1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.10.17. 20:29 HaFr

Október 23-án kötelezd el magad a szabadság mellett!

Október 23-a tökéletes nap arra, hogy a magyar polgár leszámoljon az Orbánhoz fűződő illúzióival, és a balos fenyegetés elmúltával merje végre vállalni saját eszményeit! A polgár eszményei a szabadság, a saját tehetsége szerint berendezett autonóm élet, és a szűkebb és tágabb közösségeinek védelme. Itt az ideje kiállnunk ezen eszményeink mellett! Köszönjük meg Orbán Viktornak, hogy lecsupaszította a ránk kövesedett baloldali államelvű hagyományt, úgyhogy immár mindenki számára világos: nem volt benne semmilyen érték, amelynek elmúlásán szomorkodnunk kellene, de ismerjük el egyszersmind: a miniszterelnök képtelen a teremtésre, képtelen érvényt szerezni a polgárok jóllétével szembeni kormányzati kötelességeknek, nem csinál mást, mint egyik autokráciából (a Kádáréból) egy másikba rántja az országot, amit csak azért tehet meg, mert lebecsüli a népét, és nem tud betelni önmagával!

Minden polgári érzelmű, önmagára büszke magyar megteheti immár, hogy számot vet azzal, amit adott ez a rendszer, és azzal, amit elvett. Mérleget vonhat harag és részrehajlás nélkül azzal kapcsolatban, hogy ilyen országot akar-e, vagy csak jobb híján választaná. De a jobbnak immár nincsen híja! Nem lehet takarózni se a balos veszéllyel, se a jobboldali alternatíva hiányával! A Polgári Konzervatív Párt kicsiny közösség, de közösség, amelyik arra vár, hogy felkarolhassa az autonóm, az országot a vállain vivő polgárság ügyét, és közösen, a gyökereinkre büszkén, valós alapra helyezzük magunk és a nemzet közös ügyét.

Ne érdekeljen minket végre az, amit a hatalom tesz magáért. Már tudjuk. Lépjünk ki a szokványos keretből, és hozzuk létre azt a politikát, amelyik az emberért van. Október 23-a jó alkalom arra, hogy megfogadjuk: nem hagyjuk magunkat vég nélkül, beláthatatlan mértékig alakítani. Mi magunk akarjuk magunkat alakítani. Hagyományokon állva, közösségekben, értékteremtő, polgári individualizmusunkra büszkén -- magunkért, a gyerekeinkért, a nemzetért, Európáért!

Gyertek el október 23-án 14.30-ra Budapest XII., Királyhágó térre megbeszélni a közös ügyeinket! Mert vannak.

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr286803345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.10.18. 07:34:20

Mosolyra fakaszt a ballerfóbiád,miközben a csuti orálmuzsik ássa a jobboldal sírját KGB tartótisztjei majdnem évszázados tapasztalatai alapján.Ha nem figyelsz még a KGB hasznos idiótájává süllyedsz.

toportyánzsóti 2014.10.18. 08:40:05

Baloldali államelvű hagyományt akarja jobban csinálni szegény csuti focianalfabéta,csak hát olyan bamba a csapata hogy még az ezerévesgránitszilárdságúájpodonírtat is ötször tákolja...Nem megszabadultunk a baloldali államelvű hagyománytól hanem annak jobbancsinálását éljük meg leginkább.

Axxtro 2014.10.18. 10:48:44

A politikai elvek nélküli szellemi katyvaszból valamint a hozzá társuló értetlenségből és ostobaságból nem fog szárba szökkenni semmi értelmes dolog.

Az időértelmezéssel is problémák vannak.

A magyar posztkommunista baloldal még nincs felszámolva, még mindig hat, pusztít, mérgezi a közbeszédet, és durva károkat okoz az országnak.

A "szabadság" egy olyan eszme, fogalom, aminek létezik jogi definíciója, jogilag értelmezhető.

Te milyen jogi értelmezéssel tudsz szolgálni a te által belebegtetett "szabadsággal" kapcsolatban?

Magyarázd már el HaFr, a te szabadság verziód mitől jobb a közkézen forgó többinél, miért tartod magad "szabadabbnak" ebben az országban, bárki másnál?

istvankah 2014.10.18. 11:09:36

Remélem,hogy azok akik olzan rosszul éltek a Kádár seggét nzalva,most boldogok,hogy a fidesskdnpjobbik seggéből választhatnak!Egészségükre!

DrGehaeuse 2014.10.18. 14:43:59

@HaFr:
Gratulálok!
Szép szívhez szóló poszt. Nekem tetszett, ne tzörjön le a sok fanyalgó.
Ha az ünnepi beszéded is ilyen jó lesz, sok rajongót szerzel akik később követők, végül szavazók is lehetnek.

