1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.10.25. 15:25 HaFr

Miért fontos a vasárnapi tüntetés?

Azért, mert ha legalább kb. tízezer ember tényleg ott lesz, akkor a társadalom újra megérezheti, hogy van hatalma az autokratikus kormánya fölött. Visszaszerezheti a kezdeményezést, bátorítást adhat annak a reményt vesztett hat milliónak, aki nem szavazott a Fideszre, és egyúttal kijelölheti a kormányzás romlásának határait. Ha a jelenlegi torz nyilvánosság kényszerének is köszönhetően a társadalmi ellenzék képes meghaladni a százéves törzsi logikát, képes új témák és új szereplők mellett felsorakozni, és jól látható és kikényszeríthető határt szabni a szabadság további szűkítésének, nota bene a sajtó erre kapható része képes utána ezekkel az új (!) szereplőkkel megismertetni az ellenzéki szavazókat (ahelyett, hogy a tüntetés másnapját a rá nagyon is jellemző mély ostobasággal és udvaronci rutinnal behívná a stúdiókba a régóta süllyesztőbe való gyurcsányokat, szigetvárikat, és 30 és 100 éves kor között az összes mozgósítható maszopos kádert, megmondó embert és hasonszőrű újságírót), akkor talán (ismétlem, talán) kapunk még egy esélyt, mielőtt beteljesedne a kötcsei-paksi program ezen az országon.

De ehhez el kell menni. Kivéve a túl jól ismert pártos arcoknak és politikai celebeknek. Azok maradjanak otthon. Ez nem cenzúra velük szemben. Ez csak annak a tudomásul vétele, hogy eddig is képtelenek voltak, és ezek után is képtelenek lesznek visszalépni, nem rárepülni valamire, kihasználni, agyonbeszélni, és széttaknyolni azt. Ezután is képtelenek lesznek belátni a felelősségüket a jövőnkkel kapcsolatban: ami az, hogy elkotródjanak végre, és soha többé ne térjenek vissza a közéletbe. Ezért kell mondani nekik. És elmenni egy olyan tüntetésre, amelyet nem ők szerveznek.

Ui: Nem ők szervezik? http://mandiner.hu/cikk/20141025_gulyas_balazs_mszp_s_politikus_szervezi_az_internetado_elleni_tuntetest_a_facebookon

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr786831757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wantaan 2014.10.25. 16:47:06

Már megint ez a bődületes böszmeség, hogy bárki is otthon maradjon!!! MIÉRT????

No az ilyenek után mondja menjetek Ti a bús...ba. Pont ezért hiteltelen a Lehet Más... és az összes haszonleső lószar politikus ....mert ha van egy MINDENKIT súlyosan sértő/érintő dolog akkor nem az összefogás a lényeg hanem hogy ki lehet ott vagy sem.

No Te is inkább tünsz Orbán csicskásának mint bármi másnak s valójában csak terelésnek vagy valami mocskos fidesznyikes megbízásból ....vagy nem???
Igenis legyen ott most mindenki!!! Budaházitól, Gyurcsányon át Schifferig vagy Torgyánig! MINDENKI! S aki ennek keresztbe akar tenni vagy tesz az Fidesz bérenc a szemembe

Nagyon elvetetted azt a polgári/konzerrvatív vagy isten se tudja milyen sulykot.

FehérB (törölt) 2014.10.25. 16:58:17

@wantaan: Többnyire addig tart egy kezdeményezés hitelessége, amíg megjelennek ott a szanyitiborok. Egy dolog, hogy nem érted, amit a blog ír és egy másik, ahogyan hánysz egyet üvöltve.

wantaan 2014.10.25. 17:08:05

@FehérB: ...és téged miért zavarnak a szanyitiborok ha ott vannak? Akkor már jogos is az internet adó.
...ha netán kórházba kerülsz vakbélgyulladással s véletlenül ott van pár szanyitibor szintén vakbélgyulladással akkor téged ne műtsenek?

S a hitelességet nem a téma határozza meg??? Neked ha azt mondja egy szanyitibor hogy ne menj a jégre mert vékony és beszakad alattad Te csak azért is?

Tényleg böszme lett a nemzet ha bárkit is eltántoríthat egy vagy akár száz szanyitibor jelenléte is.

wantaan 2014.10.25. 17:18:00

@HaFr: Nem tetszett!!! Nem tetszik ....hogy még Te is Orbán szekerét tolod. Ez nem tetszett/tetszik és hogy csak álcának tűnik nálad is a polgári és a konzervatív jelző.

