1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.08.19. 17:02 HaFr

Varga pénzügyminiszter a Fidesz-állam ellen fordult

Az MSZP-s Bagóné Borbély Ildikó írásbeli kérdése arra vonatkozott, hogy miért kellett Andy G. Vajna filmipari kormánybiztos és kaszinótulajdonos cégeit évi hétmilliárd forintos adókedvezményben részesíteni, miután a kaszinópiacot újraosztották a kormánypárthoz ezer szállal kötődő új kaszinósok kedvéért.

Varga Mihály erre azt válaszolta, hogy azért, mert

  • az adókedvezménnyel nagyobb tiszta játékbevételre ösztönzik a kaszinókat, továbbá
  • így a játékkaszinó a piac a legrövidebb időn belül érhet el kiemelkedő nyereséget, és
  • mert az adókedvezmény miatt végső soron több lesz az adóbevétel (!), így a szociális gyerekétkeztetés finanszírozására is több pénz lesz (tény, az éhező gyermekeket Bagóné kérte számon a kérdésében). (index.hu)

Én meg hadd fejezzem ki az örömömet egyfelől annak kapcsán, hogy Varga úr végre megértette: minél kevesebbet von el az állam a gazdasági szereplőktől, azok annál nyereségesebben üzemelnek majd. Másfelől a kiváló Varga úr nem vonta le ebből a megfelelő következtetést, hogy ti. a talán még nála is kiválóbb Vajna úr vállalkozásai mellett alighanem ugyanez áll a kenyérgyárakra és Piri néni butikjára is. Most mi lesz? Gondoljuk el, mi lenne, ha mindenkit "nagyobb tiszta bevételre ösztönöznének" (ösztönöznének!), hogy ne mondjam, mindenkit az akarata ellenére a bevétele x részének erejéig megkímélnének az adófizetéstől, amit azok adott esetben terjeszkedésre fordítanának...! Mi lenne itt! Még a végén tényleg jutna az éhező gyerekeknek is. Merthogy Vajna úr pénzéből egy fitying se fog -- miként mindenki tudja, az nem arra van. Ám az elgondolás jó, az urak eltalálták a szarva közt a tőgyét.

De ha Varga úr valamiért (ejnye) nem is vonta le a megfelelő konzekvenciákat, ő és a kaszinó biznisz együtt mindenesetre bemutatott a Fidesz-rezsimnek ezen a késő nyári napon, és az állami ünnepséget megelőzve beragyogtatták az eget a szabadság tűzijátékával. Egyébként pedig Varga úr érvelése természetesen végtelenül cinikus, a személyére nem mondok semmit, de nyilvánvalóan nélkülözi a szakmai becsület és az állampolgárok iránti tisztelet szikráját is.

komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr726617631

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Koppány Vezér áldozati emléknap 2014.08.20 2014.08.20. 11:24:25

2014. augusztus 20-án a Szórakoztató Valláskritika facebook oldal Koppány vezér áldozati emléknapot tart. Tarts velünk! facebook.com/szorakoztato.vallaskritika

Trackback: Hibás termék a gázóra is 2014.08.20. 11:23:54

  Membrános gázmérő G6, 250 mm-es kötéstávolsággal, bruttó 28.258Ft. Kapható; http://meromuszer.revolshop.hu, ami a legdrágább gázóra jelenleg a felsorolt 4 típust tartalmazó készletben. A legolcsóbb G4-es bruttó 16.510Ft. Tehát körülbelül a Tigáz szo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saga 2014.08.19. 17:39:47

Nincs itt semmi látnivaló kérem. Business as usual. A karaván halad tovább.

Husz_János_Puszita 2014.08.19. 17:52:48

Tönkrevert vállalkozások romjain, haveroknak kiadott koncessziók után, beh szép is ez. :)

Munchausen 2014.08.19. 18:34:24

Nyugi, nemsokara mar csak a haveroktol lophatnak, igaz magyar ember nem marad Orbanisztanban!

toportyánzsóti 2014.08.19. 18:47:34

Tiszteletet bizalmat az angyali oldalnak.

Munchausen 2014.08.19. 18:58:32

Szerintem a kovetkezo lepesuk az lesz, hogy megszuntetik majd az irasbeli kerdest, aztan meg a parlamentet is, nem kell a cirkusz.
A magyar torvenyhozas mar lassan olyan mint a Saria szerintem Orbanisztan fogja elsonek elismerni az iszlam allamot is, megelozve eszak-koreat es szaudi arabiat... Par ev alatt ide jutatta a jogaszinas es csurhelye magyarorszagot aki ezekre szavazott gratulalhat maganak aztan alljon ala...

