1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.11.20. 13:42 HaFr

Orbán nyomán arról, mi a magyar érdek

Magyarország azt kéri szövetségeseitől, hogy segítsék az országot érdekei érvényesítésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Máért budapesti ülésén, a béke, az energiabiztonság és kereskedelmi lehetőségek hármasában összefoglalva a magyar érdekeket. A Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XIII. plenáris tanácskozásán a kormányfő azt mondta, válság idején Magyarország dolga az, hogy meghatározza saját érdekeit, pozícióit. Kommunista kérdésfeltevés az, hogy kinek az oldalára kell állni, azt a kérdést kell feltenni, mi a magyar érdek. A kormányfő szerint akkor sikeres a magyar külpolitika, ha a világ minden jelentős szereplője Magyarország sikerében érdekelt, és ma „ebben a pozícióban vagyunk”. 

Mi sem igazabb ennél, és örömmel idézem ide Asbóth Jánost, a 19. századi magyar liberális konzervativizmus Széchenyi után legnagyobb egyéniségét (Conservativ Politika): „... annyi bizonyos, hogy zátonyra jutott még eddig minden ország, melynek vezetői jobban szerették és inkább követték egyszer elfogadott nézeteiket, mint az ország érdekeit; ahol nem az ad ott viszonyok, hanem bizonyos elvek képezték a kiindulást, és nem a haza érdeke, hanem bizonyos elvek érvényesítése volt a cél; valamint hogy másfelől virulásnak, jólétnek és emelkedésnek csak az az ország örvendhetett mindeddig, mely útjait és eszközeit a viszonyok változtához képest változtatni tudta.”

Az érdek tehát fontos dolog, és fontos egy konzervatív számára a hajlékony politizálás is. Amennyire azonban Asbóth nem foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy miként tapintható ki ez az érdek, mert egy demokrácia előtti (noha liberális) korban élt, úgy Orbán (az egyszemélyes magyar politikai think tank és guru) sem foglalkozik vele -- noha elvileg a rendelkezésére állnak a demokrácia eszközei és kultúrája. Amit elmond viszont, az magáért beszél: a béke, az energiabiztonság és a kereskedelmi lehetőségeink igen kritikus életciklusban vannak -- az objektív problémákat azonban Orbán Viktor tette teljesen fölöslegesen súlyosabbakká. Mindazt, ahova eljutottunk -- Pakssal, a Déli Áramlattal, és az ország politikai rendszerének a jelzett problémáktól teljesen független átfogó korrumpálásával -- Orbán Viktor egy személyben döntötte el a természetes és szerződéses szövetségeseink (és egyre világosabban a magyar nép) ellenében, kivezetve az országot -- kis híján legalábbis -- a hidegbe. És ha most úgy akar tenni, hogy mindez csak egy nyomásgyakorló taktika része volt, hogy komolyabban vegyenek minket -- nos, ezt nehéz elhinni. Akkor ugyanis olyan nemzetbiztonsági hazardírozással állunk szemben (amely ráadásul nem tűnik úgy, mintha bejött volna), amely az USÁ-ban minden bizonnyal az elnök Kongresszus előtt bevádolását vonná maga után -- jóllehet, mint tudjuk, és Orbán ki is fejezte korábban, hogy hasonló eljárás vele szemben elképzelhetetlen.

Lehet most segítségül hívni a szövetségeseket a súlyos helyzet orvosolásában, de ehhez eleve el kellene elhinnünk, hogy Orbán valóban segítséget akar. Sajnos azonban azt a lehetőséget már meggyilkolta, hogy bárki is higgyen neki. Egy autokrata tipikusan nem azért irtja ki a fékeket és ellensúlyokat maga körül, hogy az országa külpolitikai pozícióit erősítse a civilizált liberális demokráciák körében. Sokkal valószínűbb, hogy hazudik, amikor segítséget kér. Két kulacsával az iszákjában.

Orbán Viktor már rég nem alkalmas a magyar érdekek képviseletére.

133 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr836918457

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.11.21. 12:52:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.11.21. 01:53:01

Diplomáciai mentessége mögé bújva mutogatja felfelé tartott középső ujját vigyorogva kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel együtt! Mi...

Trackback: A baloldal Mein Kampf-jából tanulnak a magyar radikális aktivisták? 2014.11.21. 01:47:29

Forradalmat hirdetett és kommunizmust akart csinálni az USA-ban az 50-es években Saul Alinsky, a marxista eszmék kritikátlan rajongója, a bolsevikok 1917-es hatalomra jutásának megszállott csodálója. Az utókor - és főként hívei, akik közé neves amerik...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.11.20. 22:09:54

@Fejesrob: Ellőtték a jobbheréd legfeljebb,amiatt nem szenvedel hogy magyarok 1000 szám kapnak kórházban halálos fertőzést köszönhetően az analfabéta élő istenednek?

toportyánzsóti 2014.11.20. 22:13:15

@rs232: Soros gyermek kivették belőled a logikai paneleket,maradtak a KGB panelek.

kekex 2014.11.20. 22:15:45

@dr kíváncsivagyok:
Az összehasonlításhoz az kellene, hogy Orbán legalább egyszer igazat mondjon. Akkor lenne viszonyítási alap.

P.Freddy 2014.11.20. 22:19:37

@budai fellegvár:

"Bizony jó, hogy Asboth-t idézte, mert ő a parlamentarizmus kialakulásának idején ellenzékiként sem kereste idegen honban támaszát."

Erről Orbán Viktor is példát vehetne, mert

- Orbán Viktor 2003-ban Lisszabonban, a Kereszténydemokrata Pártok Nemzetközi Demokratikus Centrumával (a volt CDI) olyan dokumentumot fogadtatott el, amely jogtiprással, az emberi és a szabadságjogok csorbításával vádolta meg a Medgyessy-kormányt. A szervezet alelnöke akkor Orbán Viktor volt.

- Orbán Viktor 2006-ban ezt vonyította a világba: "vonják el Magyarország uniós támogatását!" Minő "aktuális" érdekesség, hogy annak idején a korrupció, az erkölcsi relativizmus, a szegénység, a kiszolgáltatottság, a hamis adatokat szolgáltató kormány, a felelősséget nem ismerő politikusok és a politikai hazugságok miatt okádta ki a torkán a Magyarországot becsmérlő hányadékát.

kekex 2014.11.20. 22:21:44

@Fejesrob:
Viccelsz? GDP alakulásban lassan már Bulgária is lehagy minket, az államadósság folyamatosan "felcsökken" a munkanélküliségben meg a "kitántorgott" 2x56-os nemzedék KÜLFÖLDI munkája,
valamint a közmunkások pár hónapja szerepel.
(gyengébbeknek: optikai tuning)
Az egy dolog Lujza, hogy elhiszed, mert "azt írta az úúúújság" de nem kellene minket is hülyének nézni!

2014.11.20. 22:33:10

"Orbán Viktor már rég nem alkalmas a magyar érdekek képviseletére."

És ki lenne az aki? Ön? Vagy mutasson valakit. A nem kell sem kell nem alternatíva.

SZVSZ

uszo 2014.11.20. 22:33:59

@Fejesrob: Már az is vitatott, hogy az államadóság valóban csökkent e, valamint az is, hogy a munkanélküliek kevesebben vannak e. De ha ezek képezik a nemzeti érdeket akkor tudomásúl kéne venni ennek híresen keresztény elkötelezettségü bandának, hogy az érdekérvényesítés során éppen világnézeti alapjuk értékeit vàgják sutba.

P.Freddy 2014.11.20. 22:37:58

@Fejesrob:

"Mi a problémád a jelenlegi demokráciával? Nincs szemkilövetés? "

"Szemkilövető Orbán Viktor" seggnyalójaként eléggé pofátlan és bunkóparaszt módon, de előbbi okán teljesen érthetően ugatsz így.

Orbán Viktor előre eltervezetten hajtotta bele a SAJÁT HÍVEIT egy véres, brutális konfliktusba, ahol négyszáz rendőrt először véresre vertek, ezután a VEZÉR páncélozott bmw-jével biztoságos fosótávolságra menekült, és ott dörzsölte a tenyerét a szétvert városon, a felbőszített rendőrökön és az általa előre eltervezett eredményen.