Mk IX. 38-40.
„Ekkor János szólalt meg: „Mester, láttunk valakit, aki ördögöt űzött a nevedben. Megtiltottuk neki, mert nem tartozik közénk.”
Jézus így válaszolt: „Ne tiltsátok meg neki! Aki a nevemben csodát tesz, nem fog egykönnyen szidalmazni.
Aki nincs ellenünk, az velünk van.”
"

explanatus 2014.10.25. 17:19:55

@wantaan: Bálint gazdával szólván, a cikkben említett személyiségek a fidesz gazdanövényei, részvételük a sem tüntetésen sem a politikai életben a továbbiakban nem kívánatos.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.25. 17:21:11

@wantaan: tolja a halál, csak nem tudsz elvonatkoztatni a saját koordináta rendszeredtől, sorry

Hidvégi Mihály 2014.10.25. 17:30:29

@wantaan: Értsd már meg, hogy Gyurcsány, Mesterházy és a többi szoci annyira megutáltatta magát, hogy egyszerűen hiteltelen lesz a nemzet polgárai számára bármi, amihez oda pofátlankodnak. Sajnos, ez olyan szituáció, hogy ha van bennük szikrányi jó érzés e haza s a népe iránt, akkor maradnak csendben, előveszik szépen tanult mesterségüket s elmélyednek abban. Maguknak keresték ezt, a balfaszkodásnak is megvan a maga helye s ez nem a kormányzást jelenti egy országban.

wantaan 2014.10.25. 17:31:25

@HaFr: Én???? No nézz gyorsan tükörbe!

@explanatus: s kik azok akik még nem kívánatosak? ...s hányan vannak? ... s nem kellene őket valahogy megjelölni? (csak hogy felismerhetőek legyenek mertegy polgári konzervatívnak ha véletlenül rossz a szeme .... Most képzeld csak el valamelyik ájtatos konzervatív bodulatában homályos tekintettel Téged is valami növénynek nézz.

Tényleg megáll az ember esze hogy ilyen mélygarázs is van holmi polgári környezetben. Ássatok csak ...

explanatus 2014.10.25. 17:39:11

Kedves Barátom! @wantaan: Őszintén sajnálom, hogy olyasmire kapattalak, amit leírtál. Azt hittem, beszélgetni akarsz. De nem. Nem baj. Bocsáss meg, hogy szóltam hozzád, többet nem teszem. Ígérem.

göb 2014.10.25. 17:45:05

Például azért nem szeretnék én sem pártokat sem pártemberek ott látni, mert teljesen hiteltelenné tennék azt, hogy ez a felháborodás nem csak egy szaros pártérdek megint.

... és mert 99,5%-ukkal semmilyen szinten nem vagyok hajlandó egy platformra helyezkedni - és simán hazamegyek - az emberek politikusoktól hányó nagy többségével együtt...

Szerintem te is valami pártközeli ember lehetsz, aki még mindig nem látja egyáltalán, hogy hogyan kerültünk ebbe a helyzetbe

FehérB (törölt) 2014.10.25. 17:49:42

@wantaan: Itt egy téma, ami kapcsán azt láthatjuk, hogy az ország, a polgárok hatalmat gyakorolnak a kormány fölött. Ahogyan annak rendje és módja szerint lennie KELL. Ezt a hatalmat tehát a társadalom ezen része és nem ellenzéki politikusok hivatottak megjeleníteni. Ez NEM pártpolitikai kérdés, annál sokkal több. Nagyvonalúan nem tettem hozzá részletesebben, hogy ezek a kilóra megvett, a saját fizetésükön kívül semmiben sem hívő hazaáruló tolvajok mi mindent baszarintottak már el ebben az országban, ha lehetőségük volt rá. Engedjék ezúttal a polgárokat szembe menni a kormánnyal. Nekik már volt rá lehetőségük...

wantaan 2014.10.25. 17:51:10

@explanatus: ...hogy még véletlenül se majd valamiképp megjelölöm magamat, hogy felismerd bennem azt akivel aztán tényleg nem beszélsz.
....csak még nem tudom mi legyen az. Kereszt, ötágú csillag vagy hatágú netán nyolc ágú vagy valamilyen szanszkrit jel, netán liliom belém égetve vagy mi???

mert még utóbb hozzám szólsz és akkor oda a polgári meg a konzervatív meg a .... sőt és akkor aztán annak is. (csak óvni szeretnélek humánummal ...már már testvéri szeretettel ...mert még Te is ember fia vagy meggyőződésem szerint)

unionista (törölt) 2014.10.25. 17:56:24

komolyan nem értem ezt a hűhót. a jenkik nem az alapján akarják megbuktatni orbánt, hogy hányan vonulnak ki a térre. őket az érdekli, hogy ki ülne a helyébe. momentán nincs senki, akit a világ komolyan vehetne.

így valószínűleg a 17-es államfői átülésről tárgyalnak. mert az a legjobb mindenkinek. washington (us/imf/nato) folyamatosan sakkban tarthatja a magyar kormányt. orbán elmondhatja, hogy ez számára nem bukás. ő így száll le a bicikliről. addig a baloldal is felkészülhet. előrehozza a választásokat. a németek eldöntik, hogy ki nyerjen.

