1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.09.27. 03:56 HaFr

A násznép megöli a szabadságot

A mai végtelenül korlátolt világunkban, amelyben a nép fiainak-lányainak egy egyébként versenyképtelen országban egyetlen áruba bocsátható értéke maradt, ez pedig a szavazata, a nacionalizmus és a pőre demokrácia násza tűnik az évtized legfontosabb folytatólagos celeb partyjának. "10 millió meghívott, jöjjön el Ön is!" A nacionalizmus, e végtelenül kártékony eszme megteremtette a nemzet fikcióját, nemzet persze nincs, mindenki nagy ívben tesz a másikra, szolidaritás nincs, a magyarok közt az van a legkevésbé, csak nacionalizmus van, a nagy nemzet nagyon akarása a dohos odvakban is, ettől lesz a legutolsó proletár is egy test és egy lélek a Cinege utca lakójával, nálunk a nemzet fikciója a par excellence bulvár hype, ezen dolgozik minden politikai karrierista, akiknek van egy csöpp sütnivalója. A rezsiküzdelemben sem a háromezer forintok adnak perspektívát a népnek és politikai győzelmet a Pártnak, hanem a nemzeti létbe és a nemzet harcába való bekapcsolódás lehetősége. Hogy szabadsághős lehet az utolsóból is, ha elfogadja a rezsicsökkentést és a bankoktól visszapengetett pénzt. Sosem volt még könnyebb hőssé válni, mint Orbán Viktor országlása idején! A politika a szívekben dől el, nem a fejekben.

Eközben a demokrácia tényleges megfosztása minden maradék modern értelmétől (ami a személyes akaratok aggregációja), a demokrácia erkölcsének kiüresítése, illetve a (fiktív) többségbe való visszahullása (erkölcsös az, amit a többség akar) a demokráciát egyúttal szabadon alárendelhetővé teszi a nemzet akarásának (az egyetlen legfőbb, hovatovább az egyetlen érvényes akaratnak): Magyarországon a nemzet az egyetlen legitim politikai program, miközben -- megfordítva -- a demokrácia a nemzeti fikciót közjogi hatalommal ruházza fel. A demokrácia egy ideje semmi más, mint a nemzet akarásából kelt Egyszemélyes Nemzeti Akarat politikai megmutatkozása mindenki személyes életében. (De ez is csak megalkuvás, jó volna, nemde, a politika teljes transzcendálása, a volonté general kinyírása, a cél a lelkünk legmélyén az Egyszemélyes Nemzeti Akaratban való kollektív abszorpció, eltűnés, feloldódás volna. Béke, béke legyen már!) Az elérendő politikai eszmény Magyarországon a személyes szabadság megszüntetése, a nemzeti fikció realizálása, a politikai nirvána.

Akit zavar a metafizikai spekuláció, annak csak ennyit: a nacionalizmus és a demokrácia megölte a szabadságot. A nemzet akarása -- akár 20. század bármelyik világégése előtt -- akár feltartóztathatatlanná is válhat. A nemzet olyan fikció és a nacionalizmus olyan politikai eszme, amelyért az emberek a saját életüket sem restek odadobni, és kivált könnyen teszik ezt szabadság és személyes élet híján. Ennyit arról, hogy milyen erős fegyver van Orbán kezében. Ha tudjuk, hogy csak veszteni valója van, akár ideje is lehet a komolyságnak. Á propos Obama.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr566735727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

explanatus 2014.09.27. 06:11:58

„Mire a falevelek lehullanak ...” legyőztünk minden bankot, megnyertünk minden rezsicsökkentő csatát. Jó. De, mi lesz utána? Keresünk újabb, legyőzhető ellenség(eke)t?

De, mi lesz ha nem mi nyerünk?

Carmichael 2014.09.27. 07:54:19

@explanatus:
Áh, a magyar történelemben ilyenre még nem volt példa.
Mint a fociban: mi soha nem kaptunk ki, csak az ellenfél általában több gólt szerzett...

wantaan 2014.09.27. 08:02:09

Aki velünk az nincs ellenünk. ....csak senki sincs velünk!

toportyánzsóti 2014.09.27. 08:03:03

Csuti orálmuzsik csak erősnek akarja mutatnia magát,miközben rohamosan csökken a rá szavazók száma,simán bukna ha a maszop nem volna.Már kezd hiányozni neki a sok 1000 milliárd amit elszórakázott azelmúltnégyév során,gyorsan elröppen a következő 4 is és akkor lehet majd elmútnyócévezni nekik.Legnagyobb probléma nekik hogy mindenhez annyit konyítanak mint a focihoz,külön költségvetési tételt kell majd biztosítaniuk az aranylábú nemzeti 11 meccseinek lebundázására.

lazaraki 2014.09.27. 09:11:07

Hogyne, aki dupla fizetésért külföldre megy racionálisan dönt, aki pedig itthon marad, mert az egykulcsos adó miatt százezerrel többet hagynak nála, a családi adózással még pár tízezerrel többet, a devizahitelesek konszolidációjával visszakap pármilliót az magát hősnek képzelő feloldódni vágyó ultranacionalista. Finomítani kéne ezeket a premisszákat még. Mondjuk, van rá idő.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 09:39:03

magyarországon a többpárti népi demokrácia győzte le a szabadságot. és vált gyakorlatilag egypártivá. a totális parlamentarizmus vált autokratává. ez a 89-es alkotmány bukása, akárhogy csűrjük-csavarjuk. orbán ebbe csak "rendszerváltóként" belovagolt, mint horthy a tanácsköztársaság totális rendszerébe. ugyanis nem a nacionalizmus hanem a totalitás öli meg a demokráciát. a totális kommunizmus, a totális kapitalizmus vagy a totális kozmpolitizmus. amit obama barátunk hirdet: globális civil csoportok kellenek, akiket egy kiterjedt alapítványi hálózat pénzelne. mert az "nagyon demokratikus".

nem lenne ezzel semmi probléma. ha ki lehetne mondani, hogy ez egy zsidó hálózat. és ehhez csatlakozzon, aki akar. még egyszer: semmi probléma nincs ezzel. csak esetleg szervezhessék a maguk "kis-világát" a többi népek is. és a zsidók is. szóval nyilván nem egy totális nem-zsidó világ kellene. mert az a totális fasizmus lenne. hanem ami tényleg az emberiségre jellemző. benne a szórvány zsidók és barátai által hirdetett falanszter. ahol mindenki teljesen egyforma, mert mindenki különböző.

szóval nem lenne ezzel semmi probléma. mert nyilván kell egy ilyen balliberális világ is. csakhogy magyarországon a többség fordítva van bekötve. szóval ezt a kultúrát a belpolitikában egy dekonstruált filozofikus világba lehet zárni. vagy egy kontra szerepkörbe. mert itt a többség nemzetieskedést akarja összekapcsolni a szabadságvággyal. ez a nép jobbliberális. és nem lehet jobbkezesből balkezest nevelni. nem működik az eugenika.

egyszerűen tudomásul kellene venni, hogy az evolúciós ágak különböznek és a megvalósuló levél elemek alapvetően egymás mellé vannak rendelve. és nem kell semmiféle ideológiát a totalitás irányába tolni. hanem az eliteknek diskurálni.

így akár egy páneurópai civilizációt is fel lehet építeni úgy, hogy a tartományi miniszterelnökök gyűlnek össze valamelyik "szenthelyen". kvázi az "érsekek". úgy, hogy a kíséretükben ott vannak a megyei kormányzók. kvázi a "püspökök". vagy tizenkét apostolból álló "egyesült nemzetek".
en.wikipedia.org/wiki/Dodecahedron#mediaviewer/File:Dodecaedro_desarrollo.gif
tartok tőle, hogy nincs ezeknél sokkal jobb formáció a népek elemi ösztönei miatt.

quendelapo 2014.09.27. 09:58:51

@HaFr
azt mondod, mint Tölgyessy csak kicsit más tónusban?
inforadio.hu/hir/belfold/hir-667273

Bede szerint Dél-Amerikába tartunk:
tldr.444.hu/2014/09/24/igy-lesz-magyarorszagbol-latin-amerika/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201409

Mit szólsz ehhez a forgatókönyvhöz?
tldr.444.hu/2014/09/18/a-ner-elkerulhetetlen-bukasa/

Abban úgy tűnik minden elemző egyetért, hogy magyarok nacionalisták, mert képtelenek voltak feldolgozni a Trianon-traumát. Benyelik a rezsicsökkentést mert fosnak a versenytől és nincs önbizalmuk.