Moin Moin 2014.08.19. 19:32:34

"These are wonderful things that we've achieved in Havana - and there's no limit to where we can go from here. This kind of Government knows how to help business...to encourage it - the hotels here are bigger and swankier than any of the rug joints we've put in Vegas - and we can thank our friends in the Cuban government - which has put up half of the cash with the Teamsters on a dollar for dollar basis - has relaxed restrictions on imports. What I am saying now is we have what we have always needed - real partnership with the government."

(Hyman Roth szavai A keresztapa 2. c. filmből)

...Vajon miért ez jutott eszembe?:-)

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2014.08.19. 19:41:00

Prüszkölnek a balosok, tehát felvirágzik Magyarország!

tnsnames.ora 2014.08.19. 22:05:22

Remek poszt, valós probléma.
Végtelenül cinikus megnyilvánulás és/vagy a rendszerben/összefüggésekben gondolkodás csírája is hiányzik a döntéshozóknál, legalábbis abban, ami az előtérben látnivalóan történik.
A koherens közbeszéd útját legkevésbé ilyen sztorik szegélyezik.

Ami külön sajnálatos, hogy Varga úr talán a legnagyobb konszenzussal tekinthető egyik legkomolyabb figurának a kormányzó élcsapatból. Egy L.J. esetében lehet, hogy brutális nagy hitelességi deficit okán magának a posztírónak az ingerküszöbét sem éri el egy ilyen nyilatkozat.

egyetmondok 2014.08.19. 23:17:38

Hafr,én erre mondom, hogy ez az adórendszer ki nem állná az alkotmányosság próbáját.
Különadó nem csak olyan létezhet,amely terhel,hanem olyan is,amely könnyít.

Szúrófény 2014.08.20. 06:37:17

@valamit: „hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!
Szent Ágostonnak az a sokszor idézett mondása, hogy igazságosság nélkül az állam is csak egy rablóbanda,

Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak, melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter

Doberdo 2014.08.20. 07:18:25

Ezért kellett a Varga Úrnak közgazdasági végzettség ? Csak nem arról van szó, hogy a
jó Vajna Úr majd a nyereségből közvetlenül részelteti a fideszes "eltársakat" a magyar állam terhére ?

öreg_répatorta 2014.08.20. 07:49:49

És a fideszbirkák ezt is beszopják. A fidesztrollok meg már csak annak örülnek, hogy az ellenzéki oldal háborog. Mert másnak már nem nagyon és igazából már nem is örülnek, de amíg kapnak abból a kevésből, amit még a rablóbanda nem hordott szét, addig falják orbán fekáliáját. De egyszer majd már az is nagyon büdös lesz...

program készítő 2014.08.20. 08:32:52

Jó lenne ha visszaolvasná az elődje leveleit és válaszolna a törvénysértésre a növekedési pályázatról.

Mr. Waszabi 2014.08.20. 08:38:05

Nem is értem, hogy képzelték ezt az egész unortodoxiát, meg a sok hazudozást. A tőke, az innováció nem megy oda, ahol nem hoz hasznot, ahol nem lesz belőle növekedés. Mert a piac a legtermészetesebb mintát követi, az egyszerű földművesét - nem vet magot oda, ahol tudható, hogy az nem nő ki, vagy elsorvad, vagy nem hoz elég termést. Mert a cél a jó termés, amely mindig több, mint amit vetettünk.

lavór 2014.08.20. 09:01:05

"nagyobb tiszta bevételre ösztönöznének"

Na azt adóztatja az RTL Klubbal a kormány, extraprofit címszóval.

István Tamasi 2014.08.20. 09:51:41

@valamit:
Az ön "felvirágzás"ának jeleként dönt csúcsot az államadósság és negatív csúcsot a forintárfolyam, a feruházó sem bírják követni a "felvirágzás" ütemét és azért vonulnak ki illetve kerülnek el bennünket és az a 600ezer is azért ment külföldre mert már túl sok volt nekik a "felvirágzás".

2014.08.20. 09:52:32

Hát ez korrekt lett HaFr.

Krisz11 2014.08.20. 09:58:03

"Egyébként pedig Varga úr érvelése természetesen végtelenül cinikus, .. nyilvánvalóan nélkülözi a szakmai becsület .. szikráját is."

