1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.12.19. 19:00 HaFr

A PKP nem indítja Debreczenyit Veszprémben

A Polgári Konzervatív Párt végül nem tudott megállapodni Debreczenyi János volt fideszes polgármesterrel, és nem indítja a veszprémi időközi választáson.

Béndek Péter

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr556998505

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A PKP nem indítja Debreczenyit Veszprémben 2014.12.20. 15:26:01

A Polgári Konzervatív Párt végül nem tudott megállapodni Debreczenyi János volt fideszes polgármesterrel, és nem indítja a veszprémi időközi választáson.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wantaan 2014.12.19. 19:23:10

Helyes! nem holmi háttér alkuk kellenek hanem elvből beállni a Kész Z mögé! S a vezérlő elv, hogy megtörjön a kétharmad átka.

profilo 2014.12.19. 19:44:40

@wantaan:

Nem hiszem,hogy a PKP funclub tagjai rajonganának a te Hazafias Népfront szerű ötletedért.

almodhi 2014.12.19. 19:46:48

@profilo:

"Nem hiszem,hogy a PKP funclub tagjai"

Hát még a PKP fanclub... Bár én mindkettő tagjának érzem magam :-).

2014.12.19. 20:12:12

@wantaan: a kétharmad sem most, sem máskor választások útján NEM FOG MEGDŐLNI. bizonyára tudod - ha ilyen magabiztosan adod a tanácsot egy tőled független pártnak - hogy a kétharmados törvények nagy részénél elegendő az éppen akkor ott tartózkodó képviselők kétharmadának szavazata. még egyszer: AZ ÉPPEN AKKOR OTT TARTÓZKODÓ képviselőké. ezen felül a jobbikosok át fognak szavazni. ezen még inkább felül meg fognak, vagy már meg is vettek egy rakás mszp-s képviselőt. akit nem megvettek, azt megzsarolták.

amit írsz: baromság. amit javasolsz: a fidesz rendszer bebetonozása.

egy barom vagy úgy, ahogy vagy.

quendelapo 2014.12.19. 20:22:57

@storker:
A veszprémi választás lélektani jelentősége óriási.
De ezt neked hiába is mondjuk.
Goromba vagy.

wantaan 2014.12.19. 20:42:52

@storker: @profilo: Pedig tetszik vagy sem CSAK ÖSSZEFOGÁSSAL LEHET MEGSZABADULNI A Fidesz nemzet gyilkos társaságától.

wantaan 2014.12.19. 20:47:01

@wantaan: s aki keresztbe tesz a nemzet összefogásának ez ellen a nemzet gyilkos rezsim ellen az a szememben nemzet áruló.

profilo 2014.12.19. 20:47:10

@wantaan:

Mi a pacipéniszért fogjak össze azokkal az idiótákkal,akiket úgyanúgy pokolba kivánok,mint a jelenleg kormányzó idiótákat?

wantaan 2014.12.19. 20:53:02

@profilo: mert nincs más választás mint hogy a kisebbik rosszat válaszd! Mert a hazának ez az érdeke! ...s a haza minden előtt.

zipe moha 2014.12.19. 20:55:55

@quendelapo:
...storker másról írt..ha pontosan olvasod arról, hogy mindegy mind 1...

.. így a fidesz számára a többi , jelenleg "ellenzékinek" nevezett párt, mszp lmp, jobbik biztosítja a zavartalan ügyködést...tétlenségük, meddőségük csetlésük-botlásuk tudatos... ennek a politikai koreográfia része

hogy milyen messze vagyunk a "fidesz elzavarásától" az abból is lemérhető, hogy még a fentiek sem világosak mindenkinek....más ha 1 párttal szemben kell küzdeni és más ha 1 egész szisztémával...okos fiuk verték ám át a nemzetet 89'-ben..:)...a többi arra épül mind a mai napig.

nemhívő 2014.12.19. 20:57:58

@profilo: ....hát akkor csak várd ki,..amíg a mostaniakat jobban fogod utálni, mint a helyükre pályázó "idiótákat"...

Nem lesz ám az olyan sokára,...de más választás úgysem lesz.

Az ilyen hozzáállás miatt tényleg azt kívánom,..legyen még már egy fidesz-jobbik kormány is,..amely bizton garantálja az államcsődöt..nem olyat, amilyen állítólag 2010-ben volt,..hanem IGAZIT.

profilo 2014.12.19. 21:08:43

@wantaan: @nemhívő:

Barátaim,mi a szekéren ülve úgy látjuk,hogy ti is ugyanúgy,ugyanabba az irányba,azaz a szakadék felé toljátok a szekeret,mint a fideszesek.
És hiába kiabáljátok azt,hogy a túloldalon toszogatják rossz irányba,mert mi látjuk,hogy ti is.
Szeretnénk már új "szekértolókat" kipróbálni,aki nem az elmúlt negyedszázad politikai csúszómászói közül kerültek ki és nem fizetet,kitartott seggnyalói politikai elitünknek.
A kisebbik rossz választásának hívei az elmúlt negyedszázad hibáit betonozzák be. Pártkatonák vagytok és csak annyi különböztet meg benneteket a fideszesektől,hogy ti a szemközti lövészárokból lövitek az "ellent". Csak a győzelem számít már nektek. Ez fontos csak. Mi "ártatlan civilek" már rég nem számitunk semmit. Ránk hivatkozva okoztok nekünk és hazánknak kárt évek,évtizedek óta.
A hazaárulást,amire egyikőtök itt hivatkozot,azt ti követitek el.
Azt mondjátok nincs más választás és a katasztrófa majd igazol titeket.
Ám legyen.
Lássátok és tanuljatok.

