1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.10.04. 04:54 HaFr

Szijjártót Washingtonba rendelték: csapdában

A Fidesz -- a saját szempontjából stratégiai hibát vétve -- politikai csapdába hajszolta az országot. Olyan versenyt indított a lelkekért, amelyben féltávnál ugyan vezethet, de nem nyerhet meg, mert (1) már látszik, hogy a nemzetközi környezetben nem fog beállni az "unortodoxiát" támogató fordulat, (2) a nemzetközi szövetségi rendszerét (amelyet ellentétes érdekű országok -- Oroszország, Németország, Kína -- változó erősségű támogatása jelent) összességében csak az tartja fenn, hogy Orbánnak nincs jelenleg alternatívája a magyar közéletben, illetve (3) kimerülőben vannak a rezsim hazai szellemi és anyagi forrásai.

Ahogy korábban írtam, az államunk átláthatatlan, pazarló, túlterjeszkedő, ráadásul fokozottan korrupt is (a forráskonverzió hatékonysága rendkívül alacsony, veszteséges forráskiáramlás, folyamatosan romló pálya, eltolt beruházások és költségek mellett) -- nagy és/vagy fejletlen belső piac híján (Oroszország, Kína, Törökország, India) a növekedési lehetőségeink kizárólag az exporthoz kötődnek. A magyar gazdaságot jelenleg (1) az állami és EU-beruházások, (2) a döntően külföldi tőke feldolgozó (export) tevékenysége, és két további kisebb tényező -- (3) az energiacégektől és a bankoktól behajtott, illetve (4) a külföldről hazautalt, majd részben fogyasztásra fordított keresmények -- hajtják. Mindegyik (bevételi) forrásunk véges, vagy adminisztratív függést jelent a külföldtől (egyetlen döntéssel befagyasztható), miközben az eladósodottságunk változatlanul magas volta (a kiadási oldal is) ütőkártya egy destabilizáló támadáshoz, amelytől még mindig nincsen oka félni Orbánnak, de lehet.

Az, hogy Szijjártót a beiktatása után azonnal Washingtonba rendelték (erről a berendelésről -- és nem pedig a rezsim elfogadásáról -- tanúskodik a korábbi elnöki megnyilvánulásokat követően az őt vendégül látó helyettes államtitkár párját ritkítóan éles kirohanása a magyar kormány ellen gyakorlatilag a látogatás előestéjén) világos jele annak, hogy Orbán számára végzetesen beszűkült a mozgástér. Merkel jönni fog -- de ennek a látogatásnak sincs időpontja még, és feltehetően a további belpolitikai fejleményeken múlik. Biztosan jött helyette a gigahitel tudatában a korábbinál is nagyobb zsarolási potenciállal rendelkező Gazprom vezérigazgatója -- le is állítottuk az ukrajnai szállításokat, Orbán viszont nem sokáig lavírozhat már a siker bármilyen reményével is a két hatalmi tömb között. Az egész dolog egyébként is abszurd, ahogy elméretezte az ország nemzetközi mozgásterét. A képességeihez képest (látjuk) különösen túlfizetett Szijjártó kinevezése a hazai diplomáciatörténet mélypontja, amely ráadásul egy kritikus időpontban történt meg. Az az illúzió, hogy egy ilyen minőségű ember tőkét és változást tud hozni a magyar külpolitika hatékonyságában (miközben semmilyen eredményt nem tudott felmutatni az utóbbi négy év alatt a dedikált, keleti portfóliójában), a miniszterelnök szűkös káderállományára és a határokon túli politikai képzetlenségére enged következtetni. Kíváncsi vagyok, hogy a szervilis jobbos sajtó mikor fogja végre megengedni magának, hogy a korrupcióval és hozzá nem értéssel kísért hazai szakpolitikákat egyszer (amíg még bárkit is érdekel a véleménye) felemlegesse, netán kivesézze.

A bevezetőben jelzett politikai csapdát egyrészt a kormánypropaganda és a valóság közötti elmélyülő szakadék, másrészt a magyar társadalom tényleges versenyképességének durva, az idővel egyre visszásabbá váló kormányzati félreismerése hozta létre. A kettő együtt a társadalmi önismereten tett újabb erőszakhoz vezetett, illetve a történelmünk során felhalmozott kulturális torzulásainknak a korábbinál is hangsúlyosabb károkozást engedett meg a politikai gyakorlatban, amit a jelenlegi rezsim nem tud orvosolni, hiszen belőle él. Mit tesz Orbán? Ígérgetés cunamit indít (nézze meg mindenki, mivel telt az előző hete), miközben valójában a költségvetés kiadási oldalának megszorítását, vagyis a társadalmi kompetenciák további megterhelését készítik elő. Amiért viszont egy kormányt tartanánk, arra képtelenek. A gazdasági szerkezet további romlása (a KKV-szektor hazai és nemzetközi versenyképességének romlása minden MNB-s költekezés és gazdasági miniszteri hazudozás dacára) arra utal, hogy a nemzeti kormány az értékteremtésre való nyilvánvaló képtelensége mellett már a jegybanki tőke elherdálásával folyó látványpolitizálást is bebukja. A kormány által saját magának állított csapda egyre kevésbé ereszt, a vergődés egyre nyilvánvalóbb. Sajnos azonban a hazai ellenzéki oldalon képződött vákuum miatt ez a csapda nemcsak a kormányra, hanem az egész hazai politikai rendszerre csukódott rá: a politikum számára nincs kilépés a centrális erőtérből, ergo az ország számára sincs kilépés a vergődésből. (Ebből is látszik a minőségi politika nélkülözhetetlensége egy szabad társadalomban, hasonlóan az olajéhoz a motorban: az alternatívája a robbanás.)