A szemkilövető tehát Orbán Viktor maga. Aljas, megfontolt, megszervezett, népellenes mocsokság, amit 2006-ban az alvilággal és homokos zsidó és magyar tanácsadóival kieszelt.

P.Freddy 2014.11.20. 22:39:43

@P.Freddy: Egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a rendőröket véresre verő, kockakődobáló, várost felgyújtó csőcselék Orbán Viktor utasításai alapján hajtotta végre a tervet.

P.Freddy 2014.11.20. 22:43:30

@P.Freddy:

L.Simon tegnapi szófosása is mutatja, remeg a léc a Fideszgörényeknél: amikor 2006 szóba került, hogy akkor milyen rombolást végzett a csőcselék anyagiakban és emberi sérülésekben, akkor L.Simonból elkezdett okádódni a bemagolt "gyurcsány, gyurcsány és gyurcsány, valamint gyurcsány-gyurcsány gyurcsány a gyurcsány" típusú, páviánmajomféle magyarázkodás, amivel ma már kizárólag a segghülye fideszbirkákat lehet megszólítani, nincs már más bázisa ennek a magyarellenes, nemzetromboló fideszgörény csőcseléknek.

műproli 2014.11.20. 22:56:52

Hát esz mán borzasztóan retenetes!Mer ijet senki se merne mondani ha itt ety nyugati demókrácja volna!!De asz nincsen sehotyse mer az Orbánn ety Puttyinista és nem a SZOVJETmintát követi!!!

hosaka 2014.11.20. 23:01:34

@műproli: Orbánn vótt má minden. Jelenleg pedig elég lett belőle. Mega háromából. Háreméből.

Orbán Mutyin (törölt) 2014.11.20. 23:03:07

@belepo: "És ki lenne az aki? Ön? Vagy mutasson valakit."

Itt vagyok én, például. Miután egyetemi végzettségem nincs, a legkiválóbb szakebereket hatalmaznám fel az ország vezetésére. Népszavazással fogadtatnék el egy igazi, modern köztársasági alkotmányt, majd a néppel közvetlenül választatnék köztársasági elnököt.
Becsületes, igazi jogászokból új alkotmánybíróságot állítanék föl, egy másik népszavazással pedig teljes vagyonelkobzást rendelnék el a volt hatalom minden tisztségviselőjével és haszonélvezőjével szemben (hogy tartsák el őket a híveik).
Ezek után lemondanék és hazamennék.
Ez lennék én, viszont HaFr kollégát sokkal alkalmasabbnak találnám erre a feladatra.
Tudod, Orbán Viktor nélkül is van élet.

Orbán Mutyin (törölt) 2014.11.20. 23:08:22

@jobbdemokrata: Szégyentelen bolsevik majom! Reklámozod magad? Azt mondják, az öndicséret szart ér, tehát büdös.

hosaka 2014.11.20. 23:44:41

@Orbán Mutyin: Önnek vagy HaFr kollégának már most több szavazója van, mint a beteg törpének. Csak se hajlamuk, se lehetőségük adófizetők pénzét lopni plakátra.

Ez most komolyan egy érv, hogy úgysincs alkalmasabb Orbán Takaroggy korlátolt tuskó helyére, ezért a korlátolt tuskó továbbra is törhet-zúzhat kedvére? Lófaszt. Ki kell baszni a Kossuth téri Elvarázsolt Kastélyból és ahogy Mr. Mutyin javasolta, becsületes és/vagy becsületességre kényszeríthető népképviseletet KELL választanunk magunknak. Oszt jónapot. Kit fog már érdekli ez az ócska ribanckormány. Csak egy újabb bukott csürhe. Nézz rájuk.

Fölösleges a vagyonelkobzás. Valós piacon, ahol életükben először vállalniuk kell tetteik következményét, szépen összemennek, mint napra dobott medúza a Japán partokon. Lézer Annyitisér Joe, Vitéz Kőbánya Orbán ... egy darabig még ügyeskedhetnek (egy darabig lesz miből, ha Gyurcsány úr kilövette a csávó egyik szemét, akkor a másikat Orbán úr lopta ki, csak úgy, hajlamból). Ki hiszi, hogy ezek az élősködők bármilyen módon is önerejükből, saját kockázatukra nyereségesen és felelősséggel tudnának üzemeltetni bármit is, ami nagyobb egy nanorobotnál?

rs232 2014.11.21. 00:03:45

@Hidvégi Mihály:
Tisztelt Mihály bátyám!

Orbán 2007-es szavaival most is teljesen egyet lehet érteni, nem is mond ma sem mást.
Nyugati politikai elkötelezettség, keleti gazdasági nyitás.

Idéztem ugye már elégszer azt a hipokrita nyugati magatartást, amikor az újabb Eu tagokat őva intették a kínai kommunista állammal való szorosabb kapcsolatokért, miközben a fél iparukat kihelyezték oda.
Az oroszokkal most is detto ez menne.

A 'Gazprom legvidámabb barakkja' lóg ki Orbán akkori beszédjéből, látszólagos pálfordulásának viszont racionális okai vannak.

De akkor idézek Önnek ismét erről 2007-ből:

'Gyurcsány komoly csalódást okozott az EU-nak - Nabucco az álom vs. Kék Áramlat a realitás

Az Európai Unióban aggódnak a földgázellátásban képviselt oroszbarát magyar álláspont miatt - írta szerdán a Die Presse.
2007.04.04 09:32, Forrás: MTI

A konzervatív osztrák napilap szerint ez az álláspont az EU-ban "némi csodálkozást, hogy ne mondjuk, csalódást keltett". "Európa négy legfontosabb energiaprojektjének egyike, a Nabucco gázvezeték, amely 2012-től a Kaszpi-tengeri térségből Törökországon, Bulgárián, Románián és Magyarországon át Ausztriáig és Nyugat-Európáig szállítana földgázt, meghiúsulhat a budapesti nyet miatt. Különösen Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnöknek az a kijelentése keltett csalódást, melyben a Nabuccót álomnak, viszont a Gazprom orosz állami konszern ellenprojektjét, a Kék Áramlatot realitásnak nevezte" - folytatódik a cikk.

Az EU ezzel szemben szeretne az orosz gázellátástól függetlenebbé válni, és előnyben részesíti az OMV (osztrák gáz- és olajipari vállalat) által tervezett Nabucco-vezetéket, amely Iránból, a Kaszpi-tenger melletti régióból, sőt az arab térségből szállítana földgázt Európába - folytatódik a cikk. Hannes Swoboda osztrák szociáldemokrata európai parlamenti képviselő (az EP szocialista frakciójának alelnöke) kedden felszólította az Európai Bizottságot és az osztrák kormányt is, hogy növelje a nyomást Magyarországra. "A Gazprom és Putyin orosz elnök nem is kívánhatná az európai energiaellátás jobb megzavarását, mint a tervezett gázvezetékről való magyar lemondást" - idézte a lap Swobodát.

Az osztrák lap hozzáteszi: Magyarország mindazonáltal hivatalosan még a Nabucco-projekt mögött áll, amint azt a budapesti osztrák nagykövetség megkeresésére két héttel ezelőtt válaszolták. A Mol magyar olajvállalat, amely a Nabucco-konzorcium egyötödének tulajdonosa, nemrég cáfolta azokat a spekulációkat, hogy Magyarország már döntött volna a Kék Áramlat mellett. Az OMV ennélfogva nem látja veszélyben a tervet - írta a Die Presse.'

*******

És MOST hol lesz a a Déli Áramlat vezeték vége?
Tán csak nem Ausztriában?

Kérdezze meg a Die Presse-t, most hogy áll e kérdéshez?

Merthogy a Nabucco tényleg csak álom - vagy inkább valami más volt ?

Szegény Feri nem győzött konferenciát rendezni a Nabucconak - pedig jól sejtette, nem lesz abból semmi. Így aztán kiesett a nyugati transzatlanti szövetségesi pikszisből.

