1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.04.22. 04:25 HaFr

Mesterházy a Fidesz fizetési listáján?

Többször írtunk már ezen a blogon arról, hogy nem lehet véletlen az Összefogás körüli bénázás (itt , itt és itt), és konkrétan Bajnai kettős, MSZP-Fidesz présbe szorítása az önálló ambíciói feladásának érdekében, nem véletlen Mesterházy gyanúsan gyenge ellenzéki produktuma, közben azonban az MSZP elnökségének igen tehetséges, orbáni típusú gleischaltolása, nem véletlen, hogy a szoci kampány zombi üzemmódba kapcsolt már az első naptól, és nem véletlen M. saját kormányfői kampányának -- finoman szólva -- szellőssége (M. hol síel, hol Amerikában van action idején, de ha kell, akár két hétre is el tud tűnni). Csak a vak nem látta ebből, hogy mintha M. nem is akarna annyira nyerni.

Most a kitúrt és kiéheztetett "öreg" maszoposok kezében lévő Vasárnapi Hírek szellőztette meg, hogy M. és Habony "Dr. Spin" Árpád rendszeres vendégei voltak egymásnak az elmúlt hónapokban egy budai zártkörű klub éttermében, ahol ki tudja, miről beszélgettek, de az biztos, hogy nem csak a vaddisznóbordával viaskodtak. A VH  tudni véli, hogy a Népszabadság tulajdonosváltása körül egyeztettek, az azonban biztos, hogy ugyanakkor tájt szaporodtak meg a NSZ-ban és a Népszavában közölt Közgép-hirdetések is, uszkve 300 millió forint értékben (miközben a NSZ-ból hirtelen eltűntek a népi véleménynek helyet adó komment felületek -- mondom én), plusz egyebek mellett van olyan érzés, hogy Rogán "Pasa Park" Tónival is a kelleténél kesztyűsebb kézzel bánt a maszopos média (ahhoz képest, hogy egy aligha kimagyarázható ügyről volt szó a választások előtt egy perccel, és adott esetben a kétharmad múlott volna rajta), az erre nem hajlandó balos Egyenlítő Blog pedig inkább beszüntette a tevékenységét, minthogy a szoci vezetők nyomatékos kérésére falazzon -- szemben, teszem hozzá megint én, mindazzal, ami a Simon-ügyben történt, amelynek kezelése az idő előrehaladtával minimum méltányossá vált a baloldali orgánumokban: a.m. szokatlanul meaculpázó volt pl. a NSZ esetében. El is vitt a baloldaltól jó néhány százalékot. 

Állítólag az MSZP csődközeli helyzetben van (anyagilag is), ezért további forrásokra szorul, amelyek akár a Fidesz-rezsimtől is érkezhetnek annak a jó teljesítménynek az elismeréseként, amit az MSZP (konkrétan M.) a saját térfelének biztosításában és tönkretételében nyújtott, és amivel szavatolta a Fidesz újabb fölényes győzelmét. Cserében biztosak lehetünk abban, hogy pártelnök egy önkormányzatilag tönkrevert MSZP élén is fenn tudja majd tartani a saját MLM-hálózatát (MLM az egész ország alapon). Előtte azonban a szintén kifizetendő balos értelmiség még meggyőzi Bajnait, hogy ez alkalommal ne tegyen le az önállósulási ambícióiról -- ami nem lesz nehéz. Várhatóan a forrásokban szintén nem bővelkedő Fodor se kap több támogatást szoci anyácskától, eljött az idő, hogy megtalálja a maga félmillió liberálisát Budapesten, és Gyurcsány is folytathatja hadjáratát M. (vagy az egész szoci párt) tönkretételéért -- vagyis, úgymond, a Kormányváltók választási kudarcának tanulságaként Budapesten nem lesz összefogás az ősszel, hiszen csak ez a módja annak, hogy Budapestet el lehessen veszíteni, ami M. következő legfőbb érdeke. A centrális erőtérben ugyanis még a Fidesz-pártlistánál is van egy jobban vágyott hely -- a Fidesz-fizetési lista. Ahol M. szeretné zavartalanul érezni magát. Azt meg főleg nem szeretné, hogy egy pártbéli főpolgármester bázist építsen ki vele szemben (ami miatt, gyanítom, valami celebet/civilt fognak végül indítani). Mert félre ne értsük: az MSZP jelenleg a centrális erőtéren belül legelészik, amelyben M-nek nem megvetendő funkciója van. A Fidesznek is kedvező rend fenntartása a baloldalon, tudniillik.