Amit Orbán elért a hatalma koncentrációjában, és amit a társadalmak tényleges működéséhez és a politikai makrokörnyezethez látványosan nem értő, hatalmi mámorban tobzódó kormánypolitológusok hallatlan politikai tehetségként ünnepelnek, duplán visszaüt a szakpolitikai kártékonyságban: amellett, hogy ez objektíve egyre rémisztőbb méreteket ölt, nincs rá megfelelő reflexió sem azon az oldalon. Még ennél is veszélyesebb azonban az, amit a társadalom működésének lemerevítésében hozott: a NER egyre súlyosabb terhe alatt a társadalom alkalmazkodóképességét és hajlékonyságát egyre nagyobb eséllyel fogják felváltani előbb mikrotörések, majd ha ezek sem vezetnek sikerre, az egyre nagyobbak. De a NER számíthat arra, hogy rövidesen kármentésre kell berendezkednie -- véleményem szerint ez már meg is kezdődött. (Béndek Péter)

383 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr206757459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2014.10.05. 19:04:44

@almodhi: Óriási a jelentősége! Ezzel tisztában is volt és van miden sikeres politikai szerveződés. Akik pedig nem tartották ezt fontosnak, sikereletelenek lettek.

Olvasd el ezt: progressziv.blog.hu/2014/05/18/tomeghatas és megérted, hogy miért.

♔bаtyu♔ 2014.10.05. 19:05:43

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ez pontosan így van. Annyi kiegészítéssel, hogy bizonyos értelemben kényszerpályán mozogtak. Azaz Soroséknak nem nagyon lehetett nemet mondani.

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:09:57

@almodhi: te idióta! Az általánositások ellen vagyok és nem szeretem, ha mindenkit leöntenek egy -egy hülye előitélettel, legyen az magyar, zsidó, néger, cigány ember,vagy akárki! Miért kelelne zsidózni egy tudóst, orvost, művészt, szinészt, tanárt, stb. csak mert annak született ami azok miatt akik szégynet hoztak az etnikumukra. S minő véletlen, hogy az a banda amely Mo-ot, a magyar kormányt támadja (Hillary Clinton, Gati, Soros, Nuland, Scheppele, s társaik itthon vagy külföldön ), szinte mind ugyanabba a halmazba tartoznak? Szerinted puszta antipátiából és nem jól felfogott érdektől vezettetve?

borzimorzi 2014.10.05. 19:12:46

@Moin Moin: Tankönyv szerint igazad van e kérdésben. Ugyanakkor okkal reménykedik az elnevező abban, hogy a társadalmat mindenáron átépíteni akaró, türelmetlen, intoleráns és kirekesztő (balos és jobbos), a társadalmi alrendszereket kímálatlenül bekebelező és lezüllesztő, diktátorhajlamú marhák után jön végre valaki, aki nem képzeli magát sem zseninek, sem megváltónak. Csak annyit tud, hogy alaposan megnézi, megtanulja mindazt, ami máshol már bevált, és a magyar helyzetre alkalmazza. Persze, az nagy kérdés, hogy sikerül-e ezt a jelentésárnyalatot a köztudatba átvinni.

Az tény, hogy eddig csak lezülleszteni sikerült minden politikai jelzőt. Az SZDSZ a liberalizmusból csinált szitokszót. Az MSZP a szocialista kifejezésnek adott keserű, öklendeztető mellékízt. A Fidesznek pedig a polgári szót sikerült a "mutyista" jelentésárnyalattal kiegészítenie.

Egy politikai minősítés meglevő jelentésárnyalatát fölfelé pozícionálnia, vonzóbbá tennie még senkinek sem sikerült kis hazánkban az elmúlt 25 évben.

Üdv:
b

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:12:49

@borzimorzi: azért rúgta ki Horn alig egy év után? Te sem kell telseen meghülyülj már a fidesz miatti frusztrációt következtében!

almodhi 2014.10.05. 19:17:56

@bölcsbagoly:

"te idióta! Az általánositások ellen vagyok és nem szeretem"

te baromarcú! Szerinted a fenti idézet hogy fér össze ezzel:

" a menő ügyvéd Ámerikában = a gazfickó fogalmával. Bár nálunk sem áll távol tőle (ld. pl. Ruttnert)."

Segítek: mind a kettőt te írtad 20 perc eltéréssel.

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:27:05

@almodhi: sehogy, a menő ügyvédeket illető közvélemény.
Miért, Ruttner is a rokonod?

Lexa56 2014.10.05. 19:27:11

@explanatus: ez a túltelítéses szerver támadás kezdete. A torllhadsereg kezd belejönni. Csak a trollt nem szabad etetni, mert mások mérgéből táplálkozik.

nevetőharmadik 2014.10.05. 19:27:19

@almodhi: Hát tudod, erről a jelentésváltoztatásról az jut eszembe, hogy én sokkal könnyebben hányom tele a mellékhelyiséget, mint ahogy aztán kitakarítom.

Minden tiszteletem Péteré, de azon túl, hogy bennem is ambivalens vibrálású a "konzervatív" jelző, az objektíve beszédes, hogy Péter ezen a blogon óriási energiákat fektetett eddig is a "konzervatív" jelző újraértelmezésébe. Nyilván nem véletlen érezte ennek szükségét. Ez szerintem egyáltalán nem praktikus felhasználása az erőforrásoknak. De ezt a döntést már meghozta, innentől dupla harcot vív: a portékát és a címkét is el kell adnia.

paraszthajszal 2014.10.05. 19:28:33

@bölcsbagoly: de, az ásványvíz is iható, csak akkor már régen rossz a helyzet, ha mondjuk a lakosság ivóvíz-ellátását bizonyos régiókban az ásványvízre kellene alapozni. (Szerencsére ennyire nem rossz a helyzet, de tennivaló azért lenne.)

