1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.01.11. 18:40 HaFr

Te kit csinálsz ki ma?

A dolgok alapvetően oda konkludálnak, hogy a magyar jobboldal végső szervezőerejévé az antikommunizmus vált (hús-vér kommunisták/nemzetárulók nélkül), a baloldal csataüvöltésévé pedig az antirasszizmus (amihez viszont rasszistákra/nácikra nincs szükség, bár -- tul.képp feleslegesen -- vannak). A politika a tömegtársadalmakban alapvetően érzelmi kérdés, nem Kant- és Németh László-értelmezők vitafóruma -- aki nagyobb mélységet követel, az menjen bölcsésznek vagy légideszantosnak. Az antibolsevizmus/antifasizmus mint a politikai kultúránk, khm, két sarkcsillaga azonban olyan altesti mélységei a politikának, amiért szégyelleni kell magunkat. Ez a roppant primitív logika nyírja a rendszerváltást, amióta csak megesett. Félve mondom, kellene egy másik primitív logika, ami szintén nem terheli meg a népet, de nem ennyire destruktív. Az a baj azonban, hogy csak a létező nyelvet érti a nagyérdemű, egy másikra nincs esély, ez ivódott a vérébe (vagy inkább transzfundált az uraitól). Ez alapján mindenki el tudja magát helyezni a térképen, aki nem, azt mások elhelyezik, alig választanak be tehát egy pártot a parlamentbe (legkésőbb ekkor), azonnal elkezdi magát e logika mentén reszelni, és végül helyes kis Bibó-páciens válik belőle, egy rohadt zombi, de (megkönnyebbült sóhaj) révbe ért. Az LMP a megmondhatója, mennyire így van. Nem akart beállni, most meg már nagyítóval sem látni, és még az is szétesik.

Így lett a Fidesz nagy párt, így akar az MSZP ismét az lenni (+ a nyugdíjas-lenyúlási faktor). Pétervári Zsoltnak van egy nagyszerű cikke a mai ÉS-ben, nagyrészt nem értek vele egyet, de majdnem jól megragadja, hogy miért ürült ki és marad üres a közép Magyarországon: mert nem talál olyan logikát (mítoszt), ami leválthatná az antifasizmus és az antibolsevizmus akolmelegét. A modernizációs, parlamentáris, ökotudatos, patrióta, emberjogi, igazságossági, polgárosodási, szolidaritási, versenyképességi, munka- és becsület-duma igazán senkit sem érdekel a Kárpát-sivatagban, köcsögség, ahogy van. Férfiak vagyunk, vagy mi. (A nők is.) Mit érdekel minket, ami összeköthetne, és nem elválaszt. Ami nem atavisztikus és bizonyíthatatlan. Amiben az értelemnek egy csöppnyi szikrája is van.

(Persze, az antirasszista sóder sem emberjogi nálunk, hanem egzisztenciális, ha van is helye, hamisan cseng. Nem a jogaid érdekelnek -- mondaná, ha igazat mondana --, hanem hogy kinek vagy a potenciális áldozata. Ha a másiké, akkor megvédlek, ha az enyém, akkor peched van, mert akkor tuti, hogy kicsinállak. Na, mennyivel toleránsabb a hazai liberalizmus a hazai fidesizmusnál? Kac-kac. Hát alig valamivel, legfőképp csak annyival, amennyivel fantáziátlanabb. Ezt bőven megtapasztalhatta az, aki a Magyar Bálintok idejében sem nyalt senkinek. Most jobban kell nyalni, ez a különbség. És precízebben utánanéznek annak, akit kivágtak az ablakon. Oh yes, már nem nagyon mondják, hogy érdekli őket a demokrácia. Gábor, Bálint és Iván csak elfelejtettek úgy tenni. Viszont azzal, hogy a liberális demokrácia rendszerváltáskori épületébe megszűntek hordani a habarcsot, elérték, hogy abba már csak bele kelljen rúgni 2010-ben.)

A politikai kultúránk stabil: nem az a lényeg benne, hogy én ki és milyen vagyok, az a lényeg, hogy téged kinek és milyennek gondollak. Ez rögtön bizonyítja is a szememben, hogy ki és milyen vagy. És ha én vagyok hatalmon, hozzá még rosszul is jársz.

Nem mintha Bajnai személye nagyon izgatna, de izgat, mi lesz a középre vonatkozó aspirációival. Szerintem semmi. A magyar közép délibáb. Vagy szomorú, vizes sík.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr275012590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

politikus-omm 2013.01.11. 22:50:58

Hafr

antikommunista - a kommunizmus a nyugat utolsó reménye volt a háború előtt a hitleri nemzetiszocalizmus és a ducei fasizmus volt(az USAé is)

antifasizmus - a zsidó kommunisták szellemi/anyagi öröksége Marxtól Trockijon és az 'orosz' bolsevikikon(80%) át Dobrev Kláráig.

politikus-omm 2013.01.11. 22:53:22

@politikus-omm: hoppá akkor mégegyszer:

antikommunizmus - a kommunizmus nyugati terjedése ellen a háború előtt mussolini és hitler volt a nyugati államok utolsó reménysugara(USAt beleértve).

kela-bá 2013.01.11. 23:06:54

Róna Péter köztiszteletű közgazdász az ATV-ben, többek között ezt mondta ma reggel: "Magyarország egy korrupt, lebutított , rasszista ország."
Szóval, az egész ország ? Ez "állati" , nem ?
Én kikérem magamnak.Egyik sem passzol rám.