Arról már vita van, hogy meg akarnak-e halni a "nemzetért". Kitart-e a lelkesedés, ha már nem jár érte pénzjutalom....

Lexa56 2014.09.27. 10:44:16

@unionista...: "a totális kommunizmus, a totális kapitalizmus vagy a totális kozmpolitizmus" meg a totális nacionalizmus

Lexa56 2014.09.27. 10:46:41

Amúy a poszttal fájón egyetértek ... Viszont látás délután ...

unkarilainen 2014.09.27. 11:21:42

Szerintem kár volt ezért a bejegyzésért! Nem is értem teljesen. hafr konzervatív és már sok bejegyzésben érvelt a természetes emberi közösségek fontossága mellett. A legnagyobb ilyen közösség a nemzet, hogy lehet ezt fikciónak nevezni?
A másik dolog pedig a demokrácia. A demokrácia eszköz csupán, nem cél. A baloldal számára talán cél, mert nem értik a konzervatív értékeket, de egy (liberális) konzervatív számára a demokrácia nem lehet maga az elérendő cél, valamiféle utópia. A demokrácia csak keretet adhat, eszköz lehet a konzervatív célok elérésére. Kár is szembeállítani a kettőt.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 11:33:07

@Lexa56:
oké, de itt nincs totális nacionalizmus. amit úgy adnak el, hogy "nagyon-magyar" az valójában "cigány". csak ezt nem szabad kimondani. a "nagyon-európai" "zsidók" miatt.

szóval mondjuk makovecz imre nem az magyar paraszti kultúra elemeit emelte át a kortárs építészetbe. aki már látott autentikus parasztházat az nem keveri össze a makovecz épületekkel. olyanok a gazdag cigányok épületei. a "pancho" aréna. de az nem feltétlen rossz. és a többségi magyarok azt gondolják, hogy inkább legyen ez a kultúra, mint a zsidóké. ezt a két egymástól nagyon távol levő csoportot emelte fel a pártpolitika. de ezeknek semmi közük nincs a többségi magyarokhoz. a mainstream médiába nem szabad kimondani, hogy balra a zsidók, jobbra a cigányok. mert ha valaki ezt mondaná, akkor soha többet nem szólalhatna meg nyilvánosan. mert ezekkel szemben mindenkét tábor "zéró toleranciát" hirdetett. az őseurázsiai kultúra (a jobbik) radikalizálódott. a zsidó és a cigány kérdésről mérsékelt módon nem lehet beszélni. akkor nem marad más, mint az, hogy ezt játsszák le. de ehhez a többségi magyaroknak semmi közük. ez a háború többek között magyarországon zajlik. azért, mert az E eredetcsoport számosságban a J elé került. megváltozott az etnikai sorrend. de ezt sem lehet pontosan látni. mivel csak kis mintás felmérések vannak. mert bármit megtámogatnak, csak effélét nem. kirajzolódnának az eredetcsoportok. akkor lehetne látni, hogy hol van csoport-összetartás. és ott lehetne egy sikeres mintázatot adaptálva építkezni és abból tisztességes módon akár hasznot húzni. csak akkor ez a zsidó negyedek helyét is kijelölné. indoeurópai többség mellett az lenne a demokratikus. értem, hogy ez kényszerítés, de minden működő politikai rendszer - a legliberálisabb is - az. értem, hogy ez valahol egy "árja" logika. de errefelé ennél nem lesz sokkal jobb. ha valaki tudja, akkor mondja.

nézem a filmet arról, hogy bezárják az észt követséget. és ott néhányan danolásznak. az a probléma, hogy nem látjuk, hogy hol vannak a kisebb balti csoportok. nem látjuk a csomópontokat, a lehetséges útvonalakat. az N jelű "finn-ugor" eredetcsoportot. akik fontosak már csak azért is, mert a nyelvünk egy kicsit "finn-ugor". hanem mindenki ember. ők nem lehetnek magyar-balti népek. mert akkor lenne magyar-zsidó is. és az maga lenne a fasizmus. persze értelmetlen ezen rugózni. mert ha ezt elsőre nem értetted meg, akkor sohasem fogod.

Geo_ 2014.09.27. 11:50:16

@unkarilainen: a poszt hibája, hogy nem MAI nacionalizmusról ír.
A közösségek: egyének, szuverének alkotják. Teljesen természetes, hogy jól érzik magukat azonos nyelvi, kulturális közegben. A nacionalizmus - melynek volt progresszív időszaka is a történelemben - ma az egyéntől független tényezőből vezeti le a vélt vagy valós jogokat és kötelességeket.
A nacionalizmus - mint minden fundamentalizmus - korlátozza az egyént, az egyéni felelősségvállalást - ugyanakkor óhatatlanul konfliktusban van mások nacionalizmusával.

abdul hackeem 2014.09.27. 11:51:25

@lazaraki: Hm... a multkor egy agyhalott kommentelö szerint luzer vagyok, mert külföldre jöttem. Lehet, hogy igaza volt, mert nem ketszer annyi fizetesert jöttem el? :-)
Mert nem korrumpaltam magam, a nagynemzetiidenekemapenztörüljhogyvanmunkadamitenadok jatekban?
Mert elvezem a munkamat, nem kell s_gget nyelvvel felöklelnem, a fönököm is elvezi a munkamat(!), hagynak kreativan dolgozni, ugy erzem, hogy vmilyen szinten megfizetnek, stb.
Azon kene elgondolkodni, hogy amikor a külföldön munkavallalo külföldön munkanelküli lesz, akkor miert külföldön keres munkat, miert nem akar hazajönni!

unkarilainen 2014.09.27. 11:57:25

@Geo_: Értem amit írsz. Ugyanakkor azt érzékelem te mindent az egyénből és az individuumból vezetsz le. Szerintem nem az egyéből kell kiindulni, hanem az egyéből ÉS a közösségből. Ezek együtt adják a helyes irányt. Szerintem ma a legfontosabb lenne ezt hangsúlyozni és nem az egyiket szembeállítani a másikkal. A baloldal túltolja az egyéni jogok biciklijét, a (szélső)jobb meg a nemzetit. De sehova nem jutunk így.

Lexa56 2014.09.27. 12:35:55

@unionista...: az érvelésed logikáját tökéletesen értem, nekem inkább a premisszákkal ill. azok empirikus megalapozottságával van bajom. Ha ez a magyarázati modell (meta-teória) Neked működik, használd. De ne várd, hogy mindenki hit alapon elfogadja, ha nem egyezik meg saját tapasztalataival. És ne tartsd feltétlenül retardáltnak azt, aki nem ért egyet vele.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.09.27. 12:42:57

@unkarilainen: ez egy kicsit bonyolultabb, Mo-n a közösségek (köztük a nemzet) nem léteznek reális kooperációk formájában, a nemzet csak politikai program szintjén. Én a demokrácia mellett nem érveltem itt, csak leírtam a mai használatát.