zipe moha 2014.12.19. 21:12:59

... mindenki a fideszre haragszik mostanában..és ha majd elzavaródik (mert el kizavarná...így csak zavaródni tudna..:) attól várják hogy beköszönt valami más...

pedig a szisztéma lényege a mesterségesen előidézett és fenntartott alternatíva nélküliség...

ugyan annak a márkának a más elnevezésű :) brandjai választhatóak....más márkák más brandjait elvileg tilos felrakni a polcra..gyakorlatilag lehetetlen...és ímé meghergelődik a demokrácia annak minden fékével meg súlyával egyetemben... a hatalom negatív teljesítmény esetén így tartható meg 1 kaszt számára ...melyet épp a negatív teljesítmény számlájának népi benyújtásától való félelem szorít össze.... orbánnak volt meg a karizmálya, hogy utóljára még egytt csavarjon az eleve felültetett nemzeten, és utódvédként leharcolja a nemzet életösztönét, mielőtt az még ébred....úgy adtuk oda, hogy nem is voltunk tudatában , hogy akár élhetnénk vele...

Nézd a varázslót: "Magyarország kihagyva a jóléti társdalom modelljét egyből a munka alapú társdalomba tud lépni...előbbinek nincsen kultúrája nálunk... a nyugati társadalmak ezt nyilván nehezebben és hosszabb idő alatt tudják végrehajtani..."
Indult a "...20 év múlva Ausztria.."...és ez lett a vége...együtt csinálták nem bukhatnak el....HA A FIDESZ VESZÍT ITT MINDENKI MEGY A LEVESBE a 89'-esek közül...számukra ez a tét..és még mindig jól játszanak...

zipe moha 2014.12.19. 21:14:54

..." elvileg nem tilos felrakni a polcra"..így pontos..:)

zipe moha 2014.12.19. 21:23:37

...majdnem lehetetlen Péter, amire vállalkozol...így

Tisztellek viszont érte ( a próbálkozásért is..)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.19. 21:35:06

@Moin Moin: nem érdemlem meg, alapvetően ő nem vállalta

2014.12.19. 21:44:15

@quendelapo: már csak értelmezni kell megtanulni az olvasás mellé, s meglátod, csodás világ tárul fel előtted!

@wantaan: politikai bohócok és tolvajok soha nem fogják leváltani a fideszt, ezt mondom úgy 7-8 elveszített balliberális választás után. biztos mindenki hazaáruló, de legfőképpen azt tudhatjuk, hogy te nagyon *&@**&$ß

zipe moha 2014.12.19. 21:50:54

@storker:
...viszont a sértegetés szerintem nem célravezető és ne segíti a másikat a nézőpontod megértésében átvételében...

ha a közemberek egymással acsarkodnak ,érvelő beszélgetések helyett...pont ott tartanak ahova el akarták juttatni őket vezetőik..és ahova el is jutottak ...
gyere vissza ebből...szerintem

explanatus 2014.12.19. 21:57:30

@zipe moha: Nem egyedi esett a mienk. De van lehetetlen. Romániában három dolog kellett hozzá:

1 – Külföldön élő románk tömegei telefonáltak haza, ne szavazzatok a kommunistákra.
2 – Fiatalok tömegesen vettek részt a választáson.
3 – Itt nem hallható, de reggeli adásban megemlítették, hogy azzal vádolta ellenfelét Ponta, hogy a szász még a román himnuszt se tudja. Erre a szász elénekelte.

Nyert. Vasárnap teszi le az esküt az új romániai (szász) elnök.

www.deutschlandfunk.de/rumaenien-hoffnung-auf-den-ruck.795.de.html?dram:article_id=306672

Vigyázz, számláló csökkenő módban van.
3:10 -től
2:23-tól

„Viele Auslandsrumänen riefen damals ihre daheimgebliebenen Familien an, bei der Präsidentschaftswahl ja nicht für Ponta zu stimmen und sorgten so für einen Überraschungssieg des rumäniendeutschen Kandidaten Klaus Johannis.”

quendelapo 2014.12.19. 22:09:22

@zipe moha:
meked is hiába mondanám....
@wantaan jól beszél

quendelapo 2014.12.19. 22:19:39

@storker:
bunkó vagy
és még sötét is

wantaan 2014.12.19. 22:19:51

@storker: politikai tolvajok és bohócok ...azok meg kik??? ....mert Én pl sohasem mondtam hogy a fidesz mint tolvajok és politikai bohócok gyülekezete föladná a zsíros bödön közelségét.
Itt nemzeti összefogás kell s a pártoknak a pártérdekeket félre téve egy személy mögé beállni.
Aki ez ellen tesz az Fidesz bérenc nemzet áruló.

