1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.11.15. 08:25 HaFr

Meg akarja-e dönteni Amerika az Orbán-kormányt?

Természetesen.

Annyiban legalábbis biztosan, hogy a jelenlegi viselkedését megnyugtatóan visszaszorítsa, ám mivel ez egyenlő lenne Orbán személyes céljainak kudarcával, gyakorlatilag az orbánizmus végét is jelentené. A miniszterelnökünk viselkedésének egyetlen legfőbb mozgatórugója a hatalom -- nem pedig az anyagi haszonszerzés, amely csak eszköz az előbbihez, és nem magyarázná a rendszer teljes, szisztematikus korrupcióját. A szisztematikus korrupció mögött a bűntársi motivációk és félelmek rendszerének kiépítése áll (minden bűntárs az életét tette fel a rendszerre, és ennek megfelelő a lojalitása is hozzá), a korrupció célja pedig a hatalmi rendszer stabilizálása. Ez a hatalmi rendszer azonban olyan pályára tévedt -- elsősorban külpolitikai téren --, amely súlyos nyugati érdekeket sért, és a pávatánccal már nem hitelesíthető.

Amerika érdekeit sérti a Déli Áramlat és Paks, a keleti orientáció és a liberális demokráciák stratégiai jelentőségű bírálata. Ha nem a tutyimutyi Obama- és a kollaboráns Merkel-kormányzat volna hatalmon, az Orbán elleni támadás már megindult volna legkésőbb 2012-ben, így azonban meg kellett várnunk a 24. órát, mielőtt Magyarország végleg betér a Putyin-érába Orbán hatalmának remélt stabilizálása, büntetlensége biztosítása, valamint elhatalmasodó nagyzási hóbortjának és bosszúvágyának kielégítése céljából (szóval, nem vitás, "a magyarok" érdekében). Magyarországot egy félelmetesen atavisztikus gondolkodású ember akarata mozgatja, amit nem lehet nem figyelembe vennie az emelkedett (bár gyakorlati érvényességüket vesztett) eszmények alapján álló nyugati politikai kultúra barátainak, amikor az ellenszereket keresik. De hogy egyúttal semmi más (se eszme, se perspektíva, se értelem) nincsen a magyar politikai stratégia mögött, azt jól mutatja a rezsim végtelenül gyenge, hipokrita, irracionális politikai ideológiája (Tellér, Lánczi, G.Fodor) és kalandor, kártékony, ignoráns gazdaságtana (Matolcsy, Varga, Heim, Barcza). A "politikai kormányzás" egy humbug, és a humbug az eddig elmondottakat szolgálja.

Amerika hagyta volna békén Orbánt, ha az megelégszik néhány százmilliárd szétosztásával az övéi között, aztán pedig élnének, mint Marci hevesen. De sajnos Orbán rendszerszintű kockázatot vitt a nyugati kooperációba (rossz nyelvek szerint ezért és e célból kapta a paksi jutalmat), ami -- értse meg a kedves jobber harcos -- mások nemzetbiztonsági ügye is ettől kezdve. Magyarország meg a (nevetséges) magyar szuverenitásvágy nem érdekel senkit. Az érdekes, hogy mérgezővé tud-e válni a mégoly provinciális magyar kormány. És úgy tűnik, sikerült neki ezt a félelmet felébresztenie. Gratulálok. Momentán a kormányunk a szuverenitásunkra leselkedő legnagyobb veszély.

300 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr996898585

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.11.16. 09:57:50

Az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője a diplomáciai mentessége mögé bújva mutogatja a felfelé tartott középső ujját vigyorogva kifelé. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe! Mivan? Hogy ne sértegessem...

Trackback: Egy pinalógus is megszólalt a NAV-os csajok ügyében 2014.11.16. 09:54:26

Kovács László szerint jobb lenne, ha az USA-val szemben meghúznánk magunkat, mielőtt megsértődik, és kioszt egy kurva nagy sallert. Bocsesz, de ha ez az arc egykor volt valakiként elfogultan hülyeségeket nyilatkozik, akkor nem a szakértőt látjuk benne...

Trackback: A bukás 2014.11.15. 08:52:23

A nyugati civilizáció abban a tévhitben élt a XX. sz. második felében, hogy csak idő kérdése a nyugati ihletésű polgári liberális demokrácia elterjedése az egész világon. Az alapvető tétel szerint csak szabad és demokratikus választásokat kell rende...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2014.11.15. 08:43:04

Csak két megjegyzés:

1.) Obama azért, amiatt "tutyimutyi", mert olyan, az eddigi amerikai közpolitikával-közgondolkodással és az eredeti amerikai önképpel szembemenő célokat tűzött ki elnökségével, mint pl. a társadalmi szolidaritás. Az amerikai társadalom az Alapító Atyák szélsőséges individualizmusára és - valljuk be - gazdasági önérdekeire épült, ekképpen ilyen az intézményrendszere is. Ezt szerette volna megváltoztatni Obama, ám ezzel jelentős amerikai konzervatív érdekeket sértett - akik az obamai kísérletet az eredeti amerikai ideálok feláldozásának tartják.

Ebben jó adag kulturális rasszizmus is van: ui. az amerikai konzervatívok tkp. az "eredeti", azaz fehér-protestáns Egyesült Államok ideálját szeretnék a lelkük mélyén továbbéltetni - csakhogy azóta annyi "más eredetű" ember él már az USA-ban, hogy ez a koncepció egyszerűen túlhaladottá vált.

Ha a folyamatok mélyére nézünk, akkor az USA-ban is valami hasonló lelki indíttatású küzdelem folyik, mint Nagy-Britanniában.

2.) Merkel nem "kollaboráns" - erről részletesen írtam, direkte neked!:-) Tegnapelőtt - a Szijjártó-látogatás nyomán - mintha már beláttad volna ezt...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.11.15. 08:52:43

@Moin Moin: ó, nem láttam be, hogy ne lenne kollaboráns, azt láttam be, hogy hajlandó lesz nagyobb szerepet vállalni Orbán irányításában .. a megőrzése mellett, nem éppen a magyar demokrácia állapotát viselve a szívén- Erre meg azt fogod mondani, hogy kit őrizzen, ha nincs más. Én meg erre azt, hogy ha nincs is más (szerinte), attól még világosan megtehette volna azt három éve is, amit most hiszünk, hogy tesz.

gono 2014.11.15. 09:35:28

Azt hiszem, hogy kissé elnézted a nagyságrendeket. Pár száz milliárdnál már jóval többről van szó és az is kevés már. Pont ez a lényege a problémáknak, hogy a könnyű pénz áramában nem lehet megálló, sosem lehet semmi elég. Én úgy látom, hogy Orbán azért állt bele konfliktusba mert másként már nem tehet, annyira szorult helyzetben van a rendszer hatalmas pénzigénye miatt. A szorítás még csak elsősorban Simicska úr felől érkezik, de lesz ez még igyse.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.11.15. 09:39:34

@gono: félreértettél -- azt írtam, ennyit elnézett volna.. de mivel rendszerszintű lett a korrupció a hatalom fenntarthatósága érdekében, és ez ilyen külpolitikához vezetett, már nincs kiút

toportyánzsóti 2014.11.15. 09:56:51

Csuti orálmuzsiknak évek óta elmentek otthonról,most is lábon lőtte magát az elmeroggyant,elhitte hogy ő majd megleckézteti az USA-t a századvéges pubijaival.Megelőző csapást akart mérni az amerikaiakra és kapott olyan sallert amitől 2 hónapja csillagokat lát.

quendelapo 2014.11.15. 10:06:24

@HaFr:
Merkel vagy Obama korábban akkor tudott volna beavatkozni, ha itthon lett volna esélyes ellenzéki összefogás, ha a gazdasági szereplők, a múltik nagyobb ellenállást tanusítottak volna, ha a kereskedelmi média nem hódolt volna be.
Mivel ma sincs kormányképes ellenzéki erő, nincs együttműködés, összefogás összefogás a demoktatikus értékekekt valló ellenzék között bármilyen beavatkozás elég kockázatos.
Mennyivel egyszerűbb lenne a helyzet, ha Orbánnak csak 110 képviselője lenne és a Paramentben ott ülne egy jelenleginél nagyobb Együtt-Pm frakció mellett a PKP néhány képviselője is....

Dbm 2014.11.15. 10:36:40

Már megint egy demokrata, aki a puccsról álmodozik. És közben semmi kognitív disszonancia? Demokratikus filozófus úr, kérem, azt is magyarázza el, hogy hogyan viszonyul a véleményszabadság étoszához ez: "Amerika érdekeit sérti (...) a liberális demokráciák stratégiai jelentőségű bírálata."

unionista (törölt) 2014.11.15. 10:52:56

@HaFr:
a korrupció nem 2010, hanem 1989 óta rendszerszintű. szóval persze a kádár rendszer is korrupt volt. a felnőtt népesség tizede belépett a pártba, hogy előbb kapjon lakást, autót, vagy szakszervezeti beutalót.

de a rendszerváltás után a gyárat adták el, vagy a szakszervezeti üdülőt. a korrupció ekkor volt a csúcsponton. és az uniós csatlakozásig csökkent. utána az európai források elrablására szakosodott az alvilág. miután az állami vagyont elprivatizálták.

most magyarázza mindenki, hogy micsoda piacellenes lépes megadóztatni a multinacionális dohánygyárakat. de azok nem újonnan épültek. azok az állami dohánygyárak voltak. és semmivel sem voltak rosszabbak, mint a jelenlegiek. nyilván 50 év alatt változott technológia. szóval olyan nagyon nem értem, hogy miért kell jelentős külföldi tőke a dohányiparba? mert az rendben van, hogy high tech iparcikkek előállításához szükség van. de ahhoz, hogy szárított dohányt összeaprítson és abból sodorjon egy cigit. ehhez kell a külföld? nem kell. versenyre van szükség. a hazai gyártók között.

és ez csak úgy lehetséges, hogy a külföldiekre különadót vetnek ki. tartósan veszteségessé teszik őket azért, hogy eladják az érdekeltségeiket. aztán az egy másik kérdés, hogy ezeket egyetlen hazai érdekcsoport akarja felvásárolni. külföldi oligopóliumok vs. belföldi oligarchák. nyugat vs. kelet.

ördöngös pepecselés 2014.11.15. 11:00:18

@quendelapo:

"Merkel vagy Obama korábban akkor tudott volna beavatkozni, ha itthon lett volna esélyes ellenzéki összefogás"

Mi köze Merkelnek és Obamának, hogy nálunk itt Magyarországon milyen az ellenzék állapota, mennyire erős, stb...miért számít ez nekik ennyire?

s.g.l. 2014.11.15. 11:21:18

" A miniszterelnökünk viselkedésének egyetlen legfőbb mozgatórugója a hatalom -- nem pedig az anyagi haszonszerzés, amely csak eszköz az előbbihez, "

Pont fordítva látom!

Nem véletlenül lett milliárdos, nem véletlenül helezi a famíliát magasabb pozicióba, nem véletlenül építettett a budija sarkaiba stadiont és futball iskolát, sőt talán a kezdetben nem véletlenül lopták el a székházat és indultak meg ezzel a vagyonosodás útján. A szerény kis 63 milliós lakscsalása a kezdetben csak bemelegítés volt.

És már miniszterelnökként sem akarta a legtöbbet nyerni!

Ugye????

borzimorzi 2014.11.15. 11:35:49

@Guestenye: Azért, mert két tűz közé szorultak. Merkel is, Obama is. Egyfelől Ott van az a probléma, hogy a rendszerszintű korrupció miatt az amcsi vállalatokat is zsarolják a fidesznyikek, hogy kitől rendeljenek meg használhatatlan tanulmányokat csilliókért, hogy cserébe ne kapjanak adóellenőrzést. Plusz Merkelnek az is dolga, hogy felelősen gazdálkodjék a német adóbefizetésekkel, és ebbe nem fér bele az, hogy a zömmel német (holland, svéd, brit) adófizetők pénzéből összeálló EU-s forrásokat egy újonnan csatlakozott országban rendre magánzsebekbe folyatja át a kormányzat. Tehát örülnének, ha Orbán menne.

Másfelől azonban mindegyik nagy ország a demokrácia szószólója a világban, emellett teszik le a voksukat minden nemzetközi eszmecserében, évtizedek óta. Orbán pedig demokratikusan került hatalomra. Igaz, hogy átírta az összes választási szabályt, hogy minden neki kedvezzen, de a demokrácia látszata végül is megmaradt. Vannak választások.

Arra nem voltak felkészülve ezek a nagy demokraták, hogy a demokrácia nem egy jólétet hajtó csudamalmocska, amelyik egy csimpánz kezében is jól működik. Nem voltak rá felkészülve, hogy vannak olyan, politikai tekintetben passzív és/vagy velejéig korrupt népek is, mint a magyar, ahol az országrontó diktátornak demokratikus felhatalmazást is sikerül szereznie gyalázatos tevékenységéhez. A gonosz győzelméhez, mint tudjuk, elég, ha a jó emberek nem tesznek semmit.

Magyarországon elképesztően alacsony a választói részvétel a választásokon. Plusz valódi összefogásra képtelen az ellenzék. A vak is látja, hogy csak önérdekeik mentén, ideig-óráig szerveződnek össze, aztán azon versenyeznek, ki tud nagyobbat rúgni a másikba. ( vs.hu/kozelet/osszes/szigetvari-ugy-erzi-hatba-szurta-a-pm-1004 ) Kizárólag az a céljuk, hogy pozíciókat szerezzenek maguk számára, az országról semmi mondanivalójuk nincsen. ( index.hu/belfold/2014/10/06/tobias_jozsef_interju/ )

Mármost, ahol a szavazói passzivitás ilyen nagy, az ellenzéki ficergés meg ilyen impotens, ott képtelenség demokratikus úton leváltani az alkalmatlan, az országának (is) ártó, de (buherált választási szabályok mellett) megválasztott vezetőt.

Itt vannak a bajok. Ahogy a villanyborotvád sem működik áramszünet idején, úgy a demokrácia sem működik, ha az alapfeltételek hiányoznak: a felelősségtudattal bíró választói tömegek és a hozzáértő, az elvárt mértékben tisztességes politikusok. A magyar nép kezében a demokrácia olyan, mint mikor az értelmi fogyatékos 5 évest kérik meg, hogy ugyan, forralja fel a tejet a mikróban. Ha közben a macska megette a tejet, akkor jó eséllyel a macskát mint edényt is bele fogja tenni.

Üdv:
b

Laptop7712 2014.11.15. 11:49:36

Érdekes ez a story. Mintha mindenki tényként kezelné, hogy az USA-nak joga, és kötelessége „tanácsot adni” egy kormánynak, hogy mit tehet, és mit nem tehet, a saját jól felfogott nagyhatalmi érdekéből adódóan. Csehország, Ukrajna, és még sorolhatnám. Ebbe a vonulatba illeszkedik a luxemburgi ado történet is, lássuk be, szépen felszínre került ez a történet. Amúgy meglátásom szerint – remélem, nem akar megdönteni egy szuverén állam szuverén kormányát az USA – de nézzük, mi lenne abban az esetben, ha a poszt írtjának igaza lenne, és megdöntené a kormányt. Okkás. Mi a törp van utána? Mintha a baloldalon, „centrális középen” nem lenne alternatíva, ezért nagyon átlátszó lenne, ha a baloldal alakítana bábkormányt. Max két honapja lenne, és az elkövetkezendő 40 évre biztosítaná a jobbik kormányzását. mert így lenne, de ezt gondolom, mindenki tudja.
Tehát a poszt felvetése is – hogy mondjam szép szóval – marhaság. Ez nem lehet érdeke „demokratikus ellenzék” – ezt is hogy mondjam szépen– 15 % alatt, és romokban, el fog tűnni, röhejes.

ingyenebed 2014.11.15. 12:00:29

@Dbm:

a maffiakormány szabadságának védelme nem demokrácia és nem szólásszabadság.

ilyen alapon egy apagyilkost sem lehet börtönbe zárni, mert azzal megvonjuk a szabadságát.

igen megvonjuk, mert nem lehet vele együtt élni.

tegyél rendet a fejedben.

Laptop7712 2014.11.15. 12:05:04

@borzimorzi:
Azért észre kell venni egy valamit. A demokráciát ne nagyon keverjük össze a kapitalizmussal, és azzal, hogy a közép-keleti régió nagyot rettenetesen kemény gazdasági bukást kellett, hogy átéljen az elmúlt 25 évben. Ha olyan kapitalizmus lenne itthon is, mint Angliában, vagy Németországban, akkor semmi baj nem lenne, csak nem így van ez, hanem valamilyen 19. századi vad, és kemény változata. Ezzel meg lassan tele a töke mindenkinek.
Miden keleti országban a népesség fele nyugati mércével mérve szegény, vagy mélyszegény. Közben minden privatizálásra került, és nem maradt semmi gazdasági előny, ami a széles néprétegek számára elérhető lenne.
Ebbe térbe szépen felemelkedett a fidesz kétharmaddal, és mellette feljött egy 20- 35 % -on álló jobbik. Lehet prüszkölni, meg anyázni, meg minden, érdemes mélyebben belenézni a valóságba. 4-5 millió ember itthon nyugati mércével mérve szegény, és/vagy nagyon szegény. Olyan szinten lett hiteltelen, hogy lehet hogy kevés lesz az idő 2018-ig, hogy összerakja magát.
A baloldal ebbe bukott bele, hogy a baromi nagy demokrácia építésében semmit nem tett azért, hogy az átlagember jobban érezze magát. Mára, a hazai átlagfizetéseknek el kellene érnie a német, vagy angol nettó fizetések legalább 75-80 %-át, minden pozícióban, ugyanilyen makrogazdasági pálya mellett. A kérdés az, lehet-e valamit tenni? Van még idő 2018-ig.

ingyenebed 2014.11.15. 12:13:14

@Laptop7712:

az usa mint szuverén nemzetközi szereplő képviseli érdekeit.
úgy tűnik orbán szembe megy ezekkel az érdekekkel, ezért az usa lépéseket tesz.

szerinted ez erkölcstelen.

akár igazad is lehet, ha be tudod bizonyítani, hogy az usa szóban forgó érdekei erkölcstelenek, vagy a magyar nép számára hátrányosak.

annyi érved, van, hogy akkor jönne a jobbik, ami rossz lenne a magyar nép számára.
de hogyan jöhetne? demokratikus választások útján.

tehát azt várod az usától, hogy tartsa hatalmon az orbáni maffia államot azért, hogy a jobbik ne kerülhessen hatalomra. tehát avatkozzon be a magyar belpolitikába a fidesz mellett a jobbik ellen.

vagy hogy van ez?

egyébként igen, az usának "joga van".
ahogy orbánnak is "joga van" putyinnal cimbizni. ezt hívják szuverenitásnak.
csak a joggal következmények is járnak, amit viselniük kell. orbánnak is, az usának is.

ha te mint ovis jogot formálsz arra, hogy pofán vágd a nálad gyengébbet, akkor utána ne szaladj az óvónénihez ha téged vágtak pofán.

Deepblue Noir (törölt) 2014.11.15. 12:27:15

@Laptop7712:

ekkora zavaros szöveget.
igen, sok ember csalódott a rendszerváltásban, a demokratikus politizálásban,a "nyugatban" meg a liberális kormányban is.
erre ült rá orbán, érdemi mondanivalója kevés és kártékony, gazdaságpolitikája silány, olyan mentális és strukturális károkat okoz, melyeket visszacsinálni évtizedek kérdése. lenne, ha le lehetne váltani

Laptop7712 2014.11.15. 12:45:17

@ingyenebed:
Arra akartam rávilágítani, hogy az USA-nak semmi joga beleszólni abba, hogy hogyan is mennek a dolgok Magyarországon. Budapest nem Prága, és ez be is bizonyosodott, érdemes követni az eseményeket. Magyarul, baromira semmi köze ahhoz, hogy milyen kormányt választ magának az ország. Úgy gondolom, hogy ezt nevezik függetlenségnek, - valami ilyesmit tanítanak az iskolában e címszó alatt –
Az USA a saját pragmatikus nagyhatalmi érdekeit érvényesíti, mindig, minden esetben. így van ez most is.
Az USA lokális érdekei az USA érdekei, nem a magyar nép érdeke. Ha jól emlékszem, pár forradalom kitört már e miatt a dolog miatt magyar földön. Azt hiszem ezt meg úgy tanítják már az általánosban is, hogy az államok szuverén demokratikus joga.
Ebbe kívülről belemagyarázni? Enyhén szólva erkölcstelen. Direktben meg nem teszi azért, mert totális mértékben elhiteltelenedne.
A jobbik kormányra kerülése abban az esetben, meg teljes mértékben a rögvalóság lenne, ami azt eredményezné, hogy még ennyire sem tudná érvényesíteni lokális érdekeit, mint most.
Én még vagyok annyira naiv hogy kikérjem magamnak azt, amikor azt írod, hogy az USA tartsa hatalmon az Orbán kormányt. Ha ez így van, akkor az egész „nyugati demokrácia export” az elmúlt 25 évben elmehet a búsba, - a „demokrata” mint kifejezés szitokszó lenne, és tényleg jöjjön a jobbik.
Így is esélye van a fidesznek az elkövetkezendő 30 évre, hogy kormányozzon, ilyen egyszerű. A magyar birka, de kezd tisztán látni, és nagyon nem szeretne egy polgárháborút „demokratikus” alapokon sem.
Tehát ezt kikérem magamnak, ugyanígy, mint amikor angol miniszterelnök (Cameron, prime minister) elmagyarázta az EU-nak, hogy az angol nép választotta meg, neki tartozik felelősséggel.
Tárgyalni kell, el kell fogadni a kormányt egyenrangú félnek, és ennyi.
A cseheknél tudta érvényesíteni lokális érdekeit, ahogy azt elképzelte. Merkelék meg elmondták nekik, hogy Budapest nem Prága. Ennyi.
A történelmi szerepünk az ütközőzóna szerep kelet-nyugat határán, és ebben hidd el, a magyarok nagyon jók, minden korban jók voltak, nem csak ma, csak ismerni kellene a Magyar történetírást magyar szemszögből. Ha ez általános lenne, egész szépen felvázolható lenne a félmúlt, de mivel nincs ez így mindenki csak pislog, és nem ért semmit.

ingyenebed 2014.11.15. 13:14:33

@Laptop7712:

a rögvalóság az, hogy az amerikai külügy kettő (2) éven keresztül próbált hatni orbánékra, mielőtt ebbe a keményebb magatartásba kezdett.

ha szerinted orbán valóban csak egyensúlyozni akarna, akkor mivel magyarázod, hogy egyáltalán nem volt hajlandó az amerikai panaszokat meghallgatni sem?

vagy miért hagyta, hogy az ország orosz kémbázissá váljon? mint nato tag?

és szerinted az usa nincs pontosan tisztában azzal, amit itt írsz?

szerinted ha direktben be akarnának avatkozni, akkor nem bszhatnák telibe ezt az egész kis szemétdombot? nem bszhatnák ki a nato-ból, utána nem repülne az euból?

na akkor lenne polgárháború.

egyébként a magyar nép érdeke NEM AZ EGYENSÚLYOZÁS, hanem a nyugati szövetségi rendszer. orbán nem a magyar nép érdekeit védi, hanem egy maffiaállamot működtet, a magyar nép kárára, amivel túl ment a határon, ami a nyugati szövetségbe még belefér.
ennyi történt.

és még most sem esnek neki az amcsik direkt, hanem még mindig csak fokozatosan szivárogtatnak, minden lépésüknél hagynak orbánnak egérutat, visszakozási lehetőséget, de ez a barom nem tágít.

pedig simán szakíthatna putyinnal, az amik megállnának. pont azért állnának meg, amit írsz. mert nem dönthetnek a magyar nép helyett. brüsszel is ezért tűri.

