1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.02.10. 17:10 HaFr

A konzervatív választás: Bajnai

Úgy vélem, konzervatívként a legkisebb politikai rosszat keresve nehéz mást választani, mint Bajnait. Szemet dörzsölve, tépelődve, fogat szíva, kezet tördelve, de mégis. Nem tűnik ugyan túl megalapozottnak ez a választás, különösen a programja híján, és egyelőre nem is élteti más, mint -- az LMP után másodszor -- az a remény, hogy nem lesz mindig így, ahogy van. Az is tudott, hogy a remény csalfa: amíg a nemzet adott, addig a jövőben sem lehet nagyon más a politikai valósága, mint az elmúlt huszonöt év átlaga, de talán lehet jobb, mint az elmúlt tíz évé, és lehet sokkal jobb, mint az elmúlt háromé. Elég hozzá, hogy egy politikai vezető ne a legrosszabbat hozza ki a népből, az átlagos rosszat tartsa féken egy intézményrendszerrel, és engedje, hogy a jó esélyhez jusson. Ebből kell kiindulni.

Orbán egy valamire való konzervatív minden megvetését kivívta az elmúlt három évben. Egy fikció (a tudatosan nemzetrontó baloldal) ellenében felforgatta az ismert világunkat, tette az erre való világos felhatalmazás nélkül, kiszámítottan és durván visszaélve a választók bizalmával, úgyhogy végül egy szűk forradalmi-pretoriánus klikk maga alá gyűrhette a társadalmat, kihasználva a demokratikus intézményrendszer gyengeségét és a kapitalizmus alacsony legitimitását tönkre tehette államát és gazdaságát, folyamatosan pusztíthat közösségi csatornákat, bevett életformákat, megfélemlítheti emberek millióit -- és nem átall mindezek után adminisztratív akadályokat gördíteni saját leváltása elé.

A konzervatívot nem érdeklik az ideológiák, amíg a gyakorlat alapján képes eligazodni és ítéletet hozni. Orbán gyakorlata mélyen anti-konzervatív: az emberekben lévő rossz korlátozása helyett annak hatalmi célú felszabadításában érdekelt, a kiszámíthatóan működő, hatékony, decentralizált, közösségi érdekű intézményrendszer erősítése helyett káoszt és bizonytalanságot hozott a mindennapokba, a hagyományok pluralitására rászabadította az állam erkölcsi ítéleteit és anyagi diszkriminációját, a megfontoltság lehetőségére a buta gőgöt, a jellemre a jellemtelenséget. Kormányzata a köztársaság legrosszabbika.

Egy ilyen hatalmi kontextusban a hagyományosan konzervatív értékközpontok, mint a vallások és a nemzet, ugyan szimbolikusan az triumfáló-elnyomó program fejezeteiként jelennek meg, a gyakorlatban azonban a családdal (konkrétan a legtöbb magyar családdal) együtt áldozatként, kitéve az uralkodó klikk pőre hatalmi érdekeinek. Orbán mélyen nemzetellenes politikája a gyakorlatban dőlt el: édes mindegy, hogy ehhez milyen nemzeti jelképekkel és demagógiával operál, attól még nemzetellenes marad. Aki a nemzet megosztására játszik, akinek ellenzéki politikája tengelyében a nemzet vészterhes konfliktusainak élezése áll, mígnem aztán hatalomra kerülve a magyarok nagyobbik részét elidegeníti a hazájától és/vagy hazája politikai rendszerétől, több százezreket pedig -- családokat is szétszakítva -- egyenesen kivándorlásra kényszeríthet, az semmilyen mércével nem tekinthető e nemzet barátjának és jóakarójának.

A mai jobboldal nemzet- és családellenes, sok más egyéb mellett ezt is bizonyítja a gyakorlata. Ez az, ami a konzervatív szemszögéből egyedül számít. Ha választásra kerül a sor 2014-ben, egy konzervatív nem támogathatja Orbán listáját és jelöltjeit. Ebben a pillanatban Bajnai áll a legközelebb ehhez.

komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr245072804

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:19:14

@sárkányfő:

Tisztázzunk néhány alapvetést.

1. Orbán és Gyurcsány is eléggé küldetéstudatos ahhoz, hogy feltételezzük jót akarnak, csak legfeljebb rossz úton.

2.Én speciel ugyanezt gondolom az MSZP-ről is és a Fideszről is, még akkor is, ha jelenleg az oligarchák, és a pénztárosok (Simicska-Puch tengely) megbénítják a normális működést.

Tehát a kiindulási pont, hogy alapvetően az MSZP és Fidesz és a politikusok jót akarnak.
Azon egyszerű oknál fogva, hogy életük végéig politikusok maradhassanak.

Csak bénák, inkompetensek és korruptak.
A nagyrésze. Túl sokan.
Szerintem az MSZP-ben van több ilyen, szerinted a Fideszben, de ez csak megközelítés kérdése.

Fentiekre tekintettel, csak olyan elvakult gyűlölettel rendelkező egyén tételezheti fel, hogy Orbán pl direkte rosszat akar, vagy Gyurcsány, mint pl te.

Márpedig a te kérdésedből kitűnik, te szándékos gonoszságot feltételezel.
Szemben velem, aki "csak" bénaságot, inkompetenciát, és korrupciót minden oldalról.

marco74 2013.02.11. 14:19:54

@I_Isti: Persze, hogy nem, de Orbán pragmatikus,nem konzervatív.

Balt 2013.02.11. 14:20:34

"a gyakorlatban azonban a családdal (konkrétan a legtöbb magyar családdal) együtt áldozatként, kitéve az uralkodó klikk pőre hatalmi érdekeinek."

Ez az értelmetlen mondat jól mutatja a posztoló álkonzervatív voltát. (Csak az értelmezhető részt ragadtam ki, mellyel szemben érdemes megemlékeznünk a bajnaista "családmodellről"...)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:20:52

@J.László:

Te öreg,egyszer adjátok már össze ott a Pártban, hogy hány új szdsz van!

Mert ma már mindenki az a Fideszkomcsik számára!

Ugyanúgy szitokszó a Fideszes kommunisták számára a liberális, mint volt az 89 előtt az MSZMP párttagoknak.

J.László 2013.02.11. 14:20:57

@HaFr:
Mint bloggazda nyilván elfogult vagy.
Minden gyerek tudja, mire megy ki az E14.

ob.szerver 2013.02.11. 14:20:58

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Ezek a cégek csak arra kellenek Orbánnak, hogy beültesse jó fizető helyekre a Fideszklientúrát."

Az elvtársak ejtőernyőzésénél sokkal fontosabb, hogy ezek a cégek óriási összegű beszerzéseket végeznek, amit ezen túl oda lehet adni Simicskának és Nyergesnek. A lényeg ez.

SPYD3RM4N 2013.02.11. 14:21:38

Pusztán az nem derült ki a posztból, hogy a Magyarországon bejegyzett sok száz párt közül miért épp pont Bajnai az, aki legközelebb áll egy konzervatív kormány lehetőségéhez. Mert az oké, hogy Orbánék-féle magyarellenes, kizsákmányoló kommunista rendszer és annak fenntartói ellen minden eszköz megengedett, és minden eszközt be is kell vetnie a magát hazafinak valló magyaroknak. Az viszont nem, hogy Bajnai mitől lenne konzervatív választás, és hogy vele összehasonlítva más opciók miért kevésbé azok. Márpedig a poszt címe ezt ígéri, de a tartalma nem erről szól.