wantaan 2014.12.19. 22:41:05

@profilo: véletlenül nem Te vagy párt vagy milyen katona?? ...Te aki megfúrnád a nemzet összefogását? ....csak azért mert esetleg átmosták az agyad vagy megfizet a Fidesz. Ha a nemzet most nem képes összefogni akkor tényleg megérett a pusztulásra s megérdemli a sorsát..... a mi a lassú agónia a pusztulás ..... s beteljesedik a Herderi jóslat ...még akkor is ha nyelv fönnmarad de a magyar mint nemzet eltűnik, szétszóródik,lemegy csicskába ... s vége.

2014.12.19. 22:44:06

@zipe moha: bejön a fórumra kijelenteni, hogy nekünk mi a feladatunk. egy szint alatt már nem vagyok úriember

@wantaan: erre tényleg csak azt tudom mondani, hogy majd akkor gyere vissza, ha a pártjaid bárkit érdekelnek. addig esetleg nézz a tükörbe, ha már a főnökeid nem tették

wantaan 2014.12.19. 22:51:00

@storker: Bele néztem. S nincsenek pártjaim s nincsenek pártbéli főnökeim se.
Egy a nemzetéért aggódó magyar ember vagyok. A nemzetért, a hazáért becsületből a vérünket is.

zipe moha 2014.12.19. 23:28:32

@storker: @wantaan: ...most már csak fel kellene fedeznetek egymásban, hogy mik a közös metszetek...nem a ti hibátok, hogy szakadékot érzékeltek a nemzeten belül...ezt tették velünk, akiknek ezt most szemére fogja hányni a nemzet...

azért mert valami még nem látszik vagy lehetetlennek tűnik, nem biztos hogy holnap is az lesz...CSAK NE EGYMÁSSAL mert akkor kicsorbul a penge

zipe moha 2014.12.19. 23:36:19

... a példa adott: a Görög nemzet ismét felemeli a lángot....a Társdalom felsorakozik 1-ként és az őt megalázó, kifosztó entitásokat jól láthatóan elkülöníti...ez a jövő

dr. jenőke (jenőke) 2014.12.20. 03:09:12

@explanatus:
.
Mi ebből a tanulság?
Énekeljük el a román himnuszt?

Természetesen nem azért nyert.

toportyánzsóti 2014.12.20. 06:58:04

Jót röhögtem azokon akik ezen a híren összebútoroztak nem kicsit.Jobboldalon eszerint soha nem ez a legalja mindig van lejjebb.

explanatus 2014.12.20. 09:04:53

@dr. jenőke (jenőke): No, a tanulság az írásodban van,rossz kérdésre nincs jó válasz. Mindig lenyűgöz, a zseniális szöveg-kiforgatások eredménye, ami valahogy így születik.

Végy (valahonnan) egy olyan szövegrészt, amit úgy tudsz beállítani, hogy aki az eredetit nem olvasta, annak a te változatod a hiteles forrás. Ezt a magad által konstruált "hiteles" forrást aztán fordítsd az eredeti szöveg ellen. Zseniális!

32FNewYork 2014.12.20. 09:37:29

És a nyitva hagyott kérdések? Egyáltalán nem indul vagy más jelöltet indít?

2014.12.20. 09:42:56

@wantaan: Összefogás kell; "fogjanak össze a pártok és álljanak be egy személy mögé!" -- és akkor mi van, ha a pártok nem akarnak összefogni, főleg nem akarnak egy személy mögé beállni? Friss példa mutatja; összefogni nem akarnak, "egy személy" mögé beállni nem akarnak.

Még mindig abból indulsz ki, hogy a választásokon induló pártok a FIDESz-KDNP-vel szemben majd összefognak --nem fogtak és nem is fognak.

wantaan 2014.12.20. 12:02:36

@megamind: ....az hogy nem fogtak az a múlt! ...az hogy összefogtak az a jelen ...legalábbis páran igenis összefogtak.
Akik kimaradtak s indulnak azokkal szemben igenis joggal merül fel ,hogy fideszbérencek. ...ugyanis miért is akar indulni valaki? ...hogy legyőzze a Fidesz jelöltjét s ez a jelen rendelkezésre álló adatai alapján sajnos egyedül nem megy! Tehát akkor amikor egy 5%-os beágyazottságú LMP indít önálló jelöltet akkor valójában a Fidesz jelólt útjából takarít el 5%-nyi szavazót. ...az hogy a Munkáspárt vagy a Szocdem indít jelöltet akkor valójában 1%-nyi szavazót takarít el a fideszes jelölt elől.
..... ha a PKP indít önálló jelöltet akkor a fidesz jelölt elöl takarít el 20-30 vagy száz embert.
S ezt kell látni! S mindezt miért teszik vagy tennék ezek a pártocskák?
.... lehet hogy megvették őket. (lásd. pl az LMP-nek osztogatott bizottsági helyek vagy az ifj. Thürmer pozícióját a MH-nál)
...vagy miért teszik szerinted????