és te ezt kéred ki magadnak?
mit? hogy egy köztörvényes bűnözőkből álló kormány fogja a székét? a magyar nép folyamatos kárára?
hát te egy hülye vagy, bocs.

ördöngös pepecselés 2014.11.15. 13:14:33

@Laptop7712:

Jó lenne ha eldöntenénk, hogy nyugat, vagy kelet része akarunk lenni. Igen, jól írod, ütközőzóna vagyunk a nyugati világ és a keleti világ között.
A "hintapolitika" NEM MŰKÖDIK és alapból negatív ez a kifejezés. Mo. az EU, a NATO része, geopolitikailag nincs közünk az oroszokhoz meg a többi keleti néphez, és jó lenne ha ez így is lenne. Ezért okkal kritizálja a kormányt az USA meg az EU, mert nagyon nem arra tartunk ahova tartozunk elvileg.
Vagy akkor hagyja abba OV ezt a gusztustalanságot, amit ilyen-olyan mondvacsinált történészek "hintapolitikának" csúfolnak és lépjünk ki az EU-ból, majd csatlakozzunk Eurázsiához. De ez a nyaljunk ide, nyaljunk oda, kettős beszéljünk, ez nem működik hosszú távon.

ingyenebed 2014.11.15. 13:15:04

@Laptop7712:

a rögvalóság az, hogy az amerikai külügy kettő (2) éven keresztül próbált hatni orbánékra, mielőtt ebbe a keményebb magatartásba kezdett.

ha szerinted orbán valóban csak egyensúlyozni akarna, akkor mivel magyarázod, hogy egyáltalán nem volt hajlandó az amerikai panaszokat meghallgatni sem?

vagy miért hagyta, hogy az ország orosz kémbázissá váljon? mint nato tag?

és szerinted az usa nincs pontosan tisztában azzal, amit itt írsz?

szerinted ha direktben be akarnának avatkozni, akkor nem bszhatnák telibe ezt az egész kis szemétdombot? nem bszhatnák ki a nato-ból, utána nem repülne az euból?

na akkor lenne polgárháború.

egyébként a magyar nép érdeke NEM AZ EGYENSÚLYOZÁS, hanem a nyugati szövetségi rendszer. orbán nem a magyar nép érdekeit védi, hanem egy maffiaállamot működtet, a magyar nép kárára, amivel túl ment a határon, ami a nyugati szövetségbe még belefér.
ennyi történt.

és még most sem esnek neki az amcsik direkt, hanem még mindig csak fokozatosan szivárogtatnak, minden lépésüknél hagynak orbánnak egérutat, visszakozási lehetőséget, de ez a barom nem tágít.

pedig simán szakíthatna putyinnal, az amik megállnának. pont azért állnának meg, amit írsz. mert nem dönthetnek a magyar nép helyett. brüsszel is ezért tűri.

és te ezt kéred ki magadnak?
mit? hogy egy köztörvényes bűnözőkből álló kormány fogja a székét? a magyar nép folyamatos kárára?
hát te egy hlye vagy, bocs.

ördöngös pepecselés 2014.11.15. 13:18:09

@ingyenebed:

"pedig simán szakíthatna putyinnal"

Nem teheti. Az oroszok kicsinálnák OV-t igen rövid idő alatt.

Laptop7712 2014.11.15. 13:36:36

Ne haragudjatok, de nem hülyéztem le senkit, és ne is fogok. Most mosolyra fakadtam egy kicsit, mivel eszembe jutott egy történet, aminek jelentése sokak számára logikátlannak tűnik.
Mégpedig az, hogy minél jobban támadják, annál erősebb lesz, és annál nagyobb támogatottsággal rendelkezik, közben a támadó hiteltelenné válik. A történelmünkben megfigyelhető ez a logika. Ez a hatás szépen megfigyelhető lesz az elkövetkező 30 évben. Bocs, de próbáltátok elmagyarázni egy 19 évesnek, hogy te figyu, Gyurcsány az maga volt a megtestesült demokrata miniszterelnök. Enyhén szólva ki fog röhögni, nem szólva egy 15 évesről. Az, hogy milyen kormány van, az úgy alakult ki, hogy demokratikus választásokon megválasztották Őket. Ennyi. Lehet menni az utcára, háborogni, meg egyebek, a tény attól még tény. Maffia kormány? Nézőpont kérdése.
Érdekes, a szociknak is volt kétharmados koalíciós többsége a parlamentben, akkor minden, szépen, és baromira demokratikusan ment. Ugyanezt tette, csak más színben. mi a f….ra vagyunk kiakadva? Senki nem kérdőjelezte meg az ország „demokrácia képességét.”
A baj az, minél hangosabb az ilyen vélemény, annál marginálisabb, senki nem fog odafigyelni rá érdemben, és ezt tudja mindenki.
Igen, ingyenebéd, telibe baszhatja semmi akadálya nem lenne, de ez nem lehet érdeke, mivel akkor elfelejtheti azt, hogy lenne itt egy szabadkereskedelmi megegyezés az EU-val. Érdekes történelmi helyzetben vagyunk, tehát a „telibe baszásnak” semmi értelme nincs. És ilyen marginális vélemények kacagásra késztetnek.

ördöngös pepecselés 2014.11.15. 13:59:56

@Laptop7712:

Leszarom kit erősítenek. Engem az érdekel, hogy mennyien lépnek le ebből a koszfészekből, és hogy mi lesz ebből a nyamvadt országból 10-20 év múlva. Kurvára leszarom a Fideszt meg a többi szar pártot is.

Laptop7712 2014.11.15. 14:10:35

@Guestenye:
Akkor nem azon kellene filozofálni, hogy mi a f….szt lehet tenni azért, hogy a mostani 350.0000 -600.000 fő közötti emigránst haza csábítani? Ehhez meg nagyion komolyan asszisztált az elmúlt 25 demokrácia felfogása hazánkban, és 2004 óta a folyamat szépen felgyorsult. Egy fiatal beint, és húz a f……ba. Győzd meg, enm tudod? Szevasz. Erről kellene beszélgetni, nem másról. Ebből a szempontból mindegy, hogy mi volt eddig, narancs, vagy szegfű. te mit tennél, és hogyan?

ördöngös pepecselés 2014.11.15. 14:18:09

@Laptop7712:

Hagyd abba egy kis időre a gépelést, és gondolkodj el azon pár percre, hogy mi az oka annak, hogy már 10 éve EU tagok vagyunk de még mindig nem értük el, nem hogy Dánia szintjét, de még az osztrák életszínvonalat sem.

Annyit segítek, hogy ennek nem az EU, nem is az USA, nem is Brüsszel az oka. És nem is a kizsákmányoló német multik.

2014.11.15. 14:24:38

@Laptop7712: a főnöködnek nem sok ideje maradt. Most még szepen "egeszsegugyi okokra" hivatkozva lemondhat es elkoltozhet a Krímbe, a maradek ertelmes fideszes politikus (hallgatva a jozan esz szavara) tarsadalmi es kozjogi szempontbol pedig konszolidalhatja a helyzetet. Ez a "visszarendezodes" ugyan egyfajta politikai kapitulacio lenne, de az osszeharacsolt vagyonokat valtozatlanul hagyná es senkinek sem kellene bortonbe mennie (lásd még 1989-90). Az esemenyek megfelelo mederben tarthatoak volnanak (igaz Putyin szivná a fogát kicsinyt), de siman es egyszeruen visszarazodna az orszag az europai utra.
És van a masik lehetoseg. 1956-ban huszezer ember vett reszt tevolegesen a harci cselekmenyekben, 1848 marciusaban tízezer dühös polgár elég volt az esemenyek beinditasahoz. Nem kell kétmillio tunteto, eleg nehanyezer vegsokig elkeseredett ember. OV helyében nem várnám meg ezt.

Laptop7712 2014.11.15. 14:25:05

@Guestenye:
Azért pár EU tag országot ismerek nagyon mélyen, de ilyen 1989-es rendszerváltást máshol nagyon nem látni, ami itt volt. És tényleg el lehet gondolkozni ezen. A fiatalok el is gondolkodtak, és szépen ki is nyílik a szemük. Persze, nem a multik, a piros-kék üzletlánc például, meg a német, meg az amcsi gyártó tökéletesen annyit fizet a melósnak, mint a magországban. Lehet beszélgetni, - és a fiatalok beszélgetnek is – és a fiatalok meg is teszik, zajlik a tudati forradalom. A haver azt mondja erre, lo…..sz ez, nem demokrácia, meg kapitalizmus.

Laptop7712 2014.11.15. 14:35:53

@ericghar:
Ha ez lesz a jövő, ahogy te leírtad, akkor nagyon szép, és nagyon hosszútávú jobbik kormányzásra kell felkészülni. Ha ez lenne – érdemes olvasgatni a szakirodalmat, olyant, mint jobbik választási programok, stb.- akkor nagyon gyorsan megtelelnének a börtönök. Ennyi.

2014.11.15. 15:58:34

@Laptop7712: az emberek a hasukat szeretnek megtolteni es nem a bortonoket. Az adot fizetok tobbsegenek elege lett abbol, hogy lepten-nyomon helyette és nélküle dontenek róla es a jovojerol. Nem mindenki akarja elhagyni a hazáját, mégha megtehetné sem (én sem, bár hetente igérem).
A Jobbiknak nem erdeke egy halott Fidesz (baloldali ellensegkep es komolyan veheto politikai identitas hianyaban jo ideje a Fidesz-hez finomhangoljak magukat).

2014.11.15. 16:27:44

A jobbik is egy rohadt fideszmutyi!
Azért kussolnak mindig.Soha nem szerveznek ellentüntetést, nem ágálnak a fidesz ellen, mert ők is a fidesz részei!

2014.11.15. 16:29:57

@Laptop7712: Van az bőven másfél millió fő is, minden túlzás nélkül!

2014.11.15. 16:33:48

@Guestenye: Két tűz közt van orbán és az ország is!
Putyinnal nem tud szakítani mert nem lehet, de a nyugati érdekekkel sem lehet.
Kurva nagy szarban vannak a fiúk, ez a véleményem.
Az amerikai és orosz hidegháború itt bontakozik ki a szemünk előtt!
Egy darabka föld, Magyarország a tét, mely elvi kérdés pusztán.

2014.11.15. 16:36:41

A történelem írók körmölhetnek ezerrel.

explanatus 2014.11.15. 17:49:29

@borzimorzi: Frau Merkel nagy csalódás. Frau Merkel dédéer gyökerű keletnémet, tudnia kellene, tudnia kellett volna, a mi demokratikusan választottaink nem úgy demokratikusak, ahogy az ott náluk végbement. A keleti tartományokban (amire MoinMoin nyomatékosan felhívta a figyelmet minap) az egyesülés után a régi pártfunkcionáriusokat egyszerűen eltiltották a közéleti tevékenységtől. Nálunk meg az újkori felszabadulás hívet tiltottál el. A szögesdrót átvágása előtti "elit" gyerekei/neveltjei uralják a mai napig a magyar politikát, hol balos, hol jobbos köntösben.

Nálunk az ellenzék soha nem volt ellenzék, hanem olyankor éppen nem ők voltak nyeregben. Ez a - - - kapitalizmus az ellenségünk- - - légkörben felnőtt, felnevelt elit képtelen ezen az ellenségképen túllépni. Még a május-elseje-szerű cöfföc felvonulások is olyanok, mint akkor.

Mi változott? Szinte semmi, legfeljebb többet tudunk, mint előtte. És?

Frau Merkel el kellett volna az EU pénzszállítóinak magyarázza, jólvan gyerekek, ha ott (azaz itt) nem úgy megy/ment az átalakulás, mint nálunk, akkor mindent megkaptok szarért-húgyért (ráadásul még azt is leírhatjátok otthon az adóból) és lepusztíthatjátok az egész ország iparát, mezőgazdaságát, ráadásul elültethetitek ezzel a korrupció magját is, de csak egy feneketlen kút lesz az ország helyén, ami csak nyeli a pénzeteket, nyeli. Blühende Landschaften sose lesz így abban az országban, ti meg előbb utóbb megkapjátok a magatokét.

Megkapták.

zipe moha 2014.11.15. 17:58:01

..."'Meg akarja-e dönteni Amerika az Orbán-kormányt?"...kérdezed:
Érdemes azonban (nem mint költői kérdést...) továbbgondolni , persze szigorúan feltételezésekből építkezve....ha megdöntené, magát a 89"-es rendszert döntené meg (talán nem kell magyarázni...)...kénytelen lenne bábokat..:))..bábkormányt ültetni az ország élére.. a bizonyára számos önjelölt ex 89'-es (újra) jelentkező között lehetne CSAK castingolni....akik kivétel nélkül tömegtámogatás nélküliek lennének... és lehetne etetni az összeroggyant országot...holott az amerikai külpolitika elsődleges érdeke logikusan a kudarcos, csődbe vivő magyar rendszerváltás gazdasági -társadalmi kárainak a lokalitásban való tartása, költségeinek a lokalitásban élőkre való terhelése....no akkor mi legyen, akarja vagy ne akarja???...:)

zipe moha 2014.11.15. 18:10:45

...szerintem a tét nem Magyarország...a Keleti -blok rendszerváltásai totális kudarcok (néhány államot leszámítva talán...) e mellett a Déli államok gazdasága -és társadalmai is katasztrofális állapotban vannak....az EU a látszat fenntartásával van elfoglalva,beavatkozni nem tud...

Kell egy kísérlet valódi körülmények között, hogyan fojthatók el a fosztó mechanizmusok által mélységében meggyújtott tüzek...vagy hogyan lehet irányított a lappangó társadalmi robbanás amit az eladósodás és a munkanélküliség okoz Spanyolországtól.. Görögországig

Prof. Dr. Simon Templar 2014.11.15. 18:50:59

@Laptop7712: Mi mindig utat tévesztünk. Miért? - Azért, mert "magyar közegben" a jövő tudatos, objektív megtervezését rendre össze szokás keverni a jövővel kapcsolatos szubjekítv vágyak erőltetésével. Ez az attitűd jellemzi gyakorlatilag az egész magyar társadalmat, a Provident-hitelből plazmatévét vevő cselédivadék panelprolitól fel egészen az ilyen-olyan szellemi, gazdasági és politikai elitekig.:-)
Bibó írta valahol, hogy a nagy szar mindig abból lesz, ha összekeveri egy társadalom a szükségleteit, a lehetőségeit és a vágyait. A finnek vagy a hollandok pl. nem tették - meg lehet nézni őket! A magyarok megteszik nap mint nap - rájuk nem lehet nézni sajnálat vagy röhögés nélkül.:-)

A "rendszerváltó elit" soha meg nem bocsátható bűne a "rendszerváltás békés átmenete. Itt vérnek kellett volna folynia, mert a hazug kádári "nemzeti egység" SOHA nem létezett, mint ahogy a NER is ugyanerre az ordas hazugságra épül. Egy polgárháború viszont elválasztotta volna vagy elválasztaná az ocsút a búzától, mint ahogy történt ez 1640 és 1688 között Angliában vagy 1861-65 között magában az USA-ban. Mindkét országban a demokratikus fejlődés alapfeltételeit teremtette meg a polgárháború. Lehet, hogy ez szomorú, de ezek a tények.

"de nézzük, mi lenne abban az esetben, ha a poszt írtjának igaza lenne, és megdöntené a kormányt. Okkás. Mi a törp van utána?"
-kérdezed.
Ajánlom figyelmedbe Japán 1945 és 1951 közti történetét. Akkor és ott egy Douglas MacArthur nevezetű jóember - mellesleg amerikai tábornok - vezette be a japánokat a demokrácia világába. Erős a gyanúm, hogy itt is csak egy IGAZI DEMOKRÁCIÁBAN felnőtt jóember tudna rendet vágni a magyarok között.
Ugyanis Európában a demokráciának CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az az olvasata létezhet, ami a II. világháború után Nyugat-Európában kialakult. Pont. És ebben mélységesen hiszek. Nincs "illiberális" megy egyéb faszom olvasatok, csak ez, amit leírtam.

rs232 2014.11.15. 18:56:50

@HaFr:
'A miniszterelnökünk viselkedésének egyetlen legfőbb mozgatórugója a hatalom -- nem pedig az anyagi haszonszerzés, ....

Magyarországot egy félelmetesen atavisztikus gondolkodású ember akarata mozgatja,...'

Tisztelt HaFr!
Önnek volt egy remek mondta egyik posztján, valahogy így szólt:' Az eredmény mindent igazol' - vagy valami hasonló.

Talán még arról is mond ez valamit, vajon az Ön évek óta rendületlenül tolt atavisztikus szabdversenyes kapitalizmushite mennyiben igazolódott?
Mert nem emlékszem hogy egyetlen országot is tudott volna mondani, aki az Ön kényes ízlésének megfelelő kapitalizmust lett volna képes megvalósítani.
Vagy szándékozná.
Tutyimutyi még az Usa is, kollaboráns a német, csak mert nem az Ön vegytiszta kapitalista erkölcsisége, hanem érdekeik szerint műxenek.

(Azt meg most hagyjuk, mit is jelent ezek szerint a 'liberális demokrácia, ölég vaksi akinek nem kezd leesni a tantusz.)

Szerintem Ön tényleg nagyon nem értett meg valamit, hiábavaló volt a 'közös valóságérzékelés' projektje.
Ön tényleg azt hiszi, hogy a Hatalom csakis akkor lehet 'erkölcsös' meg pozitív tartalmú, ha az Ön kívánalmainak megfelel.

Szolgalelkűzik, fanklubja birkázik, ostobázik, ... és tanácstalanok, miért tartják a pórnépek az Inkompetenst hatalomban változatlanul.
No és a vegyifegyver: a totális korrupció.
Ha jól értem, most ez lett az 'antiszemita' kőbunkó helyett a trendi.
Amiben amúgy rengeteg igazság is lehet, csak épp konkrét dolgokat kéne konkrétan megnevezni, hogy a szolganép gyanakodni kezdjen ezek igazságtatalmában.

Mert így nem fog, tisztelt HaFr, és tényleg valósággá válik egykori reménytelen üzenete, hogy mit nem fog Ön megérni ...

Ön nemrég a vég kezdetét vizionálta a kitiltásgate-szappanopera láttán, a nettüntizőkben már a jövendő Konzervatívokat vélte reinkarnálódni ...
Ajánlottam egy fogadást 2016-ra, ne féljen kockázatot vállalni :)

rs232 2014.11.15. 19:08:27

@Guestenye:
'hogy mi az oka annak, hogy már 10 éve EU tagok vagyunk de még mindig nem értük el, nem hogy Dánia szintjét, de még az osztrák életszínvonalat sem.'

Például az is, hogy 2002-ben még az Euro 2008-as bevezetési céldátuma volt kitűzve derék liberálisaink vezetésével viszont eljutottunk pont egy államcsődig.

Nem tudom, érzed-é a perspektivikus különbséget?

További IMF-póráz ( brutális életszínvonal csökkenéssel ), vagy az IMF-Eu jó 20 MRD kölcsön visszafizetése - 2010 után ez volt a választék.
A dán életszínvonal kicsit odébb van még :(

Laptop7712 2014.11.15. 19:17:44

@Prof. Dr. Simon Templar:
Igazad van ebben, teljes mértékben, de ahogy látszik nem érett meg a helyzet a cselekvésre, akkor sem, most sem. Azért a magyar forradalmakat kívülről csak leverni lehetett, kirobbantani soha, ezt érdemes nézegetni, és ez belénk van kódolva. Ismerem a japán történetet, de a helyzet más. A forradalom először a fejekben kezdődik el, és ha ez megvan, akkor elindul a nép, és elkezd valamiért harcolni. Nem valami ellen, hanem valamiért. De ezt csak akkor teszi, ha már a gerincét akarják kivágni, azért mert azt már nem tudja odaadni maga. Ez egész 25 év egy ki…szott nagy hazugság, és akkor meg mi van? Mi a f…ért nem lehet elhinni azt, hogy a demokráciának, meg a kapitalizmusnak ezer arca van? Itthon épp ilyen, és kétharmaddal. Ez a magyar út, és most ez nagyon nem tetszik. Svájc, Anglia, Finnország demokrácia felfogását senki nem bírálja, és nagyon nem adogatnak nekik tanácsot, hogy mit, és hogyan kellene csinálni. nekem ez nagyon furcsa, ezért lett az egész baromira röhejes. Ha forradalom lesz? Akkor csak és kizárólag magyar módra valósul meg, akarjon majd akkor bármi bármit. Most elgondolkoztam, hogy mi van akkor, ha a forradalom királyságot akar, vagy monarchiát, vagy kettős fejedelemséget? Akkor mi a f…szt lehet csinálni a nagyon komoly demokrácia felfogással?

ördöngös pepecselés 2014.11.15. 19:17:58

@rs232:

Mondjuk ez féligazság, meg erős csúsztatás, remélem te is tudod.

rs232 2014.11.15. 19:25:47

'rezsim végtelenül gyenge, hipokrita, irracionális politikai ideológiája (Tellér, Lánczi, G.Fodor) és kalandor, kártékony, ignoráns gazdaságtana (Matolcsy, Varga, Heim, Barcza)'

Télleg, ez a kártékony kalandor Matolcsy, osssstobán lenyomta a kamatokat, visszafizették az IMF -hitelt, megfelezték az állampapír-kamatokat, rendületlenül 3% alatti a hiány, csupa-csupa kalandor hippokrita kocsog.

Pedig ha a béndek-féle gazdaságtan, pénzügytan, jókormányzástan, társadalomfilozófia, stb... szerint lennének racionálisak ...

A kiváló Eric Bernének volt az a játszmaellenes javaslata, hogy hagyni kell egyszer a 'bezzeg ha én megtehettem volna, csak nem engedték meg ...' szereplőt, mutassa meg. Négyévente megy ez a mutogatós játék, be kell ugrani egy körre, oszt ki kell próbálni.
Hajrá!

ördöngös pepecselés 2014.11.15. 19:25:51

@Laptop7712:

Igazad van. A népi demokrácia is demokrácia. Észak-Koreában is "demokrácia" van. "Koreai Népi Demokratikus Köztársaság" Még választások is vannak. Csak hát elég furcsa az ő demokráciájuk.
Milyen rendszert akarsz azt mondd meg, olyat amilyen a török, orosz, azeri, kazah, kínai, stb...vagy olyat mint a német, svéd, francia..?

Lehet itt lovagolni a szavakon, meg ilyen-olyan neveket adni a politikai rendszereknek, de azért nem mindegy, hogy a hatalom mennyire átlátható, az ellenzéknek mekkora súlya lehet egy országban, mennyire vannak elnyomva a kisebbségek (és itt nem rasszokra gondolok elsősorban!) A hatalmi ágak megosztásáról nem is beszélve. Ha egy mindenkori hatalmat nem lehet elszámoltatni, nem lehet átlátni a pénzügyet, minden központosítva van az nem demokrácia.

Az ellenzék, a választások léte szükséges, de nem elégséges eleme egy demokráciának.

rs232 2014.11.15. 19:26:47

@Guestenye: No, és melyik a fele, melyik a csúsztatás? Melyik az igazság?

rs232 2014.11.15. 19:28:27

@Laptop7712:
' ha a forradalom királyságot akar,'
Bezony, a királyság még mindig a legjobb :)

quendelapo 2014.11.15. 19:51:07

@Guestenye:
Mert Orbántól félnek, Lázártól hánynak.