Orbánt - talán - ez józanította ki, rajtunk kívül bizony senkit az égvilágon nem fog érdekelni, nekünk mi lenne fontos, mi lenne az érdekünk.

Elhitte előtte, tényleg a négy legfontosabb európai projekt egyike a Nabucco, ezért is kelt ki Gyurcsány ellen, nem kevés (akkor ugyan még nem felismerhető) szervilzmssal a 'szavatartó' Eu-val tartva.

Ön szerint mit tesz egy felelős kormányfő, ha ilyen pofátlan módon etetik be transzatlanti szövetségesei egy stratégiai kérdésben?

No, erre adjon választ Mihály bátyám, oszt mehetünk tovább.

rs232 2014.11.21. 00:15:34

@Hidvégi Mihály:
No de hogy lássuk azt az orosz vonalat is, kukkantsunk vissza 2009-re is:

nolponthu 2009:

' Magánjellegű vacsorán fogadta Moszkvában az orosz kormányfő Gyurcsány Ferencet. A találkozóra alig három nappal azután került sor, hogy Vlagyimir Putyin - orosz értékelések szerint "futólag" - találkozott Orbán Viktorral, az Egységes Oroszország párt szentpétervári ülésén, ahol a Fidesz elnöke az Európai Néppárt alelnökeként volt jelen.

"Az állam- és kormányfők egy részével olyan közvetlen, emberi kapcsolatom alakult ki, amely túlmutat a korrekt politikai partnerségen" - mondta lapunknak a korábbi magyar miniszterelnök az ukrán ételeket felszolgáló moszkvai étteremben megejtett két órás keddi találkozóról, amely Gyurcsány szavai szerint már szeptember óta tervben volt.

"A találkozó magánjellege miatt illetlenség lenne róla többet mondanom" – mondta a szocialista politikus, hozzátéve, hogy a feleségeikkel közösen elfogyasztott vacsorán a személyes témákon túl általánosságban érintették a két ország kapcsolatát, konkrét kérdésekről nem esett szó. Gyurcsány szerint Putyinnal a második világháború után a Szovjetunióba került sárospataki könyvek hazahozatalát rendező vita óta alakult ki olyan kapcsolat, amelyben "emberileg is jobban respektálják" egymást. A politikus hangsúlyozta: a magántalálkozónak nincs kormányzati jelentősége.

A volt magyar kormányfő elmondta, hogy hasonló, baráti kapcsolata Tony Blair korábbi brit miniszterelnökkel vagy a volt horvát kormányfővel, Ivo Sanaderrel széles körben ismert.

Lapunk kérdésére, hogy az orosz fél számol-e a magyar-orosz kapcsolatok átalakulásával, amennyiben a Fidesz kerül kormányra jövőre, Gyurcsány kijelentette: "Annak alapján, amit módomban állt megismerni Orbán Viktor szentpétervári találkozójáról, úgy vélem, Orbán Viktor számára jobb, ha nem kommentálom a kérdést, ezt tartom a legelegánsabbnak."

Azt azonban elmondta, hogy véleménye szerint Bajnai Gordon kormánya jól él a magyar-orosz kapcsolatok elmúlt hét évben szerzett értékes politikai örökségével. "A folyamatot még Medgyessy Péter kezdte el" - jegyezte meg elődjéről Gyurcsány, hozzátéve, hogy a következő fél évben még biztosan lesz a magyar kormánynak hivatalos magas szintű találkozója Moszkvában.

"Ténykérdés, hogy ma a világ Európán kívüli három hatalmi központja az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke" - vélekedett a márciusban lemondott volt miniszterelnök.

Bár az informális kapcsolat fenntartása nem szokatlan a posztjukról távozó politikusokkal, az kevésbé megszokott, hogy egy ilyen találkozóról készült fénykép felkerüljön az orosz kormányfő hivatalos honlapjára, ahogyan ez Gyurcsány esetében történt. (Hasonló fotó nem jelent meg Orbán és Putyin szombati találkozójáról.) '

**********
Lehet Gyurcsányt szapulni ( jómaga megtettem százszor is), igaza lehetett Uj Péternek, amikor csak annyit mondott rá: 'ALKALMATLAN' , mármint iniszterelnöknek.
A Feri viszont nem volt ostoba, ölég világosan láthatta (már csak derék kiszfőfőnök korában szocializálódott antiimperialistaként is), az lett volna az ostobaság, ha a döglött oroszlánt -aki közben még jól le is fogyott- annyira mégse kéne rugdosni, miközben a volt piacainkra suttyomban betelepedtek transzatlanti szövetségeseink.
A 'keleti nyitással' évtizedekkel megelőzve a rövidlátó ifjúkapitalista országok túlbuzgó vaksi degenerált 'liberális demokráciáit'.

Nagyon alkalmatlan politikus az, aki 7 év múlva sem képes a valóságból releváns következtetésekre jutni.
Akár az addigi véleményével ellentétesre.

hosaka 2014.11.21. 00:16:26

@jobbdemokrata: vedd ki a fejed orbán végbeléből mert így baromi tompán hallatszol. Az a rész különösen halk és dünnyögős, hogy te vajh mitől vala "jobb" és mitől "demokrata". Egy fölösleges orbánkurva vagy. Nem tőled félünk, nem orbántól félünk. A sötétségtől, elmaradottságtól, attól. Többet, intenzívebben kellene tanulnod, használd fel a tapasztalataidat és akkor lehet neked is egy fasza kis blogod. Rádióelektronika, amatőr csillagászat, horgászat, a reneszánsz titkai, divattanácsok.

rs232 2014.11.21. 00:22:14

@Fejesrob:
Csak nem erre gondolsz:
''Csak Oroszországgal együtt lehet fenntartani hosszú távon Európa biztonságát, ezért Moszkvával párbeszédet kell folytatni' '

A Merkel? Ilyet hogy mondhatott volna, ez csak az Inkompetens lehetett.
Az index meg hazudik, fideszbérenc bértroll.

P.Freddy 2014.11.21. 00:23:25

@rs232:

"Ön szerint mit tesz egy felelős kormányfő..."

Mit tesz? Ide leírom, hogy mit tesz egy FELELŐS kormányfő.

1. Kirúgja a korrupció legkisebb gyanújába esett vezető alattvalóit, ide értve Lázár trafikmutyistát, Vida Ildikót, aki a jövedéki adózáson keresztül a trafikmutyi korrupció egyik hivatalos engedélyezője
2. Kirúgja a Simon Gáborhoz hasonlóan szátmilliókkal elszámolni nem tudó Rogán Antalt
3. Kirúgja az adócsalt pénzekből összevissza hazudozó Szijjártó Pétert és szól neki, hogy ennyire azért mégse kellett volna rázni a rongyot
4. Kirúgja az összes korrupt csicskását, és visszahívja az alkalmatlan, kontár, nemzetromboló idióta seggfaszagyú adminisztrációját, akiket kizárólag seggnyalásképességi alapon nevezett ki azért, hogy minél jobban csússzanak a nyelvek az aranyerén,

Mindezek után "kvázi" támadhatatlan volna. Sajnos azonban az is kiderül, hogy kormányzásképtelen is lenne a fenti változások által: hiszen ha minden bűnözőt, korruptgecit, seggnyalót, kontárt és idiótát eltávolítana, akkor ő maga kapcsolná le utlosóként a villanyt.

Hajrá Fidesz, Hajrá Habonyok. Maghyarország ellenségei.

rs232 2014.11.21. 00:36:18

@P.Freddy:
:)
Ha már így Ön, akkor szerintem először a derék vidéki Orbángyerek kétszer-háromszor szájonvágja önt, visszakézből természetesen, nem erővel, majd orrocskáját megtörli barátságosan, és kezébe nyom egy képeskönyvet, ahol az elemi társalgási szokásokról mindenféle rajzos ismertetőt találhat.
A nyári szünet után meg lehet jelentkezni újra.
üdv!

hosaka 2014.11.21. 00:36:21

@rs232: "Orbán ... látszólagos pálfordulásának viszont racionális okai vannak"

Orbán látszólagos elvtelensége. Látszólagos gerinctelensége. Orbán látszólag elkezdett megbukni, de Önt ez látszólag cseppet se zavarja, szorgalmasan keresi a dakotában a logikát.