DrGehaeuse 2014.10.18. 14:53:37

@Axxtro:
Szerencsére a pkbal már leginkább csak magát mérgezi és darálja az újbalosokat befelé a saját ganajába. Láthatjuk az Együtt-PM jól megérdemelt sorsát. Kaptak egy zuglói polgit és annyi. A dk-szoci egy politikai húsdarálóként (a teste a maszop, a benne pörgő csiga a dk, gyurcsány a kés) viselkedik, aki közel megy aszt ledarálja. Az LMP nem ment közel meg is maradt. Az E14 már be van darálva. A liberálisok meg már eleve egy fasírt.
Amikor elfogy majd a hús, a daráló túlpörög és szétrobban, csak idő kőrdése.

DrGehaeuse 2014.10.18. 15:00:41

@toportyánzsóti:
Ez így igaz. De a poszt egyetlen tévedése, hogy orv-bán államelvűsége más volna nem csak jobbancsinált.

Axxtro 2014.10.18. 15:14:41

@DrGehaeuse:

Jóóó …

Tetszik a beszólás …

sielfis 2014.10.18. 16:45:10

@toportyánzsóti: ne hallgass rá HaFr ! ez a zsóti olyan hülye, mint egy
zombi ... minden blogon próbálkozik és egoista bunkó

toportyánzsóti 2014.10.18. 18:06:18

@sielfis: Ritkán szólalol meg hála az égnek,akkor is hülyeségeket egoista orálcseléd.

toportyánzsóti 2014.10.18. 18:09:39

@Axxtro: Durva károkat a nemzeti keresztény urak okoznak a magyaroknak akik milliószámra menekültek és menekülnek szülőföldjükről,aztán amikor a helyükre betelepültek viszik az anyaföldet lehet trianonozni...

Axxtro 2014.10.18. 18:27:37

@toportyánzsóti:

Ezzel a dumával elkéstél "zsolti".

2006 után amikor egyik kormányválság után jött a másik után, és a balfékoldal sehogy sem akarta az előrehozott választásokat, inkább Bajnaizott egyet, csak a hatalmat ne kelljen átadni, már lehetett tudni, hogy ez lesz.

Hogy akkora vermet ásnak a sunyi bolsi kontárok, hogy a Fidesz ne tudjon belőle kimászni, és a ciklus második felétől, elkezdik ugyanazzal rágalmazni az új kormányzatot, amit ők csináltak, gondolván, hogy a választó olyan hülye, hogy már semmire nem emlékszik, és az egész szennyeset rá lehet kenni.

Csakhogy ezt már akkor tudtam és is, meg a Fidesz is tudta.

És a baloldal ebbe az aljas de ócska tervbe szépen beleégett.

Úgyhogy olyan dolgok következményeivel ne gyere itt zsolti, amit a bolsi szekció kontár aljassága hagyott hátra.

Ez a legócskább bolsi trükkök egyike, a amit a balfékoldal még a szovjet elvtársaktól tanult anno.

Vagy tőlem jöhetsz, csak megtéveszteni nem tudsz vele senkit.

toportyánzsóti 2014.10.18. 19:40:00

@Axxtro: Ócska bolsizás csak gyenge terelés,I világháború előtt hol voltak a bolsevikok?Horthy érára sem az volt a jellemző hogy bolsikák vezették volna Magyarországot,éppenhogy Horthy árulta el a Magyarországot visszaszerző magyar katonáinkat...

Keszthelyi.Aron 2014.10.18. 20:20:19

@toportyánzsóti: Ez így messzire vezet. Mindkét oldal kéz a kézben tette tönkre a jövőnket. Legalábbis szerintem.

Axxtro 2014.10.18. 20:44:23

@toportyánzsóti:

Ne háríts zsolti!

Bolsi eredetű rágalmazó stratégiát, és bolsi tükörbeszédet itt csak a baloldali ellenzék használ.

A politikai elvek, és minden moralitás nélküli hatalomra törés, is tipikus bolsi stratégia.

Meg az is amikor az aktuális versenyző a saját múltjával és disznóságaival rágalmazza az ellenfelet.

Azaz amikor a bolsi lebolsizz az ellenfelet.

Ezek miatt nem tekinthet a magyar "baloldal" se baloldalinak, se jobboldalinak, – hiába próbálja mostanában jobbról előzni a Fideszt –

Mert ezek a tulajdonságok egyik európai vagy amerikai politikai szekcióra sem jellemzők csak a volt kommunista utódpárt maradványokra.

A nyugat-európai baloldalnak a magyar baloldalhoz eszmeileg a fent említett okok miatt semmi köze.

Ezeket csak te, meg a többi hozzád hasonló tájékozatlan nem képes szétválogatni.