DrGehaeuse 2014.11.15. 19:59:18

@Prof. Dr. Simon Templar:
Kedves prof, azt írja:
"ahogy történt ez 1640 és 1688 között Angliában vagy 1861-65 között magában az USA-ban. Mindkét országban a demokratikus fejlődés alapfeltételeit teremtette meg a polgárháború."

Ez akkkora orbitális tévedés, hogy az még a holdról is látszik.

Ezek a polgárháborúk óriási tömegű kiéhezett munkaerőt teremtettek, ami nagy segítség volt a vadkapitalista növekedés felpörgéséhez. A demokratikus fejlődésnek egyáltalán nem feltétele semmiféle polgárháború. Legfenneb arról lehet szó, hogy polgárháború robban ki akkor ammikor a "demokratikus" fejlődés "élharcosai" konfliktusba kerülnek konzervatív erőkkel és politikai eszkozökkel nem képesek feloldani a konfliktust.

Mikor volt pl. Svéd vagy Dán polgárháború? Vagy netán ezek nem is demokráciák?

ördöngös pepecselés 2014.11.15. 21:24:17

@Saga:

Remélem SOKKAL többen az utcára mennek mint múltkor a netadósnál!

Ha valaki akar valamit, akkor leszarja az időjárást is.

egyetmondok 2014.11.15. 21:58:38

Az egész nyugati civilizációra veszély a 2010 után létrejött új magyar állam,ezért nem is kérdés, hogy csak idő kérdése a felszámolása.

A magyar társadalom számára persze az lenne üdvös,ha ebben a felszámolásban részt venne,de ez nélküle is megtörténik.

Kdo Je Ugasnil Luč 2014.11.15. 22:22:11

@Guestenye:

"nincsen rossz ido, csak szar ember"

-szekely anekdota by zsotty szlovakrendszam von orgovany-

Laptop7712 2014.11.15. 22:32:38

@Saga:
A korrupció ellen. Meg azért, hogy a multi fizesse meg ugyanannak a bérnek legalább a 80 –át, mint a fejlett nyugaton, meg ne utalja át „logó használati díjként” a magyarországi bevételeit. Ennyi, lehet hogy megelégelte a „birka” magyar a 25 év rabszolgaságot.

schlumbergerna 2014.11.15. 23:23:35

Nincs egy tökös tekes, az a baj.

s.g.l. 2014.11.15. 23:46:39

@schlumbergerna: 19700 es évek lején Schlumbergewre cég do dolgaival foglakoztam.ű

Kdo Je Ugasnil Luč 2014.11.15. 23:47:11

@Laptop7712: es akkor majd a magyar kkv is fizet annyit? a kozalkalmazotti bertabla is meglodul?

Szelid sunmalac 2014.11.15. 23:55:12

@Laptop7712: azert errol a rabszolgasagrol kerdezd meg az ott dolgozokat is, akiket elvileg fel kene szabaditani.

ördöngös pepecselés 2014.11.15. 23:57:37

@Laptop7712:

Ez demagógia a javából amit írsz.

Ianas 2014.11.16. 00:02:25

@Prof. Dr. Simon Templar: hú de pont ez az elmélet fogalmazódott meg bennem az elmúlt hónapokban...

zipe moha 2014.11.16. 00:11:47

@Laptop7712:

....az egész rendszerváltás gazdasági szisztémája kezdettől fogva az olcsó magyar munkaerőre épített...az elit az olcsó munkást árulgatta világszerte, s árulgatja ma is...."jók is, szorgalmasak is olcsók is.."...ráadásul titkot sem csinált ebből végig kint volt a közbeszédben csak az emberek ilyenkor mindig a mellettük álló másikra gondoltak..."ha ő olcsó az nem baj... legalább jobban látszik a köztünk lévő különbség"... de mindenki olcsó lett...német orvosok havi 13. 000 euróval?? magyarok 200E bruttóval....szakmunkások 3000 euróval szemben 100.000 ft -ért -- a bolondnak is megéri...de valami közbejött..:)

zipe moha 2014.11.16. 00:17:50

...jelenleg a magyar munkabérek fej-fej mellet a kínai bérekkel....ám Kína a következő 5 évben 30%-al emeli meg a béreket...sebaj Afrikával szemben még mindig nem leszünk eléggé versenyképesek...Európa fehér négerei lettek a magyarok

2014.11.16. 00:54:53

@Laptop7712: Emlékszel még? A lét határozza meg a tudatot.
Szerintem asz a helyzet, hogy az USA-nak és a EU-nak is joga van beszólni. Tudod miért? Mert a NATO az ENSZ az EU és még sok minden tagja vagyunk. Ott aláírtunk bizonyos kötelezettségeket. Tudod, az, ha te adsz pénzt a fiadnak, és ő alkoholra meg fűre költi, neked nem demokratikus lehetőséged, hanem kötelességed, hogy számonkérd. Erre ő lekurvaanyáz, és a szomszéddal haverkodik, akivel nem vagytok jóba.

Magyarországot jelenleg csupán az menti meg, hogy túl sok a német érdekeltség itt ahhoz, hogy lehúzzák a klotyón. Tudod, szar világ lenne, ha vámot kéne fizetnünk , bármerre is vinnénk az árunkat... Amúgy milafaszt adnál el nyugaton? Noés keleten? Mert az orosznak is addig kellünk, amíg az EU tagja vagyunk. Ugye, ez világos? A Déli-Áramlat csupán egyik nyomvonala éri el hazánkat... a másik kettő szépen elkerüli, hogy aztán Ausztriában találkozzanak. Na az fontos ország.
Belegondoltál, hogy egy elszigetelődés mit jelentene? Éhség, nyomor, röghözkötöttség... Szerinted a kínaiak miért bratyiznak velünk? Mert kell a víz????
Lófaszt. Mert Magyarországon keresztül bejutnak az EU-ba. Ha ez nincs, mert Orbán addig rángatja az oroszlán bajszát, míg az felébred, akkor nincs kínaiak által vásárolt állampolgárság, de nincs kínai beruházás sem.

Az orosznak meg túl kicsik vagyunk. Minek neki egy ilyen kis takony? Meg se találja a térképen. Ha kiverekedjük magunkat az EU-ból, máris elvesztettük destabilizáló képességünket, ezzel jelentőségünket is az orosz szemében.
Ja, az USA és az EU azért még egy oldalon állnak... tehát , ha az USA-t bosszantjuk, az EU is haragszik.

2014.11.16. 01:01:21

@Laptop7712: Meg azért, hogy a multi fizesse meg ugyanannak a bérnek legalább a 80 –át, mint a fejlett nyugaton, meg ne utalja át „logó használati díjként” a magyarországi bevételeit. Ennyi, lehet hogy megelégelte a „birka” magyar a 25 év rabszolgaságot. "

Ó, látom már, te tökös magyar vagy! Eszed nincs, de büszkeséged annál inkább. Elég sztereotip.
Hülyegyerek, gondolkozz már el, mielőtt leírsz valamit! Ha nem vagyunk "rabszolgák", nevezzük inkább gazdasági gyarmatnak, akkor most sehol sem volnánk. Nem tudom, lejött-e, hogy az egész ország tőkeszegény... mijafaszt akarsz eladni, amiért majd annyi ellenértéket kapsz, amiből az ország nemcsak eléldegél, de még fejlődik is? Rubikkockát?

A multi kifizeti a 80%-át, annak, amit nyugaton. Csak kicsit több az elvonás....Tudod, vállalati adók, jövedelmet terhelő adók...

2014.11.16. 01:03:19

@Laptop7712:
Ja, azért nézz utána, a bérköltség és a nettó munkabér nem ugyanaz. A gugli a barátod!
A cég a bérköltséggel kell, hogy kalkuláljon, te meg a rengeteg eszeddel azt várnád el, hogy annyi pénzt vigyél haza, mint egy nyugati alkalmazott...

Spacecake 2014.11.16. 01:21:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem olyan felhőtlen a viszony azért az USA es az EU között sem....különösen a németeknek nem esett kifejezetten jól h 1 ''szövetségesük'" lehallgatósdit jatszik...

OV pontosan tudja meddig mehet el,es meg nagyon-nagyon messze vagyunk attól a ponttól.

Szerintem úgy kell ezt felfogni h legalább nem unatkozunk,szinte minden napra jut vmi;)

dont be such a jew 2014.11.16. 01:29:06

értelmetlen hablatyolás a poszt pont mint Jóbarát vádjai

szisztematikus koRupció apád fasza

ezzel házal a Gyurcsány is

Krisz11 2014.11.16. 01:29:24

"Magyarországot egy félelmetesen atavisztikus gondolkodású ember akarata mozgatja"

Magyarországot a népakarat mozgatja. Az emberek nagy többsége sokkal jobbnak tartja az Orbán féle irányt, mint bármilyen szélső liberális vadkapitalista irányvonalat.
Ez a demokrácia, kedves hős liberális demokraták. El kell fogadni, hogy kisebbség vagytok, ennyi.

Krisz11 2014.11.16. 01:32:54

@egyetmondok: "Az egész nyugati civilizációra veszély a 2010 után létrejött új magyar állam,"

Ezt gondolom poénból írtad :D. Vagy tényleg mi fogjuk amerikát és az egész nyugati civilizációt romba dönteni? A barbár magyarok? :D

dont be such a jew 2014.11.16. 01:34:31

@Spacecake: 'OV pontosan tudja meddig mehet el,es meg nagyon-nagyon messze vagyunk attól a ponttól.'

Igy van, mostantól még szabadabb a keze, hogy amerikában belpolitikai csaták kötik le az erőket.

dont be such a jew 2014.11.16. 01:54:11

'Momentán a kormányunk a szuverenitásunkra leselkedő legnagyobb veszély.'

Ez nagyszerü hír Magyarországnak!

2006-2010 GDP +0,9+0,1-6,4+1,1= minusz 4,3%
2010-2014 GDP +1,6-1,7+1,1+3,2= plusz 4,2%

Államaadósság 2010 84% 2014 vége 76%
-devizakitettség 78% helyett 50%
Foglalkoztatottak száma 2010 3,8M 2014 4,2M
Alapkamat 9 helyett 2,5%
Infláció 4 helyett 2%
jövedelemadó 36 helyett 16%
forintkamat 12 helyett 5%

Úgyhogy lehet nyomni a rizsákat, hogy szisztematikus korupció meg NATO árulás meg putyinpincsi meg azeribaltás csak a kutyát nem érdekelte eddig se meg ezután se.

2014.11.16. 05:48:23

@Krisz11: Mi engedjük be az orosz kémeket a hátsó ajtón.

2014.11.16. 06:52:59

@Kdo Je Ugasnil Luč: Szerintem már az is nagy eredmény lenne, ha a tescos pénztáros legalább a 80%-át megkeresné annak, mint nyugati társai.

Laptop7712 2014.11.16. 07:36:05

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Figyeljetek, én nem tudom, de akkor ki fogom dobni az összes kibaszott papíromat az ablakon.
Vannak vállalkozások, akik szépen ki tudják fizetni az 500.000 Ft nettó bér után az 550.000 Ft-ra rúgó egy alkalmazott egy havi alkalmazása után az államnak járó bérre rakodó járulékot, és adót.

(Joe, akit meg ideküldtek, hogy fenntartsa a businesst, és jelentsen a központnak, a fizetése kétszeres az otthoni fizetése nélkül, minden extra juttatás nélkül. Hagyjuk már.)

És eléggé versenyképes szolgáltatást tudnak nyújtani belpiacon. Hagyjuk, mér azt, hogy olcsó munkaerőre épülő gazdaság van itthon, mivel az egész egy elég kemény hazugság, és szépen le lehet vezetni, hogy miért. Azt hiszem, a madaras kereskedelmi láncnak, meg az összes gyártónak egy kicsit észbe kellene kapnia, ha olyan lenne a minimálbér, mint nyugaton, hogy tartalmaznia kellene a gyereknevelés, a lakhatás, a helyváltoztatás, a szórakozás, és a kikapcsolódás költségeit. Azt van, hogy legalább meg kellene keresnie a takarítónőnek a 300.000 nettófizetést. Ugye, kurvára lehet tudni , hogy nyugaton mennyi az elvonás, mivel mindenki bérszámfejtett már nyugaton, és tapasztalatból tolja am rizsát. Addig, míg nem tudod, mi miért megy ott, addig ne beszélj róla. Nem az a versenyelőny, hogy olcsóbb!
Azért, mert nyugaton megkapja, és olcsóbb a benzin, meg a használt kocsit – ami még megy – egy havi fizetéséből megveheti. Innen indulhatna a céges pozíciómodell. Ezt a felállást baromira nem befolyásolja a versenyképesség, meg a makrogazdasági pálya, meg tőkeszegénység. Ennyi, a többi duma, és lehet róla pofázni mindhalálig.

Sir Galahad 2014.11.16. 07:56:47

A poszt kulcsmondata: "Amerika érdekeit sérti a Déli Áramlat és Paks, a keleti orientáció és a liberális demokráciák stratégiai jelentőségű bírálata." Vegyük sorra. Déli Áramlat? Lehet, hogy sérti, de akkor tessék beszólni Merkelnek is, hogy zárja el az ugyanilyen célból megépült Északi Áramlat csapját, és legyen szíves ő is megfagyni, ha az ukránok vicces kedvükben lesznek. Paks? Nem tudom, az amerikaiak (vagy bárki) a várható bővítés hírére jelentkezett-e jobb ajánlattal, mint az oroszok? Szerintem még nem késő - hajrá. Keleti orientáció? Németország, vagy épp az USA még többet kereskedik a Kelettel... Képmutatás. Liberális demokráciák bírálata? Ugyan már, nem szokott ilyen finnyás lenni az USA, ha az érdekei úgy kívánják, véres kezű tömeggyilkos diktátorokkal is szövetséget köt...

Szóval a poszt alapjaiban kérdőjelezhető meg.

nu pagagyí 2014.11.16. 07:58:43

@dont be such a jew: Az államadósság valójában nem csökkent, de "trükkök százaival" év végére előállítanak egy tetszőleges számot. A tényleges államadósságot a január-februári szint mutatja, ami ebben az évben 85,5% körül járt. Egyre nagyobb szőnyeg kell, ami alá besöpörhető a szemét.

A munkanélküliség átnevezése kényszermunkára, nem jelent semmit. Ma több, értéket nem termelő ember vegetál az országban mindenféle perspektíva nélkül, mint a válság tetőfokán, pedig egy csomóan még el is húztak innen, hogy adófizető polgárként más országok gazdaságát lendítsék fel.

A gazdasági szárnyalás adataival is vannak gondok. Egyrészt az EU-ban egyedülállóan, még mindig nem sikerült elérni a válság előtti szintet, másrészt ami növekedésnek tűnik, mert pénzt költenek rá, nem olyan beruházások, amik megalapoznák a jövőbeni tartós növekedést. A "focistadionok" sajnos jövőbeni haszon helyett csak jövőbeni kiadásokat generálnak.

Az adócsökkentés és az infláció csökkentés ellenére az emberek tömege egyre szarabbul él. A rezsicsökkentett Bigyó bácsi még mindig nem tudta megvenni a "spórolásból" az új biciklit kis unokájának. Talán azért van ez így, mert összességében nem csökkent, hanem nőtt az állami elvonás, amit az állam kihúz a gazdaságból és elpazarol hülyeségre (mondjuk 70 milliárd állami propagandára, exkluzív bekötőutak a fontos emberek tanyájára, aranyárban mért haveri tanácsokra, fröccsöntött sorozatgyártású szobrokra, jól működő dolgok szétrombolására, teljesítménnyel nem alátámasztott luxus jövedelmek finanszírozására). Így sajnos Bigyó bácsi árura váltható jövedelme valószínűleg bestagnált azon a színvonalon, amelyen addig sem tudta megvenni a bicajt.

nu pagagyí 2014.11.16. 08:08:58

@Sir Galahad: Az USA nem beszólt, hanem kitiltott néhány korrupt embert az országából. Sajnos ezek a korrupt emberek nem elsősorban őket, hanem Magyarországot károsítják. Az USA, ha csak a pénz érdekelné, jól járna, ha hagyná, hogy ezek az emberek az összesíbolt vagyont náluk költsék el.

A paksi bővítésre nem írtak ki közbeszerzési pályázatot, így nem volt arra lehetőség hogy kiderüljön, van-e kedvezőbb ajánlat.

A Déli-áramlat tervét pedig nem is olyan régen Orbán nevezte hazaárulásnak, az amerikaiak csak igazat adtak neki.

rozsé drazsé 2014.11.16. 08:22:30

Itt annyi méretes baromság hangzott el hogy csak hüledezek. 75 hozzászólásból, ha jól vettem ki csak egyben merült fel a kérdés, hogy mi Magyarország érdeke. Csak arról folyik a polémia, hogy mi az USA érdeke és azt hogyan keresztezi Orbán Viktor.
Namost, édeseim, pont leszarom, hogy mi az USA érdeke. Leszartam 82-ben is, mikor a Beszélőben olvastam róla, meg 87-ben is, amikor a Fidesz alakult, meg 89-ben is, meg 94-ben is amikor a Szadesz összeállt a komcsikkal. Annak ellenére, hogy akkor Magyarország és az USA érdeke ha nem is egybe esett, de legalább párhuzamos volt.
Most meg nem az. Inkább merőleges. De legalább is keresztező.
Úgy tűnik, hogy az USA azt kívánja elérni, hogy ő mondhassa meg, hogy az oroszok kivel és mivel kereskedjenek. Majd az USA megmondja, hogy az orosz eladhat-e gázt Magyarországnak, vagy sem. Ha pedig ezt nem tudja megparancsolni, akkor majd odaszól a kijevi fizetett haverjainak, hogy zárják el a vezetéket. Viszont, ha van déli áramlat, hogyan fogják ezt végrehajtani??
Az USA egyes vállalatai szeretnek atomerőművet építeni. Ez nem egy tömegpiac. Évente 3-5 ilyen beruházás indul. Ebből az egyik Magyarországon, a másik a cseheknél, a harmadik a finneknél. Hát hogy a p.csába, hogy mindet az oroszok viszik el. Ez az USA érdekével ellentétes. Biztos a korrupció van mögötte. Ti. ha orosz, akkor korrupt, ha amerikai, akkor meg checks and balances. Ég és föld! Nemdebár, tesókáim?
Mi is Magyarország érdeke? Hogy majd a németektől vegyük meg ugyanazt a gázt felárral, amit ők ugyancsak az oroszoktól vesznek, csak azért, mert az USA elzáratja az ukrán vezetéket?

igazi Ténytár 2014.11.16. 08:26:47

@Laptop7712: Azért nyal maris az Orbán-rezsim ugye?

_______

2014-11-14

Orbán Viktor jól megdicsérte az amerikaiakat

index.hu/belfold/2014/11/14/orban_viktor_az_amerikai_cegeket_unnepli/

Szijjártó: nem szeretnénk újra a Szovjetunió szomszédjának lenni

www.atv.hu/belfold/20141114-szijjarto-nem-szeretnenk-ujra-a-szovjetunio-szomszedjanak-lenni

_____________

lavór 2014.11.16. 08:28:39

Ha Amerika és az Unió meg akarja buktatni Orbánékat, az kb. 1-2 hónapjukba kerül. Emellett semmi nem történt, 6 embert kitiltottak. Megtehetik. Mi is tiltsunk ki 6 amerikait. Vajon őket ez mennyire érdekelné? És végezetül: megvan mindenkinek a régi közmondás? "Nem zörög a haraszt..."

igazi Ténytár 2014.11.16. 08:28:45

@rozsé drazsé: "Mi is Magyarország érdeke? Hogy majd a németektől vegyük meg ugyanazt a gázt felárral, amit ők ugyancsak az oroszoktól vesznek, csak azért, mert az USA elzáratja az ukrán vezetéket?"

Az hogy 30 évre eladósodjunk az oroszoknak a felárral, 10 evvel előre sunyin, titkos módon épített Pakssal.

2014.11.16. 08:29:56

@Laptop7712: Na de a magyar bérek átlaga ugyan ott van ahol a kínai és a többi ázsiai országé, még sem úgy néz ki Budapest, mint Peking.

igazi Ténytár 2014.11.16. 08:29:56

@rozsé drazsé: "Az USA egyes vállalatai szeretnek atomerőművet építeni. Ez nem egy tömegpiac. Évente 3-5 ilyen beruházás indul."

AKKOR MESÉLJ melyik amerikai cég indult vagy tett ajánlgatott Paksra!

Mert meg ha a briteket, franciakat mondtad volna...

2014.11.16. 08:31:21

És ha ugyan azt a bért követeljük itthon mint ami az angol vagy német takarítónak,akkor mi lesz a közalkalmazottakkal?
Azoknak a bérét is emelni kellene hozzá, nem?
Azt meg ki fedezi és miből?

Ad Dio 2014.11.16. 08:31:29

@Guestenye:

Mert ha bedöntik a kormányt, újat kell a helyére választani és félő, hogy nem a szerintük "helyes" irányba menne el a választói preferencia, hanem mondjuk a Jobbik felé...

Esetleg megpróbálkozhatnak a Jobbik és a un. demokratikus ellenzék közelítését. Egy koala megoldaná a gondokat.

Ad Dio 2014.11.16. 08:33:15

@Laptop7712:

"Érdekes ez a story. Mintha mindenki tényként kezelné, hogy az USA-nak joga, és kötelessége „tanácsot adni” egy kormánynak, hogy mit tehet, és mit nem tehet, a saját jól felfogott nagyhatalmi érdekéből adódóan."

Jog? Kötelesség? :-))) Francokat LEHETŐSÉG. Mert erős. És ezt nem kell szeretni, de nem árt elfogadni.

zafir38 2014.11.16. 08:33:36

HaFr is tudja, hogy mihez ért Goodfriend,
Szíria és Ukrajna után. Találkoztak az
érdekeitek.
Ha mi is le bírnánk hallgatni a fél világot,
kitilthatnánk fél Amerikát.
Az euro-atlanti szerződésről meg egy
büdös szót se hallani.

2014.11.16. 08:34:07

@Ad Dio: Akkor a holnapi tüntetésen lesznek USA ellenes transzparensek is?

2014.11.16. 08:36:21

A hülye is tudja, hogy kell Paks, mert 15 év és súlyos energiaválság lesz a világban.Aki ágál Paks ellen, az nem normális.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 08:38:41

Huh! Ez egy nagyon jó írás! A lényeget fogja meg.

igazi Ténytár 2014.11.16. 08:39:16

@ HAfr "De sajnos Orbán rendszerszintű kockázatot vitt a nyugati kooperációba (rossz nyelvek szerint ezért és e célból kapta a paksi jutalmat), ami -- értse meg a kedves jobber harcos -- mások nemzetbiztonsági ügye is ettől kezdve. Magyarország meg a (nevetséges) magyar szuverenitásvágy nem érdekel senkit."

Itt a lényeg!

Az amcsik egy dolgot NEM FELEDNEK, AZ ÁRULÁST!

(a sok miért nem volt baja a többi diktátorral gondolkodjon el mikor lett baj Oregaval, saddam stb)

Ott vagyunk megb..va hogy a ruszkik se. Koszi Orbán, hogy bármit lep taccsra tette az országot!

____
"Díszdoktorrá avatása után a kormányfő Orban Viktor "Közép-európai perspektívák" címmel tartott előadást és fórumot a bostoni Tufts egyetem diákjai és professzorai előtt.

2001-2006.orbanviktor.hu/hir.php?aktmenu=3_3&id=955

"Hölgyeim és Uraim!
A második téma, melyet érinteni kívánok, a transzatlanti kapcsolatok kérdésköre. Az első kérdés, amelyet meg kívánok világítani a transzatlanti kapcsolatok terén és melyet Önök is észrevettek az, hogy miért is a Szövetség új közép-európai tagjai a leginkább tettrekész, leglelkesebb atlantisták. Ez nem csak a negyven éves szovjet elnyomásból következik, annál mélyebb gyökerei vannak.