2014.10.25. 18:26:04

Nem sok kedvem van az internet-ado elleni tuntetesre menni. Ez ugyanaz a Bajnai-csapat, mint korabban - az arcok, a dizajn, a media-marketing. Legalabb masik kreativ csapatot valaszthattak volna, akkor nem volna ilyen atlatszo. Én nem akarok amerikai penzen vett demokraciat. Lehet (sot biztos), hogy ez gyerekes duzzogas, de a tobbieket (akiket onmagaban megfog ez a kezdemenyezes) nem kellene hulyenek nezni.
Egy ekkora rendezveny (mint a Milla-s banzajok voltak anno) 20-30 millio forintnyi dologi kiadassal jar/alkalom, es erre ket egyetemista dobta ossze a sporolt penzet? No hiszen. Ez nekem "szijjarto-módi", ettol lesz megkerdojelezheto a hitelessege, nem a megjelentek szemelyetol. Az rendezveny kituzott celja tobb mint meltanyolhato, de ettol még "pocse van a menyasszonynak".

FehérB (törölt) 2014.10.25. 19:07:00

@ericghar: "Én nem akarok amerikai penzen vett demokraciat" - klasszik mondat a Fidesz agitprop osztályáról. De különben százhatvanan elmondhatjátok még, akkor sem fog számítani. Ami számít, az az, hogy eddig is kegyesek voltak hozzátok amerikai barátaink. Azt a sok-sok lehallgatási információt már rég nyilvánosságra kellett volna hozni, nem megvárni, hogy megnyerjetek még egy választást.

ParaZita2 2014.10.25. 19:07:07

(engedjetek meg is kis szórakoztatást - illek, nem, nem tudom, de hátha nem követek el nagy etikai vétket egy ide-link-eléssel):
444.hu/2014/08/28/ket-kormany-ket-kep/

(fantasztikus szembeállítás, talán még egy táv-keleti ország "krémje" illene ide...)

ParaZita2 2014.10.25. 19:08:25

(hű de melléütögettem: ... egy kis szórakozást - illik, nem, nem tudom....stb)

annamanna 2014.10.25. 19:19:36

Ami ebben az adóban a leglényegesebb, az a gazdaságra gyakorolt hatás.
Arról beszéljen már valaki, hogy mindennek milyen hatása lesz a gazdaságra. Mert jelenleg minden internetről működik.
Lehet, hogy nincs igazam, valószínűleg nem jól számolok, és talán nem is lesz az egészből semmi, csak fölöslegesen látok rémeket. De:
"Havi 2500 forintért ügyfeleink átlagos forgalma száz gigabyte, azaz erre a díjra tizenötezer forint adót fizethetnénk – sorolta az ellenérveket a Digi képviselője."
nol.hu/gazdasag/ezt-nem-kialtjak-varganak-1494295
Ha egy telefon 15 ezer havonta, akkor mondjuk egy átlagos otthoni gép 30 ezer.
Egy kisebb cégnek mondjuk havi félmillió.
Ebben a videóban www.youtube.com/watch?v=P7FgOVGBLg4 azt mondja a srác, hogy egy egyetemnek annyi az adatforgalma, hogy az után napi(!) 1,5 millió(!) adót kellene fizetnie!
Egy kórháznak legyen mondjuk napi félmillió.
Egy olyan óriáscégnek, mint mondjuk a MÁV, napi 5 millió.
A világon nincs annyi pénz, amivel ezt győzni lehetne.
A következménye az, hogy ha bevezetik, minden cég elmenekül az országból, aki csak teheti, a többiek pedig lehúzzák a rolót.
Minden munkahely megszűnik és milliók vándorolnak el.

Miközben az Orbán kormány pont annyit tesz hozzá a világháló fenntartáshoz, mint egy kambodzsai rákhalász.
Privát cégek gyártják a PC-ket, mobilokat stb, és privát cégek üzemeltetik a hálózatokat.
Mind a gépek után leszedi a magyar állam a sápot a 27%-os ÁFÁ-val, mind a hálózatok után nyújtja a markát.
"Csak egy példa: a kormány mindössze pár hete 130 milliárd forintot szedett be a mobilnetes frekvenciákért, s most közli: megadóztatja ezt a szolgáltatást."

Senki nem lesz olyan hülye, hogy hagyja, hogy a vámpírok az utolsó csepp vérét is kiszívják.
A legtöbb cég fogja magát és elmegy.
És erre, mint a dominó, összedől minden.
Nem lesz egy munkahely se.
Milliók menekülnek el, mert nem tehetnek mást.

Kíváncsian várom, meddig jutnak a dolgok, és mindebből mi jön be.
Ha megszavazzák, ennek az országnak lőttek.

nevetőharmadik 2014.10.25. 19:20:23

@ericghar: Akkor döntsd el, hogy mihez van nagyobb kedved: kitolni a segged egy tüntetésre, vagy fizetni az adót, hónapról hónapra, évről évre!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.25. 19:28:32

@ericghar: ki lehet menni és aztán támogatni a pkp-t, nincs ellentmondás

wantaan 2014.10.25. 19:37:20

@HaFr: No látod most IS elárultad magad. A többség aki kimegy az adó ellen megy, neked meg a pkp támogatása fontos - azért menjen ki bárki is.
Te csak reklám - politikai reklám lehetőségét látod benne .... s rá repülnél mint verebek a lószarra.
... no ettől a mentalitástól mentse meg az ég az országot - bármilyen címkét is ragasztasz magadra.