- Korrupció ? Lejárt az amnesztia az adóparadicsomokba szunnyadó 242 milliárd dollár vissza hozatalára 10 %(!) adó ellenében.

-Lebutítás ? Igaz ! Az folyamatos.

-Rasszizmus ? Nem kellene, hogy legyen ! Vajon miért van ?

Gondolkodni nem árt .www.tudatraebresztes.blog.hu

különvélemény 2013.01.11. 23:50:14

"a magyar jobboldal végső szervezőerejévé az antikommunizmus vált"
"a baloldal csataüvöltésévé pedig az antirasszizmus"
"A politikai kultúránk stabil: nem az a lényeg benne, hogy én ki és milyen vagyok, az a lényeg, hogy téged kinek és milyennek gondollak."

Beleértve téged is...

fidesz = házmesterek pártja 2013.01.12. 00:02:01

Ez a poszt egy kapitális baromság, így természetesen, címlapon a helye.
Nekem pl. nem hiányzik a komcsi rendszer (pontosabban az, amit szocializmus néven itt műveltek a gengszterváltás előtt), rühellem a nácikat és undorodom a mostani, neokomcsi söpredéktől is. És ezzel nem vagyok egyedül.
Akkor én nem is létezem? Vagymivan? :D

@kela-bá:
"-Rasszizmus ? Nem kellene, hogy legyen ! Vajon miért van ?"
Ha jól sejtem, te is egyike vagy azon "nemnáciknak", akik azért lelkesen zsidóznak, cigányoznak, "mert indokolt"... És mindehhez még belinkeled annak az ostoba picsának a baromságait... (ez írt valami nostradamusos ökörséget a címbe, ugye?)

fidesz = házmesterek pártja 2013.01.12. 00:03:00

@politikus-omm: na... máris egy náci, aki érintve érezte magát. És persze hevesen tiltakozik ha valaki nácinak nevezi. Ő nem náci, áááááá... :D

politikus-omm 2013.01.12. 00:12:53

@fidesz = népirtó csőcselék:

1. antikommunista - azaz nemzeti, náci, fasiszta

2. antirasszista - zsidók + agymosott idiótáik

Szar az új index dizájn 2013.01.12. 01:16:38

@fidesz = népirtó csőcselék: mint ahogy te is tiltakozol ha egy darab szarnak neveznek, pedig az vagy :)

fq 2013.01.12. 01:26:50

@fidesz = népirtó csőcselék: tudjuk, ismerünk te csak gyurcsán urat, meg azt szereted amit ma azok csinálnak akik gengszterváltás előtt a szocializmust csinálták, és aki nem úgy gondolja mint te az náczy :)

fidesz = házmesterek pártja 2013.01.12. 01:28:55

@politikus-omm: @Szar az új index dizájn: Érdekes dolog, hogy a sok takonygerincű náci féreg milyen morcos tud lenni, ha nevén nevezik. Egyébként köszi, hogy elismerted: egy darab náci szarnak tartod magadat, szóval a hasonlatod majdnem tökéletes.
Azt az apróságot leszámítva, hogy velem kapcsolatban csak fröcsögsz, míg veletek kapcsolatban tényekről beszélünk. :D

fidesz = házmesterek pártja 2013.01.12. 01:29:34

@fq: látod nácikám, azt szeretem a csürhétekben, hogy ennyire buták vagytok! :D

SPYD3RM4N 2013.01.12. 03:26:59

Azokkal az emberekkel, akik náciznak, kommunistáznak, liberálisoznak, nincs mit beszélnem politikáról. Azért nem, mert a politika a közös ügyeinkről, elvekről, szaktudásokról, etikáról szól, és akik náciznak/kommunistáznak/liberálisoznak, azok nem ezek előbb említett fontos dolgokon gondolkoznak, hanem valami egészen máson. Pótcselekvés. Márpedig a politikáról való társadalmi párbeszéd jelenti, jelentené a demokrácia lényegét. Mivel Magyarországon az emberek bedőltek a politikusoknak, hogy ilyen hülyeségekről KELL ilyen buta szinten és ilyen sértő jelleggel beszélgetniük "politizálás" címszó alatt, mint a komcsizás/nácizás/libsizés, egymás sértegetése, vérig sértése, ezért gyakorlatilag nincs kivel közös ügyeink témáiról beszélni, mert a nácikomcsilibsi tengelyen való méricskélés áldozatává válik minden egyes értelmes, a valós politikai témák valamelyikét érintő gondolat.

Ez a politikusok érdeke, hogy a magyar emberek ne beszéljék meg egymás között közös dolgaikat. Mert akkor még a végén ráébrednének a magyarok, hogy hamis választóvonalakat húztak közéjük a politikusok pusztán hatalmat megőrző/megszerző céllal, ráadásul szegény politikusoknak valós teljesítményt kéne nyújtaniuk a józan gondolkodású tömegek józan elvárásainak teljesítésére... De nyugodtan alhatnak: a magyar ember olyan szinten buta, mint a segg, hogy az idők végezetéig lehet etetni a komcsilibsistb. dumákkal.