Közép-Európa geopolitikai dilemmájából ered, amely a mai Európa megszületéséig nyúlik vissza. Közép-Európa ugyanis azóta szenvedi el a külső geopolitikai érdekek befolyási zónájának szerepét. A hidegháború alatt ez a dilemma a kelet-nyugati konfrontációban jelent meg, de a két világháború között is létezett a jelenség, csak akkor az antant–Németország szembenállás formájában láthattuk.

A közép-európaiak végigküzdötték az elmúlt évszázadot, hogy túllépjenek ezen a dilemmán.

A mi helyzetünkben erre két eszköz van. Az egyik maga az európai integráció. A másik az EROS TRANSZATLANTI KAPCSOLATOK kiépítése.

Tapasztalataink szerint a két folyamat egymást kölcsönösen erősíti, és HISZUNK ABBAN és teszünk is azért, hogy ez így maradjon.

(...) Ha nem vagyunk felkészültek arra, hogy erőt alkalmazzunk a NYUGATI civilizáció védelmében, fel kell készülnünk a barbarizmus elfogadására.
A támadások véget vetettek annak az illúzónak is, hogy a gazdasági és katonai fölény birtokában többé nem lesz szükség nemzeti és személyes áldozatvállalásra.
____

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 08:39:22

@Diorella Queen: Energia válság nem biztos, de hogy Paks I-el egyre több probléma, az igen.

2014.11.16. 08:39:49

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Ezen a felhasználó néven jót nevettem.Tetszik:)))

Ad Dio 2014.11.16. 08:40:12

@Diorella Queen:

??? Nem értelek. Énkérekelnézést.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 08:42:53

@rozsé drazsé: Nyugodtan szard le mi Amerika érdeke, hiszen mi olyan erős állam vagyunk, csak az olyan gyengék alkalmazkodnak hozzájuk, mint az angolok, németek, franciák, japánok. Minket, tökös és erős magyarokat ez nem érdekel, majd jól lenyilazzuk őket!

2014.11.16. 08:43:09

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Olyan energiaválság lesz, hogy konkrétan beszarsz majd tőle.
Ha más tegnap elkezdték volna építeni Paksot, akkor is késő lenne.
Ez a helyzet.
Olvass kicsit többet.

igazi Ténytár 2014.11.16. 08:43:30

@Diorella Queen: Igen majd 10 év múlva! De te előre tudod hogy mi lesz ugye?

Különösen hogy jövőre az Usa lesz a legnagyobb gaz és olajkitermelő.

De nem baj, a magyar Mórickák tudjak a jövőt nem pedig a hülye atomenergia ellenes Nemetek, skótok stb .

__________
www.bloomberg.com/news/2014-07-04/u-s-seen-as-biggest-oil-producer-after-overtaking-saudi.html

The U.S. will remain the world’s biggest oil producer this year after overtaking Saudi Arabia and Russia as extraction of energy from shale rock spurs the nation’s economic recovery, Bank of America Corp. said.

_____________

2014.11.16. 08:44:05

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Amerika messze van , az oroszok sokkal közelebb vannak.
Most melyik előtt térdeljen le Orbán?

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 08:45:06

@Diorella Queen: Ja. Ez Wild Callman tér miatt találtam ki, aki a kutyás blogokban a póráz nélküli kutyáktól fosott. Annyira bohócot csináltam belőle, hogy miután ez a nick megjelent töröltem a Wild Callman tér nicket.

2014.11.16. 08:45:21

@a Ténytár: Amerika messze van mint írtam feljebb.A kitermelt gázukat és olajukat ide kellene szállítani, ami drágává teszi.Nem logikusabb az orosz olaj és gáz?
Neked fogadok, hogy nem logikus.

igazi Ténytár 2014.11.16. 08:45:27

@Diorella Queen: Igen Móricka olvass többet!

2015 - The U.S. will remain the world’s biggest oil producer this year after OVERTAKING SAUDI Arabia AND RUSSIA

Fejesrob 2014.11.16. 08:46:23

"A miniszterelnökünk viselkedésének egyetlen legfőbb mozgatórugója a hatalom "

Gondolod, hogy a többi mozgatórugója nem ez? Ami nem is baj, ha hatalmát választások útján legalizálja.

Orbán nagyon jól tudja, hogy 4 évente nem Obamával, hanem saját választóival kell elszámolnia és ameddig Mo. érdekei ellentétetesek az USA itteni érdekeivel, addig Orbán "kénytelen" ellenállni az USA-nak.

Ha nem lenne gáz, vagy az oroszok kivonulnának innen, úgy minden téren, te lennél legjobban felháborodva, hogy Orbán tehetségtelen.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 08:46:50

@Diorella Queen: Orbánnak nem kellene térdelnie. Putyin csak kihasználja, a szövetségesek meg normálisan bánnának vele, ha nem lenne ilyen köpönyeg forgató.

igazi Ténytár 2014.11.16. 08:47:33

@Diorella Queen: "Amerika messze van , az oroszok sokkal közelebb vannak.
Most melyik előtt térdeljen le Orbán?"

Orbán MAGA MONDTA MEG:

"A mi helyzetünkben erre két eszköz van. Az egyik maga az EURÓPAI INTEGRÁCIÓ. A másik az ERŐS TRANSZATLANTI KAPCSOLATOK kiépítése."

Ezt az árulást nem bocsájtják meg az amcsik!

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 08:48:03

@Fejesrob: "vagy az oroszok kivonulnának innen"
Jé! Bent vannak az oroszok? Orbán egyszer már elűzte őket. Visszaszivárogtak?

2014.11.16. 08:48:13

@a Ténytár: Először is kérek egy tolmácsot!:)

Másrészt továbbra is túl messze van tőlünk Amerika, ami drágává teszi azt, hogy tőlük vegyük a cuccot.

2014.11.16. 08:49:09

@a Ténytár: Le vannak szarva az amcsik!
Orbánnak az országa érdekeit kell néznie elsősorban és nem az amcsik hisztijét!

Laptop7712 2014.11.16. 08:50:22

@Ad Dio:
Semmi joga, nem lehet kötelessége beleszólni egy szuverén állam működésébe, kibaszottul mindegy, hogy mennyire erős!!
Ebbe buktak bele a szocik, és a liberálisok. A fasorban nincsenek, és nem is rúghatnak labdába az elkövetkezendő 10-20 évben. Ezt elérték. A játék átlátszó, és hiteltelen lenne, ha bármilyen akciót indítana. A nép, meg legjobb esetben röhögne a játékon. Ezért kellett visszavonni a libást francia vonalak mögé. Azért nagyon érdekes lenne az, ha ez az Ukrán szitu az USA szájában – peremvidékén – lejátszódott volna…
Ukrajnában pozíciót vesztett, baromira nem hiányzik se neki, sem az oroszoknak, hogy Magyarországot destabilizálják. Egyszerűen arcot veszítene az USA Közép-Kelet Európában. Orbán meg nagyon jól játssza azt, hogy kelet –nyugat határán kialakítson egy önálló gazdasági térséget. ez meg már nem vízió, hanem valós együttműködés, ami nagyon gyorsan töltődik fel tartalommal. Ez a történelmi szerepünk, ilyen baromira egyszerű. Ebből a szempontból meg madármindegy, hogy az ország milyen szövetségi rendszer tagja. Ha jol emlékszem, még az országot Magyarországnak hívják, önálló parlamenti demokráciával, és szabad politikai mozgástérrel, ebbe a külpolitika is beletartozik. Pl. a német iparági szereplők egyre jobban utálják az USA-t, mivel ők fizetik meg az árát egy nagyhatalmi játéknak. Kezd elegük lenni. A németeknek egyre jobban az az érdekük, hogy az USA egye meg saját maga azt, amit főzött. Az oroszokkal együtt mozog Kína nemzetközi porondon, azt, hogy miért, azt meg az USA nem nagyon érti a saját szemszögéből.

Fejesrob 2014.11.16. 08:51:41

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Elég hülye mentalitás ez. 56-ban pár ezer ember halálába került az, hogy a magyar kommunistáknak fontos volt az, hogy milyen a közérzeted.

Ellentétben pld. a csehekkel, románokkal, lengyelekkel, az összes többivel szemben, ahol viszont elég rendes diktatúra volt.

Nincs és nem is lehet nálunk USA érdek, csak Magyar-USA érdekek vannak, amelyek nem alapulhatnak azon, hogy az USA erősebb.

Ad Dio 2014.11.16. 08:52:17

@a Ténytár:

Ez a stratégia része. Az olajár lenyomására növelték a termelésüket. Nekik bevétel, az oroszoknak veszteség. Ügyesek.

Persze az európai gázproblémát nemigen oldja meg a tudat, hogy az atlanti szövetségesnek szerencsére jó sok van - az óceán túloldalán.

Nabucco? Ja, az sem jó, mert az meg a tenoristákat pénzelné.

Megvan a megoldás: faggyon meg ajrópa! Ennyit igazán megtehet a barátság kedvéért. Na.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 08:52:21

@Laptop7712: "Semmi joga, nem lehet kötelessége beleszólni egy szuverén állam működésébe, kibaszottul mindegy, hogy mennyire erős!!"
- Ja! meg a gyereket a gólya hozza.

Fejesrob 2014.11.16. 08:53:01

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Arról én nem tehetek, hogy te elég tájékozatlan vagy.

Szerintem nézz utána hazánk orosz jelenlétének és onnan folytathatjuk.

Kereskedelmi b+, nem KATONAI, te ennyire értelmes vagy?

2014.11.16. 08:53:52

Akkor tehát lesz e a holnapi tüntetésen USA ellenes transzparens?

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 08:54:34

@Fejesrob: "56-ban pár ezer ember halálába került az, hogy a magyar kommunistáknak fontos volt az, hogy milyen a közérzeted. "

Ez egy szép mondat volt, de kifejtenéd mit is jelent? Szóval azt mondod 56 közérzetjavító intézkedés volt?

rs232 2014.11.16. 08:54:54

@nu pagagyí:
'A Déli-áramlat tervét pedig nem is olyan régen Orbán nevezte hazaárulásnak, az amerikaiak csak igazat adtak neki. '

Valóban, és ez akkor történt, amikor a Nabucco projekt lett belengetve az Usa meg az Eu feltétlen támogatásával. A magyar szocalista miniszterelnök meg Putyinnál járt saját dácsájában fogadva Ferencünket, aki egy álomnak nevezte a Nabuccot és ezért kezdte óvatosan támogatni a Dáli Áramlat tervét.

Orbán pedig derék szófogadó, és akkor még kissé vaksi hithű transzatlanti européerhez méltóan megvédte a közös európai projektet.

Aztán - mint kiderült - a Nabucco tényleg csak 1álom' volt, beetetés, vagy inkább csak egy amerikai palagázérdekeltség fedőszerve.

Orbán mindössze belátta nagy nehezen hogy megint csak 'csőbe akarták húzni' ezt a régiót.

Mert arra nem kapott máig választ, milyen alternatíát kínál az Usa-Eu a gázszállítás biztosítására.

(A Feri minden látszat ellenére nem buta, hanem alkalmatlan volt me-nek. Az egyfordulós, vegyes választási rendszerét csökkentett parlamanti létszámmal sem tudta elfogadtatni a liberálisokkal, ezt is az Orbánnak kellett megcsinálnia. Ahogy a Paksot vagy a Déli Áramlatot is, a ny-Európát ellátó Északi Áramlat párjaként. )
Ennyi.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 08:56:24

@Fejesrob: "vagy az oroszok kivonulnának INNEN"

Te ittál így kora reggel? vagy a saját hülyeségedet nem érted amit bepötyögsz?

Fejesrob 2014.11.16. 08:56:33

@Laptop7712: E téma kezeléséből is látszik, hogy a ballibsik mennyire nem demokraták.

Simán elviselnének egy olyan szituációt, amelyben a kormányt megdönti egy idegen hatalom és őket hozza helyzetbe választások nélkül.

Viszont nem értik meg, hogy 2 hónapig sem bírnák, az emberek ugyanis a 20 év alatt hozzászoktak ahhoz, hogy ők választanak.

Demokratáknak nevezik magukat, de a demokrácia "fizikáját" nem is értik.

Fejesrob 2014.11.16. 08:57:43

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Te vagy ostoba, mert képtelen vagy felfogni, hogy gazdasági értelemben.

Orosz katonai megszállás 1989 óta nincs te értelmes. Inkább köszönd meg, hogy segítettem.

Ad Dio 2014.11.16. 08:58:19

@Laptop7712:

Ne neheztelj meg rám kérlek, de ez vágybeszéd. Én realistább vagyok ennél. Nemzetközi színtéren nincs apuci aki a fiai közt igazságot tegyen. Itt semmi értelme "jog" meg "kötelesség" meg "etika" emlegetésének. Itt csak az adott ország lehetőségei számítanak. Ezt pedig csak és kizárólag a saját kül és belpolitikai helyzetük határozza meg. Az USA a világ no1 szuperhatalma, így a külpolitika nem számít, a belpolitika pedig... nos az átlag amerikai azt sem tudja hogy létezünk. Annyit tud meg rólunk, amit a média tudat vele.

Megteheti.

Ennyi. De ezen moralizálni teljesen értelmetlen dolog. Ez a mozgástérhez tartozó tényező. ezzel együtt kell élni. Ha Orbán valóban szembekerül az USA-val, abból Magyarország BIZTOS hogy nem jön ki jól.

Nem kell ennek örülni, de nem árt elfogadni.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 08:59:46

@Fejesrob: "vagy az oroszok kivonulnának INNEN"

Ezt írtad. :-)) Na mesélj milyen orosz tőke van itt, ami meghatározó ebben az országban.
Nem Orbán vásárolta ki a MOL-t tőlük hogy ne legyenek itt? Ez 2010-ben még stratégiai kérdés volt. :-))

Fejesrob 2014.11.16. 09:00:08

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: 56 nélkül élvezhetted volna a csehszlovák típusú kommunizmust. De ez is benne volt a bekezdésben.

Elég alapvető mondatokat nem értesz meg, félreértesz.

$pi$ 2014.11.16. 09:00:27

@nu pagagyí: "A tényleges államadósságot a január-februári szint mutatja"

Vicces, miért éppen a "január-ferbruári" a tényleges és a többi meg nem valós? Mert az év végén visszafizet a kormány egy halom adósságot és neked nem tetszik az alacsony államadósság? :)

Fejesrob 2014.11.16. 09:00:44

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Na ezt inkább te fedezd fel. Legyen házi feladat. Jó munkát.

2014.11.16. 09:00:54

@Ad Dio: De mindez csak feltételezés persze.
Nem jön ki jól. Na persze.
Meg kell ígérni mindet az amcsiknak és rossz kisgyerek módjára menni a saját érdekeink után.
Kb ennyi.
Egyébként meg továbbra is messze van Amerika.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 09:01:22

@Fejesrob: "56-ban pár ezer ember halálába került az, hogy a magyar kommunistáknak fontos volt az, hogy milyen a közérzeted. "

Ezt a mondatot pedig még mindig nem magyaráztad meg. :-))

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 09:02:17

@Fejesrob: ja! Most hogy belezavartalak a saját mondataidba, gyorsan lelépsz. :-)) A szopásos. :-))

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 09:03:19

@$pi$: Szia bukott devizahiteles! Mesélj, mennyire mentettek meg Orbánék! mennyit csökken a törlesztőd?

igazi Ténytár 2014.11.16. 09:04:08

@Fejesrob: "Gondolod, hogy a többi mozgatórugója nem ez? Ami nem is baj, ha hatalmát választások útján legalizálja.
"

Az a baj, hogy sajt bevallása szerint is tehetségtelen, ezért fel és építi ki a diktatúráját, mert demokratikusan nem biztos a győzelmében!

De meg ITT IS HAZUDOTT MERT 4X bukott
____
www.hir24.hu/belfold/2014/11/09/orban-egzotikus-allatfajnak-tartja-magat/

"egzotikus állatfajnak számít", hiszen hatszor indult a miniszterelnöki tisztségért, háromszor győzött, háromszor veszített, és a jövőben is fog veszíteni és nyerni.

____
Vesztett

1990
1994
2002
2006

Győzött

1998 (csak Torgyán visszaleptetesevel, egyébként az MSZP kapta a legtöbb szavazatot mint part)
2010
2014 (EBESZ által is kifogasoltan!)

Fejesrob 2014.11.16. 09:04:21

@$pi$: Az előző év ebben az időszakban látszik. Miért vicces ez?

Szavazás szempontjából ráadásul a 4 év teljesítménye számít, azaz az első két évben akár el is úszhat, ha a következő kettőben vissza tudja fizetni.

Fejesrob 2014.11.16. 09:06:43

@a Ténytár: Ilyen alapon én is elítélhető vagyok, mert tíz év alatt volt pár munkahelyem és még többet is megpályáztam, de nem vettek fel.

2014-ben nem tudom mit kifogásolt az EBESZ?

Elhiheted, ha Orbánék valóban csalnának, 2 hétig nem bírná ki a kormányon. A tömeg ezerszer többet ér mint az EBESZ.

2014.11.16. 09:06:56

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Menjen a k anyjába az összes devizahiteles már_!
Amelyik eddig tudta fizetni a törlesztőt, az ezután is ki tudja fizetni.
A többi csődbe ment már. Azokat kellene menteni, hogy valahogy fedél legyen a fejük felett és nem azokat, akik még most is fizetni tudják a hiteleket és van mellette 5 másik ingatlanuk!
A francért nem képes ilyenkor a kormány diszkriminációra? Csak azoknak segítsenek, akiknek kizárólag egyetlen lakhatáshoz szükséges, 150 nm-nél nem nagyobb ingatlanuk van.
A többi pedig oldja meg ahogy akarja!
Ámen!

Mr. Waszabi 2014.11.16. 09:07:51

Szerintem csak a rég beidegzett, fantáziátlanul újraöltött kommunista lózung az, hogy a Déli áramlat vagy Paks II. sérti az USA érdekeit. Hisz eddig se volt közük sem a gázunkhoz, sem az atomiparunkhoz, nem is nagyon lobbiztak ezekben a témákban. Paks orosz technológia, az USA messze van, értelemszerű, hogy ők bővítik vagy a franciák. Az más kérdés, hogy a projekt nem nyílt pályázaton, illiberális államközi szerződésen alapul, amely a verseny hiánya miatt a költségeket kontrollálhatatlanná teszi. (Nem lesz mivel összehasonlítani a részberuházások költségeit, ergo annyi számláznak a ruszkik egy ajtókilincsért is, amennyit akarnak. Még azt sem lehet majd ellenőrizni, hogy valóban aranyból készült-e vagy csak rézből, és hogy megfelelő minőségű-e. Nagy lutri, amire majd csak az első baleset után derül majd fény. Nem jó perspektíva. Ezért nem jó a titkosság.)
A déli áramlat szintén orosz függést eredményez, az amcsik nem léphetnének az oroszok helyébe, tehát ez is csak a politikai rendszervisszaváltoztatásról szól, nem egyébről. A napokban szembesültem azzal a ténnyel, hogy a nyugat-európai gáz olcsóbb, mint az orosz, ráadásul sokkal kevesebbe kerülne gázvezetéket építeni nyugat felé, mint a közép-keletre. Ezek mellett mennyiben érdeke Magyarországnak, hogy oroszoktól, azeriektől vegyük? Semmi, azon kívül, hogy az autoriter hatalom megtartására megy ki az Orbán kormány, s ennek támogatását a nyugattól nem kaphatja meg. Ennyi a lényeg.
Gazdaságilag egyik projekt sem támasztható alá, ha csak nem unortodox matekkal, amelyben a veszteséget nyereségnek mondják. A bibi az, hogy akár ortodox, akár untortodox gazdaság van, enni, lakni, közlekedni ortodox módon kell, ergo a veszteségről, csökkenésről hiába hazudja bárki azt, hogy nyereség az, az erőforrások elég hamar elfogynak, miközben a hazudozás az életszínvonal romlásával arányosan fog nőni. Megtérülő, hasznot hozó beruházások nem történnek, csak látszat intézkedések (tőke nélküli veszteséges bankok vásárlása állami pénzen, olyan vállalatok államosítása, amelyek elvéreztek a tök ugyanilyen korábbi szocialista tervgazdálkodásban anyagilag és technológiailag) vagy nagyon pici volumenűek.
30 éve unortodoxiát még kommunista államnak hívták, s pont ebbe a gazdasági ellentmondásba bukott bele - itt is és az oroszoknál is. Mire hát a bohóckodás? A nyugat megint rothad, az imperialisták állandójan összeesküsznek a saját lábára állni akaró M.o. ellen, ezt szajkózzák a reloadolt MSZMP vezetők a sajtóban, szóval tisztára 70-es évek van már - egyelőre csak agyilag. Észhez kéne térni, az reloadolt kommunizmusban legfeljebb a 80-as évek román életszínvonalát fogja tudni biztosítani az állam, 3,60-as kenyér már nem lesz.
Ha nagyon túl feszíti Orbán a húrt, és sikerül kivívnia a németek, amcsik gazdasági szankcióit is, akkor pl az AUDI, Mercedes s a többi gyárak is szépen elköltöznek innen, mert nekik stabil környezet kell. Meg az összes beszállítójuk is természetesen. Problémának látom, hogy Orbán már évek óta egy elszigetelt és elszegényített ország jövőképének alapoz, ezért kell a közmunka szaré-húgyé, meg a fogyasztás visszaszorítása, etc. etc.
Nem néz ki semmi jó ebből.
Szóval, ez az amerikai/nyugati támadás duma csak a régi komcsi mese újratöltve. Az szép baleset, ha ezt ebben az országban el lehet adni másodjára is egy emberöltőn belül - bekerülhetünk a Guiness rekordok könyvébe.

Ad Dio 2014.11.16. 09:08:04

@Diorella Queen:

"Egyébként meg továbbra is messze van Amerika."

Milyen szempontból? Gázt vagy áramot valóban nem fog adni Európának, de ne legyenek illúziók: ahhoz hogy bármibe beleszóljon, nagyon is "elég közel" van hozzánk. Ha nem egy Obama lenne az elnök, hanem mondjuk egy Clinton vagy egy Bush, már régen rajtunk lenne a nagyprés. És ebben csipetnyi euroatlanti mámor sincs. Puszta realitás. Rosszkor vagyunk a rossz helyen. Magában a kormány egyetlen lépése sem volna baj, de ebben a jelenlegi kontextusban mindez lassan gyúeleggyé kezd válni.

Fejesrob 2014.11.16. 09:08:17

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: De megmagyaráztam, akkor is, sőt egy utána következő hsz-ben.

Az egy dolog, hogy te vagy nem olvastad el, vagy nem érted.

Miért lépnék le, itt vagyok?

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 09:10:22

@Mr. Waszabi: "Ezek mellett mennyiben érdeke Magyarországnak, hogy oroszoktól, azeriektől vegyük? Semmi, azon kívül, hogy az autoriter hatalom megtartására megy ki az Orbán kormány, s ennek támogatását a nyugattól nem kaphatja meg. Ennyi a lényeg. "

Pontosan. Üresedik a kassza, valahonnan pénz kell és a nyugat már nem fog adni. orbánnak semmiképp.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 09:11:15

@Fejesrob: Te nem érted a saját írásod.

