. Mondok egy példát, hogy mire gondolok. A kutatóteamben, ahol dolgozom, nincs módom anyagi motivációra. Ahhoz, hogy a velem dolgozók ennek ellenére akarjanak nekem segíteni, a személyemet kell „bedobnom”: figyelmet, kedvességet kell produkálnom és a magamévá kell tennem az ő érdekeiket, a vágyaikat, az igényeiket és valamilyen módon képviselnem kell azokat.

kekex 2015.02.03. 16:21:51

@Valóság nevű unokahúgotok:
A gyógyítás első lépése a diagnózis felállítása. Amíg az nincs meg - nem lehet pozitív terápiás javaslatot tenni. Tehát egyáltalán nem hiba a tünetek sorolása.

centenárium 2015.02.03. 16:30:03

Ezért nem volt érdemes írni.

DrGehaeuse 2015.02.03. 16:45:01

@Khonsu:

Bocs én a NER-t szűkebben értelmezem. A legalsóbb szinten van mundjuk egy trafikos 2-3 koncesszióval. Feljebb vannak a helyi polgármesterek meg kormányablak vezetők meg egyéb aparatcsikok stb.
cziczoma kommenttárs csak a fideszre értelmezte az MLM hasonlatot, én ettől tágabban értelmezem mert a NER nagyobb mint a fityisz.

DrGehaeuse 2015.02.03. 16:56:13

@Khonsu:

Én a növekedési kényszert a NER-ben résztvevők létszámára értem.
Úgy gondolom, hogy a NER létszáma egy idő után konstans vagy enyhén ingadozó de inkább enyhén csökkenő. Ez azért kell, hogy így legyen szerintem mert a NER céljaira eltéríthető közpénzek és EU-s források korlátosak. A NER szereplőinek igényei inkább növekvők mint csökkenők, egyes nagy cápák telhetetlensége meg egyenesen határtalan. Tehát , hacsak meg nem nő nagymértékben az adófizető balekok adófizetési hajlandósága és/vagy jövedelme, akkor a NER létszáma egy idő után csökkeni fog akkor is ha nics vele szemben nagy elutasítás a közvéleményben. Márpedig a Zemberek egyre kevésbé toleránsak a NER visszásságaival szemben, akármilyen monopolizált is legyen a kormánypártira fazonigazított közszolgálati média és a többi seggnyaló sajtó.

fvipera 2015.02.03. 17:00:41

az illiberális demokrácia oximoron

fvipera 2015.02.03. 17:01:29

@DrGehaeuse: egy diktátornak az idő előrehaladtával egyre kevesebb támogatóra van szüksége.

DrGehaeuse 2015.02.03. 17:01:51

@Valóság nevű unokahúgotok:

Az egyszerű szavazóval kapcsolatban teljesen egyetértek.
Viszont szerintem a fityiszre szavazó polgárok közül csak nagyon kevesen tagjai annak az MLM szerü struktúrának amit mindközönségesen NER-nek nevezünk.

DrGehaeuse 2015.02.03. 17:04:30

@fvipera:

Szent igaz! A Sátánnak (joszip viszarjonovics hogy a polkolban égjen örökké) egy idő után olyan kevés embere volt, hogy nem volt aki időben orvost merjen hívni hozzá amikor rosszul lett. Ezért patkolt el hála az égnek.

DrGehaeuse 2015.02.03. 17:08:41

@HaFr:

Figyelj oda 'Valóság nevű unokahúgotok' nicknevű kommentelőre. Sok értéke gondolata van.

DrGehaeuse 2015.02.03. 17:19:06

@Khonsu:
Írod: 'A legnagyobb baj, hogy nincs olyan, hogy "NER-en kívüli populációtó". Aki ebben az országban él, automatikusan részévé válik, szándékától függetlenül. Innentől az egyénnek annyi mozgástere marad, hogy eldöntheti, melyik szintre szeretne kerülni.'

Nem igaz! Én NER-en kívüli vagyok. És az a sok 100ezer aki kivándorolt az is biztosan NER-en kívüli.

Szerintem a NER létszáma nem éri el az 60ezer főt. A 2 millió fityisszavazó csak azt hiszi, hogy NER-tag mert kapott rezsicsökkentést, de azt megkapta az összes DK-tag is Fletoval az élen, Őróluk aztán végképp nem állíthatod, hogy NER-tagok.

Khonsu 2015.02.03. 17:19:59

@DrGehaeuse: Úgy mondjuk tényleg más a helyzet, ha csak a haszonélvezőit számítjuk bele, az elszenvedőit nem.

Létszámra már nem tudnak tovább nőni, ellenben az étvágyuk csillapíthatatlan. Ehhez kellene a növekedés, mert új források nélkül csak azt tudják felélni ami még maradt, illetve amit másoktól vesznek el.

Nem húzzák már sokáig, ha csak valami csoda nem történik. Onnantól csak az emberek türelmén és azon múlik meddig tart a hatalmuk, hogy meddig hajlandóak elmenni a megtartásáért.

Sajnos úgy érzem nagyon messzire.

panelburzsuj 2015.02.03. 17:23:12

@fvipera:
Ha van lehetősége és képessége az erőforrásait tetszées szerint egymásba átkonvertálni.

A NER-nek viszont van egy "gyógyíthatatlan születési hibája": minden oldalról nyitott.

(A putyini rendről mondta valami okoska: kilenctized vesztegetés, egytized zsarolás. A találós kérdések tehát azok, hogy vannak-e az orbáni rendnek olyan léptékű "vesztegetési erőforrásai", mint az orosz állami nyersanyag-monopóliumok; vagy hogy a shengeni útlevéllel elátott polgárokat lehet ugyanakkora elánnal zsarolni, mint a saját államukba vízumokkal körbezárt oroszokat? ... stb. stb. ... )

program készítő 2015.02.03. 17:27:58

Kidobnak vagy kilépünk,attól függ Putyin mit ígér VVRezsinek.
Merkel-EMW gyár
Putyin-gáz?

Khonsu 2015.02.03. 17:32:51

@DrGehaeuse: Mint írtam értelmezési kérdés, hogy kit számolunk bele. Az én értelmezésemben az egész rendszer beletartozik, minden apró részletével, intézkedésével. Így aki az ország határain belül él, és így annak törvényei érvényesek rá, az beletartozik. Jelenleg csak kivándorlással lehet tőle teljesen megszabadulni. Olyan ez mint általában a legtöbb rendszer. Mindenki benne van, ha akarja ha nem.

Ha csak azt a ~60ezer közvetlen haszonélvezőt számoljuk bele, úgy persze más a kép, abban én sem vagyok benne. Meglehetősen messze is állok tőle, így ez a veszély nagyon nem fenyeget. Elszenvedője azonban vagyok, mert van egy befejezetlen dolgom, ami miatt még nem lépek le, de utána nem fogok rajta egy percig sem gondolkozni. :)

DrGehaeuse 2015.02.03. 17:33:44

@Khonsu:

Talán mégsem.

Vannak repedések a NER tömbjén. Kezdve Bencsik János OGYK tatabányai polgival. Kósa Lali se olyan lelkes. Pororni Zotya is kilóg a sorból. Sok egyszerű NER-nyik elégedetlen a neki jutó konccal és van még talán néhány akiben majd ezután ébred fel a lelkiismeret és erősebbb lesz mint a félelem.

Brumm Brumi 2015.02.03. 17:37:44

"A liberális demokráciáról nem lehet többet és frappánsabban elmondani, mint amit Churchill mondott."

Churchill nem ismerte/ismerhette pl. a "liberális" MSZP-SZDSZ 4+8 évét...

Vagy annak a hitvallását, ahogyan azt Korniss Mihály előadta ezelőtt 21 évvel :

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy tudniillik mi még sokkal jobban gyűlölünk titeket mint ti minket. Most, hogy kezd lassan vége lenni a sajtószabadságnak Magyarországon, úgy érzem, kénytelen leszek újra politikai publicisztikát írni. És nem tudok lelkiismeret-furdalás nélkül gondolni arra a pillanatra, amikor nagyon nehéz lesz kikerülnöm a gyűlölködés szavait és mondatait. Azt hiszem, a XX. század nagy tanulsága, hogy a humanizmus esélyeit a politikában alapvetően újra kell gondolni. A politika abban a pillanatban, amint a szeretet szót a szájára veszi, bűnt követ el, mert a politika logikája a hatalmi érdekek logikája. A hatalom megszerzésének és megtartásának a technikája és tudománya, és ebben sok minden szerepet játszhat. A tapasztalatok szerint a szeretet nemigen."
Megjelent: Beszélő hetilap, 48. szám, Évfolyam 5, Szám 52

Churchill a mai "Globális Liberálisok" két pontját sem ismerhette, miszerint

Első pont:
NEKÜNK mindent szabad. Szabad országokat bombázni,országokat lerohanni, szabad náci mintára külföldön koncentrációs táborokat fenntartani, szabad célzott likvidálásokkal gyilkolászni, szabad kínvallatni, szabad országokat lehallgatni,nemtetsző politikai vezetőségüket eltávolíttatni, államcsínyeket végrehajtani, választott politikusok helyére IMF funkcionáriusokat beültetni, szabad világgazdasági válságokat okozni és fenntartani, szabad bankóprést alkalmazni...gyakorlatilag nincs olyan ami NEKÜNK ne volna szabad.

Második pont:
Hogy NEKTEK mi szabad, azt majd MI, liberálisok megmondjuk.
Ahogy azt is mi mondjuk meg hogy ki a művész, író, alkotó,tudós. És ki nem az.
Azt is megmondjuk hogy ki az antiszemita, fasiszta, náci, magyarkodó, nacionalista.
MI majd ugyanis mindig mindenről MINDENT megmondunk.
Azt is megmondjuk hogy kit kell megbüntetni, száműzni,megbuktatni, kiéheztetni, embargó alá vonni, lebombázni.
Mindezt persze a "liberálizmus" nevében.

DrGehaeuse 2015.02.03. 17:40:19

@Khonsu:

Őszintén sajnálom ha elmész.
Szomorú, mocskos, arctalan és élhetetlen ország lesz ez ha mindenki elmegy akiben van valami értékes. Szerintem benned van. Méltóság és értelem mindenképpen.

2015.02.03. 17:50:00

"az oroszoknak gyakorlatilag semmi hozzáadott értékük nincs Magyarország jövőjéhez, mert a jövő egyebek mellett az orosz energiahordozók leváltásában van"

Jó írás, HaFr mester. A dátumot nem értem a cikk végén: ott lesz felakasztva a Viktor?
Arra gondolok, hogy amikor a magyarok szénnel és fával fűtöttek, autó meg alig volt, a kutyát nem érdekelte az orosz gáz és kőolaj. A mai helyzetben viszont minden normális ember igyekezne szabadulni az ilyen energiafüggőségtől, de Orbánnak ez nem érdeke. Neki az a jó, ha az ostoba magyar ránéz a cirkóra, majd rögtön beikszel a maffiának.

Khonsu 2015.02.03. 17:50:56

@DrGehaeuse: Vannak rendes emberek is a Fideszben, személyesen is ismerek ilyet. Lehetőségeihez mérten igyekszik jobbá tenni a dolgokat, de sajnos ezek az emberek a NER-t nem tudják megváltani. Ők még nem ehhez a Fideszhez csatlakoztak egykor.

Bárki jön is utánuk, a hozzá hasonlókat remélem azért kimenti, mert vannak azért akik megérdemelnék.

Khonsu 2015.02.03. 17:53:57

@DrGehaeuse: Köszönöm! Jól esett. :)

DrGehaeuse 2015.02.03. 17:56:19

@Brumm Brumi:

Kiváló érvelés! HaFr sem ezt az általad ostorozott librálisok demokráciáját óvja orv-bán ellen. Sajnos orv-bán illiberális rezsimje nem ellentéte a liberálisok demokráciájának, mert eszközei és módszerei nem sokban különböznek azokétól.

A liberális demokrácia (amit én inkáb neveznék plurális demokráciának - ami szerencsésebb szókapcsolat szerintem) az állam ideológiai semlegességében (nem feltétlenül értéksemlegességet jelent) és a lehető legnagyobb mértékben érvényesülő szubszidiaritásban (önkormányzati kompetencia)különbözik az illiberálistól.

Viktorunk soha sehol nem definiálta, hogy az ő renszere mitől illiberális.
Sajnos ugyanolyan bolsevik logikájú mint a kádáré és ugyanolyan autoriter uram-bátyám mint a Horthyé volt. Sőt ma már egy kicsit hűbéri jellede is kezd lenni a NER-nek.

2015.02.03. 18:03:03

@Brumm Brumi: Nahát, nem is tudtam, hogy ekkora globális liberális vagy. Attól függetlenül, hogy Churchill már meghalt és így nem tudhat egyet s mást, még mindig neki van igaza, nem neked. Akárhogyan is fájhat neked, a liberális demokrácia viszi előre a világot, nem pedig az, amiben te hiszel. Nem a liberalizmussal van probléma, hanem az elméddel. Ha Kossuth élne, elmondhatná neked.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.02.03. 18:08:39

@DrGehaeuse: Nem állítottam azt, hogy a Fidesz szavazói benne lennlnek a Fidesz MLM-jében. Éppen azt írtam, hogy nincsenek benne.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.02.03. 18:10:57

@kekex: A diagnózist a bloggazda már egy éve felállította. Azóta várunk a megoldásra.

Az nem nevezhető megoldásnak, hogy újra és újra bejelent valami akciót a párjával, hol egy választási indulást Veszprémben, hol egy beszédet a Fővám téren. A politikát nem így csinálják. Még csak maga a párt létezése sem politika.

Fejesrob 2015.02.03. 18:13:05

Látván ezt a balliberális őrjöngést, ezek szerint elég jó árat mond majd Putyin a gázra nem kell USA palagázt vennünk.

