1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.09.17. 20:20 HaFr

Falus rövidesen Putyin ellen fordul

Falus újságírói kérdésre elmondta, nem lép vissza Bokros javára, mert úgy érzi, neki van csak elegendő támogatottsága ahhoz, hogy „eltakarítsa Tarlóst a városból”. A Városligetbe tervezett múzeumi negyedet ellenző baloldal zuglói polgármesterjelöltje, a PM-es Karácsony Gergely arról is beszélt: ha kell, saját testével védi meg a fákat.

Azt azért reméljük, nem kell végignéznünk majd, ahogy Karácsony teste áldozatul esik a földgépek előrenyomulásának, ha már Falus menthetetlen. Tisztáldozatból sok volna ennyi. Ami pedig az eltakarítást illeti, álljon itt emlékeztetőül az Ipsos mai kutatási eredménye: Tarlóst két és félszer annyian támogatják, mint Falust. Itt lejjebb pedig a teljes kép. (Világos mindenesetre, hogy Falus nem csak egy másik univerzumban él, de azt még rendszeresen össze is keveri a mienkkel. A kétségeink mindenesetre elmúltak, a jeges vödör, a ló, a vérző (?) gyerek és a fagyizó család szürreális kampányvilága távolról sem a véletlen műve. Az valaminek a szimulákruma, ami valahol odaát van.) Szomorú ez az egész, ahogy van. (Hogy valami előremutatót is mondjak, a lökött baloldal valóban akkor tenné a legtöbb jót Budapestnek, ha egységesen visszalépne Bokros javára.)

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr76707041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

braue 2014.09.18. 04:06:12

Aki kitalálta ezt a Falust, azt kéne jól valagba rúgni!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.09.18. 06:47:29

@explanatus: De a zsiráf SOKKAL innovatívabb!

s.g.l. 2014.09.18. 06:50:30

@HaFr: Polipról ne is beszéljünk!

SV Ali 2014.09.18. 06:59:52

Ez a Falus bácsi valami vicc? Annak jó.

toportyánzsóti 2014.09.18. 07:21:55

Ha ilyen szarul állnak a demokraták akkor miért kellett a narancsidiótáknak nyíltan elcsalni ezt a választást is?Nincs már erkölcs a konzervatív jobboldalon csak tülekedés a közpénzekből finanszírozott habzsi-dőzsiért.Szégyen.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.18. 08:07:58

Falus bűnbaknak lett szánva, így nem léphet vissza.

nevetőharmadik 2014.09.18. 10:24:22

Hogy is mondtam máshol? Ez a baloldal a megmaradt kis ellenzéki reménykék hullarablója. A pokolban pont a Fidesz mellett lesz a helyük.

panelburzsuj 2014.09.18. 10:52:41

@nevetőharmadik:
Ez Vároliget-beépítés ettől függetlenül - vagy épp ezért - érdekes téma marad. Talán egyfajta lakmusz-szerepet is betölthet. Mert hogy az amúgy is meglevő, de a "nép" számára eddig "érdektelen" helyeket - Várbazár, Vár - hogyan, merre forgatják, az eléggé politikai ízlés dolga. Semmire se használtá, vagy kevés ember használta - el lehet sütni "előrelépésnek" a revitalizálást, még ha Orbán is vigyorog a kép közepén.

A Városliget azonban más - azt tízezrek használják nap mint nap, és egy-két kölcsönösen egymást bosszantó "szimbolikus kutyapisin" - (szobrok hurcolászása ki s be) - más, nagy volumenű változás a jelen nemzedékek életében nem történt.

A tervezett átalakítás viszont pont azt jelenti, hogy a "tradicionális" és "helyi" jelleg megszűnik: a "kicsi, savanyú, de a miénk"-funkciók helyébe "melák, kivagyi, és másoknak"-funkciók kerülnek.

Szóval: lenne mire rárepülni - ha tehetség és mersz is lenne hozzá.

nevetőharmadik 2014.09.18. 11:13:31

@panelburzsuj: Na ja, persze bárcsak tényleg meg tudnák védeni a Városligetet. Csak amikor egészében nézem az ellenzéki teljesítményt, és aztán azt hallom, hogy a "saját testemmel fogom védeni", akkor inkább arra gondolok, hogy szépen befekszenek egy kátyúba, hogy a fideszes úthenger nehogy véletlenül zöttyenjen.

panelburzsuj 2014.09.18. 11:26:18

@nevetőharmadik:
Az "ügy" attól még ott marad.