Geo_ 2014.09.27. 12:53:56

@unkarilainen: minden egyénnek szüksége van biztonságra, ezt Maslow a 3. szintre teszi :-) Az ember alapvetően közösségi lény - de arra van szüksége, hogy ezt a közösséget ő építse/alkossa, egyéni felelősségével vegyen részt benne.
Ha a "közösségből" indulsz ki, akkor az egyén felelőssége csak annyi, hogy szolgálja a közösség érdekeit. Ezt nyugodtan tekinthetjük akár ÉS-nek is. A nacionalizmussal kapcsolatban az a gond, hogy az valójában nem egy egyének által alkotott közösség, hanem egy beleszületett helyzetből oszt le kötelességeket, s annyi a jogod, hogy ezeket teljesítsd.
Az egyén joga viszonylag jól megfogalmazható - de pl. a "nemzet" nem egy szilárd fogalom.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 13:01:02

@Lexa56:
nem nagyon értem, hogy mit vársz. nem tudjuk bizonyítani az evolúciót. csak feltevéseink vannak róla, amit nem cáfol semmi.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 13:11:13

@Geo_:
az egyén joga: magánjog. arról nem folyik vita. azt a jobboldal különösebben nem támadja, és még a jobbik sem. szóval még a szélsőséges fasiszták is azt mondják, hogy mondjuk a melegek csinálják a "négy fal között". egyénileg vagy akár párkapcsolatban szinte bármit megengednek. még a fasiszták is. a kérdés az, hogy ezen túl kell-e közjog? az ortodox liberálisok válasza az, hogy nem nagyon kell. de ez abszurditás. szóval ez egy anarchista közfelfogás. ami ha egyébként érvényesülne, akkor a fasiszták kerülnének ki. mert az egyének önszerveződve lerohannák az országot. ahogyan szerveződik az iszlám állam. ortodox liberális elvek szerint.

most értem, hogy erőszakot nem volna szabad alkalmazni. csak az emberi természet meg olyan, hogy néha azt alkalmaz. és az képes eszkalálódni. szóval ezzel számolni kell.

a kérdés, hogy a közjoggal mi legyen. és arról már folyik a vita. felvonulhassanak-e a melegek. és ha igen, akkor hol és mikor. és ha férfiak pávatollal a fenekükben vonulhatnak, akkor mi legyen azokkal, akik kakastollal a kalapjukon szeretnének menetelni. és ez már nyilvánvaló, hogy közösségi/közjog területe. és erről folynak az "őrült" viták. nem az egyénről.

Lexa56 2014.09.27. 13:13:01

@unionista...: hát azért ott vannak kvantitatív módon ellenőrizhető modellek (is). a populációgenetika pl. elég jól modellezhető. És főként a kiindulási adatok biztosabbak. Persze, a társadalomtudományok "szoftosabb" (és szaftosabb) termékek, ezt elismerem. De azért ott is több bizonyítékot várnék legalább a kiindulási adatok bizonyosságával kapcsolatban. De azért ne zavartasd magad (tudom, nem fogod). És remélem megharagudni sem. Te kialakítottál magadnak egy magyarázati modellt, amiben el tudod helyezni az Általad megfigyelt jelenségeket. Nekem is van ilyen. De nem várom el senkitől, hogy azonosuljon vele, és készséggel elismerem, hogy nem az egyetlen, sőt akár azt is, hogy nem a legjobb modell.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 13:29:14

@Lexa56:
te azt vitatod, hogy a magyarok többsége délies és keleties?

Lexa56 2014.09.27. 13:44:21

@unionista...: sokan jutottak arra következtetésre, hogy a magyar népesség inkább a mediterrán, mint (észak)-európai. Ennek magam is láttam statisztikai alapján pl. Inglehardt, Hofstede vagy a World Value Survey adatai alapján. De azért ez nagy távolságban van attól a részletezett, és sok-sok további feltevést használó modelltől, amit te használsz nemcsak az általános attitüdok, hanem részletes cselekvési tervek magyarázatára. A Te hálód sokkal finomabb, ezért részletesebb vizsgálatot igényel pl. a kiindulási adatok ellenőrzésében. Szerintem ezek az adatok egyszerűen nem állnak és nem is állhatnak rendelkezésedre, ezért a hiányokat fantáziával kell kiegészíteni, és ez nagyon gyakran vezet tudatos vagy tudat alatti módosításokhoz, amelyekben a valóságot szabod a modellhez, és nem fordítva. Lehet, hogy ezen a területen ez a legtöbb, amit tehet az ember, de akkor legalább hagyjuk meg egymásnak azt a szabadságot, hogy az intuitívan választott premisszákat mindenki maga választhassa meg, saját intuíciója alapján.

panelburzsuj 2014.09.27. 14:09:21

@unionista...:
A te "modelleddel" nem az az "elvi hiba", hogy szigorúan csak biológialag determinált. Ennél sokkal súlyosabb gond van: hogy a biológia nem olyan, mint amilyennek te leföstöd.

A te "klánjaid" - klónok.

Innentől az önművelődésedé a terep. Amíg ezen a az akadályon át nem rágod magad, addig a magam részéről azért nincs értelme értekeznem veled, mert nagyságrendileg eltérő az a modellezési eszköztár, amely a rendelekezásünkre áll.

Te a papírkivágónál tartasz a megismerésben.

panelburzsuj 2014.09.27. 14:11:53

@unionista...: @panelburzsuj:
Tömöreben ezt úgy mondják: akinem csak kalapácsa van, az mindent szögnek néz.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 14:16:18

@Lexa56:
én biztosan nem veszem előled a szabadságot. mindig megkérdem a másiktól, hogy mi az alternatíva? nem az a célom, hogy magamat ismételjem, hanem azt kérdem, hogy és te mit gondolsz? hm?

Lexa56 2014.09.27. 14:16:18

Ehhez társítható az a japán bölcsesség, hogy a kiálló szöget be kell verni :)

2014.09.27. 14:20:18

Törvénybe van már iktatva hogy 10 fővel is lehet kétharmad, vagy még nincs?

Lexa56 2014.09.27. 14:23:47

@unionista...: azok a modellek, amikkel én rendelkezem, és amit használok a társadalmi jelenségek megértésére inkább a hosszú távú folyamatok felfedésére alkalmasak. Inkább évszázados vagy akár még hosszabb jelenségek megértésére, mint a napi politikában való tájékozódásra. Úgy látom, hogy vannak valóban többé-kevésbé inkompatibilis kultúrák, világlátások. Azt sem tagadom, hogy ennek vannak rassz-összetevői is de úgy gondolom, hogy a meghatározottság nem olyan közvetlen, ahogy Te látni véled. De azt hiszem, ez nem az a hely, ahol a teljes véleményemet ki tudnám fejteni, mert ez nem arra való. Ha van email címed, szívesen küldök ennél részletesebb kifejtést is, de mint kiderült a hosszabb hozzászólásokat sem szereted végigolvasni. Nem érsz rá - megértem. De sajnos a politikusok is sokszor esnek abba hibába, hogy nagyon röviden fejtenek ki valamit, aztán félreértik őket. Igaz, ők uralkodni akarnak, nem megérteni, illetve a megértést csak az uralom eszközeként használják. Én inkább abba a haszontalan emberfajába tartozom, aki megérteni szeretne - teljesen függetlenül attól, hogy ez hasznos vagy hatalmat ad-e mások felett.

panelburzsuj 2014.09.27. 14:24:53

@Lexa56:
Társítható - csak ne legyen vaklárma. Vagy - hamis riasztás. Vagy - megelőző billogozás.

Mert a "hamis tudat" talán még pusztítóbb, mint a tudatlanság.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 14:29:59

@panelburzsuj:
figyelj. a sanyi havarom ha részeg (és ő inni jár a kocsmába, én szemlélődni), akkor azt mondja: "öljük meg a zsidókat". és akkor azt mondom neki. sanyi, mit iszol most. unikumot. (mindegy mit iszik. elhiszi, hogy unikumot iszik.) és tudod kik találták ki az unikumot? a zsidók. ha ők nem lennének, akkor nem lenne unikum sem. és ilyenkor sanyi azt mondja: "jól van, ne öljük meg őket".

valaki mondhatná sanyinak azt, hogy nem lenne unicum. de lenne helyette jägermaister. és akkor fogyatékos sanyi részegen zsidókat "ölne". és azt is, hogy sanyi tudod mi ez a jägermaister? a "göhring schnaps". állj közénk.

tehát semmiféle biológiai determináltság nincsen. sanyi lehet egy fogyatékos, akit le lehet csendesíteni. úgy lehet hagyni. és fel lehet tüzelni. és nyilván óriás felelősség, hogy melyiket választjuk. mert elég sok "sanyi" van.

de engem az érdekel, hogy a fogyatékos sanyi haverom részegen miért akarja megölni a zsidókat? ha azt mondom: "jaj, irmuska néni, ne tessék már annyit nézni az átévét, az egy zsidó tévé. ott is csak átverik a nyugdíjasokat, ahogy a többi csatornán. akkor miért simogat meg, hogy kedves, megfogadom a tanácsát".

