1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.01.01. 12:30 HaFr

ÁJ elnöktől Fanninak szeretettel

Kérem, egyfelől átadjuk "az élet fonalát nemzedékről nemzedékre", másfelől "tiszta, fehér lapot" nyitunk az életünkben. A nyilvánvalóan ellentmondó kettő hogyan is lehetne egyszerre? Hogyan kezeljük Áder János szimbolikus államfő újévi üzenetét, ha már az első percében visszazökkent oda, ahonnan kiszabadulással kecsegtetett -- a Fidesz, az értelmetlenség, a hazugságok és agresszió honába?

A legkényelmesebb volna az újévi jókívánságoknak ezen az ünnepi napon kijáró jó szándékkal kezelni, netán az államelnök hivatalának kijáró tisztelettel, adott esetben fideszes révülettel (és hát persze ildomos lenne, ha a fideszes révület példa volna itt minden jóérzésű magyar számára). De ha ezeket nem, még mindig elég kényelmes lenne egy rosszul megírt beszédnek tartani azt, ami ÁJ száján kijött, noha túl sokszor nem találkozunk vele ahhoz, hogy egy-két eltolt beszéd hatását korrigálja. Már ha számít ez neki.

Mindegy, csináljon mindenki, amit akar. Ez egy alsó-középszerű beszéd volt egy olyan embertől, akinek fogalma sincs arról, mit szimbolizál, milyen tortának a dísze, merre az arra, és főleg, hogy mit mondjon a magyaroknak, hogy valaki (a palotaőrös, audis, fontos közegből) végre mondjon nekik valamit, ami nem hazugság.

Az elnök gyenge. Az elnök hazudik. Az elnök méltatlan. Talán mindez már fel se tűnik. Talán már senkit se érdekel. Akkor meg mi az ördögnek pazaroljuk egymás idejét?!

"25 évvel ezelőtt az első szó, amelyet az új év tiszta lapjára közösen felírtunk, a szabadság volt." Nem igaz. Voltak kevesen, akik ilyesmiben törték a fejüket, néhány ezren. A többiek, mint ma, néha belenéztek a híradókba, és legyintettek egyet. Gondoltak talán sok szépet és jót maguknak, mint ma, de nem léptek elő. Kivártak. Mint ma. A helyzet az, hogy az államelnökök nem bírják eltalálni a tutit, hanem trendszerűen, visszakézből hazudnak: ma éppen szabadságról beszélnek, miközben az állam és az állami vezetők függetlenségét értik alatta, libertas (mindenki szabadsága) helyett valójában a licentiát (a kevesek feljogosítottságát) prédikálják. A nép, amely se nem bölcs, se nem önfeláldozó, viszont óvatos és figyel, pontosan tudja, hogy az illető hízeleg neki. De az illetőt még hülyének is tartja, mert olyasmivel hízeleg (a nép szabadságvágyával), amiről nem csak hazudik, de ami őt, a népet, nem is érdekli annyira. Tehát az illető irrelevánsan hazudik, még ostoba is. A szabadság ugyanis nem érdekli a népet önmagáért, legfeljebb eszközként a gyarapodásra. De hát azt ÁJ elnök mégsem mondhatta a rezsiharc évének nyitányán, hogy 25 éve is a megélhetés és a gyarapodás vágya vitt bele milliókat a Gorbacsov-terv mögé, és most is az viszi a Fidesz mögé, mert az, ugye, nem volna túl emelkedett.

"Történelmünk 2014-es esztendejének lapjára egy szót most én is szeretnék felírni. Egyetlen szót. A hazaszeretet szavát." Nyilván. A hazaszeretet a másik kézreálló hazugság egy államelnöknek, olvassa el mindeni a 25 évvel ezelőtti államelnök Straub F. Brunó újévi beszédét. Egy-két szó kihagyásával Áder is elmondhatta volna. Amit meg ki kellett volna hagyni, az azt tükrözi, hogy az akkori tortadísz vagy nem élt abban az országban, amit Áder visszamenőleg vizionál, vagy hazudott, mint a vízfolyás. Az államelnöki szék nem éppen Dózsa tüzes trónja, amire büntetésből kerül az ember vagy mert kora hű tükrözését várja el tőle a párt. 

"A nagy szavak pátosza helyett az életörömmel megélt hazaszeretetét. Egyszerű kimondását annak, hogy szülőföldünk épp úgy a sajátunk, mint szüleink vére az ereinkben." Mármost bármi legyen az értelme ezeknek a kusza mondatoknak, ha a hazaszeretet csak annyit jelent, hogy megszületünk és vér folyik az ereinkben, akkor nyilvánvalóan szereti a hazáját mindenki, a hazaszeretet biológiai tény. Blut und Boden. Vér és föld. És máris helyben vagyunk. De Áder ajkain kinyílik az utóbbi fél évben itt ott hallható új (konzervatív) kormányzati ideológia virága is az elhaltak, élők és még meg nem születettek szövetségéről, illetve a már nagyon is ismert nacionalista fixáció minden magyarok minden historikus, jelenlegi és jövőbeli teljesítményének nemzettudattal való felékítéséről. Kezd a világ fojtogató lenni. A nemes (bár megkérdőjelezhető) burke-i konzervativizmusból sötét kelet-európai nacionalizmus serken. Mégis ez a nacionalizmus adja Áder pártjának legitimitását, és ezzel nem tud versenyezni az önmagát kinyíró baloldal. Tehát éppenséggel nagyon is van értelme egy újévi beszédben.