Szóval én nem azt mondom, hogy föltétlen ez a lufiméterrel bénázó brigád fogja a maga javára kiaknázni. Hanem hogy nemigen lesz olyan magát "politikainak" tartó erő, amely megúszhatná az állásfoglalást. Itt - kivételesen - magáról az ügyről, az "ojjektumról". Arról a valamiről, amiről a civilileknek, lakosságnak, népnek VAN pártfüggetlenül is kailakult nézete, tapasztalata.

Ez egy ritka, új és szokatlan kihívás minden pártnak. A valóság egy szeletével kéne szembenézni - Budapest sűrűjében.

almodhi 2014.09.18. 11:51:45

@HaFr:

"De a zsiráf SOKKAL innovatívabb!"

a.abcnews.com/images/Politics/GTY_metal_giraffe_obama_jef_140618_16x9_608.jpg

Tessék. Igaz hogy robot, de zsiráf :-).

nevetőharmadik 2014.09.18. 12:05:50

@panelburzsuj: "Ez egy ritka, új és szokatlan kihívás minden pártnak. A valóság egy szeletével kéne szembenézni - Budapest sűrűjében."

Ha most annyira forgatnám a szemem, amennyire a pártok a kijelentéseddel kapcsolatban erre okot adnak, a szemgolyóim átrepülnének a szomszédba.

Tragédia.

DFK 2014.09.18. 14:08:31

Elfogytak az emberek a baloldalon. Már senki se vállal semmit. Végük van, mint a botnak. Nincs miből, nincs kiből építkezni.

toportyánzsóti 2014.09.18. 15:23:19

@HaFr: Lehet hogy rossz és terméketlen válasz,de igaz,az egész jobboldal hazaáruló bűnözőket támogat akik saját szavaik szerint azért álltak át ide mert sok itt a hülye akiket morzsákkal meg lehet venni nemzeti lózungokkal kell csak etetni.

unionista... (törölt) 2014.09.18. 22:40:09

@panelburzsuj:
az lmp elég sok pénzt markolt az államkincstárból. a belvárosi "civilekről" nem beszélve. abból készíthettek volna egy B tervet. lehet, hogy a "norvégeknek" sem a belvárosi "buzikat" kellett volna külön támogatni. a zöld mozgalmat nem nagyon csúnya leszbikus lányokkal kellene népszerűsíteni. persze nem a származással és a nemi identitással van a probléma. hanem azzal, hogy ezek a csoportok közpolitikai értelemben csak és kizárólag a pénzt felmarkolva tiltakozni tudnak. velük szemben mindenki cselekvőnek számít. így a "jobboldal" azt csinál, amit akar.

unionista... (törölt) 2014.09.18. 22:43:51

@maxval a bircaman:
ezt jól látod. gyurcsány régóta betlire játszik.

panelburzsuj 2014.09.18. 22:54:51

@unionista...:
Nálunk - értsd: Magyarországon - minden amúgy "jó" ügy addig jó, amíg valami párt pártfogásába nem veszi. Onnantól "megromlik".

SZDSZ: piac, verseny

"baloldal": szolidaritás

kisgazdák: föld, vidék

Fidesz: polgárosodás, nemzet (nagy elődök (MDF) vállára lépve)

KDNP: keresztyénység

zöldizék: környezet

Jobbik: hazaszeretet

unionista... (törölt) 2014.09.19. 01:32:33

@panelburzsuj:
minden pártot alapvetően eredetcsoportok uralnak. az összest. skóciában az atlanti kelták fellázadtak az angolszászok ellen. nem először és valószínűleg nem is utoljára. persze lehet mondani, hogy ez nem egy modern kori törzsi háború. de akkor mégis micsoda? a politikának ez a természete.

miért ne lehetne a parlament olyan, hogy abban a kisebbségi zsidók azt mondják: mi azt gondoljuk, hogy. és lehet, hogy nincs túl sok képviselőjük. de elmondhatják a véleményüket. és azt adott esetben megfontolja a többség. és még az is lehet, hogy azt elfogadnák a keleti "barbárok". persze el is utasíthatják. ugyanakkor a zsidó negyedben már nincs a "barbároknak" többségük. szóval ott csinálhatják azt, amiben a kedvüket lelik. szerintem ez lenne a természetes állapot. ilyesmi lenne a demokrácia. ezt kellene visszaállítani európában. mert akkor a tényleges elit választódna ki.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.19. 03:08:10

@panelburzsuj:

"Szóval: lenne mire rárepülni - ha tehetség és mersz is lenne hozzá."