(Picsába már az összes nickemen ki vagyok tiltva, pedig csak általában más a véleményem)

panelburzsuj 2015.02.03. 18:16:05

@Valóság nevű unokahúgotok:
És ami talán még ennél is figyelemre méltóbb: még a párttagság jelentős részének se jut közvetlen materiális/pozicionális konc.

Ami azért elgondolkodtató, mert ugyan miféle "pártállam" az, ami nemhogy a néhai nyolszázer, de pár tízezer tagot se tud egzisztenciálisan szorosan magához láncolni? ...

2015.02.03. 18:16:07

@Khonsu: "Vannak rendes emberek is a Fideszben, személyesen is ismerek ilyet."

Politikai és gazdasági analfabétákat én is ismerek. Ceausescu elvtárs rendszerében is ismertem sok becsületes kommunista párttagot, magyart is. Hozzá kell tennem, hogy egyik sem volt hithű kommunista, mint a mai fideszesek és egyik sem lett a barátom. Ezek közül ma már egyesek demokraták, Orbán odaadó hívei, de van olyan is, aki a nácikra szavazott és velük szimpatizál. Végül sokat nem tud tévedni, hiszen Vona elvtárs Orbán elvtárs "polgári körének" tagja, neki kellet összegyűjteni a náci zombikat...

Netuddki. 2015.02.03. 18:16:19

@Brumm Brumi: Ostobaság. Az orbán kiadta, hogy uszuljatok a liberálisokra oszt uszultok. Addig se az orbán és haverjai vagyonosodásával foglalkoztok. Ennyi. Mellesleg meg azt se tudjátok mi fán terem a liberális...

2015.02.03. 18:20:37

@Fejesrob: "már az összes nickemen ki vagyok tiltva, pedig csak általában más a véleményem"

Nem a véleményed más, hanem a propaganda ugyanaz, amit tolsz. Ezen még nem sikerült elgondolkodnod?

Fejesrob 2015.02.03. 18:21:41

@Jules Verne: Ez mitől volt propaganda ostoba?
Ez inkább egy megérzés.

mikimackó 2015.02.03. 18:27:44

@Fapy: mostanában mindenhez idejön, mióta a kottájából játszanak !

Pelso.. 2015.02.03. 18:53:00

@Brumm Brumi: Hozzászólásod alapján, . neked pl valóban oly sok mindent meg kell mondani...

toportyánzsóti 2015.02.03. 18:57:12

@Brumm Brumi: Mandin simán leépületesbaromoznának,mit keresel emberek között ekkorka intelektussal?

Khonsu 2015.02.03. 18:58:57

@Jules Verne: Arra próbáltam utalni, hogy mint általában ez sem tisztán fekete vagy fehér. A kollektív bűnösség elvének alkalmazása általában nem szerencsés. Azzal olyanokat is veszíthetünk, akik nagy segítségünkre lehetnének a változásnál.
Ha a tiszták előtt ott az egérút, akkor felbátorodnak. Amikor pedig rosszabbra fordulnak a dolgok, az egész NER elbizonytalanodhat.

Persze ehhez sebészi precizitással kell célozni, hogy végül ott vágjuk ketté a NER-t, ahol kell, hogy az egészséges részeket elválasszuk a rákosoktól.

toportyánzsóti 2015.02.03. 19:00:29

Csuti pocakmutyi mindig keveri magát a magyarokkal,ez már régi mentális probléma nála.Haverok foci mutyi hatalom...magyarok széles ívben lesajnálva nála,oszt jónapot.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.02.03. 19:01:03

Hogy igyekeznek a fidesz bolsevákok megmagyarázni, hogy most miért is nyalják a ruszkik seggét.
Szegény birkabarmok annyit nem tudnak, hogy Zorbán vezérük (meg Lázár, meg Szígyártó, meg a többi fejes) legalább vaskos átutalást kapnak a svájci titkos bankszámláikra Moszkvából, hogy uszítsanak az EU ellen.

De ezek a panelproli fidióta fejesrob-batyuk vajon mit kapnak? A 86-ik adóemelést a seggükbe. Saját kezüleg a gumicsizmás paraszt vezérüktől.

Mekkorát röhögünk mi ezeken a lúzer fidióta barmokon.

toportyánzsóti 2015.02.03. 19:05:42

@Fejesrob: Nem lehetsz nagy elmeherceg ha nem jösz rá miért vagy a picsába kitiltva.

Khonsu 2015.02.03. 19:08:41

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Szerencsére ez a blog viszonylag trollmentes. Ritkán járnak erre.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.03. 19:13:15

@Brumm Brumi: nem tűnsz úgy, mint aki ismeri a liberális demokrácia fogalmát

tamas11 2015.02.03. 19:19:13

@Valóság nevű unokahúgotok:
A véleményjobbágyok nem részesednek, nem részvényesek, nem fizetésért dolgoznak, hanem függenek. Olykor elég, ha csak vélekednek erről, meg félhetnek is.
Ha az MLM-szerű rendszerek hasonlóságával élünk, mondjuk tisztítószereknél maradva, akkor ez a külső kör az, akik mosni szeretnének...

torró 2015.02.03. 19:29:32

Ezt a témát már száz milliószor kiveséztük.Ha már Gyurcsány szóba került, félig meddig pozitívban, itt egy idézet az év értékelőjéből.:
"Gyurcsány végül négy pontban foglalta össze a baloldalnak szóló üzenetet, amelynek lényege, hogy ne várjanak csodákat

nem fogja a nyugat megbuktatni Orbán Viktort sem Angela Merkel, sem más;
nem fogják a civilek sem átvenni a pártok szerepét;
a kormányt nem tüntetés és népfelkelés, hanem választás fogja megbuktatni;
nem jön csodaember, aki szőke hercegként levágja az orbáni sárkány fejét."
HaFr! Nem fizetünk többet, mint amennyit nyugat lazán lehúz tőlünk.Nagyon sok dolog van amiben nem értek egyet a kormány intézkedéseivel.De, van alternatíva egyenlőre??? Orbán 2/3-t sajnos a volt balliberális koalíció kormánya hozta össze!Hogy ki fogja leváltani, azt még nyomokban sem nagyon látni!

toportyánzsóti 2015.02.03. 19:35:01

@torró: Kétharmadot a gazdasági válság hozta össze ahogy a görögöknél a sziríza győzelmét.

toportyánzsóti 2015.02.03. 19:37:19

Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak.

Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz.

Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket.

Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb.

Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad.

Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni.

DrGehaeuse 2015.02.03. 19:37:57

@toportyánzsóti:

Ave Zsóti!

Hovalett az orálmuzsik jelző? :(

unionista (törölt) 2015.02.03. 19:39:06

@panelburzsuj:
a magyarok kevéssel beérik. a köznép örül, hogy lophat valamit a közösből. mert úgy érzi magát valakinek. hatalma van a közjavak fölött. erre vágyik ugyanis.

magyarországon rendszerkritikát az alkotmányosság hiányára és a korrupcióra építeni nagyjából olyan, mint azt mondani, hogy szaudiaknál miért van abszolút monarchia. ehhez szoktak. azért. a magyarok kis összegű támogatásokat szeretnek kapni. különben kis összegű csalásokat követnek el kisebb hazugságokra építve.

itt legjobb esetben is egymással versengő kiskirályságokat, félfeudális-félkapitalista rendszert lehet kiépíteni. az alkotmányosságról annyit, hogy a magyarok többsége inkább szeretne egy félelnyomó rendszert, mint egy teljesen szabadot.

DrGehaeuse 2015.02.03. 19:41:40

@toportyánzsóti:

Ez odab.sz! Ílyen keményen senki se tolja mint te Zsótikám. :)

torró 2015.02.03. 19:44:33

@toportyánzsóti:
És a válságot ki hozta össze zsóti? Az "orálmuzsik" mi?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.03. 19:46:21

@torró: remélem, nem én kerítettem pozitív színt Gy köré akaratlan

DrGehaeuse 2015.02.03. 19:48:38

@unionista:

Nekem úgy tűnik kissé lesújtó a véleményed rólunk magyarokról.
Azokra nézve különösen akik tényleg elnyomottak vagy azok voltak.
Ők biztos nem szeretnek semmilyen elnyomást se egészet se felet de még nyolcadot se. Aki ilyen rendszereket szeret az maga is elnyom másokat, vagy kárörvendő, vagy szadista esetleg haszonélvező.

unionista (törölt) 2015.02.03. 19:52:06

@DrGehaeuse:
nézzél már az avatordra te szerencsétlen.

profilo 2015.02.03. 19:55:56

@torró: @DrGehaeuse:

Ne bántsátok szerencsétlent.
Hagyjátok,dolgozzon meg a pénzéért...

DrGehaeuse 2015.02.03. 19:58:11

@HaFr: fleto-t @mikimackó: kommer hozta szóba és én voltam az aki kissé túlreagálva a kelleténél is nagyobb feneket kerítettem neki. A dolgot tovább fokozták @búvár kondér: DK fun riposztjai. Felteszem @torró: átfutott ezeken és erre (is) reagált.

panelburzsuj 2015.02.03. 20:00:10

@unionista:
"a magyarok többsége inkább szeretne egy félelnyomó rendszert, mint egy teljesen szabadot"

A félelnyomó rendszernek akkor lenne "értelme" - (akkor működne "hatékonyan") - ha a "köznép" számára átlátható, értelmezhető életkörben inkább többé, mint kevésbé megbízhatóan hozzáférhetővé tenné az a általad emlegetett "kisléptékű szabadságokat". Egalitárius módon, széles tömegek számára hasonló esélyt biztosítva a "közös" dézsmálgatására. (Meg persze a lebukásra is ... )

De te is tudod, hogy negyedszázada töretlenül pont az ellenkező irányba tartunk: egyre kevesebbeknek egyre többet - egyre többnek egyre kevesebbet.

Szóval annyiban egyetértünk, hogy a "köznép" nem a szabadságok, hanem az élősködés demokratizálását kívánná. Amolyan Sziriza-módra...

2015.02.03. 20:01:51

@torró: "Orbán 2/3-t sajnos a volt balliberális koalíció kormánya hozta össze!Hogy ki fogja leváltani, azt még nyomokban sem nagyon látni!"

Orbán kétharmadát a magyar nép hozta össze, tehát megérdemli. Nyilván jobb is, mint az összes előző rendszer, ezért nem kellene másra kenni a felelősséget, hiszen a magyar nép igen bölcs.
Ne legyél már ennyire elkeseredve, bikuci! Megmondta Gyurcsány, nem figyeltél? Nem jön csodaember, vele kell beérned.
:)

torró 2015.02.03. 20:12:19

@HaFr:
Nem! Valóban a "micimackó" vonal inspirált.Egyébként Orbán ragyogóan látta meg a lehetőséget az ő elvei szerint működő rendszerben, az ország még teljesen a Kádári típusú beidegződésben él, és a nyugat nem segített elhitetni velük az ellenkezőjét.A gátlástalan emberkék, akik már a Kádár alatt is ügyködtek, azonnal ráültek a pártokra, és ez szét is zilálja őket. Hogy Orbánék mikor jutnak erre a sorsra az még kérdés. És azt hiszem ő direkt hagyja az elmélkedőket tippelni, hogy valójában milyen az ő párt struktúrája. Mindenki lát benne valamit, de senki nem biztos benne.Ez a bűvésztrükk.

DrGehaeuse 2015.02.03. 20:13:56

@torró:

Alternatíva van.

Plurális demokrácia - ami ettől (ti. hogy plurális) kissé liberálisnak hat az etatista+populista+autoriter jellegű többségi (bolsevik) demokráciához képest (kb. ez az orv-báni illiberális tényleges tartalma)- és amely törekedvén a szubszidiaritás elvének lehető legnagyobb mértékű érvényre jutásának elősegítésére, valamint a minél fejlettebb jogállamiság működtetésére, konzervatív erényeket mutat fel.

A probléma az, hogy ezt az alternatívát jelenleg még túl kevesen képviselik és támogatják. Pedig szerintem csak ezt érdemes.

torró 2015.02.03. 20:21:58

@Jules Verne:
DDDDD.Nézd nálunk semmi sem lehetetlen. Volt egy időben olyan szóbeszéd, miszerint Orbán paktumot kötött Ferivel, a váltó"gazdálkodásról", vagy váltógarázdálkodásról))). És az utóbbi időben eléggé megnőtt Ferenc barátunk aktivitása, nemzetközi színtéren is. Az MSZP-t meg teljesen kiidegeli, lásd Szanyi kirohanásait. Most hogy bedőlni látszik a kétharmad, szerintem valami változtatások lesznek az biztos.

torró 2015.02.03. 20:30:00

@DrGehaeuse:
Ahogy írod! Tudod mekkora feladat lenne ezt több millió nem filozófikus gondolkodású embernek elmagyarázni? És hol kezd el? Mondjuk már a gyerekeknél. "Nagy munkát vállal az magára, aki ma kezébe lantot vesz". Csak gondolj bele! Szinte nyomasztó az érzés!