Ha te ezt érted "víz-nagyhatalom" alatt, akkor jó, ezek szerint én nem veled vitatkoztam. Csak az a baj, hogy szerintem pl. az ivóvízkészletek arzénmentesítése is azért haladt ilyen lassan, mert másoknak (köztük politikai döntéshozóknak, vagy a lakosság egy részének) ennél kevésbé differenciált véleménye van, és azt gondolja, hogy nálunk víz-ügyben minden nagyon szuper, minek a drága víztisztító.

ca2 2014.10.05. 19:34:40

na már a cím is mutatja a neolibsik hallatlan elkötelezettségét a kölcsönös előnyökön alapuló nyugati integráció iránt... "Washingtonba rendelték.." ki? a főnökei--?
Moszkvába még úgy a 70-es évekig néha kirendelték a magyar pártvezetést, de utána már ott sem volt ez divat... ja hogy mos megint divatbajött...?! komikus.! ezért kéne lelkesednünk..?!

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:34:49

@almodhi: azért mert ennyire tökfej vagy , megpróbálom megmagyarázni a látszólagos ellentmondást.
1. Sztárügyvéd nem csórók védelméből lesz valaki.
2. A gazdag ügyfelek, akik megtudják fizetni őket, láthatóan nem hisznek a bíróságok igazságos itéletében és nem egy névtelen ügyvédecskét fogadnak meg, hanem egy dörzsöltet, aki meg is kéri az árát!
3. Mivel számtalan olyan figurának a szabadon engedése szárad a lelkükön, akiket a közvélemény a börtönbe szeretne látni hosszú időre, miért is kellene az illető ügyvédeket köztisztelet övezze? Ez nem előitélet, hanem UTÓITÉLET! Tapasztalaton alapszik.

dr doktorka 2014.10.05. 19:35:25

@bölcsbagoly: "Miért kelelne zsidózni egy tudóst"

Most hogy a felcsúti suttyó gazdád Kertész kitüntetésével parancsba adta, hogy ezután a zsidók seggét nyalni kell, látom csillagos ötöstre vizsgázol.

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:37:31

@paraszthajszal: miért vársz el normális hozzáállást azoktól, akik tűzoltónak nézik az orvost? A lakosság talán pont a saját testének felépitése és működésének tekintetében a legtudatlanabb. sajna.

HellerZ 2014.10.05. 19:37:57

@borzimorzi:

a nyugati logika nem ilyen direkt.

végezzünk egy gondolatkísérletet:
adott egy elmozdítandó hatalmi csoport. tehát

1. keresünk egy olyan politikai erőt/ csoportosulást, amely a számunkra nem kívánatos hatalmi tömb elleni alternatíva csírája/vezetője lehet. ha nincs ilyen, létrehozunk egyet.
2. fenti csoportot elkezdjük pénzzel, tanácsadással, diplomáciai úton támogatni.
3. közben a nem kívánatos hatalmi tömböt gazdasági/külpolitikai nyomás alá helyezzük, miáltal
4. az adott országban a helyzet, a közhangulat romlik, a feszültség nő.
5. adott helyzetben kirobbantható egy polgárháború, vagy kirobban magától, vagy nem polgárháború robban ki, csak valamiféle alkotmányos/hatalmi válság, aminek a nemkívánatos hatalmi tömb által létrehozott rendszeren belül nincs megoldása.
6. a kialakult szembenállásban az általunk fentiekben említett erő mellé állunk, szembefordulva a nemkívánatos hatalmi tömbbel.
7. a többi az események függvénye, a lényeg, hogy a folyamat végén fenti csoport vegye át a hatalmat és konszolidáljon. ehhez utólag segítséget is lehet adni, nyilván valami áralku keretében (otthon is meg kell szavaztatni a Kongresszussal).

LÉNYEG:
nem mi döntjük meg a hatalmat kívülről, ezt az illető nép teszi meg magának (szuverén), mi csak segítünk, érdekeinknek és értékeinknek megfelelően, ezt pedig senki nem róhatja fel nekünk (mi is szuverének vagyunk). végül is az események történnek „maguktól”, mi csak reagálási kényszerben vagyunk. minden a nemzetközi jog szabályainak megfelelően zajlik, vagy ha van trükközés, az nem lépi túl a világ közvéleményének és diplomáciájának ingerküszöbét.

technikai részletek az adott nép kultúrájától, a helyzettől, stb függenek.

fentiek véghezvitelére megfelelő, évtizedes tapasztalattal rendelkező apparátus áll az USA kormányzatának rendelkezésére.

hogy jön ez ide?
sehogy, ez csak egy gondolatkísérlet.

dr doktorka 2014.10.05. 19:38:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Légyszi, magyarázd már el, hogy hogy is van ez a 3/3-as segédlettel befutott fidesz elnöki karrier:

tet.network.hu/blog/tet_klub_hirei/amit-orban-viktor-nem-tett-ki-a-honlapjara-allambiztonsagi-multjarol

Amit Orbán Viktor nem tett ki a honlapjára állambiztonsági múltjáról

„Horváth országos szinten mindent tud, és amit ő tud, azt tudja a szervezet is, főleg a lányán, Horváth Andreán keresztül…minden olyan eseményről, ami kormány szinten eldöntetett, de a lakosság számára még egyáltalán nincs tudomásra hozva. Legyen az kormány hatáskörön kívüli vagy belüli dolog. Személyekre vonatkozó vagy a lakosságot érintő esemény…A szervezet egyre több tagja jut külföldre előadások tartása céljából és akiken keresztül megkapják Nyugatról a megfelelő támogatást is. Most volt egy személy New-York-ban, most megy egy másik személy Nyugat-Németországba.

Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.

A doktornő (Lévai Anikó, – a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, – a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna.

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:39:07

@dr doktorka: sajnos, a hozzád hasonló hűlyéket csak annak tudom ezentúl is nézni amik: HÜLYÉNEK!

almodhi 2014.10.05. 19:42:19

@nevetőharmadik:
"Hát tudod, erről a jelentésváltoztatásról az jut eszembe, hogy én sokkal könnyebben hányom tele a mellékhelyiséget, mint ahogy aztán kitakarítom."