A magyar viszonyok nagyon nehezen tolerálhatók az értelmes és jó szándékú emberek számára. Egész egyszerűen Magyarországon élni kifejezetten rossz dolog az értelmes és jó szándékú embereknek. Ahhoz, hogy könnyen elviselje vagy akár szeresse is az ember az itthoni létet, vagy butának vagy rossz szándékúnak kell lenni, más alternatíva egész egyszerűen nincsen.

zajos1 2013.01.12. 06:47:41

@kela-bá: Gondom, az hogy, sajnos önmagát generálja a dolog, a gyilkosságok, a megalázások a többségi társadalomban, felerősíti az elutasítást, és hogy egy népcsoport nagy része nem is akar teni ellene, csak elősegíti...
Antiszemitiznus: Ma Mo.-on, hirtelen döntésekkel lehet felnyomni, mint pl. a Puskás bezárása...

zajos1 2013.01.12. 06:50:36

@kela-bá: Azért az tetszett Rónában, amikor Bajaniékra, azt mondta, hogy erőszakos, nyomulós banda...

midnight coder 2013.01.12. 07:18:10

A kommunizmus és a fasizmus lényegében csak apró dolgokban tér el. Az, hogy az antikommunisták és antifasiszták mégis két oldalon állnak, az a történelmi gyökereknek köszönhető. A két oldal valójában inkább egymást utálja.

Az egyik oldalon ott állnak a kommunisták. Pontosabban az az erő, akiket jogilag a mai napig vissza lehet vezetni Rákosi elvtárs pajtás pártjáig - formálisan az MSZP az MSZMP jogutódja, anno vitte a fontosabb kádereket, pártvagyonkát, mindent - az a pár csóró komcsi akik Thürmerrel az élen kiváltak a pártból soha nem zavart sok vizet, sem anyagilag sem politikailag. Persze lehet azt mondani, hogy ex-komcsik máshol is vannak, és azt is hogy az eredeti komcsikból ma már nem sok van - de aki később csatlakozott, az is az utódpárthoz csatlakozott - még akkor is, ha a párt ma már csak a demagógia szintjén baloldali. Ehhez csatlakozott még az az SZDSZ ami a rendszerváltás legnagyobb csalódása volt, és aki szitokszóvá alakította kis hazánkban a liberalizmust - kezdve azzal, amikor a hangos antikommunista SZDSZ az első adandó alkalommal összefeküdt a volt utódpárttal.

A másik oldalon vannak ugye a fasiszták. Ez alapjában véve két dologból áll össze:
1. A jobboldal (amúgy szerintem feleslegesen, és károsan) eléggé rájátszik a 45 előtti Horthysta feelingre. Ezt pedig anno Rákosiék vastagon bekenték szarral, az utódai azóta is kenik, ehhez hozzájárulnak még a honi megélhetési cionisták is - ami főleg azért vicces, mert Horthy nélkül egyikük sem lenne a világon. Az hogy kis hazánkban - ellentétben más környező országokkal - viszonylag nagy számban maradtak túlélők, az leginkább a fasiszta Horthynak köszönhető. Ezzel együtt a dolognak nincs sok értelme, mivel alig van már olyan ember az országban aki kötődik az akkori időkhöz, hagyományokhoz.
2. Valóban nem szereti az átlagpolgár a cigányokat. Ezen nincs mit tagadni, tény. Viszont, a dolognak megvan az a hátulütője, hogy valahogy, ahol ez a népcsoport nagyobb számban felbukkan, sehol nem szeretik őket. Sem a románok, sem a szlovákok, sem a franciák, de még az olaszok sem. Sőt, Kanadában is elég hamar elege lett belőlük az ottaniaknak. Persze, nyilván az egész világ a rasszista, a fenti csoporttal semmi gond nincsen, de vegyük észre, hogy a magyarok ebben csak a nemzetközi trendeket követik - amit egy igazi balliberósnak igazából üdvözölnie kellene.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.12. 08:13:04

Tudtátok, hogy a rasszizmus a rasszok közti gyűlölködés?!

Van afrikai rassz,
van eurázsiai rassz,
Van ausztráliai rassz,
van amerikai indián rassz!

De most komolyan, ennyire tudatlanok a magyarországi antirasszisták,

Vagy ennyire alacsonyabbrendű állatoknak nézik a magyarokat?!

világoszöld 2013.01.12. 08:13:42

és a fiatalok ezt unták meg, és szavaznak. lábbal. Ugyanaz a folyamat játszodik, mint a 20-as években, akkor " kitámolygott Amerikába 3 millió emberünk" most talán megy annyi, de akik mennek, azok a tudást is viszik. Azok maradnak, akik a pofázásból élnek meg, politikusok, jogászok, újságírók, tudásukkal semmit se kezdhetnének máshol. Pedig a jobb ill. baloldalnak más értékek, elsősorban gazdaságpolitikai értékrendek mellett kellene elválasztodni egymástól, látni is mindkét oldalon olyan fiatalokat, akik megértették a demokrácia lényegét, de nem tudnak előtérbe kerülni, nem érvényesülnek. Ez az egész nagyon szomorú az ország jővőjére nézve.

világoszöld 2013.01.12. 08:15:15

bocs, nem jól írtam, most "nem megy annyi", de aki megy , az hiányozni fog az ország fejlődéséhez.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.12. 08:21:33

Vazzze... meg komcsik meg szocik?! Mussolini féle bankár, kereskedő, meg gyáros fasiszta ugatja hogy ő szoci meg komcsi?! Ilyen bajnai, gyurcsány, kunce, kóka meg bokrosfajta?!