...még hogy polgári ???????????????

ParaZita2 2014.10.25. 20:00:57

Mikor és hol lesz a tüntetés?
Webkamera lesz a közelben?

Boross Bence 2014.10.25. 20:25:30

Lám, lám, a sokszor lesajnált MSZP-nek is van még egy-két trükk a tarsolyában: most például ők irányítják a háttérből a szervezését.

kekex 2014.10.25. 20:52:21

@HaFr:
A "saját koordináta rendszered" origója a DK és Gyurcsány? Mert egyébként invitálnád őket is, mert minél nagyobb a tömeg, annál hatásosabb a tüntetés.
Egyébként meg "a templom építésénél az ördög is tolhatja a talicskát"
De ne izgulj, a DK (és Gyurcsány) hétfőtől 3 napos éjjel-nappali tüntetést szervez a NAV (Nincs Amerikai Vízumunk) székháza elé a Széchenyi rakpartra.

nevetőharmadik 2014.10.25. 20:59:16

@wantaan: HaFr-nek talán nincs joga elvárni, hogy Gyurcsányék meg még ki tudja ki inkább otthon maradjon. Ugyanakkor igenis joga van elgondolkodni azon, hogy ezek a figurák mit tudnak hozzáadni a dologhoz, ami _ténylegesen hasznos_. És teljes mértékben joga van megállapítani, hogy az illető figurák arca nem ilyen dolog. Sok-sok év alatt számtalanszor bizonyították be, hogy az arcuk tökéletesen alkalmatlan a kormányzati akaratérvényesítés elleni harcra. És joga van ezt kimondani és tudatni az illetőkkel.

Én nem jelentem ki olyan kategorikusan, hogy a régi meg újrakevert baloldal húzzon a picsába és maradjon otthon, de tudjuk és nekik is tudomásul kellene venni, hogy ők már maximum annyit tudnak hozzátenni akár a tüntetéshez, akár az ellenzék épüléséhez, hogy az ő jelenlétükkel van ott még plusz egy ember (meg azok,akik még mindig miattuk mennek). De bármi, ami ennél több, ma már a végső cél (Orbán leváltása és az ország újjáépítése egy jól működő valamivé) szempontjából káros. Ha pedig az arcukat próbálják hozzáadni, akkor nem hozzáadnak, hanem elvesznek.

Ez van.

DrGehaeuse 2014.10.25. 21:13:29

@nevetőharmadik: "Sok-sok év alatt számtalanszor bizonyították be, hogy az arcuk tökéletesen alkalmatlan a kormányzati akaratérvényesítés elleni harcra
"
Ez csak a kisebbik baj az arcukkal. A nagyobb az, hogy egy olyan 8-év kormányzati inkompetencia van ráégve aminek orv-bán 2/3-a lett az "eredménye".

ördöngös pepecselés 2014.10.25. 21:25:02

Dehogy lesz ott tízezer ember. Maximum 2 ezer. De ez nagyon maximum! Rühellem ezt a bandát, meg a netadó is egy baromság, de tüntetéssel nem lehet ezt a rezsimet leváltani.

ördöngös pepecselés 2014.10.25. 21:27:27

A Mandiner pedig egy Fideszes portál. Erről nem kellene linkelni ide kedves Péter.

nevetőharmadik 2014.10.25. 21:33:38

@DrGehaeuse: Jó, hát azt is hozzátehetném, hogy évtizedek alatt azt is számtalanszor bebizonyították, hogy az ország újjáépítése egy jól működő valamivé projekthez ugyanúgy nem tudnak személyükben semmi hasznosat hozzátenni. Az egyetlen gyakorlati hasznuk legfeljebb az, hogy van valamennyi szavazójuk.

DrGehaeuse 2014.10.25. 21:37:14

@FehérB:
Nagy tévedés azt hinni, hogy orv-bán igaziból nem amerikai pénzen lett valaki.
Csak most a gazdáinak gondjai vannak, és már nem tud több hasznot termelni ezért útban van. 2009-ben gyurt-csányi barátukat is minden teketória nélkül ejtették.

wantaan 2014.10.25. 21:40:20

@nevetőharmadik: Pont olyan az arcuk mint a Tied vagy bárki másé! Te ugyan úgy hozzájárultál az orbáni kétharmadhoz. ...és ugyan ilyen balfasz? arc DrGehaeuse-é is és az összes Orbánra szavazó ilyen balfasz arccal rendelkezik ....mert mind mind hozzájárult az orbáni kétharmadhoz! ...és persze az a választói inkompetencia amelynek az eredménye az orv-bán2/3-a lett. ....vagyis ezek szerint akkor tudjuk hogy mindenki hülye csak ráfogjuk Gyurcsányra.