_most_ 2013.02.11. 14:21:54

@IvánkaiIván: külön vicces, hogy a Skoda meg a Seat a Volkswagen tulajdona, gonosz külföldiek szépen tönkretették őket:D

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:23:59

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Az a legviccesebb, hogy az egyik új SZDSZ az épp az az LMP, akit te Fidesz ejtőernyősözöl.

Nagyjából innen lehet tudni, hogy az LMP független, mert balról Fideszhez tolják őket, jobbról meg az SZDSZ-hez.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:26:02

@Trompf:

Orbán és Gurcsány beteg emberek, öncélú mind a kettő.

Gyűlölködésről pedig ne nagyon értekezz az egész napi fröcsögésed, megfellebezhetetlen stílusban előadott, kijelentő módban írt ökörségeid után.
Inkább nézz tükörbe.

Óvodás szintű ez a politikus bácsi jót akar szintű érvelés. Hitler is jót akart, Sztálin is, sőt Rákosi is, Szállasi is.
MAGÁNAK!

angyalföldi partizán 2013.02.11. 14:26:32

én,mint megrögzött baloldali,először a pénztárhoz állok és csak a megfelelő összegért vagyok hajlandó Bajnai féle konzi lenni.és nem nem,nekem már nem elég a sör-virsli kombó,drágábban mérem a baloldaliságom.
minimum 3,nem inkább 4 kannás bor kell nekem.természetesen fülenként.

marco74 2013.02.11. 14:26:36

@ob.szerver: :) Nem nézek hírt tévét. MN-t se olvasok. Csak FT-ot, Bloomberget, WSJ, és esetleg Economist-ot. :) Ha tényleg közgazdász vagy, akkor a szakma szégyene! Itt egy valaki magyarázot valamiféle közgászt és az nem te voltál.:(
Azt, hogy közmunka rosszabb annál, minthogy segélyeket fizessenek kb. úo. értékben érvként felhozni elég gatyi. Nem tudod, hogy az adósságvisszafizetés lakossági csökkenti a belsőfogyasztás és így a gazdságot, nem tudod, hogy a hitel élénkiti a gazdaságot és azt haverjaid vették fel.

SPYD3RM4N 2013.02.11. 14:27:08

Orbán rossz, tehát a Munkáspárt a konzervatív választás.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:28:19

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Félek nagy bajban találnád magad, ha egy darab fröcsögés megemlítésére, idézésére is megkérnélek, amit én követtem el.

De én nem akarok kitolni veled, mégha fröcsögsz is, majd minden hozzászólásban.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:29:34

@Trompf:

Akkor rossz hírem van faszikám, mert te is SZDSZes vagy :O))))

Legalábbis úgy mutatkoztál be a nap kezdetén, hogy harcosan védted az LMPt.

Mondjuk Schiffer épp az általa kimószeroltakat szdszezte le. Pedig épp ő forgolódott anno a szadesz háza táján.

De azért az tényleg röhejes, hogy mára a liberális nagyobb szitokszó, mint a komcsi.
Épp olyan szitokszó,mint ahogy 89 előtt használták az MSZMP ideológusai.

J.László 2013.02.11. 14:32:42

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Ez kicsit olyan, mint annak idején a Demokratikus Charta.

Az a szalonképtelenné vált MSZMP-t volt hivatva tisztára mosni. Az E14 a szalonképtelenné vált SZDSZ-t akarja tisztára
mosni.

Az MSZMP tisztára mosásának láthattuk, mi lett a vége. Ugyanakkora katasztrófa lenne a vége az SZDSZ tisztára mosásának is.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 14:32:59

@Balt: No már miért volna értelmetlen, barátom, ha elé teszed még azt is, ami a szövegben előtte volt

sárkányfő 2013.02.11. 14:33:57

@Trompf:

1. Immáron szokásod szerint kitérő választ adtál. Ez persze elég beszédes önmagban is... ez azt jelenti nem tudsz vagy nem akarsz rájuk válaszolni.
Ezzel együtt a fenti kérdéseim továbbra is élnek, menekülhetsz előlük, csak éppen ezzel magadat és álláspontodat minősíted.

2. Már amit írtál, az is önellentmondásos. Egyszerre feltételezed a politikusokról hogy jót akarnak, és egyben kijelented hogy korruptak is. A kettő egymást kizárja. Aki korrupt az legfeljebb magának akar jó, ezért jó pénzért alárendeli a magyar érdeket a saját érdekének.

3. Nem gondolom hogy az országnak akarna jót Orbán azzal, hogy a kollégiumi szobatárs Simicskából megcsinálja Közép-Európa legnagyobb oligarcháját. Hogy odadob neki egy komplett minisztériumot. Ez abszurd.

4. Hogy mennyire akar "jót" Orbán az országnak, azt nem csak az mutatja, hogy még ma is miniszter Matolcsy, de pl. az is, hogy fel se készült a kormányzásra.
Volt-e az elmúlt 20 évben olyan politikus, aki már több évre előre tudta, hogy nyerni fog, méghozzá biztosan, nagy arányban, és egyedül, koalás kényszer nélkül? Nem, nem volt, csak Orbán. Volt-e rá oka, lehetősége, hogy felkészüljön? Volt. Leszarta magasról? Le. Voltak tervei, voltak kidolgozott céljai, intézkedési csomagjai, határidői, felelősei? Ugyan. Tudta hogy nyerni fog és még arra se vette a fáradtságot, hogy utasítsa egyik csinovnyikját hogy dolgozzanak ki valamit. Egyáltalán volt-e bármi nyoma az elmúlt 3 évben, akar élni a kivételes felhatalmazásával, a kivételes lehetőségével, hogy érdemi, nagyszabású átalakítást hajtson végre ebben a totálisan elavult rendszerekkel bíró országban? Egyáltalán mi a szart csinált amihez 2/3 kell, és ami nem alkotmány (azaz pártalkotmány, politikailag illegitim).

Hagyjuk a mesét Trompf. Sose állítottam hogy Orbán kifejezetten öncélúan rosszat akar az országnak, ne próbáld megint kiforgatni amit írtam, úgyse fogom hagyni, akárhányszor próbálod meg. Az infantilis meséidet kend másra. Azt állítottam, hogy számtalanszor fontosabb volt neki a saját hatalma és a saját pártpolitikai érdeke, mint a magyar érdek, és egyébként meg totál leszarja az országot, fel se készült, illetve amire láthatóan készült (saját csinovnyikok kinevezése mindenhova, saját hatalmának bebetonozása), azt persze jól csinálta és gyorsan és látványosan, ez láthatóan valóban érdekelte és fontos neki.

És akkor még ott a többi magyar-ellenes pont, szívesen bemásolom megint ha már nem emlékszel...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:34:14

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Én nem védtem az LMP-t.

Csak mondtam, hogy ők a Jobbik mellett az egyetlen Fidesztől és MSZP-től is valóban független formáció.

Nekem mint (valóban) konzervatívnak komoly lehetőséget nyújtanak, Bajnaival szöges ellentétben, a szavazólapon.

De én nem akarom meggyőzni a baloldaliakat, akik számára az MSZP elfogadhatatlan, és hiteltelen, hogy rájuk szavazzanak.
Szöges ellentétben a posztíróval.

Ezt döntse el ki-ki maga !

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 14:34:32

@J.László: Szerinted az SZDSZ olyan gazdaállat féle, aki mindenhova odapetézik, és alkalmas helyen meg megnő. Kis zoológus.