Tudjátok mi a fasizmus?! Idézem a politikai értelmező szótárt:

"Fasizmus: (Politika) 1. Az imperialista burzsoáziának a vad nacionalizmus és fajgyûlölet alapján álló terrorista diktatúrája."

Akik ma antirasszistának meg antifasisztának mondják magukat, azok a leggennyesebb hitlerjugendes SS talpnyalók...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.12. 08:27:39

Pedig demokrata csak az lehet, aki antirasszista és antikommunista is. Mind a rasszizmus, mind a kommunizmus (marxizmus) súlyosan antidemokratikus, emberellenes eszme.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.12. 09:14:56

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Szóval már az is baj, ha a komcsik lefasisztázzák magukat?!

Gondolkodj... ne csak próbálj ifjú padavan!

val 2013.01.12. 09:26:41

"a baloldal csataüvöltésévé pedig az antirasszizmus"

Nem. A "baloldal" (valójában liberálbolsik) védjegye az antifasizmus. Azért beszélnek fasisztákról a derék bolsik, mert ciki a nemzetiszocialista jelző. Ciki nekik, hogy a nemzeti és a nemzetközi között nincs különbség, ha "szocializmusról" beszélünk.
Na.

rohadjmegARCgeci 2013.01.12. 09:47:46

Engem csak annyi érdekel,hogy mikor kezdenek már el forintot nyomni, de nagyon gyorsan?

Conchobar 2013.01.12. 09:49:46

Ha van Magyarországon rasszizmus, akkor az miért nem jelentkezik az arabokkal és a távol-keletiekkel szemben? (az USA-ban meg Dél-Afrikában a fehér faj felsőbbrendűségét kivétel nélkül minden más rasszal szemben próbálták érvényesíteni). Egy amerikainak talán jólesik a tudat, hogyhát a világ minden részén található rasszizmus, nemcsak a demokrácia fellegvárának tartott hazájában. De mi magunknak, európaiaknak, nem kellene a kultúrális eltérések okozta feszültségeket, surlódásokat rasszizmusnak hazudnunk és akkor talán a együttélési problémákat és lehetséges megoldásait is tisztábban látnánk (túl azon, hogy a politikai csoportosulások is felhagynának a nemlétező rasszizmus elleni viaskodással)

rohadjmegARCgeci 2013.01.12. 10:04:26

@Conchobar: Teljesen természetes és genetikailag kódolt,hogy én személy szerint undorodom a csokiszínű, nagy farkú, niggerektől, mint ahogy hányingerem van a sorvadt testű 150 magas kínaiaktól is.
Sőt,tovább megyek.
Kifejezetten büdösnek érzem őket,mint ahogy a romákat is annak érzem és taszítanak.
Ha ez rasszizmus,akkor rasszista vagyok és ennyi.

Conchobar 2013.01.12. 10:29:13

@Dr. Furia: Ja. És miként vélekedsz a trollokról? Azokról, akik majd besz@rnaknak az erőlködésbe, hogy valami bombasztikus, másokat hergelő komment írjanak

politikus-omm 2013.01.12. 10:33:06

@világoszöld: Ugyanaz a folyamat játszodik, mint a 20-as években, akkor " kitámolygott Amerikába 3 millió emberünk

- Ami nem a 20as években volt és 1 millió ember volt és az éhezés miatt volt de a többi(?) stimmt.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.12. 10:41:39

"Miért ürült ki és marad üres a közép Magyarországon: mert nem talál olyan logikát (mítoszt), ami leválthatná az antifasizmus és az antibolsevizmus akol melegét"

Ezt az űrt töltené ki az SZMN amelybe belekapaszkodhat a középosztály, a szegényebbek, de még a gazdagabb rétegek is. Velünk van jövőkép, bennünk van akaraterő a változtatásra csak a nép segítsége kell ehhez. Itt csak akkor lesz jobb élet, munkalehetőség, életszínvonal emelkedés újra ha azt a nép kivívja magának. Ha most még nem érett ehhez, akkor EL FOG VESZNI !
Ha mindezekre igényed van akkor neked a Szabad Magyar Nép a legmegfelelőbb választás mindezek eléréséhez. Új és tiszta erők jönnek velünk a felszínre alulról és a népből fog kinőni ez az új cselekvőképes, hazájukat szerető és azért tenni is akaró mozgalom. Az SZMN pártoktól független politikai szerveződés és annak új arcokból álló tehetséges, szakmájukban elismert szakértői kormánya ki fogja tudni vezetni az országunkat a válságból, hogy visszaadja neked a tisztességes megélhetés lehetőségét, az országba vetett hitedet és a bizalmadat, gyermekeidnek, unokáidnak biztos jövőt és megélhetést fog biztosítani. A mozgalom vezetője sohasem volt tagja egyetlen pártnak sem. Politikailag tiszta és elég bölcs és tapasztalt (59 éves) ahhoz, hogy országunkat kivezesse a válságból amíg azt meg lehet tenni.