Nem történt más, mint amiről szintén széltében hosszában írtunk már: a politikai osztály egységes, ha a nép feletti uralomról és a közpénzek elsíbolásáról van szó. Hogy közben a drága jó Bolgár úrnál egymást tépik a polgárok az MSZP bukása felett keseregve? LOL. Okoskodó szóhasználattal: panem et circenses. Versengő többpártrendszerről ne is álmodjatok.

PS. Van egy rossz hírem a Szabadság téri kordonbontóknak is. Nem kizárt, hogy az MSZP (és persze konkrétan M.) szolgálatában indult újra az építkezés. Csak azért, nehogy eszükbe jusson a viszketegeknek vagy a sajtó maradékának a választások utáni frusztrációt M. ajtaja elé önteni, és netán az MSZP valamiféle megújulása érdekében hangoskodni. Amit kéne. A Fidesz meg kibír egy kis figyelemfelhívást, mielőtt felreppen a birodalmi sas. 

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr426067559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2014.04.22. 07:13:34

Ha csak egy icike picike rész igaz az egészből akkor bizony nagy a gond!!!!De az is lehet, hogy ...

1bitang 2014.04.22. 07:57:06

Bármennyire erős(nek látszik), nem lehetetlen, ami a cikkben áll. Normális estben (normális pártokban) egy ilyen (sőt ennél kisebb) mértékű vereség esetén szinte kötelező a lemondás. M. nem mondott le. Négy okot tudok elképzelni:
- igaz a fizetési lista (az eddigi
"eredményért");
- a listán maradás az MSzP (a baloldal)
további bomlasztása fejében;
- hiúság (M. senki volt, valaki akart lenni és
még senkibb lett és ebbe nem tud(ott)
belenyugodni;
- tudta/tudja, hogy a Fidesz "hagyományai"
mellett (kétharmados törvények, bebetonozott
pártkatonák minden fontos poszton,
lerobbant(ott) gazdaság stb.) nálánál
sokkal tehetségesebb ember (politikus) is
csak nagyon nehezen tudna, különösen rövid
távon, számottevő eredményt elérni és
elkerülhetetlenül belebukna és ezt nem
merte vállalni (ez a legtisztességesebb
indok).

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.22. 08:48:44

Tudom, hogy közhely, de ha valaki Fidesz zsoldban áll, akkor az első tippem Gyurcsány.
Neki ráadásul, még fizetni sem kell, elég megzsarolni a számtalan zűrös ügyével kapcsolatban.

felcsutisuttyo 2014.04.22. 09:08:53

@novecento: hülye...
Gyurcsányt már 1000x megpróbálták elkapni...de .okosabb mint 10 ezer felcsúti suttyó:))) hehe

öreg_répatorta 2014.04.22. 09:14:13

@1bitang: A lemondásról csak annyit, hogy ov is vesztett jó párszor mégsem mondott le egyszer sem. Ez Balkán itt nincsenek következmények.

sielfis 2014.04.22. 09:21:36

bendek et. amit felvázoltál az inkább a te hirtelen jött karriered, pártépítési és annak gyors kipukkadó lufijának története!
Ez a mai kórkép a magyar kispártok és liberálisok valós működéséről.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.22. 09:29:00

@felcsutisuttyo:
Gyurcsány tényleg nagyon okos, sikert sikerre halmoz és még mindig képes szellemi fogyatékosok tízezreit megszólítani.