"Mert hazaszeretet nélkül nem volna hazánk. Nem lenne Himnuszunk. Nem lenne közös történetünk. Nem lenne szabadságunk és függetlenségünk. Nem lenne kultúránk, tudományunk, megannyi világraszóló teljesítményünk. Nem volna nyelv, amelyen magyarul vallhatnánk szerelmet, és amelyen magyarul szólíthatnánk édesanyánkat." Ha valaki nem értené, az államfő azt állítja ezzel a giccsözönnel, hogy ha nem ismernénk a hazaszeretet képességét, nem lenne országunk, mert minden bizonnyal elpusztultunk volna már, elpusztult volna a nyelvünk stb. Túl azon, hogy a nemzethaláltól való irracionális (ál)rettegés a valóságnak milyen kifacsarásával találkozik ezekben a sorokban (kb. minden világraszóló egérbiológus hazaszeretetből boncol), a helyzet legfőképp az, hogy éppen a nacionalizmus nevében történt annyi rossz ebben a térségben az utóbbi kétszáz évben, hogy ha ez mind nem lett volna, nagy valószínűséggel nagyobb országban, gazdagabban, többen, boldogabban élnénk. Sajna azonban mindig akadt egy államelnök meg akadtak dolgos hétköznapi munkásai a nacionalizmusnak, akik (ostobaságukban, gyávaságból, számításból, gazemberségből) gondoskodtak arról, hogy ez az ország megbízhatóan a lejtőn maradjon az utóbbi száz évben a hazaszeretet nevében. És lőn, rövidesen az első világháború kitörésének centenáriumát ünnepeljük, és egy tapodtat sem léptünk előre a frusztrációink megoldásában. Mennyire unalmas!

Áder ugyanazokat az ócska, antikvárius, de ami fő, lejáratott gondolatokat teszi elénk újévi táplálékul, amiket a főnöke egy mezei szóvivő szájába is ad, legfeljebb más regiszterben: kicsit megfűszerezik, megbolondítják, államelnökösítik őket, aztán mehet adásba a János.

"A nagy szavak pátosza helyett az életörömmel megélt hazaszeretetét."  Na ez az, ami Ádert hallgatva (olvasva) az utoljára járja át az embert. Nagy szavak nem voltak, pátosz nem volt, életöröm nincs. Túl sok okunk sincs rá, itt lent. Hazaszeretet? Tisztázzuk, mi a hazaszeretet? Talán egy másik posztban. De nem az, amiről egy újévi beszédben beszélni kellene. Mert amikor erre hivatkoznak és és ezt kérik számon a méltóságok, akkor ott rendre valami nincs rendjén. Sose volt. Áder János egy dolgot közölt velem az ő saját szomorú, hiteltelen, megalázott valóságán túl: valami nagyon nincs rendben körülöttünk. És ebben semmi változás.

Cserébe tessék megmondani, ki az a Fanni?

94 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr145719860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.01. 13:39:28

Ritka unalmas egy beszéd volt.

De igazán megtanulhatta volna jelnyelvelni, hogy BUÉK Fanni. :S

Mozartkugel · http://baronesregni.blogspot.hu/ 2014.01.01. 13:42:57

Talán a leggyengébb produkció volt amit hallottam szilveszteri beszéd gyanánt. Látszott,hogy maga sem hiszi amiről beszél.

kalaposinas 2014.01.01. 14:09:27

Nagyon sok közpénzbe kerülő államfőnk szerint a Himnusz megírása előtt nem is ismerték a hazaszeretetet?

Netuddki. 2014.01.01. 14:27:10

Papolhattok janikám a hazaszeretetről, a lényeg, hogy a haza nem szeret benneteket. A haza, amelyik azokból az állampolgárokból áll akikről megfeledkeztetek, akiket kihasználtok és akik biztosítják nektek az átlagon felüli életszínvonalat. A hazának semmi oka, hogy szeressen benneteket.

"Annak ellenére, hogy 25 évvel ezelőtt még idegen katonák állomásoztak hazánkban, még szögesdrót választott el bennünket Európától, nem voltak szabad választások, és nem gyakorolhattuk szabadságjogainkat."

Hát janikám! Ezt jó lesz ha észben tartjátok! Nincsenek idegen erők akik mögé elbújhattok ha eljön a számonkérés ideje...

ricardo 2014.01.01. 14:29:17

Nem tudom, ki Fanni, de én is szilvesztereztem volna vele. Komolyan Áderre figyeltek?

egyetmondok 2014.01.01. 14:34:53

Fanniból egy van,ha belegondolok...abba,ami a Szabadság téren március közepére,mint emlékmű el kell készüljön.
Az ember nem tudja,tényleg nem,hogy felháborodjon, szomorún legyintsen,vagy mit csináljon egyáltalán ezzel az egésszel,ami itt folyik. Mit folyik, zúdul.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2014.01.01. 14:48:50

@kovi1970:

A Fidesz óriási győzelmet fog aratni áprilisban. Nagyobbat, mint 2010-ben.

panelburzsuj 2014.01.01. 15:13:09

www.keh.hu/beszedek/1830-Ujevi_koszonto

"amikor egymásra ismerünk önmagunkban, és önmagunkra ismerünk egymásban"

herczeghanita.keh.hu/bemutatkozas/

"Szakemberek szerint Magyarországon tíz kimagaslóan tehetséges gyermekből kilencet elveszítünk."

weiszfanni.hu/portfolio

Ki az a Fanni?

Hát a tízből az egy...

Sírköves Slomó 2014.01.01. 15:29:01

Áder nem túl jó szónok. Orbánnak kellett volna mondania. Orbánnak kellene az elnöknek is lennie, mert rátermett, ravasz, iszkolnak a bolsevik kutyák ha megláttyák.