Csatlakozz hozzánk és add át minden hozzád (hozzánk) hasonló gondolkodónak ezt a lehetőséget ! Szervezd meg környezetedben egy "mini tömörülést" legyél annak a vezetője és az csatlakozzon az SZMN-hez. Ha kedvet érzel a politikához és tehetséged is megvan hozzá akár politizálhatsz is mozgalmunkban. Használd az internet és mobiltelefon adta lehetőségeket, vidd hírül üzeneteinket az emberek számára, hogy a legeldugottabb helyeken lévő lakosok is értesüljenek nemzetépítő programjainkról. Ismerjék meg azt, hogy egy "új demokrácia" van születőben Magyarországon, ahol a nép nem gyalázza, nem osztja meg egymást pártérdekből, nem gyűlöli a másikat hanem önzetlenül segíti, ahol béke és szeretet, egymás megbecsülése, tisztelete uralkodik az emberi szívekben.

A mi országunk MAGYARORSZÁG !
Magyarország a magyar népé és nem valamelyik párté, kormányé, vagy érdekcsoporté !

Legyen bátorságotok megtenni, amiről ti is tudjátok, hogy helyes !

www.facebook.com/szabadmagyarnep

SZMN

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2013.01.12. 11:04:25

@szabadmagyarnép: Ugyan már..hiszen nem fogy a magyar. Sokasodik. Félmillió új magyar állampolgára van ennek az országnak, amiből csak alig kétszázezer származik tudjukhonnan, és módosíttatta is a nevét az ottani Mószer Katyvaszról meg Broáf Bluggyról Szötschkeházhy Aurélra és Hátsófékhy Zsyzellre.
Mellesleg jövőre lejár a földvásárlási moratórium. Hogy mit fognak itt "ezek" művelni..te Jói$ten..nem véletlenül élnek már most fegyverrel őrzött lakóparkokban.

Lencsés István 2013.01.12. 11:15:03

Nincs antikommunizmus és antirasszizmus sem .

politikus-omm 2013.01.12. 11:25:59

Van azért egy hangyányi különbség a kommunizmus és a nácizmus között.

1. nácizmus, fasizmus, cionizmus stb. nemzeti mozgalmak

2. kommunizmus nemzetközi(európában és oroszországban mindenhol zsidó gyökerü-www.winstonchurchill.org/support/the-churchill-centre/publications/finest-hour-online/725-the-creeds-of-the-devil-churchill-between-the-two-totalitarianisms-1917-1945) mozgalom. Célja a nemzeti elitek elpusztítása.

rohadjmegARCgeci 2013.01.12. 12:05:00

@Conchobar: Ismertem ilyen retkest.Ott szívatja saját magát egy elzárt fórumon.De mellesleg ő szellemi fogyatékos is volt, azon kívül hogy borderline keményen.Mindenki utálja mint egy darab ARSZ-t.:)

Conchobar 2013.01.12. 12:08:00

@Lencsés István: Lakónikusra sikerült a komment, de van benne valami. Antikommunizmus címszó alatt a nem kommunistákat támadják, pontosabban a kommunista címkét használják/próbálják használni azon rivális politikai erő lejáratására, amelyre a címke egyáltalán nem passzol. Hasonlóképpen működik a 'náci', 'rasszista' jelzők. Bár a rasszizmus/rasszista emlegetésének lehet még funkciója is, mégpedig a vidéken meglévő kultúrális különbségek miatti súrlódások elfedésére. Merthát ha rasszizmus van, akkor nincs mit tenni, az vis major, a bőrszínét senki nem tudja megváltoztatni és akkor nem is kell megoldani semmiféle társadalmi problémát. A rasszizmus emlegetése, a rasszisták elleni harc tulajdonképpen a szenvedő fél elhallgattására szolgál

nandras01 2013.01.12. 12:18:23

@kela-bá: húvazze!
beleolvastam az általad linkelt blogba, és rögvest gyíkká változtam.
sehogyan sem akar elmúlni :)

Bernáth Tamás · http://magyarbernhard.blog.hu 2013.01.12. 13:17:53

Mindenhol csak ez a szokásos horthysta-szálasista, rákosista-kádárista szennyáradat. Pszeudoszocialisták, pszeudoliberálisok és pszeudokeresztény-konzervatívok deprimáló fecsegése.

kela-bá 2013.01.12. 13:24:28

@fidesz = népirtó csőcselék:
Köszönöm Önnek, hogy reagálta bejegyzésemre.
Tudja, én úgy látom a "raszt" mint állandó lármát okozó témát,hogy van az EMBER, aki megszületésekor a legaranyosabb e világon. Aztán idővel tisztességes ember vagy gazember lesz !
(s t n: IstEn, vagy sÁtÁn lesz !?