Hogy a plasztikus hasonlatoddal éljek :-):
Végül, ha már minden helyiséget összehánytunk, két lehetőség marad:

1. megpróbálunk permanens hányásbűzben élni
2. mégiscsak kitakarítunk

:-)

explanatus 2014.10.05. 19:43:51

@Lexa56: "ez a túltelítéses szerver támadás kezdete. A torllhadsereg kezd belejönni."

Rendben, értem. Azt mondod, a blog a tartama miatt trollhadsereg = hackertámadás.

Hát, fair play-re eddig se számítottam, de ez azért nagyon elgondolkodtató.

dr doktorka 2014.10.05. 19:45:44

@bölcsbagoly:

Te bölcsmajom, magyarázd már el, hogy elmész-e Orbánya házához, hogy helyben okádj a liberális fajtájára.

Tudod, az Orbán gazdidra, akit a Soros pénzén kiképezve egészen a Liberális Internacionálé alelnöki székébe nyomtak a nemzetközi liberális világmozgató erők.

Lexa56 2014.10.05. 19:47:37

@explanatus: fair? play? Ezek a gengszterek nem bírnak semmit elviselni amit nem ők irányítanak

almodhi 2014.10.05. 19:48:12

@bölcsbagoly:

"azért mert ennyire tökfej vagy , megpróbálom megmagyarázni..."

Na te püffedt padlizsán, te!

Ha elovasnád Hillary Rodham Clinton életrajzát felesleges lenne a szánalmas kis magyarázkodásod. HRC nem bűnügyi védő volt. Tudod a jogász az szélesebb kategóra, mint a kedvenc sorozataid védőügyvédei...

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 19:51:33

@almodhi: Ó! Nekiállsz ezzel a barom @bölcsbagoly: -al vitázni? Ennek olyan 1*ű a világképe hogy a vonalzó hozzá képest labirintus! Egy vén ávós aki az öregek otthonából önti silány élete minden mérgét a netre.

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:54:01

@almodhi: felesleges elolvasnom bármit is róla! laktam Georgetownban (tudod hol van?), eleget tudok a "neves" családról.
Tudtommal az ügyvédi hivatáshoz jogot kell végezni. Felétek nem?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 19:55:00

@dr doktorka: Ennek a vén ávós @bölcsbagoly: -nak a liberális a társadalom legalja. Tudod, Orbán is a társadalom legalja volt szerinte, aztán valahogy felemelkedett. Neki ilyen egyszerű a világképe.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 19:56:50

@bölcsbagoly: Olvasni sem tudsz vén marha? Hol írta hogy nem végzett jogot?
A funkcionális analfabétizmusod mikor korrigáltatod? Kellene! Ezt diagnosztikáltam. :-))

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:58:35

@dr doktorka: hülyécske! 90 előtt minden volt szocialista országban voltak lehetőségek Soros -ösztöndijra pályázni. OV is elnyert egyet (ugyanis pályázni kellett hozzá), de a negyedét sem töltötte ki Oxfordban, mert otthagyta s hazajött politizálni. Ergo, nem sokáig élvezte a kedvenced vendégszeretetét.

almodhi 2014.10.05. 19:59:50

@bölcsbagoly: "laktam Georgetownban (tudod hol van?), eleget tudok a "neves" családról."

Bocs, nem tudtam hogy bennfentes vagy. Te tisztítottad a medencéjüket?

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:00:15

@Κara kán: te nem KÁN vagy, hanem csak egy fogatlan KAN, ne magadból indulj ki.

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:02:05

@almodhi: szeretném látni a pofátokat jövő vasárnap késő este! Gondolom, nem fog kelleni citrom a teátokba...

vasútlhíd 2014.10.05. 20:02:21

@almodhi: @Κara kán: @dr doktorka: Ezzel a hülye @bölcsbagoly: -al szórakoztok megint?
Nem unjátok már a vén marhát?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.05. 20:02:31

@nevetőharmadik: nem is érném be kisebb kihívással :)

István Tamasi 2014.10.05. 20:03:48

@Lacibá1:
Először is: Az európai trendnek megfelelően hazánkban kb a lakosság 1/4-e tekinthető valóban vallásosnak /aki rendszeresen eljár vallásának istentiszteletére/ és ezen belül persze a katolikusok vannak a legtöbben. Enyhénszólva sem igaz, mondhatni hazugság hogy hazánk lakosságának többsége vallásos.
Másodszor: egy dolog az ige hirdetése és egy másik dolog a katolikus egyház erőszakos nyomulása és politizálása, beavatkozása a politikába.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 20:05:56

@bölcsbagoly: Hűha! Kemény vagy mint a fagyott kutyaszar! Lealázunk a vitában, körberöhögünk és akkor jössz az ovis érvvel (az én apukám erősebb) - majd meglátjátok a választást! Ki a faszt érdekel a választás? Azt hiszed mindenki emeszpés, meg eszdéeszes aki téged hülyének tart? Ha ez így lenne a fidesz kiesne a parlamentből. Nem veszed észre hogy még a jobbosok sem dumálnak veled, mert téged még azok is egy szánalmas senkinek tartanak?

vasútlhíd 2014.10.05. 20:07:56

@bölcsbagoly: Ajaj. Látom kivágtad az adudat! Ez volt a végső érved?

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:16:14

@Κara kán: magatokat röhögtetitek ki, pár ballibsi soknickű tökfilkó. ásit....

borzimorzi 2014.10.05. 20:16:22

@bölcsbagoly: Horn azért vált meg Bokrostól, mert a csomag ugyan nélkülözhetetlen volt a fizetőképességünk megőrzéséhez, de népszerűtlen is volt. A közelgő kampány pedig nagy úr, el kellett kezdeni a népszerűséget hajhászni. Hornban még volt annyi tisztesség, hogy nem adósította el az osztogatás kedvéért az országot GDP arányosan 80% feletti mértékben, mint ... ki is? Az meg eszébe se jutott, hogy az emberek nyugdíj célú megtakarításait, vagyis a polgárok magánvagyonát lopja el potom 3000 milliárd értékben, mint ... ki is?

