1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.09.20. 22:15 HaFr

Nincs alku Kövér Lászlóval!

http://kep.cdn.index.hu/1/0/684/6841/68418/6841869_37a5922ecd705e452f1df39d2b2068c4_wm.jpg

Kövér végig roadshow-zza az országot, és minden állomáshelyén mond egy bődületes ostobaságot, mert a sors neki azt a helyet szabta az Orbán-rendszerben, hogy ő legyen a bődületes ostobaságok kimondója. Az úr azonban rendszeresen elfelejti, hogy közben ő az ország egyik közjogi méltósága is, és nem viselkedhet úgy, mint egy bicskás tahó a kocsmából hazafelé kanyargó árokparton.

„Recsk figyelmeztet mindenkit: nincs és nem is lehet alku a szocializmus terrorrendszerével, és ezért nincs és nem is lehet alku a kínzókkal, a börtönőrökkel, sem azok szellemi és politikai örököseivel, sem azokkal, akik bármilyen okból védik, mentegetik őket” – fogalmazott ez alkalommal egy emlékművet leleplezve.

Kövér nyilatkozatával két baj van, ha valakit érdekel. (Nem csodálkoznék, ha sokakat nem érdekelne.) Nem lehet anélkül -- az elképzelhető legsúlyosabb politikai vádat felhozva -- a terror mai örököseiről beszélni, hogy ezt egy házelnök legalább ki ne fejtené konkrétumokban. A terror "örökösei" ugyanis értelemszerűen maguk is a terror hívei lennének, ha lehetőségük volna rá, ám demokráciában ilyet nem hirdethet a politikai ellenfeleiről senki, nem csak egy házelnök nem, vagy ha így tesz, azzal a demokráciát tagadja, és egy alternatív terror nyelvén szólal meg. Nagyon-nagyon alaposan kellene hát indokolnia, ha nem akar egyik hibába sem esni.

Kettő, a nyilatkozata nagyon úgy hangzik, mintha a "terror örököseinek védelmét" rá lehetne sütni mindenkire, aki nem Fidesz- (és Jobbik-) hívő. Való igaz, Kövér úr állama mindent megtett az utóbbi hónapokban annak érdekében, hogy a házelnök véleménye ne tűnjék teljesen a saját agyrémének. De az utóbbit többszörösen szívesebben viselnénk. Szívesebben viselnénk el egy műveletlen, kényszeresen feltűnési viszketeg, agresszív, véresszájú, a konkrét esetben Recsk áldozatainak szellemét is meggyalázó (mert a sorsukat az EU-tag Magyarország közéleti viszonyaihoz hasonlítva bagatellizáló, közben azonban a demokráciánk maradékát a holdkóros ostobaságaival tovább szennyező) házelnököt, úgy is mint egyfajta történelmi tévedést, mint azt, amikor maga az állam kezd el ilyen módon viselkedni, és erre rendezkedik be. Ám nagyon úgy néz ki, hogy ez utóbbit sem ússzuk meg.

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr56715543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dbm 2014.09.20. 23:37:04

Jaj, de szar lett ez megint. Ezt az állandó rettegést szerintem már ti is unjátok.

fabatka2 2014.09.21. 00:46:10

Nem unjuk jobban, mint Kövér állandó baromságait.

Gerilgfx 2014.09.21. 02:36:19

,,szocializmus terrorrendszerével''

miért, a mostani rendszer az nem az?

800 ezer köztisztviselő, akik nem adnak számunkra semmit, csak a létezésük becses tényét.

80%-os adó a beleikbe, meg az eu-ba, hogy az adómból 6 millióból 100ezer forintot érő buszmegállót építhessenek homályos körök.

akkor ez mostmár nem szocializmus?
mert most is mindenki az én munkámból szarik, csak lassan én nem.

imperialista-szocialista femi-eu-terrormagyarország, és nem, nem az mszp hibája az, ami MOST van. hanem a fidesz hibája. az ország minden jelenlegi problémája kizárólag a fideszt terheli.

Szúrófény 2014.09.21. 04:18:52

@Dbm: Kommunista terror aljas dolog! Pógári terror maga a mennyország!
Széchenyi aranyköpése:
„Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!”
Megölték érte, igazsága meg Ferenc Jóskát, Sztálint, proletár diktátorokat! A jelen, jövő diktátorait is megfogja

toportyánzsóti 2014.09.21. 08:11:24

Kövérnek addig kéne követ törnie Recsken míg az operettkatonái költségeit vissza nem fizette,aztán mehet az azeri búsba vastag kötelével a nyakában.

toportyánzsóti 2014.09.21. 08:12:56

@Dbm: Jelenleg az illegitim narancsmajmok azok akik rettegnek,mert magyarokat gyilkolnak 1000 számra.

panelburzsuj 2014.09.21. 08:48:19

"terror "örökösei" ugyanis értelemszerűen maguk is a terror hívei lennének"

Hát hogyne lennének azok? Mi a fenének vállalták volna be az ötvenéves évfordulón a "sajnálatos események" elszabadulását, ha nem azért, hogy a terrort bizonyítsák?

Egy rendes Blutfahne mindig jól jöhet - ki köll használni az adódó alkalmakat...