István Tamasi 2014.04.22. 10:03:23

Aki mutyiviki fizetési listájára kerül annak tudnia kell, hogy amint nem lesz rá szükség azonnal elhajítják mint egy használt papírzsebkentőt. A legeklatánsdabb példa a porcelánöltönyös kisgazda torgyánjózsi.

almodhi 2014.04.22. 10:13:01

Nem tudom. Szerintem itt Hanlon borotvája* (még) kielégítő magyarázattal szolgál.

*Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.

en.wikipedia.org/wiki/Hanlon%27s_razor

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.22. 10:17:59

@sielfis: ez a saját kórképed szerintem, bocs, hogy ilyen kendőzetlen vagyok, nem tudsz semmit se rólunk, se rólam

kovikaka 2014.04.22. 10:25:39

Én már 2009-ben megmondtam, hogy az MSzP-a Fidesz "unszolására" eladta Gyurcsányt a Fidesznek. Hogy ez hol-hogyan lett meghálálva, fizetési listán, vagy a közös "bizniszek" párt és magánpénzek elosztásánál,azt nem tudom, de az tény, hogy ezzel a csellel a Fidesz tökéletesitette- az MDF, a Kisgazdák, a KDNP szétverése után- az oszd meg és uralkodj elvet, azaz megosztotta legnagyobb riválisát, és kiütötte-majdnem- a politikából Gyurcsányt. Ugy hogy a Fidesz 2010-es és a mostani kétharamadát KÖSZÖNJÜK az MSzP-nek, s főleg az MSzP-t irányitó-kiknek bábja- gazdasági oligarchiának. Innen mát nincs -főleg kivel- MSzP megújulás, újrakezdés. Szerintem az EP választás sorrendje Fidesz, Jobbik, DK és valahol a végén az MSzP lesz. Ez az MSzP-nem a baloldal- totális végjátéka.

kovikaka 2014.04.22. 10:29:11

felcsutisuttyo:
Hát nem tudom, de hogy azok a Fideszesek, akik Orbánért szentmisét, hálaadómisét celebrálnak, szerinted mely "csoportba" tartoznak. A szellemi mozgáskorlátozottak, vagy egyszerüen csak a hülyék közé.

kovikaka 2014.04.22. 10:33:07

@novecento:
Szerinted Orbánnál illetve a Fidesznél nincsenek zűrös ügyek? Egy-kettő: Varga Tamás 3 milliárdos áfacsalása, Dajcs Tomi 5,2 milliárdos ócskavas vásárlása, Kaya Ibrahim, Grippen, soroljam tovább. Igaz, mig Polt a főűgyész, addig fideszes ügy NINCS!

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.22. 10:44:45

@kovikaka: Hogy jön ez most ide?
Nem állítottam, hogy a Fidesznek nincsenek zűrös ügyei.

lesly &jerry 2014.04.22. 11:14:36

@felcsutisuttyo: Akár csak anyádról beszélsz!
Szégyelhetnéd magad!!!

Emami Bácskai Béláné 2014.04.22. 11:27:10

@1bitang: Színház az egész világ.Csak a szereplők változnak.Ezt felismerni nem nehéz.
A szíve az embernek azért néha megsajdul, látván a biodíszletként használt szegényeket, akik közül én is egy vagyok, és még Te is lehetsz.
Ha kérem, ez a dramaturgia, az előadás végére mindenki megkapja a magáét, ami jár neki.A jóért a jót, a gonoszságért a lelkiismerete felébredését, és a saját önbecsülésének - ha egyáltalán volt - a soha vissza nem szerezhetőségét.Ja, és a darab címe:Életünk.

unionista (törölt) 2014.04.22. 11:29:06

kmp -> mkp -> mdp -> mszp -> mszp -> ?

unionista (törölt) 2014.04.22. 11:29:29

kmp -> mkp -> mdp -> mszmp -> mszp -> ?

unionista (törölt) 2014.04.22. 11:36:07

@novecento:
gyurcsány a politikai osztály egésze ellen dolgozik. amíg ő a porondon van addig senki sem lesz népszerűbb.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.22. 11:46:19

@unionista: Egyetértek.
A Fidesz rendkívül sokat köszönhet Gyurcsánynak.
Előbb hiszem el róla, hogy a Fidesznek dolgozik, mint bárki másról.