Na, szasz.
b

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:17:41

@napelemügynök: übereljétek, szarjankói! Aduász!

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:21:25

@borzimorzi: ugyan, mikor is léptette le a bajuszkirályt?
A manyup = lopott pénz, amit a mai nyugdijasoktól térítettek el (loptak el) a balfékek.
Ha neked mindegy és egyenlő, hogy valakik 53%-ról 81-re viszi fel az államadósságot 8 év alatt vagy hogy 80 körül tartja 5 éven keresztül?

vasútlhíd 2014.10.05. 20:21:52

@bölcsbagoly: Neked ez kell a merevedésedhez, vénség? :-))
Hiába öregségedre olyan lettél mint egy kisovis. Százasszög egyszerűségű világnézettel, óvodás érvekkel.
Te szerencsétlen! Ha nem lennél ennyire undorító figura, még sajnálnálak is.

nevetőharmadik 2014.10.05. 20:22:18

@Κara kán: ez a diagnosztikálás ez honnan jön? :D

vasútlhíd 2014.10.05. 20:23:54

@bölcsbagoly: 85 az a 80 és a GDP 10 százalékát kellett ehhez ellopni. Tehát inkább 95 az. A nettó adósság meg vágtat.
A szocik meg jól tartották a népet a pénzből, Orbánék meg csak a zsebüket tömködik.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 20:25:28

@nevetőharmadik: A diagnosztikálás? @bölcsbagoly: -tól! Szerinte nem diagnosztizálást kell mondani, hanem diagnosztikálást. Ezen igen sokan röhögnek, de a vén marha nagyon makacs és csak hajtogatja. :-))

panelburzsuj 2014.10.05. 20:28:29

@HaFr:
És mennyiben közügy a te szellemi extrémsportolásod?

almodhi 2014.10.05. 20:29:43

@HaFr: Hát ez tényleg nem egyszerű. De talán nem lehetetlen...

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:36:50

@Κara kán: te marha, hányszor írjam le, hogy a diagnóZisnál kell diagnosztiZálást írni/mondani, de ha a diagnosztiKa szót képzed tovább, akkor az már K-val történik ( neolatin, nyelveken ugyanis -care-val végződik, ahogy pl. a falszifiKálás neolatin nyelvű változatai! capisci, végre?

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:37:30

@napelemügynök: a ti ótvaros számítgatásotok szerint, de kit érdekel?

profilo 2014.10.05. 20:44:44

@panelburzsuj:

Így vasárnap este azt hiszem nem nagy bátorság kijelenteni,hogy ez volt a "hét kérdése".

:)

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 20:51:54

@bölcsbagoly: Csak hogy a diagnosztikából nem képzünk igét.
diagnosztika: A betegségek felismerésének tudománya.
A matematikából, fizikából, kémiából mint tudományból sem képzünk igét, te marha!
Nincs olyan hogy matematikál, fizikál, kémikál, te húgyagyú!
Ahogy diagnosztikál sincs.

panelburzsuj 2014.10.05. 20:53:55

@profilo:
Csak hát így magában nudli: a hét válasza adna neki igazi értelmet.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.10.05. 20:56:25

@dr doktorka:

Nézd!
Az ember változik.

Rohadtul liberális voltam én is 16-24 évesen.
Aztán megjött az eszem.

Ez a fajta változás elkerülhetetlen, és a személyiség fejlődés része.

És ezerszer inkább így változzak, mint úgy ahogy a kedvenc komcsijaid.
- Hogy megtagadják határontúli honfitársainkat,
- Hogy országunk ellen szankciókat szorgalmaznak, fogalmaznak, szavaznak meg,
- Hogy ellenzékieket veretnek beazonosíthatatlan karhatalmistákkal.

Bár ez utóbbi pontban nincs változás Rákosi elvtárshoz képest, így ezt a pontot tekintsük tárgytalannak.

vitéž munkášőr 2014.10.05. 20:57:05

@bölcsbagoly: "ballibsi" azmiaz? mar megint eltevedtel, te ostoba ven jaffershitnyik - miert nem a mandineren osztod az "eszt", ott legalabb meglapogatja a tobbi shitnyik a csapott valladat

vitéž munkášőr 2014.10.05. 21:01:37

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: en nem tagadom a szortalpas shitnyikeket, de azt kurvara nem ertem, hogy az osztrak hataron levo falvacskankban mi a faszt keres egy vitatott autentikussagu "szekely" zaszlo

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.05. 21:04:20

@panelburzsuj: amennyiben lassan két éve követed

egyetmondok 2014.10.05. 21:19:29

@panelburzsuj:
" "A rendszerváltás után hatalomra jutott politikai erők soha nem tartották fontosnak, szükségesnek a közmegegyezés létrehozását az ország működését meghatározó alapvető kérdésekben." --

ezzel nehéz vitázni. Ám milyen érdekes magyar történet: ma arra kell vigyázni,nehogy véletlen is létrejöjjön ilyen.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 21:22:20

@vitéž munkášőr: Ilyen bonyolult kérdést ne tegyél fel @bölcsbagoly: -nak, hogy mi az hogy ballibsi. Megteccet nekije, nem tudja mit jelent, de úton útfélen hasznájja.

profilo 2014.10.05. 21:24:26

@panelburzsuj:

Hát ahogy látom,a kérdést neked kell "megválaszolnod",mert a kérdezett kibújt a halálos ölelésből.

:)

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 21:24:39

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Rohadtul liberális voltam én is 16-24 évesen."