DrGehaeuse 2015.02.03. 20:33:03

@torró:

Valahol el kell kezdeni. HaFr elkezdte és szerintem eddig jól csinálja. Én támogatom.

unionista (törölt) 2015.02.03. 20:49:16

@panelburzsuj:
magyarországon sziriza jellegű radikális párt a jobboldalon van. ha az ortodox liberalizmus irányába nem lesz visszalépés (ami nagyon valószínű), akkor a jobbik hatalomba emelése majdnem elkerülhetetlen.

unionista (törölt) 2015.02.03. 20:52:27

@DrGehaeuse:
semmi probléma nincs vele. csak mintha egy kicsit rebellis lenne. félelnyomó környezethez alkalmazkodik.

cziczoma 2015.02.03. 20:55:00

@Valóság nevű unokahúgotok: Akkor nem értettétek meg amit írtam. A MLM pontosan két részből áll, a kisebb csapat aki lelkiismeret furdalás nélkül működteti, és húzza a hasznot. A másik aki pancser, arra képes, hogy megvegye a "kezdőcsomag"-ot, ettől azt hiszi, hogy részese és nem tuti vesztese a rendszernek. A rendszer végül is ezekből a vesztesekből él. A trükk az, hogy a fidesz szavazó azt hiszi, hogy részese a rendszernek és képtelen felismerni, hogy vesztese. Szomszédom a birtokon roppant nyugdíjas. Volt. Ma rehabilitációs járadékos, aki még el sem jutott a felülvizsgálatig. A rezsicsökkentés miatt szavazott a fideszre. Csak villanyt használ, legfeljebb ezer forint megtakarítása van. Esze nincs arra, ha sorra kerül a felülvizsgálaton és azt mondják by-pass műtét,, ugyan má', munkaképes! az a halálos ítélete lesz.

Khonsu 2015.02.03. 21:12:26

@torró: Nem könnyű, de mivel szerencsére nem kell hozzá "átnevelni" az embereket, megoldható.

Az emberek ugyanis alapvetően így gondolkodnak, ha hagyják őket, így vagyunk "bekötve".

Mindössze annyit kell megértetni velük, hogy ez a bonyolult kifejezésekkel leírt "valami", tulajdonképpen ugyanaz, amit ők szeretnének, csak nem ezekkel a szavakkal fogalmazzák meg.

panelburzsuj 2015.02.03. 21:14:04

@unionista:
És tényleg olyan nagy változás lesz, ha Orbán oldalkocsijaként a KDNP mellett majd ott fog fityegni a Jobbik is? ...

panelburzsuj 2015.02.03. 21:19:43

@cziczoma:
Én úgy tapasztalom, hogy az unionistai értelemben vett "köznép" nagyobb részének érdemben se nem oszt, se nem szoroz a kormányváltogatás. Ergo: annak szavaznak, amelyik az "identitásuknak" kedvesebb nótát fúj.

Ne feledd, hogy 2,5-3 millió polgár sehová se szavaz.

unionista (törölt) 2015.02.03. 21:45:05

@panelburzsuj:
nem feltétlen orbán oldalkocsijában lehetnek ott. hanem lázáréban, vagy hazahívják a mérsékelt navracsicsot. szóval egy schüssel-haider jellegű kormányzás elképzelhető. mivel a "baloldal" a győzelemre esélytelen ezért jobbos kombinációk jöhetnek hasonlóan a lengyelekhez. ez egy közép-európai útkeresés.

quendelapo 2015.02.03. 21:54:17

@werecke:
Azt nem tudom, hogy azok tiltakoznak-e az oroszok ellen, akik a kommunizmusban rajongtak értük. Azt viszont látom, hogy akik, annak idején küldték őket, azok most Putyin gyarmatává akarják tenni Magyarországot. Vajon miért gondolják azt, hogy ez helyes?

unionista (törölt) 2015.02.03. 22:37:18

@panelburzsuj:
a kormányváltások újabb és újabb kulturális mintázatokat legitimálnak. illetve nyilvánvalóvá válik, hogy ezek egyike sem uralkodhat. a zsidókereszténység legyőzetett. azzal, hogy a cigány kultúra (orbán) balkáni (simicska) segédlettel alkotmányos többséghez jutott. és ezt válthatja a radikális őseurázsiai (vona) világkép és ezzel együtt mérséklődhet a délszláv (navracsics). és az egész mögött a keleti árja világkép áll. az "vsecko jedno" érzület. de ez is egy tanulási folyamat. csak ez egy meghaladottnak hitt etnicista paradigma.

miketbeszéltek 2015.02.03. 22:41:44

@DrGehaeuse: "nem volt ganajabb mint az amikor feriék a kövérlaci "köteles" beszédét forgatták ki "
Igazad van abban, hogy oldaltól függetlenül elfogadhatatlan a karaktergyilkoló hazugság. Én viszont azért érzem kevésbé skandalumnak a köteles beszéd kiforgatását, mert Kövér Úr beszédei, és egyéb megnyilvánulásai egyébként is folyamatosan túlzó, az ellenfelet ellenségként megjelenítő, harci retorikájúak.

dr kíváncsivagyok 2015.02.03. 22:41:49

@DrGehaeuse:
"Fleto = balos orv-bán.

Szenvedélyés? Inkább indulatos és ripacs is. "

Ja,...csak mostanában mindig igaza van...

dr kíváncsivagyok 2015.02.03. 22:47:50

@Jules Verne:
"Orbán kétharmadát a magyar nép hozta össze, tehát megérdemli."

Apró tévedések vannak ebben...
Nem a nép ( 45 % szavazott rá , mintegy 2 millió ember ! ) hozta ossze neki , hanem az egyoldalúan módosított választási torvények ,térképek, és a média lenyúlása...nem beszélve a pár millió miatt vezetoszáron hurcolt emeszpés politikusok Polt általi vonszolása ! Most meg imádkozunk , hogy bár csak annyit lopnának ezek a Fideszes gazemberek !

DrGehaeuse 2015.02.03. 22:49:57

@unionista:

Ezt a logikát nem vágom.
House doki egy kissé cinikus, kekec, provokatív, nonkonformista, szkeptikus és lényegre-törő, brutálisan őszinte de kissé tenyérbemászó alak aki mellesleg igen profi abban amit csinál.
Mitől lenne ő rebellis?
Na jó egyszer talán a nigger milliomos (gyógyszermágnás) tulajseggfejjel szemben az volt de ott is inkább az őszintesége és a betegek iránti elkötelezettsége meg a szakmai hiúsága miatt sodródott bele.

Az viszont tényleg igaz, hogy sok (bár egyre kevesebb) magyar hajlik a rebellióra. De ez (mármint a lázadás) pont nem a félelnyomó rendszerhez való alkalmazkodás, inkább viszonyulásnak mondanám.

dr kíváncsivagyok 2015.02.03. 22:53:26

@torró:
"Orbán kétharmadát a magyar nép hozta össze, tehát megérdemli."
Most a ballib hozta ossze , vagy a nép ?
Orvbán agressziv , romboló, kriminalizált politikája , a választási torvény egyoldalú átírása ? Az nem ?

DrGehaeuse 2015.02.03. 22:55:37

@miketbeszéltek:

Jogos! Nem is a bajuszbetyárt védtem ezzel a megjegyzéssel. Csak a fityiszsajtó ganajságát viszonyítottam a 2002-es ballib sajtóéhoz.

DrGehaeuse 2015.02.03. 23:05:22

@dr kíváncsivagyok:

Aha persze!

Még soha nem volt ennyire sunyi.
A tüntiző civileket meg a szocikat jobban ekézi mint orv-bánt. Most is csak a saját hatalomba való visszakapaszkodásán dolgozik. Szeretné helyreállítani az Orbán-Gyurcsány-Orbán-Gyurcsány szekvenciális válógazdálkodást. Ez egyébként az igazi Ultra-NER.

DrGehaeuse 2015.02.03. 23:09:13

@Jules Verne:

Gratulálok a NER-komform hozzászóláshoz!

miketbeszéltek 2015.02.03. 23:09:34

@DrGehaeuse: Sajnálom az öszödi ügyet. Ha nincs az MSzP-s árulás, és az MSzP még egy választást nyer, akkor Fletónak talán sikerült volna megszabadítani a "baloldalt" (vagy miaszösz'-t) a régi MSzMP-s káderektől, és létrejött volna valami FDP-szocdem, nemtudom milyen, de modernebb baloldali párt, a Fidesz pedig -Orbán bukásával- elmozdulhatott volna egy igazi, modern, de mégis konzervatív polgári párttá. (De jó is lenne:-() Viszont az MSzP-s oligarchák eladták a felvételt, Fletó pedig lemondás helyett megkergült...Sajnos. Viszont -nincs kedvem Fletó hallgatásához,- de nem gondolod, hogy túlzás a magyarságot a Szent Koronához való viszonyhoz mérni? Hiszen Nemzetünk sok kiválósága pont a "szentkoronástalanítás" által vélte kivívni Nemzetünk függetlenségét, szabadságát!

miketbeszéltek 2015.02.03. 23:14:23

@miketbeszéltek: A mai politikai helyzetben egyetlen kiutat látok: Ha mérsékelt, az elsővonalbelieknél hitelesebb fideszesekből, (a'la Pokorni) és külső, nem kompromittált ismert, de politikailag "szűz" emberekből jönne létre egy polgári alternatíva....

Makkasz 2015.02.03. 23:24:58

"a nép fejlett politikai kultúra híján részint tapsol az egymást követő vargabetűknek, részint fonnyad tehetetlenségében."

Ezt javitom: tehetsegtelensegeben, akaratnelkulisegeben, onallotlansagaban, felelotlensegeben.

panelburzsuj 2015.02.03. 23:26:59

@miketbeszéltek:
göröknek szüriza, magyarnak szüzira, dwa bratanki

DrGehaeuse 2015.02.03. 23:42:39

Nem gondolom.

Ha Kossuthra gondolsz, mint Szentkoronástalanítóra akkor bocsánatos tévedésben leleddzel.
Nála ugyanis csak arról volt szó, hogy trónfosztotta a habsburg-lotharingiai trónbitorló országvesztő uralkodóházat.
Teljesen logikusan felvette a Kormányzói méltóságot. De tudtommal köztársaságot nem kiáltott ki. Az hogy a kossuth címer nem tartalmazta a Szentkoronát, pusztán a király hiányára utal.

Hannibal ante portas 2015.02.03. 23:50:47

HaFr, mélységes sajnálat ébred irántad a szívemben.

unionista (törölt) 2015.02.04. 00:02:10

@DrGehaeuse:
alkalmazkodás a környezethez való viszonyulás.

kelet-közép európában késői polgárosodás zajlik. a rendszerváltás utáni évtizedekben a magyarországon budapest és annak a belvárosa volt az egyetlen és megkérdőjelezhetetlen igazodási pont. és ez szűnt meg azzal, hogy orbán alkotmányos többséghez jutott. a zsidókereszténység politikai értelemben megbukott. nem végérvényesen, de valószínűleg hosszú évtizedekre.

úgy tűnik, hogy a zsidókereszténység lesz a "baloldal". és velük szemben minden lényeges eredetcsoport sorban hatalomra kerül.

olyan tüntetésekre lenne szükség, amelyik nem leváltani akarja a kormányt. hanem a helyhatóság függetlenségét akarja kivívni és ténylegesen civil önkormányzatot akar. konszenzus közeli állapot konkrét cselekvési programok mentén próbálja kialakítani.

csak ettől még egy kicsit messze vagyunk. veszprémnek lehetősége lenne arra, hogy kivívja a függetlenséget. mert a választott kormányzója meghatározhatná, hogy mennyi pénz jár a kincstárból. és ehhez rendelhetnek egy hosszú távú cselekvési programot. de ehhez nem kell megszavaznia semmit. elég ha tartózkodik a szavazástól. és azzal biztosítja a kétharmadot. mert korábban így döntött a többség. lesz mód, hogy megváltoztatni. veszprém nagy többséggel mondhatná azt, hogy ők nem állnak se ide, se oda. őket nem a pártpolitika érdekli, hanem a bakony. és ezek után a balaton parti kerületek is fellázadhatnának. úgy tűnik, hogy a késői magyar polgárosodás nem a királynék városából fog elindulni. vagy ha mégis, akkor nem most.

szerintem ez az út járható. és amíg az ország nem lép ebbe az irányba addig törzsi háborúskodás lesz. a keleties és délies eredetcsoportok vannak döntő fölényben. a kérdés az, hogy ki veri meg a zsidókeresztényeket.

panelburzsuj 2015.02.04. 00:05:55

@panelburzsuj:
Én se teljesen - de hülye szóviccnek elmegy...

miketbeszéltek 2015.02.04. 00:54:17

@DrGehaeuse: Azt olvastam a Neten, hogy Sztálin elvtárs korábban azzal tesztelte saját gárdistáinak az engedelmességét, hogy -miután parancsba adta, hogy semmiféleképpen nem lehet háborgatni az álmában- egyszer elkezdett segítségért kiabálni éjszaka, és a berohanó testőrségét parancsmegtagadás miatt kivégeztette....Ezek után nem mert sokáig senki sem bemenni, amikor az agyvérzése (?) után tényleg segítséget kért volna....

2015.02.04. 06:52:05

Ez a legjobb írásod (legalábbis azok közül amit olvastam).

Brumm Brumi 2015.02.04. 07:26:24

@quendelapo: ("Azt nem tudom, hogy azok tiltakoznak-e az oroszok ellen, akik a kommunizmusban rajongtak értük."

Ezt persze már nem tudod..:)
Kimaradt az apró antaltól a bolgár dobrev KGB ügynökön át totó kutyáig tartó út...

"Azt viszont látom, hogy akik, annak idején küldték őket, azok most Putyin gyarmatává akarják tenni Magyarországot."

Ugyan kérem.
Csak halkan jelzem, a Paks 2-höz szükséges hitel kisebb mint a 2008-ban "ezek" által felvett IMF hitel...
És-ellentétben az utóbbival, aminek nagyobbik részét a gyurcsánybajnaiak nyomtalanul eltapsoltak- Paks még hasznot is termel, amiből visszafizethető a hitel...

De a most sok hisztiző "liberálisnak" alkalma lett volna például Merkeltől követelni hogy hívja vissza elődjét, Schröder német ex-kancellárt a Gazprom igazgató tanácsából.
Hogy zárassa be az Északi Áramlatot, amelyből, pihá és fúúúj, csak úgy ömlik az orosz gáz...
Követeljék hogy Merkel, aki legalább akkora focirajongó mint Orbán, szólítsa fel a Bundesliga csapatait hogy vegyék le mezeikről a Gazprom reklámjait.