Én nem használok durva szavakat, mint pld. Ön, sőt már a nick-je is elgondolkodtató. Azért sem használok, mert árt az egészségnek, és boldogtalanná tesz.

Belinkelte Ön a súlyos betegek kiszolgáltatottságát. Igen sajnos mindenütt a pénzhiány ! Róna úr mondta, hogy korrupt Magyarország !Azt nem mondta hol a pénz ?
Tessék, nem titok: www.hetek.hu archív:2012.07.27.Magyaroszág elrablása.

A kórházak elkerülésének lehetőségéről ajánlom figyelmébe ezt : youtube Weixl-Várhegyi László Lakossággyérítés állami segédlettel. ( Többek közzött megtudható, hogy miért is halnak hirtelen halállal fiatal életerős sportolók !)

Meg ezt is. Szendi Gábor: www.tenyek-tevhitek
kinálatából : Boldogtalanság és Evolúció című könyvet
További szép napot !

kela-bá 2013.01.12. 13:30:42

@nandras01: Kösz, hogy reagált ! "Ne adja fel"
Ez is érdekes lehet: www.logoszvilag.hu
Meg, amit fentebb is ajánlottam, főleg az egészségre vonatkozóan.
További szép napot !

Éhes_ló 2013.01.12. 13:32:08

@SPYD3RM4N: meglehetőst nehéz bármiféle párbeszédet folytatni olyanok között, akik világnézete, történelemszemlélete (ismerete), hite, mítoszai, legendái ennyire ellentétesek és kizárják egymást.

Nem kell szégyellni, ez a ki kit győz le bolseviki harca évtizedek óta és nincs az legkisebb, legjelentéktelenebb szennyes és aljas módszer, külföldi támogatás, pénz, ami ne írná felül a nemzethez tartozás, a közös felelősség és bármilyen más értelmesebb és szerencsésebb országokban létező közös érték meglétét.

Háború van minden fronton, a maga pőre és primitív háborús logikájával: vagy te döglesz meg, vagy én.

Már maga kérdésfeltevés is szín tiszta provokáció:
- appel, löwinger, rosenfeld édesgyermekei kezdték, vagy a népnemzetiek?
- 1990 után kezdődött, vagy a nagy háború előtt, a galíciai menekültek hatalomba vásárlásával?
- magyarok közötti polgárháború ez, vagy zsidó-magyar meccs kollaboránsokkal?

A nemzeti elitjétől, tőkéjétől vagyonától, legendáitól, mítoszaitól megfosztott, témáiban és szó- fogalomhasználatában, gondolokodásában tabusított, PC újbeszéllel kitárgyalhatatlanul fertőzött, BTK-sított, hitek és 45+22 év agymosásával felismerhetetlenné deformált nemzeti hagyományaiban meggyalázott, megroppantott, gazdaságilag és demográfiailag élőhalott roncstársadalom által feldolgozhatatlan ez az egész és minden létező iskolában, médiában azon dolgoznak ezerrel, hogy még inkább az legyen.

nandras01 2013.01.12. 13:33:38

@kela-bá: kösz az ajánlást, de nem merem megnyitni a linket.
mentálisan eléggé megviselt már az előző is :)

Éhes_ló 2013.01.12. 13:53:06

@világoszöld: nos a nagy kérdések halmazában megint eltévedt egy olvtárs.

A 20-as éveknek megágyazott kohn, löwinger és még párezer politikai mozgalmakban, sajtóban és gyűlöletben, gyilkosságokban, intoleranciában tevékeny és aktív hitsorsosuk.

Ezért inkább arra kérnélek, gondolj bele egy pillanatra abba, hogy ezek, kiket, vagy akiknek a szüleit a magyarság menekültként befogadta, miként juthattak el odáig, hogy szakmányban pusztítsák a befogadóikat, vendéglátóikat, akiktől menedéket kértek.

No ez egy olyan alapkérdés, amire nincs konszenzusos válasz ebben a szerencsétlen hazában immár több mint 100 éve.

De érdeklődve olvasnám akár tőled is, miért kellene a magyar házigazdáknak szó és tett nélkül tűrnie, ahogy kiakolbolítják a saját tulajdonából, vagy ahogy megölik a rokonait, gyalázzák, betiltják a vallását, hagyományait, szokásait, fikázzák a mítoszait, kultúráját, öltözetét a befogadott menekültek?

Nagyon érdekelne továbbá, hogy miért vagyunk mi magyarok ebben alávalóbbak (genetikailag mint azt a nagy kertész, nem az emmerich, hanem a társa) mint a zsidajikat birodalmi márkák fizetésével Hlinka és Tiso vezényletével már 1939-re német kézre adó tótok, vagy a sajátjaikat - igaz térítés nélkül - 1941.re nácikhoz deportáló francik (mitterand is a petaini kollaboráció tisztviselője volt), osztrákok, csehek, hollandok, belgák, norvégok, luxemburgiak, vagy a románok, akik maguk rendezték le otthon a zsidókérdést örökre (előbb királyuk és antonescu, majd kisöccsük csaucseszku idején is), esetleg 1942 után a litvánok, lettek, észtek, beloruszok, ukránok, tatárok, grúzok, akik szintén nem nagyon várták be a hitleráj vagonjait, hogy lerendezzék örök időkre a saját zsidajikat.