Játsszon el a gondolattal, hogy a Magyar Köztársaság választói ezt egyszerűen csak benézték. És déli/keleti/nyugati (meg a norvég) áramlat ide meg oda, erre a szarhalomra eddig sem volt szükség, eztán sem lesz. Megígérem.

hosaka 2014.11.21. 00:44:57

@rs232: Beszállok. Orbángyerek szájonvágja P.Freddy-t, P.Freddy engem, én pedig Önt, kedves soros port. Utána sorsolás, kinek legyen igaza. Ez így elég fair és elég gentleman az orbánon nevelkedett kényes ízlés számára is.

rs232 2014.11.21. 00:45:46

@hosaka: Önnek igaza lehet, ami a látszólagosságot illeti.
Ön ilyennek látja.
(Ettől persze még akár lehetne is ilyen, most speciel nem olyan. Szerintem)

'a Magyar Köztársaság választói ezt egyszerűen csak benézték. '
Hát bizony, a demokrácia már csak ilyen, egyszer ezt, egyszer azt nézik be polgártársaink.
Nem én haragszok rájuk emiatt :)
Üdv!

rs232 2014.11.21. 00:49:02

@hosaka: Én nagyon békés ember valék, mi lenne, ha nem beszélnénk ennyire primitíven, és enélkül sorsolnánk?
Dobjunk kockával?
Ki legyen a soros ?

P.Freddy 2014.11.21. 00:50:00

@rs232:

"Ha már így Ön,..."

Értem, tehát a verbális etikett fontosabb, mint a korruptgeci Fideszesek által szétrabolt milliárdok offshore-ban az Orbán-haver Garancsi cégében a Kajmán-szigeteken, ugye???

Szóval a majomkodás, a birkaetetés, a seggfejhülyítés fontosabb, mint

- az ország szétkúrása,
- az emberek lerablása,
- a korrupció, a bűnözés mindennapossá és elfogadott normává tétele,
- a gyerekek, az ifjúság jövőjének Fideszes politikai érdekekből történő szarbavétele (lásd Mészáros Lőrinc-féle Fideszes érdekeltségben gyártott tankönyv, ahol a másfél kisebb mint egy... Neumann János forog a sírjában a fideszgörények miatt)

???

hosaka 2014.11.21. 01:31:06

@rs232: Nem akarom heccelni, írhatnám bárkinek: Orbán hiba a Mátrixban és a jelenlegi Kunbéla imitátor produkciójától sem lett okosabb vagy szebb. Örömre is akad ok, hogy a románok éppen nem akarják másodszor is elfoglalni Budapestet, mert most két működőképes Apache helikopterrel, egy adómentes román internet előfizetéssel és három fogpiszkálóval megtehetnék. Bombáztak a környéken NATO lopakodók nagypofájú félázsiaiakat a múltkor. Milyen színű Putyin? Hol? Mennyiért? Ez a dilettáns idióta addig áramlott balra-jobbra, amíg a legnagyobb szarba keveredett.

Nem tudom, milyen a demokrácia, azt eddig még nem láttam, de ha szembejön az utcán, fel fogom ismerni.

Dr.Korász 2014.11.21. 05:13:07

A cikket nem vagyok kepes vegigolvasni, olyannyira sut belole a Soros-Alapitvany altal tamogatott mediumok egyengyalazkodasa. Merjunk kicsik lenni, igaz?

abdul hackeem 2014.11.21. 06:37:18

En nap mint nap talalkozom a politikai, gazdasagi skizokkal.
A velem együtt dolgozo keletnemet kollegak egy resze az M5 bejemveböl sirja vissza az NDK-t. Nem veletlen hallgatoztak tovaris Angela körül.
Szemetre a csököttagyu, hazug diktatura funokkal. Jöjjön az a Z generacio, hatha meghallanak valamit a konzervativ dünnyögesekböl.

Hidvégi Mihály 2014.11.21. 06:43:20

@dr kíváncsivagyok: Mi a fészkes fenéért hozod ide Gyurcsányt? Azt hiszed ha egy kis szerencsétlent idecitálsz, azzal majd a nagyobb szerencsétlenség teret kap, legalizálja azt.

Hát, izét, mama!

Hidvégi Mihály 2014.11.21. 06:45:10

@Dr.Korász: Nem, doktor Uram, merjünk nagyok lenni, de úgy nagyok sosem lehetünk, ahogyan Orbán hazudva végigsunnyogja az egész világot, egész életét, ó, az ostoba fajankója.

Hidvégi Mihály 2014.11.21. 06:53:27

@rs232: Uram, nekem ne dicsérje Gyurcsányt, teljesen felesleges, egyik nap előre lépett, másik nap hátra, minden nap feltalálta a spanyol viaszt, de ha véletlenül volt is jó ötlete, azt sem tudta keresztül vinni.

Kár a gőzért.

De ismét félre beszél. Engem nem érdekel különösebben a Nabucco, nem érdekel a Déli Áramlat, engem az érdekel, hogy az országomat egy szavahihető ember vezeti-e, aki kompetens ország vezetésére, vagy pedig egy hazug kis senki.

Orbán is, Gyurcsány is egy kis hazug csótány, ha bármelyikük csupán tizedannyit dolgozott volna életében, mint én, akkor sem kapnának tiszteletet, így, hogy ekkora kárt okoztak a nem munkájukkal, miközben halálra megszedték magukat, így viszont kóterba velük, úgy hogy kérem, senki ide ne citálja még egyszer Gyurcsányt.

Orbán takarodj, Gyurcsány takarodj, ez a mi hazánk!

mobilus 2014.11.21. 06:57:26

@Dr.Korász: Megértelek, kisfiam. Soros alapítványa képezte nekünk orbanvikit is, oszt mi is lett belüle. Meg belüled is: te tényleg mersz kicsi8ny lenni, nem semmi...:(

anyo05 2014.11.21. 07:48:40

Hát persze!!! Mondjon Orbán bármit, az se így, se úgy nem jó!!! A sapka, a kis kerek sapka, ha fönn van, ha nincs:((((
Van viszont óriási fölény a szavazásban:))) No ez is az, ami nem tetszik liberáléknak, ja meg a Déli áramlat és Paks!!! Az F16 elfelejtve?? És, hogy Orbán tette, nem is a háttérhatalom:DDDD
Szánalmas:(((

kekex 2014.11.21. 07:58:45

@hosaka:
Ez a "Mr. Mutyin" jó!
És egyetértek egy pici változtatással: Vitéz SZŐLŐbányai, ha kérhetem. Apuka sokkal kevésbé kártékony.

kekex 2014.11.21. 08:02:40

@rs232:
Azért a "szoros partneri kapcsolat" és a "csikizd a pocimat kisgazdám" között vannak még fokozatok.
Nem feltétlenül kell olyan magatartást tanúsítani, amit pl. Lengyelországból szexuális kényeztetésnek látnak!

kekex 2014.11.21. 08:04:57

@rs232:
PÁRBESZÉDET! Nem parancsteljesítést, pl a Gazprom főnöke utasítására leállítani a gázszállításokat Ukrajnának. Bár fidesztroll szótárban valószínűleg nem is szerepel a párbeszéd!

kekex 2014.11.21. 08:07:28

@P.Freddy:
Ha nem okítanák a jövő nemzedéket arra, hogy másfél kisebb egynél, akkor hogyan lehetne arról meggyőzni őket, hogy folyamatosan "felcsökkenünk" a "hanyatló nyugathoz" képest?

Netuddki. 2014.11.21. 08:25:07

@HaFr: Nem hiszem el, hogy orbánt elemzel!

Ki a búbánatos lófaszt érdekel már a fideszbirkákon kívül, hogy ez a mini szter elnök milyen bullshiteket ereget ki a száján?
A megfejtés pedig már unalmasan egyszerű. Csak a "magyar", "nemzeti" szavakat kell behelyettesíteni "fidesz"-re vagy egyszerűen csak "én"-re. Ennyi...