Nagyon szép. ....csoda hogy itt tart az ország? @DrGehaeuse-okkal és @nevetőharmadikokkkal és a többi balfasszal hafr-ral? .... ilyen erkölcsi és szellemi nihillel polgárival-konzervatívval-kereszténnyel-szocialistával - liberálissal-nemzetivel- jobb és baloldalival?
Agymosott szerencsétlen ember forma sejthalmazok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.25. 21:44:56

@wantaan: most már, így estére tényleg elfáradtál

wantaan 2014.10.25. 21:56:43

@HaFr: Nem elfáradtam csak olvasva Téged is elkeseredtem. Szegény szerencsétlen hazám szellemi és erkölcsi potenciálja a béka segge alatt. ...legalábbis most úgy tűnik.
" hányszor támadt Ten fiad szép hazám kebledre ...."

Hagyni kell téged. Nem figyelembe venni. Talán kár érted .... talán.

ördöngös pepecselés 2014.10.25. 22:00:01

@HaFr:

"hagyjá má "

Miből gondolod, hogy a 36 ezer fotelforradalmár közül elmennek legalább 10 ezren?
Hisz hideg lesz, sötét, másnap munkanap, egyesek elfelejtik átállítani az órát (rossz időpontban mennek ki) a vidékiek vasárnap este nem fognak felutazni Pestre, stb..

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.25. 22:15:48

@wantaan: nem értelek, hadd vegyek egy pillanatra komolyan -- nem látok senkit a neked kedves oldalon, akit emberileg, politikusként vagy esélyként bármire becsülnék, több fordulóban éltek vissza mindenki reményével, türelmével, és bizalmával -- fejtsd már ki pontosan, hogy mit kezdjek én velük? Mert érveket még nem hallottam tőled, hogy egy erkölcsi és érték-alapvetésű pártot miért vezessek bele a karjaikba. Amellett, hogy taktikailag is teljes ostobaság lenne.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.25. 22:16:45

@Guestenye: nem ree reagáltam -- arra, amit a Mandiról írtál, konkrétan arról, hogy onnan ne linkeljek. Hát honnan? Korlátozzam magam a Népszavára és a HVG-re?

nevetőharmadik 2014.10.25. 22:30:21

@wantaan: Neked tényleg teljesen elmentek otthonról.

Tényleg nem érted, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy valamihez az arcukat adják, vagy hogy az arcává válnak valaminek? Gehaeuse arca vagy az én arcom nem lehet ugyanolyan, mivel a mi arcunk még nem is szerepelt, nem köthető össze semmivel sem. Legalábbis politikai téren. Sem sikerrel, sem kudarccal. Az övék viszont igen, sorozatosan azzal van összekötve, hogy ami a munkájuk, a politika alakítása és az ország építése, abban kudarcot kudarcra halmoztak, és a sorozatos kudarcokból nem sikerült tanulniuk, sohasem változtattak - de még ha maximálisan jóindulatú vagyok, akkor sem jól. A tartós kudarcosságukból viszont előre látható, hogy bármilyen vezető-szervező szerepben ugyanez a kudarcosság fog érvényesülni, és ezért előre kijelenthető, hogy ők személyükben alkalmatlannak bizonyultak a politika pozitív befolyásolására, és nem lenne szabad tovább próbálkozniuk. Hogy te ennek a ténynek az említésétől miért borulsz ki ennyire, azt nem sikerül felfognom.

A kétharmadhoz pedig semmivel sem járultam hozzá jobban, mint mondjuk te. Ez egészen biztos.

Persze ha csak baromarcúzni szeretnél - mert a kommented nem más - akkor hajrá!

ördöngös pepecselés 2014.10.25. 22:46:15

@HaFr:

Nem az a lényeg, hogy ki a szervező, hanem az, hogy miért, mi ellen tüntet, szervez!

ördöngös pepecselés 2014.10.25. 22:49:32

Felőlem mehettek aztán tüntetni, de ez még mindig egy gumicsont, jövőhéten szépen vagy visszamondják a netadót, vagy a 150 forint/gb helyett lesz 20 forint/gb és a hülyenép még örülni is fog.

Ja, és a rogán általi 700/5000-es plafon még mindig nem a netadóra, hanem a telefonra vonatkozik. Csak úgy mellékesen.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.25. 22:58:30

@Guestenye: nem a gigaár a lényeg, hanem a tüntetés

ördöngös pepecselés 2014.10.25. 23:02:31

@HaFr:

Lényegtelen, hogy lesz-e tüntetés, és hogy mekkora. Ha akarja a rezsim, meglépi az adót. Leszarják, hogy mennyien mentek ki.

explanatus 2014.10.25. 23:22:41

@nevetőharmadik: „... kudarcot kudarcra halmoztak, és a sorozatos kudarcokból nem sikerült tanulniuk ... „

Borotvaéles megfogalmazás. Igen, mert az utóbbi időben az figyelhető meg, hogy arcukat, hitelüket, szavukat vesztett egykori „valakiket” páni félelem fogja el attól, hogy bebizonyosodhat, rajtuk kívül igenis vannak „jó arcok” ebben az országban, akik hitelesek, okosak, kitartóak és sokkal, de sokkal jobbak, mint a leszerepeltek. Ezt megakadályozandó, mármint, hogy a ”jó arcokat” a széles nyilvánosság megismerhesse, mindet, mindenhol bevetnek. Ha kell lenyúlják az új arcok kezdeményezését és odafurakodnak a sor elejére, mintha bármi keresnivalójuk lenne ott.

