1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.07.26. 21:14 HaFr

Orbán után vegye a kalapját Gyurcsány, Fodor stb.!

Orbán ma délelőtt nyilvánvalóvá tette Tusványoson, hogy az általa kormányzott ország sikertelen és gyenge, elődei romboló munkáját nem hogy visszafordítani nem tudta, de elmélyítette a társadalom válságát. Rettenetes jövőképe, amelyben a súlyos strukturális problémáktól szenvedő, ellenben egyaránt autokratikus, az emberi jogokat, a kisebbségeket, a jogbiztonságot két lábbal tipró Kínát, Oroszországot, Törökországot, valamint a Magyarországgal gyakorlatilag semmilyen módon nem összehasonlítható lassan másfél milliárdos Indiát, és a brit gyarmati hagyományokon, stratégiai földrajzi helyzetben felnőtt Szingapúrt festette fel modellként számunkra, arra utal, amit eddig is tudtunk: a miniszterelnök súlyos és egyre súlyosabb tehertétele a gazdasági hanyatlástól, társadalmi széteséstől és kulturális antagonizmustól sújtott országunknak. Az erősödő fasiszta retorika a kudarcos kormányzás leplezésére és mentésére irányul, egyre nyilvánvalóbban bűnös, téves út az ország irányításában. Tusványos egy makacs elme rossz válasza a felhalmozott problémákra.., miközben az egyetlen helyes válasza a lemondás lenne.

Orbán politikai stratégiája is helytelen. A manipulált sajtó- és választási környezetben is egyre nehezebben eladható, kudarcot kudarcra halmozó autokráciája sosem egyesítheti ezt a népet. A magyar nemzet egysége csak az álmaiban létezik, az illiberális (fasiszta) állam modernizációs erejébe vetett hite téveszméken alapul, alapvetően nem érti a versenyképes nemzetek működését, a globális értékteremtés mechanizmusát, és a népek naggyá válásának mai esélyeit. Olyan veszélyes sarlatán, akit egy tétova, a kapitalizmustól félő, a félelmeiben kihasznált, megtévesztett nemzet tart hatalomban -- végső soron a saját vesztére.

Orbán híveinek száma akár fogyásnak is indulhat, de addig nem térhet vissza a remény ebbe az országba, amíg el nem tűnnek a közéletből a következő emberek: Gyurcsány, Fodor, az MSZP és az SZDSZ valaha volt, még aktív vezetői, és maga az MSZP is. Ezek komolyan hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek nem mernek ellépni Orbán mellől. Részint a múltbeli bűneik, részint a jelenlegi ragaszkodásuk a politikai aktivitáshoz Orbánéval összevethetően negatív szereplőkké avatja őket a magyar rendszerváltás történetében. Az a tény, hogy a személyük hibásan összekapcsolódik a magyar demokrácia, a liberalizmus és a jogállam lehetőségeivel, a magyar választók többsége számára, akik sosem tudhatták meg, milyen egy jól működő ország, eleve kizárja a demokrácia, a liberalizmus és a jogállam választását. Fogják már föl ezt az egyszerű igazságot, és vegyék a kalapjukat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr446547491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almodhi 2014.07.26. 21:40:56

Az "új ellenzéket" láthatóvá kellene tenni. (Most nem igazán HaFr-ra gondolok, ő hihetetlenül sokat tesz ezért a PKP részéről.)

Optimista leszek: Ha látszik, hogy "van másik", az "old-school" ellenzék prominensei sem érzik a "nincsen más, csak én" kényszerét, és talán racionálisabban állnak hozzá saját a szerepükhöz is.

Mindehhez rengeteg munkára és sok-sok kreativitásra lenne szükség.
Ma este csak ezen fogok gondolkodni :-).

incze 2014.07.26. 22:29:18

"Az a tény, hogy a személyük hibásan összekapcsolódik a magyar demokrácia, a liberalizmus és a jogállam lehetőségeivel [...] eleve kizárja a demokrácia, a liberalizmus és a jogállam választását." - blablabla

megint ez a magtalan orbáno-sifferoid rögeszme. uncsi. kezd az úr példásan betagolódni a mezőnybe, amelyből kiválni óhajtana.