Valamiért ez mégis elmaradt..

midnight coder 2015.02.04. 07:29:23

"A liberális demokráciáról nem lehet többet és frappánsabban elmondani, mint amit Churchill mondott."

Churchill ezt nem a liberális demokráciáról mondta. Churchillék demokráciája és a mai európai demokrácia köszönőviszonyban sincs egymással. Ha Churchill látná, hogy hova jutott Európa és Anglia az elmúlt pár évtizedben, önként csatlakozott volna Hitlerékhez.

"Ezer éves álmunk valósult meg az EU-hoz való csatlakozással, konkrétan szentistvániálom, magyarok, feleim, ezt talán értitek, de mit neki az ezer év!"
És jól pofára is estünk. Mert ez az EU már régen nem az, amihez csatlakozni akartunk. Ez mára egy egyre kevésbé vidám szociális otthon.

"Nem biztos, hogy Orbán többséget szerzett volna 2014-ben kiegyensúlyozott médiaviszonyok, méltányos választási rendszer és a jogállam körülményei között -- kétharmaddal azonban biztosan nem."
A balliberósoknak évtizedeken át elsöprő médiafölényük volt. Akkor valahogy nem hallottam a sírást, hogy Pl. a Horn kormány nem nyerhetett volna, ha anno a szétlopott állami vagyonka egy részét nem médiába fektetik a jóelvtársak, és nem balliberós tulajdonban van gyakorlatilag az egész média: lényegében az összes olvasott újság ballib kézen volt aminek csak egy kis köze is volt a politikához, illetve a közmédia akkori sztárjai is a zsebükben voltak. Ügyesen át is tolták a gengszterváltás összes szarát a jobboldalra, holott azért Antallék impotenciája mellett a Kádári örökség is erősen belejátszott az akkori helyzetbe, illetve persze az is hogy a jóelvtársak Antallék orra előtt lopták szét a közvagyont. Ma kb. kis jóindulattal el lehet mondani, hogy a média kiegyensúlyozott, bár kis ballib túlsúly azért még így is van.

"mert a jövő egyebek mellett az orosz energiahordozók leváltásában van"
Persze. Majd úgy 150 év múlva, amikor majd lesz fúziós reaktor, vagy olcsó és hatékony akkumlátor illetve napelem. De jelenleg az a helyzet, hogy bár minden évben hallunk forradalmi újdonságokról akksi és napelem fronton, ezek a forradalmi újdonságok a piacon valahogy soha nem jelennek meg. És ez sajnos már évtizedek óta így van. Olcsó, nyomtatható napelemekről amik majd az alufólia árában lesznek elérhetők, már a 90-es évek elején is olvasni lehetett. Ehhez képest csak a napelemek ára több mint 10 év alatt térülne meg ha ma napelemre akarnál váltani - és ez csak a lakossági energiaár, nem az ipari áram ára, illetve ebbe még nem számoltál olyan úri huncutságokat mint Pl. inverter, akkumlátor a tároláshoz. Ami meg a fenntarthatóságot illeti, mind a napelemek, mind az akksik gyártása és megsemmisítése rohadtul környetszennyező, az akksik élettartama úgy 3-5 év, a napelemeké meg vagy 15.

Azaz, az energia jelenleg vagy atom, vagy olaj. És sajna, ide mindkettőt a ruszkiktól lehet olcsón beszerezni. Amúgy az amcsik sem azért akarják megdönteni Putyint mert annyira fontos nekik, hogy ezen a tájon demokrácia van-e vagy kletokrácia. Azt kb. leszarják, ahogy azt is hogy Afrikában hány millióan haltak meg azért, hogy nekik legyen ócsított olajuk. Nekik az orosz nyersanyagok kellenek. Nekünk viszont nem biztos, hogy asszisztálnunk kellene ehhez.

Brumm Brumi 2015.02.04. 08:05:24

@HaFr: ( nem tűnsz úgy, mint aki ismeri a liberális demokrácia fogalmát ")

Ugyan kérem.
Láttam hogy mit műveltek és művelnek a világban és benne Magyarországon is a "liberális demokrácia" jelszavával...

Ezért írtam az összefoglaló konkrétumokat és ezért mondom hogy az un. liberálizmus és pl. a nácizmus, bolsevizmus, fasizmus között kb. ugyanannyi a különbség mint a mókus és a patkány között(gyakorlatilag semmi, csak a mókusnak lompos a farka és jobb a sajtója.)

Ami pedig Churchillt illeti, vicces példa...
Hiszen többször váltott nem csak politikai nézetet, de pártot is, amolyan fodorgáborként...

cardinale 2015.02.04. 08:06:57

Ezer éves álmunk valósult meg az EU-hoz való csatlakozással???
-Magyarország európa központi hatalma volt, még a török hódoltság, a monarchia, és horthy alatt is, csak ezt szeretnék feledtetni az új honfoglalók
ezek a footbal ultrák, hooligans-ok,-köröbelül egy stadionnyi értelmiség/santiagó/- a hazaárulók, nevezik diktátornak a centert: orbánt, hogy autoriter, ami a nagy politikus fokmérője.

unionista (törölt) 2015.02.04. 08:36:04

@panelburzsuj:
most a görögök azt játsszák, hogy lassabban, de biztosabban törlesztenek. és nem kérik az adósság elengedését. de nem lesz olyan mértékű növekedés, ami ezt lehetővé tenné. szóval a legegyszerűbb lenne az egész európai pénzügyi rendszert államosítani. a brit, francia és német kincstárban vélhetően jelentős többlete lenne. mert az ő bankjaik hiteleztek. értsd generálták a pénzt ha nem is a semmire alapozva, de majdnem. és ezek után lehetne leszámítolni az adósságot. úgy, hogy a költségvetés bevételei ne csökkenjenek. a monetáris magángazdaságot kell felszámolni. ami teljes abszurditás.

az egyesült államok, kína és oroszország irányába pedig fizetni kellene. ezért nem olyan probléma a bóvli besorolás. az, hogy az amerikaiak nem hiteleznek. és ezért nagy hülyeség paks. mert a ruszkik ha pénzt adnak, akkor nem fognak elengedni semmit. a németektől kellene függni. mert velük közvetlen le lehet boltolni ezt az ügyet. mondjuk úgy, hogy a kincstár az éves növekedési többletet áldozza be adósságszolgálatként.

csak ugye az lófasz esti fényben. mert 10% növekedés mellett is csak 5% gdp arányosan. feltéve, hogy 50% az újraosztási ráta. és ugye nagyjából ennyi kellene. ekkora növekedés tartósan nem nagyon lesz. szóval valamilyen leszámítolásra szükség lesz. a görögöknél pláne.

DrGehaeuse 2015.02.04. 08:38:24

@cardinale:

Nem emlékszem, hogy Horthy stadiont éppíttetett volna Kenderesre közpénzen. Őszintén szólva még egy lovardát se. Orv-bán egy piti kókler Horthyhoz képest. Nagy politikusunk az nincs egy se már nagyon régóta. Sajnos ezért tartunk itt ahol tartunk.

Az ezer éves álom tényleg sántít.
De Magyarország igazi (önálló) hatalom 1490-ig volt. 50 év múlva Buda török kézen volt.

búvár kondér 2015.02.04. 08:43:03

@DrGehaeuse: Miért lennék DK-s??? ....csak néha értelmezni is kellene amit egy politikus tesz és mond!
Sajnos a választók nagy többsége beeszi a "Magyarország jobban teljesít" a rezsi böszmeséget, a z illiberális ostobaságot..... stb, stb.

De egy egyszerű számtani műveletet nem tud elvégezni. pl 240/310 ....no ennyire értékelődött le a magyar munkaerő, a magyar szellemi teljesítmény pl az elmúlt 5 évben!

.... s akkor még az erkölcsi züllésről nem is szóltam. A mutyikról, az éhező gyermekekről , a 4-8 hónapos várólistákról, a 50-100 perces mentő kivonulásokról, a templomaink nap mint nap történő meggyalázásokról, a történelmünk meghamisításáról .... soroljam még?
ja csak mivel ezen a blogon szólok hozzá. a polgári viselkedés kultúra teljes eltűnéséről.

búvár kondér 2015.02.04. 08:43:10

@DrGehaeuse: Miért lennék DK-s??? ....csak néha értelmezni is kellene amit egy politikus tesz és mond!
Sajnos a választók nagy többsége beeszi a "Magyarország jobban teljesít" a rezsi böszmeséget, a z illiberális ostobaságot..... stb, stb.

De egy egyszerű számtani műveletet nem tud elvégezni. pl 240/310 ....no ennyire értékelődött le a magyar munkaerő, a magyar szellemi teljesítmény pl az elmúlt 5 évben!

.... s akkor még az erkölcsi züllésről nem is szóltam. A mutyikról, az éhező gyermekekről , a 4-8 hónapos várólistákról, a 50-100 perces mentő kivonulásokról, a templomaink nap mint nap történő meggyalázásokról, a történelmünk meghamisításáról .... soroljam még?
ja csak mivel ezen a blogon szólok hozzá. a polgári viselkedés kultúra teljes eltűnéséről.

unionista (törölt) 2015.02.04. 09:00:44

@midnight coder:
a fúziós reaktor nem hülyeség. meg lehet csinálni kicsiben. és a technológia fejlődésével biztonságosabbá lehet tenni nagyban. szóval vélhetően olyan városokat el lehet vele látni ahol kevés a megújuló energia. de a kárpát-medence a szomszédos régióival éppenséggel el tudná látni magát. csak ehhez fejleszteni kellene. addig is ki lehet egyezni a ruszkikkal a gázszállításban.

paks nem az országnak kell, hanem budapestnek. a fővárost sehogyan sem lehet ellátni hagyományos energiával. mert a környezetében nincsenek bányák. a föld teljesen be van építve. és brutális energiaigénye van. a főváros és a vidék között népsűrűségben majdnem 50-szeres a különbség. és ebből adódik budapest helyzeti előnye. persze nem az lenne a cél, hogy a főváros bedőljön. a központi régió paktáljon le tolna megyével.

unionista (törölt) 2015.02.04. 09:13:39

@búvár kondér:
nagyjából ugyanannyian kajálják meg propagandát (minden jó), amennyien az ellenpropagandát (minden rossz). az emberek többsége nem hülye. arról van szó, hogy a köznép megtörte a belváros hatalmát, a zsidókeresztény hegemóniáját. ehhez első körben egy kültelki cigány kellett. és ha ez nem elég, akkor a nép szélsőjobbot is beemeli a hatalomba. a kormánytöbbség mérséklődik. átveszi a hatalmat a szláv hálózat. ha kell, akkor hazahozzák navracsicsot. visszahozzák pokornit. de mellettük a koalíciós partner radikalizálódik. egy ilyen felállásban vona gábor lenne a belügyminiszter. egyszerűen arról van szó, hogy a köznép budapest belvárosának nem oszt lapot. ez szimplán egy törzsi háború. a parasztok demokrácia (népakarat) tantárgyból megleckéztetik a zsidókat és a fővámtéri zsidókeresztényeket.

búvár kondér 2015.02.04. 09:20:24

@unionista: O.K. ....de azért vedd be a gyógyszered!

unionista (törölt) 2015.02.04. 09:54:31

@búvár kondér:
vagy esetleg te vedd le a szemellenződet. a köznép megnyilvánulásait olvashatod akármilyen fórumon. a köznépnek elege van a zsidó baloldalból és a keresztény jobboldalból. az egy ostoba ellenpropaganda, hogy a magyarok hülyék, mert nem értik, hogy orbán viktor diktátor.

10-ben orbánra szavazott a választók 53%-a. és 14-ben 43%. és a jobbik kapott 20%-ot. a szocik 1,3 millió szavazójának többsége nyugdíjas. nekik gyártja a zsidó atv napi 3x a betelefonálós fórumot. a baloldalnak nincs fiatal, középosztálybeli szavazója. csak a zsidók és a zsidóbarát értelmiség. illetve a régi káderek gyerekei.

itt hosszú évtizedekig mérsékelt és radikális jobboldali kormányok lesznek, vagy létrejön a független önkormányzatiság. ki fog beállni balra? ki fogja azt mondani, hogy szegény kiscigányok. erre a politikára cigányok se szavaznak. kiáll fanni néni, hogy őt a második háborúban majdnem megölték. és? az összes magyar áldozat harmada zsidó származású vagy vallású volt. de az áldozatok kétharmada nem. és róluk egy szó nem esik. a natív zsidók ezerrel verik a tamtam dobot. csatlakozzon hozzájuk mindenki. de csak a többi zsidókeresztény tüntet. és ezeket a belvárosi csoportokat azért állítja tényezőnek a média, mert a szerkesztők is zsidók vagy zsidóbarát értelmiségiek. én is inkább az vagyok. de a közakarat ettől jobbra esik. és ha ez nem lesz elég, akkor a közélet még jobbra tolódik. egyszerűen nem működik az, hogy magyarország egy nyugatos zsidókeresztény helytartóság lesz. a nép inkább visszahozza a feudalizmust az uradalmakkal. mint azt, hogy néhány bankár, újságíró és jogász uralkodjon. mert az a demokrácia kicsúfolása lenne. ha a "demokratikus oldal" újra hatalomra jutna.

toportyánzsóti 2015.02.04. 10:01:07

@midnight coder: Balliberózás ma már max döglött dakota paci,ideje lelépned róla ha adsz valamit magadra.Jelenleg jobboldaliak is mondják már a dakota elmeherceg és sleppje 1000-szeresét lopja a ballerekhez viszonyítva.