Aki mos

fvipera 2014.12.20. 12:18:38

Gomperz Tamás:

...Diktatúra parlamentjében nem szokott valódi ellenzék tevékenykedni, amiből az következik, hogy vagy nincs diktatúra, vagy ők (és a többiek) nem valódi ellenzék. Ha választani kell, inkább igaz az utóbbi, azaz távolabb állnak ők a valódi ellenzéktől, mint a rendszer a diktatúrától. Annak még van esélye.
Amikor az volt a kérdés, hogy nem kellene-e a rezsim legitimálása helyett a rezsim elutasítását választaniuk (vö: valódi ellenzék), akkor azt válaszolták, hogy nem, ők nem akarják bojkottálni a szerintük is előre elcsalt választást, mert úgy nem tudnák a parlamenti munkával belülről bomlasztani a rendszert. Hatott a megelőző két évtized restaurációs propagandája, ha belegondolunk, mennyivel nagyobb presztízse van ma a 80-as évek reformkommunista belülről bomlasztóinak mindkét oldalon, mint a szamizdatos demokratikus ellenzéknek, akkor teljesen érthető, hogy miért nem töprengtek egyetlen másodpercig sem a radikális kívülálláson. Utódpártok mind. Bementek együttműködni a diktátorral és felesküdtek az alaptörvényére. (Gréczy szóvivő kiegészítése: a hátuk mögött összekulcsolták a mutató- és a középsőujjukat, így lázadtak).

fvipera 2014.12.20. 12:19:53

@fvipera: orbán 2018 előtt, nem választáson fog megbukni

2014.12.20. 12:26:32

@wantaan: "ugyanis miért is akar indulni valaki? ...hogy legyőzze a Fidesz jelöltjét" - tényleg nagyon szar lehet, amikor valaki nem lát ki a barlangjából:)

wantaan 2014.12.20. 12:39:15

@storker: ....lehet hogy mégis csak azért indulnak, hogy senki se győzhesse le a Fidesz jelöltjét?
No hol az az ablak ahonnan nézed a világot ott a szénbánya tárnájának az alján? ...s felhős már az ég?

2014.12.20. 12:56:28

@wantaan: Páran összefogtak... Elképesztő volt... És legalább ennyire elképesztő volt, amit "jelöltállítás" címen, és úgy eleve műveltek. És még... DE! Mindegy, ez a múlt, igazad van. Tanuljunk belőle -- levontam néhány következtetést.

Míg az emberek az összefogás mámorában tobzódtak, megnéztem az indulókat. Kismillió szervezet jelöltjei közt alig találtam meg az "összefogást" és a jelöltjét. No ennyit az összefogás gyakorlati oldaláról -- mert ez lesz belőle legközelebb is. Ha lesz új összefogás,az az egy személy kiáll valahová beszélni;"...mind összefogtunk...", aztán megint megnézem az indulókat, s újra alig fogom tudni megtalálni azt az összefogást!

Ragaszkodsz továbbra is? Az összefogáshoz tudni kell néhány dolgot. Elsőként azt, hogy nem lesz valódi összefogás! Néhányan - megint ugyanazok - összefognak majd. Aztán mindenkitől elvárják, hogy senki ne indítson jelöltet.Aki egyébként függetlenként indulna, az se induljon, mert a kismillóból 3-4 párt összefogott, ezért csak ők indíthatnak jelöltet. Szóval, míg ez a három négy párt összefog egy ötödik ellenében, és rezsimváltást akar - vagyis ugyanazt ami van, csak másik rezsimet -, addig mindenki más szűnjön meg. Ne is létezzen, ne is szóljon, mert azzal a fideszt szolgálja... MAjd ha az 3-4 párt -- melyek azok a pártok? -- és a Kiválasztott... NA jó, én nem tudok hinni az összefogásban -- éppen azért nem tudok hinni benne, mert korábban egyszer már hittem benne. És megint nagyot kellett csalódnom...

wantaan 2014.12.20. 13:12:01

@megamind: tehát fölvállalod , hogy fidesz bérenc vagy. ...de akkor ne tiltakozz ellene, mert az is egy álláspont. ennyi

2014.12.20. 13:12:35

@wantaan: "miért is akar indulni valaki? ...hogy legyőzze a Fidesz jelöltjét" -- korábban pedig a szocik jelöltjét akarták bármi áron legyőzni. Korábban Gyurcsányt akarták elzavarni az emberek, ma meg Orbánt akarják hajkurászni ugyanúgy... A nagy hajkurászások közt más nem történt.

2014.12.20. 13:17:39

@wantaan: Nem, azt csak Te akarod rámhúzni, hogy "bérenc vagyok"! Ráadásul fideszes!

Kiderült hogy egy nagy humbug a rizsád, egyszerűen nem jelent megoldást az összefogás, de mégcsak ki sem vitelezhető. Erre zsaroláshoz nyúltál; vagy hiszek abban, amit Te megkövetelsz tőlem (az összefogásban, Kiválasztottban, stb), vagy fideszbérenc vagyok!

wantaan 2014.12.20. 13:21:24

@megamind: ez van. más értelme, gyakorlati haszna, magyarázata nincs a hozzá állásodnak. ....mert azt azért nem hiszem ,hogy annyira hülye lennél hogy nem érted amit írok.