BUÉK nektek is!

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2014.01.01. 15:31:29

minden ítélet rejtett tartalma: 'bezzeg én'

jó sok lebecsülő jelző olvasható itt, nem csak áderről, hanem a népről is,
és még csodálkoznak az önjelöltek, miért nem állnak mögéjük?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 15:39:21

@Sírköves Slomó: ja, csak ennyin múlott volna? :) már itt se vagyok

Doberdo 2014.01.01. 15:39:33

@Sírköves Slomó: "Iszkolnak a bolsevik kutyák".
Világositsd meg elmém. Mi is történt ? Palotaforradalom van a Fideszen belül ?
Lánglelkű Orbán gyújtó hatású beszédei egyenként
és összeségükben olyanok, mint a tudathasadás
előrehaladott stádiuma. A jónépnek meg annyira
már nem is számít. Úgy gondolják, hogy megint jól megmondta, holott az egész csak fikció.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 15:40:40

@nexialista: valóban, nincs jobb kombó a nép feldicsérésénél és lerablásánál, gratulálok ehhez a penge logikához -- akkor tényleg inkább a magány

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2014.01.01. 15:42:15

@HaFr: tévedés, ugyanis a dícséret is ítélet,
bár abban az esetben a rejtett tartalom kissé módosul: 'én még olyanabb vagyok'

Jolka40 2014.01.01. 15:48:12

Félmillió ember húzott el nyugatra dolgozni. Csesszétek meg, és a hazaszeretet???

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 15:54:17

@Sírköves Slomó: Zárójelben, ez a két évvel ezelőtti állapot, ki tudja, milyen módszertan alapján. Vicces, ha azt gondolod, többen jönnek ebbe az országba, mint mennek.

Sírköves Slomó 2014.01.01. 15:56:14

@HaFr: Még viccesebb lesz amikor te is előjössz a forrásaiddal, mint Horvát Bandi.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 15:57:08

@Sírköves Slomó: Figyusz, ez NAGYON rossz riposzt volt. Miért nem lehet ilyenkor csöndben maradni?

Sírköves Slomó 2014.01.01. 16:00:35

@HaFr: Ezt én is kérdezhetném, mert az információd 0 kalóriás.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.01. 16:28:42

Az újévi beszéd per definitionem unalmas és közhelyes.

leponex 2014.01.01. 17:01:35

Kedves Hafr!

"Kérem, egyfelől átadjuk "az élet fonalát nemzedékről nemzedékre", másfelől "tiszta, fehér lapot" nyitunk az életünkben. A nyilvánvalóan ellentmondó kettő hogyan is lehetne egyszerre? "

Hát úgy Drága bánatos Péterünk, ahogy Veled is megeshetett.

Édesapád-Édesanyád közösen világra segített Téged, ezzel következő nemzedéknek átadva az élet fonalát.
Ezt azért vállalod, ugye?

Tudjuk, nagyon pártolnád a közös nemen lévők sírig tartó házasságát, hátha abból is lészen valami fonalacska szőve - mi tudjuk, hiú ábrándod marad ez még egy ideig.

És ha már megszülettél, bizony ezt joggal tekinthetjük egy tiszta, fehér lap megnyitásának az Élet Nagy Könyvében, oszt majd felnőtté válva irkálod tele ezt mindenfélével, néha csűfságokkal, mint e blogodon is teszed gyakran.

De ha (keresztény) hívő lélekként úgy éreznéd, hogy a Te életed mégse kezdődött tiszta lappal, hát megnyugtathatunk teológiailag, a körösztvíz alatt még e foltocska is eltűnt Rólad. H még nem hallottál volna erről volt munkahelyeden.

Ha meg távol áll Tőled a kereszténység, akkor meg a természetjog alapján senkiben kétség nem lehet:
tszta lappal indultál Te is, kár berzenkedned ellene.

Jani bátyánk bizony igazat mondott.

De milyen lehet az a poszt, amelynek a kezdő sorai is hamisak?

Le_Penseur 2014.01.01. 17:04:16

Gyengén megírt és gyengén előadott beszéd volt. Ezt politikai hovatartozás nélkül nyugodtan ki lehet jelenteni.

czjanos 2014.01.01. 17:05:06

Orbán nyilván nem akart egy karizmatikus elnököt maga fölé emelni. Áder színtelen, szagtalan volt, fagyott arccal és közben láthatóan begyakorolt mimikával mondta el a színtelen, szagtalan beszédet, amit írtak neki. A súgógépet bántóan magasra szerelték, ezért a fejét végig magasra emelve tartotta. Nem nekem beszélt, hanem fölém. A semmibe. Annyit is ért.

Sírköves Slomó 2014.01.01. 17:08:08

@czjanos: Az alkotmány miatt tökmind1 hogy karizmatikus e az elnök vagy sem. Felesleges funkció.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.01.01. 17:18:54

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Mi van Berci, visszatértél? Mi az úristen történt? A Bonsai Duce kirúgott? Vagy már nem tudsz elég mélyen benyalni neki?

czjanos 2014.01.01. 17:28:32

@Sírköves Slomó: Nem Alkotmány, hanem alaptörvény. Jogilag igazad van, de egy népszerű elnök árnyékot vethetne a fényességesre. Az pedig impertinencia lenne.