2015.02.04. 10:16:36

id .Bedőlni látszik a kétharmad
Válasz erre;

Sajnos hiába dől be, hiába lőnék le az Orbánt, hiába jönne új párt ha a diktatúra és elnyomás magjai már el vannak ültetve a törvényekben és a mindennapokban is.Sőt még a fejekben is.
Vagy ígér e bármelyik párt olyat, hogy mindezt felszámolja ha hatalomra kerül ?Hogy többé nem használja magánhadseregként a rendőrséget és a NAV-ot és nem használja fegyverként a bíróságokat ?
Van ilyen párt ?

2015.02.04. 10:22:33

Mindegyik párt ezt csinálja hogy fizetett magánhadseregként használja a rendőrséget fenyegetésként a NAV-ot az ellenség lekapcsolására és megfélemlítésre a sok tetves zsarnok és szenny törvényt!
Melyik ígéri azt, hogy mindezt beszünteti ?
Melyik párt ígér olyat hogy bármire kiírható népszavazás még olyanra is, ami az ő saját hatalmát fenyegeti ?
Melyik párt csinálna olyan törvényt amivel a saját hatalmát megszüntetheti bármikor ha a polgároknak valami nem tetszik?

Mivel a válasz mindig ugyan az, hogy egyik sem fogja magát hasba szúrni, ezért még beszélni sem érdemes minderről.

quendelapo 2015.02.04. 10:28:12

@Brumm Brumi:
Ide figyelj orosz maci! Ez a kommunistázás nagyon nem menő! Különösen gáz, ha Lenin szakácsának az unokáját védve kommunistázol, (akinek a felmenői nagy vagy dédszülőkig visszamenőleg az orosz / szovjet titkosszolgálatnak dolgoztak).

Remélem ezt így rendbe tettük, akkor menjünk tovább:

Apró Antal és Dobrev KGB ügynök évtizedek óta halottak. Ellenben Orbán és haverjai élnek és virulnak ráadásul éppen most másznak be Putyin medve seggébe, amivel nem is lenne baj, ha ők ott jól érzik magukat, hát legyenek ott. Az viszont, hogy számos eszközzel igyekeznek erősíteni Magyarország orosz függőségét - a roszatomtól, a hitelfelvételen át, az alternatív energia források megadóztatásán keresztül a hosszú távú gázszerződésig - felveti azt a kérdést, hogy vajon kinek az érdekében dolgoznak? Miért vállalnak konfliktusokat nyugati szövetségeseinkkel az oroszok kedvéért.

A Paks 2-höz szükséges hitel 10 md Euró alsó hangon, a 2009-es IMF hitelből pedig 8,8 md lett lehívva. Ez tehát nem stimmel. Azt is rosszul tudod, hogy mi lett az IMF pénz sorsa, ugyanis ha átböngészed az MNB könyveit rájössz, hogy 2010-ben ott lapult a tartalékok között. Ennek köszönhetően úsztuk meg a teljes összeomlást 2010. júniusában, - amikor Kósa és Kósa és Szíjjártó egymásra licitálva eregették a hülyeségeket a világba az ország pénzügyi helyzetéről. Az IMF hitel miatt ugyanis elég magasak voltak a tartalékaink.

Paks hasznot termel, na ja – kérdés, hogy kinek? Az adófizetőknek és a költségvetésnek biztos nem fog – még a legoptimistább számítások szerint sem. Nevetséges. Az viszont biztos, hogy az alternatív megoldások sokkal több beruházást generálnának és nagyságrendekkel több munkahelyet teremtenének.

Németország függ az orosz gazdaságtól, de nincs kiszolgáltatva Putyinnak és nem csak tőle függ. Orbán azon dolgozik most, hogy Magyarország orosz energia függősége totális legyen. Ez elég nagy különbség.

A roszatom fényeskedjék neked!

2015.02.04. 10:28:57

Különben meg eléggé egyértelművé tette már ez a majom Orbán, hogy ki akar lépni az EU-ból!
Ezen kéne rugózni ezerrel.!
Persze a sok agresszív fidesznyugdíjas ehhez is tapsikolni fog mindaddig, míg nem szembesül majd azzal, hogy a gyereke, az unokája és a rokonai, akik már elhagyták ezt a sárfészket, majd nem jöhetnek be az országba és ő maga sem mehet majd ki hozzájuk.
Na majd akkor lehet tapsolni a fidesznek újra !

2015.02.04. 10:31:19

@storker: a hírek szerin Merkel asszonyt kilóra megvette pár igen szar és igen drága helikopter beszerzésével:))"
A "hírek szerint" Orbán betárgyalta a németeket Paks kettőbe. Mit szól ehhez Putyin? Tényleg zseni a fiú!
Közben kiderült, a magyar propaganda gépezet már megint hazudott... se BMW se Mercedes....
a hírek szerint Orbán egyetlen sikere a királyi média hazugsága....

2015.02.04. 10:32:19

@cardinale: Na mondom én hogy a sok agyhalott agresszív nyugdíjas, mint amilyen maga is, az ilyenek miatt van hatalmon ez a féreg .

2015.02.04. 10:40:39

@midnight coder: Nekik az orosz nyersanyagok kellenek."
Hülye vagy? Az USA legnagyobb problémája épp az, hogy az ARAB országok olcsósítják az olajat.
Az olcsó olaj épp megöli az amerikai kitermelést, meg az angolt, meg a norvégot, meg az oroszt! Miért is jó az usákoknak, ha bedőlnek a gáz cégei????

NekemNemEzKell 2015.02.04. 10:40:59

@quendelapo: Remélem az olyanok mint te, sosem fogják ezt a szerencsétlen országot vezetni.Pár sorban ennyi ostobaságot, ellentmondást, tévedést,( szándékos hazugságot?) felsorolni, nem kis írói teljesítmény. A valósághoz semmi köze nincs.

2015.02.04. 10:42:59

@cardinale: Ha az Osztrák-Magyar Monarchia maga szerint magyar hatalom volt, akkor ott nagy bajok vannak az elméjében.
Ha úgy gondolja, hogy a jelen gazdasági és olitikai helyzetben Magyarország hatalmi központ lehet, meghatározója a világpolitikának, akkor sürgősen orvoshoz kéne fordulnia.

quendelapo 2015.02.04. 10:50:17

@NekemNemEzKell:
Kénytelen vagyok beismerni, hogy meggyőzőek az érveid. Fejet kell hajtsak előttük. :)

samot 2015.02.04. 10:57:17

Valaki magyaràzza màr el,mert biztos,hogy vannak nàlam okossabbak is,hogy miért kell egy orszàgot pàrt vagy pàrtoknak irànyitani?Ez a 40.-es évektöl nem funkcionàl,de azért mindig eröltetve van.Részemre a pàrt egy gyüjtö szo(fogalom).Ebben a szoban mindennek helye van.A rablotol a zsarnokig minden belefér.Köztudottan van és vannak màs irànyitàsi rendszerek,még az EU-ban is.Ennek ellenére mégis ez a ràkos szisztéma van elönyben màr 70 éve!

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.04. 11:00:53

@unionista: " ez szimplán egy törzsi háború. a parasztok demokrácia (népakarat) tantárgyból megleckéztetik a zsidókat és a fővámtéri zsidókeresztényeket.
A demokrácia felfogásomat és erkölcsi értékrendemet, édesapám ültette belém. Édesapám paraszt ember volt és az Ő apja is az volt....... Tisztelettel szeretném kérni Önt arra, hogy ne szennyezze ilyen hülyeségek ( lásd fenti idézet) írásával az emléküket, illetve az egész paraszttársadalom becsületét. Személyes tapasztalatok alapján elmondhatom , hogy az az erkölcsi értékrend ami a parasztok sajátjuknak tartanak igen közel áll a Fővámházi zsidókeresztények értékrendjéhez, viszont köszönő viszonyban sincs az Ön által emlegetett paraszt demokráciával. Megértését előre köszönöm.

unionista (törölt) 2015.02.04. 11:15:27

@Diorella Queen:
orbánnak esze ágában nincs kilépni az unióból. onnan van a pénz. és amíg az unió pénzét lopja el és nem a magyarokét, addig a paraszt azt gondolja, hogy inkább van jó helyen az oligarcháknál, mint a bankokban. mert a feudalizmust a paraszt be tudja dönteni, de a kapitalizmust közvetlen nem tudja. a cigányok végezzék el a piszkos munkát. és ha ez nem elég, akkor jöjjön a szélsőjobboldal. és ezért a jobbik is visszavett az eu kritikájából. mert könnyen koalíciós partner lehet belőlük egy orbán nélküli jobboldalon. és ez esetben a nyugdíjasok se fognak a szocikra szavazni. és könnyen lehet, hogy hosszú évtizedekig nem lesz baloldali többség. hacsak a külföld nem akar mást. de olyan nagyon a németek se akarnak baloldali kormányokat. a német-oszták-svájci nagykoalíciók mellett kelet-közép európában nem a baloldal, hanem a jobboldali pártoktól függetlenedő önkormányzatok hozhatják el a progressziót.

unionista (törölt) 2015.02.04. 11:34:56

@fuxosbömis (ex kacagányos):
nézd, azt nem tudjuk, hogy az apád mit gondolna. de valószínűleg jól pofán verne ha igazi paraszt lenne. és te ugyanazt magyaráznád, amit a jelenlegi baloldal. azt, hogy a szegény kiscigányokat pozitívan kell diszkriminálni. tűrhetetlen, hogy a melegek nem vonaglanak még többet a világörökségi helyszíneken. a hajléktalanok nem szarhatnak az utcára. hiába követelik a jogvédők. a kereskedelmi bankok nem semmizhetik teljesen a középosztály hitelekre szoruló alsó felét. és a szabad kereskedelem jogával visszaélve a hipermarketek nem hordhatják be korlátlanul a moslékot. mert ezek az úgynevezett baloldal konkrét követelései. az úgynevezett liberálisoké. az úgynevezett civileké. a leghülyébb fasiszták is alkotmányosságot akarnak. ebben nincs vita.

nézd már meg a baloldal támogatóit. nem találsz közöttük reálértelmiségit. a baloldalnak vidéken szinte egyáltalán nincs fiatal középosztálybeli támogatója. a budapest világvárosról álmodozó zsidóbarát csoportok vannak. és belvárosi zsidókeresztények. és a nyugdíjasok. orbán esetleges távozása után azonban ők sem fognak az úgynevezett baloldalra szavazni. mert akkor gyurcsány ferenc mit fog mondani. hogy el kellene venni még egy fél havi nyugdíjat, hogy kárpótoljuk a szegény kisbankokat. vagy hogy a szegény kiscigányoknak több segély jusson. szociálliberális többségnek esélye nincsen.

tamas11 2015.02.04. 11:52:36

@Brumm Brumi:
Ezt elfogadom, hogy a sok izmus és a liberális felfogások közt annyi a különbség mint a patkány és a mókus közt.
Itt nálunk repkednek a mókusok, kedves, tiszta állat, nem terjeszt betegségeket.A te vélekedéseid igazi élőhelye a mindig valamerre, sőt, egyszerre kétfelé túlsúlyos média. Vagyis a csatornák, ahol a patkány honos.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.04. 12:09:14

@unionista: A válaszát olvasva, akár azt is írhatnám, hogy unionista lukból unionista szél fúj.....de nem ezt írom :) Nem igazán értem, hogy mi alapján vonta le azt a következtetést, hogy én szoclib vagyok....ellenkezőleg kőkemény modern konzervatív vallom magam....és nem divatból vagy mert az esetleg olyan hagyományosnak meg nemzetinek tűnik.
Azt hogy mi a konzervativizmus a mai világban, elmagyarázni Önnek nem fogom. Rendszeres olvasója a blognak, és Béndek Úr a posztjaiban igen világosan leírja a konzervatív gondolkodást...ha ezek után sem nem érti (nem elfogadásról beszélek), akkor Ön már így marad.

egyetmondok 2015.02.04. 12:22:55

@midnight coder:
" Nekik az orosz nyersanyagok kellenek. Nekünk viszont nem biztos, hogy asszisztálnunk kellene ehhez. " --

miért ne lehetne ehhez asszisztálni ? Nekünk is kellenek az orosz nyersanyagok,és a nyugati világ katonai erejéhez képest az orosz állam mint a lepkefi...

Nyúljuk le az oroszok ásványkincseket. Miért rossz ötlet ez?

tamas11 2015.02.04. 12:28:15

@unionista:
Megint túltenyészted a feltételes módot.
Paraszt vidéken is kevés van, 3,5 % összvissz!
Marxot túl messze kergettük, annyit még visszaszólhatott volna, hogy úgy soroljuk át a már nemlétező osztályokat, hogy kinek miért NINCS tulajdona, azaz miből NEM él meg, mióta szervezetlen!
Nincs már baloldal, úgy végképp nincs, ahogy te írsz róla, vagyis, hogy jellegzetes kollektív cselekvéseket köthessünk hozzájuk. Olyanokat ráadásul, amelyek "értelemszuerűen" (és itt a te értelmed miatt kell az idézőjel), egy létező jobboldal ellenében valósulhatnának meg.

Házi feladat:
Gorbacsov tán nettó balos volt? Na és Antall? Vagy pl Bajnai, akin mind röhögtünk amikor az internacionálét fújta, és vállalat vezetőként, magánemberként is a kapitalista (nagy)vállalkozó mintapéldánya? Vagy Orbán tán jobbos?
Folytassam?

panelburzsuj 2015.02.04. 12:39:08

@unionista:
A többség sehogyanse gondolkodik, legfeljebb a találgatásait dúcolgatja alá egészen primitív közhelyekkel és heurisztikákkal. Körülbelül olyan hatékonyságú módszerekkel, mint a házi bibliaértelmező szakkörök.

