1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.11.26. 21:22 HaFr

Mi a PKP jelentősége (szemben Törökkel és Simicskával)?

Egy, indulunk Veszprémben. Kettő, túlnyomórészt a Fidesz (kiábrándult, bizonytalan, de alternatíva híján megint csak őt választó) szavazóit szólítjuk meg. Keveset? Talán. Eleget? Ahhoz lehet, hogy eleget, hogy a Fidesznek hiányozzanak. Konzervatív és elvszerű párt vagyunk. A mai beteg politikai viszonyok között a Fidesz-rendszer ellenfele. Szemben a balos pártokkal, Török Gáborral, Simicskával, továbbá pl. Bochkor Gáborral, Győzikével, vagy Sarka Katával, akik simán meg tudnák szorítani az előbbieket, ha indulnának, de pont ugyanaz lenne a funkciójuk is: elvinni 5-5%-ot mindkét oldalról. Eminensen Török folyik is a csapból rogyásig, a politikai sajtó nagyobb dicsőségére.

A mi jelentőségünk jóval nagyobb a lehetőségeinknél. (Nekik jelentőségük nincs.) Örömmel láttam ezt igazolva azon, hogy a Mandiner egyik meggondolatlan szerkesztője szemlézte az előző posztomat (trackbackként ott van), amelyben egy elég speciális ajánlatot tettem a választóknak, nevezetesen, hogy megnyitjuk előttük a párt alakuló programjának munkabizottságait és a fórumainkat, jöjjenek, csináljunk együtt egy olyan pártot, amely még nincs: amely a sajátjuk is, és emiatt eloszlik a bizalmatlanságuk  vele szemben, nem szorulnak rá se a balos roncspártokra, se az utcai káoszra, hanem lesz egy autentikus rendszerellenzéki párt. A Mandi a posztot 1 (egy) komment után (kényszerűen) bevette, valamiért nem volt politikus kint tartani. Tették ezt a PKP szerénynél is szerényebb jelenlegi mérete mellett. Örültem? Örültem. Jó úton járunk.

Minden további fejleményről beszámolok. Az inkriminált posztban tett ajánlatom áll. A magyar sajtó dolga, hogy felemeli-e a nyilvánosságba. Csak nyafogni meg cinikusnak lenni nem kéne már olyan elánnal!

(A kép a törökgáborelemez FB-oldalról)

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr856935931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ParaZita2 2014.11.26. 21:39:27

Nekem TG jó szakértő, talán jó elemző is. politikusnak nem érzek belőle többet, mint "megélhetési politikus"t. Ha képviselő lenne, én attól tartok, azzal is hozzájárulna a jelenlegi rezsim legitimitásához.
A PKP-nak ott a helye a megmérettetésen, de isten óvja a "győzelemtől", mert az felér a PKP értékrendjének bukásával.

quendelapo 2014.11.26. 21:55:18

@HaFr
Miből gondolod, hogy egyetlem fidesz szavazót is meg tudsz szólítani?
Ők jellemzpen nem a szabadságban hisznk, nem aszabad piacról akarnak megélni és nem azt értik hagyományon, amit Te.
A PKP szerintem inkább a kiábrándult baloldaliak és a régóta nem szavazók közül tud szavazatokat szerezni.

nevetőharmadik 2014.11.26. 22:38:47

Törökkel nekem jelenleg az a bajom, hogy mintha brahiból akarna politikusnak menni. Hogy megtudja, hogy készül a parizer.

Hát ezért ne legyen politikus. Saját magáért ne. Akkor sem, ha saját magáért speciel nem lopna.

Carmichael 2014.11.26. 23:07:41

Én érdekesnek tartom Török kísérletét, ha csak magát a választási helyzetet nézem, és számára ez tényleg házhoz jött sansz, hogy kipróbálja magát. Tanulságos lehet, mire megy egy jobbközép beállítottságú, független jelölt a jelen helyzetben.
Más kérdés, hogy 1 független politikus nem tud mélyreható politikai változásokat generálni, erre csak pártok lehetnek permanensen képesek. Ilyen értelemben tényleg csak súlytalan lehetne, szemben egy PKP jelölttel.
De már azt is üdítő lenne látni a T Házban, hogy akár egyetlen képviselő mélyebben elgondolkodik, mielőtt megnyom egy bizonyos gombot. Erre mondjuk őt mai szemmel alkalmasnak találom. Kár, hogy ez csak shownak jó, édeskevés az üdvösséghez.

dr. jenőke (jenőke) 2014.11.27. 07:26:00

Jó eséllyel indultok.
Az indulás pillanatában minden jelölt azonos reménnyel indul: nyer valamit.