Sírköves Slomó 2014.01.01. 17:44:53

@czjanos: Akkor eleddig még sohasem volt népszerü elnök.

eqlessootista 2014.01.01. 17:59:54

@Sírköves Slomó: nem értem, kik a "bolsevik kutyák ha megláttyák"? A "2/3" nem "bolsevik"???
(Lehet, hogy mégis értem? Gondolok a "megláttyák" "helyesírására".) :)

Kobakos 2014.01.01. 18:21:46

Ezt a blogot totálisan felesleges volt megírni, a zsigeri gyülölködés példája. Ha valaki utál valamit, az úgyis talál benne rosszat, ennyi erővel a mákos bejglit is szidhatta volna az agyalágyult benedekpéter.
Vagy akinek ez ennyire örömet okoz, kórusban elégítsék ki önmagukat.

Kobakos 2014.01.01. 18:24:01

@czjanos: ez az írásod tömény tökfilkóság volt jános.

Kobakos 2014.01.01. 18:27:17

@Le_Penseur: hovatartozás nélkül, szerintem üdítően kedves, érdekes, emberi beszéd volt, fölösleges és unalmas sallangok nélkül.
Én józan voltam, amikor hallgattam, most akkor mit lehet nyugodtan kijelenteni?

Kobakos 2014.01.01. 18:30:14

@Mozartkugel: próbáld akkor is meghalgatni, amikor nem vagy nagyon ittas.

padlogaz 2014.01.01. 18:44:05

kedves posztoló, semmi jobb dolgod nem volt január elsején, mint megírni egy ilyen posztot?

már éjfélkor elkezdted fogalmazni vagy izgatottan vártad, hogy reggel legyen?

mellesleg, mit jelent ez a mondat ("...Cserébe tessék mondani, ki az Fanni?...")?

lüke 2014.01.01. 18:51:59

lótúrót
Olvassa el mindeni a 25 évvel ezelőtti államelnök Straub F. Brunó újévi beszédét. Egy-két szó kihagyásával Áder is elmondhatta volna
Straub F. világhírü kémikus volt, sokfele tanított(hol van ehhez Àder)
megj. a multiple choice vizsgát ö hozta be a SOTÈ-ra

madridista1885 2014.01.01. 19:08:49

Egyáltalán,ki az a beteg ember aki szilveszterkor a köztársasági elnök beszédét hallgatja? Nyilván nem ő írta,talán először olvasta szerencsétlen balf@sz...tavasszal meg nyerjenek a fiúk, különben megint lehet rombolni,gyújtogatni az utcákon a nagymagyaroknak. Szégyen

Kobakos 2014.01.01. 19:25:35

@lüke: Nem értem, mi van, ha Áder is elmondhatta volna? Mi értelm van 25 évre visszanézni a beszédeket?

Lexa56 2014.01.01. 19:42:13

@Kobakos: hogy lásd, a lényeg milyen keveset változott három rendszerváltás meg fülkeforr után

pilincka 2014.01.01. 19:46:26

A hazaszeretet értelmezése nem egyéb, mint az éppen uralmon lévő rezsim feltétel nélküli kiszolgálása. Momentán EZ a hazád. A 93e négyzetkilométerből legfeljebb az a néhány, amelyben élsz, de az is csak éppen, mert az adójából uralkodóidat segíted olyan szintű életszinvonalra, amilyet magad soha nem fogsz megélni.Egyébként egy hatásvadászó giccs a szöveg, te de szeresd a hazád, mert ez az elkötelezettség az ő jólétük biztosítéka.

Le_Penseur 2014.01.01. 20:30:15

@Kobakos:
"üdítően kedves, érdekes, emberi beszéd volt, fölösleges és unalmas sallangok nélkül."
Biztos, hogy mindketten ugyan azt láttuk?
Nagyjából a semmiről beszélt fa hangon fa arccal ÁJ. Semmi kedves, vagy üdítően emberi nem volt benne szerintem. Annak viszont örülök, hogy volt akinek tetszett!

egyetmondok 2014.01.01. 20:31:57

Nna.
Így jártál, Hafr.
Mások is tudnak ám olyan szöveget írni,mint a Te uszadékfásod.
A különbség annyi (csak),hogy ők a kezük ügyébe eső államfővel fel is olvastatják.

nevetőharmadik 2014.01.01. 20:37:25

@pilincka: Na, pont valami ilyet akartam írni én is:

Amikor valaki "hazaszeretetet" emleget, akkor nem csinál mást, mint megpróbál belezsarolni a saját céljaival szembeni engedelmességre.

miaturo 2014.01.01. 20:46:32

Weisz Fanni ugyanolyan bekebelezett zsákmány, mint a Csík együttes (zalaegerszegi koncert propeller.hu/itthon/2844937-csik-zenekar-esete-keretlen-szinpadi)vagy Böjte Csaba szerzetes, akinek érdemeit a Fidesz szégyentelenül lenyúlja.

clozapine56 2014.01.01. 20:52:39

"Cserébe tessék megmondani, ki az a Fanni?"

Tessék, kedves HaFr, ha még mindig nem jutott volna eszedbe...

ERŐLTETETT MENET

Bolond, ki földre rogyván
fölkél és újra lépked,
s vándorló fájdalomként
mozdít bokát és térdet,
de mégis útnak indul,
mint akit szárny emel,
s hiába hívja árok,
maradni úgyse mer,
s ha kérdezed, miért nem?
még visszaszól talán,
hogy várja őt az asszony
s egy bölcsebb, szép halál.
Pedig bolond a jámbor,
mert ott az otthonok
fölött régóta már csak
a perzselt szél forog,
hanyattfeküdt a házfal,
eltört a szilvafa,
és félelemtől bolyhos
a honni éjszaka.
Ó, hogyha hinni tudnám:
nemcsak szivemben hordom
mindazt, mit érdemes még,
s van visszatérni otthon;
ha volna még! s mint egykor
a régi hűs verandán
a béke méhe zöngne,
míg hűl a szilvalekvár,
s nyárvégi csönd napozna
az álmos kerteken,
a lomb között gyümölcsök
ringnának meztelen,
és Fanni várna szőkén
a rőt sövény előtt,
s árnyékot írna lassan
a lassú délelőtt, -
de hisz lehet talán még!
a hold ma oly kerek!
Ne menj tovább, barátom,
kiálts rám! s fölkelek!