Dbm 2014.10.18. 20:59:14

"hozzuk létre azt a politikát, amelyik az emberért van"

Muhahaha...

Keszthelyi.Aron 2014.10.18. 21:33:36

@Dbm: Hádde' melyik emberért? Mer' ugye Terry Pratchett is úgy írta Ankh-Morporktól, hogy demokrácia. Egy ember, egy szavazat. Van a patrícius: ő az ember, és övé a szavazat :D

toportyánzsóti 2014.10.19. 07:04:55

@Axxtro: Ráérsz magad tájékozottnak képzelni ha majd megkerülnek a bissau guineai útlevelek és nem lesz teleplakátolva a cuslágnevű frissenszabadult elítélttel Magyarország,addig szerintem ne égessed magad szénné.

toportyánzsóti 2014.10.19. 07:10:06

@Keszthelyi.Aron: Másak a számok,cusi 50-100 milkát sikított amit évekig mint véres pajzsot körbehordozott a narancsputinpincsi alakulat,ennyit gyengébb napján összehoz bármely narancsoffshorkk akik milliárdos osztalékokban habzsi dőzsiznek plebejusan persze.

Axxtro 2014.10.19. 09:00:07

@toportyánzsóti:

Tudod zsolti, a legjobb ellenzék, a saját magát önként félrevezető és dezinformáló ellenzék.

Aki önként és dalolva gyárt magának álelméleteket és téveszméket, butítja magát zombivá, egy forint ráfordított propaganda- és reklámköltség nélkül.

Az ellenfeleidnek jó, ha mindent fordítva látsz és hiszel, de neked mi ebben a pozitívum?

Mi abban a poén, hogy olyasmivel áltatod magad, ami több évre visszamenőleg garantáltan és bizonyítottan fordítva van?

Axxtro 2014.10.19. 09:03:16

@toportyánzsóti:

Zsolti!

Ha valaha meg akarod fordítani a politikai trendeket, első lépésben szembe kell nézned a valósággal.

toportyánzsóti 2014.10.19. 14:57:20

@Axxtro: Fussál neki ujra,feleslegesen égeted magad.

Keszthelyi.Aron 2014.10.19. 15:03:32

@toportyánzsóti: Teljesen igazad van - ismét. De kérlek nyugtass meg, hogy egyetértünk abban, hogy:
- minden regnáló kormányzat (illetve tagjai) keveredett korrupció-gyanús ügyekbe (némelyik kisebbekbe, némelyik nagyobbakba)
- a kisebbet kevesebb börtönnel, a nagyobbat hosszabb börtönnel illik egy jogállamban büntetni ha bebizonyosodik
- az egyik oldal korrupciója nem mentesíti a másik oldal korrupcióját

Szóval dióhéjban számomra (és remélem előbb-utóbb a többség számára is) a tény, hogy a jelenlegi Kormány mint a káposztásba beszabadult kecske bánik a közpénzzel még nem rehabilitálja bármelyik korábbi Kormány hasonló (bár fajlagosan akár kisebb) ügyeit.

Axxtro 2014.10.19. 16:22:08

@toportyánzsóti:

"Zsóti"!

Nem én vagyok ebben az országban az, akinek kormos a ruhája és füstszaga van.

Nézz csak magadra, és magad köré!

toportyánzsóti 2014.10.19. 19:02:17

@Keszthelyi.Aron: Fordított a helyzet,a jelenlegi alakulat gondolja hogy neki felmentést ad az amit a maszop brigád csinált.Cusi legalább leülte amit rásóztak,ezek vajon mikor és mennyit kapnak?

toportyánzsóti 2014.10.19. 19:04:06

@Axxtro: Ne szenvedj.már eleget röhögtem a dumádon amit a kurucinfó is megsüvegelne.

Axxtro 2014.10.19. 19:22:35

@toportyánzsóti:

Nézz a tükörbe "Zsóti", aztán számold meg magad.

Szúrófény 2014.10.20. 05:03:42

@Axxtro:

Az ellenforradalomról
(Hacsek és Sajó)

H(leteszi az újságot) Hogy mennyit írnak 56 ról!
S: Mennyit?
H: Hát sokat.
S: Sokat? Inkább keveset:
H: Maga szerint keveset?
S Az igazság szerint keveset!
H: Őszintén írnak. Az okokat is boncolgatják!
S: Attól büdös…
H: (Megütközve) Micsoda?
S: Maga ezen csodálkozik?
H: Min?
S: Erőszakos halottat mindig boncolják!
H: Ej, nem úgy értem…
S: Akkor, nem jól érti!
H: Mért maga, hogy érti?
S: A közmondás szerint…
H: Hogyan?
S: Az ön dicséret, szintén büdös!
H: Maga szerint, nem ellenforradalom volt?
S: De! Hatalmaskodás, ostobaság, elnyomás, ellen!
H: Maga akkor, hogyan látta?
S: Tudtam, hamar eljön március 15.
H: Hogy jön ide, március 15.
S: Annak is az orosz beavatkozás vetett véget!