explanatus 2014.07.26. 22:46:05

Az utolsó bekezdésben felsoroltak (közel)múltunk azon elemei, melyek miatt oda jutottunk, ahol vagyunk. Meg kellene értenie a felsoroltaknak, a választások eredményei nem a győztes, Dávid-Góliát koalíció, zseniális programja miatt, hanem felsoroltak eredménytelensége, hihetetlen anyagai, szellemi károkozása miatt következett be. Mondjuk úgy, nem a választók bölcsességének eredménye a kétharmad, a kétharmad annak eredménye, hogy a választók így akarták a rendszerváltás legkártékonyabbjainak tudomására hozni, nem kelletek, de ők nem értik. Nem értik, hogy amíg a közéletben jelen vannak, addig nincs remény a változásra. Nem értik, a magyar választó mindaddig marad a kétharmad mellett, amíg ők el nem tűnnek. Hozzájuk olyan jelzők ragadtak, melyeket hiába próbálnak Ágnes asszonyként tisztára mosni, nem megy. A jelzők csak velük együtt tűnhetnek el. Kártékonyságuk annyira beleivódott a választókba, hogy inkább a lovak közé odadobják a gyeplőt a szakadék felé rohanó kocsin, és abban reménykednek, így talán végleg megszabadulnak tőlük.

santa gauss 2014.07.26. 23:16:36

Gyurcsány, Fodor meg a mszp valóban húzhatna a pitlibe, de minden körülménytől függetlenül, van annyi buta ember az országban, amennyi elég a fasiszta tetvek hatalomban tartásához

santa gauss 2014.07.26. 23:19:42

@santa gauss: és ezek csak egy kibaszott nagy pofáraeséstől (tragédiától) ébrednének fel

santa gauss 2014.07.26. 23:21:28

@santa gauss: amit ki lenne hajlandó vállalni?

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.07.26. 23:22:23

@santa gauss: Amit forradalomnak hínak, de minden feltétele hiányzik. L. pl. a választási eredményeket.

quendelapo 2014.07.26. 23:35:52

Értem, a kommunisták embereket kínoznak és egy országot kínoznnak, akkor sújtsuk átokkal a Horthy féle történelmi középosztályt mert az ő hibájuk, hogy a komenisták hatalomre kerükettek.
Faszság ez, nem?

santa gauss 2014.07.26. 23:35:58

@Jedburgh, Darius R.: mert, mint mondtam, van annyi buta ember, aki pl. nem megy el szavazni, mert nem fogja fel a fontosságát

santa gauss 2014.07.26. 23:42:36

@quendelapo: hát, a jelenlegi szart a cucilisták faszsága hozta a nyakunkra. tartok tőle, hogy mint a rákos daganatot, csak a gazda testtel együtt lehet kiírtani. szóval jaj nekünk

explanatus 2014.07.26. 23:50:22

A rádió- és tv adók adásukat megszakítva az alábbi, rendkívüli bejelentést olvasták be kommentár nélkül.

Alulírottak, a mai napon kijelentjük, minden választott és közéleti funkciótól önként, végérvényesen visszalépünk. Tesszük mindezt, mert felismertünk, a nemzet/haza/ország miattunk került ebbe a válságos helyzetbe, ezért cselekedetünket fájó szívvel, de a nemzet/haza/ország jobb sorsra fordulása iránti tenni akarás miatt tettük. Ne írjatok, ne hívjatok, ne szavazzatok ránk.

Kelt, a második kétharmad első évében, Budapesten

1
2
.

(zárójelben, kéretik nem komolyan venni, a feni csupán bloggoló agyszüleménye)

toportyánzsóti 2014.07.27. 03:56:39

@santa gauss: Nem az emberek buták 1000 milliárdokat pocsékolhat el az orálmuzsik agymosásunkra sajna,statisztikahamisító közmunkásokra,rezsibohóckodásra...

Lexa56 2014.07.27. 06:31:50

@explanatus: láttál te már ilyen politikust? Pláne Magyarországon?

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.27. 06:56:09

Nem tudom eldönteni Orbán igazat mond-e. Ha igen, akkor támogatni kell őt, félretéve minden ellenszenvet.

Ez esetben növekedni fog híveinek száma, én pl. ez esetben kénytelen leszek minden előítéletem ellenére fideszes lenni.

Sajnos azonban erősen úgy érzem, ezek csak frázisok és nincs mögöttük valós tartalom.

Rive 2014.07.27. 06:58:15

Marhaság.