2014.09.27. 14:31:56

@unionista...: A magyarok Uruk városából származnak.Erre elég sok bizonyíték van.Többek között Attila király halotti nótája is erre utal és a temetése is.
Most bemásolom ide neked, mert ezt a szöveget elég nehéz a neten megtalálni, pedig igen csak gyönyörű.

Napsugárban, Holdsugárban, Kéklenyércnek Szentvasában,
nyugodjon a Gilgames-vér csillaga!

Kihez felért rabszolgának, sóhajtozó gályarabnak,
keresztekre felfeszítettek jajszava!
Napsugárban, holdsugárban, Bús-fekete éjszakában
Vérözönben, sártengerben, Aludj Hunia királya!

Lexa56 2014.09.27. 14:36:00

@panelburzsuj: rassz alatt (félreértés elkerülése végett) én nem kódolt zsidózást értek, hanem egy annál sokkal szélesebb, kulturális és fizikai antropológiai fogalmat.

Lexa56 2014.09.27. 14:39:46

@panelburzsuj: bocs, csak most látom, hogy egy másik hozzászólásra reagáltál. Persze, a japán közmondást nem jóváhagyólag említettem (ez a mentalitás elég távol áll tőlem) - inkább csak poénból.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 14:53:23

@panelburzsuj:
ezek nem klánok, vagy klónok, hanem kládok. klados görögül ág. a népnyelvben "brancs".

panelburzsuj 2014.09.27. 14:54:12

@unionista...:
Sanyi haverod úton van a színes egerek összefogdosása felé.

Abban már nem lesz szereped.

panelburzsuj 2014.09.27. 15:01:10

@unionista...:
Klád is lehet klón.

Olvasgass, tanulgass, emésztgess.

Nagyobb buli az egyéni meglevőt gyarapítani, mint a keveset másoknak ismételgetni.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 15:16:11

@panelburzsuj:
a modellezési eszköztárad micsoda? a metszőolló és a fakereszt. de ez összefügg a származásoddal. én körző-vonalzós vagyok. szóval ez a közép-indoerópai. amelyik tudja: hogyan kell összekapcsolni a nyugatot a kelettel. nem azért, mert olyan okos, hanem mert ez a csoport így van összerakva. és ehhez nem többpárti hazafias kommunista ndk világkép kell. de én valamiért kapásból láttam, hogy 89 egy ndk közjog. itt a népkamarának rendeltek alá. mert így képzelik el a világot zsidók. egy szimplex, libertárius közjogot akarnak.

aztán lehet mondani, hogy nem. lehet állítani, hogy a rendszerváltók többsége nem zsidó volt. például?

szóval hol van európában egykamarás parlament egy kaotikus önkormányzatisággal? sehol. ilyen izraelben van. a knesszet mindenek felett uralkodik. összehasonlító közjog is azt dobja ki, hogy a magyar és az izraeli közjoghoz áll a legközelebb. csakhogy én nem azt mondom, hogy mert a zsidók gonoszak. hanem mert zsidók. és kész. ők ezt tudják. de ez megbukott. mert parlamenti többséget szereztek a cigányok. illetve egy cigány. aztán lehet megint kiáltani a rasszizmust. ha orbán nem cigány, akkor micsoda? a szefárd zsidók közé asszimilálódott balkáni cigány. most lehet mondani, hogy ezek a kategóriák rémesek. de azt mondani, hogy FASISZTA nem rémes?

szóval nem látom, hogy mi lenne a zsidó-keresztény alternatíva? megvéd mindket merkel mami? oké. én mondtam már, hogy egy olyan középeurópa kellene, amiben amiben magyarország ugyanolyan szabadállam, mint ausztria vagy bajorország. de ez a körző-vonalzós módszer. én nem azt mondom, hogy ne mérjünk. hanem azt, hogy de. csak persze önkéntes és anonim módon. a csoportokról tudjunk valamit állítani. értem, hogy ez a legtöbb kisebbségnek nem tetszik. rendben. de akkor mi lenne az alternatíva.

Geo_ 2014.09.27. 15:21:07

@unionista...: azt a jobboldal különösebben nem támadja

Dehogynem. Pl. van Ptk, de akár az "alaptörvénybe" is belenyúlnak, ha az a "nemzet" érdeke.

tamas11 2014.09.27. 15:29:52

@Geo_:
Maslownál ez nem a 3., hanem a 2. szint, és ennek itt van relevanciája, hiszen hierarchiáról beszélünk.
Bizonyos élethelyzetekben előzheti a magasabb igény az alsót, (pl sznobok presztízsigénye a szociális hovatartozásét) de a létszükségletekét (1.szint) nem előzi semmi.
Hafr is ezt fejtegeti 12.42-kor: a nemzet nem mindenkinek ad biztonságot, miközben "arra való".

unionista... (törölt) 2014.09.27. 15:34:12

@Geo_:
oké, de azok marginális kérdések. a magánjogi korlátozások csak azt a célt szolgálják, hogy a közjogi változtatásokról kevés szó essen. szóval én nem hiszem, hogy orbán a kisebbségeket különösebben korlátozni akarja. ők is csak eszközei a hatalomgyakorlásnak. ez egy elvtelen pragmatizmus.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 15:38:14

@panelburzsuj:
egyezzünk meg abban, hogy te is addig vagy okos, amíg azt kell mondani. NEM. van egy tippem, hogy apádat is ezért vitték el. persze egyszer mindenkit elvisznek a tepsiben. szóval nem nagy ügy.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 15:43:40

@Diorella Queen:
a magyaroknak "uruszág" kell. ország/uraság. akár tetszik, akár nem.

Geo_ 2014.09.27. 15:47:09

@tamas11: (Szerintem a 3. - de ez most nem olyan lényeges. Igen, hasonlót akartam írni én is - de nem real-timeban működöm, azt a hozzászólást csak akkor láttam, amikor az enyémet már elküldtem. Végül is az 1. szintet is fel lehet áldozni, ld. mártírok, szentek, hősök, vallási fanatikusok - de társadalmi méretekben erre persze nem lehet építeni.)
De minden szé elvvel, ideológiával vissza lehet élni - ha hiányzik az egyének szuverenitása.

panelburzsuj 2014.09.27. 16:07:05

@unionista...:
Tulajdonképpen adósom vagy egy felvilágosítással: a metszőollő, fakereszt, tepsi melyik klád is pontosan?

Mer a tükröt hiába nézem, az csak hallgat.

Hátha te távtudod.

unionista... (törölt) 2014.09.27. 16:58:50

@panelburzsuj:
a fakereszt egy J, a metszőollós egy R típus. nekem úgy tűnsz, hogy te két távoli ágból vagy összerakva. szóval elgondolkodtál már azon, hogy a nénik egy része miért jár a temetőbe azért, hogy megkapálja a férje sírhantját. én néha felülök a trolira. ami a temetőbe vezet. és a nénik erről úgy beszélnek, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. és nekem nagyon úgy tűnik, hogy a nénik rendelkeznek bizonyos motoros mozgásokkal. ők ilyen kapálósak, és mesélik, hogy szegény férjük kaszálós volt. és magyarázzák a gyerekeket és az unokákat. de én ettől nem akarom eltéríteni őket. az jön ki, hogy akkor itt egy agropoliszt kell szervezni. mezőgazdasági gépgyártással, konzervgyárral, csomagolóüzemmel, vagongyárral. eztán ehhez kell minimális építőipar és épületgépészet is. a legegyszerűbb. mert itt ugye nincsenek hegyek. de kell hozzá high tech ipar. nyilván mikroelektronika, és ehhez kapcsolódhat biotechnológia. és a magenergiát kell kutatni. ez megint a környezeti adottságokból fakad. és akkor gondolkodom, hogy vajon merre van ilyesmi. és az jön ki, hogy svájcban ilyen a felföld. és ugye a vallás is klappol. na most ha kiderülne, hogy svájci R1b sok nagyon hasonló, mint az itteni R1a, akkor itt egy harmonikus együttműködés lehet. debrecen lehet a 27. helvét kanton. és ezzel kelet-nyugat átlagára felemelhető. amivel mondjuk 250 ezer ember során lehet segíteni. és fel lehet húzni egy megyét. de ha nem, akkor nem. szóval a németalföld és a mezőföld népei között mennyi a hasonlóság? szóval körzős-vonalzós, számolótáblás gondolkodásban ez a kulcs kérdés. és a biosz? ha azt nem látjuk, vagy nem láthatjuk pontosan, akkor csak hobbi. engem nem zavar az sem. mert jó móka. a legjobb. de rájöttem, hogy fölösleges erről diskurálni.