Magyarország nem Amerika, Budapest nem New York.

Mert ha az lenne, akkor polgárok (!) létrehoznának egy közhasznú társaságot (amelyik ugye nem oszthat osztalékot a tagjainak, még ha hasznot is termel), az kötne egy hosszú távú kezelési szerződést a fővárossal (feltéve hogy a főváros a Városliget tulajdonosa), adományokat gyűjtene, önkénteseket szervezne és menedzselné a Városligetet. Ahogy a Central Park Conservancy teszi sikeresen már több mint három évtizede.

en.wikipedia.org/wiki/Central_Park_Conservancy

De ez kivitelezhetetlen a tejjel-mézzel folyóban: semmilyen szerződés nem élne túl egy polgármester-váltást, a Kht. vezetőségét pártok delegálnák akik a csókosaiknak adnának "konzultánsi" meg "beszállítói" szerződéseket (utána meg szívnák a főváros és a kormány -- vagyis az adófizetők -- vérét hogy nincs pénzük), nincsenek olyan módos magyarok aki hajlandóak lennének adományozni jelentősebb összeget csak azért hogy róluk nevezzék el a park egy részét stb.

Így hát be lesz építve az a Városliget frankón, akinek meg nem tetszik az kivándorolhat New York-ba.

panelburzsuj 2014.09.19. 07:54:39

@unionista...:
Az okfejtésedben nem látom a indokot, érvet, magyarázatot arra, hogy miért romlik meg a párt kezén pont az az "ügy", amelynek a képviseletére, védelmére "fölesküdött".

Pláne érthetetlen ez a megromlás, ha párt és ügye azonos biosz-gyökerű.

panelburzsuj 2014.09.19. 07:57:12

@neoteny:
És ez akkor most így marad mindörökre - vagy egyenletesen züllik - vagy gyorsulva?

Márhogy Magyarországon csak az mozdul(hat) arrébb, amit az állam toligál. Akkor viszont kutyakötelessége.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.19. 09:04:27

@panelburzsuj:

"És ez akkor most így marad mindörökre - vagy egyenletesen züllik - vagy gyorsulva?"

Mivel a "mindörökre" a mi korosztályunknak 25-30 évet jelent, igen.

Még ha vannak is helyi kezdeményezések, azok nem tudnak egy bizonyos méretnél nagyobbra növekedni, ugyanis amint sikeresnek tűnnek bármilyen szempontból, kooptálja őket az államhatalom (és én itt az önkormányzatokat is annak tekintem). Akik meg nem hagyják magukat kooptálni, azok úgy járnak mint a norvég pénzekből fizetett civilek: addig "vizsgálják" őket amíg vagy jobb belátásra térnek, vagy ellehetetlenülnek.

Megmondta Mussolini papa:

"Minden az államban, semmi az államon kívül, semmi az állam ellen."

A szoft fasizmus egy csábító irányvonal (tképpen az volt a kádári rendszer is annak konszolidációjától a végéig); ha a vezetők nem követnek el nagy baklövéseket sem gazdasági, sem külpolitikai téren, akkor az igen sokáig fenntartható. A legnagyobb veszélyt épp' a jelentős gazdasági fellendülés képviseli számára: ahol a többség "jól él", ott támad igény a politikai szabadságra is (ld. pl. Chile esetét Pinochettel). Így hát az ügyes vezetés közvetlen vagy közvetett gazdasági függésben tartja "a nép" elég nagy részét ahhoz, hogy nehogy túl nagy mértékben megtollasodjanak, és akkor mindenféle ötleteik támadjanak arra vonatkozóan hogy esetleg nincs is szükségük egy akkora "gondoskodó" államra mint ami el van adva nekik.

panelburzsuj 2014.09.19. 09:25:29

@neoteny:
A "mindörökre" alatt az államot gondoltam.