Szúrófény 2014.04.22. 12:16:51

@novecento: Minden téren igyekeznek az informáló, ügyeket elosztó, híreket adó helyeket elfoglalni, hogy nemes összjátékban minden intézmény erejével szolgálhassák érdekeiket.
Az egyikük egységpárti gerelyt dob, másikuk, egyesült kereszténypárti kelevézt ráz, harmadikuk radikális buzogányt bozontosít, negyedikük kisgazda tőrt villogtatt stb. A parlamenti kirakatban szörnyű bűzcsatákat vívnak egymás ellen a nép bébi elkápráztatására. De az éjszaka hűvös eltűrésében egymás mellett ülve együtt agyalják ki: milyen új nesze semmi fogd meg jól -lal, fizessék ki újból és újból a néppalit. Ezért mondom: Ma minden politikai párt: egyetlenegy párt. Ezért mondom: a magyar megújhodás nem a parlamentből fog kiindulni. Közben azért egymás ellen is, ez az alakulat is, az, az alakulat is: titkos árkokat ásogat a hatalom megszerzésére, az áhított diktátorság elnyerésére. Szabó Dezső
A politikában az emberek mindig az ámítás és az önámítás együgyű áldozatai voltak és azok is maradnak, amíg meg nem tanulják, hogy bármely erkölcsi, vallási, politikai, szociális frázis, nyilatkozat, ígéret mögött fel kell fedniük egyik vagy másik osztály érdekeit. A réginek a védelmezői mindig rá fogják szedni a reformok és javítgatások híveit, amíg ezek meg nem értik, hogy minden régi intézmény, bármily használhatatlan és rohadt is, egyik vagy másik uralkodó osztály erejére támaszkodik. Lenin: Mi a teendő.

Lovag Mihály 2014.04.22. 12:19:09

szerintem Mházy simán ennyi, ennyit tud. aki a listán van az GyF. több hasznot hoz ő a fidesznek, mintha börtönbe zárná. akkor a követői szemébe mártírrá válna

sielfis 2014.04.22. 12:34:27

@HaFr: az a szerencse ennek a kis országban, hogy minden féleszű ossza az észt! nemá '

wallenberg8805 (törölt) 2014.04.22. 12:59:51

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Már nem azért, de a Jobbik kezdettől fogva ezt mondja, hogy a balcionista MSZP-Bajnai-Gyurcsány és a jobbcionista Fidesz-KDNP mindannyian együtt Jeruzsálemért lopnak, csalnak, hazudnak és gyűlölik az egyetlen nem cionista pártot a Jobbikot.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

hanta boy 2014.04.22. 13:17:58

Húha!

Elvtársak nagy a baj!

Ha már Béndek elvtárs is ennyire rinyál!

Béndek elvtárs!

Olvasgasd má' fél évvel ezelőtti írásaidat!

Mi lehet most a Népszabi, és a Népszava szerkesztőségében?

Évente százmillákat kaptak a hazugságaikért!!