profilo 2014.09.27. 17:39:58

@wantaan:

És vajon miért van ez?
:)

abdul hackeem 2014.09.27. 17:47:20

@polgári kór: Te a szagukrol felismered öket? En meg a hülyeket a kommentjükröl.
Fel is ismertelek.

abdul hackeem 2014.09.27. 18:29:44

@unionista...: Dik maa mit mondott a vajda dilbe a pcrül.

abdul hackeem 2014.09.27. 18:38:11

@zavaros: Nem ertelek, mi bajod az iszlam allammal. Pont olyan berendezkedesü allamot epitetek.
A liberalis demokracia mar gyurcsotany alatt elbukott, ha nem vetted volna eszre. A demokracia latszatara mar csak azert volt szükseg, hogy megszavazhasd a viktatorodat.
A szülinapi beszedböl ugyhogy nyugodtan kihuzhatod a "liberalis" szavakat es olvasd el ugy. Mi jot ki?

unionista... (törölt) 2014.09.27. 19:27:01

@abdul hackeem:
fásy ádám azt mondja, hogy szólni kell a "közönségnek", hogy átálltak jobbra. ezért körbe utazzák az országot. és tárgyalt a fidesz cégekkel. megy vele a gypsy king, nótár mary és ll junior. a "filozófusok" nem hiszik el, hogy ez így működik. persze, hogy az ellenoldalon is vannak romák. mert ott is tolták a "jaj szegény kiscigányok" szöveget. és vannak, aki oda álltak be. onnan pénzelik őket.

de itt ennél többről van szó. orbán viktor a balkáni cigány kultúrát jeleníti meg a politikában. szinte az összes cigány toposzt felhasználja. és azt úgy adja el, hogy autentikus magyar. erre az asszimilálódott csoportok mozdultak. teljesen jó szándékú félig felemelkedett cigányok. akik félnek, hogy a szabad piac vissza nyomja őket a sárba vagy a mocsárba. túl azokon akiket megfizetnek, ők mondják, hogy orbán viktor a mi miniszterelnökünk. ilyen nagy embert nem hordott hátán a föld. ez egy eredetcsoport. és miért ne mondhatnák? főleg úgy, hogy a "demokratikus oldal" vezetői is egy bizonyos zsidó csoporthoz kötődnek.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.27. 20:06:38

@unionista...:

"szóval elgondolkodtál már azon, hogy a nénik egy része miért jár a temetőbe azért, hogy megkapálja a férje sírhantját. én néha felülök a trolira. ami a temetőbe vezet. és a nénik erről úgy beszélnek, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. és nekem nagyon úgy tűnik, hogy a nénik rendelkeznek bizonyos motoros mozgásokkal. ők ilyen kapálósak, és mesélik, hogy szegény férjük kaszálós volt. és magyarázzák a gyerekeket és az unokákat. de én ettől nem akarom eltéríteni őket. az jön ki, hogy akkor itt egy agropoliszt kell szervezni."

az hagyján hogy felülsz a trolira. ami a temetőbe vezet. de nyalogatod is a felsővezetéket. onnét szerzed be a gondolati bakugrásokhoz szükséges energiát. de az nincs benne a trolijegy árában. egyszer még megbasz ezért a közlekedési vállalat jogásza. aki egy cohen. pedig le kellene váltani egy nemzeti érzelműre. mert a nép ezt akarja. meg azt hogy motorozhasson a temetőben. két lóerős kétütemű hordozható fűnyíróval. ezért kell az agromechanika. amire minden adottságuk megvan a helyieknek. különösen ha összefognak a svájci paraszttal. meg a németalföldi mérnökkel. a ktm adhatja a nóhót. ami a tudás külföldiül. és marischka néni tudja az ergonómiai követelményeket. hogy jobb vagy bal kézre essen a gázmarkolat. meg hogy mekkora ívben lehet lendíteni a motoros kaszát. mert az összefüggésben van a mesterséges csípőízülettel. ami ugye biomechhanika. még egy kooperációs terület. a cigányok faraghatják a modelleket fából. de ehhez kell iskola ahol megtanítják őket a vonalzós-körzős fafaragásra. ez mind lehetséges. vagy nem. de jó móka elgondolkodni az ilyesmin. még ha a troli felsővezetékét is kell nyaldosni ahhoz hogy elég delej legyen az ember fejében. de ez okos embert nem zavar. akit zavar az hülye. de legalább is a törzsi eredetcsoport által felfújt pártpolitika áldozata.

egyetmondok 2014.09.27. 20:15:07

Nemzet persze van.
Mint Európa népeinek egyetlen politikai leckéje.
Nincsen más,nincsen több,nincsen egyéb.
Ez van egyedül.

prognosys 2014.09.27. 20:21:06

Miért van az az érzésem, hogy valahányszor nacionalizmust emlegetnek, mindenhol úgy tálalják, mintha annak a sovinizmus részhalmaza lenne...

Ha a nacionalizmus alatt a hazaszeretet, országunk tisztességét, méltóságát értjük, akkor az nem feltétlenül egyenlő idegengyűlölettel vagy faji felsőbbrendűséggel!

Sokkal inkább jelenti a nemzeti érdekek magasabb szintű érvényesítését. Vagyis attól még nem gyűlölünk mindenkit, akinek nem vagyunk hajlandóak úgy alávetni magunkat, mint történt az a szocik idején!

Más szóval attól még a nacionalizmus nem hoz sötét jövőt, hogy felhagyunk Amerika torz majmolásával és kritikákat fogalmazunk az EU felé is. Persze van még bőven mit a rendszeren csiszolni...

unionista... (törölt) 2014.09.27. 21:29:24

@neoteny:
nem állítasz semmit. érveid sincsenek. idézd a wikipédiát. fejtsd meg, hogy miért érzed egyedül magad kanadában a metrón.

marrakesh (törölt) 2014.09.27. 21:44:56

@HaFr:

ott tévedtél el, hogy a demokráciát mindig is így használták...

I. A demokrácia mítoszai
libertarius.info/beydem/chap01

az 1914 előtti kvázi szabadpiaci rendszer nem a demokráciának, hanem a korlátozott államnak volt köszönhető

demokrácia = kollektivizmus

marrakesh (törölt) 2014.09.27. 21:49:55

@HaFr:

és azért arról se feledkezzünk el, hogy ez az ország már nem független állam a szó klasszikus értelmében, inkább afféle EU provincia

kollektivista ideálok mentén onnan nem lehet kilépni, szóval kb. olyan út dereng előttünk, amin anno az olasz mezzogiorno ment végig...

kb. ettől kell itt tartani

afféle külső periféria lesz ez az új Euro-Atlanti Birodalomban...

conchita wurst 2014.09.27. 23:04:29

csak igy tovább libsik!

nemzet az nincs, elavút nem is vót. szdsz/mszp meg megpusztult, ez van.

nyomassátok libsik, amig van hol...:DDDD

integrans 2014.09.27. 23:40:55

Ez sincs megértve még: a 80 % a 20 % -hoz hogyan is aránylik? -

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.28. 00:31:51

@unionista...:

a nép szava isten szava. de nem a népszava. mondj jobbat. nem tudsz.

unionista... (törölt) 2014.09.28. 00:36:13

@neoteny:
légypiszok. különírva egész mást jelent, mint egyben.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.28. 00:44:31

@unionista...:

azt én értem hogy debrecenbe kéne menni. de az nem mindegy hogy a pulykakakast kitől veszi az ember. mert ha a cohentől akkor a cigány vág lyukat a kasba. ha meg fordítva, akkor fordítva. és ez mind a törzsi eredetkérdés hegemóniáját mutatja. amit a pártpolitika álcáz. de ha lenne tisztességes agropolisz akkor lehetne venni pulykakast a joschka bácsitól is. akinek a kasa titánszálas. nem lehet bele lyukat vágni. mert a merkel mami megbosszulná.