Mert ha úgy van, ahogy mondod - ("a fasizmus, mint a nemzetállam végkifejlete") - akkor eléggé könnyen kisakkozható, hogy egy-egy ilyen típusú konkrét állam "pályaíve" nagymértékben függ az "alapítói hatástól". Lásd a "Szingapúr-probléma": nagyon nem mindegy, hogy a - (tetszőleges névvel illetett, de főismérvként hierarchikus berendezkedésű) - szervezet csúcsára milyen minőségű "fő" kerül. Személy, junta, klikk, "udvar" - szóval a "szerv", ami "jónak és rossznak tudója".

Hiszen a "külső verseny" - pláne ilyen mákszemnyi országocska esetén - "nem kiiktatható kihívás". (Észak-Koreát is meg tudná törni bármely nagyobb hatalom - ha pont erre lenne szüksége.)

panelburzsuj 2014.09.19. 09:32:34

@panelburzsuj:
Magyarán olyasmit akarok kinyögni, hogy egy autoktarikus berendezkedésű Magyarország sorsát az határozza meg, hogy mennyire kívánatos hely más hatalmak számára - a rezsim(j)e nélkül.

Mint piac, mint erőforrás, mint szövetséges, mint - végülis sokmindenre jó lehet egy ország, nemcsak fodbalpályának... :)

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.19. 09:51:42

@panelburzsuj:

Számomra a "mindörökké" meg a "végkifejlet" fogalmak túlságosan nagy léptékűek.

"Hiszen a "külső verseny" - pláne ilyen mákszemnyi országocska esetén - "nem kiiktatható kihívás"."

Ezért jelent biztonsági hálót OV számára Mo EU-tagsága. Az EU fikázása csak almapempő "a nép" számára: OV teljesen tisztában van azzal hogy az EU-tagság a valamelyest biztosítéka annak hogy a "külső verseny" ne válhasson "nem kiiktatható kihívássá" -- és így ne állhasson elő annyira "éles helyzet" hogy az a hatalmába kerüljön.

Ez alatt nem azt értem hogy egy EU-tag országban nem borulhat ki a gazdasági bili -- mint a PIGS országok esete mutatja, dehogynem --, hanem azt hogy a kármentés szerves része az EU-tagság. És OV nyugodt szívvel elfogad(na) bármilyen pénzeket az EU-tól -- miközben elmagyarázza a szavazóinak hogy ő mekkora bajnoka a magyar "függetlenségnek".

panelburzsuj 2014.09.19. 10:12:46

@neoteny:
Csak a kedvedért - "mindörökké" meg a "végkifejlet" = olyan rögzült állapot, amelyből az addigi fejlődési irányba már nemigen várható elmozdulás. A mű kész, az alkotó forgatja. De nem fejleszti, legfeljebb polírozza.

(Például úgy, hogy nincs több kapacitása a "tudószervnek" a "helyszíni útmutása szerint" gyakorlására. Vagy mert 24 óra még neki is pont 24, vagy mert ennek felét részegen tölti, másik felét átalussza - hadd ne irodalmárkodjak... :)

panelburzsuj 2014.09.19. 10:18:38

@neoteny:
Az Uniót illetően én még azzal is megtoldottam valamelyik agymenésemben, hogy korábban soha nem volt, kiváló lehetőség a "humántehertől" történő megszabadulásra. Fönt az "izgékonyak", lent a "mozgékonyak" - el lehet innen menni. Különösebb adminisztratív hejcihő nélkül, egy kiadósabb belföldi költözködést leginkább a távolság növekedésével arányban növelő terhekkel.

unionista... (törölt) 2014.09.19. 11:56:40

@panelburzsuj:
azért mert a pártlogika nem a közvetlen kiválasztódásra. a természetes szelekció a diktatúra lenne. országos méretekben kiválasztunk egy személyt. akiről azt gondoljuk, hogy a legjobb. és őt követjük. mert őt választottuk. ez országos méretekben nem működik. legfeljebb egy szavazókör szintjén lehet ilyen egyezség. szóval ehhez egy közvetlen kiválasztáson alapuló jelentős önkormányzati elit kellene.

a pártlogika rokoni és nemi evolúció alapvetően. a politikai pártok az etnicizmusra és a szexizmusra építenek. tamás gáspár miklós is csak egy félcigány-félzsidó. azért nem tudja, hogy politikai értelemben hova is kellene állnia. ez így működik. szóval ez független az iskolázottságtól. mindegy mekkora az illető spekulatív felkészültsége.