Egyetlen céljuk, hogy újak ne jelenhessenek meg, ha meg igen, hamar bedarálják, leamortizálják, majd recyclingolják őket a maguk hasznára (lásd nem-nyert-lajos).

A kitartó, a maga útját járó új ember, párt a közös veszély, mármint kormánypártoknak és hű ellenzéknek.

Itt erről van szó. Ezért nem elhibázott lépés a leszerepelteket ugyanúgy mint a hatalmon lévőket kritikával illetni. A jobb sorsra érdemes baloldal szavazóit foglyul ejtő arcukat, hitelüket szavukat vesztett vezetők ezért félnek, ezért próbálnak rátelepedni mindenre, amiről úgy gondolják, veszélyezteti eddigi szerepüket.

PKP ilyen veszélyforrás számukra, ezért a velük való együtt mutatkozás is káros a párt számára és ezért üdvözlendő párt elnökének következetes magatartása az arcukat, hitelüket, szavukat vesztett egykori valakikkel szemben, és jól megfigyelhető, hogy erre egyre hevesebb reakciók érkeznek egyelőre csak blogbejegyzések formájában, de ne legyenek kétségeink, jönnek majd a keményebb pofonok is.

ördöngös pepecselés 2014.10.25. 23:42:13

@HaFr:

Ne beszélj hülyeségeket! Kinn voltak legalább 100 ezren 2012 januárjában és mégis lett új alkotmány. Ennyit erről.

vitéž munkášőr 2014.10.25. 23:49:50

jo a kep. Lombrosoert kialt

vitéž munkášőr 2014.10.25. 23:59:46

@Guestenye: ne legyel vaskalapos. semmi jelentosege, hogy milyenek (mellesleg van ott nertol valo elhajlasnak beillo ovatos rendszerkritika) - rendszeresen szemlezik Bendek urat

mellesleg ajanlom szives figyelmedbe ezt:

mandiner.blog.hu/2014/10/25/ut_az_illuziotlansagba_velunk_elo_rendszervaltas_xv

ördöngös pepecselés 2014.10.26. 00:17:09

@vitéž munkášőr:

De "vaskalapos" vagyok. Nézd meg majd, hogy milyen hírek, írások kapnak "zöld kezet" és "piros kezet" a mandiner.hu-n és milyen alakok kommentálnak oda.

Béndek Péter cikkeit is rendesen lehúzzák ott.

ördöngös pepecselés 2014.10.26. 00:19:15

@vitéž munkášőr:

mandiner.hu/

Nézd meg a zöld-piros "szavazatok" arányát az egyes bejegyzéseknél.

ördöngös pepecselés 2014.10.26. 00:35:54

@vitéž munkášőr:

Na ugye...faszér' írkálsz nekik :), rosszabbak a blog.hu-s trollok.

DrGehaeuse 2014.10.26. 00:38:18

@wantaan:
Speciel én nem szavaztam egyik gyíkarcra se 2010-ben és most se. Nekem olyan ne kormányozzon aki nem tud jobb embert belügyminiszternek mint a don, és olyan se aki olcsitott árammal gyárt kádkövet és fűti az úszómedencét.

kiazmarmegint 2014.10.26. 01:14:46

@ParaZita2: Kosz, hogy betetted, tok jo kep! Ehhez nem is kell magyarazat.

almodhi 2014.10.26. 01:21:13

@ParaZita2:

"talán még egy táv-keleti ország "krémje" illene ide."

binaryoptionstreet.com/wp-content/uploads/japanese.jpg

Tessék. Nekik meg van rendes ruhájuk...

rs232 2014.10.26. 01:27:13

@explanatus:
'PKP ilyen veszélyforrás számukra'

Szerintem már az elején elqrta a PKP a lehetőséget, hogy számolni lehessen vele.
Nem kis részben a 'párt elnökének következetes magatartása' volt ennek az oka.

Egyetlen komolyabb, néhány ezer embert/polgárt esetleg megmozdítható felhívását nem vette komolyan - nem idézném fel ezeket.

'hogy erre egyre hevesebb reakciók érkeznek'

:)) Hol látod ezeket?
wantaan ??
Aki választói inkompetenciáról beszél (ahogy kedves szerzőnk is sokszor) mert a pógárok nem úgy döntöttek - sokadszorra egymás után - ahogy ő azt helyesnek látná?

Üdv!
'l

wantaan 2014.10.26. 05:46:59

@HaFr: Ne engem .... magadat vagy azokat a jelzőket vedd komolyan amiket a pártodra? aggatsz!
..... és melyik is az Én kedves oldalam? S azt honnan veszed, hogy az?
S mivel/kivel akarsz Te mit kezdeni? s erre ki kért fel ,hogy kezdj velük valami? S ha nem kezdesz velük valamit akkor nem is létezel?... s milyen is a Te erkölcs és érték alapod?????