"vagy az oroszok kivonulnának INNEN"

Ezt írtad. :-)) Na mesélj milyen orosz tőke van itt, ami meghatározó ebben az országban.
Nem Orbán vásárolta ki a MOL-t tőlük hogy ne legyenek itt? Ez 2010-ben még stratégiai kérdés volt. :-))

igazi Ténytár 2014.11.16. 09:11:51

@Diorella Queen: Es minta az ország érdeke az orosz barakk ha MAGA ORBAN JELENTETTE KI, HOGY az az EU es az USA es nem akarunk orosz barakk lenni?!

ja, hogy mikor épp miben hisz az Orbán az lesz az ország érdeke, és ti éppen abban hisztek tiszta szivvel "magatoktól" ?!

Mar kezd váltani, szóval te csak ne nagyon hangoztasd az ország érdeket, mert jövőhéten mar lehet "önként" fogod nyalni az usak alfelet, hisz a szektatvezer épp abban fog hinni! ;-)))))

_______

2014-11-14

Orbán Viktor jól megdicsérte az amerikaiakat

index.hu/belfold/2014/11/14/orban_viktor_az_amerikai_cegeket_unnepli/

Szijjártó: nem szeretnénk újra a Szovjetunió szomszédjának lenni

www.atv.hu/belfold/20141114-szijjarto-nem-szeretnenk-ujra-a-szovjetunio-szomszedjanak-lenni

_____________

Mert mi is volt eddig?

"Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni"

Majd az Gazprom találkozó után elzárta a csapokat azonnal Ukrajnana lesz@rva a Karpataljai magyarokat , akik kaptak tőle egy iskola átadást. A sok hülyének jó lesz a fűtógáz helyett ugye>\?

index.hu/belfold/ovdem9525/

Ad Dio 2014.11.16. 09:12:38

@Mr. Waszabi:

"a nyugat-európai gáz olcsóbb, mint az orosz, ráadásul sokkal kevesebbe kerülne gázvezetéket építeni nyugat felé, mint a közép-keletre."

Ez nekem új információ. Kifejtenéd? Hol a lelőhely, mekkora a kitermelhető mennyiség?

Fejesrob 2014.11.16. 09:12:59

@Ad Dio: Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy az USA Mo. ellen irányuló hatalmi törekvéseit nekünk magyaroknak támogatni kellene azon az alapon, hogy rosszkor vagyunk rossz helyen.

Az a gond, hogy te azt hiszed, van választásunk.

2014.11.16. 09:14:50

@a Ténytár: Semmilyen barakk nem akarunk lenni.
Ebben spec pont igaza van , egészen véletlen!
Csinál baromsásokat és hülyeségeket, de néha kipattannak az agya helyéről értelmes dolgok is.
Utóbbi a ritkább sajnos.DD

Fejesrob 2014.11.16. 09:15:01

@Ad Dio: Talán az osztrákok találtak az Alpok lábánál egy kurva nagy gázmezőt.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 09:15:29

@Fejesrob: "az USA Mo. ellen irányuló hatalmi törekvéseit "
Melyek is lennének azok? Mit akarnak tőlünk? Csak nem az oroszok magyar piacát akarják megszerezni? :-))
Aztán majd az oroszok jól kivonulnak INNEN. :-))

Ad Dio 2014.11.16. 09:16:40

@Fejesrob:

"Az a gond, hogy te azt hiszed, van választásunk."

Ez most szerintem egy freudi elszólásféle. Mert én valójában ennek épp az ellenkezőjét gondolom: hosszabb távon a nyílt USA ellenesség Magyarország szempontjából fenntarthatatlan és nagyon káros. Így NINCS választásunk.

Nem kell neki örülni és biztosan lehet elegánsan is kitérni az úthenger elől, de elébeállni... nos nem okos dolog.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 09:16:45

@Fejesrob: Minek nézzek utána? Annak hogy az oroszok kivonulnak INNEN? :-))

Na és mi van azzal az 56-os közérzettel? Válaszolni nem tudsz, igaz? Kezdesz józanodni? Már magad sem érted mit írtál?

Ad Dio 2014.11.16. 09:17:39

@Fejesrob:

Csak a németek nem akarják növeli az osztrák befolyást, így inkább orosz gázt vesznek.

2014.11.16. 09:17:40

@Ad Dio: Nyilván hogy nyomásgyakorlás a Vidás ügy.
Meg kell oldalni és nem síránkozni rajta.
Váltsák le és nevezzenek ki új NAV elnököt és ámen!
Aztán tegyék továbbra is azt, ami az ország érdeke.
Mit tud az USA még kitalálni?
Hadat üzen tán? Majd szívózik még pár dologgal és ennyi.
Sok mindent nem lehet kezdeni a renitensekkel.

Fejesrob 2014.11.16. 09:19:07

@Diorella Queen: Bár szerintem Orbán nem is folytathat más politikát, tényleg jól csinálja.

1. Ha az USA nem mozdítja el, az orosz kapcsolatokból profitálunk.

2. Ha elmozdítja és az USA nagy nehezen a helyére kínlódna egy ballibsit, az fél éven belül megbukna, hiszen az oroszok nyilván bekeményítenének, megint Orbán kerülne ki győztesen. Az pedig ugye már elég ciki, ha a "demokrata" főfejes USA tank árnyékában osztja az észt. Pedig másképp nem tudnának megmaradni.

Bona Fides 2014.11.16. 09:19:36

@Laptop7712: Ma, az EU tagországaként a klasszikus értelemben vett szuverenitás és függetlenség fogalom nem létezik.
A nemzetállam fogalma is szép lassan erodál, hiszen egész Európában otthon vagyunk. Legalábbis én, a mélymagyarok megtehetik, hogy nem mennek túl a falujuk határás, ha akarják.

Ha az Orbán-kormány áttolja alattam az országot az EU-ból Putyin alá, az számomra - aki ugye egész Európában otthon vagyok - azt jelenti, hogy még Szlovákiába is csak turistaként látogathatok, amihez vízumot kell kérnem. A gyerekeim nem tanulhatnak, nem dolgozhatnak, nem élhetnek normális országban, pedig számunkra csak ez nyújt vigaszt abban a szerencsétlenségben, hogy balfaszidióta honfitársainknak sikerült elbaszott maszopszdszfidesz bűnbandákat kormányon tartania az elmúlt 25 évben.
Lassan mondom, hogy megértsd: a tetves kurva kormány épp most bassza szét az utolsó, a legeslegutolsó lehetőséget, ami miatt még képesek vagyunk mi, európai magyarok itt élni, ebben a korrupt, moslék országban. Mielőtt ide befalazzátok magatokat, mi lelépünk.
De még mielőtt kiűztök innen bennünket, előtte még mindenképpen pofánbaszlak benneteket.
Barmok!!!!!

2014.11.16. 09:19:43

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Az van az 56-al ecsém, hogy lezárták a határokat, aminek következtében meghalt egy rakás ember 56 -ban.
Egy rakás értelmetlen halál kellett ahhoz, hogy megengedjék azt, hogy akinek nem tetszik a rendszer, az elhúzzon a nagyvilágba.
Tehát a közérzet javítása, egy rakás ember halálába került.
Ennél jobban már csak egy gyógypedagógus tudná neked elmagyarázni.

Fejesrob 2014.11.16. 09:19:50

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Az orosz gazdasági jelenlétnek te ostoba.

3x leírtam már ezelőtt.

Ad Dio 2014.11.16. 09:19:51

@Diorella Queen:

Szerintem Te nem akarod tudni hogy mit tud tenni még az USA. Jobb a békesség, hidd el. Lehet úgy is manőverezni, hogy közben a magunk malmára hajtsuk a vizet, de a frontális ellenállás ugyan vagány dolog, de nagyon fájdalmas vége lesz.

Fejesrob 2014.11.16. 09:20:36

@Diorella Queen: Elég ostoba ez a csákó, szerintem most sem fogja érteni.

2014.11.16. 09:22:10

@Fejesrob: Majd 20 év múlva megtudjuk a történelemkönyvekből az igazságot.
Remélem még el fogom tudni olvasni.D

2014.11.16. 09:23:20

@Ad Dio: Ügyesen kell manőverezni.
Valamit cserébe kínálni kellene az USA-nak.
Mondjuk fogalmam sincs hogy mit, de nyilván van valami, ami érdekelhetné őket.

Fejesrob 2014.11.16. 09:24:10

@Ad Dio: Az USA nagyon semmit sem tud tenni. Tankokat nem fog küldeni, a ballibsikben az emberek nem bíznak, a Jobbikban pedig az USA nem bízik.

Talán egy fideszes megosztást próbál, de aki ott szóba jöhet, az pontosan tudja, mennyire irreális dolog az, hogy Mo. beint az oroszoknak.

Senki nem fogja ezt megtenni, talán Bajnai, vagy Gyurcsány tenné meg.

2014.11.16. 09:24:12

Azért egy pár USA ellenes transzparenst szeretnék látni a holnapi tüntetésen, mert nehogy azt higgyék már az amcsik, hogy vígan szopja a magyar nép a farkukat és makk hülyék hogy nem tudják honnan fúj a szél!
Na ezért!

Fejesrob 2014.11.16. 09:28:43

@Diorella Queen: Holokasuzt-témába tízmilliárdokat tolnak bele, a zsidó szervezetekbe, zsinagógák felújításába dettó. Mindenhol lelkesek vagyunk, ahol USA érdekek nem ütköznek magyar érdekekkel, vagy legalábbis nem lehet választásügyileg belebukni.

Az a gond, hogy Orbán kb. fél évig fog hatalmon maradni, ha elfogadja az USA álláspontját. Azt pedig el lehet képzelni, mi jönne lemondása után.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 09:29:07

@Diorella Queen: Csak hogy ő ezt írta eredetileg.
"56-ban pár ezer ember halálába került az, hogy a magyar kommunistáknak fontos volt az, hogy milyen a közérzeted. "

Ezt a mondatot értelmezd lécci!

mert ha azt írja hogy fontos lett az már egy kissé mást jelent. De 56-ot az orosz megszállás nyomta le, nem a magyar komcsik szándéka, az oroszoknak meg édesmindegy volt a magyarok közérzete.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 09:30:14

@Fejesrob: De persze, te nem mered a saját konkrét mondataidat megmagyarázni csak mellébeszélsz.

Ad Dio 2014.11.16. 09:30:15

@Fejesrob:

Ugyan fogalmam nincs mit fog lépni, de lépni fog.

"a ballibsikben az emberek nem bíznak, a Jobbikban pedig az USA nem bízik."

Ha fogadni kellene, én mégis ebben az irányban tapogatóznék: egy szélejobb-bal koala vagy legalábbis közeledés. Valamennyire "működik" Ukrajnában is, működik Bulgáriában is. Miért ne működne idehaza?

randomuser1 2014.11.16. 09:31:05

inkább tanulna tőlünk a kis hüjje!

Mr. Waszabi 2014.11.16. 09:31:11

@Ad Dio: gondolom, az északi-tengerről érkezik a szomszédos Szlovákiába is nemrég óta. Akkor került a hazai sajtó fókuszába is, hogy olcsóbban szállítanak nyugatról, mint az oroszok.
A britek és a norvégok termelnek ki ott javarészt.
Az ár kérdése Orbánnak az azeri elnökkel történt találkozóján vetült fel ismét, amelyen Orbán nyugati áron történő szállítást kért. Amire az azeri elnök az otthon sajtónak azt nyilatkozta, hogy szép a barátság, de ők is a profitmaximalizálásból élnek, tehát nem releváns elképzelés, hogy nekünk alacsonyabb áron szállítsanak.
Az orosz gáz ár képzéséről jelent meg egy cikk itt:
index.hu/gazdasag/defacto/2014/11/10/ezert_rossz_otlet_a_meg_tobb_orosz_gaz/#
Az látszik belőle, hogy mindenkinek a szeme színe vagy a nyelve hossza vagy a sapkája szerint állapítják meg az árat, de semmiképpen nem olcsóbban, mint pl. a nyugat-európaiak.

igazi Ténytár 2014.11.16. 09:32:01

@Laptop7712: "Egyszerűen arcot veszítene az USA Közép-Kelet Európában."

Igen, mert az lengyelek azért rohannak a rakétavédelmi tervüket megvalósítani mert az usa arcot veszített! ;-))

A horvátok is ugye örömmel rohannak a gazprom karjaiba? Hogy a híresen amcsiellenes, oroszbarát románokat és cseheket ne is említsük.

Nem baj Mórickák - mint az a tahó BKV ellenőr is a hirekben, most utaljak az usat az orosz péniszért -
index.hu/belfold/budapest/2014/11/15/uvoltve_karomkodott_egy_ellenor_a_villamoson/

"Orbán meg nagyon jól játssza azt, hogy kelet –nyugat határán kialakítson egy önálló gazdasági térséget"

Az már igaz, hogy Orbánnak RÉGI álma azon bizonyos ÉLETTÉR kialakulása a Kárpátmedencében (nem véletlen a Vasárnapi Újságban jelentette ki anno!), de ne röhögtessük mar ki magunkat hogy működik 3 millió éhező magyarral!

itthon.transindex.ro/?cikk=592&nyomtat=1

2014.11.16. 09:32:05

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:
Beteg mókus rágódik a múlton.
Hagyjuk a múltat, már olyan mindegy mi volt.
Elmúlt és ennyi!
Próbálj meg előre tekintgetni, van elég probléma a múlt nélkül is.

Fejesrob 2014.11.16. 09:32:14

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Mert ostoba vagy és nem érted, hogy a magyar kommunisták épp azért fogták vissza magukat a többi ország kommunistáival ellentétben, mert 56 kapcsán látták, hogy bizony a fákon végezhetik, ha azt folytatják amit odáig.

Most már érted?

Bona Fides 2014.11.16. 09:32:36

@Fejesrob: Ténylen nem nagyon tud mit tenni.1600 cége kivonul és munkanélküliek ezreit hagyja itt nekünk ajándékba. Mit gondolsz, miért vezeti ki a tetves kurva kormány a munkanélküli ellátás fogalmát a jogrendből?

Mehetnek dolgozni a munkanélküliek a haverok cégébe közmunkásbérért, vagy éhen halnak.

Ki van ez találva. csak a hülye nem látja.

Alick 2014.11.16. 09:33:28

"gyakorlatilag az orbánizmus végét is jelentené"

Ez jelenleg teret nyitna Vonáéknak, akik szívesen megmutatnák, hogy ők nem olyan puhapöcs, mint Orbán...

vasútlhíd 2014.11.16. 09:34:32

@Fejesrob: Hogy én is beleszóljak. mennyi is az orosz gazdasági jelenlét? Mondjuk a magyar GDP százalékában? Mert az itt maradt tőke a MOL kivásárlás után mindössze másfél milliárd dollár, ami kevesebb mint 300 milliárd forint.
Lófasz. Semmi. Egy havi nyugdíj.
Na az az 300 milliárd forint mennyivel is járul hozzá a magyaqr GDP-hez?
Mindenesetre kevesebb maradt itt mint amit kivásároltunk hogy elhúzzanak.
Nos?

2014.11.16. 09:35:19

@Alick: Mindegy melyik lenne, nagyon nagy terhet venne most a nyakába.

Bona Fides 2014.11.16. 09:37:11

@Ad Dio: Más már nem is hiányzik: MSZMP múmiák a nácikkal kézenfogva. Ózd lesz az egész ország.

Szakértő kormány + erős civil közeg + Európa. Ez kellene. Persze tudom, hogy nem lesz ennyi húgyagyú mélymagyarral.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 09:38:15

@Diorella Queen: Világos. Hülyeségeket ír és akkor én vagyok a hülye aki rákérdezek. Értem.

Fejesrob 2014.11.16. 09:38:16

@Ad Dio: Mert az USA-nak nem az a fontos, hogy Gyurcsány benne legyen a kormányban, hanem az, hogy az oroszok kereskedelmi kapcsolatai szűküljenek Európában. Az USA Ázsiával láthatóan nem nagyon tud mit kezdeni, de úgy gondolja, az oroszokkal még igen.

Mi konkrétan nyilván nem érdekeljük.

Látszat koalició éppúgy nincs, ahogy pld. látszatműtét sem, tehát ez így nyilván értelmetlen.

Ha viszont Orbánék a ballibsiket ténylegesen bevonják a hatalomba, mi a ballibsik legitimitása? Az, hogy ekkor az USA tanán "meg van elégedve" a magyar kormány összetételével? Ott vagyunk mint az orosz megszállás idejében, csak itt nem a népfrontosokra szavazunk, hanem ballibsikre.

Netuddki. 2014.11.16. 09:39:09

Az amcsik nem akarják megdönteni az orbán rezsimet. Egyszerűen azért mert nincs más helyette. Ez csak destabilizálná az országot, úgyhogy a fidesznek nincs igaza amikor azt nyomatják, hogy az USA Magyarország érdekei ellen cselekszik. Persze mikor volt?

Pedig egyszerű lenne az orbánékat megbuktatni. Egyszerűen nyilvánosságra kellene hozni azokat az infókat amit az amcsi titkosszolgálat évek alatt összegyűjtött a fidesz "elitjéről" és a viselt dolgaikról.

Az orbán rezsim meg semmi más mint az országra szabadult bűnözők egy csoportja. Az egyedüli cél az anyagi haszonszerzés, amihez az út a "hatalom". Pont fordítva mint ahogy a blogíró fejtegeti.

Ennek az egész kormányosdinak a lényege az lenne, hogy pár állampolgár azért fizetést kap, hogy intézzék az ország ügyes-bajos ügyeit, és NEM arról, hogy az állampolgároktól kapott hatalmat felhasználva itt egymásnak ugrasszák a zembereket, korlátozzák a demokráciát, átvegyék az irányítást a "köz" média felett és ellopják a közpénzt!

2014.11.16. 09:39:28

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Ez annyira dedós.
Lépj már tovább!

Fejesrob 2014.11.16. 09:39:41

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Még meg is magyaráztam neked, lásd milyen rendes csákó vagyok. De szerintem most már legyél öntevékeny.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 09:39:43

@Fejesrob: De nem ezt írtad kishaver! nem kellene visszamenned az általános iskolába, hogy megtanulj fogalmazni?
Ez nem azt jelenti!

"56-ban pár ezer ember halálába került az, hogy a magyar kommunistáknak fontos volt az, hogy milyen a közérzeted. "

vasútlhíd 2014.11.16. 09:41:36

@Diorella Queen: Szerintem meg az dedós, hogy az előzmények ismerete nélkül beszállsz egy vitába majd nem kérsz elnézést.
csivavának van igaza, te meg nem is olvastad el Fejesrob milyen hülyeséget írt.

2014.11.16. 09:42:23

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: De közben intézik az ország ügyes bajos ügyeit is.
Ha nem csinálnának semmit, akkor nem írna rólunk a külföldi sajtó állandóan és nem születne annyi törvény, hogy már követni sem lehet.
Szóval azzal igazán nem vádolhatod meg a fiúkat, hogy nem csinálnak semmit.

2014.11.16. 09:42:54

@Fejesrob: az USA es az EU csak OV fejét nem birja. Ő a rohadt alma a kosarban. A jelenlegi fidesz garnituraval jol ellenének (minek ide reszukrol saját jelölt?), ugyan van ott még egynéhány utodott (Lazar, Balog, L. Simon), de azoknal meg nem tudni mennyi a szerep es mennyi a valodi énjük (ráadásul idaig nem kerultek be a CNN headline-ba).

Fejesrob 2014.11.16. 09:43:41

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Nem lenne egyszerű Orbánékat megbuktatni.

A többinek nem sok értelme, van, minden párt nyerni akar a választásokon, kérdés, hogy mire képes és mekkora a mozgástere.

Pld. szerintem az MSZP ma is kormányon lenne, ha 2002-ben az SZDSZ nélkül is nyerni tudtak volna. Gyurcsány nem tudott volna hatalomra jutni az MSZP-n belül, az SZDSZ valószínüleg légüres térben ugyanúgy megszűnt volna.

vasútlhíd 2014.11.16. 09:44:27

@Fejesrob: Az orosz gazdasági jelenlét semmiség.
Az oroszokat meg sem említik.
www.tozsdeforum.hu/uzlet-2/gazdasag/egyre-tobb-toke-erkezik-magyarorszagra/

"A nettó közvetlen-tőkebefektetések legnagyobb – és egyre növekvő súlyú – forrása Magyarország számára Európa. Míg 2008-ban a források közel 80, addig 2012-ben már több mint 90 százaléka Európából származott. Németország mellett olyan európai országok fektettek be nagyobb összegeket Magyarországon, mint Ausztria, Hollandia, Luxemburg és Franciaország. Érdemes megemlíteni Szlovákiát is, ahol a magyarországi székhelyű cégek stabil tőkebefektetők voltak az elmúlt években- közölte az MNB. A Németországból származó működőtőke szerepe a válság kitörése óta jelentősen növekedett. Míg a német közvetlen tőkebeáramlás részaránya a teljes beáramláson belül a válság előtt átlagosan mintegy 35 százalékos volt, addig 2009-et követően meghaladta a 65 százalékot.

Európán kívül az amerikai kontinens, azon belül is a közép-amerikai régió és az Egyesült Államok rendelkeztek nagyobb mértékű magyarországi tőkebefektetéssel, de ezek nettó mértéke 2012-re jelentősen mérséklődött."

2014.11.16. 09:46:07

@napelemügynök: Tényleg!
A Templeton bevásárolt egy csilliárd forintig magyar állampapírral.
Már is megfogtuk az USA tökét!:)

Netuddki. 2014.11.16. 09:47:11

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Még az is lehet, hogy '56-ot is a ruszkik intézték. Ugyanúgy mint most Ukrajnában.

Ukrajnában volt egy orosz báb elnök. Az is a kapott hatalmat főleg habzsi-dőzsire használta, amiért persze a nép berágott és elzavarta. Most a ruszkik arra várnak mikor vonulhatnak be. Ami azért a XXI. században már nem olyan egyszerű mint '56-ban volt. Ezért is vannak jelen egyelőre mindenféle felségjelzés nélkül a ruszki katonák és hadieszközök Ukrajna keleti felén.

Persze a lényeg számunkra nem ez, hanem az, hogy az orbánék miért játsszák folyton a naiv kiscsákót? Aki ilyet csinál, mint a putyin Ukrajnával, általában nem szokták szeretni. Aki az ilyenekhez törleszkedik azokat se.
Olyan mintha az orbánék a saját kis világukban élnének a saját kis iliberális, unortodox szabályaikkal. Szerintem össze kéne dobni nekik a pénzt, venni egy lakatlan szigetet, aztán húzzanak el oda és szekálják egymást a halálba a hülye baromságaikkal!

Fejesrob 2014.11.16. 09:47:28

@ericghar: Az USA-t kurvára nem érdekli Orbán. USA-Orosz konfliktus van, mi meg közte.

A dolog arról szól, hogy Orbánt viszont nem Obama választja, ezért Orbán nyilván 2018-ban a magyar választók jóvoltából is nyerni akar.

Ez pedig a megélhetésről szól. Ha eltűnnek az orosz turisták, ha duplájára nő a gáz és az üzemanyag, ha az oroszok visszalépnek Pakstól, ha megszűnik az orosz export, akkor pedig ennek lőttek.

Ha Orbán tudná azt, hogy mindezeket az USA gond nélkül pótolná, ő lenne az első aki beintene Putyinnak.

Ad Dio 2014.11.16. 09:47:35

@Mr. Waszabi:

Ennek nézz utána kicsit. A Norvég gáz nem megoldás még rövid távon sem Európának. Sem az LNG technológia sem a kitermelhető mennyiség nem elégséges. Okozhat némi átmeneti - talán némiképp fájdalmas - kiesést az orosz gázexport számára, de kiváltani nem fogja. Ezt egyébként a Norvégok nem kevésszer el is mondták az elmúlt években.