unionista... (törölt) 2014.09.28. 01:02:17

@neoteny:
én értem, hogy próbálod a hülyeséget, de még csak szellemes sem vagy. a nép szava nem a népszava. ez is szar volt. inkább idézd a wikipédiát.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.28. 01:18:10

@unionista...:

az a kérdés hogy te honnét tudod azt hogy az átévé zsidó. meg csak zsidókat mutogatnak benne. lehet hogy nem is a nénik feszegetik a kérdést. hanem te. a trolin. miközben mentek a temetőbe. ők a férjeik sírját kapálni. te meg azért hogy egy agent provocateur légy. piszok. simán becsúsztatod az átévés témát. aztán úgy állítod be hogy ez a népszava. akarom mondani a nép szava. hegemonizálod a témaválasztást. de kapálni azt nem kapálsz. de még csak nem is kaszálsz. csak vetsz. szelet. a vihart meg a bácsik aratják le. már amelyik nincs a temetőben.

unionista... (törölt) 2014.09.28. 08:16:17

@neoteny:
az atv zsidó és zsidóbarát tévé. és a műsorok nem csak zsidóknak szólnak. ezzel mi a probléma? hányszor szerepelt az izraeli nagykövet és hányszor mondjuk a cseh vagy a lengyel? és akkor az indoeruópai népek alapból úgy gondolkodnak, hogy akik ott rendszeresen szerepelnek nyilván zsidók. és akkor összerakják, hogy aha, ez is zsidó, az is zsidó. ezek összetartanak. ezek egy branch. és ez még nem antiszemitizmus. csak ti már ezen a ponton fasizmust kiáltotok. és mennél inkább ordítjátok, annál inkább esélyes, hogy ténylegesen bekövetkezik. mert ilyenkor kellene alternatívát mutatni. nemcsak a zsidóknak, hanem en bloc az értelmiségnek. de ebben ugye szerepelnie kellene a "zsidó" szónak. ha ezt nem szabad kimondani, akkor jöhet a primitív, természeti megoldás. és ez egy civilizált kiűzés. a gyerekek menjenek amerikába. a szülőket meg nem fogja a nép annyira szeretni. és kész. próbáld megérteni a többségi álláspontot. azért az előnyös ha magyarország fővárosa magyar vagy magyarbarát. itt a legtöbb zsidó azt mondja, hogy armageddont kell küldeni a magyarokra. de ha valaki azt mondaná, hogy armageddon kellene a zsidókra? hm?

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.28. 09:00:13

@unionista...:

azt te honnét tudod hogy mit mond a legtöbb zsidó? a marischka nénitől a trolin? vagy a temetőben a padon? két kapavágás között a sírhanton? hm?

egyezzünk meg hogy te egy idióta vagy. de én ezt nem bánom. ettől még nem vagy rossz ember. csak idióta. akiket védeni kell. de először ki kell mondani hogy az vagy. ez nem probléma. a sanyi barátod nem mondja ki. mert ő fogyatékos. lehet hogy te is az vagy. mert vizionálsz. kék dávid csillagokat fehér alapon. a budapesti házak ablakaiban. a primitív, természeti megoldás az lenne ha antikonvulzánsokat nyomnának le a torkodon. például haldolt. ezzel mi a probléma? talán kigyógyulnál abból a rögeszmédből hogy te vagy a többségi álláspont tisztánlátó képviselője. de én nem kívánok neked rosszat. mert az fasizmus lenne. mint például a kényszer-gyógykezelés. nekem vannak meggyőződéseim. például hogy az idiótáknak is vannak szabadságjogaik. mint a szólásszabadság. meg a gyülekezési szabadság. ezért lehetsz te egyszemélyes csürhe.

unionista... (törölt) 2014.09.28. 10:15:24

@neoteny:
a viasat egy brit tévé, az atv egy zsidó tévé. az első kijelentésen nem háborodsz fel, a második esetén őrjöngsz. miért?

a kormány mellett a békemenet úgy vonul, mint az őseurázsiai török janicsárok. és van zsidó békemenet: az élet menete. és van amikor budapest belvárosában egy zsidó és egy zsidóbarát csürhe tüntet. erre ez a magyar kifejezés. a "civilek" pont úgy vonulnak, mint az összeverődött disznók. aztán lehet fasizmust kiáltani, de ez nem fasizmus.

ez egy törzsi háború. amit belpolitikában szinte biztosan megnyernek a többségi magyarok. és ha a németek támogatják ezt, akkor külpolitikában is. ha gazdasági összeomlás lesz, akkor bármi megtörténhet. apád anyád még itt él? hol van ez attól, amit amerika vagy izrael csinál?

szóval az egy vicc, hogy az amerikai elnök beszél a civilek fontosságáról. ők akik civileket ezerszámra öltek a demokrácia nevében. tudod, mindenki ember. vagy mondjuk az izrael oktatja ki magyarországot, amelyik szintén öli az ártatlan civileket. mert képtelen megbékélni a szomszédaival. és itt ugye az a probléma, hogy az ökotárs egyik munkatársára csúnyán nézett valaki. clinton és obama elnök is felszólal. ordítjátok a fasizmust. ez egy vicc.

én nem állítom, hogy ez a törzsi háború jó. hanem csak azt, hogy ennek ez a természete. a népek összeállnak. a magyarok szokás szerint a cigányokkal (zsidó népnyelvben: "lábszagú magyarok") végeztetik el a piszkos munkát. persze ez is csak egy sztereotípia.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.28. 11:13:03

@unionista...:

az őrjöngés ez: "itt a legtöbb zsidó azt mondja, hogy armageddont kell küldeni a magyarokra". de azt szégyenlősen elkerülöd hogy te ezt honnét tudod. mert idióta vagy.

"ha gazdasági összeomlás lesz" mikor? a zsidók kiűzetése előtt vagy után? mert ha azután, akkor bonyolultabb lesz bűnbakot találni.

ami viszont tényleg vicces: "az amerikai elnök beszél a civilek fontosságáról. ők akik civileket ezerszámra öltek a demokrácia nevében". ez ügyesen összemossa a civil aktivistákat a civil lakossággal. ilyenért még egy askenázi zsidó is megsüvegelne. mert a teljesítményt el kell ismerni.

én 2000 és 2010 között budapesten éltem. nem láttam egyetlen mosszad ügynök orvlövészt sem a háztetőkön aki golyót eresztett volna az ártatlan magyar hazafiba aki ki akarta tűzni a magyar zászlót az erkélye sarkába. de lehet hogy történt ilyen. csak az átévé nem mondta be a hírekben. meg lefizette a többi csatornát is. hogy azok se mondják be. mert így működik a zog. Tudod hogy mi a zog? tanulj tinó, ökör lesz belőled. persze ez is csak egy szólás.

sokat kell még tanulnod. fogadjunk hogy a zion bölcseinek protokollját sem olvastad még. pedig az alapmű. éppúgy mint a mein kampf. különös tekintettel a negyedik fejezetre. aminek a címe: személyiség és a népi állam ideálja. ahol a szerző elmagyarázza hogy az árja (indoeurópai) emberiség konstruktív princípiuma hogyan kerül kiszorításra a destruktív zsidó princípium által. ez nem vicc.

unionista... (törölt) 2014.09.28. 11:45:19

@neoteny:
azt szabad mondani, hogy a viasat egy brit tévé, de azt már nem, hogy az atv egy zsidó és zsidóbarát tévé. mert az már maga a fasizmus. az indoeurópaiság nem azonos a fasiszta árjasággal. nem csak a mein kampfot kellene olvasni. az egy eredetcsoport. olyan, mint a protoeurópai. cion bölcse. nyomjál le még egy haldolt.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.28. 12:04:42

@unionista...:

ne futamodj meg: honnét szerezted a bennfentes információt hogy "itt a legtöbb zsidó azt mondja, hogy armageddont kell küldeni a magyarokra"? mert ez nagyon nem vicces. vagy lehet hogy az. paradigmától függ.