Amúgy Én csak egy ,már elnézést egy orbitális böszmeségedre akartam felhívni a figyelmedet hogy egy a párt politikától és ideológiáktól teljesen független dolog melletti kiállásnál nem nézem/ne nézd senki párt szimpátiáját - állj ki mellette. ---de Te ezt nem értheted. .... nem értheted???

De lehet, hogy az Én hibám. Barbarus hic ego sum, quia intellegor ulli.

wantaan 2014.10.26. 05:54:12

@DrGehaeuse: " Speciel én nem szavaztam ..." No ezt nevezem Én választói inkompetenciának.

@nevetőharmadik: "valamihez az arcukat adják" ....hát add Te is és adja még 100 ezer vagy 1 millió. Akkora tömegbe ki vesz észre pár akar még barom arcút is?
Budaházitól Torgyánig mindenkinek ott a helye .... ha érted?

nevetőharmadik 2014.10.26. 06:11:48

@wantaan: Ez már eggyel jobb, közeledünk. Ha figyelmesen olvastál, akkor láttad, hogy nem azt kifogásolom, ha ők is ott vannak úgy, mint bárki más ember (sőt), hanem azt, ha ők próbálnak ott (bárhol) arcok lenni. Nem úgy, hogy egy arc a tömegből, hanem ahogy Gyurcsány a DK arca, mondjuk Kunhalmi az MSZP-é vagy Orbán a Fideszé. Tudod, akivel azonosítható, akikhez ténylegesen és szimbolikusan kötődnek dolgok.

Ha érted.

DrGehaeuse 2014.10.26. 06:12:34

@wantaan:
De szavaztam csak nem a gyíkarcú barmokra te nagyonokos! Olvasd végig amit írtam mielőtt sértegetsz.

DrGehaeuse 2014.10.26. 06:18:11

@wantaan:
Ha érdekel kire szavaztam megtalálod, mert már leírtam kommentbe más posztokon. Google! És azt is, hogy miért.

DrGehaeuse 2014.10.26. 06:25:00

@wantaan:
Az se feltétlenül inkompetensb aki tudatosan nem szavaz. Ha nincs elfogadható alternatíva, de még olyan se akire protest jelleggel szavazhatnál, akkor mi a teendő?

DrGehaeuse 2014.10.26. 06:29:30

@nevetőharmadik:
Kár a gőzért! Nem is akarja érteni. Szegénynek baloldali csőlátása van.

wantaan 2014.10.26. 06:32:26

@nevetőharmadik: legyél Te meg az internetadó elleni harc arca! Ki a faszt érdekel ,hogy amúgy Gyurcsány vagy Torgyán kinek-minek az arca. Legyenek ott és légy ott Te is! ...persze ha valamilyen komplexusod van velük szembe .... ne nézz rájuk, ha ott lesznek.

Arthur Bloch 2014.10.26. 06:46:06

Nem kell ide közvéleménykutató!Csak olvasni kell a blogokat.-"Okos emberek is képviselhetnek ostoba nézeteket,-de ők legalább értelmesen fejtik ki.-Ezért veszélyesek..." - Más: nem kellenek ide a régiek ? -Tessék már mondani mi is a célja egy konkrét témára meghirdetett tüntetésnek ?!- A téma blődsége és aljassága avagy még valami más is ?!Nos ezért tartunk ott ahol tartunk,- Nekünk Kossuth is kellett,aki mielőtt politikus lett ügyvédként sikkasztott,- majd később meggyalázta az itthon maradt néhány társát is az emigrációban, - nekünk a tehetségtelen lovastengerész Horthy is kellett,mert elhittük ő egy nagy "magyar"...kellett a "karizma"-KECÓ...-lehet folytatni!-Most is ugyanez megy: ne jöjjön politikus mert lejáratta magát, az hogy miben - már részlet kérdés...egyébként miért is akarnak ezen újsüttetűek is politikussá válni ? Majd később ők se jöjjenek, mert....kell az új hely!!!- Itt tartunk, - mert az,hogy értelmes értelmiség már rég mgszünt sok xxx-el.Maradunk olyan "huszárosok",hol tüzes forradalmár,hol sujtásos diszpinty...Érdemes folytatni?-Így legalább mindíg kitermelünk hősőket és utált bűnösöket, - a plebs pedig csak egy közeg,"ami" nem látja a fától az erdőt.Ez a mindennapi M.o.- " a magyarból épp az hiányzik ami az európai szellemre általában jellemző: a tevékenysége feszültsége,-számvetése,- és a kitartása..."/Prohászka Lajos

nevetőharmadik 2014.10.26. 07:22:15

@DrGehaeuse: Sajnos tényleg. De legalább ő is ott lesz a tüntin. Gondolom.

wantaan 2014.10.26. 08:21:57

@nevetőharmadik: Én ott leszek és viszek magammal még egy embert.
...de Te ott leszel-e? .... vagy csak a szád jártatod s összefosod magadat pl. Gyurcsánytól ha Ő is ott lesz?