2014.12.20. 13:28:53

@wantaan: Ó, nem képzeled kicsit túl magasra magadat? Ostoba a logikád -- vedd már észre, hogy igazában esetlen és üres hadoválásoddal megtámogatott gusztustalan hozzáállásod szolgálja valójában a FIDESz-KDNP-t.

Ps.: Mióta foglalkozol Te az én hozzáállásommal?

2014.12.20. 13:34:04

@wantaan: ja.. majd megint azzal magyarázod a kudarcodat, hogy minden megvolt, csak az az ostoba nép, az nem tudta kire kell szavaznia? És ha esetleg benned, a pártjaidban, a gondolkozásmódotokban, a viselkedésetekben van a gond? Hogy ezekből a dolgokból nem kérnek -- mert ha már így villogsz itt, mint egy guppi, jobban jársz ha tudod; amit írsz annak a valósághoz nem sok köze van. Ami miatt mégcsak szóba sem állnék veled, de mégcsak egy helyiségben sem lennék veled.

ÉS csaó mindenkinek!

2014.12.20. 13:54:14

@megamind: pont ezt akartam írni:) a ballib-tálib pontosan ugyanolyan, mint a fidesz-tálib. egyetlen apróság van, míg ő a ballib-szent kánonban hisz, addig a fideszes a fidesz-szent kánonban. és nincs az az érv, földi vagy égi erő, jóakarat, vagy segítő szándék, ami őket ebből a hitükből kimozdítja. lehet rajtuk röhögni viszont teli torokból (és nézni, ahogy századszorra is elbuknak; biztos minden magyar fideszbérenc)

wantaan 2014.12.20. 15:26:40

@storker: @megamind: nem kell szégyenkeznetek elvégre a nemzetárulók is emberek valahol.
Persze azt nem tudom ,hogy egyáltalán ehhez a nemzethez tartoztok-e, mert ha nem akkor bocs. Én csak azt írtam, hogy egy a nemzetéért felelősséget érző, gondolkodni is képes magyar ember nem szavaz a fideszre és nem is szavaz olyan jelöltre aki indulásával a fideszes jelölt győzelmét segíti. ennyi. S nem érdekel sem a bal sem a jobb lib. ....
A nemzet, a haza mindenek előtt.

almodhi 2014.12.20. 15:26:55

@zipe moha: "a görög nemzet ismét felemeli a lángot"

és látványosan alágyújt magának...

32FNewYork 2014.12.20. 15:43:29

@32FNewYork: "És a nyitva hagyott kérdések? Egyáltalán nem indul vagy más jelöltet indít?"

Vicces, hogy senkit nem érdekel a következő lépés. Se a kommentelőket, se a rendszergazdát. Ez most akkor egy ilyen baráti kör?

2014.12.20. 15:53:34

@storker: lehet röhögni, igen, és szoktam is. De amit megengednek maguknak, az már túl sok. Bár nem tudom, wantaan miféle alak, de hogy már "nemzetárulózik" -- honnét veszi a bátorságot?!

2014.12.20. 16:07:46

@wantaan: Visszatértél -váltani voltál? Látom nem több, hanem még kevesebb lettél.

Áruld el;

Etnikai hovatartozásom felől érdeklődsz? Vagy ostoba módon, a magyar politikai nemzethez tartozásomat merészeled kétségbe vonni? Eleve, közöd ahhoz, hogy mely népcsoportba születtem bele?

Te beszélsz itt arról, hogy a "nemzet, a haza mindenek előtt" -- miközben sem a "nemzet", sem a "haza" jelentésével nem vagy tisztában!

A Te soraidban ezek csak jelszavak! Akként is használod őket! Vedd már észre; ostoba magyarázkodásod nem igazán hozza az általad várt hatást!

wantaan 2014.12.20. 16:21:02

@megamind:" Én csak azt írtam, hogy egy a nemzetéért felelősséget érző, gondolkodni is képes magyar ember nem szavaz a fideszre és nem is szavaz olyan jelöltre aki indulásával a fideszes jelölt győzelmét segíti. ennyi. S nem érdekel sem a bal sem a jobb lib. ...."

S nem érdekel az etnikai bármid. ...s különösebben nem érdekel semmi féle hatás ....
.... de a nemzet és a haza mindenek előtt!!! S ezért ha kell még a szocikra/dk-ra/Munkáspártra/PKP-ra/Libsikre/zöldekre vagy akárkikre is képes vagyok szavazni ....ha a nemzet , a haza érdeke ezt kívánja.
Ma a nemzet , a haza érdeke hogy ne szavazzak a Fideszre, a Jobbikra, az LMP-re s mindenféle törpe pártra. No érted -e?

zipe moha 2014.12.20. 16:42:12

@almodhi:
... "a görög nemzet ismét felemeli a lángot"

és látványosan alágyújt magának..."