DrGehaeuse 2015.02.04. 12:42:38

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A BMW-s Mercis hoaxot speciel a VS.hu dobta be. Az észlény királyi média meg beszopta. De a nagyokos Index is lehozta.

A VS a cége cáfolatokr reagálva ezt írta:

"Forrásaink annyit közöltek mindezzel kapcsolatosan, hogy továbbra is kitartanak eredeti állításaik mellett, ezek a tervek elhangoztak a megbeszéléseken. Az érintett cégeket kedden a VS is megkereste, amint választ kapunk, közöljük."
Továbbá:
"Az Orbán–Merkel-tárgyalások üzleti témáiról az elmúlt napokban két kormánytag is nyilatkozott. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy komoly sikerek születtek a német kancellár budapesti látogatása alatt, de részleteket nem árult el, hogy „ne veszélyeztesse a további tárgyalásokat”."

Most itt valaki nagyot hazudik vagy nagyon megszivatták orv-bánt, beleültették a körhintába.

panelburzsuj 2015.02.04. 12:42:59

@unionista:
Krédó - direkt neked találtam...

"Tetszik, vagy nem tetszik, önálló gondolatmenet kifejtése nagyobb teljesítmény, mint az, amely ilyen-olyan, most éppen menőnek tartott tekintélyekre épül."

koczianpeter.blog.hu/2015/02/03/szegenyesseg_es_erotlenseg

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.04. 12:46:42

@werecke: Gondolkozom, hogy ezt vajon kinek címezhetted... gondolod, hogy Kövér, vagy éppen Orbán olvassa ezt a blogot?

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.04. 12:59:52

@unionista: " a kőkemény konzervativizmus sem kell. és az überkapitalizmus se. a többség egyszerűen nem így gondolkodik."

Pedig más kiút nincs...vagy kőkemény konzervativizmus és überkapitalizmus, vagy tartós leszakadás és gyarmati sorba való süllyedés, ami még a jobbik forgatókönyv.

Tényleg nem megbántani szeretném, hanem inkább gondolkodásra bírni. Amikor a magyar nemzet tagjairól gondolkodik, ne önmagából induljon ki. Ne becsülje le őket ennyire.

DrGehaeuse 2015.02.04. 13:17:39

@miketbeszéltek:

Kössz az infót! Nem tudtam, hogy az a rohadék ennyire kretén volt.

DrGehaeuse 2015.02.04. 13:26:17

@fuxosbömis (ex kacagányos):

A legjobb példa erre? Igazi kőkemény konzervatívizmus + Űberkapitalizmus hol prosperál?
Biztos nem Svédország!

almodhi 2015.02.04. 13:36:59

@cardinale:

"-Magyarország európa központi hatalma volt, még ... horthy alatt is,"

Ja, és mindezt Luxemburgénál valamivel kisebb ipari termeléssel! Egy csoda vagyunk!

igazi hős 2015.02.04. 13:48:26

"a Nyugathoz tartozás akarásának egyértelmű társadalmi konszenzusát" Ne legyünk már ennyire szenilisek. Már Horn Gyulát is a Kádár-nosztalgia emelte hatalomra, nem Orbán találta fel ezeknek a választóknak szóló (hamis, de hangzatos) szólamokat. Viszont jelenleg ő a leghitelesebb Kádár, pedig erős a verseny, két oldalról is szorongatják.

Laikus Érdeklődő 2015.02.04. 14:11:22

Az etatista-pragmatizmus és a baloldali-idealizmus harca a polgári konzervatisták malmára hajtja a vizet.

2015.02.04. 14:20:06

@DrGehaeuse: Nézd, kizárt dolognak tartom, hogy épp Merkel tárgyal be egy Mercedes bővítést, egy BMW gyárat, mindezt tíz perc alatt....
Továbbá kizárt dolognak tartom, hogy Orbán olyan hülye, hogy a paksi bővítésbe beengedné a Siemens-et, az orosz fél tudta nélkül....

2015.02.04. 14:21:11

@DrGehaeuse: Persze kérdés, ki volt a forrás. Szíjjártó?

2015.02.04. 14:24:36

@cardinale: Ugye, az megvan, hogy a Horthy Magyarország csak azért nem omlott össze, mert a németekkel gazdasági szerződést kötött, és a németek megvették a magyar mezőgazdasági termékeket, függetlenül a piaci viszonyoktól?
Ugye, az megvan, hogy ez elkötelezettséget jelentett a náci Németország mellett?

Khonsu 2015.02.04. 14:29:01

@midnight coder: Az oroszokkal mindössze egy aprócska probléma van, mégpedig az, hogy előszeretettel élnek vissza a helyzetükkel, és használják zsarolásra az energiaellátást.

Az atomerőművel még nincs is semmi gond ilyen szempontból, mert a fűtőelem szabványos, az mástól is beszerezhető, de a gázellátás már problémás. Ha elzárják a csapot, akkor bajban vagyunk. Az egyoldalú gázfüggőségen mindenképp változtatni kell.

A napelemek már elég jó hatásfokkal működnek, Kínának köszönhetően az áruk is csökken (mi csak az acélos forint miatt nem érezzük).

A tároláshoz nem kell minden napelem mellé akkut rakni. A nap bizonyos időszakaiban keletkező energiafelesleg tárolása országosan megoldható, szivattyús tározóval, amit Paks 2 miatt amúgy is mindenképp építenünk kell.

Napenergia mellett biomasszában is jól állunk, ami éves időszakra is tárolható. Aztán ott van még a geotermikus energia is, amiből szintén jól állunk, igaz az ma még "űrtechnika", ezért tényleg drága.

Bőven vannak lehetőségeink. Atom és zöld energiából el tudnánk látni magunkat.

Illetve miközben sokan bele vannak szédülve az oroszok forrásaiba, addig hajlamosak elfelejteni, hogy az EU sem épp kispályás. Ráadásul ott pénz is van.

Pl. erre:
gualerzi.blogautore.repubblica.it/files/2014/10/desert-eumena.jpg

Persze mi régi szokásunkhoz híven ismét a rossz oldalhoz akarunk csatlakozni.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.04. 14:37:28

@unionista: " nem becsülök le senkit. felőlem lehetne kőkemény konzervativizmus és überkapitalizmus. de ezek üres lózungok. a kérdés az, hogy mit kell csinálni tolnában, baranyában, borsodban, szatmárban. és ezt nem általában kell megfejteni, hanem konkrét cselekvési terveket, valós válaszokat kell adni. és ehhez egész egyszerűen felül kell írni a jelenleg uralkodó totális filozófiát. és erre az elemi környezetismeret (a biosz) alkalmas. végső soron az a primitív etnicizmus, ami a közbeszédben demokratikusan teret nyert.
Idáig jó......tud Ön gondolkodni, ha akar.....viszont a folytatásban előjött az Önben rejlő erkölcsi nihilizmus...ezt kéne levetnie,elsősorban önmaga miatt. Nem vitatom azt, hogy itt mindenki tud találni vélt és valós okokat a flusztrációra....de sosem engedje meg magának, hogy a gondolkodását ezek vezéreljék.Ne féljen hinni abban, hogy igenis van esély egy másik világra...és majd Önön is múlhat annak a milyensége. Nem vagyok a PKP toborzótisztje sem térítő, de ott leszek a Fővám téren és ha kész egy kulturált párbeszédre, szívesen elbeszélgetek Önnel. :)

Khonsu 2015.02.04. 14:59:25

@egyetmondok: "Nyúljuk le az oroszok ásványkincseket. Miért rossz ötlet ez? "

Mert a kínaiak megharagudnának érte, ők már hamarabb kinézték maguknak. :)

Nem kell itt lenyúlni semmilyen orosz ásványkincset, nem is kell velük különösebben foglalkozni innentől, ha nem hajlandóak elővenni a jobbik eszüket.

Az USA-nak és Európának megvannak a hagyományos forrásai, ahol Kína is el kezdett terjeszkedni. Egyszerűen csak meg kellene etetni az oroszokkal amit kifőztek, és lepaktálni Kínával, hogy a hagyományos USA és EU érdekszféra tiszteletben tartásáért cserébe vihetik az orosz ásványkincseket, nem szólunk bele...

...és a sárkány úgy megeszi a macit, hogy öröm lesz nézni. Készíthetjük a popcornt. :)

Brumm Brumi 2015.02.04. 15:07:07

@quendelapo:
(" a 2009-es IMF hitelből pedig 8,8 md lett lehívva. Ez tehát nem stimmel. Azt is rosszul tudod, hogy mi lett az IMF pénz sorsa, ugyanis ha átböngészed az MNB könyveit rájössz, hogy 2010-ben ott lapult a tartalékok között. ")

Amatőr hülyéknek/hivatásos hazudozóknak elég egy felvilágosító cikk is:

Már elköltöttük az EU-IMF hitel javát
MTI
2010. szeptember 7., kedd 17:21
A magyar államnak jelenleg 3,5 milliárd euró összegű devizabetétje van a Magyar Nemzeti Banknál, és nagyjából ennyit használhat fel a következő években lejáró devizaadósság törlesztésére - közölte az MTI kérdésére az MNB sajtóosztálya.

Tévhit tehát, hogy azt a közel 13 milliárd eurós összeget, amelyet a kormány az IMF-EU hitelszerződés révén eddig már felvett, azt a jövőben adósságtörlesztésre lehet fordítani.

A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot - közölte a jegybank sajtóosztálya.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az adósságtörlesztés miatt a jelzett 3,5 milliárd eurónál nagyobb összegre van szüksége az államnak, akkor az Állami Adósságkezelő Központnak (ÁKK) forintban államkötvényt kell kibocsátania, és aztán ezt a forintforrást az állam az MNB-nél devizára váltja, amelynek nyomán az MNB devizatartalékai csökkennek."

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.04. 15:10:58

@DrGehaeuse: "Biztos nem Svédország!"
Jó példát hozott fel....pontosan Svédország.
Számomra a konzervativizmus valószínűleg mást jelent mint Önnek....hogy nekem mit jelent azt ezen blog posztjai elég pontosan leírják, így nem ismétlem meg.
Az überkapitalizmus pedig ha valahol, hát akkor Svédországban valósul meg. Magas bérszinvonal és a környezetük óvása mellett is versenyképesek tudnak lenni. Nekem ez az überkapitalizmus......mert már régóta kinőttem a kapitalizmus bolsevik leírását. Kb. tíz éves koromig hittem el.

no_successful2 2015.02.04. 15:23:46

"A liberális demokráciáról nem lehet többet és frappánsabban elmondani, mint amit Churchill mondott."

Most akkor liberálisok vagytok, vagy polgári konzervatívok ?

Szerintem ebből is látszik, Soroséknak, már nincs mihez nyúlni, előkotorásznak ilyen fazonokat, akik már azt se tudják, hova helyezzék az ideológiai horgonyaikat, hogy lehetőleg a jobb oldalról is el tudjanak halászni egy két szavazót, meg balról is, hátha összejön valami.

DrGehaeuse 2015.02.04. 15:36:55

@fuxosbömis (ex kacagányos):

Örülök, hogy egy Szocdem-Zöld koalíciós kormány (parlamenti kissebségben) által kormányzott Alkotmányos monarchia eléggé konzervatív Önnek.

Annak mégjobban örülök, hogy Ön szerint a magas bérszinvonal és progresszív adórendszer valamint az egyik legerősebb szociális hálót fenntartó társadalom működik az Űberkapitalizmus mintaképének tekintett gazdasági modellben.

DrGehaeuse 2015.02.04. 16:09:13

@no_successful2:

Nem a PKP mint párt liberális. Csak a demokráci amiről Churchill (is) beszél.

Ne tévesszük össze a liberális demokrácia és a (mai globalista)liberálisok (mint ideológiai párt) által dominált vagy kormányzott demokrácia fogalmát.

Merkel asszony pl. a jelenlegi Német Szövetségi államot liberális demokráciának tartja annak ellenére, hogy az FDP (német liberális párt) még a Bundestagba se jutott be, nem hogy a kormányba és a tartományi parlamentekben is elenyésző létszámú képviselője van (64 az 1857 ből).

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.04. 16:17:35

@DrGehaeuse:

Kedves Dr. Ház :)

Most csak röviden. Lépjen ki egy pillanatra a konzervativizmus és kapitalizmus bolsevik értelmezéséből (ez vezérli jelenleg a gondolkodásmódját) és használja 5 percig a józan ítélőképességét. A második percben le fog esni, hogy a válaszában, ha nem is tökéletesen de nagyon erőteljesen alátámasztotta az állításom. Figyelmeztetem...nem biztos hogy az ébredés kellemes lesz. (like Mátrix) Ha akarja, akkor meg fog érteni. :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.04. 16:28:52

@no_successful2: szerintem Ön nem ismeri a liberális demokrácia értelmét -- ha abban egy Merkel és egy Cameron tud konzervatív lenni, miért vár rosszabb sorsot a magyar népnek?

DrGehaeuse 2015.02.04. 16:29:40

@no_successful2:

Egyébként én se szeretem a liberális demokrácia szóösszetételt.
Jobban szeretem a plurális demokrácia szóösszetételt.

egyetmondok 2015.02.04. 16:43:21

@no_successful2:
Nem liberálisak,hanem a joguralom alkotmányos intézményei által létrehozott fékekkel és ellensúlyokkal korlátozandó parlamentáris, többségi demokrácia hívei vagyunk.
Ez tök egyszerű.

DrGehaeuse 2015.02.04. 16:44:10

@fuxosbömis (ex kacagányos):

Kedves Menőcsávó! :) (a fuxosbömis ma ezt jelenti 100 éve még a kacagány volt a menő)

Én már 1989-ben amikor MDF tag lettem megismerkedtem a kapitalizmus nembolsevik értelmezésével. Józan ítélőképességem mindíg velem van nem kell elővennem és mást se használok.