Vinnie Jones 2013.02.11. 14:35:41

Inkabb a Jobbik, mint Bajnai!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:35:49

@Trompf:

Gondolod, hogy csak én olvaslak téged?

Úgy tekeregsz, mint egy kígyó az igaz, de ettől függetlenül más is látja a "jobbos" média által belédplántált, érzelmek motiválta elvakultságodat.
Ráadásul vagy háromszor magad is leírtad, hogy mi a kiindulópont nálad, és bárhogy tekeregsz, de mindent ennek rendelsz alá.

Futsz a pénzed után baszod, mint a szerencsejátékos, vagy a rászedett balek, aki soha nem ismeri be hogy rászedték, mert akkor oda lenne az önbecsülése.

ob.szerver 2013.02.11. 14:36:13

@marco74:

". Csak FT-ot, Bloomberget, WSJ, és esetleg Economist-ot. :)"

Lófaszt olvasol te, nem ezeket.

"Azt, hogy közmunka rosszabb annál, minthogy segélyeket fizessenek kb. úo. értékben érvként felhozni elég gatyi."

Semmi ilyet nem mondtam, tehát hazudsz. A közmunka rosszabb versenyszférás munkánál, ami az orbánrezsim tevékenysége következtében folyamatosan csökken az országban.

"adósságvisszafizetés lakossági csökkenti a belsőfogyasztás és így a gazdságot"

Már tisztáztuk, hogy az adósság NŐTT.

"a hitel élénkiti a gazdaságot és azt haverjaid vették fel."

A te haverjaid több hitelt vettek fel és lényegesen drágábban. Különben 10% manyup elfüstölés és 4% devizatartalék felélés után nem 3%-kal csökkent volna a bruttó államadósság, és tavaly nem döntött volna rekordot az ország kamatfizetése.

Na, ennyit időt szántam ma ostoba fideszbarmokra.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:36:55

@Trompf:

Kinek írod?
Magadnak?

Mert annak aki olvas, szerintem tök felesleges.

sárkányfő 2013.02.11. 14:38:01

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Futsz a pénzed után baszod, mint a szerencsejátékos, vagy a rászedett balek, aki soha nem ismeri be hogy rászedték, mert akkor oda lenne az önbecsülése."

Fú, ez nagyon találó! rengeteg szerencsétlen fideszesre igaz, akik még maguknak is gyávák bevallani hogy átkúrták őket.
Ha nem bánod ezt a gondolatot "lopom" ;)

I_Isti 2013.02.11. 14:38:50

@marco74: Mikor van több tartozásod, ha a jövedelmed forintban van:
- ha a van egymilliárd euró tartozásod 265 Ft-os euró árfolyamon,
- vagy ha van 900 millió forint tartozásod 310 ft-os euróárfolyamon?

I_Isti 2013.02.11. 14:39:26

@I_Isti: helyesebben:
Mikor van több tartozásod, ha a jövedelmed forintban van:
- ha a van egymilliárd euró tartozásod 265 Ft-os euró árfolyamon,
- vagy ha van 900 millió euró tartozásod 310 ft-os euróárfolyamon?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:41:48

@sárkányfő:
Az elmúlt 3 év kb. egy politikai célnak volt és van alárendelve.
Nevezetesen hogy kikerüljünk a túlzott deficit eljárás alól.
És teljesítsük azokat a hiánycélokat amiket elötte az MSZP sose.
Mégpedig azért, hogy a kohéziós támogatásokat ez EU ne függessze fel.

Szerintem ez teljes mértékben az ország érdeke.

Akkor is ha közben pénzzel tömték ugyanazt az oligarchiát, amit az MSZP is tömött. Nevezetesen a Puch-Simicska tengelyt, Strabag-Közgép vonalon)

Valódi és hasznos közigazgatási reformra, valódi egészségügyi reformra, valódi oktatási reformra pedig soha nem volt szándék sem.
Azaz talán Bokrosnak hittem el utoljára ezt, amiből semmi sem lett.

Az ország érdeke tehát a túlélés, ami a Görögöknek és a Spanyoloknak is csak olyan injekciókkal megy, amit mi meg se kapnánk, mivel nincs Eurónk, aminek a bevezetésével a szocik 2002-ben még 2006-ot tippeltek.

J.László 2013.02.11. 14:42:27

Egyszerű lelkek ezek a balliberálisok. Élmény olvasni a hozzászólásaikat.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.11. 14:45:00

@HaFr:

Ne haragudj, a posztod sem hemzseg a konkrétumoktól... :) Nem mellesleg Bajnait az első bekezdésben, és az utolsóban említed meg...Vagy ez a poszt nem is róla szól? :D

2013.02.11. 14:46:49

@marco74: az ember azt hinné történészek Rubicont olvasnak:-)

@Trompf: a partneri megállapodások egy giga humbug. aki aláírta, az reménykedhet, h esetleg békén hagyják a ciklus végéig. valóban óriási előny. de még így sem tolonganak érte.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:47:44

@ob.szerver:

"Az elvtársak ejtőernyőzésénél sokkal fontosabb, hogy ezek a cégek óriási összegű beszerzéseket végeznek, amit ezen túl oda lehet adni Simicskának és Nyergesnek. A lényeg ez."

Így még több embert be lehet vonni a hűbéri láncba.
De a lényeg az Orbánhoz hű nómenklatúra, minden ennek van alárendelve.
Személyesen Orbán válogat ki minden lényegesebb vezető beosztásba embereket, lehetőleg csórókat, az se baj ha buta, neki totálisan kiszolgáltatottat, aki ezzel tisztában van és bármit megtesz neki a jól fizető állásért.

Nézd meg a Fideszt, a kontraszelekció diadala!
Tökéletes hűbéri lánc Orbán atyaúristentől kezdve a legalsó szintig.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.11. 14:49:23

@Trompf: "Csak mondtam, hogy ők a Jobbik mellett az egyetlen Fidesztől és MSZP-től is valóban független formáció.

Nekem mint (valóban) konzervatívnak komoly lehetőséget nyújtanak, Bajnaival szöges ellentétben, a szavazólapon."

egy erosen baloldali, ekvalista okopart mit is adhat egy magat konzervativnak hazudonak..?;-)

marco74 2013.02.11. 14:49:56

@ob.szerver: :)
összekevered a a lakossági hitelfelvételt, az államadóssággal, még erre se veszed a fáradságot:)
The private and public delevaraging decreases compsuntion therefore the prospects for growth.
Semmi ilyet nem mondtam, tehát hazudsz. A közmunka rosszabb versenyszférás munkánál, ami az orbánrezsim tevékenysége következtében folyamatosan csökken az országban.
Egy párhuzamos univerumban élsz:) There's no ressession in the Euro zone. There was no bailout in Europe (except the 1 trillion euro for the bank sector and a couple of dozens of billions for Greece, Portugal, and Ireland).
Bár sötét vagy hozzá, de olvass angol gazdasági lapokat és fejlődsz, talán kezelheted a fóbiáidat is ha tudod mi történik a világban:)
blogs.ft.com/gavyndavies/2013/02/10/a-credit-vigilante-arrives-at-the-fed/
www.bloomberg.com/
Ja a zerohedge-et kihagytam az előbb:)
www.zerohedge.com/news/2013-02-10/impossibility-economic-calculation-fiat-world

sárkányfő 2013.02.11. 14:51:54

@Trompf:
Már megint nem válaszoltál a felvetéseim és ellenérveim kb. 90%-ra.