..miért írod ezt? azért mert leleplezi hogy fenntarthatatlan az "elitek" által a nemzetekre biggyesztet adóssághegy???..amit ugyanezek az elitek magánosítottak maguknak, majd az okozott, ma még felmérhetetlen mértékű társadalmi károkkal kapcsolatban hablatyolnak????

...mondok neked valamit! MINDENKI jobban jár, ha a TÁRSADALMAK megoldást találnak...melynek részeként a nemzetközi pénzügyi elittel!! egyetértésben BEÁLDOZZÁK a régi eliteket...tűzre velük....mert ha nem találnak utat a TÁRSADALMAK, HÁBORÚVAL szanálják azt az adóssághegyet, amelynek kapcsán épp a mérlegelés folyik , ki lehet-e fizettetni a köznéppel elurópa szerte ...vagy már szaladtak..( szerintem bőven ez utóbbi...) adóssághegyeket..Te pedig elől fogsz menetelni...

zipe moha 2014.12.20. 16:44:12

..."vagy már szaladtak..( szerintem bőven ez utóbbi...) adóssághegyeket..Te pedig elől fogsz menetelni... "...helyett...vagy már TÚL szaladtak... így pontos, bocs

zipe moha 2014.12.20. 16:48:40

@almodhi: ... hogy világos legyen: pénzemberek vágták zsebre az eliteket..hogy azok a nemzetekkel fizettessenek...ha nemzeteknek nincs szükségük a régi elitjükre, a pénzemberek is ejtik őket....a MINDIG a nemzetek fizetnek nem a kápók...ők is a nemzetből egzisztálnak, amíg..

Érted-e mond?

wantaan 2014.12.20. 16:59:05

@DrGehaeuse: ha tőlem kérdezed.... szerintem ekkora.
Olvass híreket. 32 perc alatt ért ki a mentő egy balesetet szenvedetthez Szolnokon. ... a sérült másnap meghalt a kórházba. Bp-en másfél órát várt egy stroke-t kapott beteg a mentőre. 3,5 millión vannak-élnek a szegénységi szint alatt, milliárdok tíz s száz milliárdok mennek el korrupciós csatornákon magán zsebekbe, 5-600 ezer nemzőképes magyar tántorgott ki az országból s tudtommal senki sem valami illiberális államba. Nyakunkon egy olyan demográfiai válság amely temetetlen halottakat, ellátatlan betegeket s éhező embereket hoz. Közben politikai elitünk azon verseng ki tud nagyobb gazdagodást (úri flancolást) fölmutatni amire a keresetük nem adna lehetőséget.
Nézz körül az országban! Templomaink párt irodákká silányultak , iskoláink egyetemeink teljes leépülésben. A nemzet egysége alapvető erkölcsi kérdésekben is megbomlott.

Szerinted , milyen a helyzet???

2014.12.20. 17:28:26

@wantaan: nocsak, ezek szerint már nem csak a széljobbosok, hanem a szélösszefogók is megvonják tőlünk a nemzethez való tartozás jogát:) egy biztos: ha szemernyi intelligenciád lenne, már befejezted volna a térítést, mert láthatóan a kutyát nem győzted meg, hogy gyurcsányék jelöltjére kéne szavazni. de folytasd bátran, járulj hozzá a baloldal halálához te maga is. hasznosabb idióta vagy, mint hinnéd:)

abdul hackeem 2014.12.20. 17:28:34

@zipe moha: Devizahiteled-e van-e, es ki kenyszeritette rad, hogy felvedd?
Es azt az elitet mikor huzzak mar valaha valahol lampavasra, aki a nemzet neveben ügyeskedik a hitelfelvetellel?
Hol van nemzeti terv (barmilyen terv) arra, hogy hogyan, mennyit, mikor, mire költ, nem költ az allam?

wantaan 2014.12.20. 17:36:21

@storker: Sőt én még magára az ördögre . de akár még Gyurcsányra is képes lennék szavazni ha ezzel megtörhető az az átok amit a Fidesz jelent a nemzetre , a hazára. Bárkire aki segít ebben a nemzetnek.

zipe moha 2014.12.20. 17:44:41

@abdul hackeem:
...nem , nincs...és lépj hátra az indulataidból...leírtam hogy miért kell keresni a MEGOLDÁST.. a korod miatt téged már nem vinnének katonának én meg nem mennék...:)..de árkot még áshatsz

abdul hackeem 2014.12.20. 17:47:00

@zipe moha: Az mar reg ki van asva.
Mi bajod a korommal? :-)

zipe moha 2014.12.20. 17:49:54

...semmi, tisztelet a bölcseknek...:)

Boross Bence 2014.12.20. 17:53:22

Nagyon szomorú vagyok. Egyrészt azért, mert a PKP-nek nincs jelöltje a veszprémi időközi országgyűlési képviselői választásra, másrészt azért, mert a fejlemények továbbra is a végtelenül gyenge szervezettséget mutatják. Egyelőre háttéralkuk és egy ember akarata működteti a pártot.