2014.11.16. 09:48:12

Már csak törvénybe kell iktatni, hogy tegnaptól a T betűvel regisztrált állampapír vásárlóknak az állampapírok után a kamat mindössze 0,00001% és abból is 99 % különadót kell fizetniük!
:)))

Fejesrob 2014.11.16. 09:48:35

@napelemügynök: Most így magunk között,elég egy mondat.

Te tényleg azt hiszed, hogy Orbán azért áll ellen az USA-nak mert Putyin faszát szopja?

Ad Dio 2014.11.16. 09:50:53

@Bona Fides:

Nem. Mondjuk persze a vakhitű liberált világpolgárok sem sokkal egyszerűbbek. Mindkét csoport elmegy a valóság mellett. Aztán meg csodálkozik hogy hava tűnt a talaj a lába alól.

Fejesrob 2014.11.16. 09:51:16

Azt nem értem, hogy egyeseknek miért nem tűnt fel az, hogy Orbán 2014-ben nem hogy nem bukott meg, de elég magasan nyert. Ti nem vizsgáljátok ennek okait, megelégedtek azzal, hogy birka a nép?

Netuddki. 2014.11.16. 09:51:43

@Diorella Queen: Ja, ezt szoktam lázas semmittevésnek hívni. A probléma, hogy a tevékenységüknek több a kára mint a haszna.

De, hogy ne csak üres duma legyen.
A mindenkori államvezetés már 25 éve adós nekünk, adófizető magyar állampolgároknak egy normális, jól működő adórendszerrel. Ezzel szemben az APEH-ot, NAV-ot a mindenkori "hatalmon" lévők a saját kis piszkos ügyeik céljaira használták fel. Ebből következik itt nem érdeke az ilyen fidesz, maszop féle pártocskáknak rendbetenni a dolgokat. Ergo, nem végzik el a munkájukat. Amiért amúgy átlag feletti javadalmazást vesznek fel hónapról-hónapra...

vasútlhíd 2014.11.16. 09:51:53

@Fejesrob: Hol írtam én ilyet? Neked tényleg komoly gondjaid vannak mind az olvasással, mind a fogalmazással. zagyvaságokat írogatsz össze-vissza.

2014.11.16. 09:53:19

@Fejesrob: Akkor volt a nemzeti fásultság mélypontja szerintem.
Ebből mostanában kezd kilábalni a nép.

Red shield representatíve 2014.11.16. 09:53:29

@Fejesrob: Ennek a vitának régen véget vethettél volna ha annyit írsz hogy rosszul fogalmaztál.
De sem fogalmazni nem tudsz, sem a hibádat elismerni.

Netuddki. 2014.11.16. 09:54:00

@Fejesrob: Egyszerű lenne. Csak virítani kéne a "bizonyítékokat". Honnan van a szíjjártónak 170milkás vityillója, az orbán hogyan lett pár év alatt földbirtokos. Hogyan lopják el az EU-s pénzeket. Mindezekért mennyivel több adót kell befizetnünk. Mindarról amiről pletyka szinten sejtünk valamit, de nincs "bizonyíték".

Fejesrob 2014.11.16. 09:54:30

@Ad Dio: Azért a balliberális politikusoknak jól jönne az, hogy ha Orbán bajban lenne.

De nem értik meg, hogy ők is bajban lennének és ebből Orbán profitálna.

Én a balliberális pártok helyében most kiállnék Orbánék mellett. Már azokra gondolok, akiket nem Sorosék fizetnek. Szerintem ez sok új szavazatot is jelentene. (Lsd. Jobbik, aki ebből profitálni fog).

Red shield representatíve 2014.11.16. 09:55:08

@Ad Dio: Az oroszok meg azonnal becsődölnek ha Európa nem vesz gázt tőlük. Úgyhogy ez ügyben az üres frázisok pufogtatásán kívül más nem történik.

2014.11.16. 09:56:29

Mostanában kezd ráérezni a nép arra, hogy beleszólhat a kormányzásba ha akar.Elég hozzá csak annyi, hogy pár monitorral bebasszuk a fidesz székház ablakait meg hasonlók.:)))

Fejesrob 2014.11.16. 09:57:08

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Teljesen egyetértek, de tovább kell ennél menni.

vasútlhíd 2014.11.16. 09:58:05

@Diorella Queen: Ja. Vagy a Templeton elkezdi nyomott áron eladni a magyar állampapírt és másnaptól senki sem vesz a Magyar Államkincstártól. Rövid úton becsődölünk, vagy IMF.

Fejesrob 2014.11.16. 09:58:36

@Red shield representatíve: Az a gond, hogy előbb mi csődölnénk be.

Az oroszoknak a németek "szerint" 4 évi tartaléka van. Azaz 4 évnyi totális gázelvonást bírnának ki. Úgy, hogy feltételezzük, Kína gázigénye nem nő.

2014.11.16. 09:59:36

@Fejesrob: Nem véletlen vásároltak be arannyal az oroszok.

Fejesrob 2014.11.16. 09:59:51

@Diorella Queen: Igen, az jó ötlet volt, persze nem a monitor, hanem a tömeg a rájukrepült ballibsi politikusokkal. Orbánék azonnal megértették miről van szó.

2014.11.16. 09:59:53

@Fejesrob: Valamire készültek és készülnek.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 10:00:36

@Fejesrob:

"Orbán nagyon jól tudja, hogy 4 évente nem Obamával, hanem saját választóival kell elszámolnia és ameddig Mo. érdekei ellentétetesek az USA itteni érdekeivel, addig Orbán "kénytelen" ellenállni az USA-nak."

Tökéletes megfogalmazás.

Egy balos ezt persze sose fogja érteni, mivel az ő lételeme a megalázkodás és a feltétlen hűség hol az egyik, hol a másik oldal nagyhatalma irányában.

2014.11.16. 10:00:51

@Fejesrob: A monitor is jó ötlet volt.
Kár hogy nem hívta fel a figyelmet az elektronikus hulladékokra.

Ad Dio 2014.11.16. 10:01:03

@Red shield representatíve:

Csakhogy az oroszok tudják, hogy ez lehetetlen, mert Európának _nincs_ más választása. Feltéve hogy a fagyhalált és az ipar leállását nem tekintjük alternatívának.

Valóban csak acsarkodás megy.

Mit gondolsz miért nem épült meg a Nabucco? Mert nem sikerült biztosítani azt, hogy a gáztermelők tartósan euroatlanti kézen legyenek. így Oroszország még mindig a kisebbik rossz az iszlám világhoz képest.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 10:02:09

@Diorella Queen:

"Mostanában kezd ráérezni a nép arra, hogy beleszólhat a kormányzásba ha akar.Elég hozzá csak annyi, hogy pár monitorral bebasszuk a fidesz székház ablakait meg hasonlók.:)"

Te nem a népről beszélsz, hanem a prolikról.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 10:04:01

@Red shield representatíve:

"Az oroszok meg azonnal becsődölnek ha Európa nem vesz gázt tőlük."

Hülye vagy. Az oroszok legnagyobb megrendelői nem az EU.

Ad Dio 2014.11.16. 10:04:08

@Fejesrob:

Nincs azoknak semmiféle tartaléka. Ha esik a szállítás, esik a gazdaság. A tartalékaik társadalmiak: Putyin helyzete atomstabil. Ennek erodálás lenne 4-5 év. Viszont közben befigyelhetne egy totális háború is. Mivel...

Európa elemi érdeke egy együttélés megvalósítása az Oroszokkal. Ebben a kérdésben nem kellene vakon követni az USA kívánalmait.

Fejesrob 2014.11.16. 10:04:37

@polyvinyl: Volt is hányingerem rendesen, amikor az LMP-s Schiffernek az volt az érve, hogy az USA erős ás jobb neki engedelmeskedni, mint ellenállni.

Persze ezeknek azért van pofájuk az 56-os parcellában oktatni a népet arról, hogy a demokráciáért igenis harcolni kell.

Mindig is az volt a véleményem, hogy ha harcolni kell, arra nagyon vigágyázok ne egy liberális "szellemiségű" kolléga legyen a hátam mögött.

Fejesrob 2014.11.16. 10:06:39

@Ad Dio: Ez a német lapok véleménye.

Teljesen egyetértek. Az oroszok realitás, az USA pedig a világhatalom megtartásáért harcol és egyenlőre most tart ott, hogy ezért már barátokat kell áldoznia.

Nincs afelől kétségem, hogy utánunk a szlovákok, osztrákok jbnnek.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 10:07:17

@Fejesrob:

"Én a balliberális pártok helyében most kiállnék Orbánék mellett. "

A balos csürhe egymással se képes összezárni - lásd az "Összefogás buktát - nem hogy az ellenféllel zárjon össze, ha a hazája belügyeibe ugatnak bele idegen hatalmak.

Másrészt a balos csürhének nincs is hazája, ebből következően nem szereti és sose védené meg semmilyen támadás ellen a hazáját.

A balos csürhe hazátlan.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 10:12:13

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

": Egyszerű lenne. Csak virítani kéne a "bizonyítékokat". Honnan van a szíjjártónak 170milkás vityillója, az orbán hogyan lett pár év alatt földbirtokos. "

A balos csürhe SOSE verné emiatt az asztalt.

Hiszen akkor a saját elvtársai érdekes történetű vagyonosodásáról is el kellene számolnia.

Ezért a balos csürhe igen örül annak, hogy az USA rátámadt a jobboldalra, hiszen ettől két fejleményt is remélhet:

1. a balos - és USA felé lojális - elvtársak vagyonosodása nem lesz bolygatva.

2. Reményük van arra, hogy az Orbán-kormány megpuccsolása után, demokratikus választások NÉLKÜL, a többség támogatása NÉLKÜL az USA majd visszaültetné őket a hatalomba.

Fejesrob 2014.11.16. 10:14:24

@polyvinyl: Lényegtelennek tartom, mert kicsi a támogatottságuk, de ugyanakkor azt fontosnak tartom, hogy a ballibsik, vagy legalább a balos része alapvetően nemzeti irányba törjön ki.

Persze olyan vastag és általános kommunista szemlélettel amely ott uralkodik, nyilván nehéz lesz. Most azért már odáig eljutottak, hogy a kommunizmusban is tevékeny vezetőik már kínosak számukra, egy ilyen már nem automatikus út a karrierig.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 10:17:50

@Diorella Queen:

"@Fejesrob: Akkor volt a nemzeti fásultság mélypontja szerintem. Ebből mostanában kezd kilábalni a nép."

Álmodj királylány!

A magyar nép NEM kér a baloldali levitézlett arcokból. Se Tóbiásból, se Mesterházyból, se Bajnaiból, se Fodorból, se Szigetváriból, se Demszkyből meg a sleppjéből, se Karácsonyból, se a nevükre se emlékszem LMP-s, meg PM-es balfaszokból és balpinákból.

Ezek az emberek mind mennek a történelem szemétdombjára.

És ez így lesz, akárhány fizetett aktivistát, meg buta arcú, viszkető pinájú naiv egyetemista kislányt vezényeltek ki a fővárosi utcákra.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 10:25:48

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

"Még az is lehet, hogy '56-ot is a ruszkik intézték. Ugyanúgy mint most Ukrajnában."

Ostoba.

Az ukrán konfliktust nem a ruszkik intézték, hanem az USA és az EU boltolta le egymással, amikor esélyesnek tűnt, hogy az ukrik mégse akarnak csicskának állni az uniónál.

Az EU ódzkodott picit a demokratikus választáson megválasztott ukrán kormány megpuccsolásától, de az USA erélyesen rájuk szólt.

Ha nem hiszed, keress rá a Youtube-on a releváns telefonbeszélgetéses videóra, amit a kijevi USA-követséget lehallgató oroszok tettek fel, miután az első hülyegyerekek kivonultak a Majdanra.

dr doktorka 2014.11.16. 10:32:48

Azért hatalmas egy csapás Orbán-nyaloncnak lenni. Ennek a skizofrén bolsi beteg faszinak a cselekedeteit éltetni, utána meg magyarázni.

Mekkora szopás már egy fidesz trollnak, hogy eredetileg szidni kell a komcsikat, de aki Orbánya elvtárs körül van komcsi (meg a fidióta táborban), azoknek a seggét ki kell nyalni.

Mekkora szopás már egy fidesz trollnak, hogy hazaáruló zsidózni kell a Kertészt, majd utána parancsra az ő seggét is ki kell nyalni és megmagyarázni, hogy mekkora író és hazafi is ő.

Mekkora szopás már egy fidesz trollnak, hogy pocskondiázni kell az EU-t, majd utána benyalni a támogatásért és dícsérni a szervezetet.

Mekkora szopás már egy fidesz trollnak, hogy pocskondiázni kell a multikat, majd utána tapsolni Orbánya eftársnak, amikor odamegy fontoskodni az üzem átadásokra és megmagyarázni, hogy a multi nélkül a magyar gazdasag elképzelhetetlen.

Mekkora szopás már egy fidesz trollnak, hogy 2010-ig hazaárulózni kellett arra, aki az oroszokat megemlítette, most meg már a fidióta birkája Lenin életmüvét akarja átültetni Magyaro-ra.

Mekkora szopás már egy fidesz trollnak, hogy Orbánya elvtárs minden moslékot meg tud vele zabáltatni!

Netuddki. 2014.11.16. 10:33:09

@polyvinyl: Ostoba fideszes csicska. Az ilyeneknek tetszenek azok a vezetők akik ellopják a közpénzt. Mint a janukovics is, meg az orbánod. Aztán előbb-utóbb akad pár "hülyegyerek" aki megdönti ezknek az élősködőknek a hatalmát. Ez már persze nem tetszik annyira mi? Nem csodálom. Erkölcsileg egy nagy nullák vagytok kicsirigó, és csak azt nézitek hogyan húzhattok hasznot a többi becsületes emberből. Anyádat oktasd ki faszfej fideszes!

Mr. Waszabi 2014.11.16. 10:35:08

@Ad Dio: biztos igazad van, nem mélyedtem el benne. Azonban eltérő a szemléletünk - szerintem kell tudni, hogy mik a céljai valakinek és ahhoz tartania magát, áldozatok árán is. El kell tudni dönteni, mi fontosabb, mi ér többet. Szerintem az ország hosszútávú fejlődése szempontjából az orosz gáz csak egy kis rész, nagyon pici. Aki pillanatnyi érdek, vesztéstől, áldozattól való félelem miatt eladja a jövőjét, az csak sodródik a körülményekkel, mások akarata szerint és sosem ér célhoz. Ez igaz az egyes emberre épp úgy, mint egy országra - ezért nincs semmi valóságos alapja Orbán elképzeléseinek.
Az orosz függés szorosabbra vonása nem teszi lehetővé, hogy fejlődjünk. Nem fogják engedni, hogy náluk fejlettebbek legyünk, ki fognak használni, zsigerelni, akármilyen eszközzel. Amint ez történt a szocreálban is, és amin látszik a közvetlen szomszédai felé tanusított putyini politikából.

Mindenre van megoldás - csak gyakorta válság helyzet szükséges a változtatáshoz. Senki nem ilyennek képzelte a jövőt, más tervezett. Ezt a kanyart nehezen veszi mindenki.
A CRT még az LCD megjelenése után 20 évvel is uralta a piacot, mert senkinek nem volt érdeke áttérni az új, drágább technológiára, annak tökéletesítésébe invesztálni. Az autóipart az olajár emelkedése kényszerítette rá a fejlődésre,
hát most a gázhasználaton a sor, itt is takarékosabb magoldások kellenek, ehhez viszont áldozni kell az elején.
Gondolkodásmódbeli változás kell ahhoz, hogy esetleg elfogadjuk: invesztálni kell új technológiákba, amelyek életviteli költségeink között nagyobb arányt követelnek, azonban idővel megszokjuk.
Takarékoskodni, hatékonyítani kell, ott, ahol lehet, idővel majd megszokjuk, hogy drágább a gáz. De még mindig kevesebb áldozattal, kárral jár, mintha eladjuk magunkat tokkal-vonóval az oroszoknak, akár gazdasági berendezkedésünket is beáldozva. Remélem, nálunk erre nem kerül sor, befejeződik az a komcsi őrület (központi tervgazdálkodás), s nem az lesz az ára, hogy visszasüllyedünk a 80-as évekbeli Románia körülményeihez. Mert ami most kinéz itt strukturálisan, hatékonyságban, abból az akkori magyar állapotok már nem jönnek ki, ezt azért tisztán kell látni.

Netuddki. 2014.11.16. 10:37:34

@polyvinyl: "Te nem a népről beszélsz, hanem a prolikról."

Mégis ki a faszom vagy te kis fideszes szarcsimbók, hogy leprolizod a becsületes, magyar állampolgárokat? Azokat, akiknek elege lett a balfasz, megosztó, kártékony, szellemileg leépült orbánodból...

dr doktorka 2014.11.16. 10:41:29

@polyvinyl: "Ezért a balos csürhe igen örül annak, hogy az USA rátámadt a jobboldalra,"

Jobboldal? Barátom, a jobboldal az az öntudatos polgári és európai ember. A fidesz maffia szövetkezetben egy darab polgár nincs, csak trikolór színekben ugrabugráló ostoba parasztok és kádári prolik birka tábora.

Amíg ezek elhiszik Orbánya hülyítését, hogy ez a proli sereg az EU gyorsnaszádja és IQ vezére, addig Orbánya be tudja zsebelni a szavazataikat. Amikor viszont felébred a prolija a kábításból (mint 2006 után), akkor már csak az lesz a kérdés hogy akasztják-e a fideszes bünbandát vagy csak leváltják.

Olvass Márait elvtárs, ha tudni akarod hogy mi az a polgárság és jobboldal.
Apropó jobboldal, Mária pont ezt a mai fajta suttyó, nemzet rohasztó jobboldalt is a pokolba küldte anno, mert ez a fideszes fajta "jobboldal" már akkor is létezett és lerohasztotta az országot és a nemzetet.

Ad Dio 2014.11.16. 10:43:43

@Mr. Waszabi:

Van igaz abban amit mondasz (főleg a hatékonyság növelésben és a takarékosságban), de azt gondolom a következtetésed nem helyes a végén, mert ez csak javít az egyenlegen, de nem oldja meg a kérdést. Mert nem tudja.

Oroszországgal magában semmi bajunk nem kellene hogy legyen. Olyan amilyen, de hosszú évekig elvagyunk egymás mellet - kölcsönös egymásra utaltságban - békességben. A jelenlegi konfliktust nem az oroszok kezdeményezték, hanem a Nyugat, vagyis "mi". Ezt nem szabadna elfelejteni.

Az energiahordozók problémája meg nagyon összetett. Lehet képzelegni, meg vakreményekbe kapaszkodni (összeesküvés elméletek, progresszív víziók, technológiai fejlődés töretlenségébe és mindent megoldó képességébe vetett hit stb), de a realitás az, hogy ez bizony egy olyan probléma ,amire jelenleg nincs megoldás és a kutatások nem nagyon kecsegtetnek rövidtávú megoldással. Sajnos.

Így viszont azzal kell főzni, ami van. ezért volna fontos, hogy a realitások szabják meg az utat és ne a z ideológiai hangoltság, szimpátia/unszimpátia meg a vágyak.

ördöngös pepecselés 2014.11.16. 10:47:16

@polyvinyl:

Gyere holnap te is tüntetni az orbán rezsim ellen, ne itt a blogokban trollkodj bacod!

nu pagagyí 2014.11.16. 10:47:45

@$pi$: Év végére felduzzad a közintézmények, közszolgáltatások belefulladnak az adósságba (az egészségügy már 100 milliárd minusznál jár), amit év elején visszaadnak, mert ki kell fizetni valamikor a beszállítókat. Az állami cégeknek visszaadják a vásárolt állampapírokat, mintha az állam nem is tartozna nekik, aztán persze év elején ismét megjelenik adósságként. Az a probléma, hogy egyre többet kell ügyeskedni, mert a valós hiány egyre duzzad. A kormány igyekszik is. Útonálló módszerrel kiszámíthatatlanul adóztatja össze-vissza, visszamenőlegesen is az értékteremtő szektort, ami egyszeri gyógyír, de következő évben újabb adókat kell kifundálni, mert a fejős tehén odébb áll.

Netuddki. 2014.11.16. 10:52:45

@Ad Dio: "Oroszországgal magában semmi bajunk nem kellene hogy legyen."

Ha csak az nem, hogy bekebelezték a Krímet, harcok folynak Ukrajna keleti felének (vagy akár az észnek) az elszakítása és Oroszországhoz csatolása miatt. Igen, azt az Ukrajnát támadják a ruszkik aminek annak idején megígérték, hogy meg fogják védeni.

Az energia meg nem vész el csak átalakul. Az EU-nak gáz kell, a ruszkiknak meg pénz. Ez ilyen egyszerű. Kár ezt túlragozni.
A ruszkiknál meg még jó ideig nem lesz fejlett a gazdaság, köszönhetően a diktatúrának, és az állami maffia gazdálkodásnak. Ez is ilyen egyszerű.
Az orbán meg annyira hülye, hogy nem látja át ezt a nagyon egyszerű dolgot. Vagy mégis mit vár? A ruszkik olcsóbban fogják adni a gázt ha hozzájuk törleszkedik? A barom...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 10:55:03

@Guestenye:

"Gyere holnap te is tüntetni az orbán rezsim ellen, ne itt a blogokban trollkodj bacod!"

Nem megyek tüntetni Orbán ellen, mert NINCS helyette reális alternatíva, akinek a hatalomra jutása MELLETT tüntethetnék.

Úgy meg csak a hülye tüntet, hogy azt mondja, hogy ez "monnyonle", de nem tud épkézláb jelöltet állítani helyette.

Ugye megbocsátasz, ha nem akarom hatalomra juttatni se Tóbiást, se Mesterházyt, se Szigetvárit, se Bajnait, se Fodor Gábort, se a vérlibsi LMP-s, Együttes, PM-es sleppet?

:)

vasútlhíd 2014.11.16. 10:55:38

@Ad Dio: "A jelenlegi konfliktust nem az oroszok kezdeményezték, hanem a Nyugat, vagyis "mi"

- ja! El is felejtettem, hogy az USA annektálta a Krímet.

vasútlhíd 2014.11.16. 10:56:34

@polyvinyl: De talán azért érdemes lenne, hogy a Fidesz maffia egy értelmesebb Don-t válasszon!

igazi Ténytár 2014.11.16. 10:58:41

@Diorella Queen: "Azért egy pár USA ellenes transzparenst szeretnék látni a holnapi tüntetésen,"

Te vagy a BKV ellenőr?

""Buzi, mocskos, alpári geci amerikai vagy!" - üvöltötte egy ellenőr a 49-es villamoson egy utasnak. "

"mert nehogy azt higgyék már az amcsik, hogy vígan szopja a magyar nép a farkuka"

Igazad van, mert ne verjük át őket. A büszke magyar nemzeti az hatalmas orosz f@szt szereti szopni, nem a puha amerikait.

444.hu/2014/06/23/orban-viktor-leszopta-putyint/

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 10:59:17

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

"Mégis ki a faszom vagy te kis fideszes szarcsimbók, hogy leprolizod a becsületes, magyar állampolgárokat?"