Ez így totál komolytalan, kezdelek unni. ha nem akarsz beszélgetni, érveket ütköztetni, akkor szólj, nem erőltetem magam. Félrebeszeléshez nem szívesen asszisztálok. Vegyél erőt magadon, légy férfi, és szépen válaszolj azokra amit írtam, ezt már a másik iránti tisztelet (konzervatív erény!) is megkövetelné, ha már vettem a fáradtságot ennyit írni neked akkor a minimum hogy érdemben reagálsz nem mindig új témák felé menekülsz.

Amit írsz mellesleg az is komolytalan, a túlzott deficit eljárás alól nem egyszeri, fenntarthatatlan bevételekkel lehet kikerülni, hanem fenntartható gazdaságpolitikával. Azzal, hogy a saját önellentmondó hazugságuk szerint csődállapotban átvett országban az első dolguk volt évi 5-600 milliárdot kivonni a rendszerből a tehetőseknek adott adókedvezménnyel, ezzel egyrést bebizonyították, hogy szó sem volt nagy bajról, az az ország amelyik ilyet megengedhet magának, az egy stabil, gazdag ország. Hazugság a csődhiszti, a túléléshiszti. Ezt egyébként a makro-számok is cáfolták, mindegy.
Másrészt pont ezzel az adóelengedéssel ásták alá a túlzott deficit eljárás alóli kikerülés célját, mert ezzel minden évre bekódoltak a költségvetésbe egy 5-600 milliárdos hiányt. Ami ugyebár önmagában évi 2% hiányt generált a 3-ból, alapból, minden más nélkül... khm, khm, khm...

Tovább fokozták a hiányt a kiadáscsökkentő, pl. bürokrácia-racionalizáló lépések lehagyásával, vagy a kiszámíthatatlan politikájuk okozta forintgyengülésből adódó veszteségekkel, és még sorolhatnám.

Erről ennyit, és ha ez igaz lenne akkor sem jelentené, hogy ezer más célt ami egy kormány dolga el lehetne felejteni, vagy hogy a pártérdeket a magyar érdek fölé lehetne helyezni...

Várom az érdemi válaszokat a korábbi felvetéseimre, a bújócskázásból már rég kinőttem...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.11. 14:52:25

@Anyád, a szúnyogok!!!: "neki totálisan kiszolgáltatottat"

meglepodnel, h pogy orbannak mennyi aktaja van a sajat embereinek a viselt dolgairol..:-)

a fideszbol kilepni gyakorlatilag egyenlo 5-10 ev bortonbuntetessel. az orbannal felhalmozott adatok alapjan pinter "nyomoz", polt vadat emel, szajerne eliteltet.

SPYD3RM4N 2013.02.11. 14:53:01

@HaFr: Csak a poszt állításának megalapozottságára szerettem volna felhívni a figyelmet. A poszt ugyanis a következőt mondja: Orbán rossz, tehát Bajnai a konzervatív választás. Ennyi. Hogy Bajnai miért lenne konzervatív választás, arról egyetlen egy szó sem hangzik el. Egy állításból (= Orbán rossz) úgy von le a poszt következtetést (= Bajnai a konzervatív választás), hogy a két dolog nincs ok-okozati viszonyban egymással.

Erre vonatkozott a kommentem, mi szerint:

Orbán rossz, tehát a Munkáspárt a konzervatív választás.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:53:11

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Simicskáék MSZP-közeliekkel is üzletelnek
hvg.hu/gazdasag/20120705_fidesz_mszp_gazdsagi_kapcsolat

Ugyanúgy ahogy Leisztingerék-Puchék Fidesz-közeliekkel is üzleteltek.

Épp ezért nekik teljesen mindegy hogy MSZP vagy Fidesz van hatalmon.
Mi több.
Ők tartják fent a kétpártrendszert.

mellesleg a hűbéresek lecserélésében az MSZP is élen járt a monetáris tanácstól az állami vezetőkön keresztül, a TV-ig.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 14:53:27

@jobbdemokrata: NEm, nem róla szólt -- köszi, hogy észrevetted.

blah 2013.02.11. 14:55:35

@J.László: figyelj, itt én vagyok a jani és ha azt mondom anyád akkor az úgy is van.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.11. 15:03:03

@HaFr:

Ebben az esetben akkor konzervatív a Jobbik, a DK, az LMP stb. csak mert nem Orbán és a Fidesz? :)

kigyurt álat 2013.02.11. 15:03:15

Ez egy szar poszt, tele van hangulatkeltő butasággal, és nem is bajnairól szól.

Bajnai pedig sose volt és sose lesz konzervatív, elég megnézni kik vannak mögötte: a régi bal és a "liberális" senkiháziak. Baloldali elképzelései vannak baloldali adórendszerrel, ami a lehető legrosszabb. Megszüntetné a családi adózást, és kb. átlagjövedelemtől bevezetné majd a második szja kulcsot, az adóék pedig megint 60% fölé nőne, és a több adóból az ingyenélőket segélyeznék. Az ő szótárukban ezt jelenti a "szolidaritás". Ez nem csak gazdasági, hanem társadalmi tragédiához is vezetne, aminek az útját a szocik már korábban kikövezték.

A dolgozó, becsületes adófizető ember szerencsére nem olyan hülye, hogy rá szavazzon. :) A probléma csak az lehet, hogy ilyenből kevés van.

marco74 2013.02.11. 15:03:17

@sárkányfő:
1. a 500-600 millió kiesőadó bevételt a szektoriális adókkal pótolták.. már, itt megbukott az érvelésed...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.11. 15:04:19

@Wagem: Aki Bajnaira szavaz vastagon leszarja Wagem és nertársai véleményét.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 15:05:15

@sárkányfő:
Válaszoltam már minden felvetésedre:

(1. és 2.)Nem háborúzik senki se a demokrácia ellen, se a befektetők ellen. Valóban hülyeség lenne ez, és mivel semmi (politikai se) haszna sincs, ökörség a feltételezés is.

(3.) Az oligarchiákról már két bekezdést írtam. Ők a kétpártrendszer fenntartásának érdekeltjei. Leisztinger, Puch, Nyerges, Simicska.

(4.)Számtalan cikket tudnék mind Gyurcsány iskolabezárásairól, óvoda bezárásairól, mind Bajnai forrás kivonásáról hozni az iskolák, óvodák, kórházak forrás megvonása kapcsán.
A megszorítás az jellegéből fakadóan ilyen. Forrást vonnak ki valamely területről.

(5) Kétségtelenül lebontottak demokratikus kontroll intézményeket. Én speciel ezt rovom fel legnagyobb hibájuknak. De jogállam van most is, demokrácia, és szólásszabadság.

(6)Nincs EU szövetségesek elleni háború. Vannak nemzeti érdekek, és van EU-s akarat. Nem mi vagyunk elsősorban azok, akiknél ez nem cseng össze. Messze nem. A franciák és angolok, esetén jóval túl mutat rajtunk az eu szkepticizmus.
Alkudozás van. Diplomáciai tárgyalások vannak.