2014.11.21. 08:27:24

Egyet azért szögezzünk le. Az ún demokráciában, amit létrehoztak, vagyis ahol 10 analfabéta leszavazhat 9 Nobel díjast, azt is előírták, hogy a többség akaratát el kell fogadni egy adott időre. A választáson vereséget szenvedett erőknek, nincs alkotmányos felhatalmazásuk arra hogy idegen hatalom segítségével(pénzügyi, katonai stb)puccsot hajtsanak végre a megválasztott kormánnyal szemben. Ez ugyanis hazaárulás, és emlékeztet a kádári hatalomátvételhez, 1956-ban. Számtalan rossz példa van, az ún "szabadság exportra" napjainkban is, csak elég körbenézni a világban, ahol külső erők juttattak mindenféle erőt a hatalomba. Vagy talán béke van Irakban, Afganisztánban, Szíriában, Ukrajnában? Kedves Barátaim, a családi vitába sem igyekszünk a szomszédot bevonni, és egyet ne felejtsenek, a magyar egyet biztosan nem szeretet soha, ha kívülről pofáztak bele életébe, ennek figyelmen kívül hagyására, már sokan ráfaragtak itt a történelem folyamán. A béke legyen veletek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.11.21. 08:34:11

@budai fellegvár: milyen puccsról beszélsz? A magyar egyet nem szeret? Hát úgy látszik, nagyjából 500 éven át jól elvolt ezzel? Persze lehet segítségül hívni a nemzeti romantikát a teljesítményhiány kompenzálására, csak hát minek

2014.11.21. 08:35:27

@HaFr: Tisztelt HaFr, nem tudom, mi volt sértő, az Ön számára, de azt hagy jegyezzem meg, ha politikai babérokra tör, nem lehet ilyen érzékeny. Ami a hitelességet illeti, örülök, hogy Ön annak tartja magát, már csak másnak is észre kellene vennie.

Netuddki. 2014.11.21. 08:39:38

@budai fellegvár: "a családi vitába sem igyekszünk a szomszédot bevonni"

Ezek szerint te szemet hunysz a fölött, hogy a szomszéd veri a feleségét és a család többi tagját. Még az ablakot is becsukod ha áthallatszik a sikoltozás, mi? Az ajtódat meg duplára zárod, hogy a nő ne tudjon menedéket találni nálad, csak nehogy beleavatkozásnak vegye a szomszéd. Akivel egyébként jókat szoktatok sörözni a kocsmában.

Ha már a hülye hasonlatoknál vagyunk.

BÁRMILYEN, értsd bármilyen korrupt, népnyúzó, tömeggyilkos eltakarításában BÁRMILYEN eszköz megengedett! Nehogy már egy korrupt, népnyúzó, neadj tömeggyilkos diktátor egy percig biztonságban érezhesse magát. Ennyi.

Netuddki. 2014.11.21. 08:45:41

@HaFr: Nem az orbánékkal kéne foglalkozni egy új pártnak. Egy új, normális pártnak alternatívát kellene nyújtania.
Az orbánékkal meg majd a "hatalom átvétele" után kell foglalkozni. Akkor is csak az elszámoltatás, lecsukás, a közpénzből szerzett vagyon visszajuttatása idejéig. Többet nem érnek, és nem is érdemelnek...

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.21. 08:56:55

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Te azért naponta megírsz 20-30 orbánozó kommentet a témában:)

Parajpuding 2014.11.21. 08:58:39

"Orbán Viktor már rég nem alkalmas a magyar érdekek képviseletére"

Sem az érdekek, sem a nemzet képviseletére nem alkalmas. Legfeljebb ötödnyi, ugyanolyan hitvány ember képviseletére.

2014.11.21. 09:00:02

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Érdekes demokrata Ön, azt hiszi a semmi és a minden között nincs semmi. Amiről Ön beszél csupa szélsőség, nem aktuális.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.21. 09:02:25

@Orbán Mutyin: Lehet szavaznék is rád, ha nem tudnám, hogy milyen gyűlölködő vagy.
Kiváló szakemberek? Mint Bajnai meg Bokros?
A másik. Az Alkotmánybíróság tagjainak szakmaiságával mi a gondod? Mert szerintem az, hogy nagy részét a fidesz kormány alatt választották tagnak. Ilyen szemlélettel nem lennél jó vezető, pedig látatlanban bíznék benned:)

Netuddki. 2014.11.21. 09:06:47

@budai fellegvár: Hát bammeg, te sem vagy egy IQ bajnok! Mégis mi a tökömet akartál közölni?

Olyan nincs, hogy valaki kicsit tolvaj. Bár a fideszesek ezt előszeretettel hangoztatják amikor mosakodnak. Szerintem vagy tolvaj valaki vagy nem. Ha meg egy kormányról bebizonyosodott, hogy tolvaj, és közpénzből lop és akadályozza a saját leváltását akkor ott bizony más eszközökhöz is lehet folyamodni. A hazaáruló ugyanis nem az aki leváltja a hazaáruló kormányt. Remélem ez eléggé érthető volt!

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.21. 09:08:20

@P.Freddy: Én olyat is hallottam, hogy egyesek felismerték Orbán Viktort a maszkos rendőrök között. Tudomásom szerint viperával ütötte az embereket. Nem volt nehéz felismerni, a patája meg a szarva átütött a cipőn meg a maszkon. Bár azonosítója nem volt. De az egy igazi liberális demokráciában nem is kell.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.21. 09:13:13

@P.Freddy: Ezzel viszont egyetértek. Ez lenne az alap.
Állítom, ha a Fideszből eltűnnének az irritáló arcok (kinek mi, nekem Lázár, Szíjjártó, az összes exkomcsi, és még sokan mások) még nagyobb támogatottságuk lenne. Az ballib pedig max az Usa demokráciavédő légicsapásában bízhatna.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.11.21. 09:15:05

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: az is van, ez is van -- ha jövőképre vagy kíváncsi, azt is megtalálsz itt, ha meg dolgozni akarsz az ügy érdekében, nem csak írdogálni, akkor fent az email cím

Netuddki. 2014.11.21. 09:16:03

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Na, mégis ki járatja le magát faszfejkém? Te patásorbánozol. Amivel nyilvánvalóan ki akarod figurázni azokat akik nem értenek egyet az orbán cselekedeteivel. Megsúgom, az orbánt egy piti bűnözőnek tartom akinek a börtönben lenne a helye, és NEM a gonosz megtestesítőjének mint a hogy suggalni szeretnéd.

Mellesleg te is olyan vagy mint a birka? Csak nem Bulgáriából, hanem Lengyelországból osztod az észt? He?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.11.21. 09:16:29

@budai fellegvár: köszönöm, nem érzékeltem magamon, hogy megsértődtem volna, nem volt miért -- egyébként pedig a sértődékenység és a pofátlan cinizmus között van középút is, amely nem okvetlenül része a magyar politikai kultúrának, de még lehet

Netuddki. 2014.11.21. 09:21:24

@Fejesrob: "Mi a problémád a jelenlegi demokráciával? Nincs szemkilövetés?"

Mi a problémád a jelenlegi tüntetésekkel? Nincs kukaborogatás és gyújtogatás? Jaaa! Hogy ezeket a tüntetéseket nem az orbán szervezi a futballhuligán haverjaival...

2014.11.21. 09:25:18

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Örülök, hogy Ön kiemelkedő szellemiség,ugyan még mondataiból ez nem derül ki, de talán még menthető. Ha ennyi bizonyítéka van, akkor könnyű dolga lehet, tegye meg a szükséges jogi lépéseket. Van aki már állást is kínál Önnek, Polgári Konzervatív Párt,ki tudja még Ön lehet az új polgár megtestesítője. Egyre szebb.

Netuddki. 2014.11.21. 09:33:54

@budai fellegvár: "budai fellegvár 0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.01.19. óta tag."