Viszakérdeznék:

Mégis ki a faszom vagy te kis szockó szarcsimbók, hogy a NÉP akaratának a képviselőiként állítasz be párezer hőzöngő lumpent, viszkető pinájú naiv diáklányt, meg a diplomájához nyelvvizsgát szerezni képtelen ki-ha-én-nem hülyegyereket?

vasútlhíd 2014.11.16. 10:59:40

@polyvinyl: "a releváns telefonbeszélgetéses videóra, amit a kijevi USA-követséget lehallgató oroszok tettek fel,"
- aha. tehát egy lehallgató kérdéseket tesz fel, az releváns. Ez a hét vicce.
De hülyék ezek az usákok, képtelenek egy nagykövetség telefonvonalait titkosítani. Ez mennyire hihető! Egy fideszesnek. ja, annak igen.

igazi Ténytár 2014.11.16. 11:00:26

@polyvinyl: Akkor egyetértesz az orban rezsimmel. Nem baj, csak akkor ne játszd itt hogy te elítéled őket ha NEM szavazol, vagy tüntetsz ellene.

vasútlhíd 2014.11.16. 11:01:08

@polyvinyl: "meg a diplomájához nyelvvizsgát szerezni képtelen ki-ha-én-nem hülyegyereket?"
Ki a faszom vagy te szarcsimbók aki hiszel angol nyelvvizsgát szerezni képtelen NAV elnöknek?

vasútlhíd 2014.11.16. 11:02:34

@polyvinyl: Ez a viszkető pinájú diáklány dolog nagyon megfogott téged. Ínhüvely gyulladása van az ötcombú asszonykádnak? :-))

vasútlhíd 2014.11.16. 11:03:49

@Fejesrob: "USA pedig a világhatalom megtartásáért harcol és egyenlőre most tart ott, hogy ezért már barátokat kell áldoznia."
- Sokkal egyszerűbb renitens szövetségeseket megreguláznia, aki minden csak nem barát.

vasútlhíd 2014.11.16. 11:04:58

@polyvinyl: Ki az oroszok legnagyobb megrendelői? melyek lennének azok a nem EU tagországok?

vasútlhíd 2014.11.16. 11:05:51

@Diorella Queen: "Nem véletlen vásároltak be arannyal az oroszok"
Amin máris buktak egy csomót.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 11:06:06

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

"Az ilyeneknek tetszenek azok a vezetők akik ellopják a közpénzt. "

A Tóbiás, a jelenlegi MSZP-s pártvezető nem dézsmálta-e évekig a közpénzt például azzal, hogy "elfelejtette", hogy fővárosi lakosként nem kellene havonta többszázezret felmarkolni útiköltségre, meg lakhatásra?

És ennél a saját pártja vezetésében csak rosszabb arcok vannak.

Vagy ott van a Gyurcsány, akkora bűnöző, hogy jelenthetne neki bármelyik szicíliai keresztapa. Sajnos nem lehetett felelősségre vonni, mert elévült az ügye, addig halasztgatták a kivizsgálását az elvtársak.

És ők csak a kandírozott gyümidísz a szarhabos szockó torta csúcsán.

nu pagagyí 2014.11.16. 11:07:23

@Ad Dio: Milyen konfliktust is kezdeményezett a Nyugat az oroszokkal? Úgy tudom, nem nyugati tankok császkálnak Ukrajnában és Grúziából sem a Nyugat harapott ki részeket, ahogy Csecsenföldön sem beszélhetünk nyugati terrorról. Az oroszok ismét elkezdtek egy agresszív, terjeszkedő politikát, semmisnek tekintve a korábbi birodalom szétesése után függetlenné vált országok jogait és a velük kötött szerződéseket. Az oroszok még sehová nem vittek jólétet, ahová betették a lábukat, nem csoda, ha csak fegyverrel tudnak érvényt szerezni hatalomvágyuknak.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 11:08:31

@napelemügynök:

Nézd, Európa csak innen nézve látszik nagynak :)

Máshonnan nézve Európa csak Ázsia félszigete, egy szarcsimbók a világ valagán.

déjá vu39 2014.11.16. 11:09:55

@Fejesrob: Van választásunk. Eldönthetjük, hogy Oroszország vagy a Nyugat. Több választási lehetőség nincs, teljes függetlenség ebben a földrajzi helyzetben és ekkora országméret (gazdasági- és katonai potenciál) mellett kizárható. Valamekkora függetlenség elérhető.
Ha lehet, én a nyugatot választom. Csak, mert éltem mindkét befolyási övezet tagjaiként, jártam mindkét övezet országaiban.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 11:11:18

@napelemügynök:

Az USA is és az EU is elismerte a hangfelvétel valódiságát.

Innentől fogva hülye vagy, felesleges tovább égetned ezügyben magad.

Netuddki. 2014.11.16. 11:12:04

@polyvinyl: Na és akkor mi van ha a maszop alatt is loptak? Szerintem a végeredményen nem változtat. Ugyanolyan tolvajok vagytok.

Lassan meg kéne szakítani a hagyományt, hogy a soron következő kormány azért nem csukja le az előző kormány tolvajait, hogy egyrészt ők is lophassanak, másrészt nehogy a következő kormány őket is lecsukja a lopásért...

vasútlhíd 2014.11.16. 11:13:09

@polyvinyl: Mellesleg az EU miért is ismerné el egy kijevi USA nagykövetség telefon beszélgetését valódinak?
Link?

explanatus 2014.11.16. 11:14:47

@Diorella Queen: Meg magyar zöldséggel gyümölccsel.

hvg.hu/gazdasag/20110722_zoldseg_export_oroszorszag/

„a magyar éves összes zöldség-gyümölcs export 8-10 százaléka kerül Oroszországba”

www.agrotrend.hu/hirek/feldolgozo-elelmiszeripar/a-magyar-zoldseg--es-gyumolcskivitel-30-szazalekat-oroszorszagba-vinnek

„most a magyar zöldség-gyümölcs kivitel mindössze 5 százaléka irányul Oroszországba”

„A magyar zöldség-gyümölcs ágazat exportjának a 30 százalékát 2020-ig Oroszországba szeretnék kivinni a magyar termelők”

2011-től 2014-ig leesett a felére. Erről az 5 százalékos szintről öt év alatt meg fog hatszorozódni?

Hogyan? A jelenlegi felvevőpiacok kárára, vagy a termelést úgy akarják fellendíteni, hogy ez a meglévő piacok feladása nélkül történjen meg? Ha az előbbi, akkor feladjuk a már megszerzett piacainkat egy álomért, amiből ha felébredünk, akkor a régi, már nincs meg, az új meg nem lesz meg. (veréb túzok közmondás)

Tudjuk egyáltalán mit akarunk? Nem csak a zöldség-gyümölccsel? Vagy csak zöldségeket beszélünk?

vasútlhíd 2014.11.16. 11:15:36

@polyvinyl:

"Kiszivárgott Ashton-telefonbeszélgetés: A Majdan vezetői is lövettek a tüntetőkre?

A mesterlövészeket, akik a kijevi tüntetőkre lőttek még február végén állítólag a Majdan vezetői bérelték fel - legalábbis erről beszél Urmas Paet észt külügyminiszter és Catherine Ashton az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője egy most kiszivárgott telefonbeszélgetésben."

Hehe. Nem is kijevi beszélgetés, nem is az USA nagykövetség. Na ennyire vagy te hiteles! :-))
Idióta fidesz zombi! Még azt sem tudod hogy mire hivatkozol!

vasútlhíd 2014.11.16. 11:16:51

@polyvinyl: "a releváns telefonbeszélgetéses videóra, amit a kijevi USA-követséget lehallgató oroszok tettek fel,"
Na akkor erről lesz link, vagy csak ordenáré hülyeségeket írtál? :-))
Ki is a hiteltelen?

déjá vu39 2014.11.16. 11:16:51

@Fejesrob: Az orosz kapcsolatokból profitálunk? Mit?

Mr. Waszabi 2014.11.16. 11:18:15

@Ad Dio: elég racionálisan gondolkodom. E szerint, ha az utcánkban az első ház lakója már kirabolta vagy sarcolja a 2., a 3. és szembe lakó 5. ház lakóit, akkor elkezdek gyanakodni, hogy rám is sor kerül, hiába lakom 10 házzal arrébb. És ha eszem van, akkor nem behódolok az 1. számú lakónak, hanem összefogok a még maradék szabadokkal, mert együtt megállíthatjuk. Mert mondjuk nem engedjük be a boltba, ami az utca felső részére esik. Stratégia használhat stratégia ellen, s ha az aktuális érdek nem illik a stratégiába, vagy egyenesen ellentmond annak, akkor abból biztos veszteség származik. Ezt tapasztalják utcánk zsarolt lakói, akik a pénzükért nem kapnak semmi ellenszolgáltatást, viszont nem tudnak fejlődni sem, csak vegetálni. Elég logikus, hogy mi a helyes döntés, cselekvés egy ilyen helyzetben.
Azért nem jut sehova az országunk, vagy csak nagyon lassan, mert nem volt stratégiája évekig, pillanatnyi érdekek szerint sodródott, ami pedig most van, az sajnos a kommunizmus felé visz, ami konkrét zsákutca. Én nem szeretném megélni még egyszer, de szokom a gondolatot, hogy muszáj lesz, és persze ki fogom bírni, mert egyszer már kibírtam. A nagy baj azoknál lesz, akiknek fingjuk nincs arról, hogy jövőképükhöz képest milyen beszűkülést jelent, és nem lesznek képesek megbírkózni a lemondás gondolatával ott és akkor sem, amikor a valóság rá fogja szorítani őket. Akkor fogják tudni, hogy semmilyen pénzt nem ér meg egy diktátor barátsága, ha az nem egy veéünk azonos súlycsoportú ország, hanem sokkal nagyobb, és emellett kinyilvánítottan erőből diktál bárkinek - csak onnan kihátrálni utóbb, az még több veszteséget jelent majd. Viszont, ahogy fogy a della a veszteségeken, úgy lesz egyre nehezebb áldozatot hozni - sztem ez az, amit nem vesznek sokan figyelembe a mérlegelés során. Nekünk itt már nincs túl sok dellánk...elment stadionra, meg sok más hülyeségre, ami nem lehet se eladni, se megenni, de még eltüzelni sem.
Jellemzően ez az ország rövid látó volt az elmúlt 20 évben is, lásd pl. eladósodás ideiglenes jólét látszatáért, tehát a gondolkodásmódon kell először változtatni. Ezért valószínű, hogy nem hoz megoldást egy újabb rövidlátó döntés.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 11:18:22

@déjá vu39:

"Ha lehet, én a nyugatot választom."

Te mit kaptál a nyugattól az elmúlt 25 év alatt, hogy annyira kapaszkodsz utánuk? A Gorenje hűtőn, meg a gyümölcsjoghurton kívül mit kaptál, te kis konzumidióta.

Mert én emellett az ország mezőgazdaságának, könnyűiparának, feldolgozóiparának a leépítését, meg a fél ország lecsúszását, elszegényítését, sőt lerablását is kaptam.

Nekünk eddig Európából csak az idehordott szemétbálák, a turkálós ruhák, az uzsorahitelek meg az ott takarmányként se eladhatő, szépen felcímkézett ipari hulladék "élelmiszerek" jutottak a csillivilli áruházak polcán.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.11.16. 11:18:48

@polyvinyl: "keress rá a Youtube-on a releváns telefonbeszélgetéses videóra, amit a kijevi USA-követséget lehallgató oroszok tettek fel"
Te miről beszélsz?

déjá vu39 2014.11.16. 11:19:35

@Diorella Queen: Nézd, Te lehet hogy szopod valakiét.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 11:20:39

@napelemügynök:

Ott van a felvétel a Youtubeon, ezt RAJTAD KÍVÜL mindenki tudja. Szerintem te is tudod, és kurva nagyot tévedsz, ha azt hiszed, hogy én most elmegyek neked linket túrni :)

nu pagagyí 2014.11.16. 11:22:02

@polyvinyl: Látom az agymosás áldozatai képtelenek a valóság érzékelésére. A lakhatási támogatás felvétele rendszerszintű volt. Vidéki képviselő felvette, akkor is, ha lett volna hol laknia Budapesten. Lásd Kósát, akiről szintén kiderült, hogy évek óta van lakása az elitnegyedben, igaz a felesége nevén, hogy ne tűnjön fel. Gyurcsányt is előszeretettel szokták mindenfélének nevezni, de azzal nem vádolható, hogy hatalmával visszaélve gazdagította volna családtagjait. Amikor gazdagodott nem volt hatalma, amikor lett még a fizetéséről is lemondott és nem helyezte rokonait, vejét stb. zsíros állami állásokba, ahogy azt a családbarát kormány tagjai teszik.

nu pagagyí 2014.11.16. 11:24:23

@polyvinyl: Az is olyan, mint a photoshoppolt kép a maláj repcsi lelövéséről?

igazi Ténytár 2014.11.16. 11:26:47

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: ""Mégis ki a faszom vagy te kis fideszes szarcsimbók, hogy leprolizod a becsületes, magyar állampolgárokat?""

Hat ki lenne?

Kosa Lajos, Bayer Zsolt, Bencsik András híve aki gyalázza a magyar népet!

______
www.hetek.hu/belfold/200905/kosa_es_a_politikai_ellentmondasok

KÓSA Lajos (Fidesz)

3-4 millió embernek van komoly tartása, identitása, a többi 6-7 millió viszont nem rendelkezik ezzel.

Kósa szerint a társadalom többsége NEM IS IGÉNYLI, hogy rendelkezzen morális tartással.

______________

BENCSIK András (fidesz) : "A magyar népesség alapvetően a homo kádáricus alfajához tartozik. Erre a speciesre a tudósok szerint az alábbi tulajdonságok a jellemzők:
gyáva, önző, irigy, lusta, kicsinyes, sunyi, hazudós."

(Demokrata, 2004. december 9.)"
____

BAYER Zsolt

„Magyarország fele, ha van egy segg valahol, odaszalad, és kinyalja.”

a magyar társadalom fele proletármentalitással él. „Az pedig nem más, mint a magabiztos, feltörhetetlen ostobaság. Olyan hülye vagyok mint a föld, ellenben rettenetesen magabiztos "

www.csikszentkiraly.ro/sajto.php?id=165
____

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 11:29:59

@nu pagagyí:

Nem, az nem olyan. A fotosoppolt hangfelvétel az volt, amikor a Déri Balázsotok, meg a Török Zsoltitok leleplező videót forgatott Baján ;)

déjá vu39 2014.11.16. 11:33:06

@polyvinyl: Nem vagy elég tájékozott a múltról.

Amikor szétesett a keleti blokk, Antall József kormánya majd később Viktor is erősen orosz ellenes politikát folytattak (pl egyszer sem voltak látogatóba. Pedig annak jelentősége van, hogy kit ki látogat meg, és hogy kit ki fogad.) Akkor még megvették volna a magyar almát, meg az ipari terméket, csakhogy a nevezett vezetők azt mondták, hogy az akkora érték, hogy oda nem adjuk.

Apám akkoriban egy élelmiszeripari üzemben voltközépvezető. Tőle tudom, hogy a legnagyobb vevőjük a Szovjetúnió volt, a másik az akkori NSZK. Aztán nem volt gyár (nem eladták: leépült, mert nem lehetett az orosz piacra vinni a cuccot). Az oroszok meg elkezdték vásárolni a nyugati holmikat (ma is azt veszik inkább).

A Gorenje hűtő egyébként nem nyugatról jött, hanem az akkor még létező Jugoszláviából.

Ami meg azt illeti, én jártam moszkvai élelmiszerboltban, moszkvai sörözőben (volt vagy 3), az akkori GUM-ban és a Detszkij Mir-ben is.

Sőt: jártam ott WC-ben is.

Szóval, a világ nem fekete és fehér.

igazi Ténytár 2014.11.16. 11:33:08

@polyvinyl: Mert az oroszoktól mit kaptál a 40 éves megszálláson es az orszag lerombolásán, vegig erőszakolasan kívül?

Ja, hogy most szeretjük az oroszokat és a megerőszakolt magyar nők azok kurva nacik voltak akik megérdemelték?

ja hogy MAI NAPIG AZ OROSZ szlengben a kurva megfelelője a VENGERKA?

Nem baj utald a Nyugatot mert Orban most epp a keletit szereti szopni.

déjá vu39 2014.11.16. 11:34:09

Te írtál a szopásról. Én ilyen stílust csak akkor használok, ha valakit idézek.

nu pagagyí 2014.11.16. 11:34:13

@polyvinyl: Arra a felvételre gondolsz, amelyikről kiretusálták Lomniczyt?

nu pagagyí 2014.11.16. 11:44:55

@polyvinyl: Visszatérve az ukrán helyzetre. Csak egy biztos tényt ismerünk. Az oroszok elfoglalták a Krímet és már társasutazásokat szerveznek az állami alkalmazottaknak. Az összes többi összeesküvés-elméleten a szarkeverés szándéka szaglik. Hasonlatos a magyar kormánypropaganda belföldön alkalmazott "csodafegyveréhez", amely szerint az éppen kifosztott áldozatok pofátlanul agresszíven viselkednek.

dont be such a jew 2014.11.16. 11:46:04

Amerika nyilván meg szeretné dönteni Orbánt, de az egyetlen alternatíva egy másik fidesz kormány lenne.

Emléxünk: választások előtt Bajnai és Mesterházy is kiment az usa-ba eligazításra, de ott úgy döntöttek hogy ezekre nem fogadnak nagy tételben.

A szarkeverést is inkább a választás utánra hagyták. Egyelőre nem tünik levajazottnak a projekt. Csehországban is korrupció+nőügyek voltak a kormányváltás demonstrált indokai, de a cseh kormány népszerüsége nem volt Orbánéhoz mérhető.

Ráadásul nem ideális helyzet, hogy az atlantista balos ellenzékkel azonos súlyú széljobb is van.

Tehát marad a fidesz, de megpróbálnak majd vkit Orbán ellen tolni.

Nagyon izgi.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 11:46:23

@nu pagagyí:

A Déri Balázsék home videóján a Lomnici is rajta volt? Bár végül is akik igazán látványosan szoptak az ügyben, azok is lemaradtak róla :D

H2 bomba 2014.11.16. 11:48:36

@polyvinyl: elképesztő, mennyire hiszel a jelenlegi diktatórikus tekintélyelvű, hatalomhajhász, hazafiatlan regnáló politikusoknak. Egyetlen kérdésre válaszolj légyszives, hogy a picsában van az, hogy egy 2/3 al rendelkező bármit megtehetek kormány vezetése alatt, egyetlen egy vezető politikus az elmúlt 25 évből nincs számonkérve és megérdemelt módon leültetve. Pedig a jelszó: "nem leszünk következmények nélküli ország" Nyomod ezt a ballibsik a rohadt árulók, mindenért ők a hibásak arogáns sztorit. Azt magyarázd meg nekem a Gyurcsány a Demszky és a többi mocskos gazember miért nincs még börtönben a szuperdemokratikus igaz hazafi elitpártod által elitélve? Ja mert kéz kezetmos alapon a politikusaink 25 éve lopják szét az országot és beleköpnek a pofánkba hogy rohadjunk csak meg ,te meg ennek örülsz. Gratulálok

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 11:49:47

@dont be such a jew:

"Csehországban is korrupció+nőügyek voltak a kormányváltás demonstrált indokai,"

Mennyivel könnyebb lenne az usákok dolga, ha a ballereket akarnák nőügyekkel megbuktatni:

444.hu/2014/02/06/idozitett-bombakent-ketyegnek-az-mszp-s-felesegek/

Igazán parádés lenne a felhozatal :)

dont be such a jew 2014.11.16. 11:51:11

@a Ténytár: hagyd ezt a butaságot.

nem kell választanunk az oroszok és az amerikaiak között. Merkel sem teszi, és egészen élhető gazdaságot tud igy kiépíteni.

konkrét projektek esetén viszont dönteni kell. Akarjuk-e, hogy Paksot ne oroszok fejlesszék tovább? Nem (ez volt az orbán előtti kormány egyértelmü választása is).

Akarjuk-e, hogy a MOL eladja a horvát INA pakettjét? Igen. Ha az usa aggódik az orosz befolyásszerzés miatt, vegye meg ő.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 11:57:10

@H2 bomba:

"Azt magyarázd meg nekem a Gyurcsány a Demszky és a többi mocskos gazember miért nincs még börtönben "

Gondolom azért, mert aduásznak tartogatják őket arra az esetre, ha a ballereknek nagyon kinyílna a csipájuk.

Ahogy Goodfriend elkezdte verni a faszát, a Fidesz egyből elővette a Simon Gábor aktáját, például :)

És Mesterházynak is nagyon sürgős volt, hogy a médiában haknizva bizonygassa, hogy nincs kitiltva korrupció miatt az USA-ból :D

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 11:59:23

@nu pagagyí:

"Az oroszok elfoglalták a Krímet "

Az oroszok nem foglalták el a Krímet.

panelburzsuj 2014.11.16. 11:59:53

@déjá vu39:
A Stadler-birodalom, az akasztói stadion nagyrészt ebből épüét.

Hogy a "hivatalos" magyar külker etette az oroszokat - a juhászból lett nagykereskedő meg fölvette az "ideológiailag" eldobott szálat.

(És ennél is tanulságosabb, hogy a lengyelek milyen elánnal igyekeztek folyamatosan fenntartani a kapcsolatokat, üzletet kötni, az amúgy leplezetlenül, nyilvánosan utált oroszokkal. És pont eből következően részeben éppen a finnyáskodó magyarokat túrták kia az orosz piacokról, rögtön a renszerváltás sűrűjében, a következő pár évben. Pont amikor mi pökhendin konyeceztünk - tulajdonképpen magunknak... )

panelburzsuj 2014.11.16. 12:01:11

@panelburzsuj:
magyar külker etette az oroszokat

HELYETT

magyar külker ejtette az oroszokat

Ehhhh... :))

H2 bomba 2014.11.16. 12:04:26

@polyvinyl: és arról mi a véleményed amikor a Deutch Tomit a bordélyházból kifele kapták el. Ja ő csak eltévedt véletlenül mi? Szánalmas hogy a véleményed szerint minden Fidesznyik politikus a megtestesült jó aki a hazáért és értünk van, mindenki más hazaáruló mocsok galád. Hol mosták ennyire át az agyad, én is elmennék, hogy végre legyen egy kis örömöm a politikában. Nem veszed észre, hogy 100 éve szopatnak minket a vezetők a saját jólétük érdekében.

2014.11.16. 12:07:53

@nu pagagyí: az LMP-bol a lanyok is siman felvettek a lakhatasi tamogatast, pedig sem Budakeszi, sem Godollo nincsenek a vilag vegen (plusz a vele jaro valasztokeruleti potlekot). A lopas oldalfuggetlen. GyF hitelbiztositeki csalasbol gazdagodott meg a 90'-es evekben, ugyhogy a helyen kezelte a dolgokat, amikor nem hajolt le az aproert anno.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.16. 12:10:48

@déjá vu39:

"Amikor szétesett a keleti blokk, Antall József kormánya majd később Viktor is erősen orosz ellenes politikát folytattak (pl egyszer sem voltak látogatóba."

Ezzel lehetett akkoriban megszólítani a választókat. A választók akkor még nem tudták, hogy 25 év múlva, a "nyugat" részeként rosszabbul élnek majd, mint akkor, amikor a SZU összeomlott.

---

"Akkor még megvették volna a magyar almát, meg az ipari terméket, csakhogy a nevezett vezetők azt mondták, hogy az akkora érték, hogy oda nem adjuk."

Az akkori politikusok a nyugat seggét nyalták ezekkel a gesztusokkal.

Cserébe a nyugat bevonult azokra a FÁK-országbeli piacokra, ahonnan a büszke magyar kivonult :)

---

"Aztán nem volt gyár (nem eladták: leépült, mert nem lehetett az orosz piacra vinni a cuccot). Az oroszok meg elkezdték vásárolni a nyugati holmikat (ma is azt veszik inkább)."

Amelyik cég kivonul egy bejáratott piacról, ne csodálkozzon, ha a konkurencia elfoglalja az egykori piacát.