A felsorolt emberek és szervezetek mára már marginalizálódtak, jelentőségüket nagyrészt elvesztették: pont, mert sikertelenek voltak, és egészséges környezetben az efféle reménytelen sikertelenséget (a szavazók) büntetik.

Már a politikából kiábrándultak köréhez képest is elhanyagolhatóak.

Létezésük nem szolgál már mentségül semmiféle 'igazi ellenzék' létrejöttének elmaradásához.

Ugyanakkor: egyetlen dolog van, ami a felsorolt személyeket/csoportokat megtartja 'központi' helyzetükben - ez pedig a narancsos retorika, ami egyrészt: hozzájuk képest határozza meg magát. Ők a mumus, amivel a gyerekeket lehet ijesztgetni. Másrészt: ők a gumicsont - jelentőségük nincs, de jól el lehet 'libáskodni' az időt érvelés helyett.

Gyerek vagy te, hogy ijedezz? Beveszed a rémmeséket? Játszol, munka helyett?

Arthur Bloch 2014.07.27. 07:03:26

Ez is egy vélemény..."Okos emberek is képviselhetnek ostoba nézeteket,de ők azt legalább értelmesen fejtik ki.-Ezért veszélyesek!" No persze ez Kopátsytól nem csak a politikusokra vonatkozik.-A politika nem matematika,-aki "egyszerűsíteni akarja a törtet" az maga is tört szeretne lenni:flyboy...

wantaan 2014.07.27. 07:18:26

Ostoba vagy! De tényleg. ....és dühítő. S talán ékes példája annak a megalkuvó, suttyomban 1000 szállal a rezsimhez kötődő haszonleső álértelmiségnek akik mindenféle álfeltételeket szabnának ahhoz hogy valami is változhasson/változtasson ebben/ezen az országban-on. S inkább 1000 akadályt gördítenél minden változás elé csak hogy a rezsim által biztosított "fontoskodásod" megmaradhasson.
Téged a rezsim léte éltet, tart színpadon.
Horn Gáborok, Schifferek, Schmuk Andorok és Béndek Péterek ugyan olyan támogatói az Orbán rezsimnek mint a Mészáros Lőrincek, Simicskák és Nyergesek.
Ti tartjátok életben még ezt a patyomkin demokráciát. Ti akik fellengzősen feltételeket szabtok , magatokra mindenféle politikai cimkét ragasztotok .... csak hogy tenni ne keljen s közben késsel s villával lapátoljátok be a szart amit Orbán oly kegyesen kék szegélyű kistányéron elétek rak.
Ostoba vagy .... de tényleg!!!

zsuzsimami 2014.07.27. 08:11:59

Ez csak akkor lenne igaz ha látszana az a tehetséges új nemzedék. Ha lenne ilyen akkor bizonyára rájuk szavazna a többség. De azok az okos fiatalok inkább elmenekülnek, mint sem megvívnák a maguk csatáit. A 89-est a ma 50-60-70 évesek vívták meg. Van még remény mert 88-ban még senki sem gondolta, hogy mi lesz egy pár hónap múlva.

netukki 2014.07.27. 09:20:48

"amíg el nem tűnnek a közéletből" de előtte még adják át a pártkasszakulcsokat Béndek Péternek...

István Tamasi 2014.07.27. 09:31:24

Posványoson olyanvalaki beszélt aki gazdasági posványt hozott létre hazánkban.

explanatus 2014.07.27. 10:02:53

@Lexa56: Van egy kis jegyzetfüzetem. Olyan féltenyérnyi, egy sornál hosszabb megjegyzés nincs benne. Nagy része egyszavas emlékeztető. Van egy oldal, amelyre csak egy szót írtam. --Margot--. Számomra ő a közéleti ember. A tartása, a hibái elismerésével, a következmények önkéntes viselésével.

A magyar média is beszámolt róla. uj.reformatus.hu/mutat/varatlanul-lemondott-kaessmann-puespoekn-az-ekd-elnoeke/ Margot Käßmann evangélikus püspöknő, a Német Protestáns Egyházak (EKD) elnöke az eset kapcsán úgy nyilatkozott, súlyos hibát követett el, amit mélységesen sajnál. Ennek alapján úgy vélte, hogy mind hivatala, mind személyes tekintélye komoly csorbát szenvedett.