És miből állt a liberálisságod? Mi változott?
Fogadjunk ezt nem tudod megmondani!

panelburzsuj 2014.10.05. 21:26:23

@HaFr:
Most megnéztem: negyedévre visszamenőleg ötszáz fölötti blogbejegyzést "követek" a radaromon.

panelburzsuj 2014.10.05. 21:28:23

@egyetmondok:
Tehát köztársaság továbbra sem kell.

Csak külön.

panelburzsuj 2014.10.05. 21:31:40

@profilo:
Ezt már megtanulta a (magyar) politikus-készségtárból.

Mellébeszélni, hadoválni, elbliccelni, elviccelni.

vitéž munkášőr 2014.10.05. 21:36:38

@Κara kán: vajh' hol tetszhetett meg nekije? e-mailben kapta kubatovtol, vagy a tobbi shitnyik tapasztotta a faszbuk uzifalara?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 21:41:24

@vitéž munkášőr: Ó! Ez a primitív szintre szabott propaganda része. Egyszerűen rámutatnak dolgokra, mit gyűlölni kell. Nem tudják hogy miért, csak. A multik, a bankok, a liberálisok, a balosok, az EU. A primitív embereknek ez kell, valamit gyűlölni. És akkor ezt ismételgetik. Ennek a fasz @bölcsbagoly: -nak éppen a libsi a kedvence. ahogy @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: -nak Gyurcsány a mindene. Ezek ilyen egyszerű népek és ezek manipulálásához orbán rettenetesen ért.

toportyánzsóti 2014.10.05. 21:42:38

@bölcsbagoly: Soknickű tökfilkó vagy putin orálcseléd?Gondolod ez meglep itt bárkit is?

toportyánzsóti 2014.10.05. 21:44:59

@vitéž munkášőr: Shitnyikek ma már leginkább csak putinka orálcselédjeivé süllyedtek,ennél a fajtánál soha nem ez a legalja,mindig van lejjebb.

borzimorzi 2014.10.05. 21:50:30

@HellerZ: Még az a jó, hogy ez sehogy sem jön ide. ;-)

Üdv:
b

toportyánzsóti 2014.10.05. 21:52:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Magyarország elleni szankciókért először a csuti orálmuzsik ordítozott,követelte azunijóspénzek megvonását,a megvert"ellenzékiek" az orálmuzsik puccsát akarták megvalósítani,ne kelljen neki sokáig várnia arra hogy kifoszthassa a kincstárt,ellophassa a gyermekeid jövőjét,az országot eladhassa a KGB-nek.

egyetmondok 2014.10.05. 21:53:56

@panelburzsuj:
A köztársaság ? Miért ne ? Az tök jó.

panelburzsuj 2014.10.05. 22:09:05

@egyetmondok:
Jóvan.

Te is nyomd a süketet - attól épül a szép fényes.

(Elgondolkoztál már azon, hogy ha egy ilyen lótifuti kommenter, mint panelburzsuj naponta többször akár többször is oda lukad ki, hogy hát "úgy vélte, kolomp szól s társa, ki tudta, ily bolondtól pénzt eztán se lát a család" ... - abból mekkora siker fog kerekedni, amikor nem félhülye névtelen baglyokkal, hanem a teljes egszisztenciájukat foggal-körömmel védő figurákkal kell majd megküzdeni?) )

egyetmondok 2014.10.05. 22:21:41

@panelburzsuj:
Mert a köztársaság kéne legyen a nemzeti konszenzus ? Ezt ugyan én nem értem, hogy miért hoztad fel,de ha felhoztad,akkor jó. Nekem a köztársaság tetszik.
Írtam volna, hogy az tök rossz ?

(És milyen az,ha már mondod, amikor "teljes egzisztenciájukat foggal-körömel védőkkel" kell /Majd a PKP-nak pl ?/ megküzdeni? Érdekelne.)

panelburzsuj 2014.10.05. 22:51:50

@egyetmondok:
Te azt írod, hogy csak olyan köztársaság legyen, ami neked mindenben megfelel. "Ezekkel" nem egyezkedsz. Csak hát az a kérdés, hogy honnan tudod, hogy nem vagy és nem leszel örökkön kisebbségben - és akkor örökkön "közön kívül" is ...

Így aztán mindig csak olyan "köz" lesz, sőt csak olyan LEHET, ami az épp legerősebb bandának szűken, de megfelel - mindenki más meg mehet a búsba.

panelburzsuj 2014.10.05. 22:55:43

@vitéž munkášőr:
Igen, pont az kérdés, hogy hányan NEM akarnak olyat - és ezért mennyi alkut hajlandók kötni a mindenkori "fennállóval".

Lacibá1 2014.10.06. 07:59:29

@István Tamasi: Vitatni lehet a népszámlálási értékeket, de ezt hozták ki.
A tapasztalat szerint a lakosság 60%-a vallja ugyan magát katolikusnak, de ennek 10%-a templomjáró, éli külsőleg a hitét,és ennek csak 10%-a az, aki mindazt, amit hivatalosan hisz, azt teljesen elfogadja, és aszerint él is. :(

Csak akkor van fejlődés, ha van magasabb cél is. Ha nincs követelmény, cél, akkor a liberalizmus miatt a társadalom szétesik, s úgy jár, mint a szabályozatlan folyó: szétterül, ellaposodik, eltunyul, s használhatatlanná válik, megposhad. "Minden ország támasza és talpköve a tiszta erkölcs, mely, ha megdől, Róma elvész, s rabigába görnyed.."

panelburzsuj 2014.10.06. 08:09:57

@Lacibá1:
Na és mit ér az törvény, amit "külsőleg" erőszakolsz ki? Pl. az abortusz? Miért nem tud elég hatékony "fegyelmező erő" lenni az egyház tanítása - minek mellé még a világi hatalom kényszerítő ereje is?

Szóval: "tiszta"-e, sőt egyáltalán "erkölcsös"-e az cselekedet, amely fenyegetés, zsarolás, kényszer hatására "cselekvődik"?