fvipera 2014.10.26. 08:30:48

és ha ők szervezik? miért nem szervezed te? esetleg nem jutott eszedbe?

fvipera 2014.10.26. 08:32:09

@DrGehaeuse: akkor szavazol protest jelleggel, ha nincs alternatíva. kb. ez a definíciója a protest szavazásnak.

fvipera 2014.10.26. 08:33:19

@Guestenye: sajnos nem voltunk annyian. kb. a fele lehetett a létszám

ParaZita2 2014.10.26. 08:36:16

@almodhi: . Nekik meg van rendes ruhájuk...
:)
S talán valamiféle (mondjuk szumó-birkózó-) stadion lépcsőjén sorakoznak. Lényeg a stadion.
((csak az a két nő ne lenne köztük))

Chang Beer 2014.10.26. 08:48:58

Hát ez a magyar tényleg egy birka nép. A jól működő fideSS-es titkosszolgálat bárkiről kiderít bármit. Ezt bedobja, és a birkanyáj rögtön szétszalad, mintha kutyaszart dobtak volna közéjük. Nem a saját érdekét nézi, hanem hogy ki szervezi,milyen a múltja, kivel beszélt-találkozott 4-5 évvel ezelőtt stb...
Ez nooormális? A kedves vezető megint jót nyerít otthon, megint igazolva látja kiváló meglátását, miszerint egy összefogásra, a közös célokért küzdeni képtelen, kicsinyes faszkalapok gyülekezete vagyunk. Ki nem szarja le, hogy ki szervezi. Ha majd MSZP-s szónokokat hallgatsz, menj haza, igazad lesz, de addig?

márpedig a fidesznek mennie kell 2014.10.26. 09:18:48

senki ne maradjon otthon el kell söpörni a fideszt

Alkibiadesz 2014.10.26. 09:35:11

@wantaan:
Azt kifogásolod, hogy Péterék a saját (baloldalmentes) útjukat tekintik az egyedül üdvözítőnek, miközben te magad is csak a saját (baloldalintegráló) utadat tekinted az egyedüli üdvözítő útnak! :)

Kalmár 2014.10.26. 09:35:28

@márpedig a fidesznek mennie kell: :) jó!

Mókásak vagytok!

Tényleg bárki azt hiszi, hogy egy havi 700 forintos adó miatt tömegek mennek ki?

Most emelik 2500 forinttal havonta a gyerek után járó adókedvezményt.
A fogyasztási adók nőnek, a bért terhelők csökkennek.
Eddig is ez ment.
Összességében a gyereket nevelő, dolgozó emberek jobban járnak.

Sokkal.
A többi mehet tüntetni.

toportyánzsóti 2014.10.26. 09:43:12

Ballerek basztatása elég alacsony nívójú dolog,beállás a narancspapagájkommandóba.Ekkora médiafölénnyel és ennyi pénzzel majdnem minden magyart és külföldit be lehet feketíteni,számtalan példa van már arra hogy az ellentettje igaz annak amit a narancsbanda hazudik a pofánkba,akik még az elítélt cusival is teleplakátolják az országot ha úgyvélik ez szavazatokat hozhat,bissaui útlevél ügye pedig a rendszerváltás sokadik mélypontja...

toportyánzsóti 2014.10.26. 09:46:01

@Kalmár: Igazán mókás amikor 1 Moszkva teret is átnevező térdepel 1 KGB főtiszt előtt,azokról nem is beszélve akik 1 ilyen répában élő istent látnak.

toportyánzsóti 2014.10.26. 09:46:53

@vitéž munkášőr: Jól tolod ott is a papgájkommandónak.

vitéž munkášőr 2014.10.26. 09:50:38

@toportyánzsóti: koszonom Zsolti! Te mar meguntad ott a shitnyikzrikalast?

márpedig a fidesznek mennie kell 2014.10.26. 10:38:05

@Kalmár: te hol élsz vagy szabadok leszünk vagy rabok válaszatok

Andráska8 2014.10.26. 14:24:28

@Guestenye: szerintem is.
Tök mindegy, ki szervezi.
Én megyek.

Andráska8 2014.10.26. 14:25:26

@Kalmár: a két gyereket nevelők éves szinten százezret veszítenek. :(

toportyánzsóti 2014.10.26. 15:19:36

@vitéž munkášőr: Meguntam,de néha erőt veszek a shitnyikek okozta hányingeremen oszt beszólok néhány putinorálcselédnek...

DrGehaeuse 2014.10.26. 16:35:14

@wantaan:
Ok! Meggyőző érvelés. Legyenek ott de ne csináljanak belőle fellépést.

Dr. K.H.G. 2014.10.26. 17:04:47

"És elmenni egy olyan tüntetésre, amelyet nem ők szerveznek."
Hámménem szervezted meg te, bammeg? Vagy bárki más? És ha már megszervezték, az a legfontosabb, hogy ki ne legyen ott? Megáll az ész.
süti beállítások módosítása