Lemondó nyilatkozatot négy lánya jelenlétében tette.
„...habe ich einen schweren Fehler gemacht, den ich zutiefst bereue...” „Ich kann nicht mit der notwendigen Autorität im Amt bleiben.” "Die Freiheit, ethische und politische Herausforderungen zu benennen und zu beurteilen, hätte ich in Zukunft nicht mehr so, wie ich sie hatte". „Hiermit erkläre ich, dass ich mit sofortiger Wirkung von allen meinen kirchlichen Ämtern zurücktrete.”

És ami a legfontosabb. Geschadet hat die Alkoholfahrt ihrer Popularität nicht.

A mi közszereplőink mikor jutnak erre az emberi, erkölcsi szintre? Nálunk egy napvilágra került ügy kapcsán, ahol a betöltött hivatal és személyes tekintélyük csorbát szenvedett, előjönnek önfelmentő magyarázatokkal, hogy tudjátok hogy van/volt az? Persze, hogy tudjuk. Éppen ezért nagyobb gonddal kellene az embert próbáló feladatokat, hivatalokat elvállalni. Fel sem merül bennük, hogy fel kellene állni, vagy szép csöndben meghallani a szólóigévé vált pár szót, hogy „el lehet menni”. Talán nem kellene kivárni, amíg el kell menni, az fájóbb, annak is aki megy, annak is aki marad.

Moin Moin 2014.07.27. 10:06:34

Gyurcsány és Fodor politikai porondon való léte vagy nem léte indifferens Orbán leválthatóságát illetően. Hiszen azok, akiknek a meggyőzése, politikai támogatóbázissá szervezése szükséges ehhez, ma sem állnak Orbán mellett - azaz nem "kényszeríti oda őket" az, hogy Gy. és F. "a liberális és jogállami oldalon állónak" hirdetik magukat. Ezek a ma politikailag hajléktalan tömegek ui, pontosan érzik, hogy sem Gy., sem F. "nem az a jogállamiásg és liberalizmus", amire ők várnak-vágynak.

Ezen kívül: F.-nak gyakorlatilag nincsenek szavazói, Gy. tábora pedig egy (tudatosan) kiélezett választási helyzetben (Vagy mi, "újdmokraták" - vagy Orbán!) nagy valószínűséggel úgyis az "újdemokraták" által vezetett politikai közösségre szavaznának. Ez csak politikai magabiztosság kérdése: Gy.-t is épp azért támogatják ezek az (önállótlan) emberek, mert a szemükben magabiztosnak tűnik.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.27. 10:13:22

@Moin Moin: Szóval szerinted nincsen politikai jelentősége Gy, F stb. létezésének O támogatottsága szempontjából? Ez azért több érvet igényel :)

program készítő 2014.07.27. 10:52:32

Aki nem ment el szavazni,azt meg kell érteni.
Nem biztos,hogy nem akart szavazni,csak nem talált olyant akire lehetett volna.
Kamu párttal hiába vette fel a kapcsolatot,megvoltak a beépített emberek.A média,internet szintén erről szól,csak az a pár név szerepel akit én politikai celebnek neveznék.Itt lenne a lehetőség az önkormányzati választás,és most minden településen megjelennek a szokásos pártok emberei,amennyiben a független jelöltek saját maguk tudnának pártot alakítani--talán az lenne a legjobb megoldás,kiszűrni a beépített pártembereket.

s.g.l. 2014.07.27. 11:37:59

@Moin Moin:

Sztem OV-t saját hazugságaival, lopásaival való napi szembesítéssel lehet elzavarni, a fidesz OV tartja össze, csak a csillárt -; OV-t kell kilőni és megszűnik a fény.

Csakhogy ehhez országos média kell, az ATV az, de azok mptens debilek ehhez.

s.g.l. 2014.07.27. 11:40:28

Sztem OV-t saját hazugságaival, lopásaival való napi szembesítéssel lehet elzavarni, a fidesz OV tartja össze, csak a csillárt -> OV-t kell kilőni és megszűnik a fény.

Csakhogy ehhez országos média kell, az ATV az, de azok impotens debilek ehhez.

Lexa56 2014.07.27. 12:28:00

@explanatus: hát ez a különbség a liberális meg az illiberális demokráciák "szelleme" között. Az elsőben létezik erkölcsi nyomás a másikban kancsuka.