Mesélj már kérlek, mert mindig is érdekelt, mitől voltunk/vagyunk mi ennyire gyűlöletesek ezek mellett az ejrópéjer kultúrnépek mellett, hogy ennyire kitüntetett figyelemmel gyaláznak és aláznak ma is minket és történelmünk nagyjait - többek között azokat is akiknek a túlélésüket és a mai arany életüket, kárpótlásaik tömkelegét és a heti egy két emléknapjukat köszönhetik - ahol csak lehet...

Bicepsz Elek77 2013.01.12. 14:11:40

Vegre egy cikk, amivel 100%-ban egyet ertek. De ezen nagyjabol minden nagy es regi demokracia atment. Az igazi valtozas melyebb: demografiai, mindennapi gondolkodasmod, ertekermelesi stb stb. szinten jelenik meg. Az USA es UK is ket taboros, csak ott nem egzisztencialis kerdes x/y tabor gyozelme, mert nem az allam emloin el a tarsadalom jelentos resze.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.12. 14:24:20

"A magyar közép délibáb."

A politikai, gazdasági elit csak a Habsburgoktól tanult "Oszd meg és uralkodj" játékát fojtatja.

Polarizálja a lakosságot, és egymással szemben kisakozza őket.
A másiktól való félelemmel, a másik iránti gyűlölettel lehet a legjobban embercsoportokat nyájba terelni és irányítani.
A birkák is ezért tömörülnek nyájba.

Lencsés István 2013.01.12. 20:50:52

@Conchobar: Kommunisták már rég nincsenek ....

kela-bá 2013.01.12. 22:11:10

@nandras01: " nem merem megnyitni a linket."

" Te kit csinálsz ki ma ? " Ez a blog címe, de eszem ágában sincs ennek szelemét követni!

Mezítlábas egészség.hu Miért fontos a földelésünk ? Oly mértékben vagyunk kitéve az elektro szmognak,ezért hasznos ez a link, főleg aki rákényszerül, pld. a munkája okán elviselni annak káros hatását. Csak 3 perces a videó. Én mindenkinek ajánlom az egészsége érdekében !

A logoszvilág ról. Amikor "rákattantam" erre az oldalra először én is idegenkedtem. De amikor elolvastam a "Magamról" fejezetet érdekessé, érdemessé váltak az írások. Miért ?

Azért, mert itt van ez a fiatalember (is) aki egy világtalálmány tulajdonosa, aki erről oly természetesen számol be mintha minden ember megtudná csinálni. Pedig nem ! Nagyon sok "nagy koponya" volt és van és köztük a magyarok is, e kis Föld nevű bolygón, de lakója létszámához képest nagyon-nagyon kevés !
Vajon honnan "ered" ezeknek a tudásuk ? Vagy pld. olvashatunk az "indigó" , és a hiperaktív gyerekekről... Nos van min elmélkedni, és gondolkodni.

" Boltokban a fiatal magyar találmánya "
Minden jót Önnek !

kela-bá 2013.01.12. 22:13:31

@nandras01: youtube Boltokban a fiatal magyar találmánya

kela-bá 2013.01.12. 22:27:24

@szabadmagyarnép: Nagyon sok okos gondolat van.. a hogyan-nal, hogyan tovább ?

Azt mondják a politikusok bábok? Erről volt egy sajtótájékoztató korábban az EU--ban :
youtube Daniel Estulin Ki mozgatja a madzagokat?

Alkibiadesz 2013.01.15. 08:42:19

Jó-jó, de azért mégiscsak van valami középen.
Csak észre kellene venni.
A diagnózisod azonban maga is része a problémának
Megmutatom!

"Az a baj azonban, hogy csak a létező nyelvet érti a nagyérdemű, egy másikra nincs esély, ez ivódott a vérébe (vagy inkább transzfundált az uraitól)."

Ebből annyi igaz, hogy a létező politikai nyelv az urak mítoszaira épül. Ez transzfundál a népbe, amennyiben az hagyja magát.
A nép jelentős része viszont nem hagyja magát.
No itt jön a képbe az, hogy a diagnózisod maga is része a problémának.

A magyar politikai elit meghatározó mítoszai ugyanis nem korlátozhatóak az antifasizmus és az antikommunizmus mítoszaira. Ez a fogalmi ellentétpár csak akkor működhet, ha az elitben van egy széleskörű egyetértés egy harmadik mítoszról. Ez az elmaradottság mítosza (civilizáció civilizálatlan hazai állapotok), ahol a fejletlenség legfontosabb hordozója nem a hazai elit (naná), hanem a hülye nép.

A posztjaidat olvasva úgy érzem, hogy ez utóbbi mítoszt te is osztod. Ez lehet az oka annak, hogy nem látsz középen semmit.
Persze aktuálisan tényleg nem sok minden van középen, potenciálisan viszont annál több.

Ilyen potencialitás pl. a homo kadaricus mítosza. Erről - illeszkedve az ideológiai igényekhez - csakis az elit népmegvető mítoszát igazoló leírások születtek.