Köszönjük Emese naccságos asszony!

dúvad 2014.11.21. 09:36:31

Májusban aláírták az Eurázsiai Gazdasági Szövetség alapító okiratát, (ami Ukrajna nélkül ugyan fikció )de mégis 2015. januárjától érvénybe lép. Ezt követi majd az Eurázsiai Unió, nem titkoltan „az EU pandantja”. Hideg háború - vagy inkább "meleg", egy vagy több pólusú világ készül?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.21. 09:38:13

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Orbánt én sem kedvelem, de a róla alkotott képem árnyaltabb, mint a blogokon fröcsögőknek.
Nem mindegy neked, hogy honnan írok? Vagy megkülönbözteted az embereket tartózkodási helyük, vagy születésük szerint? Jelzem ez nem illik ám bele a nagy européer demokráciába.
A frankfurti reptéren várom a gépemet egyébként. Ezt rakd össze: a művelt nyugatról is jöhet ám magyargyűlöletmentes hang.

Sir Galahad 2014.11.21. 09:38:28

"Orbán Viktor már rég nem alkalmas a magyar érdekek képviseletére." Ha így van, miért nem tetszettek levéltani tavasszal?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.21. 09:41:45

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: A fél ország azon röhög, hogy ezeken a szupercivil tüntetéseken hogy viselkednek a rendőrök. Jót mosolyognak a rongáláson, lökdösődésen. Lesegítik a fiatal aktivistákat az erkélyekről, kerítésekről, még talán a ruhájukat is segítenek megigazítani. Ki van adva parancsba, hogy még a szemöldöküket se húzzák össze, mert a sok prosztó pont azt akarja igazolni, hogy itt óriási diktatúra van.

Légyszi nézz utána hogy ment ez a csúcsliberalizmus idején 2006-ban.

2014.11.21. 09:44:53

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Mondom, Ön remekül használható lesz, minden pártnak szüksége van statisztikusra, a manipulálásokhoz.

egyetmondok 2014.11.21. 09:46:56

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Azért ha egyszer megindul a tömeg,de úgy komolyan,rendesen, mint 2006-ban,nem lesz oly mosolygós a karhatalom.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.21. 09:57:19

@egyetmondok: De akkor is olyan engedékeny leszel, mint Gergényi rendőrségével, ugye? Lásd: a mai napig tartó hazugságáradat "jogos volt a várost felgyújtó huligánok ellen, közéjük kellett volna lőni"
A baloldalra igen jellemző kettős mérce ellen küzdök.

egyetmondok 2014.11.21. 10:02:26

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Persze nem jelent semmit végül is,de én tüntettem akkor Gyurcsány ellen,simán az volt a véleményem,hogy ki kell takarodnia a hatalomból.
Mint ahogyan ugyanerre Orbán az elmúlt négy évben ugyanúgy rászolgált.
Tehát: a tömeg indulata jogos is lehet ám,akár most is,és nagyon kevésen múlik,hogy az indulat mikor válik kurvára nehezen kezelhetővé,akár a tüntetést szervezők számára is,nem hogy a karhatalomnak.

A karhatalomnak legalább akkor lett valami tapasztalata,hogy hogyan kell tömeget oszlatni: remélem,most talán nem fognak majd fejre célozni...,csak alá. Úgy illik.

nnnnnnnn 2014.11.21. 10:04:13

A blog végkövetkeztetése inkább az: Orbán nem alkalmas az eu-nak usa-nak benyaló liberális métely képviseletére. Ami nem is baj, hehe.

I_Isti 2014.11.21. 10:11:45

@$$$=$$$: végül is úgy látszik a ruszkik túl kevés magyar nőt erőszakoltak meg, meg túl kevés magyar szabadságharcot és forradalmat vertek le...

I_Isti 2014.11.21. 10:13:43

@budai fellegvár: Csak a vezérének van joga arra, hogy a demokratikusan megválasztott kormány ellen puccsot szervezzen ugye?

2014.11.21. 10:35:48

@I_Isti: Megtiszteltetés, hogy így felértékel, hogy saját vezérem van, de ha így lenne, biztosan nem engedném, hogy egy demokratikusan megválasztott kormány ellen puccsot szervezzen, sőt, ha bizonyítékaim lennének, megtenném ellene a szükséges jogi lépéseket, és bíróság elé tárnám ügyeit.

2014.11.21. 10:53:11

@I_Isti: Ez így egyoldalú, mert az említett tragédiákon kívül, Önnek -mint igaz demokratának- talán nem számít, mennyi indiánt irtottak ki, mennyi fekete rabszolga pusztult el az ültetvényeken, hogy létrejöhessen az USA. A Szovjetunió bűneit, a mai orosz generáció nyakába varrni (ott is eltelt 25 év) legalább olyan, mint a mai amerikai nyakába varrni elődjeik tömeggyilkos szokásait.

I_Isti 2014.11.21. 10:54:46

@budai fellegvár: Oké, akkor mit csinált 2006-ban, amikor a csürhe tombolt és a törvényesen megválasztott parlament által törvényesen megbízott miniszterelnök fejét követelte?

Conchobar 2014.11.21. 10:55:24

" Mindazt, ahova eljutottunk -- Pakssal, a Déli Áramlattal, és az ország politikai rendszerének a jelzett problémáktól teljesen független átfogó korrumpálásával" - A mérleg egyik serpenyőjébe beletesszük Paksot meg a Déli Áramlatot, viszont, mivel a másikba nem tudjuk beletenni sem a Nabuccot, sem a francia atomreaktort, ezért fékeket, meg autokratizmust, meg átalakított Brezsnyev-csókokat, meg hintapolitikát meg effélét rakunk. Azazhogy nem is ezeket, csak az ezekről szóló mondókát rakjuk bele. Meg arról elmélkedünk, hogy Orbán komolyan gondolja-e a nyugattól való segítségkérést. Hát gondolhatja egyáltalán komolyan (azt követően, hogy a nyugatiak nem adnak pénzt a Nabucco-ra)

I_Isti 2014.11.21. 10:57:47

@budai fellegvár: Ugye én, mint olvasni szerető ember azt is tudom, hogy az indiánokat galád módon nem az usa lovasság irtotta ki, azt is tudom, hogy egy átlag rabszolga a déli államokban csak kicsit élt jobban, mint egy átlag magyar paraszt jobbágy ugyanakkor, meg azt is tudom, hogy az amerikaiakat tömeggyilkossággal vádolni, ősi kommunista szájtépés, amit kádár elvtársék csináltak jól. Csak akkor nem volt választási lehetőségük, nem úgy, mint ahogy manapság volna lehetősége tájékozódni...

Conchobar 2014.11.21. 11:00:13

@I_Isti: "végül is úgy látszik a ruszkik túl kevés magyar nőt erőszakoltak meg, meg túl kevés magyar szabadságharcot és forradalmat vertek le..." - Úgy látszik unos-untalan elfelejtjük, hogy az oroszok nem hívtak minket 1941-ben Oroszországba (de még a németek se). A németek mellett akartunk lenni jóban-rosszban. Megkaptuk (lányainkon, asszonyainkon és javainkon által)

I_Isti 2014.11.21. 11:05:01

@Conchobar: Akart a németek mellett lenni a franc, meg az agymosott hülye hóttista elit.

Conchobar 2014.11.21. 11:07:18

@Conchobar: "meg túl kevés magyar szabadságharcot és forradalmat vertek le.." - I.István, I.András és Mátyás királyunk, Thököly Imre, Bethlen Gábor és II.Rákóczi Ferenc nem az oroszokkal vívott (függetlenségi) harcot. Ennek ellenére az oroszokból próbálnak mumust csinálni, két szabadságharcunk leverése okán. Holott azokban az oroszok jó esetben is csak társtettesek tudtak lenni. Se Ferenc József, se Haynau, se Schwarzenberg, se Hruscsov, se Mikoján nem volt orosz

2014.11.21. 11:09:46

@I_Isti: Örülök, hogy szeret olvasni, ez már egyre kevesebb, ajánlok Önnek - ha tud angolul, mert sajnos magyarul nem jelent meg: David Stannard:American Holocaust c. könyvét. Hanyatt fog esni a megdöbbenéstől, és D. Stannard ugye amerikai egyetemi történész professzor.Ami a magyar jobbágyokat illeti, ha azokat az adóterheket vezetnék ma be, ujjongana mindenki.