-------
Tudod, ez a Miklós nevű írt még a hazaszeretetről is, írta, hogy van aki repülőről csak térképnek látja ...

Gugli barátunknak pötyögd be: Radnóti Fanni ...
Menni fog!
Rendíthetetlen barátsággal ...

2014.01.01. 20:56:31

Nagyon-nagyon jó írás. Le a kalappal.
Ritka józan és tisztánlátó, tabu-leköpő és szókimondó, de nem ostobán és parttalanul fröcsögő, európai, liberális meg egyéb szintén igenigen labilis "értékekekkel" dobálózó.

clozapine56 2014.01.01. 20:56:31

"Az elnök gyenge. Az elnök hazudik. Az elnök méltatlan. "

Az hát, ha azt a Polgári Konzervatív Pártelnök mondja.
Aki Erős.
Aki Igazat mond.
Aki méltósággal vezeti blogját.

Brávóó!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 21:07:39

@clozapine56: Leponex, nem a haza nyírta ki őt is?

explanatus 2014.01.01. 21:11:58

Szerencsés országokban elég, ha felhúzza az ember a háza előtt a lobogót és máris patrióta. Nálunk a nagy szavak akkor hangoznak el, amikor fogytán vagyunk valamivel és mégis a lobogó alá kell állni. Jó lenne már túl lenni az örökös „azt üzente”-inken. Jó lenne végre már, ha a hitünket megkérdőjelező jelzős szerkezetek helyett világos útmutatások könnyítenék életünket. Történelmünk tele van feljebbvalóink (uraink) áldozatkéréseivel és mi mindig készek voltunk arra, hogy ne hagyjuk cserben a hazát. Mit kaptunk érte? Újabb és újabb megszorításokat, mert a meghozott (vér)áldozatunk anyagi veszteségei is mindig a mi vállunkat nyomta. Mikor jön már el az idő, amikor a kért áldozat meghozatala után megkapjuk jutalmunkat is? Nem mint a mesékben „a fele királyságot”, hanem csak egy kivel jobb létet, kicsivel élhetőbb, szerethetőbb hazát, kicsivel kiszámíthatóbb jövőt azoknak is, akik csak tették a dolgukat, amikor szükség volt rá.

panelburzsuj 2014.01.01. 21:14:17

@HaFr:
Viseld méltósággal leghívebb hódolóidat:

www.youtube.com/watch?v=XvSA7XGFEsY

2014.01.01. 21:19:26

@leponex: Életfonal? Miközben bolygónkat s vele tkp. magunkat, saját fajunkat folytogatja a globális túlnépesedés?

Élet? Életet adni akkora tett, képesség? Én ugyhiszem, fontosabb az, milyen lesz annak az életnek a minősége, s ez nem a kezdeti fehér lapon dől el, de nem ám, hanem pont ott, ahol majd később a pokollal rémisztgető hittanító bácsik meg a "talán elmész egyetemre" balogzozók írnak erre a lapra.

Érdted, felfogod azt, hogy egy magyar állampolgár az önmagában semmit, de semmit nem jelent, egy újabb potenciális éhes követelőző száj, akit sem deportálni, sem lelőni, sem kényszermunkára fogni nem lehet, tegyen akármit és gondold őt akáminek és akárkinek?

Meg kellene érteni és felfogni végre, hogy azok a szellemi minőségek, hogy haza, hogy nemzet, hogy közjó, hogy haladás, stb miről is szólnak, miért és hogyan árulja el nem csak a politikai osztály, de a vele cinkos értelmiség is nap-napután cselekedeteivel és tényleges világnézetével mindezt.

Nem, nem csak a baloldali hanem az áljobboldali posztkádárista rezsimágus, a multbarévedt szemellenzős radikális, és az összes többi is, pont ugyanigy.

Egy élet szempontjábol kevés a jelentősége annak, hogyan fogant, vagy jött világra, sokkal nagyobb a jelentősége annak, kik és hogyan nevelgették, gyarapították, tanították, szocializálták azt az gyermek-embert.

Nem csak a közvetlen környezetében, hanem az egész tágabb szellemi környezetben iskolában, nagycsaládban, egyetemen, munkahelyen, tévében, rádióban, újságban, interneten..
milyen szellemiséget és gondolkodásmódot szív magába, tesz magáévá a felnövekvő vagy éppen fiatal felnőtt Ember.

Írhatnám reggelig, de ilynekor mindig mondat közben jövök rá, felesleges.

Aki ennyire tiszta, egyértelmű és logikus alapigazságokat nem ért, hanem valami 200éve meghaladott dogmák alapján feélremagyaráz, az reménytelen, meg sem hallja, meg sem érti mi a valóság, és mi az ő beteg fikciója.

Innentől csak reménykedni lehet ,hogy nem az értetlen majmok, hanem az értelmesek vannak többségben, kik leokádják és kiröhögik ádert és a sok általa kiizzadott álpatetikus gyenge és hazug avitos gondolatot.