Próbálkozások persze vannak az említett mítosz mögött rejlő kollektív emlékezet gyarmatosítására, és ebben természetesen megint csak a fidesz az ügyesebb.
Itt azonban mégiscsak gyarmatosításról van szó , vagyis egy hazug dologról, és nem a problémás tudattartalom felszabadításáról.

A valós felszabaduláshoz, ugyanis igazat kellene beszélni a rendszerváltásról is. Sőt! A rendszerváltást az igazságosság szempontjából kellene vizsgálni.

Persze ezek intellektuális erőfeszítések, ami a mítoszteremtéssel szemben esélytelen.
Csakhogy ezt az intellektuális erőfeszítést nem spórolhatja meg az elit igényesebb része. Eléggé fals dolog arra hivatkozva nem tenni semmit ilyen téren, hogy "azt a buta népet úgyse érdekli".
Egy valóban igényes elit elsősorban önmaga kedvéért foglalkozna ezzel a dologgal, aztán majd jöhetne a népi transzfundáció.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.01.15. 19:57:21

@Alkibiadesz: Hi. Azt írod: A magyar politikai elit meghatározó mítoszai ugyanis nem korlátozhatóak az antifasizmus és az antikommunizmus mítoszaira. Ez a fogalmi ellentétpár csak akkor működhet, ha az elitben van egy széleskörű egyetértés egy harmadik mítoszról. Ez az elmaradottság mítosza (civilizáció civilizálatlan hazai állapotok), ahol a fejletlenség legfontosabb hordozója nem a hazai elit (naná), hanem a hülye nép.

Az antik csak a végső szervezőerők, nem mondanám őket mítoszoknak, ez utóbbi több is meg kevesebb is, amibe most ne menjünk bele. Nem értem viszont, hogy miért akkor működhetnek csak, ha van egy harmadik is, és ez mér az elmaradottságé. Ezt fejtsd ki lécci.

A posztjaidat olvasva úgy érzem, hogy ez utóbbi mítoszt te is osztod. Ez lehet az oka annak, hogy nem látsz középen semmit.
Persze aktuálisan tényleg nem sok minden van középen, potenciálisan viszont annál több.

Ne haragudj, akkor most van valami középen, vagy nincs?

Itt azonban mégiscsak gyarmatosításról van szó , vagyis egy hazug dologról, és nem a problémás tudattartalom felszabadításáról.

Persze. Ez a lényeg.

Persze ezek intellektuális erőfeszítések, ami a mítoszteremtéssel szemben esélytelen.

Akkor végül is egyetértünk :)

Alkibiadesz 2013.01.15. 22:34:17

@HaFr:
Miért csak akkor működhetnek a fogalmi ellentétpárok, ha van egy harmadik is, és ez mér az elmaradottságé?

Mert minden ellentmondáshoz kell valami közös alap. Például ha egy vita arról szól, hogy az ész vagy a szív követése vezet-e a helyes döntésekre, akkor a vitapartnerek megegyeznek abban, hogy az ész és a szív sose járhat együtt.
Ha meg arról szól a vita, hogy haza vagy haladás, akkor a vitapartnerek egyetértenek abban, hogy választani kell, hogy a haza ügyét szolgálva sose lehetünk haladók és fordítva.
Arról is szólhat a vita, hogy mi a fontosabb, a szabadság vagy a közösség ügye, de csak akkor ha előzetesen minden olyan hangot elhallgattattunk amely szerint ez a két ügy elválaszthatatlan egymástól.

És végezetül: fasizmus vs. Kommunizmus. Miről szól ez az ellentétpár, milyen félelmek húzódnak mögötte?
Egyrészt ott van az a félelem, hogy a magyar nép többsége rasszista mert nem számolt el a múltban elkövetett bűneivel, mert éretlen, elmaradott. Ezt a népet modernizálni kell, hogy felnőjön, hogy nézzen szembe a bűneivel és lépjen túl a rasszizmuson. Modernizálni kell, akár a saját akarata ellenére is.
Másrészt ott van az a félelem, hogy a magyar nép nem eléggé nemzeti érzelmű, mert megrontotta a kommunizmus és a fogyasztói materializmusa és individualizmusa. Ez az elnemzetietlenedett magyar nép képtelen megérteni a nemzeti sorskérdéseket és ezért nem képes arra se, hogy kövesse az egyébként oly kiváló nemzeti elitet.
A rasszistázó és kommunistázó elitek tehát miközben démonizálják egymást valójában sokkal jobban megbízhatnak egymásban, mint a „barom népben”.

Mi van középen?
Valami, amit a jelenlegi elit csak részlegesen gyarmatosíthat. Egy olyan tudattartalomtól, tapasztalatról van szó, ami még nincs politikai dimenzióba emelve, vagyis nincs teljesen felszabadítva.

Talán a felszabadító politika lehetne egy valóban korszerű és valóban nemzeti elit szervező mítosza. Ez győzhetné le a korszerűsködő és nemzetiesekedő mítoszokat. Egy ilyen mítoszt viszont csak azt követően lehet megalapozni, hogy az alternatív elit megtette a hamis mítoszokkal való leszámolás intellektuális erőfeszítéseit.
süti beállítások módosítása