(7) A MÁÉRT-et a Fidesz hívta életre. Ez a szervezet a határontúli szervezetek egységes akaratát, igényeit volt hivatott létrehozni.
Ezt szarta le az MSZP 8 éven keresztül.

blah 2013.02.11. 15:06:02

@kigyurt álat: így van a dolgozó becsületes ember minimum kigyúrt és biztos, hogy jobboldali, jelentsen ez bármit is.

sárkányfő 2013.02.11. 15:10:04

@marco74: Bukott a halál kedves, egy költségvetés nem dedó, hogy ezt kivesszük és azt betesszük és akkor minden a régi. És ha valóban a hiány ellen küzdöttek volna, akkor továbbra sem vettek volna ki rendszerszinten pénzt, márpedig ez volt Trompf érvelése. Ráadásul gyönyörű öngólt lőttel pont abból indult ki a vita, hogy a brutális különadókkal, a visszamenőleges hatályú adókkal háborút indítottak a külföldi tőkebefektetők ellen, és ezen keresztül a magyar gazdaság ellen. Gondolkodni is kéne...

Mára sikerült azt a 23 éve negatív, sose látott rekordot elérni, ami minden eddig kormányt mélyen alulmúl, hogy a tőkebeáramlás KEVESEBB, mint az amortizáció, azaz a gazdasági infrastruktúra züllik, az ország gazdasági rohad le, ha úgy tetszik az ország gazdasági infrastruktúrában (is) adósodik el. Ezt érte el a tőketulajdonosok elleni, eredményében magyarellenes háború.

Jaffar 2013.02.11. 15:11:28

Eddig jutottam...

"Nem tűnik ugyan túl megalapozottnak ez a választás, különösen a programja híján,"

Gondolom te az elözö választáson a fidesznyikre szavaztál, hisz konzervatív vagy és csak azért tetted oda a voksod, mert volt programjuk.
/facepalm

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 15:18:10

@Jaffar: Túl sokat gondolsz és túl keveset olvasol --

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 15:19:08

@jobbdemokrata: KI mondta, hogy BÁRMELYIK (ideértve az E14-et) konzervatív?

sárkányfő 2013.02.11. 15:19:58

@Trompf:
1. ugyan mi az hogy nincs háború a demokrácia ellen? Te hol élsz a holdon? csak egyet mondok megszüntették a több ezer éve a demokrácia alapjának minősülő hatalmi ágak szétválasztását. Hallottál már Szájernéről? Aki alá betolták a "független" igazságszolgáltatást?
Ez neked demokrácia? Hogy a többi gyalázatot ne is említsem? Te gúnyolódsz??

3. Az hogy írtál, nem jelenti azt, hogy érdemben reagáltál. Magyar érdek-e a NF Minisztérium privatizálása Simicskának vagy sem? Ha nem, magyar érdeket képvisel-e Orbán?

4. Mutasd azt a számtalan cikket, amelyek ehhez akár csak hasonló mértékű forráskivonást mutatnak. És ha ezzel megvagy, magyarázd el, hogy más bűne szerinted miért ad felmentést Orbán bűnére?

5. Azt a szólásszabadságot magyarázd el az iskolaigazgatóknak is, akik nem mernek nyilvánosan tiltakozni, mert kirúgják őket. magyarázd el a Klubrádiónak is, amelyik ellen konkrétan háborúzik a kormány, közpénzen, pártérdekből. és magyarázd el hol érdemi demokrácia az ahol a kormány a saját érdekeihez szabja a választási rendszert. Hol demokrácia ahol a kormány a saját szerződését is megszegi. Ahol a kormány magáncégekre hatósági árat erőltet rá, így még több magáncéget riasztva el az országtól. Sorolom tovább is majd, most csak ennyi.

6. ne bolondozz, ez egy nyíltan vállalt, sőt büszkén hirdetett háború... Még le is Moszkvázta Brüsszelt Orbán, meg közölte hogy úgy irányítják a ez EU-t, mint egy vidéki kócerájt... meg tahó stílusban azzal büszkélkedik, hogy taslikat oszt ki nyugaton... olvass már híreket, ember.

7. A Máért egy sóhivatal, nincsenek is eredményei, az érdemi szereplők a HTM által választott valódi politikai súllyal és képviselettel rendelkező pártok, és még nem is lenne sóhivatal, akkor sem tenné semmisség az MKP és az RMDSZ ellen vívott nemzetellenes háborút.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 15:22:05

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nem pontosan vágom, hogy miben nyilvánul meg az LMP baloldalisága.
Mitöbb.. épp a kiváltak azok, akik a baloldali zöld programot fémjelezték, és vallották ezidáig.

Viszont kellően elhatárolódtak mind az MSZP-től, mind a Fidesztől, és ez számomra szimpatikus.

moophlander 2013.02.11. 15:24:08

Ha ironikus hangnemben olvasnám, akár vicces is lehetne! Ha a poszt írója komolyan gondolta, akkor viszont valaki súgott neki, mert egyedül ekkora ostobaságot csak kommunista tud írni! .... vagy nem is súgtak? "Föl,föl ti rabjai a Földnek, föl, föl te éhes proletár" .... Nem sül le a pofátokról a bőr??? javaslom a linket: www.youtube.com/watch?v=3u_Ujht6U4I

sárkányfő 2013.02.11. 15:27:23

Mennem kell, később válaszolok (ha még lesz mire).

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 15:32:10

@sárkányfő:
1. A legfőbb ügyészt és a bírósági vezetőket ugyanúgy a mindenkori kormány nevezi ki ezután, ezelött és most is, a mandátum lejárta után.
Bármelyik Bárándy pl hitelesebb szakmailag mint pl Szájerné ?

A 3-4-5 kapcsán ugyanaz a helyzet. Orbánt okkal kritizálod oligarchák, megszorítás, és hatalmi centralizáció kapcsán.
Szerintem az MSZP ezekből a szempontokból rosszabb választás, de ez nem menti fel Orbánt természetesen.
De miért kérded ? Orbán bűnei felmentik az MSZP bűneit netán ?

6. Szó sincs háborúról, vannak diplomácia csaták, melyek közül épp a minap jöttünk ki megkapott források tekintetében győztesen (második legtöbb nettót kaptuk / fő)
De nem kell lefeküdni az EU-nak, ahogy egyik tagország se fekszik le nekik.

7. A határontúliakról szerintem ciki a vita.
Az MSZP-s kampány, és Medgyessy koccingatásai, 23 millió románozás után.
Ez nem vitatéma.
Próbál az MSZP javítani a megítélésén ma már, de nehéz körök lesznek.

KG2000 2013.02.11. 15:34:01

@WLaci: Te zseni, akkor miért akarja bevezetni a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy maffiavezértrió az általános tandíjat? Azt gondolom tudod, hogy a személyeskedésed csak megerősít abban, hogy mindenképpen a Fideszre kell szavaznom!!!!!!!!!!!!!!!!!

KG2000 2013.02.11. 15:35:47

@_zulu_: Korrekt úriember, mi, nem ezt mondtátok istenetekkel és kenyéradótokkal, Gyurcsánnyal együtt, amikor Sólyom lemondásra szólította fel Gy.t 2006-ban!

marco74 2013.02.11. 15:41:02

@sárkányfő: a tőkebefektetők már épp szivattyúztak:)
a legtöbb beruházás állami, kényszerűenfügg az hatás az államháztartás hiány csökkentésével, amit ki tornászott fel magasra, helyenként 10%-ra. Olyan ügyesen tudjátok, a saját szaratokat másra kennegetni,:(
Nagyon nehéz, olyan emberrel vitázni, akinek a gondolatmenetét egyetlen elv vezérli, mindenért a jelenlegi kurzus a hibás...dehát sokan kerültetek távol a húsosfazéktól, nem véletlenül volt az Mszp 800 ezres szavazóbázisa még csúfos teljesítményük után is... Sokan éltetek jól,:)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.11. 15:43:39

Világ Proletárjai Egyesüljetek!