Végre egy jó bejegyzés.

" végén tényleg jutna az éhező gyerekeknek is. Mert hogy Vajna úr pénzéből egy fitying se fog -- miként mindenki tudja, az nem arra van."

Az extra profit amit Vajna zsebre tesz a kaszinókból Hollywood-t, vagy Hawaii-t vagy valami hasonló környéket gazdagít majd ahol a következő fényűző milliárdos eskövőjén a pénzt elkölti, amikor 80 évesen majd elvesz egy újabb 20 éves magyar lányt, és a hülye "liba" arról fog nyekeregni, hogy ez köztük mekkora szerelem.

2014.08.20. 10:07:15

@Krisz11:

Ilyenkor azt a pénzt vagy egy részét vissza szokás forgatni annak aki adta (és ezek nem az adófizetők)...

2014.08.20. 10:07:56

@Pocakos focista: Már ezzel a kérdéseddel is az lettél. :)

Netuddki. 2014.08.20. 10:42:40

"Én meg hadd fejezzem ki az örömömet egyfelől annak kapcsán, hogy Varga úr végre megértette:"

Rosszul értelmezed. Lefordítsam? Valójában ezt akarta kifejezni:
Hülye picsa, úgysem tudtok tenni semmit az ellen, hogy elqrjuk az adófizetők pénzét a saját céljainkra. Ennyi az üzenete. Egy normális országban már kevesebbért is lincseltek volna. Főleg a timike új, 100 milkás ajándékának a fényében.
Rohadtul töketlen az úgynevezett "ellenzék" ha ilyen magas labdákat kihasználatlanul hagy. Vagy csak összejátszik a fidesszel.

netnepper 2014.08.20. 10:53:16

Ha jól értettem, a posztban említett személyekkel kapcsolatban felhozott "kiváló" jelzők valójában a "hülye mint a segg" aposztrófjai akarnak lenni.

Doberdo 2014.08.20. 10:59:06

@öreg_répatorta: Tényleg nem biztos, de a békemenet jövő évi költségvetési támogatását
ebből nyilván megoldhatják.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.08.20. 11:25:39

Hibás termék a gázóra is

Membrános gázmérő G6, 250 mm-es kötéstávolsággal, bruttó 28.258Ft. Kapható; meromuszer.revolshop.hu, ami a legdrágább gázóra jelenleg a felsorolt 4 típust tartalmazó készletben. A legolcsóbb G4-es bruttó 16.510Ft. Tehát körülbelül a Tigáz szokásos kiszámlázása egy gázfogyasztó hely elzárásért és visszakötéséért (ledugózás és dugó kiszedése) két darab vadiúj gázórát lehet vásárolni. Az is fura, hogy az órák gyárilag hitelesített "mérőműszerként" kerülnek eladásra. Szerintem itt ugyan akkora katyvasz van sokak fejében, hogy mi a mérőműszer és mi nem az, mint Egely Györgynek az úgynevezett vitalitásmérőjével kapcsolatosan. Ami a valóságban csak a körülötte lévő levegő mozgásának irányát és intenzitását méri. Nem más mint egy 72 ágú szélforgó. Tehát nem nevezhető gázmérő mérőműszernek semmi olyasmi tárgy, ami adott esetben, egy mágnest az oldalához elhelyezve, gázmennyiség helyett mágneses erőtér változást mér. Punktum.

Az Ügyben a fogyasztóvédelmi hatósághoz és a Gazdasági Versenyhivatalhoz fogok fordulni, mert gázóra egy 15-30 eFt közötti árazású hibás termék, amelyet kereskedelmi forgalomban is lehet kapni. Kérni fogom a hibás termékek forgalmazásának a betiltását. Tehát nem hiteles, hanem egy hibás mérőeszköz, mert a mágnesezhetőséget kötelezően ki kell küszöbölnie a gyártóknak. Nem mágnesezhető anyagok használatával, vagy nagyobb védőtávolságokkal.

Igen, ilyen egyszerű a Tigáz és más szélhámos maffiacégek leoboáztatása, lemónikaluinszkiztatása, ha gondolkoztok egy kicsit és nem a hülye tanácsokat adó ügyvédek és hökömcirkuszi bíróságok hipnózisában éltek.