Gungnir 2014.07.27. 14:35:01

Nem tudom, hogy komolyan vegyem-e a beszédet, annyi tárgyi és logikai tévedés, ellentmondás volt benne, hogy nehéz lenne elfogadnom, hogy tényleg ezt gondolja Orbán.

nevetőharmadik 2014.07.27. 16:41:30

@HaFr: ebben valamelyest Moin Moinnal értek egyet. Nyilván Orbánnak úgy kell a Gyurcsány-Fodor-stb. mint egy falat kenyér, de velük inkább a már meglévő (és évek óta fogyatkozó) saját szavazóit fanatizálja.

Az is igaz, hogy ezek az ikonikus alakok minőségüknek köszönhetően távol tartanak számos potenciálisan ellenzéki szavazót, de csak a saját pártjaiktól - mert ezen szavazók számára ott van a Jobbik és az LMP.

Elmondható tehát az összes ellenzéki szavazóról, hogy aki személyre vagy személy ellen akart szavazni, annak volt kire. Akinek valami ideológia volt fontos, annak is - kivéve, ha a felkínált ideológiák nem voltak számára kielégítőek!

És szerintem itt van a lényeg: azok a szavazók, akiknek minőségi(bb) ajánlat kell, de nem kaptak. Ennek az ajánlatnak a hiányán érdemben nem változtat az, hogy most van-e Gyurcsány vagy Fodor.

Igaz, lehet azt gondolni, hogy ha az MSZP-Gyurcsány-Fodor eltűnne, akkor a velük elfoglalt maradék ellenzéki infrastruktúra hirtelen a riválisok ölébe pottyanna és csodafegyverként tudna működni Orbán ellen. Mégsem éreztem, hogy az ellenzéki sajtó olyannyira el lett volna ragadtatva az Összefogástól, hogy ha valaki olyasmiket és úgy tett volna, hogy az feltűnést kelt, ne kapták volna fel.

És itt van még egy probléma: ha valaki nem képes a balfasz MSZP-t lefutni az ellenzéki oldalon (mind stratégiában, bedobott témákban, tárgyalásban, mozgósításban, stb), akkor hogyan juthat egyáltalán eszébe, hogy Orbán és hatalmi gépezete ellen fikarcnyi esélye is van? Bajnai szegény ebben őrlődött fel, nem a libázásban.

Szúrófény 2014.07.27. 19:04:04

@incze: "Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!" Tolsztoj Leo 1902! beszoptuk!
Tovább a lenini úton:
Trockíj jövőképe!
Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903
Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Munchausen 2014.07.27. 20:56:13

En mar magasrol szarok az egeszre, az egesz velejeig korrupt mocskos elit eljatszotta a becsuletet, ha egyaltalan volt ilyenje valaha is. Aki ezeknek gazsulal elottem nem ember, Orban es partja rosszabb mint Mohacs... Ha innen meg felall Magyarorszag az csodaszamba fog menni... Kecskere biztatok a kaposztat...

kekex 2014.07.27. 21:46:16

Minden ellenzéki előtt ott a pálya - talán nem kellene azzal kezdeni, hogy a versenytársak takarodjanak róla.
És egyébként mit tett tönkre Gyurcsány? Végrehajtott egy költségvetési megszorítást, rövid távra tervezve, erős külföldi kényszer alatt (ha jól emléxem, nála rántották fel az eurót 320-ra!) És nála rakatták vissza I.Orbán csontvázait, az ELSŐ egészt éves uniós zárszámadás után. Volt is nagy meglepi!
És neki MÉG 1 %-os megszorítást 0,5 %-os gazdasági visszaeséssel sikerült teljesíteni. Azóta sem tudta utána csinálni senki. És 2008-ban már látszottak az eredmények, már újra osztogatáson törte a fejét (Új tulajdonosi program) amikor beütött a világválság.
Amit egy alulművelt, tájékozatlan, stb. közhülye tarthat Gyurcsány hibájának - de a blogírótól azért egy kissé többet várnánk!

almodhi 2014.07.27. 21:54:35

"És egyébként mit tett tönkre Gyurcsány?"

A fentieket nem vitatva, az ország jobban járt volna:

- ha van esz,e és nem, vagy nem úgy mondja el az őszödi beszédet, ahogy elmondta
- ha már elmondta, gondoskodik róla hogy ne szivárogjon ki
- ha már elmondta és kiszivárgott, akkor azonnal lemond és új választásokat ír ki (pontosabban eléri, hogy Sólyom új választásokat írjon ki...)

Persze utólag mindenki okos. Ezért jó ha olykor egy miniszterelnök nem taktikázik, hanem valamilyen belső iránymutatást követ...