Svédország nagyon jó példakép (szívesen venném ha olyan problémáink lennének itt magyarországon mint nekik ott svédországban). Az, hogy kőkemény konzervatív lenne már vitatható (HaFr- kellene megkérdezni nála nem ismerek jobb szakértőt. Sajnos nagyon elfoglalt). Az űberkapitalizmus fogalmát meg tessék egy kicsit pontosítani hogy egyről beszéljünk. Nem igazán világos miket tekint Ön az Űberkapitalizmus kritériumainak.

quendelapo 2015.02.04. 16:47:58

@Brumm Brumi:
Macikám, ha értenéd, ami ide van írva....
akkor ezt a kopizást most inkább kihagytad volna!
:)

MNB: rekordszinten a devizatartalék

|Utolsó módosítás: 2010. 4. 8. 05:00|Gazdaság » Makrogazdaság

Mik ezek?
.

Rekordszintre emelkedett márciusban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartalék-állománya, a jegybanki közlemény szerint 33,852 milliárd euró volt. Az előző hónaphoz képest mért 992 milliós növekedésért két tétel volt számottevően felelős, egyfelől az OTP törlesztette tartozásának második felét, 700 millió eurót az állam felé, másfelől uniós alapokból folyt be pénz a jegybank nemzetközi tartalékaiba. Január óta – amikor dollárkötvényt bocsátott ki Magyarország – van rekordszinten a tartalék. n VG

panelburzsuj 2015.02.04. 16:57:50

@unionista:
Ismered a szadomazoviccet a saturól?

A köznép is érdeklődni fog, ha a kés előkerül.

DrGehaeuse 2015.02.04. 17:41:13

@unionista:

A plurális demokráciában a kisebbségi véleménynek illetve javaslatnak is van létjogosultsága és figyelembe veszik a döntés-előkészítés vagy törvény-előkészítés során. Nem negligálják pusztán azért mert az ellenzék valamely pártjának képviselőitől származik.
Amennyiben egy kisebbségi véleményt vagy indítványt figyelmen kívül hagynak, azt illik megindokolni és ellenérveket felhozni ellene.

Továbbá a kisebbségi vélemény képviselői szabadon és korlátozás nélkül érvelhetnek álláspontjuk mellett, hogy a többséget maguk mellé állíthassák az adott kérdésben.

DrGehaeuse 2015.02.04. 17:48:50

@no_successful2:

Fordított példát hoznék.
Szerintem az a demokrácia amelyikben nem működik a pluralizmus nem lehet liberális még akkor se ha egy magát liberálisnak tekintő párt benne van a kormánykoalícióban. Ilyennek tekintem a 2002-2010 közötti időszakot is.

egyetmondok 2015.02.04. 19:29:27

@unionista:
A köznépet nem is kell érdekelje. Ez sehol sem a köznép ügye. Elég,untig elég,ha a műveltek,az olvasottak,a politikai ügyekben tudatosak (s ez nem azonos a gazdag elitekkel) fontosnak tartják,mert ha ők annak tartják,akkor a köznép is annak tartja.

(Lelkes kisvárosi és falusi,völgyháti, megyefelsői,tájegységi pl.énektanárok nélkül nácizmust,antiszemitizmust, kommunizmust, stb.se lehetett csinálni; és azokat se a köznép akarta.)

egyetmondok 2015.02.04. 19:32:19

@DrGehaeuse:
Érdemes megkedvelni a liberális demokrácia fordulatot,az ti. a szabadságjogokon nyugvó demokrácia államhatalmát jelenti (s nem a pőre többség hatalmát).

panelburzsuj 2015.02.04. 19:53:24

@unionista:
Ahogy a kis Rikárdó is.

Aztán vagy elmennek szavazni, vagy nem.

A fülkében meg vagy totóznak, vagy nem.

egyetmondok 2015.02.04. 20:11:24

@unionista:
Én még nem láttam,nem olvastam olyat,hogy a népek alkotmányos rendet akarnának.
Olyat látok,láttam csak,olvastam róla,mint pl.Te is,akik a nép nevében általában simán megmondják,hogy a nép mit akar,meg mit nem akar.

S ez azért zongorázható különbség,nemde.

DrGehaeuse 2015.02.04. 20:18:01

@egyetmondok:

A lényeg, hogy ne legyen semmilyen fölösleges kényszer a rendszerben. Vagyis hogy senkit ne kényszerítsünk a többség által megalkotott szabályokkal olyasmire ami neki méltánytalanul és egyoldalúan rossz és nem egyértelmű közösségi érdek védelme vagy valamely szabadságjog érvényre jutása érdekében szükséges.

egyetmondok 2015.02.04. 20:24:18

@DrGehaeuse:
Nem hinném,hogy ez a lényeg.

Nem az a lényeg,hogy "senkit se kényszerítsünk" olyanokra,amiket írsz (s amikkel egyetértek egyébként).

A lényeg,hogy ha e kényszerítés mégis megtörténik (ugyanis mindig megtörténik,ne álmodozzunk,a hatalom ilyen),akkor a rendszer,ahogyan az (elsősorban közjogilag) létezik,akadálya vagy nem akadálya annak,hogy az olyan kényszerítés,amelyet érdemes elvetnünk,utálnunk (nem minden kényszer ilyen ti.), ne válhasson általánossá,rendszerré.

A liberális demokráciák intézményrendszere ennek - a rendzserré váló kényszerítésnek, amit érdemes okkal utálni - a történelemben egyedülálló módon tud ellenállni.

panelburzsuj 2015.02.04. 20:27:30

@unionista:
Vagy hol zúgolódva, hol telehassal, hol berúgva végigdöcögik a tradiconális köznépi életutat.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.04. 20:31:52

Kedves Dr. Ház,

1.Értékelem a humorát.
2. Azért lettem Fuxosbömis, mert a kopaszmercis nick már foglalt volt
3. A kacagányosbömis egy népnemzeti kitérőm volt. Megpróbáltam beleélni magam egy népnemzeti bajnok értelmébe és gondolkodásába így ennek megfelelően a nickemet is így megváltoztattam. :)
4. Svédország: Ön szerint Svédország jogállam?;
Ön szerint ott esélyegyenlőség van? Ön szerint a Svédek felelősséget éreznek egymás és a saját hazájuk iránt? Ön szerint a Svéd közélet és közösségi költések átláthatóak? Ön szerint a svéd állam a korrupció fellegvára? Meddig soroljam?....és ez mind egy szerves és fokozatos, azaz konzervatív fejlődés útján jött létre és igen sok örökös erkölcsi értéket hordoz magában. Remélem egy kicsit érthetőbb a gondolatmenetem. :)
5. Überkapitalizmus....a tőke és a tudás hatékony összekapcsolása a már fentiekben említett paraméterek mellett.....szociálisan felelős Svéd társadalom....mi ezzel a baj? Gyakorlatias ( konzervatív) gondolkodás. A nehéz helyzetbe került nemzettársaiknak nem dobunk oda egy kis alamizsnát oszt jó napot, hanem megpróbálunk nekik hatékonyan segíteni és ez biztos hogy több pénzbe kerül...de sokkal kevesebb polgár fog így balasztként ránk tapadni és húzni mindannyiunkat vissza....Az általam itt leírt világ hófehér, de nagyon jól tudom, hogy vannak szürke árnyalatai is...sőt még időnként a fekete is felbukkan....de attól még a Svéd társadalom egy sikeres konzervatív modell.

DrGehaeuse 2015.02.04. 21:29:30

@egyetmondok:

Ez így pontosabb. Egyetértek!

miketbeszéltek 2015.02.04. 22:05:34

@unionista: Nem értem ezeket a zsidókra általánosítva hivatkozó hsz-aidat. Nyilván részben a diszpora lét, illetve a másik részről a feudalizmus sajátosságai terelték a zsidóságot a kereskedelem, a polgárosodás, de egyúttal a modernizáció irányába. Mindenesetre nálunk a zsidóság jelentős része a totális asszimiláció útján volt, általánosan izraelita vallású magyarként tekintett magára, sőt zajlott a spontán kikeresztelkedés is. Persze volt "liberális" művész, értelmiségi réteg is, de jelentős részük igazi, konzervatív, nemzeti érzésű nagypolgár volt... Bár sok mindenben nem értek egyet Konrád Györggyel, de önéletrajzi regénye igen tanulságos.Jellemző motívum, hogy a zsidó otthonok ajtaján egyaránt ott volt a mezuza és "A nem, nem soha..."is. -Igazi kereskedő módon alkudozol a holocaust számokkal, ezt a 200 ezret nem tudom, hogy sikerült kihozni, amikor a vidéki zsidóság 90% maradt ott, a vidéki kisvárosok zsidósága (és ezzel együtt a polgári réteg) gyakorlatilag megsemmisült.

DrGehaeuse 2015.02.04. 22:14:35

@fuxosbömis (ex kacagányos):

A 4. pont kérdései költőiek. De ezek az értékek és ismérvek nem kizárólagos sajátjai a "kőkemény konzervatívizmus"-nak. A legtöbb demokratikus irányzat magáénak vallja ezeket.

Az 5. pontban egyetértek. A boldog svédek. Földjükön a XVI. század vége óta nem folyt háború, 1809 óta külföldön se viseltek hadat.
Ez akkora előny, hogy mi ezt nem tudjuk behozni.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.04. 22:29:41

@DrGehaeuse: Ha a Svédek kelőképpen megerőltetnék magukat, biztos hogy tudnának keríteni egy-két méretes összeesküvést maguk ellen, aztán már el is indulhatnának a mocsárba...other? :) :)

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.04. 22:31:50

@unionista: Én ezt az utolsó gondolatmenetét nem tudom követni. :) Boccs, Ön érti? :)

panelburzsuj 2015.02.04. 22:36:31

@DrGehaeuse:
Japán sok évszázados izolációt feladva a huszadik században vetette magát a háborúsdiba. Vadul hódított - aztán vadul porrá is verték.

Most vajon sokkal kutyábbul érzik magukat a japánok, mint a svédek? Nyomorognak, forronganak?

(Csak arra kívántam rámutatni: roppant egyszerű mutatvány egy-egy "változót" kiemelni és "főokká" avatni - de ez az eljárás szinte mindig csak mutatvány, és nem érdemi magyarázat.... )

miketbeszéltek 2015.02.04. 22:38:10

Általános kérdések:
-A PKP programját, vezetőségét hol lehet megismerni? (A 3. szón túl:-))
-Bocsi a kételkedésért, de annak ellenére, hogy a magyar mindenkiből kiábrándult állapot elméletileg kedvező egy semmiből jövő pártnak a berobbanáshoz, de mint korábban leírtam, szerintem a tömegek -és támogatók-megnyeréséhez, a 100 hasonló néhány betűs formáció közül való kitűnéshez elengedhetetlen lenne egy, a Fideszből, illetve a holdudvarából kiváló csoporttal való szövetség/egyesülés.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.04. 22:41:46

@miketbeszéltek: a jövő héten nyílik a website-unk (ha minden jól megy)

miketbeszéltek 2015.02.04. 22:45:23

@HaFr: Kösz, részletes program is lesz?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.04. 22:51:42

@miketbeszéltek: Nem -- politikai program lesz feb 28-án

panelburzsuj 2015.02.04. 22:54:32

@unionista:
Egy párszor már pedzettem neked, de most explicite is leírom: egy baja van ennek a bevallottan keleti árja koncepciónak. Hogy aki érti, az eléggé pontosan meg tudja saccolni, hogy a saját személyes/családi előrejutása sokkal egyszerűbb az általad elvetett "globális hálózatokon", mint a "piszkos, gatyás, bamba" társak értetlenkedésével verekedve.

Magyarán: nemes terv, de nincs hozzá elég önkéntes mártírunk.

DrGehaeuse 2015.02.04. 23:12:08

@panelburzsuj:
Japánban a mai jólét megalapozása 7év totális megszállás alatt és után extrém gyors gazdasági növekedéssel indult. Nem kis szerepe volt a katonás fegyelemnek, szorgalomnak és a sajátos tekintélytiszteleten alapuló munkakultúrának.
Nagy lendületet adott az 50-es években a koreai háború, ami sok megrendelést hozott a japán gazdágnak. Nálunk ezalatt éppen a vidám Rákosi rendszer tobzódott a legőrültebb gazdaságpolitikai rémálomban ami effektív államcsődöt eredményezett 1956-ra.

panelburzsuj 2015.02.04. 23:22:55

@DrGehaeuse:
Szóvala svédek azért állnak jobban nálunk, mert nem háborúztak, a japánok meg azért, mert háborúztak.

Krahácsot meg mindig mindenki csak nyomta.

miketbeszéltek 2015.02.04. 23:38:28

@DrGehaeuse: Kifelejtetted az egyik legfontosabb momentumot: az USA -történelmének egyik legzseniálisabb húzásával- nem állította bíróság elé, de lemondatta istencsászári rangjáról Hirohitót. Ezzel, mintegy varázsütésre felszabadította a japán társadalmat és gazdasáágot a modernizációra.

miketbeszéltek 2015.02.05. 00:03:33

@unionista: Áhh, én még csak nem is Radnótira, a talán legszebb hazafias vers szerzőjére, és még csak nem is a koncentrációs táborban endlosungolt Kulinyi Ernőre, a Top2 hazafias dalban mindenképpen szereplő "Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország" szerzőjére, stb. stb. gondolok. Hanem arra, hogy miután Hazánk csakúgy "nemzetiönvédelmileg" jól tökön rúgta saját magát, és tekintet nélkül arra, hogy iparágalapító, (Richter Gedeon), művész (Rejtő Jenő, Radnóti), a Nemzetnek dicsőséget szerző bajnok (Petschauer Attila), vagy csak ártatlan gyermek volt a "zsidó", bölcs árja nemzetünk azt üzente: "nem érdekel, mit gondolsz magadról, és milyen értéket képviselsz, zsidó, nem kellesz, dögölj meg, vagy legalább is takarodj!" Miután a magyar nemzet vágta el a gyökereiket, ez után elképesztő cinizmus a gyökértelenség érzését számon kérni rajtuk, illetve alkudozni az áldozatok számán-mennyi áldozatot el lehet ismerni vita nélkül, mondjuk ezret?
Persze az elüldözött, magyarságukat mégsem megtagadó zsidó tudósokkal meg jó kérkedni, hogy mi magyarok vagyunk mindenben a legjobbak!