Mert ha nem, ha itt tényleg ez a tempó, az csak egyet jelent.
A világ és a történelem ahogy tullépett már számos népen, hiten és meggyőződésen, letörölt számos kultúrát, nemzetet és népet a föld szinéről, most ért el mihozzánk, akik képtelenek vagyunk jottányit is igazitani avitos hazug beteges elképzeléseinken, és inkább egy emberként kapaszkodunk valami szétfolyó ködös szellemvízióba.

Mint a háborodott, ki látszólag épp ember, jár-kel-beszél és tehetne szépet és jót is akármit, mégis irreális és beteges önmagának ártó dolgokat tesz.

panelburzsuj 2014.01.01. 21:28:53

@clozapine56:
Hogy Béndek jó érzékkel találja meg a nemzeti képmutatás érzékeny pontjait, arra sokkal pregnánsabb bizonyíték a te hűséges/rögeszmés ittipródásod, mint két talicska majom udvari hízelgése lenne.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 21:33:24

@panelburzsuj: Hízeleg is nekem némileg leponex kitartása és rendületlen offolása

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 21:36:49

@panelburzsuj: ezt értem, csak a lényeget nem, bocs. miért a link?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 21:38:32

@explanatus: Azt kell mondanom, még szerencsésebb országokban (meglehet, kevés az ilyen) fel sem vetődik, hogy valaki nem patrióta

panelburzsuj 2014.01.01. 21:45:56

@HaFr:
Mert most úgy hirtelen ez a "rugalmas elszakadás"-jelenetsor ugrott be, miközben azt szemlélem, miképp üldözi rendíthetetlen barátságával a posztoló pártelnököt a blog házi gyógyszertára.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 21:51:14

@panelburzsuj: :) ah, úgy látszik, nem él bennem még eléggé az illető

Jules Buka 2014.01.01. 21:53:46

Ez a Béndek Péter egy akkora s..fej, hogy évtizedes kutatás után sem lehetne párját találni. Össze zagyvált itt mindenféle baromságot, talán Ő sem tudja mi is a baja a beszéddel, csak köpködjük össze, mert a kormányzó párt által kijelölt Elnök mondta el. Méltó partnerekre talált a kommentelő liberális csőcselékben, akik egymást túllicitálva ontották a trágársággal tűzdelt szóra sem érdemes hozzászólásaikat, amelyekben
orbitális hazugságok tömege fordult elő. (nyomor, elnyomás, demokrácia hiánya, feltételezett korrupció, nem létező megszorítások, kiszámíthatatlan jövő, stb.) Mindezeknek az ellentettje bizonyítható a tényekkel: a tömegek az áruházakban, a szórakozó helyeken, az üdülőkben,száz milliárdok államkötvényekbe fektetve, rekordmennyiségű külföldön nyaraló, és rekordmennyiségű vállalkozás az MNB által biztosított alacsony kamatú hitelekre, stb. stb. De ezeknek ezt hiába citálom, ezeknek homokban van a feje, de nem is akarják onnan kihúzni....Csak abban reménykedhetünk, hogy majd a szájukat betömíti a homok, és 2014-ben eltűnnek a színről, a jobboldal elsöprő győzelme után. Egyébként: kutyaugatás nem hallatszik az égig....Ha valaki reálisan értékeli az elmúlt három és fél évet, ez a jobboldali kormány sokkal több baloldali intézkedést hozott, mint elődei. A tények pedig makacs dolgok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 21:57:43

@Jules Buka: Te valami fizetett csávó vagy, Gyuszi?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 22:10:36

@Jules Buka: Ha mégsem, figyelj: ha nem nő a gazdaság, akkor semmilyen kormány nem tud többet osztani, mégha az általad kedvelt jobboldali baloldali kormány is az és Orbán Viktornak hívják az elnökét. Abból tud, ha több pénzt vesz el a polgároktól és többet vesz fel hitelbe tőlük vagy külföldről. Mármost erősen csökkenti a hatékonyságát, ha még lop is közben, de persze ha mástól lop (cégektől), az téged örömmel tölthet el, és hiheted tőle, hogy jól végzi a dolgát. De képzeld, mégsem. Mert egyszer csak vége lesz a hawaiinak, és ott állunk majd mind befürödve, hogy finanszíroznunk kell ugyanezt az államot. Finanszírozni fogod, hogy visszafizethesse az államkötvények, kincstárjegyek kamatait. Finanszíroznod kell a nyugdíjakat, és egyszer csak azon veszed észre magad, hogy nem hogy külföldre meg szórakozóhelyekre nem jutsz el, de a kenyérboltig sem. Már persze, ha nem vagy a rendszer olyan fokú kedvezményezettje, akinek már az unokái sem járhatnak rosszul. Ugyanis nincsenek csodák. Ha nincs befektetés, értékteremtés, hatékony üzemeltetés, akkor nincs semmi. Csak az Orbán-kép a faladon.

clozapine56 2014.01.01. 22:28:50

@mioporfeszosz:

"Élet? Életet adni akkora tett, képesség?"
...
Érdted, felfogod azt, hogy egy magyar állampolgár az önmagában semmit, de semmit nem jelent, egy újabb potenciális éhes követelőző száj...

Remek.

És hogy pontosan lássuk, ezek a semmitérő porontyok hun tenyésznek, idézzük fel Béndek filozófus örökbecsű tanítását:

"a család a békeidő legnagyobb embernyomorítója, a fizikai, lelki és szellemi erőszak soha ki nem fogyó, gazdagon bugyogó forrása. Igazi veszélyzóna. Mindennek ellenére a kötelező társadalmi ájtatosság célpontja."

No, családdal - gyerekkel megvónánk, jöhet a tágabb kontextus, a 'haza'.