Előre! Ma a baloldalt a proletárok ellenségei irányítják! Farkasok vannak a Bárányok közt!

Még nincs minden veszve! Meg lehet tisztítani a szocialista pártokat az oda alantas módon, hazugságokkal beszivárgó nagytőkés kapitalista burzsóá elemektől, akik a dolgos munkásnépet félrevezetve, imperialista abszolutista egyeduralmora törnek, az elvtársak vad nacionalista érzelmeit felkorbácsolva és őket egymás ellen uszítva!

Ki a szoci pártokból a gyártulajdonosokat, a bankárokat a kereskedő élősködőket! Ma ezeket a pártokat a dekadencia és protekcionizmus posványos mételye fertőzi! A politikai közélet maga a korrupció melegágya A tisztességes dolgos verejtékből élő munkásembernek érdekeit elnyomó népirtó terroristák, foglalják el az őket megillető helyeket a parlamentben (gulágban)!

Világ Proletárjai egyesüljetek! Ne hagyjátok, hogy az érdek-képviseleti egyesületeitekbe olyanok szivárogjanak be, akiknek az az érdeke, hogy minél jobban kihasználjanak benneteket!

Előre! Rendületlenül! Elő a sarlót és kalapácsot!

Munkásököl vasököl, oda csap, ahova köll!

Ezek az anti szociális elemek, társadalmunkra bomlasztóan hatnak! A politikai hulliganizmus biztosítja a korrupció melegágyát!

Nincs más megoldás! Fel kell számolni az imperialista törekvésekre törő fasiszta nézeteket valló szubcensziákat a szocialista életben!

Társadalmunk szociális létbiztonságának megőrzése érdekében, érvényesíteni kell a proletár testvériség szellemét, a társadalmi egyenlőséget!

Bolsevik nép! Egyesüljetek a mensevik burzsoá elnyomók ellen!

Idézem dicső nagy vezetőinket! Ez a harc lesz a végsőőő!

Mindenkinek joga van a munkához! Ezért a kapitalista szempontű automatiuzáció, társadalmi létbiztonságú munkaelosztást ki kell eszközölni!

A szükségletek állandóak, a munka mennyisége lecsökkent!

Újra internacionálé kell! Már nem elég a 3x8 óra! Mától proletár testvéreim, a 4x6 órát kell bevezetni, hogy eltűnjenek az éhező munkanélküli naplopó tömegek!

Testvéreim! A megoldás a kezetekben van! Munkás ököl vas ököl, oda sújt ahova köll! Nincs más megoldás jövőnk és jogaink biztosítása érdekében, mint a munkás osztály hatalmát visszaállítani!

Előre! Rendületlenül és rettenthetetlenül!

Pop40 2013.02.11. 16:03:52

@KG2000:

"akkor miért akarja bevezetni a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy maffiavezértrió az általános tandíjat? "

Azért nem semmi egy kretén vagy te, hallod.
Mit gondolsz, melyik opció a jobb?

a, a hallgatók 100%-a fizet egy 10000 ft körüli összeget szemeszterenként. Ez az összeg ott marad az egyetemeknél. (Bajnai-féle verzió.)

b, a hallgatók 95%-a fizet egy százezer - bő félmilla körüli összeget szemeszterenként. A befolyó összeggel az ezer sebből vérző költségvetést foltozgatják, az egyetem egy vasat nem lát belőle. (Orbán-féle verzió.)

Mondjuk mentségetekre szóljon, nincs könnyű dolgotok, már a vezér sem tudja, mi a véleménye tandíjügyben, honnan tudnátok akkor ti...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 16:09:49

@Pop40:
Elárulom hogy esélye se lesz bevezetni nekik a tandíjat.

Mitöbb semmilyen megszorítást nem fognak tudni bevezetni.

Azt hiszed, gondolom hogy a diákok most egy jól szervezett tüntetőkből álló civil szervezet jogos követelésekkel.

De szerintem tüntetésben a jobboldal profizmusa erősebb. És majd 2014 után ezúttal beazonosíthatatlan rendőrséggel se lehet majd úgy letudni majd az ellenállást, mint Gyurcsány alatt.

Szóval egy dolog biztos csupán.
2014 után állandó tüntetések várhatóak akárki is nyer.

blah 2013.02.11. 16:13:38

@Con Storm: ettől még te ugyanúgy kretén vagy.

ob.szerver 2013.02.11. 16:17:03

@Con Storm:

Te maradj inkább a pszichohistóriánál. Az mulatságos.

Kommunista szektának álcázott gazdasági maffia híveként bolsevikozni viszont szánalmas.

Pop40 2013.02.11. 16:19:49

@Trompf:
Hazudnék, ha azt mondanám, világos az okfejtésed, de fussunk neki.

"Elárulom hogy esélye se lesz bevezetni nekik a tandíjat."

Ez nem újdonság, amit Orbán már bevezetett, azt más már nem tudja bevezetni, legfeljebb átalakítani és racionalizálni.

"Azt hiszed, gondolom hogy a diákok most egy jól szervezett tüntetőkből álló civil szervezet jogos követelésekkel."

Nyertél, azt hiszem. A kis remegő hangú egyetemista lányka, aki pl a rádióba bement, annyira valószínűleg nem civil, mint pl a hírhedten civil CÖF, de nekem speciel "kicsivel" hitelesebb.

"De szerintem tüntetésben a jobboldal profizmusa erősebb."
Ez nem tudom, hogy jön a tandíjhoz, de tény. Egy sereg aberrált, frusztrált majom kering a magát jobboldalnak nevező oldalon, akik vezérük első szavára rohannak tüntetni bármiért és bármi ellen. Nem lesznek gyarmat.

Őszintén szólva ezek a birkák engem totál hidegen hagynak, nekem az egyetlen olyan jellegű megmozdulásom, mikor politikai ügyben egy lépést is teszek, jövőre lesz: elmegyek szavazni és elküldöm Orbánt a halál faszára.

"És majd 2014 után ezúttal beazonosíthatatlan rendőrséggel se lehet majd úgy letudni majd az ellenállást, mint Gyurcsány alatt."
Ezt talán fogalmazd meg magyarul, mert már nemhogy a tandíjhoz nem kapcsolódik, de semmi értelme a mondatnak.

"2014 után állandó tüntetések várhatóak akárki is nyer."

Felőlem... Remélem lesz annyi esze miniszterelnökként Bajnainak, meg a rendőri vezetésnek, hogy a következő csürhe ámokfutását, amelyik fel akarja gyújtani fél Pestet, nem tétlenül álmodozva fogják nézni.

susu64 2013.02.11. 16:22:19

@Vombatus Ursinus: Talán újra elolvashatnád, amit írtam: én azt kértem, hogy sorolj fel neveket, akiket Orbán becsmérelt vagy ekézett. Hiszen Orbánról írtam, hogy nem hallottam tőle senki ócsárolását, ellentétben Gyurcsánnyal, Bajnaival, Mesterházyval meg a többivel. A diszlexia bizonyos keretek között gyógyítható.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 16:24:03

@Pop40:
A tapasztalat szerint az MSZP az, mely nem hagyta a tüntetőket érvényesülni.
Pl 2006-ban Gyurcsány megverette az ellenzékieket, képviselőstül, aztán ők a parlamentben élcelődtek a törött bordákon.