árja = indoeurópai. neked ezt mint bio-etnicistának tudnod kellene. vagy tagadásban élsz. mint az idióták általában. nincs betegségtudatod. a sanyi barátodnak sincs. de ő legalább iszik rendesen.

a sok félműveltségedből a még több féligazság származik. jellemző hogy még a szakirodalmat sem ismered. csak hordod itt össze a baromságaidat. mert túl sok átévét nézel. nem lesz ennek jó vége. ezt nem azért mondom mert rossz embernek tartalak. csak ilyen az idiotizmus természete. és ha nem mondják el ezeket a dolgokat neked, akkor megmaradsz a súlyos tévedéseidben. ami az állapotodból következik. szóval belőlem a jóindulat beszél. mert nem szívesen látnám ha egy törzsi háború ártatlan áldozatává válnál. az nem lenne vicces. paradigmától függetlenül.

unionista... (törölt) 2014.09.28. 13:04:31

@neoteny:
nem nagyon érted a politika természetét.

Evoke 2014.09.28. 13:07:47

@quendelapo: A nemzet nagy, döntő részét kitevő nép, nem érzi maradéktalanul hazájának az országot, csak félszívvel hajlandó érte áldozatot hozni, erős nyomás alatt garantált a bukás.

panelburzsuj 2014.09.28. 13:11:29

@unionista...:
Az európai hűbéri politika egyik kulcsa az, hogy a nem nemeseknek nem lehet fegyvere, nehogy uraik ellen fordulhassanak.

Az amerikai polgári politika egyik kulcsa az, hogy a polgároknak lehet fegyvere, amellyel megvédhetik magukat az úraikká nőni akaróktól.

Na most melyik "a" politika természete?

unionista... (törölt) 2014.09.28. 13:53:48

@panelburzsuj:
és ezek tudományosan mennyire vannak megalapozva. félig-meddig. mert a politikának ez a természete. szóval ezt egy közéleti diskurzusban számon kérni nem lehet. pláne olyan esetben, amikor kis mintás felmérések vannak. nem nagyon akarok ezen rugózni. belátom, hogy képtelenség erről nyíltan és értelmesen diskurálni. ami azt jelentő, hogy ezt primitív módon oldja meg a természet.

panelburzsuj 2014.09.28. 14:03:54

@unionista...:
Hát itt vagy beszorulva a fejedbe leginkább: hogy bármilyen emeberek közti konfliktust egyedül "a természet" hivatott megoldani. Vagy eldönteni. Hogy de az nem lehet másképp.

Csak a biosz.

Moin Moin 2014.09.28. 14:46:05

1. „a nacionalizmus és a demokrácia megölte a szabadságot” – Nem, a szabadságot a szabadság adekvát használatához kellő személyes [polgári] kompetenciák HIÁNYA ölte meg. Azaz: a nacionalizmus (mint az orbáni hatalommal való személyes azonosulásra alkalmas hívószó) azért használhatta ki a demokrácia adta lehetőségeket a szabadság megölésére, mert az emberek nem rendelkeztek-rendelkeznek azzal a felkészültséggel (tudással + mentalitással), amely birtokában a szabadsággal, mint a személyes és kollektív boldogulásuk eszközével rendszerszerűen élhettek volna, ezáltal érezve valódi, kézzelfogható és megtapasztalható (használati) értéknek a szabadságot. A szabadságuktól csak azokat a népeket és embercsoportokat nem lehet megfosztani, akik a szabadság eszközét adekvát módon használva teremtik meg a maguk jólétét és biztonságát.

Amíg nem lesz egy olyan politikai erő Magyarországon, amely – a közhatalmat tartósan birtokolva – véghez nem viszi a szabadság helyes használatához szükséges egyéni és közösségi kompetenciák köztudata vitelét, addig a magyar demokrácia és a szabadság mindig törékeny és elvehető lesz. Ha van feladata egy politikai erőnek Magyarországon, akkor az ez.

2. „A rezsiküzdelemben sem a háromezer forintok adnak perspektívát a népnek és politikai győzelmet a Pártnak, hanem a nemzeti létbe és a nemzet harcába való bekapcsolódás lehetősége. Hogy szabadsághős lehet az utolsóból is, ha elfogadja a rezsicsökkentést és a bankoktól visszapengetett pénzt.” – Paul Fussell Osztálylétrán Amerikában* c. könyvében szerepel az a mondat, hogy „felhajtani egy doboz Coca Colát azt jelenti, hogy az illető részesévé válik az amerikai álomnak.” (Nem szó szerint idézem, nincs nálam most épp a könyv – nem vagyok én holmi humánértelmiségi, hogy könyvtárakkal utazgassak!) Ezek szerint a magyar Cola a rezsicsökkentés: ezzel fognak a magyarok világot hódítani!:-)

* Ez a könyv erősen ironikus-szatirikus módon ír az USA társadalmáról – az „ironikus-szatirikus” napjaink Fifesz-magyar nyelvére fordítva „hazaárulót” jelent.

explanatus 2014.09.28. 16:49:19

@Moin Moin: „Amíg nem lesz egy olyan politikai erő Magyarországon, amely ... véghez nem viszi a szabadság helyes használatához szükséges egyéni és közösségi kompetenciák köztudata vitelét, addig a magyar demokrácia és a szabadság mindig törékeny és elvehető lesz.”

Ez a megfogalmazás nekem nagyon tetszik, mert való igaz, mindent meg kell és meg lehet tanulni. A legegyszerűbb dolgokat is, mint a biciklizés. Azt is tanulni kell. Miután tud az ember biciklizni, azt mondja, jé, hát ez ilyen egyszerű. Valahogy csak meg fogjuk majd tanulni a demokráciát is meg a szabadságot is. Utána már fel sem fog merülni, hogy kell-e az nekünk és mire is jó igazán.

Választottaink legnagyobb felelőssége éppen abban lenne, hogy megmutassák nekünk a demokrácia, a szabadság „szépségét”, de mi itt mindennek csak a fonákját látjuk, tapasztaljuk. Talán ez a rendszerváltás után a legnagyobb bűne elitünknek és politikusainknak, hogy megfosztanak bennünket a demokrácia, a szabadság szépségétől.

abdul hackeem 2014.09.28. 17:00:30

@Moin Moin: Szemelyes kompetenciak hianya?
Mi akadalyozta meg az viktatorizmust, hogy visszaszoritsa a korrupciot es a politikusi es tarsadalmi lopast?
Kompetencia hianya okozta, hogy inkompetenseket (es impotenseket) hozzanak poticioba?
Es ezeknek a jelensegeknek tarsadalom altali hallgatassal törtenö beleegyezeset?
Ezeken az alapokon allo tarsadalomban fog kinöni olyan politikai erö?
Lof azt!

panelburzsuj 2014.09.28. 17:37:41

@explanatus:
Nem biztos, hogy az elitek és a politikusok fosztanak meg a demokrácia, a szabadság szépségétől.

Én sokkal inkább úgy látom, hogy a "sajátjaikkal" túlságosan is kesztyűs kézzel bánó "populusok".

Gondolj bele, mekkora lenne a "nemzeti tábor", ha az ott lejáratódott arcoktól is olyan gyorsan és véglegesen elfordult volna választói tömeg, mint pl. - a szadesztól.

Szóval azért én nem vagyok abban biztos, hogy Lezsák, Szőcs, L. Simon jobb "nemzeti arc", a Rétvári, Semjén jobb "keresztény arc", a Gúrnándi jobb "szocialista arc", mint amilyen liberálisnak mondjuk a Magyar Bálint.

Figyelemre méltó, hogy a liberálisok után talán a nemzeti radikálisok a következő "irányzat", ahol a "hívek" eléggé nyomatékosan megfogalmazzák az elvárásaikat a "sajátnak" tekintett elit felé. Mert nekik - fontos az "ügy". "Alul" is az.

Moin Moin 2014.09.28. 18:23:44

@abdul hackeem:

A kommentedből (ha helyesen értelmezem) az derül ki, hogy a „kompetencia” alatt te a „hatalmat” érted – pedig én a szót „képesség, tudás, felkészültség” értelemben használtam. Ráadásul nem is a politikai elitre, hanem az egyes állampolgárokra vonatkozóan.