Mit várhatunk ettől az ódivatú izétól, ha az alkatrészeiről a fentiek szerint gondolkodik a frissen kikelt echte Polgári Konzervatív Párt szűkebb fanklubja?

Van-e értelme 'hazaszeretetről' mondani bármit is?

"Aki ennyire tiszta, egyértelmű és logikus alapigazságokat nem ért, hanem valami 200éve meghaladott dogmák alapján feélremagyaráz, az reménytelen, meg sem hallja, meg sem érti mi a valóság, és mi az ő beteg fikciója."

Ezek szerint van, de erre csak a kiválasztott kevesek méltók, Béndek Péter filozófus és követői:

" Innentől csak reménykedni lehet ,hogy nem az értetlen majmok, hanem az értelmesek vannak többségben, kik leokádják és kiröhögik ádert és a sok általa kiizzadott álpatetikus gyenge és hazug avitos gondolatot."

Világos beszéd, tekinthetjük ezt a PKP Ars poetikájának? HaFr barátunk rezzenéstelen arca lájkolásnak is értékelhető.

Jómagam sose voltam híve a mindenféle patetikus hazaszeretetnek, zavar is egy kicsit, de elfogadom, másban több pozitív érzelmet is kiválthat.

Péterünknél meg épp fordítva, de hát így kerek a világ.

"A világ és a történelem ahogy tullépett már számos népen, hiten és meggyőződésen, letörölt számos kultúrát, nemzetet és népet a föld szinéről"

Bezony, de ez az ország meg valahogy csak átélt ezer és néhánszáz esztendőt, gondolom ebben valami hazaszeretetféle meg valami kereszténységféle is közrejátszott.

Persze mindig voltak bőszen lelkes hazaffyai is, meg azok anti alteregói is, de türelmesen elhordozzuk mindegyiküket ...

Csak neked, hogy hátha megértőbb leszel a pátoszra:)

"(MAGYARORSZÁG MESSZIRE VAN...)

Magyarország messzire van.
Magyarország hegyeken túl van.
Onnan, rigókkal, éneklőkkel,
Jönne rövidke szoknyácskában,
Hajnal volna,
Szellős,
Világos,
Szép, tiszta üllők csengenének.

Uram, nem látta Magyarországot?
Tudom, nehéz a nyelve.
Tudom, nehéz a szívem.
Uram, nem látta Magyarországot?

Lányok, sokan, szaladnak,
Akár a reggeli szél,
Hajuk lobog a keleti égen.
Ő pedig kövér kalácsot fon,
Karcsúbb ő a liliomillat estéli árnyékánál.

Uram, nem látta Magyarországot?
Ott ősz van,
Kicsike kertjeinkbe
Zörgő, száraz virágokat ültet
Az Úr."

clozapine56 2014.01.01. 22:50:02

@HaFr:
'jaj, ne..'
Nem kellene besz@rni leponextől, hogy egy klasszikust idézzünk.
Kitiltottad, tudomásul vesszük :)

Rendíthetetlen barátsággal ...

2014.01.01. 22:53:35

Tisztelt HaFr!

Kezdetben érdeklődéssel olvastam a blogot, voltak itt értékelhető szempontok, meggondolandó nézőpont. Sajnos úgy látom Ön is átvette a jelenlegi többséggel zsigerből/érdekből/merev ideológiából egyet nem értők hangos, hangulatkeltő, itt minden sz@r mantráját, csúsztatásait, ördögűző indulatait.

Szerintem történnek itt "böszme" dolgok, de történnek jók is.

Ön ezt írja: "ha nem nő a gazdaság, akkor semmilyen kormány nem tud többet osztani, mégha az általad kedvelt jobboldali baloldali kormány is az és Orbán Viktornak hívják az elnökét. Abból tud, ha több pénzt vesz el a polgároktól és többet vesz fel hitelbe tőlük vagy külföldről."

Egyrészt. kissé már nő. Másrészt tud, mert kitalált ez az Orbán egy trükköt a több kulcsos SZJA helyett, a több kulcsos vállalati adókat. Az többet fizet, aki jobban bírja, mert óriás. A kicsik meg fizetnek 10 azaz tíz % nyereségadót.

Hogy többet vesz el a polgároktól? Azt olvasta a Portfólión, hogy itt a negatív adó? Ennek alanyaitól is elvesz ez a Viktor?

A hitellel kapcsolatban nekem szimpatikusabb, ha magyar emberektől vesz fel az állam hitelt és ide fizeti a kamatot, mintha az külföldre megy.

Ezzel ki is léptem, mert előre látom a lehülyéző választ.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 23:19:43

@belepo: Ne prejudikáljon, olvasson. Köszönöm.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.01. 23:31:17

@clozapine56: Mind Magyarországot keressük a magunk módján ezen a blogon,a nick változik, az ember marad

egyetmondok 2014.01.02. 00:04:47

@belepo:
Vállalati adók nincsenek.
Adót csak ember tud fizetni,kéz,láb, fül,szem,stb. ember,aki adót fizetni képes.
Tehát fizessenek a gazdagok ?

zvajo 2014.01.02. 01:39:33

Sziasztok!
@HaFr
Csak ahhoz szeretnék csatlakozni, hogy Ádert Straub F Brúnóval egy irásban megemliteni sem lenne szabad. Valaki már irta, Straub tényleg világhirű tudós, professzor, egyetemi tanár, akadémikus volt. Áder meg ugye...
Köszi, boldog Újévet mindenkinek!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.02. 01:42:11

@zvajo: Szia, köszi. A 25 év miatt lett említve, de azért ne feledkezzünk meg arról, hogy tudós ide vagy oda, azért csak egy diktatúrában vállalt prominens szerepet.

babakék 2014.01.02. 08:46:57

@Sírköves Slomó: Sírköves! Nagymagyar magyar embertársam! Mi lenne, ha a hazaszeretet okán megtanulnád a magyar helyesírást is. Én, aki nem imádom a vezéredet, tehát a ti felfogásotok szerint - nem vagyok jó magyar ember, tudok magyarul. Írni és beszélni is.