Orbánék alatt láthatólag mindenki hagyja az éhséges csürhét, és diák csürhét is oda vonulni ahová akarnak.
Azért írok csürhét mert láthatóan neked ez a tünettő szinonímája, és csak így érted meg.

És szerencsére az "ámokfutásukat" senki nem akadályozza meg, hisz demokrácia van.
nem úgy mint 2006-ban.

Pop40 2013.02.11. 16:38:11

@Trompf:
Jaj, de régi lemez már ez is, felrakhatnátok valami újat.

"Pl 2006-ban Gyurcsány megverette az ellenzékieket"

Igen, a gonosz Gyurcsány minden előzmény nélkül, csak úgy, megverette szegény ellenzékieket. Úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött ugye, mint az oviban. Nem voltak a történetben előzményként felgyújtott autók, kifosztott és szétvert MTV-székház, áh, semmi ilyen. A gonosz Ferkó veretett, mert hát ő ilyen, szereti reggeli helyett a szegény jobbosokat veretni.

"Azért írok csürhét mert láthatóan neked ez a tünettő szinonímája, és csak így érted meg."

index.hu/gal/?dir=0609/belfold/TV4_galeri/

Nézegesd végig a haverjaidról készült képeket, utána mutass egyet, csak egyet, ahol a diákok hasonlóan barátságosan és békésen tüntettek. Miután ez megtörtént, ígérem, őket is lecsürhézem majd.

susu64 2013.02.11. 16:39:34

@Anyád, a szúnyogok!!!: Ez hülyeség. persze gyerekeknek születniük kell, különben ki fog néhány év múlva dolgozni? Ki fogja megkeresni a nyugdíjra valódat. Az adókedvezmény sokkal erkölcsösebb, mint a családi pótlék, mert abból a pénzből nevelheted a gyerekedet, amiért megdolgoztál. Hidd el, van fogalmam erről: jó néhány gyereket neveltem meg nevelek még most is. Segélyt annak kell adni, aki rászorul. Valahogy mégis különbséget kell tenni aközött, aki kutyát tart meg aközött, aki gyerekeket nevel.

_most_ 2013.02.11. 16:43:23

@Trompf: diákok tüntetésénél nem történ rongálás, vandalizmus, lehet kulturáltan is tüntetni, nem csak jobboldali módon.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 16:50:48

@_most_:
Több tüntetést tudok neked mondani 2006 okt 23-án túl is, ahol nem történt rongálás, vandalizmus, mégis elzavarták a tüntetőket, és helyenként megverték őket.

Pl Budaházy féle hídfoglalás, Hősök terén gárda oszlatás, kordon állítások, útviszonyok miatti tüntetés megtagadás, ...

Jimmy Reiszmüller 2013.02.11. 16:51:27

@Trompf:

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve!

Pop40 2013.02.11. 16:52:57

@_most_:
Ő egyszerűbben szemléli a világot, tüntető, tüntető, kész, nem kell ezen faxnizni.

A remegő hangú egyetemista lányka is tüntető neki, meg az álarcos, utcaköves, molotov-koktélos széljobbos barom is. Remélhetőleg az álarcos csorda legközelebb az ő kocsiját használja a szalonnasütéshez, ha már ennyire nagy haverjuk.

Pop40 2013.02.11. 16:58:46

@Trompf:

Ja. Budaházyékat anno rémesen szétverték, miután nekiálltak tüntetni egy olyan választás eredménye ellen, amit a saját belügyminiszterük szervezett meg, aztán, mivel nem tetszett nekik az eredmény, hétköznap délelőtt, a legnagyobb forgalomban lezártak egy hidat. Mi is volt, csak kiszorították, vagy le is locsolták őket vízzel?
Szegénykék, azóta se látott Bp ilyen terrort.

takács bálint (törölt) 2013.02.11. 17:02:46

@SPYD3RM4N:
az addig rendben van, hogy bajnai nem konzervatív. de mi lenne a másik opció?

takács bálint (törölt) 2013.02.11. 17:05:56

@kigyurt álat:
a dolgozó, becsületes adófizető emberek reálbére átlagban csökkent. azt, hogy bajnai mit akar: nem tudjuk. ez a helyzet. inkább mondd azt, hogy szerelmes vagy orbán viktorba. hitelesebb lenne.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 17:08:58

@Pop40:
Letartóztatták, bírósági eljárás, és közmunkára ítélték.
Nem mellesleg kb 5 hídfoglalót kb véresre vertek eközben a rendőrök, akiket később elengedtek.

Ehhez képest a diákok hídfoglalása turizmusnak számít egy demokráciában.

susu64 2013.02.11. 17:18:20

@biobender: Hornnak sose vol 2/3 -a, csak az SZDSZ - szel együtt. Ők nem tudtak megegyezni az új alkotmányban. (MSZP: 54,15%, SZDSZ 17,62%)

Pop40 2013.02.11. 17:18:36

Hát ez borzalmas. De változatlanul érdekelne, hogy mi köze ennek a diákokhoz, akik
a, nem vertek szét semmit
b, este 10-kor, nulla forgalom mellett kiálltak egy hídra, s az első felszólításra arrébb mentek?

Érthetetlen, hogy a rendőröknek (persze nem csak nekik:D) szimpatikusabbak voltak, mint az őket molotovval meg kockakővel dobáló csürhe.

Ja, abba meg már bele se menjünk, hogy őket valóban átverte Orbán elvtárs, azaz volt okuk tüntetni, a hídfoglalókkal ellentétben.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.11. 17:19:15

@Trompf: A legfőbb ügyészt és a bírósági vezetőket ugyanúgy a mindenkori kormány nevezi ki ezután, ezelött és most is, a mandátum lejárta után.
Bármelyik Bárándy pl hitelesebb szakmailag mint pl Szájerné ?

Hogy hasonlíthatod a Bárándyt a Handó Tündéhez?
He?
Se a poszt nem stimmel se a hivatal se egyéb lófasz!

egoizm999 2013.02.11. 17:28:00

@HaFr: Pont az ilyen idióták miatt tartunk itt, ahol.
Egy ezeréves, magyar jelkép nevében mióta utaztatunk zsidókat, meg gyilkolászunk? Ajajajajajjj

Itt semmi másrol nem volt szó, Bajnai jelezte, kik neki a fontosak. Hát nem mi, magyarok.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 17:30:02

@Pop40:
Épp csak arra a tényre hívtam fel becses figyelmed, hogy jelenleg a véres Fidesz terror és diktatúra idején egy tüntetést se tiltottak be, oszlattak fel, akadályoztak meg véglegesen,
egy embert se ítéltek el tüntetés miatt, szöges ellentétben az MSZP kormánnyal ahol több tucat tüntetést szétveretettek, feloszlattak, betiltottak.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 17:33:51

@Jimmy Reiszmüller:
A centralizáció kapcsán hoztam egy valóban nem tökéletes példát:

Innen lehet szemezgetni a "nem lesz boszorkányüldözés" részekből:

www.gondola.hu/cikkek/13230
www.gondola.hu/cikkek/17596-_Mi_lesz_itt___-_A_masodik_szaz_nap.html

nu pagagyí 2013.02.11. 17:34:24

@Trompf: Budaiék hífogalalásakor nem volt még a spontán tüntetés törvényes. Be kellett jelenteni előre. A rendőrségnek meg az a dolga, hogy betartassa a rendet.

