1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.07.09. 20:37 HaFr

A kormánypártiság hatása az Origóra: leplezetlen debilitás

Ma a polgárnak két percen át kellett lefelé scrollolnia az Origón, hogy a "brazil tragédia" és egy Ördög Nóra nevű ember kalandos életét taglaló cikkhegyen átverekedje magát, és megérkezzen végre valamennyi (nagyon kevés) olvasható tartalomhoz. Az Origónak ezek szerint röpke idő alatt sikerült magába szívnia egyszerre két típusú hülyítés képességét is. Amit eddig csak külön-külön láthattunk, egyiket a bulvárban, a másikat a depolitizált udvari médiában (TV2), azt az Origó új szerkesztősége bravúrosan egyesítette, és íme, ma itt áll előttünk a magyar tartalomszolgáltatás dementora, másfelől pedig a végtelen bulvárok és a csillogó udvarok népének közös jutalma: a hosszú nyelv és a görnyedt tartás. Ahova az Origo -- hozzáteszem, rekord idő alatt -- leküzdötte magát, az a magyar média jelenlegi legalja.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr156495161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.07.10. 08:08:20

Narancsmutyipincsik nem veszik észre hogy a fejük felett lóg 1 hídelem aminek pattognak a tartókötelei.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.10. 08:16:34

Eddig is egy szar bulvármédia volt az Origo.

poor 2014.07.10. 09:26:47

@maxval, a gondolkodó birca:
Ja mindenféle hülyeségről írt mint Lázár pöffeszkedő útjai és egyebek. Na beállt a birca sorba. Gondolom így gondoltad Te is, hogy orbán seggét eggyütt nyaljátok.!!!!!

Szúrófény 2014.07.15. 06:22:59

. Azokat a fontos hivatalos állásokat, melyeknek a sajtó, az irodalom és művészet életére irányító hatalma van, nagyrészt tehetségtelen tülekedők töltik be, kiknek kölcsönös szolidaritása lehetetlenné tesz minden üdvös változást. Szabó Dezső
LISZT FERENC, 1811-1886, Die Israeliten
"A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja. A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza. Ő az alapja minden olyan vállalkozásnak, amely a trón ledöntésére, az oltár széttörésére és a polgári jog megszüntetésére irányul."
süti beállítások módosítása