2014.12.20. 17:55:38

@wantaan: Egyre inkább belegabalyodsz... Figyelj, nekem nem hiányzik, hogy ostoba módon nemzetárulónak bélyegezz! Meg mit tudom Én még, hogy minek... Gondolkozz már!!

A felfogásod középpontja; "Aki nincs velünk, az ellenünk!" ennyi vagy.

Nem vetted észre, hogy végig értettem - és mindenki más is ért téged. Nem vagy bonyolult, nem mondasz új dolgokat, csak zavaros ismétlésekbe bocsátkozol. Érdemi válaszaid sincsenek, szimplán demagóg vagy.

Az a helyzet, hogy túlságosan ragaszkodsz a fejedben lévő képhez -- de abból a képből soha nem lesz megvalósult álom, nem válik valósággá! Minél inkább vágyod, minél inkább ragaszkodsz hozzá, az nem annál inkább válik valóra, hanem egyszer csak felébredsz.

Nem veszed észre, hogy az általad favorizált megoldás valójában nem kivitelezhető, és nem is megoldás! Pedig könnyű belátni, hogy így van.

PS.:

"Akik vakok maradnak saját gyengeségeikre, azoknak önnön vakságuk okozza vesztüket."

abdul hackeem 2014.12.20. 18:02:46

@zipe moha: Kösz, bar nem tartom magam bölcsnek. En csak egy egyszerü mübutorasztalos vagyok... :-)
De a hosszu tavo p.ü.-i tervröl nem mondtal semmit.

panelburzsuj 2014.12.20. 18:19:02

@zipe moha:
"a Társdalom felsorakozik 1-ként és az őt megalázó, kifosztó entitásokat jól láthatóan elkülöníti"

Akart-e nyugdíjat,

akar-e nyugdíjat,

akart-e nyugdíjat

Athén?

buksz.blog.hu/2010/04/29/igy_mindenki_gorog_nyugdijas_szeretne_lenni

(A versikém (Jevtusenko után...) egy gonosz célzás, eredetije itt:

www.youtube.com/watch?v=Mo4yRMvtQ6Y )

DrGehaeuse 2014.12.20. 18:33:27

@wantaan:
Hűtsd le magad kicsit.
A Nemzet még alszik. Nem érzi a bajt. Majd ha baj lesz igazán akkor mozdulni fog. De nem a DK, PM, Együtt stb szája íze szerint. Erre mérget vehetsz.

zipe moha 2014.12.20. 18:43:04

@panelburzsuj:
..szélesíts a látóköröd annak érdekében, hogy ne dőlj be megint a hergelésnek egy másik nép ellen...érdekek kicsiny játékszereként...

a Legsikeresebb!! kelet (közép) -európai országok
(volt szocialista országok) jóléti jövedelmi helyzete a dél -európai országok jövedelmeinek cca 70-80%-a!!!...a nagy siker, hm

miért? mert ennyire lettek "kalibrálva".. (itt volt az értékesítés, javaid és munkaerőd, forintban nominált vállalkozói vagyonod és majdani profitod értékesítési küszöbe az értékesítés beszálló pontja )

..állítsd párhuzamba ezzel a 89"-esek nagyon alapos , a kezdetektől mind a mai napig hangoztatott érvét"...azért itt fektessenek be mert képzett és OLCSÓ a munkaerő...)

az "elit" ezt tovább olcsóssítja jelenleg a forint előtt álló jövőbeni leértékeléssekkel...kinai bérek magasabbak lesznek 2 éven belül (Pogátsa Zoltán..)

a Társadalmi kasszák pedig nem csak kiürítettek lettek , hanem bővített módon termelődnek bennük újra a hiányok...valakik el fogják vinni ezért a balhét..mert ha nem akkor a közember fogja elvinni.... és akkor te is alatta leszel...

zipe moha 2014.12.20. 18:48:47

@zipe moha:

egy képes beszéddel élnék számodra:...az okos paraszt tudja, hogy amikor esik az eső...akkor mindenhol esik...
a buta paraszt abban bízik, hogy ugyan mindenhol esik de ő (pont ő...) megússza az özönvizet

így a parasztok jellemzően okosak...mert a butákat mind elvitte az ár...

zipe moha 2014.12.20. 18:49:38

@panelburzsuj:

egy képes beszéddel élnék számodra:...az okos paraszt tudja, hogy amikor esik az eső...akkor mindenhol esik...
a buta paraszt abban bízik, hogy ugyan mindenhol esik de ő (pont ő...) megússza az özönvizet

így a parasztok jellemzően okosak...mert a butákat mind elvitte az ár...

panelburzsuj 2014.12.20. 19:19:46

@zipe moha:
A még butább meg azt gondolja, hogy ha neki kell az eső, akkor majd mindig esik is.

DrGehaeuse 2014.12.20. 20:04:58

@megamind: @wantaan:

Nem akarok a bíró szerepében tetszelegni, de szerintem mindketten ugyanazon tömeges agymosásnak az eltérő eredményeként lettetek áldozatai a frusztrációnak amitől mindannyian szenvedünk. Gyanítom, hogy a háttérhatalomnak pont ez a célja. Mi akik egyáltalán hajlandók vagyunk közügyekkel foglalkozni, egymást döngöljük egyre mélyebben a mocsárba, egymás lelkébe és önbecsülésébe gázolva vél vagy csak sejtett tétekért, meggyőződésből vagy csak indulatból.
Higgadjatok le. Nem vagyunk egymás ellenségei.