Lexa56 2014.10.06. 08:21:27

@panelburzsuj: egyetértünk. Ha a törvény lett volna a megoldás, akkor már régen is működött volna. Látszik, hogy aki ilyesmiket ír, soha nem olvasta Pál apostolt. Ha csak a királyságról lenne szó, Jézus nem utasította volna el, hogy királlyá tegyék. Gyengeelméjűek.

Lexa56 2014.10.06. 08:23:47

@Lacibá1: az kellen, hogy akik hirdetik, legalább annyira hajlandőük legyenek, hogy megítéljék magukat, ha ez nem sikerül. Ennyi. Nem pedig reggeltől estig hazudozni és azt állítani, hogy ők a kereszténység képviselői. Sikerül ugyanúgy megutáltatniuk a kereszténységet, mint az SZDSZ-nek sikerült a liberalizmust, pedig mindkettő jobb sorsra lett volna érdemes. Amihez a politika hozzányúll, bemocskolódik.

Lacibá1 2014.10.06. 08:29:58

Ilyen alapon egyetlen törvényt sem lehetne hozni, hisz mindegyik kényszert jelent!

panelburzsuj 2014.10.06. 08:34:03

@Lacibá1:
Hát pont ezt kérdeztem: mit tudnak az egyházak azért tenni, hogy minél kevesebb kényszert kelljen bevetni?

panelburzsuj 2014.10.06. 08:36:15

@Lexa56:
Lehet, hogy nem csak hébert, hanem a görögöt is félrefordítjuk és "igazából" így kellene olvasni?:

Nézzétek, hogy fényezik egymást!

Lexa56 2014.10.06. 08:45:27

@Lacibá1:
Rm 3,20
Annakokáért a törvénynek cselekedeteiből egy test sem igazul meg ő előtte: mert a bűn ismerete a törvény által vagyon.
Gal 2,16
Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által, mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hitből és nem a törvény cselekedeteiből; Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem.
Gal 3,10
Mert a kik törvény cselekedeteiből vannak, átok alatt vannak; minthogy meg van írva: Átkozott minden, a ki meg nem marad mindazokban, a mik megirattak a törvény könyvében, hogy azokat cselekedje.
Tit 3,5
Nem az igazságnak cselekedeteiből, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által,
Nem tudom, szokott-e Bibliát olvasni ...

Lacibá1 2014.10.06. 08:51:46

@Lexa56: Róm 7,1 Vagy talán nem tudjátok, testvérek – hiszen olyanokhoz szólok, akik ismerik a törvényt –, hogy a törvény addig uralkodik az emberen, amíg él?

Péld
28,5 A rossz emberek nem értik meg a törvényt, de akik keresik az URat, egészen megértik.
21,7 A bűnösöket elsodorja erőszakosságuk, mert nem akarják teljesíteni a törvényt.

1Tim 1,9 de tudatában kell lennünk, hogy a törvényt nem az igaz emberért hozták, hanem a gonoszokért, a lázadókért, az istentelenekért, a bűnösökért, a vallástalanokért, a közönséges lelkűekért, az apa­ és anyagyilkosokért, a vérengzőkért,

egyetmondok 2014.10.06. 08:58:13

@panelburzsuj:
Amikor én azt látom leírva,hogy köztársaság,akkor az államforma ugrik be,nem nagyon ugrik be nekem ennél sokkal absztraktabb fogalom. (Ez is ölég absztrakt megjegyzem,akkor is ha "szigorúan" közjogi értelemben vesszük.)
Nem hinném,hogy lehetőségünk lenne monarchikus államformára áttérni,nincsen ti.olyan történelmi arisztokrata családunk,amely bárki tagjára a teljes nevetségességessé válás veszélye nélkül ilyet alapozni lehetne.

Köztársaság,nem köztársaság,a hatalom alkotmányosságát illetően ez mindegy.
S az állami hatalom alkotmányossága Európában nem lehet bármi,amire rábökjük, hogy ez bizony alkotmányos; az se,ami mögött (esetleg) hatalmas "népi támogatottság" áll.

S az "ezekkel való" nem egyezkedés persze jó kérdés. Előfordulhat az is, hogy mint a nyolcvanas évek végén,ez a hatalom is maga vesz majd részt a nem alkotmányos államhatalom lebontásában. Ki fog derülni,mint mindig.

Lexa56 2014.10.06. 09:20:58

@Lacibá1: hát az első idézet nem igazán van a helyén, mert az éppen arról beszél, hogy aki szellemileg újjászületett, az bizonyos értelemben meghalt, ezért nincs fölötte hatalma a törvénynek.

susu64 2014.10.06. 14:42:50

Most csak az foglalkoztat, hogy mikor lettünk mi az USA gyarmata vagy hűbéresei, hogy bármilyen magyar kormánytagot egy rosszul tájékozott (mert félrevezetett) helyettes államtitkár csak úgy "kirendelhetne". Itt bukik az egész blog, minden más enek az idióta feltételezésnek csak következménye.
Miközben, egy érdekes idézet Máraitól: (a beszélgetésről ír) "Amerikában ez hiányzik.: itt nincs beszélgetés. Vitatkoznak vagy morogva kérdeznek és válaszolnak, de beszélgetés nincs, mert itt semmitől sem félnek úgy az emberek, mint a szabad, egyéni véleménnyilvánítás felelősségétől." (Napló 1967-69, 7. oldal)
Azután egy eléggé tanulságos film -megtörtént eset földolgozása - az amerikai állami terrorizmusról érdemes megnézni Az üldözött c. filmet. Arról az Amerikáról, amely szívesen osztja az észt, pl. egy helyettes államtitkár ökörségeinek formájában, vagy Bill Clinton barátságos üzenetén keresztül. Bill Clinton igazán releváns valaki, főleg erkölcsi kérdésekben, szerinte egy jó kis orális akármi nem is szex. Ugyanakkor expressis verbis pálcát tör más államok vezetői fölött. Milyen alapon? Csakis ez erő poziciójából.
Az egész HaFr blog alapállása beteges Orbán gyűlölet. S nem kell szeretni Orbánt, de ez kevés bármihez, azaz inkább nem elég semmire sem, csak jó néhány kommentelő gyalázkodására.