a pártok nem egy "ügyre" esküdnek. a szdsz úgy működött, hogy negyed-, ötöd-, hatod- unokatestvérek álltak össze. a saját jólétüket próbálták megteremteni. az szdsz úgy képzelte el az urbanizációt, hogy a közvagyont egy az egyben értékesítik. az ingatlanokat az egyik zsidó adta el a másiknak. nem "ügyek" voltak a fontosak, hanem az "ügyletek". amiben jellemzően zsidó volt az eladó, a vevő, és az összes közvetítő. az értékbecslő, a bankár, az ügyvéd, a tanácstitkár. de nem azért, mert a zsidók a csúnya gonosz emberek, hanem mert ők így képzelik el ezt az egészet. mit lehet ezzel kezdeni? nyilván nem azt, hogy öljük meg őket. hanem szervezzünk zsidó vagy zsidóbarát negyedeket. és onnan építsék a külkapcsolatokat. csakhogy ez a "cohen" csoport. ők belpolitikát akarják szervezni. őket ezért telepítette ide bécs. és azért, hogy letörjék felszámolják a lajtán túl nacionalizmust. ennek az eredménye az lett, hogy a nép a zsidó telepeket számolta fel. de ez egy természeti folyamat.

mint ahogyan az is, hogy ez a fővárosi csoport vonzódott a városias romákhoz. és ezért a magyar iskolarendszert a romákra szabták. magyarországon minden második általános iskola "művészeti" volt. mert szinte csak ez kapott kiegészítő normatívát. az szdsz célja nem a cigány-magyar együttélés problémáinak megoldása volt. hanem az, hogy zsidók és a romák szaporodási közösséget alkossanak. mert úgy képzelték, hogy ez szolgálja a zsidóság túlélését. magyar bálint végig kúrta az összes érettségizett roma lányt. és erre alapozták az iskolarendszert. a félrekúrásra. és most ennek az ellenkultúrája jelent meg. "keresztény" címszó alatt. ez történik.

a jobbik az őseurázsiai kultúrát képviseli. erre épül fel egy etnobiznisz. nekik nem az a céljuk, hogy a hazaszeretet hirdessék. a nagy lófaszt. hanem az, hogy az őseurázsiai kultúrát érvényre juttassák. de ott is távoli unokatestvérek álltak össze. ők is törzsi alapon szerveződnek. a kreml baskír csoportokat használja arra, hogy fenntartsa a rendet szibériában. és ugyanez a rendpártiság jelenik meg a kárpát-medencében. és ugyanaz a testvéri "szovjetorosz" kapcsolat. ami egyébként adott esetben a "nácinémeteket" kiszolgálta. mert ez a csoport ehhez a két birodalmi kultúrához áll evolúciósan közel. ez egy ilyen törzs. rendet akar teremteni egy kiszolgáló szerepkörben. nekik a rendészeti központokat kellene építeni. amiket eluralhatnak. persze ezek a csoportok véletlen változnak, rendszertelenül sodródnak vagy rendezetten áramlanak. meg kell találni azokat módozatokat, amik a közjót szolgálják. szóval az evolúció nem feltétlen a fasizmus. de a kihalás is része a természetnek sajnálatos módon. mint ahogyan a kölcsönösen előnyös humán fejlődés és a környezeti alkalmazkodás. de ehhez természetes (közvetlen) kiválasztás kell. és az pártlogikán belül nem működik.

az lmp nem akar semmiféle zöld fordulatot. a pártnak nincs ilyen célja. schiffer andrásnak tetszik sallai benedek vagy kicsoda. mert egy párt természet módon így működik. valaki szimpatikus az elnöknek. és vágó gábor nem jött be neki. pedig tette a szépet a kackiás bajuszával. ertsey katalin nem értette ezt az egészet. lehet magyarázni, hogy nincs szerepe a szexualitásnak. de akkor mégis mi alapján választódik ki kunhalmi ágnes az mszp budapesti elnökének? engem egyáltalán nem zavar, mert azt gondolom, a pártokban teljesen természetes, hogy a szexizmus és az etnicizmus dominál. a párt: parti. egy párt természetes módon így működik.

a pártok még csak nem is különféle változatokat felvonultató hierarchiára épül fel (mint az egyházak), hanem listára. és ezzel egy evolúciós ágat próbálnak meg érvényre juttatni. ez egész egyszerűen ebből a listaszerkezetből következik. ebből jó esetben spirálok lesznek. de legtöbbször gubancok. ilyenek az mszp-szdsz. fidesz-kdnp. de ezek csak véletlen működnek.