DrGehaeuse 2014.12.20. 20:10:49

Az ellenség nem látható! Figyeljetek a jelkre.
Valami készül, és nem fogunk neki örülni. Don Alejandro furcsákat mondott ma. A DK meg furcsább reakciójátol a hideg futkos a hátamon.

2014.12.20. 21:02:38

@DrGehaeuse: Én nyugodt vagyok. De a "szerinted" résszel nem érhetek egyet. Szerintem nem is fest úgy a kép, mintha "áldozati szerepben tobzódnék".

A "háttérhatalom"? Azért ez így kevés. Miféle "háttérhatalom"? Szeretem az összeesküvés-elméleteket, azok nélkül talán unalmas lenne.

incze 2014.12.20. 21:39:29

tetszik, vagy sem, függetlenül attól, valódi-e az ellenzék, vagy csak a ner díszlete, annak, hogy veszprémben seggberúgják-e a ner-t, van jelentősége.

elsősorban lélektani és talán pusztán lélektani. nem a létező formációkat kell most nézni, hanem hogy átrendeződik-e valami az agyakban azzal kapcsolatban, hogy a hatalom mindig győz és azt csinál amit akar. amyg ezt így gondolja a zöm, szinte mindegy is ki áll a rúdnál.

zipe moha 2014.12.20. 22:46:28

@panelburzsuj:
nem értettél meg...én nem kívánom az "esőt", sőt annak örülnék ha "sütne a nap"...

ám a Természet megkérdezi a parasztot mikor essen mikor ne???

sem az okost , sem a butát...sőt azt is lehet mondani, hogy "süt a nap"...miközben esik az eső...de ilyet csak az ostobák mondanak, aki összeomlanak és tanácstalanul pislognak amikor először ázik át a nadrágjuk..."nahát jaj-jaj, nem is értem hogy jutottunk idáig...hát ekkora volt a baj?"...ekkora

DrGehaeuse 2014.12.21. 08:31:35

@megamind:
Ami látható belőle az néhány megkerülhetetlen "tényező" csányileisztingerdemjánsimicska ezek szivattyúgépészek. Vannak még kiválasztásfelelősök mint a habonyfélék meg a bittószalon döntéshozói. Vannak a fegyelmezők mint a donalejandro. A többiről csak sejteseim vannak. A jelenlegi kormányban a legfontosabb emberük aki mindenben kiszolgáló és biztosító ember az most lezerjanóka.

DrGehaeuse 2014.12.21. 08:50:04

@megamind:
Egyébként igazán nagy játékos aki itt él magyarországon maximum 4 lehet. Magyarország inkább az alacsonyabb státusu egymással versengő csoportok és "beszállító" maffiák terepe. Abban a helyzetben van az ország mint volt a török hódoltság idején a két birodalom határsávja. Mindenki ki-be járkál vidáman fosztogat és sarcol no meg harácsol néha meg jókat csatáznak és gyilkolásznak.

2014.12.21. 10:29:26

@DrGehaeuse: ...hát, "igazán nagy játékos" szerintem nem is él itt, "inkább az alacsonyabb státusu egymással versengő csoportok és maffiák terepe."

DrGehaeuse 2014.12.21. 14:28:55

@megamind:
Helytartó nélkül egy birodalom se működik. Aki helytartó az biztosan "nagy játékos". Minimum egy van de azt csak a szivattyúgépészek és a fegyelmezők és végrehajtók ismerik.

mrbateman 2014.12.23. 02:48:06

Helyes!
Semmilyen értelmes célja nem lett volna a jelöltállításnak.

teevee 2014.12.23. 09:26:45

Hátttö, baromi lehangoló ilyen elitellenes, adósságelengedős, lámpavasrahúzós dumát olvasni egy ú.n. polgári konzervatív nemtommi oldalán.
Miközben egy képviselójelöltet sem sikerül kiizzadni.

Bakker, kioktatásfaktorban már világszínvonal.

kertipad 2014.12.23. 12:46:55

Jól is teszi ! HÚ, mi lesz itt még?

Ez a vidék Magyarországa illiberális demokráciában.

Kalocsa új független polgármesterének nincs joga a város honlapját szerkeszteni ! Mé? Na mé? Az
Az érseki székhelyek valahogy nem passzolnak ebbe a rendszerbe. Esztergom után Kalocsán is sajátosan értelmezik a demokráciát.

„A belépési jelszavakat megváltoztatták, ezzel megakadályozták azt, hogy az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal hozzáféréssel rendelkező tisztségviselői bármit feltegyenek, ill. szerkesszenek a honlapon.” írja az új független polgármester a hirtelen hamarjában összehozott blogon.

kalocsa.blog.hu/2014/12/22/kalocsa_varos_honlapja_mar_nem_a_kalocsaiake#comments
süti beállítások módosítása