susu64 2014.10.06. 14:52:30

@egyetmondok: ez nem más, mint egy tartalom nélküli üres cimke. Polgári és konzervatív - a saját meghatározása alapján - a Fidesz is, meg Bokros nemlétező pártja is. Szóval, ez így önmagában nem jelent semmit. Ugyanakkor HaFr ádáz harcot vív az általa is fantomizált OV ellen. Fölösleges energia ez, ettől a szócsépléstől és álintellektuális okoskodástól még nem lesz világosabb, hogy OV milyen ember - mert attól még, hogy nem értünk vele egyet, az alapvető emberi méltóság joga rá is vonatkozik, ezt Béndek Péternek, mint volt Pázmányos oktatónak legalább ennyire kell tudnia - vagy lehet, hogy éppen ezért lett vége ennek a karriernek?

egyetmondok 2014.10.06. 15:12:27

@susu64:
Akkor nem jelent semmit ha bármi bármit jelenthet. Ám ez nincsen így.

DrGehaeuse 2014.10.06. 15:45:40

@Axxtro:
Ilyen összeszedett és vegytiszta orbánritmust még nem olvastam mint amiket a kommentjeid körvonalaznak.
Ezt ingyen én biztos nem csinálnám. De havi netto 100 rúgóért már megfontolnám.

Axxtro 2014.10.06. 16:38:47

@DrGehaeuse:

Az gond, veletek ellenzéki tökfejekkel, hogy állandóan saját magatokból indultok ki, és el se tudjátok képzelni. hogy a saját sekélyes gondolkodásmódotokon kívül más logikai struktúrák is vannak.

Ez így, meg nulla pontos nekifutás.

DrGehaeuse 2014.10.06. 17:21:30

@Axxtro:
A személyeskedést talán nem kéne belevinni.
A jelenleg nyilvánossághoz jutó ún. "ellenzék'-hez nekem semmi közöm. Az én konzervatív felfogásom amit talán a Tóth Zoltán József nevével fémjelezhető szellemiség határoz meg, rendkívül távol áll minden parlamenti párt ideológiájától.
HaFr gondolkodása és véleménye főként azért erdekel mert az enyémnél jóval szélesebb műveltség alapján áll, és tanulni lehet belőle. Az orv-bán rendszert bírálók és védők között fel-fel lángoló viták ezen a blogon mérő vagdalkódzásba mennek át, mert nem értik a felek a lényeget: a politikai elitünk en block egy kontraszelektált haramia banda és egyik jobban a másik még annál is jobban keresi a háttérhatalom kegyeit.

Axxtro 2014.10.06. 19:14:45

Szerintem általánosságban beszéltem.

Nem vagytok arra képesek, hogy egy hozzászólást úgy fogalmazzatok meg, hogy az pontos legyen, hogy ne legyen benne, hiba.

Pont az olyanokról beszéltem, mint amilyen te is vagy, de nem rólad.

Ez itt nem egy oktatási fórum, nem azért van, hogy én itt bárkit is felvilágosítsak, vagy oktatásban részesítsek.

Talán egyszer, ha majd valaki fizet érte.

Axxtro 2014.10.06. 19:15:03

@DrGehaeuse:

Szerintem általánosságban beszéltem.

Nem vagytok arra képesek, hogy egy hozzászólást úgy fogalmazzatok meg, hogy az pontos legyen, hogy ne legyen benne, hiba.

Pont az olyanokról beszéltem, mint amilyen te is vagy, de nem rólad.

Ez itt nem egy oktatási fórum, nem azért van, hogy én itt bárkit is felvilágosítsak, vagy oktatásban részesítsek.

Talán egyszer, ha majd valaki fizet érte.

paraszthajszal 2014.10.06. 20:01:28

@Axxtro: gratis kioktatásban már eddig is részesítettél mindenkit, noha ezt senki se kérte, ezek után akár már érdemben is hozzászólhattál volna.
___

@a poszthoz: A mai EP-szakbizottsági döntés Navracsicsról (ti. hogy általában alkalmas, de nem arra a posztra, amire jelölték) jól mutatja, hogy mennyire elszigetelt lett diplomáciailag az Orbán-kormány. Pedig ők most mindent megtettek, odaküldtek egy mérsékelt jelöltet, aki még kifejezetten barátságos hangnemet is ütött meg (nem védte agresszíven a kormányt), de mégis hiába.

És mivel a többi poszt már le van osztva, ha nincs személycsere, akkor ez praktikusan azt jelentheti, hogy a már amúgy is súlytalan (mivel brüsszeli hatáskörök nélküli) portfóliójából fognak kivenni ezt-azt.

A történtek legnagyobb tanulsága: az általános rossz megítélés hatásai alól akkor sem tudnak mentesülni Orbánék, ha éppen senkinek nem lépnek a tyúkszemére. És ez gyaníthatóan csak az első ilyen blama.

István Tamasi 2014.10.06. 20:26:37

@Lacibá1:
1. Tehát megerősítést nyert, hogy hazugság azt állítani, hogy Magyarország lakosságának többsége vallásos.
2. Hasonlóképpen hazugság, hogy liberalizmus esetén nincs fejlődés.
3. Nem világos hogy jön ide a / vallásossághoz vagy a liberalizmushoz/ tiszta erkölcs? Ugyanis vallásellenes, antiklerikális és liberális is lehet tiszta erkölcsű ahogy vallásos és illiberális vagy konzervatív is lehet mélységesen romlott erkölcsű.
süti beállítások módosítása