1987 X. hó

toportyánzsóti 2014.10.20. 06:14:57

@Axxtro: Hallgass az okosabbra,vonulj vissza addig míg meg nem lesznek a bissaui útlevelek szerencsétlen nyíltan szavaztató demokrata.

2014.10.22. 19:08:52

@toportyánzsóti: te még mindig szabadlábon vagy és rontod a levegőt! Édesanyádat sikerült végre elkaparni, mert oda feküdthettél volna mellé, azzal nagyon nagy szívességet tettél volna az emberiségnek! :D :D :D :D :D :D

toportyánzsóti 2014.10.23. 08:56:43

@ariskerase: Jól tolod a pszichopatát,kellenek a ballibák szekerét tolni az ilyen csökkent értelműek.

Szúrófény 2014.10.24. 12:24:53

@Axxtro: Miért csak utólag?

Mért csak utólag, tudunk rájönni
Miniszterelnök, lehet egy senki,
Fajankó, embernek is utolsó,
Ezerszer különb, meg bujdosó!
Gömbös, Szálasi, Rákosi, Kádár,
Sok aljas, hazaáruló, szamár!
Ideológia csecsen nevelkedett,
Népének aljas ellensége lett!

"Tovább is van, mondjam még?"

Axxtro 2014.10.24. 17:16:41

Tőlem sorolhatod.

Engem nem zavar, ha az ellenfél sík hülye, és nem lát ki a saját maga által kreált hazugságfüggöny alól.

Axxtro 2014.10.24. 17:18:39

@Szúrófény:

Tőlem sorolhatod.

Engem nem zavar, ha az ellenfél sík hülye, és nem lát ki a saját maga által kreált hazugságfüggöny alól.

Megszívtad haver.

Zombivá hülyített a balfék sajtó.

tamas11 2014.10.24. 18:04:49

@Axxtro:
Amit írsz annak durván ellentmond, hogy az országban és konkrétan az önkormányzatoknál is már 2006 óta jelen volt a fidesztöbbség, saját kézbe véve a károkozást, ugyanazt téve, mint most a kormányuk. Ezzel szemben pl Bajnai nem okozott kárt, ezt őróla még ellenzéke sem állította.
Bajnainak egy éve alatt híre hamva nem volt a Fideszsújtotta kvázijobboldali vidékeken, volt viszont sokmilliárd EU-pénz, ki tudja mennyi korrupciós hányaddal, mutyival. A válságosnak mondott években ez a helyi mű-elit arcátlanul gazdagodott, jól élt 2010 előtt is..
Sunyi bolsi kontárnak nevezted tehát Bajnait, akiről ezt sem akkor, sem utólag még ellenfelei sem mondták soha, és felmented korlátlanul a tobzódó, kontrollt vesztett mostaniakat.
Tudatlan fröcsögő ökör vagy.
Rongyember.

2014.10.27. 11:45:11

@toportyánzsóti: Látom beszélni, tökéletes magyar! Orvos lát, ad neked gyógyszer? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

toportyánzsóti 2014.11.01. 09:58:09

@ariskerase: Feltörtek az orosz gyökerek,meghágták a vöröskatonák valamelyik felmenődet?Köszönd horthynak és a többi csökkent értelmű díszmagyar kacagányosnak.

2014.11.18. 15:37:21

@toportyánzsóti: Elküldtem az orvos telefonszámát neked, aki ír fel gyógyszert! Felhívtad? Vagy egyáltalán megkaptad? Mert ha nem elküldöm újra! A gyógyszert mindig be kell venned időben tudod! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Toportyán Zsóti 2014.11.18. 18:44:05

@ariskerase: Bennetek az a szórakoztató hogy mindig másokban látjátok magatok jobber félnótások,eccerűek vagytok,csak tolmács kő hozzátok.

2014.11.26. 21:08:08

@Toportyán Zsóti: Rólad a vicc jut eszembe mikor odamegy a vadász a medvéhez, és mondja medve gyere kis, a medve kijön, mi van vadász lelősz vagy leszopsz a vadász leszopja, ez így megy párszor a végén megkérdezi a medve a vadásztól, vadász te élvezkedni jársz ide? Na ebben a történetben te vagy a vadász! Megkérdezem zsóóótika, te vadászni vagy élvezkedni jársz ide hozzám? :D :D :D :D :D :D
süti beállítások módosítása