Szili Katalin, Schmuck Andor és még néhány párt vezetője eddig még nem jelezte, hogy indít jelöltet.
Talán nincs is jelöltjük.

teevee 2014.11.27. 09:48:55

Ez húhajó.
A PKP jelöltje még ki sem futott a pályára (sőt, még dobszóval, madzagosmézzel keresődik), de a PártElnök már rugdossa a többi jelöltet...

Same shit different day.

Boross Bence 2014.11.27. 11:19:11

Török ma visszalépett, bohócot csinált magából. Még tegnap is arról beszélt az Inforádióban, hogy megvárja a hétvégét és csak akkor dönt. Egyébként pedig betartja az ígéreteit. Hát a legelsö ígéretét sem merte vagy tudta betartani. Jó lenne tudni, ki és mivel ijesztett rá.

unionista (törölt) 2014.11.27. 13:13:12

@Carmichael:
ahhoz kétkamarás parlament kellene. alsóházban a pártok, a felsőházban a független polgármesterek, főpolgármesterek gyűlnek össze. azaz egy modern kori rendi gyűlés. és nem a pártok mellé beülő álfüggetlen bohócok. török gábor is ilyen lett volna. ő az összes párttól egyszerre szeretne függni. mert nyilván kell a pénz a családi házra. kényelmes autó kellene budapest és a balaton közötti ingázáshoz. sokba kerül az üzemanyag, stb.

és ő majd vigyorogva elmondja a nézőgyerekeknek, hogy tőle még semmit sem kértek. ő teljesen független. álmában a füles mackó súgta neki, hogy ne induljon. megijedt simicska lajostól. és nem arról van szó, hogy lajos elmondta, hogy akkor majd az építőipari vállalkozások, akiknek török ad "politikai" (!) tanácsot (miért is?) nem lesznek a közgép alvállalkozói.

DrGehaeuse 2014.11.27. 16:22:59

@Boross Bence:
Szerinteee?

Luji de kzgp...

Finoman jelezték neki, jobban jár ha nem indul.

unionista (törölt) 2014.11.27. 16:47:31

@DrGehaeuse:
török indulhatott volna. csak akkor török üzleti partnerei nem kaptak volna alvállalkozói megbízásokat. mivel a független politikus építési vállalkozóknak ad tanácsot. nyilván nem építészeti vagy épületgépészeti ügyben. ha elindult volna, akkor török gábor bankszámláján az utalások is megcsappantak volna. így visszalépett. ebből a kutyakomédiából úgy lehet kilépni ha egy helyi népszavazással kirakják az összes pártot. az összeset. helyi szinten elszámoltatják a politikusokat. és az elegendő muníciót ad arra, hogy megzsarolják a kormányt. mindegy, hogy mi van hatalmon. így lehet kivívni a szabadságot.

nevetőharmadik 2014.11.28. 12:52:08

@Moin Moin: A vicc az, hogy ami Simicska indulásának bejelentése és Török Gábor visszalépésének bejelentése között Török Gábor fejében lezajlott, valószínűleg a legőszintébb, legtárgyilagosabb politikai elemzés volt egész életében. És a helyett, hogy ezt leírta volna, annyival szúrta ki a szemünket, hogy hát rájött, ez nem is Veszprémről szól és inkább kimarad belőle.

Egyébiránt elképzelhetőnek tartom, hogy inkább attól csinált be, hogy esetleg tényleg nyer. Mert szerintem tényleg nyerhetett volna. De álltak már bosszút Földrajzinév-bizottság tagokon annál kevesebbért is, mint a kétharmad lebontása. (Meg hát elképzelhető, hogy miféle nyomás nehezedett volna a mérleg nyelvére.)

nevetőharmadik 2014.11.28. 12:53:24

@nevetőharmadik: Meg ugye Fidesz-Magyarország az a hely, ahol a mérleg nyelve jobban teszi, ha nyal.

Prof. Dr. Simon Templar 2014.11.29. 15:04:31

@teevee: "A PKP jelöltje még ki sem futott a pályára (sőt, még dobszóval, madzagosmézzel keresődik), de a PártElnök már rugdossa a többi jelöltet..."

TG-ről tudjuk, hogy kicsoda és hogy hová húz, Simicska gennykupacról meg végképp...van mit rugdalni rajtuk...a PKP jelöltjéről ugyanezt nem lehet elmondani...éppen itt az ideje, hogy a rendszer(gengszter-)váltás mindenféle elitjét (kulturálist és politikait is) a PKP, Váradi Zsolt stb. VÉGKÉPP belerugdalja a süllyesztőbe - ugyanis ott a helyük.

2014-2018: Magyarország - 0 év

Prof. Dr. Simon Templar 2014.11.29. 15:07:33

@teevee: Ja, és ez vonatkozik a hozzájuk tartozó holdudvarra is - something like the SZDSZ.
süti beállítások módosítása