A Fideszt az akadályozza a korrupció és a lopás visszaszorításában, hogy (többek között) épp a korrupció monopolizálására jött létre ez a hatalmi mechanizmus.

Az inkompetensek és impotensek pozícióba helyezését sem a politikai elit (általam értett) kompetenciahiánya okozza – ez náluk (az általuk felépített rendszerben) ui. nem kompetencia, hanem erkölcs és célok kérdése. Azért tesznek alkalmatlan embereket magas pozíciókba, mert tudják, hogy ezek az emberek őket fogják szolgálni, gátlások nélkül, hiszen ha nem tennék, akkor egyszerűen nem tudnának akkora jövedelemre szert tenni (épp a kompetenciahiányuk miatt), amilyenre „Fidesz-rendszerszolgaként”

A társadalom „hallgatás általi beleegyezését” viszont már valóban a polgári-állampolgári felkészületlenség, tudás- és tapasztalathiány okozza: egy olyan népnek kellett volna 1990-től „egyből” használni tudni a szabadság eszközét, amely nép azelőtt sohasem volt sem polgári, sem szabad, sem pedig a tagjainak a társadalmi stratégiáinak nem képezte részét az önálló, előzetes és felelős mérlegelés-tervezés. Azok pedig, akik polgári és demokrata értelemben kompetensek a magyar társadalomban, jelentős kisebbségben vannak (ez csak a kisebbik baj) és szervezetlenek (ez az igazi baj!). Mert egy kisebbség is lehet vezető pozícióban és szabhat irányt a dolgok folyásának – feltéve, hogy ez a kisebbség a társadalom legszervezettebben cselekvő csoportja. Ebből a kisebbségből „nőhet ki” az a társadalmi [politikai] erő, amely képes lesz:
1. szervezettsége révé áttematizálni a közbeszédet,
2. erre támaszkodva megszerezni a törvényhozó és a végrehajtó hatalmat,
3. a hatalom birtokában pedig véghezviszi a szabadság helyes használatához szükséges egyéni és közösségi kompetenciák köztudata vitelét.

(E blog szerzőjének erről az „aktivista útról és módszerről” rossz véleménye van: ő a konzervatív, adaptív, szerves társadalmi , mentalitásbeli és tudati átalakulás híve. E komment szerzője szerint viszont sajnos ez a konzervatív út – a magyar társadalmi közegben – megfelelő mozgató- és motiváló hatások híján nem járható…)

abdul hackeem 2014.09.28. 18:44:10

@Moin Moin: En is ugy ertettem. A hatalom nem kompetencia, nem lehet az szerintem. A többiben egyetertünk.
Olvastad anno a szadesz feher könyvet? Emlekeimben ugy el, hogy leirta a politikai programjat a rendszer megvaltoztatasarol (nem azt mondta, hogy folytatjuk). Na most:
- azota sem lattal ilyet, hogy leirja egy part a politikai programjat, kiveve talan nemvonaeket, de a feher könyvhöz kepest az csak egy comment.
- akkor is megilyedt a jonep a szabadsag szeletöl, hogy szocialis halo, meg fizetös minösegi eü, meg ilyenek lesznek itten. Nem is nyertek valasztast, pedig a politikusaik jo ideologuok voltak, nem rosszul felepitett part volt.
Hat pl. ezert is gondolom en, hogy sokaig nem lesz itt mas, csak loszerszam

explanatus 2014.09.28. 18:44:41

@panelburzsuj: „... mekkora lenne a "nemzeti tábor", ha az ott lejáratódott arcoktól is olyan gyorsan és véglegesen elfordult volna választói tömeg, mint pl. - a szadesztól.”

Pedig el fog, ha nem is ma vagy holnap, de ha igen, akkor egyik napról a másikra, mert nem tudják majd tartósan fenntartani a „hadiállapotot”, mert már nem lesz kit legyőzni. A gazdasági (jóléti) eredménytelenség meg leginkább a híveket fogja sújtani.

Ez a rendszerváltó pártok elkerülhetetlen sorsa. Most éppen a baloldal pártjai vannak soron. Kivétel nélkül mindegyik esélyt kapott a bizonyításra és a mostaniakat leszámítva, mind elbukott. Ők is elbuknak a megsemmisülésig, mert nem nyújtanak megoldást bajainkra. Ahogy „kihűlt” a rezsicsökkentés hatása és elfogynak az újabb mézesmadzagadagok, kezdenek a népek majd kijózanodni. Addig kicsit még jól élnek a kivételezett hívek, azután követik majd az MDF-et, a kisgazdákat, a szadeszt, az összefogásos baloldaliakat.

Párszor leírtam már, valaki más gyakorolja a (már megírt) beszédét, melynek olyan hatása lesz, mint volt a rendszerváltás nagy beszéde, csak azért nem mondja még el, mert nem jött el az ideje. De eljön.

panelburzsuj 2014.09.28. 20:18:51

@explanatus:
Egyáltalán nem "törvényszerű", hogy eljöjjön.

Magyarország minden további nélkül lecsúszhat egy sivár, gyér népességű, elöregedett és lerobbant országgá. Amolyan "nyugat hátsókertjévé és sufnijává". Arra a primitív "újraiparosításra" és "refeudalizálásra" teljesen alkalmas lesz, amit a jelenlegi kormányzat megcélzott. Állampártilag kézivezérelt "menedzsment", azontúl prolitelep, óriásbirtok és nyuggertanya.

El lehet innen menni. És a képzettséget, tőkét, ambíciókat és álmokat is be lehet itt csomagolni, és máshol meg ki.

politologus · http://politologus.blog.hu 2014.09.28. 22:15:18

Na most jól látom, hogy senki sem reflektál a posztbeli képre (Trónok harca, a vörös nász)?

panelburzsuj 2014.09.28. 22:18:53

@unionista...:
Mifelénk inkább albérletárak, meg fizetések felől érdeklődik a nép.

Te a tememetőbe trolizó mamikat kukkolod - én a "németbe" lelépő kőmővesekkel meg ácsokkal társalgok. Télen, míg itt tanyáznak.

Ta a halottakra figyelsz - én az élőkre.

De ezt már tisztáztuk párszor.

unionista... (törölt) 2014.09.28. 22:26:16

@panelburzsuj:
és mit építenek? halottasházat a polgárságnak?

explanatus 2014.09.28. 22:49:03

@panelburzsuj: Nagyon nem akarom hinni, amit mondasz, de van egy blogszemléző blog (nem írnám le a nevét) ahol a kommenteket olvasva azt kell mondjam, igazad lesz.

Az „El lehet innen menni.” -re meg azt tudom mondani, hogy egyre gyakrabban hallani a Lajtán kicsivel túl és sokkal távolabb a boltokban:

„Anyu, betehetem ezt is a kosárba? Hát persze, kicsim”

jön a válasz, és olyankor végigfut az ember hátán a hideg, és körbenéz, észrevette-e valaki.

Szóval, azt akarom mondani, már a kisgyermekesek is becsomagolták a képzettséget, a tőkét, az ambíciókat az álmokat, hogy másutt kamatoztassák, álmodják. Lassan elérkezünk egy olyan mennyiségi határhoz, ami már fájni fog az itthon maradóknak.

panelburzsuj 2014.09.28. 23:23:27

@explanatus:
Érintett vagyok, ezért "problémaérzékenyebb" is. Olvasom a blogokat, nézem a Facebook-társalgásokat, igyekszem személyes kontaktusokat keresni. És számomra a legnyomasztóbbak azok a beszámolók, amelyekben "egyszerű emberek" mondják, hogy igen, elég volt a pénztelenségből, az anyagi kilátástalanaságból, a honi főnökök szemétkedéséből, a politika pökhendiségéből - és nagyon, de nagyon elég volt a "piszkos, gatyás, bamba társak"-ból.

Nem ez az igazi, a végső, a legdurvább "point of no return"? Hogy vissza - "ezek" közé?...

Szúrófény 2014.10.13. 04:19:47

@explanatus: Lakodalmas zenekar! "Bitang banda, de jól játszik!"
süti beállítások módosítása