Conchobar 2014.11.21. 11:10:33

@I_Isti: "Akart a németek mellett lenni a franc, meg az agymosott hülye hóttista elit." - Akkor miért az oroszok nyakába akarod varrni azt a dolgot. Önmagukat se kímélték a háború alatt, miért cselekedtek volna másként az ellenségeikkel, azokkal, akik ok nélkül lettek az ellenségeik

I_Isti 2014.11.21. 11:26:10

@budai fellegvár: Mindenesetre tanácsolnék önnek valamit: nem feltétlenül kell mindent elhinni, amit olvas. Meg tudja az USA nem Magyarország, ahol az emberek szeretik azt, ha egy felülről diktált ideológia alapján gondolkodhatnak...

2014.11.21. 12:06:33

@I_Isti: Ez igaz Önre is, csak színesíteni akartam tájékozottságát, nem kötelező. Ami a diktálást illeti, azt a magyarok sem szeretik, sokkal korábbról, mint az USA állampolgárai. Bár az USA-ban a terrorizmus miatti fenyegetettségre való hivatkozással, egyre "érdekesebb" módszereket vezetnek be.

I_Isti 2014.11.21. 12:27:50

@budai fellegvár: Persze. Meg a coca-kóla mámorban fetrengő amerikai katonák is miket csináltak már námban...

dúvad 2014.11.21. 12:29:23

A politikai feszültség emelkedése Európában és Ázsiában figyelmeztető lehetne mindannyiunk számára. Az adóssághegyekre épült jóléti korszaknak vége, még ha ezt a főáramlatú média és politika nem is közli közönségével.

borzimorzi 2014.11.21. 12:35:59

@budai fellegvár: :-DDDD

Az Ön logikája szerint tehát amennyiben valaki jelentkezik óvóbácsinak, a végzettsége megvan hozzá és a felvételéről döntő bizottság 2/3-os arányban igent mond arra, hogy 4 évnyi, határozott időtartamra munkaszerződést kössenek vele, akkor az illetőnek ki kell töltenie azt a 4 évet. Teljesen mindegy, hogy közben kiderül róla, hogy pedofil, valamint a két sarokkal odább levő kocsma szintén pedofil gazdájának is szállítja a dedeket. Felmondani neki nem szabad, 4 évre szóló szerződést kötöttek vele. Értem, ez az Ön álláspontja.

Már csak egy kérdésem van. Hol él Ön, egy szatyorban?

Üdv:
b

2014.11.21. 13:31:13

@borzimorzi: Értem, tehát az Ön logikája szerint, félévente el kell zavarni a megválasztott kormányt. Ilyen is van, Olaszországban gyakori, úgy néz ki most kell őket Görögországhoz hasonlóan kihúzni a bajból.A kérdés csak az, hogy mi van ha az előválasztáson megint megválasztják?
Azt hiszem, én nem bántottam azért mert panellakó.

borzimorzi 2014.11.21. 13:46:52

Visszatérek a témára. Mi a magyar érdek? Ehhez adalék a mai sajtóból:

index.hu/chart/2014/11/20/elkeseritoek_a_szegenyseg_legujabb_adatai/

Az összes régiós versenytársunkhoz, még Romániához képest is rosszabbul teljesítünk gyermek- és ifjúsági szegénység ügyében. Ez a magyarság szégyene! Legalább akkora, mit az, hogy Orbán lejáratja az országot az összes szövetségese előtt, akiket magára haragít ostoba szélkakaskodásával. Mivel a társadalmi békére nézve pont azok a legveszélyesebbek, akik fiatalok, tettre készek és nincs mit veszteniük, nem lehet kétséges, hogy a közköltést ebbe az irányba kell átcsoportosítani. Honnét? A szegénységtől - minden hiedelemmel ellentétben - legvédettebb korcsoport, a nyugdíjasok felől. Bizony, valakinek majd ki kell mondania, hogy "Havi kétszázezer fix-szel az ember könnyen viccel", és ennyiben kell maximálni az állami pillérből kapható nyugdíj összegét. Nix ezen felüli özvegyi, meg nemzet színésze díjazás, meg anyámtyúkja. Hangsúlyozottan nem azért, mert ne szeretnénk vagy ne tisztelnénk az időseket, hanem azért, mert a gyermekszegénységet, a gyermekéhezést fel kell számolni. Ez ugyanis közérdek. Az, hogy a XII. kerületi villákat és 100 nm feletti, nagypolgári lakásokat közpénzből fűtsük ki a benne lakó 1 (néha 2) személy számára, az meg nem közérdek. Pont.

Ugyanígy megadóztatandók a senki által sem lakott lakóingatlanok és tulajdonos általi használattal, bérbeadással vagy akár ingyenes nyaraltatással évente még 1 hónapra sem hasznosuló nyaralók. Nem kötelező kiadni egy lakást, bejelentheti valaki azt a fiatal rokonát is, akinek majd örökül fogja hagyni. És nem kötelező bérbe adni, jótékonysági céllal is lehet nyaraltatni embereket egy, a tulajdonos által nem használt nyaralóban. Természetesen jótékonysági célú hasznosításnak minősül az is, ha valaki szegényebb rokonait látja vendégül ott. De ha nincsen egy lakóingatlanban állandóra bejelentett lakó, vagy nincs egy nyaraló még évi 1 hónapot sem használva, akkor az bizony adóztatandó.

Na, ezek a kellemetlenségek pont azt a Királyhágó tér környéki népességet fogják a legkellemetlenebbül érinteni, amelyekre a PKP leginkább bazírozna. Meg azt a korcsoportot is, amelyikre leginkább bazírozhatna a "konzervatív" hívószóval. Ha a közérdeket kívánja szolgálni, akkor bizony óhatatlanul szembekerül ezen csoportok önzésével és a közérdeket semmibe vevő, csillapítatlan, önkritikátlan mohóságával.

Ezért merészelem azt gondolni, hogy a PKP masszívan az 5% alá pozícionálja magát, amennyiben képtelen - Világosan elhatárolt és nyilvánosságra is hozott feladatkörök és hatáskörök mentén! - egyezségre jutni azokkal, akik jelenleg a progresszív blog hatókörébe, valamint a MOMA körébe tartoznak.

Ez a feladat a választóvíz. Ha úgy tetszik, a királyvíz. Ugyanis az alkotórészek vezető egyéniségei között sok ellenszenv, rejtett vagy nyilvánvaló súrlódás, nézeteltérés stb. van. De ütőképes, kormányváltásra eséllyel bejelentkező csapat csak akkor jön létre Magyarországon, ha ezek a szervezetek és még szervezetlen csoportok összefognak. Majd alaposan kivitatkozzák magukat, e célból rendszeresen találkozva. Végül kialkudnak egy programot, várhatóan igen kemény egyeztetések során. Ezt a folyamatot levezényelni igen nehéz feladat, szívesen részt vennék benne, mert hatalmas kihívásnak látom. (Lenne végre lehetőségem a diplomáciai érzékem használatba vételére a magánéleten kívül is.) De nem tagadom, hogy erre az érdekegyeztetési, pontosabban háromoldalú arbitrátori feladatra magamnál alkalmasabbat, képzettebbet is ismerek és tudok ajánlani.

A határidő nem végtelen, és nem 4 év. Úgy gondolom, hogy 2016. november 16-án, a magyar köztársaság kikiáltásának 98. évfordulójának napján igenis fel kell állnia egy kormányváltásra képes erőnek, mégpedig messze túllépve e mai kocsmán: árnyékkormánnyal, programmal, tisztességesen elvégzett házi feladattal az asztalon. Úgy, hölgyeim és uraim, ahogy a Fidesz álmában se lenne képes! Ezt követően pedig meg kell kezdeni a kampányt. Nem arra reagálni, amit a Fidesz makog, hanem csakis arról beszélni, ami a saját program. Ezt hívják tematizálásnak, tudtommal...