Ha nem lesz pénz miből fognak hazudozni?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.22. 13:29:40

@hanta boy: Kik vagytok, futóbolondok? Mindig idetéved valaki a sárga házból, és még reagálnom is kéne rátok?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.22. 14:00:00

@hanta boy: Nem tűnt fel, hogy ez az én blogom. na moderato, elég volt belőled

Vakkomondor · http://avakkomondor.blog.hu/ 2014.04.22. 14:15:45

Ezt a filmet tavaly októberben posztoltuk,de eléggé egybecseng a fenti írással:

avakkomondor.blog.hu/2013/10/31/mesterhazy_a_bukas_643

Üdv, Vak

1bitang 2014.04.22. 14:25:50

Gy? M? a fizetési listán?
Gy-nek van -jelentékeny- vagyona, nem szorul rá.
Mije van M-nek, amiből uraskodhatna?

p.a.r.t.i.z.a.n 2014.04.22. 14:43:52

Emlékezzünk, hogy a Kuncze mackót miért baszták ki a Klubrádióból villámsebességgel! Mert kijelentette, hogy ezek itten tudatosan a veszteségre apellálnak kérem szépen. Felismerte ugyanezt a dolgot, hogy az egész balos összefogásosdi kampány porhintés, az egész választás arról szól hogy a szoci vezetés (anyagilag) élje túl a dolgot melegítvén a seggét a parlamenti székekben.

fvipera 2014.04.22. 16:23:05

kár ezért a postért, felesleges. mindegy, mi van az mszp-vel, mesterházyval. értelmetlen erről pletykálkodni. javában kellene dolgozni a konzervatív-liberális oldal megszólításán értelmes ügyekben.

borzimorzi 2014.04.22. 17:16:42

Öööö. Szerzőnek ez csak most tűnt fel?

Ajjaj.

Üdv:
b

Kalmár 2014.04.22. 17:23:22

Ezek a fideszesek tőről metszett zsiványok!
Elintézték, hogy az MSZP Mesterházyt válassza elnöknek.
Majd, azt is megbugázták, hogy Bajnai és Gyurcsány pont a Fidesz emberével fogjon össze, sőt, őt válassza miniszterelnök jelöltnek!
Majd az egész kampányt végigtolták vele.....
Természetesen a fideszes Mesterházy(!!?vazze tényleg hülyék vagytok???)elbukta a tervek szerint a választást!
Ráadásul még a Fidesz csődbe is vitte az MSZP-t! Orbán az ördög és Mesterházy a krampusza.

Értem.

Tényleg vége a baloldalnak!
Jó éjt!

toportyánzsóti 2014.04.22. 19:53:36

@sielfis: Nickeid sokasága és elvtársazásod mutatja csak 1 gyenge trollocska vagy szellemi muníció nélkül.

toportyánzsóti 2014.04.22. 19:57:14

Szép találat,anno mikor Bajnai megindult 9%-ot mértek a maszopnak,gyorsan össze is fogtak ellene a maszopos bértollnokok.

program készítő 2014.04.22. 21:27:09

Ki lesz az az ember aki létrehoz egy új baloldali pártot? ez lesz a jövő kérdése,és egy új média is kellene, ami nem kötődik a régi nevekhez.

Carmichael 2014.04.23. 07:06:42

Fodor Ákos:
POLITIKA
hommage a W. S.
Kesze-kusza adó-vevők
össze-vissza adnak-vesznek:
összeadnak, visszavesznek,
visszaadnak, összevesznek;
s kik úgy hiszik: "Ők nem! nem Ők!
nem részesei e heccnek!"
– így adván az Előkelőt –:
mind ők fizetik a cehhet.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.24. 10:48:46

@panelburzsuj: Érdekes, és ezt legitimnek tartja a szerző, na mindegy

borzimorzi 2014.04.26. 13:22:56

@Carmichael: Kiváló vers volt, köszönet érte!

Most már csak azt kéne tudni, hogy vajon Weöres Sándor, vagy Winston Spencer Churchill előtt kívánt-e tisztelegni a szerző. :-) Bár a vers értékéből mit sem von le ez a kis talányosság.

Üdv:
b

Carmichael 2014.05.06. 18:35:00

@borzimorzi:
A témaválasztás alapján inkább utóbbi, de örökérvényűnek tűnik a szösszenet.
süti beállítások módosítása