2006-ban változott a helyzet, amikor törvényesnek ismerték el a bejelentés nélküli tüntetéseket is, ha indokolt azonnali reakció szűlte. A jobboldal szorgosan vissza is élt a lehetőséggel, minden szír-szarért tüntetett.

Az, hogy van-e rendőri erőszak, vagy nincs nem a rendőrségen múlik. Ha a tömegben szándékosan balhézni küldött provokátorok vannak, vagy az elkeseredés olyan mértékű, hogy a tömeg többet akar mint békésen ácsorogni, akkor előbb-utóbb erőszak lesz. Ha a rendőrt elkezdik kockakővel hajigálni, vagy közintézményeket kezdenek szétverni, a rendőrök kénytelen lesznek valamit csinálni.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.11. 17:42:40

@Trompf:

Akkor most untam meg a pontatlanságaidat!
Mert időközben kiderült, hogy ezek nem egyszerű pontatlanságok, hanem az érvelésedbe rejtett aljas faszságok!
Budaházy Erzsébet téri hídfoglalása nem 2006 utáni esemény hanem 2002-es.
A fidesz akkor is nagygyűlést tartott mit ad Isten akkor az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.
Amikor erről később Orbánt kérdezték, azt mondta, hogy véletlen egybeesés.
Nem tudok róla, hogy bárkit véresre vertek volna ott, ezt valami általam nem látogatott szálsőokoskodó portál nyomozhatta ki.
Melyik volt az a több tucat amit az MSZP szétveretett?
Miért több tucat, "ménem" mindjárt több száz?
Mikor játszotta azt az akkori kormánypárt, hogy minden tüntetésre alkalmas helyett lefoglalt előre önmagának Budapesten?

Jimmy Reiszmüller 2013.02.11. 17:50:00

@Trompf:

Csak a vezetőcserékre reagálnék!
Minden hatalom szereti a vezetői székbe a saját embereit odaültetni!
Ez történt most 2010-ben is!
Azt hiszem beszélhetnénk erről is, lenne mit, de nagyon elmennénk más irányba szerintem!

fzoli77 2013.02.11. 17:52:57

@Trompf:
"
Tisztázzunk néhány alapvetést.

1. Orbán és Gyurcsány is eléggé küldetéstudatos ahhoz, hogy feltételezzük jót akarnak, csak legfeljebb rossz úton.

2.Én speciel ugyanezt gondolom az MSZP-ről is és a Fideszről is, még akkor is, ha jelenleg az oligarchák, és a pénztárosok (Simicska-Puch tengely) megbénítják a normális működést.

Tehát a kiindulási pont, hogy alapvetően az MSZP és Fidesz és a politikusok jót akarnak.
Azon egyszerű oknál fogva, hogy életük végéig politikusok maradhassanak.

Csak bénák, inkompetensek és korruptak.
A nagyrésze. Túl sokan.
Szerintem az MSZP-ben van több ilyen, szerinted a Fideszben, de ez csak megközelítés kérdése.
"
Egyet értek nagyrészt.

Van pár lényeges különbség.
1.
Az egyik oldal inkább integrálni akarja a hazánkban lévőket, a másik oldal integrációja pedig olyan minimum követelményeket ír elő, hogy ki számít magyarnak, jó állampolgárnak, amit maguk se nagyon teljesítenek.
Nem állítom, hogy nincs szűkség erre a minimumra. Csak annyit, hogy ez így van.

2.
Az egyik oldal az oktatásban is azt képviseli most, hogy te ne magadtól szeresd a hazádat, hanem jogosultnak érzi, hogy ezt hatalmi eszközökkel kiharcolja. Szerintem a hűséget és a szeretet nem szabadna bizalmatlansággal, hatalmi helyzettel kizsarolni, mert az pont annyit is ér.

Aki annyi ellenséget lát, aki folyton az önérdek érvényesítésről, a kiállás fontosságáról beszél, az azon is elgondolkozhat, hogy egyszerűen egy rendszerben nem csak önérdek, hanem közösségi érdek is van. És a kettő a legtöbb esetben rövidtávon nem esik egybe. Ahhoz bizalom kell, hogy lemondjak a rövidtávú önérdekemről, mert hosszútávon a közösségi érdekeken érvényesítésén keresztül sokkal többet nyerek.

Pop40 2013.02.11. 18:12:54

@Trompf:
Ez csodajó, én is csak azt akartam megemlíteni, hogy ennek esetleg lehet valami köze ahhoz, hogy akik Orbánék ellen tüntetnek, azok nem vernek szét semmit, nem szegülnek ellen a rendőrségnek, és nem gyújtogatnak kocsikat.

sárkányfő 2013.02.11. 18:24:52

@Trompf:
Na visszajöttem, de nagy csalódás a válaszod, azt hittem sikerül belőled kiprovokálni hogy komolyan válaszolj, de belátom ez lehetetlen. Már az első válaszod is full komolytalan, hisz te is tudod hogy eddig volt autonómiája az igazságszolgáltatásnak, most meg már nincs, definíció szerint megszűnt a hatalmi ágak szétválasztása. A több válaszodban még a komolyság látszata sem érhető tetten. Máskor mond meg előre hogy tojsz komoly dolgokra nem akarsz válaszolni, akkor én se veszem a fáradtságot.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.11. 18:35:01

Bajnai mint konzervatív...

Beszarás gyerekek.
Ez a gennyes libatolvaj csak Gyurcsánynak vágja a fát, és az MSZP-nek ráadásul ezt alig titkolja.

Konzervatív..
Röhej..

Miket fogtok még kitalálni Bajnai kampányolásának közbe ???

Remélem hasonlókat mert rém vicces.

zobod 2013.02.11. 18:51:09

Érdekes, hogy mennyire másképp érzékeljük és értékeljük ugyanazt a valóságot. Nekem Bajnai politikai pályafutása alapján inkább tűnik egy opportunista, szervilis végrehajtónak.

hümhüm 2013.02.11. 18:52:04

Bajnai egy tehetségtelen, sunyi kis pöcs.
Még hogy konzervatív?
Dehogy...
Konzerv.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.02.12. 00:03:47

bajnai annyira konzervatív, mint orbán, vagy a cikkíró = semennyire

kuka

Link Elek 2013.02.12. 05:29:44

Orbán nem konzervativ, soha nem is volt az.

jo20000 2013.02.27. 12:23:48

@Trompf: "Orbán és Gyurcsány is eléggé küldetéstudatos ahhoz, hogy feltételezzük jót akarnak, csak legfeljebb rossz úton. Tehát a kiindulási pont, hogy alapvetően az MSZP és Fidesz és a politikusok jót akarnak."
Nem, nem akarnak jót. Végképp semmi köze nincs a küldetéstudatosságnak a jó szándékhoz. Én ilyesmiben utoljára 90-ben hittem, de szóltak, hogy hülye vagyok. Mondjuk OV-t velejéig gonosz embernek és torzult személyiségnek tartom, aki lényegében egyfajta diktátorbetegségtől szenved, GYF meg - bár megérintette ugyanennek a szele pár évvel korábban - jelenleg teljesen normálisnak tűnik, és jókat is mond, csak a kialakult sablonok miatt nem nagyon megy át a "szűrőn" az üzenet - ha élhetek ilyen képzavaros megfogalmazással.
süti beállítások módosítása