Khonsu 2015.02.05. 00:03:42

@miketbeszéltek: Egyáltalán nem szükséges hozzá "egy, a Fideszből, illetve a holdudvarából kiváló csoporttal való szövetség/egyesülés."

Sőt, az efféle látványos megalkuvást mindenképp el kell kerülni, mert visszatetszés keltene.

Elég annyit megoldani, hogy megfelelő szűrés után, ne legyenek kizárva azon fideszesek, akik nem vettek részt semmilyen disznóságban.

Ez már bőven elég ahhoz, hogy a megfelelő pillanatban átálljanak és ne falazzanak tovább a többinek.

De ez már inkább a "felszámolás" és a "kárrendezés" része, a kellő számú szavazó megnyeréséhez ez sem kell.

miketbeszéltek 2015.02.05. 00:15:16

@Khonsu: Tecnikai részletkérdés a mikéntje, de a lényeg az erők egyesítése. Szigorúan példaként írom, de jelenleg nagyságrendekkel nagyobb esélyt látok arra, hogy mondjuk egy Pokorni név megmozgassa a bizonytalanokat, mint Béndek Péter. Az más kérdés, hogy a Fidesz elit egzisztenciálisan ki van szolgáltatva+nyilván tudják, hogy milyen mocskot kapnának a fejükre, ha riválisként lépnének fel Orbán ellen... Ez csak akkor lenne elképzelhető, ha kiéleződne a kiskirályok háborúja, ellenkező esetben valószínűbb egy Orbán által kontrollált "alternatíva" felfuttatása, némi tiszt-beáldozással. (Most akad is erre egy jelölt!)

Khonsu 2015.02.05. 00:35:18

@miketbeszéltek: A vezérkar tagjainak ilyen vagy olyan formában részük volt abban, hogy az lett ami. Amit írtam, az az alsóbb szinten állókra vonatkozik, a vezérkart teljes egészében le kell léptetni a pályáról, ők már menthetetlenül a probléma részét képezik.

A gazdasági érdekkört pedig nem kell meggyőzni semmiről. Nekik ez csak üzlet, ha már nem hoz számukra hasznot a Fidesz, átpártolnak máshova.

miketbeszéltek 2015.02.05. 00:37:13

@unionista: Én távolról ismertem egy echte tetovált, Auscwitzből visszajött nénit, akinek gyakorlatilag a teljes rokonságát megölték(tük), kezdve egy 4 éves, aranyos kislánnyal, akinek a fényképét is láttam. Ő már meghalt, de még sürgősen kéne keresned egy maradék túlélőt, és felvilágosítani a csupán 200 ezer áldozatról, a "holokamuról", és arról, hogy a rokonságuk tulajdonképpen csak egy Föld körüli luxusutazásra ment, és még kitart a pénz....Úgyhogy "jogosan" hánytorgatod fel a külön emlékművet:-( Végül is hogyan lehet másképpen belerúgni utólag egy halottba, mint így:-(

miketbeszéltek 2015.02.05. 00:45:56

@Khonsu: Már az első szabad választás is megmutatta, hogy nevek nélkül nálunk nem lehet nyerni. A Fidesz szavazók jelentős része meg csak (ex)Fideszes politikusra szavazna.

Khonsu 2015.02.05. 00:51:05

@Khonsu: Úgy látom, a gazdasági érdekkörön belüli feszültség is nagyjából pont abból ered, hogy van egy régi kemény mag, mint pl Simicska, akik önerőből is kiválóan tudnak boldogulni, nincs szükségük ehhez mindenképp a Fidesz uralmára. Így ha a helyzet úgy hozza, tőlük akár bukhat is. Orbán felismerve ezt igyekszik létrehozni egy olyan új érdekkört, mely már oly mértékben hozzá van láncolva a párthoz, hogy kénytelenek a végsőkig kitartani mellette.

Az első csoport megmarad, megtalálják majd a számításukat, bármi jöjjön is. A második csoport a Fidesszel együtt bukik majd.

miketbeszéltek 2015.02.05. 00:57:18

@Khonsu: Még szokatnom kell magamat ahhoz, hogy Simicskának kell szurkolni, de az eddigi információk eléggé meggyőzőek....
Viszont: 1: Pénz nélkül a PKP nem rúghat labdába.
2: "Az első csoport megmarad, megtalálják majd a számításukat, bármi jöjjön is." Ha ilyenek támogatják a PKP-t, akkor meg nem igen fog új (megváltó) színt hozni....

DrGehaeuse 2015.02.05. 01:09:02

@panelburzsuj:

Japán sikere a japánok érdeme. De jól jött a koreai háború amiben nem harcoltak csak ellátták az egyik oldalt sokmindennel amiből profitálni tudtak.

Khonsu 2015.02.05. 01:13:14

@miketbeszéltek: Manapság már pont ezek a nevek riasztják el a szavazókat.

A Fidesz szavazók szerintem 4 csoportra oszlanak. Az első, a jobbközép konzervatívok, akik az első Orbán kormány iránti nosztalgiából, vagy csak a "kisebbik rossz" elvét követve szavaztak rá. Ők már nagyrészt el is pártoltak tőlük, nincs szükségük fideszes politikusra.

A második csoport a kiábrándult balosok, akik szintén a "kisebbik rosszra" szavaztak. Már ők is elpártoltak, nekik sem kell fideszes politikus.

A harmadik csoport a rendszer, a kormány intézkedéseinek, adórendszernek, stb. haszonélvezői. Ők racionális okokból állnak a Fidesz mellett, de ideológiailag szabadok. Amint valaki előáll egy jobb ajánlattal, azonnal átállnak. Ők sem ragaszkodnak a fideszes politikusokhoz.

A negyedik csoport az agymosottak. Ők már menthetetlenek. Elvesztették a kapcsolatot a valósággal és egyfajta "Fidesz szekta" fanatikus hívőivé váltak. Eléldegélnek a saját kis világukban és ez már így marad. Ez a csoport a végsőkig kitart és bármire képes. Egyedül nekik van szükségük a fideszes politikusokra, de mivel rájuk másnak nincs szüksége, ezért ez lényegtelen.

+1 a párt nélküliek/bizonytalanok. Közöttük egyetlen dologban van teljes egyetértés, hogy "egyikre sem". Nekik aztán a legkevésbé sincs szükségük egyetlen régi politikusra sem.

DrGehaeuse 2015.02.05. 01:25:44

@panelburzsuj:

Hogy mi nem állunk jól az a magyar elit hiányára vezethető vissza. Az arisztokraták (akik jó része ráadásul nem magyar volt hanem a habsburgok által behozott német) elmenekültek, vagy kicsinálták vagy bebörtönözték 45 után. A tőkés nagypolgárság detto. A dzsentriknek előtte se volt sok haszna, utána se. Egy nagyon szűk polgári elit maradt amit 48 után félreállítottak. 56-ban még az értelmesebb kommunisták egy része is elmenekült. Ami maradt (a legalja) arra volt bízva az ország 89 után meg az utódaikra.

Nincs az országnak elitje ezért olyan mint egy birtok intéző nélkül. Szét van lopva és el van gazosodva.

miketbeszéltek 2015.02.05. 01:54:07

Nem mondom, hogy antiszemita vagy, de irgalmatlan és cinikus, ami nem sokkal jobb. Az ellenség azért ellenség, mert jön, öl, rabol, tönkretesz. Aki harcolva ellene hal meg, az hős, aki vétlenként, az áldozat. Sajnos, ilyen is sok volt, meg is érdemlik az emlékezetet. De aki, bár magát magát magyarnak érzi és vallja, a társadalom hasznos, építő részeként, (vagy ártatlan gyermekeként) mégis a saját nemzete ítél pusztulásra a felmenői származása miatt, az árulás, és rablógyilkosság. Akár megírta a washington post, akár nem. Bezzeg a kuruc biztosan megírja "holokamut" és női nickű lények is gúnyolódnak gyermekek halálán, amit a nem titkolt elvtársaik hajtottak végre. Amíg ilyen kommentektől hemzseg a net, addig bizony velünk él a holokauszt, és a mi generációnk is röhögve felvállalja a bűn hordozását, de a számonkérés, felelősség ellen bőszülten tiltakozik:-(

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.05. 08:51:55

Unionista és Dr. Ház

Teszek egy utolsó próbálkozást. :)

A konzervativizmus nem Ideológia (like szocializmus, bolsevizmus, liberalizmus, nácizmus stb), hanem egy ÉRTÉKREND

búvár kondér 2015.02.05. 10:07:09

@unionista: Te ma megint nem vetted be a gyógyszered! Mi lesz így a magyar fajjal???

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.05. 10:44:23

@unionista:

Én nem tartom Önt idiótának....ha annak látnám, nem próbálnék Önnel párbeszédet folytatni....voltak világos pillanatai, viszont a személyiségzavarával kezdenie kellene valamit....saját érdekéből.

Fuxos a Menőcsávó :)

Khonsu 2015.02.05. 11:21:27

@unionista: Az a legendás német precizitás...

Az egész disznóságot aprólékosan dokumentálták. Csak azért van némi bizonytalanság a számokban, mert amikor közeledett hozzájuk a front, megpróbálták megsemmisíteni az iratokat, de a mennyiség miatt nem volt idejük rá.

Ezért aztán az a félmillió körüli szám elég pontos becslésnek tekinthető.

panelburzsuj 2015.02.05. 11:53:44

@unionista:
Nagyon röviden összefoglalva: ha már a "saját termésű", "bennszülött" tehetség, szorgalom, elit is menekül egy térségből - akkor a térség "felemelését" bízzuk gyarmatosító kalandorokra.

Fontos kigészítés: az import civilizátor bármiféle nációból verbuválódhat - csak zsidó ne legyen.

panelburzsuj 2015.02.05. 13:45:54

@unionista:
"nézzük meg, hogy mi történik ha viszonylagos önállóságot kap"

Igen, ezen fordul meg a modelled: hogy hol van az az erő, amely kiverekszi, kicsikarja, kitalpalja ezeket a viszonylagos önállóságokat, autonómiákat.

Ha az "egyéni kontra kollektív" érvényesülés útjait emlegetem neked, akkor leragadsz a pártoknál. Pedig az csak a hab - a "talapzat" a bürokrácia, az adminisztráció.

Szóval arra nincs válaszod, hogy milyen politikai erő fogja széttörni a központi állami költségvetés fölötti uralomból - illetve a másik oldalról az abba való betagozódásból - élő magyar(országi) bürokratikus hálózatokat.

panelburzsuj 2015.02.05. 13:49:57

@panelburzsuj:
Példán: hány magyar rendőrtiszt akar választott seriff lenni - és mennyi a szamárlétrán alezredesig mászó hivatalnok?

egyetmondok 2015.02.05. 17:47:09

@panelburzsuj:
A használhatatlanságot,diktatórikus gyakorlatokat,sok egyéb szörnyűséget,korrupciótól a marha pénzszórásokig,elmebajos adórendszerig,stb.,stb. semmilyen értelemben sem szünteti meg,ha a központi állami költségvetés fölötti uralom helyett a helyi,önkormányzati költségvetések fölötti uralomért megy majd a daj..

panelburzsuj 2015.02.05. 18:26:18

@egyetmondok:
Persze hogy nem szünteti meg.

De esélyt ad az általd csak ízelítőként felsorolt animáliák csökkentésére, legalább két irányban:

1. közelebb kerül az adó befizetője és elköltője, áttekinthetőbbé és érthetőbbé válnak a kapcsolatok, megnő a "körömre nézés" hatékonysága = csökken a "következménynélküli" csibészkedés mozgástere

2. alternatívákat és versenyhelyzetet teremt = nem csak a "központi kegy" osztása teremthet jobb és rosszabb helyeket

panelburzsuj 2015.02.05. 18:54:20

@unionista:
"összes lényeges eredetcsoport sorban hatalomra jusson" - "kiderül, hogy igazán egyik sem tud uralkodni" - "tanulási folyamat"

Egy igazán kardinális kérdés marad: van-e elég liba az összes ötlet végigjátszásához.

egyetmondok 2015.02.05. 19:19:02

@panelburzsuj:
Amitől érthetőbbé és áttekinthetőbbé válhatnak a kapcsolatok,azoktól szerintem a központi költségvetés esetében is érthetőbbé és átláthatóbbá válhatnak, pl. egy olyan Költségvetési Tanács létezése,amelyet a Fidesz felszámolt.
Egyetlen centivel sem csökken pl.az itteni csibészkedés mozgástere,csak mert kb. kétszáz méterre lakom a helyi önkormányzattól.

Az önkormányzatiság engem is érdekel,mert jól látható,hogy a magyar politika baljobb egésze milyen lelkesen számolja azt fel, milyen egységesen tekint a központi nagy akaratra nézvést veszélyként az önkormányzatiságra,de nem hiszek abban, hogy csak mert lokalitás,jobb,szolgálóbb is.

panelburzsuj 2015.02.05. 19:34:55

@egyetmondok:
Hittérítést nem vállalok.
süti beállítások módosítása