___________________________ (törölt) 2014.07.28. 13:41:20

@HaFr: szerintem a cikk címében remekül benne van a magyar politikai élet egyik rákfenéje, érdekes, hogy maga a megszokotttól mennyire eltérő fejjel gondolkozik, de ebbe csapdába maga is beleesik: a "monnyonle" mentalitás, tehát hogy személyek mellett és ellen állunk ki, személyekhez vagyunk lojálisak vagy ellenségesek, nem pedig ideákhoz vagy cselekedetekhez. Pedig konstruktívabb lenne nem azzal foglalkozni, hogy ki, hanem hogy mit. Persze, van az úgy, hogy meglévő gárdából már nem lehet semmi jót kinézni, és inkább csinálja más, de minél jobban elterjed a "monnyonle" mentalitás, annál nehezebb ideákat számon kérni. Mert a politika polarizál, tehát ha valamit ellenzünk, a precíz tükörképen erősítjük vele. Tehát ha Orbán, Gyurcsány, Fodor, akárki "monnyonle", ha ez a mantra kell, akkor ez az a felfogás erősödik, hogy bárki, aki nem-Orbán, nem-Gyurcsány, az mind oké, tulajdonképpen annyi a lényeg, hogy annyit ígérjen, hogy más. Tudom, hogy nem ez a szándéka, de ez történik: személyek feltétel nélküli ellenzése más személyek feltétel nélküli támogatását erősíti.

A megoldás valami olyasmi, hogy személyeket is csak feltételesen szabad ellenezni. Tehát vagy csináljon X, Y, Z dolgot, vagy monnyonle. Ha ezt teszi az ember, akkor ezzel nem erősíti feltétel nélkül a másik jelöltet, hanem csak akkor erősíti, ha ő megtenné X, Y, Z dolgot.

Nekm mindig is a személyekhez való hűség vagy személyek feltétel nélküli ellenzése, a "monnyonle" mentalitása jelentette a politika kultúrában a "keletiességet". Mert ez volt a szovjet logika - amikor valamire azt mondták, hogy politikai kérdés, azt értették alatta, hogy hatalmi kérdés.

Hidvégi Mihály 2014.07.28. 17:15:41

Igen. Ezért szoktam úgy zárni többször soraimat:
Orbán takarodj, Gyurcsány takarodj!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2014.07.28. 18:09:35

@quendelapo: Hehe. Hogy a francba sikerült ezt idetuszkolni? A kommunizmus eszméjének (osztálynélküli társadalom ahol mindenki tehetsége szerint teljesít és szükségletei szerint fogyaszt, mint a mennyország) az a nyomor ágyazott meg amibe a gátlástalan kizsákmányoló rendszer taszította a nincsteleneket. Ehhez semmi köze a Horthy rendszer középosztályának. De ha már itt tartunk az elvhű kommunistákat kiirtó belső ellenséget kereső kommunistáknak van a legtöbb közük a baloldali eszmék bukásához. Ahhoz, hogy most akármelyik történelemtudatlan suttyó kiáll és kommunistázhat anélkül, hogy fingja lenne arról amit beszél.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2014.07.28. 18:21:24

@Munchausen: Marhaság. Persze nagy baj, hogy az országnak nincs olyan vezetése, amely képes lenne kihozni az országból azt a teljesítményt ami benne van. (Van?? Azért azt hittük, ha kimennek a ruszkik majd megmutatjuk... aztán ez lett belőle. Van abban valami, hogy minden népnek olyan vezetői vannak amilyet megérdemel.)Visszatérve a helyzet sz@r de nem aggasztó. Nem hullanak a bombák, nincs pestisjárvány, csak az a baj, hogy Ön "magasról szarik az egészre".Ez teszi lehetővé a "hülyék diktatúrája" típusú demokráciát.

Lilla50 2014.07.29. 00:22:24

Nem kedves blogger! ez hülyeség! A hivatásos elemzők, akik a pigmalion effektust jól alkalamazva tették ezt az országgal--Önök sem vétlenek! Sokkal többet ártottak, mint a nevezett bárkik! Önök az írástudók és az árulásuk felmérhetetlen!

Szúrófény 2014.08.03. 05:34:31

@incze: a "kiemelkedő magasság, az Egynemű szerelem" ugyan annak a genetikai defektnek az eredménye! A kiválasztott népi rokonházasságok következménye!
süti beállítások módosítása