2014.09.21. 09:54:54

2 baj van a nyilatkozatával, vagy inkább 3. A harmadik az, hogy ő/ők akadályozták az elszámoltatást az ügynöktörvény elszabotálásával. Lehet, hogy mégis van alku?!

skribler200 2014.09.21. 10:41:41

@Dbm: erre játszanak...hogy előbb utóbb "megunják" és akkor már mehet ezerrel szar:((

skribler200 2014.09.21. 10:45:06

az élet igazolta kötéllacát: MILYEN SZAR ÉLETE IS LETT SZEGÉNYNEK:((

arról nem is beszélve, hogy HA nem a "szellemi utódok" lettekvón hatalmon...AKKOR a főnöke ma traktoros / maXIMUM!!/ ő meg a fene tudja melyik volt tsz-irodán lehetne takarító:((

Béres György 2014.09.21. 12:25:39

Megszólalt a tahó, volt kommunista.

tamas11 2014.09.21. 12:27:28

@Dbm: Azért unod, mert szolidaritasz (ráfeküdtél szolidan Ritára).

Berci Einstein 2014.09.21. 12:38:42

A cikk maga is egy abszolút baromság, teljesen igaza volt Kövérnek abban, hogy a komcsik utódai
ma is jelen vannak. Akik szobrokat döntenek, szobor fejeket rugdosnak, épületeket foglalnak el a demokrácia ürügyén, és becsületsértéseket tábláznak ki a parlamentben, és ilyen durva hangú cikket írnak mint ez az újságírónak titulált gané. A demokrácia nem egyenlő azzal, hogy mindent szabad, az emberi méltóság megsértését is, amit ezek a faßfejek akarnak az már anarchia. Fokozottan igaz ez, a "kommenteket" elkövető, disznópásztor intelligencia szintjén álló baloldali tehetségtelen firkászokra, akik saját sorsuknak sikertelenségének okát akarják megjelölni a FIDESZ vezetőiben. Hogy tudják azt, hova is tartoznak, nekik leírom kedvenc szlogenemet: "a baloldali elnevezés, a balfasz szó szinonimája".

abdul hackeem 2014.09.21. 13:20:58

@Berci Einstein: Ezt a kommentedet teljes egeszeben egyenesen orbanviktorrol irtad? En mindenben raismerek!

panelburzsuj 2014.09.21. 13:29:38

@abdul hackeem:
Azon talán lehet filózni, hogy ki mindenkit illethet a leírás - a stíl csiszoltságán, emelkedettségén viszont nemigen van mit lamentálni.

Az már majdnem bájerzsótis finomságú.

gono 2014.09.21. 21:38:00

Te most élvezed hogy trollmágnes lehetsz vagy valami más célod van?

Komolyan mondom, hogy itt már sötétebb a kommentfolyam mint a mandineren amire pedig te magad keltél ki még egy éve.

Hungry horse 2014.09.22. 16:43:42

Azért kész szerencse, hogy nem te vagy az, aki bárkinek meghatározhatnád mit mondjon, hogyan és mit ne, poster.

Ez megnyugtató és a mostani szavazáson is gondoskodunk róla (a 2006 őszét követő korábbi féltucat demokratikus szavvazásunk után sem szűnő buzgalommal), hogy erre a közeljövőben se lehessen esélye se neked, se a magadfajtáknak.

Azt pedig, hogy a zindex fikablogsorában hogyan örjöngtök hol a poster, hol a cenzor, hol a kommentelő szerepében egyre növekvő jókedvvel szemlélem.
Ezért köszönet jár.
Azért is, hogy a soraitokat olvasva emlékeztettek arra, miért kell összeszorított foggal tűrni a mostani banda marhaságait, hiszen ilyenkor lesz a napnál világosabb, hogy a legrosszabb formájukban is több emberség, becsület, tisztesség és magyarság van bármelyik uralgó gazemberükben, mint itt bennetek összesen.
Kövér jól szól rólatok, kár hogy csak dumál és nem cselekszik.
Ezt a terhére rójuk nem kevesen.
De a karaván halad, a kutya meg vonyít.
Mindenki teszi a dolgát.

Szúrófény 2014.09.23. 06:02:13

@Gerilgfx: A „Jobboldaliság” dicsérete:
Márai Sándor Naplójából:

Ha vége lesz ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár ránk: államot kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, reánkhagyott…Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot hogy ő, „mint keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban egyszerűen azért, mert ő „ keresztény magyar úri ember” joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem „kereszténymagyar” vagy „úriember”, tartani a markát, s kereszténymagyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól:
Műveletlenek, vagy hazudozók?

Gerilgfx 2014.09.24. 23:56:44

@Szúrófény: igen. amúgy ignorensek. szerintük mi azért vagyunk, hogy ők lehessenek. pedig ez valószínűleg nem így van.

a valódi társadalmi támogatottsággal rendelkező pártokat elnézve nincs olyan erő, amely kormányképes lenne, kb 10-20 év múlva már nem lesz működőképes az államgépezet a jelenlegi formájában. jobb erre előre felkészülni.

Szúrófény 2014.10.09. 07:50:17

@fabatka2: Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? — megint Szabó Dezső! Mi mindent megírt ez az ember! Mi változott az óta? Talán a hülyeség lett nagyobb, a fal lett simább, melyről lepereg az intés, mint a borsó!

zenonküp 2014.10.09. 11:22:35

- Viktor kemény, de a Kövér Laci még keményebb. - mondta Kovács Feri, amikor visszajött a velemi táborból.

Mit is akar a FIDESz kérdezte a rádióriporter az első választások előtt Kövér Lászlótól.
- Demokratikus szocializmust - válaszolt a kérdezett.

v.ö.: mozgovilag.com/?p=6392
süti beállítások módosítása