Ceterum censeo, a sok kicsi, legnagyobb valószínűséggel a küszöb alatt maradó csoportból sosem lesz olyan erő, amelyik a Fidesz-rendszert elsöpörhetné. Ha netán bejönne az, amire ma vágynak, vagyis a Fidesz annyira megutáltatja magát 2018-ra, hogy az emberek már bárkire leszavaznak, csak ne Orbán legyen, akkor utána, immár megválasztva lennének kénytelenek elvégezni azt az egyeztetési munkát, amire most még jóval kevesebb stressz mellett és a kormányzati felelősség súlya nélkül, vagyis könnyített feltételekkel lenne módjuk! A Hofi-féle vicc:

-Tud maga úszni?
- Nem.
- És ha megfizetem?

Most még lehetőségünk van a kisvízben megmutatni, hogy tudunk-e úszni. A választóknak joga és oka is van elvárni ezt! Ha ezt a három tényezőt jól szervezzük össze, akkor együtt jóval erősebbek lesznek, mint amennyire külön-külön valaha is képesek lehetnek.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.11.21. 14:04:41

@budai fellegvár: Sajnos, én arról nem tehetek, hogy Ön inkább hülyeségeket magyaráz bele mások értelmes mondandójába, mivel a kognitív disszonanciával nem képes megbirkózni. Ha ugyanis azt értené meg, ami oda van írva, abból nyilvánvaló lenne, hogy az álláspontja és Fidesz-ajnározása tarthatatlan, országrontó és nemzetvesztő magatartás.

Nem azt írtam, hogy félévente el kéne zavarni a megválasztott kormányt. Sőt, még azt sem írtam ide, bár igaz, hogy bezzeg, amikor a Fidesz ellenzékben volt, akkor pontosan így gondolta. És nemcsak gondolta, hanem 2006-ban a gyújtogató csőcseléket is mozgósította e cél érdekében.

Én azt mondtam, hogy amikor egy kormányfő nyilvánvalóan alkalmatlanná válik - S nem azért, mert a rá nem szavazóknak ellenszenves, mint 2006-ban! - akkor bizony világos üzenetet kell megfogalmazni arról, hogy a távozása nemzeti érdek. Mindegy, hogy milyen arányban volt szimpatikus az általa becsapott tömegeknek X idővel korábban.

A Fidesz sem 2010-ben, sem 2014-ben nem tett le programot a választók elé. Mindegyik esetben biankó csekket kért és kapott az ügyesen manipulált és buta választóitól.

Ehhez képest olyasmiket csinál, amikre nem, hogy választói, de semmilyen felhatalmazást nem kapott senkitől, sőt, aminek az ellenkezőjéről népszavazás döntött! Ilyenek: a szövetségi rendszerekbe, az EU-ba és a NATO-ba való tartozásunk aláásása. Erre a Fideszt soha, semmiféle nemzet nem hatalmazta fel, legkevésbé a magyar!

Kérdezze meg Ön a Kedves Vezetőjét, hogy ugyan, milyen alapon képzeli, hogy korábban már népszavazásokon eldőlt kérdéseket ő egy személyben felülbírálhat? Mondták neki a hangok odabent a fejében? Mert erre más válasza nem lehet, és nincs is.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.11.21. 15:00:55

@budai fellegvár: A "Mi lett volna, ha..." és a "Mi lenne, ha..." kezdetű kérdések nem tárgyai sem a történettudománynak, sem a politikának. Ezek a Fideszes ügyeskedéseknek a tárgyai.

Orbán Viktort egy tisztességes választáson nem választhatnák újra, mert annak azzal kellene kezdődnie, hogy a választói nyilvánosság elé tárja az elmeorvosai leleteit 5 évre visszamenőleg. Már, ha lenne benne egy csepp tisztesség. De még annyi sem volt benne, hogy akár egyszer is rendesen elvégezze a házi feladatát, és kész programmal álljon a választók elé bármelyik (parlamenti, EU-s vagy önkormányzati) választáson az utóbbi 5 évben.

Viszont amit tesz, az folyamatosan szembemegy a népszavazásokon már meghozott döntésekkel. Erre a mai őrületre felhatalmazást nem kért, és nem is kapott soha, senkitől. Ehhez képest folyamatosan ássa alá a tagságunkat az EU-ban is, a NATO-ban is. Minden módon teszi tönkre az ország jó hírét, hitelképességét, szavahihetőségét. Erre sem nem kért, sem nem kapott felhatalmazást.

Azoknak, akik le akarják váltani, csak erre a két tényezőre - a leletei hiányára és a szövetségi rendszerekben való tagságunk aláásására - kell felhívnia a figyelmet. Épeszű nemzet egy ilyet nem választhat meg.

Ha a magyar választók olyan idiótáknak bizonyulnának, hogy ezek után még mindig őt akarnák, annak az lesz a következménye, hogy a GDP-termelők elhagyják az országot, illetve beszüntetik vagy felfüggesztik az adóztatás alapjául szolgáló tevékenységüket itthon. Ennek rövid úton államcsőd a következménye, elképesztő eladósodottsággal és utcai fegyveres konfliktusokkal. Majd aztán valamelyik nagyhatalom rendet csinál. Ebbe az irányba viszi Orbán az országot. Ön ezt segíti elő azzal, hogy kampányol neki. Milyen érzés országrontónak és nemzetvesztőnek lenni?

Üdv:
b

borzimorzi 2014.11.21. 15:04:00

@budai fellegvár: Mellesleg, ha nem tűnt volna fel: engem abszolút nem érdekel az, hogy Önnek érve nincs egy szál sem, csak sérteget itt embereket. Rólam lepereg. Tudja, miért? Mert a hazámat, a nemzetemet szolgálom mindazzal, amit itt elmondok. Ön pedig - tudva vagy tudatlanul -, ezek romlását segíti elő akkor, amikor egy nemzetvesztő és országvesztő kormányt támogat.

Üdv:
b

Keszthelyi.Aron 2014.11.21. 16:32:53

@dr kíváncsivagyok: Milyen boldog lehet a Böszme, hogy a jobbkomcsiknál ő az etalon, a cél, a mértékegység :D
Tessék mondani, hanyason áll a Böszme-skálán Orbán apánk? Fele annyira szar? Negyed annyira szar? Kár, hogy még mindig nem jó, de a szerény jobbkomcsik ennyivel is beérik :D
Hálás nép vagytok kis igényekkel :DDDDDDDDDDDD

almodhi 2014.11.21. 17:07:19

@budai fellegvár: "mi van, ha a nagy ordibálás után, az előre hozott választásokon az elzavart kormányt újra megválasztják?"

- Egy jelentős kisebbség rosszul jár és tapsol majd hozzá, örömében békemenetet szervez.
- A többség rosszul jár.
- Az országnak annyi.
- Én keresek a fiamnak egy civilizált országot... (Románia?, Csehország? Chile? hogy ne csak a kézenfekvőket említsem...)

almodhi 2014.11.21. 17:08:13

"Fele annyira szar? Negyed annyira szar?"

Kétszer olyan szar? Tizenkétszer olyan szar?

almodhi 2014.11.21. 17:13:41

@borzimorzi: "Ennek rövid úton államcsőd a következménye, elképesztő eladósodottsággal és utcai fegyveres konfliktusokkal."

Sajnos én nem vagyok ilyen optimista. :-). Lehet a következmény több évtizedes pangás/leépülés. És az ezt megszavazó kisebbség beletörődik, még csak fel sem fogja, hogy lehetett volna másképp is.

Ld. Argentína 1912-2012.

borzimorzi 2014.11.21. 21:15:58

@almodhi: Sajnos, ez is egy nagyon valószínű forgatókönyv. Sőt, talán a legvalószínűbb.
Üdv:
b

Kanguru76 2014.12.04. 15:24:36

Jó cikk, ezt a sok komment is jelzi. Gratulálok a szerzőnek!
süti beállítások módosítása