R1a és R1b kettős spirál kellene. (kelet-nyugat) vagy I1 és I2. (észak-dél). zsidó-keresztény kultúra. a J. csak ennél számosabb az E.

szóval a J csoportnak a templomokat és azok környezetét kellene építeni. a parókia a szavazókör. az önkormányzatban természetes módon ott vannak a hitközségek képviselői. közvetlen kiválasztva. és az nem szdsz és nem kdnp.

unionista... (törölt) 2014.09.19. 12:30:29

@panelburzsuj:
orbánt az európai néppárt legitimálja.
ha merkel nyilvánosan megcsókolna akárkit az ellenzékből, akkor szinte biztosra lehetne venni, hogy ő a következő miniszterelnök. arra szavazna joschka bácsi és marischka néni. ennyit a magyar népi demokratikus függetlenségről. úgy tűnik, hogy merkel maminak megfelel orbán. inkább, mint egy kiszámíthatatlan gyurcsány. vagy egy washingtonból és párizsból kézivezérelt atlantista bajnai. és schiffer a sötét ló.

panelburzsuj 2014.09.19. 13:08:43

@unionista...:
Összefoglva: a magyarországi pártok a biosz mentén szeveződnek, de álcázásul ügyeket aggatnak magukra, ám fölöslges bénázás és kárcsinálás minden ilyen mesterkedésük, mert végül úgyis ajrómami csókja dönt.

Nem vagy te egy álruhás kivándorlási ügynök? Aki álcázásul parasztpártfogó jelmezbe bújt?... :)

Mert Kafka kastélya ehhez az országképhez képest egy szabócsalád szotüdülésen...

2014.09.19. 13:22:43

@unionista...: olyan volt ez a monolog, mint egy Richard Bach-ba oltott Stephen King novella, Gibson stilusaban. Vagy valami uj Kerouac ;-) Hatarozottan szorakoztato volt olvasni, most kivetelesen nem gorgettem at, megerte.

unionista... (törölt) 2014.09.19. 15:57:41

@panelburzsuj:
a politikusok biosz mentén szerveződnek és filoszt aggatnak magukra. genotípus-fenotípus. ebből biosz és a genom vezérel. így működik a politika. nem ez a probléma. hanem az, hogy a pártpolitikában nincs természetes (közvetlen) kiválasztás. tehát nem azok a példányok válogatódnak ki, akik a közösség túlélésért a legtöbbet tesznek, vagy tehetnek, hanem kizárólagosan a saját túlélésükre játszanak. és ezt működési formát a listás választás tartja fent. falus ferencet és tarlós istvánt felírják a lista elejére. tessék válasszál. és bejelentkezik még bokros lajos. őt támogatja demszky gábor. szuper.

ennek budapesten úgy kellene működnie, hogy nagyjából 500 szavazókör választ 2-3 főből 1 önkormányzati képviselőt. tehát 1000-1500 előzetesen (előválasztáson) túljutott jelöltből kerül ki 500 képviselő. és ezek választják ki a főpolgármestert. azt, akinek a legjobb városterve van. a kérdés, hogy melyik réteget vagy rétegeket húzzuk fel a várostérképre.

ez lehet népegészségügyi, közoktatási, szakképzési, hitéleti, közigazgatási, rendvédelmi és szabad piaci koncepció. vagy komplex rendezési területrendezési terv. és kérdés, hogy ezek közül melyik kap többséget. persze ezt a fővárosban az alacsonyabb (kerületi) közigazgatási szinteken is el kell fogadni. és a magasabb (nem létező agglomerációs = régiós) szintekkel is egyeztetni kellene. ebben semmi újdonság nincs. mert ez a civilizált világban mindenhol így működik. csak ehhez nem kellenek pártlisták. mert abból törzsi háborúk lesznek.

ingyenebed 2014.09.21. 00:37:25

azért nem lépnek vissza Bokros javára, mert a történelem őt igazolta, és ezért mindenki kollektívan meg van rá sértődve.
tömeges kognitív disszonanciában szenved az egész ország (nem csak Bokrossal kapcsolatban egyébként).
süti beállítások módosítása