Adalberto Gellenzeeri 2014.01.02. 09:12:37

Nem szeretem HaFr urat. A feleségemet szeretem, meg a rántott csirkét. De ettől függetlenül általában igazakat ír. Ráadásul művelt és jártas a társadalomtudományokban. Ez azt jelenti, hogy minimálisan tudja miről szól a szociológia és a közgazdaságtan. Érvei logikusak és emberiek. Az emberi itt azt jelenti, hogy az érvek összhangban vannak az emberek általános céljaival, amik minden társadalomban azonosak. Dolgozni, a jövedelemből lakni, házasodni, gyereket nevelni, az adóból országutat, könyvtárat, hivatalokat, kórházakat stb. építeni. Normálisan összehangoltan, a bevételeket optimalizálva. Az emberek a földön többféle országban születnek, és ezeket hazájuknak tekintik. A hazájukat akkor szeretik, ha az előbb felsorolt értékek szerint működik. Ha nem akkor nem szeretik. Én most nem szeretem a hazámat, mert művelt értelmes ember lévén szarnak néznek, mert soha nem viselkedtem a mindenkori hatalomnak tökéletesen megfelelően.És a hazám nem a felsorolt értékek szerint működik. Nem számít a tudás, a szorgalom,csak az, hogy mennyire nyaltál be valamelyik befolyásosnak aki egy magasabb rangú befolyásosnak a seggéből lóg ki.És hazugság, korrupció stb.
Szóval Áder hiteltelen, a beszéd provokatív, ócska vérlázító. Az beszél hazaszeretetről aki leköpi a hazáját. A HAZA, az embereket jelent. Áderék szarnak az emberekre.
Ez a blog jó és igaz. Köszönöm HaFr úrnak.
Boldog új évet mindenkinek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.02. 10:22:12

@Adalberto Gellenzeeri: Ritkán alélok el magamtól, de köszönöm ezt a dicséretet, mert egybevág azzal, amilyen talán lenni szeretnék az olvasóim szemében. Úgyhogy egy másodpercnyi öröm volt olvasni.

tamas11 2014.01.02. 11:28:15

@HaFr:
Tudós Ide vagy oda!? Straub ellenzékinek számított. AKKOR IS... Úbbizony.
A Brezsnyevek akkoriban kevéssé hatottak a biokémiára...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.02. 11:45:32

@tamas11: Egy tősgyökeres ellenzéki rövid politikai karrierje (wiki): Straub 1948-ig tagja volt az MKP-nak, majd 1956-ig az abból alakult MDP-nek.

Adalberto Gellenzeeri 2014.01.02. 13:59:34

@mioporfeszosz: Igaz, igaz, sajnos igaz amit ön ír. De még vagyunk egypáran értelmesek . Boldog új évet!

tamas11 2014.01.02. 14:28:15

@HaFr:
... azután meg magas funkcióiban is pártonkívüli.
De vigyázz, lehet, hogy te is egy diktatúrában vállalsz prominens szerepet. Ezt írják majd rólad.
onnan indultunk, hogy Straub is mondott "ugyanolyan" (semmitmondó) beszédet. Csakhogy nem volt kádárék szobatársa.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.02. 16:27:12

@tamas11: Ez biztos így van. No e azért próbáljunk disztingválni szerintem egy MDP-s párttagság és rákosista Kossuth-díj és a fideszes sejtképződés között. Tartsuk meg a józan mértéket.

tamas11 2014.01.02. 18:52:37

@HaFr:
próbálok disztingválni.
A "koleszosainkat (haverokat) a legmagasabb funkciókba" alapelvű sejtképződésnél mélyebb bugyorba tartozik tán tán egy biokémikus korai Kossuth díja?! Az a józan mérték, hogy mit tenne MA Straub...
Nem kétséges hova állna: pont oda ahová te is szeretnél.

tamas11 2014.01.02. 19:02:23

@HaFr: kommunikációtörténeti helyzet eredeti pillanat:
kitiltandó e automatikusan egy eltanácsolt figura, ha más újabb fedőnéven jelentkezik? Leponex azt hiszi, fontos, most már azt, hogy nélkülözhetetlen.

tamas11 2014.01.02. 19:06:07

@tamas11: két vesző kimaradt, tudni fogod, hova kell..

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.02. 20:21:33

@tamas11: Ragaszkodik a társaságunkhoz, nem hinném, hogy fontosságtudatból

jaegtoer 2014.01.05. 07:17:09

hehe.
hazaszeretet versus fidesz und ader. ezek egymáson kívülálló, és egymást kizáró dolgokká evolúcióztak, úgymond. ...de egyetértünk, jól fizet.

nóbadi 2014.01.21. 06:56:18

@tamas11: "Tudományos eredményei közül kiemelte Szent-Györgyi Albert Nobel-díjat érdemlő kutatásában való részvételét, valamint az aktin (Straub-diaporáz) felfedezését, mellyel egyben bekerülhetett a nemzetközi tudománytörténetbe."
Nem lehet, hogy ez is befolyásolta a díjat?

tamas11 2014.01.23. 00:32:10

@nóbadi:
nem velem van vitád...
süti beállítások módosítása