Ezt nem érti most se a magyar: nekünk gazdasági szempontból egy-egy nyugati tagállam NEM a "barátunk", hanem a konkurenciánk.

---

"A Gorenje hűtő egyébként nem nyugatról jött, hanem az akkor még létező Jugoszláviából."

A Gorenje hűtőt a jugók gyártották valami nyugati licensz alapján, a nyugati piacra. Ezért ment a magyar a hűtőért Bécsbe, és nem Eszékre vagy Szabadkára.

nu pagagyí 2014.11.16. 12:17:08

@polyvinyl: Ha jól tudom, nem Déri Balázs készítette a videót, ő is kapta valahonnan és továbbadta a HVG-nek. Nem sok minden derült ki azóta sem a tényleges alkotókról. Szerintem az MSZP-t egyszerűen csőbe húzták. A Fidesz módszereit ismerve, nem lepne meg, ha kiderülne, ők szervezték az egészet néhány korrupt cuclistát felhasználva. Az MDF-fel kapcsolatos behatolási kísérletüket anno, látványosan demonstrálta az UD-ügy, miért ne próbálkoztak volna máshol is hasonlóan? Cui prodest? Csak a Fidesz járt jól a videóval, mert előre hiteltelenítette azokat a bejelentéseket, amik a megrendezett videón is bemutatott, de ténylegesen is elkövetett csalásokra vonatkoztak. A videóval kapcsolatos lejárató infók is azonnal elkezdtek ömleni a jobboldali médiából, mintha előre betáraztak volna.

Ad Dio 2014.11.16. 12:21:38

@napelemügynök: @nu pagagyí: @nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Nekem ne :-))).

Az orosz-nyugati konfliktust nyugat kezdeményezte azzal, hogy betört Oroszország érdekterületére. Ne álszenteskedjünk és ne álmoralizálgassunk. Ez történt és nem más. a kezdeményező fél a nyugat volt. Oroszország meg tette amit tennie lehetett/kellett. Ennek vége Krím annektálása, illetve lassan Donyeck leválasztása Ukrajnáról. Eszetlenül ostoba húzás volt ez a részünkről (Nyugat). Zárójelben jegyezném csak meg, hogy Krímen valójában a dolgok jelenleg sokkal inkákk haladnak a kisebb feszültség irányába mint annak előtte.

De ez a múlt. Nem kéne újabb hibákkal tetézni a helyzetet. Oroszországgal élhető viszonyt kell kialakítani. Ez mindkét fél érdeke, nem pedig a folyamatos cicaharc, ami pedig valójában mindkét fél elszegényedéséhez vezet.

alfacharlybravo 2014.11.16. 12:39:09

@polyvinyl: Egyébként a szovjet megszállás és Magyarország kirablása egy rohadt cionista propaganda volt. Ha jobban megnéztük volna a számokat és dollárban, hogy mit adtunk és kaptunk a Szovjetuniónak és megnéztük volna az élet színvonalat mindkét helyen akkor azért nem kellet volna bedőlni. Jöttek hozzánk orosz kollégák és körülnéztek és el voltak szörnyedve, hogy az ő pénzükön micsoda dőzsölés folyik itt és van pofánk elégedetlenkedni, majd megnéztem, hogy hogyan élnek ők, hát éget a pofámon a bőr. Az egész szocialista tábor egy agyon támogatott kirakat volt amit az oroszok finanszíroztak jórészt. Az álom, ha megszabadulunk tőlük itt munka nélkül kitör a nyugati jólét? Jött Soros Gyuri és mondta itt nem a jólét jön hanem a jóvátétel az elvesztett hideg háború miatt. Ennyit a nyugati jótevőinkről, hát ennél már az oroszok is kedvesebbek voltak. Antal Józsi bácsi kérdezte Soros Gyuri bácsit, hogy ezt hogyan mondja meg a népnek? Na jó ha nem megy majd megcsináljuk okosba spontán privatizációval, vagyis a helyi fiók intézmény önállóan Antal hozzájárulása nélkül kirabolta az országot, miután befejezték szépen eltűntek, abban a hitben hogy majd az IMF kormányzó direktben fog itt uralkodni. Hát tévedtek egy kicsit, de most beindult a korrekció az RABLÓ párt felépítése. A cseheknél és más szoci országokban azért volt nemzeti öntudatos párt ami nem engedte ezt így megcsinálni.

MEDVE1978 2014.11.16. 12:42:40

Eléggé szar, kettős helyzet. EGy részről ott van kedves Vezérünk, a maga korrupt és gátlástalan sleppjével, akit nem véletlenül támadnak. Nem véletlenül támadják őket a magyarok, Brüsszel és az amcsik sem.
De ettől teljesen független, hogy most az USA az egész EU és ezen belül például fokozottan Magyarország hímtagjával veri a csalánt. Ugyanis Uncle Sam nem fog fázni, ha esetleg a ruszkik elzárják a gázt és a gazdasága sem áll le. Emellett nem fog szenvedni a kieső kereskedelmi forgalom, illetve turizmus miatt sem....
Szóval egyszerre van az embernek hányingere Vittorio sleppjének panamáitól, illetve az amcsiktól, akik pedig valószínűleg simán elviselnék, ha néhány ellenzékit börtönbe zárnának, ha Viktor egyébként mindenben támogatná Ukrajnát.

nu pagagyí 2014.11.16. 13:03:57

@Ad Dio: Akkor várjuk ki, hogy Magyarországot is megszállják az oroszok, hiszen a mi országunk is jár nekik, elfoglalták már egyszer. Sajnos ők így is gondolják, de neked (feltételezem) magyar emberként nem kellene már előre kollaborálnod a potenciális megszállóval.

2014.11.16. 13:11:07

Itt mindenki kurva n agy történész.
Majd 20 év múlva kiderül a tankönyvekből, hogy kinek volt igaza!

egyetmondok 2014.11.16. 13:42:39

@Krisz11:
A nyugati civilizációt nem lehet megdönteni.
Én veszélyt írtam az új magyar államot illetően.

rozsé drazsé 2014.11.16. 13:44:08

@a Ténytár:
"Az amerikaiak a Paksi Atomerőműben is látogatást tettek, amelynek egyik vezető munkatársa azt mondta nekik: reméli, hogy a kipróbált „orosz tervezés érvényesül majd” a továbbiakban is Pakson, mert a magyarok nem akarnak az amerikai Westinghouse kísérleti nyulai lenni."
forrás: www.mandiner.hu
Gyengénlátókkal nem fogok céllövő versenyt rendezni. Ugyhogy nem várok választ.

rozsé drazsé 2014.11.16. 13:48:46

@ericghar:
MÁR HOGYNE HAJOLT VOLNA LE AZ APRÓÉRT! SŐT AZ APRÓ MEG LEHAJOLT ÉRTE. ÍGY KEREK A VILÁG! VILÁG TITKOSSZOLGÁI EGYESÜLJETEK. DAZENTMETTÖR IF IT WAS KGB, vagy CIA, vagy Bolgár titkosszolgálat, alias dobrev elvtárs.
Most épp az a hold van fenn, hogy a CIA alkalmazza a volt keleti titkosszolgálatok volt elvtársait (valami melő kell nekik is, nemdebár). Ezért hiperaktív a gyuriferi orbánbuktatásban.

rozsé drazsé 2014.11.16. 13:52:08

@dont be such a jew:
Lószart Mama!
Meg kéne venni a PKN Orlent is, meg az ÖMV-t is, meg a román kócerájt. Vagy legalább valami fúzió kellene velük.

Ad Dio 2014.11.16. 14:43:24

@Mr. Waszabi:

Nagyon sok mindenben igazat adok Neked (ami pl. az eladósodást illeti). A kezdő párhuzamod azonban szerintem sántít. Ugyanis - ellentétben az ember-ember közti viszonyoknál - itt messze-messze nem egyenlő felek vesznek részt a játékban és nincs is egyértelmű viszonyítási rendszer vagy törvény.

Itt erők játéka van és ez mint ilyen ellenáll a moralizálásnak. Ha úgy néznénk, az USA semmivel sem "erkölcsösebb" játékos mint az Oroszok, csak nem olyan helyen élünk, ahol ezt a bőrünkön éreznénk. Persze csak kérdezd meg mit gondolnak erről azok, akik olajban gazdag, ámde katonailag gyengébb/megosztottabb országok lakói :-/. Az USA ha kell valami és megteheti, odamegy és elveszi. Mint bármelyik másik hatalom. Lehet ezen moralizálni, de nincs értelme. Érdemesebb elfogadni, hogy ez így van és punktum.

De még 1x: ezek a kérdéseket szvsz nem sok értelme van a a magánszemélyekre jellemző módon kezelni, mert csak félrevezet és fals, szélsőséges következtetésekre vezet. Inkább a fenomenológia racionalitását javasolnám: megfigyelni a nálunk erősebb szereplők mozgását, és ahhoz igazítani a magunk mozgásterét, miközben arra törekszünk, hogy a kölcsönös függéseket, erőtereket a lehető legfeszültségmentesebben tartsuk.

Ad Dio 2014.11.16. 14:48:57

@nu pagagyí:

Na még 1x: nekem neeeee....

Én senkivel nem kollaborálok. Különösen nem az oroszokkal, akikkel szemben elég jól fejlett előítéleteim vannak. Szerencsére annyira le tudtam építeni őket, hogy ne akadályozzanak egy helyzetértékelésben. Az oroszok - szerencsére - már nem akarnak minket megszállni. Nem is nagyon tehetnék ezt meg, de nincs is értelme: a hadviselés megváltozott, nem elemi stratégiai érdeke minket is megszállni. Aki ezzel riogat, az nettó rövidtávú haszonszerzésből csinálja, ami nem túl okos dolog, de lelke rája. Csak ne nekem nyomja a süketet, mert nem vagyok rá vevő. Az oroszok kicsit szeretnék a befolyásukat növelni a régióban. Ez tény. De ha ebből lehet profitálni, felőlem nyugodtan tegyék. Ezzel semmi bajom nincs.

Laptop7712 2014.11.16. 15:55:37

Látom, van egyfajta vitakultúrátok, és nagyon komoly vitapartnerek vagytok. Csak így tovább. Röhejes.

borzimorzi 2014.11.16. 21:57:31

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ez pontosan így van. Azt nem állíthatom, hogy ne lehetett volna szalonképesebben megfogalmazni, de a veleje való igaz.
Üdv:
b

borzimorzi 2014.11.16. 22:13:50

@Laptop7712: :-D "Ha olyan kapitalizmus lenne itthon is, mint Angliában, vagy Németországban..." Na ja, ha az a "Ha" ott nem lett volna!

Magyarországon nem tudott olyan kapitalizmus kialakulni 25 év alatt, mert hiányzott hozzá a civil társadalom. Hiányoztak hozzá, hogy mást ne mondjak, az évszázados beágyazottságú szakszervezetek, amelyek százezres tüntetéseket képesek az utcára vinni, ha egy koszos fűszeresbót előírja, hogy a menstruáló alkalmazottai sárga szalagot hordjanak a homlokuk körül (Lidl), vagy ha Rózsika drága a kötelező portfoliófeltöltés címén irdatlan mennyiségű szellemi termékhez juttatja az államot ingyért, vagy ha a Kuszafogú Szőke Démon úgy megvédi a manyup-okat, hogy mind ellopja a pénzünket az uccsó piculáig. Meg még olyan apróságok is hiányoztak, mint a felelősen gondolkodó és szavazó választópolgárok, meg a tisztességes politikusok. Emiatt aztán itt valóban csak a XIX. századi mintájú, a feneketlen önzésre épülő, a tőkefelhalmozás korát élő korai kapitalizmus tudott kialakulni az elmúlt 25 évben. De ez nem a kapitalizmus hibája. Mi vagyunk hozzá hülyék, hogy modern kapitalizmust és valódi jóléti rendszert építsünk ki.

A baloldal valóban abba bukott bele, hogy "a baromi nagy demokrácia építésében semmit nem tett azért, hogy az átlagember jobban érezze magát", de légy erős, a (magát jobboldalinak csak álcázó) Fidesz is pont ebbe fog belebukni. Ebbe a Kádárista agybajba. Ugyanis nem a kormányzat dolga ezért tenni. A kormányzatnak csak az a dolga, hogy az esélyt, a lehetőséget megteremtse mindenkinek a boldogulásra. Egy épeszű s nem naponta változó, hanem hosszú távon is kiszámítható adórendszerrel, például... De közpénzen boldogítani mindenkit: ez nem a kormányzat dolga.

Ez meg kabaré: "Mára, a hazai átlagfizetéseknek el kellene érnie a német, vagy angol nettó fizetések legalább 75-80 %-át, minden pozícióban, ugyanilyen makrogazdasági pálya mellett." Hogyne, persze. Ha úgy tudnánk dolgozni, ha olyan érdekérvényesítő képességünk lenne és ha olyan fizetőképességű piacokra termelnénk, annak megfelelő marketinggel. Na, ezek a peremfeltételek mind nem valósulnak meg.

Az meg nem kérdés, hogy lehet-e valamit tenni, hanem kategorikus imperativus, hogy kell valamit tenni az ország tönkretétele ellen. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy "van még idő 2018-ig". Ugyanis, ha az oroszoknak igazán megjön az étvágya, akkor előbb lesznek a spájzban, mint 2018... És Orbán baromságai miatt senki, de senki nem fog bennünket kihúzni a szarból. Mert ez az isten barma már összerúgta a port az EU-val is, meg a NATO vezető erejével is ...

Üdv:
b

DrGehaeuse 2014.11.16. 22:22:18

@borzimorzi:
Merkel és Obama nem szorult semmi közé. Most éppen az van, hogy amerika urai bele kényszerítik európa urait egy olyan játszmába a ruszkik ellen, ami csak az amcsiknak jó. Orv-bán csak egy kellemetlen mellékszereplő, aki egyébként jó érzékkel a német vezetés érdekével egybevágó manővereket végezve szolgálja a hazai maffiák és oligarchák harácsolását. Nem véletlen, hogy igazi pofonokat csak az amerikai oldalról kap. Pökhendi módon visszapofázgat az usa-nak mert még mindíg maga mögött érzi Merkel támogatását.

Laptop7712 2014.11.17. 08:53:15

@borzimorzi:
Maximálisan egyet tudok érteni azzal amit írsz. Az elmúlt 25 év a szabad rablású kapitalizmusról szolt, és egyre többen nézegetik azt, hogy mi is történt 1989 után. Pusztán azért, mert az átlagember baromira nem érti azt, hogy a hihetetlen fejlett demokráciában mi a tökömért nem tudja legalább eltartani a családját.

Kezd nagyon elege lenni abból, hogy semmilyen kérdésére nincs válasz a politika részéről. Ha visszanézel 1989-re, amikor az emberek kiálltak a térre, és éltették a köztársaságot, akkora már szépen látták azok, akiknek látniuk lehetett, hogy milyen makrogazdasági pálya van kialakulóban, és mi lehet belőle.
A kisember elbukott mindent, és most már lassan eljut arra a szintre, hogy nem lesz vesztenivalója! Az országban a lakosság fele szegény, (ha angol, vagy német mércével nézem akkor 70 %).

A rendszerváltó elit (mind a jobb, mind a baloldalon) totálisan megbukott, ezen nincs mit szépíteni, keresem, de nem nagyon találom azt az ideológiai alapot, melyet a kisember magáénak érezhet a „89-es szabadságvívmányokból”. 1989 után nagyjából 5 év alatt sikerült mindent eladni, de úgy, hogy ír magja nem maradt.

Ezt jelentette átállni a baromi nagy demokráciára, és kapitalista rendszerre. A fejlett nyugaton azt szokták mondani, hogy a kapitalizmus a szabad vállalkozások rendszere. Ott valahogy van egy egyensúly a demokratikus berendezkedés, és a kapitalista üzleti rendszer között, ami vérrel lett kikövezve. Nálunk ugyanez kb. 5 év alatt letisztult, és lett belőle az, amit ma látsz. nyugaton az üzletemberek példaképek – akik saját erőből érték el azt amit – otthon röhögsz egyet, mivel az élvonalban nem találsz – ritka kivételtől eltekintve- példaképet, csak privatizátort.

Az, meg hogy a kormányok lenyúlják azt is ami nincs, az azért van, mert félrelőttek.

Ha nem adtak volna el mindent, és egy-egy céget felfejlesztettek volna állami szinten, és a haszna a kisemberek felé lecsorogna úgy, hogy érezze a barom, hogy az állam tesz valamit érte – mivel nyugaton így van – akkor egyszerűbb lehetett volna lopni is, csak ez a megoldás elég cizellált logikát, és hosszú távú gondolkodást takar.

A fizetések meg azért ilyen alacsonyak, mivel ott, 1989-ben, senki, de senki nem védte meg az ország munkavállalóinak érdekeit, senki nem vállalta be. De azóta sem, se a jobb, sem a baloldal.
Semmi köze hozzá, hogy milyen piacokra termelsz, milyen a kereslet. Állami döntés kérdése, és szevasz. USA, Anglia szépen tudja azt, hogyha a szomszéd cég x %-al többet fizet, akkor oda megy a melós, ennyi. Pillanatok alatt le tudja húzni a rolót.
A mai generáció meg nagyon nem akar részt venni a játékban. Ha olyan transzparencia lenne otthon is, mint pl. Angliában, azt gondolom, hogy szépen felszínre kerülne néhány olyan játék, ami állami szinten minimum 25 éve változatlan formában jelen van zárványként a hazai politikában.
Vagy lesz idejük 2018-ig, vagy nem. Egy biztos, ha nem, akkor most, ahogy kinéz, nagyon úgy néz ki, hogy a jobbik szépen és nagyon hosszútávra rendezkedhet be.

Mr. Waszabi 2014.11.17. 20:37:46

@Ad Dio: mennyiben tudományos megközelítése bármely problémának, ha annak legfontosabb paraméterét kihagyod a képletből? Mennyire adhat egy ilyen képlet jó eredményt, amely megoldja a problémát? Semennyire. Ezért is nem oldódnak azok, amelyeket ilyen se hús, se hal válaszokkal akar megoldani bárki. Ez a legsúlyosabb oka annak, hogy az EU töketlenül, megoldásképtelenül viszonyul saját problémáihoz sok év óta. Kezdve mondjuk a szarajevói válsággal, 20 évvel ezelőtt, ahol 3 évig tehetetlenül nézték az EU tagállamok civil tömegek kínlódását, halálát, mészárlását, embertelen gonoszságok művelését - s végül az USA-nak kellett beavatkoznia.
S még pár dolog a valóság talajáról.
Egy: nem a történelem ismétli önmagát, ez csak egy közhelyes, kényelmes hazugság olyan emberektől, akik a felelősségüket el akarták hárítani. Elhitted? Nem voltál egyedül. De ha olyanok könyveiből tanultál, akik csak olvasták, és elhitték, akkor egy mezei hazugságot tanultál. A történelmet emberek csinálták és csinálják 90 %-ban, több ezer év óta - a természet csak a maradék 10%-ba szólt bele ez idő alatt.

Kettő: "nem oldhatjuk meg problémáinkat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük azokat." /állítólag Albert Einsteintől, de tök mindegy kitől, nagyon logikus, nincs mit magyarázni rajta/

Három: írásod fényében gondolj a következőkre: mit adtak az oroszok a világnak? Nem tudok semmi fontosat említeni, pedig éltem uralmuk alatt is, meg azután is kb ugyanannyi időt, 20 és 27 évet. Ennek okán azt is tudom, mit vettek el az emberek életéből. Utóbbi lista hosszú, előbbi nulla hosszú. Csak elvettek.

Négy: mit adott az USA más nemzetek életéhez? Ha a demokrácia modernkori eszméjét és gyakorlatát nem nézem, annak következményei közül azért szemeznék párat: most nem írogatnál itt, mert nem volna hol (csomagkapcsolt hálózat, 1969), nem volna mivel (személyi számítógép, 1975 / okos telefon 2004). A konyhában nem állna mosogatógép (Ohio, 1893), a fürdőben pedig automata mosógép (ami szintén az USA-ban lett hétköznapi használati cikk, habár nem ott találták fel), s az autó sem volna az átlag ember hétköznapi használati tárgya (Henry Ford csinált belőle közemberek számára is elérhető használati cikket, habár nem ő találta fel az autót). Ezen felül a háromfázisú elektromos hálózat, a villanyégő, rádió ( nem Marconi találta fel, hanem Tesla). És még sok olyan dolgot sorolhatnék, amire filozófiai okfejtésed árnyéka sem vetült, még is, sokkal fontosabb szerepet tölt be a szerinted nélkülözhető, mellőzhető emberi életek 95%-ában, mint az a száraz okfejtés, amit leírtál. A fejlett világ lakosainak 95%-a életében értem, ami mintegy 2 milliárd ember, és akik közé e is tartozol, gondolom. Akkor mennyiben is igaz az, hogy mindegy, hogy az USA a domináns, vagy az oroszok? A te személyes életminőséged szempontjából, amely azért nem mellékes annyira, hogy ne ölnél érte végszükség esetén?
1987-ben még volt alkalmam beszéni élőben volt magyar amerikai hadifogollyal. Egészen mást mesélt, mint akik az orosz frontról jöttek haza, ahhoz is volt szerencsém még a 80-as években. Kvára nem egy tétel, már ami a következményeket illeti.

Javaslom bárkinek, hogy amit nem látott, amit nem tud, arra tegyen szert saját tapasztalatból - s a tanultakat, olvasottakat próbálja meg a valóság tényeivel. Sok hazugság ki fog derülni, ami eredményesebb, hatékonyabb probléma megoldást fog eredményezni életében, vagy éppen másokéban, akikhez köze van.

igazi Ténytár 2014.11.18. 03:45:30

@rozsé drazsé: "Gyengénlátókkal nem fogok céllövő versenyt rendezni. Ugyhogy nem várok választ. "

Ha csendben maradtál volna!

Ilyen amikor anélkül másolják a fidesz propagandát es leszopja a f@szt és meg büszkén vilagga is kialtja hogy a KELETI Nyitast utalja mert amerikainak hisz a fideszes barma!

Legalább annak néznél mar utána mennyire is amerikai az a ceg amit bemásoltál!

____
(Westinghouse Electric Corporation)

Owners:
Toshiba (87%) (majority owner)
KazAtomProm (10%)
IHI (3%)[2]
____

JAPAN ES KAZAH tulajdonu! SZOPACS EZERREL!

Beallhat az buzi amerikázó BKV ellenőr melle, egy szinten vagytok az usa bashingban.

s.g.l. 2014.11.18. 10:52:00

@Laptop7712:

"Az elmúlt 25 év a szabad rablású kapitalizmusról szolt, és egyre többen nézegetik azt, hogy mi is történt 1989 után. Pusztán azért, mert az átlagember baromira nem érti azt, hogy a hihetetlen fejlett demokráciában mi a tökömért nem tudja legalább eltartani a családját.

Kezd nagyon elege lenni abból, hogy semmilyen kérdésére nincs válasz a politika részéről."

És mindemellett azok akik felesküdtek az ország és népe érdekében fognak dolgozni, azok közben esküjüket megszegve pártérdeket ill. annak vezetőinek érdekét nézik és közben erősen gazdagodnak, 100 milliókkal, ingatlanokkal, sőt az ország minsizterelnöke meg csóró srácból 24 év alatt többszörös milliárdos lett komoly ingatlangyűjteménnyel sőt falusi budija sarkába 10 mrd közpénzből stadiont és futballiskolát építettett.

igazi Ténytár 2014.12.03. 05:52:15

@ hat jelenleg az EU (és bolgárok) intett be az utolsó csatlósoknak!

index.hu/kulfold/2014/12/02/deli_aramlat/
süti beállítások módosítása