Kérlek osszátok meg ezerrel minél több helyen ezen naplóbejegyzésemet, mert ez lehet az egyik achilles pontja a sok zaklatásnak ellenetek, ami által egyszer és mindenkorra meg lehet szüntetni. Sőt a régi lezártnak tekintett esetek többségében kártérítést lehet követelni.

Netuddki. 2014.08.20. 11:54:02

@vilagnezet.blog.hu: Esetleg valami érdemi hozzászólás a bloghoz?

high up! 2014.08.20. 13:31:51

Inkább danojjatok a Nömzöti Muzsikhatalomért ezen a gyönyörü napon!

Orbaneszku azt üzente
Elfogytak a trafikjai,
Ha még egyszer azt üzeni
Még több trafikot kell majd lopni,
Éjjen a magyar birkabarom,
Éjjen Félázsia!

Orbaneszku azt üzente
Vajna Bandinak nincs elég pénze,
Ha még egyszer azt üzeni,
Még több kaszinót kaszál majd a Bandi,
Éjjen a magyar birkabarom,
Éjjen Félázsia!

fermion 2014.08.20. 14:39:43

@valamit: te meg jóllaktál orbán váladékával!Egészségedre mélymagyar......

tisztapista 2014.08.20. 14:41:29

Kertész Imre megtagadta a magyarságát
Varga a Fidesz-állam ellen fordult

Estére kiderül, hogy nem is István király alapította az államot, hanem Háry János?

tisztapista 2014.08.20. 14:43:32

@vilagnezet.blog.hu: "Kérlek osszátok meg ezerrel minél több helyen ezen naplóbejegyzésemet, mert ez lehet az egyik achilles pontja a sok zaklatásnak ellenetek, ami által egyszer és mindenkorra meg lehet szüntetni. Sőt a régi lezártnak tekintett esetek többségében kártérítést lehet követelni."

Parancsolj. Kérésedre 15 példányban megosztottam az anyagot a Recycle Bin csatornán.

fermion 2014.08.20. 14:44:30

@valamit: te is ott tapsoltál a budi előtt mint a fajtád ,amikor a gazdád kilépett ?A családi fotóalbumba remélem beraktad a képet ,mert történelmi esemény volt!Sajnálod ,hogy nem tudtál az orbáni ürülékből megkaparintani egy darabkát?

mojszipupi 2014.08.20. 14:50:21

Minél több a tiszta haszon, annál többet lehet az illetékes elvtársak zsebébe vissza csúsztatni. Ki van ez találva. Úgy hívják legális pénzszivattyú

turista a saját országában 2014.08.20. 15:15:16

Rabosították Texas kormányzóját

Rick Perry 109 év börtönt is kaphat, ha bebizonyosodik, hogy politikai okokból vétózta meg egy vizsgálóbizottság felállítását."

index.hu/kulfold/2014/08/20/rabositottak_texas_kormanyzojat/

Orbán: Mert hát milyen világ is lehetne itt, ha rabosíthatnának közülünk bárkit, amiért sorozatosan meggátoljuk az ellenzéki indítványra történő vizsgálóbizottságok felállítását?

tisztapista 2014.08.20. 15:25:35

@turista a saját országában: "Rabosították Texas kormányzóját"

Nyomorult képmutató amcsik. Az elnök parancsára milliókat lehallgatni, megfigyelni azt lehet.

Más országba bevonulni, "békét teremteni", drónokról embereket ölni azt lehet.

Az elnök és az erőszakszervezet érinthetetlen, de egy kis vidéki kormányzóval még eljátszák a műsort, mintha még a Függetlenségi Nyilatkozat Amerikájában élnének, és patyolat lelküket csak a hazaszeretet és a szabadság tisztelete fűtené.

Képmutató banda. Fuj.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2014.08.21. 12:38:25

@fermion:
Nem lehet mindenki akkora hősi ellenálló, mint te.

Szúrófény 2014.09.01. 05:59:32

@tnsnames.ora: Cicero ezt írta:
"A sidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."
A sidó nem más, mint egy barbarisztikus és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelője minden rothadásnak. Egyetlen egy erő tartja össze őket: a mások iránti olthatatlan gyűlölete, a befogadó nemzetek nagylelkűsége ellenére!— Voltaire Magyar az elsötétedés korában!
Megteremtették az antiszemitizmust, mint védő tabut. Ez a tabu jól bevált arra, hogy minden kritikát, minden jogos emberi felháborodást torkon fojtsanak vele! Szabó Dezső!
süti beállítások módosítása